Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum?"

Transcriptie

1 Van D66 Portefeuillehouder S. Siebenga Behandeling ambtenaar Anke Beeksma Datum ontvangst vragen 2 maart 2015 Tankstation de Stringen in Akkrum Op 6 februari jongstleden bereikte ons via de Leeuwarder Courant onderstaand bericht over de voorgenomen ontwikkeling van een Tankstation aan de Stringen, nabij de oprit van de A32 in Akkrum. Deze locatie is tegenover het gebouw dat twee scholen en een locatie voor kinderopvang huisvest. Bij de ontwikkeling van die scholen is door de fractie van D66 van de voormalige gemeente Boarnsterhim nadrukkelijk stilgestaan bij de luchtkwaliteit. Er was gedurende dat traject ook al sprake van dat er mogelijk een tankstation zou komen. De fractie van D66 stelde destijds vragen over de gevolgen voor de luchtkwaliteit en de veiligheid voor de schoolkinderen. In de beantwoording van die vragen schoof het College van Boarnsterhim, de beantwoording van een aantal vragen voor zich uit, omdat deze naar de inschatting van het College pas konden worden beantwoord op het moment dat er sprake was van een concrete planvorming. Nu lijkt er voortgang in de zaak. Vraag 1: - Welke toezeggingen zijn er gedaan aan, of afspraken gemaakt met de ondernemer m.b.t. de gemeentelijke medewerking aan de ontwikkeling van een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Antwoord op vraag 1 en 2: - Een ruimtelijke c.q. bestuurlijke afweging dient nog plaats te vinden inzake de wens van Fennema Beheer BV om het bestaande tankstation te verplaatsen. Zodra de initiatiefnemers een concreet plan indienen en de gevolgen van dit plan voor de omgeving duidelijk zijn, zal het college een bestuurlijk standpunt innemen. Indien het college voornemens is om medewerking te verlenen aan de verplaatsing van het tankstation, zal daarvoor uiteindelijk een bestemmingsplanprocedure moeten worden doorlopen (vaststelling van het bestemmingsplan betreft een bevoegdheid van de raad) In 2013 heeft de voormalige gemeente Boarnsterhim een koopovereenkomst gesloten met Fennema Beheer BV. In het begeleidend schrijven bij de koopovereenkomst is opgenomen dat de gemeente, met inachtneming van haar publiekrechtelijk bevoegdheden en verantwoordelijkheden, de

2 inspanningsverplichting op zich heeft genomen de bestemmingsplanprocedure voortvarend ter hand te nemen. Ter verduidelijking wordt nog aangegeven dat de raad is geïnformeerd. Maar dat zij nog geen expliciete instemming heeft verleend voor de bouw en exploitatie van een benzinestation. Een en ander is verwoord in artikel 16 van de koopovereenkomst: partijen zijn bevoegd deze koopovereenkomst buitengerechtelijk te ontbinden, in het geval komt vast te staan, na een daartoe gevoerde gerechtelijke procedure, dat er geen onherroepelijk bestemmingsplan kan worden vastgesteld waarbij het voorgenomen gebruik mogelijk is en/of er geen onherroepelijke omgevingsvergunning kan worden verleend. Kortom, wanneer wordt besloten dat een bestemmingsplanwijziging niet mogelijk is, wordt de koopovereenkomst ontbonden. Bij een inspanningsverplichting zegt een uitvoerende partij toe zich in te spannen om een bepaald doel te bereiken, zonder dat het behalen van dit doel kan worden gegarandeerd. Wanneer de gemeente zich derhalve inspant de bestemmingsplanprocedure met goed gevolg te doorlopen, maar dat vanwege zwaarwegende legitieme bezwaren niet kan worden ingestemd met een bestemmingsplanwijziging, heeft zij aan haar inspanningsverplichting voldaan. Vraag 3: - Welke (financiële) gevolgen heeft het wanneer de raad niet instemt met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Antwoord op vraag 3: - Naar de letter van de overeenkomst zijn wij als gevolg van het ontbinden van de koopovereenkomst niet direct schadeplichtig. De koopovereenkomst is echter mede tot stand gekomen in verband met het tankstation op de locatie Spikerboor. In de overeenkomst is opgenomen dat het bestaande tankstation op de locatie Spikerboor nog twee jaar bedrijfsmatig geëxploiteerd mag worden, gerekend vanaf de dag waarop het nieuwe tankstation in bedrijf is genomen. Na deze 2 jaar zal het tankstation op de locatie Spikerboor moeten worden gesloten. In de overeenkomst verklaren partijen vervolgens, dat in ruil voor de medewerking van de gemeente, zij elkaar finale kwijting verlenen voor de omzetschade en/of winstderving (nadeelcompensatie) die Fennema (of een aan haar gelieerde vennootschap) heeft/hebben geleden bij de exploitatie van het tankstation aan de Spikerboor ten gevolge van het feit dat de randweg om Akkrum niet is aangelegd bij dit tankstation. Met de laatste bepaling lijkt de voormalige gemeente Boarnsterhim impliciet te erkennen dat zij schadeplichtig was. Op het moment dat de koopovereenkomst wordt ontbonden herleeft deze (impliciet erkende) schadeplichtigheid. Vraag 4:

3 - Hoe verhouden die (financiële) gevolgen zich tot het realiseren van een tankstation op en alternatieve locatie (bijvoorbeeld aan de andere zijde van de A32)? Antwoord op vraag 4: - Wanneer er een alternatieve locatie wordt gevonden, welke economisch voldoende rendabel is, zou dit de financiële gevolgen zoals omschreven onder vraag 3 teniet kunnen doen. De ontwikkeling van een tankstation tegenover de scholen in Akkrum heeft onmiskenbaar een negatief effect op de luchtkwaliteit rondom de school (extra verkeersbewegingen, optrekkende auto s, etc). Vraag 5: - Vind het college het aanvaardbaar dat de luchtkwaliteit rondom de scholen in Akkrum verslechterd door de vestiging van een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? - Zo ja, tot welk niveau vindt het college dat aanvaardbaar? Antwoord op vraag 5: - Zoals eerder aangegeven, heeft het college nog geen bestuurlijk standpunt ingenomen inzake de wens van Fennema Beheer BV om het bestaande tankstation te verplaatsen. De initiatiefnemers zijn nog bezig met planontwikkeling. Een ruimtelijke c.q. bestuurlijke afweging zal plaatsvinden, zodra er sprake is van een concreet plan. Hiermee zal tevens duidelijk worden welke gevolgen een eventuele verplaatsing van dit tankstation heeft voor de omgeving, waaronder de gevolgen voor de luchtkwaliteit. In algemene zin geldt dat de luchtkwaliteitseisen zijn opgenomen in Hoofdstuk 5 van de Wet Milieubeheer. Dit is verder uitgewerkt in AMvB s (Algemene Maatregel van Bestuur) en regelingen. Indien het college besluit om planologische medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van een tankstation, zal het plan worden getoetst aan het besluit niet in betekende mate bijdragen (luchtkwaliteitseisen) en de bijlagen van de regeling niet in betekende mate bijdragen (luchtkwaliteitseisen). Naar verwachting (ambtelijke inschatting) zal een ontwikkeling als deze niet in betekende mate (NIBM) bijdragen aan de luchtverontreiniging en dus voldoen aan de wettelijke eisen. Op basis van rapportages Grootschalige Concentratiekaarten Nederland, blijkt dat in de gemeente Heerenveen de achtergrondconcentraties laag zijn (geen overschrijdingen van de grenswaarden). Zolang er geen overschrijding van grenswaarden ontstaat, kan in algemene zin worden gesteld dat nieuwe ontwikkelingen acceptabel zijn wat betreft het aspect luchtkwaliteit. De ontwikkeling van de scholen is gebeurd in samenspraak met de bewoners van Akkrum. Bij afspraken over de herinrichting van de Boarnsterdyk en de verkeersafwikkeling zijn bewoners, ouders en de scholen intensief betrokken geweest. Vraag 6:

4 - Is het college het met D66 eens dat de afspraken die daar gemaakt zijn, in relatief korte tijd worden opengebroken? Antwoord op vraag 6: - Ten tijde van de ontwikkeling van de school en de gesprekken over verkeersafwikkeling en inrichting van de Boarnsterdyk was geen sprake van concrete plannen voor de verplaatsing van het tankstation waar op voorhand al rekening mee kon worden gehouden. Meerdere locaties waren destijds in beeld. Op dit moment is de initiatiefnemer nog steeds bezig met planontwikkeling. Bovendien heeft het college nog geen standpunt ingenomen inzake verplaatsing naar de locatie aan De Stringen. Kortom, er is geen sprake van het openbreken van afspraken. Vraag 7: - Welke inschatting maakt het college van de gevolgen van een tankstation tegenover de scholen voor de verkeersafwikkeling op de Stringen / Boarnsterdyk / Nije Boarnsterdyk? Antwoord op vraag 7: - Een inschatting is op dit moment nog niet te maken. Initiatiefnemers zijn bezig met verdere uitwerking van de plannen en zoals aangegeven moet hierover nog besluitvorming plaatsvinden. Op grond van de nog aan te leveren gegevens, zal het college haar voornemen uitspreken om wel of geen (planologische) medewerking te verlenen, een zogenaamde standpuntbepaling. Het aspect verkeer en andere relevante omgevingsaspecten nemen we mee in het nog te nemen besluit. Vraag 8: - In welke mate wordt er door de gemeente nu weer energie gestoken in het betrekken van belanghebbenden bij de planvorming van het tankstation? Antwoord op vraag 8: - Eerste stap in dit proces is de bestuurlijke afweging die nog moet worden gemaakt. Indien het college haar voornemen uitspreekt om medewerking te verlenen aan dit plan, zal vervolgens ook een communicatietraject worden bepaald, waarin belanghebbenden worden betrokken. Vervolgens zal het definitieve/formele besluitvormingstraject volgen in het kader van de bestemmingsplanprocedure. Het te ontwikkelen tankstation tegenover de scholen, heeft ook invloed op de veiligheidsituatie rondom de school. Mocht er sprake zijn van het aanbieden van LPG, heeft het college van Boarnsterhim in een eerder stadium aangegeven dat het reservoir en het vulpunt moet worden gerealiseerd aan de andere zijde van de A32. Vraag 9: - Heeft het college een indicatie van wanneer de initiatiefnemer van plan is een bestemmingsplan te ontwikkelen en of daar sprake is van een LPG-voorziening?

5 Antwoord op vraag 9: - Zoals eerder aangegeven is sprake van planontwikkeling c.q. een schetsplan, dat betrekking heeft op het verplaatsen van het bestaande tankstation (met LPGvoorziening), gevestigd op bedrijventerrein Spikerboor naar de locatie aan De Stringen/Nije Boarnsterdyk. De wens van de initiatiefnemers is daarom dat ook op de nieuwe locatie een LPG-voorziening wordt gerealiseerd. Of het college tegemoet komt aan deze wens is, zoals eerder gezegd, nog niet duidelijk. Op 27 januari 2015 heeft het college besloten om een aanvullende wijzigingsovereenkomst te sluiten met de initiatiefnemers, waarbij de koopovereenkomst met anderhalf jaar wordt verlengd. Het streven is om binnen deze periode te komen tot definitieve besluitvorming. D66 wil graag duidelijk zijn richting organisaties, inwoners en ondernemers. Het is volgens ons van belang dat er voor iedereen vooraf duidelijkheid is: voor scholen, ouders en omwonenden. Vraag 10: - Wat is er vanuit de gemeente richting de initiatiefnemer gecommuniceerd m.b.t. wat aanvaardbaar is op het gebied van a) luchtkwaliteit, b) veiligheid en c) verkeersafwikkeling? Antwoord op vraag 10: - Vanuit de gemeente is op ambtelijk niveau diverse malen overleg gevoerd met de initiatiefnemers. Wat betreft de aspecten verkeersafwikkeling en luchtkwaliteit en andere relevante omgevingsaspecten: deze zullen door de initiatiefnemers nader worden onderzocht/gemotiveerd in het kader van de verdere uitwerking van het plan. Vervolgens zal het college een bestuurlijke afweging maken op grond van de aangeleverd gegevens en daarmee bepalen wat wel of niet aanvaardbaar is. Vraag 11: - Wat is er vanuit de gemeente richting scholen gecommuniceerd m.b.t. de ontwikkeling van een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Vraag 12: - Wat is er vanuit de gemeente richting inwoners gecommuniceerd m.b.t. de ontwikkeling van een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Vraag 13: - De entree van Akkrum en Nes is vriendelijke en groen. Zeer recentelijk zijn conform de inrichtingsplannen voor de Stringen nieuwe bomen geplaatst vanuit de gedachte een groene poort te creëren. Is er overleg met het dorp geweest om deze gezichtsbepalende entree te wijzigen door de komst van een tankstation? Antwoord op vraag 11, 12 en 13: - De gemeente Heerenveen heeft nog niets gecommuniceerd richting de scholen, ouders en inwoners/omwonenden. De mogelijke verplaatsing van het tankstation is wel reeds ter sprake gekomen in de overleggen tussen het college en Plaatselijk Belang Akkrum/Nes. Zoals eerder vermeld is de eerste stap in dit proces de bestuurlijke afweging/standpuntbepaling van het college. Indien het college voornemens is om medewerking te verlenen aan dit plan, zal vervolgens een

6 communicatietraject worden bepaald om belanghebbenden te informeren/te betrekken. Zoals eerder aangegeven zal definitieve besluitvorming daarna plaatsvinden in het kader van een nog te doorlopen ruimtelijke procedure. Vraag 14: - Momenteel wordt hard gewerkt aan het realiseren van een randweg om Akkrum. Heeft het college van B&W onderzocht wat het effect is van een tankstation aan De Stringen op de verkeersbewegingen door Akkrum? Antwoord op vraag 14: - In het kader van de randweg om Akkrum is dit niet meegenomen, omdat slechts sprake is van een schetsplan voor de vestiging van een tankstation aan De Stringen, waarover nog geen besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling Programma's en Projecten I WI Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15.

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15. Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O15.002044 *O15.002044* Geachte leden van de raad, Met deze brief willen wij

Nadere informatie

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_ Onderwerp Portefeuillehouder Siebenga Datum collegebesluit 8 maart 2016 Opsteller Sjoerd Talstra Registratie GF16.20030 Agendapunt Verklaring van geen bedenking voor het bouwen van diverse bouwwerken op

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

: 28 maart 2011 : 11 april : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra

: 28 maart 2011 : 11 april : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 maart 2011 : 11 april 2011 Documentnr. Zaaknummer : 603 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : C.L.

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Onderwerp Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 18 september 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout Portefeuillehouder Jan

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 STATENBRIEF Onderwerp: Rondvraag over windenergie in Zaltbommel en Apeldoorn Portefeuillehouder: J.J. van Dijk Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 Doel

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

B&W-voorstel Onderwerp Coordinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwplanontwikkeling 18 woningen Voorweg 115 (Zilversterlocatie) Zaaknummer -2017-000247 Documentnummer DOC-2017-001717

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een kunstwerk

Nadere informatie

Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer:

Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer: RA17.014 I Raadsbesluit Vergaderdatum: 18 april 2017 Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer: 014-2017

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Diemen geen duidelijkheid geeft over de voortgang van de besluitvorming en het te volgen traject inzake het

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 12 februari 2014 20102687-06v3 M. Blankvoort

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 12 februari 2014 20102687-06v3 M. Blankvoort Wilhelm Röntgenstraat 4 8013 NE Zwolle Postbus 1590 8001 BN Zwolle T +31 (0)38-4221411 F +31 (0)38-4223197 E Zwolle@chri.nl www.chri.nl Notitie 20102687-06v3 Clarissenhof te Vianen Beoordeling luchtkwaliteitseisen

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

B en W-voorstel. R. König 2. Wonen en woonomgeving. 28 september 2010 3. ter kennisneming in oriënterende raad

B en W-voorstel. R. König 2. Wonen en woonomgeving. 28 september 2010 3. ter kennisneming in oriënterende raad B en W-voorstel portefeuillehouder begrotingsprogramma R. König 2. Wonen en woonomgeving b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) 28 september 2010 3 rol raad ter kennisneming in oriënterende raad onderwerp

Nadere informatie

L. Indicatieve effecten Luchtkwaliteit

L. Indicatieve effecten Luchtkwaliteit L. Indicatieve effecten Luchtkwaliteit 73 Bijlage L Indicatieve bepaling effect alternatieven N 377 op luchtkwaliteit Inleiding De provincie Overijssel is voornemens de N 377 Lichtmis Slagharen (verder

Nadere informatie

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1464622 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1464579 Datum: 22 januari 2019 Behandeld door: Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord College Onderwerp: Bouwinitiatieven Drunen Noord V200900442 Samenvatting: Inleiding: Tegelijkertijd met de actualisatie van bestemmingsplan Drunen Noord lopen er enkele bouwinitiatieven die vallen in het

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Voorstel: 1. De Kroon conform het onteigeningsplan en de conceptbrief verzoeken om ten name

Nadere informatie

B en W advies *BW1300117* *BW1300117* Datum ontwerp dinsdag 29 januari 2013 Voorstel van Gauke van Rij Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Akkoord hoofd Zie memoveld corsa Mede accordering Portefeuillehouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Intrekking besluit vestiging AZC Registratienummer: 00589421 Op voorstel B&W d.d.: 19 juli 2016 Datum vergadering: 19 juli 2016 Portefeuillehouder: H. Mak Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

INDIENEN PRINCIPEVERZOEK FORMULIER PRINCIPEVERZOEK

INDIENEN PRINCIPEVERZOEK FORMULIER PRINCIPEVERZOEK INDIENEN PRINCIPEVERZOEK Wilt u gaan (ver-)bouwen of een bouwwerk of perceel anders gaan gebruiken maar past uw plan niet binnen de regels van het bestemmingsplan? Dan kan de gemeente in uitzonderlijke

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O (12-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Memo. In totaal worden er maximaal 110 woningen gerealiseerd. Dit kunnen zowel grondgebonden woningen zijn alsook gestapeld woningen.

Memo. In totaal worden er maximaal 110 woningen gerealiseerd. Dit kunnen zowel grondgebonden woningen zijn alsook gestapeld woningen. Memo aan: van: Gemeente Arnhem SAB datum: 18 maart 2015 betreft: Luchtkwaliteit Schuytgraaf Arnhem project: 150131 INLEIDING Het voornemen bestaat om veld 13 van de in aanbouw zijnde woonwijk Schuytgraaf

Nadere informatie

Locatiekeuze moskee. Alleen ter besluitvorming door het College Aktief informeren voor de raad

Locatiekeuze moskee. Alleen ter besluitvorming door het College Aktief informeren voor de raad Openbaar Onderwerp Locatiekeuze moskee Programma Grondbeleid Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Eind september heeft ons college een voorgenomen locatiebesluit genomen voor de verplaatsing van

Nadere informatie

t 4 Gemeente Delft Programma's en Projecten Aan de eden van de gemeenteraad afdeling

t 4 Gemeente Delft Programma's en Projecten Aan de eden van de gemeenteraad afdeling Programma's en Projecten t 4 Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stabonsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen Ruimtelijke onderbouwing Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen 1 2 Hoofdstuk 1 1.1 Aanleiding INLEIDING Op 4 maart 2011 is een aanvraag om een omgevingsvergunning binnengekomen voor het

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

26 november 2013 afgeven 'verklaring van geen bedenking' omgevingsvergunning nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12

26 november 2013 afgeven 'verklaring van geen bedenking' omgevingsvergunning nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: 125145 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 29 januari 2014 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 26 november

Nadere informatie

Registratienummer: GF14.20032 Datum collegebesluit: 19 februari 2014 Agendapunt: 9

Registratienummer: GF14.20032 Datum collegebesluit: 19 februari 2014 Agendapunt: 9 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF14.20032 Datum collegebesluit: 19 februari 2014 Agendapunt: 9 Portefeuillehouder: De heer S. Siebenga Behandelend ambtenaar: De heer S. Doelman Onderwerp: Herontwikkeling

Nadere informatie

Bestemmingsplan De Weide, Herziening Grutto Nota Zienswijzen

Bestemmingsplan De Weide, Herziening Grutto Nota Zienswijzen Bestemmingsplan De Weide, Herziening Grutto Nota Zienswijzen Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan De Weide, Herziening Grutto heeft vanaf vrijdag 6 september 2013 tot en met donderdag 17 oktober 2013 ter

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV 20170261 Burgemeester en Wethouders hebben op 31 maart 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen, voor het aanleggen van een kabel-tracé A 7 op

Nadere informatie

Een omgevingsvergunning aanvragen

Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Wie wil bouwen of verbouwen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor het

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016 Registratiekenmerk: 791098 Vergadering: Gemeenteraad Datum vergadering: 4 februari 2016 Onderwerp: Portefeuillehouder: Vestiging asielzoekerscentrum aan de Ruitersweg-West te Heesch mevrouw M.A.H. Moorman

Nadere informatie

Opbouw 1. Externe veiligheid

Opbouw 1. Externe veiligheid Er is gevraagd met welke milieucontouren er rekening dient te worden gehouden bij de realisatie van een basisschool nabij een glasfabriek. De locatie staat hieronder visueel weergegeven. Bron: google maps

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 Zaaknummer: : 14.16391 OLO nummer: : 1526543 Documentnummer : U15.002356 Burgemeester en wethouders van Dinkelland

Nadere informatie

Luchtkwaliteitsonderzoek (NIMB-toets) Postweide in Woudrichem

Luchtkwaliteitsonderzoek (NIMB-toets) Postweide in Woudrichem Notitie Contactpersoon Maaike Teunissen Datum 2 mei 2014 Kenmerk N001-1223894MTU-evp-V01-NL Luchtkwaliteitsonderzoek (NIMB-toets) Postweide in Woudrichem 1 Aanleiding De gemeente Woudrichem is voornemens

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren Notitie 20121559-02 Brede Maatschappelijke Voorzieningen (BMV) Molenberg Beoordeling luchtkwaliteitsaspecten Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren 1 Inleiding

Nadere informatie

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Gemeente Tiel Johan van der Burg

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Gemeente Tiel Johan van der Burg memo aan: van: Gemeente Tiel Johan van der Burg datum: 3 september 2012 betreft: Luchtkwaliteit Tuincentrum Hamsche Biezen project: 110281 INLEIDING In Wadenoijen (gemeente Tiel) is het tuincentrum Life

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Op 31 oktober 2013 heeft uw raad het bestemmingsplan Bedrijventerrein Leersum vastgesteld.

Op 31 oktober 2013 heeft uw raad het bestemmingsplan Bedrijventerrein Leersum vastgesteld. Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Raadsinformatiebrief B&W vergadering 1 december 2015 Steller E-mailadres Onderwerp : G. Nieuwenhuis : gerrit.nieuwenhuis@heuvelrug.nl

Nadere informatie

Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidshinder bestemmingsplan Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg

Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidshinder bestemmingsplan Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidshinder bestemmingsplan Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg Overwegende Burgemeester en wethouders van Hilversum; - Gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder

Nadere informatie

Notitie. Luchtkwaliteit Paleis het Loo. 1 Inleiding. 2 Werkwijze en uitgangspunten

Notitie. Luchtkwaliteit Paleis het Loo. 1 Inleiding. 2 Werkwijze en uitgangspunten Notitie Contactpersoon Sander Kamp Datum 7 februari 2017 Kenmerk N001-1233768KMS-evp-V03-NL Luchtkwaliteit Paleis het Loo 1 Inleiding Paleis het Loo is voornemens uit te breiden en een groei te realiseren

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie Manifeste lokale woningbehoefte Vraag zoekt locatie 10-3-2015 Inleiding In de gemeentelijke Visie op Wonen en Leefbaarheid (2012) is uitgesproken dat de gemeente in principe in alle kernen ruimte wil zoeken

Nadere informatie

Onderwerp Bouwen van twee woningen en een bedrijfspand op het perceel Leeuwarderstraatweg 209A te Nieuwebrug

Onderwerp Bouwen van twee woningen en een bedrijfspand op het perceel Leeuwarderstraatweg 209A te Nieuwebrug Portefeuillehouder S. Siebenga Datum collegebesluit 22 september 2015 Opsteller S. Talstra Registratie GF15.20082 Agendapunt 8 Onderwerp Bouwen van twee woningen en een bedrijfspand op het perceel Leeuwarderstraatweg

Nadere informatie

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid 1 oktober 2008 RA 0829889 Samenvatting In 2007 gaat de gemeente Weesp over tot het vervangen van lantaarnpalen

Nadere informatie

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019 Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Taakveld Registratienummer Productiedatum 18 april 2019 2 april 2019 Commissie Grondgebied

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015 1. 7839 Herziening bestemmingsplan bedrijventerreinen Stem in om offerte te vragen aan tenminste drie stedenbouwkundige adviesbureaus voor de actualisering van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen. Actualisering

Nadere informatie

Luchtkwaliteit Maarsbergen Haarbosch

Luchtkwaliteit Maarsbergen Haarbosch Luchtkwaliteit Maarsbergen Haarbosch Luchtkwaliteit Maarsbergen Haarbosch 19 april 2011 Projectnummer 264.14.50.00.00 Overzichtskaart Gemeente Utrechtse Heuvelrug, bron: Topografische Dienst I n h o

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Notitie N02a. Inleiding

Notitie N02a. Inleiding Effect en kostenindicatie van mogelijke maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting op het nieuw te realiseren schoolcomplex te Akkrum Inleiding Ten behoeve van de voor de scholenbouw Akkrum te doorlopen

Nadere informatie

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Inleiding De provincie Brabant heeft met de Verordening Ruimte 2014 een nieuw toetsingselement toegevoegd aan een omgevingsvergunning. Deze regels

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Advies raadscommissie Voor D66, SP en ChristenUnie/SGP is dit een debatpunt en voor de overige fracties een hamerstuk.

Advies raadscommissie Voor D66, SP en ChristenUnie/SGP is dit een debatpunt en voor de overige fracties een hamerstuk. No.214521-1 Emmeloord, 29 juli 2014. Onderwerp Toepassing gemeentelijke coördinatieregeling plangebied Emmeloord Smedingplein (locatie AH) Voorgenomen besluit raad 1. Het plangebied Emmeloord Smedingplein

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch -

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - Pagina 2 van 5 Bestemmingsplan Memweg 2 Herkenbosch Ondergetekenden: De gemeente Roerdalen,

Nadere informatie

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Gemeente Brunssum Johan van der Burg

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Gemeente Brunssum Johan van der Burg memo aan: van: Gemeente Brunssum Johan van der Burg datum: 4 april 2014 betreft: Luchtkwaliteit Ei van Brunssum project: 90217.04 INLEIDING In het centrum van de Brunssum wordt een extra winkellus gerealiseerd

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Bogor projectontwikkeling

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Bogor projectontwikkeling memo aan: van: Bogor projectontwikkeling SAB datum: 4 februari 2015 betreft: Luchtkwaliteit Plantageweg 35 Alblasserdam project: 140479 INLEIDING Het gebied tussen de Plantageweg, de Cornelis Smitstraat,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Afhandeling motie 47 ten aanzien van hockeyvereniging Z.H.C. De Kraaien. Portefeuillehouder J. Olthof B&W besluit d.d. 04-10-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 16 april 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 16 april 2013 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: dhr. L. Buwalda Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Budgetsubsidie 2016 Sportfondsen Nijmegen

Budgetsubsidie 2016 Sportfondsen Nijmegen Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie 2016 Sportfondsen Nijmegen Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting NV Sportfondsen Nijmegen exploiteert zwembad West, Erica

Nadere informatie

Betreft: ontwerp bestemmingsplan - Zweeloo Aalden partiële herziening

Betreft: ontwerp bestemmingsplan - Zweeloo Aalden partiële herziening AANGETEKEND I ^^ ~"~"" ~~~ De Raad van de Gemeente Coevorden j r ' : - ; Postbus 2,~.~. 7740 AA COEVORDEN ; '" -9 HRï 2010 Emmen, 8 maart 2010 f C-laas.nr ~ ] Betreft: ontwerp bestemmingsplan - Zweeloo

Nadere informatie

78664/ Corso bouwlocatie locatie Kluizerdijk B Tax

78664/ Corso bouwlocatie locatie Kluizerdijk B Tax Aan de leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard V de GEMEENTE VAL KENSWAARD Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 3 44 F (040) 204 58 90 aemeente(5)val

Nadere informatie

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k Samenvatting en beantwoording vooroverlegreacties VOBP Tankstation Stolperophaalbrug In het kader van het wettelijk voorgeschreven

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

Beleidsnota Plattelandswoning

Beleidsnota Plattelandswoning Beleidsnota Plattelandswoning Hoofdstuk 1. 1.1. Aanleiding Op 1 januari 2013 is de wet plattelandswoning in werking getreden. Deze wet biedt de mogelijkheid om als 'burger' in (voormalige) agrarische bedrijfswoningen

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

memo INLEIDING WETTELIJK KADER aan: Johan van der Burg datum: 26 maart 2013 Luchtkwaliteit parkeerterrein Fort Pannerden project: 110189.

memo INLEIDING WETTELIJK KADER aan: Johan van der Burg datum: 26 maart 2013 Luchtkwaliteit parkeerterrein Fort Pannerden project: 110189. memo aan: van: Johan van der Burg datum: 26 maart 2013 betreft: Luchtkwaliteit parkeerterrein Fort Pannerden project: 110189.01 INLEIDING De ministeriële regeling NIBM bevat geen kwantitatieve uitwerking

Nadere informatie

Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen.

Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 3 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00351 Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen.

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

Duinkampen 23 te Paterswolde

Duinkampen 23 te Paterswolde Duinkampen 23 te Paterswolde Projectgebied. Duinkampen 23 Paterswolde 1. Inleiding Deze ruimtelijke onderbouwing is opgesteld voor het bouwen van een bijgebouw, het plaatsen van een schutting en twee kunstwerken

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Gemeente Zoetermeer 16-9-2010 1 Overlegreacties In het kader van artikel 3.1.1 Bro is ruimtelijk relevante informatie inzake het voorgenomen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 29 november 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Herontwikkeling locatie Utrechtseweg 341, De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Luchtkwaliteitonderzoek voor conceptontwerp bestemmingsplan Rivierenwijk Deventer

Luchtkwaliteitonderzoek voor conceptontwerp bestemmingsplan Rivierenwijk Deventer Luchtkwaliteitonderzoek voor conceptontwerp bestemmingsplan Rivierenwijk Deventer 16 april 2013 Luchtkwaliteitonderzoek voor conceptontwerp bestemmingsplan Rivierenwijk Deventer Verantwoording Titel

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is Essentie uitspraak: Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van een tankstation niet mogelijk. De milieuvergunning mag, vanwege het ruimtelijke feit, worden geweigerd. De gemeente is niet verplicht om het

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2. Raad Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie