STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4"

Transcriptie

1 STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 4

2 Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze Gevorderdenopleiding (G-OTB)! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rij. We zijn erg trots op de opbouw van onze opleiding waarmee we als enige in Nederland een maatwerkpakket kunnen bieden, waar zowel specialisatie ten aanzien van inhoudelijke onderwerpen als ook begeleiding tot zelfstandige een plaats krijgen. In onze directe omgeving werden we vaak geconfronteerd met de vraag: Hoe kom ik een stap verder nadat ik me al jaren in talent en hoogbegaafdheid verdiept heb? Na een periode van overpeinzing en gesprek hebben we besloten de opleiding voor gevorderden in het leven te roepen. Begin 2014 zijn we gestart met de eerste gevorderdenopleiding, met succes! Onze opleidingen tot Talentbegeleider voor Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs en voor Zelfstandigen leggen een goede basis voor het begeleiden van getalenteerde kinderen in een reguliere setting en geven antwoord op vragen als: Hoe kun je zorgen dat deze leerlingen met enigszins normale doelen binnen het schoolsysteem redelijk gelukkig zijn en behoorlijke resultaten halen? Maar wat als we niet alleen naar het gemiddeld getalenteerde kind kijken, maar juist ook naar bovengemiddeld getalenteerde kinderen die zijn vastgelopen? Hoe begeleid je kinderen bij wie je niet alleen okéresultaten wilt halen, maar die je wilt stimuleren om echt het maximale uit zichzelf te halen? Om juist deze leerlingen te begeleiden heeft Novilo deze gevorderdenopleiding opgezet. Vrijwel al onze interventies komen voort uit de laatste stand van de neurowetenschap, psychologie en psychotherapie, waarbij we ons bewust zijn dat deze gebieden nog niet altijd volledig uitgekristalliseerd zijn. In deze setting zoeken we samen met jou naar interventies die hun effect in de praktijk bewezen hebben.

3 Voor wie is de opleiding bedoeld? Vereiste om te kunnen deelnemen is een afgeronde opleiding Talentbegeleider of soortgelijke opleiding en/of 5 jaar aantoonbare praktijkervaring. We selecteren om te zorgen dat we geen tijd hoeven te steken in modellen, basis klassenmanagement of andere basiszaken. Om het kennisniveau voor sommigen te borgen en voor anderen nog wat op te vijzelen alvorens ze aan deze opleiding beginnen, krijgt iedereen de twee Novilo boeken, de complete DVD box en toegang tot onze kennisportalen. Daarover later meer. Alleen zo kunnen we meteen aan de slag en goed doorpakken. Indien je zoekt naar laagdrempelige interventies om in een klas met 30 leerlingen toe te passen, is dit niet de opleiding voor je. Volg dan de Opleiding Talentbegeleider bij Novilo die hier volledig op gericht is. De transformatie die je tijdens deze opleiding persoonlijk zal doormaken, zal hierin echter zeker gaan helpen. In deze opleiding wordt er een sterk appel gedaan op het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Eén van de belangrijkste en sterkste instrumenten die je als begeleider tot je beschikking hebt, is jezelf! Er wordt van je verwacht dat je met je eigen persoonlijke processen aan de slag gaat in het kader van talentontwikkeling. Wat is het eindresultaat? De opleiding bestaat uit een intensieve periode van onderzoeken, studeren, bevragen en creëren. Na deze periode heb je een hoger level bereikt op het gebied van het begeleiden van onze bovengemiddeld getalenteerde kinderen en de problematiek en mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Je kennis is vergroot, de boeken die je gelezen hebt zijn nieuw en de methodes innovatief. Je bent in staat de moeilijkere zaken te begeleiden en een betere diagnose te stellen. Je kunt leerlingen voorbij 'niet meer in de problemen' begeleiden naar floreren. Daarnaast heb je een groot netwerk van professionals om je heen gegenereerd waar je terecht kunt om op niveau te sparren. Binnen deze opleiding zien we dat de deelnemers een hechte groep vormen die hopelijk in de toekomst nauw betrokken blijft bij alle ontwikkelingen binnen Novilo. De deelnemers zullen als partner gaan fungeren om de wereld van en voor deze kinderen een betere te maken dan dat hij nu is.

4 Opleidingsduur, studiemateriaal en begeleiding De opleiding start in december 2015 en duurt tot november 2016, met een uitloop om eventuele specialisatiemodules te volgen. De opleiding bestaat uit onderstaande onderdelen: Vooraf (te ontvangen): Novilo DVD Box (8 dvd s) met uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot hoogbegaafdheid Het boek De 7 uitdagingen Het boek Is het voor een cijfer? Toegang tot de online kennisportal Toegang tot de online videoportal Tijdens: 5 intensieve praktijkblokken van 2 aaneengesloten dagen, met avondprogramma op de eerste dag. Mogelijkheid tot coaching met Novilotrainers Mogelijkheid tot intervisie met een Novilotrainer Deelname aan minimaal 5, maximaal 10 kenniscolleges naar keuze Volgen van één specialisatiemodule (een driedaagse verdiepingstraining op het gebied van coaching, trainingen geven, motorische remedial teaching, slimme kleuters, plusklas) Mogelijkheid tot het inleveren van 5 kenniscolleges voor één specialisatiemodule (er kunnen dus evt. twee specialisatiemodules extra gevolgd worden) Onbeperkt contact (binnen rede) met de studiecoach Zelf actief begeleiden van minimaal vijf getalenteerde leerlingen Creëren van een eigen interventie, tool of methode Nadien: Review van oplevering eindopdracht (inclusief maximaal 2 herzieningen) Certificaat uitreiking bij positieve beoordeling Na behalen certificaat één jaar gratis Member van Novilo met alle voordelen van dien ( Na behalen certificaat vermelding op de website van Novilo:

5 10 Praktijkdagen De opleiding bestaat uit 5 tweedaagse sessies. Hieronder de inhoud van deze modules: Sessie 1: Kennismaking en een gezamenlijk framework De eerste dagen staan in het teken van elkaar leren kennen en levelen. Door middel van een bliksemtraining waarin we interactief verschillende begeleidingsframeworks en probleemanalyses bekijken en zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk op een gezamenlijk niveau komen. Zo kunnen we allemaal vanaf hetzelfde startpunt beginnen. Sessie 2: Motivatie, geluk en menselijke behoeften Aan de basis van de oplossing van elk probleem ligt een dieper begrip van de drijfveren van de mens. Wat drijft een mens? Wat leidt tot geluk? En wat leidt tot depressie? Wat zorgt ervoor dat iemand wil veranderen? En uiteraard: welke interventies kun je toepassen? Sessie 3: Verandering Hoe help je kinderen om blijvend te veranderen? Met een combinatie van coachingstechnieken, therapiewerkvormen en kennis van de mens leer je gericht interventies te plegen om kinderen vooruit te helpen. Sessie 4: Omgaan met extremen: talenten en beperkingen Wat is talent eigenlijk? Hoe kun je zorgen dat kinderen in hun kracht komen te staan, hun beperkingen leren te managen en hun talenten gaan maximaliseren? Wat zorgt ervoor dat toptalenten op een gelukkige manier topprestaties kunnen leveren? Sessie 5: Bringing it all together Terugkijkend op de frameworks waarmee we begonnen zijn, maken we de cirkel rond en zorgen we dat je een eigen, voor jou uniek, begeleidingsproces voor ogen hebt waarmee je kinderen het meest effectief kunt gaan helpen op zo n manier dat jij er ook gelukkig van wordt. Het is vrijwel onmogelijk om in een paar paragrafen samen te vatten wat je in een dergelijke periode leert. Onderweg komen er allerlei specifieke thema s voorbij zoals aandoeningen, topprestaties, perfectionisme, faalangst, onderpresteren, suïcide en/of automutilatie en leer je hoe je hier als begeleider mee om kunt gaan. Vanzelfsprekend gaan we in op al je vragen.

6 De praktijkdagen bestaan uit 5 tweedaagse praktijkblokken. We starten op de eerste dag om uur en gaan, met voldoende koffie en thee, lunch en diner, door tot uur. De volgende dag starten we rond uur en stoppen we om uur. Deze dagen zullen plaatsvinden in het Kaap Doorn conferentiecentrum te Doorn. Er is gelegenheid om te overnachten (de overnachting is inbegrepen in de totaalprijs). We hebben de volgende data voor de tweedaagse blokken gepland: Maandag 7 en dinsdag 8 december 2015 Maandag 14 en dinsdag 15 maart 2016 Maandag 30 en dinsdag 31 mei 2016 Maandag 12 en dinsdag 13 september 2016 Maandag 28 en dinsdag 29 november 2016 Intervisie & Coaching Er worden 2 thematische intervisiebijeenkomsten gepland. Je kunt tijdens deze bijeenkomsten een casus inbrengen om met een groep te bespreken. De intervisies zijn niet verplicht en vinden plaats op onze cursuslocatie in Utrecht. Er zal een trainer van Novilo aanwezig zijn om de intervisie te managen, maar de inbreng is geheel aan jezelf. Om te verzekeren dat je jouw persoonlijke doelen haalt, wordt er aansluitend aan de intervisiebijeenkomsten een dagdeel gepland waarin één van de trainers je zal coachen. Deze coachingsdagdelen worden, naast de 5 keer 2 lesdagen, onderdeel van het lesprogramma waarbij men in selecte groepjes ieders coachingsgesprek kan observeren en zodoende extra ervaring kan op doen. Deze coachingsdagen zijn niet verplicht. De intervisiemomenten zijn in de ochtend gepland (09:30-12:30u), de coaching in de middag (13:30-16:30u) op de volgende data: Maandag 9 mei 2016 Maandag 7 november 2016

7 Groepsgrootte De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. Studiebelasting De totale studiebelasting zal circa 300 uur bedragen over een periode van ongeveer anderhalf jaar. We zoeken bij het geven van praktijkopdrachten altijd samen naar manieren om die te integreren in je huidige praktijk. Eindexaminering De eindopdracht zal bestaan uit het ontwikkelen van een onderbouwde interventie (onderzoeksproces) met een vooraf goedgekeurd onderwerp. Je gaat in de loop van de opleiding voor de doelgroep en problematiek waar jij je op wil focussen een specifieke interventie ontwerpen in de vorm van een training of een begeleidingstraject. Dit moet expliciet een nieuwe vorm of toepassing zijn waar het talentveld weer mee vooruitgeholpen wordt. In zowel de keuze van het onderwerp, het zoeken van relevante boeken en het vinden van praktijkvoorbeelden, word je door ons begeleid. Certificaat Op basis van een positieve beoordeling van de eindopdracht wordt een certificaat toegekend. Bij een positieve beoordeling word je vermeld op de website van Novilo als gecertificeerd Talentbegeleider Gevorderden. Locatie De locatie is een conferentiecentrum met overnachtingsmogelijkheid (optioneel) waar we comfortabel samen kunnen zijn in een bosrijke omgeving: Kaap Doorn. Lunches op beide dagen alsmede een diner op de maandag is inbegrepen. Natuurlijk is er overdag voldoende koffie en thee beschikbaar. De specialisatiemodules, kennismodules, coachingsdagen en intervisies vinden plaats op onze cursuslocatie in Utrecht: Kanaleneiland Zuid in het Piet van Dommelenhuis, Churchilllaan 11, op de 13e verdieping. Er is rondom het gebouw voldoende gratis parkeergelegenheid en we zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

8 Investering De opleiding kost 5.750,- te betalen voorafgaand aan de studie. Bij vroeginschrijving en betaling van de gehele investering vóór 1 oktober 2015, krijg je 750,- vroegboekkorting en betaal je 5.000,-. Dubbele Garantie Als deelnemer van de opleiding krijg je een dubbele garantie: Niet-goed-geld-terug garantie: als je binnen negentig dagen op welke manier dan ook het idee hebt dat je niet voldoende waarde uit de opleiding hebt gehaald, krijg je je geld terug. We zullen je wel in een gesprek vragen naar de reden zodat we onze opleiding kunnen verbeteren. Resultaatgarantie: voor zover het redelijkerwijs binnen onze mogelijkheden ligt, zullen we, wanneer blijkt dat de opleiding niet voldoende inhoud of begeleiding heeft geboden, aanvullende coaching en training aanbieden tot je je doel ten aanzien van de opleiding bereikt hebt. En nu? Schrijf je definitief in via dit inschrijfformulier: Naar aanleiding van deze inschrijving word je door één van de medewerkers van Novilo gebeld voor een intakegesprek om te bekijken of deze opleiding passend voor je is. Heb je nog vragen? Mail naar info@novilo.nl of bel gerust: We hopen je snel in de opleiding te zien! Het Novilo team

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER

STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER STUDIEGIDS 2015-2016 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze Gevorderdenopleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor

Nadere informatie

Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider 2014-2015

Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider 2014-2015 Studiegids: Master Opleiding Talentbegeleider 2014-2015 De vraag waarmee we uit onze directe omgeving vaak geconfronteerd werden: Hoe kom ik een stap verder nadat ik me al jaren in talent en hoogbegaafdheid

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2015-2016 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Onze jaaropleidingen zijn geaccrediteerd door: Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2013 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding nieuwe stijl overzichtelijk voor je op een

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil jij? Verdieping in je begeleiders vaardigheden

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Afgelopen jaren hebben we Arjan van Dijk uitgenodigd

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER ZELFSTANDIGEN Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding Talentbegeleider Zelfstandigen

Nadere informatie

Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider

Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider Verder leren? Gevorderdenopleiding talentbegeleider Direct toepasbaar in de praktijk Een groot netwerk tot je beschikking Gegarandeerd uit je comfortzone! Expert in talentbegeleiding Heb je al veel ervaring

Nadere informatie

STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7

STUDIEGIDS GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7 STUDIEGIDS 2017-2018 GEVORDERDENOPLEIDING TALENTBEGELEIDER Groep 7 0 Onze Gevorderdenopleiding Talentbegeleider is geaccrediteerd door: 1 Inhoudsopgave Pagina Over Novilo 4 Voor wie is de opleiding bedoeld?

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten we de details

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS

STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS STUDIEGIDS 2014 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER VOORTGEZET ONDERWIJS Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze jaaropleiding! In deze gids zetten we de details van de opleiding Talentbegeleider Voorgezet

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze intensieve tweedaagse over toegepaste ontwikkelingspsychologie en Spiral

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden.

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Je herkent je in de volgende punten: Je wilt meer weten over talent, hoogbegaafdheid

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE HOOGSENSITIVITEIT Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Hoogsensitiviteit! In deze gids zetten we de details

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS

STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS STUDIEGIDS 2016-2017 VERKORTE JAAROPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door: Beste lezer, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE NON-VERBAAL LEIDINGGEVEN OP SCHOOL Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Non-verbaal leidinggeven op school door Marijke van Dijk van Co-Actief!

Nadere informatie

COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers.

COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE COACHEN MET VOICE DIALOGUE Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers. Novilo is geaccrediteerd door:

Nadere informatie

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE GEDRAG IN DE KLAS Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B STUDIEGIDS 2016-2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills STUDIEGIDS 2016-2017 SPECIALISATIEMODULE Hoogbegaafde leerlingen en 21st century skills Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Hoogbegaafde leerlingen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen! In deze gids zetten

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Meervoudige Intelligentie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Meervoudige Intelligentie! In deze gids zetten

Nadere informatie

Heb jij oog voor talent?

Heb jij oog voor talent? Jaaropleiding Talentbegeleider basisonderwijs Heb jij oog voor talent? Volg de jaaropleiding talentbegeleider in het basisonderwijs. Voorproefje? Kom naar de gratis training! Kijk op www.novilo.nl/gratistraining

Nadere informatie

Mindset, de basis van talentontwikkeling?

Mindset, de basis van talentontwikkeling? STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE MINDSET Mindset, de basis van talentontwikkeling? Groep B De beste training tot nu toe! Heerlijke oefeningen, Floors begeleiding, grappige video s, prikkelende

Nadere informatie

Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging!

Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging! STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Slimme kleuters in de groep, een grote uitdaging! Groep B Duidelijk door zijn eenvoud en helderheid: uitgebreid qua inhoud, goed in de praktijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Lichaamsbewustzijn Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE MINDSET Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Mindset! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS

STUDIEGIDS STUDIEGIDS 2018-2019 VCO/Consent VERDIEPINGSDAGEN HB + ASS Samenwerken Veel interactie, we hebben veel kunnen leren van elkaar. Actief, aanstekelijk en zeer enthousiasmerend. Ik heb veel coachingstips

Nadere informatie

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken.

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LICHAAMSBEWUSTZIJN Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Toegankelijk, bruikbaar, leerzaam en nuttig! Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE COACHINGSVAARDIGHEDEN Groep B Ontwikkelingsgericht begeleiden (van leerlingen, ouders en collega's) Superspannend dit, maar ik heb genoten en veel geleerd. Ik heb

Nadere informatie

STUDIEGIDS LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel

STUDIEGIDS LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel STUDIEGIDS 2016 2017 LIJV DOELENTRAINING VOOR VOLWASSENEN Lekker in je vel Op de volwassenentraining hebben jullie me heel erg geholpen met onder andere mijn zelfbeeld, het idee (of de waarheid!) dat ik

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten!

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten! STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE PROGRAMMEREN VOOR KINDEREN Van programmeren leer je doorzetten! Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid)

LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid) STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LEIDINGGEVEN AAN TEAMGESPREKKEN (over hoogbegaafdheid) Een socratische basis onder uw visieontwikkeling Deze specialisatiemodule is geaccrediteerd door: Deze cursus

Nadere informatie

DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING

DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE DABROWSKIAANSE ONTWIKKELING Positieve desintegratie: persoonlijke, emotionele ontwikkeling & begaafdheid De inhoud was buitengewoon interessant! Na de 3e dag vielen

Nadere informatie

Is je school klaar voor talent en passend onderwijs?

Is je school klaar voor talent en passend onderwijs? Opleiding talentbegeleider in het basisonderwijs Is je school klaar voor talent en passend onderwijs? Expert in talentbegeleiding Editie - September 2014 Een plek creëren voor begaafde en getalenteerde

Nadere informatie

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt?

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan (5 dagen) Wil je een volgende loopbaanstap zetten die bij je past en waar je energie van krijgt? In de dagelijkse drukte

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE DABROWSKI Positieve desintegratie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Dabrowski! In deze gids zetten we de

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent STUDIEGIDS 2018-2019 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent Op de Leues 15, 5926 VJ Venlo - 088 208 0800 0 Onze opleiding Talentbegeleider Basisonderwijs is geaccrediteerd door:

Nadere informatie

Spelenderwijs executieve functies versterken

Spelenderwijs executieve functies versterken STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Spelenderwijs executieve functies versterken Groep B Veel interactie, we hebben veel kunnen leren van elkaar. Actief, aanstekelijk en zeer enthousiasmerend.

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

RT Praktijk Hengelo. Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016

RT Praktijk Hengelo. Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016 RT Praktijk Hengelo Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016 Voorwoord In deze brochure kunt u het trainingsaanbod van RT Praktijk Hengelo lezen. RT Praktijk Hengelo wil leerkrachten handvatten geven

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd?

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken (5 dagen) Het is voor vrijwel iedereen een uitdaging om in de hectiek van alledag waarin veel informatie op je af komt je werk zo aan

Nadere informatie

Talent en passend onderwijs voor bij jou op school

Talent en passend onderwijs voor bij jou op school Opleiding talentbegeleider in het basisonderwijs Talent en passend onderwijs voor bij jou op school Expert in talentbegeleiding opleiding start: september 2015 Een plek creëren voor begaafde en getalenteerde

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot Kinder DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2014/2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach...

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Data & Prijzen Opleidingen 2013-2014 w010113ep Academie voor NLP is onderdeel van Personal Development Janse Overzicht opleidingsaanbod - NLP Practitioner - NLP Master

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

BEGAAFDHEID, ZINGEVING & MINDFULNESS

BEGAAFDHEID, ZINGEVING & MINDFULNESS STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE BEGAAFDHEID, ZINGEVING & MINDFULNESS Omgaan met intensiteit en expressie van intensiteit Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Het PMA Programma-aanbod richt zich op twee doelgroepen:

Het PMA Programma-aanbod richt zich op twee doelgroepen: PMA Programma-aanbod Het PMA Institute is een opleidingsinstituut dat mensen wil helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor een betere gezondheid, gezonde(re) overtuigingen, positief

Nadere informatie

LEREN FILOSOFEREN (met meeren hoogbegaafde kinderen en jongeren)

LEREN FILOSOFEREN (met meeren hoogbegaafde kinderen en jongeren) STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LEREN FILOSOFEREN (met meeren hoogbegaafde kinderen en jongeren) De kunst van het denken De specialisatiemodule Leren filosoferen is geaccrediteerd door: Leuk dat

Nadere informatie

Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen.

Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. CPC deel 1 Leergang 22 Leergang 23 CPC deel 2 Leergang 21 Leergang 22 TAAKBEKWAAMHEID start op 26.03.2015 start

Nadere informatie

Trainersopleiding. Process Communication Model

Trainersopleiding. Process Communication Model Trainersopleiding Process Communication Model Trainersopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Het is je passie om mensen te helpen bij hun ontwikkeling. Maar je wilt

Nadere informatie

Postmaster opleiding diagnostiek in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening

Postmaster opleiding diagnostiek in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening me nse nkennis Postmaster opleiding diagnostiek in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening Door te werken met de laatste wetenschappelijke inzichten, vergroot je de kans dat je adviezen juist blijken. Postmaster

Nadere informatie

Postmaster opleiding spelpsychotherapie. De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven.

Postmaster opleiding spelpsychotherapie. De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven. mensenkennis De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven. Postmaster opleiding spelpsychotherapie Postmaster opleiding spelpsychotherapie Kinderen

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA

Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA Zoek je een coachopleiding die jou op een praktische, effectieve en diepgaande manier helpt de kern te raken? En wil je voorbereid zijn op de valkuilen

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams TeamCoach voor Zelforganiserende Teams Opleiding tot Teamcoach voor Zelforganiserende Teams op basis van mensgerichtheid, verbinding, scrum, agile en lean Inleiding Deze training neemt je stap voor stap

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat Training Lean Yellow Belt Inclusief Yellow Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt

Training Lean Yellow Belt Training Lean Yellow Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Psychologie voor Financials

Psychologie voor Financials In deze brochure vind je alles over de cursus Psychologie voor Financials Wie ben jij, wie ben ik en hoe interacteren wij effectief met elkaar? Cursus Pas de verschillende psychologische theorieën en mechanismen

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Vertrouwen in je klas

Vertrouwen in je klas Vertrouwen in je klas training en begeleiding vanuit TA Daniëlle van der Heijden Tamar Kopmels Een training die je uitnodigt mild en soms kwetsbaar te kijken naar persoonlijke processen, en die een verrijking

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

HET CONCEPT: OP TOCHT

HET CONCEPT: OP TOCHT TOCHT VAN DE LEIDER CONCEPT EN THEMA DUBBELE DOELSTELLING AANPAK BEGELEIDING EN DOELGROEP PRAKTISCHE INFORMATIE CONCEPT EN THEMA HET CONCEPT: OP TOCHT Herken je de behoefte om tijd en ruimte te nemen voor

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers?

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers? Programma aanbod De PMA organisatie is een opleidingsinstituut, dat vanuit haar missie technieken, diensten en inzichten biedt die mensen helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang

Baby s in de kinderopvang Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA

Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA Masteropleiding Counseling & Coaching Enneagram en TA Zoek je een coachopleiding die jou op een praktische, effectieve en diepgaande manier helpt de kern te raken? En wil je voorbereid zijn op de valkuilen

Nadere informatie

(H)erken jij het talent?

(H)erken jij het talent? (H)erken jij het talent? Jaaropleiding Talentbegeleider basisonderwijs OPEN DAG 1 april 2017 WWW.NOVILO.NL Direct toepasbaar Op maat Een plek creëren voor begaafde en getalenteerde leerlingen Wil je jouw

Nadere informatie