voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 4 16 februari t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Ben Souwen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 26 feb Olat Wandeling 5 mrt Liederentafel De Schutterzangers 5 mrt Ouderavond Korfbal 6 mrt Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 17 mrt Ouder kind toernooi Korfbal 19 mrt Ouderavond Korfbal 23 mrt Lustrumfeest Cooperatie 25 mrt Mizeon Fancy Fair 2 apr Liederentafel De Schutterzangers 2 apr Ouderavond Korfbal 2 apr Kledinginzameling De Wingerd Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 26 februari uur.

3

4 Boekstart in bibliotheek Hilvarenbeek! Binnenkort gaat in de bibliotheek van Hilvarenbeek het project BoekStart van start. BoekStart laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby leuk en leerzaam kan zijn. Baby's die al vanaf het prille begin in aanraking met boekjes (taal) komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Jonge ouders krijgen van de gemeente een brief met daarin een BoekStartwaardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje en CD-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek en kunnen de ouders of ouders een gratis proefabonnement van de bibliotheek krijgen. De bibliotheek heeft een speciale babyhoek ingericht. Hier zijn babyboeken voor baby's tot 12 maanden te vinden. Uitreiking eerste Boekstartkoffertje Het eerste boekstartkoffertje wordt vrijdagochtend 2 maart door burgemeester Ryan Palmen uitgereikt aan enkele jonge ouders en hun kind. Aansluitend is er een miniworkshop Muziek op Schoot, verzorgd door Marie-José Robben van muziekschool Pulz in Hilvarenbeek. Mai van Limpt, jeugdbibliothecaris van de Bibliotheek Hilvarenbeek: Als Bibliotheek willen we lezen voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar maken. Daarom is het lidmaatschap van de bibliotheek voor alle kinderen van 0 tot en met 18 jaar gratis. Ouders en kinderen kunnen gebruik maken van de collectie van heel bibliotheek Midden-Brabant. Dat zijn niet alleen boekjes of knisperboekje, maar ook cd's met meezingliedjes, dvd,s en boeken en tijdschriften met opvoedinformatie voor ouders en opvoeders. Samen Lezen Kinderen kunnen al vanaf jonge leeftijd met hun ouders en opvoeders spelenderwijs genieten van boekjes en de aandacht. Bovendien is het niet alleen gezellig, maar is juist het samenspel heel goed voor de (taal)ontwikkeling van het kind. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders of opvoeders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen. Meer informatie over BoekStart is te vinden op:

5 OLAT WINTERWANDELINGEN In verband met grote belangstelling voor deze wandeltocht, zal het op 26 februari erg druk zijn rondom de Dorpsstraat in Esbeek met auto's die een parkeerplaats zoeken. Ollandse Lange Afstand Tippelaars Afstanden/starttijden: 40 km uur 30 km uur 10, 15 en 20 km uur Nordic Walking: welkom op alle afstanden Startbureau vanaf: uur (06.30 uur/60 km) Inschrijving vanaf: uur (06:45 uur/60 km) Sluiting om: uur (19.00 uur/60km) Inschrijfgeld (inclusief verzorging bij de wagenrustposten, wandelboeksticker en stempel) 10 km 3,00 20 km 4,00 40 km km 3,50 30 km 4,50 60 km 5,00 Korting: voor OLAT-leden: 2,00, voor Bondsleden: 0,50 (uitsluitend op vertoon van uw geldige lidmaatschapskaart) Verzorging: wagenrustposten met brood, koffie, thee enz. (inbegrepen in het inschrijfgeld). Zondag 26 februari 2012 Esbeek Café Schuttershof Dorpsstraat 2, 5085 EG Esbeek INFO: Joop Wesseling Tel:

6 Vliegenvangers De winter is nog niet voorbij, maar bij mij begint het weer te jeuken, ik hoop bij jullie ook. Ik heb voor dit jaar voor het motorweekeid een optie voor 'n heel mooi motorhotel in Altenahr. Altenahr ligt in de Eifel, tussen Köln en Koblenz. De kosten zijn 35 euries ppn per nacht incl. ontbijt en voor de barbeque op zaterdag 15 euries. Het is de bedoeling dat 50 procent vooruit betaald wordt Je kan dit overmaken op reknr tnv van GHM van Gerven Vermeld er dan wel bij dat het voor het motorweekend is, anders koop ik er misschien wel 'n bmw van, want zo duur zijn ze nou ook weer niet JOS. "Am Tunnel" is de naam van het hotel, dus kan je op google al vast even loeren wat het is. Oh ja bijna vergeten. Het wknd valt dus op 1-2 en 3 juni,en we vertrekken om 9 u bij d'n Harm (als ie wakker is). Tot 1 juni. Gr, Gerard.

7 Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen We staan aan de vooravond van Carnaval, het dorpsfeest van Esbeek. Het begon twee weken geleden met een grandioos Prinsenbal. De Lampezwampers onthulden samen met het Konijn van de Buren op schitterende wijze midden in de feestzaal onze nieuwe Dorstlustige Hoogheid Prins Rob oftwel Rob Hesselmans. Zijn maat Mark van den Borne is zijn Adjudant en samen zullen zij het feest voorgaan in ons Haaikneuterrijk. Na de onthulling werd het feest voorgezet met DJ Ruben en een grandioos optreden van de band Driven. Het was druk en gezellig tot in de kleine uurtjes. Onze bevriende verenigingen uit Hilvarenbeek, de Biest en Lage Mierde konden weer zelf meemaken dat heel het Haaikneuterrijk was uitgelopen om van het Prinsenbal een spetterend feest te maken. En dat tot in de vroege ochtend. Tot slot werd bij de nieuwe Prins nog een eitje gebakken en ook daar leek het wel of het hele Haaikneutterrijk aanwezig was. Prinsentoto Veel Haaikneuters hebben middels het invullen van de Prinsentoto een geldelijk steentje bijgedragen aan de organisatie van het Carnaval ten bate van de gehele Esbeekse gemeenschap. Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Rob heeft uit de goede inzendingen de volgende winnaars getrokken: Thijs Hesselmans Cis van Roovert Rens van Dal José Hesselmans Konijn van de Buren en co. Deze mensen ontvangen uit handen van onze Prins een overheerlijke taart. Nog van harte Proficiat. Wij als Raad van Elf danken iedereen nogmaals hartelijk voor zijn of haar bijdrage.

8 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 16 feb Jens Hesselmans 16 feb Suus Nouwens 19 feb Yvonne van Ostaden 21 feb Lisa Timmermans 25 feb Monica Damen 25 feb Kaylee Bosmans 25 feb Lette Soetens 26 feb Joyce Monkel 27 feb Lieke Lambregts 28 feb Joey van Roovert 28 feb Pim van Hees 29 feb Ricky van Raak Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Huizenprijs Ook dit jaar is er weer een huizenprijs. Wie versiert zijn huis het mooist. Laat je van de creatieve kant zien en zorg ervoor dat heel het Haaikneuterrijk er weer gekleurd uit ziet. Een speciale commissie beoordeeld met Carnaval wie het mooist versierde huis heeft. Tijdens de prijsuitreiking op maandagavond zal onze Dorstlustige Hoogheid deze prijs uitreiken. Ziekenbezoek Een van de eerste officiële acties met Carnaval van Prins Rob is de aandacht voor onze zieken. Stelt u het als zieke op prijs dat onze Prins bij u langs komt, dan dient u dit door te (laten) geven aan Mark van den Borne, telefoon (013) Als u dit tijdig doorgeeft dan kunnen onze Prins en zijn Adjudant met een delegatie van de Raad van Elf de route uitstippelen. De bezoeken worden afgewerkt op vrijdagavond 17 en zaterdagmorgen 18 februari.

9 Katholieke Esbeekse zielen naar Beek op 14 juli 1798 door Jan van Helvoirt Meteen na de val van de stad 's-hertogenbosch in 1629 werd het de katholieke priesters verboden om nog diensten te houden in hun eigen kerken. Maar tussen 1629 en 1635 konden de Esbeekse gelovigen de vieringen in particuliere woningen in Beek volgen. Later in 1629 werd ook van hogerhand bepaald dat alle geestelijken Den Bosch en haar omringende dorpen moesten verlaten. De Diessense pastoor vluchtte naar Poppel. Ook de Beekse paep moest de wijk nemen en de kerk werd ontruimd. De Esbekenaren konden naar de Poppelse grenskerk op Rovert en later, onder Franse invloed, naar de Beekse schuurkerk op het erf van de Clossenborgh aan de Koestraat in Beek. Na de inval van de Fransen in 1794, die de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel hadden, begon het tij te keren. Op 14 juli 1798 werd de grote Beekse kerk weer teruggegeven aan de katholieken. Pastoor Johannes Henricus van de Weyer kon opgelucht ademhalen en zijn diensten aanbieden aan de goedgelovigen van Esbeek. Dat waren er op dat moment, blijkens de Lijste der Zielen van de Gehuchte Esbeek, niet minder dan 361. In de lijst wordt steeds het hoofd van het gezin genoemd met daarachter het aantal inwonenden. Gerardus Timmermans 5 Lucas van Laarhoven 3 Jan van Laarhoven 4 wed. Jan Maes 4 Laurens van Laarhoven 3 Paulus van Laarhoven 4 Hendrik van Laarhoven 2 Huybrecht van Oirschot 4 Laurens Sebrechts 3 Conraard Mutsaars 2 Lambert van Oirschot 5 Nicolaes Wouters 9 Arnoldus Luyten 3 Jan Elings 3 Cornelis Hagen 9 wed. Jan Groenen 2 wed. Cornelis Vermeer 2 Jan van Raak 5 Jan van Gestel 5 Peter Bruurs 6

10 Esbekenaren in de schuurkerk (A) bij de vroegere Clossenborgh (B) Michiel Vlijmans 4 Adriaen Peter van Oort 6 Jacobus Hakkens 4 wed. Van Spaendonck 2 Peter Princen 3 Hendrik Bruurs 4 wed. Adam de Bie 3 Adriaen Princen 8 wed. Willem Bogers 5 wed. Anthony Weygers 12 Jan Jansen 4 Cornelis Michiel Vlijmans 2 Johannes Hakkens 4 Nicolaas Schellekens 6 Adriaan van Hoof 4 Willem Mercx 3 Nicolaes Delien 4 Peter van de Ven 6 Gerardus Melens 7 Adriaen Peters 5 Jan Fredrix 3 Michiel Havermans 5 Jacobus van Dijk 5 Cornelis Jansen 4 Adriaan Wouters 8 Adriaan van de Zande 7 kinderen Dirk Rooze 5 Anthony de Rooy 6 Laurens van den Heuvel 3 Jan Babtist de With 6 Cornelis van Laarhoven 5 Nicolaas Smolders 5 wed. Jan Sebrechts 2 Adriaan Aben 7 Peter Damen 9 Jacobus de Rooy 5 Jan Havermans 8 Neelis Smolders 7 Jan Segers 8 Joseph Maas 3 Hendrik de Cort 7 Willem Mollen 4 Norbertus Baayens 4 Willem Schellekens 3 Peter Bruurs 8 Gerrit Wilbers 8 wed. Cornelis Maas 1 Adriaen Schellekens 6 Adam Timmermans 6 Wouter van Gerven 6 wed. Adriaan van Oerle 2 Jan Bruers 8

11 Carnaval Het programma voor Carnaval ziet ar als volgt uit: 18 februari 's middags Optocht 's avonds Openingsbal 19 februari 's middags Optocht bij de Pezerikken 's avonds Non-Stop-Bal 20 februari 's morgens Pyjama ontbijt 's middags Kindercarnaval 's avonds Prijsuitreiking Optocht 21 februari 's middags Ut de ouwe doos 's avonds Sluitingsbal Zaterdag: Optocht Er hebben zich weer veel deelnemers opgegeven voor de Optocht en dus belooft het weer iets speciaals te worden. Wij als Raad van Elf rekenen er op dat alle belangstellenden weer iets voorgeschoteld krijgen waarop wij als Haaikneuters trots mogen zijn. Om de Optocht weer in goede banen te leiden is het nodig dat de volgende regeltjes in acht worden genomen: Alle deelnemers worden tussen uur en uur verwacht bij de inrit naar het industrieterrein. Zorg er voor dat je om uur aanwezig bent. De route is dit jaar, net als de voorgaande jaren: Groenstraat, Dorpsstraat, Oude Trambaan, Pastoor Jurgensstraat. Wanneer we uit de Pastoor Jurgensstraat komen, zal de Optocht worden ontbonden. De deelnemers zullen daar door de Optochtcommissie verder gedirigeerd worden. Een vriendelijk doch dringend verzoek aan alle inwoners van de genoemde straten om er voor te zorgen dat er geen auto's geparkeerd staan tijdens de Optocht. Na de Optocht is iedereen van harte welkom in onze residentie Schuttershof waar zowel de zaal, het café als d n Doel zijn omgetoverd tot feestzalen. De gehele middag zullen diverse disco s de muziek verzorgen, zodat er voor elk wat wils zal zijn.

12 Openingsbal met Dreamcast Dit bal, voor jong en oud, begint om uur. Carnaval kan pas echt beginnen als onze Dorstlustige Hoogheid Prins Rob de sleutel van het Haaikneuterrijk heeft ontvangen. De muziek zal worden verzorgd door de band Dreamcast. Deze band bestaat uit 3 personen die het publiek laten feesten met een grote dosis humor en entertainment. Vanwege het grote succes vorig jaar ook dit jaar weer van de partij. Laat onze Prins zien dat hij ook dit jaar een grote Carnavalsvierende menigte achter zich heeft staan. Optocht Pezerikkengat Voor alle deelnemers wordt er op zondag ochtend om uur weer een overheerlijke kop erwtensoep geschonken. Dit wordt een lekker opkikkertje voordat we met zijn allen naar de Pezerikken rijden voor de optocht aldaar. De start van de Optocht in het Pezerikkengat is om uur. Daarom vertrekken we om uur met de wagens in colonne naar het Pezerikkengat. De grote wagens die mogelijk problemen hebben met de bomen bij de steenfabriek dienen om uur te vertrekken zodat alle wagens tijdig voor de optocht in Hilvarenbeek aanwezig zijn. Alle deelnemers dienen zich op te stellen bij Nico van de Wouw. In de Gelderstraat bij het benzinestation stellen we de juiste volgorde van de wagens op. Ook hier wordt nog erwtensoep geschonken. Let hier op de aanwijzingen van de leden van de Raad van Elf. Ieder jaar willen we de terugtocht naar ons Haaikneuterrijk laten geschieden onder politie-begeleiding. Dit verlaagt het risico op ongevallen onderweg aanzienlijk. Daarom is het belangrijk dat we met z'n allen tegelijk naar Esbeek vertrekken. De leden van de Raad van Elf zullen daarvoor aanwijzingen geven bij de Rabobank in Hilvarenbeek. Na terugkomst zullen alle wagens weer tentoongesteld worden op het parkeerterrein van Schuttershof. Vanaf zondagavond uur is dit terrein verboden gebied voor alle kinderen. Wij rekenen er op dat alle ouders hier op toe zullen zien. De wagens zijn geen speeltoestellen en levensgevaarlijk.

13 NON-STOP-BAL voor jong en oud Na de optocht gaan we met z'n allen naar onze residentie zaal Schuttershof om onze prijswinnaars van de optocht in het Pezerikkengat officieel te huldigen. Vanaf uur wordt gestart met de disco die door zal draaien tot in de kleine uurtjes. Maandagochtend: Pyjama ontbijt e Dit Carnavalsontbijt staat al weer voor de 24 keer op het programma. Ieder jaar weer blijkt dit voor jong en oud een gezellige gelegenheid te zijn om elkaars ervaringen uit te wisselen terwijl je geniet van een, door de Raad van Elf aangeboden, ontbijt. Laat zien dat je maandagochtend óók 'n echte Haaikneuter bent. Het Carnavalsontbijt laat zien dat wij Haaikneuters, één familie zijn. Pyjama is verplicht en alcoholische dranken worden er niet geschonken. Van 9.30 uur tot uur. Maandagmiddag: Kindercarnaval Dit wordt weer een middag voor en door kinderen. Om uur start de Kinderoptocht op het Dorpsplein en trekt door de kern van het Haaikneuterrijk. Alle kinderen, van 0 tot 12 jaar mogen meedoen in de Optocht. Om voor jurering in aanmerking te komen dienen de deelnemers zich aan te melden bij Marc van den Borne. Om ongeveer uur, na de optocht, is de samenkomst in onze residentie zaal Schuttershof. Onze Snoeplustige Hoogheid Prins Lars en zijn Adjudant Wiebe zullen de scepter zwaaien over deze middag. Hoe het programma eruit zal zien is nog een grote verrassing. Voor een natje en droogje wordt natuurlijk weer gezorgd. Video van de Optocht Voor de overige Haaikneuters wordt om uur in het café Schuttershof de video van de Optocht vertoond als opwarmertje voor de prijsuitreiking.

14 Maandagavond: Prijsuitreiking van de Optocht De prijsuitreiking van onze Optocht is wederom geprogrammeerd op de maandagavond. We beginnen om uur precies. Wie gaat de beker met de Grote Oren winnen??? Na afloop van de prijsuitreiking zal een dj ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Dinsdagmiddag: Ut de Ouwe Doos Deze middag staat al vele jaren bol van de muziek. Daf en Toeters gaat een spetterend live concert geven met vele gastzangers en zangeressen. Weken is er op de woensdagavond gerepeteerd met prachtige nummers die je dinsdag live kunt meemaken. Het thema van de middag is Ut de Ouwe Doos. We gaan jaren terug in de tijd met de presentatie van Henk die jaren lang op dinsdagmiddag de spanning heeft weten op te bouwen. Verder zullen er ook allerlei oude foto's en borden te zien zijn. Wie kent er nog de Kneuterbar? De Dresscode voor deze middag is : je eerste carnavalspak! Start programma uur. Kom op tijd want in het begin van het programma zitten vele verrassingen!!! Rond de klok van half 4 zullen de Pezerikken nog een bezoek brengen. De middag duurt tot uur. Om te voorkomen dat iedereen tussendoor naar huis moet om de inwendige mens tevreden te stellen, bieden wij alle Haaikneuters de mogelijkheid om in zaal Schuttershof iets te eten. Uiteraard staat ook bij De Bank het personeel klaar voor de mensen die wat anders willen eten Dinsdagavond: Sluitingsbal De laatste loodjes van Carnaval! We gaan in een stevig tempo door tot het einde van Carnaval. We denken er nog niet aan maar nog maar een paar uur en Carnaval is voorbij. Rond komt er nog een spetterend optreden van een verrassingsartiest. Deze laatste avond is de laatste jaren een geweldige festijn geworden. Zorg dat je er tot het eind bij bent! Om uur zullen wij met de begrafenis van onze Prins afscheid nemen van Carnaval voor dit jaar.

15 Verdere informatie over Carnaval treft u aan in onze Carnavalskrant die u onlangs in de bus gekregen heeft. Ook op haaikneuters.nl vindt je de laatste info en foto's. Rest ons nog één ding... Wij, Prins Rob, Adjudant Mark en Raad van Elf wensen alle Haaikneuters en Haaikneuterinnen een héél prettige Carnaval toe. Wij hopen jullie allen natuurlijk te mogen begroeten in onze residentie zaal e Schuttershof tijdens de komende Carnavalsdagen. Laat ook deze 48 Carnaval weer een succes worden. De Raad van Elf. Nieuw de Haaikneuterdas! Op veler verzoek hebben we na een uitgebreide selectie een partij dassen ingekocht in onze eigen kleur Haaikneuter blauw. De das is een welkome aanvulling voor je tenue. Het is een flinke das die je zeker met deze koude dagen goed zal verwarmen. Vanaf heden is hij te verkrijgen voor 10 euro (kostprijs) bij Schuttershof en Mark van den Borne. Zie onze website voor een foto. Laat de straten Haaikneuterblauw kleuren tijdens de Carnavalsdagen met vlaggen en dassen! Politiebericht Dievengilde in Esbeek neemt een terrasje pikken wel erg letterlijk. In de nacht van zaterdag op zondag 12 februari is bij café Schuttershof een terrasje weggehaald. Getuigen hebben drie verdachte figuren in gestreepte kleding gezien. De politie neemt dit erg serieus en zal hieraan aandacht besteden in een uitzending van Opsporing verzocht (Bureau Brabant). Hiervoor zal een reconstructie gemaakt worden op zaterdag 18 februari vanaf 14:30. Het programma Opsporing verzocht (Bureau Brabant) wordt uitgezonden op zondag 19 februari vanaf 13:11 uur. (Anonieme) tips zijn welkom op

16 VERMIST: Mijn geschoren poesje Heeft u haar misschien ergens gezien, bel dan: , want ik mis haar enorm. Wanneer U haar ziet roep d r dan. Hier reageert ze zeker op. Haar naam is: Philip Braun

17 Verslag bijeenkomst 24 januari zaal Schuttershof rond het thema: "Hoe gaat Esbeek verder zonder kerk" Algemene indruk; De opkomst was groot: 70 personen. Verder kwamen 30 strookjes in de brievenbus, in totaal dus 100 reacties. De meelevendheid van katholiek Esbeek is daarmee toch betrekkelijk te noemen want 100 pers. is xx % van het aantal katholieken dat Esbeek telt? Vertegenwoordigers van jonge gezinnen en jongeren lieten goeddeels verstek gaan. Opvallend was dat 95% van de aanwezigen tot de oudere garde behoort en dat het vooral die oudere mensen zijn die elkaar nog regelmatig in de kerk zien. Doel van de bijeenkomst: Doel van de bijeenkomst was te inventariseren hoe de Esbeekse gemeenschap denkt verder te gaan nadat onze kerk is gesloten. (Medio 2013) Uitkomsten samen met de schriftelijke reacties zijn: * Een klein deel geeft aan (12 pers.) dat men best bereid is bij tijd en wijle elders te gaan kerken.., maar niet geregeld en niet van harte. * Het merendeel (67 pers.) wil graag dat in Esbeek gelegenheid blijft om op zondag diensten bij te wonen..., men wil de kerk niet kwijt maar als dat toch gebeurt, desnoods dan maar op een andere locatie. Dit werd ook aangegeven op de formulieren die we per mail of anders ontvingen. * Een klein deel geeft aan t.g.v. de kerksluiting en alle commotie daaromtrent nu helemaal af te haken en/of in het vervolg liever thuis te blijven en desnoods voor de tv wel een dienst op te zoeken. * Een enkeling wil op zondag geen diensten volgen buiten een kerkgebouw. * Als er op een andere locatie zondagse nevendiensten zouden komen dan kiest men voornamelijk voor 1x per 2 week of iedere week, sommigen 1x per maand.

18 Zorgpunten die uitgesproken / opgeschreven zijn: *** Waar zijn de jongeren en hoe betrek je hen bij de toekomst van de kerk? Willen ze wel of is er echt geen interesse... dan is er ook geen toekomst meer voor de Esbeekse parochie. Men vreest verdere terugloop. *** Wij zijn de senioren/ wat kunnen we nog? Er is echt behoefte om binnen Esbeek vanuit gemeenschapszin te blijven kerken desnoods op een andere plek. Men wil samen blijven vieren en geeft de voorkeur aan de bekende diensten. ** Men vreest vereenzaming en verlies van sociale kontakten als alles wegvalt. Want samen kerken hoort gewoon bij het leven. * Blijven de koren wel in stand en via repetities op peil, hoe krijg je jonge aanwas?. ** Men is bang voor geestelijke leegte als alles weg valt en verwacht een opleving van de gemeenschapszin als we er samen de schouders onder zetten. ** De woord en communiediensten die we gewend zijn in Esbeek spreken positief aan, geven voeding en diepgang aan het geestelijk leven en men zou die graag voortgezet zien, maar hoe en door wie en is dat vol te houden? * Houden degenen die de kar moeten trekken het wel vol en - hoe lang dan? zal er voldoende draagvlak blijken om samen bij te dragen aan de leefbaarheid? * Anderen vrezen dat alternatieve diensten slechts een korte termijn oplossing aandragen. Kunnen we hulp van een priester krijgen? (de sterretjes duiden op hoeveelheid soortgelijke aantekeningen op de formulieren) Concrete hulp aangeboden: Concrete hulp wordt aangeboden door ongeveer 40 personen in de vorm van: * hand- en spandiensten bij alle werkzaamheden voor de organisatie en de concrete voorbereiding en uitvoering van kerkelijke nevendiensten. * het koor biedt zich aan (12) en enkele lezers (5). * alle personen die voorstander zijn geven aan financieel te willen bijdragen en geven advies voor planning, fondsvorming, een goed

19 werkplan en de opzet van een organisatievorm. Conclusies: De grote meerderheid van de Esbeekse kerkgangers wil met vieringen op de zondag doorgaan. Esbeekse liturgiegroep gaat daarmee aan de slag en neemt veel van de uitkomsten in overweging. Naast de voorzetting van ons vaste programma zijn wij daar druk mee. We willen met iedereen graag in gesprek blijven en houden u op de hoogte. De liturgiegroep. Studiepunt de Kempen Huiswerkbegeleiding, Bijlessen en Faalangsttrainingen middelbare scholieren Kerkberichten Zondag 19 februari om 10.00u Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Thieu Veron. Aswoensdag 22 februari om 19.00u Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Cees Ketelaars. Zondag 26 februari om 10.00u Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Johan Romme. De misintenties voor e deze week zijn voor Martien van Dal en Jac Broeckx (14 jaargetijde).

20 Gemuts (van onder de muts) Wie had ruim twee weken terug kunnen denken Dat de winter er nog echt zou komen En dat die zo streng zou worden Dat er bijna een Elfstedentocht zou zijn gekomen? Ik had bij het maken van de vorige muts nog geen idee Dat ik enkele dagen later Mijn schaatsen al uit het vet zou halen Om me te gaan vervoegen op bevroren water. Jammer was het voor de ijsclub van de Flaes Dat ze het eerste weekend net niet open konden Zeker omdat er op die zondag Héél veel bezoekers op hun schaatsijs stonden. Ik had zelf gewacht tot maandag Met mijn eerste bezoek aan de Flaes Maar die mooie lange schaatsmiddag Liep niet zo heel goed af helaas. Ik ben nu een voorbeeld van die groep van mensen Die de leeftijd van vijftig zijn gepasseerd En die op het ijs veel blessuregevoeliger zijn Zoals dat in de pers werd gepubliceerd. Ik mis nu ook mijn avondschaatsen Op die mooie ijsbaan op het parkeerterrein: Alweer een voorbeeld van waar Esbeek regelt het Als klein dorp héél groot kan zijn. Ik wens jullie de komende dagen veel plezier Omdat de Esbeekse tocht der tochten wel door zal gaon Zodat prins Rob onze optocht zou kunnen gaan starten Met de magische woorden: It giet oan. De Muts

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 4 27 februari 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

19 mei 2017 Feestweek

19 mei 2017 Feestweek OJS de Zevensprong*Ellertsveld 15*8302 JD*Emmeloord*0527-788688*ojsdezevensprong@aves.nl Jaargang 3, nummer15 19 mei 2017 Feestweek Feestweek vol verrassingen. Wat gaat het toch snel allemaal! Want de

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 maart Kopij aanleveren voor zondagavond 13 maart uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 maart Kopij aanleveren voor zondagavond 13 maart uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Di. 23 febr. Ma. 29 febr. / zon. 6 mrt. 1e Rapport mee Voorjaarsvakantie Di. 8 mrt. 10 Minutengesprekken, groepen 1 t/m 7 Kijkochtend

Nadere informatie

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend.

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend. JAARGANG 45 UITGAVE 1 Jan-feb-maart 2017 www.bvdemolenwieken.nl Bestuursmededeling. We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Voor ons is het telkens weer een feest om te zien met welk een enthousiasme iedereen bezig

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 23 jan 2014

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 23 jan 2014 Nieuwsbrief Vrijdag 23 jan 2014 De kalender deze weken: 24 jan. Bo van der Schoot (11) 24 jan. Daan Schijven (13) 28 jan. Loek Laheij (8) 29 jan. Samir Azarfane (12) 29 jan. Rens van Vugt (6) 30 jan. Wouter

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober e jaargang nr. 4

Nieuwsbrief oktober e jaargang nr. 4 Nieuwsbrief oktober 2016 4e jaargang nr. 4 Van de voorzitter Beste leden, Ik wil het deze keer weer eens over het weer hebben. Wat hebben we genoten van die heerlijke warmte (hoewel ik het te warm vond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL WEEKBRIEF DREEFSCHOOL Hoofdgebouw Dependance Dreef 20, Kleine Houtweg 24 2012 HS Haarlem 2012 DA Haarlem Tel. 023 5312912 Tel.023 7110456 www.dreefschool.nl info@dreefschool.nl directeur: Jan Vos van Marken

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e.

V a n d e d i r e c t i e. V a n d e d i r e c t i e. Hoy allemaal, Carnaval is in aantocht en dit weekend breekt het feest los. Op pagina 2 van deze nieuwsbrief lezen jullie precies hoe het carnaval op school georganiseerd wordt

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits februari Woensdag 6 februari: Mediawijsheid. Donderdag 7 februari: Gr 5-8 muziekhuis: Spelenderwijsorkest

Maria Nieuwsflits februari Woensdag 6 februari: Mediawijsheid. Donderdag 7 februari: Gr 5-8 muziekhuis: Spelenderwijsorkest Woensdag 6 februari: Mediawijsheid Donderdag 7 februari: Gr 5-8 muziekhuis: Spelenderwijsorkest Vrijdag 8 februari: Ateliermiddag 15.00 uur: 1 ste rapport gaat mee Dinsdag 12 en donderdag 14 februari:

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16-12-2014

Nieuwsbrief 16-12-2014 Nieuwsbrief 16-12-2014 RECTIFICATIES Op de schoolkalender staat het volgende fout vermeld: - 11 februari: rapport mee gr. 1-7, moet zijn gr. 2-7. - 24 en 26 februari: rapportgesprekken gr. 1-7, moet zijn

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 januari 2017 Nummer 9

20 januari 2017 Nummer 9 20 januari 2017 Nummer 9 Inhoud: Korfbalclinics Gezinsviering Wereldoriëntatie Ouderbijdrage, denkt u er nog aan Nationale voorleesdagen Wereldoriëntatie Jeugdgrootvorst Speelplaats Verkeerstuin 28 maart

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nummer februari 2017

Nummer februari 2017 Nummer 10.10 2 februari 2017 Sint Trudo Info Pagina INHOUD VRIJE DAGEN ONDERBOUW 2 CERTIFICAAT EXCELLENTE SCHOOL 2 KOOKLES 2 VEILIGHEID TIJDENS GYMLESSEN 2 OPEN DAGEN VOORTGEZET ONDERWIJS 3 CARNAVAL 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 3 februari 2017 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Links en rechts werden wij voorzien van positieve en opbouwende kritiek dit zullen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Programma Prins Pier XXXXXV Adjudant Bert van Ganzewinkel. We zèn goed gemutst

Programma Prins Pier XXXXXV Adjudant Bert van Ganzewinkel. We zèn goed gemutst Programma 2017 Prins Pier XXXXXV Adjudant Bert van Ganzewinkel We zèn goed gemutst PIEREWAAIERSLIED Pierewaaiers, slùit oe aon, tis wir tèèd om naor ut fist te gaon. We daanse, zinge, maoke veul plezier,

Nadere informatie

ACHTENDERTIGSTE JAARGANG AFLEVERING 9 03 MRT.

ACHTENDERTIGSTE JAARGANG AFLEVERING 9 03 MRT. MEDEDELINGENBLAD VOOR GRIENDTSVEEN ACHTENDERTIGSTE JAARGANG AFLEVERING 9 03 MRT. 2011 Redactie: Helenaveenseweg 4; Tel. 06-21513560 E-mail: dorpgriendtsveen@home.nl ; Bezorging: 0493-529555 Internet: http://www.griendtsveen.org

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 7 P.3 Leoniden kunnen weer schaatsen! P.4 Trimhockey op de woensdagochtend Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Proms Night C-feest

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie St. Elisabeth. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - December Krant ook te bekijken via:

Activiteitenkrant. Locatie St. Elisabeth. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - December Krant ook te bekijken via: Activiteitenkrant Locatie St. Elisabeth Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - December 2016 - Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/nieuws Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

INHOUD. Clubblad van OKC Onder Ons, Oosterbeek. 1 februari 2016 jaargang 93 nr. 06 COLOFON. OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911

INHOUD. Clubblad van OKC Onder Ons, Oosterbeek. 1 februari 2016 jaargang 93 nr. 06 COLOFON. OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Clubblad van OKC Onder Ons, Oosterbeek 1 februari 2016 jaargang 93 nr. 06 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Hardlopen Jeu de Boules Jeugdhardlopen Nordic walking Sportief

Nadere informatie

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 Bêste inwenners fân Raard, Bornwird, Foudgum Dit jaar staat weer in

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje is het clubblad van Loopgroep Waalre en verschijnt 7x per jaar. Redactie: lopertje@loopgroepwaalre.nl Het volgende nummer (nr. 5) verschijnt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

digidiek nummer 387, 10 februari 2017

digidiek nummer 387, 10 februari 2017 nummer 387, 10 februari 2017 Nieuw-s-Dijk wordt gratis huis aan huis bezorgd, tegelijk met Samen Onderweg of de Gabriël. Extra exemplaren liggen in de kantine van Sprinkhanen en in het boekenstalletje

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 12 9 maart 2017

Schooljaar Nummer 12 9 maart 2017 Schooljaar 2016 2017 Nummer 12 9 maart 2017 Algemeen www.heldercamara.nl @kbsheldercamara HC ACTUEEL De volgende HC Actueel verschijnt op donderdag 23 maart. De kopij zonder opmaak - dient uiterlijk op

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 6 21 maart 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER 01/01/18-07/01/18 ACTIVITEITENKALENDER GESLOTEN JANUARI 2018 08/01/18 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke appelbollen en worstenbrood. Van harte welkom!

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April Krant ook te bekijken via:

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April Krant ook te bekijken via: Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April 2017 - Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/nieuws Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA IN MAART 2018 PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN

BELANGRIJKE DATA IN MAART 2018 PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN 26 maart 2018 nr. PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN Deze weken leven we met de kinderen toe naar Pasen. Het feest van een nieuw begin. Altijd weer een kans om opnieuw te mogen beginnen. Wat er ook gebeurd

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Jaargang 27 No maart 2018

Jaargang 27 No maart 2018 Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 27 No. 23 2 maart 2018 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft

Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten 2012 10 (november / december) Inhoud Nieuwe zorgverzekering Betalen in het dorpshuis Ledennieuws Eetpunt in D n Teut Kienen in het dorpshuis Ma 10-12

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

O n d e r n e m e n d e n c r e a t i e f!

O n d e r n e m e n d e n c r e a t i e f! Jaargang 19 nr. 11 3 februari 2017 Agenda 6 februari Schoonmaakavond 6 februari MR vergadering 7 februari Groep 1-2 naar Cultuurbedrijf Noordoostpolder 8-9-10 februari Meester Assie afwezig 10 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN

NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN MAART 2017 Onder andere in deze nieuwsbrief: Belgische Bieravond bij Aod Bosseve Paaseieren zoeken voor de kinderen Familie wandeling met brunch 1 MEDEDELINGEN UIT HET BESTUUR Beste

Nadere informatie

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012 Lemborgher Jaargang 20 31 januari 2012 Jeugdprins Marco d n Eesjte Op 15 januari is Marco Lebens uit groep 8 uitgeroepen als jeugdprins van VV De Doale. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Marco

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken zijn alweer aangebroken. wat vliegt de tijd toch! Maandagavond hebben we een hele fijne en zinvolle ouderavond gehad. Deze avond werd verzorgd door Henk de

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 18 januari 2018 Ouderavond 23 januari Bij deze nieuwsbrief vinden jullie een uitnodiging voor de ouderavond volgende week dinsdag. De naam van de avond is Naar een

Nadere informatie