Weet dat we er voor je zijn. meerjarenbeleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weet dat we er voor je zijn. meerjarenbeleidsplan"

Transcriptie

1 Weet dat we er voor je zijn meerjarenbeleidsplan

2 Inleiding Weet dat we er voor je zijn. Op het moment dat je hulp nodig hebt, omdat opgroeien en opvoeden stagneert. Dát beloven we alle kinderen, jongeren en hun ouders in Friesland. Wat is jouw hulp vraag? En hoe kunnen we jou het beste helpen? Jij kunt op ons rekenen, we zijn dichtbij. En dat geldt ook voor al onze verwijzers en samenwerkings partners. Samen maken we het verschil in het leven van kwetsbare kinderen. Jeugdhulp Friesland is in Noord-Nederland de specialist op het gebied van orthopedagogische en orthopsychiatrische zorg. Behandel centrum Wood brookers is daarbij het topklinisch kennis centrum. Wij leveren de hoogste kwaliteit en blijven continu innoveren en vernieuwen. De decentralisaties in het sociaal domein hebben de laatste jaren veel verandering gebracht. We onder steunen de beoogde doelen volledig en geven er de komende jaren verder invulling aan. Flexibel, deskundig, samen en altijd gericht op kind en gezin. Dit verkorte meerjarenplan beschrijft wie we zijn, onze ambities en hoe we deze gaan waarmaken. Samen met gezinnen, gemeenten, partners en medewerkers. Om uiteindelijk antwoord te kunnen geven op de hulpvraag van ieder kind en gezin!

3 Missie en visie Missie Wij vinden dat kinderen en jongeren het recht hebben om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien. Daarom zijn wij er voor elke zoon en elke dochter. Voor elke vader en elke moeder. En voor elke professional die bij de jeugd en het gezin is betrokken. Een ding beloven we: Jeugdhulp Friesland helpt. Daar waar het echt nodig is. En zolang als noodzakelijk. In moeilijke omstandigheden. En vanuit kennis en expertise gaan we aan de slag. Samen. Dag en nacht. Visie Jeugdhulp Friesland helpt de meest kwetsbare kinderen en jongeren in Friesland. Wij staan voor de rechten van het kind. Een gezin dat te maken heeft met nood en/of crisis ontvangt passende, gespecialiseerde zorg. Voor korte of langere tijd. Doel is dat een kind (weer) kan opgroeien tot een gelukkig individu. We doen ons werk vanuit betrokkenheid en passie, met kennis, deskundigheid en kwaliteit. De hulpvraag van kind en gezin is ons uitgangspunt, we sluiten aan bij hun wensen en doelen. We bieden meerdere vormen van gespecialiseerde jeugdzorg en orthopedagogische/orthopsychiatrische behandeling aan kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders. Wij zijn ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid en pakken deze op in samenwerking met de gezinnen, gemeenten, ketenpartners en het onderwijs. Wijk- en gebiedsteams en andere verwijzers kunnen ons altijd benaderen voor consultatie, deskundigheidsbevordering en advies. Jeugdhulp Friesland focust op herstel van het gewone, zo optimaal mogelijke leven van een kind of jongere, zonder dat nog professionele zorg nodig is. Onze drijfveer is een veilig en evenwichtig leven voor ieder kind. We activeren de eigen kracht van kind/jongere en gezin, streven ernaar om hun zelfredzaamheid te vergroten en de afhankelijkheid juist te verminderen. Dit doen we zoveel mogelijk ambulant, zo kort als mogelijk en altijd samen met het gezin, de verwijzer en (keten)partners.

4 Doelgroepen Jeugdhulp Friesland biedt hulp aan kinderen en jongeren tot 23 jaar en hun ouders/opvoeders. Zij kunnen een beroep op ons doen als de normale ontwikkeling ernstig wordt belemmerd. Bijvoorbeeld door veiligheids problemen, psychosociale- of gezinsgerelateerde problemen. Jeugdhulp Friesland hanteert op voorhand geen contra-indicaties voor het beantwoorden van de hulpvraag van kinderen, jongeren en/of ouders. Uitgangspunt is wel dat de hulpvraag past binnen de (behandel)mogelijkheden van Jeugdhulp Friesland. Is dat niet het geval, dan zoeken we samen met ketenpartners naar passende zorg/behandeling om de hulpvraag te beantwoorden. Onze cliënten hebben altijd meervoudige en complexe problemen. Daarom benaderen we de diagnose en aanpak ook meervoudig (multidisciplinair). De balans tussen draagkracht en draaglast bepaalt de inzet van onze ondersteuning of zorg. Ontbreekt deze balans in een gezin en ontstaat daardoor nood of crisis? Dan bieden wij specialistische jeugdhulp. We betrekken het systeem en de relaties van de jeugdige bij de behandeling.

5 Uitgangspunten zorg en behandeling Heeft een kind onze zorg en behandeling nodig, dan bieden we dit zo veel mogelijk in de eigen omgeving van kind en gezin. Dichtbij het gewone leven. Jeugdhulp Friesland werkt volgens de systematiek van 5x gezin, waarbij een volgende stap pas plaatsvindt, als de vorige niet haal baar is: 1. Hulp thuis (ambulant) 2. Hulp thuis met aanvullende dagbehandeling 3. Hulp thuis met flexibele mogelijkheden van bijvoorbeeld weekend-gastgezin of flexibele opname 4. Wonen in een pleeggezin of gezinshuis 5. Klinische of residentiële opname (tijdelijk) We richten ons altijd op herstel van de normale positieve ontwikkeling van de jeugdige. Behandeling en zorg begint met goede observatie en diagnostiek, heldere formulering van de problematiek én de mogelijk heden van het systeem rond het kind. Behandelen wordt door Jeugdhulp Friesland gezien als een proces van hypothesetoetsend of handelings gericht werken: voordoen, samen doen en laten doen. Gedurende de behandeling zijn we erop gericht dat de jeugdige/ het gezin weer zelfstandig verder kan. Wanneer kinderen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, focussen we op zorgen voor, waarbij (terugkeer naar) wonen in een gezin het hoogste doel blijft. Onze behandeling en zorg zijn altijd dialooggestuurd, oplossings gericht, systeemgericht, resultaatgericht en competentiegericht.

6 Organisatie We werken vanuit twee Behandel Expertise Centra: 0 tot 12 en 12 tot 18+. Verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk belegd, beslissingen worden genomen waar de kennis van en betrokkenheid bij zorg het grootst is. Dus: decentraal wat kan en centraal wat moet. Duale verant woorde lijk heid en persoonlijk leiderschap van medewerkers staan centraal. De BEC s bestaan uit Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE s) op afdelings - niveau en worden duaal aangestuurd; door een manager Bedrijfs voering en een manager Behandeling. Dit geldt ook voor alle afdelingen binnen een BEC. Uitganspunt is dat inhoud en bedrijfs voering elkaar kunnen inspireren en van elkaar leren. De (een hoofdige) Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk en legt verant woording af aan de Raad van Toezicht. De BEC-managers en de Raad van Bestuur ontmoeten elkaar in het MT. Hier vindt dialoog en verbinding plaats tussen de beide BEC s en wordt de strategische koers van Jeugdhulp Friesland bepaald. Elke medewerker van Jeugdhulp Friesland toont zelf leider schap. Dit betekent: verantwoordelijkheid nemen, proactief handelen en prioriteiten stellen in het belang van kind en gezin (Covey, 2008). Naast professionaliteit en deskundig heid vragen wij ook betrokken heid en passie van al onze mede werkers; liefde en zorg voor de kinderen en gezinnen die onze hulp nodig hebben. Dat is cruciaal voor een waarden gedreven organisatie als Jeugdhulp Friesland. Persoonlijk leiderschap betekent dat medewerkers van Jeugdhulp Friesland: moedige mensen zijn die hun nek durven uitsteken geloven in anderen en de mogelijkheden van de ander oplossingsgericht redeneren waardengedreven zijn blijven leren, onderzoeken en zich zelf vernieuwen kunnen omgaan met complexe vraag stukken, paradoxen en onzekerheid een droom hebben én de kwaliteit om anderen enthousiast te maken voor die droom.

7 Ontwikkelingen in onze omgeving Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de brede jeugdzorg. Deze transitie betekent een omslag in organisatie en werkwijze, het heeft gevolgen voor alle jeugdzorgaanbieders. De transitiedoelen zijn helder: meer preventie en eerdere ondersteuning voor kind en gezin, nadruk op de eigen kracht van jeugdigen en hun ouders, problemen minder snel medicaliseren, betere samenwerking rond een gezin én jeugdhulp op maat. Er is al veel bereikt, kijkend naar de beoogde effecten. Binnen de specialistische jeugdhulp wordt intensief samengewerkt. Mooie voorbeelden zijn Spoed4Jeugd en het Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind. Onze behandeling start bij voorkeur ambulant, thuis of op school. Dichtbij kind en gezin. We hebben al diverse 24-uurs zorg omgebouwd naar zorginterventies voor het kind en de jongere in de thuissituatie. We luisteren naar de kinderen en ouders en stellen hun hulpvraag centraal. Ook brengen we onze kennis en expertise naar voren in het proces; naar de gemeentelijke wijk- en gebiedsteams en andere verwijzers, om zo de inzet van zwaardere behandel- en hulptrajecten te voorkomen. Maar we zijn er nog niet! Er is een nieuwe realiteit, waarin we onze weg nog moeten vinden. De bekende zorg domeinen hebben we nog niet weten te verbinden tot een integraal specialistisch hulpaanbod. Samenwerking tussen betrokkenen vraagt om extra impulsen, ook willen we onze zorg nog dichter bij brengen. De administratieve lasten druk is nog erg groot en het aantal aanmeldingen groeit. De complexiteit van de zorgvragen neemt toe in een samenleving die sneller, individualistischer en veeleisender wordt. Dit vraagt om continue investering in hoogwaardige topzorg, ook onze professionals moeten zich steeds blijven vernieuwen. Jeugdhulp Friesland helpt nu ruim drieduizend kinderen per jaar. Velen kunnen daarna met hun ouders op eigen kracht verder. Onze grootste zorg gaat uit naar de kinderen die in het gedrang komen. Kinderen die niet kunnen rekenen op een veilige en stabiele ontwikkeling. Kinderen die bedreigd worden in hun ontwikkeling naar een evenwichtige volwassene. De focus op eigen kracht en zelf keuzes maken is goed, maar voor vijf procent van de kinderen gaat dit niet op. Zij zijn kwets baar of nog veel te jong voor eigen regie. Kwetsbare kinderen zullen er altijd zijn. Wij stáán voor deze kinderen. Onze ambities laten zien hoe.

8 Onze ambities In het belang van kind en gezin hebben we de volgende ambities voor de komende vijf jaar: intensievere samenwerking met onze (zorg)partners verder bouwen aan innovatieve topzorg zorg nóg dichterbij financieel gezonde organisatie blijven onverminderd hoge waardering en vertrouwen van cliënten en medewerkers

9 Intensievere samenwerking met onze (zorg)partners Samen met gemeenten, collega-instellingen en professionals zijn we verantwoordelijk voor nog snellere, betere, effectievere, kwalitatief hoog waardige en integrale jeugdhulp. Steeds zoeken we samen werking met onze Friese partners, want sámen kunnen we kinderen echt perspectief bieden. Nieuwe partners Ook investeren we in nieuwe samenwerkingsverbanden. Met partners die hart voor het kind hebben, hun kennis willen delen en kennis willen ontwikkelen. Zodat we samen de Friese jeugdhulpketen versterken. Daarin vinden we elkaar. In 2017 starten we met VNN en Reik een klinische behandeling voor verslaafde jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Nog meer samen We intensiveren de samenwerking met huisartsen, onderwijs en wijk- en gebiedsteams. Specialistische kennis moet direct en dicht bij beschik baar zijn in het voorliggende veld. Daarom delen we onze kennis en kunde, zodat kinderen nóg eerder de juiste hulp krijgen. We bieden onder meer consultatie, advies of kortdurende ambulante ondersteuning. We maken geen onderdeel uit van de wijk- en gebiedsteams, maar detacheren op verzoek mede werkers met specifieke kennis. Ook gaan meer medewerkers als praktijk ondersteuner in de huisartsenpraktijk werken. Gezamenlijke toegang We willen domeinoverstijgend samenwerken met partners op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en zorg aan kinderen met een licht verstandelijke beperking. We streven naar een gezamenlijke toegang in Dé toegang voor verwijzers om snel passende gespecialiseerde jeugdhulp in te zetten. In samenwerking met Accare is een dergelijke ingang al gerealiseerd voor kinderen tot 7 jaar. Deze gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Verder bouwen aan innovatieve topzorg Een kwetsbaar kind verdient de beste zorg. Topzorg. We blijven de komende jaren investeren in de kwaliteit van onze zorg en maken ruimte voor innovatie die kinderen en gezinnen verder helpt. We evalueren onze methodes en modules. We werken opnieuw met prestatie-indicatoren en sluiten aan bij de landelijke ontwikkelingen met betrekking tot de harmonisatie van de indicatoren. Onze mede werkers worden gefaciliteerd om samen met kinderen en ouders tot passende, creatieve oplossingen te komen, als antwoord op de gestelde hulpvraag. We investeren continu in de deskundigheid van onze professionals en voeren een kwaliteits statuut in. Nieuwe zorgconcepten In 2017 start het JeugdhulpLab. Hier worden nieuwe zorgconcepten en werkwijzen ontwikkeld. Medewerkers krijgen de ruimte om te experimen teren vanuit de praktijk, gekoppeld aan onderzoek en zo nodig theo retische onder bouwing. We gaan ook virtual reality (VR) toe passen in de behandelingen. In 2017 is een VR-training voor agressie regulatie en een VR-video over vecht scheidingen beschikbaar. De video s zijn thera peutisch onder bouwd en worden getoetst op effectiviteit. Ook volgen we de ontwikkeling van de holo lens, we willen dit toe passen rond om omgang, begeleid bezoek en gesprekken tussen cliënten

10 en hulp verleners. We onder zoeken de mogelijk heden van Internet of Things en passen dit waar mogelijk toe. Kunnen we bijvoor beeld een uithuis plaatsing voorkómen, door het plaatsen van een camera/communicatie systeem in een gezin? Met beeld bellen wordt hulp op afstand mogelijk, met ons cliënt registratie systeem krijgen cliënten inzicht in het eigen dossier én is recht streekse communicatie met de eigen hulp verlener mogelijk. In 2020 willen we onze eerste serious game voor gezins interventies naar buiten brengen. Met deze innovaties maken we topzorg concreet voor elke jeugdige. Kwaliteitsstatuut In 2017 voeren we een nieuw kwaliteitsstatuut in. Bedoeld voor iedereen die wil weten welke kwaliteit zij kunnen verwachten van Jeugdhulp Friesland. Voor medewerkers is het statuut een kader voor de reik wijdte van hun professionele autonomie. Toezicht houdende instanties kunnen hier mee een oordeel vormen over de kwaliteit van onze hulp verlening. Een leven lang leren Het bieden van innovatieve topzorg vraagt van medewerkers dat zij investeren in zichzelf en in anderen. Dat ze het beste uit zichzelf halen en daar mee ook uit de cliënt! We faciliteren medewerkers om de benodigde (specialistische) deskundigheid op peil te houden. Dat kan via onze Jeugdhulp Academie. De academie biedt ook trainingen en opleidingen aan externen. In 2020 functioneert de Jeugdhulp Academie helemaal zelf standig. Alle medewerkers volgen de komende jaren een training persoon lijk leider schap en systeem- en oplossings gericht werken, passend bij de ambities van Jeugdhulp Friesland. Leiding gevenden volgen vanaf 2017 een management development-traject. Ook bieden we diverse opleidings mogelijkheden, zoals GZ-psycholoog en klinisch psycholoog. Onderzoek We onderzoeken onze werkwijzen om de zorg continu te verbeteren. We willen onze behandelingen zoveel mogelijk evidence based of practice based evidence aanbieden; dit betekent dat de inter venties bewezen effectief zijn, dan wel gebaseerd zijn op werkzame factoren. Zorg nóg dichterbij Kinderen en jongeren kunnen het beste opgroeien in een zo normaal mogelijke omgeving. Dat is ons uitgangspunt. Juist ook als ze jeugd hulp krijgen. Daarom bieden we onze hulp zoveel mogelijk in de eigen omgeving van kind en gezin. De komende jaren gaan we verder met het ambulantiseren van onze zorg. Kan een kind (tijdelijk) niet in het eigen gezin blijven, dan bieden we mogelijk heden die dichtbij een gezins vorm liggen zoals een netwerkgezin, pleeg gezin of gezinshuis.

11 Zoals benoemd delen we ook actief onze kennis en kunde met onder meer huisartsen, onderwijs en wijk- en gebiedsteams. Zo is hulp nóg eerder en dichtbij kind en gezin beschikbaar. Afbouw behandel- en leefgroepen Behandel- en leefgroepen voor kinderen tot 12 jaar worden de komende jaren afgebouwd. Bij een uithuisplaatsing gaan kinderen naar een (pleeg)gezin of gezinshuis. Voor kinderen in de basisschool leeftijd willen we een sluitende aanpak voor behandeling thuis en op school. Daarom investeren we in zorgtrajecten in het onderwijs, zoals Samen sterk met school. Dagbehandeling op een locatie van Jeugdhulp Friesland betreft alleen nog gezinsgerichte en/of poli klinische interventies. Voor jongeren van 16 tot 23 jaar ligt de focus op het begeleiden naar zelfstandig wonen. Dat willen we doen vanuit zijn/haar eigen woonruimte. Hiervoor hebben we wel medewerking van gemeenten en woningbouw verenigingen nodig. Daarnaast bieden we nog trainings mogelijkheden in eigen huis aan. Eén specialistische behandelvoorziening In 2020 heeft Jeugdhulp Friesland één hoogwaardige specialistische behandelen keerpuntvoorziening voor jongeren vanaf 12 jaar. Een dergelijke voorziening is onmisbaar voor een deel van hen. Deze voor ziening beschikt over zestig behandel plekken. De voorziening biedt top klinische behandeling, het betreft een zo flexibel mogelijke opvang. We richten ons op een zo snel mogelijke terugkeer van de jongere naar een vorm van gezinsopvang/wonen, bij voorkeur thuis. We zien deze voorziening als integraal onderdeel van de gezins gerichte aanpak. Het is ons streven om deze vorm tot een minimum te beperken. Dit vraagt wel veel van onze professionals én partners, qua kennis, kwaliteit en samen werking. Leefgroepen en zelfstandig heids training voor jongeren vanaf 12 jaar worden de komende jaren afgebouwd tot een voor de regio aanvaardbaar niveau. Dynamisch werken Zorg dichtbij huis betekent dat onze professionals vooral bij gezinnen thuis, in de wijken en op scholen werken. Alleen als het nodig is, ontvangen we cliënten op een van onze locaties. We hebben dus minder kantoor ruimte nodig en faciliteren medewerkers om altijd en overal te kunnen werken. We nemen afscheid van de drie regio kantoren, de overige kantoren worden flexibel ingericht. Voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, bieden we opvang in onze huizen. We zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met woning bouwverenigingen en maken bij voorkeur gebruik van flexibele huisvestings mogelijkheden. Vanzelfsprekend willen we een klimaat neutrale organisatie zijn. Dit betekent dat bij alle investeringen (niet alleen op het gebied van huisvesting) wordt nagedacht over de mogelijke consequenties voor het milieu. De planeet behoort aan de kinderen en de toekomst, waar we ons als Jeugdhulp Friesland har(t)d voor maken. Financieel gezonde organisatie blijven Jeugdhulp Friesland is en blijft een gezonde financiële organisatie. Dat is een voorwaarde om de continuïteit van onze zorg aan kinderen en gezinnen te waarborgen. Onze meerjarige exploitatiebegroting is sluitend en de financiële uitkomsten zijn zoveel mogelijk voorspelbaar. We hebben de financiële risico s in beeld en de planning & control is een voudig, met zo weinig mogelijk administratieve lasten. Dit is het uitgangs punt voor de komende jaren.

12 Hoge waardering en vertrouwen Waardering De belangrijkste waardering is die van de kinderen, jongeren en ouders. We meten en onderzoeken deze tevredenheid op verschillende manieren. De norm blijft het cijfer 8. We zoeken ook naar andere indicatoren om de waardering goed in beeld te krijgen; indicatoren die laten zien dat herstel van het gewone leven is gerealiseerd. Ons streven is dat medewerkers de organisatie met minimaal een 7,5 waarderen. En in 2021 willen we bekend staan als hét voorbeeld van een getransformeerde jeugdhulpaanbieder! Slim vertrouwen We willen het leven van kinderen en gezinnen een beetje beter maken. Elke dag opnieuw, ook als dit betekent dat we risico s moeten nemen. Het vraagt moed en lef van onze medewerkers. Ze staan soms voor lastige afwegingen en moeten ook risico s afwegen. We moeten kunnen vertrouwen op onze eigen deskundigheid en expertise, daar naast zijn er vele veiligheidsmaatregelen, protocollen, richt lijnen en een kwaliteitshandboek. We vinden dat we altijd navolg baar moeten zijn in ons handelen. We doen ons werk op basis van vertrouwen en onderling respect en zijn bereid hier ook verant woording over af te leggen, uit te leggen welke keuzes we maken en waarom we dat doen. Dit geldt ook richting opdrachtgevers en toezicht houdende instanties: we gaan in gesprek vanuit gedeelde verant woordelijk heid voor kinderen en gezinnen. Het thema veilig heid is integraal onderdeel van ons werk. De veiligheid van het kind, van gegevens, van huis vesting. Om te kunnen werken op basis van dit slim vertrouwen, zorgen we dat we de risico s in ons dagelijks werk goed in beeld hebben.

13 Uitgave: Jeugdhulp Friesland, 2017

Residentiële en klinische behandeling De afbouw van onze residentiële voorzieningen is een resultaat van het 5X gezinsbeleid.

Residentiële en klinische behandeling De afbouw van onze residentiële voorzieningen is een resultaat van het 5X gezinsbeleid. Factsheet 5X gezin Feiten en ambities Heeft een kind onze zorg en behandeling nodig, dan bieden we dit zoveel mogelijk in de eigen omgeving van kind en gezin. Jeugdhulp Friesland werkt sinds 214 volgens

Nadere informatie

Zó zijn we er voor je. uitgangspunten Jeugdhulp Friesland

Zó zijn we er voor je. uitgangspunten Jeugdhulp Friesland Zó zijn we er voor je uitgangspunten Jeugdhulp Friesland 1 Missie en visie Weet dat we er voor je zijn Wij vinden dat kinderen en jongeren het recht hebben om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien.

Nadere informatie

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Zelf maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Gastenhof biedt Onze jeugdigen horen erbij Hoe doe je mee in een maatschappij waar het tempo vaak hoog ligt? 2 perspectief Inhoud 4 Voor wie

Nadere informatie

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen Specialistische zorg voor jongeren met complexe gedragsproblemen OG Heldringstichting in het kort Jarenlange ervaring en expertise in kwalitatief hoogwaardige behandeling & diagnostiek voor jongeren met

Nadere informatie

SAMEN OP KOERS!

SAMEN OP KOERS! SAMEN OP KOERS! 2018-2022 Samen op koers! Mensen in ernstige sociale nood helpen. Zodat zij weer een zelfstandig en veilig eigen leven kunnen opbouwen. Dát is de drijfveer van Zienn en Het Kopland. We

Nadere informatie

Zorgprogrammering Als je van jezelf vindt dat iedereen naar je moet luisteren, heb je vaak niet zoveel te vertellen.

Zorgprogrammering Als je van jezelf vindt dat iedereen naar je moet luisteren, heb je vaak niet zoveel te vertellen. Zorgprogrammering Jeugdhulp Friesland Jeroen van Oijen Als je van jezelf vindt dat iedereen naar je moet luisteren, heb je vaak niet zoveel te vertellen. Binnen de Jeugdzorg worden complexe problemen behandeld,

Nadere informatie

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Versie 1, april 2015 SIGRA Netwerk Jeugd GGZ INHOUDSOPGAVE 1. Doelstelling 2. Psychische aandoeningen bij de jeugd in cijfers 3. Jeugd GGZ binnen

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Samenwerkende gemeenten Friesland Achtkarspelen Ameland het Bildt Dantumadiel Dongeradeel Ferwerderadiel Franekeradeel De Friese Meren Harlingen Heerenveen

Nadere informatie

Ontwikkelagenda Gespecialiseerde diagnostiek vanaf Voortgangsrapportage stand van zaken september 2017

Ontwikkelagenda Gespecialiseerde diagnostiek vanaf Voortgangsrapportage stand van zaken september 2017 Ontwikkelagenda Gespecialiseerde diagnostiek vanaf 01-01-2015 Voortgangsrapportage stand van zaken september 2017 Algemeen Dit document maakt onderdeel uit van de raamovereenkomst voor de zorgfunctie Gespecialiseerde

Nadere informatie

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals STEK meer dan één plek Informatie voor professionals STEK: meer dan één plek Kinderen horen thuis: dat is ons uitgangspunt bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarom behandelen we

Nadere informatie

onze strategische koers

onze strategische koers onze strategische koers o n ze s t ra t e g i s c h e ko e rs Leidraad voor denken en doen Dit is onze strategische koers, ons kompas dat richting geeft aan de keuzes die we maken en de activiteiten die

Nadere informatie

Professionele hulp voor kinderen en jongeren

Professionele hulp voor kinderen en jongeren Professionele hulp voor kinderen en jongeren Ik heb het leuker en gezelliger met mama. Lijn5 is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben in moeilijke fases van hun leven. Door

Nadere informatie

Integrale visie op ontwikkeling en behandeling

Integrale visie op ontwikkeling en behandeling Integrale visie op ontwikkeling en behandeling Inleiding Al meer dan 70 jaar maakt Bijzonder Jeugdwerk zich sterk voor de meest complexe doelgroep in de jeugdzorg: jonge mensen met ernstige gedragsproblemen

Nadere informatie

Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben

Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben Mijn naam is Kinnik Ik ben Ik kan Ik doe... Ik werk... er voor ieder kind, van peuter tot jong volwassene. Ik ben volledig gericht op de wereld van kinderen en jongeren. Ik

Nadere informatie

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Behandeling in de eigen leefomgeving. GezinsFACT Sommige gezinnen komen door een opeenstapeling van problemen, waaronder het gedrag van een van de

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben zij een veilig thuis.

Nadere informatie

Samen sterk voor jeugd!

Samen sterk voor jeugd! Samen sterk voor jeugd! 2018 Drie jaar na de decentralisatie van de jeugdhulp en jeugdbescherming De tussenevaluatie van de Jeugdwet is begin 2018 aangeboden aan de Tweede Kamer. De minister constateert

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort

Schakenbosch in het kort Schakenbosch in het kort 2 Schakenbosch in het kort Schakenbosch is een behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast hebben de jongeren psychiatrische

Nadere informatie

Jaarplan Wij zijn er voor mensen met ernstige psychische problematiek en hun naasten. We leveren

Jaarplan Wij zijn er voor mensen met ernstige psychische problematiek en hun naasten. We leveren Jaarplan 2019 We leveren onze zorg samen met de cliënt, hun naasten en in subregionaal netwerkverband in de verticale en horizontale keten Wij zijn er voor mensen met ernstige psychische problematiek en

Nadere informatie

2. VERBLIJF. 2A: Verblijf deeltijd

2. VERBLIJF. 2A: Verblijf deeltijd 2. VERBLIJF 2A: Verblijf deeltijd VF 1: dagbehandeling De jeugdige ontvangt dagbehandeling op locatie van de zorgaanbieder. De hulpverlening is gericht op het achterhalen van de (mogelijke) oorzaak van

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel

De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel Beschikbaar, bereikbaar, betrouwbaar en in beweging Peter Dijkshoorn Bestuurder Accare bestuurslid GGZNederland Amersfoort 23 april 2015 2 transformatiedoelen

Nadere informatie

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving.

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Kind en gezin Kind en gezin Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding geschrapt

Nadere informatie

Handreiking. Randvoorwaarden voor de veiligheid van jeugdigen in de toegang tot jeugdhulp

Handreiking. Randvoorwaarden voor de veiligheid van jeugdigen in de toegang tot jeugdhulp Handreiking Randvoorwaarden voor de veiligheid van jeugdigen in de toegang tot jeugdhulp Woord vooraf Voor u ligt de handreiking randvoorwaarden voor de veiligheid van jeugdigen in de toegang tot jeugdhulp,

Nadere informatie

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams Vangnet 0-99 Onafhankelijke regie Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Sociaal medische contractering Jeugd Organisatie wijkteams Lokaal beeld van de transities Wilt u wijkgericht

Nadere informatie

Regiodirecteur Parlan

Regiodirecteur Parlan Regiodirecteur Parlan Organisatie Parlan Jeugdhulp is een organisatie voor Jeugd- & Opvoedhulp (Parlan Jeugd & Opvoedhulp), JeugdzorgPlus (Transferium Jeugdzorg) en Jeugd-GGZ (de Praktijk) in Noord-Holland.

Nadere informatie

experts in behandelen Intensieve ambulante gezinsbehandeling

experts in behandelen Intensieve ambulante gezinsbehandeling Expertisecentrum Intensieve ambulante gezinsbehandeling EBC360, 2 Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG) Voor wie LeekerweideGroep biedt Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) aan gezinnen

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben een veilig thuis. Voor

Nadere informatie

Kortdurend intensief verblijf

Kortdurend intensief verblijf Inhoudsopgave De Buitenwereld 4 6 Doelgroep 8 Doelgericht werken 10 Inhoudelijke randvoorwaarden 11 2 3 De Buitenwereld Als je binnen een gezin een kind mag grootbrengen met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Behandeling in de eigen leefomgeving. GezinsFACT Sommige gezinnen komen door een opeenstapeling van negatieve factoren, waaronder het complexe probleemgedrag

Nadere informatie

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers Gebundelde krachten Brochure voor verwijzers 2 Schakenbosch Gebundelde krachten Schakenbosch, behandelcentrum Jeugdzorgplus LVB Voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder locatie Nijmegen informatie voor jongeren, ouders en verwijzers september 2013 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder met autisme

Nadere informatie

De uitdagingen van de transformatie zijn de kansen voor de JGGZ en zijn academische functie

De uitdagingen van de transformatie zijn de kansen voor de JGGZ en zijn academische functie Inleiding Rutger Hageraats Symposium De Bascule 26-06-2015 De uitdagingen van de transformatie zijn de kansen voor de JGGZ en zijn academische functie De aanleiding Wat was er ook alweer aan de hand? Niet

Nadere informatie

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals FACT Informatie voor verwijzers en professionals FACT Heeft u te maken met mensen met een lichte verstandelijk beperking, waarbij sprake is van psychiatrische problematiek en/of ernstige gedragsproblemen?

Nadere informatie

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE 2019-2022 1 INLEIDING Binnen de jeugdhulpregio Drenthe zijn de gemeenten in 2017 geconfronteerd met een tekort op het jeugdhulpbudget. De verwachting is

Nadere informatie

Transformatieagenda jeugdhulp in Zuid-Limburg Bouwstenen voor een gezamenlijke werkwijze voor jeugdhulp

Transformatieagenda jeugdhulp in Zuid-Limburg Bouwstenen voor een gezamenlijke werkwijze voor jeugdhulp BIJLAGE 5A Transformatieagenda jeugdhulp in Zuid-Limburg Bouwstenen voor een gezamenlijke werkwijze voor jeugdhulp Datum: 26 oktober 2016 Achtergrond In de afgelopen twee jaar lag de focus in de jeugdhulpverlening

Nadere informatie

Visie op verpleegkundige professionaliteit

Visie op verpleegkundige professionaliteit Visie op verpleegkundige professionaliteit Verpleegkundige professionaliteit en trots Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg in het MCL. De afgelopen

Nadere informatie

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015 Notitie GGZ Rivierduinen GGZ Rivierduinen Zorgvisie 2015 Blad 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie... 2 3. Visie... 2 3.1. Herstel als leidend principe... 2 3.2. Passende Zorg... 3 3.3 Hoge professionele

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Het doel van deze beschrijving is om enerzijds houvast te geven voor het borgen van de unieke expertise van de cliëntondersteuner voor

Nadere informatie

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen.

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen. Beleidsplan Onderdeel Vrij en niet vrij toegankelijke jeugdhulp In deze memo wordt nader in gegaan op de volgende onderwerpen: A. Eenduidige definiëring typen jeugdhulp B. Definiëring welke jeugdhulp wel

Nadere informatie

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen en ouders vakkundig bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien, zodat kinderen zich optimaal ontwikkelen en meedoen in de samenleving. Daarbij worden participatie

Nadere informatie

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers

Gebundelde krachten. Brochure voor verwijzers Gebundelde krachten Brochure voor verwijzers 2 Schakenbosch Gebundelde krachten Schakenbosch, behandelcentrum Jeugdzorgplus LVB Voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking

Nadere informatie

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG Plan voor een scholings CJG: in en vanuit het CJG Uitgaan van de eigen kracht van ouders en kinderen, die eigen kracht samen versterken en daar waar nodig er op af en ondersteunen Het scholingsplan CJG

Nadere informatie

Eerstelijnsjeugdhulp. Dr. Wim Gorissen, Directeur Efectiviteit & Vakmanschap

Eerstelijnsjeugdhulp. Dr. Wim Gorissen, Directeur Efectiviteit & Vakmanschap Eerstelijnsjeugdhulp Dr. Wim Gorissen, Directeur Efectiviteit & Vakmanschap Opbouw inleiding De jeugdwet en het jeugdveld Samenwerking in de eerstelijnsjeugdhulp Samen lerend doen wat werkt 2 De Jeugdwet

Nadere informatie

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien Hulp bij opgroeien Een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Zeker

Nadere informatie

Ieder zijn kracht, samen het resultaat

Ieder zijn kracht, samen het resultaat Ieder zijn kracht, samen het resultaat Jeugdhulp op Maat Soms zijn de problemen thuis zo groot of complex, dat een gezin er zelf of met lokale hulpverlening niet meer uitkomt. Jeugdhulp op Maat is er speciaal

Nadere informatie

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG GESPECIALISEERDE JEUGDZORG We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met gemeenten voor gespecialiseerde jeugdhulp aan jongeren, voor wie de reguliere ambulante en residentiële jeugdzorg niet toereikend is.

Nadere informatie

Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp

Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp Om ernstige escalaties te voorkomen. Ambulante Spoedhulp Soms is een crisis in een gezin zo groot, dat direct ambulante hulp nodig is om

Nadere informatie

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst De basis van In voor zorg! Door een gebrek aan aansluitende zorg vielen voorheen veel jongeren tussen wal en schip. Dit verkleinde hun kans op een goede terugkeer

Nadere informatie

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Beleid Jeugdhulp De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Agenda Wie ben ik? - Sandra Raaijmakers, beleidsmedewerker jeugdzorg Wat is mijn doel voor de avond? - Informeren over stand

Nadere informatie

Jeugdhulp in Nissewaard

Jeugdhulp in Nissewaard Jeugdhulp in Nissewaard Projectleider decentralisatie jeugdhulp Angela van den Berg Regisseur jeugd en gezin JOT kernen Jolanda Combrink Inhoud 1. Wat verandert er? 2. Beleidskaders 3. Jeugdhulpplicht

Nadere informatie

Beschermen & Versterken

Beschermen & Versterken Beschermen & Versterken een aanpak die werkt Een veilige omgeving voor het kind We beschermen het kind en versterken het gezin De verantwoordelijkheid voor de zorg voor kinderen die in hun ontwikkeling

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

Integrale Zorg. Kom verder! www.ln5.nl INFORMATIE VOOR VERWIJZERS. Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking

Integrale Zorg. Kom verder! www.ln5.nl INFORMATIE VOOR VERWIJZERS. Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking Integrale Zorg INFORMATIE VOOR VERWIJZERS Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking Kom verder! www.ln5.nl Het zorgarrangement PriZma kent Crisisopvang, Observatie,

Nadere informatie

Transitie en transformatie van de zorg voor jeugd

Transitie en transformatie van de zorg voor jeugd Transitie en transformatie van de zorg voor jeugd Een geslaagde transformatie & transitie? Vanaf januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor het preventieve en curatieve jeugdbeleid. Hieronder

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Verblijf is er op gericht behandeling te bieden waar uithuisplaatsing

Nadere informatie

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Advanced Therapy Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Ibtisam Rizkallah 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud 1 Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Ik sta er niet meer alleen voor!

Ik sta er niet meer alleen voor! Ik sta er niet meer alleen voor! Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn centrale begrippen in onze participatiesamenleving. Eén gezin, één plan, één hulpverlener is al uitgangspunt van beleid. Daaraan wordt

Nadere informatie

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1 Nr Hoofdgroep Product beschrijving 1 Time-outvoorziening/ tussenvoorziening Time-outvoorziening/ tussenvoorziening 44A06 38520 0-18 Preventieve voorzieningen bedoeld voor jongeren die even tot rust moeten

Nadere informatie

Strategische uitgangspunten 2014-2018. Moveoo beweegt

Strategische uitgangspunten 2014-2018. Moveoo beweegt Strategische uitgangspunten 2014-2018 Moveoo beweegt Deze strategische notitie beoogt het kader te schetsen waarbinnen Moveoo haar hieronder kort samengevatte werkwijze, visie en doelstellingen in de periode

Nadere informatie

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Juvent Jeugd & Opvoedhulp Zeeland Wie we zijn en wat we doen Ieder kind verdient het om zo veilig en prettig mogelijk op te groeien en

Nadere informatie

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Als eerdere hulpverlening niet hielp. Intensieve dagbehandeling Soms zijn kinderen en jongeren niet geholpen met alleen ambulante hulpverlening

Nadere informatie

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf E. Verblijf (gezinsvervangende opvang) Verblijf is bedoeld voor jeugdigen voor wie wonen in een (veilige) thuissituatie tijdelijk of langdurig niet mogelijk is. Aanbieders en lokale teams streven ernaar

Nadere informatie

Zelftest Basisteam Jeugd -

Zelftest Basisteam Jeugd - Zelftest Basisteam Jeugd - Realisatie doelen van de jeugdwet 2015 Universitair Medisch Centrum Groningen Afdeling Gezondheidswetenschappen Ant. Deusinglaan 1 9713 AV Groningen Uitvoeringsteam C4Youth Contactpersoon:

Nadere informatie

BIJLAGE 4: Beleidsdocument. 1. Indeling zorgfuncties

BIJLAGE 4: Beleidsdocument. 1. Indeling zorgfuncties BIJLAGE 4: Beleidsdocument 1. Indeling zorgfuncties In de inkoopstrategie is een nieuwe indeling van zorgfuncties beschreven: Ambulante Jeugdhulp Jeugdhulp uitgevoerd door de JGT s (zonder verblijf) Ambulante

Nadere informatie

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van 10.30-11.45 uur Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe

Nadere informatie

Welkom bij De Hondsberg

Welkom bij De Hondsberg Welkom bij De Hondsberg Inhoud 7 Een eerste kennismaking met De Hondsberg Voor wie is De Hondsberg? Veel deskundigheid Onze werkwijze Het multidisciplinaire team 9 Samen kijken we verder Observatie en

Nadere informatie

Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie

Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Het is voor ouders en professionals vanzelfsprekend dat ouders zelf de regie nemen

Nadere informatie

De Hondsberg Tijdelijke opname

De Hondsberg Tijdelijke opname De Hondsberg Tijdelijke opname Observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling 1 Samen op eigen kracht 2 Koraal-locatie De Hondsberg in Oisterwijk biedt landelijk specialistische observatie, diagnostiek

Nadere informatie

De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen.

De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen. Doelstelling stichting De doelstelling van de stichting is het bieden van jeugdhulp aan jeugdigen en gezinnen. SPRING wil een innovatieve, doelmatige, flexibele en kwalitatief hoogwaardige organisatie

Nadere informatie

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID Unalzorg begeleidt en behandelt kwetsbare kinderen en volwassenen met complexe hulpvragen. Wij leren hen vaardigheden die hen weerbaarder en zelfstandiger maken. Wij bieden onze ondersteuning bij hen thuis

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten. Midden-Brabant. Samenwerken voor kinderen en gezinnen in. Midden-Brabant

Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten. Midden-Brabant. Samenwerken voor kinderen en gezinnen in. Midden-Brabant Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant Samenwerken voor kinderen en gezinnen in Midden-Brabant Samenwerken voor kinderen en gezinnen in Midden-Brabant AMBITIE Meervoudige problematiek van

Nadere informatie

Utrechts model jeugdhulp. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Netwerkdag JGGZ 23 april 2015. Utrecht.nl

Utrechts model jeugdhulp. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Netwerkdag JGGZ 23 april 2015. Utrecht.nl Utrechts model jeugdhulp Hier komt tekst Hier komt ook tekst Netwerkdag JGGZ 23 april 2015 Utrechtse aanpak Zorg voor Jeugd Leidende principes waarborgen juiste inhoudelijke koers Zorgvuldige en beheerste

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Jaarplan Transformeren door Innoveren: Opgroeien door voordoen, samendoen en laten doen

Jaarplan Transformeren door Innoveren: Opgroeien door voordoen, samendoen en laten doen Jaarplan 2017 Transformeren door Innoveren: Opgroeien door voordoen, samendoen en laten doen Inleiding Jeugdhulp Friesland bevindt zich als organisatie in turbulente tijden. We gaan als organisatie het

Nadere informatie

Visie: Indien de veiligheid van de jeugdige in het geding is, worden verantwoordelijkheden (tijdelijk) overgenomen.

Visie: Indien de veiligheid van de jeugdige in het geding is, worden verantwoordelijkheden (tijdelijk) overgenomen. Werkgebied Regio Midden en Zuid Kennemerland met de gemeenten: Velsen Beverwijk Heemskerk Uitgeest Haarlem Heemstede Bloemendaal / Bennebroek Haarlemmerliede Zandvoort Locaties Missie: OCK het Spalier

Nadere informatie

AMBULANT HULPVERLENERS IAG/GEZINSCOACHES (voor 25 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd)

AMBULANT HULPVERLENERS IAG/GEZINSCOACHES (voor 25 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd) Interne en externe oproep Afdeling Ambulant Noord Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling Unique selling points JGZ Specialisme met het gezonde kind als referentiekader Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend Laagdrempelig en hoog bereik Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994 Naam Stichting Bestuur en Toezicht Triade Fiscaal-nummer 81934166 Kamer van Koophandel 39068356 Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK Fiscaalnummer Stichting Triade 39059711

Nadere informatie

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep FACT IDRIS Idris is een onderdeel van de Amarant Groep Iedereen is Behandeling en begeleiding voor cliënten met een LVB in combinatie met complexe problematiek Specialistische behandeling Kinderen, jeugdigen

Nadere informatie

PAOG nascholing JGZ Integrale Aanpak Jeugdzorg Eerder, sneller, beter en goedkoper

PAOG nascholing JGZ Integrale Aanpak Jeugdzorg Eerder, sneller, beter en goedkoper PAOG nascholing JGZ 26-11-2013 Integrale Aanpak Jeugdzorg Eerder, sneller, beter en goedkoper Gemeenten: verantwoordelijk voor sociale domein Nieuwe verantwoordelijkheden Per 1-1-2015, invoering 3 decentralisaties

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

Marktconsultatie

Marktconsultatie Marktconsultatie 1. 08-09-2016 Disclaimer: Onderstaande informatie is onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring van gemeente(n) Agenda Kennismaking Spelregels Outputbekostiging (toelichting op gewenste

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Er zijn als het moet. Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking

Er zijn als het moet. Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking Er zijn als het moet Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking Onze cliënten Jeugdzorg is er in soorten en maten. De William Schrikker

Nadere informatie

Samenwerking onderwijs en buurtteams. Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden.

Samenwerking onderwijs en buurtteams. Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden. Samenwerking onderwijs en buurtteams Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden. Onderwijs en jeugdhulp Elkaar kennen Elkaar begrijpen Inzicht geven in opdracht en bedoeling van de buurtteams adhv

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Gelderland Diagnostiek en behandeling Polikliniek Gelderland is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden diagnostiek en

Nadere informatie

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Samenwerkende gemeenten Regio West Friesland Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec Inhoud 1. JeugdzorgPlus... 3 1.1Inleiding... 3

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie