TAKEN van de animator

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TAKEN van de animator"

Transcriptie

1 TAKEN van de animator

2 Inleiding Beste animator, Bedoeling van deze brochure is een overzicht te geven van de verschillende taken op Speelplein Zoeber. In de loop der jaren zijn er heel wat afzonderlijke taken ontstaan om de werking functioneler te laten verlopen. Een aantal van die taken is ook weer verdwenen, doordat het nut van die taak te verwaarlozen was. Het is altijd een kwestie van kijken wat de situatie is en daarop in te spelen. Taken zijn heel mooi... maar vergeet niet dat een taak, maar een taak is. Op de eerste plaats ben je animator en die heeft voor alles oog. Het is dus niet omdat je spel hebt bij de groten dat je niet mag ingrijpen als er trubbels zijn aan de zandbak van de kleuters. Iedereen is solidair met iedereen. Iedereen helpt iedereen, enkel op die manier kunnen we werken aan de Zoeberfamilie. Toch proberen we in deze brochure een overzicht te geven van de verschillende taken... Speelplein Zoeber

3 Achter de schermen werken verschillende volwassenen om het de moni s en kinderen mogelijk te maken een fantastische vakantie te hebben. - Jeugdconsulent: Arnold Vandenbussche o Gsm: 0473/ o T: 051/ (op de jeugddienst) o arnold.vandenbussche@hooglede.be - Voorzitter: Arne De Brabandere o Gsm: 0496/ o debrabanderearne@gmail.com - Financieel Beheerder: Mieke Bruggeman o Mieke_bruggeman@hotmail.com - Public Relations: Monika Vandenbussche o monika.vandenbussche@telenet.be - Logistiek: Rita Vandenabeele o Jozef.raes@telenet.be - Ondersteuner: Mieke Muylle o miekemuylle@hotmail.com - Animatorenbegeleider: Floor Gunst o Floor.gunst@hotmail.com - Ondersteuner: Simon Clement o simonenclement@hotmail.com - Ondersteuner: Veerle Mol o molveerle@gmail.com Stuurgroep

4 Speelpleindag 07:00 Admini komt toe, eerste kinderen komen toe 07:30 Hoofdanimatoren komen toe, ontbijten, bespreken nog wat 08:00 Alle animatoren komen toe, winkel gaat open, plein begint, spel wordt voorbereid, boxen worden buitengezet, verkleden 08:30 Start spel, met dansje en aanbreng. 09:50 Hoofd algemeen zet de bonnetjes klaar ( yoghurt, appel, banaan, appel-en fruitsap, wafel, fristi, chocomelk) 10:00 Pauze met bonnetjes, rood voor groot, geel voor kleuters. Enkelen delen bonnetjes uit, anderen zitten buiten, oa met vuilzak, zorgen voor randanimatie tijdens pauze 10:30 Opnieuw starten van spel met dansje 11:45 Terugbrengen van materiaal naar de winkel 12:00 Middagpauze, kinderen die alleen naar huis mogen, mogen naar huis, wie warm eet, mag naar de keuken. (indien heel druk, kleuters al eten om 11u30). Eerst alle kinderen, daarna animatoren. Meteen na het eten afwassen! 13:00 Animatoren die enkel s middags moeten komen, komen toe. Winkel gaat open, plein begint opnieuw, klucht begint. Klaarzetten van spel, VSB voorbereiden. 13:30 Start spel, met dansje en aanbreng.

5 14:50 Hoofd algemeen zet de bonnetjes klaar ( ijsjes, appel, banaan, appel-en fruitsap, wafel, cent wafers, cola, limonade) 15:00 Pauze met bonnetjes, rood voor groot, geel voor kleuters. Enkelen delen bonnetjes uit, anderen zitten buiten, oa met vuilzak, zorgen voor randanimatie tijdens pauze 15:30 Start spel, met dansje en aanbreng. 17:15 Einde spel en winkel, opruimen (plein moet evt helpen materiaal zoeken met winkel), nog wat kinderen entertainen, voorvergadering met hoofden en stuurgroep 17:30 Kinderen die alleen naar huis mogen, mogen naar huis. Vergadering met iedereen, voorbereiding van volgende dag, en evt grote activiteiten. 19:00 Einde officiële speelpleindag. Wie wil kan blijven, er wordt eten voorzien, soms wordt nog wat voorbereid, soms spelen we een spelletje. Bij voorbereiding van een topper is alle hulp welkom na 19u. 22:00 Einde van de speelpleindag.

6 Hoofd De hoofdopdracht van de hoofdanimator is een coördinerende functie tov de andere monitoren. Dit houdt in: - Opmaken van taakverdeling van de volgende dag - Kijken of iedereen goed functioneert binnen zijn taak en indien nodig de moni even op de goede weg zetten - Eventuele problemen noteren en bespreken in de avondvergadering, deze kan je vooral zien als je zelf op het plein rondloopt, niet vanuit de receptie - De avondvergadering leiden in nauwe verstandhouding met de andere hoofden en dus daarom tijdens de dag af en toe contact hebben met de andere hoofden - Tijdens de kernvergadering op woensdagavond is de hoofdmoni de contactpersoon tussen de moniploeg en de stuurgroep - Zorgen dat de dag vlot en gestructureerd verloopt, dat iedereen zijn taken goed en op tijd uitvoert - Via het hoofdenboek kan je dingen doorheen de dag noteren, zodat stuurgroep altijd op de hoogte blijft. Met andere woorden is de hoofdmoni, samen met de hoofden van de kleuters en de ouderen, de stuwende motor van de monitorenploeg. Hoe enthousiaster de hoofdmoni, des te meer zal de volledige monitorenploeg dit enthousiasme uitstralen!

7 Daarnaast is de hoofdmoni ook de eerste contactpersoon met ouders indien er problemen of opmerkingen zijn. Hierbij worden altijd volgende punten in acht gehouden: - A smile is for free: wees altijd vriendelijk tegen de ouders - Wees altijd loyaal tov de animatorenploeg. Trek dan ook nooit te vlug conclusies uit het verhaal van de ouders. Zij hoorden maar één verhaal - Indien nodig, zoveel mogelijk graag, breng je de leden van de stuurgroep op de hoogte van het gebeuren want De hoofdmoni is ook de contactpersoon tussen de animatoren en de stuurgroep! Vergeet niet dat de stuurgroep niet bijt, en ze er enkel van kunnen leren. Ze hebben zelf ook stuk voor stuk jaren ervaring op het plein en weten dus waarover ze praten.

8 Hoofd KL/OU De twee volgende verantwoordelijken, hoofd kleuters en ouderen, zijn de adjuncten van de hoofdmoni. Zij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de werking van de kleuters en de ouderen. Samen met de verantwoordelijke van Choc-o-tof moet een (h)echt team vormen dat de rest van de monitorenploeg met zich meetrekt. De taken van deze hoofden lopen parallel met die van de hoofdmoni, maar dan gericht naar de specifieke leeftijdscategorie. De hoofden doen mee aan de activiteiten en kunnen dus heel kort op de bal spelen als er iets gebeurt. Het is dan ook hun opdracht om alles door te geven aan de hoofdmoni, die van alles op de hoogte moet zijn. Wist je dat? - Materiaal van de kleuters te vinden is in het kleuterlokaal! - Materiaal van de grote te vinden is in de kast voor de grote, in de winkel! - Na het spel is het de verantwoordelijkheid van het hoofd dat alles alles opgeruimd wordt! - Bij de spelvoorbereiding de avond ervoor het de verantwoordelijkheid van het hoofd is, dat al het materiaal klaar staat!

9 Hoofd Choc-o-tof Door choc-o-tof wordt de verscheidenheid aan speelaanbod nog extra uitgebreid. Choc-o-tof wordt gezien als het aanbieden van een extra activiteit voor kinderen van alle leeftijden, dus zowel voor kleuters als ouderen. Belangrijk is dat dit spel niet gezien mag worden als concurrentie, maar gewoon als een extra aanbod. De taken van dit hoofd lopen parallel met die van de hoofdmoni. De hoofden doen mee aan de activiteiten en kunnen dus heel kort op de bal spelen als er iets gebeurt. Het is dan ook hun opdracht om alles door te geven aan de hoofdmoni, die van alles op de hoogte moet zijn.

10 Admini De admini staat in voor de administratie van het speelplein. - Inschrijven van de kinderen, wie blijft eten, wie heeft een extra drankje - Ook het afroepen van de kinderen en uitschrijven van de kinderen is jouw taak. - Je bent ook het gezicht van het speelplein, dus vriendelijkheid is een must! - Indien er hulp nodig is, springt de hoofdmoni bij, of de jeugdconsulent. Soms heb je ook hulp van een Joker. Wist je dat? - De orde en netheid van de receptie jouw verantwoordelijkheid zijn? (wil daarom niet zeggen dat je alles zelf moet opruimen ;-) ). - Jij pas kan gaan eten als het hoofd je komt vervangen nadat die gedaan heeft. - Je elke avond de kas moet meenemen naar huis. - Je op de vrijdag voor jouw week de kas en sleutels al moet komen ophalen. - Er af en toe een Joker wordt ingezet in de admini? Dat is een animator die bij springt op heel drukke momenten.

11 Je blijft van 8u tot 12u20 op het plein, tot iemand je komt vervangen. Tussendoor kan je altijd iets halen om te drinken of te eten, maar je blijft altijd op het plein. In de namiddag is pleintoezicht van 13u tot 17u30, ook hier geldt, je blijft op het plein, zelfs als je iets eet of drinkt. Indien je de volgende dag niet moet komen, blijf je tot het laatste kind op het plein, anders wordt je vervangen door iemand die de volgende dag niet moet komen. Pleintoezicht is TOEZICHT. Plein - Houden de kinderen zich aan de regels? Een vuistregel bij het al dan niet toestaan van iets, is de veiligheid van het kind of andere kinderen o Roken is niet toegestaan o Vechten, slaande ruzies, horen niet thuis op het speelplein o GSM, computerspelletjes horen niet op het plein, mogen afgegeven worden in de receptie - Wat niet mag, gebeurt altijd op plaatsen die niet zichtbaar zijn. Controleer dus altijd de onzichtbare plaatsen : de bosjes achteraan, de struiken achteraan, de bosjes, de bunkers enz - Houd gevaarlijke situaties in het oog o Wespen, planken met nagels, openingen in de omheining

12 - In de voormiddag moet pleintoezicht ook zorgen voor de vestiaire. o De uitleg hierover vind je bij KLucHT ;-). Wist je dat? - Kinderen enkel zittend op hun skateboard van de zandbakhelling mogen - Kinderen niet op de huisjes, voetbalgoals en afdekking van de kelder mogen zitten. - Kinderen niets over de omheining mogen gooien. - Kinderen voorzichtig moeten zijn als ze in een boom klimmen, en niet elke boom hiervoor geschikt is. - Gevonden kledij en schoenen meteen naar de vestiaire moeten. En bij de zandbakken een bak moet staan. - Er tijdens de bonnetjes twee animatoren aan randanimatie doen? Dat zijn animatoren die tijdens de pauze de kinderen animeren terwijl ze ook op een originele manier het afval verzamelen.

13 VSB Een Vrij Spel Begeleider, of VSB, volgt de gewone gang van de speelpleinnamiddag, met die uitzondering dat hij met zijn impulsen maar start nadat het echte spelaanbod volledig is gelanceerd. Het is dus zeker niet de bedoeling om in concurrentie te treden met het aanbod van de spel monitoren. De VSB is er voor de kinderen die eerder op zichzelf spelen, maar toch een extra uitdaging kunnen gebruiken. De VSB is de impulsmachine van het speelplein. De basistaak van de VSB is dezelfde als die van de pleintoezichter, maar hij/zij doet dat tikkeltje meer! Hij/zij heeft een neus voor spelimpulsen of speelprikkels. Hij/zij ziet wat kinderen al dan niet doen aan spontaan spel en de VSB speelt daar dan op in door een grote schep creativiteitsaus eraan toe te voegen, zodat het alledaagse spel een fantastische beleving wordt. In alles zit er een mogelijkheid om tientallen spelen te maken. Het is gewoon een kwestie van je fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Er al ooit aan gedacht om een vuilbak te laten schrikken door er met een horde kleuters naartoe te sluipen? Wist je dat? - VSB verantwoordelijk is voor de grootse zonnecrèmeinsmeeracties als het heel warm en zonnig is. - VSB eveneens bij warmte en zon verantwoordelijk is voor waterbedeling

14 Een voorbeeldje om VSB duidelijk te maken? Matrizze en Matje zijn planken aan het verlepen van de ene hoek van het plein naar de andere kant, maar het vlot niet echt. De VSB ziet dit, wat al de eerste vereiste is, en ziet een aantal mogelijkheden. - Ze kunnen de planken op een palet leggen met daaronder een aantal korte sjorpalen. Door dit vooruit te duwen en de achterste paal vooraan te leggen gaat de hele constructie traag, maar zeker vooruit. Dit gaat misschien niet zo vlug, maar matje en Matrizze kijken hun ogen uit. - Waarom wordt het volledige plein niet gemobiliseerd om een menselijke ketting te maken, waarna een superspeelpleinkamp gemaakt wordt? - Er zijn natuurlijk nog veel andere dingen die een VSB kan doen. - De circuskoffer uithalen - Als kuisvrouw kampen gaan kuisen - Met materiaal naar de kinderen trekken, bvb touw

15 Baywatch De taak van de baywatcher is een samensmelting van pleintoezicht en VSB, maar dan specifiek aan de zodiac. Er wordt een domein afgebakend waarbij er naar hartenlust water mag vloeien. Iedereen die daar binnenkomt, mag nat zijn. Dit houdt in, dat wie er buiten is, het recht heeft om droog te blijven. - Voorzie een bak waar kledij en schoenen kunnen verzameld worden. - Vergeet de zonnecrème niet, voorzie schaduw bij felle zon! - Vergeet de handdoeken niet! - Geen water na 16u! - Ook hier gelden de uren van pleintoezicht.

16 DDT De taak van DDT is ook een samensmelting, die van pleintoezichter en VSB, maar dan specifiek bij de gocarts. Je zorgt ervoor dat alles vlotjes verloopt bij de gocarts. - Zorg ervoor dat iedereen genoeg op de gocart kan - Er wordt niet gebotst, of de gocarts gaan naar binnen!

17 Randanimatie Iedere dag zijn er twee animatoren verantwoordelijk voor de randanimatie op het speelplein. Dit houdt in dat deze twee personen tijdens de bonnetjes de kinderen wat extra entertainen, zo wordt dit door de kinderen niet gezien als een dood moment. Dit zorgt er ook voor dat kinderen geanimeerd worden vóór de keuken. Wanneer meer kinderen daar vertoeven, raken er minder papiertjes verspreid over het hele plein. Zo kan je bv. de gekke vuilnisman zijn die zoekt naar een goed vuilnislied met de kinderen of de kuiszieke poetsvrouw die heel erg graag wil dat het netjes blijft.

18 Winkel De belangrijkste taak van de winkelverantwoordelijke is het verzorgen van de uitleendienst van de winkel. Alles wat je uitleent, moet ook teruggebracht worden. Op het einde van de voor-en namiddag dien je het blad in, in de receptie. De regel is, 10 minuten spelen met een spel, en eerst alles terugbrengen voor ze een nieuw spel krijgen. - Kinderen mogen niet op de toog zitten. - Leen geen scharen uit, geen hele bollen touw, knip kleinere stukken af. - Houd de stille ruimte in de gaten, het is een stille ruimte, om rustig spelletjes te spelen, boekjes te lezen. - Ruim de winkel op en veeg die zodat je opvolger in een nette winkel kan werken. Ook alle ramen moeten dicht en gesloten worden. Wist je dat? - De winkel open is van 8 tot 10 en van 10u30 tot 12u, en in de namiddag van 13u tot 15u, van 15u30 tot 17u15. - Als het rustig is, je de spelletjes kan controleren, en het aan de hoofdmoni kan melden als er stukken te kort zijn.

19 KLHT Deze taak is in grote mate te vergelijken met een mengeling tussen pleintoezicht en VSB. Specifiek aan deze taak is de plaats waar alles plaatsvindt. Als je KLucHT hebt, is de kleuterhoek jouw territorium. De kleuterhoek is het asfalt, de kleuterzandbak en het gras errond, de K2 (klautertol/kleuterkiller), de schommels en de elfenburcht. Niet kleuters zitten niet in de zandbak en het gras. Als je kleuters buiten of in de KLHT ziet, kijk eens of ze niet moeten plassen (iedereen kent het friemelen wel), of hun mond niet vuil is, of ze hun boterhammen opaten, kortom, let goed op de kleuters! Bij KLucHT hoort ook de taak Vestiaire. - Als een kind vraagt om in de vestiaire te zijn, vraag je hem waarom hij daar moet zijn. Jouw functie is namelijk in de gaten houden dat niets pootjes krijgt - Ook is het jouw verantwoordelijkheid dat de vestiaire er netjes bij ligt, niets op de grond, alles aan de kapstok! Deze ruimte is namelijk, naast de receptie, vaak de enige ruimte die de ouders te zien krijgen

20 EHBO Iedereen verzorgt wonden en kwetsuren indien nodig! Mocht je voelen dat de verzorging wat te lang zal duren en je moet spel geven, aarzel dan niet om de hoofdmoni erbij te roepen. Dan kun jij de animatoren bij het spel vervoegen. Je vult ALTIJD het EHBO-Boek in. Je plaatst ook de tubes, flesjes en plakkertjes op de juiste plaats. Zorg ervoor dat het EHBO proper blijft. Bloed opkuisen, washandjes uitspoelen, handdoeken laten drogen Kaka of pipi in broekje: ZELF met het kind naar het EHBO gaan, poepje wassen, vers broekje aan, vuil broekje uitspoelen, in zakje steken, de naam op de zak en afgeven in de receptie!

21 Op bezoek Iedereen die op het plein komt, is animator. Als je één stap op het plein zet, doe je actief mee aan de speelpleinwerking. - Meedoen met het spel - VSB ondersteunen - Opdrachten uitvoeren die je van de hoofdmoni s krijgt. o Vb opruimen van bepaalde ruimtes - Grote activiteiten voorbereiden Andere animatoren bezighouden kunnen we minder appreciëren. Dit kan s avonds na de voorbereiding.

22 Einde Taken zijn heel mooi, maar vergeet niet een taak is maar een taak. Op de eerste plaats ben je animator en die heeft voor alles oog. Het is dus niet omdat je de koelkast aanvult, dat je niet mag ingrijpen als er trubbels zijn aan de zandbak. Iedereen is solidair met iedereen, iedereen helpt iedereen!

TAKEN Van de animator

TAKEN Van de animator TAKEN Van de animator Inleiding Beste animator, Bedoeling van deze brochure is een overzicht te geven van de verschillende taken op Speelplein Zoeber. In de loop der jaren zijn er heel wat afzonderlijke

Nadere informatie

Taken van de animator

Taken van de animator Taken van de animator INLEIDING Dag animator! Met deze brochure willen we jou graag een overzicht geven van de organisatie en de verschillende taken op Speelplein Zoeber. In de loop der jaren zijn er heel

Nadere informatie

Taken van een monitor

Taken van een monitor Taken van een monitor inleiding Beste monitor, Bedoeling van deze brochure is een overzicht te geven van de verschillende taken op Speelplein Zoeber. In de loop der jaren zijn er heel wat afzonderlijke

Nadere informatie

Op Zoeber bieden we in de Paas - en grote vakantie een heel gamma aan spelmogelijkheden aan zodat je nooit kan zeggen: ik verveel me.

Op Zoeber bieden we in de Paas - en grote vakantie een heel gamma aan spelmogelijkheden aan zodat je nooit kan zeggen: ik verveel me. Hallo Misschien kom je al jaren naar Zoeber, maar het kan ook zijn dat Zoeber je niks zegt. Na het lezen van deze infobrochure zul je heel wat meer weten van Zoeber, maar nog niet alles. Dat kan alleen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Algemeen Het Gemeentebestuur Hooglede staat in voor de uitbating van het gemeentelijk speelplein. Op het gemeentelijk speelplein wordt een speelpleinwerking georganiseerd door

Nadere informatie

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Info Volg de stad en de speelpleinwerking ook op en! Stadsbestuur Oudenburg Weststraat 24-8460 Oudenburg T 059-56 84 20 E jeugd@oudenburg.be W www.oudenburg.be

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

Infoboekje voor de ouders van animatoren

Infoboekje voor de ouders van animatoren Infoboekje voor de ouders van animatoren INHOUD 1. Woordje van de vrijetijdsconsulente 2. Wat is het speelplein? 3. Taken van een animator 4. Taken van de hoofdanimator 5. Wat doet de dienst vrije tijd/vrijetijdsconsulente?

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software For evaluation only. Speelplein Guustje

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software  For evaluation only. Speelplein Guustje Speelplein Guustje Speelplein? Wat is dat? Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking

Nadere informatie

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen zomerkampen 2018 DANSKAMP CREAKAMP BOEMERANG- WEEK DRIEDAAGSE TIENERKAMP een organisatie van gemeente Nijlen danskamp 2018 Voor 8-15 -jarigen (geboortejaren 2003 t/m 2010) max. 50 deelnemers maandag 2

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK SPEELPLEINWERKING IZEGEM 2010

TEVREDENHEIDSONDERZOEK SPEELPLEINWERKING IZEGEM 2010 TEVREDENHEIDSONDERZOEK SPEELPLEINWERKING IZEGEM 2010 Krekelstraat 167 8870 Izegem www.aknee.be joc@izegem.be 051 / 30 85 06 Beste ouders, De speelpleinwerking is sinds vorige maandag officieel van start

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63 Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

Leefregels op onze school

Leefregels op onze school Leefregels op onze school Aankomst op school We zorgen ervoor dat we steeds op tijd zijn, maar niet te vroeg. Niet voor 8.15 uur en 12.55. Als we aan de ingang komen, gaan we te voet naar de fietsenstalling.

Nadere informatie

COMBINATIEDAGEN 2018 Lager onderwijs

COMBINATIEDAGEN 2018 Lager onderwijs COMBINATIEDAGEN 2018 Lager onderwijs Een programma boordevol met sport en spel Van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli 2018 En/of uitstap op vrijdag 13 juli 2018!!! GESLOTEN OP WOENSDAG 11 JULI

Nadere informatie

Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019

Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019 Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019 ONDERWATERWERELD Duik mee met je vrienden, vriendinnen en favoriete animatoren in de fantastische onderwaterwereld! Je zult je hier in De Tunne als een vis in het

Nadere informatie

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 Hollywood T U N N E P O L I S Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 CAMERA KLAAR EN ACTIE! De animatoren hebben speelplein De Tunne omgetoverd tot het decor voor een heuse Hollywoodfilm. Films, paparazzi,

Nadere informatie

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer?

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer? Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

SPEELPLEININFO. voor ANIMATOREN paasvakantie 2017 BOEKJE VAN. SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN - paasvakantie

SPEELPLEININFO. voor ANIMATOREN paasvakantie 2017 BOEKJE VAN. SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN - paasvakantie SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN paasvakantie 2017 BOEKJE VAN 1 1. Welkom op speelplein De Warande - Speelpleinwerking De Warande Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de stad speelpleinwerking op

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Draaiboek voor koks. 1) Taken van de kookploeg:

Draaiboek voor koks. 1) Taken van de kookploeg: Draaiboek voor koks 1) Taken van de kookploeg: 1 Kampmenu opstellen Koken Refter klaarzetten (tafels dekken) Bediening tijdens de maaltijden Afwassen Boodschappen Verwennen vrijwilligers Onderhoud refter,

Nadere informatie

Speelpleinwerking DE WARANDE. INFO voor ouders zomer 2016

Speelpleinwerking DE WARANDE. INFO voor ouders zomer 2016 Speelpleinwerking DE WARANDE INFO voor ouders zomer 201 Speelpleinwerking in de zomer Wegwijs op het speelplein Speelplein De Warande Kinderen die willen ravotten in ons bos of samen met Arthur avonturen

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE Voorwoord Ravotten met je leeftijdsgenoten, in het bos of op de hei, in de speeltuin of op t speelplein, in t stad, op uitstap, eigenlijk overal. Dat is speelplein! Animatoren

Nadere informatie

Beste reizigers. Beste ouders. Dagindeling

Beste reizigers. Beste ouders. Dagindeling Speelplein De TUNNE Paasvakantie 2019 Beste reizigers Tijdens de paasvakantie kan je heel goedkoop en dicht op vakantie gaan. Vanaf maandag 8 april 2019 wordt speelplein De Tunne twee weken lang omgetoverd

Nadere informatie

U speelpleint toch ook?!

U speelpleint toch ook?! Verwelkoming Dag allernieuwste monitor van, Welkom op! We zijn erg blij nieuwe gezichten te mogen ontvangen en we gaan vast en zeker, samen met jou, nog heel wat leuke speelpleinweken tegemoet! Het is

Nadere informatie

Plannen van het huishouden.

Plannen van het huishouden. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Plannen van het huishouden. In de laatste kolom kun je invullen wanneer je de taak hebt gedaan. Vul in hoelang (in tijd) je over deze taak

Nadere informatie

speelplein d e t u n n e met de tunne op wereldreis!

speelplein d e t u n n e met de tunne op wereldreis! speelplein d e t u n n e Zomervakanti e 2017 met de tunne op wereldreis! Beste wereldreizigers Gepakt en gezakt! Met hun valies in de hand staan de animatoren voor je klaar want deze zomer trekken ze de

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t Speelplein! Ravotten, rollebollen en buiten

Nadere informatie

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe 1 Inhoudsopgave 1 De vakantiewerkingen... 4 1.1 Speelpleinwerking: JOC/Emelgem/Kachtem... 4 Wat?... 4 1.1.1 Voor wie?... 4

Nadere informatie

Een programma boordevol met sport en spel en Initiaties jujutsu, yoga, judo en volleybal

Een programma boordevol met sport en spel en Initiaties jujutsu, yoga, judo en volleybal Meer info: Sport T.: 013 67 01 10 of 014 84 19 87 sport@laakdal.be Een programma boordevol met sport en spel en Initiaties jujutsu, yoga, judo en volleybal Plaats Sportcentrum Kwade Plas (sporthal van

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Je werkt als verkoopster / verkoper. in t Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Je werkt als verkoopster / verkoper. in t Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Je werkt als verkoopster / verkoper in t Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je werkt nu bij t Frakske.

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

Versiebeheer. Overblijven 1

Versiebeheer. Overblijven 1 Versiebeheer Versiedatum Wijzigingen Auteur 2015-2016 Eerste versie Gerard Brussaard 2016-2017 Wijzigingen, toevoegingen Gerard Brussaard 09-2017 Wijzigingen, toevoegingen Ineke Morren Overblijven 1 Overblijven

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.1. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs

OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs Een programma boordevol met sport en spel Van maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli 2018 En/of uitstqp op vrijdag 6 juli 2018 #sportersbelevenmeer #laakdal

Nadere informatie

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016 Speelpleinwerking Zomervakantie 2016 Spel en plezier! Het speelpleinlied SPEELPLEIN IS EEN TOFFE BOEL! Weet je niet goed wat gedaan (wat gedaan) Treuzel niet en trek je speelpleinkleren aan (trek ze aan)

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Net zoals ieder ander festival berust Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes

Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes Bijlage 1: Matrix van gedragsverwachtingen voor de algemene ruimtes Ruimte Basiswaarde 1 Veiligheid Basiswaarde 2 Respect Basiswaarde 3 Verantwoordelijkheid Algemene ruimtes Houd je handen, voeten en Praat

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

INFOBUNDEL ALLES KIDS & The A-teens

INFOBUNDEL ALLES KIDS & The A-teens INFOBUNDEL ALLES KIDS & The A-teens Alles wat je ooit moest weten over het reilen en zeilen van het speelplein 2015-2016 Inhoudstafel ALLES KIDS EN THE A-TEENS... 3 1. HOE WERKT DAT?... 3 1.1. De groepen...

Nadere informatie

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2015

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2015 Speelpleinwerking Zomervakantie 2015 Het speelpleinlied SPEELPLEIN IS EEN TOFFE BOEL! Weet je niet goed wat gedaan (wat gedaan) Treuzel niet en trek je speelpleinkleren aan (trek ze aan) Ben je roos of

Nadere informatie

LEEFREGELS BEGELEIDERS

LEEFREGELS BEGELEIDERS SPEELPLEINWERKING MELDERT 2012 LEEFREGELS BEGELEIDERS Algemeen Als (hulp)animator: o sta je nooit alleen, je bent met verschillende mensen, vorm dus een team. Een goed team volgt de praktische afspraken

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge!

ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge! ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge! BIRGER DE BURGER Hallo, ik ben Birger de Burger, EN WOON in mijn HAmburgerdoos in Brugge! Met mijn skateboard trek ik eropuit om nieuwe plaatsen

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator Speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator Speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO Speelpleinwerking... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015 Met de medewerking van Kids Choice Ons schoolreglement versie 2014-2015 In onze school zijn we samen met veel mensen. Om ervoor te zorgen dat alles

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Zoals elk festival betrouwt Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter beeld

Nadere informatie

SPEELPLEININFO. voor ANIMATOREN feestzomer 2015 BOEKJE VAN. SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN - zomer 2015 1

SPEELPLEININFO. voor ANIMATOREN feestzomer 2015 BOEKJE VAN. SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN - zomer 2015 1 SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN feestzomer 2015 BOEKJE VAN SPEELPLEININFO voor ANIMATOREN - zomer 2015 1 1. Welkom op speelplein De Warande - Speelpleinwerking De Warande Op speelplein De Warande organiseert

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland

Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland Meer info: Sport T.: 013 67 01 10 of 014 84 19 87 sport@laakdal.be Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland Onze kleuters mogen tijdens dit sportkamp

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be> Schoolinterne afspraken kleuterafdeling Samen leven, samen

Nadere informatie

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP EDITIE 2019 Want to be a part of our team? De zomervakantie komt er weer bijna aan! Wij kijken er al ontzettend naar uit, hopelijk jij ook? Deze animatorengazette

Nadere informatie

Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour

Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour We gaan allerlei leuke activiteiten doen. Tijdens de zomervakantie is het vaak lekker weer en is het goed om afwisselende activiteiten te doen.

Nadere informatie

KLEUTERKRIEBELS Zomer

KLEUTERKRIEBELS Zomer KLEUTERKRIEBELS Zomer Van maandag 1 juli tem donderdag 4 juli 2019 Een programma boordevol met sport en spel Onder het thema Reis rond de wereld in 5 dagen Meer info: Sport T.: 013 67 01 10 sport@laakdal.be

Nadere informatie

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week Praktische afspraken Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week o Er wordt enkel tussen 12u30 en 13u15 bij de kleuters gespeeld. o De vierdeklassers die bij de kleuters spelen, krijgen die dag een

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFO START & EINDE

PRAKTISCHE INFO START & EINDE PRAKTISCHE INFO HEY JIJ, Je inschrijving voor de cursus is al een feit! Nu komt het er op aan om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Deze infobrief helpt je hierbij op weg. HERFST 2016 START &

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of Hele speelpleindag: 6 Inwoners Kortenberg 8 Niet-inwoners Halve speelpleindag: 3 Inwoners Kortenberg 4 Niet-inwoners Uitstapdag: 8 Inwoners Kortenberg 10 Niet-inwoners Tijdens iedere schoolvakantie, uitgezonderd

Nadere informatie

Het adres van Vakantieopvang Holy is: Baarnhoeve 4 in Vlaardingen.

Het adres van Vakantieopvang Holy is: Baarnhoeve 4 in Vlaardingen. Zomervakantieopvang bij Vakantie opvang Holy. Deze zomervakantie is het thema Vakantie opvang Holy op tour, en gaan we allerlei leuke activiteiten doen. Tijdens de zomervakantie is het vaak lekker weer

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Inhoud Wanneer kan ik in de school binnen?... 3 Wanneer beginnen en eindigen de lessen?... 3 Wat doe ik met mijn materiaal als ik aankom?... 3 Wat moet ik doen als

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

Van 30 juli tot 17 augustus Circus Ravot. VANn 20 TOTt 30 AUGUSTUS KAMPING RAVOT

Van 30 juli tot 17 augustus Circus Ravot. VANn 20 TOTt 30 AUGUSTUS KAMPING RAVOT Van 30 juli tot 17 augustus Circus Ravot VANn 20 TOTt 30 AUGUSTUS KAMPING RAVOT EEN VAKANTIEDAG OP RAVOT: DAGVERLOOP aankomst 10u 10u15 10u30 12u 13u 13u30 15u30 16u vrij spel tussendoortje en water (fruit,

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 Peerdsbos? Peerdsbos is een groot speelplein gelegen in het groen in Brasschaat. Speelplein Peerdsbos heeft drie werkingen: kleuters (4-5 jaar), kids ( 6-12 jaar) en

Nadere informatie

A f s p r a k e n Lagere school 2 0 1-2 0 1 W E L K O M

A f s p r a k e n Lagere school 2 0 1-2 0 1 W E L K O M A f s p r a k e n Lagere school 2 0 1-2 0 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Lagere School 1 Welkom: vanaf 8u30 Ik word met de auto naar school gebracht, en kom binnen langs de blauwe poort. Ik kom

Nadere informatie

JEUGDDIENST. Speelplein. Regels en afspraken. Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015. Jeugddienst Gemeenveldstraat 3

JEUGDDIENST. Speelplein. Regels en afspraken. Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015. Jeugddienst Gemeenveldstraat 3 JEUGDDIENST Speelplein Regels en afspraken Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015 Gemeentebestuur Beersel Speelpleinwerking Jeugddienst Gemeenveldstraat 3 Alsembergsteenweg 1046 1652 Alsemberg 1652

Nadere informatie

Een programma boordevol met sport en spel en En een toneel van het Kip Van Troje

Een programma boordevol met sport en spel en En een toneel van het Kip Van Troje Een programma boordevol met sport en spel en En een toneel van het Kip Van Troje Onze kleuters mogen tijdens dit sportkamp zich inleven in het thema Muis is verliefd. Ervaren monitoren staan te springen

Nadere informatie

Trajectboekje co-animator

Trajectboekje co-animator Trajectboekje co-animator Boekje van: Doel van het trajectboekje Voor je ligt een trajectboekje co-animator Dit trajectboekje is een werkinstrument. Als co-animator kan je hierin zaken opschrijven en

Nadere informatie

Speelpleinwerking De Ravotter

Speelpleinwerking De Ravotter Speelpleinwerking De Ravotter Sollicitatieprocedure 2017 Functieprofiel animator Functieprofiel hoofdanimator Sollicitatieprocedure Functieprofiel speelpleinwerking De Ravotter Wanneer: Zomervakantie 2017

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be Schoolinterne afspraken eerste leerjaar Samen leven, samen

Nadere informatie

SINT- ALENA SPANJEBERGSTRAAT DILBEEK

SINT- ALENA SPANJEBERGSTRAAT DILBEEK Sint-Alena, Spanjebergstraat 1, 1700 Dilbeek tel: 02/569 42 74 - fax: 02/567 06 48 mail: alena@telenet.be SINT- ALENA SPANJEBERGSTRAAT 1 1700 DILBEEK 2 Laat iedereen maar door, duwen hoeft niet hoor! Komt

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Net zoals ieder ander festival berust Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter

Nadere informatie

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar INLEIDING 2 Beste leerkracht U plant een buurtboostactie met de kinderen van uw klas. Deze actie wil: kinderen bewust laten worden van wat er in de buurt speelt

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang Handboek TMO Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten SKSG Kinderopvang Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 1. Wat is TMO? 4 2. Verloop van een TMO uur 4 3. Je taken 4 4. Regels voor kinderen 5 5. Regels

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven:

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven: Speelplein Ondersteboven: Speelplein? Wat is dat? Speelplein Ondersteboven is een werking die valt onder Speelplein Guustje. HET speelplein van Geraardsbergen. Op het speelplein doen de kinderen allerlei

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT 1. SORTEREN Klas - Milieustraatje in de klas - Juiste pictogrammen boven vuilnisbak - Fracties: papier, herbruikbaar papier, restafval - Emmer voor GFT. - Papieren zakdoeken

Nadere informatie

Inschrijvingen. Plaats: Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen!

Inschrijvingen. Plaats: Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen! Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen! Lees aandachtig dit boekje, want hier vind je alles wat je moet weten over het

Nadere informatie

Steunpunt Tewerkstelling

Steunpunt Tewerkstelling Steunpunt Tewerkstelling Van harte welkom, je bent nu een cursist van Steunpunt Tewerkstelling. We wensen je veel succes met je opleiding. UURROOSTER Uren Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 8u15-16u30

Nadere informatie

TSO-informatieboekje 2015-2016

TSO-informatieboekje 2015-2016 TSO-informatieboekje 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Organisatie 2.1 De structuur pag. 4 2.2 Het overblijfschema pag. 4 2.3 De financiële kant pag. 4 2.4 De afspraken met vaste overblijfouders

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Zindelijkheid. Start tussen 2 en 3 jaar. Verplicht je kind niet. Kijk naar de lichaamstaal van je kind

Zindelijkheid. Start tussen 2 en 3 jaar. Verplicht je kind niet. Kijk naar de lichaamstaal van je kind Zindelijkheid Start tussen 2 en 3 jaar Verplicht je kind niet Bereid je kind goed voor Oefen genoeg Kijk naar de lichaamstaal van je kind Beloon je kind Blijf kalm bij ongelukjes Doe je kind geen pamper

Nadere informatie

Samen levings contract

Samen levings contract Het samenlevingscontract voor de kinderen van VLS Paal De Buiteling-onderbouw Samen levings contract Wat een moeilijk woord! En toch is het niet zo moeilijk. In een samen levings contract staan de afspraken

Nadere informatie