Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek"

Transcriptie

1

2 Credits Spelontwerp Spelontwikkeling Illustraties Grafische Vormgeving Eindredactie : Johan Beyens : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant : Joris Weyen : Erlend Van der haegen : Tom Pattyn Uitgever 2016 Red Eyed Rabbit Voor meer informatie, bezoek Vragen? info@redeyedrabbit.be

3 Mandrago Een spel van Johan Beyens voor 2 tot 4 spelers, vanaf 6 jaar. Inleiding Een groot verdriet heerst onder de inwoners van het koninkrijk, hun geliefde prinses is dodelijk ziek. Enkel een drank, gebrouwen van de wortels van de geheimzinnige Mandragora, kan haar redden. De koning looft een fantastische beloning uit voor de avonturier die hem als eerste deze drank kan presenteren. Verschillende helden vertrekken aanstonds naar Het Bos, om zo snel mogelijk de meest verse wortels te verzamelen en de anderen te snel af te zijn. Tijdens hun tocht door Het Bos, verzamelen de helden ook verschillende personages, die hen vergezellen en bijstaan in hun queeste. Doel Met de verzamelde Mandrago Wortels en Personages scoort een speler punten. Het spel eindigt zodra een speler aan het begin van zijn ronde een aantal punten heeft verzameld. Dat aantal is afhankelijk van het aantal spelers: 2 spelers: 15 punten 3 spelers: 13 punten 4 spelers: 11 punten Daarbovenop geldt dat wanneer een speler, aan het begin van zijn beurt, Mandragora Wortels bezit van alle zes kleuren, hij het spel wint. Speelmateriaal Dit spel bevat: Spelregels 40 tegels (18 Mandrago Wortels, 6 Aardmannen, 6 Nimfen, 2 Tovenaars, 2 Ridders, 2 Heksen, 2 Draken, 2 Saters) 5 Oogschijfjes 4 Vechtschijfjes Ridder Vechtschijfje Draak Vechtschijfje Oogschijfje

4 Voorbereiding Na grondig te zijn geschud, worden alle tegels willekeurig in vijf rijen van acht gelegd. Zorg dat ze mooi geordend liggen, maar laat wat speling tussen de tegels zodat ze makkelijk op te rapen zijn. De tegels worden allemaal bedekt gelegd, met de achterkant (bedrukt met een boompje) naar boven gericht. Het gebied waarin deze tegels liggen heet Het Bos. Leg de 5 Oogschijfjes en de 4 Vechtschijfjes naast Het Bos, bereikbaar voor alle spelers. Spelverloop De jongste speler mag als eerste een beurt spelen, daarna gaat de volgende beurt naar de speler links van hem. Het spel gaat zo in wijzerzin verder. In je beurt moet je vier acties ondernemen in vaste volgorde: 1) Tel je punten en vertel de andere spelers duidelijk wat je huidige score is. 2) Verzamel een tegel uit Het Bos : Neem een bedekte tegel uit Het Bos en leg deze voor je in je Verzameling. Alle spelers moeten kunnen zien welke tegel het is. 3) Onderzoek Het Bos : - Kies 3 bedekte tegels in Het Bos en leg er Oogschijfjes op. - Bekijk de tegels één voor één, en gebruik de Oogschijfjes om te onthouden welke tegels je bekeek. - Je moet nu één van de bekeken tegels aan de andere spelers laten zien en terug bedekken. Alle spelers moeten instemmen dat ze de tegel gezien hebben. - Van de overige 2 tegels mag je er eentje open leggen (met Wortel of Personage naar boven). Je mag er ook voor kiezen geen tegel open te leggen. Een opengelegde tegel kan tijdens de rest van het spel niet meer verzameld worden, maar kan wel een speciaal effect uitoefenen. (Zie Personages, pagina 5) 4) Tel je punten opnieuw en vertel de andere spelers duidelijk wat je huidige score is. Naast deze acties zijn er ook nog 2 eigenschappen van Personages die op eender welk moment gebruikt kunnen worden, ook al ben je niet aan de beurt : de Draak en de Ridder. (Zie pagina 6&7)

5 Einde van het Spel Wanneer je aan het begin van je ronde je punten telt, en er voldoende hebt om te winnen (zie Doel, pagina 2), dan deel je dit meteen mee aan de andere spelers. De andere spelers kunnen op dat moment de Ridder of Draak gebruiken om je score te beïnvloeden. Wanneer ze dit doen en je met minder punten overblijft dan het vereiste aantal om te winnen, gaat het spel gewoon verder. Als er niemand je punten kan of wil verminderen, eindigt het spel en ben je de winnaar. Daarnaast geldt dat wanneer een speler aan het begin van zijn beurt Wortels bezit van alle zes kleuren, hij het spel wint. Wanneer er zich geen bedekte tegels meer bevinden in Het Bos, en niemand heeft voldoende punten om te winnen, eindigt het spel meteen en wint de speler met de meeste punten. Bij een gelijke stand wint de speler met de meeste verzamelde Mandrago Wortels. Is er dan nog een gelijkstand, dan wint de speler met de meeste verzamelde Personages. Als er dan nog geen winnaar is, speel je opnieuw. De Tegels Mandrago Wortels Mandrago Wortels bestaan in zes verschillende kleuren, en er zijn drie Wortels van elke kleur in Het Bos. Op de Wortels staan de getallen 1, 2 en 3. Deze geven aan hoeveel punten een Wortel waard is. Standaard is een Wortel twee punten waard, maar de Aardman en de Nimf van de corresponderende kleur kunnen de waarde beïnvloeden wanneer zij open in Het Bos liggen. De nimf verhoogt het aantal punten dat een Wortel van haar kleur waard is naar 3, de aardman vermindert het aantal naar 1 voor de Wortels van zijn kleur. Voorbeeld : Je hebt 1 gele Wortel, 2 blauwe en 3 groene verzameld. In Het Bos liggen de gele Nimf en de groene Aardman open. Dan is je gele Wortel 3 punten waard, je blauwe Wortels zijn elk 2 punten waard en je groene Wortels 1 punt elk. In totaal zijn je Wortels dan 10 punten waard : 1 x 3 punten (geel) + 2 x 2 punten (blauw) + 3 x 1 punten (groen).

6 Wanneer je een Wortel bij je hebt verzameld, zorg je ervoor dat het aantal punten dat dit waard is naar boven gericht is, zodat je eenvoudig kan bijhouden wat je totale score is. Wanneer een Nimf of Aardman opengelegd worden in Het Bos, of verwijderd worden uit het spel, passen alle spelers het aantal punten van hun Mandrago Wortels aan. Personages Er zijn twee soorten Personages : Dag- en Nachtwezens. Dit zie je ook door het symbool bovenaan de tegel; de Dagwezens hebben een zon rechtsboven in de tegel en de Nachtwezens een maan. De Sater is een uitzondering. Personages kunnen 2 verschillende eigenschappen hebben. De ene geldt enkel wanneer ze open in Het Bos liggen, de andere enkel wanneer je ze verzameld hebt en de tegel voor je ligt. De Nimf (Dagwezen) : Alle Mandrago Wortels van haar kleur tellen voor één punt meer. : De nimf heeft hier geen invloed en verhoogt de punten van haar Wortels niet. De Nimf geldt wel als Personage voor de Sater.

7 De Aardman (Nachtwezen) : Alle Mandrago Wortels van zijn kleur tellen voor één punt minder. : De Aardman heeft hier geen invloed en vermindert de punten van zijn Wortels niet. De Aardman geldt wel als Personage voor de Sater. De Tovenaar (Dagwezen) : De andere Tovenaar telt voor twee punten. : Zolang de Tovenaar in je Verzameling ligt, mag je een tegel meer bekijken als je Het Bos onderzoekt in je beurt (gebruik een extra Oogschijfje). Je moet nog steeds 1 kaart laten zien tijdens die fase en je mag nog steeds maar 1 tegel openleggen. Indien de andere Tovenaar open ligt in Het Bos, levert de Tovenaar in je Verzameling 2 punten op. De Ridder (Dagwezen) : De andere Ridder telt voor twee punten. : Wanneer je de Ridder uit Het Bos neemt en in je Verzameling legt, leg je er 1 Vechtschijfje op. Dit schijfje mag je éénmaal gebruiken om de Ridder in te zetten, daarna verwijder je het Vechtschijfje uit het spel. De Ridder kan je zo één van deze acties laten uitvoeren : 1) Verwijder een Nachtwezen uit Het Bos of uit de Verzameling van een andere speler. 2) Bescherm een Dagwezen tegen de eigenschap van de Draak. Indien de andere Ridder open ligt in Het Bos, levert de Ridder in je verzameling 2 punten op.

8 De Heks (Nachtwezen) : De andere Heks telt voor twee punten. : Je wint onmiddellijk het spel indien je het juiste aantal punten hebt. Je hoeft niet te wachten tot de eerste fase van je volgende beurt. Andere spelers mogen hun Ridder of Draak nog wel gebruiken om je puntentotaal onder het vereiste aantal te brengen en dan gaat het spel gewoon verder. Indien de andere Heks open ligt in Het Bos, levert de Heks in je Verzameling 2 punten op. De Draak (Nachtwezen) : De andere Draak telt voor twee punten. : Wanneer je de Draak uit Het Bos neemt en in je Verzameling legt, leg je er 1 Vechtschijfje op. Dit schijfje mag je éénmaal gebruiken om de Draak in te zetten, daarna verwijder je het Vechtschijfje uit het spel. De Draak kan je zo één van deze acties laten uitvoeren : 1) Verwijder een Dagwezen uit Het Bos of uit de Verzameling van een andere speler. 2) Bescherm een Nachtwezen tegen de eigenschap van de Ridder. Indien de andere Draak open ligt in Het Bos, levert de Draak in je Verzameling 2 punten op. De Sater : De andere sater telt voor twee punten. : Wanneer de Sater in je Verzameling ligt, is elk Personage in je Verzamel ing, inclusief de Sater zelf, 1 extra punt waard. Indien de andere Sater open ligt in Het Bos, levert de Sater in je Verzameling 3 punten op. (2 punten via de Sater in Het Bos + 1 punt van de Sater in je Verzameling) De Sater is noch een Dag-, noch een Nachtwezen. Hij is dus veilig voor de Draak en de Ridder.

9 Opgelet! Er kunnen geen twee Saters bij één speler liggen. Als je reeds een Sater in je Verzameling hebt, en een tweede uit Het Bos neemt, laat deze dan aan de andere spelers zien en leg hem open terug in Het Bos. Verduidelijkingen Als een speler een bedekte tegel bij zich neemt, ligt deze niet langer in Het Bos, maar in de Verzameling van die speler. Spelers moeten hun verzamelde tegels open en voor iedereen zichtbaar voor zich plaatsen. De locatie van de tegels in Het Bos is uiteraard erg belangrijk in dit spel. Het is daarom van groot belang dat de spelers de tegels nauwkeurig terug op hun plaats leggen nadat ze onderzocht zijn. Wanneer een wezen vernietigd wordt door de Draak of Ridder, verwijder je deze tegel uit het spel. Je legt hem op een aflegstapel, duidelijk afgescheiden van Het Bos. Deze stapel ligt open, zodat iedereen te allen tijde kan zien welke tegels niet meer in het spel zitten. Tijdens de Onderzoek fase, wordt elke bekeken tegel door de speler gemarkeerd met een Oogschijfje. De speler mag in zijn beurt gemarkeerde tegels opnieuw bekijken als hij of zij dat wil. De Oogschijfjes dienen ervoor dat een speler zeker niet kan vergeten welke tegels hij of zij reeds bekeek. Als een speler per abuis een tegel omdraait en spelers de open kant zien, op een moment dat dit niet mag, moet die tegel worden verwijderd uit het spel en gaat die naar de aflegstapel. Elke speler mag nu vragen om het spel opnieuw te beginnen aangezien een bepaalde strategie benadeeld kan zijn door de fout van die andere speler. Als iedereen echter akkoord is, kan het spel gewoon verder gaan. Wanneer je een Draak of Ridder Vechtschijfje gebruikt, maar het doelwit wordt beschermd door een andere Ridder/Draak, dan is het Vechtschijfje toch opgebruikt en wordt het verwijderd uit het spel.

10 Optionele regels In plaats van de tegels mooi in rijen en kolommen te leggen, kan je ze ook wanordelijk door elkaar leggen. Op die manier maak je het moeilijker voor de spelers om te onthouden welke tegels ze reeds gezien hebben. Je kunt de aflegstapel gesloten houden, dit maakt het spel moeilijker aangezien spelers nu moeten onthouden welke tegels niet meer meedoen. Spelen met 2 teams Je kunt het spel met vier spelers ook spelen in twee teams van twee spelers. Zorg er dan wel voor dat spelers in één team niet naast elkaar zitten, zodat om de beurt iemand uit elk team speelt. Je speelt tot het team samen twintig punten heeft aan het begin van de beurt van één van de twee spelers van een team (zolang de Draak of Ridder op dat moment het aantal niet onder de 20 brengt). Wanneer een speler aan de beurt komt en hij Wortels van alle zes de kleuren heeft, dan wint zijn team. De spelers van een team mogen elkaar geen hints geven of zeggen waar bepaalde Wortels of Personages zich in Het Bos bevinden.

11 Overzicht van de speciale eigenschappen van Personages in je Verzameling Met de Tovenaar in je Verzameling mag je een tegel meer bekijken als je Het Bos onderzoekt in je beurt. Je moet nog steeds 1 kaart laten zien tijdens die fase en je mag nog steeds maar 1 tegel open leggen. Verwijder het Vechtschijfje op je Ridder en kies één van deze acties : 1) Verwijder een Nachtwezen uit Het Bos of uit de Verzameling van een andere speler. 2) Bescherm een Dagwezen tegen de eigenschap van de Draak. Met de Heks win je onmiddellijk het spel indien je het juiste aantal punten hebt. Je hoeft niet te wachten tot de eerste fase van je volgende beurt. Verwijder het Vechtschijfje op je Draak en kies één van deze acties : 1) Verwijder een Dagwezen uit Het Bos of uit de Verzameling van een andere speler. 2) Bescherm een Nachtwezen tegen de eigenschap van de Ridder. Wanneer de Sater in je Verzameling ligt, is elk Personage in je Verzameling, inclusief de Sater zelf, 1 extra punt waard.

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert.

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert. SPELREGELS DRAKON Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar. De oude draak Drakon heeft een dappere groep helden gevangen, die in zijn nest was gedrongen om zijn goud te stelen. Maar in plaats van ze direct op te

Nadere informatie

Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid

Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid Hypnose [ h i p. *n oː. z ə ] Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Credits Spelontwerp en Idee : Jo Pirard

Nadere informatie

Europa, Een ramp dreigt zich

Europa, Een ramp dreigt zich Illustraties: alexandre-roche.com Europa, 1347. Een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood (de pest epidemie) bereikt Europa en na een periode van 4-5 jaar is de bevolking van Europa gehalveerd.

Nadere informatie

In de schaduw van de zonnekoning

In de schaduw van de zonnekoning In de schaduw van de zonnekoning Auteur: Alan R. Moon & Aaron Wiessblum Uitgegeven door Amigo 2002 Een verzamel kaartspel voor 2-6 personen vanaf 10 jaar dat ongeveer 45 minuten duurt. Vrij vertaald in

Nadere informatie

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD 84 wegplaatjes (met waarden van 1-7, 42 met achterkant A, 42 met achterkant B ) 24 waterplaatjes 4 bruggen 12 spelfiguren

Nadere informatie

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen.

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen. SPELREGELS KUPFERKESSEL CO Voor 2 spelers, vanaf 6 jaar. Hartelijk welkom bij de "Koperketel Compagnie", de winkel voor kwaliteitsbewuste heksen en tovenaars. Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt om

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Inleiding In het kasteelpark dartelen de edelen er op los. Over hen gaat het in dit spel. De spelers die de edelen

Nadere informatie

Inleiding Doel van het spel

Inleiding Doel van het spel Yannick Gervais Spelregels Inleiding De grote piramide van Gizeh is het enige wereldwonder uit de Oudheid dat de tand des tijds heeft weten te doorstaan. Het was farao Chufu, beter bekend als Cheops, die

Nadere informatie

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : 02-10 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 minuten Inhoud 104 kaarten ; 1 handleiding. Spelbeschrijving

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen Een spel van Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelmateriaal 1 Scorebord 1 Haven 4 Score-stenen 1 per spelerskleur (donkerrood, -blauw, -geel, -groen) 70 Gevelkaarten

Nadere informatie

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken.

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Günter Burkhardt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Doel van het spel

Nadere informatie

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten:

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten: De inwoners van Bali beschouwen hun eiland als een wereld van goden en demonen. Daarom is in elk huis een offerplaats te vinden en staan in elk dorp meerdere tempels. De mensen offeren een groot deel van

Nadere informatie

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL De bouw van de tempel voor Sobek is volop aan de gang. Rond de bouwwerf ontstaat heel wat bedrijvigheid: Er

Nadere informatie

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk 137 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk Je vorst is zojuist bezweken aan de gebouw heeft zijn eigen voordelen. Wanneer je pest. Jij en de andere prinsen

Nadere informatie

Haciënda Auteur: Wolfgang Kramer Een spel voor 2 5 grootgrondbezitters vanaf 10 jaar Speelduur minuten

Haciënda Auteur: Wolfgang Kramer Een spel voor 2 5 grootgrondbezitters vanaf 10 jaar Speelduur minuten Haciënda Auteur: Wolfgang Kramer Een spel voor 2 5 grootgrondbezitters vanaf 10 jaar Speelduur 60 90 minuten Speelmateriaal 1 speelbord: Stelt een gebied voor met markten, pampa s, landvelden en 4 watervelden.

Nadere informatie

Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten

Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten 1 speelbord; 66 schatten (scarabeeën) in 6 kleuren : per kleur 11 schatten; 16 grote prijstafels : 6 van type I,

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel Spelidee Elfengold is een uitbreiding op Elfenland en enkel met het basisspel speelbaar. Door de inzet van goudstukken en toverspreuken en door de veiling wordt Elfenland nog tactischer en spannender.

Nadere informatie

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore EEN SPEL VAN BRUNO CATHALA EN LUDOVIC MAUBLANC Werp je dobbelstenen, kies een kleur of een waarde, en vul je scoreblad in door de juiste beslissingen te nemen! Kleuren (kleine vierkantjes stellen het aantal

Nadere informatie

Carlo A. Rossi TL A /18. Een spannende bergtocht voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar.

Carlo A. Rossi TL A /18. Een spannende bergtocht voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar. Carlo A. Rossi Mountains TL A105512 1/18 Een spannende bergtocht voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar. H et is nog vroeg, de bergtoppen schitteren in het eerste ochtendlicht en langzaam dringt de zon dieper het

Nadere informatie

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Idee en doel van het spel Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen en

Nadere informatie

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur)

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) Vertaling spelregels High Society Reiner Knizia Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) 10 luxe eigendomskaarten genummerd van 1 tot 10 (1=1punt;

Nadere informatie

HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Doel De walvisspelers proberen een zo sterk mogelijk leger samen te stellen. De walvisspeler met de hoogste score wint. Een menselijke infiltrant (superspion)

Nadere informatie

Marsha J. Falco. Een sterk visueel spel voor 1-8 spelers.

Marsha J. Falco. Een sterk visueel spel voor 1-8 spelers. Marsha J. Falco Een sterk visueel spel voor 1-8 spelers. Marsha J. Falco SET Rules NL DEF.indd 1 05-11-2009 14:49:40 Speelmateriaal Een sterk visueel spel voor 1-8 spelers. 81 speelkaarten de spelregels

Nadere informatie

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Inleiding In dit spel gaat het om de ontwikkeling van de Romeinse provincies in Gallië. Het speelbord toont

Nadere informatie

Credits. Productieleider: Carlos Pileño. Spelregels: Javier Barral Xabier Huici. Uitgever: Txarli Factory. Illustraties: Patri de Blas

Credits. Productieleider: Carlos Pileño. Spelregels: Javier Barral Xabier Huici. Uitgever: Txarli Factory. Illustraties: Patri de Blas 1 Credits Spelregels: Javier Barral Xabier Huici Illustraties: Patri de Blas Grafische vormgeving: Álvaro Corcín Productieleider: Carlos Pileño Uitgever: Txarli Factory Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij

Nadere informatie

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt.

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt. Het doel van het spel De spelers proberen hun eigen stad te vergroten door de bouw van 8 zo waardevol mogelijke gebouwen. Om dit te bereiken, kruipen ze iedere ronde in de huid van een ander karakter,

Nadere informatie

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Speelmateriaal Spelidee Spelvoorbereiding Speelmateriaal 1 speelbord 4 kapiteinsfiguren in de kleuren rood,

Nadere informatie

Deze vertaling wordt u aangeboden door de Forum federatie van

Deze vertaling wordt u aangeboden door de Forum federatie van Deze vertaling wordt u aangeboden door de Forum federatie van gezelschapsspellenclubs. CHEOPS Doel van het spel De speler die op het einde van het spel de hoogste som aan contant geld en schatten bezit,

Nadere informatie

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart Getallenkaarten Auteur: Klaus Kreowski Design: DE Ravensburger, Die Kommunikatur Illustraties: Michael Menzel Redactie: Gregor Thomas Ravensburger Spiele Nr. 27 176 4 Voor 3 6 spelers vanaf 8 jaar Inhoud:

Nadere informatie

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten.

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten. Het is de vooravond van Festo in het koninkrijk Gloutama. Alle halflingen zijn druk aan het koken en bakken, want het is hun jaarlijkse eet- en drankfestijn. We weten allemaal hoeveel halflingen daarvan

Nadere informatie

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels SPEELMATERIAAL 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels KORT SPELOVERZICHT Elke speler probeert op zijn eigen vel door het handig inzetten van dobbelstenen zoveel mogelijk punten in de 5

Nadere informatie

SPEL VOOR GEVORDERDEN

SPEL VOOR GEVORDERDEN Sinds een mislukt afspraakje met een zeemeermin is kapitein Roodbaard, de beruchte piraat, nergens te bekennen. De op macht beluste piratenleiders hebben op dit moment gewacht en proberen zijn troon over

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 artefacten; 90 tolfiches; 1 piramide; 6 speelstenen in zes verschillende kleuren; 1 handleiding. Doel

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal! 121 kaarten! 90 geitenkaarten (telkens 5 kaarten van 18 geitensoorten met een waarde van 1-5)! 15 hondenkaarten!

Nadere informatie

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt.

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt. Voorbereiding Iedere speler krijgt 1 startkaartje, en legt dit voor zich neer op de tafel, en 2 pionnen in de kleur naar keuze. Leg 1 pion op het startkaartje, leg de andere pion in de linkeronderhoek

Nadere informatie

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Spelmateriaal 64 buitkaartjes (36 dieren, 18 kano's, 5 kruiden, 5 paddenstoelen) 4 grenshoeken 1x 3x

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

Löwenherz, de koning keert terug.

Löwenherz, de koning keert terug. Löwenherz, de koning keert terug. De Koning verblijft in een ver land. Tijdens zijn afwezigheid verzinkt zijn rijk in chaos en anarchie. Elke vorst wil zijn macht en invloed versterken. Grenzen worden

Nadere informatie

Inleiding. Spelmateriaal

Inleiding. Spelmateriaal spelregels Inleiding Halverwege de 19e eeuw is de eerste permanente nederzetting in Montana een feit. Daarna trekken vele gelukszoekers met hun huifkar naar deze regio op zoek naar werk om daar een toekomst

Nadere informatie

Vertaald door Humphrey Clerx

Vertaald door Humphrey Clerx De ontwerper: Michael Schacht De professionele spellenontwerper houdt van muziek en wielrennen Met meer dan 100 producties en het grootste succes, Spiel des Jahres in 2007 Op wwwmichaelschachtnet biedt

Nadere informatie

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Inleiding We bevinden ons in het jaar 1852. In een klein en idyllisch stadje wonen vele voorname

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Taj Mahal Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Indië in het begin van de jaren achttienhonderd. De ruim 200 jaar durende heerschappij van de Grootmogul vervalt zienderogen.

Nadere informatie

CONCEPT VAN DE PENNY PAPERS AVONTURENREEKS

CONCEPT VAN DE PENNY PAPERS AVONTURENREEKS Een spel van Henri Kermarrec 1 100 spelers vanaf 7 jaar 15 minuten Ervaar de fantastische avonturen van de beroemde ontdekkingsreizigers Penny Papers & Dakota Smith! Onze twee avonturiers hebben eindelijk

Nadere informatie

Winnaar wordt die speler die zijn bes chaving zo gebalanceerd mogelijk uitbouwt (zonder ergens een beetje zwak te worden).

Winnaar wordt die speler die zijn bes chaving zo gebalanceerd mogelijk uitbouwt (zonder ergens een beetje zwak te worden). Euphrat &Tigris Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Hans im Glück, 1997 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Spelmateriaal 153 civilizatie-plaatjes (bevolking, religie, landbouw en markt) 8 catastrofe-kaarten

Nadere informatie

1. In l e id in g In Trick Dungeon strijden de spelers met elkaar wie het meeste goud uit de dungeon weet te halen. Het is een zogeheten slagenspel, n

1. In l e id in g In Trick Dungeon strijden de spelers met elkaar wie het meeste goud uit de dungeon weet te halen. Het is een zogeheten slagenspel, n 1. In l e id in g In Trick Dungeon strijden de spelers met elkaar wie het meeste goud uit de dungeon weet te halen. Het is een zogeheten slagenspel, net als Klaverjassen of Hartenjagen: alle spelers dienen

Nadere informatie

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inhoud 44 wegenkaarten ; 27 actiekaarten ; 28 goudkaarten ; 7 goudzoekers ; 4 saboteurs. Spelidee De spelers kruipen ofwel

Nadere informatie

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten 6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 104 kaarten genummerd van 1 tot en met 104 1 handleiding Doel van

Nadere informatie

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het zenuwslopende loopspel. alleen speelbaar met Verflixxt!

Nadere informatie

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10

15 min. 1-4. NL Spelregels 1. 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 4-5 15 min. 1-4 NL Spelregels 1 17996_ikleer_naar groep2_guide.indd 1 23-09-15 16:10 18 Leerzame spellen in 1 doos! Het alfabet leren & samenstellen van woorden 4 kruiswoordplaten, 90 letters en 1 alfabetbord

Nadere informatie

Een spel van Bruno Faidutti. Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder

Een spel van Bruno Faidutti. Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder Een spel van Bruno Faidutti Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder 1 Thema Iedere speler speelt met een team helden (twee ridders, een dief en een tovenaar). Deze helden hebben één doel: magische voorwerpen

Nadere informatie

In den Beginne NEDERLANDS

In den Beginne NEDERLANDS In den Beginne NEDERLANDS De leegte Gods startpositie Nummer van de dag In den beginne In den beginne schiep God den hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond

Nadere informatie

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 120 speelkaarten 60 avontuurkaarten (met de getallen 1-12 in 5 kleuren) 5 kampkaarten (in 5 kleuren) 35 actiekaarten

Nadere informatie

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried 03-05 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Inleiding Een wetenschappelijke weekadvertentie van 22 augustus vermeldt : "Sensationele vondst van dinosauruseieren",

Nadere informatie

Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Achtergrond en doel van het spel Romeinse keizers en hun belastingambtenaren waren

Nadere informatie

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding Uiteraard hoeft het niet altijd over een barbecue met

Nadere informatie

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 55 kaarten met ingrediënten - 45 kaarten met enkelvoudige ingrediënten Telkens 9 kaarten met een olijf, een

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Kahuna. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Kahuna. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Kahuna Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Kahuna...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 1. Het uitspelen van de eilandkaarten...2 2.

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

Spelers Handen Handkaarten 2 4 (2 Fictief) 15 Spelontwerp: Teale Fristoe

Spelers Handen Handkaarten 2 4 (2 Fictief) 15 Spelontwerp: Teale Fristoe SPELREGELS Elk jaar trekken de meest fanatieke (en gekste) vogelspotters op een big year, een jaar waarin ze zoveel mogelijk vogels trachten te spotten. Jij hebt beslist dat dit jaar jouw big year wordt.

Nadere informatie

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers spelen kaarten uit en bezetten op die manier

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Rozenkoning...1 Inleiding en doel van het spel...1 Spelmateriaal en spelvoorbereiding...1 Het spelverloop...2 1.

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelidee Eerst een rondje afwachten! Het verzamelspel met luie dieren en rare vogels. Luiaards overal zit het vol met luiaards!

Nadere informatie

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 -

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 - BOHNANZA: AL CABOHNE Spelidee Elke speler verhandelt bonen, die hij verbouwt op zijn eigen akkers en met zo veel mogelijk winst probeert te verkopen. Tegelijk spelen de spelers ook tegen de bonenmaffia.

Nadere informatie

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee De bergbewoners - de Montanara - graven diep in het hart van de berg naar waardevolle kristallen. Voordat zij met hun

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten 8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 38 gele getalkaarten met de cijfers van 1-4 en 6-8 34 speciale kaarten met de getallen 0, ½, 5, 9 en de geestkaart 1 blocnote

Nadere informatie

Een kaartspel van Paolo Mori. Paolo Mori

Een kaartspel van Paolo Mori. Paolo Mori Een kaartspel van Paolo Mori Paolo Mori Speelmateriaal 90 prestatiekaarten (met waarden 1-9 in 5 kleuren) 9 sportkaarten 27 s (9, 9, 9 ) 1 De spelregels prestatiekaarten sportkaarten kaarten Kort speloverzicht

Nadere informatie

Finca Hans im Glück, 2009 Ralf ZUR LINDE & Wolfgang SENTKER 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Finca Hans im Glück, 2009 Ralf ZUR LINDE & Wolfgang SENTKER 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Finca Hans im Glück, 2009 Ralf ZUR LINDE & Wolfgang SENTKER 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Spelmateriaal 1 speelbord 12 windmolenwieken 42 vruchtentegels 10 fincategels 16 actiefiches 4 bonusfiches

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels de beer is los Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels de beer is los...1 Doel van het spel...1 Start van het spel en speelbeurten...2 Een tegel omdraaien...2

Nadere informatie

SPELIDEE VOORBEREIDING

SPELIDEE VOORBEREIDING Spelers: 2-5 personen Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten SPELIDEE De dieren hebben zich over de dierentuin verspreid.iedere speler moet zo mogelijk veel verschillende dieren in zijn hand verzamelen.

Nadere informatie

van Uwe Rosenberg Voor- en achterkant Kleurkaarten limietkaarten

van Uwe Rosenberg Voor- en achterkant Kleurkaarten limietkaarten Spelers: 2 6 personen Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ong. 45 minuten Inhoud: 60 kleurkaarten in vijf kleuren (rood, geel, groen, blauw, paars) van Uwe Rosenberg 28 puntenkaarten (24 kaarten met één pluspunt,

Nadere informatie

Spelregels. voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min.

Spelregels. voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min. Spelregels voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min. In de juwelen-scene is de duivel losgelaten! De juweliers proberen "onechte" juwelen (imitaties) kwijt te geraken. De smokkelaars ontwikkelen

Nadere informatie

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen:

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen: Ra Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea (Ravensburger), 1999 3 tot 5 spelers vanaf 12 jaar Doel van het spel Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte

Nadere informatie

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelidee Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Oppergod Odin zendt elke morgen zijn beide raven Hugin

Nadere informatie

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Het is 1413. De nieuwe koning van Engeland Henry V van Lancaster heeft grootste plannen: de vereniging van Engeland en het veroveren van de Franse

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Als je geen zin hebt om de spelregels te lezen, kijk dan naar deze korte video!

Als je geen zin hebt om de spelregels te lezen, kijk dan naar deze korte video! 4-8 SPELERS 15-30 MIN Als je geen zin hebt om de spelregels te lezen, kijk dan naar deze korte video! LEEFTIJD 12+ 1 VERHAAL Je kunt het niet geloven. Een aantal weken geleden was alles nog normaal. De

Nadere informatie

Asterix & Obelix Vrolijke vechtpartij voor twee spelers vanaf 8 jaar Kosmos, 2006 Michael RIENECK ± 30 minuten

Asterix & Obelix Vrolijke vechtpartij voor twee spelers vanaf 8 jaar Kosmos, 2006 Michael RIENECK ± 30 minuten Spelidee Asterix & Obelix Vrolijke vechtpartij voor twee spelers vanaf 8 jaar Kosmos, 2006 Michael RIENECK ± 30 minuten Het doortrapte Gallische stamhoofd Moraalelastix speelt een vals spel. De verrader

Nadere informatie

HET BASISSPEL EN DE UITBREIDINGEN

HET BASISSPEL EN DE UITBREIDINGEN INLEIDING Het is het begin van de 20e eeuw: de grote musea in Europa en concurreren om artefacten vanuit de hele wereld te verzamelen en te exposeren in de meest waardevolle tentoonstellingen. SPELIDEE

Nadere informatie

BOHNANZA Amigo, 1997 ROSENBERG Uwe 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten

BOHNANZA Amigo, 1997 ROSENBERG Uwe 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten BOHNANZA Amigo, 1997 ROSENBERG Uwe 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 104 speelkaarten ; 6 kaarten 'derde bonenveld' (waarvan één reservekaart) ; 1 handleiding. Spelidee Elke speler handelt

Nadere informatie

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Een intrigerend spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. SPELMATERIAAL - 1 speelbord met een kaart van Europa in de 17 de eeuw.

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm Een spel van Dirk Henn voor 2 6 personen De beste bouwmeesters uit Europa en de Arabische landen willen graag hun bouwkunsten tonen. Stel het beste bouwteam samen en zorg dat er steeds voldoende passende

Nadere informatie

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelidee Europa was het machtscentrum in de twaalfde eeuw. Invloedrijke ordes bestreden elkaar voor de hegemonie

Nadere informatie

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen.

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Voorstel project Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Het doel van mijn project is de spelers een ontspannende, plezierige en

Nadere informatie

Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding Vele eeuwen geleden was het hart van Europa verdeeld. Machtige hertogen regeerden vanuit hun burchten aan de oevers

Nadere informatie

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Doel van het spel Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Wie legt de meest prachtige tuin aan? Ronde na ronde vergroot het ene na het andere afgelegde kaartje

Nadere informatie

In de afbeelding zijn de eerste 25 diertegels voor de eerste ronde al klaargelegd (zie ook onder 'A. Diertegels neerleggen').

In de afbeelding zijn de eerste 25 diertegels voor de eerste ronde al klaargelegd (zie ook onder 'A. Diertegels neerleggen'). Hans im Glück, 2010 Stefan DORRA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal en spelopbouw Het spelmateriaal bestaat uit 1 speelbord, 15 boeren uit hout (telkens 3 in de kleuren blauw, geel, groen,

Nadere informatie

Carcassonne : Die Burg HANS IM GLÜCK, 2003 KNIZIA Reiner Naar het Carcassonne spelsysteem van WREDE Klaus-Jürgen spelers vanaf 8 jaar ± 45

Carcassonne : Die Burg HANS IM GLÜCK, 2003 KNIZIA Reiner Naar het Carcassonne spelsysteem van WREDE Klaus-Jürgen spelers vanaf 8 jaar ± 45 Carcassonne : Die Burg HANS IM GLÜCK, 2003 KNIZIA Reiner Naar het Carcassonne spelsysteem van WREDE Klaus-Jürgen 02-02 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding Het imposante silhouet van de stad Carcassonne

Nadere informatie

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij;

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij; WEES OP JE HOEDE De spelers (6 tot 8) zitten om de tafel. Op de tafel licht een stuk papier van 50 x 50 cm bijvoorbeeld een dubbelgevouwen krant) waarop alle spelers één hand plat neerleggen. Een andere

Nadere informatie

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt.

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt. Voorbereiding Iedere speler krijgt 1 startkaartje, en legt dit voor zich neer op de tafel, en 2 pionnen in de kleur naar keuze. Leg 1 pion op het startkaartje, leg de andere pion in de linkeronderhoek

Nadere informatie

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee De spelers nemen kaarten van de gezamenlijke voorraadstapel in het midden van de tafel. Ze trachten

Nadere informatie