De mogelijkheid voor een Consument om te annuleren, waardoor de Financiële Instelling de gelden terughaalt bij Reorder of Webshop.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De mogelijkheid voor een Consument om te annuleren, waardoor de Financiële Instelling de gelden terughaalt bij Reorder of Webshop."

Transcriptie

1 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Webshop (webwinkelier) Artikel 1: Definities Betaling(en): Het proces waarbij aan Webshop gelden worden overgemaakt in het kader van de door Webshop verrichte dienstverlening en/of geleverde producten. Deze gelden worden door Webshop geïncasseerd middels de door Reorder geleverde Reorder Service of het proces waarbij door en/of namens Webshop gelden worden teruggestort aan Consument. Webshop: De partij die, ter voldoening van een geldschuld, betaling door middel van Reorder betaalopdrachten kan accepteren op basis van een tussen Reorder en de Webshop gesloten overeenkomst. Chargeback: De mogelijkheid voor een Consument om te annuleren, waardoor de Financiële Instelling de gelden terughaalt bij Reorder of Webshop. Consument: De partij die, ter voldoening van een geldschuld, betaling door middel van Reorder betaalopdrachten kan verrichten aan een Webshop. Financiële Instellingen: Een bank, creditcard maatschappij of een daarmee verbonden onderneming of instelling die Betaalmethoden aanbieden en daarvoor overeenkomsten aangegaan zijn met Reorder, Webshop of Consumenten. Gebruiksinstelling: Een opgegeven instelling voor het gebruik van de Reorder, daaronder begrepen instellingen met betrekking tot het verstrekken van Reorder betaalopdrachten. Inloggegevens: Een door Reorder aan de Webshop verstrekte, of de door de Webshop aan Reorder opgegeven code, daaronder mede begrepen gebruikersnamen en wachtwoorden, die nodig is om Reorder te kunnen

2 gebruiken, bijvoorbeeld voor het verstrekken van Reorder betaalopdrachten en het opgeven van Gebruiksinstellingen. Reorder: gevestigd en kantoorhoudend te Zwolle (Nederland) op het adres Händellaan 41 (8031 EG). Reorder betaalopdracht: Een aan Reorder verstrekte betaalopdracht ten laste van de Reorder-rekening. Reorder-rekening: Een elektronische rekening ten laste waarvan de Consument Reorder betaalopdrachten kan verstrekken ten gunste van de Reorder-rekening van een Webshop. Reorder Service: De dienst die Reorder op grond van de Overeenkomst levert, waarvan de functionaliteit wordt beschreven in de Overeenkomst, de Algemene Voorwaarden als ook in de technische documentatie die Reorder aan Webshop ter beschikking zal stellen. Reorder-site: De website Overeenkomst: De tussen Reorder en de Webshop gesloten overeenkomst inzake de Reorder-rekening, waarop deze Algemene voorwaarden Reorder van toepassing zijn. Rolling Reserve: Bedrag dat door Reorder wordt ingehouden op de uitbetalingen aan Webshop ter afdekking van financiële risico s die Reorder loopt. Transactie: Een op de Gebruiksinstelling geregistreerde opdracht tot Betaling door een Consument aan Webshop.

3 Artikel 2: Overeenkomst Art. 2.1 De Overeenkomst treedt in werking op de datum waarop de Webshop, nadat hij op de Reorder site de door Reorder gevraagde gegevens heeft ingevuld en op de gevraagde wijze de Overeenkomst heeft gesloten, en Reorder de Webshop vervolgens op elektronische wijze heeft bevestigd dat de Overeenkomst tot stand is gekomen. Art. 2.2 De Overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, en eindigt automatisch na afloop van een aaneengesloten periode van zes maanden indien de Webshop gedurende die periode geen gebruik heeft gemaakt van zijn Reorder-rekening en ook niet is ingelogd met gebruikmaking van zijn Inloggegevens. Bovendien kan de Webshop de Overeenkomst, met gebruikmaking van het bij het sluiten van de Overeenkomst opgegeven adres, op elk moment beëindigen met inachtneming van de voorschriften van Reorder. Indien er maandelijkse kosten van toepassing zijn, dienen deze te worden voldaan. Art. 2.3 Indien er, bij gebruik van Reorder, sprake is van een contract voor bepaalde tijd, kan Reorder na afloop van deze contractsperiode nieuwe contractsvoorwaarden opstellen welke de huidige voorwaarden uit de samenwerkingsovereenkomst vervangen. Deze zullen met ingang van de eerstvolgende kalendermaand van kracht zijn. Art. 2.4 Reorder is bevoegd om de Overeenkomst te beëindigen: Art Met onmiddellijke ingang in geval van tekortkoming door de Webshop van zijn verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst; Art Met onmiddellijke ingang in geval van faillissement, surséance van betaling of ondercuratelestelling Webshop, bij onder bewindstelling van het vermogen van de Webshop en bij van toepassing verklaring van een wettelijke schuldsaneringsregeling op de Webshop; Art Schriftelijk met inachtneming van een opzegtermijn van tenminste 30 dagen in alle andere gevallen. Art. 2.5 Reorder zal een eventueel tegoed op de Reorder-rekening, verminderd met de door de Webshop verschuldigde kosten (zie artikel 12) en hetgeen de Webshop uit andere hoofde aan Reorder verschuldigd is, na de datum waarop de Overeenkomst is geëindigd, aan de Webshop terugbetalen. Art. 2.6 Ter dekking van mogelijke terugboeking (chargeback) door de financiële instellingen van de consument (bijvoorbeeld een creditcard chargeback) bij de Webshop, inclusief de verantwoordelijkheid die voortkomt uit de terugbetaling van het aankoopbedrag zoals genoemd in

4 artikel 12 van de Algemene Voorwaarden, is Reorder gerechtigd om de Reorder-rekening van de Webshop te bevriezen als waarborg. Indien de Reorder-rekening geen saldo, of een negatief saldo heeft is Reorder gerechtigd een waarborg (Rolling Reserve) in te stellen. Deze waarborg wordt gevormd door een eventueel tegoed op de Reorder-rekening van de Webshop en door betalingen die worden ontvangen door de Webshop op de Reorder-rekening. Reorder zal de waarborg, na aftrek van door de Webshop verschuldigde bedragen aan financiële instellingen, consumenten en Reorder en de verschuldigde kosten, uiterlijk 12 maanden na de beëindigingdatum van de overeenkomst aan de Webshop terugbetalen. Reorder is geen rente verschuldigd aan de Webshop met betrekking tot het aanhouden van de waarborg. Artikel 3: Kenmerken en gebruik Reorder-rekening Art. 3.1 De Reorder-rekening is bestemd voor zakelijk gebruik. De Reorder-rekening mag uitsluitend worden gebruikt voor het aan Reorder verstrekken van Reorder betaalopdrachten ten gunste van Webshops of andere gebruikers. Art. 3.2 Reorder zal zich inspannen om er voor te zorgen dat de Klant zijn Reorder-rekening 7 dagen per week en 24 uur per dag kan gebruiken. Reorder is, ondermeer in geval van onderhoudswerkzaamheden, beveiligingsincidenten, storingen of andere uitzonderlijke gevallen bevoegd om het gebruik van de Reorder-rekening geheel of gedeeltelijk op te schorten. Reorder zal de Webshop zo mogelijk van tevoren via de Reorder site of op andere wijze in de gelegenheid stellen kennis te nemen van het opschorten van het gebruik van de Reorder-rekening. Art. 3.3 Reorder is bevoegd om aan het gebruik van de Reorder-rekening limieten, waaronder begrepen het minimum en maximum saldo van de Reorder-rekening, minimum- en maximumbedragen waarmee de Reorder-rekening door middel van overboekingen kan worden opgeladen en de minimum- en maximumbedragen waarvoor Reorder betaalopdrachten kunnen worden verstrekt, te stellen. Reorder kan voornoemde limieten en bedragen te allen tijde wijzigen en zal de Webshop informeren over zulke wijzigingen in voornoemde limieten en bedragen, dan wel de Webshop via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Art. 3.4 De kenmerken en gebruiksmogelijkheden van de Reorder-rekening zijn beschreven op de Reorder site. Reorder is bevoegd deze kenmerken en gebruiksmogelijkheden te wijzigen, en zal de Webshop informeren over zulke wijzigingen, dan wel de Webshop via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Art. 3.5 De Webshop is onvoorwaardelijk gebonden aan de Gebruiksinstellingen. Art. 3.6 De Reorder-rekening en het saldo op de Reorder-rekening zijn niet voor overdracht vatbaar.

5 Art. 3.7 Reorder vergoedt de Webshop geen rente over een eventueel tegoed op de Reorderrekening. Art. 3.8 Reorder is enkel gerechtigd om betalingen over te boeken naar een zakelijk bankrekeningnummer waarvan de tenaamstelling gelijk is aan de tenaamstelling als in het Kamer van Koophandel uittreksel. Artikel 4: Reorder betaalopdrachten Art. 4.1 Bij het verstrekken van Reorder betaalopdrachten dient de Webshop de voorschriften van Reorder in acht te nemen. Art. 4.2 De Webshop is onvoorwaardelijk gebonden aan Reorder betaalopdrachten die binnen de grenzen van de Gebruiksinstellingen dan wel met gebruikmaking van de Inloggegevens(s), ten laste van diens Reorder-rekening aan Reorder zijn verstrekt. Art. 4.3 Een Reorder betaalopdracht kan niet worden herroepen door de Webshop. Art. 4.4 De Webshop stemt er expliciet mee in dat de (gegarandeerde) uitbetalingen door de Financiële Instelling van tegoeden van transacties geschiedt aan Stichting Reorder Derdengelden. Art. 4.5 In geval van uitvoering van de Reorder betaalopdracht wordt het bedrag van de Reorder betaalopdracht in mindering gebracht op het saldo van de Reorder-rekening. Reorder is niet verplicht om een Reorder betaalopdracht uit te voeren, indien het saldo van de Reorder-rekening ontoereikend is, beslag op de Reorder-rekening is gelegd of zich andere bijzondere omstandigheden, waaronder beveiligingsincidenten, voordoen. Voor de toepassing van dit artikel wordt een Reorder betaalopdracht geacht te zijn uitgevoerd, zodra Reorder het bericht waarmee Reorder de ontvangst van de Reorder betaalopdracht aan de Consument bevestigt, heeft verstuurd (uitzonderingen daargelaten). Artikel 5: Reorder payout Art. 5.1 Reorder boekt de tegoeden direct ten gunste van de Reorder betaalrekening van de Webshop. Reorder boekt de (transactie)kosten direct ten laste van de Reorder betaalrekening van de Webshop.

6 Art. 5.2 De Webshop kan op ieder gewenst moment de opdracht geven de tegoeden van de Reorder betaalrekening over te boeken naar de bankrekening van de Webshop. Art. 5.3 Na opdracht door de Webshop worden de tegoeden door Stichting Reorder Derdengelden uiterlijk 1 (tot 7) werkdag (uitzonderingen daargelaten) na ontvangst van de tegoeden van de Financiële Instelling daadwerkelijk doorgeboekt naar de bankrekening van de Webshop. Artikel 6: Inloggegevens en wachtwoord Art. 6.1 Reorder zal de Webshop de inloggegevens, met daaraan gekoppeld het door de Consument opgegeven wachtwoord, verstrekken c.q. laten opgeven. De inloggegevens zijn nodig om de Reorderrekening te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het verstrekken van Reorder betaalopdrachten en het opgeven en wijzigen van Gebruiksinstellingen. Elke inloggegevens zijn strikt persoonlijk en kan niet door Reorder worden verstrekt. De Webshop zal de inloggegevens en het door de Consument opgegeven wachtwoord zorgvuldig behandelen en volstrekt geheimhouden, ook ten aanzien van bijvoorbeeld familieleden, huisgenoten, vrienden en gemachtigden, en zodanige maatregelen nemen, dat onbevoegde kennisneming en/of onbevoegd gebruik van de inloggegevens en het wachtwoord niet mogelijk is. De Webshop mag geen aantekening van het wachtwoord maken. Art. 6.2 De Webshop is niet bevoegd om een inloggegevens te gebruiken voor andere doeleinden dan het gebruik van de Reorder-rekening. De Webshop is gehouden om de door Reorder verstrekte voorschriften en instructies met betrekking tot de inloggegevens en het wachtwoord zorgvuldig na te komen. Reorder kan de Webshop ondermeer verplichten om het wachtwoord periodiek te wijzigen. Art. 6.3 De Webshop is, met uitsluiting van Reorder, verantwoordelijk voor en gebonden aan het gebruik van de inloggegevens. Art. 6.4 Reorder kan de Webshop onder strikte voorwaarden informatie verstrekken over de door de Webshop gebruikte inloggegevens en wachtwoord. Art. 6.5 Reorder is op geen enkele wijze aansprakelijk voor verlies van inloggegevens en/of wachtwoord waardoor het voor andere personen dat de Webshop mogelijk is om gebruik te maken van Webshop account. Artikel 7: Veiligheid, fraude en rolling reserve Art. 7.1 Reorder is verplicht, in opdracht van de Financiële Instelling, politie, openbaar ministerie of houders van gecertificeerde betaalmethoden, om in specifieke situaties (bijvoorbeeld in het geval

7 van (vermeende) fraude) doorbetalingen aan de Webshop op te schorten en de Reorder betaalrekening te blokkeren en gegevens vrij te geven. Art. 7.2 De Webshop heeft kennis genomen van de (fraude) risico s die zijn verbonden aan het gebruik van de door Reorder aangeboden betaalmethoden. Reorder tracht deze risico s voor de Webshop te beperken, echter is niet aansprakelijk indien deze risico s zich onverhoopt toch voordoen. Art. 7.3 Reorder kan, bij een Webshop met een business model met een hoog betalingsrisico (Creditcard betalingen en Machtigingen), een rolling reserve vaststellen. Artikel 8: Informatie, controle, melding onbevoegd gebruik Art. 8.1 Reorder verstrekt de Webshop informatie over het gebruik van de Reorder-rekening met inachtneming van hetgeen daarover op de Reorder website is bepaald. De Webshop dient de in de vorige zin bedoelde informatie zonder uitstel te controleren, en zal Reorder conform de voorschriften van Reorder informeren over de door Webshop geconstateerde onjuistheden of onvolledigheden. Reorder kan besluiten de onjuistheden of onvolledigheden na wetenschap aan te passen. Art. 8.2 Indien de Webshop de inhoud van door Reorder verstrekte informatie over het gebruik van de Reorder-rekening niet heeft betwist binnen 14 dagen nadat deze informatie redelijkerwijs geacht kan worden door de Webshop te zijn ontvangen, geldt de inhoud van die informatie als door de Webshop te zijn goedgekeurd. Art. 8.3 De Webshop is gehouden om, met inachtneming van de voorschriften van Reorder, regelmatig te controleren of er sprake is van onbevoegd gebruik van de Reorder-rekening, daaronder begrepen onbevoegd verstrekte Reorder betaalopdrachten en onbevoegde wijziging van gebruiksinstellingen. Art. 8.4 Indien de Webshop weet of vermoedt dat de inloggegevens en het wachtwoord door een onbevoegde wordt gebruikt of dat de inloggegevens en wachtwoord bij een onbevoegde derde bekend is, is de Webshop verplicht dit onverwijld te melden aan Reorder. Art. 8.5 Webshop is te allen tijde aansprakelijk voor schade als gevolg van onbevoegd gebruik van de inloggegevens en wachtwoord, alsook voor Artikel 6.4. Artikel 9: Gegevens Webshop

8 Art. 9.1 De Webshop staat in voor de juistheid en volledigheid van de door hem aan Reorder bekend gemaakte gegevens. De Webshop zal Reorder onmiddellijk conform de voorschriften van Reorder informeren indien de door hem aan Reorder bekend gemaakte gegevens wijzigen. Art. 9.2 Op eerste verzoek van Reorder zal de Webshop Reorder een kopie toesturen van het identificatiemiddel (paspoort of rijbewijs) waarvan de gegevens aan Reorder bekend zijn gemaakt bij het sluiten van de Overeenkomst. Artikel 10: Communicatie Art Communicatie tussen de Webshop en Reorder met betrekking tot de Reorder-rekening en de Overeenkomst dient plaats te vinden met inachtneming van de voorschriften van Reorder. Art In geval van communicatie per , richt Reorder haar s aan de Webshop uitsluitend aan het opgegeven adres. s worden geacht uiterlijk binnen 2 dagen na verzending door Reorder door de Webshop te zijn ontvangen. Art In geval van communicatie via de Reorder website, wordt informatie geacht de Webshop binnen uiterlijk 2 dagen na het ter beschikking stellen c.q. publiceren daarvan op de Reorder site te hebben bereikt. Art In geval van wijziging van het adres, dient Webshop de Inloggegevens en het wachtwoord door te geven aan Reorder. Reorder zal de wijziging vervolgens binnen 2 werkdagen doorvoeren. Artikel 11: Voorschriften en instructies Art Reorder kan voorschriften en instructies met betrekking tot onder meer het openen, overboeking naar de Reorder-rekening ter verificatie van het bankrekeningnummer van de Webshop, gebruik en beëindigen van de Reorder-rekening, gebruiken van de Inloggegevenss en de Gebruikersinstellingen, en andere onderwerpen met betrekking tot de Reorder-rekening vaststellen. Deze voorschriften en instructies zijn opgenomen op de Reorder website. Art De Webshop is gehouden om de door Reorder vastgestelde voorschriften en instructies als bedoeld in artikel 11.1 zorgvuldig na te komen.

9 Art Reorder is bevoegd de in artikel 11.1 bedoelde voorschriften en instructies te wijzigen, en zal de Webshop informeren over zulke wijzigingen, dan wel de Webshop via de Reorder site in gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Artikel 12: Vergoeding, registratiekosten en rente Art De Webshop is Reorder, de in de Overeenkomst vermelde, of door Reorder bij totstandkoming van de Overeenkomst aan de Webshop bekend gemaakte, vergoeding(en) en registratiekosten verschuldigd in verband met de Reorder-rekening. Art Reorder is bevoegd om de door de Webshop verschuldigde vergoedingen en registratiekosten te wijzigen en zal de Webshop tenminste 30 dagen voor de ingangsdatum van wijziging van een vergoeding of de registratiekosten daarvan op de hoogte stellen, dan wel de Webshop via de Reorder website in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Indien Reorder de door de Webshop verschuldigde vergoedingen of registratiekosten binnen drie maanden na inwerkingtreding van de Overeenkomst verhoogt, is de Webshop bevoegd de Overeenkomst met inachtneming van de voorschriften van Reorder te beëindigen met ingang van de datum waarop de verhoging inwerking treedt. Art Betaling van de vergoedingen (inclusief de registratiekosten voor het gebruik van de Reorder-rekening) geschiedt middels het aanvullen van het negatieve beginsaldo. Betaling van deze vergoeding dient plaats te vinden 30 dagen na opening van de Reorder-rekening. Reorder is na deze termijn bevoegd tot het innen van de vergoeding middels een automatisch incasso uitgevoerd op de geregistreerde bankrekening. Art Betaling van de maandelijkse vaste kosten (indien van toepassing) geschiedt middels het aanvullen van het Reorder saldo. Betaling van deze vergoeding dient plaats te vinden 30 dagen na facturatie van de maandelijkse kosten. Reorder is na deze termijn bevoegd tot het automatisch innen van de maandelijkse vaste kosten. Art Indien Reorder de Webshop ten tijde van het sluiten van de Overeenkomst geen (periodiek verschuldigde) vergoeding in rekening brengt voor het gebruik van de Reorder-rekening, is Reorder bevoegd een nieuwe (periodiek verschuldigde) vergoeding te introduceren. Reorder zal de Webshop tenminste 30 dagen voor de ingangsdatum van een introductie van een (periodiek verschuldigde) nieuwe vergoeding daarvan op de hoogte stellen, dan wel de Webshop via de Reorder-site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. De Webshop is bevoegd de Overeenkomst met inachtneming van de voorschriften van Reorder te beëindigen met ingang van de datum waarop de geïntroduceerde nieuwe vergoeding in werking treedt.

10 Art Betaling van de vergoedingen en registratiekosten dient plaats te vinden op de door Reorder voorgeschreven wijze en tijdstippen. Reorder is ondermeer bevoegd voor te schrijven dat een vergoeding bij vooruitbetaling verschuldigd is, of dat de Webshop een incasso machtiging zal verstrekken. Reorder is te allen tijde bevoegd om de door de Webshop verschuldigde vergoedingen en registratiekosten zonder nadere aankondiging te verrekenen met het saldo van de Reorderrekening. Art Indien de Webshop de verschuldigde vergoedingen of registratiekosten niet heeft betaald binnen de door Reorder voorgeschreven betalingstermijn, is de Webshop zonder nadere ingebrekestelling in verzuim en is Reorder gerechtigd om de Webshop, naast de betreffende wettelijke rente, incassokosten á 15% over het uitstaande bedrag in rekening te brengen. Reorder is in dat geval bevoegd om de Overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling te beëindigen conform het bepaalde in artikel 2.5. Art Reorder vergoedt geen rente over tegoeden van de Webshop op de Reorder-rekening. Artikel 13: Positie Reorder ten opzichte van Chargebacks Art Reorder is nimmer verantwoordelijk en aansprakelijk, zowel juridisch als financieel, voor de niet-betaling door een Consument van de afgenomen producten en/of diensten, dan wel de kosten die de Webshop moet maken om de gelden alsnog van de Consument op te eisen. Art Webshop vrijwaart Reorder voor alle directe en indirecte kosten en aansprakelijkheden voortkomend uit een Chargeback, ongeacht de juistheid daarvan. Art Reorder is gerechtigd om een Chargeback uit een bepaalde periode te verrekenen met de payout welke Webshop tegoed heeft van Reorder. Reorder behoudt zich het recht dit tegoed te allen tijde binnen dertig dagen te vorderen bij Webshop mochten de tegoeden van Webshop niet voldoende zijn voor het verrekenen van de Chargeback. Art Indien Webshop herhaaldelijk met Chargebacks wordt geconfronteerd, kan Webshop opgenomen worden in een speciaal door Financiële Instellingen ingesteld Chargeback programma. Eveneens kan Reorder besluiten om de mogelijkheid om via deze betaalmethode(n) te betalen, uit te zetten in de Reorder back-office. Indien dit gebeurt voor Betaalmethoden waarbij Webshop de contracten van Reorder gebruikt, zal Reorder Webshop hierover zo spoedig mogelijk inlichten. Indien Webshop een rechtstreekse overeenkomst heeft met Financiële Instelling, dan is Webshop zelf verantwoordelijk voor het ontvangen en naleven van berichten die Financiële Instelling aan Webshop kan sturen omtrent Chargebacks. Indien Webshop veel Chargebacks heeft, kan een Financiële Instelling Webshop een boete opleggen. Reorder kan te allen tijde boetes en onkosten die Financiële Instellingen doorberekenen aan Reorder in relatie tot Chargebacks van Transacties die ten behoeve

11 van Webshop zijn gemaakt, doorbelasten aan Webshop. Indien de Financiële Instelling het Aansluitnummer van Webshop stopzet, dan kan Webshop Reorder niet aansprakelijk stellen. Artikel 14: Klachtenprocedure Art Een klacht ingediend door een Consument dient schriftelijk te geschieden. Dit kan per e- mail of per reguliere post. Art Reorder zal contact zoeken met desbetreffende Webshop en verifiëren of de klacht gegrond is. Art Wanneer contact met Webshop mogelijk is, dient deze binnen 2 werkdagen contact op te nemen met de Consument om het geschil op te lossen. Art Wanneer telefonisch contact met Webshop niet mogelijk is, zal per contact worden gelegd om het geschil kenbaar te maken en hierin mee te delen binnen 2 werkdagen contact op te nemen met de Consument. Gedurende deze periode wordt de Reorder-rekening tijdelijk geblokkeerd voor gebruik. Art Na 2 werkdagen zal contact worden opgenomen met de Consument om te controleren of het geschil tussen de Webshop en de Consument correct is afgehandeld. Art Indien de klacht is afgehandeld door de Webshop zal de klacht worden afgesloten. Art In het geval de Webshop aangeeft wel degelijk een uitlevering te hebben gedaan, dienen verzendbewijzen te worden overlegd. Indien dit niet mogelijk is zal de Consument onherroepelijk in het gelijk worden gesteld. Art Bij een niet afgehandelde klacht zal direct contact worden opgenomen met de Webshop dat binnen 14 dagen de klacht moet zijn afgehandeld. Art Contact zal worden opgenomen met Webshop in verband met het niet binnen 2 werkdagen contact op nemen met de desbetreffende consument. Aan Webshop zal een ultimatum worden gesteld dat binnen 14 dagen ofwel het aankoop bedrag teruggestort dient te worden naar de consument of het product uitgeleverd dient te worden.

12 Art Na dag 14 zal contact worden opgenomen met de consument om hierbij te informeren naar de status van het uitgeleverde product of het terug betaalde bedrag. Indien consument het product of het betaalde bedrag retour heeft ontvangen van Webshop zal de klacht worden afgesloten. Bij geen vordering en bij het afhandelen van de klacht zullen verdere stappen worden ondernomen tegen Webshop. Art Indien Webshop de klacht niet heeft afgehandeld en Consument heeft het product nooit mogen ontvangen zal het Reorder account direct worden afgesloten. Het bedrag dat de Webshop verschuldigd is aan de Consument wordt, voor zover toereikend, via de Reorder omgeving van de Webshop op de e-wallet van de Consument overgemaakt. De Consument kan via zijn e-wallet dit bedrag overmaken naar zijn/haar eigen bankrekening tegen een betaling van 0,50. Indien het saldo van de Webshop niet toereikend is dan is Reorder bevoegd het bedrag dat de Webshop verschuldigd is aan de Consument middels een automatische incasso te innen op de geregistreerde bankrekening. Indien dit niet mogelijk is en de Webshop het verschuldigde bedrag niet binnen 14 dagen zelfstandig overmaakt op het Reorder account, kan Reorder de totale kosten (inclusief de wettelijke rente en de buitengerechtelijke incassokosten) middels een gerechtelijk incassobureau verhalen op de Webshop. Mochten deze onverplichte incasso inspanningen van Reorder geen succes hebben dan zal de consument het bedrag dat verschuldigd is door de Webshop zelfstandig moeten zien te incasseren. Reorder is nimmer verantwoordelijk voor het vergoeden en/of terugbetalen van bedragen die verschuldigd zijn door de Webshop. Art Indien de Consument het product bij de Webshop heeft gekocht en betaald via Reorder kan de Consument in aanmerking komen voor een vergoeding in het kader van de Reorder guaranteed regeling. Art De Consument kan alleen aanspraak maken op de Reorder regeling als de betaling is verricht via het Reorder account. Verder moet de klachtenprocedure beschreven onder artikel 14.1 tot en met artikel zijn gevolgd en heeft de Consument het punt bereikt dat deze het bedrag zelfstandig zal moeten zien te incasseren bij de Webshop. Art Reorder is alleen van toepassing op Reorder betalingen voor producten die per post kunnen worden verzonden. Betalingen voor diensten, toegang tot digitale inhoud en reistickets (inclusief vliegtickets) komen niet in aanmerking voor een vergoeding in het kader van de Reorder guaranteed regeling. Art Wanneer de Consument volgens bovenstaande artikelen aanspraak maakt op de Reorder guaranteed regeling, zal Reorder een uiteindelijke beslissing nemen in het voordeel van de consument of van de Webshop. Zowel de Consument als de Webshop kan het verzoek krijgen een proces-verbaal, evaluaties door derden of andere gegevens of documenten (bewijs van levering of ontvangstbewijs) te leveren die redelijkerwijs door Reorder kunnen worden opgevraagd om de klacht (nader) te onderzoeken. Reorder behoudt zich het recht voor naar eigen inzicht een finale beslissing te nemen in het voordeel van de Consument of de Webshop. Wanneer Reorder een eindbeslissing

13 neemt in het voordeel van de Consument of de Webshop, dienen beide partijen zich naar deze beslissing te schikken. Art Als Reorder een klacht in het voordeel van de Consument beslist, betaalt Stichting Reorder Derdengelden de Consument alleen het totale aankoopbedrag (tot een maximum van 200,- per order) voor het product of de producten terug. De Stichting Reorder Derdengelden kan de totale kosten (inclusief de kosten van de klachtenprocedure en de wettelijke rente en de buitengerechtelijke incassokosten) middels een gerechtelijk incassobureau verhalen op de Webshop. Artikel 15: Eigen goederen en diensten Webshop Art De Webshop draagt voor eigen rekening en risico zorg voor de ongestoorde beschikbaarheid en het naar behoren functioneren van de voor het gebruik van de Reorder-rekening benodigde dan wel door Reorder voorgeschreven goederen en (telecommunicatie)diensten. De Webshop zal de voorschriften en instructies van Reorder met betrekking tot zulke goederen en diensten zorgvuldig nakomen. Reorder is bevoegd om de voor het gebruik van de Reorder-rekening voorgeschreven goederen en/of (telecommunicatie) diensten te wijzigen, en zal de Webshop daarvan op de hoogte stellen, dan wel de Webshop via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Artikel 16: Storingen Art Ten behoeve van onderhoud kan Reorder tijdelijk (een deel van) haar platform of de website buiten gebruik stellen. Reorder zal dit tot het minimum beperken en waar dit toch nodig is dit tijdig - rekening houdend met de omstandigheden van het geval - meedelen, tenzij dit in redelijkheid niet mogelijk is. Art De technische eigenschappen van Reorder kunnen worden gewijzigd. Waar dat mogelijk is zal Reorder trachten de bedoelde wijzigingen uit te voeren zonder dat die gevolgen hebben voor de gebruiksmogelijkheden van de Webshop. Art Indien er een storing optreedt in het functioneren van Reorder dient de storing door of namens de Webshop zo spoedig mogelijk te worden gemeld. Storingen worden zo spoedig mogelijk, doch in elk geval binnen twee werkdagen, nadat zij aan Reorder bekend zijn gemaakt onderzocht, tenzij dit binnen die termijn in redelijkheid niet mogelijk is. Art Reorder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor technische storingen welke zich bij derden voordoen waardoor (tijdelijk) de uitvoering van transacties onmogelijk is. Onder derden worden alle Financiële Instellingen bedoelt waar Reorder mee samenwerkt.

14 Art De Webshop dient, indien dit voor een goed storingsonderzoek noodzakelijk is, zijn medewerking te verlenen aan het storingsonderzoek. Een storing zal door Reorder naar beste kunnen en zo snel mogelijk worden onderzocht. Artikel 17: Intellectueel eigendom Art Op de naam Reorder, merken en logo s inzake Reorder en de voor uitvoering van de Overeenkomst door Reorder gebruikte technieken (daaronder begrepen computerapparatuur en programmatuur) en methoden, rusten intellectuele eigendomsrechten (daaronder mede begrepen merkrechten, auteursrechten en octrooirechten) van Reorder en haar leveranciers. Behoudens voor zover dit noodzakelijk is voor het gebruik van de Reorder-rekening of is toegestaan in deze Algemene Voorwaarden, mag de Webshop de naam Reorder, merken en logo s inzake Reorder en de voor uitvoering van de Overeenkomst door Reorder gebruikte technieken (daaronder begrepen computerapparatuur en programmatuur) en methoden niet gebruiken, wijzigen, verveelvoudigen, openbaar maken of aan derden verstrekken. Artikel 18: Bewijs Art De door Reorder, of door haar ingeschakelde derden, geregistreerde gegevens met betrekking tot het gebruik van de Reorder-rekening, daaronder begrepen het verstrekken van Reorder betaalopdrachten, het gebruik van Inloggegevenss en het opgeven van Gebruiksinstellingen, strekt tegenover de Webshop tot volledig bewijs, behoudens door de Webshop geleverd tegenbewijs. Artikel 19: Derden Art De Webshop heeft kennis genomen van de voorwaarden die gelden voor het gebruik van productlogo s (bijvoorbeeld van Visa, MasterCard, Mister Cash en ideal). Art Reorder is bevoegd om derden in te schakelen bij de uitvoering van de Overeenkomst. Art Reorder is bevoegd om de rechtsverhouding met de Webshop, die voortvloeit uit de Overeenkomst, aan een derde over te dragen. De Webshop verleent hiermee bij voorbaat onvoorwaardelijk en onherroepelijk toestemming voor overdracht van de rechten en verplichtingen van Reorder uit de Overeenkomst aan de betreffende derde.

15 Artikel 20: Aansprakelijkheid Voorwaarden omtrent aansprakelijkheid is bepaald, en tenzij ontstaan als direct gevolg van haar opzet of grove schuld, is Reorder niet aansprakelijk voor schade die direct of indirect voortvloeit uit: Art Het niet kunnen gebruiken van de Reorder-rekening in de gevallen als beschreven in artikelen 3.2 en 6.4; Art Onbevoegd gebruik van de Reorder-rekening of een Inloggegevens tot het tijdstip waarop de Webshop Reorder daarvan conform het bepaalde in artikel 8.4 op de hoogte heeft gesteld; Art Het niet naleven door de Webshop van het bepaalde in de Overeenkomst, in deze algemene voorwaarden of in door Reorder gegeven voorschriften of instructies; Art Internationale conflicten; Art Maatregelen van enige binnenlandse, buitenlandse of internationale overheid; Art Maatregelen van een toezichthoudende instantie; Art Boycotacties; Art Arbeidsongeregeldheden bij derden of onder het eigen personeel; Art Storingen in en opschorting van de elektriciteitsvoorziening, in telecommunicatie diensten of verbindingen, of in apparatuur of programmatuur van Reorder of van door Reorder ingeschakelde derden; Art Door derden die Reorder inschakelt bij de uitvoering van de overeenkomst. Art In geen geval is Reorder aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder mede begrepen gederfde winst, schade als gevolg van bedrijfsstagnatie en gevolgschade. Artikel 21: Wijziging Algemene Voorwaarden Reorder Art Reorder is bevoegd om deze Algemene Voorwaarden te wijzigen. Reorder zal de Webshop tenminste 30 dagen voor de ingangsdatum van een dergelijke wijziging op de hoogte stellen, dan wel de Webshop via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. Artikel 22: Toepasselijk recht en bevoegde rechter Art Op de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Geschillen tussen partijen welke verband houden met de Overeenkomst, kunnen uitsluitend aan de Nederlandse rechter worden voorgelegd.

16 Art De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag is uitgesloten. Art Alle geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van een Overeenkomst, zullen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement Zwolle. Algemene voorwaarden Consument 1.Definities 1.1 Consument: de partij die, ter voldoening van een geldschuld, betaling door middel van Reorder betaalopdrachten kan verrichten aan een Webshop. 1.2 Inloggegevens: een door Reorder aan de Consument verstrekte inloggegevens, en de door de Webshop aan Reorder opgegeven beveiligingsgegevens, daaronder mede begrepen gebruikersnamen en wachtwoorden, die nodig zijn om Reorder te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het verstrekken van Reorder betaalopdrachten en het opgeven van Gebruiksinstellingen. 1.3 Gebruiksinstelling: een met gebruikmaking van een Inloggegevens aan Reorder opgegeven instelling voor het gebruik van de Reorder, daaronder begrepen instellingen met betrekking tot het verstrekken van Reorder betaalopdrachten. 1.4 Webshop: degene die een Overeenkomst heeft gesloten met Reorder. 1.5 Reorder: gevestigd te Zwolle. 1.6 Reorder betaalopdracht: een aan Reorder verstrekte betaalopdracht ten laste van de Reorderrekening. 1.7 Reorder-rekening: een elektronische rekening ten laste waarvan de Consument Reorder betaalopdrachten kan verstrekken ten gunste van de Reorder-rekening van een Webshop. 1.8 Reorder-site: de website 2.Kenmerken en gebruik Reorder-rekening 2.1 De Reorder-rekening is bestemd voor particulier en zakelijk (Webshops) gebruik. De Reorder-rekening mag uitsluitend worden gebruikt voor het aan Reorder verstrekken van Reorder betaalopdrachten ten gunste van Webshops of andere gebruikers (consumenten). 2.2 Reorder zal commercieel verantwoorde inspanningen verrichten om er voor te zorgen dat de Klant zijn Reorder-rekening gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag kan gebruiken. Reorder is, ondermeer in geval van storingen, onderhoudswerkzaamheden of beveiligingsincidenten, bevoegd om het gebruik van de Reorder-rekening geheel of gedeeltelijk op te schorten. Reorder zal de Consument zo mogelijk van tevoren via de Reorder site of op andere wijze in de gelegenheid stellen kennis te nemen van het opschorten van het gebruik van de Reorder-rekening. 2.3 Reorder is bevoegd om aan het gebruik van de Reorder-rekening limieten, waaronder begrepen het minimum en maximum saldo van de Reorder-rekening, minimum- en maximumbedragen waarmee de Reorder-rekening door middel van overboekingen kan worden opgeladen en de minimum- en maximumbedragen waarvoor Reorder betaalopdrachten kunnen worden verstrekt, te stellen. Reorder kan voornoemde limieten te allen tijde wijzigen en zal de Consument informeren

17 over zulke wijzigingen in voornoemde limieten, dan wel de Consument via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. 2.4 De kenmerken en gebruiksmogelijkheden van de Reorder-rekening zijn beschreven op de Reorder site. Reorder is bevoegd deze kenmerken en gebruiksmogelijkheden te wijzigen, en zal de Consument informeren over zulke wijzigingen, dan wel de Consument via de Reorder site in de gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. 2.5 De Consument is onvoorwaardelijk gebonden aan de Gebruiksinstellingen. 2.6 De Reorder-rekening en het saldo op de Reorder-rekening zijn niet voor overdracht vatbaar. 2.7 Reorder vergoedt de Consument geen rente over een eventueel tegoed op de Reorder-rekening. 3.Reorder betaalopdrachten 3.1 Bij het verstrekken van Reorder betaalopdrachten dient de Consument de voorschriften van Reorder in acht te nemen. 3.2 De Consument is onvoorwaardelijk gebonden aan Reorder betaalopdrachten die binnen de grenzen van de Gebruiksinstellingen dan wel met gebruikmaking van de Inloggegevens(s), ten laste van diens Reorder-rekening aan Reorder zijn verstrekt. 3.3 Een Reorder betaalopdracht kan niet worden herroepen door de Consument. 3.4 In geval van uitvoering van de Reorder betaalopdracht wordt het bedrag van de Reorder betaalopdracht in mindering gebracht op het saldo van de Reorder-rekening. Reorder is niet verplicht om een Reorder betaalopdracht uit te voeren, indien het saldo van de Reorder-rekening ontoereikend is, beslag op de Reorder-rekening is gelegd of zich andere bijzondere omstandigheden, daaronder beveiligingsincidenten, voordoen. Voor de toepassing van dit artikel wordt een Reorder betaalopdracht geacht te zijn uitgevoerd, zodra Reorder het bericht waarmee Reorder de ontvangst van de Reorder betaalopdracht aan de Webshop bevestigt, heeft verstuurd. 4.Inloggegevens en wachtwoord 4.1 Reorder zal de Consument de inloggegevens, met daaraan gekoppeld het door de Consument opgegeven wachtwoord, verstrekken c.q. laten opgeven. De inloggegevens zijn nodig om de Reorderrekening te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het verstrekken van Reorder betaalopdrachten en het opgeven en wijzigen van Gebruiksinstellingen. Elke inloggegevens zijn strikt persoonlijk. De Consument zal de inloggegevens en het door de Consument opgegeven wachtwoord zorgvuldig behandelen en volstrekt geheimhouden, ook ten aanzien van bijvoorbeeld familieleden, huisgenoten, vrienden en gemachtigden, en zodanige maatregelen nemen, dat onbevoegde kennisneming en/of onbevoegd gebruik van de inloggegevens en het wachtwoord niet mogelijk is. De Consument mag geen aantekening van het opgegeven wachtwoord maken. 4.2 De Consument is niet bevoegd om de inloggegevens te gebruiken voor andere doeleinden dan het gebruik van de Reorder-rekening. De Consument is gehouden om de door Reorder verstrekte voorschriften en instructies met betrekking tot de inloggegevens en het wachtwoord zorgvuldig na te komen. Reorder kan de Consument ondermeer verplichten om het opgegeven wachtwoord periodiek te wijzigen.

18 4.3 De Consument is, met uitsluiting van Reorder, verantwoordelijk voor en gebonden aan het gebruik van de inloggegevens en het wachtwoord. 4.4 Reorder kan de Consument onder strikt voorwaarden informatie verstrekken over de door de Consument gebruikte inloggegevens en wachtwoord. 5.Informatie, controle, melding onbevoegd gebruik 5.1 Reorder verstrekt de Consument informatie over het gebruik van de Reorder-rekening met inachtneming van hetgeen daarover op de Reorder site is bepaald. De Consument dient de in de vorige zin bedoelde informatie zonder uitstel te controleren, en zal Reorder conform de voorschriften van Reorder informeren over door de Consument geconstateerde onjuistheden of onvolledigheden. 5.2 Indien de Consument de inhoud van door Reorder verstrekte informatie over het gebruik van de Reorder-rekening niet heeft betwist binnen 14 dagen nadat deze informatie redelijkerwijs geacht kan worden door de Consument te zijn ontvangen, geldt de inhoud van die informatie als door de Consument te zijn goedgekeurd. 5.3 De Consument is gehouden om, met inachtneming van de voorschriften van Reorder, regelmatig te controleren of er sprake is van onbevoegd gebruik van de Reorder-rekening, daaronder begrepen onbevoegd verstrekte Reorder betaalopdrachten en onbevoegde wijziging van gebruiksinstellingen. 5.4 Indien de Consument weet of vermoedt dat de inloggegevens en het wachtwoord door een onbevoegde wordt gebruikt of dat de inloggegevens en het wachtwoord bij een onbevoegde derde bekend is, is de Consument verplicht dit onverwijld te melden aan Reorder. 5.5 Tot het tijdstip waarop de Consument zich conform het bepaalde in artikel 5.4 heeft gemeld, is de Consument aansprakelijk voor schade als gevolg van onbevoegd gebruik van de inloggegevens en het wachtwoord. 6.Gegevens Consument 6.1 De Consument staat in voor de juistheid en volledigheid van de door hem aan Reorder bekend gemaakte gegevens. De Consument zal Reorder onmiddellijk conform de voorschriften van Reorder informeren indien de door hem aan Reorder bekend gemaakte gegevens wijzigen. 6.2 Op eerste verzoek van Reorder zal de Consument Reorder een kopie toesturen van het identificatiemiddel (bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs). 7.Communicatie 7.1 Communicatie tussen de Consument en Reorder met betrekking tot de Reorder-rekening dient plaats te vinden met inachtneming van de voorschriften van Reorder. 7.2 In geval van communicatie per , richt Reorder haar s aan de Consument uitsluitend aan het opgegeven adres. s worden geacht binnen uiterlijk 2 dagen na verzending door Reorder door de Consument te zijn ontvangen. 7.3 In geval van communicatie via de Reorder site, wordt informatie geacht de Consument binnen uiterlijk 2 dagen na het ter beschikking stellen c.q. publiceren daarvan op de Reorder site te hebben bereikt. 8.Voorschriften en instructies

19 8.1 Reorder kan voorschriften en instructies met betrekking tot ondermeer het openen, opladen, gebruik en beëindigen van de Reorder-rekening, gebruiken van de Inloggegevenss en de Gebruikersinstellingen, en andere onderwerpen met betrekking tot de Reorder-rekening vaststellen. Deze voorschriften en instructies zijn opgenomen op de Reorder site. 8.2 De Consument is gehouden om de door Reorder vastgestelde voorschriften en instructies als bedoeld in artikel 8.1 zorgvuldig na te komen. 8.3 Reorder is bevoegd de in artikel 8.1 bedoelde voorschriften en instructies te wijzigen, en zal de Consument informeren over zulke wijzigingen, dan wel de Consument via de Reorder site in gelegenheid stellen daarvan kennis te nemen. 9.Vergoedingen en rente 9.1 Reorder verlangt geen vergoeding voor het openen van een Reorder-rekening en vergoedt geen rente over tegoeden van de Consument op de Reorder-rekening. 10.Klachtenprocedure 10.1 Een klacht ingediend door een Consument dient schriftelijk te geschieden. Dit kan per of per reguliere post Reorder zal contact zoeken met desbetreffende Webshop om na te gaan of de klacht gegrond is Wanneer contact met Webshop mogelijk is dient deze binnen 2 werkdagen contact op te nemen met de Consument om het geschil op te lossen Wanneer telefonisch contact met Webshop niet mogelijk is, zal per contact worden gelegd om het geschil kenbaar te maken en hierin mee te delen binnen 2 werkdagen contact op te nemen met de Consument. Gedurende deze periode wordt de Reorder-rekening tijdelijk geblokkeerd voor gebruik Na 2 werkdagen zal contact worden opgenomen met de Consument om te controleren of het geschil tussen de Webshop en de Consument volgens beider goedvinden is afgehandeld Indien het geschil is afgehandeld door de Webshop zal de klacht worden afgesloten In het geval de Webshop aangeeft wel degelijk een uitlevering te hebben gedaan dienen verzendbewijzen te worden overlegd. Indien dit niet mogelijk is zal de Consument onherroepelijk in het gelijk worden gesteld Bij een niet afgehandelde klacht zal direct contact worden opgenomen met de Webshop dat binnen 14 dagen de klacht moet zijn afgehandeld Contact zal worden opgenomen met Webshop in verband met het niet binnen 2 werkdagen contact op nemen met de desbetreffende consument. Aan Webshop zal een ultimatum worden gesteld dat binnen 14 dagen ofwel het aankoop bedrag terug gestort dient te worden naar de consument of het product uitgeleverd dient te worden Na dag 14 zal contact worden opgenomen met de consument om hierbij te informeren naar de status van het uitgeleverde product of het terug betaalde bedrag. Indien consument het product of het betaalde bedrag heeft terug ontvangen van Webshop zal de klacht worden afgesloten. Bij geen vordering en bij het afhandelen van de klacht zullen verdere stappen worden ondernomen tegen Webshop.

20 10.11 Indien Webshop de klacht niet heeft afgehandeld en consument heeft het product nooit mogen ontvangen zal het Reorder account direct worden afgesloten. Het bedrag dat de Webshop verschuldigd is aan de consument wordt, indien toereikend genoeg, via de Reorder omgeving van de Webshop op de e-wallet van de consument overgemaakt, de consument kan via zijn e-wallet dit bedrag overmaken naar zijn/haar eigen bankrekening tegen een betaling van 0,50. Indien het saldo van de Webshop niet toereikend genoeg is dan is Reorder bevoegd het bedrag dat de Webshop verschuldigd is aan de consument te innen middels een automatische incasso op de geregistreerde bankrekening. Indien dit niet mogelijk is en de Webshop het verschuldigde bedrag niet binnen 14 dagen zelfstandig overmaakt op het Reorder account, kan Reorder de totale kosten (inclusief de wettelijke rente en de buitengerechtelijke incassokosten) middels een gerechtelijk incassobureau verhalen op de Webshop. Mochten deze onverplichte incasso inspanningen van Reorder geen succes hebben dan zal de consument het bedrag dat verschuldigd is door de Webshop zelfstandig moeten zien te incasseren. Reorder is nimmer verantwoordelijk voor het vergoeden van bedragen die verschuldigd zijn door de Webshop Indien de consument het product bij de Webshop heeft gekocht en betaald via Reorder kan de consument in aanmerking komen voor een vergoeding in het kader van de Reorder terugbetaalregeling De consument kan alleen aanspraak maken op de Reorder terugbetaal regeling als de betaling is verricht via het Reorder Reorder account. Verder moet de klachtenprocedure beschreven onder artikel 10.1 tot en met artikel zijn gevolgd en heeft de consument het punt bereikt dat deze het bedrag zelfstandig zal moeten zien te incasseren bij de Webshop Reorder terugbetaal is alleen van toepassing op Reorder betalingen voor producten die per post kunnen worden verzonden. Betalingen voor diensten, toegang tot digitale inhoud en reistickets (inclusief vliegtickets) komen niet in aanmerking voor een vergoeding in het kader van de Reorder terugbetaal regeling Wanneer de consument volgens bovenstaande artikelen aanspraak maakt op de Reorder terugbetaal regeling, zal Reorder een uiteindelijke beslissing nemen in het voordeel van de consument of van de Webshop. Zowel de consument als de Webshop kan het verzoek krijgen een proces-verbaal, evaluaties door derden of andere gegevens of documenten (bewijs van levering of ontvangstbewijs) te leveren die redelijkerwijs door Reorder kunnen worden opgevraagd om de klacht (nader) te onderzoeken. Reorder behoudt zich het recht voor naar eigen inzicht een beslissing te nemen in het voordeel van de consument of de Webshop. Wanneer Reorder een eindbeslissing neemt in het voordeel van de consument of de Webshop, dienen beide partijen zich naar deze beslissing te schikken Als Reorder een klacht in het voordeel van de consument beslist, betaalt Stichting Reorder Derdengelden de consument alleen het totale aankoopbedrag (tot een maximum van 200,-- per order) voor het product of de producten terug. De Stichting Reorder guaranteed kan de totale kosten (inclusief de kosten van de klachtenprocedure en wettelijke rente en de buitengerechtelijke incassokosten) middels een gerechtelijk incassobureau verhalen op de Webshop. 11.Consument Webshop 11.1 Reorder staat er niet voor in dat Webshops (Acceptanten) betaling door middel van een Reorder betaalopdracht te allen tijde willen c.q. kunnen accepteren 11.2Reorder is geen partij bij een tussen de Consument en de Webshops gesloten overeenkomst.

21 11.3 Reorder is niet aansprakelijk voor de producten, diensten en handelingen van de Webshops Reorder is niet aansprakelijk voor tekortkoming in de nakoming door de Webshop van een overeenkomst waarvoor de Consument de Webshop door middel van een Reorder betaalopdracht heeft betaald De Consument vrijwaart Reorder voor vorderingen van Webshops die verband houden met een overeenkomst waarvoor de Consument een Reorder betaalopdracht ten gunste van de Webshop heeft verstrekt Reorder is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de gevolgen van het niet, vertraagd of niet tijdig uitvoeren van een Reorder betaalopdracht, of het niet accepteren van een Reorderbetaalopdracht door een Webshop. 12.Storingen 12.1 Ten behoeve van onderhoud kan Reorder tijdelijk (een deel van) haar platform of de website buiten gebruik stellen. Reorder zal dit tot het minimum beperken en waar dit toch nodig is dit tijdig - rekening houdend met de omstandigheden van het geval - meedelen, tenzij dit in redelijkheid niet mogelijk is De technische eigenschappen van Reorder kunnen worden gewijzigd. Waar dat mogelijk is zal Reorder trachten de bedoelde wijzigingen uit te voeren zonder dat die gevolgen hebben voor de gebruiksmogelijkheden van de Consument Indien er een storing optreedt in het functioneren van Reorder dient de storing door of namens de Consument zo spoedig mogelijk te worden gemeld. Storingen worden zo spoedig mogelijk, doch in elk geval binnen twee werkdagen, nadat zij aan Reorder bekend zijn geworden onderzocht, tenzij dit binnen die termijn in redelijkheid niet mogelijk is Reorder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor technische storingen welke zich bij derden partijen voordoen waardoor (tijdelijk) de uitvoering van transacties onmogelijk is. Onder derden partijen wordt onder andere verstaan Currence en PaySquare De Consument dient, indien dit voor een goed storingsonderzoek noodzakelijk is, zijn medewerking te verlenen aan het storingsonderzoek. Een storing zal door Reorder naar beste kunnen en zo snel mogelijk worden opgeheven. 13.Intellectuele eigendom 13.1 Op de naam Reorder, merken en logo s rusten intellectuele eigendomsrechten (daaronder mede begrepen merkrechten, auteursrechten en octrooirechten) van Reorder en haar leveranciers. 14.Bewijs 14.1 De door Reorder of door haar ingeschakelde derden geregistreerde gegevens met betrekking tot het gebruik van de Reorder-rekening, daaronder begrepen het verstrekken van Reorder betaalopdrachten, het gebruik van Inloggegevenss en het opgeven van Gebruiksinstellingen, strekt tegenover de Consument tot volledig bewijs, behoudens door de Consument geleverd tegenbewijs. 15.Aansprakelijkheid 15.1 Onverminderd hetgeen elders in deze algemene voorwaarden omtrent aansprakelijkheid is bepaald, en tenzij ontstaan als direct gevolg van haar opzet of grove schuld, is Reorder niet aansprakelijk voor schade die direct of indirect voortvloeit uit:

Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs

Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs 2.0 1 van 15 Ten behoeve van licentiehouder Crowdfunding voor Clubs-platform (hierna te noemen:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs

Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs Algemene voorwaarden Stichting Crowdfunding voor Clubs 3.0 1 van 16 Ten behoeve van licentiehouder Crowdfunding voor Clubs-platform (hierna te noemen:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden - v5

Algemene voorwaarden - v5 Algemene voorwaarden - v5 Hengelsport-Molenberg 26-01-2012 Algemeen 1.0 Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. 1.1 Op al onze aanbiedingen zijn de navolgende levering- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Nadere informatie

Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor zakelijk gebruik

Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor zakelijk gebruik Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor zakelijk gebruik Vragen? Heeft u vragen over deze voorwaarden, neemt u dan contact op met de mensen van Triodos Bank via

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015

Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015 Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015 SWIFT MyStandards Readiness Portal Rabobank Juli 2015 1 1 Definities 1.1 Gebruiksvoorwaarden: deze Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015 via SWIFT MyStandards.

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015. SWIFT MyStandards Readiness Portal

Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015. SWIFT MyStandards Readiness Portal Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2015 SWIFT MyStandards Readiness Portal 1 1. Definities 1.1 Gebruiksvoorwaarden: deze Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2014 via SWIFT MyStandards. 1.2 Rabobank:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Coöperatieve vereniging KasCoöperatie U.A.

Algemene Voorwaarden Coöperatieve vereniging KasCoöperatie U.A. Kascoöperatie U.A. Postbus 15473 1001 ML Amsterdam www.kasco.org T: 020-8200120 E: info@kasco.org KvK: 56669534 Btw: NL852249275 Algemene Voorwaarden Coöperatieve vereniging KasCoöperatie U.A. 1. Algemeen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek 1. Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN

CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN CUMLINGUA ALGEMENE VOORWAARDEN VERTAAL-, SCHRIJF en CORRECTIEDIENSTEN Artikel 1 - Toepasselijkheid van de voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen Cumlingua

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Internet Bankieren

Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Internet Bankieren Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Internet Bankieren Definities Artikel 1 In deze Voorwaarden wordt verstaan onder: a. Voorwaarden: Voorwaarden Centraal Beheer Achmea Internet Bankieren als in deze omschreven

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities:

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: 1. Mieke Bakker Psycholoog en coach, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 66419301. 2. Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassingsgebied. Artikel 3. Aanvaarding van de opdracht door Credit Collect

Algemene voorwaarden. 1. Voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassingsgebied. Artikel 3. Aanvaarding van de opdracht door Credit Collect Algemene voorwaarden van incassobureau Credit Collect, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder adres Weena 737, 3013 AM Rotterdam. Deze algemene voorwaarden gelden vanaf datum 1 februari

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012. Artikel 1 Definities

Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012 Artikel 1 Definities 1.1 Pintip: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, de vennootschap onder firma Pintip. Statutair gevestigd te

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities:

Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: 1. Zakelijk Schrijven: Zakelijk Schrijven, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

De tussen Merchant en Qantani gesloten overeenkomst inzake het gebruik van de Payengine

De tussen Merchant en Qantani gesloten overeenkomst inzake het gebruik van de Payengine Algemene Voorwaarden Qantani BV 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden/overeenkomst wordt verstaan onder: Overeenkomst Merchant Qantani Klanten Payengine Acquirer Transactie Backoffice De tussen Merchant

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V.

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Op alle opdrachten verstrekt aan de CWO Consultancy & Marketing B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Barendrecht aan de Voordijk 490-A onderstaande

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 Artikel 1: Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor iedere

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INTELEO

ALGEMENE VOORWAARDEN INTELEO ALGEMENE VOORWAARDEN INTELEO Inteleo Grote Haag 54 3893 CN Zeewolde KvK 67830153 Toepasselijkheid van deze voorwaarden Artikel 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014. Artikel 1 Definities

Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014 Artikel 1 Definities 1.1 Rootsmann: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. De eenmanszaak Rootsmann, statutair gevestigd te Vinkeveen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden

RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden RatingPartners B.V. Algemene Voorwaarden Artikel 1 DEFINITIES Medewerker: een natuurlijk persoon werkzaam bij of verbonden aan RatingPartners, al dan niet op grond van een arbeidsovereenkomst. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 8

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 8 Algemene voorwaarden 2013 Pagina 2 van 8 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene voorwaarden... 3 Artikel 1. Algemene voorwaarden tvtweb... 3 Artikel 2. Offertes en oriënterende gesprekken... 3 Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Algemene Voorwaarden Acceptatie ideal Zakelijk

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Algemene Voorwaarden Acceptatie ideal Zakelijk Deutsche Bank www.deutschebank.nl Algemene Voorwaarden Acceptatie ideal Zakelijk 02 Algemene Voorwaarden Acceptatie ideal Zakelijk 1. DEFINITIES 4 2. VOORWAARDEN 4 3. DB IDEAL 4 4. VOORSCHRIFTEN DB IDEAL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Internetbankieren Yapı Kredi Bank Nederland N.V. 2016

Algemene Voorwaarden Internetbankieren Yapı Kredi Bank Nederland N.V. 2016 Algemene Voorwaarden Internetbankieren Yapı Kredi Bank Nederland N.V. 2016 1.Toepassingsbereik en definities 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Internetbankieren zijn van toepassing op alle Internetdiensten

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

89 85 KVK:280.871.76 I

89 85 KVK:280.871.76 I Algemene Voorwaarden DigitaleFactuur Haagweg 4 G5-G6 2311 AA Leiden T:071-513 89 85 KVK:280.871.76 I http://www.digitalefactuur.nl E info@digitalefactuur.nl 1 1. Algemeen 1.1 Partijen bij deze overeenkomst

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN

TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN TRADUCIR.NL ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere offerte en iedere overeenkomst tussen traducir.nl en een opdrachtgever, met uitsluiting van de algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Artikel 1: Definities a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. b. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies Definities Dienstverlener: Wijma Juridisch Advies Opdrachtgever: iedere partij (natuurlijke of rechtspersoon) die een overeenkomst met Wijma Juridisch Advies

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Spanplafond Zelf Plaatsen Versie geldig vanaf: 01 juli 2015

Algemene voorwaarden Spanplafond Zelf Plaatsen Versie geldig vanaf: 01 juli 2015 Algemene voorwaarden Spanplafond Zelf Plaatsen Versie geldig vanaf: 01 juli 2015 Artikel 1 Definities 1.1 Spanplafond Zelf Plaatsen: gevestigd te Almelo en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies Algemene voorwaarden voor levering diensten door Van: gevestigd en kantoorhoudende te 7827 RG, Emmen, Drieteenspecht 4, hierna te noemen: Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie

Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie Artikel 1. Definities 1. GSF/Opdrachtnemer: Stichting Gelderse Sport Federatie, gevestigd te (6816 VD) Arnhem aan de Papendallaan 60. 2. Opdrachtgever: iedere

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVVB als opdrachtnemer (zakelijke dienstverlening NVVB aan derden)

Algemene Voorwaarden NVVB als opdrachtnemer (zakelijke dienstverlening NVVB aan derden) Algemene Voorwaarden NVVB als opdrachtnemer (zakelijke dienstverlening NVVB aan derden) 1 Algemeen 1.1 Onder deze verkoop- en leveringsvoorwaarden wordt verstaan: Opdrachtnemer: De Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V.,

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY 1. Definities/begripsbepalingen Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., Klant: Elk natuurlijk of rechtspersoon aan wie Agile Marketing Agency een

Nadere informatie

Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor Particulier Gebruik

Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor Particulier Gebruik Triodos Bank. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden Triodos Internetbankieren voor Particulier Gebruik Vragen? Heeft u vragen over deze voorwaarden, neemt u dan contact op met de mensen van Triodos Bank via

Nadere informatie

Karmerood Coaching Doelgericht onderweg naar morgen. Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities.

Karmerood Coaching Doelgericht onderweg naar morgen. Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities. 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder; gebruiker : Karmerood Coaching, gevestigd te Bussum en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Hilversum,onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Careibu Klanten

Algemene Voorwaarden Careibu Klanten Algemene Voorwaarden Careibu Klanten 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst van de besloten vennootschap De Vinderij B.V., gevestigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van StudyRight. KvK-nummer: Algemene Voorwaarden - StudyRight

Algemene voorwaarden van StudyRight. KvK-nummer: Algemene Voorwaarden - StudyRight Algemene Voorwaarden - StudyRight Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Artikel 4 - De overeenkomst Artikel 5 - De prijzen en tarieven Artikel 6 - Betaling

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: gebruiker: Sterke Zet v.o.f. gevestigd en kantoorhoudende op Industrieterrein 40e te Panningen. opdrachtgever: de wederpartij

Nadere informatie

Aldus opgesteld te Eindhoven op 6 aug 2015.

Aldus opgesteld te Eindhoven op 6 aug 2015. Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities a. Opdrachtgever: elke natuurlijke- of rechtspersoon die aan Michaela Communicatie een opdracht verstrekt of een overeenkomst met Michaela Communicatie aangaat.

Nadere informatie

1. Alle offertes van Berg communiceert zijn vrijblijvend, tenzij een termijn voor aanvaarding is gesteld.

1. Alle offertes van Berg communiceert zijn vrijblijvend, tenzij een termijn voor aanvaarding is gesteld. --- ALGEMENE VOORWAARDEN --- I. Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke offerte en overeenkomst tussen Berg communcieert en een Opdrachtgever waarop Berg communiceert deze voorwaarden

Nadere informatie

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven Leveringsvoorwaarden Van: FMH Onderwijsmanagement gevestigd en kantoorhoudende te 1399 HW Muiderberg aan Schoutenpad 8 hierna te noemen: FMH Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Pijnzorg Actief die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN VOOR LEVERING DIENSTEN

LEVERINGSVOORWAARDEN VOOR LEVERING DIENSTEN LEVERINGSVOORWAARDEN VOOR LEVERING DIENSTEN VAN: - «Webdesign Yvonne» gevestigd en kantoorhoudende te 1974 XW, IJmuiden in het Snippenbos 43 hierna te noemen: Webdesign Yvonne Artikel 1. Definities 1.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden DHZ spanplafonds Versie geldig vanaf: 20 september 2012

Algemene voorwaarden DHZ spanplafonds Versie geldig vanaf: 20 september 2012 Algemene voorwaarden Versie geldig vanaf: 20 september 2012 Artikel 1 Definities 1.1 : gevestigd te Westerhaar en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 55165117. 1.2 Klant: een natuurlijk-

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN VAN: - Aalders ICT Services gevestigd en kantoorhoudende te 7948 BT Nijeveen aan de Dorpsstraat 86 hierna te noemen: AIS Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Definities: Algemene Voorwaarden A: Training Centre Holland handelsnaam van Wijvan10 B.V. : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Training Centre Holland handelsnaam van Wijvan10 B.V.,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING VAN: FiTKOP LCVE gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam aan de Akkerdistel 23. hierna te noemen: FiTKOP Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Oppia-advies

Algemene Voorwaarden Oppia-advies Algemene Voorwaarden Oppia-advies 17-02-2015 Artikel 1: Algemeen 1.1 Oppia-advies is een naar Nederlands recht opgerichte eenmanszaak die tot doel heeft advies, begeleiding en coaching te bieden binnen

Nadere informatie

Artikel 2 Totstandkoming, duur en beëindiging overeenkomst

Artikel 2 Totstandkoming, duur en beëindiging overeenkomst Algemene Voorwaarden Coöperatieve Vereniging KasCoöperatie U.A. Versie 26 juli 2013 Artikel 1 Algemeen 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst tussen KasCoöperatie U.A.

Nadere informatie

Designer Kollektiv Leveringsvoorwaarden / Algemene voorwaarden

Designer Kollektiv Leveringsvoorwaarden / Algemene voorwaarden Designer Kollektiv Leveringsvoorwaarden / Algemene voorwaarden 1 Algemeen / Definities 1.1. Onder Designer Kollektiv wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de VOF Designer Kollektiv gevestigd te Hilversum.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ihelpu

Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu 1.Definities Klant: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met ihelpu een overeenkomst tot het leveren van diensten sluit. ihelpu, wilhelminastraat

Nadere informatie

Hieronder lees je wat we bedoelen met alle termen in deze Algemene Voorwaarden:

Hieronder lees je wat we bedoelen met alle termen in deze Algemene Voorwaarden: Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities Hieronder lees je wat we bedoelen met alle termen in deze Algemene Voorwaarden: Zakelijk Schrijven: Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 28108429.

Nadere informatie

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is.

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is. Algemene voorwaarden 2015 -Corewonders V.O.F. Artikel Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: -opdrachtnemer: Corewonders V.O.F. die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden

Nadere informatie

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Artikel 1: Definities - Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. - Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan: burojohanna.nl.

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V.

Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V. Algemene Voorwaarden van Brick Management B.V. Artikel 1. Definities In deze Voorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen en uitdrukkingen als volgt gedefinieerd: 1.1 Opdrachtgever: eigenaar van het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena

INHOUDSOPGAVE. Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena INHOUDSOPGAVE Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Werkingssfeer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Acceptatie Rabobank ideal 2009

Algemene voorwaarden Acceptatie Rabobank ideal 2009 r Algemene voorwaarden Acceptatie Rabobank ideal 2009 1 Algemene voorwaarden Acceptatie Rabobank ideal 2009 1 Definities acceptant: bank: betaalbevestiging: ideal-betaling: klant: degene die ter voldoening

Nadere informatie

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Algemene Advertentievoorwaarden verlatenboot.nl Aanbod en aanvaarding; overeenkomst Weigering van advertenties; wijziging Contracttermijn; beëindiging Tarieven; tariefs-aanpassing; betaling Reclamatie

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder

Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder Algemeen De website en de bijbehorende webshop is samengesteld door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Telder Bouw en Industrie B.V., gevestigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden D.O.e.N. B.V.

Algemene voorwaarden D.O.e.N. B.V. Algemene voorwaarden D.O.e.N. B.V. Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1. D.O.e.N. BV: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid D.O.e.N. B.V. gevestigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V.

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Artikel 1 definities 1.1 Onder Total Support wordt in deze Algemene Voorwaarden verstaan: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Total

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF V3 19-03-2018 1 Definities 1.1 Offerte: het voorstel van met daarin een beschrijving van de door ten behoeve van Opdrachtgever te verrichten Werkzaamheden en de daarvoor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. E.D. Persad. Dit document bevat de Algemene Voorwaarden die op alle

Algemene Voorwaarden. E.D. Persad. Dit document bevat de Algemene Voorwaarden die op alle Algemene Voorwaarden E.D. Persad 2015 0 Dit document bevat de Algemene Voorwaarden die op alle zakelijke diensten van BEINGNESS van toepassing zijn. Daarnaast kent de dienst Lifecoaching specifieke voorwaarden.

Nadere informatie

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Toepasselijkheid van deze voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Praktijk JeEigenSpoor (verder JeEigenSpoor):

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: algemeen Deze algemene voorwaarden, betalings- en leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder 65879880. Deze voorwaarden zijn van kracht vanaf

Nadere informatie

2. Gehele of gedeeltelijke afwijking van deze algemene voorwaarden is slechts mogelijk indien en voorzover schriftelijk is overeengekomen.

2. Gehele of gedeeltelijke afwijking van deze algemene voorwaarden is slechts mogelijk indien en voorzover schriftelijk is overeengekomen. Algemene voorwaarden De Binding ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten van De Binding stress & burn-out coaching

Nadere informatie

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld.

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld. Algemene voorwaarden Multimediastation ptera, Hoofdweg 30, 9905 PD Holwierde 1. Definities 1. Contractant: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN A.G. VAN GEFFEN TRANSPORTBEDRIJF B.V. TANKPAS

ALGEMENE VOORWAARDEN A.G. VAN GEFFEN TRANSPORTBEDRIJF B.V. TANKPAS ALGEMENE VOORWAARDEN A.G. VAN GEFFEN TRANSPORTBEDRIJF B.V. TANKPAS Artikel - 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden (algemene tankpas voorwaarden) zijn van toepassing op het gebruik van de

Nadere informatie

Alle aanbiedingen van Hilversmediation zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald.

Alle aanbiedingen van Hilversmediation zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Algemene Voorwaarden Hilversmediation A. ALGEMEEN Artikel 1 Toepasselijkheid; totstandkoming Deze Algemene Voorwaarden, die bestaan uit een algemeen deel en een bijzonder deel (mediation), zijn van toepassing

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Inhoud Artikel 1. Definities... 2 Artikel 2. Toepasselijkheid... 2 Artikel 3. Offertes... 2 Artikel 4. De opdracht... 2 Artikel 5. Uitvoering van de

Nadere informatie

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken. ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING Visser & Verweij communicatie s Gravenhof 12 7201 DN Zutphen Bezoekadres: Waterstraat 5 7201 HM Zutphen 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Toepasselijkheid:

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Toepasselijkheid: ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Toepasselijkheid: 1.1 Deze Voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten en zijn van toepassing op alle (overige) handelingen en rechtshandelingen tussen Baldinger Gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015 ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015 1. Definities 1.1. LeadsTown: LeadsTown is een handelsnaam van BME International. BME International: BME International B.V. i.o. is een besloten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Congressen en Symposia: de congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten waarbij

Nadere informatie

Voorwaarden BNG Data Services Online

Voorwaarden BNG Data Services Online Voorwaarden BNG Data Services Online Artikel 1. Werkingssfeer 1.1 Alle betrekkingen tussen nv Bank Nederlandse Gemeenten (de Bank ) en haar cliënten (de Cliënt ) in relatie tot BNG Data Services Online

Nadere informatie

Gebruiker: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die gebruik maakt of zal gaan maken van de Dienst.

Gebruiker: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die gebruik maakt of zal gaan maken van de Dienst. Gebruikersvoorwaarden papierloos factureren v.1.0 www.papierloosfactureren.nl Artikel 1 - Begrippen en definities 1.1 Dienst: de online dienst (www.papierloosfactureren.nl) via welke een Gebruiker facturen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle relaties van Wouters Belastingadvies, welke belastingadviespraktijk uitgeoefend wordt in de vorm van een besloten vennootschap

Nadere informatie

Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013)

Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013) Triodos Bank. Dit zijn onze Bepalingen inzake de Europese Incasso-overeenkomst (per 1 september 2013) Vragen? Heeft u vragen over deze bepalingen, neemt u dan contact op met de mensen van Triodos Bank

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Z-schijf - versie 12 maart 2013

Algemene Voorwaarden Z-schijf - versie 12 maart 2013 Algemene Voorwaarden Z-schijf - versie 12 maart 2013 Inhoud Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Definities Artikel 3 - Reseller van Livedrive Artikel 4 - Gebruiksvoorwaarden Artikel 5 - Betalingsvoorwaarden

Nadere informatie

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra Algemene voorwaarden Administratiekantoor Domus Magnus Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Administratiekantoor Domus Magnus. Artikel 1 Algemeen In de algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Timer B.V. bij koop op afstand

Algemene voorwaarden Timer B.V. bij koop op afstand Algemene voorwaarden Timer B.V. bij koop op afstand Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van respectievelijk met Timer B.V. en op alle

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CALPAM TANKPAS

ALGEMENE VOORWAARDEN CALPAM TANKPAS ALGEMENE VOORWAARDEN CALPAM TANKPAS Artikel - 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden (algemene tankpas voorwaarden) zijn van toepassing op het gebruik van de Calpam tankpas (Tankpas) en de

Nadere informatie