Installatiehandleiding voor DOF1 (vroege uitvoering)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatiehandleiding voor DOF1 (vroege uitvoering)"

Transcriptie

1 Installatiehandleiding voor DOF1 (vroege uitvoering) TuneRS en Priemus EHYHlen DDQ RP GH LQVWDOODWLH van de DOF Kit XLW WH ODWHQ YRHUHQ door een professional. Noch Priemus noch TuneRS aanvaardt enige aansprakelijkheid bij verkeerde installatie van de Deze handleiding is met de grootste zorg samengesteld. kit.ondanks deze zorg kunnen TuneRS of Priemus geen verantwoordelijkheid accepteren voor fouten in deze handleiding of voor de gevolgen van zulke fouten. Neem alle benodigde veiligheidsmaatregelen in acht. Lees deze hele Installatiehandleiding rustig door voordat u met de installatie begint, zodat u alvast vertrouwd bent met het hele proces. The DOF Kit 1 is voor M96 Porsche motoren met het dubbelerij of enkele-rij tussenaslager DIRECT OIL FEED (DOF) Copyright Priemus Diagnosesoftware & Tools. Alle afbeeldingen en logo's zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. "Porsche, Carrera, Boxter, Cayman en Tiptronic zijn gerigsteerde handelsmerken van Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Alle verwijzingen naar Porsche, haar automobielen en/of respectievelijke produkten en handelsmerken, zijn uitsluitend voor referentie,- en beschrijvende doeleinden. Noch Directoilfeed.nl, noch TuneRS, noch Priemus heeft enige band met Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (PAG), PON's Automobielhandel BV, PCNA, andere aangesloten bedrijven of dealers. Alle overige produkt namen, die gebruikt worden in deze handleiding, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

2 Voor auto's met het dubbele-rij lager, gebruik de smalle afstandsring. Voor het enkele-rij lager, gebruik de brede ring. Onderdelen in iedere kit: Gepatenteerde DOF flens met rubber pakking. Afstandsring (smalle voor dubbele-rij, brede voor enkele rij) M14x1.5 (19 mm hex) olieleiding adapter met plet-ring. Olieleiding fitting met o-ring. Tube met schroefdraadlijm 3 nieuwe M6x20 micro-ingekapselde DOF-flens boutjes. Hoge druk flexibele olieleiding (200 bar DOT) Afdekdoppen t.b.v. nokkenassen.

3 Onderdelen in Tussenas Lager Kit (bestel apart): Tussenaslager (enkele of dubbele rij, staal of keramische lagers) Tussenaslager bevestigingsas met moer en o-ring. Borg clip Gereedschap benodigd: Lucht/elektrische tol met frees (of handzaag en vijlen). Platte schroevendraaiers. Mini breekijzer (2x) Selectie doppen inclusief 32 mm voor kettingspanner. Selectie ring/steeksleutels. Hex inbussleutel voor olie aftapplug. Gereedschap om nokkenassen en krukas te fixeren.

4 Ceger (c-clip) borgveren tang. Tussenaslager demontage tool (bij vervanging lager) Tussenaslager montage tool (bij vervanging lager) Zachte hamer Lithiumvet Werkhandschoenen. Doeken/papier om schoon te maken. Momentsleutel. INSTRUCTIES: Deze instructies beginnen op het moment dat de versnellingsbak verwijderd is uit het voertuig. Raadpleeg hierbij het Porsche Werkplaatshandboek of vergelijkbaar.

5 Verwijder de koppeling (of koppelomvormer).

6 Verwijder het dubbel-massa vliegwiel.

7 Inspecteer de krukaskeerring en bepaal of u die ook meteen gaat vervangen als deze lekkage vertoont. Wanneer u deze gaat vervangen, doe dat dan na installatie van de DOF kit. Meet, met behulp van een lineaal of schuifmaat, op de bodem van de nu zichtbare behuizing, vanuit het centrum onder de flens, precies 13 mm af en zet een tweede markering bij 33 mm rechts uit het centrum (gerekend als je er naar kijkt).

8

9 Maak de omgeving van het afgetekend gebied schoon van olieresten en ander vuil.

10 Om meer werkruimte te creëren, verwijder bij de Boxsters aan de kant van de motor, de laagste veiligheidskabel van het motorsteun juk, daar waar u gaat frezen in de behuizing. Bij de Carreras, maak de stabilisatorstang los en draai deze, zodat hij niet in de weg zit.

11 Met een tol of Dremel en een goed bitje for zacht metaal en/of een handzaag, slijp het gedeelte tussen de markeringen uit. Slijp genoeg uit, zodat de nieuwe olieleiding en fitting genoeg ruimte hebben. U kunt zonder problemen in de behuizing frezen, zagen en vijlen, maar niet dieper dan waar de motor begint.

12

13 Gezien van onderen. U kunt later, indien nodig, nog bijvijlen.

14 Verwijder alle vijlsel en maak goed schoon.

15 Zet de motor vast in het Bovenste Dode Punt (TDC). Bij de Boxsters, verwijder de rechter afdekdop van de nokkenas en zet de as vast met het juiste gereedschap. Bij de Carrera is het de linker nokkenas.

16

17 Zet ook de krukas vast, om te verkomen dat er enige beweging inzit tijdens de installatie.

18 Tap de motorolie af.

19 FLENS/LAGER DEMONTAGE Houdt het einde van de lager ondersteunings-as tegen met een platte schroevendraaier. Draai met een ringsleutel de centrale moer los.

20 Verwijder de drie boutjes waarmee de flens bevestigd is.

21 Gebruik mini-breekijzers of sterke schroevendraaiers en wrik heel langzaam en voorzichtig de bestaande lagerflens los.

22

23 Wees er op voorbereid dat er olie uit komt.

24 KETTINGSPANNER(S) DEMONTAGE Gebruik een 32 mm dop of ringsleutel en demonteer de rechter cilinderrij kettingspanner bij de Boxster (linker cilinderrij bij de the Carrera).

25 Wees er op voorbereid dat er olie uit komt.

26 Test en voel of er enige beweging in de as van het lager zit. Laterale beweging (slop) betekent dat het lager onderhevig is aan slijtage en dient te worden vervangen. Wij adviseren overigens om het lager altijd te vervangen, maar als u dit niet van plan bent, verwijder dan in ieder geval de buitenste rubberen dichting met een haakse priem of kleine schroevendraaier en ga door naar: PREPAREER EN INSTALLEER DOF FLENS, verderop in deze handleiding.

27

28 Als het tussenaslager vervangen moet worden, verwijder dan de borgclip (C-clip).

29 Schroef de centrale bout van de lager-demontage-tool en op draai deze handvast op de lager ondersteuningsas.

30 Plaats de lager-demontage-tool op de centrale bout en draai de moer met de hand aan zodat de tool geheel tegen de motorbehuizing aan zit.

31 Hou de as met een ring/steeksleutel tegen zodat deze niet kan draaien en draai de moer langzaam vaster. Op een bepaald moment hoort u een luide plop. Dit is normaal. Blijf de moer vaster draaien tot het lager er volledig uit is. Het lager komt uiteindelijk in het demontage-tool.

32

33 Wees er op voorbereid dat er olie uit komt.

34 Maak het open einde van de tussenas schoon. Laat een dunne film olie of vet achter, zodat het nieuwe lager er makkelijk in glijdt. PREPAREER EN INSTALLEER HET NIEUWE LAGER Monteer de nieuwe (meegeleverde) lager ondersteuningsas op het nieuwe (meegeleverde) lager. Het open einde moet gericht zijn naar het gedeelte met schroefdraad.

35 PlDaWV het lager met de as op een cilinder van de juiste maat, die steun geeft aan de binnenring van het lager en klop de as voorzichtig tegen het lager aan.

36 (954) Wiles Rd, Coral Springs, Fl 33076

37 Plaats het geheel in de lager-montage-tool. Zet de tool nauwkeurig over de lagerzitting.

38 Klop voorzichtig op de montage-tool tool totdat het lager er volledig in zit. U hoort een duidelijke verandering in het geluid wanneer het lager zijn eindpunt heeft bereikt.

39 Verwijder de montage-tool. Een correct geïnstalleerd lager ziet er zo uit:

40 Gebruik een Ceger (C-clip) borgveren-tang en monteer de nieuwe borgring (meegeleverd).

41

42 PREPAREER EN INSTALLEER DE DOF FLENS Schuif de juiste afstandsring (meegeleverd) over de DOF. (De bredere ring, geschikt voor het enkele-rij lager is hier afgebeeld. Het dubbele-rij lager heeft de smallere ring nodig.

43 Smeer een beetje hoge kwaliteit wit lithium vet aan de binnenkant van de DOF as en aan de buitenkant van de rode dichtring.

44

45 Plaats de nieuwe DOF flens met afstandsring gemonteerd, over de lager ondersteuningsas.

46 Draai één van de oude (verwijderde) boutjes in het bovenste gat van de flens. Wrik voorzichtig, met behulp van een kruiskopschroevendraaier, de flens zo dat de andere gaatjes precies voor de openingen van de boutjes zitten. Wanneer de flens juist gepositioneerd is, klop de flens dan rustig, met de (houten) steel van een hamer in postie. Verwijder het oude boutje.

47

48 Controleer of de uitsparing die u heeft gemaakt groot genoeg is om de adapter DOF/Olieleiding vast te zetten. maak de uitsparing eventueel groter met een vijl. Monteer de drie nieuwe, micro-ingekapselde flens boutjes (meegeleverd) en draai deze handvast.

49 Draai nu de boutjes om beurten een paar slagen vast. Dit zorgt ervoor dat de flens helemaal mooi vlak komt.

50 Waneer alle drie de boutjes vast zitten en de flens zit netjes gemonteerd, draai de boutjes dan aan met een momentsleutel op 10 Nm.

51 Breng een beetje schroefdraadlijm (meegeleverd) aan op de schroefdraad van de nieuwe flensmoer (meegeleverd) en draai hem handvast.

52 Draai hem vast met een moment van 15 Nm.

53 Smeer een beetje schroefdraadlijm (meegeleverd) op het schroefdraad van het rechte stuk van de DOF-olieleiding adapter adapter aan de O-ring kant.

54 Schroef de adapter op de DOF flens. De o-ring kant van de adapter adapter gaat in de DOF.

55 Draai aan met een moment van 13 Nm.

56 (954) Wiles Rd, Coral Springs, Fl 33076

57 Maak de, eerder gedemonteerde kettingspanner schoon. Monteer de kettingspanner.

58 (954) Wiles Rd, Coral Springs, Fl 33076

59 Draai de kettingspanner vast. Verwijder de nokkenasfixeer tool en klop voorzichtig de (meegeleverde) groene afdekdop op zijn plaats.

60 Leid vanaf bovenkant van de motor de olieleiding, met de geknikte kant, naar de DOF en schroef deze aan de adapter op de DOF.

61

62 Draai vast met een moment van Nm.

63 Bij de Boxsters, draai de eerder gedemonteerde veiligheidskabel weer vast. Bij de Carrera's, monteer de stabilisatorstang weer op zijn plaats. Vanaf de bovenkant van de motor gezien, verwijder de dop op de fabrieksoliepoort aan de linkerkant op het motorblok naast het luchtfilterhuis en onder de achterkant van de linker injectierail. Bij de Carrera's zit deze rechts aan de voorkant. Als deze bezet is,

64 door een andere sensor, gebruik dan de poort aan de achterkant links onder de tank van de koelvloeistof.

65 (954) Wiles Rd, Coral Springs, Fl 33076

66 Plaats de koperen pletring om het 14 mm uiteinde van de adapter. Doe een paar druppels schroefdraadlijm (meegeleverd) op het schroefdraad en draai vast in de motor. Draai vast met 15 Nm. Schroef, tot slot, het losse einde van de olieleiding vast op de adapter en draai vast met 13 Nm.

67 (954) Wiles Rd, Coral Springs, Fl 33076

68 Controleer alles en zorg dat er niets meer los zit. Als u de krukaskeerring gaat vervangen, doe dat dan nu. Monteer het dubbel-massa vliegwiel. Monteer de koppeling/koppelomvormer. Monteer de versnellingsbak. Monteer alle beplating, uitlaten etc. Draai de motor enkele malen met de hand en wees zeker dat de timing nog correct is. Start daarna de motor en controleer op lekken. Dank u voor de aanschaf van het Direct Oil Feed (DOF) Systeem DIRECT OIL FEED (DOF) Copyright Priemus Diagnosesoftware & Tools. Alle afbeeldingen en logo's zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. "Porsche, Carrera, Boxter, Cayman en Tiptronic zijn gerigsteerde handelsmerken van Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Alle verwijzingen naar Porsche, haar automobielen en/of respectievelijke produkten en handelsmerken, zijn uitsluitend voor referentie,- en beschrijvende doeleinden. Noch Directoilfeed.nl, noch TuneRS, noch Priemus heeft enige band met Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (PAG), PON's Automobielhandel BV, PCNA, andere aangesloten bedrijven of dealers. Alle overige produkt namen, die gebruikt worden in deze handleiding, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies KD455.62/NL/01-06-2014 KD455.62 Montage-/demontage-instructies OPEL: RENAULT: Movano (A, FL, FL2), Vivaro (A, A FL) Avantime, Espace (IV, IV.2) Laguna (II, II.2), Master (II, II.2) Trafic (II, II.2) VAUXHALL:

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok De plaatjes en beschrijving zijn voor Kymco/Sym/China blokken. Gebruikers van een Piaggio 4takt scooter kunnen deze tekst ook gebruiken, het blok lijkt sterk

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic

De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic Merk Model Product VAG DQ250 Mechatronic Revisie 1.1 Documentcode P0051.03.01 Inhoud 1. Benodigd gereedschap... 3 2. Demontage handleiding... 4 3. Montage

Nadere informatie

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega 1. Demontage Met de demontage van de verdamper beginnen we met de voorzijde. Draai eerst de 2 korte boutjes die naast de uitgang van de verdamper

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies A4 (serie 1 FL, serie 2, serie 2 FL, cabriolet I en II), A6 (serie 2 en 2 FL) Superb

KD Montage-/demontage-instructies A4 (serie 1 FL, serie 2, serie 2 FL, cabriolet I en II), A6 (serie 2 en 2 FL) Superb AUDI: SKODA: VOLKSWAGEN: SEAT: KD457.45 Montage-/demontage-instructies A4 (serie 1 FL, serie 2, serie 2 FL, cabriolet I en II), A6 (serie 2 en 2 FL) Superb Passat V FL Exeo MOTOREN 1.8 i, 1.8 i Turbo,

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Montagehandleiding 720cc Kit VGS

Montagehandleiding 720cc Kit VGS Hoe monteer je de 720cc kit? De volledige gedetailleerde handleiding is nog niet klaar, maar volgende stappen helpen je allicht op weg. Stap 1 : haal de motor volledig uit de wagen en demonteer deze volledig

Nadere informatie

ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen

ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen Gedetailleerde instructies voor een CT884 K1 in een 1997 Opel Omega B (25_, 26_, 27_) 2.5 L V6 met motorcode X25XE ContiTech toont hoe fouten

Nadere informatie

Oliën en oliefilter vervangen

Oliën en oliefilter vervangen Oliën en oliefilter vervangen Interval: 3.000 km. Oliefilter: 25.465.00 Motorolie: 2 liter 10W40 Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90 Carterpan pakking Breng de motor op bedrijfstemperatuur.

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet

Nadere informatie

FORD. Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset VKMA 04108. Install confidence. Infoblad 10 2011. www.vsm.skf.com

FORD. Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset VKMA 04108. Install confidence. Infoblad 10 2011. www.vsm.skf.com FORD VKMA 04108 Infoblad 10 2011 Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset In dit bulletin vindt u enkele aanwijzingen en tips om kostbare fouten te voorkomen bij het monteren van deze distributieset

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

R157.32 Montage/demontage richtlijnen

R157.32 Montage/demontage richtlijnen R157.32 Montage/demontage richtlijnen AUDI: SEAT: SKODA: VOLKSWAGEN: A1, A2 Cordoba IV, Ibiza (III, IV, V) Fabia (FL, II), Roomster, Rapid Polo (VII, VIII, IX), Fox OE referentie 6R0407621E IDENTIFICATIE

Nadere informatie

Koppeling demonteren

Koppeling demonteren Koppeling demonteren Om de koppeling te kunnen tunen of om je segmenten te vervangen moet je de koppeling demonteren. Hieronder wordt behandeld hoe je dat doet bij een kick- aanloopblok. Benodigdheden:

Nadere informatie

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer Doucheset monteren Doucheset monteren Materialen Gereedschap Doucheset Teflontape Siliconen Kit Accuboormachine Waterpas Potlood Rubber hamer Platte schroevendraaier Steeksleutel Rolmaat Inbussleutel http://bit.ly/297zy6d

Nadere informatie

Practicum Montage & Onderhoud

Practicum Montage & Onderhoud Montage van lagers & toebehoren Vijfde Druk Januari 2006 School voor Technologie A. Brok Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Voor alle oefeningen geldt de volgende aanpak: a. Verzamel de benodigde onderdelen, gereedschappen

Nadere informatie

GT Montage/demontage richtlijnen

GT Montage/demontage richtlijnen /UK/01-06/2014 Montage/demontage richtlijnen SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Impreza (G10, G11, FL G11, GR/GV), Legacy (I, II, III, IV, V), L series Leone II, XT Coupe MOTOREN XT 1800, 1.5 i, 1.6

Nadere informatie

Gereedschap. Renault Laguna II 2,0 IDE (F5R 700) - Distributieriem

Gereedschap. Renault Laguna II 2,0 IDE (F5R 700) - Distributieriem Gereedschap A = Gereedschap "Mot. 1054". Blokkeergereedschap voor krukas. B = Gereedschap " Mot. 1543". Gereedschap voor het voorspannen van de tandriem. C = Gereedschap " Mot. 1505". Frequentiemeter voor

Nadere informatie

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS DE TWEEDE ACHTERSTE SCHOKDEMPER VOLTOOIT HET SCHOK- DEMPERPAAR AAN DE ACHTERKANT. NA HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE LOSSE ONDERDELEN VOLGT DE EINDMONTAGE AAN DE ACHTERSTE OPHANGING.

Nadere informatie

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren

# 028 12/06/2009. Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren Spanrolinstallatie Mitsubishi/Volvo 1.8 16V benzinemotoren GATES REFERENTIE : MERK : MODEL : MOTOR : MOTORCODE : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin, Space

Nadere informatie

KD Montage/demontagerichtlijnen

KD Montage/demontagerichtlijnen KD481.05/NL/01-06/2014 KD481.05 Montage/demontagerichtlijnen SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTOREN 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30698770 Versie 1.3 Ond. nr. 30698764, 30754576, 30754968 Trekhaak, vast IMG-211570 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 30698770 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

KDP Montage-/demontage-instructies

KDP Montage-/demontage-instructies KDP459.510/NL/01 07-2014 KDP459.510 Montage-/demontage-instructies CITROËN: FIAT: LANCIA: PEUGEOT: Berlingo (M49 en M59), Dispatch, Jumpy, Xsara FL, Xsara Picasso, C4. Scudo, Ulysse (U6) Zeta 206, 306

Nadere informatie

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Demontage, reparatie en montage van Wedge Touch muis wanneer de batterijklep niet gesloten zal blijven. Ook is een goede gids

Nadere informatie

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Auteur: driepitjes Datum: dec 2016 Foto 1: 20 jaar jonge Nippon Denso startmotor model 028000 8990 (1 459 007 ) Af BMW fabriek gemonteerd op een BMW K75 motorfiets

Nadere informatie

Montagehandleiding 652cc Kit VGS

Montagehandleiding 652cc Kit VGS Visa power in een 2CV motor (zonder dat u een visa motor nodig heeft) De kit 652cc : Meer power, zonder dat u een visamotor nodig heeft. Nieuwe aluminium cilinders met een nikasil coating, direct passend

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies KD459.51/NL/02-07-2014 KD459.51 Montage-/demontage-instructies CITROËN: FIAT: LANCIA: PEUGEOT: Berlingo (M49 en M59), Dispatch, Jumpy, Xsara FL, Xsara Picasso, C4 Scudo, Ulysse (U6) Zeta 206, 307, 307

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Mercedes W123 Diesel olie en filters, onder

Mercedes W123 Diesel olie en filters, onder Mercedes W123 Diesel olie en filters, onder auto Je moet de olie te verversen op uw W123 Diesel elke 3.000 mijl, als je gebruik maakt van conventionele olie, of hooguit elke 5.000 mijl als u gebruik maakt

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-HB0001-05 Dealerhandleiding Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) RACE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670

Nadere informatie

Montagehandleiding 652cc Kit VGS

Montagehandleiding 652cc Kit VGS Visa power in een 2CV motor (zonder dat u een visa motor nodig heeft) Gelieve te noteren dat de foto s van de kit verouderd zijn. (de foto s zijn van aluminium ciliners met een nikasil coating; owv budgettaire

Nadere informatie

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor CT881K2 / CT881WP1 distributieriem kit in een Ford Fiesta V MY 2004 (JH_JD_) 1.4-liter 16 V met motorcode

Nadere informatie

Sharper Image Razor Scooter (Wheel-E-serie)

Sharper Image Razor Scooter (Wheel-E-serie) Sharper Image Razor Scooter (Wheel-E-serie) Teardown Dit Teardown gids is voor alle scooter eigenaar die nodig heeft om uit te wijzigen van een deel of gewoon meer wil leren over de Razor Scooter Geschreven

Nadere informatie

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter De originele meters zijn mooi, maar hebben een kwetsbaar mechaniek dat na meer dan 40 jaar vaak faalt. Omdat de thermometers niet onbelangrijk zijn, heb ik besloten

Nadere informatie

Thermostaat vervangen bij een M20 blok.

Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Wat heb je nodig? 1. Een vlakke ondergrond. 2. Een afgekoelde motor! 3. Een nieuwe thermostaat. 4. Een nieuwe O-ring (meestal word deze geleverd bij de thermostaat)

Nadere informatie

ContiTech: Tips van experts voor vervangen van distributieriemen

ContiTech: Tips van experts voor vervangen van distributieriemen ContiTech: Tips van experts voor vervangen van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor Audi A3 1.8-liter T met motorcode ARZ ContiTech toont hoe fouten bij de vervanging van riemen kunnen vermeden

Nadere informatie

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Tenzij de fabrikant aanraadt zijn de volgende procedures aanbevolen: Altijd een nieuwe distributieriem

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

KD Montage/demontagerichtlijnen

KD Montage/demontagerichtlijnen KD459.42/NL /01-06/2014 KD459.42 Montage/demontagerichtlijnen CITROEN: FORD: MAZDA: MINI: PEUGEOT: SUZUKI: VOLVO: Berlingo (B9, M59), C2, C3 (I, II and A51), C4, C5 (X7 and Fl), Dispatch II, Jumpy II,

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES Houten deuren AANBEVOLEN PROCEDURE Gebruik het slot als mal en markeer de boven en onderkant van de slotkast en de voorplaat. (Zie A,B,C en D) Selecteer een frees

Nadere informatie

Rosemount golfgeleide radar

Rosemount golfgeleide radar 00825-0311-4530, Rev AB Rosemount golfgeleide radar Montage-instructies voor de gesegmenteerde sonde WAARSCHUWING Als u deze installatie- en onderhoudsrichtlijnen niet aanhoudt, kan ernstig letsel het

Nadere informatie

Demontage en montage van een servicecompactlager

Demontage en montage van een servicecompactlager Demontage en montage van een servicecompactlager Pagina 1 / 6 De demontage en montage van de wielnaaf kan per autofabrikant verschillen. Wij adviseren het vervangen van de servicecompactlager alleen door

Nadere informatie

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56)

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) 11 31 001 Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) Benodigd speciaal gereedschap: 00 9 250 11 2 300 11 3 240 11 3 244 11 3 250 11 3 260 11 3 292 11 4 220 11 6 150 11 6 180 (zo nodig inlaat- of uitlaatzijde)

Nadere informatie

Cilinderkop (de )monteren

Cilinderkop (de )monteren Cilinderkop (de )monteren Materiaal: Cilinderkop pakking Uitlaat pakking Inlaat pakking Zet de zuiger van de betrokken cilinder in de bovenste stand zodat de kleppen los staan. Ik gebruikte hiervoor de

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur LINO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen.

In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen. Gamo CFX tuning -1- Montage Theoben GasRam -2- Montage Charlie da Tuna GTX 2 trekker -3- Verbeteren trekkergroep In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen. Benodigdheden:

Nadere informatie

M1 Montage Handleiding

M1 Montage Handleiding INTRODUCTION De WaterRower is gedeeltelijk gemonteerd verpakt voor een betere bescherming en een kostenbesparing tijdens transport. Het monteren van de WaterRower neemt ongeveer een half uur in beslag,

Nadere informatie

Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil.

Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil. Installation instructions, accessories Instructienr. 30730080 Versie 1.2 Ond. nr. 30730078 Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil. Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil.- 30730080

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Elektrische motorblokverwarming. 220V

Elektrische motorblokverwarming. 220V Instructienr. Versie Ond. nr. 8622788 1.0 Elektrische motorblokverwarming. 220V G2900150 Pagina 1 / 9 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000159 H0000178 G2900183 Pagina 2 / 9 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem Installation instructions, accessories Instructienr. 31269673 Versie 1.2 Ond. nr. 31269693, 31269694 Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem IMG-318107 Volvo Car Corporation Stylingpakket, onderspoiler

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 18 IMG

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 18 IMG Installation instructions, accessories Instructienr. 31359736 Versie 1.0 Ond. nr. 31359732 Trekhaak, vast IMG-337976 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 31359736 - V1.0 Pagina 1 / 18 Uitrusting A0000162

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek

Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek Montagehandleiding Bullerjan B³ Keramiek Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint met de montage! We raden u met klem aan de installatie altijd met twee personen en door opgeleid personeel

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design)

Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design) Installation instructions, accessories Instructienr. 31454381 Versie 1.3 Ond. nr. 31454379 Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design) Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design)-

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies KD459.56/NL/01 04-2015 KD459.56 Montage-/demontage-instructies CITROËN: C4, C4 Picasso, C5 FL, C5 X7, C8, Jumpy II, Dispatch II PEUGEOT: 307, 307 Restyling, 407, 807, Expert II MOTOREN 1.8 i 2.0 i OE-referentie

Nadere informatie

Motordistributiege-reedschapsset

Motordistributiege-reedschapsset Part No. 4419 Motordistributiege-reedschapsset Part No. 4419 BMW 1.6 1.8 2.0 Inleiding Part No. 4419 Motordistributiege-reedschapsset BMW 1.6 1.8 2.0 118i 120i316i 316ti 318i 318ti 320i Z4/X3 2 Inhoud

Nadere informatie

Montage-instructie. Terrasoverkapping. V950 Lugano

Montage-instructie. Terrasoverkapping. V950 Lugano Montage-instructie Terrasoverkapping V950 Lugano Inhoudsopgave pagina Inhoud 1 Benodigd gereedschap 2 Belangrijk vóór het monteren 2 1. Montage van het muurprofiel 3 2. Prepareren van de goot 4 3. Prepareren

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Olympus D590 luidspreker en microfoon

Olympus D590 luidspreker en microfoon Olympus D590 luidspreker en microfoon vervangend Geschreven door: Joshua Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE Deze gids wordt stap-voor-stap instructies over hoe je een microfoon en luidspreker systeem te installeren

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Geschreven door: 101 Tech USA

Geschreven door: 101 Tech USA G & G CM RK47 Airsoft Demontage Deze stappen zal toelaten om toegang te krijgen tot de versnellingsbak van aa combat machine AK47. Geschreven door: 101 Tech USA INTRODUCTIE De G & G CM RK47 is een van

Nadere informatie

Timing belt/kit installatie op GM (Isuzu) 1.7D motoren 1.7DDDDiesel engine

Timing belt/kit installatie op GM (Isuzu) 1.7D motoren 1.7DDDDiesel engine Timing belt/kit installatie op GM (Isuzu) 1.7D motoren 1.7DDDDiesel engine GATES REFERENTIE: MERK: MODEL: MOTOR: MOTOR CODE: 5563XS/K015563XS/K025563XS/K035563XS CHEVROLET, OPEL, VAUXHALL Astra, Combo,

Nadere informatie

Verstralers, montageset

Verstralers, montageset Installation instructions, accessories Instructienr. 31373824 Versie 1.0 Ond. nr. 9487111 Verstralers, montageset IMG-235751 Volvo Car Corporation Verstralers, montageset- 31373824 - V1.0 Pagina 1 / 24

Nadere informatie

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen 300tdid_28 1 of 1 22/01/2013 20:48 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN Distributieriem - verwijderen 4. Plaats gereedschap LRT-12-049 en de drukknop - een onderdeel van gereedschap LRT-12-031

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies 1 Onderhoudsinstructies 10-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Om het lager te vervangen moet eerst het fuseehuis worden gedemonteerd (hier zit het lager met flens in) Als 1 e moet de centrale naafmoer

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming, 230 V

Elektrische motorverwarming, 230 V Installation instructions, accessories Instructienr. 31399509 Versie 1.1 Ond. nr. 31260698 Elektrische motorverwarming, 230 V IMG-378302 Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarming, 230 V- 31399509

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen Montagehandleiding Categorie Omafietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 - Zadel

Nadere informatie

Mute button iphone 4 Installatie handleiding

Mute button iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Beschermplaat, onder de motor

Beschermplaat, onder de motor Installation instructions, accessories Instructienr. 31269439 Versie 1.2 Ond. nr. 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Beschermplaat, onder de motor IMG-328898 Volvo Car Corporation Beschermplaat, onder

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

R Montage en demontage instructies

R Montage en demontage instructies R154.13/NL/01-06-2014 R154.13 Montage en demontage instructies AUDI: SEAT: SKODA: VOLKSWAGEN: 50, 80 (81, 89-8A), 90 (81, 85, 89,8A), Coupé 85 Arosa, Cordoba (I en II), Ibiza (II en II FL1), Toledo serie

Nadere informatie

Dakspoiler met remlicht

Dakspoiler met remlicht Instructienr. Versie Ond. nr. 9499948 1.0 Dakspoiler met remlicht M8400560 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8901662 Pagina 2 / 10 INLEIDING Lees

Nadere informatie

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas NL AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas Bijpassend gereedschap: AST4519 Gereedschap voor plaatsing op het BDP (gebruiken met een testmeter met wijzerplaat)

Nadere informatie

Centrum Bekerverzamelaar Instructies

Centrum Bekerverzamelaar Instructies Centrum Bekerverzamelaar Instructies Zorg ervoor dat alle medewerkers de punten, die in deze handleiding zijn vermeld, lezen en dat er een kopie wordt gegeven aan de medewerkers die betrokken zijn bij

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

CilO. handleiding vijfhoek

CilO. handleiding vijfhoek CilO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruik voor de Vapalux druklamp alleen extra gezuiverde petroleum van de klasse A III met een vlampunt van hoger dan 60 C. Zie ook de bijgevoegde data sheet

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17 Installation instructions, accessories Instructienr. 8685630 Versie 1.1 Ond. nr. 8685627 Niveauregeling Volvo Car Corporation Niveauregeling- 8685630 - V1.1 Pagina 1 / 17 Uitrusting A0000162 A0000161 A0000197

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

Carburateur reinigen en afstellen 4T 50cc

Carburateur reinigen en afstellen 4T 50cc Een vervuilde of slecht afgestelde carburateur kan diverse problemen veroorzaken zoals o.a.: - Slecht starten - Stotteren bij gashervatting - Afslaan bij afremmen - Gebrek aan vermogen - Vervuiling van

Nadere informatie

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe.

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe. Aanbouwhandleiding Tripteq Waarschuwing: wegens het verzinken, kunnen sommige delen scherpe bramen bevatten. We raden u aan het frame en andere delen met werkhandschoenen te hanteren, en allereerst te

Nadere informatie

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Revisie Remcilinder Materiaal: Brembo revisieset 98.5032.50 Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat de lak en metaal aantast. Het is dus

Nadere informatie