Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider 2014-2015"

Transcriptie

1 Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider De vraag waarmee we uit onze directe omgeving vaak geconfronteerd werden: Hoe kom ik een stap verder nadat ik me al jaren in talent en hoogbegaafdheid verdiept heb? Na een periode van overpeinzing en gesprek, hebben we besloten de opleiding voor gevorderden in het leven te roepen. Onze opleidingen voor Talentbegeleider voor Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs en voor Zelfstandigen leggen een goede basis voor het begeleiden van getalenteerde kinderen in een reguliere setting en geven antwoord op vragen als: Hoe kun je zorgen dat deze leerlingen met enigszins normale doelen binnen het schoolsysteem redelijk gelukkig zijn en behoorlijke resultaten halen? Maar wat als we niet alleen naar het gemiddeld getalenteerde kind kijken maar juist ook naar bovengemiddeld getalenteerde kinderen die zijn vastgelopen? Of hoe begeleid je kinderen bij wie je niet alleen oké-resultaten wil halen, maar die je wil stimuleren om echt het maximale uit zichzelf te halen. Om juist deze leerlingen te begeleiden heeft Novilo deze nieuwe gevorderden opleiding opgezet. Vereiste om te kunnen deelnemen is een afgeronde opleiding Talentbegeleider of soortgelijke opleiding en/of 5 jaar aantoonbare praktijkervaring. We gaan streng selecteren om te zorgen dat we geen tijd hoeven te steken in modellen, basis klassenmanagement of andere basiszaken. Om het kennisniveau voor sommigen te borgen en voor andere nog wat op te vijzelen alvorens ze aan deze opleiding beginnen, krijg je de twee Novilo boeken, de complete DVD box en toegang tot onze Kennisportalen. Daarover later meer. Alleen zo kunnen we meteen aan de slag en goed doorpakken.

2 Inhoud Praktijkmodules Module 1: Kennismaking en een gezamenlijk framework De eerste dagen staan in het teken van elkaar leren kennen en levelen. Door middel van een bliksemtraining waarin we interactief verschillende begeleidingsframeworks en probleemanalyses bekijken, zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk op een gezamenlijk niveau komen. Zo kunnen we allemaal vanaf hetzelfde startpunt beginnen. Module 2: Motivatie, geluk en menselijke behoeften Aan de basis van de oplossing van elk probleem ligt een dieper begrip van de drijfveren van de mens. Wat drijft een mens? Wat leidt tot geluk? En wat leidt tot depressie? Wat zorgt ervoor dat iemand wil veranderen? En uiteraard: welke interventies kun je toepassen? Module 3: Omgaan met extremen: talenten en beperkingen Wat is talent eigenlijk? Hoe kun je zorgen dat kinderen in hun kracht komen te staan, hun beperkingen leren te managen en hun talenten gaan maximaliseren? Wat zorgt ervoor dat toptalenten op een gelukkige manier topprestaties kunnen leveren? Module 4: Verandering Hoe help je kinderen om blijvend te veranderen? Met een combinatie van coachingstechnieken, therapiewerkvormen en kennis van de mens leer je gericht interventies te plegen om kinderen vooruit te helpen. Module 5: Bringing it all together Terugkijkend op de frameworks waarmee we begonnen zijn, maken we de cirkel rond en zorgen we dat je een eigen, voor jou uniek, begeleidingsproces voor ogen hebt waarmee je kinderen het meest effectief kunt gaan helpen op zo n manier dat jij er ook gelukkig van wordt. Verder: Het is vrijwel onmogelijk om in een paar paragrafen samen te vatten wat je in een dergelijke periode leert. Onderweg komen er allerlei specifieke thema s voorbij zoals aandoeningen, topprestaties, perfectionisme, faalangst, onderpresteren, suïcide en/of automutilatie en leer je hoe je hier als begeleider mee om kunt gaan. Vanzelfsprekend gaan we in op al je vragen.

3 Opleidingsduur en inbegrepen begeleiding/diensten De opleiding start in januari 2014 en duurt tot juli Ze bestaat uit een aantal onderdelen: Voor (te ontvangen): Novilo DVD Box (8 dvd s) met uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot hoogbegaafdheid Het boek De 7 uitdagingen Het boek Is het voor een cijfer? Toegang tot de online Kennisportal Toegang tot de online Videoportal Tijdens: 5 intensieve praktijkblokken van 2 aaneengesloten dagen 3 coachingsdagen met Tijl Koenderink Deelname aan minimaal 5, maximaal 10 kennismodules naar keuze Volgen van een specialisatiemodule (een driedaagse verdiepingstraining op het gebied van coaching, trainingen geven, motorische remedial teaching of kleuters) Onbeperkt contact (binnen rede) met de studiecoach Zelf actief begeleiden van minimaal vijf getalenteerde leerlingen. Creëren van een eigen interventie, tool of methode. Na: Review van oplevering eindopdracht (inclusief maximaal 2 herzieningen) Certificaat uitreiking bij positieve beoordeling Na behalen certificaat één jaar gratis Member van Novilo met alle voordelen van dien Na behalen certificaat vermelding op de website van Novilo: Na wederzijds welbevinden de mogelijkheid tot een Partnership met Novilo voor de lange termijn De totale studiebelasting zal circa 300 uur bedragen over een periode van anderhalf jaar. We zoeken bij het geven van praktijkopdrachten altijd samen naar manieren om die te integreren in je huidige praktijk.

4 Praktijkdagen De praktijkdagen bestaan uit 5 tweedaagse praktijkblokken op de maandag en de dinsdag. We starten op maandag om uur en gaan, met voldoende koffie en thee, lunch en diner, door tot uur. Op dinsdag starten we rond uur en stoppen we om uur. We streven ernaar de opleiding centraal in Nederland te organiseren. Er is gelegenheid om te overnachten in het conferentiecentrum waar de training gehouden wordt (de overnachting is inbegrepen in de totaalprijs). We hebben de volgende data voor de tweedaagse blokken gepland: 3 en 4 februari en 3 juni en 28 oktober 2014 januari / februari 2015 (exacte data onbekend) juni / juli 2015 (exacte data onbekend)

5 Founding Class In februari 2014 start de eerste groep met deze Master Opleiding; de Founding Class. Als je deze opleiding overweegt, zijn er een aantal zaken die je helder voor ogen moet hebben om te voorkomen dat er wederzijdse teleurstellingen ontstaan: Het curriculum staat nog niet 100% vast, maar kan aan de hand van jouw wensen en die van je medestudenten aangepast worden om de vertaalslag te maken naar je eigen praktijk en jouw specifieke doelgroepen. De trainingen worden op video opgenomen en getranscribeerd. Deze video s en transcripties worden aan je ter beschikking gesteld als ondersteunend materiaal. Om te verzekeren dat je jouw persoonlijke doelen haalt, worden er desgewenst 3 coachingsdagen gepland waarin Tijl Koenderink je persoonlijk zal coachen. Deze coachingsdagen worden, naast de 5 keer 2 lesdagen, onderdeel gemaakt van het lesprogramma waarbij men ieders coachingsgesprek kan observeren en zodoende extra ervaring kan op doen. De opleiding gaat uit van een uitgebreid basisniveau en hieraan zal dan ook weinig tijd besteed worden. Mochten er hiaten in je basisopleiding of praktijkervaring zitten, wordt er van je verwacht dat je deze buiten de opleiding middels boeken en videotrainingen opvult. Om dit (deels) te ondervangen biedt Novilo haar complete DVD pakket aan inclusief de twee boeken die je voorafgaand aan deze opleiding bekeken/gelezen zou moeten hebben. Vrijwel al onze interventies komen voort uit de laatste stand van de neurowetenschap, psychologie en psychotherapie, waarbij we ons bewust zijn dat deze gebieden nog niet altijd uitgekristalliseerd zijn. In deze setting zoeken we samen met jou naar interventies die hun effect in de praktijk bewezen hebben. Indien je zoekt naar laagdrempelige interventies om in een klas met 30 leerlingen toe te passen, is dit niet de opleiding voor je. Volg dan de Opleiding Talentbegeleider bij Novilo die hier volledig op gericht is. De transformatie die je tijdens deze opleiding persoonlijk zal doormaken, zal hierin echter zeker gaan helpen. In deze training wordt er een sterk appel gedaan op het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Eén van de belangrijkste en sterkste instrumenten die je als begeleider tot je beschikking hebt, is jezelf! Er wordt van je verwacht dat je met je eigen persoonlijke processen aan de slag gaat in het kader van talentontwikkeling.

6 Certificaat Op basis van een positieve beoordeling van de eindopdracht wordt een certificaat toegekend. De eindopdracht zal bestaan uit het ontwikkelen van een onderbouwde interventie (onderzoeksproces) met een vooraf goedgekeurd onderwerp. Je gaat in de loop van de opleiding voor de doelgroep en problematiek waar jij je op wil focussen een specifieke interventie ontwerpen in de vorm van een training of een begeleidingstraject. Dit moet expliciet een nieuwe vorm of toepassing zijn waar het talentveld weer mee vooruitgeholpen wordt. In zowel de keuze van het onderwerp, het zoeken van relevante boeken en het vinden van praktijkvoorbeelden, word je door ons begeleid. Bij een positieve beoordeling word je minimaal een jaar vermeld op de website van Novilo als gecertificeerd Master Talentbegeleider. Om onduidelijkheid te voorkomen; dit is geen equivalent van een formele mastertitel, maar enkel een manier om een verschil met de Basisopleiding Talentbegeleider te maken. Na deze intensieve periode van onderzoeken, studeren, bevragen en creëren, heb je een hoger level bereikt op het gebied van het begeleiden van onze bovengemiddeld getalenteerde kinderen en de problematiek en mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Je kennis is vergroot, de boeken die je gelezen hebt zijn nieuw en de methodes innovatief. Je bent in staat de moeilijkere zaken te begeleiden en een betere diagnose te stellen. Je kunt leerlingen voorbij 'niet meer in de problemen' begeleiden naar floreren. Daarnaast heb je een groot netwerk van professionals om je heen gegenereerd waar je terecht kunt om op niveau te sparren. Deze Founding Class zal een groep worden die hopelijk in de toekomst nauw betrokken blijft bij alle ontwikkelingen binnen Novilo en als partner zal gaan fungeren om de wereld van en voor deze kinderen een betere te maken dan dat hij nu is. Een toekomst als trainer voor Novilo is in specifieke gevallen een mogelijkheid. Groepsgrootte De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie.

7 Locatie De locatie wordt een conferentieoord met overnachtingsmogelijkheid (optioneel) waar we comfortabel samen kunnen zijn in een bosrijke omgeving. Lunches op beide dagen alsmede een diner op de maandag is inbegrepen. Natuurlijk is er overdag voldoende koffie en thee beschikbaar. Investering De training kost 5.750,- te betalen in 2 gelijke termijnen. De eerste betaling dient voorafgaand aan de studie te geschieden, waarmee je je inschrijving definitief maakt. De tweede betaling dient 1 september 2014 bijgeschreven te zijn. Bij vroeg-inschrijving en betaling van de gehele investering vóór 1 december 2013, krijg je 750,- vroegboekkorting en betaal je 5.000,-. Dubbele Garantie Als deelnemer van de opleiding krijg je een dubbele garantie: Niet-goed-geld-terug garantie: als je binnen negentig dagen op welke manier dan ook het idee hebt dat je niet voldoende waarde uit de opleiding hebt gehaald, krijg je je geld terug. We zullen je wel in een gesprek vragen naar de reden zodat we onze opleiding kunnen verbeteren. Resultaatgarantie: voor zover het redelijkerwijs binnen onze mogelijkheden ligt, zullen we, wanneer blijkt dat de opleiding niet voldoende inhoud of begeleiding heeft geboden, aanvullende coaching en training aanbieden tot je je doel ten aanzien van de opleiding bereikt hebt. En nu? Maak je interesse kenbaar middels dit voor-inschrijfformulier: Heb je nog vragen? Mail naar info@novilo.nl of bel gerust: Jeroen Geurtjens, We hopen je snel in de opleiding te zien! Het Novilo team

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4 STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4 Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze Gevorderdenopleiding (G-OTB)! In deze gids zetten we de details van de opleiding

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze Gevorderdenopleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding nieuwe stijl overzichtelijk voor je op een

Nadere informatie

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden.

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Je herkent je in de volgende punten: Je wilt meer weten over talent, hoogbegaafdheid

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Onze jaaropleidingen zijn geaccrediteerd door: Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten we de details

Nadere informatie

STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7

STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7 STUDIEGIDS 2017-2018 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7 0 Onze Gevorderdenopleiding Talentbegeleider is geaccrediteerd door: 1 Inhoudsopgave Pagina Over Novilo 4 Voor wie is de opleiding bedoeld?

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil jij? Verdieping in je begeleiders vaardigheden

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Afgelopen jaren hebben we Arjan van Dijk uitgenodigd

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze intensieve tweedaagse over toegepaste ontwikkelingspsychologie en Spiral

Nadere informatie

Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider

Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider Direct toepasbaar in de praktijk Een groot netwerk tot je beschikking Gegarandeerd uit je comfortzone! Expert in talentbegeleiding Heb je al veel ervaring

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding Talentbegeleider Zelfstandigen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE NON-VERBAAL LEIDINGGEVEN OP SCHOOL Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Non-verbaal leidinggeven op school door Marijke van Dijk van Co-Actief!

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging!

Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging! STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging! Groep B Duidelijk door zijn eenvoud en helderheid: uitgebreid qua inhoud, goed in de praktijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B STUDIEGIDS 2016-2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers.

COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers. Novilo is geaccrediteerd door:

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Hoogsensitiviteit! In deze gids zetten we de details

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding Talentbegeleider Voorgezet

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Meervoudige Intelligentie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Meervoudige Intelligentie! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen! In deze gids zetten

Nadere informatie

Heb jij oog voor talent?

Heb jij oog voor talent? Jaaropleiding Talentbegeleider basisonderwijs Heb jij oog voor talent? Volg de jaaropleiding talentbegeleider in het basisonderwijs. Voorproefje? Kom naar de gratis training! Kijk op www.novilo.nl/gratistraining

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE GEDRAG IN DE KLAS Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door: Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS

STUDIEGIDS STUDIEGIDS 2018-2019 VCO/Consent VERDIEPINGSDAGEN HB + ASS Samenwerken Veel interactie, we hebben veel kunnen leren van elkaar. Actief, aanstekelijk en zeer enthousiasmerend. Ik heb veel coachingstips

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE MINDSET Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Mindset! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Lichaamsbewustzijn Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule

Nadere informatie

STUDIEGIDS LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel

STUDIEGIDS LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel STUDIEGIDS 2016 2017 LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel Op de volwassenentraining hebben jullie me heel erg geholpen met onder andere mijn zelfbeeld, het idee (of de waarheid!) dat ik

Nadere informatie

Mindset, de basis van talentontwikkeling?

Mindset, de basis van talentontwikkeling? STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE MINDSET Mindset, de basis van talentontwikkeling? Groep B De beste training tot nu toe! Heerlijke oefeningen, Floors begeleiding, grappige video s, prikkelende

Nadere informatie

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken.

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LICHAAMSBEWUSTZIJN Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Toegankelijk, bruikbaar, leerzaam en nuttig! Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot Kinder DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2014/2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach...

Nadere informatie

Is je school klaar voor talent en passend onderwijs?

Is je school klaar voor talent en passend onderwijs? Opleiding talentbegeleider in het basisonderwijs Is je school klaar voor talent en passend onderwijs? Expert in talentbegeleiding Editie - September 2014 Een plek creëren voor begaafde en getalenteerde

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN Groep B Ontwikkelingsgericht begeleiden (van leerlingen, ouders en collega's) Superspannend dit, maar ik heb genoten en veel geleerd. Ik heb

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills STUDIEGIDS 2016-2017 SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Hoogbegaafde leerlingen

Nadere informatie

Talent en passend onderwijs voor bij jou op school

Talent en passend onderwijs voor bij jou op school Opleiding talentbegeleider in het basisonderwijs Talent en passend onderwijs voor bij jou op school Expert in talentbegeleiding opleiding start: september 2015 Een plek creëren voor begaafde en getalenteerde

Nadere informatie

Spelenderwijs executieve functies versterken

Spelenderwijs executieve functies versterken STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Spelenderwijs executieve functies versterken Groep B Veel interactie, we hebben veel kunnen leren van elkaar. Actief, aanstekelijk en zeer enthousiasmerend.

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Dabrowski! In deze gids zetten we de

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent STUDIEGIDS 2018-2019 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent Op de Leues 15, 5926 VJ Venlo - 088 208 0800 0 Onze opleiding Talentbegeleider Basisonderwijs is geaccrediteerd door:

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten!

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten! STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten! Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren

Nadere informatie

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt?

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan (5 dagen) Wil je een volgende loopbaanstap zetten die bij je past en waar je energie van krijgt? In de dagelijkse drukte

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd?

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken (5 dagen) Het is voor vrijwel iedereen een uitdaging om in de hectiek van alledag waarin veel informatie op je af komt je werk zo aan

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams TeamCoach voor Zelforganiserende Teams Opleiding tot Teamcoach voor Zelforganiserende Teams op basis van mensgerichtheid, verbinding, scrum, agile en lean Inleiding Deze training neemt je stap voor stap

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid)

LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid) STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid) Een socratische basis onder uw visieontwikkeling Deze specialisatiemodule is geaccrediteerd door: Deze cursus

Nadere informatie

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 olv Annemieke Meurs en Saskia van Wijngaarden Focus Group Seminar Focus Group is een workshop gefocust op creatieve

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

Masterclass Faciliterend Leiderschap

Masterclass Faciliterend Leiderschap KLANTF CUS ORGANISATIE- & MENSONTWIKKELING Masterclass Faciliterend Leiderschap Voor organisaties die echt klantgericht willen zijn, is de keuze voor faciliterend leiderschap evident. De basis van deze

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Wil je professioneel leren coachen?

Wil je professioneel leren coachen? Wil je professioneel leren coachen? Coaching is in deze tijd een vanzelfsprekend begrip geworden. Het lijkt wel of iedereen met coaching bezig is. Bij doorvragen blijkt, dat coaching een zeer rekbaar begrip

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Lean Finance Management Green Belt Training

Lean Finance Management Green Belt Training Lean Finance Management Green Belt Training Aan het stuur met Lean Management Informatie die echt werkt - Verbeterpotentieel in kaart - Met jouw Lean project succesvol aan de slag Drs. Louis Brackel RC,

Nadere informatie

DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING

DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING Positieve desintegratie: persoonlijke, emotionele ontwikkeling & begaafdheid De inhoud was buitengewoon interessant! Na de 3e dag vielen

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach... 3 Voorwaarden

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Opleiding tot Gelukscoach en. Geluksdocent

Opleiding tot Gelukscoach en. Geluksdocent Opleiding tot Gelukscoach en G Geluksdocent Inleiding Neijman&Kuper, trainen-coachen-opleiden,, biedt diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, richting duurzaam geluk en

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen.

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. 2015/2016 Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. Aansluiting en uitdaging weg. Ondervindt u ook vaak dat uw hoogbegaafde kind niet vanzelfsprekend makkelijk leert? Merkt u ook dat uw kind moeite

Nadere informatie

rendement van bijzonder talent

rendement van bijzonder talent rendement van bijzonder talent Hoogbegaafdheid probleem of gave? Hoogbegaafdheid is een gave. Het kan echter ook tot problemen leiden. Bijvoorbeeld als iemand lange tijd niet heeft geweten dat hij anders

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS?

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEER STRESS EENVOUDIG TE OVERWINNEN REALISEER EEN DOORBRAAK NAAR EEN STRESSVRIJ LEVEN WORKSHOP STRESS OVERWINNEN stress effectief voorkomen zelf-ontdekken en zelf-beleven

Nadere informatie

Vertrouwen in je klas

Vertrouwen in je klas Vertrouwen in je klas training en begeleiding vanuit TA Daniëlle van der Heijden Tamar Kopmels Een training die je uitnodigt mild en soms kwetsbaar te kijken naar persoonlijke processen, en die een verrijking

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1 faalangst de baas! training www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl 2 KINDERPRAKTIJK LANDSMEER FAALANGST DE BAAS! TRAINING 3 faalangst de Baas! training

Nadere informatie

novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier

novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier novacollege.nl/vavo Mavo, havo en vwo Je diploma behalen op jouw manier Op het Nova College had ik het erg naar mijn zin. Ik had een leuke klas en ik heb er vriendschappen gesloten. Het is heel fijn dat

Nadere informatie