3 dagen creatieve marathon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3 dagen creatieve marathon"

Transcriptie

1 1 museum 3 dagen creatieve marathon PEOPLE MAKE MUSEUMS 6 100amateurs en professionals van alle sectoren prototypes voor cultuurbeleving getest door het publiek! + +

2 DIT JAAr NoV BRUSSEL

3 MUSEOMIX LANDT IN BRUSSEL! Het is officieel, het Museomix team landt in november in het museum van de stad Brussel, wat een heerlijke locatie voor een eerste Brusselse Museomix editie. Museomix zal gedurende één weekend de tentoonstellingsruimtes van het museum inpalmen om een frisse wind te doen waaien door de collecties en scenografie. Jonge fans van nieuwe technologieën en erfgoedliefhebbers krijgen carte blanche, om het museum om te toveren tot een nog toegankelijkere, interactievere en levendigere plek. MUSEA REMIXEN IN HET DIGITALE TIJDPERK People make museums is de slogan van Museomix. Opgericht in Frankrijk in 2011, nodigt Museomix uit om een mix te maken van nieuwe ideeën en de know-how die aanwezig is. Op deze manier kan het museum evolueren naar een open museum waar iedereen zich thuis voelt, een levend laboratorium dat meegroeit met zijn bezoekers. Gedurende drie dagen zullen groepjes museomixers voor de gelegenheid het museum transformeren tot een laboratorium. Codeurs, designers, houtbewerkers, creatievelingen en museumfanaten zullen ideeën, gedachten en know-how uitwisselen rondom de vaste collecties. Elk vanuit hun eigen visie en met hun eigen vaardigheden, zullen de museomixers nieuwe vormen van cultuurbemiddeling bedenken en interactieve prototypes vervaardigen die de bezoekers op het einde van het weekend mogen uitproberen. Aan de hand van auditieve, visuele en interactieve prikkels zullen ze een toegankelijk kader rondom de werken scheppen. Zo waren er in het verleden experimenten met de verlichting van museumzalen die communiceerde met de acties van de bezoekers, projecties die het verhaal van de tentoongestelde objecten contextualiseren via storytelling, De vorige edities van Museomix brachten internationaal nieuwe inzichten in hoe beter en ludieker kan ingespeeld worden op de beleving van het publiek in een museum. Dit co-creatieve en participatieve evenement brengt op zowel lokale, nationale als internationale schaal een gemeenschap samen van cultuurliefhebbers en medewerkers. Museomix gaat elk jaar simultaan in verschillende landen en in verschillende musea door. In 2016 werden er 15 musea in Frankrijk, Zwitserland, België, Italië en Canada heruitgevonden door Museomix. In België werd het MAS onder handen genomen. Bekijk de trailer van 2014: Een sfeerbeeld uit het MAS in 2016:

4 HET MUSEUM VAN DE STAD BRUSSEL ONTVANG DE BELGISCHE MUSEOMIXERS Met meer dan 7000 kunstwerken in hun collectie, is het museum één van de rijkste getuigenissen van de evolutie van Brussel doorheen de tijd. Schilderijen zoals De Bruidsstoet door Jan Breughel de Oude of Het bombardement van 1695 vertellen het overkoepelende historische verhaal van de stad en zijn inwoners. Deze schilderijen worden gevonden naast bekende Brusselse tapijten, onder andere het Martelaarschap van Sint-Paulus en zijn unieke papieren fresco. Een maquette neemt je mee terug naar de 13de eeuw, terwijl plannen en kaarten de verstedelijking van de stad tonen. Je kan er ook houten en stenen sculpturen van Brusselse gebouwen bewonderen en keramische tegels in de vorm van een asperge en kool. En uiteraard, niet te vergeten, hét symbool van Brussel: Manneke Pis. Het originele beeldje blijft in het museum, ookal is zijn kostbare garderobe recent verhuist en publiek gemaakt in de Eikstraat, vlakbij de fontein. Naast de permanente collecties, biedt het museum talrijke tentoonstellingen aan die focussen op de stad Brussel. Vanaf eind augustus 2017 zal de poëet Charles Baudelaire het roer overnemen van Pieter Coecke. Aan het einde van zijn leven woonde Baudelaire gedurende 2 jaar in onze hoofdstad, ook al genoot hij niet echt van zijn tijd in Brussel. Zijn scheldende tirades, beledigingen en harde kritiek tonen in zijn artikel Arm België de perceptie van een bittere Parijzenaar op een provinciaal dorpje. Door museomixers uit te nodigen deze herfst, maakt het museum van de stad Brussel zich klaar om een laboratorium voor ideeën te worden gedurende enkele dagen: Door uit het traditionele kader te stappen, maakt het museum zich klaar te reflecteren en zich voor te bereiden op het museum van de toekomst; Door de kruisbestuiving van de competenties en talenten van medewerkers en externe personen, die samen nieuwe vormen van bemiddeling uitvinden; Door hun deuren te openen voor een dynamische community die willen investeren in levendige culturele belevingen. Volgens de statistieken van de vorige edities, zijn de bezoekerscijfers van de musea die Museomix ontvingen verdubbeld en zelfs verdrievoudigt tijdens het evenement. Het initiatief groeit jaar na jaar, het biedt internationale bekendheid aan musea en betrokken partners en een ongekende ervaring voor de duizenden bezoekers. De officiële lijst met alle musea wereldwijd die zullen deelnemen aan Museomix 2017 kan bekeken worden op de website van Museomix:

5 EEN INITIATIEF VAN GEPASSIONEERDE VRIJWILLIGERS Zowel in België als in de andere landen (Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Mexico, Brazilië en Canada), wordt het project gedragen door een lokale gemeenschap van vrijwilligers met verschillende profielen en achtergronden. Ze zijn allen gepassioneerd door de digitale wereld, wetenschap, musea, samenwerkingen,... Museomix wil studenten, geeks, knutselaars, kunstliefhebbers, wetenschappers, ingenieurs, museummedewerkers en kunst- en cultuurbemiddelaars samenbrengen. In België is de community ontstaan in 2014 en sindsdien is ze blijven groeien. In november 2014 verworf ze de status van vzw. Vandaag telt de Belgische gemeenschap een twintigtal organiserende leden en meer dan 150 mensen zijn betrokken bij het project. Bij haar oprichting heeft de Belgische gemeenschap gekozen voor de naam MuseomixBE. Deze benaming leek vanzelfsprekend voor de samenstelling van ons team, waarvan de leden zowel uit de regio Brussel als Wallonië of Vlaanderen komen. Zelfs al spreekt de gemeenschap over het algemeen het Engels als lingua franca, gebruiken we het Frans en het Nederlands voor onze werkdocumenten en externe communicatie, en codeswitchen we gemakkelijk van de ene taal naar de andere. Aangezien Museomix BE per definitie al een meertalige gemeenschap is, profileert ze zich ook als een internationaal evenement: het trekt naast Belgen ook deelnemers uit andere landen aan en verder wordt ook het organisatieteam steeds internationaler.

6 OPROEP VOOR MUSEOMIXERS: PEOPLE MAKE MUSEUMS! Wat doen de museomixers precies? Gedurende drie dagen (en twee nachten) komen multidisciplinaire groepjes - samengesteld uit museomixers - samen in de museum ruimte en ontwerpen ze innoverende, cultuur bemiddelende prototypes. Hierbij maken ze vaak gebruik van digitale technieken en nieuwe media. Per groep gaan ze collectief op zoek naar nieuwe manieren om de bezoeker warm te maken voor de collectie binnen het museum. Bijvoorbeeld door de bezoekers toe te laten voorwerpen aan te raken, spelend meer te weten te komen over het voorwerp, dingen uit te testen, de bezoekers aan het woord te laten, enz Op de eerste dag ontdekken de museomixers het museum waarin ze zullen werken en worden ze in 6 groepen van 6 personen verdeeld. Elke groep kiest een thema of ruimte uit en begint daarrond te brainstormen. Op de tweede dag werken de museomixers hun ideeën en ontwerpen uit: de prototypes krijgen vorm. Elke groep stelt zijn project voor aan de andere teams met behulp van een video, maquette, presentatie,... Tegelijkertijd worden beelden van de evolutie van de prototypes via internet en sociale media gepubliceerd zodat het evenement online en internationaal gevolgd kan worden. Zo ontstaat er ook een wisselwerking tussen de verschillende teams en prototypes die internationaal ontwikkeld worden. Op de derde dag wordt om 14u het eindsignaal gefloten en de prototypes geïnstalleerd in het museum. Vanaf 15u is het museum open voor nieuwsgierigen, vrienden, partners en pers. Het evenement sluit af met een receptie voor professionals, ondernemers, partners, deelnemers en bezoekers. Ontdek een video van een dag uit het leven van de museomixers:

7 WIE KAN DEELNEMEN Museomix is in de eerste plaats een beweging die openstaat voor iedereen. Een beweging waarin iedereen zijn plaats kan vinden. Web-specialisten, hackers, codeurs, communicatiemedewerkers, grafici, designers, cultuur- en museumliefhebbers, geeks, knutselaars of handige harry s, hashtag-verslaafden, alle vaardigheden en energie worden met open armen ontvangen bij Museomix. Om als museomixer deel te nemen aan de Museomix-editie van 2017, kan je het formulier invullen dat vanaf nu online te vinden is op Je kan daar je enthousiasme en motivatie voor het evenement toelichten en uitleggen wat je bijdrage kan zijn aan Museomix. De selectie van de deelnemers zal afhangen van het aantal ontvangen kandidaturen. De selectie heeft tot doel evenwichtige ploegen te vormen waarbij de talenten en vaardigheden worden verdeeld over de verschillende groepen. Wil je meer informatie over de inschrijvingsprocedure? Contacteer

8 CONTACT info MUSEOMIX BELGIË Coördinatie Charlotte Vahsen Pers contact NL Fien Van Houtven Pers contact FR Mathilde Schmetz Sociale media Christelle Nyarwaya & Mathilde Schmetz Facebook : Twitter : Instagram : #MuseomixBE Het volledige team info@museomix.be MUSEUM VAN DE STAD BRUSSEL Coördinatie Vinciane Godfrind vinciane.godfrind@brucity.be Martin Angenot martin.angenot@brucity.be Sylvie Jacobs sylvie.jacobs@brucity.be MUSEOMIX GLOBAAL Facebook : Twitter : Site: PARTNERS Bedankt; Museum van de Stad Brussel, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Nationale Loterij, Ethias, Brûle, Create en Fablab Factory.

MuseomixBE 2015 WAT ALS ONS MUSEUM ZOU DEELNEMEN AAN. Museomix?

MuseomixBE 2015 WAT ALS ONS MUSEUM ZOU DEELNEMEN AAN. Museomix? MuseomixBE 2015 WAT ALS ONS MUSEUM ZOU DEELNEMEN AAN Museomix? WAT ALS ONS MUSEUM ZOU DEELNEMEN AAN Museomix? Museomix is een participatief evenement dat gedragen wordt door een gemeenschap van vrijwilligers,

Nadere informatie

MuseomixBE 2016 MIJN MUSEUM

MuseomixBE 2016 MIJN MUSEUM MuseomixBE 2016 MIJN MUSEUM GEMIXT! Oproep voor Musea - Tot 31.03.2016 EN WAT ALS MIJN MUSEUM MEE DOET MET EDITIE 2016 VAN Museomix? 2 Museomix is een participatief evenement dat gedragen wordt door een

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

sommaire #peoplemakemuseums #fun #competenties #nieuwe technologieën

sommaire #peoplemakemuseums #fun #competenties #nieuwe technologieën 2017 Museum Call 1 sommaire Museomix, wasda? 4 MuseomixBE, wiesda? 6 Waarom Museomix verwelkomen? 8 Hoe werkt het? VOORDIEN 10 AANLOOP NAAR HET EVENEMENT 12 TIJDENS 14 nadien 18 Hoe zich kandidaat stellen?

Nadere informatie

OPROEP voor MUSEA 2019

OPROEP voor MUSEA 2019 OPROEP voor MUSEA 2019 INHOUD Museomix, wasda? 3 Museomixbe, wiesda? 4 Waarom Museomix verwelkomen? 5 Tijdlijn 6 Engagement 7 Hoe zich kandidaat stellen? 13 Contact 14 #ervaring #bemiddeling # verbeelding

Nadere informatie

PROJECTOPROEP

PROJECTOPROEP 14.03.2020 PROJECTOPROEP Museum Night Fever, is de museumnacht van Brussel. En wees gerust, het is cooler dan het lijkt! Musea zijn tijdens MNF niet alleen laat open, maar MNF vormt ook dé gelegenheid

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2013 Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 De bezoekcijfers van De Mesdag Collectie zijn op een andere wijze geregistreerd

Nadere informatie

Lancering unieke collectie designobjecten vol+maakt

Lancering unieke collectie designobjecten vol+maakt Lancering unieke collectie designobjecten vol+maakt De Stad Gent en Ministry of Makers vzw lanceren samen vol+maakt : een unieke collectie designobjecten, ontstaan dankzij een intense en creatieve samenwerking

Nadere informatie

Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars.

Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars. Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars. Toch genieten veel kunst- en cultuurliefhebbers in het

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2014 Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 2 De bezoekers Met een top aantal bezoekers, een spectaculair vormgegeven

Nadere informatie

Waterloo Napoleon & Abba

Waterloo Napoleon & Abba Waterloo Napoleon & Abba Poolse Export Chopin & Mr. Polska Do Culture Your Way City- en regiomarketing anders if then is now is een online schatkist van geschiedenis en cultuur met toeristische diensten

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling 14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting Presentatie van de tentoonstelling 21.08.2014 03.05.2015 Museum van de Stad Brussel www.museumvandestadbrussel.be De reservisten op 29 juli BRUSSEL TIJDENS DE

Nadere informatie

Voorbij de kunst. Anders kijken naar kunst met jongeren. Yotka Kroeze & Jobbe Holtes

Voorbij de kunst. Anders kijken naar kunst met jongeren. Yotka Kroeze & Jobbe Holtes Voorbij de kunst Anders kijken naar kunst met jongeren Yotka Kroeze & Jobbe Holtes Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7

Nadere informatie

JAARVERSLAG Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken Van Gogh Museum De Mesdag Collectie Bibliotheek & Documentatie 429

JAARVERSLAG Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken Van Gogh Museum De Mesdag Collectie Bibliotheek & Documentatie 429 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2015 Van Gogh Museum 1.908.744 De Mesdag Collectie 15.743 Bibliotheek & Documentatie 429 2 Bezoekersrecord Het Van Gogh Museum sluit het jubileumjaar 2015 af met

Nadere informatie

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts persdossier Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts p. 2 Tentoonstelling Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts Korte inhoud

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab De invasie =platform voor beginnende ontwerpers, bestaat sinds 3 jaar, draait op vrijwilligers Filosofie -Kansen bieden aan beginnende, jonge

Nadere informatie

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECTDOELSTELLINGEN DOESTELLING 1 Het Vlaamse Meesters aanbod biedt binnen-

Nadere informatie

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums BeMuseum The Belgian network for innovation in museums Conferentie 14 oktober 2016 - Persmap Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel www.bemuseum.be info@bemuseum.be @Be_Museum INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Welkom! bij de workshop: Uitblinken en ontwikkelen door ontwerpen en onderzoeken

Welkom! bij de workshop: Uitblinken en ontwikkelen door ontwerpen en onderzoeken Welkom! bij de workshop: Uitblinken en ontwikkelen door ontwerpen en onderzoeken Voorbeelden uit een lessenserie waarin leerlingen een dierentuinverblijf bedenken en bouwen 3 november 2011 Een verhaal

Nadere informatie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) lanceert een open call. De geselecteerde projecten worden

Nadere informatie

Museum Hof van Busleyden en samenwerking met Toerisme Mechelen en Toerisme Vlaanderen

Museum Hof van Busleyden en samenwerking met Toerisme Mechelen en Toerisme Vlaanderen Museum Hof van Busleyden en samenwerking met Toerisme Mechelen en Toerisme Vlaanderen 16.10.2018 Welkom in het Museum Hof van Busleyden Intro Sara Verhaert Communicatie Kom binnen in het renaissance stadspaleis

Nadere informatie

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen?

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen? PERSBERICHT Antwerpen, 26 juni 2017 Let's conn3ct! De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd

Nadere informatie

Student Positive Awards Document voor partnerschap

Student Positive Awards Document voor partnerschap Student Positive Awards Document voor partnerschap Een innovatief project, Een manier om te veranderen, Een uitreiking die jaarlijks 40.000 studenten bereikt Een initiatief van Meneer, Mevrouw Hieronder

Nadere informatie

Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen

Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen Zoals zo veel musea exposeren de Gentse musea slechts een deel van hun rijke collectie. Tal van objecten zitten opgeborgen in verschillende

Nadere informatie

National Geographic Historia Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage:

National Geographic Historia Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage: 2018 National Geographic Magazine Verschijnt 12 keer per jaar Betaalde oplage: 67.944 Bereik: 633.000 National Geographic Traveler Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage: 35.459 Bereik: 228.000 National

Nadere informatie

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

Nieuws over MediaSpecs

Nieuws over MediaSpecs MediaSpecs News 24, 08/2010 Beste lezer, We wensen iedereen die keert van vakantie een frisse start toe, en voor iedereen die deze maand zijn koffers maakt een fijne reis! Vakantie of geen vakantie, veel

Nadere informatie

Een kaart wordt op schaal getekend. Dat is een verkleining van de werkelijkheid.

Een kaart wordt op schaal getekend. Dat is een verkleining van de werkelijkheid. VAN KLEIN NAAR GROOT België is verdeeld in meerdere kleine plaatsen. Er zijn gehuchten, dorpen, deelgemeenten, gemeenten, steden, provincies en gewesten. België behoort tot werelddeel Europa. Op een provinciekaart

Nadere informatie

Introductie. Kunst 1.1

Introductie. Kunst 1.1 D 6 4 9656 9 Introductie In dit hoofdstuk word jij flink aan het denken gezet. Heb jij je wel eens afgevraagd wat kunst precies is? Wanneer is iets een kunstwerk en wanneer niet? In dit hoofdstuk ga je

Nadere informatie

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef (enkel het gesproken woord telt) Dames en heren, Welkom op de persconferentie

Nadere informatie

Reisinfo vertrek en voorreis Belgisch Contingent voor de World Scout Jamboree 2019

Reisinfo vertrek en voorreis Belgisch Contingent voor de World Scout Jamboree 2019 Persbericht Reisinfo vertrek en voorreis Belgisch Contingent voor de World Scout Jamboree 2019 878 scouts en gidsen van de vijf Belgische scoutsfederaties maken zich op voor het grootste scoutsavontuur

Nadere informatie

Publiek en bezoek 2013

Publiek en bezoek 2013 Publiek en bezoek 203 Internationale bezoekers uit 67 verschillende landen 98.862 Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 277.3 30.679 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum VS Top 0 landen

Nadere informatie

Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2

Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2 Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2 Op de tweede dag van het Lichtfestival waren er 120.000 bezoekers. Ondanks de regen genoten de bezoekers van de lichtkunstwerken. Alles verliep opnieuw zeer

Nadere informatie

PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN ROOK PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN EXPO ROOK Roken in veranderende tijden in beeld. Een historisch kader voor de actualiteit. In unieke voorwerpen, archiefbeelden, foto s en bewegend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel vtbkultuur (naam afdeling) organiseert culturele activiteiten in jouw buurt. Bekijk de webversie NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel 2017-02 Met veel plezier stellen wij u onze tweede nieuwsbrief voor van onze

Nadere informatie

F A B S C H O L K I D S

F A B S C H O L K I D S F A B S C O H O L K I D S Over FabSchool Kids In Fabschool Kids staat zelf dingen maken, creativiteit en samenwerken centraal. In hands-on workshops in het Fablab Amsterdam leren kinderen alles over digitale

Nadere informatie

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persbericht Wat vind je in de virtuele edukit? Een dynamische website Activiteiten in detail De algemene campagne ikgeeflevenaanmijnplaneet.be

Nadere informatie

Canada België Frankrijk Super-intensief Frans bij CERAN (Volwassenen en professionals)

Canada België Frankrijk Super-intensief Frans bij CERAN (Volwassenen en professionals) EASY LANGUAGES Volwassenen & Professionals Speciaal voor volwassenen en professionals bieden wij deze programma's aan die u in staat stellen om uw taalkennis van een vreemde taal op te frissen of te perfectioneren,

Nadere informatie

132.313. 458 artikelen of

132.313. 458 artikelen of Publiek en bezoek 2014 Toeristen uit 132.313 96.739 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 91 Canada 69 verschillende landen Duitsland België 8 Frankrijk

Nadere informatie

Talentmeting in korte trajecten

Talentmeting in korte trajecten Talentmeting in korte trajecten Het portfolio is voor kort durende maatschappelijke stages een te uitgebreid middel om mee te werken. Voor de kortdurende intensieve maatschappelijke stages is een andere

Nadere informatie

Gegevens, getallen en achtergrond

Gegevens, getallen en achtergrond Gegevens, getallen en achtergrond Organisatie: Vereniging Wikimedia Nederland Bezoekadres: Postadres: Woordvoerders: Mariaplaats 3, 3511 LH, Utrecht Postbus 167, 3500 AD, Utrecht Sandra Rientjes Directeur

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

JINT zoekt assessoren voor projecten in Erasmus+/Youth in Action

JINT zoekt assessoren voor projecten in Erasmus+/Youth in Action JINT zoekt assessoren voor projecten in Erasmus+/Youth in Action Het programma Erasmus+ is het nieuwe programma van de Europese Commissie. Dit programma loopt van 2014 tot 2020. Door te investeren in onderwijs,

Nadere informatie

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Ben jij tussen de 13 en 17 jaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk om culturele evenementen te organiseren voor leeftijdsgenoten? Meld je dan nu

Nadere informatie

Jobstudent Marketing, Pers en PR Voor het KMSKA

Jobstudent Marketing, Pers en PR Voor het KMSKA / Departement Cultuur, Jeugd en Media werft aan in contractueel dienstverband Jobstudent Marketing, Pers en PR Voor het KMSKA Afdeling: KMSKAntwerpen Beleidsdomein: Cultuur, Jeugd en Media Standplaats:

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur.

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. De cursisten verkennen de expo door te praten over thema s zoals huizen, het straatbeeld en de stad Brussel vroeger & nu. Je sluit

Nadere informatie

Gentse toplocatie voor pop-ups: de oude stadsbib op het Zuid zoekt creatievelingen

Gentse toplocatie voor pop-ups: de oude stadsbib op het Zuid zoekt creatievelingen Gentse toplocatie voor pop-ups: de oude stadsbib op het Zuid zoekt creatievelingen De Stad Gent biedt een unieke kans om vanaf 1 mei 2017 acht maanden lang de ruimtes in de oude stadsbibliotheek aan de

Nadere informatie

VISIT ANTWERPEN TERUGBLIK TOERISTISCH JAAR 2015

VISIT ANTWERPEN TERUGBLIK TOERISTISCH JAAR 2015 VISIT ANTWERPEN TERUGBLIK TOERISTISCH JAAR 2015 Media Baliebezoeken Balie Totaal Grote aantal Markt journalisten en persbezoeken BRON INSTELLING VISIT ANTWERPEN 251.759 bezoekers +25% INTERNATIONALE TOP

Nadere informatie

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 Horta Museum Amerikaansestraat, 27 B-1060 Saint-Gillis België www.hortamuseum.be +32.2.543.04.90

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design AMPERSAND HOUSE DE LIVING GALLERY VAN IKE KATHRYN Hoe kan je kunst en design op een levendige manier voorstellen

Nadere informatie

doekaart: Het MuseuM (afspraken)

doekaart: Het MuseuM (afspraken) doekaart: Het MuseuM (afspraken) Een museum is een plek waar kunst bewaard wordt en getoond. Aan de muur hangen schilderijen, in vitrines liggen voorwerpen en op sokkels staan beelden. De kostbare kunstwerken

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 64 punten

Nadere informatie

Seminar Kiki van den Dikkenberg 1592938 Blok B 2014-2015 CMD. Hoe zou een museum meer kunnen doen met werk uit het depot?

Seminar Kiki van den Dikkenberg 1592938 Blok B 2014-2015 CMD. Hoe zou een museum meer kunnen doen met werk uit het depot? Seminar Kiki van den Dikkenberg 1592938 Blok B 2014-2015 CMD Hoe zou een museum meer kunnen doen met werk uit het depot? 1. Inleiding 2. Waarom liggen de depots vol? 3. Onzichtbare schatten 4. Voorbeelden

Nadere informatie

GROEPSBROCHURE SCHOLEN

GROEPSBROCHURE SCHOLEN GROEPSBROCHURE 2017-2018 SCHOLEN PRESENTATIE VAN HET MUSEUM Een nieuw herinneringscentrum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen opende haar deuren op 22 maart 2014 op een boogscheut

Nadere informatie

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Belang van de Belgische markt Reisverkeer vanuit België naar Nederland Vakanties (4n+) (2012): 328.000 Korte vakanties (1-3n) (2012):

Nadere informatie

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Toerisme Vlaanderen - Bootcamp 24 oktober 2017 Meise Oktober 2017 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be

Nadere informatie

KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12.

KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12. KETNET LANCEERT DE CHECKLIST 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12 de Een mobiliserend project voor kinderen tot 12 jaar - vanaf 12.1 Een boomhut bouwen; een berg beklimmen; naar een concert

Nadere informatie

Kinderen Baas #2. Over participatieve trajecten tussen cultuur- en jeugdorganisaties.

Kinderen Baas #2. Over participatieve trajecten tussen cultuur- en jeugdorganisaties. Kinderen Baas #2 Over participatieve trajecten tussen cultuur- en jeugdorganisaties. JES en Lasso bieden met het project Kinderen Baas aan Brusselse jeugd- en cultuurorganisaties een platform om elkaar

Nadere informatie

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren Contact in de hondenwereld Media & Adverteren 1 Het begin Het idee Sinds de oprichting in 2005, verbindt working-dog hondeneigenaren over heel de wereld door het online aanbieden van stambomen en de mogelijkheid

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Verwerkingsles. Ontwerp je eigen tentoonstelling! _

Verwerkingsles. Ontwerp je eigen tentoonstelling! _ Verwerkingsles Ontwerp je eigen tentoonstelling! _ V09933.b V34660 V09932 1 lade! V34685 FK 0768 KG 16890 FK 0386 V34688 V08346 13264 17004 FK 0096 V29914 V26861 FK 0658 FK 0660 FK 0659 V34323 13218 T

Nadere informatie

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Groep 5 Thema- overzicht Thema- overzicht Kijken is een kunst Groep 5 Museum De Buitenplaats Kern van het thema Mensen laten graag iets van zichzelf aan anderen

Nadere informatie

INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS. Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten.

INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS. Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten. INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten. Tijd nodig om te beheren 3/5 Het is nodig om uw Instagram profiel regelmatig na te kijken. Wat is Instagram?

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant maart 2018 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportmaandblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

Reflectiespiraal: beeldende vakken

Reflectiespiraal: beeldende vakken Reflectiespiraal: beeldende vakken 1 (5) vooraf welke culturele activiteit? 1.1 (5.1) Aan welke culturele activiteit ga je deelnemen? museum / galerie - collectie - thema / beeldende discipline - kunstenaarsgroep

Nadere informatie

2 jobstudenten Baliebediende Alden Biesen

2 jobstudenten Baliebediende Alden Biesen / werft aan in contractueel dienstverband 2 jobstudenten Baliebediende Alden Biesen Afdeling: Cultureel Erfgoed Beleidsdomein: Cultuur, Jeugd en Media Standplaats: Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat

Nadere informatie

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1 Kunst op straat Locatie Kunst Laren WerKwijzer leerlingen Pagina 1 13 tot 23 mei vindt het project Locatie Kunst Laren plaats. Jullie, leerlingen van de Larense middelbare scholen, gaan, in samenwerking

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Welkom in mijn Museum

Welkom in mijn Museum Docentenhandleiding Educatieprogramma Welkom in mijn Museum Primair Onderwijs groep 3 en 4 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3,4 Programma:

Nadere informatie

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief Mechelen, 15 januari 2019 Hoe ziet de gemiddelde Mechelse toerist eruit? Waarom kiest hij/zij voor onze bestemming? En welke activiteiten staan op het verlanglijstje van onze bezoekers? Op de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website:

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: Publicatieplicht ANBI De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: 1. de naam van de instelling 2. het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) 3. contactgegevens

Nadere informatie

Leaders Lunch, #HRLL 17/10/2014, Bozar Brussel Initiatief van: Balance HR & HRMagazine

Leaders Lunch, #HRLL 17/10/2014, Bozar Brussel Initiatief van: Balance HR & HRMagazine Leaders Lunch, #HRLL 17/10/2014, Bozar Brussel Initiatief van: Balance HR & HRMagazine Agenda 1. Context 2. Van geïntegreerd naar duurzaam HRM 3. Cases Respect for People Continuïteit 2 BOZAR PEOPLE 1.

Nadere informatie

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Wat is het Technasium? Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Hoe werkt het? De leerlingen krijgen

Nadere informatie

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC)

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Lezingen Museum Vakdagen 2015, woensdag 27 mei Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Tijd: 11.00 12.00 uur Instelling: VSB Fonds Onderwerp: Lancering resultaat

Nadere informatie

BEELDEND GROEP 7-8. Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving. Noordbrabants Museum. Museum in de klas

BEELDEND GROEP 7-8. Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving. Noordbrabants Museum. Museum in de klas BEELDEND GROEP 7-8 Vereniging of instelling Product Periode Omschrijving Noordbrabants Museum Reserveren: Joyce de Jong info@noordbrabantsmuseum.nl of 073 6877877 Voor informatie: educatie@noordbrabantsmuseum.nl

Nadere informatie

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen

MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen MSK geeft schilderijen Frits Van den Berghe terug aan erfgenamen In Gent werden op 27 september 2017 twee schilderijen van Frits Van den Berghe overdragen aan de erfgenamen van de originele eigenaar, Emile

Nadere informatie

Particula, een co-creatie in de binnentuin van Design museum Gent

Particula, een co-creatie in de binnentuin van Design museum Gent Particula, een co-creatie in de binnentuin van Design museum Gent Voor de expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design nodigde het Design museum Gent de Mexicaanse kunstenaar Joel Gomez uit om

Nadere informatie

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME?

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? FACTSHEET 1. WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? In lijn met een door het Europees Parlement voorgestelde voorbereidende

Nadere informatie

kunstlessen voor het primair onderwijs

kunstlessen voor het primair onderwijs 2013 2015 kunstlessen voor het primair onderwijs kunst gaat over nu over jou en over mij In kunst kan en mag bijna alles. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken. Met kunst kun je dromen

Nadere informatie

Choco per post.

Choco per post. Choco per post Shoppen doen we allemaal, soms of heel vaak. In een winkel of misschien wel liever in een webshop. Meestal kies je iets uit een collectie. Steeds vaker kun je zelf je product samenstellen.

Nadere informatie

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 October 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/82637 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

Succesvol openingsweekend voor het Industriemuseum

Succesvol openingsweekend voor het Industriemuseum Succesvol openingsweekend voor het Industriemuseum Op zaterdag 29 en zondag 30 september kon het grote publiek voor het eerst kennismaken met het vernieuwde Industriemuseum tijdens een tweedaags Industriefestival.

Nadere informatie

vakkundig balanceren mobiles Alexander Calder (1898-1976) ontwierp omstreeks 1930 zijn eerste mobiles, de kunstvorm waarmee hij beroemd zou worden.

vakkundig balanceren mobiles Alexander Calder (1898-1976) ontwierp omstreeks 1930 zijn eerste mobiles, de kunstvorm waarmee hij beroemd zou worden. vakkundig balanceren Alexander Calder (1898-1976) ontwierp omstreeks 1930 zijn eerste mobiles, de kunstvorm waarmee hij beroemd zou worden. Daarmee verbond hij abstractie met beweging. mobiles De abdij

Nadere informatie