GEWOON GOED VOOR HAAKSBERGEN. Verkiezingsprogramma lijst 6. Vrijwilligers hebben recht op ondersteuning! Jong en oud, oud en jong!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEWOON GOED VOOR HAAKSBERGEN. Verkiezingsprogramma lijst 6. Vrijwilligers hebben recht op ondersteuning! Jong en oud, oud en jong!"

Transcriptie

1 GEWOON GOED VOOR HAAKSBERGEN Jong en oud, oud en jong! Vrijwilligers hebben recht op ondersteuning! Sport voor iedereen! Gemeentelijke organisatie... veranderen is noodzaak! Wonen Werk en Welzijn! Verkiezingsprogramma Lees meer op:

2 De heeft, in tegenstelling tot andere jaren en andere partijen, gekozen voor een programma van speerpunten. Dit betekent natuurlijk niet dat alle andere zaken en gebeurtenissen niet onze aandacht hebben en wij die niet zullen volgen. De grote objecten die al jarenlang de politieke agenda bepalen zoals marktplan, de Wilder, Kulturhus, zullen wij in deze beschouwing verder niet betrekken. Wij zijn van mening dat deze onderwerpen dit jaar tot afronding komen. Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan? Gezamenlijk inkoop energie sportverenigingen seniorencafés Sporthal de Els toegankelijk voor gehandicapten AED s Minimabeleid Aanleg fietspad langs de Braamweg Knelpuntenbeleid Herinrichting de Braak Grasbetonstenen buitengebied Rood voor rood en VAB De wil mensen, verenigingen, instellingen, enz. aan de voorkant bij het te voeren beleid betrekken. Niet pas inspraak als plannen er al liggen, maar vooraf meedenken en vooral meepraten bij de ontwikkeling er van. Die inbreng moet dan ook in de plannen tot uiting komen. Luisteren naar de belanghebbenden!

3 VRIJWILLIGERS Er zijn in Haaksbergen duizenden vrijwilligers... Stel je voor dat ze allemaal twee weken gaan staken! Twee weken... Geen seniorencafés Geen bibliotheek Geen sportwedstrijden Geen theater Geen tafeltje-dek-je Geen vrijwillige hulpdiensten Geen vrijwilligerscentrale Geen buurtbus Geen hulp ouders op de scholen Geen oppas Geen... Kortom: de samenleving ligt plat! De gemeente ziet het belang van vrijwilligers zeker, praat at er ook over, maar doet weinig. Een vrijwilligersnota is er niet, want dat onderwerp wordt tondergebracht bij de WMO. Echter in de nota WMO komen ze ook maar weinig aan bod, en evenmin in de plannen voor het Kulturhus. Dat moet moegan G veranderen! dergeren! De wil dat alle vrijwilligers, het van samenleving, ev meer serieus genomen worden. GiGren! G cement Dat de woorden worden Gn oget Gers, illig Hnze onze omgezet in daden. De is daarmee e begonnen nen n door, samen de Stichting Vrijwilligers met Haaksbergen, een bijeenkomst te organiseren voor or iedereen die met vrijwilligerswerk te maken heeft. De uitkomsten ten van deze bijeenkomst moeten worden betrokken bij het beleid. Echt beleid voor de vrijwilligers. Wij gaan er voor!

4 JONG EN OUD - OUD EN JONG De jeugd doet maar wat, hangt een beetje rond, valt anderen lastig,... Stel je voor dat dat klopt, dan... Zien we overal in het dorp groepen jongeren Zien we ze alcohol drinken en roken Zien we ze vernielingen aanrichten, zien we ze... Natuurlijk klopt dat niet! Het overgrote deel van de Haaksbergse jeugd gaat naar school, doet aan sport, maakt muziek, is lid van een vereniging, enz. Maar dat er in Haaksbergen weinig te beleven is voor de jeugd klopt wel! Is er al eens geïnventariseerd wat de jeugd eigenlijk wil? De gaat dat weer doen tijdens een informatie avond waar we alle verenigingen en ook scholen gaan uitnodigen die iets met de jeugd te maken hebben en uiteraard de jongeren zelf! Wij zullen ons, net als voorgaande jaren, inzetten voor het oprichten van een jongerenplatform. Wij willen meer uitgaansmogelijkheden hebben voor de jeugd van 12 tot 18 jaar in Haaksbergen. De ouderen hebben veel te veel te zeuren, bemoeien zich overal mee Stel je voor dat dat klopt, dan. Zien we rijen ouderen voor de loketten van gemeentehuis en Noaberpoort Wil men inspraak in alle plannen die worden ontwikkeld Regent het klachten bij de gemeente over losliggende trottoirtegels enz. Natuurlijk klopt dat niet! Het is wel zo, dat ouderen langer zelfstandig moeten wonen en er is grote behoefte aan woningen voor hen dicht bij de voorzieningen. Die voorzieningen moeten dan zo zijn/worden ingericht dat ze ook goed lijst bereikbaar zijn. 6 Bewegen is belangrijk, voor alle mensen, maar zeker voor ouderen. De faciliteiten daarvoor moeten uitgebreid worden. Verder zijn wij in overleg met de Seniorenraad om samen ideeën te ontwikkelen voor verbeteringen van beleid.

5 DE GEMEENTE De gemeente doet maar wat De gemeente heeft helemaal geen aandacht voor de burgers De gemeente, en vooral de politiek, zit er maar voor zichzelf en niet voor de burgers Stel je voor dat dit klopt, dan... Wordt men maar bij vragen van het kastje naar de muur gestuurd... Moet men tijden wachten om een keer geholpen te worden... Luistert er geen collegelid of raadslid naar vragen of opmerkingen of ideeën van burgers... Dat klopt natuurlijk niet! Ambtenaren ontvangen mensen vriendelijk en de wachttijden zijn niet te lang. Collegeleden en raadsleden zijn altijd bereid naar de burgers te luisteren en mee te denken bij problemen of goede ideeën, mits ze haalbaar zijn. Iedereen vindt het ook belangrijk goed geholpen te worden door medewerkers van de gemeente. Men wil nog steeds graag persoonlijk contact en een goede dienstverlening. Het is belangrijk dat mensen met een goed gevoel het gemeentehuis binnenstappen (is noaberhoes een betere naam?) en vriendelijk te woord worden gestaan door ambtenaren met kennis van zaken. ideeën voor de gemeentelijke organisatie: Ambtenaren overhevelen naar een administratie- en kenniscentrum van gemeenten. Een gemeentehuis met een zo breed mogelijk frontoffice en beleidsmedewerkers(sters) die de input van het kenniscentrum kunnen vertalen naar de Haaksbergse maat. Het resultaat hiervan is dat er een kwaliteitsimpuls komt door kennisuitwisseling met ambtenaren van andere gemeenten dat opdrachten sneller worden afgewerkt dat er geen externe bureaus hoeven worden ingehuurd en een behoorlijke kostenbesparing.

6 SPORT Sporten is veel te duur... Wat nou sport, lekker luieren, lezen, gamen... Sport is onzin, we bewegen al genoeg... Sport... Sport... Stel je voor dat dit klopt, dan hoeven we ons niet meer zo in te spannen om bijvoorbeeld de accommodaties zo goed te houden, maar... Dit klopt niet! Sport is belangrijk voor iedereen! Al jaren wordt in Haaksbergen gezegd dat het belangrijk is de voorzieningen op peil te houden, maar ook voor sport geldt de regel: stilstand is achteruitgang! Voorzieningen moeten meegroeien, waar nodig gemoderniseerd worden en beschikbaar zijn. De wil stimuleren dat mensen die overdag tijd hebben meer gebruik maken van de faciliteiten door aan te geven op welke tijden accommodaties leeg staan en dat moet gelden voor alle accommodaties, binnen en buiten. Begeleiden en toezicht houden kan door mensen die via de gemeente (vrijwilligers)werk moeten verrichten. Geld, dat via Rijk en provincie beschikbaar is voor het stimuleren van sport en beweging, moet hier daadwerkelijk voor worden ingezet. Buurtsportcoaches is een goed begin, maar er kan veel meer gebeuren. Betrek alle partijen, zoals scholen, wijkraden en sportverenigingen hierbij. Gezondheid, beleving, fitheid en gezelligheid! Daarom moeten er mogelijkheden zijn voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen om kennis te maken met sport. Sportstimulering is daarbij heel belangrijk, niet alleen met woorden, maar ook door daden! De heeft zich altijd ingezet voor de sport en zal dat ook blijven doen!

7 WELZIJN WERKEN WONEN Iedereen voelt zich veilig in Haaksbergen... Iedereen wordt gezond oud... Werken is niet leuk, je wordt er moe van, je wordt onderbetaald... Starterswoningen en woningen of appartementen voor jongeren zijn helemaal niet nodig. Stel je voor dat dat klopt, dan hebben we geen blauw meer nodig op straat en hoeven we niet te handhaven dan is de WMO niet nodig dan hoeven we geen bedrijfsterreinen meer in te richten dan hoeven we geen woningen meer te bouwen Natuurlijk klopt dat niet! Blauw op straat moet. Kortere aanrij tijden zijn noodzakelijk. Gemaakte afspraken schreeuwen om handhaving. De maakt zich zorgen over de overdracht door het Rijk van bevoegdheden aan gemeenten op het terrein van de ZORG, zonder voldoende financiële middelen. Mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, dat heeft tot gevolg dat er een zwaarder beroep gedaan wordt op mantelzorgers. De sociale voorzieningen dienen op peil te blijven. Overleg over de voortgang met maatschappelijke organisaties is voor de belangrijk! Revitaliseren van bestaande industrieterreinen moet snel worden aangepakt. Actieve aquisitie om bedrijven naar Haaksbergen te halen. Meer stageplaatsen voor jeugd om de werkloosheid te bestrijden. We hebben in Haaksbergen en de kerkdorpen woningen en appartementen nodig om de leefbaarheid en het voorzieningenniveau op peil te houden. Jongeren moeten de kans krijgen in Haaksbergen te blijven of te komen wonen. Ouderen moeten en willen langer zelfstandig wonen en er is grote behoefte aan woningen dichtbij voorzieningen. Die moeten zo zijn/worden ingericht dat ze ook goed bereikbaar zijn.

8 Kandidaten 1 Joep Oude Groen 5 Johan Kroeze GH Ans Mekking Han Rietman Ellen Wielens Fennie Timmer Gerard Nijhuis Jan ten Brincke

GEWOON GOED (VOOR) HAAKSBERGEN

GEWOON GOED (VOOR) HAAKSBERGEN GEWOON GOED (VOOR) HAAKSBERGEN Leef mee Inspraak Veiligheid denk mee stem mee Welzijn en Mantelzorg Vertrouwd Betaalbare woningen Haaksbergen zelfstandig Sport en bewegen Huishoudelijke hulp Jongeren en

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen.

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Verslag bewonersavond 9 maart Opening wethouder van der Donk Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Van der Donk licht

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht Bloemendaal, 27 september 2017 Bijpraatavond Terugblik en vooruitzicht Welkom Bijpraatavond Vitaal Vogelenzang Doel van de avond Bijpraten over het project: - Terugblik & vooruit kijken Kennismaken Ruimte

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger)

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger) Resultaten per thema Woon en leefomgeving Relatie burgergemeente Gemeentelijke dienstverlening Zorg en Welzijn burgerparticipatie *tevredenheid eigen buurt scoort 7,9 (90% score 7 of * tevredenheid leefbaarheid

Nadere informatie

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen.

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Programma op hoofdlijnen 2018-2022 Samen doen. Verder werken aan geluk, op een stevig fundament Dit programma bevat de belangrijkste uitgangspunten voor de raadsperiode 2018-2022. Alle raadsfracties hebben

Nadere informatie

A D V I E S T E A M V R I J W I L L I G E R S B E L E I D

A D V I E S T E A M V R I J W I L L I G E R S B E L E I D A D V I E S T E A M V R I J W I L L I G E R S B E L E I D V E R S L AG DE JUISTE BALANS: - BETAALD WERK - VRIJWILLIGERSWERK - DE WMO E e n p r o j e c t v a n F N V V r o u w e n b o n d, E n z o v o o

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wmo Wie of wat is de Wmo? Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. - Zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk

Nadere informatie

Plan van Aanpak Vrijwilligerswerk 2007 tot 2011. Aanpakken Maar!

Plan van Aanpak Vrijwilligerswerk 2007 tot 2011. Aanpakken Maar! Plan van Aanpak Vrijwilligerswerk 2007 tot 2011 Aanpakken Maar! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. RONDETAFELGESPREKKEN 2.1 Algemene uitkomsten van de rondetafelgesprekken 2.2 Aanbevelingen professor Meijs

Nadere informatie

Wmo Adviesraad Opmeer

Wmo Adviesraad Opmeer Aan het college van B&W t.a.v. mevrouw E.Deutekom-Muntjewerff Klaproos 1 1716 VS Opmeer Wmo Adviesraad Opmeer Secretariaat Gerda CM. van der Kolk-de Leeuw Klaproos 22 1716 VS Opmeer Tel; 0226-362708 Email:

Nadere informatie

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015 Sociale Kwaliteit Brainstorm 9 december 2015 Aanleiding Nieuw beleid sociale kwaliteit moet ontwikkeld worden. Binnen de Provincie tijdens de vorige Statenperiode is dit thema wegbezuinigd waardoor er

Nadere informatie

Senioren in beweging. Consequenties voor beleid. Zichtbaarheid Organisatie & Speerpunten

Senioren in beweging. Consequenties voor beleid. Zichtbaarheid Organisatie & Speerpunten Senioren in beweging Consequenties voor beleid Zichtbaarheid Organisatie & Speerpunten Meer belangstelling en richting geven aan beleid voor senioren in s Hertogenbosch.. Bijdragen aan een optimaal welbevinden

Nadere informatie

Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel

Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel 2015-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Evaluatie 2013 en 2014... 3 3. Doelen... 4 4. Voor wie: Doelgroepen... 4 5. Wat doen we?... 5 6. Hoe doen we dat?...

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid

Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid 15-^2014 Mail van Gemeente Elburg - Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid Mark Molenaar

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 December 2016 Kenniscentrum MVS Gemeente Schiedam E n q u ê t e h e r i n r i c h t i n g B o t e n b u u r t P a g i n a 1 Inleiding De gemeente Schiedam voert in

Nadere informatie

DORPSAGENDA Gemeente Oegstgeest. mei 2014, Oegstgeest

DORPSAGENDA Gemeente Oegstgeest. mei 2014, Oegstgeest DORPSAGENDA 2014 2018 Gemeente Oegstgeest mei 2014, Oegstgeest 1. Dorpsagenda 2014-2018 Het primaat ligt bij het dorp. De gemeentelijke overheid is dienstbaar aan het dorp en stelt Oegstgeestenaren in

Nadere informatie

WAT VINDT UTRECHT-ZUID?

WAT VINDT UTRECHT-ZUID? WAT VINDT UTRECHT-ZUID? Wijkraadpleging Utrecht-Zuid December 2017 www.ioresearch.nl WIE ZIJN WIJ? I&O Research Onderzoek en advies, voor overheid en non-profit 7 de bureau van Nederland (nr. 1 bij overheid)

Nadere informatie

LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN!

LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN! LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN! Hogere kwaliteit dienstverlening Uitbreiding van voorzieningen Dorpen en kernen blijven bestaan Samenwerking in de regio Praat mee over uw nieuwe gemeente! Wat betekent

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid Alle hens aan dek Presentatie door Gerda van der Lee, Voorzitter Wmo adviesraad s-hertogenbosch 12 maart 2013 De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil dat

Nadere informatie

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden'

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden' Infrastructuur / openbaar vervoer Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Infrastructuur 'Meerdere wegen leiden naar Rome'. Ook in Horst aan de Maas en omgeving zijn verschillende wegen. Ben je het eens

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Respons 67% 33% Ingevuld 67% Niet ingevuld Welke aspecten vindt u belangrijk bij een prettige

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Werkplan. Versie 30 september 2015

Werkplan. Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 mfc t Marheem Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling College van B&W ( )

Portefeuilleverdeling College van B&W ( ) Portefeuilleverdeling College van B&W (2018-2022) 1. Programma Dichtbij en betrokken Portefeuillehouder Meedoen Bestuurlijke vernieuwing Dienstverlening Visie Kwaliteit dienstverlening Communicatie Visie

Nadere informatie

Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid

Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid Page 1 of 4 Willy Schadenberg Van: Mark Molenaar [m.molenaar@nov.nl] Verzonden: donderdag 15 mei 2014 11:07 1 4. 0 6 4 7 5 2 * Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt

Nadere informatie

Leren en Leven. Wat omvat het programma?

Leren en Leven. Wat omvat het programma? Wat omvat het programma? Het programma "" omvat de beleidsvelden: - Basis- en voortgezet onderwijs; - Lokaal onderwijs (achterstanden) beleid, Wet Oké. - Voorschoolse activiteiten (o.a. harmonisatie peuterspeelzaalwerk-kinderopvang);

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven Politieke partijen schrijven op dit moment hun verkiezingsprogramma s. Ze staan daarbij ook open

Nadere informatie

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Als onderdeel van de quickscan Lees dit eerst. Dan kan je de vragenlijst sneller invullen. Door middel van deze vragenlijst willen we weten

Nadere informatie

Beltrum is toe aan de Next step. Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte!

Beltrum is toe aan de Next step. Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte! Beltrum is toe aan de Next step Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte! Maandag 28 november 2016 Beltrum,3.000 inwoners: 1. Bekend van Klompen, Survival,

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Maar de grote vraag blijft waar ligt de prioriteit als je keuzes moet maken?

Maar de grote vraag blijft waar ligt de prioriteit als je keuzes moet maken? algemene beschouwingen Weert 12 november 2015 Onze samenleving verandert. Onze samenleving staat bol van de dynamiek. Een jaar geleden wisten we niet dat de Poort van Limburg leeg zou staan en wisten we

Nadere informatie

Lokale paragraaf gezondheidsnota

Lokale paragraaf gezondheidsnota Lokale paragraaf gezondheidsnota Aanleiding: Gemeenten hebben de wettelijke taak om de gezondheid van hun burgers te beschermen en te bevorderen. Deze taak staat beschreven in de Wet Publieke Gezondheid.

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie Aan : Geriatrisch Netwerk Van : Jan Lam, programmamanager Onderwerp : Ambitie, doelen en activiteiten Geriatrisch Netwerk (versie G [= goed]) Datum : 5-12-2017 Status : Overeengekomen op het overleg van

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven!

Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven! Haaren BiezenmortelEschHelvoirtHaaren Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven! Sterke dorpen zijn vitaal, levensvatbaar, duurzaam en

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Onderwerp Beleidsplannen Sociaal Domein inclusief zeven verordeningen Aan de leden van de raad, Voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK SCHAIJK IN ÉÉN WOORD 3 EVEN OPWARMEN AAN TAFEL! 7 8 9 ANALYSE VAN DE OPBRENGST Trots Samenwerking Werelddorp Verbreden Normen En Waarden Zorg

Nadere informatie

Positieve Gezondheid in Drogeham

Positieve Gezondheid in Drogeham Positieve Gezondheid in Drogeham Samenwerkingsbijeenkomst De Tarissing Dinsdag 22 januari 2019 Samenwerkingsvraag huisarts Professionals gemeente en gezondheidszorg Vertegenwoordigers/bewoners Drogeham

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1 Startnotitie Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014 Versie: 21 april 2011 1 1. Aanleiding 1.1. Voor u ligt de startnotitie vrijwilligersbeleid, directe aanleiding voor deze startnotitie

Nadere informatie

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG PROVINCIAAL BELEID In maart 2015 zijn er weer provinciale statenverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving Mantelzorg valt buiten de definitie van vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Dienstverleningsvisie gemeente Heerde Versie 31 juli 2014 Pagina 1 Inleiding De gemeente Heerde ontvangt dagelijks haar klanten om producten of diensten te verlenen. Deze

Nadere informatie

Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost. 0.3 concept 14 juni 2012

Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost. 0.3 concept 14 juni 2012 Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost 0.3 concept 14 juni 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Doel klankbordgroep 4 Rol van de klankbordgroep

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Resultaten Brainstormen en Clusteren

Resultaten Brainstormen en Clusteren Pagina: 1 Resultaten Brainstormen en Clusteren Item 1: Waarover maak je je zorgen als je denkt aan de leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid in Hooge? Item-Informatie: Waarover maak je je zorgen

Nadere informatie

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar

Nadere informatie

Zorgen doen we samen

Zorgen doen we samen Visie Welbevinden Ingangsdatum: 1-3-2018 Evaluatiedatum:1-6-2020 Revisiedatum: Status: Vastgesteld Advies/instemming OR Akkoord Advies/instemming C(CR) Akkoord Vastgesteld door: Beleids-eigenaar: MT Manager

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

Motierapportage vanaf januari 2010

Motierapportage vanaf januari 2010 Motierapportage vanaf januari 2010 Datum vergadering Motie Indiener(s) Inhoud Strekking Stand van zaken (in te vullen door college) Ambtelijk 22 februari 2010 I VVD Centrum ontwikkeling Rhoon het college

Nadere informatie

Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet

Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet Artikel 12 VN Kinderrechtenverdrag De Staten die partij zijn, verzekeren het kind dat in staat is zijn of haar eigen mening te vormen, het

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Bijlage 1 Ervaringen & lessen uit een half jaar interventieteam Naar aanleiding van punt 1 van de motie werd per 1 januari 2015 een interventieteam ingericht. Dit interventieteam kreeg als opdracht: a.

Nadere informatie

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid:

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid: Algemeen Het CDA baseert zijn politiek op vier pijlers: Gerechtigheid, Gespreide Verantwoordelijkheid, Solidariteit en Rentmeesterschap. Grote woorden, die tegelijk concrete handvatten bieden voor de alledaagse

Nadere informatie

De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen

De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen Inhoudsopgave Titel beleidsnota onder titel (optioneel) De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen Stap voor stap op weg naar een nieuwe samenleving 1 Stap voor stap naar een nieuwe

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder,

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder, Voorwoord Beste Heerhugowaarder, In dit verkiezingsprogramma 2014 hebben wij onze standpunten en visie in tien thema s kort en bondig weergegeven. Onze visie komen voort uit de sociaalliberale keuzes van

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende 2018-2022 Heeze-Leende, een gemeente waar iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij, kan wonen waar hij of zij wil en kan genieten van uitstekend onderwijs

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent :

Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent : Verkiezingsprogramma VVD, gemeenteraadsverkiezingen Grootegast 2010-2014 De VVD is een liberale partij verankerd op sterke pijlers, dat betekent : Vrijheid ; De vrijheid hebben zichzelf te zijn in geestelijk,

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen?

Gemeenteraadsverkiezingen. Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen? Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen? Waarom deze verkiezingen voor maatschappelijke organisaties en ondernemingen van belang zijn? Gemeenten krijgen een uitbreiding

Nadere informatie

Jongerenberaad gemeente Enschede // Jeugd armoede. Jeugd armoede in Enschede, bekeken vanuit de ogen van Enschedese jongeren. Johanneke ten Broeke

Jongerenberaad gemeente Enschede // Jeugd armoede. Jeugd armoede in Enschede, bekeken vanuit de ogen van Enschedese jongeren. Johanneke ten Broeke Jongerenberaad gemeente Enschede // Jeugd armoede Jeugd armoede in Enschede, bekeken vanuit de ogen van Enschedese jongeren. Johanneke ten Broeke Inleiding In onderstaand verslag zijn de ideeën van het

Nadere informatie

De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen

De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen De toekomst van gezondheid, zorg, wonen, opvoeden, werk en inkomen Stap voor stap op weg naar een nieuwe samenleving 1 Gemeenten krijgen de komende jaren steeds meer taken in de ondersteuning van inwoners

Nadere informatie

Het CDA staat voor : de kracht van de samenleving.

Het CDA staat voor : de kracht van de samenleving. Zelfbewust samen De kracht van Landerd Verkiezingsprogramma CDA Landerd 2014-2018 Het CDA staat voor : de menselijke maat. - Ieder mens vormt een onderdeel van de samenleving. Als deelnemers aan die samenleving

Nadere informatie

Voorzieningen voor ouderen: u kunt uw advies uitbrengen!

Voorzieningen voor ouderen: u kunt uw advies uitbrengen! Voorzieningen voor ouderen: u kunt uw advies uitbrengen! Welke voorzieningen moeten volgens u absoluut voorhanden zijn voor ouderen die thuis wonen en voor zichzelf moeten zorgen? Iedereen mag meedenken

Nadere informatie

TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS

TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS EVEN VOORSTELLEN Joke Roeterdink, Senior Projectcoördinator 06 13 74 06 34 VOORBEELDEN Gemeente of gemeentelijk sportbedrijf Geldstromen op basis van budgetovereenkomsten

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

Bouwstenen nota volksgezondheid Renate Martens en Ivanka van der Veeken. Gemeente Drimmelen GGD West-Brabant:

Bouwstenen nota volksgezondheid Renate Martens en Ivanka van der Veeken. Gemeente Drimmelen GGD West-Brabant: Bouwstenen nota volksgezondheid 2013-2016 Gemeente Drimmelen GGD West-Brabant: Renate Martens en Ivanka van der Veeken Bouwstenen Evaluatieverslag nota volksgezondheid 2008-2011 Landelijke nota gezondheidsbeleid

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Enquete ouders timmerdorp 2011. Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering

Enquete ouders timmerdorp 2011. Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering Enquete ouders timmerdorp 2011 Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering Bestuur timmerdorp Egmond Binnen, april 2012 Inhoudsopgave 1 Enquête ouders timmerdorp 2011...3 2 Samenvatting enquête en

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Procesvoorstel co-creatie.

Procesvoorstel co-creatie. Procesvoorstel co-creatie. Beleid voor mantelzorgers, vrijwilligers en ouderen. J. Heijdens en Mariska Belliot 21-03-2017 2017 Naam opsteller J. Heijdens en Mariska Belliot Datum vaststelling 16-03-2017

Nadere informatie