Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een"

Transcriptie

1 Screen Design Naam: Maarten van Domburg Studentnummer: Klas: CMD2A Docent: Bart Nederveen Opdracht: Screen Design Opdracht 2 Vodafone Interface

2 Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een analyse te maken van persona s, scenario s, flows en wireframes. Aan de hand van de brandguidelines van Vodafone die we gekregen hebben werken we de sales pagina s visueel uit. De pagina s draaien op het intranet en zijn toegankelijk voor werknemers. Op de sale pagina s krijgen de werknemers informatie over de toestellen en hoe deze het momenteel doen in de markt.

3 Deliverable 1: Merkanalyse & doorvertaling interactieontwerp Merkanalyse Als eerst ben ik een uitgebreide analyse gaan maken van Vodafone. Ik ben hiervoor de brandguidelines gaan bestuderen en ik ben voorbeelden gaan verzamelen die de basis kunnen gaan vormen voor het realiseren van het ontwerp. Wat mij opviel Vodafone gebruikt veel de kleur rood. De kleur rood wordt bij Vodafone positief neergezet. Rood wordt ook wel als de hero beschouwd. Het is dus verboden om rood op een negatieve manier neer te zetten. Het wordt aangemoedigd om rood te gebruiken op plekken waar iets positief neergezet wordt. Wat mij ook opviel is dat Vodafone veel vrolijke kleuren gebruikt. Vodafone is vrij divers met kleur gebruik en maakt gebruik van veel secundaire kleuren. Hoe wel de primaire kleuren vooral uit grijstinten en rood bestaat. Het is een uitdaging om met deze secundaire kleuren aan de gang te gaan omdat het snel een rommeltje kan worden. Ook viel mij op dat Vodafone zijn eigen lettertype gebruikt wat ik erg origineel vind en leuk lijkt om met een nieuw soort typografie aan de gang te gaan. Vormgeving merkanalyse In mijn merkanalyse heb ik gekozen om een groot diversiteit aan beelden te verzamelen. Ik heb op elk gebied waar de brandguidelines van Vodafone terug komt elementen gezocht. Door de diversiteit aan elementen kan ik het merk Vodafone van verschillende invalshoeken bekijken en beslissen welke elementen ik mee neem naar mijn door vertaling. In mijn merkanalyse zijn beelden te vinden van iconen, logo s, typografie en kleuren maar ook fotografie en illustraties. Ik heb ook naar voorbeelden gezocht hoe het niet moet.

4

5 Schetsen Tijdens het schetsen ben ik gaan kijken hoe de visuele eigenschappen zoals vorm, layout, kleur en typografie het ontwerp sterk kunnen maken. Dit zijn de schetsen van het inlogscherm van het intranet. Ik ben vooral gaan kijken hoe ik de pagina vorm wou gaven. Door te spelen met de rhombus en deze op verschillende manieren in de pagina neer te zetten wilde ik zien wat de beste uitkomst zou zijn. Ook heb ik de indeling van het login schermpje op verschillende manieren ingedeeld.

6 Door schets nummer 1 werd het al snel duidelijk dat ik het log in scherm niet in de rhombus wilde hebben. De pagina zou zich dan teveel op een plaats afspelen en er zouden vrij veel lege vlakken overblijven. Schets nummer 2 vind ik zelf het meest geschikt omdat het in balans staat en er gebruik gemaakt wordt van het hele oppervlak. Ook het inlog scherm is hier het meest in balans door de avatar in het midden te zetten en alles te centreren.

7 Dit is een schets van het dashboard. Deze schets heb ik gemaakt om vooral de indeling duidelijk te maken. Ik heb bekeken wat er volgens het werkboek in moet komen te staan. Het werd duidelijk dat er een uit klap menu in de pagina moet komen en een menu balk waar het mogelijk is om je account te beheren. Wanneer je op het logo klikt ga je weer terug naar home. Aan de hand van deze schets ben ik meer gaan spelen met de elementen.

8 Bij deze schets ben ik gaan kijken hoe ik het menu wil toepassen. In het werkboek stond het menu verticaal afgebeeld. Ik was wel benieuwd hoe het menu eruit zou komen te zien wanneer deze horizontaal wordt afgebeeld. Ik heb de rhombus aan de rechterkant van de pagina geplaatst met het account menu erin. Dit heb ik gedaan omdat rood bij Vodafone de hero is en het hierdoor moet lijken alsof jij de hero bent.

9 In deze schets heb ik heel het menu terug laten komen in de rhombus. Dit heb ik gedaan zodat het voor de gebruiker in een opzicht duidelijk waar hij zich door de pagina s heen kan navigeren. Ik heb de achtergrond van de pagina s licht gehouden met het idee om de elementen op de pagina grijstinten te geven. Door dit te doen wordt op de elementen de nadruk gelegd. Onder aan de elementen komen interactieve knoppen met doorverwijzingen naar de achterliggende pagina s. Deze links krijgen een secundaire kleur.

10 Ik heb de keuze gemaakt om het menu over de rhombus te laten komen. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op de plaats waar de gebruiker zich bevind. En kan hij zich makkelijk terug navigeren naar voorliggende pagina s. Ook heb ik gekozen om het account menu los op de pagina te plaatsen waardoor het duidelijk wordt dat het om twee verschillende menu s gaat. Ik heb het hoofd menu uitlaten schuiven en het een donkere tint gegeven. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op het uitgeschoven gedeelte.

11 Deliverable 2: Stijlstudie Modular Design Stijlstudie In de stijlstudie heb ik zoals ik verzonnen had tijdens het schetsen de elementen grijstinten gegeven. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de primaire kleuren van Vodafone. Door de elementen een grijstint te geven vallen ze op binnen de pagina. Ik ben gaan kijken hoe ik rood terug kon laten komen als hero. Dit heb ik gedaan door binnen de elementen bijvoorbeeld het meest voorkomende abonnement of de nummer 1 van de top 10 telefoons de kleur rood te geven. Door de elementen bestaand uit grafieken en tabellen binnen de pagina dezelfde secundaire kleuren te geven vormt het een eenheid. Het wordt namelijk een rotzooitje als je te veel verschillende kleuren gebruikt. Ook heb ik gekeken naar welke interactieve buttons ik wil gebruiken. Ik vind zelf de interactieve buttons die Vodafone gebruikt met de kleur red violet erg sterk overkomen. Het past bij de vrolijke uitstraling van Vodafone. Wanneer er op deze buttons geklikt wordt veranderen ze in aubergine. Als secundaire call to action buttons heb ik gebruik gemaakt van grijstinten. Dit heb ik gedaan omdat deze buttons niet op hoeven te vallen. Om de pagina s een eenheid te laten vormen heb ik vastgelegd welke typografie ik ga gebruiken. Hierdoor krijgen alle pagina s qua typografie dezelfde inhoud. Dit is prettiger voor de gebruiker om te lezen en ziet er verzorgd uit. Ik ben opzoek gegaan naar icons die passen bij de guidelines van Vodafone. Ik heb dit gedaan door eerst onderzoek te doen naar de icons die Vodafone zelf gebruikt. Aan de hand van dit onderzoek ben ik zelf opzoek gegaan naar icons. Ik heb er voor gezorgd dat de icons overeenkomen met elkaar zodat het weer een eenheid blijft..

12

13 Deliverable 3: Uitgewerkte interface screens Sales pagina s De pagina s zijn gemaakt volgens de guidelines van Vodafone. Het is belangrijk dat de pagina s opgemaakt zijn volgens deze guidelines zodat hij daadwerkelijk gepubliceerd zou kunnen worden. Ik heb daarom elementen toegevoegd zoals kleur, typografie, rhombus, call to action buttons, icons en logo s die gelijk zijn aan die van Vodafone. Ik ben te werk gegaan in Photoshop omdat dit voornamelijk in de praktijk ook zo gedaan wordt. Dit heb ik gedaan door kolommen en een grid te gebruiken. Dit biedt een handvat voor de structuur en een mooie samenhang. Ik ben gebruik gaan maken van een 960 grid met 12 kolommen.

14 Login Wat als eerst opvalt bij de login pagina is, Welkom. Dit heb ik gedaan zodat de werknemer zich welkom geheten voelt. Daaronder heb ik aangeven waar de werknemer zich bevindt. Dat is namelijk Vodafone Intranet. Door het gebied grijs te markeren waar het interactieve zich afspeelt komt hier de nadruk op te liggen. De werknemer weet daardoor waar het interactieve zich afspeelt. Ik heb een bescheiden rhombus gebruikt zodat dit niet teveel de aandacht trekt maar dat het wel duidelijk is dat de werknemer zich op een Vodafone pagina bevindt. Omdat het werknemers betreft staan ze allemaal al in het systeem en hoeft de gebruiker maar haar gebruikersnaam in te voeren en komt haar eigen avatar te voorschijn. Wanneer er nog niks is ingevoerd zie je een witte rechthoek die er wel uitziet of er iets gaat verschijnen. Ik heb dit zo gedaan omdat er tijdens het inloggen ook daadwerkelijk iets tevoorschijn komt.

15

16 Dashboard Ik ben begonnen om de header te plaatsen. Door het menu te dupliceren die ik tijdens de stijlstudie gemaakt had en het account hier aan toe te voegen kwam er een redelijk goed beeld van de header. Rechtsboven in heb ik het account geplaatst. Zoals bij veel andere sites is het account niet iets waar de nadruk op ligt. Je gebruikt de opties bij je account niet veel tenzij je bijvoorbeeld adres gegevens moet wijzigen. Wanneer je post heb moet hier natuurlijk wel de nadruk op komen te liggen. Dit heb ik gedaan door de notificatie hier van red violet te maken. Het is een opvallende kleur waardoor de aandacht van de gebruiker wordt getrokken. Als de gebruiker op de notificatie klikt schuift er een balk uit met daarin haar post berichten. Deze balk is ook redviolet omdat het uit interactieve buttons bestaat. Het is clickable. Het menu bestaat uit zes koppen. Ik heb deze koppen verduidelijkt door er iconen voor te zetten. Hierdoor is het menu meer toegankelijk en hoef je de koppen niet eens te lezen. Boven aan de pagina maak ik duidelijk wie er ingelogd is door de naam te vermelden. Ook staat erbij welkom hierdoor voelt de persoon zich nog steeds welkom geheten. Eerst waren de primaire buttons die onder de tabellen staan de gehele breedte van de tabel. Deze heb ik nu kleiner gemaakt omdat ze te veel aanwezig waren. Ik heb ervoor gekozen om de taart tabel van abonnementen te veranderen in een soort staaf tabel. Hierdoor blijft de tabel overzichtelijk maar past het beter in de indeling van de pagina. Het percentage waar de meeste telefoons van zijn verkocht heeft de kleur rood want dit is de hero.

17

18

19 Toestellen Bij de toestellen pagina heb ik het uitklappende menu toegepast. Ik vind dat de rode kleur die aangeeft op welke pagina je je bevind binnen het menu erg sterk overkomen. Het verduidelijkt nog een keer de navigatie boven aan de pagina. Ook vind ik het uitklappen van het menu met een donkere grijstint goed gelukt. Het geeft duidelijk aan in welk gebied je je van de site bevind. Je bekijkt eerst wat zich allemaal nog meer in dat gebied bevind voor dat je weer verder kijkt wat het menu nog meer te bieden heeft. Ik heb ervoor gekozen om de merken van de toestellen boven aan de pagina weer te geven. Het is voor de gebruiker gemakkelijk om te kiezen van welk merk hij meer wil weten. Dit wordt ook sterk over gebracht door het icoon van het merk te gebruiken. Ik heb er voor gekozen om de informatie hoeveel toestellen een merk heeft weg te laten. Dit wordt ook duidelijk wanneer je er op klikt. Ik heb het een secundaire call to action kleur gegeven omdat het altijd actief is en wanneer een persoon meerdere merken wil bekijken en veel opgeklikt wordt. Wanneer het dan de kleuren red violet en aubergine bevat komt dit chaotisch over. De call to action button bij de toestellen heb ik wel de kleur red violet gegeven. De buttons nodigen namelijk uit om naar de detailpagina te gaan. Omdat de informatie die nu bij de telefoons staat er beknopt is. Ik heb de naam van de telefoon die op de eerste plek staat de kleur rood gegeven. Dit om het hero idee van Vodafone terug te laten komen.

20

21

22 Toestelinformatie Bij de periodieke verkoopcijfers heb ik er voor gekozen om de secundaire call to action buttons te gebruiken. Dit heb ik gedaan omdat er een aantal knoppen altijd actief zijn en ze verder niet doorverwijzen naar andere pagina s. Alleen binnen het element periodieke verkoopcijfers komt er een verandering. Ik heb de tabellen en grafieken weer opgebouwd met veel dezelfde kleuren. Het geeft nu een vrolijk beeld maar is niet chaotisch. Ik ben opzoek gegaan naar iconen die ik kon gebruiken voor het printen en het opslaan van een pdf. Deze iconen moeten overeen komen met de andere iconen. Door de uitlijningen bij het print icoon weg te halen en het icoon in e vullen met een donkere grijze kleur komt hij overeen met de andere iconen. Ik heb het abonnementen aandeel op het element met algemene informatie gezet zodat de indeling van de pagina beter zou kloppen. Het is ook overzichtelijk welk abonnement aandeel de telefoon bezit met het hoogste abonnement aandeel als kleur rood.

23

Screen Design. Vodafone interface. Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015

Screen Design. Vodafone interface. Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015 Screen Design Vodafone interface Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015 1 Inleiding Tijdens deze module wordt er een Intranet ontworpen voor het telecom

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp Verslag Pencil, Photoshop, Indesign Naam: Kennet Botan Studentnummer: 11058900 Vak: Multimedia- en Interactieontwerp Docent: Marije ten Brink Datum: 08-02-2016 INLEIDING Voor het vak MMIO moest er een

Nadere informatie

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 07-02-2016 Pencil Bij het ontwerpen van drie verschillende voorstellen voor mijn portfoliosite heb ik gebruik

Nadere informatie

Screen Design Puntgave Pixels

Screen Design Puntgave Pixels Screen Design Puntgave Pixels Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media & ICT Communication & Multimedia Design Jasper Schelling j.a.schelling@hr.nl docent.cmd.hro.nl/scjas Welkom! Dit kwartaal

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden Learnbeat Wegwijzer Learnbeat is een product van Dedact e Binnenvestgracht K, NR Leiden Wegwijzer Over Learnbeat Learnbeat is de complete leeromgeving waarin leerlingen op interactieve wijze kunnen werken

Nadere informatie

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Voor deze opdracht heb ik het merk Puma gekozen. Op basis van de hoofdkleuren van de website van Puma ben ik aan de slag gegaan. In alle

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

behind interactive media:

behind interactive media: behind interactive media: blog ideeën: (www.katiesbookblog.com) & (www.dreamlabyrinth.tumblr.com)\ verschillende soorten posts, het logo (soort header) is mooi en cool verwerkt met de sidebar. Alle posts

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

CMS Handleiding. Opgesteld door

CMS Handleiding. Opgesteld door CMS Handleiding Opgesteld door Alleen beschikbaar voor klanten v1.2 24-01-2008 Index 1. Inloggen... 3 2. De CMS Omgeving... 5 NAVIGATIE... 5 MENU... 6 CONTENT... 6 3. Content Wijzigen... 7 DE WERKBALK...

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor webredacteurs

Beknopte handleiding voor webredacteurs Beknopte handleiding voor webredacteurs Dit document is bedoeld om u als gebruiker/webredacteur te begeleiden en wegwijs te maken op Plaats.nl. De volgende onderwerpen zullen hierbij aan bod komen: 1.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E 1 Screen Design Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page 2 Visuele merk en Concurrentie analyse Welke bank heb ik geanalyseerd? Ik heb de ING bank toegewezen gekregen. Ik maak zelf geen gebruik

Nadere informatie

Sophie van Kaam Marten Posthumus Freek van der Weij Samuel Tehrani

Sophie van Kaam Marten Posthumus Freek van der Weij Samuel Tehrani Groepsopdracht week 4 Sophie van Kaam 10987711 06-03-2017 Marten Posthumus 10783512 Freek van der Weij 11319577 Samuel Tehrani 6082793 Introductie: Videolectures is teleurgesteld met het aantal mensen

Nadere informatie

Algemene handleiding 3BM applicatie. Inhoudsopgave

Algemene handleiding 3BM applicatie. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inloggen in systeem... 2 1. Scherm oriëntatie... 3 2. Overzichten genereren... 4 3. Mogelijk zoekmanieren... 5 Leeg kader met loep... 5 Verlaten van zoekveld met TAB... 6 Activeren van

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D Hoe plattegronden gebruiken Overzicht Plattegronden stellen gebruikers in staat om een locatie te monitoren met behulp van interactieve plattegronden. Plattegronden kunnen gebruikt worden om apparaten

Nadere informatie

Quick reference Smartflow App

Quick reference Smartflow App Het opstarten van de app 1. Open de smartflow app. 2. U wordt gevraagd om een domein naam in te vullen. Vul de domein naam in die u heeft gekregen van 88degrees. 3. Log in met u inloggegevens. Het hoofd

Nadere informatie

Handout WebHIS Arts Portaal

Handout WebHIS Arts Portaal Handout WebHIS Arts Portaal Versie: 5.2 Juli 2014 Copyright: Labelsoft Clinical IT Inhoudsopgave WebHIS Arts Portaal na inloggen... 1 Toevoegen nieuwe patiënt... 6 Navigatie... 6 WebHIS Arts Portaal na

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten

Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten Handleiding UBplusOnline t.b.v. klanten Het gebruik van UBplusOnline als klant (inlener) De hoofdcontactpersoon ontvangt na synchronisatie zijn accountgegevens in een e-mail. Hierin staat beschreven op

Nadere informatie

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN.

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. 27-8-2013 RADARSCHOLEN EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. [Geef de ondertitel van het document op] Dirk Inhoud 1. Intro eerste keer inloggen docent... 2 2. Email ouder om in te loggen... 3 3.

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO Chantal Aafjes - 0834273 Onderzoek ABN AMRO Inhoudsopgave Analyse Merkanalyse... pag. 4 Concurrentieanalyse... pag. 5 Merkanalyse (beeld)... pag. 6 Stijlstudie Schetsen... pag. 8 Digitale schetsen... pag.

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per  ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven In deze handleiding hebben we de functionaliteiten van FAST voor u beschreven. Als u vragen heeft over het gebruik van FAST kunt u ons bellen of mailen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op,

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Groepsopdracht herontwerp SIS

Groepsopdracht herontwerp SIS Groepsopdracht herontwerp SIS Er zijn veel klachten over het student information systeem (SIS) van de UvA. Doe een herontwerp. Doe usertests om het belangrijkste probleem te achterhalen en richt je op

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Ontwerpdocument Maarten Kolthof NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Inhoud Algemeen ontwerp 3 Icoon en kleurgebruik Animatie technieken ios 7 kenmerken

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat.

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat. LWEO Adapt/Learnbeat is een platform met vele mogelijkheden en functies. Hier vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden. De menubalk: Via de menubalk links in

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 I Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 ESS... Iconen selecteren 1 1.2 ESS... Inlog scherm tekst

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding MyCaRe. Klantportaal. Concept. Rineke Keizer. datum 28 november 2015. status versie 1.0 auteur(s)

Handleiding MyCaRe. Klantportaal. Concept. Rineke Keizer. datum 28 november 2015. status versie 1.0 auteur(s) Handleiding MyCaRe Klantportaal datum 28 november 2015 status versie 1.0 auteur(s) Concept Rineke Keizer Inhoud 1. Inloggen in het Clientportaal... 3 2. Home-pagina... 4 2.1. Knoppen Home-pagina... 4 2.2.

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Screen Design. Puntgave Pixels. Communication & Multimedia Design CMDDES01-10

Screen Design. Puntgave Pixels. Communication & Multimedia Design CMDDES01-10 Communication & Multimedia Design Screen Design Puntgave Pixels CMDDES01-10 Aantal studiepunten: 3 Modulehouder: Jasper Schelling Versie: 13 April 2011 Goedgekeurd door: (namens toetscommissie) Datum:

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding TCDoc November 2012

Handleiding TCDoc November 2012 Handleiding TCDoc November 2012 Versie 1.3 Door: Vincent Veldkamp TC ICT Het inloggen bij TCDoc. Open. Stap 2: Typ het volgende URL-adres in de adresbalk: en druk vervolgens op: In het scherm dat nu verschijnt;

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

De bezoeker kan op mijn webshop het aanbod van de donuts vinden en de prijzen per donut.

De bezoeker kan op mijn webshop het aanbod van de donuts vinden en de prijzen per donut. Projectbeschrijving Ik heb gekozen om voor mijn geïntegreerde een eigen donut webshop op te starten. Omdat ik een fictief onderwerp heb gekozen kan ik dus alles zelf kiezen. Ik heb geen richtlijnen gekregen,

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders IHOUDSOPGAVE - Inleiding 3 - Mentaal model vragen 4-9 o Question o Answer

Nadere informatie

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding In deze handleiding vertellen we u graag hoe Mijn RSD werkt. Mijn RSD is een digitale omgeving, die u terugvindt op de homepage van

Nadere informatie

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07 P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond 500643748 P4 2015/2016 V1-07 Inhoudsopgave 1. Concept Blz. 2 2. Scenario Blz. 3 3 Interactieontwerp Userstory 1, hints toevoegen Blz. 5 Userstory 2,

Nadere informatie

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg De regels hebben allemaal dezelfde regelafstand. Daardoor loopt de tekst aan een stuk door. Het is een lap tekst waar

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

1. Inloggen in systeem Scherm oriëntatie Overzichten genereren Mogelijk zoekmanieren... 5

1. Inloggen in systeem Scherm oriëntatie Overzichten genereren Mogelijk zoekmanieren... 5 Inhoud 1. Inloggen in systeem... 2 1. Scherm oriëntatie... 3 2. Overzichten genereren... 4 3. Mogelijk zoekmanieren... 5 Leeg kader met loep... 5 Verlaten van zoekveld met TAB... 6 Activeren van zoekveld

Nadere informatie

Quick start RieView voor de afdeling Risico Inventarisatie en Evaluatie

Quick start RieView voor de afdeling Risico Inventarisatie en Evaluatie Quick start RieView voor de afdeling Auteurs Fred van Dam, Leonie van Duuren Datum 4-5-2017 Status V2 Inhoud 1 Vragenlijst beantwoorden... 3 1.1 Aanmeldscherm... 3 1.2 Inventariseren van de Risico s...

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

CKV Website - Stappenplan havo

CKV Website - Stappenplan havo CKV Website - Stappenplan havo 1 Ga naar https://nl.wordpress.com/ en klik op 'website maken'. 2 Eerst ga je in 6 stappen een account maken. - Waar gaat de website over? Klik op onderwijs&organisaties

Nadere informatie

App Integraal Crisisplan Help

App Integraal Crisisplan Help App Integraal Crisisplan Help Revisiehistorie Versie Datum Auteur Wijzigingen 1.0 01-10-2015 Anno van Dijken (AZN) Eerste versie 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Eerste keer gebruik van de app... 4 3. Incidenten,

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie