Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid"

Transcriptie

1

2 Hypnose [ h i p. *n oː. z ə ] Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Credits Spelontwerp en Idee : Jo Pirard & Patrick PickArt Illustraties: Lina Zhao, Sam Geussens Grafisch Ontwerp: Sander Reynders Eindredactie : Tom Pattyn Playtesters: Rafaël Dera, Sander Reynders, Dirk Roox, Jef Denruyter, Ann Indestege, Wannes Vermeire, Wilfried Martens, Bart Heleven, Benjamin Symons Uitgever 2016 Red Eyed Rabbit Voor meer informatie, bezoek Vragen? info@redeyedrabbit.be

3 160 kaarten : * 40 gele Waarde-kaarten * 16 blauwe Blokkade-kaarten * 16 rode Hulpmiddel-kaarten * 40 bruine Boek-kaarten * 24 grijze Cursus-kaarten * 16 paarse Expert-kaarten * 4 Doelwit-kaarten * 8 Verdediging-kaarten (+1/+2) Spelmateriaal 4 Weerstand-trackers 1 Speelbord

4 Verhaal Verschillende hypnotiseurs strijden om de titel van beste hypnotiseur aller tijden. Ze zullen met de kennis die ze vergaren in boeken en cursussen trachten om de andere hypnotiseurs in hun macht te krijgen door hen te hypnotiseren en zo de felbegeerde titel op hun palmares te zetten. Hiervoor gebruiken ze hypnoseversterkende en -verzwakkende hulpmiddelen. Daarnaast kunnen ze de hulp van collega-hypnotiseurs en coaches inroepen. Doel De spelers proberen te achterhalen wie van hen de sterkste hypnotiseur is. Dit doen ze door Hypnose-duels, waarin ze de andere spelers proberen te hypnotiseren. Deze staat van hypnose wordt voorgesteld door de mentale weerstand van elke speler. Het doel is de mentale weerstand van de tegenstander(s) tot 0 te herleiden. De speler die als laatst mentale weerstand over heeft, wint.

5 Spelvoorbereiding 1) Selecteer de kaarten voor dit spel, rekening houdend met het aantal spelers en leg de overige kaarten terug in de doos : Voor een spel met 2 : gebruik enkel de basiskaarten (B) en verwijder alle kaarten met een 3 of 4 in de rechterbenedenhoek. Voor een spel met 3 : verwijder enkel de kaarten met een 4 in de rechterbenedenhoek. Voor een spel met 4 : gebruik alle kaarten. 2) Geef nu iedere speler een set met de volgende 12 kaarten : * 4 gele Waarde-kaarten met geldwaarde 1 * 4 gele Waarde-kaarten met geldwaarde 2 * 2 gele Waarde-kaarten met geldwaarde 3 * 2 bruine Boek-kaarten met Aanval 2/Verdediging 2 * 1 Doelwit-kaart en 2 Verdediging-kaart (1 kaart +1 en 1 kaart +2) Elke speler schudt deze 12 kaarten om zijn/haar persoonlijke Trekstapel te vormen. Leg deze stapel voor je, met de rugzijde van de kaarten omhoog. Reserveer plaats naast je Trekstapel voor je Aflegstapel, waar al je gespeelde of afgelegde kaarten naartoe gaan tijdens het spel. Kaarten in je Aflegstapel liggen met de beeldzijde omhoog. Elke speler trekt nu de 6 bovenste kaarten van zijn/haar trekstapel om zijn/haar Speelhand te vormen.

6 3) De overige kaarten worden op basis van hun kleur in twee stapels verdeeld : De grootste, de Basis-stapel, bevat de Basiskaarten (blauwe, rode, bruine en grijze kaarten). De kleinere, de Expert-stapel, bevat de Expertkaarten (paarse kaarten). Schud deze stapels en leg ze met hun identieke achterzijde naar boven. Zorg er voor dat beide stapels binnen handbereik van iedere speler liggen. Leg beide stapels rechts van het speelbord. 4) Van de Basiskaarten leg je er nu 5 open aan de rechterkant naast de Basis-stapel. Deze kaarten kun je tijdens het spel kopen om ze aan je persoonlijke trekstapel toe te voegen. Let op! Wanneer je de 5 kaarten openlegt bij het begin van het spel, moeten er gecombineerd minstens evenveel Boekkaarten (bruin) en Cursus-kaarten (grijs) zijn als er spelers zijn + 1. Indien dit niet zo is, neem dan de Hulpmiddel-kaarten (rood) en Blokkade-kaarten (blauw) weg en vul weer aan tot 5 kaarten. Herhaal dit tot aan de voorwaarde voldaan is. Schud daarna de vervangen kaarten weer in de stapel. 5) Elke speler krijgt een Spelertoken van zijn/haar kleur en zet deze op één van de vier groene START-velden van de Mentale-Weerstandstracker op het speelbord. Voor een korter spel zetten alle spelers hun pion op één van de achthoekige vakjes met een priemgetal. Let er dan wel op dat alle spelers op dezelfde waarde starten.

7 Spelverloop Nadat de startspeler willekeurig wordt gekozen, speelt deze zijn/haar beurt. Nadat de startspeler zijn/haar beurt afgerond heeft, gaat de beurt naar de speler links van hem en zo gaat het spel verder met de wijzers van de klok mee. Een beurt bestaat uit 3 fases, met daartussen 2 tussenfases : 1) Aankoopfase De actieve speler voert een of meer van onderstaande acties uit. Als de speler geen actie kan of wil uitvoeren tijdens de aankoopfase, moet hij/zij nog altijd een kaart afleggen. De mogelijke acties zijn: - Leg een aantal kaarten uit je Speelhand op je Aflegstapel en vul je hand daarna terug aan tot je handlimiet. Hierna is je beurt voorbij. Je mag deze actie enkel uitvoeren als het je enige actie tijdens je aankoopfase is. - Speel 1 of 2 gele Waarde-kaarten uit je hand en verwijder ze uit het spel door ze terug in de doos te leggen. Per Waardekaart die je zo verwijdert, krijg je bij je volgende aankoop één geldwaarde korting. - Koop één of meerdere kaarten uit de rij met beschikbare Basiskaarten, indien je hun aankoopwaarde kan betalen. Hiervoor leg je gele Waarde-kaarten af met een totale geldwaarde, gelijk aan de aankoopwaarde van de kaart(en) die je wil kopen. Aanvullend kan je ook bruine Boek-kaarten uit je hand verwijderen door ze in de speldoos leggen, om de rechtsbovenaan weergegeven geldwaarde van deze Boek-kaarten te gebruiken. Deze geldwaarde mag dan gecombineerd worden met die van de gespeelde Waarde-kaarten. Leg de gebruikte Waarde-kaarten daarna samen met de gekochte kaart(en) op je Aflegstapel. Als je niet anders kan, mag je meer betalen dan nodig.

8 - Je kan een kaart blind kopen. Hierbij is de aankoopwaarde steeds 6. Deze aankoopwaarde betaal je zoals hierboven beschreven door gele Waarde-kaarten te spelen en eventueel bruine Boek-kaarten te verwijderen. Maar in plaats van een kaart uit de rij beschikbare Basiskaarten te nemen, neem je de bovenste kaart van de Basis-stapel. Leg daarna de gebruikte Waarde-kaarten samen met de gekochte kaart op je Aflegstapel. - Je kan ook één van de paarse Expert-kaarten kopen. Hierbij is de aankoopwaarde steeds 8. Deze aankoopwaarde betaal je zoals hierboven beschreven door gele Waarde-kaarten te spelen en eventueel bruine Boek-kaarten te verwijderen. Je mag de bovenste 2 kaarten van de Expert-stapel bekijken en één van die twee kaarten kiezen. De andere Expert-kaart steek je onder de Expert-stapel. Leg dan de gebruikte Waarde-kaarten samen met de gekochte kaart onder je Aflegstapel zodat je tegenstander(s) de gekochte expert niet zien. 2) Tussenfase 1 Speel één kaart uit je Speelhand en voer het speciale effect uit. Dit is optioneel, je mag kiezen of je een kaart speelt of niet. 3) Hypnotisch Duel De actieve speler kan 1 Hypnotisch Duel aangaan met een tegenstander naar keuze tijdens deze fase : a) De actieve speler kiest één of meerdere Basiskaarten uit zijn/haar Speelhand om de tegenstander te hypnotiseren. Hij/ zij mag ook maximaal 1 rode Hulpmiddel-kaart gebruiken. De actieve speler legt de gekozen kaart(en) bedekt voor zich op tafel. De verdedigende speler kiest eveneens één of meerdere Basiskaarten, mag deze aanvullen met 1 blauwe Blokkadekaart en legt deze kaarten bedekt voor zich op tafel. b) Wanneer beide spelers aangeven klaar te zijn met kaarten te selecteren, worden alle afgelegde kaarten omgedraaid.

9 c) Nu kunnen beide spelers, eerst de actieve en dan de verdedigende, nog een Expert-kaart spelen en de effecten ervan toepassen. Deze wordt na gebruik verwijderd en in de speldoos gelegd. d) Hierna wordt de totale Aanvalskracht van de actieve speler vergeleken met de totale Verdedingskracht van zijn/haar tegenstander. De speler die de hoogste waarde heeft, is de winnaar van het Hypnotisch Duel. Als gevolg van het Duel, vermindert de Mentale Weerstand van de verliezer met 1 punt en zakt deze in een diepere hypnose. (Sommige kaarten hebben als effect dat de verliezer meer dan 1 punt verliest). Bij een gelijke stand gebeurt er niets, het duel eindigt en de speler gaat verder met Tussenfase 2. Opgelet! Als een speler aangeduid werd als tegenstander voor een Hypnotisch Duel, kan deze geen geen doelwit meer zijn totdat de speler zijn/haar volgende beurt heeft afgerond. Dit wordt aangeduid door de Doelwit-kaart goed zichtbaar voor de speler te leggen tot het einde van zijn/haar volgende beurt. Wanneer je verdedigd hebt in een Hypnotisch Duel, mag je je hand niet aanvullen tot je handlimiet alvorens je weer aan de beurt bent geweest. Je hand aanvullen doe je immers enkel aan het einde van je eigen beurt (zie Herstelfase). 4) Tussenfase 2 Speel één kaart uit je Speelhand en voer het speciale effect uit. Dit is optioneel, je mag kiezen of je een kaart speelt of niet. 5) Herstelfase - Vul de koopkaarten naast de Basis-stapel weer aan tot 5 stuks indien er minder dan 3 beschikbaar zijn. - Trek kaarten van je Trekstapel en vul je hand terug aan tot 6 kaarten. Indien je reeds 6 of meer kaarten in je hand hebt, trek je geen kaarten.

10 Mentale Weerstand Iedere speler begint met een Mentale Weerstand van 12+ (of lager indien voor een verkort spel gekozen wordt.) Afhankelijk van de uitkomst van een Hypnotisch Duel kan deze dalen. De Mentale Weerstand kan in één beurt niet voorbij een vak met een priemgetal dalen. Wanneer een speler op een priemgetal eindigt, zakt hij/zij naar een lager niveau van Mentale Weerstand en heeft dit een bepaald effect. Deze effecten worden meteen uitgevoerd : Mentale Weerstand 11 : De speler draait de bovenste kaarten van zijn/haar Trekstapel één voor één om, tot hij/zij een blauwe Blokkade-kaart, rode Hulpmiddel-kaart, bruine Boek-kaart, grijze Cursus-kaart of paarse Expert-kaart omgedraaid heeft. Deze kaart geeft hij/zij aan de winnaar van het Hypnotisch Duel. De andere omgedraaide kaarten legt hij/zij bovenop zijn/haar eigen Aflegstapel. Dan trekt hij/zij ook een kaart van de Expert-stapel en legt deze kaart onder zijn/haar Aflegstapel. Mentale Weerstand 7 : De speler mag zijn/haar hand aanvullen tot 6 kaarten. Dan mag hij/zij ofwel zijn/haar Trekstapel doorzoeken, ofwel zijn/haar Aflegstapel, en uit de gekozen stapel één kaart kiezen. Kwam de kaart uit de Trekstapel, dan wordt deze geschud. Mentale Weerstand 5 : De speler draait de bovenste kaarten van zijn/haar Trekstapel één voor één om, tot hij/zij een blauwe Blokkade-kaart, rode Hulpmiddel-kaart, bruine Boek-kaart, grijze Cursus-kaart of paarse Expert-kaart omgedraaid heeft. Deze kaart geeft hij/zij aan de winnaar van de Hypnotisch Duel. De andere omgedraaide kaarten legt hij/zij bovenop zijn/haar eigen Aflegstapel. Dan trekt hij/zij ook een kaart van de Expert-stapel en legt deze kaart onder zijn/haar Aflegstapel. Vanaf nu krijgt hij/zij bij Hypnotische Duels een permanente bonus van +1 op zijn/haar Verdedigingskracht. Dit wordt aangeduid door een Verdedigings-kaart voor de speler te leggen met +1 naar boven gericht. Mentale Weerstand 3 : De speler mag zijn/haar hand aanvullen tot 6 kaarten. Dan mag hij ofwel zijn/haar Trekstapel

11 doorzoeken, ofwel zijn/haar Aflegstapel, en uit de gekozen stapel twee kaarten kiezen. Kwamen de kaarten uit de Trekstapel, dan wordt deze geschud. Mentale Weerstand 2 : De speler draait de bovenste kaarten van zijn/haar Trekstapel één voor één om, tot hij/zij een blauwe Blokkade-kaart, rode Hulpmiddel-kaart, bruine Boek-kaart, grijze Cursus-kaart of paarse Expert-kaart omgedraaid heeft. Deze kaart geeft hij/zij aan de winnaar van de Hypnotisch Duel. Deze kaart geeft hij aan de winnaar van de Hypnotisch Duel. De andere omgedraaide kaarten legt hij bovenop zijn/haar eigen Aflegstapel. Dan trekt hij ook een kaart van de Expert-stapel en legt deze kaart onder zijn/haar Aflegstapel. Vanaf nu krijgt hij/zij bij Hypnotische Duels een permanente bonus van +2 op zijn/haar Verdedigingskracht. Dit wordt aangeduid door een Verdedigings-kaart voor de speler te leggen met +2 naar boven gericht. Vanaf nu is zijn/haar handlimiet 5 kaarten. Mentale Weerstand 0 : De speler is gehypnotiseerd en het spel is voor hem afgelopen. Voorbeeld: Benjamin is de actieve speler en wil zich met Rafaël meten in een Hypnotisch Duel. Hij kiest hiervoor uit zijn hand een Boek en een Metronoom en legt deze gedekt voor zich op tafel. Als verdediging kiest Rafaël een Cursus en een Boek, die hij ook gedekt voor zich op tafel legt. Beide spelers draaien hun kaarten om: De Aanvalskracht van Benjamin is 6, maar ook de Verdedigingskracht van Rafaël is 6. Beide spelers kunnen nu nog een Expert spelen. Benjamin doet dit niet, omdat hij er geen in zijn hand heeft. Rafaël speelt een Expert-kaart die de Aanvalskracht van de tegenstander neutraliseert. Benjamin blijft dus over met een Aanvalskracht van 0 tegen de Verdedigingskracht 6 van Rafaël. Hij verliest het duel en vermindert zijn Mentale Weerstand met 1. Rafaël legt een Doelwit-kaart voor zich om aan te duiden dat hij/zij tot aan zijn volgende beurt niet meer gehypnotiseerd kan worden.

12 Symbolen Speel deze kaart en gebruik het bedrag om kaarten te kopen tijdens de Aankoopfase. +2 Aanvalskracht +3 Verdedigingskracht Maximum Trancediepte 1 : Zak maximum 1 punt aan Mentale Weerstand wanneer je het Duel verliest. Verwijder deze kaart uit het spel en gebruik het bedrag om kaarten te kopen tijdens de Aankoopfase. Tussenfase : Bekijk de kaarten in de hand van een tegenstander en leg deze kaart op je Aflegstapel. Tussenfase : Een tegenstander naar keuze kiest 2 van de kaarten in zijn/haar Speelhand en legt deze op zijn/haar Aflegstapel. Leg dan deze kaart op je eigen Aflegstapel. Tussenfase : Kijk naar de bovenste 6 kaarten in je Trekstapel en leg ze terug in een volgorde die je zelf kiest. Leg dan deze kaart op je Aflegstapel. Als je verdedigt tijdens een duel, mag je een extra Blokkade-kaart spelen. (Not cumulative) Aanvalskracht Verdedigingskracht

13 Tussenfase : Trek 2 extra kaarten van je Trekstapel en leg deze kaart op je Aflegstapel. Indien je tegenstander het duel verliest, verliest hij/ zij niet 1 maar 2 punten Mentale Weerstand. Neutraliseer de Verdedigingskracht van de tegenstander. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Neutraliseer de Aanvalskracht van de tegenstander. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Tussenfase : Trek 3 kaarten uit de hand van je tegenstander en leg ze op je eigen Trekstapel, in een volgorde van jouw keuze. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Verdubbel de totale Aanvalskracht van de andere kaarten die je in dit duel speelde. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Verdubbel de totale Verdedigingskracht van de andere kaarten die je in dit duel speelde. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Tussenfase : je mag na je beurt een volledige extra beurt spelen. Verwijder daarna deze kaart uit het spel. Tussenfase : je mag meteen 3 extra kaarten van je Trekstapel trekken.verwijder daarna de kaart uit het spel. Aankoopwaarde : Betaal dit bedrag tijdens de Aankoopfase om deze kaart te kopen. B : Enkel gebruiken in een spel met 2 spelers 3 : Enkel gebruiken in een spel met 3 spelers 4 : Enkel gebruiken in een spel met 4 spelers

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen Een spel van Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelmateriaal 1 Scorebord 1 Haven 4 Score-stenen 1 per spelerskleur (donkerrood, -blauw, -geel, -groen) 70 Gevelkaarten

Nadere informatie

Overzicht en doel van het spel. Spelmateriaal. Belangrijke elementen in het spel

Overzicht en doel van het spel. Spelmateriaal. Belangrijke elementen in het spel -5 spelers vanaf jaar 5 minuten. Ginkgo Biloba, de oudste en sterkste boom ter wereld, is het symbool geworden van een nieuwe manier om gebouwen te bouwen in harmonie met de natuur. De mensen hebben de

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel

Spelmateriaal. Doel van het spel Nederlands Lang geleden maakten vikingen het land onveilig. Mensen vreesden deze woeste mannen, maar ook onderling heersten hevige twisten. Vikinghoofdmannen lieten Spelmateriaal 1 spelbord met daarop

Nadere informatie

Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten

Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten Spelers: 2-4 Leeftijd: vanaf 4 jaar Duur: 20 minuten Inhoud: 56 speelkaarten 4 speelfiguren 1 speelbord Spelidee 20 Om de beurt leggen de spelers steeds één kaart op de aflegstapel in het midden van de

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk:

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk: Spel Idee In deze "delicatesse" van een kaartspel, vervullen de spelers de rol van pizzabakkers. Ze ontvangen bestellingen van de ober, nemen de nodige ingrediënten van hun voorraad, en stoppen alles vervolgens

Nadere informatie

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk 137 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk Je vorst is zojuist bezweken aan de gebouw heeft zijn eigen voordelen. Wanneer je pest. Jij en de andere prinsen

Nadere informatie

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried 03-05 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Inleiding Een wetenschappelijke weekadvertentie van 22 augustus vermeldt : "Sensationele vondst van dinosauruseieren",

Nadere informatie

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten. --- --- Je bent een handelaar in het woelige commerciële leven van Carthago. Je koopt er goederen op de markt

Nadere informatie

De vijfde speler. Spelmateriaal. Module 1: De Mummie. Spelmateriaal. Aanpassingen in de spelvoorbereiding. De mummie is ontwaakt!

De vijfde speler. Spelmateriaal. Module 1: De Mummie. Spelmateriaal. Aanpassingen in de spelvoorbereiding. De mummie is ontwaakt! De mummie is ontwaakt! Luxor Uitbreiding: The Mummy s Curse (De Vloek van de Mummie) bevat vier uitbreidings modules: Alle modules kunnen afzonderlijk of in elke combinatie, samen met het basisspel Luxor

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelidee Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Oppergod Odin zendt elke morgen zijn beide raven Hugin

Nadere informatie

Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding In dit kleurrijke bordspel moet u zo handig mogelijk de getallenkaartjes in de correcte rij afleggen. Daarbij

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek Credits Spelontwerp Spelontwikkeling Illustraties Grafische Vormgeving Eindredactie : Johan Beyens : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant : Joris Weyen : Erlend Van der haegen : Tom Pattyn Uitgever

Nadere informatie

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 55 kaarten met ingrediënten - 45 kaarten met enkelvoudige ingrediënten Telkens 9 kaarten met een olijf, een

Nadere informatie

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL De bouw van de tempel voor Sobek is volop aan de gang. Rond de bouwwerf ontstaat heel wat bedrijvigheid: Er

Nadere informatie

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar.

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar. SPELMATERIAAL Spelbord 18 Golven (6 van elke soort Monster, Pipeline en Baby) 80 kaarten 36 surfers (6 surfers in elke van de 6 kleuren) 1 Golfdobbelsteen (M*, M, P, B, Shark, Shark) 48 trofeeen (8 gouden,

Nadere informatie

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel;

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel; Doel van het spel Verzamel het sterkste team klusstieren. De speler die aan het einde van het spel de meeste kracht bij elkaar heeft gebracht is de winnaar van Klussen met Koeien. Speloverzicht Je begint

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt.

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt. Voorbereiding Iedere speler krijgt 1 startkaartje, en legt dit voor zich neer op de tafel, en 2 pionnen in de kleur naar keuze. Leg 1 pion op het startkaartje, leg de andere pion in de linkeronderhoek

Nadere informatie

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee De spelers nemen kaarten van de gezamenlijke voorraadstapel in het midden van de tafel. Ze trachten

Nadere informatie

van Uwe Rosenberg Voor- en achterkant Kleurkaarten limietkaarten

van Uwe Rosenberg Voor- en achterkant Kleurkaarten limietkaarten Spelers: 2 6 personen Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ong. 45 minuten Inhoud: 60 kleurkaarten in vijf kleuren (rood, geel, groen, blauw, paars) van Uwe Rosenberg 28 puntenkaarten (24 kaarten met één pluspunt,

Nadere informatie

Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan 1 kaart. Geef de andere kaart aan je tegenstander.

Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan 1 kaart. Geef de andere kaart aan je tegenstander. Voorwerpen Als iemand een voorwerp uitspeelt, wordt deze kaart open voor de speler gelegd. Voorwerpen gaan aan het einde van de beurt niet naar Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan

Nadere informatie

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Een intrigerend spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. SPELMATERIAAL - 1 speelbord met een kaart van Europa in de 17 de eeuw.

Nadere informatie

Doel van het spel Speloverzicht Voorbereiding Discokoe

Doel van het spel Speloverzicht Voorbereiding Discokoe Doel van het spel Verleid rijke stieren en gebruik hun creditcards, zodat je aan het einde van het spel de hoogste waarde (gemeten in euro s) aan accessoires hebt verzameld. Speloverzicht De spelers kruipen

Nadere informatie

Patrizier Amigo, 2007 Michael SCHACHT 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Patrizier Amigo, 2007 Michael SCHACHT 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Patrizier Amigo, 2007 Michael SCHACHT 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Speelbord Voorzijde voor 2-4 spelers (zonder Pistoia). Achterzijde voor 5 spelers (met Pistoia). 149 etages in 5 kleuren - 39

Nadere informatie

Inleiding. Spelmateriaal

Inleiding. Spelmateriaal spelregels Inleiding Halverwege de 19e eeuw is de eerste permanente nederzetting in Montana een feit. Daarna trekken vele gelukszoekers met hun huifkar naar deze regio op zoek naar werk om daar een toekomst

Nadere informatie

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart Getallenkaarten Auteur: Klaus Kreowski Design: DE Ravensburger, Die Kommunikatur Illustraties: Michael Menzel Redactie: Gregor Thomas Ravensburger Spiele Nr. 27 176 4 Voor 3 6 spelers vanaf 8 jaar Inhoud:

Nadere informatie

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten 8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 38 gele getalkaarten met de cijfers van 1-4 en 6-8 34 speciale kaarten met de getallen 0, ½, 5, 9 en de geestkaart 1 blocnote

Nadere informatie

Inhoud van het doosje 25 Koeienkaarten 30 Boerderijkaarten 1 Spelregelboekje

Inhoud van het doosje 25 Koeienkaarten 30 Boerderijkaarten 1 Spelregelboekje Doel van het spel Zorg dat je aan het einde van het spel op jouw boerderij zo veel mogelijk blije en zo weinig mogelijk trieste koeien hebt rondlopen. Speloverzicht De spelers beginnen met 3 koeienkaarten

Nadere informatie

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 75 speelkaarten met de waardes 1 tot en met 15 in de kleuren rood, geel, groen, blauw en paars ; 27 zegels

Nadere informatie

Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 96 marktkraampjes (in de spelerskleuren rood, geel, groen en blauw) 30x 30x 20x 16x 20 actiefiches 12

Nadere informatie

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt.

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt. Het doel van het spel De spelers proberen hun eigen stad te vergroten door de bouw van 8 zo waardevol mogelijke gebouwen. Om dit te bereiken, kruipen ze iedere ronde in de huid van een ander karakter,

Nadere informatie

Chinesische Mauer Een strijd om de meest waardevolle bouwplaatsen. Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Chinesische Mauer Een strijd om de meest waardevolle bouwplaatsen. Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Chinesische Mauer Een strijd om de meest waardevolle bouwplaatsen. Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 100 kaarten Er zijn 5 kaartensets, telkens bestaande uit

Nadere informatie

HET BASISSPEL EN DE UITBREIDINGEN

HET BASISSPEL EN DE UITBREIDINGEN INLEIDING Het is het begin van de 20e eeuw: de grote musea in Europa en concurreren om artefacten vanuit de hele wereld te verzamelen en te exposeren in de meest waardevolle tentoonstellingen. SPELIDEE

Nadere informatie

van Dieter Gebhardt Leeftijd: vanaf 6 jaar (muts, strikje, hemd, in rood, geel en blauw 28 lange neus -kaarten 6 Pinocchio-kaarten

van Dieter Gebhardt Leeftijd: vanaf 6 jaar (muts, strikje, hemd, in rood, geel en blauw 28 lange neus -kaarten 6 Pinocchio-kaarten van Dieter Gebhardt Spelers: 2-6 Inhoud: 45 kledingkaarten Leeftijd: vanaf 6 jaar (muts, strikje, hemd, Duur: ong. 20 min. broek en schoenen) in rood, geel en blauw 28 lange neus -kaarten 6 Pinocchio-kaarten

Nadere informatie

Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten

Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal Cheops Hans im Glück, 1998 PAAL Klaus 2-5 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten 1 speelbord; 66 schatten (scarabeeën) in 6 kleuren : per kleur 11 schatten; 16 grote prijstafels : 6 van type I,

Nadere informatie

Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 getalkaarten in vijf kleuren 4x 3x 3x 2x 2x rugzijde 5 kaarten hel / hemel in vijf kleuren hel / hemel rugzijde

Nadere informatie

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Inleiding In dit spel gaat het om de ontwikkeling van de Romeinse provincies in Gallië. Het speelbord toont

Nadere informatie

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten:

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten: De inwoners van Bali beschouwen hun eiland als een wereld van goden en demonen. Daarom is in elk huis een offerplaats te vinden en staan in elk dorp meerdere tempels. De mensen offeren een groot deel van

Nadere informatie

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Doel van het spel Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Wie legt de meest prachtige tuin aan? Ronde na ronde vergroot het ene na het andere afgelegde kaartje

Nadere informatie

Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 56 dierenkaarten in vier kleuren (telkens tweemaal de waarde 1 tot en met 7) ; 5 speelstenen (voor elke speler

Nadere informatie

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel

Spelidee. Inhoud. 20 goudwaarden voor de steden. 5 fiches. goudstuk. zeemonsterhindernis. reuzenzwijntransportmiddel Spelidee Elfengold is een uitbreiding op Elfenland en enkel met het basisspel speelbaar. Door de inzet van goudstukken en toverspreuken en door de veiling wordt Elfenland nog tactischer en spannender.

Nadere informatie

Doel van het spel. Voorbereiding van het spel A B C D E F G H. Voorbereiding van de karavaan. Voorbereiding van de karavanroute

Doel van het spel. Voorbereiding van het spel A B C D E F G H. Voorbereiding van de karavaan. Voorbereiding van de karavanroute Doel van het spel De spelers proberen zoveel mogelijk handelswaren met hun karavaan naar te brengen. Maar in elke oase liggen dieven op de loer, die het op de vracht gemunt hebben. De speler die handig

Nadere informatie

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore EEN SPEL VAN BRUNO CATHALA EN LUDOVIC MAUBLANC Werp je dobbelstenen, kies een kleur of een waarde, en vul je scoreblad in door de juiste beslissingen te nemen! Kleuren (kleine vierkantjes stellen het aantal

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelidee Europa was het machtscentrum in de twaalfde eeuw. Invloedrijke ordes bestreden elkaar voor de hegemonie

Nadere informatie

Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 63 wijnkaarten (telkens 3 flessen van nummer 5-25) 47 puntenfiches 3 lege flessen 1 handleiding

Nadere informatie

In de schaduw van de zonnekoning

In de schaduw van de zonnekoning In de schaduw van de zonnekoning Auteur: Alan R. Moon & Aaron Wiessblum Uitgegeven door Amigo 2002 Een verzamel kaartspel voor 2-6 personen vanaf 10 jaar dat ongeveer 45 minuten duurt. Vrij vertaald in

Nadere informatie

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding

Inhoud. Voor wie is dit spel. Spelduur. Spelvoorbereiding Inhoud 1 spelregelboekje 2 score tabellen 1 circusdirectrice (met applaussymbool) 4 superartiesten (1 met applaussymbool) 8 tijgers (4 met voetstuk) 15 olifanten (7 met voetstuk) 16 trapeze (8 hangende

Nadere informatie

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Speelmateriaal Spelidee Spelvoorbereiding Speelmateriaal 1 speelbord 4 kapiteinsfiguren in de kleuren rood,

Nadere informatie

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Alle fases, dat zijn combinaties van bepaalde kaarten, zijn verschillend. Ronde na ronde wordt het alsmaar moeilijker. Alleen

Nadere informatie

Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Een tactisch spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 personen. Ridder Kunibert van Niederhochburg vreest dat zijn oude rivaal, Alfons

Nadere informatie

Spelregels. Een rummy-achtig kaartspel voor jong en oud. Spannend tot de laatste ronde!

Spelregels. Een rummy-achtig kaartspel voor jong en oud. Spannend tot de laatste ronde! Spelregels Een rummy-achtig kaartspel voor jong en oud. Spannend tot de laatste ronde! Five Crowns is een rummy-achtig kaartspel voor jong en oud. Omdat er elke ronde meer kaarten in het spel komen en

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee De bergbewoners - de Montanara - graven diep in het hart van de berg naar waardevolle kristallen. Voordat zij met hun

Nadere informatie

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Doel van het spel De spelers willen edelstenen omruilen in geld. De edelstenen worden gekocht uit de vitrine en worden dan

Nadere informatie

BOOMTOWN. Spelmateriaal. Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

BOOMTOWN. Spelmateriaal. Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal BOOMTOWN Face 2 Face Games, 2005 Bruno CATHALA & Bruno FAIDUTTI 3 5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten 60 speelkaarten (45 mijnconcessies en 15 gebeurteniskaarten) 2 dobbelstenen 5 burgemeesterpionnen

Nadere informatie

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen:

Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte weerspiegelen: Ra Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea (Ravensburger), 1999 3 tot 5 spelers vanaf 12 jaar Doel van het spel Het spel verloopt over drie episodes, die de bewogen geschiedenis van het oude Egypte

Nadere informatie

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers spelen kaarten uit en bezetten op die manier

Nadere informatie

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 artefacten; 90 tolfiches; 1 piramide; 6 speelstenen in zes verschillende kleuren; 1 handleiding. Doel

Nadere informatie

Auf Achse, das Kartenspiel (Met de vlam in de pijp!) FX Schmid, 1995 KRAMER Wolfgang 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Auf Achse, das Kartenspiel (Met de vlam in de pijp!) FX Schmid, 1995 KRAMER Wolfgang 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Auf Achse, das Kartenspiel (Met de vlam in de pijp!) FX Schmid, 1995 KRAMER Wolfgang 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding Hallo truckers! In totaal 5 etappes liggen voor jullie. Wie maakt het

Nadere informatie

Kort speloverzicht. Inhoud: Voorbereiding

Kort speloverzicht. Inhoud: Voorbereiding SPELREGELS Kort speloverzicht De spelers zijn ambachtslieden, die gereedschap, vaten, ijzer, glas en vele andere goederen produceren. De speler die het efficiëntst van zijn productieketen gebruik maakt,

Nadere informatie

e koninkrijkkaarten Uitkijkpost Buitenpost Bazaar Beurzensnijder Boodschapper Embargo Ontdekker

e koninkrijkkaarten Uitkijkpost Buitenpost Bazaar Beurzensnijder Boodschapper Embargo Ontdekker De koninkrijkkaarten Uitkijkpost Bekijk alle drie de kaarten alvorens te beslissen welke kaart je gaat vernietigen, welke je aflegt en welke je terug op de aflegstapel legt. Wanneer je minder dan 3 kaarten

Nadere informatie

Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Kruip in de rol van de onbevreesde man of vrouw uit de ijstijd. Zorg er voor om steeds in de nabijheid van de mammoets

Nadere informatie

Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Inleiding Iedere speler representeert een familie die zich onderscheidt door de productie van het beroemde zwaard uit Toledo-staal.

Nadere informatie

Byzanz Amigo, 2008 Emanuele ORNELLA 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Byzanz Amigo, 2008 Emanuele ORNELLA 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Byzanz Amigo, 2008 Emanuele ORNELLA 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal! 96 goederenkaarten (6 verschillende goederensoorten met telkens 16 kaarten) 6x waarde 1 5x waarde 2 3x waarde 3

Nadere informatie

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf Doel van het spel Iedere speler ontwikkelt, door het op slimme plaatsen bouwen van nederzettingen, een eigen koninkrijk om daar aan het einde van het spel het meeste goud mee te verdienen. De 3 Kingdom

Nadere informatie

Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma!

Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma! Spelregels Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma! SAMSARA - Spelregels Pagina 3 Inleiding Samsara is een

Nadere informatie

Spelmateriaal. Een spel van Peter Prinz voor 2-4 spelers. Nederlands

Spelmateriaal. Een spel van Peter Prinz voor 2-4 spelers. Nederlands Nederlands Een spel van Peter Prinz voor 2-4 spelers Spelmateriaal 1 spelregels en 1 overzichtsblad 1 spelbord met 12 door wegen verbonden plaatsen: 7 Europese steden en 5 opgravingen rond de Middellandse

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm Een spel van Dirk Henn voor 2 6 personen De beste bouwmeesters uit Europa en de Arabische landen willen graag hun bouwkunsten tonen. Stel het beste bouwteam samen en zorg dat er steeds voldoende passende

Nadere informatie

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD 84 wegplaatjes (met waarden van 1-7, 42 met achterkant A, 42 met achterkant B ) 24 waterplaatjes 4 bruggen 12 spelfiguren

Nadere informatie

Summer Time Kosmos, 2006 Inka & Markus BRAND 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Summer Time Kosmos, 2006 Inka & Markus BRAND 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Waarover gaat het Summer Time Kosmos, 2006 Inka & Markus BRAND 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten In dit spel ben jij als vakantieganger geland in de Zuidzee en nu probeer jij een zo fijn mogelijke vakantie

Nadere informatie

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Idee en doel van het spel Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen en

Nadere informatie

Spelers Handen Handkaarten 2 4 (2 Fictief) 15 Spelontwerp: Teale Fristoe

Spelers Handen Handkaarten 2 4 (2 Fictief) 15 Spelontwerp: Teale Fristoe SPELREGELS Elk jaar trekken de meest fanatieke (en gekste) vogelspotters op een big year, een jaar waarin ze zoveel mogelijk vogels trachten te spotten. Jij hebt beslist dat dit jaar jouw big year wordt.

Nadere informatie

Inleiding Doel van het spel

Inleiding Doel van het spel Yannick Gervais Spelregels Inleiding De grote piramide van Gizeh is het enige wereldwonder uit de Oudheid dat de tand des tijds heeft weten te doorstaan. Het was farao Chufu, beter bekend als Cheops, die

Nadere informatie

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Spelmateriaal 60 emmers in 5 kleuren (per kleur 12 emmers); 80 kaarten in de vijf kleuren (waarde 1-8) per dier zijn er 18

Nadere informatie

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding De opdracht bestaat erin om de tuin van het Alhambra aan te planten met sinaasappelbomen, citroenbomen,

Nadere informatie

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Africa Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Spelmateriaal Afrika, het zwarte continent, in de 19de eeuw: bestudeer

Nadere informatie

Credits. Productieleider: Carlos Pileño. Spelregels: Javier Barral Xabier Huici. Uitgever: Txarli Factory. Illustraties: Patri de Blas

Credits. Productieleider: Carlos Pileño. Spelregels: Javier Barral Xabier Huici. Uitgever: Txarli Factory. Illustraties: Patri de Blas 1 Credits Spelregels: Javier Barral Xabier Huici Illustraties: Patri de Blas Grafische vormgeving: Álvaro Corcín Productieleider: Carlos Pileño Uitgever: Txarli Factory Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij

Nadere informatie

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 -

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 - BOHNANZA: AL CABOHNE Spelidee Elke speler verhandelt bonen, die hij verbouwt op zijn eigen akkers en met zo veel mogelijk winst probeert te verkopen. Tegelijk spelen de spelers ook tegen de bonenmaffia.

Nadere informatie

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Inleiding We bevinden ons in het jaar 1852. In een klein en idyllisch stadje wonen vele voorname

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten.

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten. Het is de vooravond van Festo in het koninkrijk Gloutama. Alle halflingen zijn druk aan het koken en bakken, want het is hun jaarlijkse eet- en drankfestijn. We weten allemaal hoeveel halflingen daarvan

Nadere informatie

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inhoud 44 wegenkaarten ; 27 actiekaarten ; 28 goudkaarten ; 7 goudzoekers ; 4 saboteurs. Spelidee De spelers kruipen ofwel

Nadere informatie

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 87 kaarten 65 speelkaarten - 60 kleurkaarten telkens de waardes 1-14 en één Godenkaart in vier kleuren

Nadere informatie

Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding Fossielen zijn versteende getuigen van lang vervlogen tijden en nochtans wordt de vergankelijkheid door hun aanwezigheid

Nadere informatie

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Het is 1413. De nieuwe koning van Engeland Henry V van Lancaster heeft grootste plannen: de vereniging van Engeland en het veroveren van de Franse

Nadere informatie

Carcassonne Mayflower Hans im Glück, 2008 Klaus-Jürgen WREDE 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Carcassonne Mayflower Hans im Glück, 2008 Klaus-Jürgen WREDE 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Carcassonne Mayflower Hans im Glück, 2008 Klaus-Jürgen WREDE 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Een pittig legspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar van Klaus-Jürgen Wrede. Een nieuwe wereld wordt ontdekt!

Nadere informatie

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding EL CABALLERO Doel van het spel Door het leggen van gebiedskaarten ontstaan meerdere land- en waterregionen van verschillende grootte. De spelers leggen hun caballerokaarten aan de gebiedskaarten aan en

Nadere informatie

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 120 speelkaarten 60 avontuurkaarten (met de getallen 1-12 in 5 kleuren) 5 kampkaarten (in 5 kleuren) 35 actiekaarten

Nadere informatie

Café International JUNIOR Amigo, 2007 Rudi HOFFMANN & Roland SIEGERS 2-5 spelers vanaf 6 jaar ± 45 minuten

Café International JUNIOR Amigo, 2007 Rudi HOFFMANN & Roland SIEGERS 2-5 spelers vanaf 6 jaar ± 45 minuten Café International JUNIOR Amigo, 2007 Rudi HOFFMANN & Roland SIEGERS 2-5 spelers vanaf 6 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 100 gastenkaarten (telkens 8 kinderen uit 12 landen en 4 jokers) China Duitsland

Nadere informatie

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Inleiding In het kasteelpark dartelen de edelen er op los. Over hen gaat het in dit spel. De spelers die de edelen

Nadere informatie

Europa, Een ramp dreigt zich

Europa, Een ramp dreigt zich Illustraties: alexandre-roche.com Europa, 1347. Een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood (de pest epidemie) bereikt Europa en na een periode van 4-5 jaar is de bevolking van Europa gehalveerd.

Nadere informatie

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert.

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert. SPELREGELS DRAKON Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar. De oude draak Drakon heeft een dappere groep helden gevangen, die in zijn nest was gedrongen om zijn goud te stelen. Maar in plaats van ze direct op te

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels En garde Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels En garde...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...1 Het verplaatsen van een schermer op het

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm

Spelmateriaal. Doel van het spel x Pavillon 3-9 7x Serail x Arkaden x Gemächer x Garten x Turm Een spel van Dirk Henn voor 2 6 personen De beste bouwmeesters uit Europa en de Arabische landen willen graag hun bouwkunsten tonen. Stel het beste bouwteam samen en zorg dat er steeds voldoende passende

Nadere informatie