W magazine WATERRATJES WOS. Programma Canteclaertocht Blankaerttocht 1 & 2 De Grevelingen. Ditjes en datjes Lachen is gezond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W magazine WATERRATJES WOS. Programma Canteclaertocht Blankaerttocht 1 & 2 De Grevelingen. Ditjes en datjes Lachen is gezond."

Transcriptie

1 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 23 mei 2014 Oefening baart kunst. Ik mag met enige trots zeggen dat onze kajakclub groeit en bloeit. We krijgen regelmatig nieuwe mensen over de vloer en na een eerste kennismaking zijn ze meteen enthousiast en besluiten de meesten om lid te worden. Tijdens onze clubactiviteiten op de spuikom worden ze met raad en daad bijgestaan door de anciens en voelen ze zich snel op hun gemak in de kajak. We proberen onze activiteiten zoveel mogelijk open te stellen voor iedereen maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Een toertocht of een wildwatertocht is niet altijd een haalbare kaart voor onze nieuwelingen. We hopen dat de mensen het niet kwalijk nemen als we ze eens afraden om aan een tocht deel te nemen. We weten ondertussen uit ervaring hoe zwaar de tochten zijn en dat overschatting vaak voorkomt. We vragen dan ook dat als voorbereiding op een tocht de nodige trainingskilometers op de teller staan. Een goede voorbereiding is zoals in de meeste sporten een sleutel tot welslagen. Op zaterdag en zondag kan er dan ook steeds aan de conditie gewerkt worden. Denk eraan: Een goed voorbereide kajakker is er twee waard!!! Patriek inhoud Programma Canteclaertocht Blankaerttocht 1 & 2 De Grevelingen De Moervaart en Zuidlede Kajakken in de Pyreneeën Ditjes en datjes Lachen is gezond. Surfspots

2 2 Programma mei mei: kajak op de spuikom 14-16u 4 mei: Canteclaertocht Gent - Deinze Vertrek aan clubhuis om 8.45u 10 mei: kajak spuikom 11 mei: kajak spuikom 17 mei: Watersportdag 10u 17u 18 mei: Watersportdag 10u-12u 24 mei: kajak spuikom 14u-16u 25 mei: kajak op zee afspraak aan clubhuis om 10u 31 mei: kajak spuikom 14u-16u 1 juni: begeleiding en veiligheid 1/4 triatlon Bredene Op zondag 1 juni wordt voor de 2e maal een kwart triatlon georganiseerd in Bredene. Het zwemmen gaat door in de spuikom. Ze hebben aan ons gevraagd om de zwemmers te begeleiden en in te staan voor het goede verloop en de veiligheid tijdens de zemproef. Wie mee wil werken is welkom. Afspraak aan het clubhuis om 13.00u. De wedstrijd start om 14u. Er wordt gezwommen aan de overkant. ( zie plannetje )

3 3 Canteclaertocht Deinze Op 3 en 4 mei gaan de Canteclaertochten terug door, georganiseerd door de sympathieke Deinse kajak club. Op zaterdag 3 mei wordt er gevaren op de Leie en de Gentse binnenwateren. De tocht gaat door het historische centrum van Gent en daar de kajakkers uitzonderlijk door de sluizen mogen varen kan er een volledige rondvaart gedaan worden. Dit betreft een tocht van 13.8 km. Er wordt vertrokken om uur aan de Watersportbaan te Gent. Inschrijvingsgeld 2 euro pp. Let wel : op zaterdag is er enkel individuele deelname, met andere woorden iedereen zorgt zelf voor vervoer en dergelijke. Op zondag 4 mei wordt er een clubuitstap voorzien. Er wordt gestart tussen en uur aan de Snepkaai te Gent, meer bepaald de jachthaven op de splitsing van de Snepkaai met de Beukenlaan. De tocht van 20 km brengt je van Gent naar Deinze langs één van de mooiste stukjes van Vlaanderen. Inschrijvingsgeld 2 euro pp. Er is op deze tocht onderweg geen middagstop voorzien en eventuele uitstaplaatsen zijn moeilijk of niet bereikbaar met de auto. Wie graag mee wil op zondag voor de clubuitstap gelieve voor 30 april iets te laten weten aan mijzelf of aan Jan. De aanhangwagen met de nodige kajaks wordt immers op voorhand geladen. Op zondag vertrekken we om uur aan het clublokaal richting Gent. Op zondag 4 mei wordt er tevens een korte tocht voorzien waarbij gevaren wordt van Deinze, heen en terug naar de jachthaven te Leerne. Dit betreft een afstand van 12 km. Wie deze afstand wil varen zal echter wel zelf moeten voorzien in vervoer en dergelijke. Meer informatie met betrekking tot de tochten is terug te vinden op de site van NKV. Ignace.

4 4 Blankaerttocht Blanckaerttocht op 12 en 13 april. Op zaterdag 12 april zijn we s morgens in de dikke mist vertrokken richting Diksmuide voor de 25ste Blanckaerttocht. Samen met Marjan had ik mijn zinnen gezet op de tocht van 30 km vanuit Bambecque naar Diksmuide. Jan stond zoals altijd in voor de logistieke steun, ditmaal niet alleen bijgestaan door Fenix maar ook door Tim die nog niet helemaal uit zijn wintermodus geraakt was. Te Diksmuide vernamen we echter dat vertrekken vanuit Bambecque geen optie was daar twee boomstammen op Frans grondgebied de doorgang versperden.in plaats daarvan werd dan maar te water gegaan in Roesbrugge en werd de tocht op die manier tot 23 kilometer gereduceerd. Om het verlies van het stuk traject (het mooiste deel) goed te maken was de mist opgetrokken en scheen de zon in volle glorie. Van bij het vertrek te Roesbrugge zag je al aan Tim zijn gezicht dat hij spijt had van zijn beslissing. We waren met een vijftigtal deelnemers en onderweg zag je al snel kledingstukken die uitgetrokken werden en opgeborgen voor de rest van de dag. Tegen de middag werden we de weg en de nog af te leggen afstand gevraagd door een jonge kajakker. Hij was blij verrast toen bleek dat we op enkele minuutjes van de middagstop te Fintele waren en dat dit bovendien op ongeveer 200 meter van zijn woning was. In een gezellige sfeer werden de boterhammetjes binnengespeeld en na een rustpauze van anderhalf uur in het zonnetje werd de tocht verder gezet richting Diksmuide. Onderweg hebben we veel wielertoeristen gezien maar bovenal veel koeien die zich zichtbaar afvroegen wat we daar in godsnaam aan het doen waren op hun drinkwater. Op zondag zijn we nogmaals naar Diksmuide gereden. Ditmaal met vijf kajakkers want ook Nancy, Wout en zelfs Tim hebben hun kajak te water gelaten. Tim kon het immers niet meer aanzien dat zijn mama zonder hem aan het genieten was op het water. Hij zou het zich niet beklagen want je weet immers maar nooit welke waternimf je tijdens de tocht tegen je kajak aantrekt. Ik zal het hierover kort houden : wij hebben Tim die dag niet veel meer gezien; naar het schijnt heeft hij zelfs helpen afruimen in de loods van de Billander! Ook op zondag was de zon van de partij, maar er stond ook een stevige wind. Gelukkig hadden wij daar tussen de beschutting van de grachten weinig last van. Onze logistieken die ons telkenmale stond op te wachten daarentegen... Tijdens de tocht van 20 kilometer konden we genieten van het vele moois dat de natuur te bieden heeft. De vele nestjes met eieren konden ongestoord bekeken worden, de dagverse eendjes en waterhoentjes lieten zich gewillig bewonderen. Het was voor ons een plezier om Wout fier als een gieter in zijn nieuwe kajak te zien zitten. Hij was zeer tevreden over zijn toerboot en vond het, net zoals wij allemaal, een zeer geslaagde tocht. Afspraak in september voor de grachtentocht! Ignace

5 5 De frontsoldaten

6 6 Blanckaert tocht Diksmuide 19 en 20 april 2014 Wat zijn we blij De lente is er bij t oude jaar is weggevlogen En t nieuwe is goed geboren. Weer tijd voor ieders verhaal Want bij een kajakker is dat normaal. Zaterdag 19/04/2014 Roesbrugge Diksmuide Na een middag geoefend te hebben onder begeleiding van twee ervaren toervaarders, was ik er klaar voor om het weekend te starten in Diksmuide. Voor de eerste keer, alleen vergezeld door rode space paprika, vertrokken we met chauffeur en gele gids (die nog slapers in de ogen had) naar De Billander. Goed aangekomen met een warme welkomstgroet, popelden we om te starten, want zoals we zijn is kajak ons beste medicijn. We kregen echter een trieste mededeling te horen, want in Bambeque was den oorlog al begonnen, met resultaat dat de vaarweg (IJzer) versperd was. Jammer, want zowel Ignace als ikzelf hadden gehoopt om de volledige tocht, met name 30 km, te kunnen afvaren. Het zouden er maar 23 km worden. Volle moed gaan peddelen richting, we zien wel Het blijft verrassend, met of zonder zonnestralen en niet bang van al die waterkanonnen, hoe mooi het West Vlaamse land toch kan zijn. Intussen was Ignace al aan het kijken naar een piratenschip voor vrouwlief en Co. Op tijd en stond kwamen we dan ook onze chauffeur en zijn gele gids tegen, ergens verdoken in het riet Na een rustige vaart, zonder veel last te hebben van de andere watersoldaatjes, werd het tijd voor de middagstop. Bij het nuttigen van onze boterhammetjes en een warme tas soep vernamen we van de chauffeur dat hij aan de startplaats zijn gele gids was vergeten. Gelukkig beschikt de jeugd vandaag over moderne communicatie middelen en was de chauffeur nog maar 5 km weg. De soep en onze boterhammen op, dus werd het weer tijd om te vertrekken. t Ja na een tijdje varen dacht ik dat sergeant Ignace zijn kaart verloren was. Varen op de Damse vaart, dacht ik. Zou er iets in die soep gezeten hebben misschien, of was het de oorlog die het deed Maar zonder dat we het wisten waren we aan het eindpunt gekomen. Zoals gewoonlijk met groet van chauffeur en gele gids.

7 7 Zondag 20/04/2014 Diksmuide Diksmuide. Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt gingen de dag nadien eerst richting spuikom, alwaar er was afgesproken met familie space paprika. Ignace mag alleen maar dromen van zijn piratenschip, want hij had zijn vrouwtje een gele space paprika cadeau gedaan. Gele gids en Wout (eveneens met een nieuwe blauwe space paprika) hadden besloten om toch mee te gaan, dus werden vlug extra kajakken geladen en dan opnieuw richting Diksmuide. Daar aangekomen kregen we opnieuw een trieste mededeling. We mochten pas om 11u00 vertrekken. Hierdoor hadden we ruimschoots de tijd om onze camouflagepakken aan te trekken en zonder vrees te vertrekken naar de loopgraven. Onderweg merkten we steeds meer watersoldaatjes op, die stilletjes geseind hadden naar een 100 tal mini coopers om mooi de wacht te houden. Want er mocht niets gebeuren met beide space paprika s. Een eindje voorbij de Tervaetebrug werd het dan tijd om eventjes te rusten en te genieten van de mooie natuur en een welverdiende beker warme soep. Echter, dit was niet gerekend op de adrenaline van onze waterratten en na een korte pauze werd opnieuw gestart. Een klein smal waterloopje, maar oh zo mooi. Watersoldaatje Wout dacht dat hij (een week te vroeg) de paaseieren had gevonden, maar het bleek een nest van een zwaan te zijn. Genietend van rust en stilte zijn we onderweg wel nog opgeschrikt door een landende straaljager (of was het een zwaan? Na een laatste overstap zetten we dan verder koers richting achterkant stad. Het is eens iets anders, Diksmuide stad zien van op het water. Aangekomen op het eindpunt, alwaar chauffeur reeds stond te wachten, hebben we ons ontdaan van de camouflagepakken. Sommigen hadden daarvoor eerst een straffe koffie nodig. En zoals steeds konden we het gedane werk (opladen kajakken en omkleden) dan nog genieten van een mooi bord frietjes met frikadel. Moe, maar voldaan werd de rit huiswaarts dan aangevat. Maar vooraf werd wel al afgesproken voor onze volgende toertocht. Dank u wel familie space paprika, chauffeur, gele gids en vrienden van De Billander voor het mooie en toffe weekend. Uw verslaggever

8 8 Op de Grevelingen van Bommenede naar de Hompelvoet. zaterdag 12 april met een mooie weervoorspelling. Bewolkt, in de ochtend 11 graden tot 16 in de namiddag met 2 tot 3 Bf wind uit ZW. Ik besloot te starten uit de werkhaven van Bommenede (gemeente Zonnemaire) en zo gaan we stilaan verder met onze startplaatsen rond de Grevelingen. Deze keuze betekende wel dat ik met tegenwind zou moeten terugkeren. De werkhaven bleek met zijn strandje en parkeermogelijkheden een goede keuze. Het tochtje was gepland naar de Archipel maar door een onopgehelderde fout met de GPS kwam ik op de Hompelvoet en de daar aangelegde aanlegplaats. Gelukkig stond daar een plakkaat zodat ik wist waar ik was De landingsplaats was mooi aangelegd met ook een helling zodat ook de kajak gemakkelijk kan landen. Dat is zeker niet overal het geval. Van daar langs de Veeremansplaat naar de strandjes naast de werkhaven en zo terug naar de startplaats. Op de terugweg redelijke bries op kop van 3 Bf maar de GPS die laat zien dat er vordering is (3 km /uur) geeft wel moed. Af en toe wel pittige golfjes die soms over het voordek spoelden. Onderweg nog bijna overvaren door een zeiljacht dat op motor voer maar waar beide opvarenden met het zeil aan het worstelen waren. Gelukkig hoorde ik ze achter mij afkomen aan het geklapper van het zeil en kon ik uitwijken. Ze verontschuldigden zich met de uitleg dat het een nieuw zeil was. Het is dus uitkijken als het goed zeilweer is. Voor hen die met van die grote boten varen: bij de kajak is de dode hoek wel recht achter

9 9 De Lustige Waterkletser en Waterrat Paul

10 10 Tochtje op de Moervaart en Zuidlede. Op do 27 maart starten we op de Moervaart te Wachtebeke aan de kanosteiger ter hoogte van de Overlede brug voor een tocht van 13 km naar Eksaarde ter hoogte van de Bosgracht over de oude bovenloop van de Durme (de Zuidlede). Vertrek 5 C rond 10 uur tot 12 C in de namiddag bij aankomst rond 17 u De tocht start bij de lokale jachthaven aan de Overlede brug, maar al snel draaien we af naar de Zuidlede met zijn landbouwen natuurgebieden. Een tocht door de natuur met Louis is zoals een stadstocht met een gids. Het is een heel nieuwe wereld. Op onze tocht maakten we kennis met ( met dank aan Louis): de vogeltjes: op de moervaart: wilde eend, fuut, meerkoet, waterhoen, scholekster op de oever zuidlede: reiger, winterkoninkje, ijsvogel, pimpelmees, koolmees, roodborstje, pauwen van de kinderboerderij, nijlganzen, ekster, kauw, kraai, naar alle waarschijnlijkheid een jagende havik (jaagt in het bos, langere staart dan de buizerd) en een cirkelende buizerd plantjes bloemen van slanke sleutelbloem, grasklokje, smeerwortel, groot hoefblad, paarse dovennetel, een heel vroeg bloeiend grasklokje, langs de oever: zegge, lisdodde, brede rietkragen, canadapopulieren, knotwilgen, essen, eiken, hazelaar waterplanten veel gele plomp in de verbrede stukken van de zuidlede, maar nog onder water Het was de gelegenheid om deze tocht te maken want vanaf 1 april tot 30 juni is de doorgang door het vogelreservaat verboden. (zone voorbij de Stenenbrug) Het natuurreservaat de Eenbes

11 Onderweg hadden we wel enkele regenvlagen maar dank zij de droogpakken hadden we daar geen probleem mee Het is ondertussen duidelijk dat een droogpak het vaarseizoen heel wat vergroot. Het is zelfs zo dat we "slecht en fris weer" beginnen te verkiezen boven een hele dag in de blakende zon. Overigens is rond deze tijd van het jaar de watertemperatuur gevaarlijk laag voor onaangepaste kledij. Voor wie van de richting Mendonk (Gent) komt is er op de Zuidlede in Eksaarde aan de linkerkant een kanosteiger aangelegd door een Horeca bedrijf en rechts is de steiger van het overdraagpunt. 11 Van Eksaarde keren we terug langs dezelfde route. Op de terugweg stond er mij echter een onaangename verrassing te wachten. Redelijk plots na het overdragen aan de Stenenbrug werd ik onwel, braakneiging, maagpijn, misselijk... We spraken af dat als mijn toestand zou verslechten ik naast Louis zijn kajak zou gaan varen en steun nemen op zijn achterdek aan de grijpkoorden zoals wij geleerd en geoefend hadden voor dergelijke voorvallen op de kajak cursus bij De Zwalker. We konden ook nog een kort sleeplijntje aanleggen. Gelukkig is het zo ver niet gekomen en heb ik met wat zwoegen en zweten de aankomst gehaald. S 'anderendaags de hele dag in bed gestoken met gewrichtspijnen, hoofdpijn en alle andere plezante symptomen van een griepaanval. Gelukkig is het daar dan bij gebleven. Paul Een mooie brochure over deze kano route is te vinden op

12 12 Kajaktrip naar de Pyreneeën (paasvakantie 5 tot 12 april) Deel 1: Frankrijk In het najaar van 2013 organiseerde het Vkkf in samenwerking de Vlaamse trainerschool en Bloso de cursus instructeur B kajak wildwater.. Dit gebeurt niet zo heel vaak, aangezien er een minimum aantal deelnemers moeten zijn en de kajakgemeenschap bij ons niet zo heel groot is. Ik was een van de gelukkigen die kon deelnemen. Ik hoopte om via deze cursus heel wat bij te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Kajakkers die wat hetzelfde niveau hadden van mij of beter konden kajakken zodanig dat we samen zouden kunnen gaan varen en wat wildere rivieren varen (boven de klasse III+). Na enkele dagen cursus kwamen we op het idee om in de paasvakantie te gaan varen in de Pyreneeën. De meeste mensen denken bij de Pyreneeën vooral aan skiën maar de kajakker denkt bij bergen vooral aan rivieren. Door het smelten van de sneeuw heb je tijdens de paasvakantie meer kans op water in de Pyreneeën dan in de Alpen, daarom kozen we dus voor deze bergketen. We hadden elkaar enkel gezien tijdens de cursus maar nooit echt gesproken met elkaar. De voorbereidingen voor de reis werden allemaal via internet gemaakt en niemand wist echt wat hij moest verwachten van de reis en van de andere kajakkers. Na een minimale voorbereiding kwamen we zaterdag morgen aan bij Inne thuis van waaruit we gingen vertrekken richting Pau. Pau ligt in Frankrijk net aan de voet van de Pyreneeën, hier is er ook een zeer mooi slalomparcours waar al enkele grote wedstrijden werden gehouden. Het plan was om hier de eerste dag in te varen en elkaar te leren kennen want eigenlijk waren we 4 wildvreemden. Na het inladen van de bagage en het opladen van de boten waren we klaar om te vertrekken en maar goed ook want het was een goede 1000km, dus hoe sneller we daar waren hoe beter. Tijdens de autorit was er dan ook tijd genoeg om elkaar te leren kennen, na enkele minuten in de auto zat de sfeer er al goed in. We hadden allemaal wat dezelfde opleiding (LO ers en een Kine) en we waren ook allemaal kajakker dus geen moeilijke mensen. Eenmaal aangekomen in Pau merkten we dat er geen camping voorzien was bij de piste dus hadden we er niets beter op gevonden dan op het terras van het clubhuis te slapen. Dit was overdekt dus moest het s nacht beginnen te regen zaten we lekker droog. Na een heerlijke eerste nacht konden we ontwaken met een zalige zonsopkomst, zicht op een wildwaterpiste en zicht op de witte toppen van de Pyreneeën. Wat kan een mens nog meer wensen. Ons plan was om wat in te varen op de piste van Pau, elkaar te leren kennen op kajak vlak en eventueel wat reddingsoefeningen te doen. Maar bleek dat er een probleem was me de pompinstallatie waardoor de piste maar enkele uren per dag bevaarbaar was. 1uur daar van was voorbehouden voor het publiek de andere uren waren voor trainingen van het Frans nationaal slalom team en voor sportdagen. Gelukkig kregen we wat hulp van de plaatselijke lesgever met info over rivieren in de buurt die goed stonden en waar we konden varen. Zo besloten we om op de Gave de Pau een stukje te varen. Het was een natuurlijk slalomparcours en lag niet ver van de kunstmatige piste. Ideaal voor de eerste dag dus. Bleek dat dit stukje rivier toch iets zwaarder was dan gedacht maar nu we hier toch waren konden we maar beter varen. Na wat opwarming en invaren kwam het al snel tot een eerste zwempartij, Steven was vast komen te zitten in een gat waardoor hij verplicht was om te zwemmen. Tijdens deze zwempartij heeft hij ook zijn peddel gebroken al een geluk dat we reserve peddels mee hadden. Na een geslaagde reddingsactie hebben we de piste nog enkele malen gevaren, daarbij maakte Inne ook nog kennis met het gat met ook een zwempartij als gevolg, gelukkig zonder materiele schade. Na nog enkele ronden besloten we om terug te keren naar de kunstmatig piste in Pau om daar ook nog een uurtje te varen en dan heerlijke spaghetti te maken. Niets lekkerder na een dagje kajakken. We besloten om een spaghetti saus te maken met super veel groeten zodanig dat we genoeg vitamientjes binnen hadden om de komende dagen goed te kunnen kajakken. Na een heerlijke spaghetti waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen hebben we nog wat knopen uit de cursus herhaald en besloten om opnieuw op het terras van het club-

13 13 De tweede dag was het weer wat minder, we stonden op met een bewolkte hemel en lichte motregen. Vandaag stond er een tochtje op de Gave de Pau op de agenda. Het instap was gepland in Lourdes. Voor sommigen onder ons was het misschien geen slecht idee om wat heilig water tot zich te nemen. Het ging om een tochtje van een goeie 12km op klasse III-III+ wildwater. Het leuke was dat er super veel water stond iets wat ik niet gewoon ben omdat ik meestal in de zomer ga kajakken. De rivier stroomt goed de hele weg en er is plaats genoeg om elk onze eigen lijn te varen, zodanig dat we eigenlijk niet echt elkaar moeten volgen. Er was een passage waar we moesten overdragen doordat er een dam was gebroken en ze een nieuwe, tijdelijke dam hadden moeten aanleggen. Voor de rest verliep de afvaart vlekkeloos. Toen we ons moesten omkleden was het nog steeds aan het regenen maar gelukkig konden we ons in een soort van hangar parkeren en ons zo in de droogte omkleden. Aangezien de afvaart wat sneller verliep dan gepland hadden we nog wat tijd over om te gaan kijken naar een rivier die we de volgende dag wilden varen, Gave d Azun. Een klein smal beekje met veel water en weinig tot geen keerwater (klasse IV), als er gezwommen ging worden dan ging het voor een eindje zijn. Na enkel malen uit te stappen om te kijken naar de moeilijkere passages beslisten we om hier morgen te varen. We hadden ook de instap en uitstapplaats al vastgelegd. We hadden beslist om onze laatste avond in Frankrijk ook weer op de piste in Pau door te brengen en ook hier te blijven slapen. Deze avond stond er kip en curry op het menu. Voor het slapengaan kregen we bericht van 2 andere kajakkers, die ook deelnamen aan de cursus, dat zij deze nacht gingen toekomen in Pau. Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en een warme douche spraken we af met de andere 2 kajakkers om de rivier te gaan varen die we de dag voordien zijn gaan bekijken. Na de afvaart van de Gave d Azun bleek er nog veel tijd over te zijn en gingen we dieper de Pyreneeën in om nog een wild stukje van 2km te gaan varen, een stukje klasse IV-IV+. Het weer zat weer mee, prachtige zon en lekker warm en de eerste afvaart was vlot verlopen dus waren we allemaal bereidt om een zwaarder stuk te varen, onze grenzen verleggen daarvoor waren we naar hier gekomen. Na het uitstappen en omkleden reden we door naar de 2 de rivier maar niet zonder te stoppen bij de lokale supermarkt om inkopen te doen voor ons avondmaal en natuurlijk ook om een ijsje te kopen. De 2 de afvaart van de dag was een pittig stukje van 2km op le Brouset met als starter een klein maar tricky sprongetje en als afsluiter 2 zware vervallen in een kloof. Na de afvaart moesten we toegeven dat het er erger uitzag dan het feitelijk was maar het gaf wel een kick om dit stuk deftig te kunnen afvaren. Na het omkleden en het volbrengen van Steven en Inne hun offer aan de riviergoden, de welgekend booty (kajakkers die zwemmen moet na die afvaart hun kajakbotje vullen met bier en dit in één maal leegdrinken). Aangezien ze de eerste dag gezwommen hadden en nog geen booty hadden gedaan was dit het moment want je houdt de riviergoden best te vriend. Na het vervullen van deze verplichten zetten we onze tocht verder over de Pyreneeën richting Spanje. Er lag nog heel wat sneeuw dus leek het ons een mooi moment om wat sneeuwfoto s te maken en wat met sneeuwballen te gooien naar elkaar. Toen we de Pyreneeën over waren begon het al donker te worden en besloten we te stoppen op een afgelegen parking en daar te eten en te overnachten. Op het menu stond er tortellini Zoals altijd met jongens en mannen moest er een kampvuur gemaakt worden en dat was dan ook exact wat we deden een mooi groot warm kampvuur. Ideaal om na te praten over de laatste dagen. Inne voelde haar die avond niet zo super en is vroeg in haar slaapzak gekropen in de hoop de volgende dag weer beter te zijn. Toen het kampvuur uitgedoofd was beslisten we ook om te gaan slapen, aangezien wij geen smijt tentje of een busje hadden om in te slapen, in tegenstelling tot de andere 2 kajakkers die zich bij ons hadden aangesloten hadden we er niets beter op gevonden dan onder een brug te slapen zoals echt zwervers. We hadden al eerder beslist om zoveel mogelijk wild te kamperen om de reis zo goedkoop mogelijk te houden. Het vervolg van de trip en onze belevenissen op de Spaanse rivieren kun je lezen in het W-magazine van juni. Dennis.

14 14 Pyreneeën Part 1 Gave du Brousset De hotelsuite Sneeuwpret Goede afspraken maken goede vrienden. Op zondagmorgen is het voor velen soms moeilijk om uit het warme bed te geraken en zich op te laden om te komen kajakken. Dat is natuurlijk geen probleem want er is geen enkele verplichting om zich in een kajak te wurmen en het frisse water op te gaan. We zorgen er telkens wel voor dat er toch iemand van de club aanwezig is om het clubhuis en de loods te openen zodat de fanatieke kajakker aan zijn trekken komt. Het is natuurlijk niet zo leuk als je daar de zondagmorgen staat en er komt niemand opdagen. Iedereen slaapt al eens graag uit op de dag des heren. Daarom vragen we aan de leden die willen varen op zondag en die over geen key pass beschikken dat ze een seintje geven als ze van plan zijn om het water op te gaan. Zo voorkomen we dat er iemand nutteloos de verplaatsing moet maken naar de spuikom en met een wrang gevoel terug naar huis moet. Een simpel mailltje of een sms-je volstaat, zo weten we steeds wie er aanwezig zal zijn. Liefst voor zaterdagmiddag, dan kunnen we tijdig zorgen dat er iemand de infrastructuur komt openmaken. Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking. Patriek

15 15 Misschien volgende keer een grotere auto of een kleinere kajak. But i like it!!! Big waves Big Falls Backflip

Vertrek 5 C rond 10 uur tot 12 C in de namiddag bij aankomst rond 17 u (totaal 26 km)

Vertrek 5 C rond 10 uur tot 12 C in de namiddag bij aankomst rond 17 u (totaal 26 km) op Do 27 maart starten we op de Moervaart te Wachtebeke aan de kanosteiger ter hoogte van de Overlede brug voor een tocht van 13 km naar Eksaarde ter hoogte van de Bosgracht over de oude bovenloop van

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 43 april 2016 Maartse buien en aprilse grillen Het onaangename weer van de laatste weken heeft wat roet in het eten gestrooid voor de toervaarders. Voor de tochten

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 54 mei 2017 De ijsheiligen. Geen schrik, we gaan nu niet opeens de religieuze toer op. Maar we kijken reikhalzend uit naar 15 mei. Dan is het de feestdag van

Nadere informatie

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak.

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak. Zondag 24 augustus 2014, een prima weervoorspelling voor een kajaktochtje op de Krammer. Niet te veel zon, af en toe een bui en 3 tot 4 Beaufort. windrapport grevelingendam.jpg Een en ander gaf wel pittige

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus 2017 inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond 2 Programma zomer Er zijn geen clubactiviteiten op zaterdag tijdens de zomermaanden. Vele

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 58 oktober 2017 Zijn er nog kajakkers??? Het watersportseizoen loopt stilaan ten einde. We hopen op nog enkele mooie nazomerse dagen zodat we toch nog wat kunnen

Nadere informatie

Jeugdnieuws DKC. Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze. Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave

Jeugdnieuws DKC. Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze. Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave 2016 Jeugdnieuws DKC Kanoregatta 2016: 25 mei te Deinze Jeugdteam Deinse Kajak Club vzw Uitgave 1 2016 I. Mededelingen jeugdteam Dag jeugd, ouders, Dit is de eerste versie van ons jeugdkrantje. Hierin

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij!

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 34 mei 2015 In mei zijn de kajakkers er graag bij! Het seizoen is nu volop begonnen. De conditie is al wat aangescherpt na enkele peddel zateren zondagen op

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Beter laat dan nooit.

W magazine WATERRATJES WOS. Beter laat dan nooit. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 33 april 2015 Beter laat dan nooit. Wegens onvoorziene omstandigheden is jullie magazine wat later klaar dan gewoonlijk. Ik wil langs deze weg ook iedereen bedanken

Nadere informatie

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km.

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km. Dinsdag 29 juli leek de weersvoorspelling prima voor een al lang gepland tochtje op het Volkerak http://www.deltagids.nl/nl/krammer-volkerak. Bewolkt, weinig zon en een max 23 C luchttemperatuur met 4

Nadere informatie

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur.

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. weerbericht yerseke Na de middag laag water zodat ik

Nadere informatie

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Maandag 14 juli 2014 plan ik een tochtje op de Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke. De weervoorspelling lijkt prima, bewolkt

Nadere informatie

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 52 maart 2017 Off we go... De kajaks zijn weg uit het zwembad. We ruilen het warme zoet water voor het frissere zout water van de spuikom. Wie wil kan op zaterdag

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 30 januari 2015 De 4 is vervangen door de 5, de kerstboom begint de naalden te verliezen en de kalkoen is al een tijdje verteerd. Het eerste nummer van 2015

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond

W magazine WATERRATJES WOS. Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 57 september 2017 Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond 1992 2017 2 Programma september. Zaterdag

Nadere informatie

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd.

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd. Zondag leek een prima dag tussen twee buienlijnen in om een tochtje te varen. Kleindochter Nathalie en haar vriend Inias gingen meevaren. Geen zon en een 17 luchttemperatuur met ongeveer dezelfde watertemperatuur

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud!

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 12 mei 2013 Hiep hiep hoera W-magazine is 1 jaar oud! Precies een jaar geleden verscheen het eerste exemplaar en ondertussen zijn we aan nummer 12 toe. De positieve

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Donderdag 14 juli. Een passend weerbericht voor een kajaktochtje. De watertemperatuur is nog steeds onder de 20 C dus voor mij nog vol ornaat, droogpak

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. En daar is ze dan eindelijk de zon!

W magazine WATERRATJES WOS. En daar is ze dan eindelijk de zon! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 44 mei 2016 En daar is ze dan eindelijk de zon! Ons geduld wordt beloont. De maartse buien en aprilse grillen zijn achter de rug ( voorlopig toch ) De eerste

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Den Dido en Jorisha de Samber op

Den Dido en Jorisha de Samber op Den Dido en Jorisha de Samber op Het weekend 8-9 augustus diende er links en rechts nog wat geklust te worden (o.a. WC-pot gebruiksklaar maken op de Undine) vooraleer we onze zomervakantie konden aanvatten.

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus TKC - info september 2009 Verslag Wezertocht. Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus Na 9 jaar in de club zijnde is het voor mij de eerste keer dat ik op een tocht heb gezwommen. En iedereen weet wat dat

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Maandag 21 september leek alles ok om de tocht van Waarde naar Borssele te ondernemen. Hoog water rond 8u30, een 3 tot 4 BF met 15 C luchttemperatuur,

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

MTB-school: XC-training voor gevorderden

MTB-school: XC-training voor gevorderden MTB-school: XC-training voor gevorderden Zaterdag 3 november 2007 Vandaag was het tijd om onze afspraak met de MTB-school na te komen. Om 9 uur stonden we paraat aan het meer van Warfa om er een dag flink

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro 7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op, verplaatsen

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 42 maart 2016 Vanonder het stof We hebben vorige zaterdag het hoofdstuk zwembad afgesloten. Nu hopen op wat beter weer zodat de kajaks vanonder het stof komen

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

7 juli 12 juli 2019 Packraft Beginners Cursus 420 euro

7 juli 12 juli 2019 Packraft Beginners Cursus 420 euro 7 juli 12 juli 2019 Packraft Beginners Cursus 420 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op. We functioneren

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan! Kanovaren of fietsen op zondag 3 juni a.s. Kanocentrum WirdumerklapWat doen langlaufers in de zomer? Hoewel langlaufers volgens eigen zeggen voldoende hobby s hebben blijkt toch de wens te bestaan van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt.

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt. Zaterdag 15 oktober Met de kajak op de Nieuwe Merwede van Oosthaven naar de Beneden Merwede. De Nieuwe Merwede loopt door het natuurpark De Biesbosch. En dat is te zien ook, tot bijna aan de Beneden Merwede

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye summer. Programma Toertochten Grevelingen Kasterlee Franse Alpen Kasterlee 2 Handige kajakkar Surfspots.

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye summer. Programma Toertochten Grevelingen Kasterlee Franse Alpen Kasterlee 2 Handige kajakkar Surfspots. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 37 september 2015 Bye bye summer Ons Belgisch zomertje zit er weer op. Hopelijk heeft de maand september nog wat zon gespaard voor ons. Er staan nog wat activiteiten

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

Teamstage - Almunecar-La Herradura

Teamstage - Almunecar-La Herradura 28/02/2018 Teamstage - Spanje Jaargang 5 nr. 2 Teamstage - Almunecar-La Herradura Vrijdag 9 februari : begin Krokusverlof. 16.00u : vertrek Jos en ikzelf met overvol geladen bestelwagen richting Spanje.

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen)

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen) 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 32 maart 2015 Spring is in the air (laat ons hopen) De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn. We hebben geen echte winter gehad, we bleven gespaard van

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken Sint-Ursula brieft 16/03/2019 1. Stand van Zaken a. de trainingen Nog een dikke maand tot het trainingsweekend. Dit is een belangrijke test voor mens, materiaal en groep. 3 dagen na elkaar 100 km fietsen

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Met nu ook het eetfestijn, de ledenuitstap en al 2 weekends achter de rug komt het einde van het jaar al bijna in zicht. De Knim, PieKrie en SJO kunnen nog aftellen

Nadere informatie

maandlijst april-mei-juni

maandlijst april-mei-juni maandlijst april-mei-juni 1 Algemene informatie De tekenwedstrijd op de pannekoekenbak is gewonnen door Laura. Zoals belooft staat haar tekening op de voorpagina van de maandlijst en zal Laura van ons

Nadere informatie

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014 Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië 5-13 juli 2014 Wat gaan we doen? We gaan naar Slovenië, waar de Koritnica en de Soca het decor verzorgen met parelwitte rotsen in kristalhelder

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 40 januari 2016 Happy 2016 inhoud Programma Nieuwjaarsduik. Op de Westerschelde Toertochtenkalender Lachen is gezond. De feestdagen zijn weer achter de rug.

Nadere informatie

W magazine start. WATERRATJES WOS. Patriek

W magazine start. WATERRATJES WOS. Patriek 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 10 maart 2013 3 2 1 start. We beginnen de lentekriebels te voelen. Het wordt stilaan tijd om onze kajak vanonder het stof te halen en hem terug aan het water

Nadere informatie

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe GPS een Garmin Etrex 20, het droogpak (Peak) met steeds

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen.

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen. Malindi, mei 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten

Nadere informatie

14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro

14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro 14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op, verplaatsen

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 2017, 311 leden, een absoluut record, allen bedankt, gekko is een club voor allen, jong en oud, recreatief, sportief, alles kan en niets moet. Werkjaar 2017 recreatie Vaste

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER)

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) Voor de Voyager begon de Hemelvaarttocht 2015 met de afvaart om 13:30 vanuit Lelystad haven met zon, 15 knopen wind en een snelheid over de grond van 6 knopen.

Nadere informatie

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 A;Sabbe Harelbeke 7/3/08 Vrijdag 29/2/2008 Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 Van vrijdag 29 februari tot 2maart 2008 had het openingsweekend van de Zwervers Kortrijk plaats in Zottegem. Het RV was de parking

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010

Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010 Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox is gevallen, maar

Nadere informatie

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

Naar Spanje met Riverproof

Naar Spanje met Riverproof Naar Spanje met Riverproof Riverrunning op de Noguerra Pallaresa Wie heeft er nog nooit van deze rivier gehoord? Mooi bruisend korte mouwen water. In juni heeft de rivier voor ervaren kajakkers een hele

Nadere informatie

TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN. 12 juni TOT 19 juni 2010

TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN. 12 juni TOT 19 juni 2010 TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN 12 juni TOT 19 juni 2010 Wij zijn weer een jaartje verder en het is hoog tijd om onze spullen te pakken voor de jaarlijkse trektocht. Dit jaar wordt het een tocht in Duitsland

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Challenge Almere Amsterdam 2014

Challenge Almere Amsterdam 2014 Challenge Almere Amsterdam 2014 Op vrijdag ben ik rond 9 uur de auto ingestapt, en via Fijnaart ( daar heb ik Rens Speksnijder opgepikt ) zijn we op weg gegaan naar Almere. Ruim op tijd kwamen we aan,

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Jeugdstage BCT /13/2019 Bleau Climbing Team naar Orpierre BEGIN VAN EEN AVONTUUR. De kennismaking

Jeugdstage BCT /13/2019 Bleau Climbing Team naar Orpierre BEGIN VAN EEN AVONTUUR. De kennismaking JEUGDSTAGE BCT 2019 4/13/2019 Bleau Climbing Team naar Orpierre De eerste week van de paasvakantie trok ogen open voor de jeugd van Bleau Climbing Team. Een week klimmen in de natuur, op echte rots, voor

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Combiweek tot

Combiweek tot Combiweek 2018 03-03-2018 tot 10-03-2018 USAC leden de kans te geven om op veilige en betaalbare wijze bezig te gaan met de bergsporten tourskiën en ijsklimmen. Dat is waar de combiweek om draait. Beide

Nadere informatie

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden,

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden, Party time!!! Beste fiets-vrienden, Met nog amper 2 zondagritten te gaan, komen we stilaan op het einde van het seizoen 2014. Maar het is nog lang niet gedaan en er staan nog veel aktiviteiten te wachten

Nadere informatie

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7 Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 3 Rots en water groep 7 ZuidwestTV Kamp groep 8 Grote Rekendag Ons woordveld was dan ook enorm! Na het woordveld hebben alle kinderen

Nadere informatie

TRT Recreatie. Toertochten 2014

TRT Recreatie. Toertochten 2014 TRT Recreatie Toertochten 2014 Toertocht 11 Datum 17-18 May 2014 Plaats Gray (20km van Dijon) Afstand 48km Prijs 70 : avec hébergement comprenant 1 nuit et 3 repas Personal\Roeien\RandonAviron2014.pdf

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie