TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN. 12 juni TOT 19 juni 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN. 12 juni TOT 19 juni 2010"

Transcriptie

1 TREKTOCHT OP DE REGNITZ EN MAIN 12 juni TOT 19 juni 2010 Wij zijn weer een jaartje verder en het is hoog tijd om onze spullen te pakken voor de jaarlijkse trektocht. Dit jaar wordt het een tocht in Duitsland op de Regnitz en de Main. Dit jaar bestaat de groep uit 7 vaarders. Op zaterdag 12 juni omstreeks 5.30 uur is het zover en zijn wij al volop bezig met het laden van het materiaal zodat wij om 6 uur de parking aan de club kunnen verlaten richting Bamberg. Na een rit van 8uur arriveren wij aan de Camping INSEL te Bamberg-Burg Het is kort na de middag en de bareel van de camping gaat pas open om 15 uur, er zit dus niets anders op om ons op het plaatselijk terras te zetten en te genieten van een frisse pint. Om 15 uur is het tijd om ons aan te melden en onze tenten op te slaan aan de oevers van de Regnitz. Het zou een wonder geweest zijn indien alles naar wens zou verlopen. Bij het opzetten van de tent was er plots een kreet van paniek, deze is afkomstig van Pol die in paniek al zijn zakken aan het leeg maken is. Wilfried gaat eens een kijkje nemen om te zien wat er juist aan de hand is. Pol is opzoek naar de stokken van zijn tent die nergens terug te vinden zijn, hij is er vast van overtuigd dat hij ze mee had. Alles is wel 10 keer nagezien deze week verteld hij. De stokken liggen ofwel in de auto aan de club of thuis. Er moet naar een oplossing gezocht worden voor het probleem. Jos zegt tegen Wilfried dat hij een campingwinkel heeft gezien aan de ingang van de camping. Na een tiental minuten komt Wilfried met drie voorstellen, hij is polshoogte gaan nemen in de winkel. Daar zijn stokken te verkrijgen tweedehands mits wat aanpassingen kunnen zij misschien wel dienen, een nieuwe tent kopen of gans de week buiten slapen. Het is 27 voor de stokken tweedehans of 90 voor een nieuwe tent en het laatste kost helemaal niets. Pol kiest voor het eerste voorstel. Probleem opgelost dachten wij even later een tweede kreet van Pol, nu zijn tent staat vind hij zijn slaapzak niet, deze ligt misschien bij zijn stokken. Na nogmaals alle zakken te hebben leeggemaakt komt deze toch te voorschijn. Commentaar van Pol, hij zat in de verkeerde zak. Het is stilaan tijd om de auto te verplaatsen Naar Schwarzenau en daarna iets te eten en nog een goed terrasje.

2 Zondag 13 juni Het is nog vroeg in de ochtend als de eerste ritssluitingen worden geopend. Het weer is goed de zon schijnt en er hangt een lichte dauw boven het water. Vandaag gaat de tocht van Bamberg-Burg naar Sand a.main. Na een stevig ontbijt worden de boten geladen en te water gelaten. Om rond 10uur de camping vaarwel te zeggen. De rivier stroomt hier lichtjes en brengt ons door het bosgebied (Hain), na een uur varen komen wij aan de eerste splitsing rechts gaat het naar de grote sluis die verbinding geeft met het Main- Donau kanaal, links gaat het richting stad Bamberg. Het is hier bij Bamberg dat het Main- Donaukanaal een kunstmatige verbinding met de Donau zich bevindt. Het werd in 1992 voltooid. Het kanaal mondt samen met de Regnitz even voor bij Bamberg uit in de Main. Wij volgen links de rivier om even later voorbij de plaatselijke roeiclub te varen. Om na één km in de stad te belanden. Hier werden wij door een plaatselijke bewoner erop attent gemaakt dat wij niet verder kunnen varen wegens een elektracentrale. Hier in Bamberg bevindt zich nog de laatst behouden gebleven sluis van het oude Ludwig- Donau-Main-Kanaal. Niemand van ons weet of deze sluis nog in werking is. De Jos is al de stad in getrokken om polshoogte te nemen van de situatie. Na een vijftal minuten komt de Jos terug zo fier als een gieter met aan zijn rechterarm een dame van rond de tachtig jaar. Zij wandelen samen naar een poort en bellen aan maar het gaat niet snel genoeg naar de zin van de dame, die dan maar zelf over de poort wil klauteren. Gelukkig kan de Jos deze tot andere gedachten brengen en komt wat later de heer Meyer te voorschijn. De dame in kwestie vraagt de heer Meyer om voor ons de sluis in werking te stellen. Deze man kon blijkbaar niet anders dan de bevelen van de dame op te volgen en is bereid voor ons de sluis te bedienen. Als afsluiter biedt deze dame nog een doos pralines aan de Jos aan. Maar met dit weer is dit toch geen goed idee om deze mee te nemen in de boot en worden zij door gegeven aan de sluiswachter. En wie dacht dat wij er zo goed van af zou komen heeft het wel mis de dame eiste van ons drie nog wel drie kussen en dan konden wij vertrekken (die oude snoepster toch ). Onder tussen zijn de sluisdeuren voor ons geopend en kunnen wij binnen varen. Wij varen nu door het historische gedeelte van de stad Bamberg dat trouwens op de lijst van de Unesco prijkt. Het is een prachtig stukje van de stad met hier en daar nog een oude kraan op de oevers die aan het verleden van de stad doet terug denken. Door al deze pracht verliezen wij het zicht op het water en kunnen nog juist op het nippertje een aanvaring vermijden met een venetiaanse gondel die hier ook rondvaren.

3 Wij verlaten de stad en vervolgen onze vaartocht, tot juist buiten de stad de eerste hindernis opduikt namelijk de volgende sluis die wij deze keer zullen moeten omdragen. Maar door de ervaring die wij nog hebben van de vorige tochten is dit vlug geklaard. Nu wij deze heuvel ook bedwongen hebben gaat onze tocht verder door het natuurpark van Habberge; Het vaarwater is hier breed en stroomt lichtjes en de oevers zijn vrij goed bebost. Na een paar uren varen komen wij aan de volgende sluis na wat zoeken en wachten klinkt er plots geluid uit een van de speakers dat wij kunnen versast worden. En inderdaad de deuren gaan voor ons open en wij worden verzocht binnen te varen in een sluis van wel tweehonderd meter lang en naar schatting 60 meter breed. Blijkbaar worden wij ( 6 kajaks) heel alleen geschut. Dit kunnen wij bij ons in België niet voorstellen dat zo een grote sluis wordt in werking gesteld wordt voor 6 Kajakkers. Wij begroeten de sluiswachter en zetten onze weg verder. Komende aan de volgende sluis staat er een wegwijzer die ons naar een sportsluis leidt. Vanaf nu is elke grote sluis voor zien van een sportsluis die men zelf moet bedienen en volledig automatisch werkt. De sluizen zijn maar 2.5m breed en een goede 20m lang. Rond vijfuur naderen wij het dorp Ziel Am Main de brug onder door en na 400m draaien wij links de Sander Baggersee op. Om na 1km aan te leggen aan het strand van het dagverblijf de camping zelf ligt zo een 300m verderop. Maandag 14 juni Vandaag gaat de tocht verder tot in Schweinfurt. Ook nu laten wij de camping rond 10uur achter ons. Eerst terug het meer over om dan links weer op de Main te komen. Wat de omgeving betreft verandert er weinig de zon schijnt de vogels fluiten wat wil een mens nog meer. Vandaag komen wij ook de eerste grote Rijnschepen tegen en ook een paar rivierkruisers, deze gaan richting het Donau kanaal. Wij varen voor bij de stad Hassfurt om ons verder te laten glijden richting Shweinfurt dat wij rond 16uur zullen bereiken. Wij gaan op zoek naar een camping aan het water maar die blijkt er niet te zijn. Dan maar eens polhoogte nemen in de plaatselijke roeiclub want de kajakclub er naast was dicht. In de roeiclub waren wij helemaal niet welkom. Dan maar ons licht op steken in het pizzarestaurant daarnaast in de jachthaven. Daar blijkt dat deze man ook een stukje terrein heeft van de Duitse Kano Bond dat hij mee beheert. En hier mogen wij met veel genoegen ons tentenkamp opslaan en moeten wij nadien ons aanmelden bij hem. Voor 3 mogen wij een nacht staan en krijgen wij de sleutel van de douche en de WC die sleutel moeten wij de volgende dag maar aan de voordeur hangen als wij vertrekken. Als tegenprestatie konden wij niets anders dan bij deze man te gaan eten en een terrasje te doen. Om nadien de stad in te trekken. Schweinfurt is een moderne industriestad met gezellige hoekjes in de oude binnenstad.

4 Dinsdag 15 juni Vandaag gaat de tocht verder tot in Volkach. Het weer is vandaag betrokken. Na een bezoek aan de bakker in de stad en een goed ontbijt is het hoog tijd om onze boten te laden en het open sop te kiezen. Na twee km daagt er weer een sluis op hier worden wij gewaarschuwd dat de sportsluis versperd is en wij ons naar de grote sluis moeten begeven. Ook hier worden wij met onze 6 boten geschut maar dan wel met een verkleinde sluis. Deze sluis kan men in het midden tot de helft verkleinen zodat zij minder water gebruikt en het sneller gaat. Van af hier vloeit de Main in een opener landschap en komen de eerste wijngaarden in het zicht. Wij varen door het stadje Grafen-Cheinfeld om na 10km de overzet van Ober-Eisenheim te kruisen. Een paar km verder aan de rechterzijde zien wij het schloss Klingenberg uit het niets verschijnen. Kort na de middag naderen wij de bocht van Volkach en is de tijd om uit te kijken naar de camping waar Kris zijn wagen heeft staan. Het is juist voor de brug aan de linker kant. Na dat de tenten zijn opgesteld is het tijd om de achtergebleven wagen te gaan ophalen in Bamberg. Eens terug is het de hoogste tijd voor ons dagelijks terrasje.

5 Woensdag 16 juni Vandaag moet eerst een auto aan het einde van de tocht geplaatst worden. Daarom is het een zeer korte tocht vandaag namelijk tot in Schwarzenau. Kort na de middag gaan wij te water het weer is zonnig en moet maar 1 sluis genomen worden. Na deze sluis komen wij op een oude arm van de Main. Het water stroomt hier redelijk en zo varen wij tegen een 8km/uur tussen de wijngaarden door. Na een goed uur komen wij terug aan de samenvloeiing van oude en nieuwe Main. Van af hier nog 2km te varen voor wij aan de camping aankomen. Zo dit was een korte tocht vandaag maar wat de omgeving en het water betreft één van de mooiste stukken tot hier toe. Donderdag 17 juni Ook nu is het een korte tocht en is ons einddoel Kitzingen. Het is bewolkt als wij in de boot stappen. Vandaag staat er ook maar 1 sluis op het programma halfweg varen wij voorbij het prachtige slot van Main-Stockheim, het is onder tussen beginnen regenen om niet te zeggen beginnen stromen. Van het genieten van de omgeving is er nu geen sprake meer en is ons doel zo snel mogelijk de camping te bereiken. Kort na de middag arriveren wij op de camping. Al snel vinden wij een plaats om onze tenten te plaatsen. En kunnen wij iets droogs aantrekken. Ondertussen is het ook gestopt met regenen en kunnen wij de stad gaan bezoeken. Vrijdag 18 juni Vandaag varen wij naar Ochsen-furt het einde van onze trektocht. Het is aan het regenen als wij de laatste km aanvangen. De omgeving is hier afwisselend van wijngaarden tot industrie. Er zijn nog twee sluizen te gaan. Aan het einde is het even wat zoeken om de juiste ingang langs het water te vinden voor de camping die wij rond twee uur bereiken. En het is ook gestopt met regenen zodat wij onze natte tent droog kunnen opstellen. Als deze klus geklaard is kunnen wij de andere wagen gaan halen. Bij onze terugkomst staat er een bak bier aan de tent waarvan de anderen al gretig aan het drinken zijn. Bij de vraag vanwaar deze bak bier vertelde Jozef dat de campinguitbater een aanhangwagentje met hout naar de overkant wou varen met het vlot dat er lag. Door de welwillende medewerking van ons (de Pol) is deze aanhangwagen op zijn kop in het water terecht gekomen. En hebben wij geholpen deze terug op de oever te krijgen. Van daar die bak bier. Die avond werd er naar goede gewoonte nog een bezoek gebracht aan een restaurant in de stad en als afsluiter nog een terrasje meegepikt. Zaterdag 19 juni De zon is al vroeg van de partij zodat wij met wat geluk droog kunnen in pakken. Na een goed ontbijt rest ons niets anders op dan de boten te laden en huiswaarts te keren. Het is goed geweest.

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus TKC - info september 2009 Verslag Wezertocht. Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus Na 9 jaar in de club zijnde is het voor mij de eerste keer dat ik op een tocht heb gezwommen. En iedereen weet wat dat

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur.

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. weerbericht yerseke Na de middag laag water zodat ik

Nadere informatie

Mainradweg 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 575 Langs de Main door Weinland Franken

Mainradweg 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 575 Langs de Main door Weinland Franken Mainradweg 8 dagen individuele fietsreis vanaf 575 Langs de Main door Weinland Franken Bamberg, één van de mooiste stadjes van Duitsland, is het beginpunt van deze prachtige reis langs de Main. Er zijn

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op.

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Jammer dat Loe er niet bij is. Dan zouden we precies de

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016

Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Verslag solo tocht naar het Schwarztonnen Sand in de Elbe op maandag 29 februari 2016 Van Eelde via Westerstede-Jaderberg-Wesertunnel-Wischhaven naar Barnkrug-Haven: 260 km Ruim gerekend: 3 uur rustig

Nadere informatie

GR 5 LIVERDUN - BARR

GR 5 LIVERDUN - BARR GR 5 LIVERDUN - BARR Zaterdag 30 augustus 2008 Vertrek om 12.00 uur aankomst omstreeks 17.30 uur. Liverdun Brin-Sur-Seille 26 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,1 km. Voor we (Staf en ikzelf Ludwig)

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Eigenlijk best dicht. op-en-neer naar Londen in het najaar

Eigenlijk best dicht. op-en-neer naar Londen in het najaar Eigenlijk best dicht op-en-neer naar Londen in het najaar We hebben plotseling tijd over en willen we nog wat gaan zeilen. Er komt een lange stabiele periode aan; oostelijke winden aan het begin van de

Nadere informatie

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen.

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen. 17-07-2017 Schleuse Rosenbeck Zehdenick. We gaan vanaf het Werbellinkanal weer terug naar het plasje waar we eerder zo fijn geankerd hadden. De Prerauer stick. Maar als we Zehdenick, het stadje wat vlak

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel.

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel. Kennismaking met de Kyll, september 2006 Weer eens samen vissen. Het liefst op stromend water, in het buitenland, forel en vlagzalm. Meermaals hebben wij, Darek en James, hierover gesproken dit jaar. Duitsland,

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden

Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden erdag 22 augustus 2009. Zat De Kolibri 560 'Chapeau' wordt ingepakt voor een reisje over het wad naar Ameland en misschien zelfs Schiermonnikoog, met als

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

[Ardennen] [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016

[Ardennen] [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016 [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016 [Ardennen] 13 & 14 September is het zo ver, het Outdoor & Survival kamp voor de 2ejaars sportstroom leerlingen. In deze twee dagen zullen de leerlingen

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Speelweek Hulhuizen 18 t/m 22 juli 2016

Speelweek Hulhuizen 18 t/m 22 juli 2016 Speelweek Hulhuizen 18 t/m 22 juli 2016 Beste jongens en meisjes, Hierbij ontvangen jullie het programma voor de speelweek 2016 van speeltuinvereniging Hulhuizen. De afgelopen maanden zijn talloze vrijwilligers

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

JUNGLEDORP. Informatieboekje

JUNGLEDORP. Informatieboekje JUNGLEDORP GROTE BEER Informatieboekje Huttendorp De Meent 07 t/m 11 juli 2014 Nieuwe situatie Door het verdwijnen van Cardanus is er ook bij ons het een en ander veranderd. Ella Korzelius, die ons vanuit

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe VVMN Weekend 2017 Bomal sur Ourthe, Belgie Begin september was het dan eindelijk zover, het jaarlijkse vis weekend van de VVMN (Vliegvis Vereniging Midden Nederland). Dit jaar is gekozen voor de Ourthe

Nadere informatie

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015.

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Door het skutsjemuseum in Eernewoude is vanwege het 5 jaar in de vaart hebben van de Aebelina een beurtfeartocht georganiseerd.

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte in Zuid-Spanje van 400 km dat zich uitstrekt

Nadere informatie

Spandau Nordhafen Anker Glendower See

Spandau Nordhafen Anker Glendower See 03-08-2017 Spandau Nordhafen Berlin / Charlotteburg. We verlaten Spandau en varen via Schleuse Spandau de Spree op. Best wel een beetje spannend. Er wordt veel gezegd en geschreven over de terreur van

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Verjaardagen. 20 oktober 2017

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Verjaardagen. 20 oktober 2017 Agenda 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie Woensdag 1 november Dankdag; leerlingen vrij! Vrijdag 3 november Luizencontrole Zaterdag 4 november Oud papier Maandag 6 november Peuterochtend Donderdag 9 november

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Roeivakantie 2013 De route. Dag 1, zaterdag 8 juni Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Om 10 uur ontvangst bij Roeivereniging Weesp

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

Boomhut-hotel MÃ nchberg

Boomhut-hotel MÃ nchberg Boomhut-hotel MÃ nchberg Algemeen Een droom van ieder kind en stiekem ook van veel volwassenen... slapen in een boomhut! Deze droom kan nu uitkomen, want in Mönchberg in Duitsland staat een geweldige rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

De bovenkruier is een windmolen waarbij alleen de kap met het wiekenkruis in het horizontale vlak kan draaien. Op deze manier kunnen de wieken steeds

De bovenkruier is een windmolen waarbij alleen de kap met het wiekenkruis in het horizontale vlak kan draaien. Op deze manier kunnen de wieken steeds De bovenkruier is een windmolen waarbij alleen de kap met het wiekenkruis in het horizontale vlak kan draaien. Op deze manier kunnen de wieken steeds de juiste windrichting volgen. Hier en daar kun je

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Programma, activiteiten en tijdsplanning. Aanmelding teams. Uitreiking Zonnepanelen. Stalling vaartuigen

Programma, activiteiten en tijdsplanning. Aanmelding teams. Uitreiking Zonnepanelen. Stalling vaartuigen Eneco Zonnebootrace NK 2016 Programma, activiteiten en tijdsplanning Donderdag 5 mei: Aanmelding teams Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur bij de organisatie, bij het VVVgebouw naast het tentenkamp aan de Ljouwerterdyk

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Vakantieprogramma. Week 2. Locatie: Het Buitenhof Groep: De eerste Kamer Telefoonnummer: 085-8780528

Vakantieprogramma. Week 2. Locatie: Het Buitenhof Groep: De eerste Kamer Telefoonnummer: 085-8780528 Week 2 Dag/datum: Maandag 16 juli. Programma: indianen tentendag. Schminken, knutselen en tenten bouwen van doeken. Wat neem je mee? Oude lakens/dekbed hoezen. Een t-shirt die verknipt en versierd mag

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro 7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op, verplaatsen

Nadere informatie

SAARBRUCKEN Basis Informatie

SAARBRUCKEN Basis Informatie SAARBRUCKEN Basis Informatie De mooie rivier de Saar waaraan onze vertrekhaven haar naam ontleent, baant zich een weg door het bosgebied van de Hondsrug. Dit Duitse middelgebergte biedt zowel aan beginners

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Schoppernau (A) - Oberstaufen (D).

Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). 14-07-2012. Schoppernau (A) - Oberstaufen (D). In grijs weer vertrekken we om 10.00 (2619 km). We volgen de Bregenzerach westwaarts. De hoogste bergen (met kale koppen)

Nadere informatie

BASIS INFORMATIE WOUDSEND

BASIS INFORMATIE WOUDSEND BASIS INFORMATIE WOUDSEND Basis Le Boat Woudsend Le Boat Netherlands BV De Zwaan 18, Woudsend 8551 RK Tel: 0031 (0)514 591251 Fax: 0031 (0)514 592500 GPS: 52o56 31.62 N, 5o37 47.61 E Email: woudsend@leboat.com

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede - Oktober 2018 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw

Nadere informatie

Kamp 2019 De Kattenberg Aalter

Kamp 2019 De Kattenberg Aalter Kamp 2019 De Kattenberg Aalter Inhoud 1. Waar? 2. Wanneer? 3. Valies 4. Slapen op kamp 5. Eten op kamp 6. Wat gaan we doen? 7. Post 8. Medische toestanden 9. Inschrijven 1. Waar? Kattenberg Kattenberg

Nadere informatie

Base Le Boat Condom. LE BOAT Condom Quai De La Bouquerie 32100 Condom - Frankrijk. Email : lemas@leboat.com Base Manager : Christian Lassaunière

Base Le Boat Condom. LE BOAT Condom Quai De La Bouquerie 32100 Condom - Frankrijk. Email : lemas@leboat.com Base Manager : Christian Lassaunière Base Le Boat Condom LE BOAT Condom Quai De La Bouquerie 32100 Condom - Frankrijk Email : lemas@leboat.com Base Manager : Christian Lassaunière Tél - 0033 (0) 562 28 46 46 Fax - 0033 (0) 562 28 37 28 GPS

Nadere informatie

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure Verslag voorjaarstocht 2016 21 tot 25 april Lemmer Joure Verslag: Frans Armee Donderdag 21 april In de loop van de dag komen er 11 Smelne jachten aan in de Binnenjachthaven Lemsterland. Het palaver vervroegen

Nadere informatie

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort.

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Het is een mooie zondag middag. De zon schijnt volop, en het is niet koud. Een fijne dag om lekker te gaan wandelen met het IVN. Om 13.00u hebben we samen

Nadere informatie