I.R.I.S. is eigenaar van de auteursrechten op de Readrirs-software, het online helpsysteem en deze publicatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I.R.I.S. is eigenaar van de auteursrechten op de Readrirs-software, het online helpsysteem en deze publicatie."

Transcriptie

1 Copyrights Readiris-dgi Copyrights I.R.I.S. Alle rechten voorbehouden. I.R.I.S. is eigenaar van de auteursrechten op de Readrirs-software, het online helpsysteem en deze publicatie. De informatie in dit document is eigendom van I.R.I.S. De inhoud is onderhevig aan wijzigingen zonder kennisgeving en houdt geen verbintenis vanwege I.R.I.S. in. De software die in dit document is beschreven, wordt geleverd onder een licentieovereenkomst die de gebruiksvoorwaarden voor dit product vermeldt. De software mag alleen worden gebruikt of gekopieerd in overeenstemming met de voorwaarden van die overeenkomst. Geen enkel deel van deze publicatie mag worden gereproduceerd, verzonden, opgeslagen in een retrievalsysteem of vertaald in een andere taal zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van I.R.I.S. Deze handleiding maakt gebruik van fictieve namen voor demonstratiedoeleinden; verwijzingen naar echte personen, bedrijven of organisaties zijn louter toevallig. Handelsmerken Het Readiris-logo en Readiris zijn handelsmerken van Image Recognition Integrated Systems nv. OCR-technologie door I.R.I.S. AutoFormat en Linguïstische technologie door I.R.I.S. XML parser ontwikkeld door Apache. Dit product bevat software die werd ontwikkeld door de Apache Software Foundation. Alle andere producten die in deze handleiding worden vermeld, zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

2 Readiris Bedankt om Readiris aan te schaffen! Met Readiris kunt u afbeeldingsbestanden en digitale camera-afbeeldingen converteren naar PDF- en tekstdocumenten, ze delen via , ze versturen naar andere apps voor verdere verwerking en ze in de Cloud bewaren met Google Drive, box en Dropbox. Hoe werkt het? Wanneer u afbeeldingen invoert in Readiris, herkent de app elke tekstzone, afbeelding en tabel en lokaliseert zij ze op de pagina. Daarna kunt u de zones selecteren die u wil opnemen in het nieuwe document dat u zal aanmaken en exporteren. U kunt ofwel een document aanmaken dat bestaat uit één enkele pagina, of meerdere afbeeldingen combineren en ze exporteren in één en hetzelfde bestand. De keuze is aan u. De Readiris-interface verkennen De lege Readiris-interface bestaat uit een menubalk met de volgende pictogrammen: Dit is het menu Instellingen. Hier kunt u de taal van het document en de analyse-opties selecteren. Dit menu verwijdert ofwel alle pagina's of de geselecteerde pagina's. Dit is de standaardnaam van documenten. Tik erop om hem aan te passen. Dit is het menu Afdrukken. Hier kunt u de afdrukopties selecteren. Dit is het menu Exporteren. Hier kunt u de uitvoerindeling en het doel selecteren. Tik op het helppictogram om toegang te krijgen tot het contextuele helpbestand. Tik op dit pictogram om afbeeldingen te importeren in Readiris.

3 Hoe afbeeldingen verwerken met Readiris? Stap 1: Selecteer de instellingen Tik op Selecteer de Taal van uw document. Stap 2: Importeer afbeeldingen of PDF-documenten U hebt verschillende mogelijkheden om afbeeldingen te importeren in Readiris: Vanuit uw Fotobibliotheek Maak een foto met de Camera van de ipad Importeer afbeeldingen die naar het Klembord werden gekopieerd Importeer volledige PDF-bestanden Importeer afbeeldingen vanuit uw Cloud-accounts (Dropbox, box en Google Drive.) Importeer afbeeldingen uit een I.R.I.S.-scanner Afbeeldingen importeren vanuit uw Foto's Tik op Tik op Van Fotobibliotheek. Selecteer het Album of Filmrol-album waaruit u afbeeldingen wil importeren. Selecteer dan de afbeelding.

4 Maak een foto met de Camera van de ipad Tik op Tik op Een foto nemen en maak dan een foto. Tik daarna op Gebruik Foto. Tip: documenten die werden gefotografeerd met de digitale camera van de ipad 2 leveren geen toereikende herkenningsresultaten op. Probeer uw documenten eerder te scannen met een mobiele scanner van I.R.I.S. Om afbeeldingen te importeren die met een I.R.I.S.-scanner werden gescand, raadpleeg eerst het bijhorende topic. Bezoek ook onze website voor meer informatie over handige mobiele scanners: Afbeeldingen importeren die naar het Klembord werden gekopieerd Tik op een afbeelding en kopieer ze naar het Klembord. In Readiris, tik op Selecteer Van Klembord om de afbeelding te selecteren. PDF-documenten importeren Open een PDF-bestand in een PDF-beheertoepassing (zoals idisk of Dropbox). Tik op het pictogram Open met of Verzend naar en selecteer Readiris als uitvoertoepassing. De pagina's zullen één voor één worden geïmporteerd in Readiris. Importeren vanuit de Cloud Tik op Selecteer één van de Cloud-toepassingen die in het menu worden getoond. Tik daarna op Aanmelden. Opmerking: indien u al bent aangemeld bij één of meerdere Cloud-accounts, dan zijn alleen die accounts beschikbaar in het menu. Voer uw gegevens in en tik op Aanmelden.

5 Sta Readiris toe om toegang te krijgen tot uw account. Selecteer het bestand dat u wil openen. Importeren uit een I.R.I.S.-scanner Activeer de Wi-Fi function op uw scanner. Indien nodig, raadpleeg de documentatie bij de scanner. Op uw ipad ga naar Instellingen > Wi-Fi en selecteer het netwerk dat bij uw scanner hoort. Het kan enkele momenten duren voor de verbinding tot stand is gebracht. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, keer terug naar Readiris en tik op. Uw I.R.I.S.-scanner wordt nu getoond als bron. Selecteer de scanner en selecteer dan de afbeelding die u wil openen. Tip: voor meer informatie, raadpleeg het afzonderlijke topic: Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.- scanner. Stap 3: Pas uw documenten aan Perspectiefcorrectie Wanneer u een afbeelding vanuit de Fotobibliotheek opent of wanneer u een foto maakte, zoekt Readiris automatisch naar de randen van het blad. Indien er geen randen worden gevonden: Tik dan op Annuleer en versleep de randen en hoeken naar de vereiste positie. De inhoud binnen het kader zal worden verwerkt. Of tik op OK zodat Readiris een grondigere analyse uitvoert om te bepalen welke perspectiefcorrectie moet worden gedaan. Wanneer u klaar bent, tik op. Duid nu het type inhoud van de afbeelding aan. Tip: tik op in Voorvertoning voor meer informatie over de perspectiefcorrectie. Documentaanpassing Uw afbeelding opent nu in Weergave Enkele Pagina. Hier kunt u de herkenningszones wijzigen: u kunt meerdere zones uitsluiten of selecteren om te exporteren, ze kopiëren naar het Klembord en het type en de grootte van zones wijzigen. Tip: tik op in Weergave Enkele Pagina voor meer informatie over de aanpassingsmogelijkheden. Tik op om terug te keren naar Weergave Meerdere Pagina's. Hier kunt u de volgorde van de pagina's wijzigen: tik op de pagina die u wil verplaatsen en houd ze ingedrukt om ze te kunnen verplaatsen.

6 Stap 4: Exporteer uw documenten Tik op. Selecteer nu de uitvoerindeling, de inhoud en het doel. Tik daarna op het doel van uw keuze om de eigenlijke export uit te voeren. Tip: tik op wanneer u in het menu Exporteren bent voor meer informatie. Zie ook: Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Exporteren, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

7 Voorvertoning Wanneer u een afbeelding importeert vanuit de Fotobibliotheek of een foto maakte met de Camera, dan opent Readiris een Voorvertoning van de afbeelding. Hier kunt u de perspectiefafwijking van de afbeelding corrigeren en ze bijsnijden indien nodig. Opmerking: een juiste perspectiefcorrectie is essentieel om goede herkenningsresultaten te verkrijgen. Readiris zoekt automatisch naar de paginaranden om te bepalen welke perspectiefcorrectie moet worden uitgevoerd. Indien er geen paginaranden worden gevonden: tik dan op Annuleren in het dialoogvenster om naar manuele perspectiefcorrectie over te schakelen, of tik op OK in het venster zodat Readiris een grondigere analyse uitvoert om te bepalen welke perspectiefcorrectie moet worden gedaan. Manuele Perspectiefcorrectie Tik op de cirkels bij de hoeken en sleep ze naar een nieuwe positie om het kader uit te lijnen met de paginaranden. De horizontale randen kunnen verticaal worden verplaatst. De verticale randen kunnen horizontaal worden verplaatst. Automatische Perspectiefcorrectie Indien u wil dat Readiris automatisch het perspectief bepaalt, tik op. Nu kunt u de randen of hoeken niet langer bewegen. Bijsnijden Tik op (1). Sleep de randen naar de vereiste positie. Het gebied tussen de binnenste lijnen zal worden verwerkt. Om de volledige afbeelding te behouden, tik op (2).

8 Wanneer u klaar bent in de Voorvertoning, tik op om verder te gaan. U wordt nu gevraagd om het type inhoud aan te duiden. Het is belangrijk dat u het juiste type aanduidt om een correcte resolutie te verkrijgen. Zie ook: Welkom bij Readiris, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Exporteren, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

9 Weergave Meerdere Pagina s In Weergave Meerdere Pagina's kunt u pagina's aan uw document toevoegen door op te tikken. Selecteer dan de bron waaruit u afbeeldingen wil importeren. Die geïmporteerde afbeeldingen worden weergegeven als miniaturen. Tip: u kunt de optie Open met/verzend naar in andere toepassingen gebruiken om pagina's rechtstreeks naar Readiris te versturen. Tip: documenten die werden gefotografeerd met de digitale camera van de ipad 2 leveren geen toereikende herkenningsresultaten op. Probeer uw documenten eerder te scannen met een mobiele scanner van I.R.I.S. Om afbeeldingen te importeren die met een I.R.I.S.-scanner werden gescand, raadpleeg eerst het bijhorende topic. Bezoek ook onze website voor meer informatie over handige mobiele scanners: Pagina's ordenen binnen een document De pagina's binnen een document kunnen opnieuw worden geordend. Tik op de pagina die u wil verplaatsen en houd ze ingedrukt tot er een balkje verschijnt. Dat balkje duidt de positie aan waarnaar u de pagina zal verplaatsen. Sleep de pagina nu naar de gewenste positie.

10 Pagina's verwijderen Om de geselecteerde pagina of alle pagina's te verwijderen, tik op gewenste optie. en selecteer de In- en uitzoomen Maak een knijpbeweging om uit te zoomen, indien er meerdere pagina's zijn die u allemaal wil weergeven. Of beweeg uw vingers uit elkaar om in te zoomen op kleine miniaturen. Om over te schakelen op de volledige weergave van de pagina, tik dan dubbel op de pagina. Ze zal worden getoond in Weergave Enkele Pagina en kan nu ook worden aangepast. Documenten hernoemen Readiris gebruikt de eerste woorden op een pagina als documentnaam. Om de naam te wijzigen, klik op de titelbalk. Typ dan de nieuwe naam via het toetsenbord. Opmerking: wanneer u uw document exporteert naar de Cloud-toepassingen zal u worden gevraagd de documentnaam te bevestigen. U hebt dan nog steeds de mogelijkheid om de naam te wijzigen. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Exporteren, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

11 Weergave Enkele Pagina In Weergave Enkele Pagina kunt u de resultaten van de pagina-analyse wijzigen en bepalen welke delen van de pagina u wil exporteren. De pagina draaien Tik op indien u de pagina wil draaien. De perspectiefcorrectie toepassen Tik op om een nieuwe perspectiefcorrectie te starten. Indien er geen paginaranden worden gevonden, tik dan op Annuleren in het dialoogvenster om naar manuele perspectiefcorrectie over te schakelen, of tik op OK in het venster zodat Readiris een grondigere analyse uitvoert om te bepalen welke perspectiefcorrectie moet worden gedaan. Manuele Perspectiefcorrectie Tik op de cirkels bij de hoeken en sleep ze naar een nieuwe positie om het kader uit te lijnen met de paginaranden. De horizontale randen kunnen verticaal worden verplaatst. De verticale randen kunnen horizontaal worden verplaatst. Automatische Perspectiefcorrectie Indien u wil dat Readiris automatisch het perspectief bepaalt, tik op. Nu kunt u de randen of hoeken niet langer bewegen. Bijsnijden Tik op. Sleep de randen naar de vereiste positie. Het gebied tussen de binnenste lijnen zal worden verwerkt. Wanneer u klaar bent, tik op OK om verder te gaan.

12 Zones bewerken Readiris analyseert standaard elke pagina die u importeert en verdeelt ze in verschillende zones: tekst, afbeeldingen en tabellen. Opmerking: indien u de optie Automatische analyse hebt uitgeschakeld in het menu Instellingen, dan worden uw afbeeldingen niet verdeeld in zones. Het type en de grootte van de zones kunnen handmatig worden gewijzigd: tik op de zone die u wil bewerken en houd ze ingedrukt tot de volgende taakbalk verschijnt. Tik op Kopieer om de tekst van een geselecteerde zone naar het Klembord te kopiëren. De tekst zal uit de zone worden geëxtraheerd, herkend en verstuurd naar het Klembord. Tik op Wis om de zone te verwijderen. De zone zal niet worden opgenomen in de herkenning. Tik op Wijzig formaat om het formaat van de zone te wijzigen. Wanneer u dat doet, verschijnt er een stippellijn bovenaan de zone. Die lijn duidt aan welke zijde van de zone kan worden uitgebreid. Tik binnen de zone om de stippellijn naar een andere zijde van de zone te verplaatsen. Om het formaat effectief te wijzigen, tik op de zone zodat de stippellijn een volle lijn wordt. Sleep daarna de lijn naar de gewenste positie. Tik op Als afbeelding instellen om het zonetype te wijzigen in afbeeldingen. Opmerking: u kunt meerdere zones van hetzelfde type samenvoegen door de rand van één zone uit te breiden tot ze de rand van een andere zone overlapt. Zo kunt u ook veelhoekige zones aanmaken, en niet alleen rechthoekige. Tik op Foto's om het beeld van een geselecteerde afbeeldingszone naar het Fotoalbum te exporteren. De afbeelding zal worden toegevoegd aan de Camera-rol of het album Bewaarde foto's.

13 Meerdere zones selecteren Tik met 1 vinger in de eerste zone en tik dan met 2 vingers in elke bijkomende zone die u wil selecteren. Readiris onthoudt de volgorde waarin u de zones hebt geselecteerd en behoudt die ook tijdens het exporteren. Om een zone te schrappen, tik dan net buiten de geselecteerde tekst. Resultaat: dankzij deze functie kunt u fragmenten uit uw pagina extraheren en exporteren. Zo kunt u nieuwe documenten aanmaken die alleen die secties bevatten die van belang zijn. De pagina opnieuw analyseren Indien u de wijzigingen die u heeft aangebracht ongedaan wil maken, tik dan op. Deze functie analyseert de pagina opnieuw en herstelt de oorspronkelijk pagina-indeling. Afdrukken Tik op Tik op om het menu Afdrukken te openen. wanneer u in het menu Afdrukken bent voor meer informatie. Zones exporteren Tik op om de Export-instellingen te kiezen en de geselecteerde zones naar het doel van uw keuze te versturen. Tik op waneer u in het menu Exporteren bent voor meer informatie. Terugkeren naar Weergave Meerdere Pagina's Tik op om terug te keren naar Weergave Meerdere Pagina's. Of maak een knijpbeweging op het scherm om Weergave Meerdere Pagina's weer te laten verschijnen. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Instellingen, Exporteren, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

14 Instellingen Analyse van afbeeldingen Taal Readiris herkent de tekst in uw afbeeldingen en stelt u in staat hem te exporteren. Om dat te kunnen doen, moet u de juiste taal van uw document selecteren uit de lijst. Readiris ondersteunt 122 talen. Tip: als u documenten exporteert zonder de juiste taal te hebben geselecteerd dan leidt dat tot povere herkenningsresultaten. Automatische analyse Deze optie verdeelt uw afbeeldingen in verschillende zones en draait de afbeelding ook indien nodig. Readiris gebruikt 3 types van zones: tekst, afbeeldingen en tabellen. Elke zone heeft een eigen kleur: tekstzones zijn oranje, afbeeldingen zijn blauw en tabellen zijn paars. Deze zones kunnen handmatig worden aangepast. Tik op voor meer informatie. in Weergave Enkele Pagina Alleen hoofdzones Deze optie detecteert en verwijdert automatisch alle randzones en kleine zones die geen tekst, afbeeldingen of tabellen bevatten. Deze functie is vooral handig wanneer u werkt met pagina's van slechte scankwaliteit. Importeren van afbeeldingen Toegevoegde pagina's openen Deze optie opent elke pagina die u toevoegt in Weergave Enkele Weergave, in plaats van de miniatuur ervan te tonen in Weergave Meerdere Pagina's. Op die manier kunt u meteen de pagina bewerken, zonder ze eerst te moeten openen.

15 Troubleshooter tip Weet dat u de Readiris-instellingen kunt herstellen tot de standaard fabrieksinstellingen. Indien Readiris crasht bijvoorbeeld. Ga naar Instellingen van uw ipad. Schakel dan de optie Fabrieksinstellingen herstellen bij opstarten in. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Exporteren, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

16 Exporteren Indeling Selecteer de vereiste uitvoerindeling uit de lijst Indeling. Readiris converteert uw afbeeldingen in: PDF Beeld-Tekst Deze optie genereert doorzoekbare PDF-bestanden. Ze bevatten zowel de herkende tekst als de originele afbeelding. PDF Tekst Deze PDF-bestanden bevatten de herkende tekst. De afbeeldingszones zijn opgenomen als afbeeldingen. Docx volledige lay-out Deze docx-bestanden reproduceren de lay-out van de originele documenten, ze behouden de tekststijl en de afbeeldingen. Deze indeling is geschikt voor tekstverwerkingstoepassingen. Docx vereenvoudigde lay-out Deze docx-bestanden bevatten de herkende tekst en behouden de tekststijl en de afbeeldingen. Deze indeling is ook geschikt voor tekstverwerkingstoepassingen. Text Inhoud Tekstdocumenten bevatten alleen tekst zonder opmaak. Deze indeling is het meest geschikt voor notitietoepassingen. U kunt ervoor kiezen alle pagina's van uw document te exporteren, alleen de geselecteerde pagina of alleen de geselecteerde zones. Opmerking: de optie Geselecteerde zones is alleen beschikbaar indien u Docx of Tekst als uitvoerindeling selecteerde, en indien u één of meerdere zones op de pagina hebt geselecteerd natuurlijk. De documenten die u verwerkte met Readiris zijn opgeslagen als toepassingsdocumenten op de ipad. Om ze weer op te halen, tik op Verwerkte Documenten. Om ze te exporteren naar een ander doel, tik op. Om een document te wissen, tik op Wijzig links beneden. Selecteer dan het document, en tik op Wis.

17 Doel U kunt documenten exporteren via en naar een aantal Cloud-toepassingen. Merk echter op dat een internetverbinding vereist is om te exporteren via en naar de Cloud. De Cloud-toepassingen die standaard ondersteund worden in Readiris zijn Google Drive, box en Dropbox. Deze apps moeten niet op uw ipad geïnstalleerd zijn om ze als doel te kunnen gebruiken. U kunt ook documenten exporteren naar andere Cloud-apps die niet in de Doel-lijst vermeld zijn. U kunt dan doen via de optie Openen In. In dat geval moeten de apps - zoals Evernote bijvoorbeeld, wel geïnstalleerd zijn op de ipad. Tik op om een nieuw bericht te openen en uw document als bijlage te versturen. Openen in een andere applicatie Tik op Openen in een andere applicatie. Naargelang de Indeling die u selecteerde, stelt Readiris een lijst van apps voor die uw document kunnen openen. Selecteer de app van uw keuze uit de lijst. U kunt bijvoorbeeld uw documenten openen in Cloud-toepassingen zoals Evernote. Google Drive box Tik op Aanmelden naast Google Drive om in te loggen. o Voer uw gmail-account in als Gebruikersnaam. o Voer dan uw wachtwoord in en tik op Aanmelden. o Geef Readiris toegang tot uw account. Tik op om de map te selecteren waarnaar u de documenten wil versturen. Keer terug naar Exporteren en tik op het Google Drive-pictogram om uw document te exporteren. Tik op Aanmelden naast box om in te loggen. o Voer u Gebruikersnaam in. Bijvoorbeeld jan.jansens. o Voer dan uw wachtwoord in en tik op Aanmelden. o Geef Readiris toegang tot uw account. Tik op om de map te selecteren waarnaar u de documenten wil versturen. Keer terug naar Exporteren en tik op het box-pictogram om uw document te exporteren.

18 Dropbox Tik op Aanmelden naast Dropbox om in te loggen. Als de Dropbox-app geïnstalleerd is op de ipad, worden uw inloggegevens opgehaald van de app en moet u ze niet manueel invoeren. Als de app niet geïnstalleerd is, moet u uw inloggegevens wel invoeren: o Voer uw account in. o Voer dan uw wachtwoord in en tik op Aanmelden. o Geef Readiris toegang tot uw account. Tik op om de map te selecteren waarnaar u de documenten wil versturen. Keer terug naar Exporteren en tik op het Dropbox-pictogram om uw document te exporteren. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Afdrukken en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner voor bijkomende informatie.

19 Afdrukken Inhoud Selecteer de inhoud die u wil afdrukken: Alle Pagina's drukt alle pagina's af die u open hebt in Readiris. Geselecteerde Pagina drukt alleen de huidige pagina af. Geselecteerde Zones drukt alleen die zones af die u geselecteerd hebt op de huidige pagina. Afdrukkwaliteit Selecteer de afdrukkwaliteit: Originele Inhoud in Afbeeldingskwaliteit drukt de originele afbeelding af. Alle Zones in Afbeeldingskwaliteit drukt alleen de herkenningszones af. Tekst of afbeeldingen die niet deel uitmaken van een herkenningszone zullen niet worden afgedrukt. Alle Zones met Geoptimaliseerde Tekst drukt alleen de herkenningszones af. De tekst wordt getoond precies zoals hij werd herkend. Mogelijke OCR-fouten zullen zichtbaar zijn in de afdruk. Printer Tik op AirPrint om te verbinden met een AirPrint-printer. AirPrint is een technologie van Apple die het mogelijk maakt te printen zonder stuurprogramma's te moeten downloaden en installeren. Voor meer informatie over AirPrint tik hier. Tik op Canon Mobile Printing om te printen vie de gratis app Canon Mobile Printing. Voor meer informatie over Canon Mobile Printing tik hier. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Exporteren en Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.- scanner voor bijkomende informatie.

20 Afbeeldingen importeren uit een I.R.I.S.-scanner In Readiris kunt u ook afbeeldingen rechtstreeks importeren uit I.R.I.S.-scanner met Wi-Fi functie. U kunt ook afbeeldingen importeren uit I.R.I.S.-scanners zonder Wi-Fi functie maar daarvoor zijn een paar extra stappen vereist. Meer informatie vindt u hieronder. IRIScan Anywhere Wifi en IRIScan Pro 3 Wifi Activeer de Wi-Fi functie op uw scanner. Indien nodig, raadpleeg de documentatie bij de scanner. Op uw ipad ga naar Instellingen > Wi-Fi en selecteer het netwerk dat bij uw scanner hoort. Het kan enkele momenten duren voor de verbinding tot stand is gebracht. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, keer terug naar Readiris en tik op. Uw I.R.I.S.-scanner wordt nu getoond als bron. Selecteer de scanner en selecteer dan de afbeelding die u wil openen.

21 IRIScan Anywhere 2 en later Voorvereisten: Een microsd-kaart is vereist om uw gescande afbeeldingen op te slaan. Een ipad Camera Connection Kit is vereist om de microsd-kaart aan te sluiten op uw ipad. Opgelet: probeer de IRIScan Anywhere niet op uw ipad aan te sluiten door middel van een USB-kabel. ipad ondersteunt deze manier van aansluiten niet aangezien de IRIScan Anywhere automatisch probeert zijn batterij op te laden via USB-aansluiting. Om afbeeldingen te importeren: Breng een microsd-kaart in in de kaartgleuf van uw IRIScan Anywhere. Opmerking: zorg ervoor dat de microsd-geheugenkaart het enige externe geheugenstation is. Verwijder alle USB-flashapparaten indien nodig. Scan uw documenten. De gescande afbeeldingen worden opgeslagen op de microsdkaart. Verwijder de microsd-geheugenkaart uit de kaartgleuf en steek ze in de Camera Connection Kit. Sluit de Camera Connection Kit aan op uw ipad. Voer uw afbeeldingen in in de Fotobibliotheek. Van daaruit kunt u afbeeldingen importeren in Readiris. Zie Stap 2 in de sectie Welkom bij Readiris. Tip: indien uw ipad geen afbeeldingen vindt op de microsd-kaart, dan moet de firmware van de scanner geüpdatet worden. Om dat te doen, raadpleeg de overeenkomstige sectie van de FAQpagina: "Is it possible to have the scanned saved to a DCIM folder?". IRIScan Book 2 en later* Voorvereiste: Een microsd-kaart is vereist om uw gescande afbeeldingen op te slaan. Opgelet: Gebruik geen USB-kabel om de IRIScan Book op uw ipad aan te sluiten. ipad ondersteunt deze manier van aansluiten niet aangezien de IRIScan Book automatisch probeert zijn batterij op te laden via USB-aansluiting.

22 Probeer niet om documenten van uw IRIScan Book 2 Executive over te dragen via Bluetooth. Deze functie wordt niet ondersteund. Om afbeeldingen te importeren: Breng de microsd-kaart die werd geleverd met uw IRIScan Book in in de kaartgleuf van uw scanner. Scan uw documenten. De gescande afbeeldingen worden opgeslagen op de microsdgeheugenkaart. Verwijder de microsd-geheugenkaart uit de kaartgleuf en steek ze in de Camera Connection Kit. Sluit de Camera Connection Kit aan op uw ipad. Importeer uw afbeeldingen in de Fotobibliotheek. Van daaruit kunt u afbeeldingen importeren in Readiris. Zie Stap 2 in de sectie Welkom bij Readiris. *Opmerking: het is niet mogelijk om Readiris te verbinden met de IRIScan Book Executive 3 via de Wi-Fi functie. Zie ook: Welkom bij Readiris, Voorvertoning, Weergave Meerdere Pagina's, Weergave Enkele Pagina, Instellingen, Exporteren en Afdrukken voor bijkomende informatie.

Readiris TM Pro 12. Gebruikershandleiding

Readiris TM Pro 12. Gebruikershandleiding Readiris TM Pro 12 Gebruikershandleiding Readiris TM Pro 12 Gebruikershandleiding Inhoud Copyrights... 1 Hoofdstuk 1 Kennismaken met Readiris... 3 Bespaar tijd, vertik het te hertikken... 3 De Readiris-serie...

Nadere informatie

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Version 1.1 Readiris 14 Windows Gebruikshandleiding 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Readiris TM 14 - Gebruikshandleiding Inhoud Kennismaken met Readiris... 9 Wat is er nieuw in Readiris

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding J URIDISCHE INFORMATIE Copyright 2011 Nuance Communications, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden overgedragen, bewerkt, gekopieerd, opgeslagen in

Nadere informatie

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding In deze Gebruikershandleiding Welkom bij Nitro Reader 3 1 Het gebruik van deze handleiding 1 Snel de juiste informatie opzoeken 1 Zoeken op trefwoorden: 1 Online deelnemen

Nadere informatie

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n!

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! AppWriter NL Handleiding versie 3.4 I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! Colofon Handleiding AppWriter NL Aantal pagina s: 13 Versie: versie 3.4 Voor meer informatie over deze handleiding,

Nadere informatie

FileMaker Go 14. Ontwikkelaarsgids

FileMaker Go 14. Ontwikkelaarsgids FileMaker Go 14 Ontwikkelaarsgids 2011-2015 FileMaker, Inc. Alle rechten voorbehouden. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, California 95054, VS FileMaker en FileMaker Go zijn handelsmerken

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

FileMaker 13. WebDirect Handleiding

FileMaker 13. WebDirect Handleiding FileMaker 13 WebDirect Handleiding 2014 FileMaker, Inc. Alle rechten voorbehouden. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, California 95054, VS FileMaker en Bento zijn handelsmerken van FileMaker,

Nadere informatie

L ICENTIEOVEREENKOMST VOOR EINDGEBRUIKERS Raadpleeg deze tekst via het deelvenster Info, dat u opent via het lint Help.

L ICENTIEOVEREENKOMST VOOR EINDGEBRUIKERS Raadpleeg deze tekst via het deelvenster Info, dat u opent via het lint Help. Aan de slag J URIDISCHE K E N N I S G E V I N G E N Copyright 2013 Nuance Communications, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden overgedragen, bewerkt, gekopieerd of opgeslagen

Nadere informatie

Network Scanner Tool R3.1

Network Scanner Tool R3.1 Network Scanner Tool R3.1 Handleiding Versie 3.0.04 Handleiding voor Network Scanner Tool i Copyright 2000-2004 door Sharp Corporation. Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging, aanpassing of vertaling

Nadere informatie

Help gebruiken. Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1

Help gebruiken. Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1 Help gebruiken Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1 Help gebruiken On line Help gebruiken De Adobe Acrobat Reader-toepassing bevat een volledige documentatie in een toegankelijk, op PDF-gebaseerd Help-systeem.

Nadere informatie

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding Open-Xchange Server Open-Xchange Server: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 29. augustus 2012 v.6.20.7 Copyright 2006-2012 OPEN-XCHANGE Inc.,

Nadere informatie

This is the Internet version of the user s guide. Print only for private use. P910i. Gebruikershandleiding

This is the Internet version of the user s guide. Print only for private use. P910i. Gebruikershandleiding P910i Gebruikershandleiding Letters Kleine letters worden onder de pijl geschreven en hoofdletters worden ter hoogte van de pijl geschreven. a b c d e f g h i j k l m 2 1 2 2 1 1 1 2 2 1 n o p q r s t

Nadere informatie

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt.

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Maak kennis met de MacBook Pro www.apple.com/nl/macbookpro Ingebouwde FaceTime HD-camera Videobellen met gebruikers van de nieuwste ipad,

Nadere informatie

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14 Handleiding Kobo Aura-gebruikersgids Inhoudsopgave Over je ereader...5 Anatomie van je Kobo ereader...5 Je Kobo ereader opladen...7 Je Kobo ereader opladen met een muuradapter...8 Je Kobo ereader aan-

Nadere informatie

Oracle Open Office 3 Aan de slag-gids

Oracle Open Office 3 Aan de slag-gids Oracle Open Office 3 Aan de slag-gids Artikelnr. 821 1807 september 2010 Copyright 2010, Oracle en/of geaffilieerde bedrijven. Alle rechten voorbehouden Deze software en gerelateerde documentatie worden

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

FileMaker Pro 12. Zelfstudie

FileMaker Pro 12. Zelfstudie FileMaker Pro 12 Zelfstudie 2007 2012 FileMaker, Inc. Alle rechten voorbehouden. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, California 95054, VS FileMaker en Bento zijn handelsmerken van FileMaker,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

FileMaker Pro 13. Gebruikershandleiding

FileMaker Pro 13. Gebruikershandleiding FileMaker Pro 13 Gebruikershandleiding 2007-2013 FileMaker, Inc. Alle rechten voorbehouden. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, California 95054, VS FileMaker en Bento zijn handelsmerken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bellen...9 Spraakoproep...9 Video-oproep...9. Index...27. Uw telefoon instellen...9 De telefoon beveiligen...9 Personaliseren...

Inhoudsopgave. Bellen...9 Spraakoproep...9 Video-oproep...9. Index...27. Uw telefoon instellen...9 De telefoon beveiligen...9 Personaliseren... Inhoudsopgave Aan de slag...3 Overzicht van XPERIA X1...3 Instructiesymbolen...3 Aanvullende hulp...3 SIM-kaart en batterij...3 De batterij opladen...4 Geheugenkaart...4 In- en uitschakelen...4 Navigeren...5

Nadere informatie

Pinnacle Studio. Uw leven in films. Versie 16. Inclusief Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate

Pinnacle Studio. Uw leven in films. Versie 16. Inclusief Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate Pinnacle Studio Versie 16 Inclusief Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate Uw leven in films Documentatie door AHA! Text Services. Geschreven door Nick Sullivan, Susan M. Scott en Terri Morgan.

Nadere informatie

ADOBE PREMIERE ELEMENTS. Help en zelfstudies

ADOBE PREMIERE ELEMENTS. Help en zelfstudies ADOBE PREMIERE ELEMENTS Help en zelfstudies Nieuw Nieuw in Adobe Premiere Elements 13 Adobe Premiere Elements 13 is verbeterd en heeft nieuwe functies waarmee u snel en gemakkelijk geweldige films kunt

Nadere informatie

imovie '08 Aan de slag Maak kennis met imovie en geef een nieuwe dimensie aan de manier waarop u uw videomateriaal afspeelt, bekijkt, bewaart en

imovie '08 Aan de slag Maak kennis met imovie en geef een nieuwe dimensie aan de manier waarop u uw videomateriaal afspeelt, bekijkt, bewaart en imovie '08 Aan de slag Maak kennis met imovie en geef een nieuwe dimensie aan de manier waarop u uw videomateriaal afspeelt, bekijkt, bewaart en deelt. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 4 Welkom bij imovie '08

Nadere informatie

OmegaT - Gebruikershandleiding. Vito Smolej

OmegaT - Gebruikershandleiding. Vito Smolej OmegaT - Gebruikershandleiding Vito Smolej OmegaT - Gebruikershandleiding Vito Smolej publicatie datum Samenvatting Dit document is de officiële gebruikershandleiding voor OmegaT, het gratis Computer Aided

Nadere informatie

HP Officejet 4630 e-all-in-one series

HP Officejet 4630 e-all-in-one series HP Officejet 4630 e-all-in-one series Inhoudsopgave 1 Help voor HP Officejet 4630 e-all-in-one series... 1 2 Kennis maken met de HP Officejet 4630 series... 3 Printeronderdelen... 4 Bedieningspaneel en

Nadere informatie

Handleiding voor Pinnacle Studio 18

Handleiding voor Pinnacle Studio 18 Handleiding voor Pinnacle Studio 18 Inclusief Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate Inhoud Voordat u begint................................. 1 Afkortingen en conventies...............................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941 Uitgave 2.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013

www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013 www.dubbelklik.nu Handleiding Word 2013 Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie