Feestprogramma. 7 eeuwen hoogtepunten Heusden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Feestprogramma. 7 eeuwen hoogtepunten Heusden"

Transcriptie

1 Feestprogramma 7 eeuwen hoogtepunten Heusden We vieren ze in 2018

2

3 7 eeuwen hoogtepunten Heusden 2018 kan een mooi feestjaar worden voor onze gemeente! Wij waren blij verrast vast te stellen dat er al zeven eeuwen een Heusden bestaat, gekenmerkt door tal van historische feiten en gebeurtenissen. Soms heugelijk, zoals het feit dat Heusden vesting al 7 eeuwen stadsrechten heeft, maar soms ook verdrietige, denk aan de vele dijkdoorbraken. Toen we eenmaal ontdekten dat er uit ons rijke verleden zoveel te gedenken en te vieren viel, was het idee geboren om van 2018 een jubileumjaar te maken. Onderbouwing en concrete plannen We vroegen u in de voorjaarsnota 2016 om een bedrag beschikbaar te stellen om het jaar feestelijk te markeren en te omlijsten. Wij voldoen graag aan uw verzoek om hiervoor concrete plannen te presenteren! Inspiratie Wij zijn gestart met het bijeenbrengen van een groep inwoners met kennis en passie voor de geschiedenis van onze gemeente. We hebben hen gevraagd om ons te helpen een inspiratiedocument op te stellen om onze burgers uit te dagen en te prikkelen. Het resultaat was de flyer 7 eeuwen hoogtepunten Heusden die we onder onze inwoners verspreid hebben en waarin we vroegen om met eigen ideeën te komen om hun geschiedenis te vieren. Resultaat Met alle gekregen input is het feestprogramma samengesteld dat nu voor u ligt. In dit programma vindt u een opsomming van alle ideeën. Om tot het definitieve programma te komen zien we mogelijkheden om initiatieven met elkaar te verbinden en samen te voegen. Bij het ophalen ervan is ook gevraagd wat initiatiefnemers nodig denken te hebben. Dat was nog niet voor iedereen inzichtelijk. Het programma is dan ook nog niet klaar. Op basis van het budget dat u beschikbaar stelt wordt hier verder aan gewerkt. Ook willen we ruimte houden voor ideeën die het komende jaar nog ontstaan. Belangstelling Dat Heusden zeer betrokken inwoners heeft, wisten we al, maar dat er zoveel belangstelling was heeft ons enigszins verrast. De verspreiding van de flyer vier je eigen geschiedenis heeft enorm veel te weeg gebracht, we hebben een schat aan voorstellen, ideeën en projecten ontvangen. Voldoende ingrediënten om een mooi en dynamisch feestprogramma voor 2018 samen te stellen dat nauw aansluit bij de wensen van onze inwoners. Een heel jaar activiteiten Dromen. Doen. Heusden. In 2017 is met succes de Dromen. Doen. Heusden.-dag samen met inwoners uit de 11 kernen van Heusden georganiseerd. Het jubileumjaar ligt in het verlengde van deze dag. Het voorstel is daarom om in 2018 geen Dromen. Doen. Heusden.-dag te organiseren, maar het jubileumjaar om te dopen tot een Dromen. Doen. Heusden.- jaar. Met een jaar lang activiteiten in alle kernen van Heusden.

4 Wat is het doel van een feestjaar in 2018? Zeven eeuwen Er bestaat al 7 eeuwen een Heusden met haar mooie natuur, cultuur en geschiedenis. Een mooi palet waar we trots op zijn. Dat willen we vieren samen met onze inwoners. In onze flyer 7 eeuwen hoogtepunten Heusden hebben wij al een inzicht gegeven in deze rijkdom. In 2018 willen wij stilstaan bij een aantal feiten uit onze geschiedenis en willen wij natuur en cultuur met elkaar verbinden. Maar vooral ook willen wij onze inwoners in de gelegenheid stellen met elkaar de verbinding te zoeken. Het doel van ons feestjaar is om onze inwoners met elkaar te laten delen waar Heusden trots op is. Samen vieren Onze inwoners hebben ons verrast met talrijke ideeën en initiatieven om van 2018 een feestelijk jaar te maken. Een jaar waarin we gaan vieren waar we trots op zijn, dat we leren over vroeger en dat we aan elkaar laten zien wat we vieren. De ideeën en initiatieven van onze inwoners staan garant voor de inhoud van een prachtig feestjaar. Ideeën bundelen en combineren Zo maken we een nóg sterker programma Wij hebben de initiatieven van onze inwoners voor u gebundeld in drie categorieën: Met elkaar de hoogtepunten van Heusden vieren Veel ideeën zijn initiatieven voor een evenementen. Momenten om gezamenlijk hoogtepunten te vieren, om samen ergens bij stil te staan of te laten zien waar een kern sterk in is en mensen met elkaar te verbinden. Met elkaar de geschiedenis van Heusden delen 7 eeuwen hoogtepunten betekent ook 7 eeuwen kennis van het verleden. Een aantal ideeën gaat over het delen van deze kennis, deels gericht op de jeugd. Aan elkaar laten zien dat we vieren Als je viert moet je dat natuurlijk een heel jaar door ook kunnen zien. Niet enkel tijdens een activiteit, maar het hele jaar rond.

5 JANUARI FEBRUARI 7 APRIL MAART... MEI 13 JUNI... AUGUSTUS JULI 18 SEPTEMBER OKTOBER 22 NOVEMBER DECEMBER... Een feestjaar dat gevuld gaat worden met hoogtepunten!

6 Met elkaar de hoogtepunten van Heusden vieren Lachworkshop Ooit werd Heusden belegerd. Maar wat is er meer bevrijdend dan de lach! Op de dag van de lach lachsalvo s laten weerklinken in de vesting. Samenloop voor Hoop In het kader van de saamhorigheid tussen de kernen van de gemeente Heusden wordt op 21 en 22 april de tweede editie georganiseerd. Met in het entertainmentprogramma aandacht voor zeven eeuwen hoogtepunten. Zuiderwaterliniefestival Tijdens dit provinciebrede festival kunnen bezoekers in de Vesting Heusden op veldtocht gaan langs een deel van de linie met diverse artistieke presentatie. Historische handelsmarkt Streekproducten en transportschepen in de haven van Heusden Vesting rond midzomernacht, een militair kampement op het kasteelterrein en een verbroederingsfeest voor de hele gemeente Heusden in oude sferen met live muziek. Muzikale lezing over Jacob Eijk met carillonconcert Het historische carillon hoort bij de vesting Heusden. In 2018 is het plan een muzikale lezing te houden over Heusdens meest bekende componist met een carillonconcert 700 jaar Heusden. Heusdens Havendagen Een nieuw evenement waarbij 3 dagen lang de haven van Heusden bevolkt wordt door varend erfgoed. In de stad live muziek, spelletjes en marktkramen waarin activiteiten uit het jaar van zeven eeuwen hoogtepunten worden gepresenteerd. Workshops, concerten, festivals en feesten Kinderconcert In de trant van de volkszang die jarenlang traditie was in veel Brabantse gemeenten. Brabantse liederen worden onder begeleiding door schoolkinderen vertolkt bij de Mariënkroon.

7 Kerstfeest op de Vismarkt Op zevenmijlslaarzen door zeven eeuwen Heusdense geschiedenis. Een muzikale reis met bekende en minder bekende artiesten. Hiermee wordt geld ingezameld voor het Nationaal Ouderenfonds. Korenfestival Met alle koren uit Heusden. Festival Heusden 700 Ganzeveer schrijven, lakzegel maken, oude instrumenten bespelen, etc. Lichtfestival De tweede editie van het lichtfestival Licht op de Vesting heeft als thema 7 eeuwen hoogtepunten Heusden met lichtkunstwerken en verlichte objecten. Het verhaal erachter wordt door stadsgidsen van het HBT verteld. Dit evenement staat gepland in december 2017 en kan een aftrap zijn voor het jubileumjaar. Gezamenlijk ontbijt Ontbijt voor alle vestingbewoners in het centrum van de vesting. Beursvloer Voor organisaties in Heusden. Straatopera Mogelijk gekoppeld aan de opening van het nieuwe centrum in Vlijmen. Ongehoord Jaarlijks organiseert Stichting Lidy van Dam Fonds een open podiumfestival, in 2018 de 13e editie. Voor het jubileumjaar wil de stichting een bijzondere grootschalige editie maken met speciale producties door lokale podiumacts, bijvoorbeeld uitgevoerd in de Lipshallen voor een groter publiek. Concert Optreden van band Indeps.inc. Bouw historisch schip De scheepsbouw in Heusden weer een gezicht geven door een traditioneel vissersschip te bouwen met verschillende doelgroepen (mensen zonder werk, jeugd, etc).

8 Met elkaar de geschiedenis van Heusden delen Lezing Stilstaan bij het jaar 1787, het jaar waarin Heusden triomfantelijk voor een eigen bestuur koos, door middel van een lezing over de democratie door een bekende historicus. Boek geschiedenis Mariënkroon Boek schrijven over de opvang van inwoners van Nieuwkuijk in Abdij Mariënkroon in het jaar 1944, waarbij ook een link gelegd wordt naar de recente opvang op deze locatie. Boekpresentatie tijdens een speciale bijeenkomst bij de abdij. Expositie 50 jaar restauratie vesting Heusden op basis van 25 foto s met een verhaal over de restauratie. Expositie Tentoonstelling Zeven Eeuwen Heusden in het museum het Gouverneurshuis. Een breed publiek informeren over Heusden en het bevorderen van de lokale en regionale geschiedenis. Hieraan gekoppeld de presentatie van de Canon van Heusden, een educatief project over de geschiedenis van Heusden voor bovenbouw van de basisscholen, gekoppeld. Expositie Tentoonstelling 50 jaar restauratie vesting Heusden in het Gouverneurshuis in samenwerking met het Streekarchief. Centraal hierbij staat het met een breed publiek delen van de resultaten van het lopend wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de restauratie. Boek restauratie vesting en symposium Uitgave boekwerk over 50 jaar restauratie in de vesting Heusden, die mogelijk tijdens een mini symposium gepresenteerd kan worden. Boek 50 jaar restauratie Boek met landelijke uitstraling over 50 jaar restauratie Heusden. Het verhaal van de grootscheepse restauratie naar een breed publiek brengen. Dit op basis van archiefbronnen, beeldmateriaal en interviews met personen die verschillende rollen hebben gespeeld tijdens de restauratie. Lezingen, exposities, tentoonstellingen films & foto Digitaal naslagwerk geschiedenis Maken van een (digitaal) naslagwerk door en voor de inwoners van Heusden. Hierin worden tevens als scholenproject - historische plekken vastgelegd, onderzocht en bestudeerd door middel van workshops tekenen, schilderen, schrijven, etc.

9 Organiseren masterklas Masterclass voor zeven talenten. Zij maken, begeleid door docenten/kunstenaars van de Aleph werken/visies op zeven verschillende historische gebeurtenissen. Dia-avond Rond 50 jaar restauratie, door het streekarchief. Fotoreportage Iconen vereeuwigd. Een fotoreportage van bekende en onbekende Heusdenaren over de restauratie in de vesting Heusden. Deze worden tentoongesteld in de etalages van winkels en bij het HBT en in een huis-aan-huisblad gepubliceerd. 7 eeuwen bewoners van Heusden De bewoners van Heusden worden in beeld gebracht door een reportage van 122 gezinnen (11 huishoudens in elk van de 11 kernen). Dit resulteert in een boek, documentairefilm, website en expositie. Daarnaast heeft het project ook een maatschappelijke waarde. Cursus Heusdenlogie Zeven eeuwen Heusden in zeven weken waarin deelnemers een lezing, een lokale snack en een excursie krijgen. Panorama oude ansichtkaarten Uitklapbare ansichtkaart maken met daarop ingetekend de meest herkenbare gebouwen in de vesting. Deze kaart vervolgens aanbrengen op een schilderij of jampot. Poëziewedstrijd Zeven eeuwen poëzie, verleden, heden en toekomst. Hierbij zijn alle mogelijk uitingen (papier, rap, video) mogelijk. Collectie In de bibliotheek een Heusdense collectie maken door Heusdenaren te vragen een (geschiedenis)boek over Heusden in te leveren, dit kan ook voor de jeugd. Fotopresentatie In de multitouchtafel in de bibliotheek een presentatie van oude foto s van Heusden. Stickerboek maken Waarbij kinderen op een speelse manier vertrouwd raken met de geschiedenis van Heusden. Op meerdere plekken in verschillende kernen (ca. 20) kunnen stickers verzameld worden. Om het boek compleet te maken moet worden gespaard en geruild. Biografieën Van bekende Heusdenaren van het Streekarchief 700 jaar Heusdenaren bestaande uit een aantal korte en rijk geïllustreerde biografieën van opvallende Heusdenaren (uit alle kernen) door de eeuwen heen. Woning Inrichten woning sfeer jaren 50/60: in verbinding met huurders uit de vesting Heusden en Oudheusden een woning inrichten in jaren 50/60 stijl, het presenteren van het tijdsbeeld van het wonen in die jaren middels verhalen en foto s. Skeeleractiviteiten Skateclinics, demonstraties en een skeelertocht op het skeeler-/wielerparcours De Heuvelen in Nieuwkuijk. Verhalenwedstrijd Voor groep 7/8 over een periode uit de 7 eeuwen. Wat als Wat als een historische gebeurtenis anders was gegaan Hoe zou Heusden er dan uit hebben gezien? Dit kan verteld worden via een verhaal, video, gedicht etc. Oude ambachten Ambachten uit Heusden uitbeelden en in kaart brengen. Filmavond Met films van vroeger. Gedichten door de jeugd Door de jeugd films en gedichten laten maken met als thema Heusden 700. Tentoonstelling Heusden 700 Boek Heusden 700 Een bundeling van verzamelde verhalen. Dit jubileumboek presenteren.

10 Aan elkaar laten zien dat Heusden viert Beplanting op de wallen In de wallen van Heusden Vesting met beplanting het cijfer 700 aanbrengen om 700 jaar stadsrechten te markeren. 7 eeuwen vlaggen hangen uit Vroeger werden vlaggen gebruikt om iets te vieren of om een boodschap door te geven. Dit inspireerde tot het idee om belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis door kunstenaars te laten vastleggen en op banieren te drukken. Deze kunnen langs de toegangswegen naar Heusden geplaatst worden. Historische beelden Plaatsen van historische straatbeelden (grote foto s) op markante plaatsen in alle kernen van de gemeente Heusden. Gedichtenwedstrijd Woordsporen van teksten achterlaten in heel de gemeente Heusden. Deze worden gebaseerd op een gedichtenwedstrijd en worden met hogedrukspuit en mallen op straten en muren gespoten. Talkshow VanHorenZien Voorstel is om deze talkshow gedurende het winterseizoen in te zetten als communicatiemiddel. Hier kan een korte terugblik worden gegeven op wat al gebeurd is en kan tevens een podium worden geboden aan de dingen die op het programma staan. Communicatie Enkele overige communicatiemiddelen; inzetten nieuwsbrieven partners zoals Bibliotheken, HBT, etc. Landmarks plaatsen Langs de snelweg A59 en de provinciale weg naar Heusden. Deze landmarks laten zien dat we zeven eeuwen hoogtepunten in Heusden vieren. Straat vernoemen Naar de bekende staatsman Pieter Vreede die in 1837 in Heusden overleed.

11 Hoe gaan we verder? Zodra het beschikbare budget bekend is, gaan we de initiatiefnemers en partners uitnodigen en bij elkaar brengen. We gaan dan samen bekijken in hoeverre we projecten kunnen samenvoegen, dan wel met elkaar kunnen verbinden door gebruik te maken van elkaars kennis, inzet en faciliteiten. Op basis hiervan willen we het budget gaan verdelen. Daarnaast willen we ook een budget reserveren voor initiatieven en ideeën die in het jubileumjaar nog naar voren komen. Hoe gelukkiger onze inwoners, hoe mooier onze samenleving wordt. Een feestjaar biedt mensen de kans om te verbinden, over de eigen grenzen te kijken, ervaringen te delen en een nieuwe kijk op dingen te ontwikkelen.

12 POSTADRES Gemeente Heusden Postbus 41, 5250AA Vlijmen TELEFOON (073) FAX (073) VOOR VRAGEN: Patricia Lardinois

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden 1 Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden Kennismaking 3 Doel 3 Hoe bereiken we dat 3 Wat is daar voor nodig 3 7 eeuwen Heusden 3 Het thema 4 Realiseren 4 Financiering 4

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen College Onderwerp: V200800511 Vragen ex artikel 61 van het reglement van orde inzake betrokkenheid van het HBT als belanghebbende bij de discussie over de Vismarkt. Collegevoorstel Inleiding: De fractie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Aanvragen projectsubsidies 3 e tranche 2015

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Aanvragen projectsubsidies 3 e tranche 2015 Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kunt u nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 VIDEO/FILM Maak een video over jouw buren of buurt over de tijd van ongeveer 1930-1935. Enkele ideeën: Interview met buurtbewoner Misschien wonen er nog wel mensen in jouw buurt die je kunt interviewen

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A Den Haag, 5 december 2012 Betreft: Bijlage: Informatie lokale veteranendagen en uitnodiging Toolkit gemeentelijke ondersteuning Geachte burgemeester, Nederland telt ongeveer 130.000 veteranen die ingezet

Nadere informatie

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers tel: /

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers   tel: / CONTACTINFORMATIE Heeft u of uw organisatie nog meer ideeën? Of wilt u zich aansluiten bij een (of meerdere) van de in deze nieuwbrief genoemde activiteiten? Laat dat dan s.v.p. snel weten aan de organisatie.

Nadere informatie

Mooie Plaatsys. Het kan voorkomen dat de volgorde van het projectplan in het worddocument afwijkt van de volgorde in de online Toolbox

Mooie Plaatsys. Het kan voorkomen dat de volgorde van het projectplan in het worddocument afwijkt van de volgorde in de online Toolbox Projectplan Mooie Plaatsys Artistiek 1. Wat is de naam die je aan het project geeft? 2. Geef een korte omschrijving van jouw project die als basis kan dienen voor aanvragen. Mooie Plaatsys Met het project

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit Project Popmuziek 2005-2006 2006 Omschrijving van de activiteit Een feestelijke start, lezingen, films, voorstellingen, een uitgebreid aanbod aan het primair en voortgezet onderwijs, Arend en Marije op

Nadere informatie

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN INHOUD Wat is een vrijheidsmaaltijd? Wie organiseert een Vrijheidsmaaltijd? Stappenplan voor een Vrijheidsmaaltijd 1. Wat is een Vrijheidsmaaltijd? 2. Wat heb je nodig om een

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Voorwoord Beste buurtleden Herinnert u zich nog de middenpagina s in kleur in ons bulletin van december

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar.

Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar. Bijlage 1 Programma Roosendaal 750 jaar Versie: 28 juli 2017 Inleiding Het jaar 2018 zal een jaar worden van vele activiteiten in het kader van Roosendaal 750 jaar. Onder regie van de Stichting Roosendaal

Nadere informatie

WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON

WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON WIN MET JE KLAS EEN SIGNEERSESSIE VAN PAUL VAN LOON Laat je fantasie de vrije loop en maak met je klas een kunstwerk, een gedicht, een foto, een kledingstuk etc. rondom één van de zeven deugden (geïnspireerd

Nadere informatie

5 maart 2019 Documentnummer: , BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640

5 maart 2019 Documentnummer: , BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640 v o o r d r a c h t 5 maart 2019 Documentnummer: 2019-018160, BJC Nummer 9/2019 Dossiernummer : K14640 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over/ter vaststelling van

Nadere informatie

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot.

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot. Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten Van idee tot. Even voorstellen Doelgroep workshop: nieuwe partners die nog niet besloten hebben wat ze willen doen in het kader van het erfgoedfestival Wie

Nadere informatie

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas)

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) Verslag uitbreiding Heusden Dialoogbijeenkomst 29 maart 2011 Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) I n h o u d Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Bijeenkomst... 4 3. Resultaten... 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Activiteiten in de maand november In de maand november zijn in samenwerking met het Comité 100 jaar Den Dolder onderstaande activiteiten gepland. Vooral het slotfeest op zaterdag

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017 BIZ Ootmarsum Activiteitenplan en begroting BIZ Ootmarsum 2017 Ruimtelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke en veilige omgeving. Groen (bloembakken enz.), aankleding binnenstad & straatmeubilair e.d..

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2018 21-8-2017 Inleiding Zwolle, augustus 2017 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 28 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2015

Inhoudelijk jaarverslag 2015 Inhoudelijk jaarverslag 2015 Januari 2016 Voorwoord 1 Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2015. In dit verslag zullen wij de ontwikkelingen rondom stichting Sema delen met de lezers.

Nadere informatie

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum Opening Zaans Ruslandjaar Feestelijke opening met borrel voor allen die betrokken zijn bij het Zaans Ruslandjaar in en om het Czaar Peterhuisje. Tevens start van het kwartaal CPH-activiteitenprogramma

Nadere informatie

Zaaknummer: OWZBS12

Zaaknummer: OWZBS12 Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kan uw college nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen EGH/ZHL november 2013 Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

Crash gaat verhuizen.. Inhoud

Crash gaat verhuizen.. Inhoud Crash 40-45 gaat verhuizen.. Inhoud 1. Projectinformatie 2. Uitwerking opdracht 3. Vaktaalveld 4. Beroep en opleiding 5. Organisatie 6. Afronding project 7. Bijlagen: A. Plan van aanpak B. Persoonlijk

Nadere informatie

samen genieten van Addergebroed

samen genieten van Addergebroed m u z i k a l e v o o r s t e l l i n g samen genieten van Addergebroed arrangementen & businessdag voor ondernemers in en om Drenthe Samen genieten van Addergebroed Beste relatie, Sinds het ontstaan van

Nadere informatie

Van Gogh Museum Amsterdam. Best Practice ledenbijeenkomst PML november 2011 Oukje Schepens Sr. Account Manager Events

Van Gogh Museum Amsterdam. Best Practice ledenbijeenkomst PML november 2011 Oukje Schepens Sr. Account Manager Events Van Gogh Museum Amsterdam Best Practice ledenbijeenkomst PML november 2011 Oukje Schepens Sr. Account Manager Events 1 Casus: 35 Jaar Sesamstraat Maandag 14 november 2011 2 Opdrachtgever Linden & Barbosa

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20

MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20 MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20 KIJK MET EEN OPEN BLIK Dit was de mooiste dag van de wereld verzuchtte Mounir toen hij ons museum uitliep. Een beter compliment

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Handleiding bij het lees- en doe-programma KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Doel: Mensen van 0 tot 100 verrassen met de leuke en nuttige dingen die je met boeken kunt doen. Lekker lezen

Nadere informatie

WAT IS DE LIBERATION ROUTE EUROPA

WAT IS DE LIBERATION ROUTE EUROPA EUROPA INHOUDSOPGAVE Inhoud Liberation Route Europa 3 Stichting 4 Route 4 Arrangementen 5 Evenementen 5 Luisterplekken 6 App 7 Financiele ondersteuning 7 Pagina 2. Liberation Route Europa Liberation Route

Nadere informatie

Presentatiekaart - folder

Presentatiekaart - folder Presentatiekaart - folder Je laat zien wat het antwoord is op de en hoe je eraan gekomen bent. Een folder geeft een korte uitleg van een probleem en wordt gebruikt om mensen in te lichten over bijvoorbeeld

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Museum in Wintersfeer: hét kerstuitje in de Peel

Museum in Wintersfeer: hét kerstuitje in de Peel Nieuwsbrief van Museum Klok & Peel December 2017 nummer 69 Klok & Peel Actueel is de digitale nieuwsbrief van Museum Klok & Peel. Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan personen en organisaties die geïnformeerd

Nadere informatie

Individuele kunstenaars & bemiddelaars

Individuele kunstenaars & bemiddelaars Individuele kunstenaars & bemiddelaars voor het samen zichtbaar maken van beeldende kunst en erfgoed Om te beginnen 1 Individuele kunstenaars & bemiddelaars Beeldende kunst en cultureel erfgoed verdienen

Nadere informatie

MEETINGs & EVENTS. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.muscom.nl. Voor reserveringen kunt u opnemen met Meetings & Events:

MEETINGs & EVENTS. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.muscom.nl. Voor reserveringen kunt u opnemen met Meetings & Events: MEETINGs & EVENTS Zoekt u een unieke locatie in het centrum van Den Haag? Wij heten u graag van harte welkom in ons museum. Het Museum voor Communicatie is bijzonder trots op zijn acht zalen die multifunctioneel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Genealogie Café in Meijel

Genealogie Café in Meijel Genealogie Café in Meijel Wanneer je bezig bent met het bouwen van je stamboom is het belangrijk om vanaf het begin alle informatie die je vindt goed vast te leggen. Dat kan in papieren vorm, maar er zijn

Nadere informatie

Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden

Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden College Onderwerp: V200900928 Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden Collegevoorstel Inleiding: In maart jl. heeft het Streekarchief Land van Heusden en Altena, het voornemen

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Inleiding Cultuur versterkt de identiteit van de stad en verbindt de mensen met elkaar. De gemeente ondersteunt projecten en ook bevordert de gemeente

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS 28 OKTOBER 2017 12.00 16.00 UUR PROGRAMMA BOEKJE www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl 2 De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 december 2016

Nieuwsbrief 1 december 2016 Nieuwsbrief 1 december 2016 Nieuwsbrief 1 december 2016 De werkgroep Oud-Castricum wil graag meer contact met de dona teurs en belangstellenden. Via de uitgifte van een nieuwsbrief, in samenhang met onze

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

De duurzame pilaren van gerecycled kunststof. Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient

De duurzame pilaren van gerecycled kunststof. Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient De duurzame pilaren van gerecycled kunststof Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient U kunt direct profiteren als u: duurzaam onderneemt uw attentiewaarde echt

Nadere informatie

Uiteraard staan we open voor vragen, voorstellen of ideeën en maken we graag voor u een programma op maat.

Uiteraard staan we open voor vragen, voorstellen of ideeën en maken we graag voor u een programma op maat. Het Erfgoedcentrum Waar vind je informatie over Arnhem en omgeving, van toen tot nu? In het Erfgoedcentrum in Rozet! Het Erfgoedcentrum brengt de collecties van het voormalig Historisch Museum Arnhem en

Nadere informatie

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten.

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. Voor vragen neemt u contact op met het Veteraneninstituut en het Nationaal

Nadere informatie

Cursussen Utrecht en haar historie

Cursussen Utrecht en haar historie Cursussen 2018 Utrecht en haar historie Wat een stad is Utrecht! Zoveel historie, zoveel nog te zien, en ik ben er al die jaren langs gefietst zonder het te weten. Voor u ligt de eerste folder met cursussen

Nadere informatie

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016 Gebiedsplan Zevenbergen Eerste stadsavond 28 september 2016 1 Film Zevenbergen 2 Programma 1. Welkom door wethouder Fakkers 2. Wie bent u? 3. Toelichting aanpak 4. Trots op Zevenbergen! 5. Feiten en cijfers

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht 1944-2019 De Slag om de Schelde In oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Woensdrecht en omgeving bevrijd werd door de geallieerden. Hoewel

Nadere informatie

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 VESTING HEUSDEN VIERT HET THEMAJAAR MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN Graag nodigen we je uit om een bezoek te brengen aan Heusden, één van de mooiste vestingsteden van Nederland,

Nadere informatie

Vrienden van. Vriend blijven? Werk met het materiaalfonds

Vrienden van. Vriend blijven? Werk met het materiaalfonds NIEUWSBRIEF NAJAAR 2014 Er is in 2014 veel gebeurd bij Beeldend Gesproken. En daarmee ook bij de Stichting van de Vrienden van Beeldend Gesproken. Met deze nieuwsbrief willen we alle vrienden op de hoogte

Nadere informatie

Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019

Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019 Leiden fact sheet Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019 Introductie De Jonge Rembrandt in Leiden In 1606 werd Rembrandt van Rijn als vijfde zoon van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke

Nadere informatie

Voldoet aan de criteria van de projectsubsidie. Advies

Voldoet aan de criteria van de projectsubsidie. Advies Collegevoorstel Inleiding: De gemeenteraad van Heusden heeft op 11 november 2008 de Kadernota Subsidiebeleid Gemeente Heusden 2008 vastgesteld. In deze kadernota wordt in hoofdlijnen aangegeven hoe de

Nadere informatie

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 1.0 Aanleiding Pasar Maluku komt dit jaar alweer met de vijfde editie

Nadere informatie

Rhenen binnenstad. Een wederopbouwgebied van nationaal belang 04 / 30

Rhenen binnenstad. Een wederopbouwgebied van nationaal belang 04 / 30 Rhenen binnenstad Een wederopbouwgebied van nationaal belang 04 / 30 In de verdeling van de [ ] architecten werd in theorie het uiterste gedaan om te zorgen dat het straatbeeld, in overeenstemming met

Nadere informatie

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht: waarom? Grote veranderingen in maatschappij Bevolkingsafname en meer ouderen, minder jongeren Veranderingen in zorg, arbeidsmarkt, woningmarkt, economie,

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008

PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008 PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008 Algemene gegevens Aanvraag project: Gemeente Heusden namens Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden Contactpersoon: Nicole de

Nadere informatie

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde!

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! brochure Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! Museum Volkenkunde, gelegen in hartje Leiden, is dé plek om uw relaties te verwelkomen.

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Tussen t Daip en d Eems Hét nautisch evenement in 2015 van de gemeente Oldambt, de jongste watergemeente van Nederland Programma

Tussen t Daip en d Eems Hét nautisch evenement in 2015 van de gemeente Oldambt, de jongste watergemeente van Nederland Programma Programma Oosterhaven Winschoten Introductie: Deze zomer zal er een groot nautisch evenement worden georganiseerd in onze provincie, namelijk de jaarlijkse reünie van de LVBHB, de landelijke vereniging

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Thema-overzicht Thema-overzicht Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Kern van het thema Het thema Functies

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA Rembrandt observeert mensen Etsen uit de collectie van Het Rembrandthuis

TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA Rembrandt observeert mensen Etsen uit de collectie van Het Rembrandthuis TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA 2018-2019 Museum Het Rembrandthuis presenteert de komende twee jaar een gevarieerd programma aan tentoonstellingen. Zo ontmoeten we in 2018 Rembrandt als observator van de mens

Nadere informatie

Vereniging Levenstroom zaaknr

Vereniging Levenstroom zaaknr Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kan uw college nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL

HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL HET VERHAAL VAN DE TOTEMPAAL ARC 13 - INTERIEUR De Ruyterkade 107 1011 AB Amsterdam info@kossmanndejong.nl Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal gemaakt door een groep Indiaanse

Nadere informatie

CULTUURPARTICIPATIE (2015)

CULTUURPARTICIPATIE (2015) CULTUURPARTICIPATIE (2015) 80% van de Eindhovenaren heeft het afgelopen jaar (peilmoment najaar 2015) een of meerdere culturele voorstellingen bezocht. In 2014 was dat 78%. Het vaakst ging men naar de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2023 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Westervoort voor de jaren 2018-2023. In de afgelopen weken, maanden is er nagedacht, geformuleerd, opnieuw geformuleerd

Nadere informatie

In het open landschap van Oldambt is de geschiedenis nog zichtbaar. Als je er oog voor hebt en de kenmerken kunt herkennen laat het zich lezen als

In het open landschap van Oldambt is de geschiedenis nog zichtbaar. Als je er oog voor hebt en de kenmerken kunt herkennen laat het zich lezen als Werkgroep Oldambt In het open landschap van Oldambt is de geschiedenis nog zichtbaar. Als je er oog voor hebt en de kenmerken kunt herkennen laat het zich lezen als een boek. De Dollard is daarbij een

Nadere informatie

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Naam organisatie Atelier de Futur,Vosseparkwijk Leeuwarden De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Omschrijving projectplan Motivatie Met CH2018 is er een prachtige kans ontstaan

Nadere informatie

Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school

Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school Inhoud: 1. Inleiding 2. Algemene informatie 3. Opbouw van de les 4. Voorbereiding en lestips 1 Door het stof kruipen De gemeente Hoogezand-Sappemeer

Nadere informatie

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel.

Afweging Hierna worden de aanvragen kort beschreven met een daaropvolgende afweging en voorstel. Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kunt u nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Informatie Brochure Pulchri Studio Monumentaal, modern en verrassend Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Hartelijk dank voor u interesse in Pulchri Studio! Museum Catering biedt diverse culinaire mogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017 Nieuwsbrief Nummer 3, september 2017 Verbouwing 11 maart is GVO de Klup, tijdens NL doet, gestart met de verbouwing. Nu een aantal maanden later zijn we echt bijna klaar! Er is veel gebeurd. Verschillende

Nadere informatie