Bijlage 1: Ondersteunende verkeerskundige maatregelen. Collegevoorstel uitbreiding voetgangersgebied centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1: Ondersteunende verkeerskundige maatregelen. Collegevoorstel uitbreiding voetgangersgebied centrum"

Transcriptie

1 Bijlage 1: Ondersteunende verkeerskundige maatregelen Collegevoorstel uitbreiding voetgangersgebied centrum Het besluit tot het uitbreiden van het voetgangersgebied kan/dient te worden uitgevoerd met verkeerskundige, ondersteunende maatregelen. De maatregelen dienen te passen in de doelstellingen van het centrum zoals economie, toerisme en cultuurhistorie. In feite zijn de verkeersmaatregelen niet alleen een communicatiemiddel om het juiste verkeersgedrag te bewerkstelligen, maar eveneens een dienstverlenend middel naar de klant van het kernwinkelgebied door de maatregel passend te laten zijn in de omgeving. De klant is in dit geval de centrumbezoeker, de centrumbewoner, de hulpdiensten, de ondernemers en (diens) leveranciers in het centrum. Door middel van borden (bord G7) en een witte doorgetrokken streep wordt een voetgangersgebied aangegeven in een kernwinkelgebied. De verkeerskundige maatregelen om het voetgangersgebied te ondersteunen, zijn de volgende mogelijkheden: a) Niets doen! b) Vaste paaltjes of omklappaaltjes, c) Breekpaaltjes d) Robuuste geautomatiseerd zakpalen. Jargon: Bollards e) Toegangscontrole met kentekenscanners (jargon: ANPR Camera) a) Niets doen De maatregel dient te allen tijde als eerste dient te worden besproken is: wat gebeurt er als we slechts borden G7 (voetgangersgebied) plaatsen die het voetgangersgebied aangeven? Dus geen verdere verkeerskundige maatregelen? Gezien de ligging van het centrum ten opzichte van de verkeersstructuur is de verwachting dat met alleen het plaatsen van borden het voetgangersgebied niet als zodanig gebruikt zal gaan worden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de Zwaanse Brug onderdeel is van het voetgangersgebied en tegelijkertijd de Dommel als een civiele barrière laat kruisen. De omrijdbeweging van autoverkeer is relatief groot in Boxtel door de ligging van de Dommel, waardoor de druk om door de Rechterstraat te gaan aanwezig is. Dit getuige ook de bestaande maatregelen in de vorm van vaste paaltjes nabij de kruising Rechterstraat De Croon. Daarom is Niets doen geen optie. Welke verkeersmaatregel is dan wel een optie die het voetgangersgebied min of meer afdwingen?

2 b) Vaste paaltjes, of omklappaaltjes De verreweg meest goedkope maatregel is vaste paaltjes, omklappaaltjes of breek-paaltjes. De aanlegkosten van de maatregel is laag en is een voordeel, maar dan ook de enige. Nadelen zijn dat het ook echt iedereen tegen houdt, waaronder mensen die een ontheffing hebben (bewoners met een parkeerplaats op eigen terrein) en hulpdiensten. Nu bestaan er zogenaamde paaltjes die met een sleutel Foto 1a omgeklapt kunnen worden. Echter, er bestaan 1001 type sleutels, er komen iedere dag komen er nieuwe sleutels bij, een ambulance kan uit Groningen komen en heeft niet standaard even zo veel sleutels... Er heeft zich onlangs de situatie voorgedaan dat een ambulance, die uit de richting van Waalwijk kwam, niet door de Rechterstraat kon, gelukkig net niet met fatale gevolgen. Ambulancepersoneel moest 300 meter lopen met brancard. Vaste palen en omklappalen stuiten dus tegen te veel praktische bezwaren. c) Breekpaaltjes Foto 1b Daarnaast bestaan er zogenaamde breekpalen. Bij nood kan de paal omver worden gereden of geduwd. In de praktijk blijkt dat deze palen zeer vaak om onjuiste redenen omver te worden gereden of geduwd en zijn derhalve zeer vandalismegevoelig. De kosten voor aanleg is laag, maar de kosten voor het onderhoud en de werklast is onacceptabel hoog. Breekpalen is verkeerskundig functioneel hetzelfde als niets doen. Gezien de grote nadelen biedt het plaatsen van paaltjes, in elke soort en maat, geen soelaas als maatregel in het ondersteunen van het voetgangersgebied. d) Bollards Foto 2a Verreweg de meest omvangrijke maatregel is het toepassen van Bollards. In de jaren 90 zijn deze in alle kleuren en maten geplaatst om binnensteden fysiek af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De Bollard biedt de mogelijkheid voor bevoegden om door middel van een pasje, een transponder, een helpdesk via een telefoonnummer om de paal te laten zakken. Mensen die een ontheffing hebben kunnen dan het voetgangersgebied betreden met de auto.

3 Wanneer iemand geen ontheffing heeft en om te voorkomen dat de automobilist zich vergist, zijn er allerlei flankerende maatregelen nodig gedraagt. Immers, het juridische uitgangspunt, zo blijkt wel uit de vele jurisprudentie omtrent dit onderwerp, is dat de gemeente aansprakelijk is bij schade. De kans bestaat om als gemeente niet aansprakelijk te worden gesteld het is geen garantie - is wanneer een gemeente allerlei flankerende maatregelen neemt, zoals plaatsen van vaste palen zodat er niet langs kan worden gereden, verkeerslichten, waarschuwings- en voorwaarschuwingsborden inzake obstakels in de weg naast de borden die het verbod aangeven, wegmarkering, camera s, etc. Het succes van de Bollard is tegelijkertijd zijn eigen ondergang geweest. Omdat het op grote schaal in den lande is toegepast, ontstond er een keur en een hoeveelheid aan systemen en toepassingen. Het gevolg is dat met name bij calamiteiten er grote problemen kunnen ontstaan wanneer de paal niet zakt voor hulpdiensten. Daarnaast lijkt de Bollard, Foto 2c Foto 2b naarmate deze ouder worden storingsgevoeliger geworden, waardoor zelfs op dat moment bevoegden geen toegang tot een gebied hebben. Bij calamiteiten en bij schade wordt verwacht van de verantwoordelijke organisatie een 24/7-standby verwacht: er komt meteen iemand van de verantwoordelijke organisatie om de Bollard handmatig te bedienen. Bollards hebben in feite hetzelfde nadeel als omklappalen. Voorgaande valt te organiseren. Echter, het grootste bezwaar tegen de Bollards zijn de kosten, alle maatregelen die erbij horen en de aansprakelijkheid/kosten van de gemeente bij aanrijdingen. Immers, gerechtelijke uitspraken zijn bijna altijd op de hand van de particulier die schade heeft. Concluderend: Bollards hebben in de afgelopen 20 jaar prima dienst gedaan voor voornamelijk stadscentra. Echter, het is als maatregel achterhaald, omdat er modernere technieken zijn die hetzelfde doel behalen, zonder de negatieve gevolgen. e) Kentekenscanners Nieuwste maatregel in den lande om gebiedsafsluitingen voor gemotoriseerd verkeer te kunnen creëren is met Kentekenscanners. Een kentekenscaner staat op een locatie waar een verbod geldt voor gemotoriseerd verkeer, of in geval van Boxtel waar het voetgangersgebied begint. De scanner detecteert op kenteken of een motorvoertuig al dan niet rechten heeft om het voetgangersgebied te betreden. Voorbeeld in foto 3a is de toegangsbeperking tot De Croon, waarbij de scanner vrij onzichtbaar in de openbare ruimte kan worden gemonteerd. Overigens, de productontwikkeling gaat

4 dermate snel dat alle techniek in de scanner past, een aparte technische kast is niet meer nodig (zoals op het foto 3a is weergegeven. Foto 3b Naast het traditionele bord van voetgangersgebied, dient een bord er boven te worden geplaatst met camera-afbeelding (foto 3b, belangrijkste bord onder) en witte markering op de dwarsrichting. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen enkele fysieke afsluiting meer nodig is en is het grote voordeel ten opzichte van de hiervoor beschreven fysieke alternatieven. Hulpdiensten - en diegenen met een ontheffing - kunnen het gebied betreden zonder toegangspas o.i.d. Je wordt herkend aan je kenteken en daarmee of je een ontheffing hebt. Een hulpdienst bij een calamiteit heeft altijd ontheffing. Nu kan het zijn dat een kenteken niet is geregistreerd waardoor het voertuig een overtreding begaat. Het kenteken wordt zichtbaar in een webportaal, alleen te raadplegen door een BOA in dienst van de gemeentelijke organisatie. De BOA bepaalt uiteindelijk of het gedetecteerde in overtreding is en stuurt deze vervolgens door naar het CJIB. Op landelijk niveau is er veel discussie geweest omtrent privacy en rechtszekerheid. Als gevolg van Rijksbesluiten, afstemming met het Openbaar Ministerie en jurisprudentie zijn we als gemeentelijke overheid bevoegd om via de kentekenscanner op kenteken te handhaven op geslotenverklaring door onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren. De techniek en de web-omgeving (web-based) wordt verzorgd door een dienstverlener, op basis van Total Cost Ownership (leasevorm). Om gevoel te krijgen bij de kosten: rond de 200,- per kentekenscanner per maand voor een periode van 10 jaar inclusief verzekeringen voor Molest, etc. Boxtel heeft 5 scannes nodig. Ter vergelijking: een Bollard per stuk met alle maatregelen bij aanschaf ligt rond een ton per stuk. Daar zijn de schades nog niet eens bij meengenomen. Foto 3a Na gunning, waarvoor mogelijk externe expertise nodig is, zal duidelijk worden wat de precieze kosten zullen zijn op basis van Total Cost Ownership.

5 Conclusie en advies Het voorstel is om het voetgangersgebied te voorzien van toegangscamera s of beter gezegd kentekenscanners. Van de uitputtend onderzochte maatregelen voor stadsafsluitingen is de kentekenscanner de beste maatregel voor Boxtel. Andere (fysieke) maatregelen zijn afgevallen zoals vaste paaltjes, omklapbare paaltjes en elektrisch bedienbare paaltjes (jargon: Bollards). Dit vanwege het niet behalen van de doelen, voldoen niet aan randvoorwaarden, dan wel hebben te veel negatieve gevolgen. Zie tabel 1. De locaties van de kentekenscanners betreffen de kordonpunten van het voetgangersgebied conform het raadsbesluit van juni De kentekenscanners zullen op 5 locaties worden geplaatst, zie figuur 1, te weten: 1. De Croon 2. Zwaansebrug 3. Rechterstraat 4. Kruisstraat 5. Burgakker Figuur 1 Locaties scanners 5 3 Tabel 1 Criterium Missie Doel Negatieve effecten Flexibliteit Schaderisico Kosten Uitleg Systeem Leefbaarheid en aantrekkelijkheid Tegenhouden ongewenst gemotoriseerd verkeer Doorgang hulpdiensten en ontheffingen Mogelijkheid toekomstige ontwikkelingen en innovatie Kans op schade bij aanrijden, systeemfout Kosten voor aanschaf/ lease, beheer, onderhoud, schadeherstel, klachtenafhandeling, etc Niets doen Paaltjes Breekpaaltjes Bollard Kentekenscanner

Uitbreiden voetgangersgebied kernwinkelgebied: verkeersbesluiten en maatregelen

Uitbreiden voetgangersgebied kernwinkelgebied: verkeersbesluiten en maatregelen hwa Ja Ja Ja Ja I SO.00005350bbsl vso.00005350e Collegevoorstel Registratienr.: BP17.00040 openbaar Ja Onderwerp Uitbreiden voetgangersgebied kernwinkelgebied: verkeersbesluiten en maatregelen Samenvatting

Nadere informatie

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlem Nr. 178881 13 oktober 2017 Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017 STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54353 september 2017 Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/VV Opsteller: M. van der Borg-van Holland User-id: PRO1 Tel: 4279 Onderwerp: SELECTIEVE TOEGANG VIA CAMERA'S EN KENTEKENHERKENNING Toelichting: Voor de beweegbare palen

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer

Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer 5 april 2013 RA130569 Samenvatting Een inwoner van Almere woont aan een voetpad van het Bizonplantsoen. Bewoners

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

Informatie camerapoorten

Informatie camerapoorten Informatie camerapoorten Afweging systeem Op hoofdlijnen zijn er twee systemen om routes af te sluiten voor bepaalde soorten weggebruikers. Optie 1: Een inzinkbare blocker - Bij eventuele stroomstoring

Nadere informatie

Selectieve toegang binnenstad. Commissie Ruimte en Verkeer 11 januari 2016

Selectieve toegang binnenstad. Commissie Ruimte en Verkeer 11 januari 2016 Selectieve toegang binnenstad Commissie Ruimte en Verkeer 11 januari 2016 Agenda Korte terugblik Verkenningsfase project Ervaringen pilotproject Consultatie stakeholders en OM Uitgangpunten/ functionele

Nadere informatie

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beschrijving onderwerp De hier aan de orde zijnde beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van verzoeken om (privaatrechtelijke)

Nadere informatie

GATSO ACCESS CONTROL. Oplossingen voor verkeersmanagement

GATSO ACCESS CONTROL. Oplossingen voor verkeersmanagement GATSO ACCESS CONTROL Oplossingen voor verkeersmanagement EFFECTIEF VERKEERSMANAGEMENT IN UW STEDELIJK GEBIED We leven in een wereld waarin iedereen steeds mobieler wordt. Weliswaar zet dit de deur open

Nadere informatie

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlem Nr. 269719 20 december 2018 Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersen in Haarlem Ten opzichte van de eerdere publicatie

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit

Ontwerp verkeersbesluit Ontwerp verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Bij16-464 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde

Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde 1 Wat is de pilot aanpak verkeersoverlast Oudezijde? De pilot aanpak verkeersoverlast Oudezijde bestaat uit een pakket maatregelen

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Vraag en antwoord 21 maart 2019

Vraag en antwoord 21 maart 2019 Toegang stadscentra via kentekenregistratie Beleid en doel van het project Hoe zit het met het beleid? Het beleid voor ontheffingen blijft hetzelfde. Voor de zorgvuldigheid bekijken we wel of er zich specifieke

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong VRAGEN & ANTWOORDEN Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong 1. Waarom is er gekozen voor een zuidelijke knip? Een knip biedt de beste garantie om te voorkomen dat er te veel verkeer over de Griftdijk

Nadere informatie

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft 06-03-2018 Algemeen Waarom is er in de binnenstad een logistieke zone voor zwaar vrachtverkeer ingevoerd? De gemeente Delft wil minder zwaar verkeer

Nadere informatie

Uit de reacties bleek dat het merendeel voor het. plattegronden aan te brengen bij de knips, de. geacht.

Uit de reacties bleek dat het merendeel voor het. plattegronden aan te brengen bij de knips, de. geacht. Bijlage B Samenvatting De meeste inspraakreacties hebben betrekking op de eerder gedane wijzigingsvoorstellen zoals die op 21 november door het college van B&W zijn vrijgegeven voor inspraak. Het gaat

Nadere informatie

Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011)

Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2011 / 099 Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011) Publicatiedatum 16 november 2011 Opmerkingen - Vaststelling van het Privacyreglement

Nadere informatie

In antwoord op uw artikel 41 RVO-vragen van 23 maart 2016 delen wij u het volgende mee.

In antwoord op uw artikel 41 RVO-vragen van 23 maart 2016 delen wij u het volgende mee. Gemeente Middelburg Ruimtelijk Beleid Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 623 717 info@middelburg.nl www.middelburg.nl GroenLinks-fractie Mevrouw L. van den Heuvel uw kenmerk

Nadere informatie

Workshop Verkeer. Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat. 6 juli 2016

Workshop Verkeer. Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat. 6 juli 2016 Workshop Verkeer Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat 6 juli 2016 1 Inleiding Vanuit diverse partijen heeft de gemeente meerdere signalen ontvangen over de verkeerssituatie in het gebied Asselsestraat

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

EXPERTISERAPPORT. Behandelend expert : ing. D.G. Bruintjes re : derk.bruintjes@emn.nl. Postbus 3003 2280 MG Rijswijk (ZH)

EXPERTISERAPPORT. Behandelend expert : ing. D.G. Bruintjes re : derk.bruintjes@emn.nl. Postbus 3003 2280 MG Rijswijk (ZH) EXPERTISERAPPORT Waarborgfonds Motorverkeer T.a.v. de heer P.J. Vreugdenhil Postbus 3003 2280 MG Rijswijk (ZH) Deventer, 30 april 2014 Behandelaar: Uw schadenummer: Onze referentie: Opdrachtgever: Betreft:

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015 STAATSCOURANT 27 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26858 augustus 2015 Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer:15-0034126 Verkeersbesluit Onderwerp: Verkeersbesluit

Nadere informatie

Tijdelijk verkeersbesluit

Tijdelijk verkeersbesluit STAATSCOURANT 29 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 68763 november 2017 Tijdelijk verkeersbesluit 1125222-2017 Diverse straten in het centrum Gouda: het instellen van tijdelijke

Nadere informatie

Vraag en antwoord 21 maart 2019

Vraag en antwoord 21 maart 2019 Toegang stadscentra via kentekenregistratie Beleid en doel van het project Hoe zit het met het beleid? Het beleid voor ontheffingen blijft hetzelfde. Voor de zorgvuldigheid bekijken we wel of er zich specifieke

Nadere informatie

Verleiden tot veiligheid

Verleiden tot veiligheid Verleiden tot veiligheid Experimenten Het gevoel van een woonwijk creëren voor bewoners aan een doorgaande weg Bewonersgroep Beukelswij mei 2017 Strategie - samen naar resultaat Verleiden tot beter verkeersgedrag

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits De raad van de gemeente Oostzaan; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Dit document is opgesteld om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn over het verzorgen van de stroomvoorziening op parkeerplaatsen voor elektrische

Nadere informatie

Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving

Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving Aansluiting Pootje Tempel aanbrengen van een markering op de weg, punaise In de huidige situatie is wegverloop niet logisch en herleidbaar: - bestaande

Nadere informatie

gemeente WOERDEN Onderwerp: Verkeersafsluiting van de toekomstige route Waardsedijk - BRAVO 3 voor autoverkeer.

gemeente WOERDEN Onderwerp: Verkeersafsluiting van de toekomstige route Waardsedijk - BRAVO 3 voor autoverkeer. RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00286 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 15 mei 2018 Portefeuillehouder(s) : Wethouder Ten Hagen Portefeuille(s) : Openbare Ruimte Contactpersoon

Nadere informatie

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Dielde Romte 1. Ontwikkelingen in verkeersbeleid Jarenlang is in het verkeerskundig denken voorrang gegeven aan de doorstroming van het gemotoriseerd

Nadere informatie

Maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de Bosscheweg

Maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de Bosscheweg Collegevoorstel Inleiding: De Bosscheweg tussen Nieuwkuijk en Drunen is voor de gemeente Heusden met betrekking tot de verkeersveiligheidssituatie altijd een aandachtslocatie geweest. In september 2000

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

De provincie zegt 140 mln beschikbaar te hebben. De gemeenten, waterschap en anderen (?) moeten dus 60 mln of 130 mln bijbetalen.

De provincie zegt 140 mln beschikbaar te hebben. De gemeenten, waterschap en anderen (?) moeten dus 60 mln of 130 mln bijbetalen. N69: BMF wil de beste en goedkoopste oplossing Volgens de Plan- MER zijn West/Midden en Westparallel beide kansrijke alternatieven. Wij hebben ze vergeleken op 25 aspecten (zie Blauwe tabel aan ommezijde).

Nadere informatie

Inzet van Middelen. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OORJB003. Oplaadpunt elektrisch vervoer Kasteeldreef Drunen

Inzet van Middelen. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OORJB003. Oplaadpunt elektrisch vervoer Kasteeldreef Drunen Zaaknummer: OORJB003 Onderwerp Oplaadpunt elektrisch vervoer Kasteeldreef Drunen Collegevoorstel Inleiding De ambitie van de gemeente Heusden is om een duurzame gemeente te zijn. Met het vaststellen van

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16865 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk Onderwerp: herinrichting

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 21 februari 2017 Agendanummer : 4 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: RO2016B

Nadere informatie

PRIVILEGE BELEID ELEKTRISCH VERVOER VOOR DE ZAKELIJKE RIJDER

PRIVILEGE BELEID ELEKTRISCH VERVOER VOOR DE ZAKELIJKE RIJDER PRIVILEGE BELEID ELEKTRISCH VERVOER VOOR DE ZAKELIJKE RIJDER Welke stimulerende regelingen kunnen de overstap naar EV versnellen? Interactie Discussie met ondernemers en gemeente Input voor beleid Susanne

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Preventiefolder Transport en logistieke dienstverlening

Preventiefolder Transport en logistieke dienstverlening Preventiefolder Transport en logistieke dienstverlening Schadeverzekeringen www.nn.nl Transport en Logistieke dienstverlening De kans op schade neemt sterk af als u de juiste preventieve maatregelen neemt.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november 2013 Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0136 Ruimte en Economie Veendam, 29 oktober 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen

Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen Algemeen Waarom komt de proef afsluiting op de hoek van de Lindenlaan en Zwanenburgerdijk? De afsluiting op de hoek Lindenlaan heeft de grootste invloed

Nadere informatie

Vrijgeven voor inspraak toegangsregeling voetgangersgebieden

Vrijgeven voor inspraak toegangsregeling voetgangersgebieden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haarlem. Nr. 21460 9 februari 2017 Vrijgeven voor inspraak toegangsregeling voetgangersgebieden BBV nr: 2016/567212 1. Inleiding Het huidige toegangsbeleid voor

Nadere informatie

Daendelsweg -Emmalaan

Daendelsweg -Emmalaan Daendelsweg -Emmalaan Informatieavond - 9 maart 2016 H.W. Daendels Koningin Emma Indeling van de avond Ontvangst met koffie en thee Opening door Susanne Van der Putt, voorzitter Welkom door Johan Kruithof,

Nadere informatie

Handig om te weten! Wegwijs bij het aanvragen van een ontheffing voor het autoluwe centrum

Handig om te weten! Wegwijs bij het aanvragen van een ontheffing voor het autoluwe centrum Handig om te weten! Wegwijs bij het aanvragen van een ontheffing voor het autoluwe centrum Introductie Het zal u niet ontgaan zijn: het centrum van Valkenburg wordt autoluw. Even wennen wellicht, maar

Nadere informatie

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT 4 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 59682 november 2016 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen t.g.v. renovatiewerkzaamheden Buitenrustbruggen Haarlem

Nadere informatie

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken Mogelijke oorzaken van het probleem Het verkeerd rijden door automobilisten kent niet één oorzaak, het is een combinatie van verschillende mogelijke factoren. Deze mogelijke factoren zijn: - Onbekendheid

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken laadpalen voor elektrische auto s. Geachte raadsleden,

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken laadpalen voor elektrische auto s. Geachte raadsleden, De Gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1237124 Uw kenmerk: Contact: A.Schelling Bijlage(n): Beleidsregels (bijlage 1) Doorkiesnummer: Overzicht laadpalen (bijlage 2) E-mailadres:

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

De nieuwe prijslijst 2013 Centraal justitieel Incassobureau

De nieuwe prijslijst 2013 Centraal justitieel Incassobureau De nieuwe prijslijst 2013 Centraal justitieel Incassobureau Aangeboden door www.bruseco.nl Bijgaande tarievenlijst is op sommige punten heel zinnig en goed voor uw veiligheid. Echter, sommige punten zijn

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. beantwoording art 38 vragen Zuidsingel

B en W Adviesnota ADVIES. beantwoording art 38 vragen Zuidsingel B en W Adviesnota Onderwerp beantwoording art 38 vragen Zuidsingel Zaaknummer Teammanager Marco van de Voort B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Civiel en Verkeer Naam steller

Nadere informatie

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Introductie Onlangs is er een wijziging voorgesteld op het ontwerptracébesluit aansluiting Europaweg. In het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Evaluatie rapportage. Gesloten verklaring Kanaaldijk

Evaluatie rapportage. Gesloten verklaring Kanaaldijk Evaluatie rapportage Gesloten verklaring Kanaaldijk december 2015 Inleiding In 2011 zijn in Zederik sluipverkeer werende maatregelen getroffen. Deze maatregelen bestaan uit de plaatsing van een doseerinstallatie

Nadere informatie

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen.

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen. Besluit tot definitieve onttrekking aan de openbaarheid van de (voormalige) spoorwegovergang Bakhuisdreef (tussen Bakhuisdreef en Kapelweg/Voorstraat) in Boxtel. Het voorliggende besluit tot de definitieve

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Delft Nr. 118087 5 juni 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft houdende regels omtrent het privacyreglement en

Nadere informatie

Jaarverslag Bijzondere Opsporingsambtenaren

Jaarverslag Bijzondere Opsporingsambtenaren Jaarverslag Bijzondere Opsporingsambtenaren 2016 Inleiding Voor u het jaarverslag van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) van 2016. Dit eenvoudig verslag beoogt niets meer dan snel inzicht te

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Veenstede BV Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Datum 5 maart 2009 Kenmerk VSD001/Btp/0002 Eerste versie 18 december 2008 1 Inleiding In het zuidwesten van de wijk Zuidplas in Waddinxveen

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

I N S U R A N C E to secure a dream

I N S U R A N C E to secure a dream I N S U R A N C E to secure a dream O N T W I K K E L I N G in uw voordeel Scherpe premie Uitstekende voorwaarden Geen eigen risco 36 maanden nieuwwaarde Vervangend vervoer Extra's meeverzekerd 2e auto

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Toelichting op de beleidsregel voor het verlenen van ontheffingen voor de polderwegen in de Zuidpolder

Toelichting op de beleidsregel voor het verlenen van ontheffingen voor de polderwegen in de Zuidpolder Toelichting op de beleidsregel voor het verlenen van ontheffingen voor de polderwegen in de Zuidpolder 1. Inleiding Door de gemeente is in 2006 geconstateerd dat het doorgaand (sluip)verkeer vanaf de snelwegen

Nadere informatie

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving STAATSCOURANT 1 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62836 november 2017 Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving Nr. 2017-483602 Burgemeester

Nadere informatie

Wat is je functie? (meerdere antwoorden mogelijk)

Wat is je functie? (meerdere antwoorden mogelijk) Resultaten enquête Veiligheid bij wegwerkzaamheden De drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie slaan de handen ineen om onveiligheid rondom wegwerkzaamheden in

Nadere informatie

20 november Hervaststelling van politiereglement betreffende stilstaan en parkeren (GAS 4)

20 november Hervaststelling van politiereglement betreffende stilstaan en parkeren (GAS 4) Dossier bestemd voor: college van burgemeester & schepenen gemeenteraad AGB X Dienst: Van: Veiligheid en preventie Barbara Wyseure Referentie: Datum opmaak ontwerpbesluit: Onderwerp: PREV/BW/201118 20

Nadere informatie

Afdeling Stad en Ontwikkeling Besluit nr. DIR/SO/Docsnr.:

Afdeling Stad en Ontwikkeling Besluit nr. DIR/SO/Docsnr.: Afdeling Stad en Ontwikkeling Besluit nr. DIR/SO/Docsnr.:5978246 Burgemeester en wethouders, INLEIDING Bevoegdheid: Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college

Nadere informatie

Advies Ontwerpbesluit tot vaststelling van nadere regels voor het vastleggen en bewaren van kentekengegevens

Advies Ontwerpbesluit tot vaststelling van nadere regels voor het vastleggen en bewaren van kentekengegevens Advies Ontwerpbesluit tot vaststelling van nadere regels voor het vastleggen en bewaren van kentekengegevens Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen

Nadere informatie

Beleidsregels openbare oplaadpalen voor elektrische motorvoertuigen gemeente Alphen aan den Rijn

Beleidsregels openbare oplaadpalen voor elektrische motorvoertuigen gemeente Alphen aan den Rijn Beleidsregels openbare oplaadpalen voor elektrische motorvoertuigen gemeente Alphen aan den Rijn Inhoud Inleiding... 2 Doel van de beleidsregels... 2 Juridisch kader... 2 Ontheffing APV artikel 2.10, lid

Nadere informatie

Software donderdag 4 oktober Robot Nederland B.V. Veertels 4, 5133 NL Riel, Nederland. Contactpersoon: Software. Multaradar CT.

Software donderdag 4 oktober Robot Nederland B.V. Veertels 4, 5133 NL Riel, Nederland. Contactpersoon: Software. Multaradar CT. Software donderdag 4 oktober 2018 Robot Nederland B.V. Veertels 4, 5133 NL Riel, Nederland Contactpersoon: E-mail: @jenoptik.com Multaradar CT Software Pagina 1 van 28 Software donderdag 4 oktober 2018

Nadere informatie

In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4.

In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Opgave 2 In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Hondenpoep staat op de eerste plaats op de lijst van buurtproblemen, die de gemeente

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht

Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht Gemeenteblad nr. 490336 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 10 december 2015 Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening ten behoeve van inzet cameratoezicht Raadsbesluit

Nadere informatie

Spitsafsluiting Boslandweg/Kastanjelaan en Spoorbaanweg. Informatiebijeenkomst 1 december 2015

Spitsafsluiting Boslandweg/Kastanjelaan en Spoorbaanweg. Informatiebijeenkomst 1 december 2015 Spitsafsluiting Boslandweg/Kastanjelaan en Spoorbaanweg Informatiebijeenkomst 1 december 2015 Programma Even voorstellen Aanleiding en proces tot nu toe Spitsafsluiting met camera s Bordenstrategie Ontheffingenbeleid

Nadere informatie

dat de wegen die hiervoor benoemd zijn wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994;

dat de wegen die hiervoor benoemd zijn wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994; STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 70417 december 2018 Verkeersbesluit uitbreiding voetgangerszone Haarlem Nr. 2018/550276 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd.

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd. TOELICHTING WEGSLEEPVERORDENING DORDRECHT Artikel 1 In dit artikel worden de begrippen gedefinieerd. Artikel 2 De uitvoering van de wegsleepverordening is een bevoegdheid van het college. Het wegslepen

Nadere informatie

Daarnaast willen wij in de nieuwsbrief u ook informeren over de stand van zaken rondom de brug Urmond.

Daarnaast willen wij in de nieuwsbrief u ook informeren over de stand van zaken rondom de brug Urmond. Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 5 d.d. 18 juli 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze vijfde editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

Plan van aanpak. Protocol. pilot camera s op. VZA ambulances

Plan van aanpak. Protocol. pilot camera s op. VZA ambulances Plan van aanpak en Protocol pilot camera s op VZA ambulances 1 Inhoudsopgave pag 1. Inleiding 3 2. Doel en reikwijdte 4 3. Organisatie 4 4. Aanpak en planning 4 5. Financiering en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Kentekencamera-handhaving van toegangsbeleid

Kentekencamera-handhaving van toegangsbeleid Kentekencamera-handhaving van toegangsbeleid HANDLEIDING Groeiende behoefte aan kentekencamera-handhaving van toegangsbeleid In steeds meer gemeenten bestaat de behoefte om toegangsbeleid te handhaven

Nadere informatie

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op dit moment is vanwege de werkzaamheden aan de

Nadere informatie

Zie https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/participatie/leefstraten.

Zie https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/participatie/leefstraten. P O S T A D R E S Postbus 2888 3000 CW ROTTERDAM K A N T O O R A D R E S Blaak 31 3011 GA ROTTERDAM T E L E F O O N +31 10 224 64 39 F A X +31 10 412 58 39 E - M A I L I N T E R N E T arthur.vegt@loyensloeff.com

Nadere informatie

voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) vast te stellen

voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) vast te stellen B en W-nummer 15.0378; besluit d.d. 28-4-2015 Onderwerp (GroenLinks) inzake voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014 -zuid O W M G Complex want het houdt verband met: Tabaksteeg afsluiting Maanweg (dec. 2014) 3 e Spoor uitgesteld wegen-onderhoud toenemende onveiligheid fiets/auto hoofd-groenstructuur? Belangrijke schakel

Nadere informatie

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken:

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken: Onderwerp: Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: Luuk Brouwer Registratienr.: Dubbelklik hier Datum: 17 maart 2015 Afdeling/team: GW / Naar Raad: Ja Het college besluit Gemeentesecretaris

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18806 30 maart 2017 Verkeersbesluit 1 april 2017 Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen

Nadere informatie

Bunderhof 1 en 2. inleiding. Verkeersonderzoek. Verkeerskundig Adviesbureau V e r m e e r

Bunderhof 1 en 2. inleiding. Verkeersonderzoek. Verkeerskundig Adviesbureau V e r m e e r Verkeerskundig Adviesbureau V e r m e e r D Heule 25 4306 EA Nieuwerkerk T: 06-15020662 E: robvermeer@zeelandnet.nl Bunderhof 1 en 2 Verkeersonderzoek inleiding Ten behoeve van de ontsluiting van het woningbouwplan

Nadere informatie

videosurveillance minder doden en gewonden

videosurveillance minder doden en gewonden videosurveillance Een groep automobilisten en motorrijders rijdt véél te hard op de Nederlandse wegen. Daar blijft het vaak niet bij. Ze maken zich vaak ook schuldig aan bumperkleven, agressief rijden,

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie