Screen Design. Inge van Dam CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam CMD2E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E"

Transcriptie

1 1 Screen Design Inge van Dam CMD2E Screen Design Product page

2 2 Visuele merk en Concurrentie analyse Welke bank heb ik geanalyseerd? Ik heb de ING bank toegewezen gekregen. Ik maak zelf geen gebruik van de ING en dat zorgde ervoor dat ik niet veel over de bank weet. Ik heb daarom de ING in eerste instantie even opgezocht op google. Over de ING De afkoring ING staat voor Internationale Nederlanden Groep. De bank wordt meestal benoemd met alleen de afkorting. De ING is opgericht in 1881 in Amsterdam onder de vleugels van de overheid. Pas in 1991 gaat de bank geheel onder de naam ING door, voorheen werd het de Postbank genoemd. Op dit moment heeft de ING in Nederland zo n 9,2 miljoen rekeninghouders. De leeuw is echt de maskotte van de ING. De leeuw wordt ook vaak vertoont als man in een pak en dan vaak in relatie met sport. Wat is mij opgevallen? Ik herkende de ING vaak aan de oranje kleur en de leeuw die verwerkt zit in het logo van de ING. Op de website worden ook weer veel dezelfde kleuren gebruikt. Oranje, grijs, wit en zwart. De letters ING in het logo zijn echter donkerblauw, maar die kleur gebruiken ze verder niet veel in de ontwerpen. Ik denk dat ze daar bewust voor gekozen hebben om zo een duidelijker onderscheid te maken met de Rabobank. De Rabobank gebruikt namelijk de kleuren Oranje en Blauw. De banken zouden moeilijker te onderscheiden zijn als ze beiden dezelfde kleuren gebruiken. De stijl van de ING is verder erg simpel. De websites van ING zijn onderling ook weer erg verschillend. Ik heb ervoor gekozen om de opmaak van de website te gebruiken. Ik heb dat gedaan omdat ik de header en footer van deze website mooier vind dan de standaard ING website. Hoe heb ik mijn merkanalyse vorm gegeven? Ik heb ervoor gekozen om een duidelijk overzicht te maken van het merk. Links bovenin staat het logo van de bank en daaronder heb ik de 6 belangrijkste kleuren van het merk geplaatst. Onder de kleuren staan de lettertypes van de ING. Van Arial ben ik niet helemaal zeker, maar van Rockwell wel. En onder het lettertype heb ik verschillende buttons en beeld elementen van de ING geplaatst. De rest van de analyse heb ik verdeeld in vier onderwerpen. De onderwerpen waarvan ik de foto s/illutraties vandaan heb. De onderwerpen zijn website, applicatie, producten en facebook. Ik heb niet alle afbeeldingen van mijn analyse erop gezet omdat de afbeeldingen dan erg klein worden. Ik heb de belangrijkse afbeeldingen uitgekozen die het beeld van het merk het meest versterken.

3 3 Welke concurrenten heb ik geanalyseerd? Ik heb de belfius bank en Halkbank geanalyseerd. De Halkbank is een bank waarvan ik herinnerde dat ik daar gepint had op vakantie in Macedonie en Belfius vond ik met toeval op google. Belfius en Halkbank hebben beide een hele andere stijl dan de ING en ik vond het daarom geschikte banken voor een concurrentie analyse. Op internet heb ik meer informatie over beide banken gezocht. Belfius Bank Belfius noemde zich voor 2012 nog Dexia bank en is onstaan in Belfius is een belgische financiele instelling met een hoofdgebouw in Brussel. De naam belfius staat voor Bel- fi- us. Bel staat voor Belgie, fi voor financien en us voor wij. Halkbank Halk bankasi staat voor mensen bank. De bank is onstaan in 1933 in Ankara, het is een turkse bank. Het is een bank van de staat en valt onder de 3 grootste banken in Turkije. De bank heeft ondertussen al vele verschillende vestigingen in verschillende landen. Wat is mij opgevallen bij Belfius? Belfius bank heeft pas sinds 2 jaar dit nieuwe uiterlijk en deze nieuwe naam. Ze gebruiken veel kleuren en het is erg druk. Ze stoppen veel elementen op een pagina. Roze en rood tinten gebruiken ze als basis kleur maar het valt mij op dat het niet consistent is. De kleuren wijken vaak af en dat geld hetzeflde voor de kleur blauw. Wat is mij opgevallen bij Halkbank? Halkbank richt zich echt op twee tinten. Dat is oranje en lichtblauw. Het zijn herkenbare kleuren voor de bank omdat ze in alle elementen worden herhaald. Door sponsoren hebben ze en keer de kleur rood gebruikt en ik heb oude visuals van de bank gevonden die donkerdere blauw tinten hebben. Ik heb het juiste lettertype van deze bank helaas niet kunnen vinden. Hoe heb ik mijn concurrentie analyse vormgegeven? Ik heb dezelfde stijl gebruikt als bij mijn merkanalyse en daarom spreekt hij voor zich. Ik heb het canvas gedraaid en zo de twee banken op elkaar geplaatst.

4 Website #ed8032 #e94f32 #d1d1d6 Applicatie #7c7a78 # #ffffff Arial & Rockwell Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Producten Facebook

5 Website #e54461 #a2a837 #9b2731 Applicatie #bcb7af #469b9f #ffffff Arial & ubuntotitling Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Producten Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Facebook Website Applicatie #498ec5 #d05e2c #d8413c #c9c9c9 #1d406e #ffffff Arial Producten Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Facebook

6

7

8

9

10

11 4 Schetsen Schets 1 In deze schets heb ik een pagina gemaakt waarin een grote afbeelding wordt getoont. De afbeelding wordt gedeelt in vier kleine afbeeldingen die ook klikbaar zijn. Door de grote afbeeldingen ziet de gebruiker verschillende omgevingen van de applicatie. Het zijn aantrekkelijk visuele beelden die de gebruiker nieuwsgierig maakt. Onder de grote afbeelding heb ik nog vier informatie blokken geplaatst. Bij nader inzien vindt ik het zelf niet prettig dat er boven vier grote klikbare blokken zijn en daaronder weer vier artikelen. Ik vind het niet aantrekkelijk genoeg en ik vind het niet goed passen bij de stijl van de ING.

12 5 Schets 2 Bij deze schets heb ik de header van de website aangepast. Ik heb de lange horizontale header een stuk groter en opvallender gemaakt bij deze schets. Het logo is gesplitst in twee onderdelen en neemt daarmee een groot stuk van de pagina in beslag. Onder het grote logo heb ik een horizontale menu balk geplaatst waarmee de gebruiker naar andere pagina s van de website kan navigeren. Op de pagina zelf heb ik een voorbeeld van de applicatie gezet, met daarbij een overzicht van de voordelen van de applicatie. De gebruiker wordt daarmee als het ware overgehaald om de applicatie te gebruiken. Bij nader inzien vindt ik de header veelste groot in verhouding met de rest van de pagina. Ik denk dat de header die ik ontworpen heb ook niet goed past bij de stijl van de ING. Het artikel over de voordelen van de applicatie vindt ik wel erg duidelijk.

13 6 Schets 3 Bij deze schets kan de gebruiker veel informatie zien over de applicatie. Door de berichtenwolkjes naast het voorbeeld kan de gebruiker zien wat de app doet en kan. De gebruiker kan op de berichten klikken en meer lezen over dat bepaalde onderwerp. Onder het voorbeeld kan de gebruiker direct zien of de applicatie geschikt is voor zijn of haar telefoon. Ik vind het goed aan deze schets dat de gebruiker een voorbeeld krijgt van de applicatie met daarbij informatie over wat de app kan. De gebruiker kan er meer informatie over een bepaald onderwerp vinden zonder hij of zij alles door moet lezen. Wel denk ik dat vier informatie wolkjes te weinig zijn en er meer valt te vertellen over de applicatie dan alleen vier onderwerpen. Voor de mensen die liever lezen dan kijken is dit een minder fijne pagina. De stijl van de wolkjes past erg goed bij de stijl van de ING.

14 7 Schets 4 In deze schets heb ik een pagina ontworpen waarbij de gebruiker online door de applicatie kan bladeren. Soms vinden mensen het prettig om eerst een beeld te zien van de applicatie voordat ze het downloaden. Het kan ook dienen als wegwijzering voor mensen die de applicatie al gedownload hebben maar niet precies weten wat ze er allemaal mee kunnen. Je trekt met deze pagina daardoor meerdere mensen aan. Er is informatie te lezen over de pagina, en er worden specifieke onderdelen benoemd met tips en voordelen. Ik vind het doel van deze pagina erg goed. Het is een duidelijke indeling die mensen veel informatie kan bieden. Het kan voor vele klanten van belang zijn. Ik mis de stijl van de ING wel nog een beetje in de schets maar dat kan misschien veranderen als ik er een stijlstudie van maak.

15 8 Schets 5 Dit is een schets van een pagina die veel informatie over de applicatie geeft aan de klanten. De pagina begint met een grote foto header waarin de app in een dagelijkse omgeving wordt getoont. Wil je meer weten? Scroll dan verder. Ik heb elementen van mijn vorige twee schetsen hier in verwerkt. De gebruiker kan door de applicatie heen bladeren en lezen wat er mee kan. In de berichtenwolkjes staan tips en voordelen en in het informatie blok links onder kan de gebruiker een algemen beschrijving van de pagina vinden. Verdere informatie over het downloaden bijvoorbeeld en de veiligheid? Die staan eronder in drie artikelen. Op deze pagina wordt erg veel informatie gegeven maar in een aantrekkelijke sfeer. De gebruiker kan zelf de applicatie online gebruiken en nuttige informatie vinden waar hij of zij misschien naar op zoek is. De stijl van de pagina past helemaal bij de ING. De foto header is een element dat zich ook op andere pagina s bevindt, evenals de drie artikelen. De schets is duidelijk, passend bij het merk, informatief en visueel aantrekkelijk.

16 9 Stylestudie Stylestudie 1 In deze stijlstudie heb ik gekeken hoe schet 3 vorm geeft digitaal. Ik wilde weten of het er goed uit zou zien met de blokjes naast de applicatie en of het wel bij de stijl van de ING past. Ik vind de berichtblokjes erg sterk en ze passen precies bij de ING. Ik wil dit element graag in mijn productpage gebruiken. Ook ziet de screenshot van de app in de telefoon er goed uit vind ik. Ik ben ook tevreden met de kleuren die ik heb gekozen, het sluit goed aan bij de ING. Stylestudie 2 In deze stijlstudie heb ik schets 4 uitgewerkt. Ik vroeg me af hoe het Swipe door de app heen! idee werkt digitaal. Ik vind het er erg aantrekkelijk uit zien om erop te klikken en zo de app te leren kennen. Het idee wil ik graag gebruiken in mijn productpage. Ik mis hierbij wel de oranje blokken naast de telefoon van stylestudie 1, want die vind ik erg goed bij de ING passen. Schets 5 is een combinatie van beide stijlstudies en op basis van deze twee stijlstudies kies ik ervoor om die schets uit te werken. Beide stijlstudies hebben namelijk elementen die ik wil gebruiken en daarom wil ik ze combineren.

17

18

19

20 10 Productpage Aansluiting bij het merk De productpagina sluit goed aan bij het merk. Dat komt doordat ik de stijl van het merk heb geanalyseerd en gebruikt in mijn ontwerp. Ik heb elementen toegevoegd die herhaald worden binnen de gehele website. Zo heb ik een fotoblok bovenin het ontwerp geplaatst met daarin de titel van de pagina. Zo n fotoblok is helemaal in de stijl van de ING. Een strakke horizontale foto met daarin een titel in Bold en regular letters. Rechts van de foto zit altijd een oranje vlak met daarin een ondertitel en een optie om meer te kunnen lezen of verder te kunnen kijken. Ook heb ik de driehoekjes van de lees meer optie een aantal keer gebruikt. De oranje wolkblokjes naast de voorbeeld telefoon is ook echt de stijl van de ING. Ze gebruiken deze blokjes in deze stijl ook in de app zelf. De hele productpagina is in ING stijl door de elementen, kleuren en verhoudingen. Vormentaal De vormen zijn bijna allemaal plat, net als de rest van de website. Ook zien de klikbare elementen er niet klikbaar uit op de echte website, pas als je muis in de buurt komt. Daarom heb ik dat ook zo gedaan bij mijn ontwerp. Verder is bijna alles in het ontwerp recht, er wordt veel gebruik gemaakt van vierkanten en rechthoeken. Ik heb er daarom ook voor gekozen om deze vormen te herhalen. Typografie Het lettertype Rockwell wordt veel herhaald in de website als titel of bij kopjes, en het lettertype arial wordt gebruikt voor de lange teksten en verhalen. Dat heb ik ook zo in mijn product pagina gedaan. De typografie heeft ook verschil in de kleuren oranje, grijs, wit en zwart. Uitwerking & verzorging Ik heb de productpagina uitgewerkt in Photoshop. Ik had al lang niet meer met photoshop gewerkt omdat ik meestal kies voor Illustrator of InDesign en ik moest daarom even wennen. Ik heb mijn best gedaan om een stak eindproduct te maken. Het leukst aan mijn uitwerking vind ik het online app element waarmee de gebruiker een goed beeld krijgt van de applicatie, geschikt voor iedere leeftijd. Het grid Ik heb een grid gemaakt met vele lijnen. Er zijn veel elementen die ik aan een lijn wilde zetten en daardoor heb ik bovenop mijn grid nog een aantal lijnen toegevoegd. Ik had de Griddify optie gedownload voor mijn photoshop, waarmee ik gemakkelijk en snel een grid kon toevoegen. Ik had het canvas verdeeld in 25 horizontaal en in ongeveer dezelfde breedte en hoogte in verticale lijnen. Door het grid zijn de vlakken goed verdeeld en elementen juist geplaatst.

21 11 Wat vind ik van het resultaat? Ik ben erg trots op het eind resultaat. Ik heb veel nagedacht over de opdracht en me er veel in verdiept. De productpagina voldoet aan de eisen die ik mezelf gestelt heb. Ik vind de pagina passen bij de ING stijl, ik vind de pagina visueel aantrekkelijk, ik vind de pagina inhoudelijk een goede hoeveelheid informatie hebben en het heeft een juiste indeling. Ook vind ik het erg leuk dat de gebruiker online door de applicatie heen kan gaan. Er wordt op een slimme en aantrekkelijke manier informatie weergeven.

22 12 Bronnenlijst Deliverble logo.gif app- krijgt- creditcard- ondersteuning- voor- ios- screenshot- 3.jpg pg inhaker- uru- ned.png logo.jpg Deliverble 2 culture.nl/wp- content/uploads/2012/08/ing- Bankieren- overschrijvingen.jpeg culture.nl/wp- content/uploads/2013/12/ing- Bankieren- overschrijven.jpeg Deliverble 3 culture.nl/wp- content/uploads/2013/12/ing- Bankieren- overschrijven.jpeg content/uploads/2011/11/ing_mobiele_app.jpg De rest van de bronnen zijn uitgeprint.

Opdracht 1. 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet

Opdracht 1. 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet Opdracht 1 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Compleet Deliverable 1 Visuele merk- en concurentieanalyse Merkanalyse 2C_0888632_van_ Ruth_Colin_ Opdracht_1_Analyse_ ING_BANK Concurentieanalyse 2C_0888632_van_

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO Chantal Aafjes - 0834273 Onderzoek ABN AMRO Inhoudsopgave Analyse Merkanalyse... pag. 4 Concurrentieanalyse... pag. 5 Merkanalyse (beeld)... pag. 6 Stijlstudie Schetsen... pag. 8 Digitale schetsen... pag.

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Screen design. Justin koopmans

Pagina 1 van 13. Screen design. Justin koopmans Pagina 1 van 13 Screen design Justin koopmans - 0880018 Inleiding Pagina 2 van 13 Voor het vak Screen Design was opdracht 1 al een leuke. We moesten een pagina van een bank herontwerpen. Dit sprak mij

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor HUISSTIJLGIDS INTRODUCTIE Wij stellen ons voor NEBRIN is de Nederlandse Branchevereniging voor Industriedeuren. Een organisatie voor vakbekwame industriedeurbedrijven. Deze huisstijlgids is samengesteld

Nadere informatie

SoMax Social Event. 30 oktober 2018

SoMax Social Event. 30 oktober 2018 SoMax Social Event. 30 oktober 2018 social case. Wolters Kluwer: van concept tot uitvoer Dit ben ik. Marisse Douma Content Marketing Consultant Sinds begin 2018 @ Maxlead 8 jaar in online marketing Ervaring

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Screen Design. Vodafone interface. Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015

Screen Design. Vodafone interface. Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015 Screen Design Vodafone interface Naam: Inge van Dam Studentnummer: 0880974 Herkansing Screen Design Datum: 7 april 2015 1 Inleiding Tijdens deze module wordt er een Intranet ontworpen voor het telecom

Nadere informatie

Het ontwerpen van een poster

Het ontwerpen van een poster Het ontwerpen van een poster DE SCHIKKINGSMOGELIJKHEDEN de globale vorm: symmetrie of asymmetrie de verschillende regelvallen de verschillende lettertypes het mengen van lettertypes (lettergebruik) witverdeling,

Nadere informatie

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 07-02-2016 Pencil Bij het ontwerpen van drie verschillende voorstellen voor mijn portfoliosite heb ik gebruik

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden DESIGNBIBLE 1 De websites van de sportbonden Kleuren Beeld 2 Design Tekenstijlen Trends 3 Storytelling websites Websites die inspiratie vormen voor de vorm waarin ik de infographic moet gaan maken en het

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734 Indesign Vincent Damen 11034734 Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing Photoshop - Achtergrond - Toepassing Pencil Achtergrond Ik had voor deze week nog nooit van het programma

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een Screen Design Naam: Maarten van Domburg Studentnummer: 0864421 Klas: CMD2A Docent: Bart Nederveen Opdracht: Screen Design Opdracht 2 Vodafone Interface Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in

Nadere informatie

meergrevelingen huisstijlhandboek

meergrevelingen huisstijlhandboek meergrevelingen huisstijlhandboek Versie 1.0 juni 2013 2 meergrevelingen inhoud meergrevelingen inhoud 3 Inhoud Inleiding 4 Kleur gebruik 5 Toepassen van logo 6 Toepassen vormgeving 11 Typografie 12 Style

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE PAGINA 2 STATEMENT Living Active is hét online platform voor mensen met een actieve levensstijl om sporten te verkennen, te ervaren en van deze informatie te leren. Living

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Inhoudsopgave Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B PORTFOLIO 1 - STAPPEN Stappen INTRODUCTIE Voordat ik over mijn stappen vertel, wil ik kort toelichten dat ik eerder een

Nadere informatie

Taakleerjaar1 - Dreamweaver

Taakleerjaar1 - Dreamweaver Taakleerjaar1 - Dreamweaver website VVV Terschelling Wat ga je doen? Het toeristenbureau VVV van Terschelling wil het waddeneiland zo goed mogelijk promoten. In dit kader hebben zij jou gevraagd om een

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN Corine Vuijk 0800337 CMD4b DEELOPDRACHT 1: CONCEPTONTWIKKELING Beschrijf het concept van jouw WBJ app op basis van bovenstaande opdrachtomschrijving.maak duidelijk waarom reizigers,

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Handleiding Nieuwsbrief InSocial in Mailchimp

Handleiding Nieuwsbrief InSocial in Mailchimp Handleiding Nieuwsbrief InSocial in Mailchimp Inhoud 1 Mogelijkheden page 2 2 Bericht opties page 3 3 Achtergrond page 4 4 Afbeeldingen page 5 5 Tekst page 6 6 Link page 7 7 Testen page 8 TEST altijd eerst

Nadere informatie

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald)

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald) Opdracht: Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je

Nadere informatie

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je doelgroep.

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Inhoudsopgave Inleiding Music player voor mobiel moodboard 2 schetsen 3 eindresultaat 4 Restaurant

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 2 1 Inhoudsopgave Inventarislijst...03 Begeleidt Uitbestedingen...05 Logboek Back-ups...07 Protocol & Bestaden...09 Testplan...11 Website...15 Applicatie...18

Nadere informatie

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 08: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE gaat jouw zaak helpen om meer aandacht en bezoekers te trekken door online ondersteuning

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof De eerste stappen van je webshop Leon Bothof 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER GRATISWEBSHOPBEGINNEN Gefeliciteerd met je nieuwe webshop, we zijn erg blij dat je gekozen hebt voor Gratis Webshop Beginnen!

Nadere informatie

Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf

Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf Deze tekst is initieel opgesteld voor leerkrachten die teksten uittikken voor slechtziende leerlingen. De bedoeling is een zo eenduidig en heldere opmaak

Nadere informatie

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp Verslag Pencil, Photoshop, Indesign Naam: Kennet Botan Studentnummer: 11058900 Vak: Multimedia- en Interactieontwerp Docent: Marije ten Brink Datum: 08-02-2016 INLEIDING Voor het vak MMIO moest er een

Nadere informatie

Versie: Merkidentiteit richtlijnen

Versie: Merkidentiteit richtlijnen Versie: 30-06-2017 Merkidentiteit richtlijnen Inhoudsopgave 1. Huisstijl Logo Achtergrond Illustratie Kleur Typografie 2. Drukwerk Logobalk Flyer A5 en Poster A3 Backdrop Klapper E-ticket Programmaboekje

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

DDMA Social Maturity Test Schermen

DDMA Social Maturity Test Schermen DDMA Social Maturity Test Schermen Inleiding Zoals DDMA zou hebben aangegeven, gaat het om een test voor de social media marketeers hoe zij hun social media beleid naar een hoger niveau kunnen tillen.

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

De stijl van het huis

De stijl van het huis De stijl van het huis Richtlijnen voor gebruik van de Portaal huisstijl versie 1.0 november 2017 Logo toepassing 2 Logo toepassing Bij gebruik in communicatiemiddelen altijd in witte balk bovenaan de uiting

Nadere informatie

Architectuur. Naam: Klas:

Architectuur. Naam: Klas: Naam: Klas: inhoud Inhoud Planning Blz. 1 Opdracht 1 - Een eigen huis Blz. 2 Opdracht 2 - Schetsen Blz. 3 Opdracht 3-3D ontwerpen Blz. 4 informatie - Aan de slag met Cura Blz. 5 Opdracht 4 - Dossier &

Nadere informatie

1.Een website wordt nog te vaak aangekocht als een stuk technologie

1.Een website wordt nog te vaak aangekocht als een stuk technologie Woord vooraf Ik had je eerst en vooral willen bedanken voor jouw vertrouwen in onze toegevoegde waarde aan je website. De reden waarom je een adviesrapport hebt aangevraagd, is waarschijnlijk omdat je

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

Toolkit Koningsmatch 2019

Toolkit Koningsmatch 2019 Toolkit Koningsmatch 2019 versie: 15 februari 2019 Tips & tricks Koningsmatch Vrijdag 12 april Wat leuk dat jij met jouw sportvereniging een Koningsmatch hebt gemaakt of wilt maken met een basisschool

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio.

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. portfolio / Blader eens door mijn werk. Een verzameling van web en print. Gemaakt tijdens mijn studie, werk of uit mezelf. p. simon

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5.

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Stijlgids Inhoud 1. Inleiding 1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Creatie 2. Toepassingen logo 2.1. Richtlijnen

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Hello, are we your marketing analytics partner?

Hello, are we your marketing analytics partner? Hello, are we your marketing analytics partner? Travel Energy Vergroot het marktaandeel in de specifieke product categorieen door de effectiviteit te optimaliseren van het acquisitie budget. Analiseer

Nadere informatie

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr?

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Stap 1: Open je webbrowser: of of of.. Stap 2: Ga naar www.pixlr.com Stap 3: Klik hier: Stap 4: Maak je collage Open pixlr express (Efficient) door erop te klikken,

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Romy van der Beek 500707995 P08 Mint Docent: Vincent Vijn 1 juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 Het project 1 Doelen van de gebruiker/ DTRH 1 De app in het

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

TIME-TRACKING GROUPING

TIME-TRACKING GROUPING BY QUINTEN DAMEN Tegenwoordig is de mens minder sociaal. Dit komt mede door de sterke aanwezigheid van smartphones. De smartphone moet een hulpmiddel worden om de wereld om je heen te verkennen en het

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk Hand-outs Een succesvolle website in het mobiele tijdperk De mobiele revolutie Mobiele telefoons in 1999 Confidential & Proprietary Mobiel verkeer in Nederland 80% van de internetgebruikers bezat in 2016

Nadere informatie

Castor. Documentatie

Castor. Documentatie Castor Documentatie 1 Inhoud Castor Het thema is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die online één specifiek product presenteren. Castor heeft een pakkende uitstraling en is gemakkelijk door u zelf in

Nadere informatie

Eindopdracht: Visuele identiteit. Stefan van de Weijer 2059708 MCM04G

Eindopdracht: Visuele identiteit. Stefan van de Weijer 2059708 MCM04G Eindopdracht: Visuele identiteit Stefan van de Weijer 2059708 MCM04G Nationale Theedrinkdag Los is er niets, maar waneer alle elementen bij elkaar komen kan er thee worden gemaakt. Culturen, specerijen

Nadere informatie

Gouden Tekst. http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html

Gouden Tekst. http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html Gouden Tekst In deze tutorial leer je hoe je een gouden tekst kunt maken, een tekst een Goud Effect geven. Het is een uitgebreide tutorial,

Nadere informatie

HANDLEIDING E-NEWSLETTER

HANDLEIDING E-NEWSLETTER HANDLEIDING E-NEWSLETTER Werking van de vernieuwde E-newsletter document inhoud: Dit document beschrijft de veranderingen en werking van het vernieuwde E-newsletter systeem versie 1.0.1 DENK INTERNET SOLUTIONS

Nadere informatie

Handleiding Weebly. Maken van een nieuwe website. Klik op de + en kies voor Site toevoegen.

Handleiding Weebly. Maken van een nieuwe website. Klik op de + en kies voor Site toevoegen. Handleiding Weebly Maken van een nieuwe website Stap 1 Klik op de + en kies voor Site toevoegen. Stap 2 Kies het thema dat je wilt gebruiken. Je hoeft niet meteen te kijken naar de foto s en kleuren maar

Nadere informatie

GROEP 14. Huisstijl handboek

GROEP 14. Huisstijl handboek GROEP 14 Huisstijl handboek Groep 14 Groepsleden: Merve Celikkaya, Nick van Tienderen, Janga den Ouden, Darrian Brammerloo, Betul Cengiz. Grafisch Lyceum Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding 3 De huisstijl

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

CPNB Logo. kleur. zwart. wit

CPNB Logo. kleur. zwart. wit CPNB stijlgids CPNB Logo kleur zwart wit CPNB Pay off CPNB Logo lockup CPNB Logo lockup voor brochure 260 mm 12mm 11mm 64mm 210 mm Posters CPNB Logo lockup Posters CPNB (Diverse voorbeelden logo combinatie

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie