Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 januari 2001

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 januari 2001"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 januari 2001 VERENIGING DORPSBELANGEN TERWOLDE

2 1 Jaargang 4 Nieuwsbrief 8 Geachte inwoner van Terwolde en omgeving, we zijn verheugd om u de volgende zaken mede te delen: In dit nummer: blz. Nieuwjaarsgroet Salland verzekeringen.. 3 Deel 4 over geschiedenis uit Terwolde 4-5 Accommodatie Stichting Terwolde...6 Stichting Volksvermaak Terwolde Bezoek B& W aan Terwolde Vragenlijst voor de jeugd Data Bestuursvergadering..11 nieuwsbrief 8 Vereniging Dorsbelangen Terwolde

3 2 Nieuwjaarsgroet De tijden veranderen in hoog tempo en alles verandert daar in mee. We dienen ons steeds scherper op te stellen en staan onder druk van nieuwe richtlijnen, regels en veranderingen vanuit overheid en gemeente. De samenleving zit in een 24- uurseconomie en wordt daarbij individueler puur omdat mensen minder tijd hebben en hun prioriteiten anders leggen. Veel verenigingen gaan om die reden gebukt onder leegloop. Veel verenigingen hebben te maken met steeds minder vrijwilligers die uiteindelijk de kar moeten trekken. Gelukkig, zijn er in Terwolde nog mensen die de vereniging daadwerkelijk ondersteunen. Het bestuur wil dan ook hierbij alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet en we hopen dat we ook weer in het komende jaar op hun steun mogen rekenen. Binnen het bestuur van AST heeft een belangrijke wisseling plaatsgevonden waarbij Ali Ensink en Ben Hiddink na vele jaren besloten hebben de functie te willen neerleggen. Inmiddels draait het nieuwe bestuur al weer een tijdje en we kunnen niet anders zeggen dan dat ze hiermee in het diepe zijn gesprongen. Ze doen hun werk met een betrokkenheid, inzet en een kundigheid die in de toekomst zeker hun vruchten zullen afwerpen. Hierover strak meer. Wij proberen Terwolde en omgeving nog steeds te voorzien van informatie en we moeten zeggen dat steeds vaker anderen via de Nieuwsbrief iets mee te delen hebben. We hopen dat dit blijft groeien. Met betrekking tot de woningbouw heeft dorpsbelangen, in belangrijke mate de mensen van de kerk en gemeenschap, die hun stem willen laten horen gesteund. Waardoor politieke besluiten werden heroverwogen of zelf teniet werden gedaan. De dorpsfilmbeoordelingscommissie (zeker een aantal punten waard bij scrabble) is stevig aan de slag gegaan en zal geen middelen schuwen om tot resultaat te komen. Goede tips, ideeën en opgeworpen kennis zullen met veel plezier aanvaard worden. Het afgelopen jaar mocht we dan ook een subsidie ontvangen van het Prins Benard Cultuurfonds van F 2.500,= op voorwaarde dat het tot realisatie komt. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om over een internetsite te beschikken die zeer zeker de moeite waard zal worden om is te gaan bezoeken. De site is nog niet klaar en wordt nog steeds informatiever. In de toekomst zal dit als medium vermoedelijk het grootste deel van de communicatie op afstand voor de vereniging zijn. Samenvattend kijkt het bestuur terug op een vruchtbaar jaar in een communicatief en informerend opzicht en is van mening dat de ingeslagen weg een goede is die zeker voortgezet moet worden.

4 3 Salland verzekeringen. Salland verzekeringen bezoekt nu ook Terwolde met mobiel kantoor! In de vorige nieuwsbrief moesten we u nog teleurstellen met het feit dat de zorgverzekeraar Salland niet meer in Terwolde zijn service kon verlenen. Sinds de introductie van het mobiele Salland kantoor in oktober 2000, waren de reguliere spreekuren in Terwolde vervallen. Nadat diverse inwoners van Terwolde Dorpsbelangen had benaderd hebben we uitvoerige gesprekken gevoerd met de zorgverzekeraar. Dit heeft er voor gezorgd dat de zorgverzekeraar, als proef, ongeveer een halfjaar lang gedurende 1 uur per maand de service aanbiedt, ongeacht het aantal bezoekers. Blijkt het nu dat in deze proefperiode de inwoners geen gebruik maken van het mobiele kantoor, dan zal de zorgverzekeraar alsnog de beslissing nemen om niet meer te komen, waarvoor ons begrip. Nadat Salland besloten had om toch weer de service te bieden die ze voorheen boden wilden ze meteen in het nieuwe jaar van start gaan. Jammer voor Salland want ze moeten nog even op de standplaatsvergunning wachten die wordt afgegeven door de gemeente. Van Salland hebben we dan ook vernomen dat deze vergunning in december in behandeling is genomen met een behandeltijd van maximaal 8 weken! Met welke zaken kun je terecht bij het Mobiele kantoor? Het mobiele kantoor wordt ingezet als verzekeringswinkel waar alles op het gebied van (zorg)verzekeringen kan worden geregeld. Nu het kantoor enkele maanden in gebruik is, blijkt inderdaad dat vele mensen de weg naar het mobiele kantoor in de regio weten te vinden. Mensen bezoeken het kantoor voor de meest uiteenlopende zaken op het gebied van zorgverzekeringen: er worden vragen gesteld over de verzekeringen van Salland, mensen schrijven zich in als verzekerde bij Salland verzekeringen, er worden formulieren en nota s ingeleverd, jongeren halen er gratis Salland ballonnen en kleurplaten van het mobiele kantoor op of stellen vragen over de verplichte ziekenfondsverzekering tijdens hun bijbaantje. Binnenkort is dit ook in Terwolde (weer) mogelijk. Vanaf januari wilde het mobiele kantoor van Salland verzekeringen één maandagochtend per maand 1 uur lang spreekuur houden voor de inwoners van Terwolde. U bent van harte welkom! Met het mobiele kantoor verbetert Salland verzekeringen haar service zo voor de inwoners van Terwolde waarvoor onze dank! Met een slag om de arm hopen wij dat de vergunning in februari rond zal zijn en u de verzekeraar iedere maandag van de maand tussen uur in Terwolde kunt bezoeken!!

5 4 Deel 4 over geschiedenis uit Terwolde De Lel ie. Het besluit van de familie Willemsen om te stoppen met de supermarkt in Terwolde heeft veel tongen in beweging gebracht. Willemsen was een begrip in de gemeenschap. De voornaam werd meestal niet genoemd, men sprak van Willemsen in de Lelie. Zij zaten in verschillende besturen de Willemsens, o.a. voetbal, zwembad en "Ons Dorpshuis", nu Café rest. Dorpzicht. Wat velen misschien niet meer weten is dat de "Lelie" vroeger ook een herberg was. Het was niet zo'n gekke plaats voor een café. Cafés vond men in het verleden altijd op plaatsen waar veel mensen kwamen, stations, gemeentehuizen en kerken. Bij kruispunten van wegen, denk aan café het "Anker" (H. Bakker) op de hoek Kuiperstraat-Twelloseweg en herberg de Bellert, de boerderij die op het kruispunt Kadijk-Quabbenburgerweg staat. Wanneer er voor het eerst sprake is van de Lelie en waarom men de naam Lelie gekozen heeft is niet bekend. Dat men koos voor de naam de Lelie voor een herberg gelegen voor de kerkdeur is niet zo vreemd als men bedenkt, dat de bloem de lelie het zinnebeeld is van blankheid, maagdelijkheid en onschuld. Ook in de bijbel wordt de lelie genoemd, Hoogl.2:2 een lelie onder de doornen en de leliën spinnen niet, naar Matth. 6:28. Dat het altijd even onschuldig toeging in de Lelie mag men betwijfelen gezien het schrijven van Ds. Kobus. Hij klaagt dat op goede vrijdag de jonge knechten uit Epe, Oene en Vaassen in de herbergen blijven hangen, hetgeen aanleiding geeft tot dronkemans tonelen zoals ruzie. Dat allemaal juist tegen kerktijd om half zeven. Er gebeurden ook wel goede dingen. De zangvereniging Eendracht is hier opgericht. Ook heef de gemeenteraad, toen Voorst met Apeldoorn een gemeente vormde, hier vergaderd. Ook zal er feest gevierd zijn, kermis en bruiloft. Verkopingen, gewenst of gedwongen. Verdriet en plezier zullen elkaar afgewisseld hebben. Het gebouw moest kunnen vertellen. De Lelie is de enige kruidenier, als men de supermarkt zo mag noemen, die in Terwolde is overgebleven. Vlak na de oorlog had men nog de Coöperatie van de fam. Hoogeboom, Andries Kiesbrink, mevr. Bakker (later Jan Kommer) en Anton Wijnbergen. In het haardsteden register van 1749 komt de Lelie al voor. Dan woont hier Arent Herms met zijn vrouw en een kind ouder dan vijftien jaar. Hij geeft als beroep op: herbergier en verkoper van tabak, zeep en azijn. In 1802 treffen we hier aan de wed. Jan Arents, dan betaalt zij aan gemeentebelasting 15 gld, 16 st.en 8 d. De eerste vraag is nu: "Wanneer kwam de fam. Willemsen hier". Dit kan men vinden in notariële akten. Een ingekomen brief bij de gemeente geeft al antwoord op de vraag. De 23 jarige Wolter Willemsen vraagt aan de gemeente om de vergunning op 19 april 1882 aan wijlen Jan Arents verleend in het huis wijk B nr.10 te behouden omdat hij door aankoop eigenaar is geworden en het pand op 1 november 1896 aanvaardt.

6 5 Bij hem zullen werkzaam zijn Anna Willemsen 16 jaar en Aaltje Durand 18 jaar. Tevens doet hij het verzoek; "om hem vergunning te verlenen tot op 15 meter ten zuiden zijner gelagkamer sterke drank int klein aan koetsiers en voerlieden te mogen toedienen daar genoemde personen zich niet altijd van hun voertuig kunnen verwijderen". Hier was een stalling waar men aan de ene kant in kon rijden en aan de andere kant uit kon rijden. De fam. Willemsen heeft het geheel in 1925 uitgebreid met een maalderij (graan) en een koekenbreker (veevoeder). Dit was niet de enige uitbreiding. Men ging ook brandstoffen, kunstmest en allerhande artikelen ten behoeve van de landbouw verhandelen. De kruidenierswinkel werd een winkel van Sinkel waar men alles kon kopen van spijker tot schrift, van carbolineum tot specerijen. In de loop van de tijd is de oude vertrouwde Lelie veranderd in een supermarkt. Een gevolg van de naoorlogse veranderingen die men niet kan stoppen, maar de naam hebben we in ieder geval voor ons dorp behouden. J.Lubberts. Accommodatie Stichting Terwolde Hallo allemaal, wij van het AST- bestuur, Mieke, Willem en Jan wensen eenieder een gelukkig en gezond 2001!! Om een indruk te krijgen waar wij zoal mee bezig zijn en bezig gaan dit jaar kunnen wij allerlei onderwerpen noemen maar dat is wellicht te veel van het goede. Om toch maar een paar zaken te noemen kunnen we allereerst melden dat er half januari een gesprek plaats vindt met een mannelijke kandidaat voor het bestuur. Namen gaan we nog niet prijs geven, hij heeft aangegeven iets voor het dorpshuis te willen doen. Daarmee komt het aantal bestuursleden op 4 en als je goed gelezen hebt zijn dat 3 mannen en 1 vrouw, voor de aanvulling naar een voltallig bestuur is er nog plaats voor een persoon. Welke naam mogen wij daar voor noteren? In de maand december zijn er allerlei activiteiten geweest in een erg gezellig en in kerstsfeer ingericht dorpshuis, menigeen was er erg over te spreken. De afgelopen week zijn de nieuwe tafels voor een deel in gebruik genomen en het staat erg netjes vinden wij. Langzaam maar zeker gaat hier de kwaliteit vooruit.

7 6 Deze week is er weer een vergadering en kunnen we verdere afspraken maken zoals een jaarvergadering, jaarverslag en beleidszaken. Zoals je hebt kunnen lezen is er nog genoeg te doen voor het bestuur van het dorpshuis en wij doen dat met veel plezier, wanneer dit bestuur voltallig is kan het met deze inzet erg veel betekenen voor de verenigingen van Terwolde! Namens het AST-bestuur Jan Weijters De samenstelling van het nieuwe bestuur is: Jan Weyters Bandijk 41 tel Mieke van Lohuyzen Twelloseweg 88 tel Willem van der Galiën Bandijk 17 tel Afspreken over gebruik en/of huur van d Olde Schole kan via Mieke van Lohuyzen.

8 7 Kermis Terwolde Voor jullie als lezer is de kermis nog maar net achter de rug, maar wij van de Stichting Volksvermaak Terwolde zijn al weer druk bezig met de voorbereiding voor de kermis in september a.s. Na het grote succes van het afgelopen jaar, dat grotendeels in het teken stond van het honderdjarig bestaan van de muziekvereniging Ons Genoegen zullen wij proberen er weer net zo n succes van te maken. Als je zoals wij van de organisatie zo druk bent met alle voorbereidingen tijdens en vooral vóór het kermisweekend dan hoop je toch alleen maar dat het een gigantisch gezellig en druk bezocht weekend wordt, zodat alle werkzaamheden niet voor niets zijn. Gelukkig kunnen wij tijdens het weekend altijd rekenen op een helpende hand van de leden van de muziekvereniging en zelfs van mensen uit Terwolde e.o. die zich spontaan aanmelden om daar waar nodig is een helpende hand toe te steken! Hiervoor uiteraard nogmaals onze dank!! Op dit moment zijn we dan ook al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het kermisweekend van 7, 8 & 9 september Op dit moment bestaat dat vooral uit veel vergaderingen, ideeën naar voren brengen, en het contracteren van geschikte bands, enz. Op dit moment kunnen wij u in ieder geval melden dat de band 7 Op de Schaal van Richter wederom de muzikaliteit en gezelligheid op de vrijdagavond voor haar rekening zal nemen. En aan de positieve reacties van de afgelopen jaren te merken, zal dit zeer zeker bij vooral de jongeren, lees; je bent zo jong als je jezelf voelt!, in de smaak vallen. Met de bands voor de zaterdag- en zondagavond zijn wij nog druk bezig. Dit houdt in dat wij diverse bands op ons verlanglijstje hebben staan. Maar aangezien je op het lijstje niet kunt zien en horen hoe ze klinken, bezoeken we dus diverse bands tijdens een optreden ergens in het land. Dit is niet alleen leuk om mee te maken, maar ook goed voor de gezelligheid binnen de commissie. Verder zijn wij nog druk bezig om er een leuk programma van te maken, maar daarover meer zodra er zekerheid is. Nog even een klein stukje over het gras van het kermisterrein. Het terrein waarop de feesttent heeft gestaan, achter de muziektent dus, is tijdens het ophalen van de tent behoorlijk kapot gereden door een veel te zware heftruck. Het terrein is inmiddels vlak gemaakt, maar vanaf het moment dat wij er graszaad op wilden strooien kwam de regen met bakken uit de lucht en nadien is het terrein ook niet meer in die conditie geweest dat er wat aan gedaan kon worden. Maar gelukkig hebben wij binnen de commissie een afgestudeerde tuinman, die geduldig het juiste moment afwacht om er weer een mooi groen geheel van te maken. Mochten jullie nog leuke ideeën hebben voor het kermisfeest laat het ons even weten!! Arjan Nales : Alien ter Mate: Tot ziens, Stichting Volksvermaak Terwolde

9 8 Bezoek van B & W aan Terwolde Op dinsdag 23 januari komt het college van B & W van de gemeente Voorst naar Terwolde om te spreken met alle inwoners van Terwolde en omgeving. Het is de bedoeling dat dit een informatieve avond wordt waarop u vragen kan stellen of aan kunt geven wat uw mening is over bepaalde zaken. Bij deze nodigen we u uit voor deze avond, want dit is de gelegenheid om rechtstreeks met het college van B & W te spreken. Waar kan het al zo over gaan? Het college heeft aan ons gevraagd wat er leeft in Terwolde, omdat zij zich graag willen voorbereiden. Wij hebben aangegeven dat de volgende onderwerpen leven in het dorp en omgeving: De weg, de N 792, door Terwolde met de daaraan verbonden veiligheid voor het lokale verkeer, de fietsstroken en de grondaankopen. De nieuwbouwplannen aan de Kolkweg en de toewijzingsprocedure voor woningen. De leefbaarheid van Terwolde, voorzieningen zoals het Dorpshuis, Mobi- Voorst, woningbouw in de toekomst enz. Natuurlijk kunt u bij de rondvraag ook vragen stellen over zaken die u of uw buurt zelf belangrijk vindt en niet in bovenstaande onderwerpen passen. Het programma van de avond ziet er als volgt uit: uur Voorbespreking college B&W met het bestuur van Dorpsbelangen uur Zaal open, met een kop koffie of thee uur - Opening en welkom door de voorzitter van Dorpsbelangen - Nieuwbouw Kolkweg en het toewijzingsbeleid voor woningen - Leefbaarheid Terwolde, voorzieningen - Verkeersweg door Terwolde uur Rondvraag uur Afsluiten van de avond Heeft u vragen over deze avond, dan kunt u altijd terecht bij één van de bestuursleden.

10 9 Vragenlijst voor de jeugdige inwoners van Terwolde Aan de meisjes en jongens en hun ouders in Terwolde Van verschillende kanten horen wij regelmatig dat er voor de jeugd in Terwolde niet zoveel te doen is. Dan wordt daar zeker niet de Sportvereniging Terwolde mee bedoeld of Jong Gelre, want die doen juist wel veel voor hun leden, vinden wij. Maar als je daar nou niet bij bent, wat is er dan te doen of wat zou je willen dat er was, of vind je dat wat je in een andere plaats wel kan ook in Terwolde zou moeten kunnen? WELNU, wij van Dorpsbelangen Terwolde willen dit onderzoeken en vragen alle jeugdige inwoners, in de leeftijd van 16 jaar een lijst in te vullen. We delen deze lijst uit via de basisschool. De ouderen die niet meer op de basisschool zitten kunnen onderstaande lijst invullen. Je mag je naam erop zetten maar dit hoeft niet. Waar kun je aan denken? Aan bepaalde cursussen of lessen, een plek waar je je eigen feestje kan houden of waar je af en toe in het weekend heen kunt, misschien wel een basketbal pleintje of iets anders. Als je het zelf moeilijk vindt, overleg dan met je ouders en vul het samen in. Je ouders hebben misschien ook wel wensen! Ja Nee Ga je voor je hobby naar een andere plaats? 0 0 Wat is je hobby?... Vind je het belangrijk dat je je hobby in Terwolde kan doen? Ga je voor lessen of cursus naar een andere plaats? Waarin heb je les of cursus?...

11 10 Vind je het belangrijk dat je je les of je cursus in Terwolde kan doen? 0 0 Mis je een plek waar je kinderen van je eigen leeftijd kan ontmoeten? 0 0 Wat voor een soort ontmoetingsplek is dat? Vind je het leuk om iets sportiefs met kinderen van je eigen leeftijd te kunnen doen? 0 0 Welke activiteit denk je aan?..... Wat vind je ook belangrijk voor jouw leeftijd en heb je hierboven niet kunnen invullen? Opmerkingen of eventuele suggesties? Hartelijk dank voor het invullen! Je begrijpt misschien wel dat we uit dit onderzoek eerst kijken of er veel dezelfde wensen zijn en dat we daarna gaan kijken of die wensen wel uit te voeren zijn. Als je nieuwsgierig bent kijk je goed in de volgende nieuwsbrief, want daar staat de uitslag van deze enquête in. Enquête is in te leveren op één van onderstaande adressen. Namens bestuur van dorpsbelangen groet ik je vriendelijk Andries Kuipers

12 11 Bestuursvergaderingen Alle vergaderingen zijn in het dorpshuis d Olde Schole. Een ieder die op,- of aanmerkingen heeft, kan om uur aanschuiven aan de bestuurstafel. De data zijn als volgt: 17 januari, 23 januari bezoek B&W,14 februari, 14 maart 19 maart ledenvergadering 11 april 16 mei en 13 juni. Mocht u nog suggesties hebben of onderwerpen die u graag eens in de nieuwsbrief aan de orde wilt laten komen dan kunt u gebruik maken van onderstaand invulstrook. Graag zou ik in de volgende nieuwsbrief het volgende onderwerp behandeld zien: Naam Telefoonnummer : (niet verplicht) : (niet verplicht).. Bestuursleden: Marietje Bosman Eddie Gerrits Andries Kuipers Kees Tiemens Corrie Swennenhuis Ineke Zwijnenberg Theo van de Zanden (secretariaat) Vereniging Dorpsbelangen Terwolde Twelloseweg BM Terwolde N amens het bestuur van Dorpsbelangen bedankt.

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Jaargang 5 februari 2002

Nieuwsbrief 9 Jaargang 5 februari 2002 Nieuwsbrief 9 Jaargang 5 februari 2002 VERENIGING DORPSBELANGEN TERWOLDE Jaargang 5 Nieuwsbrief 9 Geachte inwoner van Terwolde en omgeving, we zijn verheugd om u de volgende zaken mede te delen: In dit

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015)

Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015) Vragenlijst t.b.v. Haalbaarheidsonderzoek dorpshuisfuncties in Baak (27-11-2015) Beste inwoners van Baak, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met de plannen voor het realiseren van een dorpshuis in Baak,

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Vrienden kun je leren

Vrienden kun je leren Vrienden kun je leren Hallo! Wij zijn Reinder en Berber, en wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit boekje te maken, speciaal voor jongeren met het syndroom van Asperger. Hieronder vind je

Nadere informatie

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Aan de bewoners van Halle-Heide en het omliggende buitengebied, Geachte heer/mevrouw, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum Week 47 Vrijdag 21 november 2008 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van Groep geel Groep paars Groep goud Groep oranje Groep rood Belangrijke data: 5 december

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht Kaaiendonkse Tradities Doorvmiddel van de tekst en de verwerkingsopdracht krijgen de leerlingen inzicht in de viering van het carnaval in de regio Oosterhout Het belangrijkste doel is de leerlingen een

Nadere informatie

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Leraar: Dag Jef. Jef: Dag mevrouw. Hoe gaat het met u? Leraar: Goed, dank je. En met jou? Jef: Ook goed. ----------- Mark: Hallo

Nadere informatie

www.survio.com Familiedagen

www.survio.com Familiedagen www.survio.com Familiedagen Inhoudstafel 1 Algemeen 3 2 Vragenlijst voorbeeld 4 3 Enquête bezoeken 6 4 Enquête antwoorden 7 1. Vraag 1. Heeft u wel eens een familiedag bezocht?................................

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Tandarts Hoek Konijnenwal 23 4001 HA Tiel T. 0344 61 62 40 Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Geachte heer/mevrouw, Al enige tijd werken Tandartspraktijk Hoek, Tandartspraktijk G. van

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014 Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF 17 september 2014 Agenda September 22 t/m 26 Feestweek Emma in beweging! Emmaschool 85 jaar! 22-09 Aftrap van de feestweek Lerarentoneel

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar)

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Federatie Dierenambulances Nederland

Federatie Dierenambulances Nederland Maarn, 21 maart 2014. Op maandag 3 februari jl. hebben de eerste drie dierenambulances: Dierenambulance Amsterdam, Dierenambulance Nijmegen (DAN) en Dierenambulance OverGelder, alle drie FDN leden, het

Nadere informatie

Denkt U aan lege cartridges van printers? En aan de PLUS-sponsorzegel/vouchers.

Denkt U aan lege cartridges van printers? En aan de PLUS-sponsorzegel/vouchers. St. Henri cusschool RKBS " St. Henri cus" Jhr. de Jongestraat 26 7891 KNKl azi enaveen Tel. : 0591-312366 Groei pl aats voor mensen Datum: 20 november 2015 Jaargang: 24 Nummer: 13 Een extra kleutergroep!!

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2014

Nieuwsbrief zomer 2014 Nieuwsbrief zomer 2014 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Afgelopen maanden hebben we als Stichting Moz Kids niet stilgezeten en ook in Mozambique is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief willen

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT

U I T D E S C H O O L GEKLAPT U I T D E S C H O O L GEKLAPT M A A RT 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van maart 2015. Deze nieuwsbrief is een soort van special: we doen verslag van een aantal excursies en

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit www.cnsdewingerd.nl 3 april 2014 nieuwsbrief negentiende jaargang t Pitje Samen Groeien dag Op vrijdag 25 april is onze Samen Groeien dag. Het thema van die dag is: Koningskunst. We starten de dag met

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Gezinsuitje(s) Projectplan 2014

Gezinsuitje(s) Projectplan 2014 Gezinsuitje(s) Projectplan 2014 Vastgesteld op 1 maart 2014 Enkhuizen, 1 maart 2014 Geachte lezer, Hulpverleners kunnen alleen goed functioneren, wanneer zij voldoende ondersteuning en support krijgen

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 26 sep. Yana Jore juf Babs 27 sep. Juf Susanne van Meer 28 sep. Sabine Maes juf Jeanne

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Extra Vertrouwd Dichtbij

Extra Vertrouwd Dichtbij Extra s voor een goed leven Extra Fijn die extra s. Ze maken mijn leven een stuk prettiger en makkelijker. Extra informatie, voordeel en gemak ZuidZorg ondersteunt u op alle mogelijke manieren. En als

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie