Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving."

Transcriptie

1 Kind en gezin Kind en gezin Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving.

2

3 Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding geschrapt uit de AWBZ. Gemeenten krijgen de verantwoordelijkheid burgers te ondersteunen die tot dat moment aangewezen zijn op deze vorm van AWBZ-zorg. Niet het recht op zorg maar het compensatiebeginsel staat daarbij centraal. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen met een beperking de regie over hun eigen leven kunnen voeren en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zorgen voor wordt zorgen dat....

4 Amarant, een andere manier van denken en doen Deze nieuwe benadering van zorg vraagt om een andere manier van denken en werken (kanteling). Bij de gemeente, de zorgaanbieder en bij de cliënt. Uitgangspunt is niet langer het recht op zorg, maar het bereiken van concrete resultaten, in termen van participatie en zelfredzaamheid. Cliëntperspectief De Wmo gaat uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid. In dialoog met de klant en zijn netwerk maken we een passend ondersteuningsplan. We gaan na wat de ondersteuningsbehoefte is, welke mogelijkheden en oplossingen er al voorhanden zijn in de buurt en welke rol het eigen netwerk kan spelen. Om uiteindelijk te komen tot de vraag achter de vraag: het cliëntperspectief waar de professionele inzet zich op richt. Welzijn Nieuwe Stijl Bij het nieuwe denken over compenseren sluit het programma Welzijn Nieuwe Stijl (WNS) naadloos aan. Welzijn Nieuwe Stijl richt zich op het verbeteren van de (sturings)relatie tussen gemeenten en welzijnsinstellingen en de kwaliteit en professionaliteit van het welzijnswerk. Actuele zorgarrangementen Amarant Wijkzorg ondersteunt, innoveert en positioneert zich met actuele zorgarrangementen die aansluiten bij de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Deze arrangementen zijn: Ambulante Ondersteuning Laagdrempelige zorg in de buurt Wonen in de wijk Wonen in een vertrouwde omgeving Kind en Gezin Veilig opgroeien in de eigen omgeving Werk en Dagbesteding Leren en werken in de wijk Ondersteuningsvraag staat centraal Voor ieder zorgarrangement is een brochure beschikbaar. In de brochure die nu voor u ligt, leest u meer over het arrangement Kind en Gezin. De brochure is bedoeld als uitnodiging voor gemeenten. Graag gaan we met u in gesprek over de wensen rond de uitvoering van de Wmo. Hierbij leggen we een nadrukkelijke relatie met de transitie jeugdzorg en passend onderwijs. Wij bewegen mee als de markt daarom vraagt. De zorgvraag staat daarbij altijd centraal. Daarom betrekken we cliënten en hun vertegenwoordigers zoveel mogelijk bij deze dialoog. Samen hebben we bereikt waar we nu staan. En samen geven we vorm aan onze toekomst.

5 Amarant en kind en gezin Hier nog een tekstje van Judith relatie tot werk. Ze is gefotografeerd in de MAKRO Een fijne jeugd in een... veilige gezinssituatie. Met volop mogelijkheden om te spelen, te ontdekken en te leren.... Daar heeft Misschien ieder kind we de recht stappen. op. Amarant Kind en Gezin is er voor die gezinnen Lekker waarbij dichtbij opgroeien de mens. niet vanzelfsprekend is, vanwege een (verstandelijke) beperking. Bij het kind of de ouder(s). Eigen kracht Het zorgarrangement Kind en Gezin is erop gericht de eigen kracht van het gezin te versterken, met behulp van het eigen netwerk. Uitgangspunt is dat ouders en kinderen met een beperking zoveel mogelijk zelf de regie voeren over hun eigen leven. Wij helpen het gezin bij het maken van belangrijke keuzes rond opvoeding en leren. En bieden praktische en pedagogische ondersteuning in de vertrouwde omgeving: thuis en op school. We werken nauw samen met het onderwijs (via zorgadviesteams) en bieden verschillende vormen van naschoolse opvang en pedagogische thuiszorg. Vanuit ons full-serviceconcept hebben we voor iedere doelgroep een passende vorm van begeleiding in huis. Extra ondersteuning Onze zorg is licht als het kan en zwaar als het moet. Want niet alles kan thuis, op school of in de wijk worden opgelost. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, is er het Orthopedagogisch Kinderdagcentrum van Amarant. En is de last even te zwaar voor het gezin? Dan kunnen kinderen bij Amarant logeren of op vakantie gaan. Zo kan het gezin weer even op adem komen. En blijven draagkracht en draaglast in balans. Kind en Gezin is bestemd voor: Kinderen van ouders met een beperking Kinderen/jongeren met een ernstige meervoudige beperking Kinderen/jongeren met complexe gedragsproblemen vanwege een beperking of bijkomende stoornis.

6 De aanpak van Amarant Amarant Kind en Gezin biedt praktische en pedagogische ondersteuning bij lastige situaties, thuis of op school. Als het nodig is, nemen we tijdelijk de zorg uit handen met intensieve begeleiding of behandeling buiten het gezin. Daarbij hanteren we de stepped care benadering: hulp en zorg moet op verschillende niveaus op orde zijn. Dat proces gaat vaak stap voor stap: via lichte opvoedingsondersteuning naar een kort behandeltraject naar (indien nodig) een intensievere aanpak. Levensloopbenadering Binnen Amarant werken we vanuit de levensloopbenadering. Dat houdt in dat we proactief ondersteuning bieden op belangrijke momenten in het leven van het kind of de ouders. We helpen bij het maken van de juiste keuzes. Bijvoorbeeld als het gaat om dagopvang, passend (basis) onderwijs of de stap naar zelfstandig wonen. De ouders en het kind voeren hierbij zoveel mogelijk zelf de regie. Op maat van de ondersteuningsvraag wordt dus ingezet naar vorm en intensiteit van de ondersteuning. Eigen netwerk Opgroeien in de eigen vertrouwde omgeving vormt het uitgangspunt van onze dienstverlening. Daarom ondersteunen wij het kind en het gezin bij voorkeur in de thuissituatie of op school. Amarant gaat na welke ondersteuning familie, vrienden, buren en vrijwilligers kunnen leveren. Door het eigen netwerk actief te betrekken, kunnen we het gezin efficiënte en passende zorg bieden. Participatie Bij prettig opgroeien horen ook contacten met leeftijdsgenootjes in de buurt. Dit legt bovendien een gezonde basis voor contacten in het volwassen leven. Ondervindt het kind hierbij problemen? Dan maken we een afspraak, waarbij in de uitvoering van de training het netwerk actief betrokken wordt, om de sociale vaardigheden te verbeteren. Bijvoorbeeld met de Goldstein-training: een beproefde methode waarmee kinderen leren hoe ze een praatje kunnen maken. Of hoe ze voor hun mening kunnen opkomen. Onze begeleiders adviseren, stimuleren en helpen bij het benutten van sport- en vrijetijdsvoorzieningen in de wijk. Zodat kinderen met een beperking zo normaal mogelijk kunnen opgroeien en meedoen binnen de samenleving. Samen met andere kinderen in de buurt.

7

8 Het aanbod van Amarant Met het zorgarrangement Kind en Gezin heeft Amarant alles in huis om gezinnen op passende en efficiënte wijze te ondersteunen. Daarbij maken we actief gebruik van het sociaal netwerk van het gezin en werken we samen met andere zorgverleners in de wijk. Ons uitgangspunt: één gezin- één plan. Ouders hoeven niet langs verschillende organisaties om de juiste hulp te krijgen. Dat werkt wel zo efficiënt. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod. Ondersteuning aan huis Praktische Gezinsondersteuning Praktische Gezinsondersteuning ondersteunt ouders tijdelijk bij praktische zorgtaken. Denk aan eetmomenten binnen het gezin, aandacht verdelen over meerdere kinderen en contacten leggen in de buurt. Ook helpen we bij de persoonlijke verzorging van kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Doel is om de zelfredzaamheid van het gezin te versterken en zwaardere zorg te voorkomen of uit te stellen. Pedagogische Gezinsbegeleiding Pedagogische Gezinsbegeleiding begeleidt ouders thuis bij de opvoeding van een kind met een beperking. We bieden tijdelijke ondersteuning bij knellende opvoedvragen die samenhangen met een verstandelijke beperking, zoals het afleren van dwangmatig gedrag. Kinderen met autisme helpen we met het aanleren van communicatieve vaardigheden. Dat doen we met ontwikkelingsprogramma s als early intervention en stepping stones. Op termijn worden deze programma s met e-learning ondersteund. Ouder-Kind arrangement Het Ouder-Kind arrangement ondersteunt ouders met een (licht verstandelijk) beperking (veelal met bijkomende problematiek) die zelf hun kind opvoeden. Doel is de zelfredzaamheid en opvoedingsvaardigheden van de ouder(s) te vergroten. Zodat zij zelfstandig voor hun kind kunnen zorgen, eventueel in combinatie met lichtere vormen van ondersteuning. Deze benadering blijkt effectief. Door de integrale benadering van ouders en kind kan het gezinssysteem verstrekt worden. Therapeutische dagbesteding Orthopedagogisch Kinderdagcentrum Het Orthopedagogisch Kinderdagcentrum biedt dagbesteding in een therapeutisch klimaat aan kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 0-18 jaar met een ernstige beperking, waarvoor gewoon onderwijs niet direct mogelijk is. Met als doel: kinderen en jongeren stimuleren in hun ontwikkeling en begeleiden naar passend onderwijs.

9 Overige vormen van ondersteuning Logeren en vakantieopvang Als de draagkracht en -last van het gezin niet meer in balans zijn, kunnen kinderen met een beperking bij Amarant logeren of gebruik maken van de weekend- of vakantieopvang. De ouders worden zo tijdelijk ontlast van de zorgtaken. Hierdoor kunnen kinderen (langer) thuis blijven wonen. Buitenschoolse Begeleiding De Buitenschoolse Begeleiding ondersteunt kinderen met een beperking na schooltijd in groepsverband. Het gaat om kinderen waarvan de thuissituatie overbelast is of dreigt te raken. Over het algemeen volgen deze kinderen speciaal onderwijs. Begeleiding bij onderwijs Begeleiding bij onderwijs biedt kinderen met een beperking ondersteuning, zodat ze kunnen deelnemen aan speciaal onderwijs. De begeleider helpt het kind aansluiting te houden bij het lesprogramma. De begeleiding is gericht op het vergroten van de ontwikkeling en de zelfstandigheid van het kind. Ook helpen we bij de persoonlijke verzorging. Methoden en instrumenten Voor de optimale ondersteuning van cliënten maken we gebruik van diverse methoden en instrumenten. We maken zoveel mogelijk gebruik van evidence based begeleiding en behandeling. Voor gezinnen met complexe problematiek hanteren we het wraparound-care-model, een aanpak die inmiddels breed wordt ingezet. Met als achtervang inzet van FACT; een werkwijze waarbij sprake is van zware interventie aan huis, uitgevoerd door een multidisciplinair team. Psycho-educatie voor ouders van kinderen met autisme. Met competentiegericht werken stimuleren we de zelfredzaamheid van het gezin. We bieden concrete handvatten aan. Zodat het gezin zo zelfstandig mogelijk kan participeren in de maatschappij. Met video home-training maken we gebruik van filmmateriaal dat is opgenomen in de thuissituatie. Aan de hand van de beelden leren we nieuwe vaardigheden aan. Niet alles is thuis op te lossen. Voor zwaardere ondersteuning, behandeling en verblijf kunnen we direct schakelen met andere onderdelen binnen Amarant Groep, zoals Idris en het Dr. Leo Kannerhuis Brabant. Dat noemen we rugdekking voor de wijk.

10 De pluspunten van Amarant kind en gezin Compleet zorgaanbod Een compleet zorgaanbod voor kinderen en ouders met een beperking. Ouders hoeven niet langs verschillende organisaties om de juiste hulp te krijgen. Een vast contactpersoon zorgt ervoor dat de communicatie en coördinatie eenduidig en efficiënt verloopt. Zorg afbouwen waar mogelijk Amarant bouwt intensieve (gespecialiseerde) zorg zoveel mogelijk af naar lichtere vormen van begeleiding. Dat doen we onder meer met extra inzet van het netwerk van het gezin. Eigen kracht Deze wordt gestimuleerd door het aanleren van nieuwe taken en werkwijzen. Daarbij betrekken we zoveel mogelijk de familie en het netwerk van het gezin. Opgroeien in de eigen omgeving De ondersteuning aan de gezinnen heeft als doel kinderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Zodat ze een zo normaal mogelijke ontwikkeling kunnen doormaken. Samenwerking met partners Amarant werkt nauw samen met andere partners op het gebied van zorg en onderwijs. Samen bekijken we welke hulp het meest passend en efficiënt is. En zorgen we ervoor dat de zorg en behandelplannen naadloos op elkaar aansluiten. Het belang van het kind en het gezin staat daarbij voorop. Samenwerking in circuits voor Integrale Vroeghulp, met onderwijs en de jeugdgezondheidszorg is essentiel, evenals het zoeken van aansluiting bij regel/verwijsindex Zorg voor Jeugd. Rugdekking voor de wijk Bij overbelasting of crisissituaties leidt Amarant toe naar intensieve behandelmogelijkheden en zorg met verblijf (Idris en Dr. Leo Kannerhuis Brabant).

11 Amarant Groep Amarant Groep biedt in Noord-Brabant zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Dat doen we onder drie herkenbare merknamen. Amarant Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, in elke levensfase. Van ambulante wijkzorg en werk en dagbesteding tot intensievere specialistische zorg en behandeling op beschutte locaties. Dr. Leo Kannerhuis Brabant Specialistische behandeling voor mensen met autisme (normaal begaafd). Het Dr. Leo Kannerhuis Brabant biedt poliklinische behandeling, dagbehandeling en behandeling met verblijf. Idris Specialistische behandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek. Idris biedt poliklinische zorg, ambulante behandeling en intensieve zorg met verblijf, inclusief crisisopvang.

12 Meer weten? Meer weten over Kind en Gezin? Aanmelden voor een adviesgesprek? Bel dan met het servicenummer van Amarant. Informatie Neem ook eens een kijkje op de website van: Amarant: Idris: Leo Kannerhuis: Amarant is een onderdeel van de Amarant Groep beelenkamp ontwerpers Beelenkamp Ontwerpers

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Amarant wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals STEK meer dan één plek Informatie voor professionals STEK: meer dan één plek Kinderen horen thuis: dat is ons uitgangspunt bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarom behandelen we

Nadere informatie

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS

KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS KLEURRIJKE ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN, JEUGD EN OUDERS Ieder kind is uniek en heeft het recht om kind te zijn en zich te ontwikkelen in een stabiele,

Nadere informatie

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten (Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Oktober 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 34118 Behandeling

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie

Idris TED. Specialistische behandeling in deeltijd. Samen sterk!

Idris TED. Specialistische behandeling in deeltijd. Samen sterk! Idris TED Specialistische behandeling in deeltijd Samen sterk! TED Samen sterk! Met TED biedt Idris specialistische ambulante behandeling voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en ernstige

Nadere informatie

Dr. Leo Kannerhuis Brabant

Dr. Leo Kannerhuis Brabant Dr. Leo Kannerhuis Brabant Expertisecentrum voor autisme Informatie voor huisartsen, medisch specialisten, zorgpartners en wijkteams Ieder kind met autisme is anders. Daarom besteden we bij de behandeling

Nadere informatie

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Kind & gezinsondersteuning bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Medezeggenschap Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Praat mee! De Amarant Groep vindt medezeggenschap van cliënten en cliëntvertegenwoordigers erg belangrijk. Binnen de afzonderlijke

Nadere informatie

Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Voorkomen dat het uit de hand loopt. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Gezinnen kunnen vastlopen in de opvoeding.

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Maashorst helpt kinderen verder!

Maashorst helpt kinderen verder! Maashorst helpt kinderen verder! Inhoud Met goede hulp van buitenaf kunnen problemen worden opgelost. Maashorst is een betrouwbare partner met veel ervaring die u die hulp kan bieden. 5 Maashorst helpt

Nadere informatie

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING Samen maken wij meedoen voor jeugd mogelijk Kinderen en jongeren met een beperking moeten de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Nadere informatie

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo

Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Aansprekende zorg, ambulante dienstverlening en logeren. Kinderdiensten van Intermetzo Kinderen leren van en met elkaar. Kinderdagcentrum Heimdal Sommige kinderen en jongeren hebben naast een ontwikkelingsachterstand

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen.

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Dan is er Idris. Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Muziek maakt me blij. Bekijk het complete interview via de qr-code. Carlo Brouwers, 16

Nadere informatie

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care Kind, jeugd & Gezin Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking Promens Care Welkom bij Kind, Jeugd & Gezin! Kinderen en jongeren hebben recht op een zo gewoon mogelijk

Nadere informatie

Ondersteuning aan Huis

Ondersteuning aan Huis Ondersteuning aan Huis De Twentse Zorgcentra De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Een eigen plek binnen de maatschappij. Met een fijn sociaal leven en een leuke baan. Dat wil toch iedereen?

Nadere informatie

Overzicht producten. Jeugdwet. Algemeen: Postbus AG Eindhoven. LZ-037 Jeugdzorg

Overzicht producten. Jeugdwet. Algemeen: Postbus AG Eindhoven. LZ-037 Jeugdzorg Overzicht producten Jeugdwet LZ-037 Jeugdzorg 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl 1 Ambulante zorg thuis of op school Specialistische ambulante

Nadere informatie

Ambulante zorg thuis, op school of locatie

Ambulante zorg thuis, op school of locatie LZ-037 Jeugdwet. Versie: 05-2019 Ambulante zorg thuis, op school of locatie Specialistische ambulante begeleiding Zelfstandig leven Jeugd - individueel. Ambulante begeleiding van het kind/ de jongere.

Nadere informatie

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Advanced Therapy Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Ibtisam Rizkallah 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud 1 Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals

FACT. Informatie voor verwijzers en professionals FACT Informatie voor verwijzers en professionals FACT Heeft u te maken met mensen met een lichte verstandelijk beperking, waarbij sprake is van psychiatrische problematiek en/of ernstige gedragsproblemen?

Nadere informatie

Jeugd. Informatie voor verwijzers en professionals

Jeugd. Informatie voor verwijzers en professionals Jeugd Informatie voor verwijzers en professionals 1 Inhoud Onze aanpak 4 Ons aanbod 6 Thuis, op school en in de wijk 6 Diagnostiek en therapie 6 TED 6 Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling 7 FACT 7 Als

Nadere informatie

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID Unalzorg begeleidt en behandelt kwetsbare kinderen en volwassenen met complexe hulpvragen. Wij leren hen vaardigheden die hen weerbaarder en zelfstandiger maken. Wij bieden onze ondersteuning bij hen thuis

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Als eerdere hulpverlening niet hielp. Intensieve dagbehandeling Soms zijn kinderen en jongeren niet geholpen met alleen ambulante hulpverlening

Nadere informatie

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen:

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen: Overzicht producten Wet maatschappelijke ondersteuning LZ-037 Wmo 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl Ambulante zorg Specialistische ambulante

Nadere informatie

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf E. Verblijf (gezinsvervangende opvang) Verblijf is bedoeld voor jeugdigen voor wie wonen in een (veilige) thuissituatie tijdelijk of langdurig niet mogelijk is. Aanbieders en lokale teams streven ernaar

Nadere informatie

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving.

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Woon je zelfstandig of binnen je gezin en heb je daarbij ondersteuning nodig? Dan kun je gebruik maken van de ambulante hulpverlening

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Utrecht, Gooi & Vecht Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling MEE is een organisatie voor iedereen met een beperking of chronische ziekte. MEE biedt

Nadere informatie

Kortdurend intensief verblijf

Kortdurend intensief verblijf Inhoudsopgave De Buitenwereld 4 6 Doelgroep 8 Doelgericht werken 10 Inhoudelijke randvoorwaarden 11 2 3 De Buitenwereld Als je binnen een gezin een kind mag grootbrengen met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Zelf maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Gastenhof biedt Onze jeugdigen horen erbij Hoe doe je mee in een maatschappij waar het tempo vaak hoog ligt? 2 perspectief Inhoud 4 Voor wie

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSAANBOD EIGENZ

ONDERSTEUNINGSAANBOD EIGENZ ONDERSTEUNINGSAANBOD EIGENZ Eigenz is er voor kwetsbare burgers die ondersteuning nodig hebben bij het verbeteren of in stand houden van de regie over hun eigen leven. De klant bepaalt waar de ondersteuning

Nadere informatie

We zijn er voor mensen met een beperking

We zijn er voor mensen met een beperking Contact met Amarant Onze Cliëntenservice is gevestigd in Tilburg. Bezoekadres Van Limburg Stirumlaan 4 F 5037 SK Tilburg Postadres Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg 0900 8066 Meer informatie op www.amarant.nl

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort

Schakenbosch in het kort Schakenbosch in het kort 2 Schakenbosch in het kort Schakenbosch is een behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast hebben de jongeren psychiatrische

Nadere informatie

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Hulp bij opvoeden en opgroeien Hulp bij opvoeden en opgroeien Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind met een (verstandelijke) beperking? Of heb je zelf een beperking en vragen over de opvoeding van je kind? Estinea biedt ondersteuning

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis KINDEREN

&Ons Tweede Thuis KINDEREN &Ons Tweede Thuis KINDEREN & & KINDEREN Inleiding Het liefst zorg je als ouder zelf voor je kind maar soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

TOEKOMST IK BEN VERSTANDELIJK BEPERKT WAT HOUDT DAT IN?

TOEKOMST IK BEN VERSTANDELIJK BEPERKT WAT HOUDT DAT IN? TOEKOMST IK BEN VERSTANDELIJK BEPERKT WAT HOUDT DAT IN? CONCLUSIES OVER WELKE BURGERS HEBBEN WE HET? Sinds 2005 hebben ook burgers met een IQ < 85 recht op AWBZ zorg als: grondslag Verstandelijke Beperking

Nadere informatie

Professionele hulp voor kinderen en jongeren

Professionele hulp voor kinderen en jongeren Professionele hulp voor kinderen en jongeren Ik heb het leuker en gezelliger met mama. Lijn5 is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben in moeilijke fases van hun leven. Door

Nadere informatie

De Trans. Ondersteuning thuis

De Trans. Ondersteuning thuis De Trans Ondersteuning thuis Stichting De Trans Postbus 8 9450 AA Rolde telefoon (0592) 24 74 74 e-mail: info@detrans.nl e-mail: sociaaldomein@detrans.nl (uitsluitend voor gemeenten) www.detrans.nl MA042016

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Welbevinden Doel Het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van leven, achteruitgang vertragen en mantelzorgers ontlasten door het dragelijk houden van de effecten van de aandoening van de cliënt en langer

Nadere informatie

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen De kracht van het gewone leven. Gezinswonen Sommige kinderen en jongeren hebben langdurig behoefte aan een kleinschalige woonomgeving, in gezinsverband.

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Wat weet u na vanavond?

Wat weet u na vanavond? ROADSHOW Wijkzorg Wat weet u na vanavond?.wat er nu eigenlijk verandert en waarom Hoe bestaande samenwerking goed kan worden benut als basis voor Wijkzorg.Wat kansen zijn om welzijn en informele zorg aan

Nadere informatie

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care

expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care expertisecentrum Voor ouders met vragen over de ontwikkeling van hun kind Promens Care Welkom bij het expertisecentrum! Heeft u vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind? U bent welkom bij een

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Integrale Zorg. Kom verder! www.ln5.nl INFORMATIE VOOR VERWIJZERS. Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking

Integrale Zorg. Kom verder! www.ln5.nl INFORMATIE VOOR VERWIJZERS. Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking Integrale Zorg INFORMATIE VOOR VERWIJZERS Integrale Zorg voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking Kom verder! www.ln5.nl Het zorgarrangement PriZma kent Crisisopvang, Observatie,

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK kinderen Soms heeft een gezin extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als uw kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Wonen bij Op de Bies

Wonen bij Op de Bies Wonen bij Op de Bies Jezelf thuis voelen We hebben allemaal recht op een zo zelfstandig en zo prettig mogelijke woonsituatie. Daarom biedt Op de Bies uiteenlopende vormen van woonondersteuning aan, die

Nadere informatie

Ieder zijn kracht, samen het resultaat

Ieder zijn kracht, samen het resultaat Ieder zijn kracht, samen het resultaat Jeugdhulp op Maat Soms zijn de problemen thuis zo groot of complex, dat een gezin er zelf of met lokale hulpverlening niet meer uitkomt. Jeugdhulp op Maat is er speciaal

Nadere informatie

Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek

Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek Informatie voor gemeenten Zelf en samen redzaam Als gemeente wilt u de zorg en ondersteuning van uw burgers zo goed

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur Arrangementen zelfstandig en veilig wonen Nadat uit het gesprek naar voren is gekomen dat de cliënt beperkingen ondervindt op een (of meerdere) domein(en) van het resultaatgebied zelfstandig en veilig

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Naschoolse dagbehandeling

Naschoolse dagbehandeling Naschoolse dagbehandeling Naschoolse dagbehandeling voor kinderen van zes tot twaalf jaar Kinderen opvoeden lijkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend. Vaak gaat het gewoon goed, maar er zijn ook gezinnen

Nadere informatie

Presentatie voor cliëntenorganisaties

Presentatie voor cliëntenorganisaties Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Presentatie voor cliëntenorganisaties 18 oktober 2013 Ambitie 1. Hulp en zorg anders georganiseerd: dichtbij huis, snel beschikbaar, minder versnipperd 2. Groter beroep

Nadere informatie

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen en ouders vakkundig bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien, zodat kinderen zich optimaal ontwikkelen en meedoen in de samenleving. Daarbij worden participatie

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep FACT IDRIS Idris is een onderdeel van de Amarant Groep Iedereen is Behandeling en begeleiding voor cliënten met een LVB in combinatie met complexe problematiek Specialistische behandeling Kinderen, jeugdigen

Nadere informatie

experts in behandelen Intensieve ambulante gezinsbehandeling

experts in behandelen Intensieve ambulante gezinsbehandeling Expertisecentrum Intensieve ambulante gezinsbehandeling EBC360, 2 Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG) Voor wie LeekerweideGroep biedt Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) aan gezinnen

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

MET CARDEA KUN JE VERDER

MET CARDEA KUN JE VERDER MET CARDEA KUN JE VERDER 2 met cardea kun je verder 3 met cardea kun je verder weerslag hebben op het gedrag van een kind. Een team van specialisten met een brede deskundigheid helpt bij het oplossen van

Nadere informatie

Inhoud 1. Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG) Inhoud en doelgroep Beoogd eindresultaat Werkwijze Aanpak

Inhoud 1. Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG) Inhoud en doelgroep Beoogd eindresultaat Werkwijze Aanpak Inhoud 1. Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.2 Inhoud en doelgroep... 2 1.3 Beoogd eindresultaat... 3 1.4 Werkwijze... 3 1.5 Aanpak... 3 1.6 Door wie... 4 1.7 Duur... 4 1.8 Waar... 4 1.9 Op welke

Nadere informatie

Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo. Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo

Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo. Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Transitie MEE Groningen AWBZ naar Wmo Januari 2014 Centraal kantoor Groningen Koeriersterweg 26a 9727 AC Groningen Postbus 1346 9701 BH Groningen T 050-527 45 00 E

Nadere informatie

KAIRO. Doel van KAIRO

KAIRO. Doel van KAIRO kairo arnhem een onderwijs-behandelprogramma voor jongeren met een autisme-spectrumstoornis (ASS) informatie voor cliënten, ouders en verwijzers november 2016 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder

Nadere informatie

Samen op eigen kracht

Samen op eigen kracht Samen op eigen kracht Samen op eigen kracht 1 Regisseur van je eigen leven 2 Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk

Nadere informatie

Signaleringssysteem voor Jeugd

Signaleringssysteem voor Jeugd Signaleringssysteem Zorg voor Jeugd Samen sterker voor de jeugd Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Samen sterker voor de jeugd U ontvangt deze informatie omdat wij uw kind registreren

Nadere informatie

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht Stichting Melion Leukerweg 3 6095 NX Baexem Telefoon: 0475 451701 E-mail: info@melion.nl Internet: www.melion.nl zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken melion zorgt De wereld wordt steeds complexer en dit maakt het voor sommige mensen lastig om zelfstandig

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

Positief opvoeden en opgroeien. Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen.

Positief opvoeden en opgroeien. Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen. Positief opvoeden en opgroeien Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen. Soms zijn er gebeurtenissen die ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en gezinnen (tijdelijk)

Nadere informatie

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Klachten- procedure Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? De Amarant Groep, bestaande uit Idris, Amarant, Dr. Leo Kannerhuis Brabant en Pauwer, streeft naar

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities

Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities De drie transities Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities Nieuwe verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving.

Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Er even tussenuit op een goed logeeradres? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan, vertelt Dilano

Nadere informatie

Gespecialiseerde begeleiding

Gespecialiseerde begeleiding Advanced Therapy Gespecialiseerde begeleiding Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl 1 Inhoud Intensieve Ondersteuning Gezin... 2 (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

Behoefte aan begeleiding vanwege een lichamelijke beperking.

Behoefte aan begeleiding vanwege een lichamelijke beperking. Bijlage 4 Ondersteuningsprofielen Jeugd (vooralsnog concept) Sociaal Domein Fryslân Profiel 1 Behoefte aan het verbeteren van psychosociaal functioneren jeugdige en verbeteren van gezinscommunicatie. Profiel

Nadere informatie

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder locatie Nijmegen informatie voor jongeren, ouders en verwijzers september 2013 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder met autisme

Nadere informatie

Ouder-kind Dagbehandeling Kangoeroe. Voor ouders en hun kind van 0 4 jaar

Ouder-kind Dagbehandeling Kangoeroe. Voor ouders en hun kind van 0 4 jaar Ouder-kind Dagbehandeling Kangoeroe Voor ouders en hun kind van 0 4 jaar Bi j sommige jonge kinderen verloopt de ontwikkeling niet vanzelfsprekend. De Dagbehandeling 0-7 jaar van Sterk Huis biedt behandeling

Nadere informatie

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT

Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Flexibel thuistraject voor het hele gezin. GezinsFACT Behandeling in de eigen leefomgeving. GezinsFACT Sommige gezinnen komen door een opeenstapeling van problemen, waaronder het gedrag van een van de

Nadere informatie

Zorgprogramma s en zorgpaden Ambiq

Zorgprogramma s en zorgpaden Ambiq Zorgprogramma s en zorgpaden Ambiq 1. DIAGNOSTIEK 2. VEILIGHEID 3. OPVOEDEN EN OPGROEIEN 4. ONTWIKKELING NAAR ZELFSTANDIGHEID 5. BEHOUD VAN ZELFSTANDIGHEID 1.1 Basis Diagnostiek 2.1 Spoed 3.1 Enkelvoudig

Nadere informatie

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien Hulp bij opgroeien Een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Zeker

Nadere informatie

Leerling- werknemer bij Cosis. ...omdat je graag mensen met een verstandelijke en/ of psychische beperking begeleidt.

Leerling- werknemer bij Cosis. ...omdat je graag mensen met een verstandelijke en/ of psychische beperking begeleidt. Leerling- werknemer bij Cosis...omdat je graag mensen met een verstandelijke en/ of psychische beperking begeleidt. Waar staan we voor? Bij Cosis werken meer dan 3.700 medewerkers en 1.500 vrijwilligers

Nadere informatie

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting -

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting - Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting DOEN wat nodig is Managementsamenvatting - 1 - Kadernota sociaal domein 2 Doen wat nodig is De gemeente Almere

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie