Aan de slag met social media voor jouw praktijk

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met social media voor jouw praktijk"

Transcriptie

1 Aan de slag met social media voor jouw praktijk Social media zijn online platformen, waarbij de gebruikers de inhoud verzorgen. Kenmerken zijn laagdrempelig, interactie en delen. Gebruik het in je bedrijf niet als apart vak, maar als een onderdeel van je gehele marketing. Overzicht van deze handleiding 1. Wat is wat? 2. Platformen - Twitter - Facebook - LinkedIn - Hyves - Google+ 3. Aan de slag - Wat is mijn doel? - Wie is mijn doelgroep? - Waar is mijn doelgroep? 4. Wat is mijn strategie? 5. Hoe meet ik succes?

2 1. Wat is wat? Social media om informatie te delen: De platformen die hier worden bedoeld zijn websites waar je jouw informatie opzet, met als doel dat iedereen het kan zien. Je kunt deze informatie vaak linken aan je website. Ook hier kun je wel gebruikers bevrienden of volgen, maar dit heeft niet als eerste prioriteit dat het om de persoon gaat, maar het gaat hier om de informatie (content) die de mensen delen. YouTube: Alle soorten filmpjes. Gebruikers zijn zakelijk en privé. Privé: Je eigen filmpjes delen met vrienden, vermaak opzoeken. Je kunt YouTube ook heel praktisch gebruiken. Ben je een handleiding voor een machine kwijt? Typ het in op YouTube en je krijgt een uitgebreid filmpje hoe je machine werkt. Zakelijk: Filmpjes werken tot de beleving van iedere consument. Maak een filmpje van de verloskundigen, een bijeenkomst met zwangeren, of de gezellige wachtkamer. Als de filmpjes kort zijn en er goed uitzien, is het absoluut een toevoeging. Je kunt een filmpje makkelijk op YouTube plaatsen en koppelen aan je website. Flikr: Foto s delen. Pinterest: Foto s delen. Als je een foto pint kun je er iets onder zetten. Zet hier je website of een andere tekst. Als mensen de foto van jou repinnen gaat die tekst de wereld over. Platform voor je netwerk: Een netwerksite heeft als kenmerk dat je in contact kunt komen met andere gebruikers. Je kunt allerlei informatie met elkaar delen. Kenmerk is dat je elkaar moet accepteren als vriend of relatie. Pas als de relatie wederzijds is goedgekeurd kun je informatie van elkaar zien. NB. De meeste netwerksites verbreden steeds meer. Je krijgt nieuwe opties waardoor iedereen je informatie kan zien, zonder dat je dat aangeeft. Er worden applicaties op aangesloten, zoals nieuwssites, games en muziek. Hyves: Nederlandse social networksite. Facebook: Internationale social networksite. LinkedIn: Zakelijke social networksite. Google+: Nieuw opkomende internationale netwerksite. Microblog Een weblog is een pagina waarop de gebruiker korte teksten of informatie publiceert. Gebruikers kunnen zichzelf abonneren op andere gebruikers, zodat je op de hoogte blijft van de microblogs van de ander. Twitter: delen van microblog (maximaal 140 tekens) met ieder die het wil zien.

3 2. Platformen 2.1 Facebook Doel voor de consument: Je vriendennetwerk onderhouden. Informatie, foto s en filmpjes delen. Makkelijk op de hoogte blijven van nieuws, je idool en dergelijke. Je kunt verschillende soorten pagina s aanmaken op Facebook. Let hier goed op, iedere pagina heeft een ander doel en andere functies. Profielpagina Een profielpagina is de pagina die je als persoon aanmaakt. Hier kun je bevriend worden met andere vrienden. Foto s en filmpjes op delen en je statusupdate op plaatsen (vertellen wat je doet, waar je aan denkt, waar je bent of hoe het met je gaat).

4 Als persoon kun je bevriend worden met andere mensen met een profielpagina. De statusupdate van je vrienden kun je onder elkaar zien op je nieuwsoverzicht. Als persoon kun je fan worden van bedrijven en bekende mensen. De statusupdate van alles waar je fan van bent komt ook in je nieuwsoverzicht. Naar behoeven kun je van alles en iedereen de statusupdate uitzetten. Op deze manier kun je wel bevriend of fan blijven, maar krijg je niet alle statusupdates in je nieuwsoverzicht te zien. Bedrijven pagina Als bedrijf maak je geen profiel aan, maar een fanpage. Deze pagina heeft iets andere functies dan een profielpagina. Het grootste verschil is dat je niet bevriend wordt met andere mensen, maar mensen kunnen fan worden van jouw pagina. Je kan statistieken van bezoekers bijhouden en er zijn meer mogelijkheden om je pagina in te richten en acties te houden (betaald en niet betaald). afbeelding 1 nieuwsoverzicht Een bedrijvenpagina of ook wel fanpage genoemd, is een manier om mensen (klanten etc.) aan jouw bedrijf of merk te binden, ze op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en acties, en om ze regelmatig met de naam van jouw bedrijf of merk in aanraking te laten komen. Als je een pagina aanmaakt, kies dan voor bedrijf, organisatie of instelling (zie plaatje, middelste van de bovenste rij). Bij lokaal bedrijf, plaats gaat het om een plek en niet bedrijf en bij goed doel, community wordt de pagina bij veel fans in het beheer van de fans en niet meer van jou! Groepen Je kunt een groep oprichten om met een bepaalde groep mensen informatie te delen. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een forum. Een groep kun je geheim maken, waardoor niemand anders de informatie ziet die er wordt gedeeld. Overige tips en handigheidjes - Vraag stellen: Je kunt een vraag stellen over een willekeurig onderwerp, aan jouw fans of vrienden. Handig voor marktonderzoek of om je naam onder de mensen te laten zien. Zodra iemand de vraag beantwoordt, komt deze automatisch in zijn statusupdate, waardoor alle vrienden van deze persoon de vraag ook weer zien.

5 - Link delen: Als je een leuke link ziet van iemand anders, kun je dat makkelijk delen, waardoor je niet alle updates zelf hoeft te verzinnen. Als iemand jouw link of update deelt, verspreidt dit ook onder de vrienden van anderen. Zorg er dan voor dat de naam van je bedrijf goed vermeld staat in de link, update of foto. - Zorg voor interactie. Stel vragen, meningen, ideeën. Zodra mensen mogen meedenken, of hen iets wordt gevraagd, hebben ze sneller de neiging om ergens op te reageren. Zodra er reacties komen, wordt de content breder verspreid over Facebook. 2.2 Twitter Twitter is een microblog, een informatienetwerk waar miljoenen mensen, bedrijven en organisaties wereldwijd informatie delen. Op Twitter kan iedereen berichtjes van 140 karakter schrijven, lezen en delen. Deze berichtjes, (tweets) zijn toegankelijk voor iedereen die daar in is geïnteresseerd. Anders dan bij netwerksites, hoef je elkaar niet te accepteren voordat je elkaars berichtjes leest (tenzij je je account afsluit, maar dat is niet het idee van Twitter). Jij kunt dus iedereen volgen die jij interessant vindt, en iedereen die jou interessant vindt, kan jouw berichtjes volgen. Account maken Als je een Twitteraccount aanmaakt, is er een aantal dingen waar je op moet letten. Je Twitteradres is ook meteen je Twitterdomeinnaam. Het is de naam die zowel deze naam, als de naam die je erboven zet (zie afbeelding) zijn later aan te passen, zolang de domeinnaam nog niet in gebruik is. Je Twitteradres is niet hoofdletter gevoelig, hoofdletters zijn alleen voor de sier. Je biografie zijn 160 tekens om te vertellen wie je zelf bent. Deze woorden worden ook gebruikt om jouw profiel te vinden voor anderen. Dus bedenkt op welke termen je gevonden wilt worden. Ook dit is later aan te passen.

6 Zakelijk of privé Positioneer je je als bedrijf, als onderdeel van een bedrijf (bijvoorbeeld helpdesk) of als persoon (medewerker of eigenaar van bedrijf). Je kunt ook beide doen, één account voor het bedrijf en daarnaast een persoonlijk account. Bedenk vervolgens of je zakelijk of privé twittert. Hier is geen fout antwoord, maar het is wel handig als je het voor jezelf duidelijk hebt en consequent blijft. Je mag ook best de persoon achter het bedrijf laten zien (politici wordt geadviseerd om rond 30% privé te twitteren). Als je als bedrijf twittert en je hebt het over ik of wij, zorg dat je consequent bent en dat lezers begrijpen over wie je het hebt. Doorgaans is het leuker om personen te volgen dan bedrijven. Bedrijven zijn afstandelijker, je hebt meer kans op reclame en je weet niet precies wie er twittert. Volgen, volgers en tweets Denk aan je doel en je doelgroep. Volg mensen of bedrijven uit je doelgroep. Zij krijgen hiervan een berichtje en gaan je eventueel terugvolgen. Op je website en onder je kun je je twitteradres vermelden zodat mensen je gaan volgen. Plaats relevante twitterberichten (=tweets) voor je doelgroep, zodat je ook interessant bent om te volgen. Een snelle manier is, om zoiets interessants te tweeten dat je wordt geretweet. Op deze manier kan de informatie als een olievlek verspreiden. Wat is interessant om te tweeten? En hoe vaak? Belangrijk: tweeten doe je niet om eindeloos je eigen boodschap te verkondigen! Twitter is een medium van delen en verbinden. Er zijn verschillende dingen die je kunt tweeten: - waar je mee bezig bent (om je volgers te laten zien wie je bent en wat je doet en eventueel te vermaken); - nieuws over je volgers (om je volgers in de aandacht te brengen); - interessante (nieuws)items (willekeurig of gerelateerd aan je doelgroep) (om je volgers te interesseren, op de hoogte te houden en te laten zien wat jou interesseert); - grappige (willekeurige) berichtjes (om je volgers te vermaken en te laten zien wat jij leuk vindt); - jouw mening over (nieuws)items (om te laten zien wat jij ergens van vindt); - iets wat jij verkoopt, of wat jij onder de aandacht wil brengen (om klanten te krijgen); - linkjes naar je eigen website (traffic genereren naar je website).

7 Overal valt wat voor te zeggen en ze hebben allemaal te maken met je doel. Voor alles geldt dat je het niet moet overdrijven. Als je alleen maar vertelt wat jij aan het doen bent, kan je je afvragen hoe interessant dat is voor je volgers. Eindeloos linkjes met nieuwsitems sturen gaat ook vervelen. Je volgers promoten is leuk voor die ene volger, maar blijft niet interessant voor je andere volgers. Je mening kan zich tegen je richten, omdat je volgers die mening misschien niet delen. En het meest vervelend is nog wel als een persoon of bedrijf alleen maar, of heel veel, twittert over zijn eigen product of dienst en Twitter gebruikt als een goedkope reclamecampagne. Oftewel, maak een mix van bovenstaande tweets en kijk hoe er op wordt gereageerd. Het is vaak ook een kwestie van uitproberen. Reageer op berichten die je ziet van potentiële klanten of van mensen die je interessant vindt. Dat kan je doen door te retweeten (RT) of door te replyen Reageer ook op mensen die iets naar jou schrijven. Stuur niet zomaar naar (relatief) onbekende mensen een direct massage (DM), dat wordt niet door iedereen op prijs gesteld. 2.3 Organiseren Om alle tweet te kunnen organiseren zijn er een aantal handigheidjes. Je kunt een lijst aanmaken. Op je profielpagina van Twitter vin je het kopje lijsten. Hier kun je een lijst aanmaken en in deze lijst stop je alleen mensen van een bepaalde branche, alleen vrienden, of je kiest een ander onderwerp dat deze lijst gemeen heeft. Als je een lijst aanmaakt, volgen de stappen zich vanzelf. Je timeline geeft de tweets weer van iedereen die je volgt. Als je de lijst naar voren haalt, zie je alleen de gefilterde tweets van de mensen die in de lijst staan. Je kunt ook het programma Tweetdeck downloaden ( of vergelijkbare programma s. Hier kun je aan de hand van meerdere accounts, lijsten en zoekopdrachten, alle tweets organiseren zoals jij het wil. Ook kun je hier je Facebook en LinkedIn account in bijhouden.

8 2.4 Overige netwerken Er zijn nog ontelbaar veel netwerken en er komen iedere dag weer netwerken bij. Hieronder staan nog een paar relevante netwerken voor Nederland. LinkedIn Zakelijk relatienetwerk. Oorspronkelijk een netwerk waar je alleen relatie wordt als je elkaar kunt refereren, maar inmiddels ook uitgegroeid tot een groot, ruim netwerk met diverse mogelijkheden: - directe contacten; - online CV; - online vacatures; - (discussie/ vraag) groepen; - events. Hyves Nederlandse social networksite. Oorspronkelijk groter dan Facebook, de laatste twee jaar verliest het markt. Volgens de cijfers is de site nog steeds groeiend. Het begint bekend te staan als een netwerk voor tieners. Sinds het is over gekocht door de TMG staat er ook veel nieuws. Google+ Nieuwste (bekende) netwerksite op gezet door Google. Gebruiksvriendelijker en betere privacy dan Facebook. Veel mensen met een profiel, echter nog niet veel gebruikers, maar ook groeiend.

9 3. Aan de slag! Social media kan veel tijd kosten en dat is zonde als je niet weet waarom je het toepast. Wil je jouw tijd efficiënt gebruiken, volg dan de volgende stappen: 1. Wat is mijn doel? 2. Wie is mijn doelgroep? 3. Waar is mijn doelgroep? 4. Wat is mijn strategie? 5. Hoe meet ik succes? 3.1 Wat is mijn doel? Je kunt social media voor verschillende doelen gebruiken, dit zijn voorbeelden: - Nieuwe klanten - Oude klanten - Informatie - Klantondersteuning - Je mening verspreiden (aanhangers, gelijkgestemden vinden, overtuigen) Je hebt ook doelen die tegelijkertijd een middel zijn: * traffic naar website, advertenties *imago, branding (naamsbekendheid) *netwerk vergroten, onderhouden, binden. *informatie over bedrijf, vakgebied, concurrentie *Helpdesk, actief reageren op vragen via social media. Er zijn nog meer doelen waarvoor je social media gebruikt en je kunt ook meerdere doelen nastreven. Het belangrijkste is dat je weet wat je er mee wilt. Voor je het weet, ben je er uren mee zoet. 3.2 Wie is mijn doelgroep? Je doelgroep is zo breed als je het zelf wilt, maar heeft alles met je doel te maken. - Huidige klanten (binden); - Potentiële nieuwe klanten (werven); - Concurrentie (in de gaten houden, ervan leren); - Experts (nieuwe kennis op doen, op de hoogte blijven); - Vakgebied (op de hoogte blijven).

10 3.3 Waar is mijn doelgroep? Als je stap 1 en 2 hebt bepaald, heb je voor ogen wie je wilt bereiken, of van wie je informatie wilt op Internet. Waar bevindt deze groep zich? Het social media landschap is erg groot en je kunt lastig alle platformen bedienen. Als je weet wat je doel is en wie je doelgroep is, zoek je vervolgens uit waar deze mensen voornamelijk zijn. Facebook en Twitter zijn eventueel tegelijk te hanteren. Je kunt ze koppelen, waardoor je enkel op Twitter hoeft te posten, dat staat dan automatisch ook op Facebook. (Andersom kan ook, maar dat is lastiger want Facebook heeft meer tekens dan Twitter). Communiceer waar je bent Om je doelgroep actief te laten weten op welke platformen jij je bevindt, is het handig om dit op je communicatie-uitingen te laten zien. Bijvoorbeeld op je website, in s of flyer materiaal. Je kunt een poster ophangen in je praktijk met je Facebookpagina of Twitteradres zodat je bezoekers duidelijk zien waar jullie te vinden zijn. Facebook heeft zelf handige plug-ins die je op je website kunt plaatsen. Dit kun je doen via: Hiervoor heb je enige kennis van je website nodig, maar het staat er stap voor stap uitgelegd.

11 4. Wat is mijn strategie? Social media is een middel om iets te bereiken en geen doel. Je kiest je doel (hoofdstuk 3) en gaat social media inzetten om dit te bereiken. Je volgt de bovenstaande stappen en vervolgens ga je aan de slag. Gebruik voor je strategie de volgende stappen: Welke actie wil je van je doelgroep? Wil je dat ze actief iets gaan doen? Jouw naam verspreiden, jou aanbevelen bij andere mensen, iets kopen van jou? Wil je dat ze reageren? Stel dan vragen, betrek ze in een conversatie, vraag om een mening. Wat wil je doelgroep horen? Wat willen ze van jou op het betreffende social media platform. Waarom gaan ze jou zoeken, of zichzelf associëren met jouw praktijk of bedrijf? Willen ze informatie, willen ze gezelligheid, wat kun je ze geven? Wat beloof je je doelgroep? Kunnen ze alle informatie vinden op je platform? Hoe snel reageer je als ze iets vragen? Hoe vaak post je nieuwe informatie? Zorg dat je duidelijk bent en consequent. En beloof niet meer dan je waar gaat maken. Maak afspraken met je collega s. Wie houdt het allemaal bij? Op deze manier heb je altijd iemand die op de hoogte is en worden er geen dubbele dingen gedaan. Meten en evalueren Als je je doel bepaalt, noteer dan hoe je er op het beginmoment voor staat. Evalueer op bepaalde tijden hoe het verschil is, zodat je kunt zien of je acties werken, of dat je ze aan moet passen. 5. Hoe meet ik succes? Er zijn talloze manieren en rekensommen om je succes te meten. Dit heet ROI genoemd; return on investment, oftewel, wat krijg je terug voor je investering. Als je niet veel tijd wil steken in monitoren en bijhouden van alles wat je doet met social media, is het het eenvoudigst om het op de volgende manier te doen: Maak je doel zo concreet mogelijk. Schrijf op hoe de situatie nu is. Start met de acties die volgen. Meet na 3 maanden, 6 maanden en een jaar hoe de situatie is veranderd.

12 Het meten hangt natuurlijk af van het doel dat je voor ogen hebt. Wil je enkel zelf op de hoogte blijven van experts in je vakgebied of concurrentie, dan kun je zelf goed bijhouden hoeveel informatie je via social media vergaart. Wil je gezien worden in ditzelfde vakgebied, dan meet je na een half jaar hoeveel nieuwe contacten je hebt opgedaan en hoeveel dialogen je bent aangegaan met je doelgroep. Wil je nieuwe klanten vergaren via social media, dan is het handig om alle nieuwe klanten te vragen via welke weg ze bij jouw bedrijf gekomen zijn. Het belangrijkste is om consequent te zijn, van te voren een evaluatiemoment in te plannen en lol te hebben in de acties die je doet!

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de SOCIAL MEDIA Wat is Social Media Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de gebruikers om onderling de dialoog aan

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners

De Facebook pagina voor beginners De Facebook pagina voor beginners Een heldere handleiding 1. Opzetten van een pagina 2. Hoe krijg ik fans? 3. Interactie: do s and don ts 4. Pagina of profiel? 5. Pagina of groep? Kitty Arends Humanatic

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL?

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Eigenaar online marketingbureau Webmonnik.nl Online marketeer Auteur en trainer Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

Sociale media en de cliëntenraad. Handreiking voor cliëntenraden

Sociale media en de cliëntenraad. Handreiking voor cliëntenraden Sociale media en de cliëntenraad Handreiking voor cliëntenraden Sociale media en de cliëntenraad - Handreiking voor cliëntenraden LOC Zeggenschap in zorg is de grootste cliëntenorganisatie in de langdurende

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL?

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel inzetbaar Kennissessie sociale media Webmonnik.nl is Rogier Mostert Doel: bedrijven succesvoller maken

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Facebook Omarm de open cultuur

Facebook Omarm de open cultuur 1 Facebook Omarm de open cultuur 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Breng je bedrijf naar Facebook 05 Betrek je volgers 06 Maak het persoonlijk 07 Een beeld zegt meer dan 1000 woorden 08 Gebruik emoji 09

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding

De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding Opzetten van een pagina. Hoe krijg ik fans? Interactie: do s and don ts Pagina of profiel? Pagina of groep? Opzetten van een pagina Facebook bestaat

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

belang van je personal branding

belang van je personal branding Het efficiënt combineren van social media in het belang van je personal branding 2 Het merk JIJ! getting social Personal branding is een van de nieuwe mogelijkheden van social media en internet. Personal

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

Twitter. voor de bloemist

Twitter. voor de bloemist Twitter voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Twitter voor de bloemist Hoe maak ik een Twitter-account aan? 1. Ga naar www.twitter.com. Klik eerst onderaan de pagina op Nederlands en

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Sociale media voor maatschappelijke organisaties

Sociale media voor maatschappelijke organisaties Sociale media voor maatschappelijke organisaties 11 adviezen Door: Sandra Kamerbeek s.kamerbeek@movisie.nl 1. Ken de functies van sociale media Sociale media kent verschillende functies. (zie ook volgende

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Social Media. Beheer en begeleiding

Social Media. Beheer en begeleiding Social Media Beheer en begeleiding voor de bloemist Handeiding Facebook De term Social Media is tegenwoordig onvermijdbaar en neemt dagelijks toe. In geen enkel land in Europa ligt het bereik van Social

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

Innoveren met sociale netwerken

Innoveren met sociale netwerken Sociale media Bedrijvenvereniging Leek Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innoveren met sociale netwerken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie