Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen"

Transcriptie

1 Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen Resultaten Opgepakte taken tot nog toe zijn : Team samenstelling Aanstellen van trainers en coaches voor de betreffende teams Trainings schema s binnen en buiten seizoen Indelen rijdiensten jeugd teams Trainer/coach vergaderingen Aanspreekpunt voor de teams indien er zich problemen voordoen en deze problemen vervolgens proberen op te lossen Aanspreekpunt voor toekomstige/nieuwe (jeugd) leden Inschrijving selectietraining Midden-Holland. Van de 4 jongens die zijn geweest is Roan Meure keeper van de JA door naar de selectie. Sportfair Haarlemmermeer: is ook door de technische commissie opgepakt en met hand en spandiensten door de jeugdtrainers tot een zeer groot succes gemaakt. Veel positieve respons van bezoekers, en uiteindelijk ook een aantal nieuwe jeugdleden (GD en JC) gedurende start seizoen Nog op te pakken taak: Regelen / coördineren / organiseren Jeugd Sport Pas trainingen Hieronder een kort verslag betreffende de diverse teams : Dames Trainer Ed Degenhart, 1 e seizoen bij LOTUS. Ed coacht,samen met Gert Leen, ook de dames 1. We zijn het seizoen gestart met een tekort aan dames 1 speelsters. Veroorzaakt door blessures en veel opzeggingen in het afgelopen seizoen. Het tekort is aangevuld met 2 A-meiden. Nadat met de dames,die eind vorig seizoen hebben opgezegd,is gesproken is iedereen uiteindelijk toch weer lid geworden en hebben we met wat doorschuivingen vanuit de meiden A nu ook weer een 2 e dames team. Het administratieve gedeelte voor zowel dames 1 als 2 is begin van het seizoen ondersteund door Sonja Hus. Door omstandigheden is Sonja gedurende het seizoen met haar taak in de TC en het begeleiden van de dames teams gestopt. Meisjes A Trainer Ed Degenhart, 1e seizoen bij LOTUS ondersteunt voor de MA door Paul Knol. Coaches MA : Raja Steijn en Jeroen Punt. Doordat het team te groot was en er geen tweede team kon worden gemaakt zijn er een aantal meiden doorgeschoven naar de Dames 2. Einde van het seizoen zijn er een aantal opzeggingen geweest en is de rest van de meisjes doorgeschoven naar de dames. Raja is mee gegaan als coach en coordinator voor dames 2.

2 Meisjes B Trainer Florence Sabar, 1 e seizoen als trainer, wel bekend binnen de club als speelster bij de dames selectie. Florence werd begin van het seizoen ondersteund door Rene Romijn, later overgenomen door Piet Otten. Ze zijn begonnen met een tekort aan speelsters, maar inmiddels hebben ook hier nieuwe leden zich aangemeld. En dus ook hier nu genoeg speelsters. Florence heeft aangegeven dat het trainen in de Veste niet meer kan volgend seizoen. Deze zaal is dan ook miv seizoen 2011 niet meer gehuurd. Dit levert uiteindelijk wel zaalhuur problemen (tijden) op. Coach van MB is nog steeds Carin Otten. Meisjes C Trainer en coach Jose Kempff. Meisjes C was een erg grote groep (12) Gedurende het seizoen geen bijzonderheden. Jongens A Trainer Maurice Jansen, 2 e seizoen bij LOTUS. Vorig jaar bij de jongens B. Start van dit seizoen heeft Maurice ook op zich genomen om de jongens te coachen omdat er nog geen coach gevonden was. Het binnen seizoen is gestart met Arjan Weeland als coach, en in januari over genomen door Marian Damhuis. Ook Ton Huurman heeft hand en spandiensten voor het team verricht. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een aantal jongens omdat we geen eigen heren team hebben kunnen formeren. De jongens (2) spelen vanaf komend zaalseizoen bij DSG. Tim (en Rick) spelen met dispensatie in de JA. Een leuke groep jongens die al jaren samen speelt. Ook voor komend seizoen is het aandachtpunt voor de TC dat we een aantal uitstromers zullen hebben (Rick, Tim en Ruben) Jongens B Trainer Thomas de Ridder, 1 e seizoen bij LOTUS. Start van dit seizoen heeft Thomas ook op zich genomen om de jongens te coachen omdat er nog geen coach gevonden was. Tijdens het binnenseizoen is dit helaas niet mogelijk voor Thomas omdat hij dan zelf speelt bij KDO. Gelukkig heeft Jan van der Veer deze taak naast het veld op zich genomen, waarbij administratief ondersteund door Ralf de Jong. Thomas zal het 2 e deel buitenseizoen weer op zich nemen. Deze groep heeft veel aandacht gehad. Door het grote leeftijd- en spelniveau verschil geen gemakkelijk groep om te begeleiden. Jongens C 2 teams dit seizoen. JC1 : trainer en coach Han Warmerdam, dit jaar al weer 2 e jaar. JC2 : trainer en coaches Richard en Angelique Maas. Ook 2 e seizoen, komende van de GD. 2 leuke teams, draaien goed, trainen samen. Moeten nog veel leren, maar speelplezier is het belangrijkste. Geen bijzonderheden te vermelden. Gemengd D Afgelopen jaar gestart met 1 team. Geeindigd met 11 spelers waarvan een aantal door zijn gestroomd naar de JC. Helaas geen doorstroom meisjes beschikbaar. De groep wordt getraind door Angelique Maas en gecoachd door Nicole de Ridder. Een leuk jong team. Verder geen bijzonderheden te vermelden.

3 Keeperstraining Sinds seizoen biedt LOTUS ook weer keeperstraining aan! Deze training wordt gegeven in 2 groepen op de woensdag en donderdag avond door Richard Maas. Geen bijzonderheden. Technische commissie 2011/2012: Jorien Mosman / Yvonne Bromet Onze geplande- in gang gezette - en voortgezette taken : Team samenstellingen dit seizoen Contact met de bond betreffende teamindelingen en dispensaties Aanstellen van trainers en coaches voor de betreffende teams Trainings schema s binnen en buiten seizoen Indelen rijdiensten / kantinediensten jeugd teams (om hierin ook geen overlap te hebben bij meerdere kinderen lid bij LOTUS) Wekelijkse reminder scheidsrechters (Gert doet de indelingen, afmeldingen) Trainer/coach vergaderingen met als doel samenwerking, plezier en het oppakken van het jeugdbeleidsplan. Daarnaast is inmiddels ook gesproken over het begeleiden en ondersteunen van de jonge scheidsrechters door de ervaren scheidsrechters. We moeten zorgen dat zij ook plezier in het fluiten blijven houden. Aanspreekpunt voor de teams indien er zich problemen voordoen en deze problemen vervolgens proberen op te lossen Aanspreekpunt voor toekomstige/nieuwe (jeugd) leden Contact sportservice Haarlemmermeer; Jeugd Sport Pas trainingen zijn in gang gezet. 1 e 6 GD kids zijn aan het mee trainen. Als afgezant voor LOTUS is Rick Lind in het committee handbal in de Haarlemmermeer (initiatief van sportservice) Hij brengt hierover verslag uit bij de TC en mondeling tijdens de vergaderingen. Jorien vervangt hem indien nodig. Vanuit dit overleg zijn inmiddels ook door de sportservice Haarlemmermeer de volgende cursussen gestart: trainer (van Lotus: Claudia Dam, Angelique Maas en Thomas de Ridder) en jeugdscheidsrechter (van Lotus : Gerard Kalk) Ondersteuning aan Carin Otten bij de Grote club actie i.v.m. nog maar 1 persoon in het JAC, dit geldt ook voor de pupil van de week. Het JAC heeft dus een vacature die snel opgevuld moet worden. Ook de TC heeft een vacature. Met zijn 2-en is het teveel werk! Op te pakken punten resterende seizoen: voortgang Voorbereiding seizoen (kern: trainingstijden, teamindelingen, coaches/trainers) Hieronder een kort verslag betreffende de diverse teams : Dames Ed is door een rugoperatie uitgeschakeld. Trainingen worden op dinsdag opgevangen door Richard Maas en op donderdag door Han Warmerdam. Dank hiervoor! Piet Otten is achterwacht in geval van nood. Florence Sabar coacht de dames 1 tijdelijk. Start van het seizoen geen keepster door het gaan van Manon vd

4 Sar naar Aalsmeer. Angelique Maas is lid geworden en staat nu op doel. Dames 2 wordt 1x per 2 weken gecoacht door Raja Steijn. In overleg de andere week door??? Meisjes A Een heel jong team. Eigenlijk laatste jaars B. Maar door een overvolle B en het graag bijeen houden van deze meisjes samen doorgegaan met coach Carin Otten naar de A. Trainingstijdstip samen met de dames is eigenlijk te laat binnen. Hier moet voor volgend seizoen door Ursula al vroegtijdig op worden ingezet met de sportservice. Dit moet echt verbeteren. JC leveren nu een half uur in ten gunste van meisjes A 1x per week. Meisjes B Ook een nieuw jong team. Allemaal doorgestroomd vanuit de MC. Nieuwe coach / trainer, Claudia Dam, onder begeleiding van Piet Otten. Claudia super dat je er zo voor gaat voor je meiden! Verder over het team geen bijzonderheden. Meisjes C Begin van het seizoen met te weinig meisjes gestart. Inmiddels zijn het er 9. Nieuwe coach/trainer, Loes Heuperman, binnen gekomen met veel ervaring, een welkome aanvulling bij de club! Jongens A Tim speelt met dispensatie als speler nummer 8, voor Rick zijn we nog hard bezig dispensatie te krijgen. 2 jongens vervroegd door uit de B om toch een A team te kunnen formeren. Een leuk team vrienden dat al jaren samen handbalt. Coach Thomas de Ridder, trainer Maurice Jansen. Verder geen bijzonderheden. Team loopt goed. Jongens B Ook geen bijzonderheden. Leuke ploeg samen. Coach Han Warmerdam, trainers Han Warmerdam en Thomas de Ridder Jongens C 2 teams met wat blessures begin van het seizoen, wel ook gelukkig veel instroom. Daarom wat gerommel over en weer met inval en plaatsingen in de 2 teams. Nu start van het binnen seizoen moet daar in rust komen. Beide teams hebben nu 10 spelers. JC1: trainen samen met de JB : coach Monique Prigge / Han Warmerdam, trainers Han Warmerdam en Thomas de Ridder JC2: coach en trainer: Richard en Angelique Maas Gemengd D Tot een paar weken geleden slechts 7 spelers. Erg krap, maar het is gelukt. Inmiddels 2 nieuwe inschrijvingen binnen. Het team is dus met 9 spelers compleet en speelbaar. Coach: Nicole de Ridder, trainster Angelique Maas. Gedurende het seizoen loopt de jeugdsportpas. Op dit moment betekent dat 7 meetrainers bij de GD, helaas niets bij de JC en MC. Moeder van Marit Biesheuvel zal Angelique hierbij bij de D-tjes ondersteunen vanaf de binnen trainingen. Laten we

5 hopen dat hier leden uit voortkomen, want de helft van de GD gaat door naar de C volgend seizoen, en met 4 kids kunnen we geen team vormen. Het is dus duidelijk dat ieder lid dat we kunnen binnen halen in deze leeftijdscategorie van het grootste belang is!

De voorzitter, Gert Leen, opent om 20:00 de vergadering, heet iedereen welkom en bespreekt de agenda.

De voorzitter, Gert Leen, opent om 20:00 de vergadering, heet iedereen welkom en bespreekt de agenda. Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 9 november 2016 1. Opening: De voorzitter, Gert Leen, opent om 20:00 de vergadering, heet iedereen welkom en bespreekt de agenda. Behalve de bestuursleden (Gert Leen,

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Waterpolo

Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag waterpolo 2014.docx ZV De Waterwolf Pagina 1 Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2014 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo/trainer/coach - Jessica Stricker

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Voorlopige programma seizoen 2015-2016. Beste Oberonners,

Voorlopige programma seizoen 2015-2016. Beste Oberonners, Voorlopige programma seizoen 2015-2016 Beste Oberonners, Hierbij ontvangen jullie van ons het voorlopige programma voor het seizoen 2015-2016. Het programma bevat informatie m.b.t. de teamindeling, trainers,

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Inleiding Hisalis streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

Selectie- en indelingsproces veld

Selectie- en indelingsproces veld Selectie- en indelingsproces veld In dit document wordt de procedure volledig beschreven zoals die van toepassing is op de jeugd. Voor senioren gelden enkele specifieke bepalingen. Ook wordt separaat ingegaan

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Beste ouders en spelers, Met dit schrijven willen we helderheid verschaffen rondom de te volgen teamindelingsprocedure en data van de jeugd voor het seizoen 2017/2018.

Nadere informatie

Selectieproces junioren (A t/m D)

Selectieproces junioren (A t/m D) Selectieproces junioren (A t/m D) HC Houten vindt het belangrijk dat spelers zoveel mogelijk spelen op het niveau dat bij de individuele speler past. Er is een selectieprocedure opgesteld om te komen tot

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over de Teamindeling en het schema voor de start van het nieuwe seizoen

Alles wat u wilt weten over de Teamindeling en het schema voor de start van het nieuwe seizoen Alles wat u wilt weten over de Teamindeling 2014 2015 en het schema voor de start van het nieuwe seizoen Inleiding Het nu volgende document bevat een en ander over de teamindeling bij Geuzenmiddenmeer

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur Technische commissie Voorzitter Arno Reusink Materialen Robert Oolbekkink Secretaris Linda Tuitert Wedstrijd Secretaris Rene van der Meer Scheidsrechters coördinator Erik Paalman Voorzitter VOJAC Remco

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS Algemeen De organisatie van de junioren is onderverdeeld in Jeugd (A t/m D) en Jongste Jeugd (E en jonger). De Technische Zaken Jeugdcommissie ("de Jeugdcommissie

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

TEAMINDELINGEN & SELECTIEBELEID JUNIOREN

TEAMINDELINGEN & SELECTIEBELEID JUNIOREN TEAMINDELINGEN & SELECTIEBELEID JUNIOREN 2018-2019 Deze handleiding bevat de uitgangspunten en procedures voor teamindelingen en selecties voor de Junioren zoals die in (aanloop naar) het seizoen 2018-2019

Nadere informatie

KalinkoCMV 2013-2014. Organisatie CMV. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling 24-9-2013

KalinkoCMV 2013-2014. Organisatie CMV. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling. Rol- en taakverdeling 24-9-2013 KalinkoCMV 2013-2014 Organisatie CMV Bestuurslid jeugdzaken: Thea Cosman - Aansturen coördinatoren vanuit het bestuur - Ondersteunen coördinatoren bij organisatie trainingen, toernooien en activiteiten

Nadere informatie

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen 28 Januari 2014 Michael van Helvoort Frans de Jong Agenda Waar staan we F3 binnen OZ Rollen: Wie is wie Uitslag enquête / evaluatie Programma Jaarkalender Zaalprogramma

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

Groesbeeks Glorie. Beleid: richtlijnen teamindeling

Groesbeeks Glorie. Beleid: richtlijnen teamindeling Groesbeeks Glorie Beleid: richtlijnen teamindeling Agenda Aanleiding Doelstelling Visie handbalvereniging Uitgangspunten Selectie criteria Jeugd Senioren Proces teamindeling Planning 2012 Onderwerpen voor

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER TRAININGSSCHEMA 2016-2017 VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER KL SPELERS VELD 1 17.30 18.45 D 1 - D 2 + KEEPERS tr VELD 1 18.45 20.15 B 1 - B 2 + KEEPERS 6-7 VELD 1 20.15 21.45 A1 + KEEPERS /

Nadere informatie

START! 2JAAR 1 PLAN SGHA JEUGDPLAN PIJLERS DUUR: 2 JAAR SEIZOENEN: EIGENAAR: SGHA STATUS: DEFINITIEF DATUM: MEI 2018

START! 2JAAR 1 PLAN SGHA JEUGDPLAN PIJLERS DUUR: 2 JAAR SEIZOENEN: EIGENAAR: SGHA STATUS: DEFINITIEF DATUM: MEI 2018 4PIJLERS 2JAAR 1 PLAN DIT BELEIDSPLAN, BEDOELD VOOR LEDEN EN BETROKKENEN, LAAT ZIEN WAAR DE SGHA- WATERPOLO JEUGDOPLEIDING AAN WIL GAAN WERKEN IN 2019-2021 DUUR: 2 JAAR SEIZOENEN: 2019-2021 EIGENAAR: SGHA

Nadere informatie

Jeugdvoetbal Beleidsplan

Jeugdvoetbal Beleidsplan Jeugdvoetbal Beleidsplan 2018-2022 Inleiding Kleine Sluis is een sportvereniging in Anna Paulowna, gemeente Hollands Kroon. In de vereniging zijn een aantal sportdisciplines ondergebracht, waaronder veldvoetbal,

Nadere informatie

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda November 2012. Inhoudsopgave Achtergrond en actuele situatie 3 Toekomstbeeld 3 Structuur en organisatie 4 Beloning 5 Opleiding en Begeleiding 5 Budget 6 Beleidsplan

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Informatie indeling jeugd seizoen 2014-2015 Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met respect en plezier.

Nadere informatie

Selectie beleidsplan

Selectie beleidsplan Selectie beleidsplan 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Organisatie... 3 2.1 Technische Commissie... 3 2.2 Trainingscoördinator(en)... 3 2.3 Lijncoördinatoren... 3 3. Beoordeling... 4 4. Selectie...

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder Coachavond 10-9-14 20.00 u Introductie Bonne Biesma Plannen Breedte TC Spelregelwijzigingen Digitaal wedstrijdformulier Indelen scheidsrechters Invallers van andere teams Herindeling 1 e klasse en lager

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 5, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Met in deze nieuwsbrief een bijdrage van een aantal aanvoerders. Belangrijke Data April 12 Bedrijven

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Infonummer Onderbouw vv S.J.C. JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Inhoud 1. Toelichting m.b.t. nieuwe seizoen Competitievormen Training tot aan de zomervakantie 2. Trainingstijden 3. Hoofdtrainers per lichting 4.

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Inleidend. Seizoen Teamindelingen jeugd

Inleidend. Seizoen Teamindelingen jeugd Het Bovenwatertje van juni/augustus Nieuwsbrief voor de jeugd en pupillen Inleidend Dit keer bevat het bovenwatertje vooral informatie mbt het nieuwe seizoen. Dit jaar maken we weer een mooie stap vooruit,

Nadere informatie

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Selectiebeleid. Mensen (en dus ook spelers) zijn verschillend gemotiveerd. Sociaal gemotiveerde spelers maak je er niet altijd blijer mee als je constant druk

Nadere informatie

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014 VOREO 13 oktober 2014 Algemene Leden Vergadering 2014 ALV 2014 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Vaststelling notulen 2013-2014 4. Verslagen van de commissies 5. Financieel verslag 6. Verkiesbaar stellingen

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens. 1.1 Technische staf selectiekeepers. Aanspreekpunt trainers/ouders : 06-22632667 : info@markhendriks.eu

1. Persoonsgegevens. 1.1 Technische staf selectiekeepers. Aanspreekpunt trainers/ouders : 06-22632667 : info@markhendriks.eu 1. Persoonsgegevens 1.1 Technische staf selectiekeepers Coördinator jeugdkeepers: Mark Hendriks Aanspreekpunt trainers/ouders : 06-22632667 : info@markhendriks.eu Coördinator jeugdkeepers: Aanspreekpunt

Nadere informatie

Plaats van Breedtesport binnen HOD

Plaats van Breedtesport binnen HOD In dit document wordt de breedtesport hockey organisatie binnen HOD beschreven. Het document is bedoelt als een aanzet van de verschillende rollen en functies binnen de vereniging. Het dient niet te worden

Nadere informatie

Infoavond Keeperstraining. seizoen

Infoavond Keeperstraining. seizoen Infoavond Keeperstraining seizoen 2017-2018 AGENDA Inleiding Voetbal & Keepersacademie Nederland Voorstellen keeperstrainers Visie Voetbal & Keepersacademie Nederland i.s.m. SV Brandevoort Indeling; trainingstijden,

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

1. Bestuurszaken. Samenstelling bestuur 2017

1. Bestuurszaken. Samenstelling bestuur 2017 Inhoudsopgave 1. Bestuurszaken... 3 2. Leden... 5 3. Deelname aan zaal- en veldcompetitie... 6 4. Trainers, begeleiders en coaches... 7 5. Scheidsrechters... 9 6. Accommodaties...10 7. PR en Sponsoring...11

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!!

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! Tweede editie September 2015 In het weekend van 5 september heeft meisjes B1 meegedaan met het Spikertoernooi in Eerbeek. Om wat

Nadere informatie

Achilles 12 Hengelo Meisjesvoetbal seizoen

Achilles 12 Hengelo Meisjesvoetbal seizoen Nieuwsbrief voor de voetbalsters en ouders NOVEMBER 2014 Achilles 12 Hengelo Meisjesvoetbal seizoen 2014-2015 We zijn bijna halverwege het seizoen en kijken in deze nieuwsbrief terug op de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden.

Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden. Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden. Inleiding De doelstelling van dit beleidsplan van de Jeugdcommissie is aan te geven hoe wij als Jeugdcommissie willen werken in de vereniging Hockey Club Uden.

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

Trainingstijden 2015-2016 versie 18 (1 oktober)

Trainingstijden 2015-2016 versie 18 (1 oktober) Trainingstijden 2015-2016 versie 18 (1 oktober) Wij behouden ons het recht voor trainingstijden te veranderen. TEAM Teamnaam Training Dzon1 Dames zondag 1 Woensdag om 19.15-20.30 uur op veld 6A, zon1 Zondag

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie nog te verschijnen beleidsdocumenten

Nadere informatie

Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen

Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen Speler: veld RKAV Volendam Zaal: Kras Boys, Schoonmaakbedrijf Succes, ZVV Volendam Trainer/coach: - jeugd ZVV Volendam (A1,B1,C1,D1) - assistent coach district

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Informatieboekje OBW Handbal

Informatieboekje OBW Handbal Informatieboekje OBW Handbal Handbalseizoen 2016-2017 Informatieboekje OBW Handbal Seizoen 2016-2017 1/14 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Samenwerking met Handbalvereniging FBC... 3 1.2. Kunstgrasveld

Nadere informatie

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC Technisch Beleidsplan GDC 1 Inhoudsopgave. Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie 2014-2017 1. Voorwoord Pag. 2 2. Technische commissie Pag. 3 2.1 Uitgangspunten TC Pag. 4 2.2 Organisatiestructuur TC

Nadere informatie

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2017-2018 02 jun 2017 Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij is dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

Selectiebeleid Upward Topteams

Selectiebeleid Upward Topteams Selectiebeleid Upward Topteams 1. Inleiding Dit beleidsstuk zet in paragraaf 2 de doelstellingen van het jeugdbeleid uiteen. Paragraaf 3 geeft een toelichting op de teamindelingen. Tot slot behandelt paragraaf

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

MHCN Seizoen

MHCN Seizoen MHCN Seizoen 2019 2020 Op Naar Een Geslaagd Seizoen Voor De Meiden En Jongens Juli 2019 Agenda Inleiding Teamindeling Overzicht Nieuwe Seizoen Poule Indeling Zaalhockey Organisatie Hockey Commissie Arbitrage

Nadere informatie

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden 1 Inleiding MHCW streeft ernaar om de teamindelingen van de jeugd transparant en objectief te laten verlopen. U vindt hier een korte samenvatting uit het Jeugdopleidingsprogramma

Nadere informatie