De meeste personen hebben gekozen voor de naam Babbeleer. Dit is de naam zoals dit blaadje in de toekomst zal noemen. Vermits de groep van Jef (CNM2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De meeste personen hebben gekozen voor de naam Babbeleer. Dit is de naam zoals dit blaadje in de toekomst zal noemen. Vermits de groep van Jef (CNM2)"

Transcriptie

1 De meeste personen hebben gekozen voor de naam Babbeleer. Dit is de naam zoals dit blaadje in de toekomst zal noemen. Vermits de groep van Jef (CNM2) deze naam heeft gevonden mogen zijn met heel de klas 1 workshop doen. VU: GC ESSEGEM, Heidi Herremans, Leopold I-straat 329, 1090 Jette

2 Ben Mohamed Yazid 4 november CNM2 Jef Els Plessers 4 november Leerkracht Br1 Ahnouch Lamyae 5 november Naaiatelier Raspoet Sonia 11 november CNM3 Anne Marie Chaudoir Elisabeth 19 november CNM2 Jef Corman Jeanne 19 november CNM2 Jef Tahere Badia 19 november CNM3 Anne Marie Benmouha Jamal 28 november Br 1 Els Kelechian Arpik 18 december CNM2 Jef Torres Moran José 21 december CNM1 Erica Agelan Norah 25 december Br 2 Hanne De Decker Liliane 25 december Br 1 Els Samuel Kingsley 27 december Br 1 Els Mejia Ruiz Luis 28 december CNM1 Erica Van der Linden Erica 30 december Leerkracht CNM1 Acar Hazmi 1 januari Naaiatelier Plessers Hanne 1 januari Leerkracht Br 2 Veloz Valenzuela 3 januari CNM1 Erica Pablo Bayboz Zuleyha 7 januari CNM2 Jef Alvas Lopes Fatima 8 januari Naaiatelier Ben Abdelkrim Laila 19 januari CNM2 Jef Kôaïb Rachida 21 januari CNM1 Erica Lufungelo Claude 27 januari CNM2 Jef Ben Hafsia Souad 31 januari CNM2 Jef VAN HARTE GEFELICITEERD!

3 Op donderdag 8 februari gaan we naar het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis. Met het naaiatelier gaan we de tentoonstelling: Wit is altijd schoon bezoeken. Natuurlijk mag IEDEREEN mee, ook diegene die Nederlandse les volgen. We komen samen aan de metro van Bockstael, ingang bushalte om uur. Daar nemen we de metro richting Herrmann Debroux. Ongeveer 30 minuten later stappen we af in Merode. We nemen de uitgang langs de Gauloisstraat. Na 10 minuten stappen zijn we in het museum. Om uur start de rondleiding. We zullen een rondleiding krijgen met een gids van ongeveer 1.30 uur. De rondleiding zal rond uur gedaan zijn. Wie zijn kinderen van school wil halen kan dan terug huiswaarts vertrekken. Dan neem je de metro richting Koning Boudewijn. Anderen die langer wensen te blijven kunnen de rest van het museum bezoeken tot uur. Je kan gaan kijken naar de schatkamer, kant, hedendaagse ceramiek, delft, sierkunsten, Rome en Griekenland, Korea, India, Pakistan, China, Azië, en nog zo veel meer. Het maximum aantal inschrijvingen is 15 personen. Anderen zullen op een wachtlijst gezet worden en als er nog eens 10 mensen zijn zal er een tweede groep gemaakt worden. De prijs is 170 fr. Per persoon (100 fr. Inkom + 2 x 35 fr. Metro). De gids wordt door het Gemeenschapscenrum betaald. Brief volgt later nog!

4 Op 14 december om uur gaan alle klassen Nederlands een bezoekje brengen aan de Nederlandstalige bibliotheek van Jette. Maar eerst een woordje uitleg. Openingsuren: Volwassenenafdeling, leeszaal, Internet Ma tot vr: Za: Jeugdafdeling Ma di: Wo: Vrij: Za: Discotheek Wo: Za: In de bibliotheek is iedereen welkom. Je vindt er niet alleen boeken maar ook kranten, tijdschriften, naslagwerken, documentatiemappen, cd-roms en Internet. Gelijkvloerse: uitleen voor volwassenen (vanaf 12 jaar), CD-afdeling, internet, stripverhalen voor volwassenen en leeshoek met kranten en tijdschriften. Eerste verdieping: jeugdbibliotheek vanaf 2 jaar, kijkboekjes, stripverhalen en leesboekjes. Je vindt er ook informatie allerhande.

5 De inschrijvingen zijn gratis en gebeuren aan de hand van je identiteitskaart. Als je ingeschreven bent krijg je een reglement en gebruikerskaart. Bij verlies van deze kaart moet je 50 BEF betalen. Ook het uitlenen is gratis. Je mag je boeken 3 weken houden en je kan ze daarna nog eens voor 3 weken verlengen op voorwaarde dat ze niet door andere lezers zijn aangevraagd. Als je je boeken niet op tijd terug brengt, krijg je een boete. Als je een boek of cd wilt opzoeken, kan je gebruik maken van een computer. Je mag hiervoor steeds hulp vragen aan het personeel. Kinderen uit Jetse Nederlandstalige scholen brengen regelmatig een bezoek aan de bibliotheek Je kan ook boeken reserveren. Ook dit is gratis. In de bibliotheek kan je ook gratis surfen (vanaf 12 jaar). Daarvoor moet je je identiteitskaart afgeven en in ruil daarvoor mag je 30 minuten op het internet. In de bibliotheek mag je GEEN lawaai maken, NIET eten, NIET drinken en NIET roken. Gemeentelijke Nederlandstalige Openbare Bibliotheek Kardinaal Mercierplein 6, 1090 Jette Telefoon: 02/ Fax: 02/ Jette.pob@bib.vlaanderen.be Bereikbaar met bus 53, tram 19 Heb je nog vragen? Schrijf ze op en stel ze bij het bezoek aan de bibliotheek.

6 9 vrouwen en 1 man Wij zitten bij de klas van Hanne, Brusselleer 2. We vinden het plezant en interessant in de klas en leren veel. Alle studenten zijn vriendelijk.

7 Readouan is de enige man van de klas. Hij is garagist, hij woont in Antwerpen en hij heeft 2 kinderen. Habiba is getrouwd en ze heeft 3 kinderen. Ze spreekt goed Nederlands en ze is vriendelijk. Fatima is 45 jaar. Ze heeft een zoon van 20 jaar. Ze doet aan fitness en ze heeft interesse voor politiek. Rahma is gescheiden. Ze heeft 2 kinderen, een zoon en een dochter. Ze zwemt graag. Norah woont samen met haar vriend en haar dochter. Ze komt uit Guadeloupe. Haar beroep is pedicure. Aline is de moeder van Norah. Ze ziet er jong uit. Ze is een dynamieke vrouw van 53 jaar. Haar hobby is wandelen. Bibi komt uit Congo. Haar dochter heet Tansia. Haar beroep is kapster. Ze komt uit een grote familie. Mariam komt uit Syrië. Ze is Aramese. Ze babbelt graag. Ze spreekt veel talen. Ze heeft 5 kinderen. Nadal komt uit Irak. Ze spreekt Engels, Arabisch en een beetje Nederlands. Ze heeft 2 dochters van 10 en 11 jaar. Badiaa is 29 jaar en komt altijd te laat. Ze heeft 3 kinderen. Ze leest graag. Ze is een goede studente.

8 Dit is de klas van Els Plessers van Brusselleer 1. Zij zitten in lokaal 2 en zijn met 10. Er zitten 3 mannen en 7 vrouwen in de klas. Ik ben Mama. Ik kom uit India, Kashmir. Ik woon in Laken. Ik ben 37 jaar. Ik heb 1 dochter. Ik spreek Indisch. Ik ben Masola Zozo. Ik kom uit Congo. Ik spreek Frans, Lingalov en een beetje Nederlands. Ik woon in Laken. Ik woon samen. Ik heb geen kinderen. Ik ben 23 jaar. Ik ben Fatiha. Ik kom uit België. Ik spreek Arabisch, Frans en een beetje Nederlands. Ik woon in Neder-over-Heembeek. Ik ben niet getrouwd. Ik ben alleen. Ik heb 1 kind, een meisje. Ik ben 32 jaar.

9 Ik ben Kingsley. Ik kom uit Nigeria. Ik spreek Engels en een beetje Nederlands. Ik woon in Laken. Ik ben verloofd. Ik woon samen. Ik heb geen kinderen. Ik ben 22 jaar. Ik ben Najat. Ik kom uit Marokko. Ik spreek Frans, Arabisch en een beetje Nederlands. Ik woon in Jette. Ik ben getrouwd. Ik heb geen kinderen. Ik ben 28 jaar. Ik ben Sadeta Agovic. Ik kom uit Joegoslavië, Montenegro. Ik spreek Servo-Kroatisch, Frans en een beetje Nederlands en Russisch. Ik woon in Laken. Ik woon samen. Ik heb geen kinderen. Ik ben 28 jaar. Ik ben Anna. Ik kom uit Oekraine. Ik spreek Russisch en een beetje Nederlands. Ik woon in Jette. Ik ben gescheiden. Ik heb twee kinderen. Ik ben 57 jaar. Ik ben Naima. Ik kom uit Marokko. Ik spreek Arabisch en Frans. Ik woon in Jette. Ik ben getrouwd. Ik heb 1 kind. Ik ben 36 jaar. Ik ben Corinne. Ik kom uit België. Ik spreek Frans. Ik woon in Ganshoren. Ik ben alleen. Ik heb een kind, een jongen. Ik ben 28 jaar. Ik ben Jamal. Ik kom uit Marokko. Ik spreek Arabisch, Frans, Spaans en een beetje Nederlands. Ik woon in Anderlecht. Ik ben getrouwd. Ik heb geen kinderen. Ik ben 30 jaar.

10 Stukje over België Identiteitskaart Hoofdstad: Brussel Munteenheid: Belgische Frank Religies: Roomskatholieken (75%), Protestanten, Joden, Moslims, e.a. (25%) Bevolking: Vlamingen (57,1%), Walen (32,7%), Brusselaars (10%) en een Duitstalige minderheid (0,2%) Taal: Nederlands, Frans, Duits Inwoners: Oppervlakte: 30,519 km² = 332 inwoners/km² Betekenis van de vlag De vlag bestaat uit drie, gelijke, verticale banen: zwart-geel-rood. De kleuren werden voor het eerst gebruikt tijdens de opstand tegen Oostenrijk (1787). De drie kleuren werden gebruikt in diverse variaties. Op 23 februari 1831 werd de huidige vlag, officieel door de toenmalige regering ingesteld.

11 Begin 2001 zal er naar jaarlijkse gewoonte terug een feest georganiseerd worden. Wegens de verbouwingen in het Gemeenschapcentrum zal het geen Nieuwjaarsfeest worden maar een feest in het teken van karnaval. Iedereen wordt uitgenodigd hieraan mee te werken. Wat er zal moeten gebeuren. - Boodschappen doen - Eten maken - Zaal klaarzetten - Inkleding van het feest (bv. Hoe de zaal versieren en wie zal er komen optreden?) - Voorbereidingen Heb je interesse om mee te werken? Laat me dan iets weten. Op zaterdag 2 december komt Sinterklaas naar de Nederlandstalige bibliotheek in Jette. Alle kinderen en ouders zijn welkom vanaf u tot u. Voor alle kinderen is er een lekkere verrassing voorzien. In het zwembad van Laken is er dinsdag om uur en donderdag om uur gelegenheid voor zwemmen voor vrouwen. Voor meer informatie kan u terecht bij Miloudi Rahma op telefoonnummer 02/

12 Gemeenschapscentrum Essegem Leopold I-straat Jette tel: 02/ fax: 02/ openingsuren: Essegem: Maandag-Donderdag: 08.00u u Dinsdag: 08.00u-20.00u Vrijdag: 08.00u-16.00u Cafetaria: elke dag open van 10 tot 24 uur Gesloten op maandag Zondag open tot 18 uur Kerstvakantie van 25 december 2000 tot 5 januari Dan is er geen Nederlandse les en geen naaiatelier. Heb je zelf iets interessants te vertellen, over jezelf, je land van herkomst, speciale dingen die je kan. Kan je goed koken en wil je je talenten ook doorgeven aan anderen. Of wil je anderen een lekker recept doorgeven. Dit kan in een volgend boekje van het samenlevingsinitiatief. Schrijf het op een briefje (in het Nederlands) en geef het aan Heidi Herremans.

Jaargang 1 januari-februari 2001

Jaargang 1 januari-februari 2001 Jaargang 1 januari-februari 2001 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU: GC ESSEGEM, Heidi Herremans, Leopold I-straat 329, 1090 Jette Acar Hazmi 1 januari Naaiatelier Plessers Hanne 1 januari Leerkracht

Nadere informatie

Jaargang 1 september-oktober 2000

Jaargang 1 september-oktober 2000 Jaargang 1 september-oktober 2000 Weet jij een leuke, originele naam voor dit blaadje? Schrijf het op een briefje ter attentie van Heidi Herremans en dit voor 15 november 2000. De winnaar krijgt gratis

Nadere informatie

Jaargang 4, tweede semester 2004

Jaargang 4, tweede semester 2004 Jaargang 4, tweede semester 2004 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Wat is er zoal gebeurd in dit tweede semester

Nadere informatie

Jaargang 6, eerste semester 2005

Jaargang 6, eerste semester 2005 Jaargang 6, eerste semester 2005 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Marc Absolon: directeur Marijke Vandermissen:

Nadere informatie

Jaargang 3, tweede trimester 2003

Jaargang 3, tweede trimester 2003 Jaargang 3, tweede trimester 2003 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Beste, Tijdens de krokusvakantie ben ik gaan

Nadere informatie

Jaargang 1 mei - juni 2001

Jaargang 1 mei - juni 2001 Jaargang 1 mei - juni 2001 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU: GC ESSEGEM, Heidi Herremans, Leopold I-straat 329, 1090 Jette Steven geeft les bij Brusselleer 1, de klas die Els deed. Els geeft les

Nadere informatie

Jaargang 3, eerste trimester 2002

Jaargang 3, eerste trimester 2002 Jaargang 3, eerste trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette -2- Beste, Mijn naam is Heidi Herremans. Ik ben

Nadere informatie

Jaargang 1 maart - april 2001

Jaargang 1 maart - april 2001 Jaargang 1 maart - april 2001 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU: GC ESSEGEM, Heidi Herremans, Leopold I-straat 329, 1090 Jette Goeiedag, Wij volgen Nederlandse les bij Anne Marie. Wij zijn het

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

Jaargang 2, tweede trimester 2002

Jaargang 2, tweede trimester 2002 Jaargang 2, tweede trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Hallo iedereen Het schooljaar is weer volop bezig.

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot Feestelijke dagen Taak 1 : o Zoek op in het woordenboek - feestdag: o Zeg met eigen woorden wat een feestdag is. o Maak 3 samenstellingen met : - - dag voorbeeld verjaardag... - feest- voorbeeld feestmenu

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Eindelijk... de regering!

Eindelijk... de regering! Gerwin De Decker Eindelijk, we hebben een regering! Zo staat het in de krant. Maar wat betekent dat eigenlijk? Daar gaat dit krantje over. Een regering? Bij jou thuis regelen je mama of papa alles. Ze

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

België heeft een vlag met 3 verticale banden: zwart, rood en geel. Hoe is de vlag van jouw thuisland?

België heeft een vlag met 3 verticale banden: zwart, rood en geel. Hoe is de vlag van jouw thuisland? België heeft een vlag met 3 verticale banden: zwart, rood en geel. Hoe is de vlag van jouw thuisland? De hoofdstad van België is Brussel. Wat is de hoofdstad van jouw thuisland? België ligt aan de Noordzee.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN 10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN IN BRUSSEL MIJN PLANBOEKJE www.huisnederlandsbrussel.be/nederlandsoefenen KIJK TELEVISIE IN HET NEDERLANDS www.yelo.be of www.zita.be Zoek televisieprogramma s in een online

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

Wil je er graag bij zijn? Deelname is gratis! Reserveren is wel aangeraden.

Wil je er graag bij zijn? Deelname is gratis! Reserveren is wel aangeraden. http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Thema: Taal Verhalen in twee talen Op woensdag 21 september is de eerste tweetalige voorstelling van het nieuwe schooljaar! Om 14u stipt wordt er zowel in het

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Watertaps in het Majellapark. Anita Verweij Schoolleider

[Geef de titel van het document op] Watertaps in het Majellapark. Anita Verweij Schoolleider [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief 17 KBS De Kameleon 1 april 016 1 Watertaps in het Majellapark Oog voor talent Zonder water is geen leven mogelijk. Dit is veel omvattend, maar waar! De plantjes

Nadere informatie

Wie is dat? thema. Hoe heet jij? Ik weet het niet! Beatriz. Marco. Hallo, ik heet Jürgen. Dag mevrouw. Dag meneer. Hoi! Ik heet Bushra. En jij?

Wie is dat? thema. Hoe heet jij? Ik weet het niet! Beatriz. Marco. Hallo, ik heet Jürgen. Dag mevrouw. Dag meneer. Hoi! Ik heet Bushra. En jij? thema 1 Ik weet het niet! 1 Hoe heet jij? Beatriz Hoe heet jij? Ik heet Jürgen. Dag meneer. Dag mevrouw. Hallo, ik heet Jürgen. Hoi! Ik heet Bushra. En jij? Jürgen, dit is Lei San. Leuk met je kennis te

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN

NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN 2 32 Oriëntatiegids NEDERLANDS LEREN EN OEFENEN In Brussel leer je op verschillende plaatsen Nederlands. In dit hoofdstuk informeren we je over waar je Nederlands kan leren en oefenen. We leggen in paragraaf

Nadere informatie

Anna en Noah starten met een opleiding in een avondschool. Ze doen een graduaat marketing. Tijdens de eerste pauze praten ze met elkaar.

Anna en Noah starten met een opleiding in een avondschool. Ze doen een graduaat marketing. Tijdens de eerste pauze praten ze met elkaar. JEZELF VOORSTELLEN Anna en Noah starten met een opleiding in een avondschool. Ze doen een graduaat marketing. Tijdens de eerste pauze praten ze met elkaar. Wat moet je doen? 1. Lees de dialoog op blad

Nadere informatie

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Cost of Activity: gratis Thema: Spel en ontmoeting Tweetalig voorlezen (NL en FR) 5/7/2016 Astridpark (vlakbij de speelplaats) 0 in het Nederlands 19/7/2016 Liverpoolpark

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE maart - april 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI

NIEUWSBRIEF JANUARI NIEUWSBRIEF JANUARI 1 1 IN DE KIJKER: Rapportjesdag 2 NIEUWS Nieuwjaarsbrief 16/17 Allerbeste studenten, Het lijkt erop dat een gedicht uit 1974 steeds meer en meer aan betekenis wint. Vooral de bekende

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

BUITENKANS KALENDER MEI - JUNI. België Belgique p.b Brussel. Bogaarden. Bc 1583

BUITENKANS KALENDER MEI - JUNI. België Belgique p.b Brussel. Bogaarden. Bc 1583 België Belgique p.b. 1000 Brussel Bogaarden Bc 1583 BUITENKANS KALENDER MEI - JUNI 2 maandelijkse krant van Indivo - vzw De Lork Cellebroersstraat 16, 1000 Brussel Erkenningsnummer : p 209252 14e jaargang:

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Praat-plaat. aad/thema/ik werkblad 1

Praat-plaat. aad/thema/ik werkblad 1 Thema Praat-plaat aad/thema/ werkblad 1 Strip aad/thema/ werkblad 2 aad/thema/ werkblad 3 a aad/thema/ werkblad 3 b Knipblad aad aad/thema/ werkblad 4 Stripverhaal hallo ben aad ben een man ben geboren

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015. Goethe-Institut Brüssel. Sprache. Kultur. Deutschland.

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015. Goethe-Institut Brüssel. Sprache. Kultur. Deutschland. NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015 Goethe-Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. Duits leren in 92 landen aan 13 instituten in Duitsland of op afstand www.goethe.de/deutschkurse

Nadere informatie

Samen lezen. > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla. Tekst

Samen lezen. > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla. Tekst Tekst > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla Mieke Geenen Ik zal het eerst lezen en dan zal ik wat vragen stellen. En dan mogen jullie zeggen wat je er van vindt. Mezelf in de spiegel zien kijken naar mij. Daar

Nadere informatie

Lesbrief 3. De fysiotherapeut.

Lesbrief 3. De fysiotherapeut. MDS-65 speakerstand Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Kaya, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Maart - April 2019 NL Openingsuren Maandag 12h00u 17h00u Dinsdag 09h00u 17h00u Woensdag 12h00u 17h00u Donderdag 09h00u 17h00u Vrijdag 09h00u 17h00u Zaterdag

Nadere informatie

Jaargang 4, eerste semester 2003

Jaargang 4, eerste semester 2003 Jaargang 4, eerste semester 2003 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Gemeenschapscentrum Essegem is het Nederlandstalig

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

BEGINNERSCURSUS DAG 1

BEGINNERSCURSUS DAG 1 1 BEGINNERSCURSUS DAG 1 A. FORCING Voorstelling B. GRAMMATICA Persoonlijke Voornaamwoorden Werkwoord: Infinitief en stam Hebben en Zijn C. CONVERSATIE Kennismaken 2 Zich voorstellen 1. Voornaam: Ik heet

Nadere informatie

EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN

EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN OPDRACHT 1, 2, 3 EN 4: MAAK DE OPDRACHTEN OP WWW.TAALSTERK.NL. OPDRACHT 5: MAAK DE ZINNEN AF. 1. Ik heb geen uitnodiging gekregen voor het feest. Waarom.. 2. Hakim voelt zich niet

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw, Maria, gaat weer naar de winkel om over werk te

Nadere informatie

Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Do 1 Bezoek aan stoffenwinkel Pieke Wieke Aliado 2,00 vervoer 10u00 Kleuren en schilderen

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Jaargang 2, eerste trimester 2001

Jaargang 2, eerste trimester 2001 Jaargang 2, eerste trimester 2001 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Hallo iedereen Eindelijk is het zover. De verbouwingswerken

Nadere informatie

nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS Huis van het Nederlands Brussel - Werking

nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS Huis van het Nederlands Brussel - Werking SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 437 van WILLY SEGERS datum: 1 maart 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

Hemels of hels? Opendeurdag

Hemels of hels? Opendeurdag Hemels of hels? Opendeurdag Koninklijke Bibliotheek van België Programma Beste bezoeker Van harte welkom op de opendeurdag van de Koninklijke Bibliotheek. Dit jaar staat onze opendeurdag in het teken van

Nadere informatie

Jaargang 2, derde trimester 2002

Jaargang 2, derde trimester 2002 Jaargang 2, derde trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Hallo iedereen, Het schooljaar is weer ten einde.

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1.

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1. OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019 NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019 Goethe-Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. FLEXIBILITEIT Ruim aanbod standaardcursussen in 90 landen KWALITEIT Wereldwijd erkende cursussen en

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!!

Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!! Programma Pijlstaartjes (groep 5-6-7-8) Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!! Dit programma is voor de maandag, dinsdag en donderdag. Op Vrijdag houden wij het programma aan van de andere groep. Het

Nadere informatie

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V UvA / VU Academische kalender 2016-2017 IDEE-week 2016 (VU) - 24 augustus (wk 34) t/m 30 augustus 2016 (wk 35) Intreeweek 2016 (UvA) - 29 augustus t/m 2 september 2016 (week 35) ma 5 12 19 26 3 10 17 24

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN Opdracht 1 het diploma de docent het lokaal de kunst Opdracht 11 Inschrijfformulier MBO Graag voor 1 april volledig en duidelijk ingevuld opsturen. Gegevens

Nadere informatie

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge I. TOEGANKELIJKHEID Art. 1 De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collecties, dienstverlening

Nadere informatie

De Hobbitkrant. Jaargang 15, nummer 07. website:

De Hobbitkrant. Jaargang 15, nummer 07. website: De Hobbitkrant Jaargang 15, nummer 07 website: www.bs-hobbitstee.nl e-mail: info@bs-hobbitstee.nl De Hobbitkrant Jaargang 15, nummer 07 01 maart 2019 In dit nummer: Voorwoord Even voorstellen Verkeersveilige

Nadere informatie

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 October 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/82637 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB Je bent student. Je zoekt een studentenjob. Je gaat naar een interimkantoor. Daar moet je je eerst inschrijven en dan kan je een job krijgen. Wat moet je doen? 1. Vul het inschrijvingsformulier in op blad

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Schrijven: formulieren 2

Schrijven: formulieren 2 OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Luisterteksten en instructies bij de oefen-cd 201. Grammaticaoverzicht 233. Correctiesymbolen schrijfvaardigheid 269.

Inhoudsopgave. Luisterteksten en instructies bij de oefen-cd 201. Grammaticaoverzicht 233. Correctiesymbolen schrijfvaardigheid 269. Inhoudsopgave Thema 1 Wie is dat? 7 Thema 2 Hoe spel je dat? 33 Thema 3 Hoeveel? 47 Thema 4 Hoe laat is het? 55 Thema 5 Wanneer ben jij jarig? 67 Thema 6 Wanneer zijn de winkels open? 75 Thema 7 Kun je

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019 Studio58 & omgeving Activiteiten Januari 2019 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

MIJN LAND. Oh mijn land. Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles.

MIJN LAND. Oh mijn land. Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles. MIJN LAND Oh mijn land Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Oh mijn land Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles. Oh mijn land Ik mis mijn familie. Mijn vrienden,

Nadere informatie

Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info bij Vrijetijd & Ontmoeting Gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Ma 1 Avondsport: Squash Gebouw 6 / 18u00 20u00 De zoo van Antwerpen 7,5 en vervoer

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

Fietsen. Van string tot string

Fietsen. Van string tot string E-Vaartje Nr 14 mei 2016 Voor we in zomermodus overschakelen, staan er deze maand nog enkele toffe activiteiten op de agenda. Vanaf 3 mei kan je wekelijks gaan fietsen, we verdiepen ons in de geschiedenis

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Omgangsregel mei: Wees zuinig op het materiaal want het is van ons allemaal

Nieuwsbrief mei Omgangsregel mei: Wees zuinig op het materiaal want het is van ons allemaal J.M.P. de Biestraat 2 1827 PA Alkmaar Tel: 072-5624215 erasmus@saks.l www.erasmus-saks.nl Nieuwsbrief mei 2018 Beste ouders/ verzorgers, We hopen dat iedereen een fijne meivakantie heeft gehad. De vakantie

Nadere informatie

Thema 8: remediëring bij toets taalbeschouwing

Thema 8: remediëring bij toets taalbeschouwing accent Thema 8: remediëring bij toets taalbeschouwing Naam: Je leert nadenken over zinnen. (vraag 1) Je leert wat zinnen zijn. Je weet dat er allerlei soorten zinnen bestaan. (vraag 1 en 2) 1 Lees deze

Nadere informatie

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij 11 december 2015 Agenda Ma 14 Di 15 Wo 16 Weekend Gruitdag. Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij Kerstviering:

Nadere informatie

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Naar de dokter Gezondheid: De huisarts Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Van kop tot teen, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD VLUCHTELING. Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. naar het boek van Alan Gratz, ISBN

ANTWOORDBLAD VLUCHTELING. Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. naar het boek van Alan Gratz, ISBN ANTWOORDBLAD VLUCHTELING Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. naar het boek van Alan Gratz, ISBN 978 90 206 5458 5 1 DE HOOFDPERSONEN A. Uit welke landen komen Josef, Isabel en Mahmoud? In welke jaren spelen

Nadere informatie