Ledenbrief Univé Oost

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ledenbrief Univé Oost"

Transcriptie

1 Ledenbrief Univé Oost Uitgave 7 Oktober 2011 Verder o.a. in deze Ledenbrief: Aandacht voor leven Juridische hulp dichtbij Univé Oost gaat ledenkapitaal terugbetalen Uitnodiging Ledenbijeenkomst Column Datum 17 nov Ontvangst uur Start uur Locatie stadion de Vijverberg Doetinchem Univé Oost is een Coöperatieve vereniging die het ledenbelang en de ledenbetrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. We willen dicht bij onze leden staan. Dit vullen we onder andere in door op meerdere plaatsen in ons werkgebeid vestigingen te hebben, ledenbrieven uit te geven en tweemaal per jaar een ledenbijeenkomst te organiseren. Op 17 november a.s. organiseren wij een ledenbijeenkomst in Doetinchem in het stadion van De Graafschap. Met gepaste trots laat ik u weten dat de heer Foppe de Haan als spreker aanwezig zal zijn. Uiteraard stellen wij uw aanwezigheid op 17 november zeer op prijs. De manier waarop u zich kunt aanmelden vindt u verderop in deze ledenbrief. Voor de tweede Ledenbijeenkomst van dit jaar hebben wij Foppe de Haan als gastspreker uitgenodigd. Kijk voor het programma van deze informele bijeenkomst op pagina 3. Schrijf u snel in om zeker te zijn van een plaats. Dit kan eenvoudig via onze website of door de antwoordstrook op de adresdrager ingevuld aan ons te retourneren. Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 6 november a.s. Ook in deze ledenbrief vindt u weer allerlei wetenswaardigheden. Ik wens u veel leesplezier en graag tot ziens op 17 november a.s.! Met vriendelijke groet, B.C. Reinders Algemeen Directeur Univé Oost Daar plukt ú de vruchten van!

2 Aandacht voor leven Ledenbrief Univé Oost Met het project aandacht voor leven is per 1 januari jl. binnen Univé Oost de levenadvies-afdeling ingericht. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer of via Professionals verzorgen de advisering op het terrein van levensverzekeringen en pensioenen. Misschien denkt u, dat deden ze toch al bij Univé? Dat klopt inderdaad, dat doen we zelfs al jaren. Echter door de toenemende deskundigheidseisen en wetgeving, die geregeld worden aangepast, is het van het grootste belang dat onze adviseurs ook daadwerkelijk professionel kunnen zijn in deze specifieke adviestak. We noemen dat specialiseren. En op die manier weet u zeker dat u altijd met de juiste adviseur van Univé spreekt. Zo hebben we dat eerder al met onze hypotheekadviseurs gedaan. Door de recente fusie én de daardoor bereikte schaalgrootte hebben we dit nu ook voor de levenadvisering kunnen inrichten. Graag stellen wij onze levenadviseurs aan u voor. Voor de Twentse kantoren zijn Janet Stevens en Martin Olydam uw gesprekspartners, voor de Gelderse kantoren Jacqueline Bergervoet en Robert Veerbeek. Van links naar rechts: Martin Olydam, Janet Stevens, Robert Veerbeek en Jacqueline Bergervoet. Spreker Ledenbijeenkomst: Foppe de Haan Foppe de Haan was jarenlang de coach van SC Heerenveen. Vanuit de eerste divisie promoveerde SC Heerenveen met Foppe de Haan naar de eredivisie. Onder zijn leiding haalde de Friese club tot twee keer toe de finale van de Nederlandse beker en in 2000 werd kwalificatie afgedwongen voor de Champions League. Na 20 jaar in Heerenveen gewerkt te hebben was Foppe de Haan toe aan een nieuwe uitdaging. Bij de KNVB werd hij aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. Bij zijn eerste toernooi als coach (WK onder 20 in eigen land) werd Foppe de Haan uitgeschakeld in de kwartfinales. Successen volgden in 2006 en Beide jaren wist Foppe de Haan met Jong Oranje Europees Kampioen te worden. Van een groep jonge talenten met verschillende (culturele) achtergronden wist hij een winnend team te smeden. Tegenwoordig is hij actief als trainer van Ajax Cape Town. In 2006 én 2007 coachte hij de jonge talenten naar het Europees Kampioenschap. Wanneer de oude meester begint met spreken is iedereen stil. Met zijn verhalen weet hij iedereen te boeien. Ontwapenend, nuchter en relativerend vertelt Foppe de Haan zijn visie over samenwerken, presteren en motiveren. Foppe de Haan is authentiek in zijn werkwijze en authentiek in zijn presentaties. De nuchtere Fries vertelt met een vleugje humor relativerend over zijn rol als coach in de presentatie van een schouderklopje krijgt niemand een blessure. Een geweldige spreker dus voor onze Ledenbijeenkomst!

3 Victor Veilig Univé Oost en Veilig Verkeer Nederland (VVN), partners op het gebied van verkeersveiligheid, zijn samen de campagne de scholen zijn weer begonnen gestart. Daarbij werd gebruik gemaakt van Victor Veilig, een opvallende waarschuwingspop die automobilisten attent maakt op de aanwezigheid van kinderen in het verkeer. Helaas vallen er ieder jaar onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer dan 600 gewonden. De al meer dan 20 jaar lopende campagne van VVN de scholen zijn weer begonnen blijft nog steeds hard nodig. Op 15 augustus jl. werden de Victor Veilig poppen op de eerste schooldag in Doetinchem geplaatst bij een gevaarlijk kruispunt. In de weken daarna doken op verschillende plaatsen nabij scholen en gevaarlijke kruispunten in Oost Gelderland en Twente de Victor Veilig poppen op. Univé Oost heeft meer dan 200 Victor Veilig poppen beschikbaar gesteld aan scholen en buurten en hoopt op die wijze een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid voor kinderen. Enthousiaste reacties na Erica Terpstra Bijna 400 leden bezochten dinsdag 24 mei jl. de eerste Ledenbijeenkomst van Deze avond werd gehouden in de sfeervolle ambiance van Luttikhuis te Deurningen. Bé Reinders, algemeen directeur, opende de avond en informeerde de aanwezigen over de laatste stand van zaken m.b.t. de Coöperatie Univé en Univé Oost. Victor Veilig bij gevaarlijke kruispunten. Programma Ledenbijeenkomst Op donderdag 17 november a.s. organiseren wij onze tweede informele Ledenbijeenkomst. Dit keer verwelkomen wij u graag bij voetbalstadion de Vijverberg in Doetinchem. Vervolgens was het woord aan gastspreekster Erica Terpstra. Zij hield op de haar bekende super enthousiaste wijze een energiek betoog over samenwerken. Ook wist zij het aanwezige publiek te boeien met verhalen en anekdotes over haar tijd als voorzitter van NOC*NSF. Univé Oost kijkt terug op een zeer geslaagde Ledenbijeenkomst en bedankt de aanwezige leden voor hun komst. Stadion De Vijverberg, bakermat van De Graafschap B.V., ligt op een unieke locatie; aan de rand van de stad Doetinchem en pal naast de bossen. Het adres van Stadion De Vijverberg is: Lijsterbeslaan 101A, 7004 GN Doetinchem Het programma is als volgt: uur ontvangst uur algemene informatie Univé Oost en coöperatie Univé uur lezing van Foppe de Haan uur afsluiting / borrel Vergeet u zich niet voor 6 november a.s. aan te melden voor deze boeiende avond via U kunt ook de antwoordstrook onderaan de adresdrager aan ons terugsturen. Gastspreekster Erica Terpstra en Algemeen Directeur Univé Oost Bé Reinders.

4 Ledenraad Univé Oost Ledenbrief Univé Oost Het afgelopen half jaar zijn we als Ledenraad weer een aantal malen bij elkaar geweest. Op 10 mei jl. hebben we een thema bijeenkomst gehouden onder de bezielende leiding van prof. dr. ir. Gert van Dijk, die ons vertelde over de rol van een Ledenraad binnen een coöperatiemodel als Univé en over het belang van Good Governance. Hierbij benadrukte hij vooral het feit dat de leden van de Ledenraad moeten weten wat er leeft bij de leden en dat juist zij de vertaalslag moeten maken, van de leden naar de organisatie en van de organisatie naar de leden toe. Dit heeft ertoe geleid dat we als Ledenraad willen proberen om een duidelijk gezicht naar buiten toe te krijgen en dat hebben we letterlijk opgevat door een smoelenboek te maken welke we op de website gaan plaatsen. Dit smoelenboek is bij uitkomen van dit schrijven nog in de maak. Bereikbaar zijn en blijven we natuurlijk via het secretariaat: Naast deze leerzame avond was er ook nog de succesvolle en goed bezochte Ledenbijeenkomst, met als speciale gast mevrouw Erica Terpstra. Zij sprak over vertrouwen en samenwerking. Iets wat we als Ledenraad samen met de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen als uitgangspunt hebben binnen Univé Oost. Aan de hand van enkele anekdotes, uit haar tijd als staatssecretaris van VWS, vertelde Erica over wat lef en ambitie met mensen en organisaties kan doen. Een echt hart onder de riem voor onze organisatie. Op 1 juni jl. was er nog een reguliere vergadering van de Ledenraad, waarbij naast financiële zaken en de benoeming van 2 vrouwelijke leden van de RvC, het fonds voor goede doelen: het Univé Oost Fonds op de agenda stond. Het fonds, dat dit jaar is opgericht, zal maximaal 12 goede doelen, met een sociaal karakter, een financiële ondersteuning geven. Uit de Ledenraad is een commissie samengesteld die zich over de uiteindelijke toekenning gaat buigen. De commissie bestaat uit vijf leden van de Ledenraad ondersteund door Toine Faber en Stéphanie Brandt. U kunt nog tot 1 december a.s. projecten aanmelden. Op de website vindt u alle informatie onder het kopje Univé Oost Fonds. De vakantie zit er al weer enige tijd op, en voor het najaar staan er nog enkele zaken op de agenda. Onder andere de laatste vergadering van de Ledenraad op 22 november Graag tot ziens, Hartelijke groet, Gerda ter Denge Voorzitter Ledenraad Univé Oost Opening vestiging Winterswijk Op 10 september jl. werd de 14e winkel van Univé Oost geopend. Ruim 170 bezoekers zijn een kijkje komen nemen in het zeer bijzondere kantoorpand aan de Zonnebrink in Winterswijk. Inderdaad een zeer bijzonder pand voor een kantoorlocatie. We moesten er dan ook even doorheen kijken aldus Eddie ter Beest, regiomanager bij Univé Oost. Maar toen we eenmaal de mogelijkheden zagen die dit pand biedt, was de keuze snel gemaakt. Door de overname van de assurantieportefeuille van Wenzel Spellbrink Assurantiën is het aantal klanten in deze regio sterk gestegen. Opgeteld bij onze bestaande klanten bedienen we nu meer dan klanten in dit gebied. Met deze nieuwe servicewinkel brengen wij Univé ook bij onze klanten in Winterswijk dichtbij. En dichtbij zijn is een belangrijke kernwaarde van Univé Oost. Want ondanks dat veel zaken via Internet geregeld worden, blijven onze servicewinkels zeer druk bezocht. Een duidelijk signaal dat persoonlijk advies nog steeds zeer gewenst is.

5 Al uw juridische problemen U kunt al uw juridische problemen voorleggen aan de Univé Jurist Eddy Dijk. Dit kunnen consumentenzaken zijn, zoals een geschil met een winkelier of de telecomaanbieder. Ook als u dreigt te worden ontslagen kunt u bij de Univé Jurist te rade gaan. Als u ondernemer bent, legt u zaken als wanbetalers, algemene voorwaarden of vergunningen aan de Univé Jurist voor. De Univé Jurist schakelt waar nodig één van de 200 andere juristen van Univé in voor uw vraagstuk. De Univé Jurist Juridische hulp dichtbij Als u ziek wordt dan belt u een dokter. Lekt de kraan dan belt u de loodgieter. Maar wat als een winkelier zijn afspraken niet nakomt, u plotseling ontslagen wordt of u ellende heeft met uw telecomaanbieder? Dan moet u ineens op zoek naar iemand die u juridische ondersteuning kan bieden. Maar wie is er gespecialiseerd in uw probleem? En wat gaat dat wel niet kosten? Univé heeft daarom de Univé Jurist. U kunt altijd bij hem terecht. Met of zonder Univé Rechtsbijstandverzekering, de Univé Jurist helpt u graag. En het eerste half uur kost u helemaal niets! Door Univé Oost is de nieuwe dienst, de Univé Jurist, geïntroduceerd die voor u bereikbaar is via uw regiokantoor. De Univé Jurist, Eddy Dijk, behandelt uw juridische vragen en problemen. Univé Oost wil haar leden meer service bieden. Veel mensen hebben namelijk moeite met het vinden van een oplossing voor juridische vraagstukken en uitgebreide kennis over juridische zaken is niet altijd aanwezig. Daarnaast is de drempel soms hoog om bij een advocaat binnen te stappen en hem of haar een probleem voor te leggen. Dat moet gemakkelijker kunnen, is de opvatting bij Univé Oost, vandaar dat de Univé Jurist in het leven is geroepen. Voor iedereen Natuurlijk geeft Univé uitstekende juridische ondersteuning aan mensen en bedrijven die hiervoor verzekerd zijn via een rechtsbijstandverzekering of een rechtshulpverzekering. Bij Univé in Assen zijn hiervoor ruim 200 juristen actief om verzekerden bij te staan en advies te geven. Univé Oost gaat nog een stap verder door juridische hulp aan te bieden aan iedereen met een juridisch probleem, dus ook voor niet-verzekerden. Dit gebeurt in de vorm van de Univé Jurist. Als iemand aanklopt bij één van de regiokantoren kan hij of zij zijn juridisch probleem voorleggen aan de Univé Jurist, mr. Eddy Dijk. Het eerste half uur van het gesprek is gratis. De ervaring leert dat na dit halve uur in een aantal gevallen het probleem is opgelost of er geen actie meer nodig is omdat het voor de vragensteller duidelijk is hoe het zit. Ook als u, in aanvulling op het adviesgesprek van een half uur, meer juridische ondersteuning nodig heeft, staat de Univé Jurist voor u klaar. Bent u bij Univé verzekerd voor rechtsbijstand en valt uw probleem onder de dekking, dan wordt in veel gevallen alles kosteloos voor u geregeld. Heeft u geen rechtsbijstandverzekering of valt uw probleem buiten de dekking? Dan zijn er wel kosten verbonden aan de ondersteuning van de Univé Jurist. Maar wel tegen een veel lager uurtarief dan gemiddeld in de markt. Trouwens, de Univé Jurist maakt eerst een duidelijke offerte voordat hij verder gaat. U kunt eerst rustig bekijken wat de Univé Jurist voor u kan betekenen en wat dat gaat kosten. Deskundig antwoord Het belangrijkste is dat u voortaan bij Univé Oost deskundige hulp krijgt bij uw juridische probleem, los van de vraag of u hiervoor verzekerd bent. Kiest u het liefst voor zekerheid dan is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Uiteraard biedt Univé deze verzekeringen aan met een aantrekkelijke premie. Zo schakelt u de Univé Jurist in Neem contact op met het Univé kantoor bij u in de buurt, bel of mail naar Univé Jurist Eddy Dijk Persoonlijk, deskundig en dichtbij De Univé Jurist, Mr. Eddy Dijk. Hij lost juridische vraagstukken op voor verzekerden en nietverzekerden

6 Ledenbrief Univé Oost Wijzigingen in het beloningsmodel Graag informeren wij u over enkele door minister De Jager aangekondigde wetswijzigingen die betrekking hebben op de beloning die tussenpersonen ontvangen. Provisie Een tussenpersoon adviseert en bemiddelt bij het aanbieden van financiële diensten, zoals verzekeringen. Tot op heden ontvangt de tussenpersoon hiervoor een beloning in vorm van provisie. Deze vergoedt de maatschappij waar de verzekering is ondergebracht aan de tussenpersoon. Een compensatie voor de kosten die de tussenpersoon maakt bij zijn advies- en administratieve werkzaamheden. De provisie is verwerkt in de premie die u als verzekeringnemer betaalt. De overheid heeft aangekondigd dat per 2013 géén provisie meer mag worden uitbetaald aan de tussenpersoon op bepaalde producten, zoals levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Per 2012 zal al een andere verplichting gelden voor overige verzekeringsproducten, zoals bijvoorbeeld een auto- of caravanverzekering. Als u dat wenst, wordt u dan al geïnformeerd over de hoogte van de provisie op de door u afgesloten schadeverzekering. Waarom wij u hierover informeren Diverse marktpartijen stappen al voor de datum van invoering van deze wets wijzigingen over op een andere beloningsvorm. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met abonnementsystemen. Bij deze systemen betaalt de klant maandelijks een vast bedrag per verzekering aan zijn tussenpersoon als vergoeding voor de geleverde diensten. De premie van de verzekering die via een abonnement loopt, zal naar verwachting lager zijn. Dit komt omdat het provisiedeel er uit is gehaald. Wij denken dat een abonnementsysteem prima kan werken. Het kan echter ook belastend zijn voor u als klant. U krijgt naast de normale premiebetaling ook te maken met de betaling van het abonnement aan de tussenpersoon. Premievergelijking Het vergelijken van premies tussen de diverse aanbieders wordt er niet eenvoudiger op. Gaat u zelf premievergelijkingen maken tussen diverse aanbieders? Houd u dan ook rekening met de provisie. Dat doen wij uiteraard ook voor u wanneer wij een premievergelijking maken. Wij vergelijken graag appels met appels en geen appels met peren! Beloningsvorm Univé Oost Univé Oost werkt ook als tussenpersoon. Wij kiezen vooralsnog niet voor een abon ne ment - systeem. Daarmee kiezen wij voor eenvoud naar u als klant toe. Vanzelfsprekend informeren wij u graag over de hoogte van de door ons te ontvangen provisie. Voor de producten waar straks géén provisie meer mag worden vergoed, gaan wij een alternatieve beloningsvorm voor onze dienst verlening hanteren. Een vergoeding die qua hoogte past bij de geleverde dienst. Want net zoals bij de beloning op basis van provisie, zal de adviesvergoeding in welke vorm dan ook gebaseerd zijn op ons coöperatieve gedachtegoed. Dit gedachtegoed komt er kortweg op neer dat wij géén winstoogmerk kennen. Nu niet en bij een ander soort beloning ook niet. Dat is een belang rijke kernwaarde van Univé Oost en daar plukt u de vruchten van! Wanneer u een verzekeringsproduct heeft waar straks geen provisie meer over mag worden verstrekt, informeren wij u op tijd over onze aantrekkelijke mogelijkheden. Vragen Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u op pagina 11. Zekur Zorg en Zekur Wonen zeer succesvol Zekur is het jongerenlabel van Univé voor zorg- en woonverzekeringen. Univé heeft met Zekur precies in de roos geschoten. De Zekur zorgverzekering is inmiddels het snelst groeiende zorgproduct. En met de goedkoopste premie van Nederland vinden steeds meer jongeren de weg naar deze unieke Zorgverzekering. Ben je 18 jaar of ouder maar nog niet verzekerd bij Zekur? Kijk dan snel op en bespaar tot wel 50,- per maand op de premie van de basisverzekering. Het Zekur label is uitgebreid met Woonverzekeringen. Snel, goed en goedkoop verzekerd op het jongerenlabel van Univé. Ga naar en sluit direct af.

7 Univé Oost gaat ledenkapitaal terugbetalen Univé Oost is een Coöperatieve vereniging. Een vereniging heeft leden en dat is bij Univé Oost ook zo. De leden van de Coöperatieve vereniging Univé Oost zijn diegenen die een brandverzekeringspolis hebben afgesloten bij Univé Oost. Een kenmerk van een vereniging is dat deze wordt gefinancierd door haar leden. Ook dat is bij Univé Oost aan de orde. De leden hebben ervoor gezorgd dat Univé Oost (start)kapitaal heeft om de vereniging te runnen. Het kapitaal dat daarvoor door de leden beschikbaar is gesteld heet Ledenkapitaal. Van ieder lid is precies bekend hoeveel zij/hij aan ledenkapitaal heeft opgebouwd bij de Coöperatie Univé Oost. Dit varieert van nihil tot enkele duizenden euro s. Naast ledenkapitaal heeft Univé Oost in de loop van de tijd ook eigen vermogen opgebouwd. Inmiddels heeft dit eigen vermogen een omvang gekregen dat voldoende is voor de bedrijfsvoering. Het ledenkapitaal is niet meer echt nodig, Univé Oost kan ook wel zonder. Het ledenkapitaal heeft daardoor z n functie verloren. Het bestuur van Univé Oost heeft aan de Ledenraad voorgesteld het ledenkapitaal terug te betalen aan de leden. De ledenraad heeft hiermee inmiddels ingestemd. Wat betekent dit voor u als lid? Voor u als lid is het allereerst van belang te weten of op uw naam ledenkapitaal is opgebouwd. Dit kunt u zien op de prolongatienota (jaarnota). Als u ledenkapitaal heeft opgebouwd staat dit onderaan de nota gespecificeerd onder het kopje saldo ledenkapitaal. Het gehele saldo ledenkapitaal zal niet in één keer worden uitgekeerd. Besloten is dit in drie gelijke termijnen te doen. De eerste termijn, 1/3 deel, zal in 2012 worden uitgekeerd, de volgende in 2013 en de laatste in De uitkering van het ledenkapitaal wordt in mindering gebracht op de jaarpremie. Een en ander wordt gespecificeerd op uw prolongatienota. Univé Oost heeft de RTV-Oost uitzending Het leukste dorp van Overijssel gesponsord. Kijkers konden hun stem uitbrengen op een dorp naar keuze in Overijssel. Tijdens de RTV Oost Zet m op 11 Tour in juli en augustus kregen negen dorpen de gelegenheid om zichzelf op Radio en TV Oost te presenteren aan de rest van de provincie. Na een tweede stemronde kwamen er drie finalisten uit de bus. Op zaterdag 17 september werd in een spectaculaire live tv-uitzending gestreden om de titel Leukste Dorp van Overijssel Uiteindelijk werd Borne uitgeroepen tot het leukste dorp van Overijssel. Het programma heeft voor veel public i - teit gezorgd voor de deelnemende dorpen waarbij inwoners en dorpsvertegenwoordigers de kans kregen hun dorp op radio en tv te promoten. Aanhangwagen Univé Oost Univé Oost Fonds Onze aanhangwagen is inmiddels een vertrouwd beeld geworden in de regio. Als klant van Univé Oost kunt u hem gratis lenen. Zit u verlegen om wat extra laadruimte? Neemt u dan contact met ons op via Wij kijken voor u na of de aanhanger beschikbaar is in de door u aangegeven periode. Univé is als lokale verzekeraar nauw verweven met de plaatselijke en regionale samenleving. Het ledenbelang en de lokale, maatschappelijke betrokkenheid staan hoog in het vaandel. Dit laten wij onder andere zien in onze regionale sponsoring. Om dit nog meer tot uitdrukking te brengen is het Univé Oost Fonds opgericht. Dit jaar stellen wij maar liefst 12 keer 2.500,- beschikbaar. Kent u een project dat een bijdrage kan gebruiken? Kijk dan voor meer informatie en de voorwaarden snel op De aanmeldtermijn sluit namelijk op 1 december a.s.

8 Ledenbrief Univé Oost Willem Ketting loopt voor Nierstichting Wellicht geen onbekend gezicht voor u. Onze hypotheekadviseur Willem Ketting (47). Willem is vanaf zijn 20ste levensjaar chronisch nierpatiënt. Op zijn 30ste was hij zo ziek dat de artsen dachten dat hij aan de nierdialyse zou komen en op de wachtlijst voor een donornier zou komen te staan. Gelukkig is het niet zo ver gekomen. Dankzij een aangepast voedingspatroon, en goede begeleiding van zijn mesoloog en osteopaat is het steeds een stukje beter gegaan met hem. Vanaf zijn 40ste jaar is de situatie redelijk stabiel. Zijn nierfunctie is op dit moment ongeveer 70%. Marathon Bremen Op 2 oktober 2011 loopt Willem een hele marathon in Bremen voor de Nierstichting. Hiervoor heeft hij toestemming van zijn internist. Willem: De reden dat ik deze marathon wil gaan lopen is dat ik aan mezelf en aan andere mensen wil laten zien dat je soms meer kunt dan dat je denkt ondanks een ziekte. Vanzelfsprekend steunt Univé Oost de deelname van Willem door middel van een donatie aan de Nierstichting. Op Willems website kunt u Willem volgen, een steun betuiging achterlaten of eventueel een donatie doen. De Nierstichting Op dit moment is de beste behandeling voor ernstig nierfalen een niertransplantatie. Maar door het tekort aan orgaandonoren is een groot aantal van de nierpatiënten aangewezen op dialyse. Een groot nadeel is dat dialyse de functie van nieren beperkt en met pieken en dalen overneemt. Een nierpatiënt zou zich veel fitter voelen als het bloed continu - 24 uur per dag - gezuiverd wordt. De ontwikkeling van een implanteerbare kunstnier - die binnen het lichaam voortdurend alle functies van een gezonde nier nabootst - is dan ook de ultieme droom van de Nierstichting. Maar zo n traject is complex én neemt vele jaren in beslag. De eerste stap op deze lange weg is de ontwikkeling van een draagbare variant van de dialyse: de draagbare kunstnier. Net als de eigen nieren kan dit apparaat het bloed continu zuiveren. Als dat lukt, betekent dat al een enorme stap vooruit in het leven van talloze nierpatiënten. De patiënt hoeft dan niet langer drie keer per week vele uren naar een dialysecentrum. Dat geeft meer vrijheid en leidt waarschijnlijk ook tot minder complicaties. Er is nog veel kostbaar onderzoek nodig voordat een goed werkend prototype draagbare kunstnier beschikbaar is. De Nierstichting geeft mensen met een nierziekte een toekomst! Univé in de prijzen Dat leverde Univé een eerste positie op binnen de branche Verzekeraars. Het was voor Univé niet de eerste keer. Wij zijn er erg trots op dat wij nu voor het derde achtereenvolgende jaar deze eervolle vermelding krijgen! Bij de jaarlijkse verkiezing Klantvriendelijkste bedrijf 2011 werd eind september jl. bekend dat Univé de meest klantvriendelijke verzekeraar van 2011 is. Univé behaalde een gemiddelde totaalbeoordeling van 8.14, en scoorde met name goed op de criteria die klanten volgens dit onderzoek het belangrijkst vinden: niet moeilijk doen en beschikbaar zijn. De verkiezing Aan de verkiezing, een initiatief van onderzoeksbureau MarketResponse en auteur Egbert Jan van Bel, gaat een representatief onderzoek onder consumenten vooraf. Daarin wordt de consument gevraagd de klantvriendelijkheid van de bedrijven waar men klant is te beoordelen. Consumenten bepalen dus welk bedrijf wint. Daarnaast wint Univé dit jaar opnieuw de Incompany Award voor de beste zakelijke verzekeraar (bron: Blauw Research). Het is de zesde keer dat Univé deze Award in ontvangst mag nemen. De resultaten van het onderzoek zijn eind september gepubliceerd in een speciale uitgave van het blad Incompany. Univé is erg blij met deze prijs en bedankt haar zakelijke klanten, die jarenlang hun verzekeringen aan ons toevertrouwen. Onderzoek In opdracht van Vondel Publications heeft onderzoeksbureau Blauw Research voor de achtste keer het onderzoek uitgevoerd onder zakelijke beslissers naar hun tevredenheid over adviesbedrijven in Nederland. Univé scoorde op alle vier de categorieën knowhow, prijs, service en resultaat het hoogste. De zakelijke klanten waardeerden Unive met uitspraken als Korte lijnen zijn cruciaal bij een verzekeraar en Alles draait om onderling vertrouwen tussen de verzekeraar en jou.

9 e-support: de snelste weg tussen help! en hulp Gestolen auto opsporen Jaarlijks overkomt het Nederlanders: een lege parkeerplek, de auto is gestolen. Heeft u e-support? Dan belt u naar een speciaal telefoonnummer waarna het opsporingssysteem wordt ingeschakeld. Met behulp van een satelliet geeft e-support constant door waar uw gestolen auto is. Zo kan de politie die snel en simpel door heel Europa opsporen. Mijn e-support Met de e-support Autoverzekering kunt u tevens online uw rijgedrag bekijken. U ziet bijvoorbeeld op wat voor soort wegen u vaak rijdt. En hoe u rijdt in vergelijking met de gemiddelde e-support-klant. Zodra in uw auto het e-supportsysteem is ingebouwd, ontvangt u via Internet toegang tot uw persoonlijke pagina op Mijn e-support. Uw veiligheid staat voorop bij Univé. Ook in het verkeer. Daarom hebben we de e-support Autoverzekering ontwikkeld. Want deze verzekering doet méér dan alleen schade vergoeden. e-support helpt u direct bij noodgevallen onderweg. Heeft u een ongeval? Dan gaat er automatisch een signaal naar de alarm centrale. Dat kan uw leven en dat van uw passagiers redden. Voordelen op een rij: e-support waarschuwt na een crash zelf de alarmcentrale met de noodknop is hulp altijd binnen handbereik de hulpdiensten weten bij nood meteen waar u bent bij diefstal is de auto snel weer terecht ondersteund door Veilig Verkeer Nederland De autoverzekering die de alarmcentrale inschakelt Sluit u de e-support Autoverzekering af? Dan krijgt u een klein systeem in uw auto ingebouwd. De crashsensor van dit systeem waarschuwt bij noodgevallen de alarmcentrale. Maar u kunt ook zelf met de noodknop de alarmcentrale inschakelen. Daar ziet men direct waar u bent zodat de locatie aan de hulpverleners doorgegeven kan worden. Hierdoor zijn hulpverleners sneller bij u en dat is erg belangrijk. Want snellere hulp verlaagt de kans op overlijden, blijvende invaliditeit en ernstig letsel. Zo helpt e-support in geval van nood e-support kent drie mogelijkheden waarmee u en uw auto snel gevonden worden. Crash sensor Stel, u krijgt s avonds laat op een stille weg een ongeluk. U kunt zelf de ambulance niet meer bellen. En niemand in de buurt die iets merkt. Gelukkig stuurt e-support via de crash sensor automatisch een signaal naar de alarmcentrale. Daar zien ze direct waar u bent en kan direct hulp worden ingeschakeld. Dat scheelt kostbare tijd. Noodknop Stel, onderweg wordt u plotseling onwel. U kunt nog net op de noodknop op uw dashboard drukken. De alarmcentrale belt u dan zo spoedig mogelijk op uw mobiele telefoon. Neemt u niet op dan proberen we toch de hulpdiensten in te schakelen. Dat scheelt kostbare tijd De noodknop wordt in overleg met u op een goed bereikbare plek geplaatst. Als u onderweg hulp nodig heeft dan drukt u drie seconden op de knop tot het rode lampje uitgaat. Dan weet u dat de melding is doorgegeven aan de alarmcentrale. Uw privacy Uw privacy is met e-support volledig gegarandeerd. Want alleen als u echt hulp nodig heeft, wordt uw locatie via een melding van de crash sensor of de noodknop zichtbaar voor de alarmcentrale. Daarnaast is de informatie die het systeem doorgeeft volgens de hoogste normen beveiligd. De e-support Autoverzekering Wilt u extra veiligheid voor u en uw passagiers? Dan kiest u voor de e-support Autoverzekering van Univé. En of u zich nu Volledig Casco (all risk) of WA verzekert, u betaalt altijd een scherpe premie. Want Univé heeft geen winstoogmerk. Dat merkt u! Kom gerust eens langs om u te laten informeren over de e-support Autoverzekering.

10 Puzzel oktober 2011 Ledenbrief Univé Oost Kruiswoordraadsel Univé oktober Van links naar rechts: 1 als je dat bent is de Zekur jongerenverzekering voor jou bestemd - 7 bericht, bijvoorbeeld om een schade door te geven - 12 knaag - dier - 13 Franse rivier - 14 gehoororgaan - 15 dat apparaat kan worden verzekerd op de Multi - media Buitenshuisverzekering - 17 hoofddeksel - 19 persoonlijk voornaamwoord - 20 Duitse rivier - 21 korting op een autoverzekering - 22 niet (in samenstellingen) - 23 ten bedrage van - 24 deel van de schade dat de verzekeraar niet vergoedt - 30 Scandinavische munt - 31 Ierland (internet) - 32 Eerwaarde heer - 34 je kunt niet zonder als je op vakantie gaat - 40 minder uitgeven, bijvoorbeeld door je bij Univé te verzekeren - 43 vlag - 45 land waar begin vorig jaar een catastrofale aardbeving plaatsvond - 47 assistent-econoom - 48 in orde - 49 moet je naar je oude verzekeraar sturen als je wilt overstappen naar Univé - 53 begrensde tijdruimte - 55 kleur - 56 thans - 57 deel van een boom - 59 persoonlijk voornaamwoord - 61 korte herkenningsmelodie, bijvoorbeeld bij radioprogramma - 64 dierengeluid - 65 ingedikt sap - 67 siersteen - 68 beding in een polis. Stuur uw oplossing vóór 30 november a.s. in via onze website of per post onder vermelding van Oplossing Puzzel oktober 2011 aan Univé Oost, Antwoord nummer 3007, 7140 ZX Groenlo. De inzenders van de juiste oplos sing maken dit keer kans op één van de 10 boeken bonnen t.w.v. 50,-. Over de uitslag kan niet worden gecorres pondeerd. Prijs winnaars ontvangen auto matisch bericht. Van boven naar beneden: 1 de oudere - 2 helling - 3 een der Verenig de Staten - 4 Europeaan - 5 nieuw (in samenstellingen) - 6 wenk - 7 geheugen - 8 Egyptische waterlelie - 9 verzameling documenten - 10 ingenieur - 11 niet één - 16 voorkeur - 18 enig - 19 dierentuin - 20 zonderling - 21 bijvoeglijk naamwoord - 25 in opdracht van - 26 handvat - 27 roem - 28 deel van Azië - 29 vogelproduct - 33 gaten in de kaas - 35 getijde - 36 opspringend vochtdeeltje - 37 zuiderbreedte - 38 boom - 39 injectie (van drugs) - 40 populaire drank - 41 noot - 42 zoogdier - 43 nadeel, schade - 44 slotwoord - 46 naar - 47 beroemde Friese voetballer (voornaam) - 49 bezittelijk voornaamwoord - 50 gelijkmatig - 51 mal - 52 samensmelting - 54 zeer groot (in samenstellingen) - 58 mal aanwensel - 60 Koninklijke Luchtmacht - 61 bevestiging - 62 achter - 63 Letland (internet) - 65 Guam (internet) - 66 oude lengtemaat.

11 Ontvang ook Univé-mail Een prima kennismaking! Als u zich aanmeldt voor Univé-mail, weet u zeker dat u niets mist. U ontvangt: elke maand afwisselend een digitale nieuwsbrief of een voordeelaanbieding; praktische tips voor uw vakantie, uw gezondheid of uw woonomgeving; informatie over verzekeringszaken, vaak toegespitst op de tijd van het jaar; regelmatig lezersvoordeel en (kortings)acties. Verder maakt u kans op mooie prijzen van dvd s tot vrijkaarten voor voetbalwedstrijden of concerten en hebt u de mogelijkheid om uw mening te geven over allerlei zaken. De fusie van Univé Oost met Univé Twente werd met een bloemetje gevierd. Al onze klanten werden uitgenodigd op één van onze 14 vestigingen de Fleurop bloemenbon t.w. van 10,- op te halen. Een leuke attentie en een prima manier om kennis te maken met Univé Oost, het kantoor in de buurt en natuurlijk de medewerkers van Univé Oost. Uit de honderden positieve reacties bleek dat dit gebaar zeer werd gewaardeerd. Meer dan klanten zijn bij ons langs geweest om de attentie af te halen. Een doorslaand succes aldus Toine Faber, commercieel directeur. Wilt u voortaan ook Univé-mail ontvangen? Ga naar en meld u aan. Oplossing kruiswoordraadsel april 2011 Colofon ONZE FUSIE WERD GEVIERD MET EEN FLEURIG GESCHENK De gelukkige winnaars van de 10 arrangementen voor twee personen The Luncher bij MBS Haaksbergen - Boekelo zijn: Mw. B.C.M.E. Oude Meilink, Almelo Dhr. C.M. de Bruin, Oldenzaal W. Ketelaar, Etten Fam. Jansen, Dinxperlo Dhr. F.H.M. Poorthuis, Enschede Fam. J.W. Rengelink, Winterswijk Mw. C. Geerdink, Hengelo Mw. R. Halfmouw-Mooij, Duiven E. Hesselink, Oldenzaal K.M. Oortgiesen, Tolkamer Dit is een uitgave van Univé Oost, oktober 2011 Redactie Univé Oost, Postbus 39, 7140 AA Groenlo (lokaal tarief) Drukwerk Drukkerij Loor BV Varsseveld, Oplage Univé Oost Altijd dichtbij! U vindt onze kantoren in Almelo, Delden, Doetinchem, Enschede, Groenlo, Haaksbergen, Hengelo (O), Lochem, Markelo, Oldenzaal, Ruurlo, Varsseveld, Winterswijk en Zevenaar. Particulier adviseur Sander van Hof (links) feliciteert de heer Poorthuis. COPYRIGHT Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt, hetzij elektronisch, hetzij mechanisch, zonder vooraf gaande schriftelijke toestemming van Univé.

12 Ledenbrief Univé Oost

e-support e-support van Univé waarschuwt bij een crash automatisch de alarmcentrale Spaart tijd. Spaart levens.

e-support e-support van Univé waarschuwt bij een crash automatisch de alarmcentrale Spaart tijd. Spaart levens. e-support van Univé waarschuwt bij een crash automatisch de alarmcentrale Spaart tijd. Spaart levens. 1 van Univé. Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat e-support Bij Univé staat uw veiligheid voorop.

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013 Dienstenwijzer Inleiding Dit document geeft een beschrijving van de diensten die ik, Westerhoek Hypotheken & Verzekeringen, voor u als consument kan verrichten. Het geeft bovendien informatie over de manier

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Univé Oost

Dienstverleningsdocument Univé Oost Dienstverleningsdocument Univé Oost Beste klant, Univé Oost is een verzekeraar en tussenpersoon zonder winstoogmerk. Dit document geeft uitleg over onze werkwijze op het gebied van hypotheken en complexe

Nadere informatie

De Univé Bromfietsverzekering: voordelig en compleet

De Univé Bromfietsverzekering: voordelig en compleet Univé Bromfietsverzekering Univé Daar plukt ú de vruchten van! We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten Sta juridisch sterk met de Univé Rechtsbijstandverzekering In het dagelijkse leven kan iedereen te maken krijgen met juridische conflicten.

Nadere informatie

De Univé Bromfietsverzekering: voordelig en compleet

De Univé Bromfietsverzekering: voordelig en compleet Univé Bromfietsverzekering Univé Daar plukt ú de vruchten van! We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële

Nadere informatie

Leerdam, april 2013. Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam.

Leerdam, april 2013. Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam. Leerdam, april 2013 Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam. Ons kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting op het gebied van financiële

Nadere informatie

Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank. Samen sterker

Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank. Samen sterker Uw zakelijke verzekeringsadvies bij de Rabobank Samen sterker U wilt inzicht in de risico s die u loopt en de financiële consequenties daarvan. U wilt weten hoe u met deze risico s kunt omgaan, of het

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Verzekeren Met advies. Goed om te weten

Verzekeren Met advies. Goed om te weten Verzekeren Met advies Goed om te weten Zoekt u de juiste verzekering, voor uzelf, voor uw bedrijf of voor uw personeel? De ING helpt u daar graag bij. In deze Dienstenwijzer Verzekeren leest u wie wij

Nadere informatie

Dienstenwijzer Jos van Boom Advies

Dienstenwijzer Jos van Boom Advies Dienstenwijzer Jos van Boom Advies Algemeen Ons kantoor behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten en is gespecialiseerd in verzekeringen. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Postbus 179 AFM 12020125 9470 AD Zuidlaren KvK 01165328 Bank 47.69.93.024 T 050 85 38 417 F 050 23 04 045 www.shassurantie.nl info@shassurantie.nl Geachte relatie, Dit document

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie met de Camperverzekering van Univé

Onbezorgd op vakantie met de Camperverzekering van Univé Univé Camperverzekering Univé Daar plukt ú de vruchten van! We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële

Nadere informatie

ZLM als tussenpersoon

ZLM als tussenpersoon ZLM als tussenpersoon voor ondernemers en particulieren Inhoudsopgave Wie zijn wij 3 ZLM als bemiddelaar 3 Werkwijze 3 Verzekeringen voor particulieren 3 Verzekeringen voor ondernemers 4 Onze relatie met

Nadere informatie

Dienstenwijzer Versie februari 2016

Dienstenwijzer Versie februari 2016 ONZE DIENSTVERLENING Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze dienstverlening. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken weet u waar u aan toe bent en wat we van elkaar

Nadere informatie

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering De meest complete autoverzekering Uw Peugeot verdient de beste dekking Al bent u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan ook u overkomen. Daarom hebben wij speciaal voor Peugeot-rijders een aantrekkelijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN Dienstverleningsdocument Elke financieel adviseur is per 1 juli 2009 verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten we hier voor u op een rij wie

Nadere informatie

ASR MultiZeker polis

ASR MultiZeker polis ASR MultiZeker polis 2 Compleet verzekerd bij ASR Verzekeringen U kiest voor de rust van gewoon goed verzekerd zijn, zonder dat u er verder omkijken naar hebt. Met deze wens in ons achterhoofd hebben wij

Nadere informatie

Univé Internet Dienstenwijzer 1

Univé Internet Dienstenwijzer 1 Univé Internet Dienstenwijzer 1 Onder de merknaam Univé leveren diverse Univé-bedrijven voor u diensten en producten. Vanuit service oogpunt krijgt u deze Internet Dienstenwijzer, voordat u een verzekering

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Siebelink Assurantiën B.V. Hazenlaan 1, 7004 BL te Doetinchem.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Siebelink Assurantiën B.V. Hazenlaan 1, 7004 BL te Doetinchem. Dienstenwijzer Siebelink Assurantiën B.V. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Siebelink Assurantiën B.V. Hazenlaan 1, 7004 BL te Doetinchem. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Altijd met een gerust gevoel op weg

Altijd met een gerust gevoel op weg Altijd met een gerust gevoel op weg De Autoverzekering van Univé 1 De Univé Autoverzekering. Omdat uw auto belangrijk voor u is. U bent nogal eens onderweg. De kinderen naar school brengen, naar het werk,

Nadere informatie

Dienstenwijzer Univé bewijst u graag een dienst!

Dienstenwijzer Univé bewijst u graag een dienst! Dienstenwijzer Univé bewijst u graag een dienst! Univé Noord-Nederland wil u informeren over wederzijdse verplichtingen, verwachtingen en de voorwaarden van uw verzekering. In deze dienstenwijzer leest

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Verantwoord op de weg met de Bromfietsverzekering van Univé

Verantwoord op de weg met de Bromfietsverzekering van Univé Univé Bromfietsverzekering Univé, een betrokken vereniging Lid zijn is z n geld meer dan waard Univé Verzekeringen werkt als een vereniging zonder winstoogmerk. We helpen onze leden met schade-, zorg-

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht In het kader van de Wet op het financieel toezicht dienstenwijzer De Wet op het financieel toezicht (Wft) schrijft voor dat financiële dienst verleners, voorafgaand aan de totstandkoming van een overeenkomst,

Nadere informatie

PMA autoverzekering Allianz Nederland

PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Of u in het nieuwste model rijdt of een mooie occasion aanschaft, u wilt uw auto goed verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. En als er iets

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Autoverzekering Uw auto verdient de juiste verzekering Of u in het nieuwste model van uw favoriete merk rijdt of een mooie occasion aanschaft,

Nadere informatie

Dienstenwijzer Dool Assurantiën B.V. Dool Assurantiën

Dienstenwijzer Dool Assurantiën B.V. Dool Assurantiën Dienstenwijzer Dool Assurantiën B.V. Deze dienstenwijzer geeft u een duidelijk beeld van de werkzaamheden die Dool Assurantiën verricht. De volgende onderwerpen komen hieronder aan bod: - Dool Assurantiën

Nadere informatie

Dienstenwijzer: Bokhorst Verzekeringen

Dienstenwijzer: Bokhorst Verzekeringen Dienstenwijzer: Bokhorst Verzekeringen Met deze dienstenwijzer geven wij u vooraf inzicht in onze dienstverlening zodat helder is wat u wel en wat u niet van ons mag verwachten. Zowel online als persoonlijk.

Nadere informatie

Univé Internet Dienstenwijzer 1

Univé Internet Dienstenwijzer 1 Univé Internet Dienstenwijzer 1 Onder de merknaam Univé leveren diverse Univé-bedrijven voor u diensten en producten. Vanuit service oogpunt krijgt u deze Internet Dienstenwijzer, voordat u een verzekering

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Eker Advies

Dienstverleningsdocument Eker Advies Dienstverleningsdocument Eker Advies Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening Dienstenwijzer Alles over onze financiële dienstverlening Wie zijn wij A1 Hypotheken is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd in hypotheken, verzekeringen, kredieten,

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

Dienstenwijzer SH Assurantie

Dienstenwijzer SH Assurantie Dienstenwijzer SH Assurantie De verzekeringsbedrijfstak en de overheid hechten waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Om u een indruk te geven van onze werkwijze hebben wij deze

Nadere informatie

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn:

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn: van Hagedoorn Assurantiën. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en onze werkwijze. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en de tarieven. Wie

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten.

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. DIENSTENWIJZER In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie zijn wij? AV risico- en assurantieadviseurs is een onafhankelijke intermediair voor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument & Productwijzer

Dienstverleningsdocument & Productwijzer Dienstverleningsdocument & Productwijzer Versie 2013-4 Uitvaartverzekering Twenthe N.V., Enschede Pagina 1 Waarom ontvangt u dit dienstverleningsdocument? Vanaf 1 juli 2013 dienen financiële dienstverleners

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past,

Nadere informatie

klantinformatie document

klantinformatie document klantinformatie document Dit document is puur informatief en wij hebben hierin tevens ons dienstverleningsdocument en dienstenwijzer verwerkt. U bent dan ook op geen enkele wijze aan dit document gebonden.

Nadere informatie

DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND!

DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND! DE NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND! NATIONALE HYPOTHEEKPAS OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING Wie wil het niet... zorgeloos genieten van het leven.

Nadere informatie

Driekleur Privé Compleet Plan

Driekleur Privé Compleet Plan Driekleur Privé Compleet Plan Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing Driekleur Privé Compleet Plan 2 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het

Nadere informatie

ZLM als tussenpersoon

ZLM als tussenpersoon ZLM als tussenpersoon voor ondernemers en particulieren Inhoudsopgave Wie zijn wij 3 ZLM als bemiddelaar 3 Werkwijze 3 Verzekeringen voor particulieren 3 Verzekeringen voor ondernemers 4 Onze relatie met

Nadere informatie

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Als u er zelf niet uitkomt 3 Daarom kiest u voor onze Rechtsbijstandverzekering! 4 U kiest

Nadere informatie

Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering

Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering 1.0 2014 Bijzondere mensen, vertrouwde hypotheken www.woonfonds.nl Medisch acceptatieproces Overlijdensrisicoverzekering Uitleg en inzicht MODEL MA

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010

Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Nieuwsbrief Verzekerdenpanel Februari 2010 Beste Panelleden, Het is alweer even geleden dat u nieuws van ons hebt ontvangen. In 2009 hebben we weer een aantal interessante onderzoeken over de zorg en uw

Nadere informatie

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering.

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Uitleg en inzicht . In deze digitale folder leest u wat u kunt verwachten bij ons medisch acceptatieproces. Hoe zorgt u ervoor dat

Nadere informatie

Altijd met een gerust gevoel op weg

Altijd met een gerust gevoel op weg Altijd met een gerust gevoel op weg De Autoverzekering van Univé 1 De Univé Autoverzekering. Omdat uw auto belangrijk voor u is. U bent nogal eens onderweg. De kinderen naar school brengen, naar het werk,

Nadere informatie

Ons kantoor behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten en producten.

Ons kantoor behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten en producten. Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal, uw persoonlijke situatie en wensen zijn voor ons een belangrijke graadmeter. In onze

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? zorgwijzer 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Regel uw verzekering

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten Sta juridisch sterk met de Univé Rechtsbijstandverzekering In het dagelijkse leven kan iedereen te maken krijgen met juridische conflicten.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Op alle diensten die door Convento Assurantiën worden geleverd zijn algemene voorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst

Nadere informatie

De Keyzer Zakelijk Pakket

De Keyzer Zakelijk Pakket De Keyzer Zakelijk Pakket 2 Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing De Keyzer Zakelijk Pakket 3 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het De Keyzer

Nadere informatie

Klantinformatie document Altijd het beste advies voor een voordelige lening!

Klantinformatie document Altijd het beste advies voor een voordelige lening! Klantinformatie document Altijd het beste advies voor een voordelige lening! Dit document is puur informatief en wij hebben hierin tevens ons dienstverleningsdocument en dienstenwijzer verwerkt. U bent

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet

Nadere informatie

geef richting aan uw financiële toekomst Met deze dienstenwijzer van Finvisie financieel planners en beleggingsadviseurs informeren wij u over:

geef richting aan uw financiële toekomst Met deze dienstenwijzer van Finvisie financieel planners en beleggingsadviseurs informeren wij u over: geef richting aan uw financiële toekomst Dienstenwijzer Met deze dienstenwijzer van Finvisie financieel planners en beleggingsadviseurs informeren wij u over: De precieze gegevens van ons kantoor inclusief

Nadere informatie

Dienstenwijzer Bloemendal Assurantiën BV

Dienstenwijzer Bloemendal Assurantiën BV Dienstenwijzer Bloemendal Assurantiën BV 2014 DIENSTENWIJZER BLOEMENDAL ASSURANTIËN (DVD) U bent zich momenteel aan het oriënteren op de markt voor financiële dienstverlening. Om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Informatiewijzer Diensten en Tarieven

Informatiewijzer Diensten en Tarieven Informatiewijzer Diensten en Tarieven Inleiding Met deze informatiewijzer informeren wij u graag over ons kantoor, onze dienstverlening, hoe wij werken en welke tarieven wij hiervoor hanteren. U bent zich

Nadere informatie

Besparen. Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar!

Besparen. Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar! Autoverzekering Besparen Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar! De Proteq Autoverzekering is één van de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland. Ook de voorwaarden

Nadere informatie

Interpolis Bedrijven Compact Polis. het gemak van één verzekeringspakket

Interpolis Bedrijven Compact Polis. het gemak van één verzekeringspakket Interpolis Bedrijven Compact Polis het gemak van één verzekeringspakket Arjan Dros, 43 jaar, horeca ondernemer. Nog maar kort geleden heb ik restaurant Stout geopend. Toen heb ik ook een aantal bedrijfsverzekeringen

Nadere informatie

Brochure service dienstverlening

Brochure service dienstverlening Brochure service dienstverlening Haaker & Daas Haaker & Daas Verzekeringen en Hypotheken Hypotheek service Inleiding Ons kantoor is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen in financiële diensten

Nadere informatie

GRATIS 1.500,- annuleringsdekking. Schox onderwatersporten reisverzekering VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

GRATIS 1.500,- annuleringsdekking. Schox onderwatersporten reisverzekering  VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN GRATIS 1.500,- annuleringsdekking Schox onderwatersporten reisverzekering www.zichtadviseurs.nl/schox VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Waar ook ter wereld, hoe vaak u ook op reis gaat, u bent

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT WELKOM BIJ KZN ASSURANTIEN B.V. U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u uit hoe wij werken en hoe wij worden beloond.

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

We zorgen goed voor u én uw auto

We zorgen goed voor u én uw auto We zorgen goed voor u én uw auto De Autoverzekering van Univé 1 De Univé Autoverzekering. Omdat uw auto belangrijk voor u is. U bent nogal eens onderweg. De kinderen naar school brengen, naar het werk,

Nadere informatie

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u vooraf aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie te verstrekken. In

Nadere informatie

Verantwoord op weg met de Motorverzekering van Univé

Verantwoord op weg met de Motorverzekering van Univé Univé Motorverzekering Univé Daar plukt ú de vruchten van! We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Inleiding Gedurende de afgelopen jaren is er in de financiële branche veel veranderd. Mede als gevolg van deze veranderingen zijn de eisen, gesteld aan financiële dienstverleners,

Nadere informatie

GRATIS 1.500,- annuleringsdekking. Schox onderwatersporten reisverzekering VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

GRATIS 1.500,- annuleringsdekking. Schox onderwatersporten reisverzekering  VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN GRATIS 1.500,- annuleringsdekking Schox onderwatersporten reisverzekering www.zichtadviseurs.nl/schox VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Waar ook ter wereld, hoe vaak u ook op reis gaat, u bent

Nadere informatie

Dienstenwijzer. OWM Achterhoek Verzekeringen: Brandverzekeraar. Dienstverlening. OWM Achterhoek Verzekeringen: Ook adviseur en tussenpersoon.

Dienstenwijzer. OWM Achterhoek Verzekeringen: Brandverzekeraar. Dienstverlening. OWM Achterhoek Verzekeringen: Ook adviseur en tussenpersoon. Diensten wijzer Dienstenwijzer OWM Achterhoek Verzekeringen is een onderlinge brandverzekeraar, en tevens adviseur en bemiddelaar op het gebied van verzekeringen en hypotheken. Anders dan bij een commerciële

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie januari 2013 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Motorverzekering Motorplezier begint bij een goede verzekering Welke motor u ook heeft en hoe u uw motor ook gebruikt voor dagelijks gebruik

Nadere informatie

Dienstenwijzer. In deze diensten- dienstverleningswijzer leest u dan ook alles over onze dienstverlening.

Dienstenwijzer. In deze diensten- dienstverleningswijzer leest u dan ook alles over onze dienstverlening. Pagina 1 van 8 Op grond van de Wet op het financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie ( dienstenwijzer ) te verstrekken.

Nadere informatie

POLIS INRUILWEKEN. 150,- CASH BACK! ŠKODA Bank ŠKODA Leasing ONTVANG TOT

POLIS INRUILWEKEN. 150,- CASH BACK! ŠKODA Bank ŠKODA Leasing ONTVANG TOT POLIS INRUILWEKEN. ONTVANG TOT 150,- CASH BACK! ŠKODA Bank ŠKODA Leasing Voorwaarden Cash Back actie: - Tot 150,- retour (inclusief 21% assurantiebelasting) bij het afsluiten van een all risk verzekering.

Nadere informatie

- PERSBERICHT - NIERSTICHTING WERKT AAN WERELDWIJDE DOORBRAAK MET DRAAGBARE KUNSTNIER

- PERSBERICHT - NIERSTICHTING WERKT AAN WERELDWIJDE DOORBRAAK MET DRAAGBARE KUNSTNIER - PERSBERICHT - NIERSTICHTING WERKT AAN WERELDWIJDE DOORBRAAK MET DRAAGBARE KUNSTNIER Bussum, 14 juni 2013 - De Nierstichting forceert met de ontwikkeling van de draagbare kunstnier een internationale

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument:

Dienstverleningsdocument: Dienstverleningsdocument: Algemene informatie Het Bespaarhuis is een financiële dienstverlener met een breed aanbod van diensten en producten. Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is de verzekeringsbemiddeling.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Verzekeren

Dienstenwijzer Verzekeren Dienstenwijzer Verzekeren U wilt iets verzekeren, privé of zakelijk. De ING helpt u daar graag bij. In deze Dienstenwijzer Verzekeren leest u wie wij zijn en hoe wij werken. Ook vertellen we u welke verzekeringen

Nadere informatie

Uw garagebedrijf goed verzekerd. De risico s van uw vak professioneel verzekerd

Uw garagebedrijf goed verzekerd. De risico s van uw vak professioneel verzekerd Uw garagebedrijf goed verzekerd De risico s van uw vak professioneel verzekerd 2 Grip op de risico s van uw garagebedrijf In uw garagebedrijf wordt veel met grote materialen en brandbare stoffen gewerkt.

Nadere informatie

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair GIDI Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Westhof & Timmers Keizerstraat 9 4461 AN Goes Website: www.westhof-timmers.nl Telefoon: 0113 323 779 Fax: 0113 323 039 E-mailadres:

Nadere informatie

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u?

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? Servicecontract Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV en 2. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? U heeft gekozen voor het sluiten van een servicecontract. Dat is een goede keuze, want daarmee

Nadere informatie

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs Als RB-lid profiteert u van vele voordelen bij Kröller U wilt graag het beste resultaat voor uw klanten, nu en in de toekomst. Maar terwijl

Nadere informatie

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw motor. 3 Met de Motorverzekering heeft u meer voordelen. 4 U kiest zelf

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Beste relatie

Vertrouwelijk. Beste relatie Vertrouwelijk Beste relatie Datum: 26 februari 2013 Ons kenmerk: All Finance BV / directe beloning Behandeld door: J.C.W. de Laat Telefoonnummer: 040-257 49 40 sjakdelaat@all-finance.nl Onderwerp: Directe

Nadere informatie

Zo n waardevol bezit wilt u toch goed verzekeren?

Zo n waardevol bezit wilt u toch goed verzekeren? Zo n waardevol bezit wilt u toch goed verzekeren? P. A. VAN DER KOOIJ VERZEKERINGEN Zo n waardevol bezit wilt u toch goed verzekeren? Uw auto is een waardevol bezit. Een bezit dat u goed onderhoudt, zodat

Nadere informatie

REMAIL B.V. Dienstverleningdocument. Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies

REMAIL B.V. Dienstverleningdocument. Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies REMAIL B.V. Dienstverleningdocument Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies Pagina 1 van 6 Dienstverleningdocument Remail B.V. 2013 WIE ZIJN WIJ? Remail B.V. Statutair gevestigd: Dr. Jan van Breemenlaan

Nadere informatie

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen A) Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is het wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstand bij verhaal van letselschade Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Een compleet pakket van verzekeringen

Een compleet pakket van verzekeringen Voordelen Zeer compleet Een compleet pakket van verzekeringen U wilt natuurlijk Dat kan met het de zorgeloos wonen. Maar Bruyn Verzekeringspakket die in ons er kan altijd iets gebeuren wat schade volmachtbedrijf

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning. 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19

Bedrijfsprofiel. assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning. 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19 Bedrijfsprofiel assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19 De missie van Luyten Adviesgroep Een missie is het doel van de organisatie en

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015 Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uw gezondheid

Nadere informatie

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze.

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Dienstenwijzer Geachte cliënt, Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij

Nadere informatie

Advieswijzer. Zakelijke schade- en inkomensverzekering

Advieswijzer. Zakelijke schade- en inkomensverzekering Advieswijzer Zakelijke schade- en inkomensverzekering Advies via Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden heeft eigen adviseurs die u informeren en adviseren over zakelijke schade- en inkomensverzekeringen.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD) Bloemendal Assurantiën BV

Dienstverleningsdocument (DVD) Bloemendal Assurantiën BV Dienstverleningsdocument (DVD) Bloemendal Assurantiën BV 2013 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT BLOEMENDAL ASSURANTIËN (DVD) U bent zich momenteel aan het oriënteren op de markt voor financiële dienstverlening.

Nadere informatie

<<>> HOBRO Hypotheken & Assurantiën BV

<<>> HOBRO Hypotheken & Assurantiën BV Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door : Hobro Hypotheken & Assurantiën Paukenstraat 10 5402 HK Uden T 0413-251546 RABO 15.54.64.485 KvK 16059596 AFM 12008498 info@hb-hypotheek.nl www.hb-hypotheek.nl

Nadere informatie