Dienstverleningsdocument Hypotheek Adviesgroep NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstverleningsdocument Hypotheek Adviesgroep NL"

Transcriptie

1 Dienstverleningsdocument Hypotheek Adviesgroep NL In het Dienstverleningsdocument staat wat Hypotheek Adviesgroep Nederland voor u kan betekenen. En uiteraard wat de kosten van onze dienstverlening zijn. Elke financiële dienstverlener dient u een Dienstverleningsdocument te overhandigen, zodat u zowel de aangeboden dienstverlening als de kosten van die dienstverlening kan vergelijken. In dit Dienstverleningsdocument beschrijven wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak daarom altijd goede afspraken met uw adviseur. Wie is Hypotheek Adviesgroep NL? Hypotheek Adviesgroep NL is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Hypotheek Adviesgroep NL is voornamelijk gericht op het adviseren in en het bemiddelen bij hypotheken. Uiteraard adviseert en bemiddelt Hypotheek Adviesgroep NL ook in verzekeringen, kredieten, sparen en beleggen. Hypotheek Adviesgroep NL is volledig afhankelijk. Hypotheek Adviesgroep NL is niet gefinancierd door banken of verzekeraars en daardoor is Hypotheek Adviesgroep NL op geen enkele wijze verplicht om hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten bij bepaalde partijen onder te brengen. Onze adviseurs ontvangen geen provisie. Zij ontvangen een vast deel van de adviesnota die aan u gefactureerd wordt. Onze adviseurs hebben geen financieel belang bij bepaalde hypotheekproducten, extra verzekeringen of de hoogte van de hypotheek en kunnen zich volledig inzetten voor uw belangen. Samen met u kijken ze wat voor u de beste oplossing is. Hypotheek Adviesgroep NL kan producten van vrijwel alle Nederlandse geldverstrekkers en verzekeraars voor u vergelijken en afsluiten indien dat voor u wenselijk is. Uiteraard let Hypotheek Adviesgroep NL heet goed op de factoren prijs, risico en voorwaarden. Hypotheek Adviesgroep NL werkt uitsluitend met Erkende Hypotheekadviseurs, die aangesloten zijn bij de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH). Ieder jaar volgen de adviseurs educatie om hun vakkennis up-to-date te houden. Hypotheek Adviesgroep NL staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is ingeschreven in het WFT-register onder nummer De AFM heeft ons een vergunning verleend voor hypothecair krediet, schadeverzekeringen, levensverzekeringen, sparen en beleggen.

2 Dienstverlening Hypotheek Adviesgroep NL Hypotheek Adviesgroep NL B.V. kan u adviseren op de volgende gebieden: * Hypotheken * Levensverzekeringen (al dan niet verpand aan uw hypotheek) * Woonlastenverzekeringen (al dan niet verpand aan uw hypotheek) * Schadeverzekeringen * Sparen * Beleggen Indien u Hypotheek Adviesgroep NL op één of meerdere van bovenstaande gebieden inschakelt, kunt u van ons de volgende dienstverlening verwachten: * Uw gezinssituatie wordt geïnventariseerd en er wordt onderzocht welke voorzieningen u al heeft. * Wij overleggen met u welke risico's voor u aanvaardbaar zijn, welke u kunt verzekeren en welke risico's u zelf kunt dragen. * In onze adviezen houden wij rekening met de fiscale mogelijkheden zoals die voor uw situatie gelden. * Wij geven u informatie over de verschillen in producten en voorwaarden. Hierbij geven wij u ook informatie over de kosten en het te verwachten rendement, in relatie tot het risico dat u mogelijk loopt. * Wij stellen het advies samen op basis van uw cliëntprofiel, risicoprofiel en eerder ervaringen met het afsluiten van financiële producten. * Wij staan u terzijde bij het invullen van het aanvraagformulier van de door u gewenste hypotheek/verzekering. * Wij controleren met u of de aanvraag van de hypotheek/verzekering correct en volledig is ingevuld. * In een later stadium controleren wij of de uitgebrachte offerte is uitgebracht conform de aanvraag. * Indien nodig bieden wij begeleiding bij het verzorgen van een medische aanvraag. * Indien nodig en gewenst regelen wij voor u een voorlopige dekking bij de verzekeraar. * Na het afsluiten van de hypotheek/verzekering houden wij in de gaten of alles goed blijft lopen (zie hiervoor Service na afsluiten hypotheek/verzekering)

3 Kosten dienstverlening Hypotheek Adviesgroep NL Indien Hypotheek Adviesgroep NL voor u één of meerdere schadeverzekeringen afsluit, ontvangen wij van de betreffende verzekeraar provisie. Deze provisie varieert van 20% tot 27,5% van de premie die u maandelijks betaalt. Op alle andere producten die Hypotheek Adviesgroep NL voor u kan verzorgen ontvangen wij geen vergoeding van de geldverstrekker of verzekeraar. De kosten van deze dienstverlening worden rechtstreeks aan u gefactureerd. Wij hanteren een uurtarief van 100 (vrijgesteld van BTW) per uur. U kunt ook kiezen om ons een vaste vergoeding te betalen. Zie hiervoor onderstaand overzicht. Starter Ondernemer Doorstromer/ Herfinanciering Hypotheekadvies Hypotheekbemiddeling Dossierkosten Combinatietarief Overlijdensrisicoverzekering (in combinatie met hypotheek) Overlijdensrisicoverzekering los Woonlastenverzekering (in combinatie met hypotheek) Woonlastenverzekering los Spaaradvies en bemiddeling 100/uur Beleggingsadvies en bemiddeling 100/uur 100/uur 100/uur 100/uur 100/uur Het eerste gesprek dat u voert met één van de adviseurs van Hypotheek Adviesgroep NL is vrijblijvend en gratis. Tijdens dit gesprek helpt de adviseur u op weg met belangrijke informatie over zaken waarop u moet letten op het moment dat u een financieel product wilt aanschaffen. Uiteraard krijgt u een indicatie van de maandlasten van de gewenste hypotheek/verzekeringen. Op het moment dat u besluit om van de diensten van Hypotheek Adviesgroep NL gebruik te maken, houdt dit dat Hypotheek Adviesgroep NL tijd in uw persoonlijke situatie gaat investeren. De opdracht tot dienstverlening die u met ons afsluit is ten alle tijden door u opzegbaar. Uiteraard worden dan wel de gemaakte kosten (bijvoorbeeld taxatiekosten en kosten bankgarantie) en de gewerkte uren aan u gefactureerd (al dan niet inclusief 21% BTW). Om het juiste bedrag aan u te kunnen factureren, houden onze adviseurs een tijdregistratie bij. Bij het advies inzake hypotheken onderscheidt Hypotheek Adviesgroep NL drie fasen van het adviesen bemiddelingstraject. De hoogte van de factuur die u ons verschuldigd bent, is afhankelijk in welke fase de werkzaamheden zich bevinden.

4 Fase 1 Het inventariseren van uw persoonlijke situatie en het uitbrengen van het advies 750 Fase 2 Fase 3 Het aanvragen van de hypotheekofferte(s), het controleren van de hypotheekofferte(s) en het bespreken, uitleggen en ondertekenen van de hypotheekofferte(s), het definitieve hypotheekadvies en alle andere benodigde documenten voor het tot stand kunnen brengen van de hypotheek. Het administratief verwerken van de hypotheekdocumenten, voortgangscontroles en alle overige werkzaamheden die moeten leiden tot het passeren van de hypotheek. Contacten onderhouden met geldverstrekker, (verkopend) makelaar en de notaris Service na afsluiten hypotheek/verzekeringen Hypotheek Adviesgroep NL biedt u een apart nazorg traject aan als u hiervoor kiest. In dit traject archiveren wij alle stukken die op uw situatie betrekking hebben in een persoonlijk dossier. Wanneer in de sociale of fiscale wetgeving relevante veranderingen van algemene aard zijn, informeren wij (of in sommige gevallen de geldverstrekker of verzekeraar zelf) u over deze wijzigingen. Indien u daar prijs op stelt, gaan wij na in welke mate deze wijzigingen specifiek van belang zijn voor uw situatie. Het kan ook voorkomen dat u iets wil veranderen aan uw hypotheek/verzekeringen. In dat geval begeleiden wij op uw verzoek de communicatie hierover met de betreffende financiële instelling. Inzake schadeverzekeringen is deze service gratis. Immers, Hypotheek Adviesgroep NL ontvangt van de verzekeraar een doorlopende provisie van 20% tot 27,5%. Om de service te kunnen verkrijgen voor de overige producten kunt u een service abonnement afsluiten. De kosten voor dit serviceabonnement bedragen 17,50 per maand. Het abonnement betreft een doorlopend contract. Na 1 jaar is dit abonnement maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van één maand. Indien u niet tevreden bent... Ondanks dat Hypotheek Adviesgroep NL haar uiterste best doet om haar diensten naar uw tevredenheid te verlenen, kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Er zijn dan twee mogelijkheden: 1. Als u een klacht heet over de dienstverlening van Hypotheek Adviesgroep NL, verzoeken wij u dat direct aan ons te melden. Na ontvangst van uw klacht, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Mocht u het niet eens zijn met de manier waarop Hypotheek Adviesgroep NL B.V. uw klacht oplost, kunt u zich met uw klacht wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). KiFiD Postbus AV Den Haag Tel: Website:

5 U kunt zich uiteraard ook wenden tot de burgerlijke rechter. 2. U heeft het recht ten alle tijden de relatie die u met Hypotheek Adviesgroep heeft te beëindigen. U kunt uw geldverstrekker of verzekeringsmaatschappijverzoeken om de lopende contracten over te dragen naar een adviseur van uw keuze. Hypotheek Adviesgroep NL kan zelf ook beslissen om de relatie met u te beëindigen. De lopende hypotheek- en/of verzekeringscontracten blijven in stand. De zorgplicht over deze contracten blijft bij Hypotheek Adviesgroep NL totdat u een adviseur heeft gevonden die de zorgplicht wil overnemen. Contactgegevens Hypotheek Adviesgroep NL Hypotheek Adviesgroep Nederland B.V. Hantje de Jongstraat AB Rotterdam Tel: Website: Met deze document verklaren wij, Hypotheek Adviesgroep NL, ons maximaal in te spannen om de door u gewenste dienstverlening tot uw tevredenheid te verlenen. Wij gaan ervan uit dat u kennis heeft genomen van de inhoud van dit dienstverleningsdocument. Hoogachtend, Hypotheek Adviesgroep Nederland B.V.

Dienstenwijzer Goedkopehypotheek.nl VOF

Dienstenwijzer Goedkopehypotheek.nl VOF Goedkopehypotheek.nl VOF Henric de Cranestraat 70 8374 KR KUINRE Tel: 0527-231 231 Fax: 0527-231 530 Mail: info@goedkopehypotheek.nl Web: www.goedkopehypotheek.nl Geachte heer, mevrouw, Zoals u van ons

Nadere informatie

Dienstenwijzer Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer Dienstverleningsdocument Vermeer Hypotheken B.V. Bezoekadres: Postadres: Julianastraat 2 Postbus 885 3161 AK Rhoon 3160 AB Rhoon Telefoon : 010-5018888 Fax : 010-5010877 E-mail : info@vermeerhypotheken.nl

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument M.N. Zuppelli Hypotheken & Verzekeringen/Financepoint

Dienstverleningsdocument M.N. Zuppelli Hypotheken & Verzekeringen/Financepoint Dienstverleningsdocument M.N. Zuppelli Hypotheken & Verzekeringen/Financepoint M.N. Zuppelli Hypotheken & Verzekeringen/Financepoint Assumburg 49 4385 EH Vlissingen Website: www.zuppelli.nl Telefoon: 0118-463485

Nadere informatie

Tarieven per 1 augustus 2015

Tarieven per 1 augustus 2015 Tarieven per 1 augustus 2015 Product Vaste prijs Hypotheekadvies en bemiddeling 1.450,- Hypotheekbemiddeling execution only 750,- Overlijdensrisicoverzekering 150,- Toeslag Hypotheek bemiddeling ondernemer

Nadere informatie

Inleiding. Geachte cliënt,

Inleiding. Geachte cliënt, Assurantie & Financieringsbedrijf Herasto B.V. Jagersbosstraat 20 5241 JT Rosmalen Postbus 155 5240 AD Rosmalen Tel. 073-5216422 Fax2mail 0847461043 e-mail info@herasto.nl internet www.herasto.nl Inleiding

Nadere informatie

Versie 2015-04-01. De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld:

Versie 2015-04-01. De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld: Waarom deze dienstenwijzer? Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. Deze dienstenwijzer geeft een beschrijving van de diensten die wij voor u

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Mei 2012 Waarom dit dienstverleningsdocument en deze dienstenwijzer? Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. Dit dienstverleningsdocument

Nadere informatie

De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld :

De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld : Waarom dit dienstverleningsdocument en deze dienstenwijzer? Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. Dit dienstverleningsdocument (en tevens dienstenwijzer)

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER voor relaties van Van Olst de Graaff & Co B.V.

DIENSTENWIJZER voor relaties van Van Olst de Graaff & Co B.V. DIENSTENWIJZER voor relaties van Van Olst de Graaff & Co B.V. dienstenwijzer wft 2011.doc Blad: 1/8 A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De verzekeringsbedrijfstak hecht aan een goede voorlichting op het gebied

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument & Dienstenwijzer. Artifex Verzekeringen BV. Wat kunt u van ons verwachten?

Dienstverleningsdocument & Dienstenwijzer. Artifex Verzekeringen BV. Wat kunt u van ons verwachten? Dienstverleningsdocument & Dienstenwijzer Artifex Verzekeringen BV Wat kunt u van ons verwachten? Inleiding Met dit document willen wij u inzage geven in wat ons kantoor voor u kan betekenen op het gebied

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. C. Onze diensten

DIENSTENWIJZER. C. Onze diensten DIENSTENWIJZER A.Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financiële dienstverlening (WFD)zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande

Nadere informatie

Dienstenwijzer (versie 17-6-2013)

Dienstenwijzer (versie 17-6-2013) Dienstenwijzer (versie 17-6-2013) Bon Adviesgroep B.V. ADVISEURS IN ASSURANTIËN EN PENSIOENEN Bolderweg 10, 1332 AT Almere Tel: 088-1101300 E-mail info@bonavg.nl A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De overheid

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van Santen Verzekeringen

Dienstenwijzer Van Santen Verzekeringen Dienstenwijzer Van Santen Verzekeringen A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De overheid en de verzekeringsbedrijfstak hecht aan goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Op 1 januari

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u informeren over onze werkwijze. In onze werkwijze staat u als klant centraal. In dit dienstverleningsdocument

Nadere informatie

Dienstenwijzer Lammers Assurantiën en Hypotheken

Dienstenwijzer Lammers Assurantiën en Hypotheken Dienstenwijzer Lammers Assurantiën en Hypotheken Nieuwstraat 28-b 6021 HS Budel Telefoonnummer: 0495-499677 Faxnummer: 0495-499088 e-mail: info@dirklammers.nl AFM-vergunningnummer: 12005627 KVK-nummer:

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Wft nummer 12008346 Pagina 1 van 8 Geachte cliënt, U oriënteert zich op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening en/of diverse verzekeringen. Ons kantoor kan u hierbij

Nadere informatie

A. Inleiding. B. Wie zijn wij?

A. Inleiding. B. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Streefkerk makelaars o.g. & assurantiën, Weesperweg 2-A, 1398 XD Muiden, www.streefkerk.com, telefoon 0294-261392, fax 0294-270204, e-mail info@streefkerk.com A. Inleiding 1. De verzekeringsbedrijfstak

Nadere informatie

NAAM EN ADRESGEGEVENS. Emmastaete Molenweg 23 3181 AT Rozenburg Postbus 1097 3180 AB Rozenburg. Website

NAAM EN ADRESGEGEVENS. Emmastaete Molenweg 23 3181 AT Rozenburg Postbus 1097 3180 AB Rozenburg. Website Emmastaete adviseert en bemiddelt in de financiële dienstverlening. Als relatie staat u daarin centraal en houden wij zoveel als mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen en situatie. Onze aanpak en

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Philippi & Willemse Assurantiën VOF Logger 5 3144 GG MAASSLUIS Email: info@pw-assurantien.nl Telefoon: 010-4350383 Fax: 010-5904533

Dienstenwijzer. Philippi & Willemse Assurantiën VOF Logger 5 3144 GG MAASSLUIS Email: info@pw-assurantien.nl Telefoon: 010-4350383 Fax: 010-5904533 Dienstenwijzer Philippi & Willemse Assurantiën VOF Logger 5 3144 GG MAASSLUIS Email: info@pw-assurantien.nl Telefoon: 010-4350383 Fax: 010-5904533 A. Inleiding Geachte cliënt, Wij hechten veel waarde aan

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1)

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1) DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1) ALGEMEEN Naam relatie Soort relatie: Dit document: Doel gesprek: Wijze beloning: Ondertekening: [ ] Bestaand, [ ] Nieuw [ ] Vooraf toegezonden [ ] Vooraf

Nadere informatie

Dienstenwijzer Bohan Assurantie

Dienstenwijzer Bohan Assurantie Dienstenwijzer Bohan Assurantie De Giek 18 Postbus 523 9206 AT Drachten 9200 AM Drachten Telefoon: 0512-369087 Fax: 0512-582011 E-mailadres: info@bohanassurantie.nl Website: www.bohanassurantie.nl A. Inleiding

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Paraaf: 1

Dienstenwijzer. Paraaf: 1 Dienstenwijzer Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door Poundwise Financial Coaching B.V. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Samengevat: Poundwise biedt u uitgebreide

Nadere informatie

Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten?

Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten? Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten? Wie zijn wij? Folkertsma Financiële Diensten Franeker is een onafhankelijke assurantie- en hypothekenadviseur. Wij adviseren en bemiddelen bij de totstandkoming

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. (versie mei 2007)

ADVIESWIJZER. (versie mei 2007) ADVIESWIJZER (versie mei 2007) Meadow Lane Assurantiën BV hodn Holland Huis Financiële Diensten Akkerdreef 385, 2723 xz Zoetermeer, Telefoon 079-3420261 Telefax 079-3428388 Website www.holland-huis.nl

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument / Dienstenwijzer Bert Kruijer Financiele Diensten B.V.

Dienstverleningsdocument / Dienstenwijzer Bert Kruijer Financiele Diensten B.V. Dienstverleningsdocument / Dienstenwijzer Bert Kruijer Financiele Diensten B.V. Inleiding Geachte cliënt, 1. De verzekeringsbedrijfstak hecht veel waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Fienancy

Dienstverleningsdocument Fienancy Dienstverleningsdocument Fienancy U overweegt een beroep te doen op onze dienstverlening. Fienancy behartigt uw belangen op het terrein van de financiële dienstverlening. Op onze activiteiten is onder

Nadere informatie

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Let op! Geld lenen kost geld Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Geachte cliënt, Wij willen u graag informeren over de dienstverlening van Van Dijk Lease & Financiering en onze werkwijze.

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie