EU schoolfruitregeling voor het schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EU schoolfruitregeling voor het schooljaar"

Transcriptie

1 Circulaire Aan Belanghebbenden Van Betreft: Erkenning leveranciers Van Willemijn van der Meer Afdeling Afdeling Regelingen Telefoonnummer Totaal aantal pagina s 12 Zoetermeer d.d EU schoolfruitregeling voor het schooljaar Inleiding In deze circulaire is de procedure opgenomen voor de uitvoering van de nieuwe Europese Schoolfruitregeling voor het schooljaar met een start in het kalenderjaar Het productschap Tuinbouw vergoedt onder voorwaarden aan erkende leveranciers de verstrekking van groenten/ fruit aan kinderen op basisscholen in Nederland. Deze regeling geldt alleen voor levering aan bij het PT geregistreerde scholen die vooraf toestemming hebben gekregen deel te nemen aan het EU schoolfruitprogramma. In verband met het beperkte budget voor het lopende seizoen is schriftelijke toestemming vooraf vereist voor levering aan geregistreerde scholen. Voor het seizoen is vooralsnog een bedrag beschikbaar van in totaal waarvan de helft beschikbaar is gesteld door het Productschap Tuinbouw. Er is daarnaast een beschikbaar voor communicatie over de regeling. De uitvoering van deze regeling is gebaseerd op de onderstaande EU Verordeningen: - Verordening (EG) Nr. 288/2009 van de Commissie van 7 april 2009 houdende de bepalingen voor de uitvoering van Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad ten aanzien van de toekenning in het kader van een schoolfruitregeling, van communautaire steun voor de verstrekking van groente- en fruitproducten, verwerkte groente- en fruitproducten en banaanproducten aan kinderen in onderwijsinstellingen. - Verordening (EG) Nr. 13/2009 van de Raad van 18 december 2008 tot wijziging van verordening (EG) nr. 1290/2005 betreffende de financiering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid, en van de verordening (EG) nr. 1234/2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten ( integrale GMO-verordening ), met het oog op het opzetten van een schoolfruitregeling.

2 2 / Erkenning leveranciers Om voor de vergoeding in aanmerking te komen zal de leverancier door het Productschap Tuinbouw (PT) moeten worden erkend (zie bijlage 1: Stappenplan voor leveranciers ). Leveranciers kunnen zich bij het PT melden om te worden erkend. Hiervoor moeten de leveranciers zich schriftelijk en digitaal akkoord verklaren (zie bijlage 2) met de voorwaarden. Via deze link, kunt u zich digitaal aanmelden en op de site van het PT ( ) staat een formulier voor schriftelijke aanmelding. Alle erkende leveranciers worden door het PT opgenomen in het register van erkende leveranciers. Deze gegevens worden door het PT doorgegeven aan het steunpunt SchoolGruiten en door het steunpunt geplaatst op de website van het steunpunt SchoolGruiten ( Maandelijks vind een update plaats van erkende leveranciers. De erkenning geld gedurende de gehele regeling (schooljaar 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012) tenzij het Productschap Tuinbouw hier anders over bericht. Het Productschap Tuinbouw is primair aanspreekpunt voor leveranciers. Het steunpunt SchoolGruiten bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) is het contactpunt voor de scholen. De leveranciers moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen om te worden erkend door het Productschap Tuinbouw. De eisen kunnen worden verdeeld in eisen die worden gesteld aan het product en administratieve eisen. 2.2 Administratieve voorwaarden - Alle relevante bewijsstukken welke gebruikt zijn voor de regeling, zoals facturen en afleveringen, moeten ter beschikking worden gesteld wanneer daarom door de betrokken autoriteiten wordt gevraagd. - De periode dat administratie bewaard moet worden is minimaal 10 jaar. - Leveranciers moeten zich onderwerpen aan alle door de bevoegde autoriteiten van de lidstaat vastgestelde controles, met name voor wat betreft de verificatie van de boekhouding en de fysieke controle. - Leveranciers sluiten een schoolfruitovereenkomst af met de school (zie bijlage 3) en bewaren een kopie in hun eigen administratie. - De boekhouding van de leveranciers moet naam en adres van de onderwijsinstelling(en) bevatten en de aan de instellingen geleverde producten en hoeveelheden (zie bijlage 4). - Indien een aanvrager niet langer aan de voorwaarden voldoet kan de erkenning afhankelijk van de ernst hiervan worden geschorst of ingetrokken. - De leverancier kan alleen een steunaanvraag indienen bij het PT als hij over alle hierna genoemde documenten beschikt: 1. Kopie schoolfruitovereenkomst 2. Gedetailleerde factuur van de leverancier met tenminste de volgende gegevens: De gedistribueerde hoeveelheden met de afleverdata. De prijs van de afgeleverde producten. De aard van de producten. 3. Een gespecificeerde ontvangstbevestiging van de school (bijlage 4). - Ten onrechte betaalde steun wordt teruggevorderd.

3 3 / Producteisen Deze regeling geldt voor producten die voldoen aan de hierna genoemde eisen. Subsidiabele producten zijn producten zoals genoemd in de raadsverordening 1234/2007: bijlage 1, delen IX (groenten en fruit) en XI bananen (zie bijlage 6) die voldoen aan de volgende voorwaarden: - Kwaliteit; kwaliteitsklasse 1. Vers en bewerkt product (dus geen verwerkt product). Producten zonder: toegevoegde suiker, toegevoegde kunstmatige zoetstoffen, toegevoegd vet en toegevoegd zout - Soorten en variatie: minimaal 1 x groenten en maximaal 4 x hetzelfde fruit. - Minimaal gewicht per portie = 70 gram voor bewerkt en 80 gram voor onbewerkt product. - De producten die in het kader van de schoolfruitregeling worden gefinancierd moeten worden gebruikt voor gezamenlijke consumptie door alle kinderen uit de klas en/of klassen op basisscholen. - De voorkeur wordt uit het oogpunt van duurzaamheid gegeven aan seizoensproducten. - Leveringsvoorwaarden zoals locatie, dagen, tijdstip, verpakking, bezorgen of afhalen etc. worden in overleg tussen school en leverancier vastgelegd. 2.4 Prijzen - Er wordt gewerkt met werkelijke prijzen en een maximum (inclusief BTW) bedrag van 0,30 euro per portie inclusief transport- en verpakkingskosten. 3. Systematiek regeling - Steunpunt SchoolGruiten heeft op verzoek van het PT de digitale aanmelding voor scholen open gesteld. - Scholen melden zich aan bij het steunpunt SchoolGruiten en geven aan met hoeveel groepen en kinderen zij mee willen doen. Voor het schooljaar 2009/2010 geldt dat alle groepen van een deelnemende school moeten meedoen. Alle aanmeldingen worden aan het PT doorgegeven. Scholen verklaren zich schriftelijk akkoord met de voorwaarden zoals weergegeven in paragraaf 4. Het inschrijfformulier is te vinden in bijlage 5. Alle akkoordverklaringen gaan naar het PT. - Na aanmelding wordt door het PT bepaald of er voldoende budget beschikbaar is en wordt de school op de hoogte gesteld of deelname mogelijk is. - De mogelijkheid tot aanmelden via het steunpunt SchoolGruiten wordt door het PT gesloten wanneer het budget op is. - School kiest zelf bij inschrijving een leverancier uit de per provincie gerangschikte lijst van deelnemende erkende leveranciers. - School en leverancier tekenen een schoolfruitovereenkomst (zie bijlage 3). School ontvangt via geselecteerde leveranciers gedurende maximaal 10 weken in totaal 10 porties fruit per kind voor alle kinderen van de deelnemende groepen. School en leverancier hebben binnen de genoemde periode de vrijheid de frequentie te bepalen, bijvoorbeeld 10 weken lang eens per week of 5 weken 2 maal per week. Op de ontvangstbevestiging wordt aangegeven dat en op welke dagen het fruit verstrekt is met overzicht van soort en hoeveelheid (zie bijlage 4). - Steunpunt SchoolGruiten biedt (via website) de deelnemende scholen educatief materiaal aan tijdens de gratis periode en biedt materiaal aan om de voortzetting na de gratis periode te stimuleren.

4 4 / 12 - Het PT betaalt achteraf de factuur voor het geleverde fruit rechtstreeks aan de leverancier op basis van de volgende elementen: o Er is sprake van een aanvraag door een erkende leverancier (bijlage 2) o Het gaat om een geregistreerde school die toestemming heeft van het PT om deel te nemen (bijlage 5). o Er is een overeenkomst tussen leverancier en school (bijlage 3) o Gedetailleerde facturen van de leverancier met tenminste de volgende gegevens: De gedistribueerde hoeveelheden met de afleverdata De prijs van de afgeleverde producten Gespecificeerde ontvangstbevestigingen van de school (bijlage 4). Zie voor het totale overzicht van de systematiek van de schoolfruitregeling bijlage Betalingen - Steun wordt aangevraagd door een erkende leverancier voor een gehele levering (10x) van een school en niet voor deelleveringen. - De aanvraag bevat onder andere de volgende documenten: o De schoolfruitovereenkomst (bijlage 3) o Gedetailleerde facturen van de leverancier met tenminste de volgende gegevens: De gedistribueerde hoeveelheden met de afleverdata De prijs van de afgeleverde producten Gespecificeerde ontvangstbevestigingen van de school (bijlage 4). - De steunaanvraag met alle bijbehorende documenten moet worden opgestuurd naar: Productschap Tuinbouw, t.a.v. Willemijn van der Meer, Louis Pasteurlaan 6, Postbus 280, 2700 AG Zoetermeer. - Steun wordt betaald door het PT aan de erkende leverancier binnen 3 maanden te rekenen vanaf de dag dat de correct ingevulde steunaanvraag bij het PT is ingediend. - Steunaanvragen zijn slechts geldig wanneer zij worden ingediend uiterlijk op de laatste dag van de derde maand na de periode waarop zij betrekking hebben. Als deze termijn wordt overschreden geldt; steunvermindering met 5 % bij overschrijding van maximaal 1 maand, steunvermindering van 10 % bij een overschrijding groter dan 1 en kleiner dan 2 maanden. Meer dan 2 maanden overschrijding, steunvermindering van 1 % per dag. 5. Begunstigden De begunstigden van deze regeling zijn de kinderen op basisscholen die het gratis fruit ontvangen. Zij ontvangen het fruit via de school als intermediair. Daarom gelden voor de scholen die willen meedoen ook voorwaarden: - Scholen melden zich digitaal en schriftelijk aan bij het steunpunt SchoolGruiten (zie bijlage 5). Het steunpunt geeft de geregistreerde scholen door aan het PT. Scholenidentificatie vindt plaats op basis van Brinnummer (= registratienummer voor scholen) - Het groente/fruit is bestemd voor gezamenlijke consumptie en voor alle kinderen van alle groepen van een deelnemende school. - Scholen sluiten met leverancier een schoolfruitovereenkomst af (zie bijlage 3).

5 5 / 12 - Scholen nemen het educatief materiaal af. Dit materiaal is te downloaden via de website - Scholen brengen de EU schoolfruitposter zichtbaar aan bij de hoofdingang van de school. - Scholen vullen de ontvangstverklaring in waarin wordt aangegeven dat en op welke dagen het fruit verstrekt is met overzicht van soort (aard) en hoeveelheid (zie bijlage 4). - Scholen zijn verplicht zich te onderwerpen aan controles. - Scholen zijn bereid deel te nemen aan monitoring en eventuele evaluaties. - Scholen mogen per kind per schooljaar maximaal 1 periode gratis fruit verstrekken. 6. Schoolfruitposter Iedere deelnemende school is verplicht om op een goed zichtbare plaats bij de hoofdingang van de school de Europese Schoolfruitposter op te hangen. Deze posters zullen bij toekenning worden verstrekt aan alle deelnemende scholen. 7. Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten Het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten is verantwoordelijk voor de uitvoering van de programma s Smaaklessen & SchoolGruiten. Het programma SchoolGruiten is voor alle basisscholen in Nederland toegankelijk en richt zich op het stimuleren van de gezamenlijke consumptie van groente en fruit van kinderen op basisscholen. Dit programma wordt ondersteund door uitgebreide informatie (website, folders) en educatief materiaal (lesbrieven, spelletjes etc ) voor leerkrachten, ouders en kinderen. Het bestaande programma SchoolGruiten kent geen standaard gratis verstrekkingsperiode. Het EU-Schoolfruitprogramma is daarom een goede aanvulling op het bestaande programma. Om deze reden is ervoor gekozen het EU- Schoolfruitprogramma voor de scholen via het Steunpunt SchoolGruiten uit te dragen. Hiermee wordt beoogd de eenmalige verstrekking van gruit een structurele inbedding te geven door scholen na afloop van het EU-Schoolfruitprogramma te stimuleren het zgn. gruiten door te zetten en een officiële Gruitschool te worden. Aangezien het aantal scholen dat met het EU-Schoolfruitprogramma mee kan doen aanzienlijk groter is dan het aantal scholen dat momenteel meedoet met SchoolGruiten is het zaak de rol van de GGD-en binnen deze implementatiestructuur verder vorm te geven. Dit zal in de periode tot het komend schooljaar vormgegeven worden. 8. Informatie Meer informatie over deze regeling wordt gegeven door Willemijn van der Meer van het Productschap Tuinbouw, bereikbaar via w.vandermeer@tuinbouw.nl of telefonisch op het nummer:

6 6 / 12 Bijlage 1 Stappenplan voor leverancier Hoe wordt u erkend leverancier in het kader van het EU schoolfruitprogramma. 1. U kijkt of u met uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden in de circulaire schoolfruit van het Productschap Tuinbouw (PT). Deze voorwaarden zijn te vinden in hoofdstuk U meldt uw bedrijf bij het PT aan, schriftelijk en digitaal, zodat wij over uw gegevens beschikken. Via deze link, kunt u zich digitaal aanmelden en op de site van het PT ( ) staat een formulier voor schriftelijke aanmelding (zie ook bijlage 2). U geeft ook aan in welk geografisch gebied (provincie) u leveringen kunt verzorgen. 3. Uw aanmelding wordt een erkenning wanneer u zich schriftelijk akkoord heeft verklaard met de voorwaarden en deze door het PT schriftelijk wordt bevestigd. 4. Wanneer u erkend bent worden deze gegevens zichtbaar voor de scholen die deel willen nemen aan het schoolfruitprogramma op de site van het steunpunt SchoolGruiten ( ). De school krijgt bij inschrijving een overzicht van de erkende leveranciers zodat zij hieruit een keuze kunnen maken. 5. De school moet ook erkend zijn om deel te kunnen deelnemen (bijlage 5). De school krijgt ook een fiat of er nog mogelijkheden (budget) zijn om deel te nemen aan het programma van 10 gratis verstrekkingen per kind 6. De scholen kunnen u kiezen als een erkend leverancier van schoolfruit. Het is mogelijk dat scholen u niet zullen kiezen als leverancier. 7. Wanneer een school u kiest als leverancier zal de school met u contact opnemen. Voor de leveringen maakt u zelf met de school afspraken binnen de mogelijkheden die er zijn. 8. U sluit voorafgaand aan de leveringen een schoolfruitovereenkomst met de school volgens vaststaand model (bijlage 3) af. Tijdens en na afloop van de leveringen vult u samen met de school de ontvangstbevestiging in (bijlage 4). 9. Na de leveringen dient u een aanvraag, conform de voorwaarden (Hoofdstuk 4), in tot betaling van de leveringen bij het PT.

7 7 / 12 Bijlage 2 Verzoek tot erkenning leveranciers Schriftelijk inschrijfformulier beschikbaar op (S.v.p. doorlezen, ondertekenen en terugsturen naar Productschap Tuinbouw, t.a.v. Willemijn van der Meer, Louis Pasteurlaan 6, Postbus AG, Zoetermeer) Gegevens leverancier Naam bedrijf. Adres Postcode Plaats... Telefoon.. Fax.. Contactpersoon Nr. Kamer van Koophandel... Leveringsaspecten tijdens het EU-Schoolfruitprogramma In welke provincies kunt u leveren? Welke producten kunt u leveren (vers en/of bewerkt)?.. Leveringsmogelijkheden na afloop van het EU-Schoolfruitprogramma De EU-schoolfruitregeling is een tijdelijke stimulanssubsidie. SchoolGruiten is een structureel programma om het eten van groenten en fruit op basisscholen te stimuleren. Wilt u aanvullend aan het EU-Schoolfruitprogramma ook leverancier voor SchoolGruiten zijn: ja/neen Bij levering na de gratis periode: wat is de indicatie van de prijs van uw producten? Product/prijs.... Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met de voorwaarden zoals vermeld in circulaire EUschoolfruitregeling om te worden erkend als leverancier in het kader van het EUschoolfruitprogramma. Bedrijf. Naam.. Functie. Plaats.. Datum. Handtekening

8 8 / 12.. Bijlage 3 Schoolfruitovereenkomst (Te gebruiken door school en leverancier aan het begin van de levering) Gegevens school Brinnumer school... Naam Basisschool Contactpersoon Adres Basisschool Postcode /woonplaats Telefoon... Totaal aantal deelnemende leerlingen Verdeling deelnemende leerlingen Groepen Aantal leerlingen Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 7 en 8 Gegevens leverancier Naam erkende leverancier: Naam contactpersoon Telefoon: Periode van gratis verstrekkingen Begindatum eerste verstrekking.. Slotdatum laatste verstrekking.. Frequentie (1 of 2 x per week).. Soort groente & fruit:.... Overige afspraken: Ondergetekenden verklaren de bij deze subsidieregeling geldende voorwaarden en afspraken na te komen Naam Datum.. Handtekening & Stempel School Naam. Datum Handtekening Leverancier

9 9 / 12 Bijlage 4 Ontvangstbevestiging schoolfruit (Te gebruiken door school en leverancier gedurende de leveringen) Gegevens school Brinnumer school... Naam Basisschool Contact persoon Adres Basisschool Postcode /woonplaats Naam erkende leverancier:.. Begindatum eerste verstrekking Slotdatum laatste verstrekking.. Leveringen Datum Soort Producten* Hoeveelheid Paraaf ontvangst (school) Levering 1 Levering 2 Levering 3 Levering 4 Levering 5 Levering 6 Levering 7 Levering 8 Levering 9 Levering10 Totaal *Indien meerdere soorten per levering, per product invullen. Handtekening & Stempel School..

10 10 / 12 Bijlage 5 Inschrijfformulier scholen EU-schoolfruit programma Schriftelijk inschrijfformulier beschikbaar op (S.v.p. doorlezen, ondertekenen en terugsturen naar Steunpunt SchoolGruiten, t.a.v. EU-Schoolfruitprogramma, Steunpunt SchoolGruiten, Wageningen Universiteit, Antwoordnummer 30 (bode 172), 6700 HB Wageningen) Hierbij verklaren ondergetekenden dat: - De school met de hele school meedoet aan het EU-Schoolfruitprogramma - Deelnemende leerlingen tien stuks fruit en/of groente aangeboden krijgen - Het groente/fruit bestemd is voor gezamenlijke consumptie en voor alle kinderen van alle groepen van een deelnemende school - De school de ouders/verzorgers van de leerlingen op de hoogte zal brengen over deelname aan het EU-Schoolfruitprogramma - De school direct contact onderhoud met de leverancier - De school het educatief materiaal afneemt (zie - De school de EU-schoolfruitposter zichtbaar ophangt aan bij de hoofdingang van de school. Deze poster wordt voor aanvang afgeleverd. - De school de ontvangstverklaring van de leverancier invult waarin wordt aangegeven dat en op welke dagen het fruit verstrekt is met overzicht van soort en hoeveelheid. - De school beschikbaar is voor controles. - De school bereid is deel te nemen aan monitoring en eventuele evaluaties. - De school per kind per schooljaar max. 1 periode gratis fruit en / of groente verstrekt. - Het EU-schoolfruitprogramma is een stimulans is om structureel groenten en fruit aan te bieden aan kinderen van de basisschool. Het programma SchoolGruiten ondersteunt scholen bij de structurele inzet van het eten van groenten en fruit in de klas. Gegevens school - Brinnummer school - Naam school - Adres - Postcode Plaats - Telefoonnummer - Persoonlijke gegevens - Aanhef + Naam contactpersoon - contactpersoon Groente- & fruitmoment - Deelnemende groepen - Totaal aantal deelnemende leerlingen Leverancier - Naam leverancier - Plaats leverancier Ik heb kennis genomen van bovengenoemde voorwaarden en meld mij bij deze aan voor het EU-Schoolfruitprogramma. Ondertekend op:.., te:.. Naam directeur en/ of Naam voorzitter schoolbestuur : Handtekening :.. Handtekening :..

11 11 / 12 Bijlage 6 Delen IX en XI van bijlage 1 van raadsverordening 1234/2007 Deel IX: Groenten en fruit Wat groenten en fruit betreft, is de onderhavige verordening van toepassing op de in de onderstaande tabel opgenomen producten: GN-code Omschrijving Tomaten, vers of gekoeld 0703 Uien, sjalotten, knoflook, prei en andere eetbare looksoorten, vers of gekoeld 0704 Rode kool, witte kool, bloemkool, spruitjes, koolrabi, boerenkool en dergelijke eetbare kool van het geslacht Brassica, vers of gekoeld 0705 Sla (Lactuca sativa), andijvie, witloof en andere cichoreigroenten (Cichorium spp.), vers of gekoeld 0706 Wortelen, rapen, kroten, schorseneren, knolselderij, radijs en dergelijke eetbare wortelen en knollen, vers of gekoeld Komkommers en augurken, vers of gekoeld 0708 Peulgroenten, ook indien gedopt, vers of gekoeld Plantains, vers Verse vijgen Ananassen Advocaten (avocado's) Guaves, manga's en manggistans, 0805 Citrusvruchten, vers of gedroogd Druiven voor tafelgebruik 0807 Meloenen (watermeloenen daaronder begrepen) en papaja's, vers 0808 Appelen, peren, kweeperen, vers 0809 Abrikozen, kersen, perziken (nectarines daaronder begrepen), pruimen en sleepruimen, vers 0810 Ander fruit, vers Deel XI: Bananen Wat bananen betreft, is de onderhavige verordening van toepassing op de in de onderstaande tabel opgenomen producten: GN-code Ex Omschrijving Bananen

12 Bijlage 7 Overzicht systematiek schoolfruitregeling LEVERANCIER LEVERANCIER & SCHOOL SCHOLEN Leverancier bekijkt of hij aan voorwaarden voor deelname voldoet (te lezen in de circulaire) Leverancier schrijft zich in via (digitaal en schriftelijk) Erkenning leverancier door Productschap Tuinbouw Leverancier wordt toegevoegd op de lijst van erkende EU-schoolfruit leveranciers ( ) School schrijft zich digitaal en schriftelijk in via School kiest uit lijst van erkende EU-schoolfruitleveranciers ( School ontvangt: bevestiging met uitleg programma gegevens leverancier EU-schoolfruit poster School en leverancier stellen schoolfruitovereenkomst op School neemt contact op met gekozen leverancier Product wordt geleverd Leverancier stuurt factuur met vereiste documenten naar Productschap Tuinbouw School en leverancier vullen ontvangstbevestiging in

CIRCULAIRE. In deze Circulaire is de procedure opgenomen voor de uitvoering van het EU- Schoolfruitprogramma voor het schooljaar 2013/2014.

CIRCULAIRE. In deze Circulaire is de procedure opgenomen voor de uitvoering van het EU- Schoolfruitprogramma voor het schooljaar 2013/2014. MO-productschappen Postbus 692 2700 AR Zoetermeer Bezoekadres: Louis Braillelaan 80 2719 EK Zoetermeer www.mo-productschappen.nl CIRCULAIRE nummer : Schoolfruit/2013-01 datum : 17 juni 2013 onderwerp :

Nadere informatie

Betreft: EU-schoolfruitregeling Zoetermeer d.d. 2_0September Circulaire EU-Schoolfruitregeling n02

Betreft: EU-schoolfruitregeling Zoetermeer d.d. 2_0September Circulaire EU-Schoolfruitregeling n02 Productschap \, I Tuinbouw Circulaire Aan Belanghebbenden Van Laura Willemsens _ Afdeling Medebewind Telefoonnummer 079-3470661 Totaal aantal pagina's 5 -------------- Betreft: EU-schoolfruitregeling 2012-2013

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17564 29 juni 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 19 juni 2015, nr. WJZ/15045784, houdende

Nadere informatie

Nationale strategie. EU Schoolfruitregeling Nederland

Nationale strategie. EU Schoolfruitregeling Nederland Nationale strategie EU Schoolfruitregeling Nederland Versie 2010/2011 Inhoud 1.Inleiding 1.1 Doelstelling 1.2 Samenhang met nationaal beleid 1.2.1 Algemeen 1.2.2 Nationaal beleid 1.2.3 Europese context

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33170 29 juni 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 21 juni 2016, nr. WJZ/16030359, houdende

Nadere informatie

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK BASISREGELING INVOER KNOFLOOK MAART 2013 Voor nadere informatie: Unit In- en uitvoerregelingen Mala Gierdharie (079) 368 7149 Jean de Haan (079) 368 7771 Cornelis Dona (079) 368 7912 1 Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Afdeling Marktordening Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93119 2509 AC Den Haag www.rvo.nl BASISREGELING INVOER

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39495 7 juli 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 5 juli 2017, nr. WJZ/17038394, houdende regels

Nadere informatie

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK

BASISREGELING INVOER KNOFLOOK Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Afdeling IMM Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93119 2509 AC Den Haag www.rvo.nl T 088 0424242 BASISREGELING INVOER

Nadere informatie

1) Besluit Russische overheid

1) Besluit Russische overheid Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 23.2.2016 L 46/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2016/247 VAN DE COMMISSIE van 17 december 2015 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 1308/2013 van het Europees

Nadere informatie

Informatie over de Russische boycot en de gevolgen voor de voedselbanken

Informatie over de Russische boycot en de gevolgen voor de voedselbanken Informatie over de Russische boycot en de gevolgen voor de voedselbanken Achtergrond Op 6 augustus kondigde de Russische president Poetin een handelsboycot aan voor o.a. groente, fruit en zuivel. Vanaf

Nadere informatie

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen. januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Groente: Aardappelen, Knolselderij, Pastinaak, Paddenstoelen, Prei, Pompoen, Raap, Rode Biet, Rode Kool, Savooiekool,

Nadere informatie

NOTA. Inhoud. Studiedienst Stafmedewerkers Diestsevest 40 3000 Leuven T (016) 28 64 17 F (016) 28 64 09. Datum 13 augustus 2014 Van Studiedienst

NOTA. Inhoud. Studiedienst Stafmedewerkers Diestsevest 40 3000 Leuven T (016) 28 64 17 F (016) 28 64 09. Datum 13 augustus 2014 Van Studiedienst Studiedienst Stafmedewerkers Diestsevest 40 3000 Leuven T (016) 28 64 17 F (016) 28 64 09 NOTA Datum 13 augustus 2014 Van Studiedienst Betreft Russisch handelsembargo impactanalyse - 2013 Inhoud 1 Algemene

Nadere informatie

Waarde van de verkochte productie voor het operationele jaarplan 2010

Waarde van de verkochte productie voor het operationele jaarplan 2010 Circulaire Aan Telersverenigingen Van Albert Wassink Afdeling Regelingen Telefoonnummer 079 347 05 30 Volgnummer GMO-009 2010 Totaal aantal pagina s 14 28 juli 2010 Waarde van de verkochte productie voor

Nadere informatie

Oog voor Lekkers: het schoolfruit, -groenten en -melkproject

Oog voor Lekkers: het schoolfruit, -groenten en -melkproject Oog voor Lekkers: het schoolfruit, -groenten en -melkproject Contract m.b.t. schooljaar 2018-2019 Reglementering Verordening 1370/2013 van de Raad van 16 december 2013 houdende maatregelen tot vaststelling

Nadere informatie

Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken.

Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken. Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken. De gewassen waarop MRL s van toepassing zijn, werden in verschillende groepen ingedeeld. Deze indeling wordt weergegeven

Nadere informatie

Nationale strategie. EU Schoolfruitregeling Nederland. Versie 2012/ maart II

Nationale strategie. EU Schoolfruitregeling Nederland. Versie 2012/ maart II Nationale strategie EU Schoolfruitregeling Nederland Versie 2012/2013 12 maart 2012 - II Inhoud 1.Inleiding 1.1 Doelstelling 1.2 Samenhang met nationaal beleid 1.2.1 Algemeen 1.2.2 Nationaal beleid 1.2.3

Nadere informatie

VR DOC.0369/2BIS

VR DOC.0369/2BIS VR 2017 2104 DOC.0369/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de ondersteuning van de verstrekking van groenten, fruit en melk aan leerlingen in onderwijsinstellingen DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 46/8 23.2.2016 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/248 VAN DE COMMISSIE van 17 december 2015 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) nr. 1308/2013 van het Europees Parlement en

Nadere informatie

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 Besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 15 september 2005, houdende vaststelling van bepalingen omtrent opgave

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie 10.1.2017 L 5/11 GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2017/40 VAN DE COMMISSIE van 3 november 2016 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 1308/2013 van het Europees Parlement en de Raad, met betrekking tot Uniesteun

Nadere informatie

Voor de volledigheid is in deze circulaire de gehele procedure opgenomen zoals die van toepassing

Voor de volledigheid is in deze circulaire de gehele procedure opgenomen zoals die van toepassing circulaire datum : 31 augustus 2012 bijlagen : div. onderwerp : Schoolmelkregeling NR.STEUN/72 AAN BELANGHEBBENDEN 1. Algemeen De uitvoering van de schoolmelkregeling 2012/2013 verandert niet ten opzichte

Nadere informatie

Voor de volledigheid is in dit nieuwsbericht de gehele procedure opgenomen zoals die van toepassing is.

Voor de volledigheid is in dit nieuwsbericht de gehele procedure opgenomen zoals die van toepassing is. NIEUWSBERICHT nummer : Schoolmelk 15.001 datum : 20 augustus 2015 onderwerp : Schoolmelkregelingen 2015/2016 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL DEN HAAG Postbus 93119

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 28228 2 oktober 2014 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 oktober 2014, nr. WJZ/14155861, tot vaststelling

Nadere informatie

Aanvraagformulier TLV ( voor plaatsing op SBO en SO )

Aanvraagformulier TLV ( voor plaatsing op SBO en SO ) Aanvraagformulier TLV ( voor plaatsing op SBO en SO ) 1) Welke TLV wordt aangevraagd? TLV voor plaatsing op SBO TLV voor SO categorie 1 TLV voor SO categorie 2 (voor motivatie zie 2 e deskundigenadvies)

Nadere informatie

Rol van de groentespeciaalzaak

Rol van de groentespeciaalzaak Rol van de groentespeciaalzaak Analyse van de huishoudelijke aankoop van groenten en fruit bij de groentespeciaalzaak PT 2010-20 Maart 2010 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie

Nadere informatie

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar

Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar Erkenningsaanvraag Schoolfruit Schooljaar 2014-2015 (ALV) Markt- en Inkomensbeheer MIB-REF-070SFA-140811 In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2015/1369 VAN DE COMMISSIE

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2015/1369 VAN DE COMMISSIE 8.8.2015 NL L 211/17 GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2015/1369 VAN DE COMMISSIE van 7 augustus 2015 tot wijziging van Gedelegeerde Verordening (EU) nr. 1031/2014 tot vaststelling van verdere tijdelijke buitengewone

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 10.1.2017 L 5/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/39 VAN DE COMMISSIE van 3 november 2016 tot vaststelling van toepassingsbepalingen voor Verordening (EU) nr.

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2017-2018 Perfectie, hoewel niet van deze wereld, is steeds ons streefdoel! 1 Beste schooldirectie, Elke dag een stuk vers fruit is voor onze kinderen een bron van gezondheid en een goede gewoonte

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen

Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen VWS Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen 28 maart 2001/GZB/VVB/2162966 De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Landbouw,

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika Kopieerblad 1 Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan Appel Peer Tomaat Sinaasappel Wortel Komkommer Paprika 22 Kopieerblad 2 Kleur de groenten en fruit waarvan je sap kunt maken. Druiven

Nadere informatie

Aanvraagformulier verlof buiten schoolvakanties (1-10 dagen)

Aanvraagformulier verlof buiten schoolvakanties (1-10 dagen) Aanvraagformulier verlof buiten schoolvakanties (1-10 dagen) Wanneer u verlof wilt aanvragen kan dit uitsluitend met dit formulier. Het formulier moet ruim op tijd (bij voorkeur een maand voor het verlof)

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER AANMELDFORMULIER Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit 6 delen: 1. Gegevens kind 2. Gegevens

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben

AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben LET OP: Lees voordat u dit formulier invult, de criteria waaraan uw project in elk geval moet voldoen op www.samenwerkendefondsencariben.org Vult u dit formulier

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/02/2016

Gearchiveerd op 02/02/2016 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2013 Groothandel in groenten en fruit - Kwaliteitscontrole - Verpakking en etikettering

Nadere informatie

Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen

Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen VWS Wijziging Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 16 november 2006, nr. VGP/PSL 2729325, houdende wijziging van de Regeling residuen

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 160/71

Publicatieblad van de Europese Unie L 160/71 18.6.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 160/71 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 585/2011 VAN DE COMMISSIE van 17 juni 2011 tot vaststelling van tijdelijke buitengewone maatregelen ter ondersteuning

Nadere informatie

Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012

Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012 Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 2012, houdende bepalingen met betrekking tot uitvoering van de integrale

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE LEES DIT EERST Met dit aanvraagformulier vraagt u een lening aan op grond van het Uitvoeringsbesluit Financiering instandhouding

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 40632 12 juli 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 10 juli 2017, nr. WJZ /17111666, tot wijziging

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren In het kader van de subsidieregeling Groene daken en muren Het geheel ingevulde formulier, voorzien van alle benodigde bijlagen,

Nadere informatie

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor een BBL-opleiding voor de instroom van nieuw intredende werknemers. Dit document bestaat uit vier delen:

Nadere informatie

aanmeldformulier obs de Bongerd

aanmeldformulier obs de Bongerd Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van uw kind zo adequaat mogelijk te

Nadere informatie

Aanmeldformulier OBS de Rietgors

Aanmeldformulier OBS de Rietgors Aanmeldformulier OBS de Rietgors Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van

Nadere informatie

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór Belangrijk: - Bij voorkeur digitaal aanvragen, bij uitzondering schriftelijk aanvragen. - Aanvraag uiterlijk vóór 01 oktober in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. (ASV 2016 artikel 7) - Alleen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 28607 23 mei 2018 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 17 mei 2018, nr. WJZ/18036019,

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van huiselijk geweld In te vullen door het COA Versie 1.2 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde

Nadere informatie

Geachte mevrouw, heer,

Geachte mevrouw, heer, Geachte mevrouw, heer, Op {DATUM XX-XX-XXXX] heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige' of reizigersgeneeskundig huisarts laten registreren. De inschrijving in het LCR Kwaliteitsregister

Nadere informatie

AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS

AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS Fijn dat je een opleiding volgt binnen Groen, Grond en Infra! Als toekomstig vakman kun je niet zonder t-rijbewijs. Het t-rijbewijs halen is best duur, maar

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

Overnameformulier Deelnemersovereenkomst

Overnameformulier Deelnemersovereenkomst PAGINA 1 VAN 8 Met dit formulier kunnen organisaties en particulieren een verzoek doen tot wijziging tenaamstelling dan wel overdracht van de bij CertiQ. Dit is bijvoorbeeld nodig bij de overdracht van

Nadere informatie

VR DOC.0752/2BIS

VR DOC.0752/2BIS VR 2018 0607 DOC.0752/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 20 december 2013 tot toekenning van subsidies aan land- of tuinbouwers voor de diversificatie

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Retourneren aan: Stichting Normering Flexwonen Postbus 4076 5004 JB Tilburg E-mail: info@normeringflexwonen.nl Website: www.normeringflexwonen.nl Versie 26 september 2017 1 Zakelijke

Nadere informatie

Fruit- en groentetips! Lekker gemakkelijk, groente en fruit op school en thuis.

Fruit- en groentetips! Lekker gemakkelijk, groente en fruit op school en thuis. a Mam r o Vo a! en Pap Fruit- en groentetips! Lekker gemakkelijk, groente en fruit op school en thuis. Mijn dochter at laatst een tomaatje, dat doet ze anders nooit. Maar ja, als je klasgenootjes het ook

Nadere informatie

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Bijlage(n) 4. Inkoop Charters

Bijlage(n) 4. Inkoop Charters Aan charters TNT Post Transport BV Koninklijke TNT Post BV Neptunusstraat 2-20 2132 JB Hoofddorp Nederland Postbus 3090 2130 KB Hoofddorp Nederland Datum E-mail 20 mei 2011 transport-charters@tntpost.nl

Nadere informatie

NATIONALE STRATEGIE VOOR DUURZAME OPERATIONELE PROGRAMMA S. Formulieren Toepassingsjaar 2014. Vlaamse overheid Beleidsdomein Landbouw en Visserij

NATIONALE STRATEGIE VOOR DUURZAME OPERATIONELE PROGRAMMA S. Formulieren Toepassingsjaar 2014. Vlaamse overheid Beleidsdomein Landbouw en Visserij Technische brochure NATIONALE STRATEGIE VOOR DUURZAME OPERATIONELE PROGRAMMA S DEEL 5 Formulieren Toepassingsjaar 2014 Vlaamse overheid Beleidsdomein Landbouw en Visserij NATIONALE STRATEGIE VOOR DUURZAME

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Rijkstypekeur

Aanmeldingsformulier Rijkstypekeur Aanmeldingsformulier Rijkstypekeur NCP Certificatie Aanmeldingsformulier Rijkstypekeur, versie januari 2011 NCP Certificatie Documentnummer D02/161 Dossier:... Algemene Gegevens Naam bedrijf: Naam contactpersoon:

Nadere informatie

Na invulling van dit formulier zenden aan: CFI Unit Gegevens Postbus ML Zoetermeer

Na invulling van dit formulier zenden aan: CFI Unit Gegevens Postbus ML Zoetermeer Agentschap van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Telformulier voor aanvullende bekostiging in verband met (bijzondere) groei voor basisscholen Na invulling van dit formulier zenden aan:

Nadere informatie

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 PT 2011-75 November 2011 - Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Auteur Peter van der Salm

Nadere informatie

Uw keuze voor KiVa houdt in dat u kiest voor KiVa voor tenminste twee jaar. Na twee jaar is uw school KiVa-gecertificeerd.

Uw keuze voor KiVa houdt in dat u kiest voor KiVa voor tenminste twee jaar. Na twee jaar is uw school KiVa-gecertificeerd. Activiteit KiVa Doelgroep Groep 5 t/m 8. Doel Het reduceren van het pesten. Inhoud De kern van KiVa is een lesprogramma tegen pesten en voor een prettig en veilig sociaal klimaat. KiVa is méér dan alleen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1.

Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1. Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1.0 1 september 2008 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen,

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012

Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012 Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012 Bijlage I Dit is het aanvraagformulier van de subsidieverordening zonne-energie Dalfsen 2012 (bijlage I, zie artikel 5 lid 1). Met dit formulier

Nadere informatie

februari maart april mei

februari maart april mei F R U I T K A L E N D E R Aardbei Abrikoos Ananaskers Appel Boskers Braam Druif Framboos Kers Kiwi Kriek Kruisbes Meloen Peer Perzik Pruim Rabarber Rode bes Zwarte bes januari februari maart april mei

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele subsidie 2018

Aanvraagformulier structurele subsidie 2018 Gegevens gemeente Datum ontvangst (in te vullen door de gemeente) Verzendadres Gemeente Krimpenerwaard Postbus 51, 2820 AB Stolwijk T: 140182, E: info@krimpenerwaard.nl Aanvraagformulier structurele subsidie

Nadere informatie

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Pilot 2018-2019 Aanvraag formulier Stimuleringssubsidie Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Bestemd voor lokale verenigingen om een

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29367 28 mei 2019 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 18 mei 2019, nr. WJZ/ 19104412,

Nadere informatie

Wat moet u doen om te kunnen deelnemen aan het electronisch aanvragen van uitvoercertificaten?

Wat moet u doen om te kunnen deelnemen aan het electronisch aanvragen van uitvoercertificaten? CIRCULAIRE EIEREN VLEES VEE nummer : 88/2005 datum : 27 december 2005 onderwerp : Electronisch aanvragen van uitvoercertificaten Electronisch aanvragen van uitvoercertificaten Op dit moment is het alleen

Nadere informatie

Slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van huiselijk geweld met een bijzondere geprivilegieerde status, dan wel als gemeenschapsonderdaan In te vullen door het COA Versie 1.2 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding

Nadere informatie

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist.

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Zwolle, mei 2014 Ons kenmerk: 14-21.GH.lz Betreft: Tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO)

Nadere informatie

Aanvraagformulier Rvb. Ex-asielzoekers. Versie 3.0. In te vullen door het COA. Dossiernummer. Ontvangstdatum

Aanvraagformulier Rvb. Ex-asielzoekers. Versie 3.0. In te vullen door het COA. Dossiernummer. Ontvangstdatum Aanvraagformulier Rvb Ex-asielzoekers In te vullen door het COA Versie 3.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën vreemdelingen

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 1. Gegevens kind: Voorletters en achternaam: Geboortedatum: BSN nummer: Aantal uren van de opvang: Aantal dagdelen van de opvang: Ingangsdatum

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 201 Groothandel groenten en fruit - Verpakking en etikettering (inclusief handelsnormen)

Nadere informatie

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie op basis van de verordening Wet kinderopvang

Nadere informatie

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 5 Het waarmerken van documenten.. pagina 6 Stappenplan

Nadere informatie

AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS

AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS AANVRAAG GEDEELTELIJKE VERGOEDING T-RIJBEWIJS Fijn dat je een opleiding volgt binnen Groen, Grond en Infra! Als toekomstig vakman kun je niet zonder t-rijbewijs. Het t-rijbewijs halen is best duur, maar

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor ondersteuning vanuit Read to Grow.

Aanvraagformulier voor ondersteuning vanuit Read to Grow. Aanvraagformulier voor ondersteuning vanuit Read to Grow. I. De gegevens van u en uw organisatie. 1.1 Algemene adresgegevens van uw organisatie in Nederland. Naam organisatie Adres Postcode/ postbus Plaats

Nadere informatie

Formulier voor wijziging van erkenningsgegevens Onderwijsinstellingen en gelijkgestelden

Formulier voor wijziging van erkenningsgegevens Onderwijsinstellingen en gelijkgestelden Form 4a_AE-03 - Ecole EUROPEES PROGRAMMA VOOR SCHOLEN SCHOOLJAAR 2018-2019 Formulier voor wijziging van erkenningsgegevens Onderwijsinstellingen en gelijkgestelden Verstuur dit ondertekende formulier per

Nadere informatie

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC)

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Algemene aanmeld- en facturatieprocedure Aanmelden 1. De werkgever vallend onder de sector Kartonnage en flexibele Verpakkingen (aanvrager)

Nadere informatie

workshop klimaat &energie elektrische boiler

workshop klimaat &energie elektrische boiler elektrische boiler 100L workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap elektrische kookplaten 5u/week workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap droogkast 3x/week

Nadere informatie

Om het kienspel te melden moet het ingevulde formulier moet worden toegestuurd aan:

Om het kienspel te melden moet het ingevulde formulier moet worden toegestuurd aan: Meldingsformulier kienspel Kleine kansspelen, zoals een kienspel, moeten op grond van artikel 7c van de Wet op de kansspelen minimaal 14 dagen van te voren worden gemeld aan burgemeester en wethouders.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren Referentienummer: In te vullen door de Referendumcommissie [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl Aanmeldformulier Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s)

Beste ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s)/verzorger(s) Bijgaand ontvangt u het inschrijfformulier van Daltonschool Het Lover. De gegevens die u invult op het inschrijfformulier, worden opgeslagen in de leerlingenadministratie van

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Retourneren aan: Stichting Normering Flexwonen Postbus 4076 5004 JB Tilburg E-mail: info@normeringflexwonen.nl Website: www.normeringflexwonen.nl Versie 01.2018 1 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Tegemoetkoming kosten kinderopvang onderwijspersoneel

Tegemoetkoming kosten kinderopvang onderwijspersoneel Beleidsregel Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Tegemoetkoming kosten kinderopvang onderwijspersoneel Bestemd voor het

Nadere informatie