PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008"

Transcriptie

1 PROJECTENLIJST PLATFORM RECREATIE EN TOERISME GEMEENTE HEUSDEN 2008 Algemene gegevens Aanvraag project: Gemeente Heusden namens Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden Contactpersoon: Nicole de Kort Postadres: Postbus 41, 5250 AA Vlijmen Telefoonnummer: Bankrelatie: BNG Overige direct betrokkenen bij het Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden Het platform recreatie en toerisme gemeente Heusden bestaat uit de gemeente Heusden, Vereniging Heemkundekring Onsenoort, Duinboeren, Heusdens Buro voor Toerisme (HBT), Land van Ooit, Watersportvereniging Heusden, ZLTO afdeling Heusden, Vereniging Natuurmonumenten, de kleinschalige verblijfsrecreatie, Horecabelangenvereniging Heusden, Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, Ondernemersvereniging Heusden, Stichting de Voorste Venne en Streekarchief Land van Heusden en Altena. De doelstelling van het platform is het op een duurzame wijze bevorderen van het toerisme in de gemeente Heusden. Het platform bestaat ongeveer 10 jaar en heeft zich in deze periode gericht op wederzijdse advisering, kennisuitwisseling en afstemming. Het platform had vooral een rol als adviesorgaan, maar wil in de toekomst ook als initiatiefgroep fungeren en in die rol zorg dragen voor het stimuleren, coördineren en initiëren van de uitvoering van acties in het kader van het geformuleerde beleid. De eerste aanzet daartoe is het opstellen van bijgevoegde projectenlijst, waarvan het platform het voornemen heeft om deze in gezamenlijkheid uit te voeren in 2008, mits cofinanciering voorhanden is. Voor de cofinanciering doet het platform een beroep op REAP Recreatie en Toerisme (R&T) Midden-Brabant (MB). Korte omschrijving van de projectenlijst en vooruitblik op 2009 Het actieprogramma 2008 van het Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden heeft vooral betrekking op promotie, communicatie en het versterken van de onderlinge samenwerking tussen de verschillende partners. De totale kosten voor dit jaarprogramma 2008 zijn ,-. Aan REAP R&T MB wordt een bijdrage van ,- gevraagd. De gemeente Heusden draagt ,- bij. Ook aan de zal een bijdrage gevraagd worden, door hen in te laten tekenen op deelnamepakketten. Hierbij wordt uitgegaan van een bijdrage van 8.000,-, waarbij de gemeente zich garant stelt voor het vrijkomen van dit budget.

2 Het platform vraagt REAP om een éénmalige startsubsidie voor genoemde acties. Verwacht wordt dat successen ertoe bijdragen dat het toeristisch-recreatief bedrijfsleven in de toekomst bereid is om dergelijke vormen van productontwikkeling in grotere mate (financieel) te ondersteunen. Dit zal in 2008 een terugkomend onderwerp van gesprek zijn bij het Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden. Het platform is van mening dat niet extra geïnvesteerd hoeft te worden in het arrangementenaanbod, aangezien dit aanbod in de gemeente Heusden dankzij de reguliere bemiddelende rol van het HBT reeds op een hoog niveau is. Het platform is van mening dat naast het bovengenoemde programma geïnvesteerd moet worden in een studie naar de herontwikkeling van het terrein Jonker Fris, de realisatie van een aanlegsteiger in Heusden-vesting, de restauratie en beleving van waterstaatkundige en militaire verdedigingswerken en de verbetering van bewegwijzering, informatiepanelen en straatmeubilair. De gemeente Heusden voelt zich primair verantwoordelijk voor deze zaken en zal hiervoor mogelijk in 2008 een beroep doen op REAP R&T MB. Het platform zal in 2008 bediscussiëren en uitwerken welke acties in 2009 gewenst zijn. De gedachte gaat uit naar de doorontwikkeling van de recreatieve poort Giersbergen, een permanente tentoonstelling over de Loonse en Drunense duinen (i.s.m. regionale partners), de realisatie van op- en afstapplaatsen, de ontwikkeling van educatieve projecten en een onderzoek naar de toeristisch-recreatieve kernwaarden van de diverse kernen in de gemeente (als kader om verantwoorde keuzes voor productontwikkeling en promotie te maken). Hiervoor zal mogelijk in 2008 een beroep gedaan worden op REAP R&T MB. Uitgebreide omschrijving van de projectenlijst 1. Verbeteren website HBT Op de website worden de producten en diensten van het HBT aangeprezen en wordt in beperkte mate informatie gegeven over bezienswaardigheden en activiteiten. Er wordt geen informatie gegeven over de toeristisch-recreatieve bedrijvigheid in de gemeente. De commerciële poot van de website is in orde, de informatieve poot moet uitgebouwd worden. Gedacht wordt aan een interactieve kaart, meer fotomateriaal, meer bedrijfsinformatie en meer uitnodigende informatie over bezienswaardigheden. De verwachte kosten voor de doorontwikkeling van de website zijn bij benadering ,-.

3 2. Nieuwsbrieven Om de achterban te informeren en betrekken bij de bespreekpunten en actiepunten van het Platform Recreatie en Toerisme gemeente Heusden heeft het platform het voornemen om 4 x per jaar een analoge zakelijke nieuwsbrief te verspreiden onder partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het toeristisch-recreatief product Heusden. Om potentiële bezoekers uit te nodigen om een bezoek te brengen aan de gemeente Heusden zal iedere maand een digitale consumentennieuwsbrief worden verspreid, waarin tevens de evenementenkalender wordt opgenomen. De nieuwsbrieven zullen tevens aangevraagd kunnen worden via de website De verwachte kosten voor de ontwikkeling van stramienen, het inrichten van een adresbestand en druk- en verzendkosten zijn bij benadering 2.000,-. 3. Toeristische gids Heusden Om bezoekers te begeleiden bij hun bezoek aan de gemeente Heusden wil het platform een handzame, gratis toeristische gids ontwikkelen, met informatie over, bezienswaardigheden en toeristische voorzieningen in de gemeente Heusden. De gids zal verspreid worden op diverse toeristisch-recreatieve locaties binnen en buiten de gemeente Heusden. De gids zal tevens aangevraagd kunnen worden via de website en gevoegd worden bij het welkomspakket voor nieuwe inwoners. Het ontwikkelde stramien kan bij herdrukken wederom gebruikt worden. De verwachte kosten voor de ontwikkeling en druk van een dergelijke gids zijn ,-. 4. Ondernemersontmoetingsmomenten Om de achterban te informeren en betrekken bij de bespreekpunten en actiepunten van het platform, om hen input te vragen voor het actieprogramma van het platform, om te bewerkstelligen dat en toeristisch-recreatieve belangenorganisaties met elkaar kunnen netwerken (hetgeen hopelijk leidt tot samenwerking) en om de gelegenheid te bieden om kennis te maken met elkaars producten en diensten wordt op 19 februari 2008 een dag in Giersbergen georganiseerd door het platform. De verwachte kosten voor de organisatie van de dag zijn 2.000,-.

4 5. Grootse aanpak Open Monumentendag 2008 Sinds enkele jaren organiseert een speciale commissie met een beperkt budget activiteiten in het kader van Open Monumentendag. Het gaat daarbij om een bescheiden programma, met vooral een lokale spin-off. In 2008 is het thema van Open Monumentendag Sporen. Voor de gemeente Heusden kan daarbij centraal staan: hoe gaan we om met Sporen in Heusden: ondergronds, schriftelijk, bouwkundige, ijzeren en natuurlijk? De commissie wil in 2008 gaan voor een grootschalige aanpak: een publieksevenement met een regionale uitstraling. Een indicatie van de kosten: ,-. 6. Toeristische markt 2008 Een groot gedeelte van de bezoekers van toeristische voorzieningen in de gemeente Heusden zijn de eigen inwoners en inwoners uit de regio. Om hen te informeren over de veelzijdigheid van het toeristisch aanbod in de gemeente Heusden, om de recreatie- in de gemeente Heusden een wij-gevoel te bezorgen en om de eigen inwoners een gevoel van trots op de eigen gemeente te geven, is het platform voornemens om in april 2008 als startsein van het toeristisch seizoen 2008 een toeristische markt te organiseren, waarbij de hun toeristisch aanbod kunnen presenteren. De verwachte kosten voor de organisatie van de dag zijn: 3.000,-. 7. Toeristische kaart Om bezoekers te begeleiden bij hun bezoek aan de gemeente Heusden wil het platform een handzame, toeristische kaart ontwikkelen, waarbij op een plattegrond een overzicht wordt gegeven van de toeristisch-recreatieve bedrijvigheid, routestructuren, eyecatchers en bezienswaardigheden. Ook zal informatie worden gegevens over de regio, zodat de gemeente Heusden als uitvalbasis voor de regio wordt gepresenteerd. De kaart zal verspreid worden op diverse toeristisch-recreatieve locaties binnen en buiten de gemeente Heusden. De kaart zal tevens aangevraagd kunnen worden via de website en gevoegd worden bij het welkomspakket voor nieuwe inwoners. Tevens zal de kaart in aangepaste vorm worden gedrukt in de gemeentegids en als interactieve kaart worden gepresenteerd op de website Het ontwikkelde stramien kan bij herdrukken wederom gebruikt worden. De verwachte kosten voor de ontwikkeling en druk van de kaarten zijn 9.000,-.

5 8. Regionale toeristische informatieverstrekking Om het toeristisch-recreatief aanbod en evenementen in de gemeente Heusden ook in regionaal opzicht onder de aandacht te brengen maakt het platform graag gebruik van het aanbod van de Coöperatieve Vereniging VVV s West- en Midden-Brabant om voor een bedrag van 1.500,- informatie aan te leveren die opgenomen wordt in de toeristische gids West- en Midden-Brabant en de Uit-en-thuis-krant West- en Midden-Brabant. 9. Verbetering/verdieping aanbod rondleidingen o.l.v. gidsen Het HBT beschikt over een uitgebreide pool van vrijwilligers die rondleidingen in de gemeente Heusden verzorgen. Het gaat hierbij met name om stadswandelingen in het vestingstadje Heusden. Om de kennis van deze gidsen te verbeteren en te verbreden is het platform voornemens om een opleidingstraject voor de gidsen te ontwikkelen. Aandachtspunten hierbij zijn het verbeteren van de historische kennis van de vesting en het uitbreiden van kennis van bezienswaardigheden buiten het vestingstadje Heusden (bv. natuur in het buitengebied, cultuurhistorie in de Langstraat). Gidsen worden getraind om bij de afsluiting van hun rondleiding wat tijd uit te trekken om kort in te gaan op de toeristische mogelijkheden in de gemeente Heusden en rest van Midden-Brabant. 10. Wandelroute en fietsroute De provincie Noord-Brabant beschikt over een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk. Thematische fietsroutes zijn hiermee komen te vervallen, waardoor een stukje beleving wordt weggenomen. Het platform wil graag een tweetal thematische routes (wandelen en/of fietsen) laten ontwikkelen, waarbij het thema groen en het thema cultureel erfgoed/monumenten centraal staan. De routes zullen als pdf gedownload kunnen worden op De kosten voor de ontwikkeling en druk van een dergelijke route (oplage 500 stuks) zijn 5.000,- per stuk.

6 Jaarprogramma Heusden 2008 (in tabelvorm): Projectnaam Opdrachtgever / kartrekker Werkgroep Financiën: kosten Financiën: dekking 1. Verbeteren HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit ,- Gemeente, REAP, website 2. Nieuwsbrief HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit 2.000,- Gemeente, REAP, 3. Toeristische gids HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit ,- Gemeente, REAP, Heusden 4. Ondernemers- HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit 2.000,- Gemeente, REAP, ontmoetings- momenten 5. Open HBT en gemeente Commissie bestaande uit ,- Gemeente, REAP, Monumentendag vertegenwoordiging van Toeristische markt HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit 3.000,- Gemeente, REAP, 7. Toeristische kaart HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit 9.000,- Gemeente, REAP, 8. Regionale HBT en gemeente HBT 1.500,- Gemeente, REAP, toeristische infoverstrekking 9. Verbetering HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit ,- Gemeente, REAP, aanbod gidsen 10. Thematische HBT en gemeente Vertegenwoordiging uit ,- Gemeente, REAP, wande l+ fietsroute Tijdspad: start + realisatie Project-uitvoerder HBT en gemeente i.s.m. werkgroep HBT en gemeente i.s.m. werkgroep HBT en gemeente i.s.m. werkgroep Coöperatieve Vereniging VVV s West- en Midden-Brabant HBT, Streekarchief HBT i.s.m. Routebureau Brabant

Collegevoorstel. Zaaknummer Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat

Collegevoorstel. Zaaknummer Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat Zaaknummer 00464139 Onderwerp Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In 2015 is het Economisch Programma De Langstraat (EPL) opgesteld. De vrijetijdseconomie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Afweging. Inzet van Middelen. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: FOPL08. Stand van zaken notitie Recreatie en Toerisme

Collegevoorstel. Inleiding. Afweging. Inzet van Middelen. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: FOPL08. Stand van zaken notitie Recreatie en Toerisme Zaaknummer: FOPL08 Onderwerp Stand van zaken notitie Recreatie en Toerisme Collegevoorstel Inleiding De gemeente Heusden heeft al sinds haar ontstaan in 1997 toeristisch beleid. Het huidige beleid is vastgelegd

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidiebeschikking Heusdens Buro voor Toerisme 2008

Onderwerp: Subsidiebeschikking Heusdens Buro voor Toerisme 2008 College V200801427 Onderwerp: Subsidiebeschikking Heusdens Buro voor Toerisme 2008 Collegevoorstel Inleiding Het college heeft op 13 mei 2008 een besluit genomen over de subsidieafspraken voor 2008 met

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: verzoek bijdrage Open Monumentendag 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: verzoek bijdrage Open Monumentendag 2014 Zaaknummer: 00392221 Onderwerp: verzoek bijdrage Open Monumentendag 2014 Collegevoorstel Inleiding De werkgroep Open Monumentendag Heusden heeft haar programma en begroting ingediend voor 2014, en verzoekt

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden

Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden College Onderwerp: V200900928 Beschikbaar stellen eenmalige subsidie documentaire stadhuisramp Heusden Collegevoorstel Inleiding: In maart jl. heeft het Streekarchief Land van Heusden en Altena, het voornemen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 9 14/828. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 9 14/828. Raad svoorstel Onderwerp: Beleidskader Recreatie & Toerisme 2015-2019'Kansen verzilveren' Portefeuillehouder: B.D. Wilms Afdeling : Beleid, Ontwikkeling en Directiestaf Team : Economie Steller:Nelleke Mulder,

Nadere informatie

Notitie gemeentelijke participatie in samenwerkingsverbanden

Notitie gemeentelijke participatie in samenwerkingsverbanden Zaaknummer: OOPAD08 Onderwerp Notitie gemeentelijke participatie in samenwerkingsverbanden Collegevoorstel Inleiding Vanuit uw college is de wens geuit om meer zicht te krijgen op de aard en omvang van

Nadere informatie

VVV

VVV Commissie Omgeving op 17 december 2012 Factsheet recreatie en toerisme in de gemeente Deurne Doelstellingen recreatie en toerisme Het gemeentelijke programma Vrije tijd en Toerisme streeft naar het verzilveren

Nadere informatie

Nog oppakken? Ja/ Nee. Ja/nee

Nog oppakken? Ja/ Nee. Ja/nee /Nee /nee / Nee Hoe? Begrote Daadwerkelijke 1 Bezoekersonderzoek Onderzoek Hoge Hotelschool uitgevoerd februari-juni 2005 en 2008 2 Behoefte onderzoek Trekkershutten 3 Website kleinschalige verblijfsaccommodaties

Nadere informatie

Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen College Onderwerp: V200900523 Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen Samenvatting: Inleiding: Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is enkele jaren geleden ingesteld en

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard *16RDS00260* 16RDS00260 Onderwerp Nota Toerisme & Recreatie 2016-2022 Th. Janssen Portefeuillehouder Beslispunten 1. In te stemmen met de nota 2016 2022. Samenvatting

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 9-10-2017 Is Apeldoorn toeristisch? ZEKER WEL: 4 (inter)nationale attracties (samen zo

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA

BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA = 1 = BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA Registratienummer: 13UIT11428 (behoort bij nummer: 13INT03360 )- Uitvoeringsschema (Bijlage bij ontwerp omgevingsvisie Hellendoorn. Beleidsveld Project Thema s / beleidskader

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer project Zichtbare grens Holland-Brabant

Collegevoorstel. Zaaknummer project Zichtbare grens Holland-Brabant Zaaknummer 00423089 Onderwerp project Zichtbare grens Holland-Brabant Collegevoorstel Inleiding In 2007 startte de Brabantse Milieufederatie (BMF) in samenwerking met de gemeente Dongen met het project

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen College Onderwerp: V200800511 Vragen ex artikel 61 van het reglement van orde inzake betrokkenheid van het HBT als belanghebbende bij de discussie over de Vismarkt. Collegevoorstel Inleiding: De fractie

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: College F.J.A. Hommel ROVH C. Hornstra

Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: College F.J.A. Hommel ROVH C. Hornstra Startnotitie Actualisatie Toeristisch Ontwikkelingsplan Tholen Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: Opdrachtnemer: Portefeuillehouder: Afdeling: Projectleider: College

Nadere informatie

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45 *Z089685A57C* Naam project Gegevens aanvrager Kwaliteitsbeleving Havenkanaal Oude-Tonge Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres

Nadere informatie

LIBERATION ROUTE BRABANT

LIBERATION ROUTE BRABANT LIBERATION ROUTE BRABANT SAMENWERKING 75 jaar leven in vrijheid; Stichting Crossroads Brabant 40-45 ziet hierin de perfecte aanleiding om WOII-erfgoed goed op de kaart te zetten. Crossroads Brabant 40-45

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2010

Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2010 Zaaknummer: FOPL03 Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2010 Collegevoorstel Inleiding De gemeente heeft al vele jaren een subsidierelatie met Stichting Heusdens Buro voor Toerisme

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Toerisme-Visie

Uitvoeringsplan Toerisme-Visie Uitvoeringsplan Toerisme-Visie 2016-2019 Inleiding Op 20 april 2016 hebben Provinciale Staten onze kader stellende Toerisme-Visie 2016-2020 vastgesteld. Ons doel: we willen meer toeristen, die langer blijven

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal

Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal 29 Juni 2017 Welkom Tessy Busio & Johan Kaspers - Gebiedsmakelaars Beleef het Apeldoorns Kanaal Programma 10.30 Beleef het Apeldoorns Kanaal, Johan Kaspers

Nadere informatie

erklaring van Altena

erklaring van Altena Verklaring van Altena Gezamenlijk willen wij, Agrarische Natuurvereniging Altena Biesbosch, Samenwerkingsverband Ondernemersverenigingen Altena (SOVA), Gemeente Aalburg, Gemeente Werkendam, Gemeente Woudrichem,

Nadere informatie

Natuur- en recreatieplan Westfriesland

Natuur- en recreatieplan Westfriesland Natuur- en recreatieplan Westfriesland Ondertitel Regionale Projectgroep 10 september 2015 Waar staan we in het proces? 2 Vijf werkblokken Blok 1: Het leggen van de basis Blok 2: Evaluatie Blok 3: Actualisatie

Nadere informatie

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Daarom wordt er gewerkt aan een sterke destinatiemarketingstrategie, die Noord Holland Noord bestrijkt VAN: De regio Noord Holland

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Behandeling in commissie 1 november Ontwerpbesluit gemeenteraad De visie Recreatie en Toerisme in Meierijstad vaststellen.

Raadsvoorstel. Behandeling in commissie 1 november Ontwerpbesluit gemeenteraad De visie Recreatie en Toerisme in Meierijstad vaststellen. Raadsvoorstel Datum raad 8 november 2018 Zaaknummer 1948119964 Datum college 9 oktober 2018 Onderwerp Portefeuille Visie Recreatie en Toerisme Meierijstad Sport, onderwijs, recreatie en toerisme en leefbaarheid

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 1

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 1 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 20 september 2016 NUMMER PS PS2016MME10 AFDELING MEC COMMISSIE MME STELLER A. Ruis DOORKIESNUMMER 0651822593 DOCUMENTUMNUMMER 819B407A PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg VVV Zuid-Limburg App Belangenbehartiging politiek Acties voor Inwoners Promotie regio via infopunten Kennis delen Promotie van evenementen Toeristische promotie gemeentes Social media Presentaties en gastcollege

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.: 2015.01082 Onderwerp : Voorstel tot vaststelling van de structuurvisie Loon op Zand 2030: De recreatieve kamer

Nadere informatie

Verzoek van het Heusdense Bedrijvenplatform om aandacht te vragen voor openbaar vervoer op bedrijventerreinen

Verzoek van het Heusdense Bedrijvenplatform om aandacht te vragen voor openbaar vervoer op bedrijventerreinen College Onderwerp: V200701230 Verzoek van het Heusdense Bedrijvenplatform om aandacht te vragen voor openbaar vervoer op bedrijventerreinen Samenvatting: Inleiding: Dor het Heusdens bedrijven platform

Nadere informatie

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 -

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 - Jaarverslag 217 IVN-Apeldoorn Jaarverslag 217 samenvatting - Pagina 1 - IVN Apeldoorn - Jaarverslag 217 - Samenvatting IVN-afdeling Apeldoorn wil bijdragen aan een duurzame samenleving door uitvoering

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas STRATEGISCH PLAN Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Strategisch plan toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Dit zijn de krachtlijnen uit het Strategisch plan Toerisme en Stadspromotie

Nadere informatie

Vaststellen Convenant 2009 t/m 2012 en de uitvoeringsafspraken 2009 tussen de gemeente en Stichting Heusdens Buro voor Toerisme.

Vaststellen Convenant 2009 t/m 2012 en de uitvoeringsafspraken 2009 tussen de gemeente en Stichting Heusdens Buro voor Toerisme. College Onderwerp: V200900244 Vaststellen Convenant 2009 t/m 2012 en de uitvoeringsafspraken 2009 tussen de gemeente en Stichting Heusdens Buro voor Toerisme. Collegevoorstel Inleiding: De gemeente heeft

Nadere informatie

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Dit masterplan is opgesteld door de programmacommissie Meerjarenprogramma Beleef Bestemming Bergeijk, waarin bestuursleden zitting hadden van de navolgende

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

Aanleiding/voorgeschiedenis De gemeente Waalwijk heeft een brief gestuurd over de voortgang van de samenwerking in De Langstraat.

Aanleiding/voorgeschiedenis De gemeente Waalwijk heeft een brief gestuurd over de voortgang van de samenwerking in De Langstraat. Zaaknummer 00478063 Onderwerp Brief van Waalwijk over De Langstraat samenwerking Collegevoorstel Aanleiding/voorgeschiedenis De gemeente Waalwijk heeft een brief gestuurd over de voortgang van de samenwerking

Nadere informatie

Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017

Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017 Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 1 1.1 aanleiding. 1 1.2 taak...1 1.3 ambitie.. 1 2 Kaders en ontwikkelingen...1 2.1 kaders 2017-2019. 1

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Ambitiedocument

Ambitiedocument Ambitiedocument 2016-2020 Bestuurlijke context Financiële context oud Regiocontract Tussen Regio en Provincie Contract voor uitvoering regionale programma s 15 miljoen Regie Regio Verdeling over 10 gemeenten

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie 2011/2012

Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie 2011/2012 Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie /2012 Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie /2012. Het programma laat zien waar de gemeente Hengelo het komende jaar (juni / juni 2012)

Nadere informatie

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Verslag vorige ledenvergadering, gehouden op 15 november 2011 4. Vaststelling jaarrekening 2011

Nadere informatie

Dick Veen April / mei 2008

Dick Veen April / mei 2008 Dick Veen April / mei 2008 Inhoud Wat is de Mastercase A59? Waarom een Mastercase? Deelnemers Resultaat: de gebiedsvisie A59 Baardwijkse Overlaat Engelermeer, Moerputten, Diezemonding Het vervolg Wat is

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716 Agendapunt commissie: 5.1 steller telefoonnummer email J. van Doremalen-Olde Agterhuis 3417 Joyce.van.Doremalen- Olde.Agterhuis@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 591708/591716 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

12 JANUARI 2016 ACTIEPLAN TOERISTENPOORTEN INGER VAN DOMMELEN

12 JANUARI 2016 ACTIEPLAN TOERISTENPOORTEN INGER VAN DOMMELEN 12 JANUARI 2016 ACTIEPLAN TOERISTENPOORTEN INGER VAN DOMMELEN ACTIEPLAN Toeristenpoorten Auteur: Inger van Dommelen Opdrachtgever: Gemeente Oirschot Studierichting: Landscape Planning & Development Datum:

Nadere informatie

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME 10 stellingen 1 AUTOROUTES 1 WANDELEN 2 RUITEREN 3 FIETSEN 3 ROUTEGEBONDEN TOERISME Bewegwijzerde autoroutes moeten worden afgeschaft

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk

Welkom. Informatiebijeenkomst Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk Welkom Informatiebijeenkomst Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk Programma 15.00-15.15 uur: Ontvangst met koffie/thee 15.15-15.30 uur: Ontmoeting met onze gastheer en opening door RBT-LvC 15.30-17.00/17.30

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Gemeente Leudal en Roermond Inloopavonden 30 en 31 januari Welkom! Welkom op de eerste inloopavonden voor de haalbaarheidsstudie Hoogwaardige

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Borger-Odoorn Verbinding geeft perspectief

Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Borger-Odoorn Verbinding geeft perspectief Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Borger-Odoorn Verbinding geeft perspectief Dit uitvoeringsprogramma, behorende bij de Structuurvisie Borger- Odoorn, geeft aan op welke wijze de integrale gebiedsvisie

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding. 2. Opbrengst. 3. Vervolg

Inhoud. 1. Inleiding. 2. Opbrengst. 3. Vervolg Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen een proces om onze ambities en ideeën scherper te krijgen. De inhoud in dit verslag kan dus op allerhande

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

De LvC-gemeenten en het Platform onderkennen binnen het bestek van deze uitvoeringsagenda vijf taakvelden.

De LvC-gemeenten en het Platform onderkennen binnen het bestek van deze uitvoeringsagenda vijf taakvelden. 2 e CONCEPT-UITVOERINGSAGENDA RECREATIE EN TOERISME LAND VAN CUIJK Inleiding In het verlengde van de Strategische Visie die de vijf gemeenten van het Land van Cuijk (hierna: LvCgemeenten) eerder vaststelden

Nadere informatie

Organisatievoorstel Routebureau Brabant

Organisatievoorstel Routebureau Brabant Organisatievoorstel Routebureau Brabant versie 31 mei 2012 Bestaande situatie Een betere organisatiestructuur voor beheer, onderhoud en vermarkten van recreatieve routes in Noord-Brabant. Recreatieve routes

Nadere informatie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie 'Uitnodigend Oirschot' - Natuur / landschap: ontwikkeling en beleving - Vrijetijdseconomie - Erfgoed(beleving) - Burgerparticipatie - Versterking

Nadere informatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie Vierde peiling: Gemeente Leusden December 2010 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2010-1739 Datum : december 2010 Opdrachtgever

Nadere informatie

Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006

Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006 Aan de leden van Provinciale Staten Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006 Behandeld door : A.J. Westerink Telefoonnummer : (050) 316 4078 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp : Toeristische

Nadere informatie

Land van Heusden en Altena Ongezien, Ongewoon, Ongekend!

Land van Heusden en Altena Ongezien, Ongewoon, Ongekend! Presentatie: Land van Heusden en Altena Ongezien, Ongewoon, Ongekend! Gezamenlijke raadsbijeenkomst LvHA 18 november 2010 Agenda Economische betekenis toerisme door Wim de Jong Visie en actieplan T&R door

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 310 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame:WADDENBAAI Projectnaam: Waddenbaai Datum:3 september 2018 Bestuurlijke opdrachtgever: Edo Kooiman Ambtelijke opdrachtnemer/projectleider: Hans

Nadere informatie

PROGRAMMA 4: KUNST, CULTUUR EN RECREATIE

PROGRAMMA 4: KUNST, CULTUUR EN RECREATIE PROGRAMMA 4: KUNST, CULTUUR EN RECREATIE Portefeuillehouder: V.M. van de Fliert-Klein Programmacoördinator: J.S.J. Bimmel 4.1 Missie De gemeente Scherpenzeel wil een vitale samenleving zijn waarin inwoners

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Gebiedsopgave Veluwe: VeluweAgenda 1.0 en Uitvoeringsprogramma Veluwe 2017 Portefeuillehouder: Bea Schouten Kerntaak/plandoel: duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer Doel

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Masterplan Orvelte 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Naast het masterplan voor Orvelte is een uitvoeringsprogramma opgesteld met concrete acties die voortkomen uit het

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Cultuur en Recreatie

Uitvoeringsprogramma Cultuur en Recreatie MEMO Uitvoeringsprogramma Cultuur en Recreatie 2020-2023 Algemeen Aan Portefeuillehouders Cultuur en Recreatie Van Marlies van der Linden Datum 20 juni 2019 Verspreiden Nee Kenmerk 19.0011283 Dit uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13...

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13... pagina 1 van 9 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief Maasplassen Nautique Fietsnetwerk provincie

Nadere informatie

Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012

Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012 Gemeenteraad van de gemeente Heusden Postbus 41 5250AA Vlijmen Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012 Geachte gemeenteraad, De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden

Nadere informatie

Stand van zaken Destinatiemarketingorganisatie Holland Boven Amsterdam

Stand van zaken Destinatiemarketingorganisatie Holland Boven Amsterdam Stand van zaken Destinatiemarketingorganisatie Holland Boven Amsterdam Algemeen In 2016 hebben de 18 gemeenten van Noord-Holland Noord besloten destinatiemarketing van het hele gebied Noord-Holland Noord

Nadere informatie

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Evenementenavond Zeist 2018 Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Met dank aan Torenlaan Theater Agenda 19.30 u Welkom en introductie Desirée Bosse (gemeente Zeist) 19.35 u Update RBT Heuvelrug &

Nadere informatie

Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF

Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME 2016-2020 SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF 1 2 INHOUD FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. WAAROM DIT UITVOERINGSPROGRAMMA 3 REGIONAAL

Nadere informatie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Datum : 20 november 2017 Locatie : Gemeentehuis Leens Aanwezig : Edwin van

Nadere informatie

Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers Vereniging Someren Informatieve notitie

Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers Vereniging Someren Informatieve notitie Raadsnotitie Onderwerp: Soort: Opsteller: Portefeuillehouder: Zaaknummer: Documentnummer: Agenda nr. (bijlage bij agendapunt Kadernota) Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers

Nadere informatie

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER Zonder de bal kun je niet kun winnen je niet winnen LUC ABBELOOS WESTTOER LUC ABBELOOS WESTTOER 3.144 km 2 1,2 miljoen inwoners 23% stedelijk 68% landbouw Westtoer Zonder de bal kun je Autonoom Provinciaal

Nadere informatie

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014 Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting 2013 maart 2014 Inleiding Het aanjaagprogramma Recreatie & Toerisme is in november 2009 van start gegaan. Om het effect van de werkzaamheden te meten wordt jaarlijks

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Met dank aan Agenda 14.45 u Inloop en ontvangst 15.00 u Aftrap campagne inclusief overhandiging paspoort met o.a. - Welkom door Sander Jansen, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2012

Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2012 Zaaknummer: OOPPL06 Onderwerp Subsidieafspraken Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) 2012 Collegevoorstel Inleiding De gemeente heeft al vele jaren een subsidierelatie met Stichting Heusdens Buro voor Toerisme

Nadere informatie

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten Algemene doelstelling Programma Stadspromotie Utrecht nationaal en internationaal profileren als een stad met een aantrekkelijk klimaat om te wonen, werken, studeren, leven, bezoeken en investeren. Wat

Nadere informatie

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013 TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID resultaten internetenquête 2013 Opdrachtgever : Gemeente Soest, Nynke Minkema Auteur : VVV Soest, Carla van Asten Datum : 24 april 2013 Inhoud Doel onderzoek Conclusies en

Nadere informatie

STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID

STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID 2011-2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. UITGANGSPUNTEN, DOELSTELLINGEN en KADERS 3 3. HET PROCES 5 4. HET PRODUCT 6 5. DE RISICO S 6 6. TIJD en PLANNING 6 7. COMMUNICATIE 6 Startnotitie

Nadere informatie

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave Ondernemersvereniging Graveon VOORWOORD Deze visie en plan van aanpak voor de start van Centrummanagement Grave is tot stand gekomen door samenwerking

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar

Toeristische visie Regio Alkmaar Toeristische visie Regio Alkmaar Conceptvisie en uitvoeringsagenda Proces Toeristische visie Wat Wanneer 1. Start met de Regio Alkmaar Februari 2. Eerste Regioavond 5 maart 3. Stakeholderbijeenkomst 1

Nadere informatie

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern.

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern. Informatiebijeenkomst 9 juli 2010 Doel van de bijeenkomst: Informeren over: Corio Glana Stand van zaken per highlight in hand-out Voordelen van collectieve aanpak Samenwerking gemeenten, WRO, provincie

Nadere informatie

Commissie bestuur en financiën

Commissie bestuur en financiën Commissie bestuur en financiën Vergadering Agendapunt Consultatie Tussenevaluatie Toeristisch-recreatieve visie Skarsterlân Voorstel De tussenevaluatie Toeristisch-recreatieve visie Skarsterlân voor kennisgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel Bestuursopdracht: beleidsnota recreatie en toerisme. Brunssum, d.d. : Gemeenteblad : 2008/20 Afdeling Nr.

Raadsvoorstel Bestuursopdracht: beleidsnota recreatie en toerisme. Brunssum, d.d. : Gemeenteblad : 2008/20 Afdeling Nr. Raadsvoorstel Bestuursopdracht beleidsnota recreatie en toerisme Brunssum, d.d. 11-12-2007 Gemeenteblad 2008/20 Afdeling Nr. B&S 2007/16656 Portefeuillehouder Heinen Onderwerp Beleidsnota recreatie en

Nadere informatie

Toeristische agenda Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept

Toeristische agenda Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept Toeristische agenda 2016-2023 Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept Waar we vandaan komen; visie uit 2005 De Bevelanden recreëert Thematische regiovisie (Wonen,

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie