Je moet als het ware in staat zijn om de switch te durven maken en met de natuur mee te werken. Je boek helpt daar zeker bij. Een aanrader.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Je moet als het ware in staat zijn om de switch te durven maken en met de natuur mee te werken. Je boek helpt daar zeker bij. Een aanrader."

Transcriptie

1 Enkele Testimonials Enkele reacties via Proficiat Frank, ik heb er enige tijd over gedaan alvorens dit te schrijven, maar het is een prachtig en vooral uit de praktijk geschreven boek geworden. Dit heb ik echt nodig. Je vindt stilaan her en der wat meer boeken over Permacultuur/Polycultuur/Natuurlijk tuinieren maar meestal staat er een hoop filosofisch en theoretische beschouwingen in die wel interessant zijn maar in de praktijk weinig zoden aan de dijk zetten. Het is voor de lezer van je boek m.i. direct duidelijk dat hier je jarenlange ervaring van Yggdrasil mee aan de basis ligt. Je boek gaat duidelijk veel verder dan wat we kennen van het ekologisch tuinieren à la VELT (waar ik ten andere 7 jaren full-time medewerker van ben geweest in een ver verleden ). Bij het lezen van je boek voel je direct dat het hier over iets totaal anders gaat en dat kennis, inzicht en durf vereist zijn om het met alle 7 koffers en niet met vier of vijf te gaan toepassen. Je moet als het ware in staat zijn om de switch te durven maken en met de natuur mee te werken. Je boek helpt daar zeker bij. Een aanrader. Dag Frank, mijn complimenten voor het enorme mooie en duidelijke geschreven boek, met prachtige foto's.

2 Ik heb 'm uit en weet dat ik er weer in moet beginnen voor de details. Echt een genot om te lezen. Mijn dank is groot!! Beste Frank, het boek "Zeven Stappen naar een Natuurlijke Moestuin" is deze middag heel goed in mijn brievenbus geland. Nu ik heb ook er in gebladerd, maar lezen heb ik heel kort hier en daar iets. Ik vind het heel mooi gemaakt. De gekleurde foto's zijn heel aansprekend en heel mooi. En de tekeningen, daar ben ik ook heel blij mee, want daar kan ik heel veel mee beginnen. En het mooiste van al: het is geen glanzend papier, maar mat. Je hebt echt aan alles gedacht. Want glanspapier stoort als men een bril heeft of ook het licht of de zon op het boek schijnt. Ik zeg je Proficiat en ook hartelijk dank voor het mooie boek. Zal heel veel te lezen hebben!

3 Enkele reacties op Bol.com * Voor al diegene die de natuur liefhebben en op een natuurlijke wijze een tuin willen bewerken is dit boek een voorbeeld van hoe je met de natuur kunt samenwerken. Het gaat zowel over het inplanten, het aanleggen, het werken en onderhouden van een moestuin. De vele foto's maken van hetgeen dat je leest ook direct kunt zien hoe het er uitziet. Vooral de samenwerking met de natuur is zeer uitvoerig uitgelegd. Dit boek is echt uit ervaring geschreven. Bedankt Frank! * Je wordt de laatste jaren a.h.w. om de oren geslagen met tuinboeken allerhande, meestal vrij duur en de meerderheid kan eigenlijk direct bij het oud papier. Helemaal wat anders is dit (eerste) boek van Frank Anrijs. Het is echt een opluchting om deze 'handleiding' door te nemen. Het gaat in zijn boek over de weergave van een teeltervaring van 20 jaar met de natuur samen te werken in plaats van tegen de natuur. Het gaat hier om permacultuur in je moestuin en dus geen gespit of gefrees dat je bodem overhoop haalt, je bodemleven verstoort en je op termijn met rugklachten opzadelt. Dit boek vraagt wel om vastgeroeste teeltmethodes en gangbare ideeën over tuinieren (ook biotuinieren) los te laten en met geduld, de nodige observatie van alle elementen in het ontwerp van je (moes)tuin... m.a.w het volledig toepassen van alle zeven stappen (en niet enkel vier of vijf) haal je een resultaat dat je niet voor mogelijk houdt. Het is ook een eerlijk boek geworden en geen goed nieuws show, Frank Anrijs verteld zonder omwegen over de fouten en problemen die hij gemaakt heeft en hoe hij deze oploste. Dit boek is extensief voorzien van veel kleurenfoto's en tekeningen die alles visueel goed in de verf zetten. Een aanrader dus. * Hoe kan je samenwerken met de natuur? Frank legt het duidelijk uit in zijn boek dat leest als een trein. Deze manier van tuinieren is ook geschikt voor mensen met rugklachten want spitten is uit den boze.

4 Unieke en baanbrekende opvattingen over het in praktijk brengen van permacultuur. Sterke aanrader voor zowel beginners als gevorderde tuiniers. Boek dat eenvoudige antwoorden geeft m.b.t. de biologische teelt van eetbare gewassen. * zeer duidelijk beschreven, meer dan 40 jaar praktijkervaring. Eindelijk duidelijk hoe je zonder spitten, zonder vergif je eigen gezonde groenten kunt telen. Nu pas weet ik hoe ik moet mulchen. Uniek is de Schijnbare Chaos! Hartelijk dank Frank dat je mijn enthousiasme voor de tuin weer hebt kunnen aanwakkeren. * Het boek "Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin" is een praktisch, duidelijke en vlot leesbaar boek om je natuurlijke moestuin te realiseren. De inhoud is meteen toepasbaar in je tuin, de uitleg komt vanuit ervaring. De schrijver maakt een mooie oplijsting van de ingrediënten die (samen)werken om tot een goed resultaat te komen. Het is duidelijk dat hij bestaande kennis (van zijn ouders) heeft gebruikt, maar ook herbekeken heeft en zijn eigen conclusies die hieruit voortkwamen wil delen. De mix van jarenlange ervaring en een kritische jonge(re) blik op het gegeven heeft gezorgd tot een pareltje van een boek. Zowel de meer ervaren (moes)tuinierder, als diegene met een goed voornemen, kan met dit boek aan de slag! * Prachtig boek die tuinieren eens op een andere manier benaderd dan alleen maar rijtjes zetten. Ook mooi dat de schrijver ook online een blog bij houd. Als je het goed doet dan bespaart het je ook flink wat werk. Zou het zeer zeker ieder aanraden die van een meer natuurlijke tuin houd ipv een mono cultuur tuin.

5 * Moestuinieren is "in". Velen beginnen vandaag maar vaak nog met de insteek van vroeger. Dit aanstekelijk boek geeft je overzichtelijk en toch met veel detail de recentste inzichten om zo natuurlijk mogelijk te kunnen starten en genieten van een natuurlijke evoluerende moestuin. Moeilijk is het niet maar de samenhang een beetje begrijpen maakt echt het verschil in resultaat. En daarin is dit boek een uitblinker. Zeer fijn lezend, in gewone mensentaal. Ik ben dan ook heel blij met dit boek! * Eindelijk een moestuinboek wat ingaat tegen de traditionele manier van tuinieren. 10-tallen boeken, zelfs biologisch geinspireerde, zijn op eenzelfde manier volgeschreven. Hier denkt men met de natuur mee en het is bijna beangstgend hoe eenvoudig dit kan zijn. Er is ons de laatste 10-tallen jaren veel wijs gemaakt. Gevoelsmatig merk je dat deze benadering moet kloppen. Let op, dit tuinboek kan je leven (positief) veranderen.

6 Enkele reacties op Standaard Boekhandel * Dit boek is een aanrader voor een ieder die terug wil naar een Natuurlijke en gezonde manier van groente kweken. Door de zeer duidelijke omschrijving is het een must om te lezen. Het wordt stap voor stap uitgelegd en je hoeft niet je hele tuin in 1 keer aan te passen, maar in gedeelten wat een groot voordeel is om tot resultaat te komen. Ondanks dat ik het boek gelezen heb blijf ik het naslaan want er staat zoveel informatie in. Ik wacht met smart op het nieuwe tuinseizoen om het beschrevene te verwezenlijken. * Een boek dat je vlot geschreven uitlegt hoe je in je eigen moestuin kan opstarten met permacultuur. Eén van de eerste tuinboeken dat ik van begin tot einde met plezier uitlas. Je kan er zelf eenvoudig mee aan de slag. Het boek legt duidelijk uit hoe je het beter anders kan aanpakken. Mijn plan is al klaar en de eerste percelen zijn al met een dikke laag mulch bedekt. Het oogt al mooi. Vanaf nu nooit meer spitten of complexe jaarplannen uitdenken over welke groente al dan niet waar mag staan. Ik vond er heel wat inspiratie in. Nu en dan neem ik het nog eens door om nieuwe dingen te ontdekken. Nu nog hopen op een lekkere oogst in een aantrekkelijke ietwat chaotische moestuin. * Je wordt de laatste jaren a.h.w. om de oren geslagen met tuinboeken allerhande, meestal vrij duur en de meerderheid kan eigenlijk direct bij het oud papier. Helemaal wat anders is dit (eerste) boek van Frank Anrijs. Het is echt een opluchting om deze 'handleiding' door te nemen. Het gaat in zijn boek over de weergave van een teeltervaring van 20 jaar met de natuur samen te werken in plaats van tegen de natuur. Het gaat hier om permacultuur in je

7 moestuin en dus geen gespit of gefrees dat je boedem overhoop haalt, je bodemleven verstoort en je op termijn met rugklachten opzadelt. Dit boek vraagt wel om vastgeroeste teeltmethodes en gangbare ideeën over tuinieren (ook bio-tuinieren) los te laten en met geduld, de nodige observatie van alle elementen in het ontwerp van je (moes)tuin... m.a.w het volledig toepassen van alle zeven stappen (en niet enkel vier of vijf) haal je een resultaat dat je niet voor mogelijk houdt. Het is ook een eerlijk boek geworden en geen goed nieuws show, Frank Anrijs verteld zonder omwegen over de fouten en problemen die hij gemaakt heeft en hoe hij deze oploste. Dit boek is extensief voorzien van veel kleurenfoto's en tekeningen die alles visueel goed in de verf zetten. Een aanrader dus. * Permakultuur: zeker voor beginnende moestuinders is dit een aanrader. Alleen al de manier waarop je van de ene naar de andere stap (het zijn er zeven) geloodst wordt geeft een mens goesting om er aan te beginnen. ikzelf ben er een zestal maanden geleden mee begonnen en zie nu al kleine resultaten hoe je op een arbeidsarme manier je tuin kan omvormen naar een natuurlijke tuin. stap voor stap krijg je uitleg van wat, hoe en waarom er iets gebeurt, en omdat zij het zelf reeds in de praktijk hebben omgezet en hebben vastgesteld wat wel en niet werkt! héél leuk om te lezen, gedrukt op het juiste papier en toffe foto's, een aanrader!

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L Creatieve FOTOGRAFIE BOOST I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N Hee, hallo! Super leuk dat je interesse hebt in deze online creatieve fotografie boost "in 10 weken anders kijken". In deze brochure

Nadere informatie

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is.

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is. BIOBOER 1 Hoe het elk jaar gaat... Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5 vakjes vooruit! Maar vandaag is het aardoliealarm.

Nadere informatie

Natuurlijke Moestuin. Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin

Natuurlijke Moestuin. Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin Natuurlijke Moestuin Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin Frank Anrijs 10 jaar in een tuincentrum 2012 bij ouders in project Yggdrasil gestapt Winkel, workshops, cursussen, Digitaal luik eraan gehangen

Nadere informatie

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is Praatje vanuit het bestuur. We schrijven december. Er is weinig te doen op de tuin. Wie nu een rondje maakt ziet dat er op verschillende manieren wordt overwinterd Een aantal tuinen zijn afgedekt met worteldoek

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos Landbouw graad 3 Aardoliealarm in het bos Lesvoorbereiding Print de stickers zoveel keer uit als je groepjes van 4 kunt maken. Aanwijzingen voor de indeling van de groepjes: zie verder. Als je niet over

Nadere informatie

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes De KinderMoestuin is eerlijk en groen geproduceerd met respect voor

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos de graad > Landbouw > lesmateriaal > spelkaarten Aardoliealarm in het bos BIOBOER Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5

Nadere informatie

Natuurlijke Moestuin. Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin

Natuurlijke Moestuin. Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin Natuurlijke Moestuin Voedsel Kweken in de Natuurlijke Moestuin Frank Anrijs 10 jaar in een tuincentrum 2012 bij ouders in project Yggdrasil gestapt Winkel, workshops, cursussen, Digitaal luik eraan gehangen

Nadere informatie

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT?

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? Agenda Tuinieren vroeger Wat is biologisch moestuinieren? 10- stappencursus Je eigen moestuin (NTR: thuisacademie - Filmpjes) Pauze Hoe start ik een moestuin?

Nadere informatie

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011 Visie op voedsel WAT KAN IK IK DOEN? Cursus Permacultuur organiseren in Castricum en zelf meedoen Seizoenbewuster kopen Zinvolle planten in de tuin en beter

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien?

3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien? Groep 7 Beoordelingstoetsen leesbegrip Toets 2 (na thema 4) 1 Hoe komt het dat zoveel kinderen alleen maar dure merkkleding willen dragen? 2 Voor we die vraag kunnen beantwoorden, kijken we eerst eens

Nadere informatie

Copyright 2017 Frank Wasse Auteur: Frank Wasse Organisatie: Wormenkwekerij Wasse Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, door middel van

Copyright 2017 Frank Wasse Auteur: Frank Wasse Organisatie: Wormenkwekerij Wasse Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, door middel van Copyright 2017 Frank Wasse Auteur: Frank Wasse Organisatie: Wormenkwekerij Wasse Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, door middel van druk, fotokopieën, geautomatiseerde gegevensbestanden

Nadere informatie

Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden

Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden Tips en suggesties voor het opzetten van een leesclub voor laaggeletterden Inleiding Ontspannen de krant lezen en op de hoogte blijven van het nieuws van de dag.

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Lente, de eetbare tuin en permacultuur, onze toekomst Ik voel het als ik buiten loop, het wordt warmer, het wordt lente. Ik zie de eerste knoppen in de planten in de tuin en zie de knoflook en ui, die

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2011 VELT EETBAAR KORTRIJK

Activiteitenverslag 2011 VELT EETBAAR KORTRIJK Activiteitenverslag 2011 VELT EETBAAR KORTRIJK Voorwoord De werking van de lokale Velt(vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) -afdelingen richt zich traditioneel op de meer landelijke thema s en

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Het mysterie van ons bord

Het mysterie van ons bord Voeding graad 1 Het mysterie van ons bord Lesvoorbereiding Print Simon de kleine detective uit. Verzend de mail naar je eigen mailadres en laat deze dan op het smartboard zien (zonder de afzender te laten

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Tekenen! met frank daenen. Deze handleiding hoort bij de lezing Boeken en Potloden van Frank Daenen.

Tekenen! met frank daenen. Deze handleiding hoort bij de lezing Boeken en Potloden van Frank Daenen. Tekenen! met frank daenen Deze handleiding hoort bij de lezing Boeken en Potloden van Frank Daenen. Meer informatie over Boeken en potloden vind je op www.frankdaenen.be. Frank Daenen, 2012 Inhoud Tekenen!

Nadere informatie

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T MAAK SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T Waarom aanbevelingen? Heb jij al goede aanbevelingen op je website staan? Van die aanbevelingen waar nieuwe bezoekers

Nadere informatie

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L Creatieve FOTOGRAFIE BOOST I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N Hee, hallo! Super leuk dat je interesse hebt in deze online creatieve fotografie boost "in 10 weken anders kijken". In deze brochure

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Dit boek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen!

Dit boek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen! Ha lieve schrijver, Heb je er de afgelopen dagen over nagedacht waar jouw boek over mag gaan? Dat is heel goed! Tijdens deze Achterflap 5 daagse ga jij aan de slag met deze vraag. Vanaf maandag 24 oktober

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY Voor de liefhebbers Concept en tekst: St. de Family Factory

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat.

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat. Klantbeoordelingen 2015 - zakelijke taaltrainingen januari t/m december 2015, n = 1.247 Klantenwaardering Vraagstelling Uitstekend Goed Voldoende Onvoldoende Slecht Wat vindt u van het gebruikte lesmateriaal?

Nadere informatie

Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer

Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer Enige jaren geleden hebben mijn vrouw en ik een lezing van Selma Sevenhuijsen bijgewoond. Het

Nadere informatie

Vrijwilligers in de kijker

Vrijwilligers in de kijker Jouw aanwezigheid, een geschenk! dé leuze van de vrijwilligerswerking in AZ Sint-Jozef Malle Onze vrijwilligers zijn goud waard. Hun aanwezigheid is voor de patiënten en ons ziekenhuis een geschenk. Van

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Velt presenteert: de ecotuin

Velt presenteert: de ecotuin Velt presenteert: de ecotuin Behoefte aan duidelijkheid over ecotuin Begrip ecotuin niet altijd voor iedereen duidelijk verwarring over begrip ecotuin onduidelijkheid onder collega s begrip wordt niet

Nadere informatie

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding...

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Voorbereiding... 2 Locatie... 2 Materiaal... 2 Veel

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda Jaargang 34, nummer 8, 10 januari 2019 Agenda Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 1/2 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt peuter/kleuter Vrijdag 25 januari Studiedag kinderen hele dag vrij Woensdag 6 februari

Nadere informatie

Start met voorlezen van het verhaal. De kinderen kunnen lekker luisteren en griezelen, of lachen.

Start met voorlezen van het verhaal. De kinderen kunnen lekker luisteren en griezelen, of lachen. Lesplan theaterlezen Wil je aan de slag met theaterlezen? Dit lesplan laat zien hoe je dat kunt doen. Je geeft vier lessen van elk ongeveer een half uur. Elke les heeft een ander aandachtspunt. Zo help

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

p r i j s l i j s t

p r i j s l i j s t prijslijst 2017-2018 Jullie zoeken een fotograaf voor de belangrijkste dag uit jullie leven. Iemand die jullie in beeld brengt zoals jullie zijn. Iemand die tussen jullie gasten past, maar toch onzichtbaar

Nadere informatie

De informatievoorziening van de MS Vereniging

De informatievoorziening van de MS Vereniging De informatievoorziening van de MS Vereniging Uitslag van de enquête Informatievoorziening onder mensen met MS, september 2012 Juanita Diemel, medewerker informatievoorziening Jolanda van Dijk, medewerker

Nadere informatie

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Inhoudsopgave 1 Waarom is bemesten zo belangrijk? p5 Hoe vaak moet ik eigenlijk bemesten? p6 4 3 Wat is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen 20017 nr.2 www.volkstuinverenigingvianen.nl april 2017 Beste tuinders, Het voorjaar is weer aangebroken en dat is op onze tuinen te merken ook. Bloesem in volle pracht,

Nadere informatie

Schrijfweek in Zuid West Frankrijk Met Lisette Thooft & Yoeke Nagel

Schrijfweek in Zuid West Frankrijk Met Lisette Thooft & Yoeke Nagel Schrijfweek in Zuid West Frankrijk Met Lisette Thooft & Yoeke Nagel In de Schrijverstuin van Simply Canvas 20-27 september 2019 Twee schrijfcoaches/auteurs met jarenlange ervaring staan klaar voor je deze

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over?

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over? Teksten schoolkerkdienst 15 oktober 2017 Thema: Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Bijbelgedeelte: Matteüs 20 : 1-16 - de werkers in de wijngaard Inleiding op de dienst

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van jouw docent(e),

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017 In deze nieuwsbrief: - Kinderraad - Nettie Ockeloen sponsorloop - Schooltuin, herfst 2017 - Thema Mijn Lijf in groep 6a - Sinterklaas - Agenda december

Nadere informatie

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt.

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. FASE 1: STEL JE KLANT OP HAAR/ZIJN GEMAK EN NEEM DE LEIDING Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. Dit gesprek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 April 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders Op maandag 16 april jl. hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Judith Webber handout HSP Congres

Judith Webber handout HSP Congres Judith Webber handout HSP Congres 09-11 2018 Deze handout van Judith Webber komt uit haar lezing tijdens het HSP Congres van 2018. Heb je het HSP Congres niet bezocht, dan begrijp je deze handout beter

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Wat kan landbouw toevoegen aan het leven in de duurzame stad?

Wat kan landbouw toevoegen aan het leven in de duurzame stad? Wat kan landbouw toevoegen aan het leven in de duurzame stad? VVM - 5 februari 2015 Ir. Frank Stroeken Terra Incognita, stedenbouw en landschapsarchitectuur Frank Stroeken, Terra Incognita, stedenbouw

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere)

Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere) Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere) Het team somatiek van Archipel werkte altijd zo goed mogelijk bij haar klanten, maar er werd niet direct nagevraagd bij de klanten hoe de actie (contact/handeling/hulp/zorg)

Nadere informatie

Verslag Nederlands Bloemlezing

Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag door Hilde 1031 woorden 26 maart 2018 0 keer beoordeeld Vak Nederlands ZIE BIJLAGE VOOR AFBEELDINGEN. Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Nadere informatie

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE Dit werkboek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen! Wat super dat je meedoet! Vanaf maandag 8 augustus ontvang je: - filmpjes - 7 schrijfoefeningen Elke dag geef

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum 24-11-2017 Knalhard Algemene informatie Het boek dat ik heb gelezen voor dit verslag is het boek Knalhard. Het boek is geschreven door Caja Cazemier. De uitgever

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

5,2. Gedichtbespreking door een scholier 3097 woorden 1 december keer beoordeeld. Levensbeschouwing

5,2. Gedichtbespreking door een scholier 3097 woorden 1 december keer beoordeeld. Levensbeschouwing Gedichtbespreking door een scholier 3097 woorden 1 december 2002 5,2 107 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Gedicht 1: Voor wie dit leest Gedrukte letters laat ik U hier kijken, maar met mijn warme

Nadere informatie

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Stap 3: MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Voor je Makkelijke Moestuin gebruik je bakken die je bovenop de bestaande grond zet. Vervolgens vul je die met Makkelijke Moestuin mix. Omdat je planten minimaal

Nadere informatie

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps Midden-Brabant België-Belgique Middenseizoentje - Tweemaandelijks Jaargang 40- nummer 2 PB 3070 - Kortenberg P708613 NIEUWSBRIEF maart-april 2018 28 april: Bio-tuinmarkt in Kampenhout 27 mei: Kringlooptuindag

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

GRASBABBELS Jaargang 17 nummer

GRASBABBELS Jaargang 17 nummer GRASBABBELS Jaargang 17 nummer 1 29-08-2018 Graswinkellaan 7-9 telefoon : 0495-540951 Postbus 10036 6000 GA Weert e-mailadres: info@obsgraswinkel.nl AGENDA Vrijdag 31 augustus 2018 Schoolfotograaf; Maandag

Nadere informatie

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw Dagcentrum DE ZONNEBLOEMEN vzw Wie zijn wij? De Zonnebloemen vzw is een dagcentrum voor volwassen personen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Wij bieden tijdens de daguren kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

21 reacties. Overzicht. [Afbeelding] Woon je in ons complex? Kende je De Achtertuin al? Hoe volg je De Achteruin? Dit formulier bewerken

21 reacties. Overzicht. [Afbeelding] Woon je in ons complex? Kende je De Achtertuin al? Hoe volg je De Achteruin? Dit formulier bewerken 21 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren deachtertuin030@gmail.com Dit formulier bewerken Overzicht [Afbeelding] Woon je in ons complex? Ja 21 100% Nee 0 0% Kende je De Achtertuin al? Ja,

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen?

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen? Lesplan theaterlezen Wil je aan de slag met theaterlezen? Dit lesplan laat zien hoe je dat kunt doen. Je geeft vier lessen van elk ongeveer een half uur. Elke les heeft een ander aandachtspunt. Zo help

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net

Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net Suggesties of ideeën om deze uitdaging aan te pakken? Schrijf ze op deze postkaart.

Nadere informatie

Werkstuk of verslag. de vormvoorschriften

Werkstuk of verslag. de vormvoorschriften Werkstuk of verslag de vormvoorschriften begeleider: (naam van de docent) het vak waarvoor je het verslag maakt naam en klas van de leerling schooljaar en datum van inleveren 2 Samenvatting Elk onderzoeksverslag

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Gezondheidscentrum Heelkom ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Gezondheidscentrum Heelkom is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Stap 3 WERKBOEK. door

Stap 3 WERKBOEK. door Stap 3 WERKBOEK door Auteursrechten en gebruik met toestemming Niets uit deze online cursus en/of informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt

Nadere informatie

JEAN VANHOOF DE TUIN IN MET JE BUREN

JEAN VANHOOF DE TUIN IN MET JE BUREN DE TUIN IN MET JE BUREN Kinderen weten vaak niet of je een ui met het puntje naar boven of naar beneden moet planten. En kennen ze het verschil tussen selderij en prei? Hebben ze ooit versgeplukte munt

Nadere informatie

Organiseer een trainingssessie Reflectieverslag

Organiseer een trainingssessie Reflectieverslag Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor in de Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 CAMPUS Geel Organiseer een trainingssessie Reflectieverslag Joey Lemmens INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs

Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs Auteur: Bart Coenen/Velt Foto's: Ina maka, Stefan Jacobs Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs 14 Moestuinieren met kinderen in vijf stappen Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn én om met

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen

Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen 6.7 Speel met de hele groep het Complimentenspel of Complimentenbingo. Om het opstandige, agressieve kind goed gedrag aan te leren, is het

Nadere informatie

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014 Gezinsbond Stekene Inleiding Kinderen houden van tuinieren Tuinieren bevat 2 elementen waar kinderen zot op zijn: aardegrond en buitenlucht. De zomerzon zal

Nadere informatie

In Vragen en Antwoorden vindt u de antwoorden op alle vragen die de kinderen kunnen hebben

In Vragen en Antwoorden vindt u de antwoorden op alle vragen die de kinderen kunnen hebben Ouders, leerkrachten, animatoren, opvoeders Deze handleiding werd ontwikkeld om u te helpen om van Spring in het rond, eet gezond! uw eigen spel te maken. De handleiding is er om u te begeleiden, maar

Nadere informatie

Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen

Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen Benadering 6: Positieve instelling, rekening houden met anderen 6.7 Speel met de hele groep het Complimentenspel of Complimentenbingo. Om het opstandige, agressieve kind goed gedrag aan te leren, is het

Nadere informatie

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers REDENEN OM Dankbaar TE ZIJN Dirkje Evers Er zijn vele kleine zegeningen die het leven de moeite waard maken. Leer de kleine dingen in het leven te waarderen. Het helpt je om een dankbaar hart te ontwikkelen

Nadere informatie

Het hartsmotivatie-profiel

Het hartsmotivatie-profiel Je eigen beoordeling van jouw hartsmotivaties De eerste stap tot ontdekken wat jouw gaven zijn, is het volgende hartsmotivatie-profiel invullen. Nadat je de 45 vragen hebt beantwoord, noteer je de scores

Nadere informatie

3 Top Tips Minder irritatie Meer tevredenheid - Blijer met jezelf

3 Top Tips Minder irritatie Meer tevredenheid - Blijer met jezelf 3 Top Tips Minder irritatie Meer tevredenheid - Blijer met jezelf Vanwaar deze tips? Tijdens mijn groepstrainingen en de individuele coachingsgesprekken kom ik nogal eens tegen dat mensen vastlopen en

Nadere informatie