9. Kerstmarktreglement : Algemene voorwaarden en retributie. Goedkeuren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9. Kerstmarktreglement : Algemene voorwaarden en retributie. Goedkeuren"

Transcriptie

1 9. Kerstmarktreglement : Algemene voorwaarden en retributie. Goedkeuren Bevoegd Lieselotte De Roover Bevoegdheid Artikel 42, 3 gemeentedecreet Wetten en reglementen Ambulante handel Verwijzingsdocumenten Verantwoording Het reglement is bedoeld als algemeen kader, waarbij eenduidige modaliteiten vastgelegd worden, ten bate van kandidaat-deelnemers en de aanvaarde deelnemers (standhouders). Dit reglement kan ook gebruikt worden bij gebeurlijke handhaving of sanctionering. Dit reglement legt ook de toepasselijke retributies vast. De bevoegde schepen, een aantal raadsleden, een schepen en de burgemeester-voorzitter komen tussen. Stemmen 15 ja-stemmen (Jenne De Potter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, Paul Lievens, Kurt Broeckaert, Claudine Placke, Nadine Stalpaert, Cyntia Braems, Ann De Smet, Phebe De Coene, Geert Van Waeyenberge) 13 onthoudingen (Ghislain Diependaele, Myriam Rijdant, Matthias Diependaele, Pascal De Corte, Cynthia Van den Steen, Luk Oste, Evert De Smet, Ann Seghers, Brecht Cassiman, Heidi Schuddinck, Martine Van Waeyenberghe, Dirk Minnaert, Rik Vandeputte)

2 Artikel 1. De kerstmarkten van de stad Zottegem zijn occasionele manifestaties, georganiseerd door het Stadsbestuur in samenwerking met de Stedelijke Middenstandsraad, met als doel de lokale handel te bevorderen en een aangename kerstsfeer in de binnenstad mogelijk te maken. Artikel 2. De kerstmarkten worden via stands in enerzijds eenvormige houten chalets, die gedurende een drietal weken in december op de Markt opgesteld worden, anderzijds in eenvormige tenten die bijkomend gedurende twee specifieke kerstmarktweekends op de Zavel en op de Heldenlaan opgesteld worden. Artikel 3. Tijdstippen en openingsuren : Stands in chalets Stands in tenten 2017 : 8 tot en met 30 december 2017 : 10 en 17 december 2018 : 8 tot en met 30 december 2018 : 9 en 16 december 2019 : 8 tot en met 30 december 2019 : 8 en 15 december Openingsuren : Openingsuren : Van maandag tot vrijdag : 16 tot 23 u Op zaterdag en zondag : 14 tot 23 u Aanvangsuur : 14 u Sluitingsuur : 23 u Artikel 4. De houten chalets (zowat 3,00 m x 2,40 m) alsook de tenten (zowat 3,15 m x 4,00 m) worden door het stadsbestuur ter beschikking gesteld van de deelnemers/standhouders, tegen betaling van een vergoeding door de standhouders. Artikel 5. Alle door de standhouders aangeboden producten moeten passen in het concept en de sfeer van de kerstmarkt. De standhouders staan zelf in voor de aankleding van hun stand, binnen het kerstthema. Artikel 6. De stand kan slechts in gebruik genomen worden indien de retributie, opgenomen in artikel 25, én de toeslag, opgenomen in artikel 21 en 25 volledig betaald zijn. Een standhouder kan inschrijven voor één chalet, één tent, of bij uitzondering, voor één dubbele tent (zonder tussenwand). Het aantal dubbele tenten wordt beperkt tot maximaal 5. Artikel 7. Het is de standhouder uitdrukkelijk verboden de toegewezen standplaats over te dragen of aan derden rechten te verlenen, van welke aard ook. Artikel 8. De standhouder zal alle eventuele belastingen of taksen, van om het even welke aard, die door een hoger bestuur op het exploiteren van marktkramen of gelijkaardige handelsuitbatingen, op de verkoop van bepaalde goederen, zouden geheven worden, betalen, zonder mogelijkheid van verhaal op de organisatoren. Artikel 9. De standhouder zal alle verplichtingen, opgelegd door wetten, decreten en besluiten, o.m. deze

3 met betrekking op handelspraktijken, de ambulante handel, hinderlijke inrichtingen en alle verordeningen van de stad Zottegem naleven. Artikel 10. De standhouder moet voldoen aan alle wettelijke vereisten met betrekking tot algemene hygiëne, infrastructuur, persoonlijke hygiëne en de bewaartemperatuur van voeding die worden opgelegd aan ambulante operatoren die voeding verkopen (FAVV). Artikel 11. Het is bij wet verboden alcohol te schenken aan -16 jarigen. Het is verboden dranken, ook niet-gedistilleerde, met een alcoholpercentage van meer dan 22 te schenken. Artikel 12. Indien de standhouder dit wenst, wordt er door de stad Zottegem elektriciteit voorzien met als max. capaciteit van 3000 W (te vermelden op het inschrijvingsformulier). Artikel 13. De standhouders mogen zelf geen muziek draaien, gelet op de hinder die hiervan uitgaat voor de bezoekers. De stad Zottegem zorgt voor een uniform sfeervol kerstmarktmuziekproject.

4 Artikel 14. Parkeren op de locatie van de kerstmarkten is niet toegestaan. Voertuigen van standhouders zijn enkel toegelaten, in functie van bevoorrading of laden en lossen, op de kerstmarkten tot een half uur vóór het aanvangsuur en na het verplichte sluitingsuur. Artikel 15. De stands dienen minstens een half uur vóór het aanvangsuur klaar te zijn. Artikel 16. De standhouders nemen alle passende voorzorgen zodat er geen vloeistoffen of voedingswaren op het openbaar domein terechtkomen. De standhouders nemen alle passende voorzorgen opdat het openbaar domein niet beschadigd en/of besmeurd raakt (bv. vetten, verf, ). De standhouders vrijwaren ook de stand zelf van enigerlei beschadiging. Artikel 17. Iedere standhouder moet de stand beheren als een goede huisvader. Hij mag geen veranderingen aan de stand aanbrengen. De stand moet in dezelfde staat als bij levering terug afgeleverd worden. De standhouder zal te allen tijde aansprakelijk zijn voor iedere beschadiging, ook voor de beschadigingen ontstaan buiten zijn schuld. Artikel 18. Iedere standhouder moet voorzien in een goedgekeurd brandblusapparaat (minstens 6 kg ABCpoeder of 6 liter waterschuim. Zo de standhouder oliën gebruikt bij de bereiding van warme gerechten, dient hij ook te voorzien in een brandwerend deken. Vuurhaarden die rechtstreeks in contact komen met de bezoekers zijn verboden. Verwarmingstoestellen met petroleum of andere vloeibare brandstoffen zijn verboden. Standhouders die deze bepalingen niet respecteren, moeten hun stand onmiddellijk sluiten tot zij deze toestand regulariseren. Artikel 19. Een standhouder mag geen eigen chalet plaatsen. Aan een chalet mag wel een voortent (maximale afmetingen 6,00 m x 3,00 m) geplaatst worden. Een standhouder mag wel, voor zijn stand, staantafels plaatsen. Niet toegelaten installaties of infrastructuren zullen onmiddellijk, op kosten van de standhouder, afgebroken of verwijderd worden door de stadsdiensten. Artikel 20. De verkoop van vuurwerk (in ruime zin bedoeld) is verboden. Artikel 21. Iedere standhouder dient met eigen middelen en op eigen kosten in te staan voor het opruimen en wegbrengen, op wettelijke wijze, van het vuilnis (in ruime zin bedoeld) van de eigen stand. Specifiek toezicht (met desgevallend rapportering aan het stadsbestuur) zal gedaan worden. Een toeslag, ter waarde van de huurprijs, zal - als waarborg aangerekend worden (cfr. art. 25). In geval van tekortkomingen van de standhouder zal de toeslag (waarborg) integraal ingehouden worden, zoniet zal de toeslag (waarborg) aan de standhouder terugbetaald worden tegen het einde van de maand januari van het navolgende jaar. Artikel 22. Aanvragen tot deelname moeten gebeuren via een gestandaardiseerd inschrijvingsformulier en moeten bezorgd worden aan het secretariaat van de stad Zottegem (AC Sanitary, G. Schockaertstraat Zottegem, tel. 09/ of via op secretariaat@zottegem.be).

5 Artikel 23. De organisatoren houden zich het recht voor om inschrijvingen te aanvaarden of te weigeren. De toewijzing van beschikbare stands zal gebeuren in volgorde van de ontvangen aanvragen tot deelname (wat blijkt uit het volgnummer van inkomende briefwisseling). In functie van het aantal aanvragen kan desgevallend een wachtlijst aangelegd worden, waaruit kandidaten kunnen opgeroepen worden bij gebeurlijke annulaties op basis van ernstige verschoningsgronden (cfr. art. 26). Artikel 24. De goedkeuring van een inschrijving wordt door het College van Burgemeester en Schepenen bevestigd aan de standhouder, vergezeld van de bijhorende factuur voor de verschuldigde retributie én toeslag. De factuur moet in principe binnen de 30 dagen na verzending via overschrijving betaald worden, al kan in afwijking hierop bij laattijdige aanvragen de betalingstermijn ingekort worden. De factuur moet immers te allen tijde betaald zijn voor de aanvang van de kerstmarkt. Artikel 25. Verschuldigde retributie : Stand in chalet 270 euro (inclusief elektriciteit en muziekproject) verhoogd met de toeslag van 270 euro (art 21) Stand in tent met consumptie ter plaatse 160 euro (inclusief elektriciteit en muziekproject) verhoogd met toeslag van 160 euro (art 21) Stand in tent zonder consumptie 85 euro (inclusief elektriciteit en muziekproject) verhoogd met toeslag van 85 euro (art 21) Bij niet-betaling van de retributie zal de procedure gevolgd worden zoals beschreven in het gemeentelijk retributiereglement betreffende de invordering van niet-fiscale ontvangsten. Artikel 26. Door de organisatoren goedgekeurde inschrijvingen zijn definitief en verplichten tot deelname en betaling van de verschuldigde retributie, opgenomen in artikel 25, én de toeslag, opgenomen in artikel 21 en 25. Wie dit niet respecteert, wordt definitief uitgesloten van alle nog later georganiseerde kerstmarkten. Artikel 27. De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor diefstal en/of beschadiging en/of vandalisme aan het materiaal van de standhouder. Artikel 28. Door het aanvaarden van een standplaats en het betalen van de retributie verklaart de standhouder zich akkoord met de bepalingen van dit kerstmarktreglement Artikel 29. Kopie van dit reglement wordt toegestuurd aan de financieel beheerder van de stad Zottegem en aan de Voorzitter van de stedelijke Middenstandsraad.

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013 S T A D Z O T T E G E M Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013 S T A D Z O T T E G E M Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 17 juni 2013 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 30 JANUARI 2017 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers.

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers. 1 VERSLAG GEMEENTERAAD maandag 26 februari 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

Reglement Kerstdorp 2008

Reglement Kerstdorp 2008 Reglement Kerstdorp 2008 Reglement 2008 Kerstmarkt: Art. 1 Locatie van het kerstdorp Het kerstdorp wordt georganiseerd op volgende locaties: Schapekoppenstraat Zimmerplein De Kerstmarkt in Koningshooikt

Nadere informatie

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers.

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers. 1 VERSLAG GEMEENTERAAD maandag 18 september 2017 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 19 december 2006

Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 19 december 2006 S T A D Z O T T E G E M Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst Uittreksel uit het register van de beraadslagingen van de Gemeenteraad Zitting van 19 december 2006 Aanwezig:Herman De Loor, burgemeester-voorzitter,

Nadere informatie

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers.

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers. 1 VERSLAG GEMEENTERAAD maandag 18 juni 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

Deelnamereglement Lichtjesmarkt 2014

Deelnamereglement Lichtjesmarkt 2014 Deelnamereglement Lichtjesmarkt 2014 Artikel 1. Begripsomschrijving A. Organisatie De Lichtjesmarkt 2014 is een initiatief van de Stichting Lichtjesfeest Heilig Landstichting in samenwerking met Museumpark

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17. Inschrijfformulier Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013 Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen en op

Nadere informatie

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers.

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers. 1 VERSLAG GEMEENTERAAD maandag 28 mei 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

Inschrijvingsvoorwaarden KERSTMARKT 2016

Inschrijvingsvoorwaarden KERSTMARKT 2016 Inschrijvingsvoorwaarden KERSTMARKT 2016 Toerisme Herentals VZW en de stad Herentals organiseren een kerstmarkt die dit jaar zal plaatsvinden op 11 december 2016. Art. 1 - DEELNEMERS: Mogen deelnemen aan

Nadere informatie

LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VAN 5 JANUARI 2016

LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VAN 5 JANUARI 2016 LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VAN 5 JANUARI 2016 Kennis werd genomen van het ontslag van een schepen. Ambtshalve opvolging en eedaflegging van een schepen. Zottegem,

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2016

Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2016 Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2016 1. Organisator De kerstmarkt wordt georganiseerd door het stadsbestuur van Sint-Niklaas, de dienst evenementen is belast met de organisatie. De kerstmarkt vindt plaats

Nadere informatie

INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015

INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015 INSCHRIJVING DEELNAME KUNSTKAAI 2015 Ik, stel mij kandidaat om deel te nemen aan Kunstkaai in Diest op 19 en 20 december 2015 Ik creëer en wens aan te bieden op Kunstkaai: o Beeldende kunst schilderijen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

IJZERWAKEDORP Ook dit jaar verkoopstands van geselecteerde partners! Informatie voor partners

IJZERWAKEDORP Ook dit jaar verkoopstands van geselecteerde partners! Informatie voor partners IJZERWAKEDORP 2017 Ook dit jaar verkoopstands van geselecteerde partners! Informatie voor partners 1 1. Wat is het IJzerwakedorp op de IJzerwake? Elk jaar komen duizenden Vlamingen bijeen in Steenstrate,

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Deelnamereglement januari 2015

Deelnamereglement januari 2015 Artikel 1. Standplaatsruimte; hierna te noemen: de stand, wordt toegewezen door de Santa s Village coöperatie UA. ; hierna te noemen: organisatie. Met de wensen van de standhouder; hierna te noemen: exploitant,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE STADSBESTUUR BLANKENBERGE HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE Datum vaststelling gemeenteraad: 14 november 2017 Bekendmaking via website: 22 november 2017 Artikel 1: Algemeen 1.1. Organiserend

Nadere informatie

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Salland Natuur Fair: De Salland Natuur Fair 2015. Standhouder:

Nadere informatie

De Voorjaarsbeurs Oldambt

De Voorjaarsbeurs Oldambt 17, 18, 19 april 2015 Eextahal Scheemda De Voorjaarsbeurs Oldambt Wilt u zich als ondernemer presenteren bij een breed publiek? Meld u dan nu aan voor de voorjaarsbeurs Oldambt. In het voorjaar van 2015

Nadere informatie

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers.

Hij verwelkomt de raadsleden, het aanwezige publiek en de afgevaardigden van de pers. 1 VERSLAG GEMEENTERAAD maandag 19 maart 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

Aanvullend tijdelijk politiereglement en reglement betreffende de inschrijving- en exploitatievoorwaarden van de kerstmarkt

Aanvullend tijdelijk politiereglement en reglement betreffende de inschrijving- en exploitatievoorwaarden van de kerstmarkt Aanvullend tijdelijk politiereglement en reglement betreffende de inschrijving- en exploitatievoorwaarden van de kerstmarkt Hoofdstuk I Algemeen Site Winter in Antwerpen Artikel 1 - toepassingsperiode

Nadere informatie

Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018

Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018 Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018 WIE KAN DEELNEMEN In eerste instantie is de Kerstmarkt Zemst een evenement voor en door Zemstenaars. We hanteren hiervoor een 70/30 regel (70% van de standen

Nadere informatie

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 februari 2013 Bekendgemaakt op 28 februari 2013 Artikel 1 Openbare procedure

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

Reglement kerstmarkt 12 & 13 december 2015

Reglement kerstmarkt 12 & 13 december 2015 Reglement kerstmarkt 12 & 13 december 2015 DEELNAME Een standhouder kan pas effectief deelnemen als in volgende zaken is voldaan: 1. Ingevuld deelnameformulier doorgezonden, uiterlijk tegen 23/11/2015

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten; GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 Belasting op de marktrechten. Aanpassing DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het

Nadere informatie

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR EEN OCCASIONEEL EVENEMENT MET OPENBAAR KARAKTER 32 ste Titanic rit op 30 september 2017

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR EEN OCCASIONEEL EVENEMENT MET OPENBAAR KARAKTER 32 ste Titanic rit op 30 september 2017 R.T. Titanic en Rijkevorsel Leeft Holemans Patrick en Dirk Akkerveken 9 2310 Rijkevorsel Hoogstraten, 19 september 2017 Ons kenmerk: Evenementenloket/EG-KN/-1.758.1/toel17.285 VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN

Nadere informatie

Verontschuldigd / Afwezig: Patrick De Meulenaere; gemeenteraadslid

Verontschuldigd / Afwezig: Patrick De Meulenaere; gemeenteraadslid STADSBESTUUR Extract uit het notulenboek van de gemeenteraad van de Stad Blankenberge BLANKENBERGE Zitting van 11 februari 2014 Aanwezig: Jeannine Puype; voorzitter; Patrick De Klerck; burgemeester; Johan

Nadere informatie

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Artikel 1 : Onderwerp van het reglement Het onderhavige reglement is van toepassing op de uitlening van logistiek en technisch materiaal - zoals beschreven

Nadere informatie

Beleidsnota en financiële nota

Beleidsnota en financiële nota 2019 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Zottegem Postcode 9620 NIS-code 41081 Adres Deinsbekestraat 23 Algemeen Directeur: Koen CODRON Tel.: (09)364.64.52 Zitdagen: Alle werkdagen Financieel Directeur: Marnic

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN & HUISREGELS

ALGEMENE VOORWAARDEN & HUISREGELS 1 ALGEMENE VOORWAARDEN & HUISREGELS 1. Inschrijving De standhouder tekent via de online inschrijvingsfiche in en dit ten laatste op maandag 23 februari 2015. Belangrijk; een inschrijving betekent niet

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling GR20111124 punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling DE RAAD, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op

Nadere informatie

Euregio koi show 2016

Euregio koi show 2016 1. Deelname Deelname aan de Euregio Koi Show is mogelijk voor iedereen die in het concept van de show past. Alle nodige showinformatie is ook te vinden op onze website http//www.euregiokoishow.nl/ De betaling

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst financiële dienst Volgnummer dossier 50 Onderwerp Retributies en belastingen. Opheffen en opnieuw vaststellen

Nadere informatie

Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2019

Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2019 Afspraken Kerstmarkt Grote Markt 2019 1. Organisator De kerstmarkt wordt georganiseerd door het stadsbestuur van Sint-Niklaas, het team evenementen is belast met de organisatie. De kerstmarkt vindt plaats

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: Het terrein: de offstreet-parking Rijnkaai,

Nadere informatie

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst juridisch kader Gemeentedecreet van 15 juli 2005 verwijzingsdocumenten Ontwerp reglement uitleendienst feiten, context en

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

Installatie 9:00-10:45 9:00-10:45. Opening voor het publiek 11:00 11:00. Sluiting voor het publiek 19:30 17:30

Installatie 9:00-10:45 9:00-10:45. Opening voor het publiek 11:00 11:00. Sluiting voor het publiek 19:30 17:30 SPELLENMARKT VOORWAARDEN VOOR DEELNAME 1. VOORWAARDEN VOOR DEELNAME VOOR STANDHOUDERS 23-25 AUGUSTUS 2019 JUBELPARK Alle stands van de beurs worden voor particulieren bedoeld, die hun spellen tweedehands

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt ondernemen en stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent Rapport Buurtfietsenstallingen Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent GEBRUIKERSREGLEMENT FIETSTROMMELS VAN DE STAD GENT Artikel 1 Dit gebruikersreglement is van toepassing op alle abonneehouders van een stallingsplaats

Nadere informatie

09 maart 2012 Pagina 1 van 5. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4.

09 maart 2012 Pagina 1 van 5. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4. Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle te sluiten overeenkomsten met Stichting Tafel4, handelend onder de naam De Markt van Tafel4, hierna te noemen

Nadere informatie

Overdracht sleutels (datum, plaats, uur, verantw.):...

Overdracht sleutels (datum, plaats, uur, verantw.):... VZW Sint Aloysius Aalst OVEREENKOMST VERHUUR Eigenaar (verhuurder) Scouts en Gidsen Vlaanderen Sint-Aloyius Aalst Schendelbeekhofstraat 36 9300 Aalst Contactpersoon verhuur Naam + Voornaam Bursens Simon

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen.

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 MAART 2013 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 februari 2013 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan).

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Uitgegeven door : De Stad Brussel, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen namens welke handelen

Nadere informatie

R E G L E M E N T KERSTMARKT Gemeenteraad van

R E G L E M E N T KERSTMARKT Gemeenteraad van R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-09-2017 KERSTMARKT 2017 Art. 1 De stad Tienen (hierna organisatie genoemd) organiseert op het Torekesplein en het Mozartplein van ART & Erfgoedsite (Grote Markt) te

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling

Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling DE RAAD, Overwegende dat het aangewezen is om organisatie van de ambulante activiteiten

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE

ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE OMSCHRIJVING VAN HET GOED HET GEBRUIK DE PRESTATIE Artikel 1 Omschrijving van de prestatie De stad en het ocmw Menen stellen de accommodatie occasioneel ter beschikking

Nadere informatie

Op naar een dynamische en bruisende markt. Saskia Baele

Op naar een dynamische en bruisende markt. Saskia Baele Op naar een dynamische en bruisende markt Saskia Baele Topics van vandaag: 1. Situering: waarom deze wijziging 2. Ambulante handel: waarover hebben we het? 3. Belangrijkste wijzigingen 4. Overzicht &

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Gemeente Berlaar Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten 10 2016_GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Samenstelling: Aanwezig:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 28 september 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

VR DOC.0360/2

VR DOC.0360/2 VR 2017 2104 DOC.0360/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. VZW De Zilverlink met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen

Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen Artikel 1 De Provincie Oost-Vlaanderen leent educatief materiaal uit aan natuurlijke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 30 september 2013. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL INHOUD A. ALGEMENE BEPALINGEN 3 B. AANVRAAG VOOR STANDPLAATSEN 3 C. TOEWIJZINGSREGELS VOOR STANDPLAATSEN 3 D. UITBATING TIJDENS DE AMBULANTE HANDEL 4 E. SLOTBEPALINGEN

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Art. 1 Gebouw 1 De gemeente Zwevegem is eigenaar van een gebouw, het Gemeentepunt, gelegen in de Blokkestraat 29 te Zwevegem. Dit

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad 28 juni 2017, 22

Nadere informatie

zitting van 18 november 2013

zitting van 18 november 2013 Wynants Ivo - Sysmans Emiel - 01. Retributiereglement voor het afleveren van een conformiteitsattest De Raad in openbare zitting; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 10 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

GEMEENTE STEENOKKERZEEL

GEMEENTE STEENOKKERZEEL 1 GEMEENTE STEENOKKERZEEL BIJLAGE AAN GEMEENTERAADSBESLUIT, D.D. 23.02.2006 AFDELING I : STANDPLAATS VOOR CIRCUS Artikel 1. Een standplaats voor een circus op het openbaar domein van de gemeente Steenokkerzeel,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE Goedgekeurd door de Gemeenteraad van Beveren in zitting van

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

SPELREGEL 1 WAT Jongerencentrum Bouckenborgh heeft een uitleendienst van diverse materialen voor het jeugdwerk. SPELREGEL 2 DE ONTLENER De ontlener is een erkende jeugdvereniging of een school uit de Stad

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE ORGANISATOR Naam: Gemeentebestuur Schelle Ondernemingsnummer: 0207.536.547 Adres: Fabiolalaan 55, 2627 Schelle Naam: De Schellebel (erkende opvanglocatie)

Nadere informatie

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 OPENINGSTIJDEN KUNSTBEURS Vrijdag 30 oktober van 18.00-22.00u Zaterdag 31 oktober van 11.00-21.00u Zondag 1 november 11.00-18.00u LOCATIE Eusebiuskerk, Kerkplein

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra 1. Algemene Bepalingen Artikel 1 Alle bezoekers van de sportcentra zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en aan alle andere voorschriften uitgevaardigd

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie