Efficiënte oplossingen voor transport en logistiek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Efficiënte oplossingen voor transport en logistiek"

Transcriptie

1 Efficiënte oplossingen voor transport en logistiek

2 Inhoudsopgave Een woord vooraf Al meer dan 85 jaar levert Beurtvaartadres alle papieren documenten die het nationaal en internationaal goederentransport in goede banen leiden. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw hebben wij digitale documenten aan ons assortiment toegevoegd. Inmiddels zijn alle digitale documenten omgezet naar online varianten. Zodat u uw logistieke administratie nog beter onder controle houdt. Het is onze uitdaging u op duurzame wijze te helpen bij uw logistieke administratieve verplichtingen en het beheersen van uw risico s daarin. Of het nu gaat om export of import, vervoer van afvalstoffen of gevaarlijke stoffen, wegvervoer, luchtvervoer of vervoer via binnenvaart of spoor. Wij kennen de regels, uw risico s en uw verplichtingen. In de realisatie van onze uitdaging kijken wij vooruit. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, slimmere, duurzamere en meer gebruikersvriendelijke oplossingen. Met name technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. De digitale technologie vormt in onze ogen een ideaal middel om onze dienstverlening en producten te verbeteren. Onze blik staat gericht op de toekomst. Maar vooruitkijken betekent niet dat we geen oog hebben voor het verleden. Sterker nog, we zijn er enorm trots op dat Beurtvaartadres al meer dan 85 jaar bestaat. In deze brochure hebben we getracht verleden, heden en toekomst bij elkaar te brengen. In woord en beeld ziet u welke rol onze organisatie vervult om u in de enerverende wereld van transport en logistiek bij te staan en vooruit te helpen. Ons motto luidt daarbij: direct duidelijk. Want welke producten of diensten u ook van ons afneemt, het gaat uiteindelijk om duidelijkheid verschaffen. Veel leesplezier! Johan Schouten Directie Beurtvaartadres René Bruijne

3 1. Beurtvaartadres nu en in de toekomst De vrachtbrief is de spil in transport en logistiek. Het uitgeven van de vrachtbrief is nog steeds een van de kernactiviteiten van Beurtvaartadres. Maar met de inzet van ICT bieden wij u meer: efficiënte aansturing en afhandeling van uw logistieke processen. Met hoogwaardige kennis en expertise zoeken wij de grenzen van efficiency op. Nu en in de toekomst. Onze missie, uw gemak In een wereld waarin het overbruggen van afstanden alsmaar minder moeite kost, spelen transport en logistiek een hoofdrol. Het is onze missie de logistieke keten te faciliteren. Zodat u aan uw administratieve verplichtingen kunt voldoen én de kwaliteit van de sector wordt verhoogd. Wij ondersteunen logistieke dienstverleners en verladers met producten en diensten die het administratieve proces verlichten en de onderlinge uitwisseling van data vergemakkelijken. Beurtvaartadres maakt kortom uw logistieke keten inzichtelijk. Voor en door de logistieke sector Beurtvaartadres handelt namens de ondernemersorganisaties EVO, Goederenvervoer Nederland, Nederlandsch Binnenvaartbureau en Transport en Logistiek Nederland. Het belang van de logistieke sector staat altijd voorop in het verwezenlijken van onze missie. Kennis en expertise Beurtvaartadres levert jaarlijks meer dan 95 miljoen digitale en papieren formulieren aan ruim klanten in Nederland. Maar wij stellen ook hoogwaardige kennis en expertise beschikbaar. Bijvoorbeeld op het gebied van interne en externe workflowprocessen en juridische consequenties. Deze kennis en expertise vinden hun weg naar de sector door talloze publicaties en trainingen. Blik op de toekomst Over het water, via de weg en uiteindelijk door de lucht. De wijze van vervoeren wordt niet meer bepaald door technische (on)mogelijkheden. We letten nu op duurzaamheid, efficiency, kosten, bederfelijkheid en veiligheid. Onze uitdaging voor de toekomst ligt in innovatie. Processen vereenvoudigen met digitalisering als hulpmiddel. Zodat u sneller ter plaatse bent, op de hoogte bent van afwijkingen in de zendingsstatus, administratieve handelingen kunt beperken, voldoet aan maatschappelijke randvoorwaarden en grenzeloos zaken kunt doen. Dat is het Beurtvaartadres van de toekomst. Marktleider in Nederland Digitalisering is geen doel op zich, maar wel een effectief hulpmiddel om onze dienstverlening en producten te optimaliseren. Zo is Beurtvaartadres marktleider in Nederland op het gebied van software voor formuliermanagement en douaneaangifte. Daar blijven wij in de toekomst ons best voor doen. Training & Coaching Onder de noemer Beurtvaartadres Training & Coaching bieden wij de logistieke sector praktijkgerichte trainingen. Deze trainingen zijn gericht op de diverse kennisgebieden waarin wij actief zijn. Ze vormen een aanvulling op onze producten. Waar nodig regelen wij experts uit uw branche. U volgt de trainingen in ons kantoorpand in Nootdorp of op een locatie bij u in de buurt.

4

5 2. Van de oudheid tot Beurtvaartadres De geschiedenis van de onderneming Beurtvaartadres omspant ruim acht decennia. Maar het ontstaan van het logistieke netwerk van de Beurtvaart, die als vrachtadministratie een Beurtvaartadres gebruikten, gaat veel verder terug. Oudheid tot vroege middeleeuwen Al in de oudheid waren er logistieke ketens. De oudste vrachtdocumenten stammen van de Romeinen en zijn gevonden in Italië. Dat is niet verwonderlijk. Goederen werden vaak over zee vervoerd en op de relatief besloten Middellandse Zee ging dit gemakkelijk. De koopman reisde met zijn waren mee en de scheepsschrijver schreef de lading bij in het vrachtdocument. 1250: voorloper van vrachtbrief Rond 1250 kwam er verandering in de logistieke keten. De koopman bleef vaker thuis en de voorloper van de huidige vrachtbrief werd opgemaakt, in duplo. Eén exemplaar was voor de koopman en één exemplaar voor de ontvanger. Vanuit Italië verspreidde de vrachtbrief zich over heel Europa. In de Hanze was hij bekend als Zerter - wat is afgeleid van charter, een algemeen woord voor een officieel stuk. 1685: adresbrief in Nederland In Nederland werden goederen vervoerd door beurtschippers, schippers die op vastgestelde tijden en trajecten goederen vervoeren. Bijvoorbeeld op het traject Amsterdam-Haarlem. Toen het stadsbestuur van Amsterdam klachten kreeg over nog niet opgehaalde goederen op de kades, greep het in. In 1685 werd de adresbrief ingevoerd, in de volksmond het beurtvaartadres genoemd. De adresbrief was voor alle beurtschippers verplicht. 1918: vrachtbrief in Nederland In 1880 verdween het beurtvaartmonopolie. Beurtschippers organiseerden zich en er ontstonden belangenverenigingen. Deze verenigingen zochten naar formules om de aansprakelijkheid uniform en acceptabel te regelen. Dat leidde in 1912 tot de eerste Algemene Stoom- en Zeilbootcondities. In 1918 werd, lay-outtechnisch gezien, het gestandaardiseerde beurtvaartadres geïntroduceerd - de vrachtbrief dus.

6 1927: ontstaan Beurtvaartadres Begin jaren twintig werd een uitgever van beurtvaartadressen in het leven geroepen: de Algemene Goederenvervoer-, Assurantie- en Handelmaatschappij. Deze uitgever werd in 1927 de Maatschappij tot Instandhouding van het merk Beurtvaartadres. Zo ontstond de onderneming. De aandelen werden verkocht aan logistieke belangenorganisaties en de doelstelling werd het faciliteren van het logistieke bedrijfsleven. 1946: Stichting vervoeradres Na de Tweede Wereldoorlog schakelden veel beurtschippers over naar wegvervoer. De eenzijdige Stoom- en Zeilbootcondities en de lay-out van de vrachtbrief voldeden niet aan de nieuwe modaliteit. Daarom werd de uitgifte van de vrachtbrief losgekoppeld van het vaststellen van de lay-out en algemene voorwaarden. Zo ontstond Stichting vervoeradres als onafhankelijke stichting binnen Beurtvaartadres. Het systeemformulier en de AVC1950 waren de eerste wapenfeiten van Stichting vervoeradres. 1980: uitbreiding van assortiment In 1980 bleek dat de gemonopoliseerde uitgifte van vrachtbrieven niet langer vol te houden was. Dat was goed nieuws voor Beurtvaartadres die daardoor zich weer op de behoefte van de markt kon gaan richten. Het assortiment werd uitgebreid naar alle modaliteiten: lucht, zee, binnenvaart, rail en weg. Beurtvaartadres ging allerlei transportdocumenten en certificaten uitgeven, zoals voor gevaarlijke stoffen, afvalstoffen en de douane. Het faciliterende karakter is hierdoor versterkt tot heden: digitalisering Vanaf 1985 probeert Beurtvaartadres de digitalisering in de logistieke sector te standaardiseren. Ook maken wij ons sterk om het bedrijfsleven te faciliteren bij het onderling uitwisselen van data over de zendingen. Het resultaat mag er zijn: vele handige digitale documenten en succesvolle digitale communicatie naar en van de douane. Met de komst van ICT heeft het eeuwenoude vrachtdocument een nieuwe dimensie gekregen. 1956: CMR-verdrag Het succes van de algemene voorwaarden en gestandaardiseerde lay-out van de vrachtbrief moest ook internationaal vervolg krijgen. Stichting vervoeradres zette zich hiervoor in. In 1956 resulteerden de inspanningen in het internationale CMR-verdrag en het gestandaardiseerde CMR-document voor het wegvervoer, dat nu door 64 landen in de wereld wordt geaccepteerd en toegepast.

7 3. Onze kennisgebieden op een rij Beurtvaartadres heeft de ambitie de logistieke keten optimaal te faciliteren. Hiervoor hebben wij uiteenlopende producten, oplossingen en kennis in huis. Lees meer over de verschillende kennisgebieden waarin we actief zijn. Wat kunnen wij per kennisgebied voor u betekenen? Van de juiste vrachtbrief per modaliteit tot voorlichting over actuele accijnsregels. De vrachtbrief Een vrachtbrief is wettelijk verplicht en nuttig. Hij biedt zekerheid over alle relevante en wettelijk verplichte informatie, zoals afzender, vervoerder, geadresseerde, aantal colli, gewicht, uiterlijke staat van de goederen, bijzondere instructies en rembours. Met een goede vrachtbrief is duidelijk onder welke voorwaarden het transport wordt uitgevoerd. Deze voorwaarden verschillen per modaliteit: weg, zee, binnenvaart, rail of lucht. Een vrachtbrief met de juiste terminologie en lay-out bewijst de inontvangstneming en aflevering door de vervoerder. Het is hét bewijsmiddel als de goederen zijn beschadigd of zoekgeraakt. Beurtvaartadres heeft voor elk vervoer de juiste vrachtbrief of kan die voor u ontwerpen. Ook beschikken wij over publicaties en trainingsmateriaal die het gebruik verduidelijken en de aansprakelijkheidsrisico s beperken. Voor elk vervoer de juiste vrachtbrief Internationale CMR-vrachtbrieven AVC vrachtbrieven Koeriersvrachtbrieven Vrachtbrief voor autovervoer Vrachtbrief voor afvalstoffenvervoer Airway Bill voor luchtvervoer Cognossement voor zeevervoer Bill of Lading voor zeevervoer En nog veel meer... Transport van afvalstoffen Volgens de wet zijn afvalstoffen alle stoffen, preparaten of producten, waarvan de houder zich ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen. Het (internationaal) transport van afvalstoffen is aan extra regels gebonden en moet begeleid worden door de juiste documenten. Beurtvaartadres weet aan welke regels u moet voldoen en levert de correcte documenten per afvaltransport. Daarnaast instrueren wij u zo goed mogelijk met publicaties en trainingsmateriaal, zodat u administratieve boetes kunt beperken. Transport van grond Grond en baggerspecie worden bij transport over de weg meestal gezien als afval, maar niet altijd. Zand dat is gedolven uit een zandput is bijvoorbeeld een grondstof en geen afvalstof. Het transport van grond is aan extra regels gebonden en moet begeleid worden door speciale documenten. Beurtvaartadres kent de verschillen, weet de weg in de regelgeving en heeft de noodzakelijke documenten in huis. Voor wie zich goed wil voorbereiden en administratieve boetes wil ontlopen, bieden wij publicaties en trainingen. Transport van gevaarlijke stoffen Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die door hun eigenschappen gevaar, schade of ernstige hinder voor mens, dier of milieu kunnen veroorzaken. Ze worden naar hun eigenschappen ingedeeld in gevarenklassen. Deze classificatie is internationaal geregeld. Zowel het verpakken als het (internationaal) transporteren van gevaarlijke stoffen is aan extra regels gebonden. Chauffeurs dienen bovendien de juiste documenten in hun bezit te hebben. Beurtvaartadres kent de regels en beschikt over geldige verpakkingslabels en documenten per gevarenklasse. U regelt het transport van gevaarlijke stoffen nog beter als u gebruikmaakt van onze publicaties en trainingen.

8 Tankreiniging Het grondig reinigen van een tankwagen na het lossen, dus voordat deze weer geladen wordt, is essentieel voor alle ladingbelanghebbenden. Om te bewijzen dat de tankwagen door een erkende onderneming is gereinigd, brengt Beurtvaartadres namens de brancheorganisatie het Europees Reinigingsdocument (ERD) in omloop. Het ERD is voorzien van diverse beveiligingskenmerken en traceerbaarheidsmogelijkheden. U kunt het alleen bestellen als u bent aangesloten bij een erkend reinigingsbedrijf. Transport van accijnsproducten De landen binnen de Europese Unie hanteren verschillende accijnstarieven op producten zoals olie, alcohol en tabak. Het vervoer van accijnsproducten tussen de verschillende lidstaten is daarom aan extra regels gebonden. U dient in het bezit te zijn van de juiste documenten, ondersteunende software en vergunningen. Beurtvaartadres kan u daarmee helpen. Laat u goed voorlichten door onze publicaties of in onze trainingen. Traceerbaarheid en beveiliging Een vrachtbrief zegt iets over de herkomstlocatie, inhoud en bestemming van een zending. Andere documenten duiden de kwaliteit van het materieel, de lading, transporteur of originele herkomst. Daarom zijn traceerbaarheid en beveiliging van documenten van groot belang. Door het financiële voordeel komt vervalsing regelmatig voor. Beurtvaartadres is zeer deskundig op het gebied van documentenbeveiliging. Wij kennen de integratiemogelijkheden met internetportals en zijn in staat documenten gecontroleerd (alleen aan bevoegde instanties of personen) en traceerbaar uit te geven. Import en export Ook voor landen buiten de Europese Unie is Nederland een grote handelspartner. Het im- en exporteren van goederen is aan douaneregels gebonden en verplicht u tot het gebruik van bepaalde (digitale) documenten. U bent bij Beurtvaartadres aan het juiste adres voor de actuele douanewetgeving. Ook kunnen wij u voorzien van de juiste douanedocumenten en ondersteunende software. En dankzij onze publicaties en trainingen kunt u alle im- en exportprocedures extra goed regelen.

9 4. Stichting vervoeradres Stichting vervoeradres is een onafhankelijke stichting naast Beurtvaartadres. De stichting faciliteert de logistieke keten met tweezijdige, breed geaccepteerde algemene voorwaarden. Daarnaast beantwoordt Stichting vervoeradres al uw praktische en juridische vragen over het vervoerrecht. Speerpunten in missie Centraal in de missie van Stichting vervoeradres staan evenwichtige risicoverdeling, brancheacceptatie en duidelijkheid over de rechtspositie van afzender, logistieke dienstverlener en geadresseerde. Naast deze speerpunten onderhoudt de stichting internationale contacten, gericht op het verbeteren van de rechtspositie van de logistieke partijen. Stichting vervoeradres handelt namens branchevertegenwoordigers en logistieke ondernemersorganisaties EVO, Transport en Logistiek Nederland, Goederenvervoer Nederland en het Nederlandsch Binnenvaartbureau. Algemene Vervoercondities De Algemene Vervoercondities (AVC) 2002 zijn algemene voorwaarden voor vervoerovereenkomsten voor goederenvervoer over de weg. Ze zijn neutraal geformuleerd en houden rekening met de belangen van afzenders, logistieke dienstverleners en geadresseerden. De AVC vormen een duidelijke aanvulling op de wettelijke regeling in Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek en het CMR-verdrag. Ze geven de verplichtingen van alle partijen praktisch en gedetailleerd weer. Kortom: door de AVC is duidelijk wie wat moet doen. Bij vrijwel alle wegvervoerovereenkomsten in Nederland worden deze algemene voorwaarden toegepast. Deelmarktvoorwaarden Stichting vervoeradres geeft behalve de AVC 2002 ook algemene voorwaarden uit voor gespecialiseerd transport en logistieke dienstverlening. Zo zijn er voorwaarden voor opslag, exceptioneel transport, het bergen van gestrande voertuigen en bijvoorbeeld bedrijfsverhuizingen. Deze deelmarktvoorwaarden vormen een aanvulling op de AVC De verplichtingen van afzender, logistieke dienstverlener en soms ook geadresseerde zijn specifieker uitgewerkt en aangepast aan de aard van de werkzaamheden. Schade en aansprakelijkheid zijn zo gedefinieerd, dat deze zaken aansluiten op de praktijk. Juridische Commissie In de Juridische Commissie hebben juristen van EVO, Transport en Logistiek Nederland en Stichting vervoeradres zitting. Zij voeren overleg over de vrachtbrief, de AVC 2002 en de deelmarktvoorwaarden. De Juridische Commissie beoordeelt of de voorwaarden aangepast moeten worden in verband met wetwijzigingen of maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast bespreekt de commissie de mogelijkheid voor nieuwe logistieke voorwaarden en aanpassing van internationale verdragen, zoals het CMR-verdrag. Publicaties en voorlichtingsmateriaal Stichting vervoeradres geeft veel publicaties uit over rechterlijke uitspraken, bijvoorbeeld over de toepassing van schadeclaims. Ook kunt u bij Stichting vervoeradres terecht voor praktische uitgaven voor afzenders, logistieke dienstverleners en geadresseerden. Denk aan voorlichtingsmateriaal over het gebruik van de vrachtbrief, het elektronische ontvangstbewijs, transport van afval, alle benodigde verzekeringen en de rechtspositie van geadresseerden. U vindt deze publicaties op de website van Stichting vervoeradres. SVA Congres over vervoerrecht Al sinds 1983 organiseert Stichting vervoeradres een tweejaarlijks congres over de ontwikkelingen in het vervoerrecht: het SVA Congres. Dit congres is een belangrijke ontmoetingsplaats voor juristen en logistieke specialisten. De lezingen van toonaangevende juristen bevatten informatie over actualiteiten van het vervoerrecht en een overzicht van de belangrijke uitspraken voor toekomstige contracten.

10 Mission statement Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten in het onderling uitwisselen en bewaren van gegevens over logistieke transacties, om de totale transactiekosten te verlagen. Hiertoe stelt zij kennis, oplossingen en producten beschikbaar. Beurtvaartadres streeft nadrukkelijk naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde dienstverlening en wil het bewustzijn met haar MVO-beleid overbrengen aan medewerkers, afnemers en leveranciers. Beurtvaartadres is onafhankelijk en handelt namens de ondernemersorganisaties EVO, Goederenvervoer Nederland, Nederlandsch Binnenvaartbureau en Transport en Logistiek Nederland. Beurtvaartadres levert haar dienstverlening vanuit de volgende eenheden: Beurtvaartadres document Beurtvaartadres document zorgt ervoor dat het bedrijfsleven zijn goederen met de juiste wettelijke documenten kan versturen, via de weg, het water of de lucht. Beurtvaartadres douane Beurtvaartadres douane faciliteert importeurs en exporteurs in het zo efficiënt mogelijk (digitaal) afhandelen van douaneaangiften en overige douaneverplichtingen. Beurtvaartadres digitaal Beurtvaartadres digitaal faciliteert een online platform waarmee het logistieke bedrijfsleven zijn gegevens over transacties (zoals digitale vrachtdocumenten) op een eenvoudige maar effectieve wijze kan opmaken, printen, versturen en uitwisselen. Hierbij staan integriteit van data en het verlagen van de totale transactiekosten met gebruikmaking van nieuwe technologieën hoog in het vaandel. Stichting vervoeradres De Stichting vervoeradres faciliteert de logistieke keten met tweezijdige, breed geaccepteerde algemene voorwaarden (zoals de AVC). Centraal hierbij staan evenwichtige risicoverdeling, brancheacceptatie en duidelijkheid over de rechtspositie van zowel afzender (verlader), logistieke dienstverlener als geadresseerde. De Stichting onderhoudt internationale contacten, gericht op het verbeteren van de rechtspositie van de partijen in de logistieke keten (zoals geformuleerd in het CMR-verdrag). Artikelnummer: H070 EAN: Versie 2.0 Postbus 24023, 2490 AA Den Haag E info@beurtvaartadres.nl I T F

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten 1 In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

Eén adres Alles geregeld

Eén adres Alles geregeld Eén adres Alles geregeld Beste lezer, Sinds 1927 faciliteert Beurtvaartadres de logistieke keten door u, op duurzame wijze, te helpen bij uw logistieke administratieve verplichtingen en het beheersen van

Nadere informatie

AVVC. Algemene Veevervoercondities

AVVC. Algemene Veevervoercondities AVVC Algemene Veevervoercondities In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport KNV, Koninklijk Nederlands Vervoer NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

ALV deelmarkt Exceptioneel transport

ALV deelmarkt Exceptioneel transport 1 ALV deelmarkt Exceptioneel transport Agenda Beurtvaartadres / Stichting Vervoeradres AVC en/of CMR Algemene voorwaarden voor Exceptioneel Transport Hoe van toepassing verklaren Vragen ALV deelmarkt Exceptioneel

Nadere informatie

Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg

Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer

Nadere informatie

In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport NBB, Nederlandsch

In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport NBB, Nederlandsch e-cmr Protocol Aanvullend protocol bij het Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg (CMR) inzake de digitale vrachtbrief In Stichting vervoeradres, opgericht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg

Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland

Nadere informatie

Vervoeradres. Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten

Vervoeradres. Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten In Stichting, opgericht in 1946, werken samen: evofenedex, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport CBRB, Centraal Bureau voor de Rijn- & Binnenvaart

Nadere informatie

Elektronische vrachtbrief Hoe bereid ik mij praktisch voor?

Elektronische vrachtbrief Hoe bereid ik mij praktisch voor? Elektronische vrachtbrief Hoe bereid ik mij praktisch voor? Inspiratiesessie Elektronische vrachtbrief Hoe bereid ik mij praktisch voor? Agenda Elektronische vrachtbrief: Hoe bereid ik me praktisch voor?

Nadere informatie

Internetbeurzen 1. Inleiding

Internetbeurzen 1. Inleiding Internetbeurzen 1. Inleiding Tot slot een woordje over dat andere actuele thema op het gebied van wegvervoer: vrachtbeurzen op internet of, zoals zij zichzelf noemen, vrachtuitwisselingssites. Nederland

Nadere informatie

De standaard voor de digitale vrachtbrief

De standaard voor de digitale vrachtbrief De standaard voor de digitale vrachtbrief Onjuiste en onvolledige informatie in de logistieke keten leidt tot vertraging, extra werk en niet-afgeleverde goederen. Bij 5% van alle zendingen gaat bij de

Nadere informatie

AVET. Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport

AVET. Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport AVET Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten.

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten. Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten. De Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten zijn gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. In sva / Stichting Vervoeradres,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten Stichting Vervoeradres Uitgave: sva / Stichting Vervoeradres Postbus 82118, 2508 EC s-gravenhage Statenplein 2, 2582 EW s-gravenhage Tel. 070-306 67 00 Telefax

Nadere informatie

Uitwerking webcase de papierwinkel

Uitwerking webcase de papierwinkel Uitwerking webcase de papierwinkel opdracht 2 Schrijf een andere naam op voor een vrachtbrief. Vervoeradres Wat verstaat men onder een vrachtbrief? Een vrachtbrief is de vastlegging van een vervoerovereenkomst.

Nadere informatie

Artikel 2. Elektronische berichten. Artikel 2 lid 1 Toelaatbaarheid van elektronische berichten als bewijsmiddel

Artikel 2. Elektronische berichten. Artikel 2 lid 1 Toelaatbaarheid van elektronische berichten als bewijsmiddel Artikel 2 Lid 1 Lid 2 Elektronische berichten Toelaatbaarheid van elektronische berichten als bewijsmiddel Bewijskracht van elektronische berichten Artikel 2 lid 1 Toelaatbaarheid van elektronische berichten

Nadere informatie

Vervoeradres AVVC. Algemene Veevervoercondities

Vervoeradres AVVC. Algemene Veevervoercondities AVVC Algemene Veevervoercondities In Stichting, opgericht in 1946, werken samen: evofenedex, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport CBRB, Centraal Bureau voor de Rijn- & Binnenvaart Koninklijke

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Bergingsspecialisten (VBS)

Nederlandse Vereniging van Bergingsspecialisten (VBS) Nederlandse Vereniging van Bergingsspecialisten (VBS) De Nederlandse Vereniging van Bergingsspecialisten (VBS) is de enige representatieve branche-organisatie voor gespecialiseerde takel- en bergings bedrijven.

Nadere informatie

AVCM. Algemene Vervoercondities Motorvoertuigen

AVCM. Algemene Vervoercondities Motorvoertuigen AVCM Algemene Vervoercondities Motorvoertuigen In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten

Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

e-cmr Protocol Vervoeradres

e-cmr Protocol Vervoeradres e-cmr Protocol Aanvullend protocol bij het Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg (CMR) inzake de digitale vrachtbrief In Stichting, opgericht in 1946, werken

Nadere informatie

P.D.-voorwaarden. Physical Distribution Voorwaarden

P.D.-voorwaarden. Physical Distribution Voorwaarden P.D.-voorwaarden Physical Distribution Voorwaarden In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

AVC Algemene Vervoercondities 2002

AVC Algemene Vervoercondities 2002 AVC Algemene Vervoercondities 2002 In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch Binnenvaartbureau

Nadere informatie

Algemene Veevervoercondities

Algemene Veevervoercondities Algemene Veevervoercondities Stichting Vervoeradres Uitgave: sva / Stichting Vervoeradres Postbus 82118, 2508 EC s-gravenhage Statenplein 2, 2582 EW s-gravenhage Tel. 070-306 67 00 Telefax 070-351 20 25

Nadere informatie

Elektronische vrachtbrief

Elektronische vrachtbrief 3 Elektronische vrachtbrief SVA congres 2014 Stephan Okhuijsen Projectmanager TransFollow Patrick Huijgen Sales- en Partnermanager TransFollow Rob van der Lee Product owner TransFollow Standaard elektronische

Nadere informatie

Vervoersrecht. Inhoud

Vervoersrecht. Inhoud Algemene bepalingen uit het vervoersrecht Inleiding 1.1 1 Bronnen van het vervoersrecht 1.1 1.1 Boek 8 BW: Verkeersmiddelen en vervoer 1.2 1.2 Dwingend recht en aanvullend recht 1.2 1.3 Onderscheid tussen

Nadere informatie

AVC Algemene Vervoercondities 2002

AVC Algemene Vervoercondities 2002 AVC Algemene Vervoercondities 2002 In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch Binnenvaartbureau

Nadere informatie

Zeecontainervervoervoorwaarden

Zeecontainervervoervoorwaarden Zeecontainervervoervoorwaarden Opgesteld ten behoeve van de Alliantie van Zeecontainervervoerders en de Vereniging van Zeecontainervervoerders (VZV) en mede namens Transport en Logistiek Nederland gedeponeerd

Nadere informatie

AVC. Algemene Vervoercondities 2002

AVC. Algemene Vervoercondities 2002 AVC Algemene Vervoercondities 2002 Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 81/2014 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 2/2015. In Stichting vervoeradres,

Nadere informatie

AVC. Algemene Vervoercondities 2002

AVC. Algemene Vervoercondities 2002 AVC Algemene Vervoercondities 2002 Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 100/2012 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 70/2012. In Stichting vervoeradres,

Nadere informatie

Transportadministratie 4 TRANSPORTADMINISTRATIE 4 (CLO09.4/CREBO:50135)

Transportadministratie 4 TRANSPORTADMINISTRATIE 4 (CLO09.4/CREBO:50135) TRANSPORTADMINISTRATIE 4 (CLO09.4/CREBO:50135) sd.clo09.4.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige vorm of

Nadere informatie

Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief

Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief TransFollow een initiatief van EVO en TLN In Nederland is het wettelijk verplicht om een vrachtbrief op te maken voor elke zending van

Nadere informatie

Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief

Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief Het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief TransFollow een initiatief van EVO en TLN In Nederland is het wettelijk verplicht om een vrachtbrief op te maken voor elke zending van

Nadere informatie

Algemene Opslagvoorwaarden

Algemene Opslagvoorwaarden Algemene Opslagvoorwaarden In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch Binnenvaartbureau

Nadere informatie

Vervoeradres. Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg

Vervoeradres. Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg In Stichting, opgericht in 1946, werken samen: evofenedex, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport CBRB, Centraal Bureau voor

Nadere informatie

Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 81/2014 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 2/2015.

Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 81/2014 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 2/2015. AVC Algemene Vervoerscondities 2002 Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 81/2014 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 2/2015. In Stichting vervoeradres,

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. Euro Transport over Land en Zee

INHOUDSTAFEL. Euro Transport over Land en Zee INHOUDSTAFEL Euro Transport over Land en Zee 1 2 HET ZEEVERVOER HET COGNOSSEMENT THE BILL OF LADING I. Algemene situatieschets...4 A. Historiek...4 B. Wetgeving...5 C. De Haagse Regelen...5 a. Toepassingsveld

Nadere informatie

AVC. Algemene Vervoercondities 2002

AVC. Algemene Vervoercondities 2002 AVC Algemene Vervoercondities 2002 Gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 81/2014 en bij de griffie van de rechtbank te Rotterdam onder nummer 2/2015. In Stichting vervoeradres,

Nadere informatie

Praktijkinstructie Transportadministratie 3 (CLO09.3/CREBO:50198)

Praktijkinstructie Transportadministratie 3 (CLO09.3/CREBO:50198) instructie Transportadministratie 3 (CLO09.3/CREBO:50198) pi.clo09.3.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

De Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten zijn gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam.

De Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten zijn gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR KOERIERSDIENSTEN De Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten zijn gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. Artikel 1 Definities In

Nadere informatie

Transportadministratie 3 TRANSPORTADMINISTRATIE 3 (CLO09.3/CREBO:50198)

Transportadministratie 3 TRANSPORTADMINISTRATIE 3 (CLO09.3/CREBO:50198) TRANSPORTADMINISTRATIE 3 (CLO09.3/CREBO:50198) sd.clo09.3.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige vorm of

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR KOERIERSDIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR KOERIERSDIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR KOERIERSDIENSTEN Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. AVC: Algemene Vervoercondities 2002 zoals laatstelijk vastgesteld door de sva / Stichting Vervoeradres

Nadere informatie

De KMO en zijn import-export WORKSHOP. De KMO en zijn import--export in het Shortseagebied. in het Shortseagebied. (Europa) Maandag 27 oktober 2008

De KMO en zijn import-export WORKSHOP. De KMO en zijn import--export in het Shortseagebied. in het Shortseagebied. (Europa) Maandag 27 oktober 2008 WORKSHOP De KMO en zijn import-export in het Shortseagebied (Europa) Maandag 27 oktober 2008 De rol van de expediteur in de import-export van de KMO Spreker: Dhr. Marc Huybrechts Voorzitter VEA (Vereniging

Nadere informatie

AVB. Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen

AVB. Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen AVB Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

Excise Movement and Control System (EMCS)

Excise Movement and Control System (EMCS) Excise Movement and Control System (EMCS) EMCS EMCS?? Oh EMCS!! Dan begrijp ik wat u bedoelt European Modular Cultivation System Sfg A New Experiment Facility for Biological Research on the International

Nadere informatie

ALGEMENE TANKVERVOERCONDITIES VOOR HET VERVOER VAN BULKGOEDEREN OVER DE WEG

ALGEMENE TANKVERVOERCONDITIES VOOR HET VERVOER VAN BULKGOEDEREN OVER DE WEG ALGEMENE TANKVERVOERCONDITIES VOOR HET VERVOER VAN BULKGOEDEREN OVER DE WEG In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities 1. AVC: Algemene Vervoercondities 2002 zoals laatstelijk vastgesteld

Nadere informatie

Vervoeradres. Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg

Vervoeradres. Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg In Stichting, opgericht in 1946, werken samen: evofenedex, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport CBRB, Centraal

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

VAN GRINSVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRINSVEN GROEP TE SCHAIJK

VAN GRINSVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRINSVEN GROEP TE SCHAIJK VAN GRINSVEN SCHAIJK De Louwstraat 9a Postbus 64 5374 ZH Tel.: 0486-461845 Fax.: 0486-463174 www.vangrinsvenbv.nl info@vangrinsvenbv.nl ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRINSVEN GROEP TE SCHAIJK De van Grinsven-groep

Nadere informatie

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico TNT Express zet u veilig op weg U verkiest uw waardevolle en belangrijke zendingen mee te geven met een betrouwbare partner? U verwacht duidelijke antwoorden

Nadere informatie

AVD. Algemene Voorwaarden Distributievervoer

AVD. Algemene Voorwaarden Distributievervoer AVD Algemene Voorwaarden Distributievervoer In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

1 e. n '- '- Snel en zeker vervoer. VDH Koeriers. Specialiteiten. Onze geschiedenis

1 e. n '- '- Snel en zeker vervoer. VDH Koeriers. Specialiteiten. Onze geschiedenis Specialiteiten VDH Koeriers Snel en zeker vervoer Soms is morgen niet snel genoeg, simpelweg omdat uw zending er voor een bepaalde tijd moet zijn. Geen probleem. VDH Koeriers bewrgt uw internationale e:xpre557.ending

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

Verzekeringsmogelijkheden Neem geen enkel risico

Verzekeringsmogelijkheden Neem geen enkel risico Verzekeringsmogelijkheden Neem geen enkel risico Met TNT Express slaapt u op beide oren U verkiest uw waardevolle en belangrijke zendingen mee te geven met een betrouwbare partner? U verwacht duidelijke

Nadere informatie

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert INLEIDING Online transacties en digitale interactie In een snel veranderende markt met veel concurrentie willen uw klanten het papierwerk steeds meer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg

Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg Algemene Voorwaarden voor het Afvalstoffenvervoer over de Weg Stichting Vervoeradres Uitgave: sva / Stichting Vervoeradres Postbus 82118, 2508 EC s-gravenhage Statenplein 2, 2582 EW s-gravenhage Tel. 070-306

Nadere informatie

Algemene Veerboot- en Beurtvaartcondities

Algemene Veerboot- en Beurtvaartcondities Algemene Veerboot- en Beurtvaartcondities In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken

Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken Informatieblad November 2012 Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken Informatie bij het gebruik van een Vergunning inrichting voor de opslag van alcoholvrije dranken en een Vergunning inrichting voor

Nadere informatie

Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg

Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg Algemene Tankvervoercondities voor het Vervoer van Bulkgoederen over de Weg Stichting Vervoeradres Uitgave: sva / Stichting Vervoeradres Postbus 82118, 2508 EC s-gravenhage Statenplein 2, 2582 EW s-gravenhage

Nadere informatie

freight is our trade www.neele.nl Nederlands

freight is our trade www.neele.nl Nederlands freight is our trade www.neele.nl Nederlands Full service logistieke dienstverlening Neele Logistics ontzorgt uw complete logistiek. Of u nu een vervoerder zoekt die goed de weg weet in Europa of een partij

Nadere informatie

Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken

Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken Artikel Papierloos transport krijgt vorm 28 april 2014 367 keer bekeken Onder de noemer Papierloos transport startte TLN het afgelopen jaar diverse projecten om het gebruik van ICT in de transportsector

Nadere informatie

Katholieke Hogeschool Kempen Campus HIKempen Geel

Katholieke Hogeschool Kempen Campus HIKempen Geel Katholieke Hogeschool Kempen Campus HIKempen Geel Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2 de jaar Bedrijfsbeheer optie Expeditie, Distributie en Transport Transportverzekering: Vergelijking

Nadere informatie

Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken

Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken Douane Belastingdienst Informatieblad April 2018 Verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken Informatie bij het gebruik van een Vergunning inrichting voor de opslag van alcoholvrije dranken en een Vergunning

Nadere informatie

CMR Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg

CMR Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg CMR Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport

Nadere informatie

naar het juiste exportdocument!

naar het juiste exportdocument! Vlot omgaan met exportprocedures, formaliteiten en documenten? Het kan... met het e-book Snel (op) weg naar het juiste exportdocument! VRAGEN WAAROP U EEN ANTWOORD VINDT IN DIT E-BOOK: > Een exportzending,

Nadere informatie

Hiermee moet worden voorkomen dat afval onterecht als tweedehands apparatuur wordt gelabeld en geëxporteerd.

Hiermee moet worden voorkomen dat afval onterecht als tweedehands apparatuur wordt gelabeld en geëxporteerd. > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag, mr. H. Berkhof Graadt van Roggenweg 500 Utrecht Postbus 16191 2500 BD Den Haag www.ilent.nl Contactpersoon Meld- en Informatiecentrum T 088 489 00 00 Betreft

Nadere informatie

Portbase Terminal Selector

Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Rotterdam is de nr. 1 containerhaven van Europa. Vanaf de Noordzee tot 48 kilometer landinwaarts bieden meerdere containerterminals u een op maat gesneden

Nadere informatie

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage meilink groep Een uniek totaalconcept in industriële verpakkingen De Meilink Groep biedt een totaalpakket in industriële verpakkingen. Wij zijn op dit gebied zelfs marktleider in de Benelux en behoren

Nadere informatie

De perfecte mix voor uw logistieke wensen

De perfecte mix voor uw logistieke wensen De perfecte mix voor uw logistieke wensen Toonaangevend, duurzaam en sociaal Directie De eerste Post was onze oprichter Hendrik Nicolaas Post in 1964. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer: De,

Nadere informatie

AVB. Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen

AVB. Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen AVB Algemene Voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen In Stichting vervoeradres, opgericht in 1946, werken samen: EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Goederenvervoer Nederland NBB, Nederlandsch

Nadere informatie

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico TNT Express zet u veilig op weg U verkiest uw waardevolle en belangrijke zendingen mee te geven met een betrouwbare partner? U verwacht duidelijke antwoorden

Nadere informatie

Vervoeradres AVET. Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport

Vervoeradres AVET. Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport AVET Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport In Stichting, opgericht in 1946, werken samen: evofenedex, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport CBRB, Centraal Bureau voor de Rijn-

Nadere informatie

Algemene Administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN

Algemene Administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN Algemene Administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN Dienst voor Operationele Expertise en Ondersteuning - Expertise Wet- en Regelgeving - Afdeling Douanewetgeving Vergelijking van de vakken van het Enig

Nadere informatie

Portbase Terminal en Depot Selector

Portbase Terminal en Depot Selector Portbase Terminal en Depot Selector Services Portbase verbindt alle partijen in de logistieke ketens van de Nederlandse havens. Via het Port Community System faciliteert Portbase datadeling tussen bedrijven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden koeriersdiensten

Algemene voorwaarden koeriersdiensten Artikel 1, Definities Algemene voorwaarden koeriersdiensten In deze voorwaarden wordt verstaan onder: AVC: Algemene Vervoerscondities 1983, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting Vervoeradres

Nadere informatie

Artikel 5. Artikel 5 lid 1 Afzender moet de vrachtbrief overhandigen

Artikel 5. Artikel 5 lid 1 Afzender moet de vrachtbrief overhandigen Artikel 5 Lid 1 Lid 2 Lid 3 Lid 4 De vrachtbrief Afzender moet de vrachtbrief overhandigen Afzender moet de vrachtbrief invullen en hij staat in voor juistheid en volledigheid van gegevens Ondertekening

Nadere informatie

Inhoud. Artikel 1 Definities. De volgende definities worden gebruikt in de onderstaande algemene voorwaarden van B & R Transport Services:

Inhoud. Artikel 1 Definities. De volgende definities worden gebruikt in de onderstaande algemene voorwaarden van B & R Transport Services: Inhoud B & R Transport Services Handelsregister KvK Eindhoven 70054096 BTW nr. NL858121438B01 1. Definities 2. Toepasselijke regelgeving 3. Aanbiedingsvoorwaarden 4. Vergoeding 5. Opslag van zending 6.

Nadere informatie

Afvaltransport, wetgeving internationaal

Afvaltransport, wetgeving internationaal Afvaltransport, wetgeving internationaal www.vandiepen.com Congres TLN, Beurtvaartadres, EVO en Afvalkennis.nl Transport van afval 5 februari 2015 Mr Ron Laan De PARADOX in wetgeving voor internationaal

Nadere informatie

De Fietskoerier Utrecht algemene bedrijfsvoorwaarden

De Fietskoerier Utrecht algemene bedrijfsvoorwaarden De Fietskoerier Utrecht algemene bedrijfsvoorwaarden Op al onze offerten, overeenkomsten en/of feitelijke prestaties zijn steeds van toepassing de volgende voorwaarden: Utrecht, 02-01-2010 1. M.b.t. het

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bikekoerier Tilburg - 2012 Versie 5-11-12

Algemene Voorwaarden Bikekoerier Tilburg - 2012 Versie 5-11-12 1-6 Algemene Voorwaarden Bikekoerier Tilburg - 2012 Versie 5-11-12 In deze algemene voorwaarden komen de volgende onderwerpen ter sprake: Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten (gedeponeerd ter griffie

Nadere informatie

Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen. Leidraad bij internationaal ondernemen

Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen. Leidraad bij internationaal ondernemen Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen Leidraad bij internationaal ondernemen Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen is een uitgave van Flanders Investment & Trade Gaucheretstraat

Nadere informatie

Op al onze offerten, overeenkomsten en/of feitelijke prestaties zijn steeds van toepassing de volgende voorwaarden

Op al onze offerten, overeenkomsten en/of feitelijke prestaties zijn steeds van toepassing de volgende voorwaarden De Drechtcycle algemene bedrijfsvoorwaarden Op al onze offerten, overeenkomsten en/of feitelijke prestaties zijn steeds van toepassing de volgende voorwaarden 1. M.b.t. het vervoer van goederen: de laatst

Nadere informatie

De receptie. De aankoopafdeling. De verkoopafdeling

De receptie. De aankoopafdeling. De verkoopafdeling De receptie Op de receptie komt al de correspondentie van ons bedrijf binnen, deze briefwisseling verdelen zij onder de verschillende afdelingen. Zij staan ook in voor het versturen van alle nodige documenten.

Nadere informatie

Palletways Express distributie van palletzendingen

Palletways Express distributie van palletzendingen Palletways Express distributie van palletzendingen Het netwerk van Palletways Europe strekt zich uit over de Benelux, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Londen BELGIË NEDERLAND Hamburg Nijmegen DUITSLAND

Nadere informatie

Vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen in de zorgsector

Vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen in de zorgsector Vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen in de zorgsector Frank Lantink Senior Consultant EVO Bedrijfsadvies (c) EVO 2 Doel Herkenning Bewustwording Verantwoording Voorschriften toepassen Aanpak (c) EVO

Nadere informatie

Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 5. Afzender: de contractuele wederpartij van de koerier.

Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 5. Afzender: de contractuele wederpartij van de koerier. Algemene voorwaarden Fonken Koeriers en Logistieke Diensten. Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Definities Werkingssfeer Verplichtingen van de koerier Verplichting

Nadere informatie

de regels van de kunst

de regels van de kunst Stap voor stap uw importplan voorbereiden en uitwerken? Het kan... met het e-book Importeren volgens de regels van de kunst VRAGEN WAAROP U EEN ANTWOORD VINDT IN DIT E-BOOK: Hoe bereid ik mijn importproject

Nadere informatie

Fabrikant. Groothandel. Detailhandel. Consument

Fabrikant. Groothandel. Detailhandel. Consument U wilt klanten geen nee verkopen. Maar ook niet blijven zitten met voorraad. Een efficiënte goederen-, geld- en informatiestroom tussen fabrikant, groothandel, winkelier en klant voorkomt voorraadtekort

Nadere informatie

Toelichting. I. Algemeen. 1. Inleiding

Toelichting. I. Algemeen. 1. Inleiding Toelichting I. Algemeen 1. Inleiding Aanleiding voor deze regeling is de wet van 21 juni 2001 houdende wijziging van de Wet milieubeheer (structuur beheer afvalstoffen) (Stb. 346) die op 8 mei 2002 in

Nadere informatie

AANVRAAG ERKENNING ELEKTRONISCHE VRACHTBRIEF

AANVRAAG ERKENNING ELEKTRONISCHE VRACHTBRIEF Met dit formulier dient u een aanvraag in voor erkenning van software voor de elektronische vrachtbrief (de e-cmr). Aanvragen worden vanaf 1 december 2017 in behandeling genomen. De behandeltermijn duurt

Nadere informatie

The Legal Position of Terminal Operators in Hinterland Networks

The Legal Position of Terminal Operators in Hinterland Networks Belgisch-Nederlands Colloquium Rotterdam 25 september 2014 The Legal Position of Terminal Operators in Hinterland Networks Susan Niessen susanniessen@law.eur.nl 1 Programma Introductie Redenen voor verandering

Nadere informatie

Excise Movement and Control System (EMCS)

Excise Movement and Control System (EMCS) 1234567 2010 3 Excise Movement and Control System (EMCS) 3 Verzendt of vervoert u goederen onder schorsing van accijns? Dan is deze brochure voor u bestemd. Op 1 januari 2011 start de volgende fase van

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145) Hulpdeclarant (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Hulpdeclarant (m/v) 1.2 Definitie De hulpdeclarant staat in voor het ondersteunen van alle douaneformaliteiten (het verzorgen van

Nadere informatie

Nogmaals verkeersboetes

Nogmaals verkeersboetes E e n v i s i e o p h e t n a t i o n a a l e n i n t e r n a t i o n a a l w e g v e r v o e r r e c h t Oktober 2010 jaargang 24 nummer 62 62 Nogmaals verkeersboetes Schade door verkeerde belading of

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport

Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport Stichting Vervoeradres Uitgave: sva / Stichting Vervoeradres Postbus 82118, 2508 EC s-gravenhage Statenplein 2, 2582 EW s-gravenhage Tel. 070-306 67 00

Nadere informatie

Brochure Eazy Logistics. Wij doen wat anderen beloven

Brochure Eazy Logistics. Wij doen wat anderen beloven Brochure Eazy Logistics Wij doen wat anderen beloven Over ons Eazy Logistics is gestart in september 2014. Als snel heeft Eazy Logistics zich gemengd tussen de gevestigde orde binnen de koeriers. Momenteel

Nadere informatie

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico

Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico Verzenden zonder zorgen Neem geen enkel risico TNT Express zet u veilig op weg U verkiest uw waardevolle en belangrijke zendingen mee te geven met een betrouwbare partner? U verwacht duidelijke antwoorden

Nadere informatie

Portbase Terminal Selector

Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Rotterdam is de nr. 1 containerhaven van Europa. Vanaf de Noordzee tot 48 kilometer landinwaarts bieden meerdere containerterminals u een op maat gesneden

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie