Beleidsplan Er zijn... Zorg in de laatste levensfase

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Er zijn... Zorg in de laatste levensfase"

Transcriptie

1 Beleidsplan Er zijn Zorg in de laatste levensfase

2 Beleidsplan Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per januari 2017 Hr. P.C.M. van Emmerik (Paul) Mw. K.E. Kuiters- (Karin) Hr E. van Oeffel (Ed) Hr. W.J. Sleeuw (Wim) Mw. M.J. van Tol- van der Luit (Marja) Mw M. Weimar (Marijke) voorzitter secretaris penningmeester algemeen lid algemeen lid algemeen lid Secretariaat: Stichting Amandi Thuis Karin Kuiters Vlietkade 6W 2355 CR Hoogmade info@amandi-thuis.nl Website: Algemeen telefoon nr Coördinatoren: Mw. W.G.M. van der Meer (Mieke) Mw. J.G.M. Zwetsloot (Coby) Voor een tweede vrijwillige coördinator bestaat een vacature. Onze organisatie is aangesloten bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer Van de belastingdienst kregen wij de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) Hierdoor zijn giften en legaten aftrekbaar.

3 Beleidsplan Pagina 3 Inleiding Al meer dan 25 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase. De indeling in uitvoeringsorganen van deze zorg is onderhevig geweest aan de herinrichting van de gemeentegrenzen. De gemeente Kaag en Braassem bestond tot voor 1 januari 2009 uit twee gemeenten. Jacobswoude en Alkemade. Beide gemeenten kenden een historie op het gebied van deze aanvullende zorg. In Jacobswoude was de Stichting Hospicegroep Jacobswoude, lid van VPTZ Nederland, sinds 1990 aanwezig met een rijke historie en ervaring. In Alkemade werd al langere tijd zorg ingezet als onderdeel van Ouderenwerk De Spil. In 2010 is besloten om als zelfstandige stichting VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Kaag en Braassem verder te gaan en eveneens lid te worden van VPTZ Nederland. Per 1 juli 2015 zijn de beide Stichtingen samen gegaan en is besloten om door te gaan onder één naam en bestuur. De naamgeving is tot stand gekomen onder invloed van de oprichting van een zelfstandige Stichting, genaamd Hospice Amandi. Omdat samenwerking in de toekomst een logische stap leek (lijkt) is voor de Stichting die de palliatieve thuiszorg uitvoert gekozen voor een naamsverandering. Sinds juli 2015 bestaan we onder de naam Amandi-Thuis. De agenda van Amandi-Thuis word op dit moment (2017) bepaald door drie belangrijke pijlers: 1. Het continueren van kwalitatief hoog staande palliatieve zorg 2. Het continueren van het (nog jonge) fusieproces tussen de beide VPTZ-instellingen, nu verenigd in de Stichting Amandi-Thuis. 3. Het bezien van een fusieproces met de Stichting Hospice Amandi, welke zich bezig houdt met de realisatie en exploitatie van een Hospice-huis. Hoofddoel: Het hoofddoel van de stichting is: Het verlenen van aanvullende hulp en zorg thuis aan terminale patiënten en hun verwanten. Om het hoofddoel te bereiken is in dit beleidsplan een onderverdeling gemaakt in beleidsdoelstellingen. Deze doelstellingen worden in de volgende hoofdstukken nader toegelicht. Beleidsdoelstellingen 1. Wij zijn dienstbaar en beschikbaar en bieden zorg op maat. 2. Wij zijn zichtbaar in de samenleving. 3. De kwaliteit van de dienstverlening krijgt alle aandacht. 4. Het kennisniveau van de vrijwilligers en coördinatoren blijft optimaal. 5. De betrouwbaarheid en continuïteit zijn gegarandeerd.

4 Beleidsplan Pagina 4 Op dit moment wordt nog uitsluitend zorg in de thuissituatie geboden. Verschillende ontwikkelingen lijken echter de horizon van ons werken te veranderen. 1. Per 1 januari 2017 voorziet de subsidieregeling palliatieve terminale zorg, naast vergoeding voor inzetten bij mensen thuis en in zelfstandige hospices, ook in een tegemoetkoming in de kosten voor de VPTZ-inzetten bij cliënten in Wtzi-toegelaten instellingen. Dit kan een V&V-huis zijn maar ook een GGZ of VGZ locatie. Dat kan betekenen dat de Stichting in de toekomst samenwerkingsverbanden gaat afsluiten met in de gemeente aanwezige Wtzi-toegelaten instellingen. 2. Sinds januari 2012 is een onderzoek afgerond met betrekking tot de mogelijkheden voor een hospicevoorziening in de gemeente Kaag en Braassem. Daartoe is een nieuwe Stichting in het leven geroepen die verwacht per medio 2018 een Hospice gerealiseerd te hebben. Samenwerking met deze nieuwe stichting ligt in de lijn der verwachting. Vooralsnog is dit beleidsplan gericht op de zorg in de thuissituatie. Daarbij houden we vast aan onze vijf eerder genoemde beleidsdoelstellingen. 1. Wij zijn dienstbaar en beschikbaar en bieden zorg op maat Beleidsdoelstellingen Amandi-Thuis is continu bereikbaar d.m.v. een mobiel telefoonnummer en dagelijks zijn de coördinatoren beschikbaar om informatie te geven en op zorgvragen in te gaan. De zorg kan laagdrempelig worden aangevraagd door cliënt, mantelzorg, huisarts, verpleegkundigen, ziekenhuis etc. Voorafgaand aan de zorg vindt een gesprek plaats tussen cliënt en zijn naasten en de coördinator om de gewenste zorg op maat te kunnen leveren. Amandi-Thuis kent geen wachtlijst. Uit de evaluatie, tussentijds en na afloop van de zorg blijkt, dat de inzet van Amandi- Thuis met minimaal een voldoende wordt gewaardeerd. 2. Wij zijn zichtbaar in de samenleving Beleidsdoelstellingen In het werkgebied Kaag en Braassem* weten alle inwoners die onze zorg nodig hebben ons eenvoudig te vinden. Amandi-Thuis maakt onlosmakelijk onderdeel uit van de zorgketen in ons werkgebied en wordt door onze partners (huisartsen, thuiszorg, ziekenhuizen, zorginstellingen e.a.) gewaardeerd als een waardevolle partner.

5 Beleidsplan Pagina 5 De stichting beschikt over voldoende vrijwilligers uit de samenleving in het werkgebied. (* De gemeente Kaag en Braassem bestaat uit de woonkernen Oude- en Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade, Kaag, Roelofarendsveen, Leimuiden, Bilderdam, Rijnsaterwoude, Woubrugge en Hoogmade. ) 3. De kwaliteit van de dienstverlening krijgt alle aandacht De landelijke VPTZ kent een kwaliteitsbeleid dat is beschreven in het werkdocument Kwaliteit in VPTZ thuiszorgorganisaties en hospices. Amandi-Thuis hanteert dit document als leidraad. Kwaliteit is geen vaststaand gegeven, maar is een voortdurend proces dat voor verbetering vatbaar is. Van belang is dat er binnen de organisatie een sfeer heerst waarin het gebruikelijk is, dat men elkaar op de verschillende niveaus mag aanspreken op de naleving van de volgende aspecten. Beleidsdoelstellingen Voor de vrijwilligers geldt een selectiebeleid, waaraan vorm en inhoud wordt gegeven door een sollicitatiegesprek. Voorts geldt de verplichting, dat iedere vrijwilliger vóór inzet de basiscursus volgt en dat de vrijwilliger zich in deze stof herkent. In deze cursus worden praktische vaardigheden aangeleerd, maar is er ook aandacht voor de houding en competenties waarmee elke vrijwilliger zijn inzet binnen de Palliatieve zorg, zoals uitgevoerd door Amandi-Thuis, vorm en inhoud geeft. Voor de coördinator geldt eveneens dat hij/zij, hetgeen in de basiscursus wordt geleerd, zelf in voldoende mate bij zichzelf herkent en een plaats heeft gegeven. Daarnaast beschikt de coördinator over organisatorische en leidinggevende kwaliteiten. Van coördinatoren en vrijwilligers wordt verwacht, dat zij voldoende grenzen kunnen stellen aan zichzelf en anderen. Van bestuurders wordt gevraagd dat zij affiniteit hebben met Amandi-Thuis en een zekere gedrevenheid om dit uit te dragen naar anderen. Daarnaast beschikken zij over bestuurlijke kwaliteiten die zij voor Amandi-Thuis willen inzetten. Van een ieder binnen Amandi-Thuis wordt verwacht, dat zij respect hebben voor de ander, ongeacht zijn anders zijn in ziekte, ras, milieu of geloof/levensovertuiging. 4. Het kennisniveau van de vrijwilligers en coördinatoren blijft optimaal Palliatieve zorg is bedoeld om het lijden van mensen die ongeneeslijk ziek zijn zoveel mogelijk te voorkomen en waar mogelijk te verlichten. Het streven is om de zieke nog de beste kwaliteit van leven te geven. De vrijwilligers van Amandi-Thuis behoren voldoende kennis en vaardigheden te bezitten om deze zorg te kunnen bieden. Hierbij dient Amandi-Thuis complementair te zijn aan de professionele zorg,

6 Beleidsplan Pagina 6 ondersteunend en aanvullend te zijn naar de mantelzorg, de menselijke factor in de zorg te representeren en actueel zicht te blijven houden op ontwikkelingen in de zorg. Beleidsdoelstellingen De vrijwilligers hebben allen de Basiscursus vrijwilliger terminale zorg afgerond. De vrijwilligers nemen jaarlijks deel aan verschillende vormen van interne en externe deskundigheidsbevordering. Regelmatige deelname aan de deskundigheidsbevordering maakt onderdeel uit van de zogenoemde tweejaarlijkse voortgangsgesprekken. De coördinatoren nemen deel aan het regionale netwerk van coördinatoren; Amandi-Thuis participeert in het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Holland Noord. 5. De betrouwbaarheid en continuïteit zijn gegarandeerd Het kwaliteitsbeleid, onze werkwijze en de evaluaties met de cliënt en diens naasten vormen ingrediënten voor onze betrouwbaarheid. Beleidsdoelstellingen Het onderhouden van goede relaties voor draagvlak in de samenleving. Voor de continuïteit is het van groot belang dat wij als organisatie vitaal en betrokken blijven in onze samenleving. Het onderhouden van een goed samenwerkingsverband met collega-organisaties in de regio. Wij vinden het belangrijk om een goede samenwerking te hebben met onze collega-organisaties in de regio, zowel op bestuurlijk als op uitvoerend niveau van onze coördinatoren en de vrijwilligers. Continuïteit op bestuurlijk niveau. Bestuurlijk heeft Amandi-Thuis een rooster van aftreden vastgesteld. Een zittingsperiode duurt vier jaar. Voor de continuïteit van het bestuur, is maximaal één lid van het dagelijks bestuur aftredend. Het voeren van een goed financieel beleid met daaraan gekoppeld passende subsidie en fondsenwerving. Financieel is de continuïteit voor een deel gewaarborgd door de landelijke subsidieregeling. Tevens ontvangen we op dit moment van een goede doelenfonds een jaarlijks bedrag voor scholing en cursussen. Van de gemeente wordt een subsidie voor vervangende mantelzorg ontvangen. Fondsenwerving blijft een aandachtspunt voor de organisatie.

7 Beleidsplan Pagina 7 Tot slot Binnen de gemeente Kaag en Braassem zijn op het moment van schrijven van dit beleidsplan, met de oprichting van de nieuwe stichting t.b.v. de hospicevoorziening, twee stichtingen voor palliatieve terminale zorg actief. Die dragen op dit moment ook een gedeelde gezamenlijke naam anticiperend op een samengaan. Het blijkt dat dit niet in alle gevallen duidelijk is voor de cliënten, voor de plaatselijke bevolking, voor de verwijzers, voor de fondsenverstrekkers, etcetera. Zorg zal dus moeten worden besteed aan naamsbekendheid en doelstellingen van beide Stichtingen. Zoals eerder gememoreerd willen wij er naar streven, dat er één overkoepelende organisatie komt voor vrijwillige palliatieve terminale zorg in de gemeente Kaag en Braassem. We vertrouwen er op dat we door de band met onze vrijwilligers in dit streven zullen slagen. Er zijn Er zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor het bestuur van de Stichting Amandi-Thuis. Een belangrijke beleidsdoelstelling die nog niet aan bod is gekomen is de beleidsdoelstelling van het bestuur ten opzichte van onze vrijwilligers. Die is: Om er te zijn voor de vrijwilligers zodat die in een veilige en fijne omgeving hun dankbare en mooie werk kunnen doen. Het dagelijks bestuur van Stichting Amandi-Thuis Paul van Emmerik, voorzitter Karin Kuiters, secretaris Ed van Oeffel, penningmeester

8 Jaarverslag 2016 Pagina 1 Jaarverslag 2016 Oude Wetering, maart 2017

9 Jaarverslag 2016 Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per januari 2017 Hr. P.C.M. van Emmerik (Paul) Mw. K.E. Kuiters- (Karin) Hr. E. van Oeffel (Ed) Hr. W.J. Sleeuw (Wim) Mw. M.J. van Tol- van der Luit (Marja) Mw. M. Weimar (Marijke) voorzitter secretaris penningmeester algemeen lid algemeen lid algemeen lid Secretariaat: Stichting Amandi-Thuis Vlietkade 6W 2355 CR Hoogmade info@amandi-thuis.nl Website: Algemeen telefoon nr Coördinatoren: Mw. W.G.M. van der Meer (Mieke) Mw. J.G.M. Zwetsloot (Coby) Voor een tweede vrijwillige coördinator bestaat een vacature. Onze organisatie is aangesloten bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer Van de belastingdienst kregen wij de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) Hierdoor zijn giften en legaten aftrekbaar.

10 Jaarverslag 2016 Pagina 3 VOORWOORD Waar 2015 het jaar was waarin de ruim 25-jarige ervaring van VPTZ Jacobswoude en de ervaring van VPTZ Kaag en Braassem zich voegden tot Amandi-Thuis, daar is 2016 het jaar naar de aanloop van (mogelijk) al weer een fusie. In Kaag en Braassem is eveneens de Stichting Hospice Amandi werkzaam die zich bezig houdt met het oprichten van een Hospice-huis in Nieuwe Wetering. De twee spelers op het veld van Palliatieve Terminale Zorg kunnen veel voor elkaar betekenen. Een vergaande samenwerking ligt dan ook meer dan voor de hand. Vandaar dat beide besturen hebben uitgesproken te willen onderzoeken of een fusie een logische stap is. In de tussentijd gaat de begeleiding door. Onze vrijwilligers zijn het afgelopen jaar (2016) 21 maal ingezet, daar waar hun specialisme gevraagd werd. De coördinatoren hebben een wisseling van de wacht ondergaan. Het vertrouwde gezicht, Esther Wongsodikromo, heeft ons verlaten en haar plaats is ingenomen door Mieke van der Meer. De nieuwe coördinator heeft zich, gesteund door de beide vrijwillige coördinatoren, al uitstekend ingewerkt. De uitvoering van de palliatieve zorg in Kaag en Braassem is van hetzelfde hoge peil als voorheen. Het bestuur heeft tussen alle fusieperikelen door het oog op twee zaken gehouden. De kwaliteit van de zorgverlening (ondersteund door een uitgebreid opleidingsprogramma) en de zorg voor een veilige werkomgeving van de vrijwilligers. Vol goede moed en gesteund door een vast en enthousiast vrijwilligers corps gaan we door op het ingeslagen pad. Het verlenen van goede palliatieve zorg EN een verdergaande samenwerking of misschien wel fusie met de Hospice Amandi. De gezamenlijke naamgeving verraadt die ambitie en daar willen we ons sterk voor maken. Eén en één moet drie kunnen worden is het eerste jaar van een eenvormige boekhouding van de bezigheden rondom de palliatieve zorg van alle kernen rondom de Braassemermeer. U kunt verderop de verslagen van de verschillende disciplines van het bestuur van Amandi Thuis lezen. Onze doelstellingen voor de toekomst worden niet alleen bepaald door de nieuwe collega op het gebied van de terminale zorg. Nieuwe mogelijkheden in de wetgeving dagen ons uit om ook de samenwerking met verzorgingstehuizen te gaan zoeken. Waar die samenwerking toe leidt weten we niet maar we zijn er erg nieuwsgierig naar. En in de tussentijd hebben we natuurlijk onze aandacht bij datgene wat ons het meest aan het hart gaat, het bijstaan van onze (toekomstige) cliënten en hun mantelzorgers in die moeilijke laatste fase van het leven. We kunnen daarbij op de steun rekenen van onze vaste groep van 29 vrijwilligers, die hun hart hebben gegeven aan dit mooie werk, de Palliatieve Terminale Zorg Thuis.

11 Jaarverslag 2016 Pagina voelt dus als een tussenjaar waarin we kort rust hebben gevonden voor de opstart naar een volgend avontuur, met behoud van datgene wat ons bindt en groot heeft gemaakt. Met dank aan alle mensen binnen onze organisatie en binnen ons netwerk van relaties die onze organisatie een warm hart toedragen. We hebben vertrouwen in de toekomst. Het is mooi om te zien, dat iedereen gemotiveerd is en blijft, om hun bijzondere vrijwilligerswerk te kunnen doen. Overigens: Per januari 2017 heeft het bestuur afscheid genomen van voorzitter Coby de Koning en ons bestuurslid Riet Hekkenberg. Reden waarom u een andere naam als voorzitter aantreft onder dit voorwoord. Allemaal hartelijk bedankt. Paul van Emmerik, voorzitter

12 Jaarverslag 2016 Pagina 5 VERSLAG VAN DE SECRETARIS Stichting Amandi-Thuis Samenstelling bestuur 2016 Coby de Koning Ed van Oeffel Karin Kuiters Riet Hekkenberg Marijke Weimar Marja van Tol Wim Sleeuw : voorzitter : penningmeester : secretaris : lid ( PR) : lid ( PR) : lid : lid Het bestuur van Stichting Amandi-Thuis heeft in 2016 negen keer vergaderd. Hierbij waren de coördinatoren aanwezig. Omdat het pas een half jaar terug was dat Stichting Hospicegroep Jacobswoude en VPTZ Kaag en Braassem samen zijn gegaan is er hard gewerkt om er één organisatie van te maken. Dit jaar hebben we veel aandacht besteed aan het opleidingsprogramma van de vrijwilligers, hierdoor is er een grote inhaalslag gemaakt. Daarnaast is de website geopend en is de folder aangepast. We zijn op de hoogte gehouden van de vorderingen omtrent het realiseren van Hospice Amandi. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Esther Wongsodikromo onze coördinator, maar we hebben gelukkig in Mieke van der Meer een goede vervanger gevonden. Haar 100 dagen notitie en de QuickScan van de VPTZ hebben het bestuur duidelijk laten zien waar we de komende periode mee aan de slag kunnen gaan. Een speciale visiebijeenkomst heeft ons ook meer inzicht gegeven. Dit jaar hebben 2 afgevaardigden de Regio dag van de VPTZ bezocht en zijn 2 afgevaardigden naar de MAG bijeenkomst van de gemeente Kaag en Braassem geweest. Verder is er 1 maal een regio bijeenkomst bijgewoond. Karin Kuiters, secretaris

13 Jaarverslag 2016 Pagina 6 Stichting Amandi-Thuis Jaarverslag van de coördinatoren ALGEMEEN 2016 kan worden betiteld als een bewogen jaar voor Amandi-Thuis. Nog maar net gefuseerd, dienden zich diverse personeelswisselingen en vraagstukken aan. Zo is er gesproken over inzetten van vrijwilligers in verzorgingshuizen en is er op alle niveaus overleg geweest over een toekomstige fusie met Stichting Hospice Amandi. Deze onderwerpen zullen ook in 2017 weer de aandacht krijgen. Esther Wongsodikromo, 1 e coördinator, is per 1 mei 2016 uit dienst getreden. Per 15 juni 2016 is haar vervanger, Mieke van der Meer, aangesteld. Zij is nieuw in het vakgebied en nieuw voor de organisatie, waardoor ze een neutrale, objectieve rol vervult. In een notitie 100 dagen Amandi heeft ze haar bevindingen beschreven en voorstellen gedaan om de dienstverlening en samenwerking te optimaliseren. Els van der Meer, 2 e coördinator, heeft eind 2016 haar positie vacant gesteld. Er is nog geen vervanger voor haar gevonden. In het licht van de beoogde samenwerking tussen Hospice Amandi en Amandi-Thuis wordt nagedacht over een tijdelijke overbruggingsoplossing. De vrijwilligersgroep is in omvang gelijk gebleven: enkele van hen hebben afscheid genomen van de organisatie en we hebben vier nieuwe vrijwilligers opgeleid. De ontmoetingen tijdens thematafels, opleidingen en evaluaties hebben bijgedragen tot een beter saamhorigheidsgevoel. 1. DE VRIJWILLIGERSGROEP Veelal wegens veranderde privéomstandigheden hebben vijf vrijwilligers onze organisatie verlaten. Er zijn vier nieuwe vrijwilligers opgeleid en aangesteld in december. Zij leveren door hun vragen en open houding een mooie bijdrage aan de verdere verbinding tussen de vrijwilligers. Een van de bestuursleden, Riet Hekkenberg, is met het bestuurswerk gestopt en is weer vrijwilligerswerk gaan doen. Het totale vrijwilligersbestand bestaat uit 29 leden. Er is nog enigszins een bloedgroepenverschil voelbaar, maar de nieuwe coördinator wordt goed geaccepteerd en krijgt het vertrouwen. Gezien en gehoord worden is van groot belang. In piekperiodes (gecombineerd met de vakantietijd), hebben we een schaarse bezetting. Als er te lang geen inzet is en er geen beroep wordt gedaan op de vrijwilligers, lijkt de bereidheid om afspraken te verzetten zodra er wel een inzet komt, geringer. Om die reden streven we ernaar de vrijwilligers door deelname aan werkgroepen betrokken te houden. De coördinator begeleidt de werkgroepen. Er is met drie aspirant vrijwilligers gesproken die bij nader inzien afzagen van de functie. Voor de werving van nieuwe vrijwilligers is het goed om onze aandacht te richten op de kleinere kernen in onze gemeente. De vaste vrijwilligers worden opgeleid t/m module drie.

14 Jaarverslag 2016 Pagina 7 Bijeenkomsten Er zijn dit jaar vier bijeenkomsten met de vrijwilligers en de coördinatoren geweest waarbij: Het gedicht De Brug speciaal is uitgelicht als beeldverhaal voor brochures en het werven van nieuwe vrijwilligers. Een wederzijdse en onderlinge kennismaking heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de nieuwe coördinator. De drie thematafels (PR, inzetten in zorginstellingen en kennismaken met antwoorden op de vraag waarom doe je dit werk ) gaven veel informatie en zorgden voor een prettige, interactieve avond. Het thema: wat te doen bij epilepsie? en het al dan niet toedienen van medicatie is nader uitgewerkt door Karin Kuiters en Wim Sleeuw. Met stellingen en informatie over wet- en regelgeving t.a.v. de aansprakelijkheid zijn de vrijwilligers geïnformeerd. Half december de eindejaar bijeenkomst plaats vond in De Spreng. We hebben de overleden cliënten en ex-vrijwilligers herdacht met een herinnering of tekst. Iedereen ontving een mooie kaars en een VVV-bon. Naar aanleiding van enkele vragen over de wijze van overdragen, heeft een werkgroep, bestaande uit Coby Zwetsloot, Ingrid Moes, Margré Volwater en Mieke van der Meer, de werkwijze onderzocht. Hieruit is een nieuwe werkinstructie voortgekomen, waarbij het onderling informeren per mail een rol heeft gekregen. Margré Volwater heeft een nieuwe vorm gegeven aan het overdracht schrift. Dank aan allen. Het gedicht Breng jij mij tot aan de brug plus foto heeft als omslag gediend voor de brochure van Amandi tijdens de VPTZ-beurs in het Alrijne ziekenhuis. Alle vrijwilligers hebben een geprint exemplaar ontvangen. Opleiding nieuwe vrijwilligers Mede op advies van VPTZ trainer Carla van der Weelie is gekozen voor een interne opleiding van de vier nieuwe vrijwilligers plus de nieuwe coördinator. De vorm die we gekozen hebben is één dag opleiding door Veronica Groen in t Woud, VPTZ trainer en coördinator bij Hospicegroep Alphen Nieuwkoop. Vervolgens namen zij deel aan de tweedaagse in company training Balans in Verlies. En tot slot een praktijkles in tiltechnieken door Buurtzorg. Dit heeft geleid tot vier gemotiveerde en gecertificeerde vrijwilligers. Deskundigheidsbevordering Het beleid van het bestuur en de coördinatoren is gericht op het verlenen van deskundige zorg en ondersteuning aan de terminale cliënten en diens naasten in de thuissituatie. In het kader daarvan is er ook voor dit jaar een scholingsprogramma opgesteld ter bevordering van de deskundigheid. In dit scholingsprogramma zijn voor de coördinatoren en de vrijwilligers diverse trainingen opgenomen. Het scholingsprogramma heeft als doelstelling de vrijwilligers toe te rusten op hun taak als vrijwilliger in de terminale zorg. Er wordt naar gestreefd dat alle vrijwilligers het trainingsaanbod volgen. Dit jaar hebben de vrijwilligers en coördinatoren met veel enthousiasme de volgende trainingsmodules gevolgd: Module 1 Afstemming op de ander (5 deelnemers) Module 2 Balans in Verlies (1 deelnemer individueel) Als in company training: 15 deelnemers Module 3 Dichtbij jezelf, dichtbij de ander (3 deelnemers) Module 10 Voice Dialogue (1 deelnemer) Module 4 voor coördinatoren Reflectiemethodieken (1 deelnemer)

15 Jaarverslag 2016 Pagina 8 De in company training is georganiseerd om de open trainingen van de VPTZ niet teveel te belasten. We hebben deze geëvalueerd: er zijn voor- en nadelen ervaren. Er is besloten niet opnieuw voor een in company training te kiezen, omdat een gevoel van veiligheid kan ontbreken (ons kent ons). Naast deze trainingen zijn er ook andere scholingsactiviteiten georganiseerd: - 30 maart Thema avond De laatste zorg door Marja van Tol - Samen met de Vrijwillige Mantelzorgorganisaties enkele workshops Tiltechnieken en een tweetal workshops over Rouw en Verlies. De coördinatoren hebben de inspiratie dag van de VPTZ bijgewoond, waar ze veel ideeën hebben opgedaan over actuele thema s (inzetten in zorginstellingen, fusie-ervaringen, collegiale samenwerking). 2. HULPVRAGEN In 2016 werd er 24 keer een beroep gedaan op de stichting Amandi-Thuis. Er is 21 keer daadwerkelijk hulp verleend, waarvan 2 keer in de vorm van burenhulp aan de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. De aanvragers voor de hulp die werd verleend in 2016 waren afkomstig van familie, de thuiszorgorganisaties Activite en Buurtzorg en de huisarts. Waar kwamen de hulpvragen vandaan? Aantal hulpvragen Plaats Ingezet Niet ingezet Bijzonderheden 22 Kaag & Braassem 19 3 Overleden voor inzet 2 Alphen-Nieuwkoop 2 Burenhulp UREN/INZET VRIJWILLIGERS Overzicht aantal ingezette terminale zorguren Plaats Aantal hulpvragen Aantal uren ingezet door vrijwilligers Gemiddeld aantal uren per hulpvraag Aantal uren coördinatoren Gemiddeld aantal uren per hulpvraag Kaag & Braassem , ,7

16 Jaarverslag 2016 Pagina 9 Alphen- Nieuwkoop Kernteam K&B TOTAAL , ,7 Bijzonderheden: - Naast de zogenaamde terminale zorguren zijn in het jaar 2016 door de vrijwilligers ook uren ingezet voor deskundigheidsbevordering, vrijwilligersbijeenkomsten, persoonlijke gesprekken en condoleancebezoeken. - De coördinatoren hebben naast de coördinatie en de administratie van de hulpvragen nog uren ingezet voor o.a. bestuursvergaderingen, regiovergaderingen, promotieactiviteiten en eigen deskundigheidsbevordering. Inzet van de terminale zorg De vrijwilligers kunnen alle dagen van de week hulp verlenen. De diensten kunnen liggen tussen s morgens 7.00 en s avonds 23 uur en variëren van 2 tot 4 uur per dienst. De vrijwilligers zijn in 2016 op de volgende dagdelen ingezet (indicatief): Inzet van de terminale zorg Diensten s ochtends Diensten s middags Diensten s avonds Kaag en Braassem SAMENWERKING Stichting Amandi-Thuis werkt in de regio samen met de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop en de VPTZ Aurelia. De samenwerking tussen deze groepen was in 2016 minder intensief, maar wordt door alle betrokkenen zeker als waardevol ervaren. De samenwerking bestaat enerzijds uit het uitwisselen van informatie en kennisoverdracht en anderzijds uit het over en weer inzetten van vrijwilligers bij de hulpvragen. Overigens hebben we dit jaar geen gebruik hoeven te maken van deze burenhulp. Wel hebben we dit jaar, in de beide Hospice-woningen burenhulp (1x) verleend aan de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. De stichting Amandi-Thuis werkt binnen de gemeente Kaag en Braassem samen met de ouderenadviseur van de Spil en de mantelzorg consulente van Driemaster. Zij sturen de vrijwilligersgroep Vrijwilligers Vervangende Mantelzorg (VVM) aan. Periodiek hebben de ouderenadviseur, de mantelzorg consulente en een coördinator van Amandi-Thuis overleg met elkaar. De samenwerking komt tot uiting door: - De vrijwilligers van Amandi-Thuis, kortdurend en op vrijwillige basis, voor de VVM in te zetten in tijden van onderbezetting in vakantieperiodes - De indicatiestelling voor het inzetten van de juiste vrijwilliger in de juiste hulpvraag (terminale ondersteuning versus mantelzorgondersteuning) te borgen. - Het aanbieden van gezamenlijke scholing aan de beide vrijwilligersgroepen. Dit is in 2016 tot uiting gebracht in trainingen Til en Verplaatsing techniek en een workshop Rouw en Verlies.

17 Jaarverslag 2016 Pagina PROMOTIEACTVITEITEN Vanwege de wisseling in bezetting zijn de PR-activiteiten beperkt geweest. Onderstaand een samenvatting. Amandi Thuis kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersvereniging K&B Oost een donatie. Coby de Koning deed een woordje over ons werk, wat werd gepubliceerd in het witte weekblad. In februari bezocht een vertegenwoordiging van onze stichting de open dag van De Kleine Poort op het Veenderveld in Roelofarendsveen. Dit is een ruimte om een overledene op te baren en afscheid te nemen van de overledene. 26 juni heeft een aantal vrijwilligers meegefietst met de sponsortocht van de RABO bank. In juli stond Amandi Thuis met een informatiekraam op de streekmarkt van WIJdezorg locatie Jacobus In november 2016 stond er in het witte weekblad een artikel over het werk van Amandi Thuis, gecombineerd met een mooie foto. In december 2016 stond er in diverse bladen een artikel over onze eindejaars bijeenkomst waar we alle mensen herdachten waar we waren ingezet. De folders van Amandi Thuis zijn twee keer dit jaar opnieuw verspreid naar de diverse punten in onze gemeente. Dit gebeurt met hulp van vrijwilligers volgens een schema.de website werd bijgehouden met nieuwsberichten. Zie onder: Nieuws bij Vrijwilligers. Uitgelicht In juni is deelgenomen aan de Streekmarkt, georganiseerd door WIJdezorg Jacobus. De belangstelling was niet groot, maar de contactmomenten waren goed. Op 8 oktober vond er in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve zorg (10 oktober) een kennismakingsmarkt plaats om VPTZ-organisaties te promoten uit de regio Zuid Holland Noord. Dit werd georganiseerd door Miranda Heemskerk, palliatief verpleegkundige. Er waren kraampjes aanwezig in het ziekenhuis en we hebben ons daar van 12 uur tot 14 uur gepresenteerd aan bezoekers en het personeel. Het bleek lastig om contact te maken. De artsen hadden geen tijd, de verpleegkundigen wisten vaak al van ons bestaan af en de bezoekers kwamen naar het ziekenhuis om beter te worden en hadden niet zoveel interesse in de terminale fase. Desondanks positief, want er was veel collegiale uitwisseling en we hebben ideeën op gedaan. TOT BESLUIT Als we alle aspecten in ogenschouw nemen, kijken we tevreden terug op 2016: - Organisatorisch vanwege een verbeterde samenwerking na de fusie in Operationeel vanwege een verdere kennismaking met elkaar, discussie en overeenstemming in werkwijzen. - Professioneel vanwege deskundigheid die we zien groeien, dankzij de trainingen en themabijeenkomsten.

18 Jaarverslag 2016 Pagina 11 - Qua bezetting constateren we dat we werken met een enthousiaste en onverstoorbare groep vrijwilligers die zeer flexibel zijn; We worden gezien als een enorm gewaardeerde en onmisbare schakel in de terminale zorgverlening. Dit baseren we op reacties van cliënten, naasten en wijkverzorgenden. Veel dank en waardering gaat uit naar iedere vrijwilliger, die op zijn/haar eigen unieke wijze invulling geeft aan het zijn bij de cliënt en de naasten. Die eigen kleur zorgt ervoor dat er een mooi steentje wordt toegevoegd aan het mozaïek van iemands leven (zowel van de cliënt als van diens familie). Zonder bestuur en toegewijde coördinatoren zouden de vrijwilligers hun werk niet goed kunnen doen. Die ondersteuning willen we blijven leveren en waar het kan, verbeteren. We danken Els van der Meer nogmaals voor haar enorme toewijding en inzet en we laten haar zij het langzaam vrij om weer andere zinvolle activiteiten te ontplooien. Mede namens de medecoördinatoren, Coby Zwetsloot en Els van der Meer, Mieke van der Meer, 1 e coördinator

19 Jaarverslag 2016 Pagina 12 Toelichting op de jaarrekening 2016 en de begroting 2017 van de Stichting Amandi Thuis Balans per 31 december 2016 De Reserve Huisvesting is gevormd met als doel te komen tot de realisatie van een Hospice. Om de fluctuatie van de subsidie van het Ministerie van VWS, die afhankelijk is van het aantal malen dat er daadwerkelijk hulp is verleend, op te kunnen vangen is er een Egalisatie Reserve gevormd. Het positieve resultaat over 2016 wordt hier aan toegevoegd. Een deel van de toegezegde MAG subsidie van de gemeente is bedoeld voor gezamenlijke opleidingen met andere MAG instanties in de gemeente Kaag en Braassem. Door een wisseling van onze betaalde coördinatrice in 2016 is dit nog niet volledig gerealiseerd. Dit wordt in 2017 verder opgepakt en hiervoor is een reserve in de balans opgenomen. Ten behoeve van de viering van het volgende lustrum is eveneens een reserve gevormd. Exploitatieoverzicht 2016 / Begroting 2017 De subsidie van het Ministerie van VWS is afhankelijk van het aantal daadwerkelijke hulpverleningen in de voorgaande drie jaar en of er wel of geen betaalde coördinator in dienst is. Voor 2017 is een bedrag van toegezegd. Van onzegemeente is een MAG bijdrage ontvangen van Dit zelfde bedrag wordt verwacht voor De bijdrage die wij gedurende vijf jaar van de Hugo van der Poelfonds ontvangen ad is in 2016 eenmalig verhoogd naar Van Ondernemersvereniging Kaag & Braassem Oost ontvingen wij tijdens hun nieuwjaarsbijeenkomst in 2016 een bijdrage van 500. Van het RABO Stimuleringsfonds is in 2016 de laatste bijdrage ontvangen. De kosten voor de coördinatoren zijn, zowel in 2016 als in 2017 gebaseerd op één betaalde coördinator en twee vrijwillige coördinatoren. Het positieve resultaat over 2016 zal ten gunste van de Egalisatie Reserve worden gebracht. De donaties zijn afhankelijk van incidentele giften en zijn derhalve niet goed vooruit te begroten. Voor de scholing wordt in ook weer in 2017 een extra inhaalslag gemaakt, zodat alle vrijwilligers op het juiste opleidingsniveau komen. De bestuurskosten voor 2017 zijn hoger begroot dan de afgelopen jaren. Dit wordt voor een deel veroorzaakt door hogere kosten i.v.m. de besprekingen met de Stichting Hospice Amandi om in de toekomst tot een fusie te komen.

20 Jaarverslag 2016 Pagina 13 Een ander deel heeft te maken met de wens om voor de coördinatoren een eigen ruimte te creëren voor het houden van besprekingen met vrijwilligers e.d. Eventueel zouden hier ook de bestuursvergaderingen gehouden kunnen worden. Ed van Oeffel Penningmeester

21 Jaarverslag 2016 Pagina 14 Balans per 31 december december december 2016 Activa Passiva Vorderingen Rente Banken Hugo van der Poelfonds Liquide middelen SNS Regio Bank Rabo Bank Renterekening Rabo Bank r/c ING r/c Algemene Reserve Reserve Huisvesting Egalisatie Reserve Subsidie Resultaat Reserve opleidingen Reserve jubileum Kortlopende schulden Nog te betalen kosten

22 Jaarverslag 2016 Pagina 15 Resultaat 2016 / Begroting 2017 Begroting 2016 Werkelijkheid 2016 Begroting 2017 Inkomsten Subsidie VWS MAG bijdrage Donaties Hugo van der Poelfonds Ond.ver. Kaag & Braassem Rabo Stimuleringsfonds Rente Totale inkomsten Uitgaven Betaalde coordinator Vrijwillige coordinatoren Scholingskosten Overige kosten vrijwilligers Bestuurs- en Vergaderkosten Algemene kosten Reservering jubileum Overigen Totale uitgaven Resultaat

Beleidsplan Er zijn... Zorg in de laatste levensfase

Beleidsplan Er zijn... Zorg in de laatste levensfase Beleidsplan 2017 2021 Er zijn........ Zorg in de laatste levensfase Beleidsplan 2017 2021 Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per januari 2017 Hr. P.C.M. van Emmerik (Paul) Mw. K.E. Kuiters-

Nadere informatie

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016 Beleidsplan 2013 2016 Er zijn. Zorg in de laatste levensfase Pagina 1 Inleiding Al meer dan 20 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Pagina 1. Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2016 Pagina 1. Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Pagina 1 Jaarverslag 2016 Oude Wetering, maart 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per januari 2017 Hr. P.C.M. van Emmerik (Paul) Mw. K.E. Kuiters-

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Pagina 1. Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2017 Pagina 1. Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 Pagina 1 Jaarverslag 2017 Oude Wetering, maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per januari 2018 Hr. P.C.M. van Emmerik (Paul) Mw. K.E. Kuiters-

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Oude Wetering, mei 2016

Jaarverslag 2015 Oude Wetering, mei 2016 Jaarverslag 2015 Oude Wetering, mei 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 2 ALGEMENE GEGEVENS: Samenstelling bestuur per 1 juli 2015 Mw. J.C.M. de Koning-Kraan (Coby) Mw. K.E. Kuiters- (Karin) Hr E. van Oeffel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Ondersteunende zorg thuis door vrijwilligers bij mensen in de laatste levensfase

Jaarverslag 2014. Ondersteunende zorg thuis door vrijwilligers bij mensen in de laatste levensfase Jaarverslag 2014 Ondersteunende zorg thuis door vrijwilligers bij mensen in de laatste levensfase Oude Wetering, april 2015 ALGEMENE GEGEVENS: Het bestuur wordt gevormd door: Mw. J.C.M. de Koning-Kraan

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Jaarverslag 2016

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2016 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben dan kunt u hiervoor

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist

Jaarverslag 2014 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist Jaarverslag 2014 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist 30 Zeist 7 Driebergen 1 Doorn - vrijwillige terminale thuiszorg in en rond Zeist - Inhoudsopgave Voorwoord 1 De vrijwilligers... 2 1.1

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG 2016 1. Inleiding We kijken terug op een waardevol jaar. Het aantal inzetten is verminderd, 7 tegen 13 vorig jaar; het aantal zorguren

Nadere informatie

Meerjaren beleidplan

Meerjaren beleidplan 1 Als sterven dichtbij komt Meerjaren beleidplan 2016-2020 Benthuizen Boskoop Hazerswoude Koudekerk a/d Rijn Waddinxveen Inleiding Voor u ligt jet meerjaren beleidsplan 2016 tot 2020 van Aurelia. De opzet

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht Beleidsplan Stichting Hospice Barendrecht 2014 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 4. Organisatie 5. Zorg en vrijwilligersbeleid 6. Beleidsplan en activiteiten 2 1. Inleiding Deze nota beschrijft

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2017 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Jaarverslag 2017, Stichting VPTZ Berkenstein Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP Secretariaat: Röntgenlaan 6 2641 ZH Pijnacker Telefoon: 015 369 55 47 Inleiding Het jaar 2013 verliep voor ons werk rustig. In punt 2 van dit

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

Voorwoord. Aurelia VPTZ Jaarverslag 2014 2 mei 2015 2

Voorwoord. Aurelia VPTZ Jaarverslag 2014 2 mei 2015 2 In het spanningsveld van kwaliteitsbeleid en het karakter van een vrijwilligersorganisatie Jaarverslag 2014 Benthuizen Boskoop Hazerswoude Koudekerk a/d Rijn Waddinxveen Als sterven dichtbij komt Aurelia

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 INLEIDING Inleiding Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland 1 Jaarverslag 2018 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014

Activiteitenplan 2014 Activiteitenplan 2014 Voorwoord Voor u ligt het activiteitenplan van de stichting Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden- Holland. Het plan is een afgeleide van het beleidsplan en de activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A.,

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., JAARVERSLAG 2017 Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., KvK 41091425, Gerwenseweg 37, 5674SE Nuenen info@vrijwilligerszorgthuis.nl 1 Inhoudsopgave. 1. Voorwoord 2. Verslag van het bestuur

Nadere informatie

STICHTING JOYCE TOL FONDS

STICHTING JOYCE TOL FONDS STICHTING JOYCE TOL FONDS te Nieuwkoop Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Page Verslag van activiteiten 2 Jaarrekening Balans per 31 December 2015 3 Winst en verlies rekening over 2015 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2015 : bijlage

Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2015 : bijlage Stichting Hospice Dronten Copernicuslaan 1, 8251 AB Dronten Telefoon 0321-767085 www.hospice-dronten.nl info@hospice-dronten.nl Jaarverslag 2015 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Algemeen : 1-3

Nadere informatie

Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid. hun laatste levensfase kunnen afsluiten,

Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid. hun laatste levensfase kunnen afsluiten, Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten, in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Sinds ongeveer 20 jaar worden er in Nederland regelmatig

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014 Inhoud Inleiding... 3 Terugblik op 2014.... 3 Activiteiten VPTZ Venlo e.o.... 4 Financiën... 7 3 Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland.

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland. 1 Jaarverslag 2016 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg dnalreden De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden

Nadere informatie

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 Jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... - 2-1. Algemeen... - 3-1.1 Missie en doelen...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Hospice Amandi

Jaarverslag Stichting Hospice Amandi Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Amandi ALGEMENE GEGEVENS Samenstelling bestuur per januari 2017 Wim Sleeuw Vacature Jan Zandvliet Johan de Graaf Rob Hensen Riet Spaargaren Paul Wolvers Voorzitter Secretaris

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi Jaarverslag 2014 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. 2014 was het eerste volle jaar van onze jonge stichting. Er is veel werk verzet in de verschillende

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2014

Jaarverslag Jaarrekening 2014 Jaarverslag Jaarrekening 2014 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG 2017 1. Inleiding We kijken terug op een waardevol jaar. Het aantal inzetten is gelijk gebleven, namelijk 7; het aantal zorguren

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2017

Beleidsplan 2012-2017 TERMINALE THUISHULP NOORDWEST OVERIJSSEL Beleidsplan 2012-2017 Pagina 1 van 5 Inhoud 1. Inleiding 2. De missie van de Stichting Terminale Thuishulp NWO 3. Beleidsdoelen Stichting Terminale thuishulp Noordwest

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP JAARVERSLAG 2018 1. Inleiding We kijken terug op een waardevol jaar: bij 9 cliënten werden vrijwilligers ingezet; het aantal zorguren was 136

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016

Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016 Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016 1: Inleiding Het beleid van de overheid ten aanzien van de zorg voor ouderen en de terminale zorg in de laatste levensfase is gericht op een steeds grotere

Nadere informatie

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave Algemeen Pagina 1. Jaarverslag van het bestuur 1 2. Gegevens van de rechtspersoon 2 3. Vaststelling van de jaarrekening 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Inleiding Op 1 oktober 2008 werd de Stichting Omgangshuis Houten opgericht en op 17 mei van het daaropvolgende jaar vond het eerste bezoek plaats. Sinds die

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist

Jaarverslag 2013 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist Jaarverslag 2013 Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Zeist Inhoudsopgave Voorwoord 1 De vrijwilligers... 2 1.1 De cijfers... 2 1.2 Het hospice... 3 1.3 De thuiszorg... 4 2 De organisatie... 5 3

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017 Inleiding Ook in 2017 is de samenwerking met gemeenten, waarvan inwoners een beroep doen op het Omgangshuis, verder verstevigd. Het sinds vorig jaar ook door

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland.

Jaarverslag Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland. 1 Jaarverslag 2017 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. Is aangesloten bij VPTZ Nederland 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden

Nadere informatie

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 Jaarverslag Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... - 2-1. Algemeen... - 3-1.1 Missie en doelen...

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2015

Jaarverslag Jaarrekening 2015 Jaarverslag Jaarrekening 2015 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

aandacht en zorg in laatste levensfase

aandacht en zorg in laatste levensfase aandacht en zorg in laatste levensfase *Palliatieve zorg komt van palliare, wat verzachten betekent. Hoe gaat u verder met uw leven als u niet meer beter wordt? Deze informatie is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017

Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017 Stichting HEST: Jaarverslag 2016 en plannen voor 2017 Inleiding De stichting Hulpgroep Ernstig Zieken en Stervenden Thuis (HEST) is opgericht in 1983. De stichting heeft als doelstelling het thuis sterven

Nadere informatie

WERKPLAN. Als sterven dichtbij komt. Benthuizen. Boskoop. Hazerswoude. Koudekerk a/d Rijn. Waddinxveen

WERKPLAN. Als sterven dichtbij komt. Benthuizen. Boskoop. Hazerswoude. Koudekerk a/d Rijn. Waddinxveen WERKPLAN 2015 Benthuizen Boskoop Hazerswoude Koudekerk a/d Rijn Waddinxveen Als sterven dichtbij komt AURELIA VPTZ Postbus 2 2390 AA Hazerswoude Dorp Tel. 06 514 457 26 info@vptzaurelia.nl www.vptzaurelia.nl

Nadere informatie

JAARBERICHT 2015 VAN DE STICHTING VPTZ LAND VAN CUIJK

JAARBERICHT 2015 VAN DE STICHTING VPTZ LAND VAN CUIJK JAARBERICHT 2015 VAN DE STICHTING VPTZ LAND VAN CUIJK 1 Contactgegevens VPTZ Land van Cuijk Adres: Breestraat 35, 5845 AZ te Sint Anthonis. Website: www.vptzlandvancuijk.nl Telefoon: 0485-381927 Mailadres:

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2016 : bijlage 1 Algemeen In 2016 werden 29 gasten met hun naasten

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven

Hospice Lansingerland. De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland De laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland, de laatste levensfase waardig leven Hospice Lansingerland biedt plaats aan vijf gasten in een huise lijke omgeving. Het

Nadere informatie

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk

LIEFDEVOL. omarmen professioneel warm huiselijk LIEFDEVOL omarmen professioneel warm huiselijk Jaarverslag 2012 Handen en voeten geven aan de liefde die onmisbaar is. jaarverslag 2012 Hospice het Vliethuys 3 Inleiding Het jaar 2012 was een jaar met

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting VPTZ Culemborg

Jaarverslag Stichting VPTZ Culemborg Bezoekadres Gershwinhof 10 4102 DK Culemborg T 0345-514461 E info@vptzculemborg.nl I www.vptzculemborg.nl Jaarverslag 2017 Stichting VPTZ Culemborg Vastgesteld in juli 2018 secretariaat Stichting VPTZ

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o.

Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o. Jaarverslag 2015 Voorwoord Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting VPTZ Leendert Vriel Almelo e.o. In de afgelopen 29 jaar heeft de Stichting haar bestaansrecht ondubbelzinnig bewezen, hetgeen

Nadere informatie

MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE

MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE 2018 2020 1 Inhoud: Voorwoord 3 Onze missie en visie 4 Werkgroep 5 Meerjarenbeleid 6 2 Voorwoord Inhoud beleidsplan Het meerjarenbeleidsplan geeft weer waar

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2007 Voorwoord Het jaar 2007 heeft in het licht gestaan van het zoeken van een locatie. Vele gesprekken met financiers en projectontwikkelaars hebben echter niet tot

Nadere informatie

Stichting HEST: Jaarverslag 2017 en plannen voor 2018

Stichting HEST: Jaarverslag 2017 en plannen voor 2018 Stichting HEST: Jaarverslag 2017 en plannen voor 2018 Inleiding De stichting Hulpgroep Ernstig Zieken en Stervenden Thuis (HEST) is opgericht in 1983. De stichting heeft als doelstelling het thuis sterven

Nadere informatie

Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019

Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019 Stichting HEST: Jaarverslag 2018 en plannen voor 2019 Onze missie: HEST ondersteunt op vrijwillige basis de mantelzorger tijdens de nachtelijke uren bij de verzorging van terminaal zieke mensen die thuis

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. 1. Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. 1. Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP Secretariaat: Röntgenlaan 6 2641 ZH Pijnacker Telefoon: 015 369 55 47 1. Inleiding Het jaar 2014 verliep voor ons werk goed. In punt 2 van dit,

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting. Present Kampen

Jaarrekening Stichting. Present Kampen Jaarrekening 2013 Stichting Present Kampen Inhoudsopgave: 1. Bestuurverslag 2. Activiteitenverslag 3. Jaarrekening 31-12-2013 4. Begroting 2014 Bestuursverslag 2013 Samenstelling van het bestuur G.J. Brouwer,

Nadere informatie

Goedemiddag. In aansluiting op het verhaal van het Landelijk Steunpunt vertel ik u hoe het in en rondom het Haagse is georganiseerd.

Goedemiddag. In aansluiting op het verhaal van het Landelijk Steunpunt vertel ik u hoe het in en rondom het Haagse is georganiseerd. Goedemiddag. In aansluiting op het verhaal van het Landelijk Steunpunt vertel ik u hoe het in en rondom het Haagse is georganiseerd. Op de foto achter mij ziet u een momentopname tijdens een inzet. De

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE ZUID - BEIJERLAND

JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE ZUID - BEIJERLAND JAARVERSLAG 2012 HOSPICE HOEKSCHE WAARD ZUID - BEIJERLAND 1 Inleiding De verpleegkundigen hebben een enorme inzet getoond en zijn een hecht team, waar wij trots op kunnen zijn. Er zijn geen wisselingen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit)

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit) Jaarverslag 2016 Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen (55+ Sociëteit) * FINANCIEEL VERSLAG 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 21 februari 2017 Inhoudsopgave Financieel verslag Inleiding

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden Jaarrekening 2015 Stichting De Vier Pelikanen James Wattstraat 4 Internet http://www.hsfinance.nl 8912 AR Leeuwarden Handelsregister Leeuwarden 01143891 Telefoon: 06-22 55 31 18 E-mail: info@hsfinance.nl

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 214 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 214 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

Algemene gegevens. Stichting Hospice Issoria ANBI sinds: 1 januari 2008 Telefoonnummer: 071-5142275 K.v.K: 28096803 RSIN/ Fiscaal nummer: 809808742

Algemene gegevens. Stichting Hospice Issoria ANBI sinds: 1 januari 2008 Telefoonnummer: 071-5142275 K.v.K: 28096803 RSIN/ Fiscaal nummer: 809808742 2016 07 01 Stichting Hospice Issoria te Leiden ANBI ANBI instelling Stichting Hospice Issoria Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel: a. een omgeving te creëren, waar mensen met behoud van hun individuele

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er geslaagd

Nadere informatie

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven.

Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Jaarverslag 2016 Ik vind het hier zo geweldig en jullie verzorging zo liefdevol en warm, had ik nog maar langer te leven. Een bewoner jaarverslag 2016 Hospice het Vliethuys 3 Samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het jaarverslag van de Stichting VPTZ Delft over het jaar 2015 aan.

Hierbij bieden wij u het jaarverslag van de Stichting VPTZ Delft over het jaar 2015 aan. Inhoud Inleiding 4 Samenstelling bestuur 5 Bestuursactiviteiten 5 Activiteiten met het oog op de fusie 5 Coördinatoren 6 Deelname aan overleggen 6 PR activiteiten 6 Vrijwilligers 7 Bijeenkomsten voor vrijwilligers

Nadere informatie

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014 NPV-afdeling Bommelerwaard beleidsplan 2014 Ten geleide De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) is de enige algemeen-christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND Convenant palliatieve zorg Meppel / Steenwijkerland 1-7 Samenwerkingsovereenkomst netwerk voor palliatieve zorg in de regio Meppel Steenwijkerland

Nadere informatie

OVV. met JAARREKENING 2018 SLIEDRECHT. ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder

OVV. met JAARREKENING 2018 SLIEDRECHT. ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder OVV ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder SLIEDRECHT JAARREKENING 2018 met VERGELIJK 2017 OVV ouder-verwantenvereniging Merwebolder/ Lingebolder Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart

Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart Mei 2014 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk l 2 Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1-

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- Activiteiten in 2014 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Ìn januari 2014 is bekend geworden dat de, in de Schuylenburcht gevestigde artsenpraktijk, zal gaan verhuizen naar

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG 2016 Jaarverslag 2016 JAARVERSLAG 2016 Jaarverslag 2016 Inleiding Dit jaarverslag omvat achtereenvolgens een voorwoord van de voorzitter, een verslag van de coördinator over de verrichte activiteiten en een toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2015 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Hospice JAARVERSLAG In Vrijheid

NIEUWSBRIEF Hospice JAARVERSLAG In Vrijheid Januari 2018 Nummer 36 VOORWOORD Hierbij het jaarverslag van de Stichting Hospice Waterland te Purmerend. Door middel van dit jaarverslag wil het bestuur van het hospice verantwoording afleggen voor het

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi Jaarverslag 2015 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. Realisatie van het Hospice is weer een stap dichterbij gekomen. Er zijn een paar belangrijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5 Stichting Hospice Dronten Copernicuslaan 1 8251 AB Dronten www.hospice-dronten.nl info@hospice-dronten.nl Telefoon 0321-767085 Jaarverslag 2014 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Bestuursverslag:

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase

Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase Huiselijk verzorgd in de laatste levensfase Jaarverslag 2013 Voor u ligt onze verslaglegging van het jaar 2013. Zoals u zult vernemen, was het in meerdere opzichten een bijzonder jaar waarin de viering

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015 Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015 1. Inleiding. Het initiatief om te komen tot de oprichting van een hospice in de gemeente Oudewater stamt uit 2009. Deze wens, om in Oudewater te komen tot

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie