BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS"

Transcriptie

1 BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS TRAINEN EN OPLEIDEN

2 Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuigingen, de Mood Maker Filosofie, onze ontwikkelaanpak, visie op leren en borgen.

3 ONZE VISIE In iedere organisatie werken Mood Makers MENSGERICHTE ORGANISATIES Zou het niet fantastisch zijn dat, wanneer je een organisatie binnenkomt, je jezelf welkom voelt? Dat je merkt dat er professionals werken die je op je gemak stellen, je helpen en oprecht in je geïnteresseerd zijn. Zou je je niet graag een gast willen voelen in plaats van een nummer? SYNDLE helpt organisaties meer klantgericht en gastvrij te worden.

4 ONZE OVERTUIGING Gasten en klanten beoordelen de prestatie van de organisatie in hoge mate op randzaken zoals: zijn de mensen aardig? Hoe schoon is het? Ruikt het fris? Kan ik goed parkeren? Ze zijn vaak niet in staat om te beoordelen of iemand zijn werk goed uitvoert. Als het gebouw rommelig oogt, hoe zou dan de dienstverlening die de organisatie levert zijn? Het is voor organisaties belangrijk dat de beleving van de gast positief is. Een zeer tevreden gast zorgt namelijk voor positieve mond-tot-mond reclame. Om dit voor elkaar te krijgen moet het hele plaatje kloppen. Product, proces, ambiance en gedrag van medewerkers.

5 ONZE OVERTUIGING GASTVRIJHEID Gastvrijheid is een mooie metafoor voor het creëren van dit positieve gevoel. Gastvrijheid is een gevoel, een gevoel van de gast. Als een organisatie in staat is een gastvrij gevoel op te roepen bij haar gasten straalt dit positief uit op de beoordeling van de hele organisatie en de dienst die zij leveren. Organisaties hebben er dus een groot belang bij dat gasten gastvrijheid ervaren. Om een gastvrije organisatie te zijn moet men vooral beschikken over medewerkers die zich ook gastheer voelen. Het mooie is dat iedereen ook die gastheer KAN zijn, gastheerschap zit in iedereen. SYNDLE helpt organisaties en medewerkers zich ont-wikkelen en helpt de belemmeringen (wikkels) om gastvrij te zijn weg te nemen.

6 ONZE OVERTUIGING Gastvrijheid Klantgerichtheid Het prettige en welkome gevoel dat een gast beleeft, bij het contact met de gastheer en dienst van het bedrijf. De tastbare en regisseerbare wijze waarop een dienst geleverd wordt aan een klant.

7 MOOD MAKER FILOSOFIE MOOD MAKER BOEK In het boek Mood Maker - het ontwikkelen van gastvrije organisaties schrijft John Hokkeling: Op mijn zoektocht naar literatuur over het onderwerp Gastvrijheid bleken er geen boeken te bestaan die mensen en organisaties helpen gastvrijheid te begrijpen en sterker nog; te ontwikkelen in organisaties. John is zelf de uitdaging aan gegaan om dit onderwerp te beschrijven en ontwikkelde daarmee de Mood Maker filosofie. Uitgangspunt is dat elke organisatie bezoekers heeft, of liever nog gasten. Voor gasten is iedere medewerker namelijk een gastheer. Daardoor IS iedere medewerker ook gastheer, ongeacht welke functie deze vervult. Gastheerschap is daarmee de competentie van de toekomst. Uitgangspunt van de Mood Maker filosofie is dat de veranderkracht in iedere organisatie aanwezig is. Door te focussen op daar waar de energie in de organisatie aanwezig is brengen wij deze in beweging en gebruiken dat om de rest van de organisatie te inspireren en aan te laten haken.

8 MOOD MAKER FILOSOFIE MOOD MAKER Ontdek de (verander)kracht van uw Mood Makers! In elke organisatie werken toppers met gevoel voor gastheerschap. Door deze, met positieve energie, aandacht te geven en te ont-wikkelen worden het Mood Makers die de rest van de organisatie stap voor stap mee krijgen. Zo ontstaat een olievlek van gastvrijheid. Ont-wikkelen staat voor het wegnemen van de belemmeringen om gastvrij te zijn. De cultuurverandering is duurzaam te borgen als de organisatie voor minimaal 15% uit Mood Makers bestaat. De Mood Maker ontwikkelaanpak is er op gericht een collectieve mindsetverandering te realiseren. De Mood Makers, de positief gestemde medewerkers, spelen hier een sleutelrol in. De volledige uitwerking van de Mood Maker Filosofie kunt u lezen in ons boek Mood Maker het ontwikkelen van gastvrije organisaties (BoomNelissen/2012).

9 GASTVRIJHEID ONTWIKKELEN ONTWIKKELEN IS BORGEN In de ontwikkel-, trainings- en opleidingstrajecten van SYNDLE is borging niet iets dat aan het einde van een ontwikkelfase gebeurt. Borging wordt ingebakken bij de start. Zoals een architect niet pas nadenkt over de waterdichtheid van een huis na oplevering maar juist al bij het ontwerpen ervan. Ontwikkeling van gewenst gedrag wordt ondersteund door training en ICT. Borging vindt plaats in aanpassing van processen, context, leiderschap of beleid, ondersteund door slimme ICT-tools. Er worden in onze trajecten geen interventies ingezet waarin de borging niet is meegenomen.

10 VISIE OP LEREN BLENDED LEARNING Onze opdrachtgevers en hun behoeften verschillen natuurlijk, maar onze eigen principes hanteren we in ieder traject. We willen werken en leren zo dicht mogelijk bij elkaar brengen en de ervaringen van de eigen medewerkers als uitgangspunt voor het leerproces gebruiken. We laten mensen leren vanuit hun eigen kwaliteiten, met elkaar maar ook van elkaar en gedoseerd; just in time, just enough. En we gaan emoties niet uit de weg; hoge pieken en diepe dalen zijn soms nodig voor de juiste bewustwording. We maken altijd de verbinding tussen medewerkers, leidinggevenden en management, met ieder zijn of haar eigen rol, maar zeker ook verantwoordelijkheden. Alleen dan kun je de ontwikkeling borgen in de organisatie. Tijd is schaars en kostbaar in organisaties. Effectief en efficiënt trainen en coachen is daarom van groot belang. De huidige tijd en technologieën geven hiervoor volop mogelijkheden. Wij geloven dan ook in een mix van online en offline interventies die aansluiten bij de praktijk van de deelnemers, oftewel blended learning. Blended learning is een didactische aanpak waarbij e-learning en traditioneel leren met elkaar worden verbonden. Deze leervormen ondersteunen en versterken elkaar met als doel optimaal rendement te behalen uit zowel online als offline leren.

11 VISIE OP LEREN Om blended learning optimaal in te kunnen zetten beschikken wij over onze eigen instrumenten. Hiermee kunnen we datgene doen wat wij belangrijk vinden voor de medewerkers, teams en management; namelijk efficiënt en effectief leren, maar vooral verbinden. Door ons digitale portaal en onze eigen app staan medewerkers, leidinggevenden en management direct in verbinding met elkaar. Maar ook onze trainers en coaches zijn op deze wijze verbonden met alle betrokkenen binnen het project. Belangrijkste doel is om elkaar te inspireren, motiveren, informeren en te laten leren. Door ervaringen te delen en successen te vieren maken we gebruik van alle sterktes in de organisatie. Op die wijze benutten we persoonlijke kwaliteiten alsook die van teams. Zo kunnen we energie en plezier een goede plek geven in soms grote ingewikkelde trajecten! Deze blended wijze van organisatie ontwikkeling en leren is gebaseerd op de volgende principes: Leren en werken zo dicht mogelijk bij elkaar brengen Ervaringsgericht ontwikkelen en leren Prikkelen van emotie Leren vanuit talent en dominante kwaliteiten Samen leren en ontdekken Just in time, just enough Verbinden van de organisatielagen

12 ONZE AANPAK ONZE AANPAK IS GEBASEERD OP ONDERSTAAND MODEL ERVAREN UITDRAGEN BESEFFEN HANDELEN EIGEN MAKEN Elke ontwikkeling ontstaat door mensen inzicht te geven doordat zij zelf een ervaring opdoen. Dit kan bijvoorbeeld door mensen zelf de reis van de gast (Guest Journey) te laten doorlopen. De vervolgstap is dat medewerkers beseffen dat zij degene zijn die het verschil kunnen maken. Daarna gaan we met de deelnemers aan de slag door middel van trainingen en verschillende online en offline interventies om nieuw gedrag eigen te maken. De medewerkers gaan oefenen in de praktijk en worden ondersteund in hun handelen door coaching on the job. Mensen worden in hun kracht gezet waardoor ze binnen en/of buiten hun cirkel van invloed het geleerde kunnen uitdragen. Hieruit ontstaan nieuwe ervaringen waaruit de stappen opnieuw doorlopen worden.

13 ONS AANBOD TRAININGEN Mood Maker basistraject gastheerschap Thema: Gastheerschap Doelgroep: Gastcontact medewerkers Max groepsgrootte: 12 deelnemers Aantal trainingen: 3 trainingen van 3 uur Mood Manager Thema: Ontwikkeltraject voor managers Doelgroep: Leidinggevenden Max groepsgrootte: 4 tot 10 deelnemers Aantal trainingen: 6 trainingen van 3 uur Dit is een traject waarin deelnemers praktijkgericht aan de slag gaan met het verbeteren van gastheerschap en gastgerichtheid. De deelnemers krijgen inzicht in wat gastvrijheid is, evenals het belang hiervan. Dit resulteert in medewerkers die klantgericht en gastvrij handelen waardoor gasten een optimale beleving ervaren. Dit is een ontwikkeltraject voor managers. Managers worden zich bewust van hun voorbeeldrol in gastheerschap, gastvrij leidinggeven en het verbeteren en borgen van gastvrijheid. Dit resulteert in managers die hun medewerkers kunnen motiveren en inspireren op het gebied van gastheerschap. Ambassadeurs van gastvrijheid Thema: Gastheerschap, ambassadeurschap Doelgroep: De cultuurdragers van een team (circa %) Max groepsgrootte: 12 deelnemers Aantal trainingen: 6 trainingen van 3 uur Werken met de Guest Journey Thema: Reis van de gast Doelgroep: Gastcontact medewerkers Max groepsgrootte: 12 deelnemers Aantal trainingen: 3 trainingen van 3 uur Dit is een methode om een team in ontwikkeling te brengen, zonder dat het hele team intensief wordt getraind. Ambassadeurs, 15-20% van het team, dragen samen met de leidinggevende gastvrijheid uit in het team. Dit resulteert in positief samenwerkende teams met extra focus op gastvrij handelen. Dit is een traject waarin deelnemers aan de slag gaan met de reis van de gast, oftewel de Guest Journey. Het geeft deelnemers inzicht in de kritische belevingsmomenten door hun organisatie. Dit resulteert in verbetering van de totaal beleving van de gast aangezien medewerkers beter inspelen op de kritische belevingsmomenten. Mood Maker Team Thema: Gastheerschap, samenwerken Doelgroep: Team gastcontact medewerkers Max groepsgrootte: 12 deelnemers Aantal trainingen: 6 trainingen van 3 uur Mood Maker Specials Dit is een ontwikkeltraject voor teams om beter samen te werken en gastvrijheid te verbeteren. Het verbindt medewerkers in een team om optimaal gastvrij te kunnen samenwerken. Dit resulteert in sterk samenwerkende gastvrije teams. Gebaseerd op de Mood Maker Filosofie worden diversie maatwerktrajecten verzorgd. Zoals Mood Phone - gastvrije telefoontraining en Mobile Mood. Gastvrijheid voor het werken met serveertrolley's.

14 ONS AANBOD INTERVENTIES Gastvrijheidsmeter Dit is een online meetinstrument. Het geeft inzicht in hoe gastvrij uw organisatie wordt beoordeeld door gasten of klanten. Dit resulteert in zicht op de sterke- en verbeterpunten van de organisatie met betrekking tot gastvrijheid. Individuele coaching Eén op één gesprekken met een coach. Het geeft de medewerker inzicht in zijn sterke punten en persoonlijke ontwikkelpunten. Dit resulteert in zelfverzekerde medewerkers. Coaching on the job Eén op één begeleiding op de werkplek door een coach. Dit geeft de medewerker inzicht in zijn sterke punten en persoonlijke ontwikkelpunten op de werkplek. Dit resulteert in enthousiaste, goed werkende medewerkers. WORKSHOPS Gastvrije communicatie De reis van de gast analyseren Inleiding dienend leiderschap Gasten lezen Etiquette van nu Feedback geven Gastpsychologie Kernkwaliteiten Intervisie begeleiden Omdenken in gastvrijheid Klachtenafhandeling met je EQ Passie en werkplezier Storytelling Onze gouden gastvrijheidsregels Complimenteren Sfeer maken E-LEARNING Mystery visits & mystery calls Een visiteur, die expert is op het gebied van gastvrijheid, zoekt telefonisch contact en bezoekt uw organisatie. Het geeft mogelijkheden om door de ogen van de gast de organisatie te kijken en blinde vlekken te ontdekken. Het levert concrete inzichten op over kwaliteiten en verbeterpunten. E-learning helpt de medewerker om op een snelle en effectieve manier kennis op te doen. E-learning bestaat uit verschillende soorten opdrachten in een online leeromgeving. SYNDLE ontwikkelt daarnaast e-learning modules op maat. Tevens biedt SYNDLE een aantal standaard e-learning modules aan: Diëtetiek Voedingsleer Voedselveiligheid & schoonmaak Allergenen Horecatechieken Gastheerschap anno nu Gastvrijheid de basis

15 ONS AANBOD PORTAAL De invloed op de ontwikkeling van mensen en organisaties door: zoals Cloud computing, mobility, social media en big data is enorm. Trends die invloed hebben op het kunnen verkrijgen van informatie. Informatie zoeken, verkrijgen en aanbieden is volledig veranderd. Vrijwel iedereen staat dagelijks in contact met het internet. En maakt zelf keuzes wat ze leren, hoe ze leren en wanneer. SYNDLE faciliteert organisaties hierop in te spelen. Voor het ontsluiten van e-learning modules, digitale opdrachten en coachings- en ontwikkelinterventies hebben we een e-portaal beschikbaar en SYNDLE app. Via dit portaal kan een opleider mensen voorzien van digitale trainingen, interventies, cursussen en opdrachten, informatie, nieuws en video s. Via de SYNDLE-app kan men de beschikbare content snel en eenvoudig raadplegen. De SYNDLE-app maakt snelle en effectieve communicatie met deelnemers mogelijk. Door de combinatie van het e-portaal en de SYNDLEapp is digitale coaching van medewerkers en borging van kennis en kunde mogelijk. Dit alles wordt op een frisse, leuke en gebruiksvriendelijke manier aangeboden. Social Media kanalen als Youtube, Twitter, Facebook en LinkedIn spelen binnen organisaties een steeds grotere rol. Het e-portaal integreert functionaliteiten van Social Media zoals reageren, liken en delen van foto s en video s,. Chatten en discussiëren over bepaalde onderwerpen worden uitgelokt waardoor de betrokkenheid van medewerkers wordt vergroot.

16 SYNDLE ONDERSTEUNT ORGANISATIES MET ORGANISATIE ONTWIKKELING Organisatie scan Organisatie DNA Inspiratie sessies Ontwikkelplan Meten en verbeteren SOFTWARE Community portaal Leerportaal Borgingsportaal Apps Hospitality tools TRAINEN EN OPLEIDEN Mood Manager Inspiratie trainingen Mood Maker ambassadeurs E-learning Workshops Interventies CONCEPT ONTWIKKELING Ontvangst concept Verblijf concept Horeca concept Trainen en opleiden is één van de activiteiten die SYNDLE doet. We helpen organisaties met hun klantgerichtheid en gastvrijheid door hun strategie te vertalen naar merkbare gastervaringen (organisatie-ontwikkeling). Naast trainen en opleiden ontwikkelen we passende concepten (ontvangstconcept, verblijfconcept, horeca concept). We ondersteunen de organisatie met slimme en effectieve ICT-oplossingen.

17 You can dream, design, create and build the most wonderful places in the world, but it takes people to make the dream reality. Walt Disney

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS ORGANISATIE ONTWIKKELING Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuiging, de Mood Maker filosofie, de GINK aanpak en ontwikkelen

Nadere informatie

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS SOFTWARE Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuiging, de Mood Maker filosofie, de GINK aanpak en ontwikkelen & borgen.

Nadere informatie

MENSGERICHTE ORGANISATIES. In iedere organisatie werken Mood Makers ONZE VISIE

MENSGERICHTE ORGANISATIES. In iedere organisatie werken Mood Makers ONZE VISIE DIT IS SYNDLE Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuigingen, de Mood Maker Filosofie, onze ontwikkelaanpak, visie op leren en borgen, het portaal en concept

Nadere informatie

GASTVRIJHEIDMEDEWERKER IN DE ZORG (GIDZ)

GASTVRIJHEIDMEDEWERKER IN DE ZORG (GIDZ) GASTVRIJHEIDMEDEWERKER IN DE ZORG (GIDZ) Bedankt voor het vergelijken en aanvragen van een brochure via Springest. We hopen dat we je met deze informatie kunnen helpen bij het maken van een keuze voor

Nadere informatie

Gastvrijheid ontwikkelen en borgen: 25 handvatten

Gastvrijheid ontwikkelen en borgen: 25 handvatten Analyseer 1. Meet de beleving van de gast. Meet regelmatig zodat je blijft monitoren en verbeteren. Tools voor gastbelevingsonderzoek: a. Klanttevredenheidsonderzoek, zoals NPO, stel vooral relevante vragen

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

www.cosmo-entertainment.nl

www.cosmo-entertainment.nl www.cosmo-entertainment.nl Trainingen Brochure 2016 Erkende training door: 3 Inhoud Cosmo training gastvrijheid 6 Vestiging Nederland Vlijmenseweg 2, Gebouw F, 2e verdieping, 5223 GW s-hertogenbosch +31

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. "Van reactief naar creatief"

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. Van reactief naar creatief Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs "Van reactief naar creatief" In veel scholen is het klassiek hiërarchisch leiderschap niet langer toereikend. De veranderingen in de maatschappij en daarmee ook

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? T: +31 (0) E:

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie?  T: +31 (0) E: Vitaal Leiderschap Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? www.charlygreen.nl T: +31 (0)88 73 055 59 E: info@charlygreen.nl Vitaliteit borgen in het DNA via leiderschap Op welke

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Welkom bij het voorjaarsymposium van FMGezondheidszorg ECHTE BELEVING ECHTE VERANDERING

Welkom bij het voorjaarsymposium van FMGezondheidszorg ECHTE BELEVING ECHTE VERANDERING 17 april 2012 Welkom bij het voorjaarsymposium van FMGezondheidszorg ECHTE BELEVING ECHTE VERANDERING Hype of trend? Bertolli pastasaus in zak Napolitana is gemaakt volgens traditioneel recept. Deze saus

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid JOUW ROL ALS TRAINER Het klinkt misschien overbodig om het te hebben over de rol die je hebt bij het beïnvloeden van het denken en doen van anderen in groepssituaties. Iedereen weet toch wel wat die rol

Nadere informatie

Whitepaper ORMIT: Ontwikkelen loont

Whitepaper ORMIT: Ontwikkelen loont Whitepaper ontwikkelen loont! Inleiding Gemiddeld geeft een organisatie ieder jaar zo n 2% van de loonkosten uit aan opleiden en ontwikkelen. Is deze investering de moeite waard? Zijn medewerkers tevreden

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Het nieuwe leren Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Conclusies (I) Het Nederlandse begrip Het nieuwe leren is niet zo n bekend begrip, is vooral gefocused op onderwijs. Het nieuwe leren wordt vooral

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat?

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat? Zorginstellingen WELKOM MEERKLEUR! weet hoe belangrijk ambiance, gastvrijheid en eten & drinken is. De huidige generatie ouderen, maar ook zeker de toekomstige groep ouderen, willen in de zorginstellingen

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl

www.ludenstraining.nl MANAGEMENT DEVELOPMENT Het is belangrijk om als organisatie de jonge (potentiële) leidinggevenden te koesteren. Ten slotte zijn het de leiders van de toekomst. Een MD- traject is een effectieve manier

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Hospitality training. Beter worden in goed zijn!

Hospitality training. Beter worden in goed zijn! Hospitality training Beter worden in goed zijn! Hospitality speelt in elke organisatie een belangrijke rol. Maar wat is hospitality en hoe bereik je het? De training Beter worden in goed zijn! bestaat

Nadere informatie

Van Samenhang naar Verbinding

Van Samenhang naar Verbinding Van Samenhang naar Verbinding Sogeti Page 2 VAN SAMENHANG NAAR VERBINDING Keuzes, keuzes, keuzes. Wie wordt niet horendol van alle technologische ontwikkelingen. Degene die het hoofd koel houdt is de winnaar.

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Gastvrijheid naar 5* en de 6 sleutels tot Gastvrijheid

Gastvrijheid naar 5* en de 6 sleutels tot Gastvrijheid Gastvrijheid naar 5* en de 6 sleutels tot Gastvrijheid Mensen vergeten wat je hebt gezegd, ze vergeten wat je hebt gedaan, maar ze vergeten nooit het gevoel dat je ze hebt gegeven (Maya Angelou) Auteur

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Training Hospitality Leiderschap. Leiderschap vanuit een nieuw perspectief

Training Hospitality Leiderschap. Leiderschap vanuit een nieuw perspectief Training Hospitality Leiderschap Leiderschap vanuit een nieuw perspectief Training Hospitality Leiderschap Leiderschap vanuit een nieuw perspectief Gastvrijheid is de kunst om verwachtingen te overtreffen,

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2018 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

Op basis van vertrouwen

Op basis van vertrouwen Op basis van vertrouwen Over Bisnez Wie zijn we, wat is belangrijk voor ons, waar staan we voor en wat is onze merkbelofte? Je leest het allemaal in dit merkboekje. Het is er voor jou als je een rol speelt

Nadere informatie

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management White Paper - Ervaringsgericht leren de praktijk als leermeester Leren is belangrijk. Voor individuen én voor organisaties en het één is voorwaarde voor het ander. Geen wonder dus dat leren en de effectiviteit

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Ambitie, groei en ontwikkeling

Ambitie, groei en ontwikkeling Duurzaam opleiden Profijt van investeringen YSC ondersteunt organisaties op verschillende manieren bij ontwikkelingsvraagstukken. Wij streven er naar de door u gewenste resultaten te ondersteunen, niet

Nadere informatie

Haal meer uit je personeel

Haal meer uit je personeel Haal meer uit je personeel Your Guest Leadership & Hospitality Workshops Know your Guest LVS Limburg & Zo Please your Guest Lichaamstaal Professional Help your Guest Coaching Guest Dagstart Quick Coaching

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Talent wins games Teamwork & Intelligence wins championships Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE

MADE IN HOLLAND ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- MADE IN HOLLAND De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE ------------------------------------INHOUD------------------------------------

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK.

LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK. LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK. 1 Met het initiatief 'Kwaliteit in logies' zet Toerisme Vlaanderen specifiek

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM laat mensen en organisaties groeien! AICOM is een all round adviesbureau, actief in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Wij werken vanuit het perspectief

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking.

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking. AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl www.gladwell.nl WAT IS AGILE? Agile is een denkwijze die erop

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM is een all round adviesbureau. Onze dienstverlening richt zich op het bereiken van maatschappelijke doelen. Wij zijn actief in het verbeteren van de zorg en

Nadere informatie

lerend werken Hoe faciliteer je leren in de praktijk? Training & Ontwikkeling

lerend werken Hoe faciliteer je leren in de praktijk? Training & Ontwikkeling lerend werken Hoe faciliteer je leren in de praktijk? Training & Ontwikkeling Inhoud Inleiding Achtergrond Concept Conclusie De uitdaging: voortdurend leren De opmars van 70-20-10 Leren met de juiste focus

Nadere informatie

Persoonlijke coaching. 19 maart 2009. Welkom!

Persoonlijke coaching. 19 maart 2009. Welkom! Persoonlijke coaching als leervorm 19 maart 2009 Welkom! Ik wil, ik weet, ik kan... en toch doe ik het niet! 19 maart 2009 Welkom! Prestaties bekeken Prestatie = Potentieel - interferentie Ik als coach:

Nadere informatie

Praktisch Human Resource Management

Praktisch Human Resource Management ONTWIKKEL JEZELF Praktisch Human Resource Management Ontwikkel jezelf tot een onafhankelijke HR Partner in Business Human Resources Voor wie? Iedereen die niet specifiek is opgeleid in het HR vak, nieuw

Nadere informatie

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren. Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst?

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren.   Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? VIPD Strategische Personeelsplanning Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? samen beter presteren www.vipd.nl WIE ZIJN WIJ? Wij zijn een team van enthousiaste, flexibele mensen die op een praktijkgerichte

Nadere informatie

Training Persoonlijke Effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit Training Persoonlijke Effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

E-learning biedt perspectief

E-learning biedt perspectief E-learning biedt perspectief Wilfred Rubens http://www.wilfredrubens.com http://www.slideshare.net/wrubens Wie van u... Raad van bestuur Directies/managers (lijn) P&O Beleidsadviseurs Opleidingsadviseurs

Nadere informatie

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN DE 7 REDENEN WAAROM MARKETEERS NIET OM RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN Odette Vlek Senior marktonderzoeker Ruigrok NetPanel November 2015 INTRODUCTIE Online research communities zijn al enige jaren hot.

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

telefoon (088)

telefoon (088) VISIE OP KWALITEIT datum 4-2-2016 onderwerp Visie op kwaliteit Programma Herijking Kwaliteitssysteem van S.V. Damsma contactpersoon S.V. Damsma telefoon (088) 525 69 01 e-mail sv.damsma@avans.nl Visie

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie