Word in 8 weken tijd het stralende middelpunt van je leven RECEPTEN UIT HET PROGRAMMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Word in 8 weken tijd het stralende middelpunt van je leven RECEPTEN UIT HET PROGRAMMA"

Transcriptie

1 Word in 8 weken tijd het stralende middelpunt van je leven RECEPTEN UIT HET PROGRAMMA

2 Copyright Gezond gelukkig Alle rechten voorbehouden. Dit digitale boek geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit digitale boek of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen. Niets uit dit digitale boek mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Gezond gelukkig.com Disclaimer De inhoud van dit boek is met de grootste zorg samengesteld. De informatie in dit boek kan niet gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg ondersteuning, of informatievoorziening. Lezers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandeld arts.

3 Hoi, Je ontvangt dit Ebook omdat je hebt deelgenomen aan de introductieseminar van Het Geluksprogramma. Naast dit Ebook willen wij je graag nog verassen met een gratis coaching sessie. Werk tijdens een gratis bel/skype sessie samen met een van onze coaches aan een heldere definitie van jouw doelen. In deze waardevolle sessie word je geholpen met het: 1. Stellen van uitdagende doelen 2. Maken van een plan van aanpak 3. Bereiken van geweldige resultaten Wil je hier graag gebruik van maken? Klik hier om een afspraak te maken: Wij wensen je veel plezier met de recepten! Gezond Gelukkig

4

5 Omelet Ontbijt 4 eieren Scheutje kokosmelk 150 gram Wokgroenten Kokosolie Zout & peper Voedzaam ontbijtje in 5 simpele stappen: Klop de eieren los en voeg een scheutje kokosmelk toe. Verhit de kokosolie in een wokpan en wok de groente. Bak een ei van het eimengsel in hete kokosolie in een aparte pan. Plaats het gebakken ei op een bord en doe de wokgroenten erover heen. Strooi er vervolgens zeezout plus peper over en vouw het ei dubbel. Zet deze vast met een prikker! Eet smakelijk!

6 Bijgerecht: Gemarineerde groene asperges met zalm Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 10 min (voorbereiden 5 min, wachten 10 min) Menugang: bijgerecht - 6 groene asperges - 1 el. Kokosolie - ½ el. citroensap - 6 plakken gerookte zalm Materialen: - barbecue Voorbereiden Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur. Bereiden Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm. Eet smakelijk!

7 Hoofdgerecht: Kip/rozemarijn met ratatouille uit de oven Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 min Menugang: hoofdgerecht - 1 aubergine, snijd ze in dikke stukken - 2 courgettes, in plakjes gesneden halve manen - 3 gemengde paprika s, grof gehakt - 2 tl. fijngehakte rozemarijn, plus 4 kleine takjes - 2 grote tenen knoflook, uitgeperst - 3 el. kokosolie - 4 kippenborsten zonder vel gr. kersen of baby pruim tomaatjes gehalveerd 1. Verwarm de oven voor op C. Meng in een grote braadslee de aubergine, courgettes en paprika's met de helft van de gehakte rozemarijn, de helft van de knoflook, 2 el. olie en wat kruiden. Spreid de groenten in een gelijkmatige laag, dan roosteren in de oven gedurende 20 minuten. 2. Meng ondertussen de overgebleven rozemarijn, knoflook en olie samen. Sla elke kipfilet 4-5 keer plat met een scherp mes. Breng met een kwastje de gearomatiseerde olie aan op de kip en kruidt deze. Laat 15 minuten staan. 3. Nadat de groente 20 minuten hebben gekookt in de oven, voeg je de tomaatjes er bij. Maak ruimte in de braadslee en schuif de kipfilets onder de groente. Plaats een takje rozemarijn op de top van elke kipfilet. Zet terug in de oven voor minuten, tot de kip gaar is en de groenten licht gekarameliseerd zijn. Eventueel serveren met wat aardappelen. Eet smakelijk!

8 Hoofdgerecht: Gemengde gegrilde groenten Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 min Menugang: hoofdgerecht - 8 el. kokosolie - 4 el. balsamicoazijn - 1 teen knoflook, geperst - 2 Roma tomaten (bak 750 g), gehalveerd - 1 aubergine, in schuine dikke plakken - 1 courgette, in schuine dikke plakken - ½ bakje platte peterselie (à 20 g), blad fijngesneden 1. Meng 6 el. olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. 2. Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk!

9 Hoofdgerecht: Zalm met spinazie en tartaar crème Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15 min Menugang: hoofdgerecht - 1 tl. kokosolie - 2 ontvelde zalmfilets gr. spinazie - 2 el. Kokosmelk - sap van een halve citroen - 1 tl. kappertjes, uitgelekt - 2 el. platte peterselie, fijngehakt 1. Verhit de olie in een pan, bak de zalm 4 minuten aan iedere kant tot deze goudbruin is. Leg de zalmfilets op een bord, terwijl je de spinazie bereidt. 2. Leg de bladeren in de hete pan, goed verspreiden, dek de pan vervolgens 1 minuut af (niet laten koken). Schep de spinazie op de borden, en leg daar de zalm bovenop. 3. Verwarm de kokosmelk in een pan, met een scheutje citroensap, voeg daar de kappertjes en peterselie aan toe om deze op smaak te brengen. Wees voorzichtig, niet laten koken. Schep de saus over de zalm en serveer deze met een partje citroen. Eet smakelijk!

10 Dranken: De groene redbull 1 venkel 3 à 4 stengels selderij 1 komkommer (ongeschild) 3 el. citroensap 1 kop water Blender de komkommer en het water tot een egale massa en gebruik de stengels selderij om mee te roeren tot ze zelf uiteindelijk ook geblenderd zijn. Voeg daarna de venkel en het sap van de citroen toe en blender nogmaals tot een egale massa. Wist je dat Een citroen helpt bij het zuiveren van je bloed en gifstoffen uit je lichaam helpt te verwijderen? Het daardoor onder andere goed is voor allerlei huidaandoeningen? Denk hierbij aan acné, steenpuisten en vette huid. Citroenen boordevol vitamine zitten en worden al eeuwenlang gebruikt worden vanwege de geneeskrachtige eigenschappen?

11 Groene power Shake 1 tomaat 1 paprika 1 avocado 2 handen spinazie 2 stengels selderij 1 hand verse basilicum 1 kop water 1 el citroensap Blender de spinazie en het water tot een egale massa en gebruik de stengels selderij om mee te roeren tot ze zelf uiteindelijk ook geblenderd zijn. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en blender nogmaals tot een egale massa. Wist je dat Selderij je kan helpen bij het verlagen van je bloeddruk? In een studie waarbij 15 mensen met een verhoogde bloeddruk selderij innamen dit bij 14 van de mensen een verlaging van de bloeddruk tot gevolg had? Selderij ook een vocht afdrijvende functie heeft?

12 Quinoa goedemorgen! 75 gr quinoa 150 ml water, amandelmelk/kokosmelk 2 handjes blauwe en/of Gojibessen handje pecannoten 2 tl. kaneel (eventueel zoeten met stevia of honing) 1. Breng de quinoa samen met de amandelmelk aan de kook. En laat deze vervolgens min staan (af en toe even doorroeren totdat de korrels zacht zijn). 2. Schep de quinoa vervolgens in een kom en voeg al roerend de kaneel toe. Voeg als laatste de noten en het fruit toe. Wist je dat Quinoa een van de beste bronnen van koolhydraten is? Deze (pseudo) graansoort niet alleen zorgt voor een constante aanvoer van energie, maar ook ontzettend veel bouwstoffen bevat? Quinoa rijk is aan (essentiële) aminozuren en tevens boordevol mineralen zit zoals magnesium, ijzer, fosfor en kalium?

13 Havermout met amandelen en honing 4 el. havermout 200ml amandelmelk 1 el. honing 1 el. Amandelschaafsel 1 tl. kaneel Tip: Voeg eiwitpoeder toe voor meer bouwstoffen! Zoeter maken? Voeg wat lucuma en/of fruit toe. Breng de melk aan de kook en voeg al roerende de havermout toe. Kijk op de verpakking voor de juiste bereidingstijd. Rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge koekenpan kort totdat dit goudbruin is. Neem de pan van het vuur en roer er de honing door. Schep de pap in kommen en strooi er het amandelschaafsel en kanaal over. Wist je dat Honing (koud geslingerd) o.a. een goede bron is van enzymen? Deze enzymen van grote betekenis voor onze spijsvertering zijn? Vooral kinderen, zieken en ouderen bij wie de enzymenproductie niet meer optimaal is hier baat bij hebben?

14 Maaltijdsalade Bataat, Avocado & Kipfilet 300 gram biologische kipfilet 1 avocado 200gr gemengde salade 1 Sinaasappel 2 limoenen 2 el kokosolie 1 grote bataat Halve komkommer Voorbereiding: Breng de bataat in een grote pan water aan de kook en laat deze in zijn geheel 30min doorkoken voor een zacht effect. Kipfilet in blokjes snijden en vervolgens marineren in het sap van de limoen en kokosolie. Verhit de pan met kokosolie en bak de kipfilet lekker gaar. Ondertussen de sla verdelen over de borden en daarover de geraspte komkommer draperen. Schil de avocado en snijd deze in repen. Pel de sinaasappel en verdeel deze in partjes samen met de avocado op het bord. Op het laatst de bataat in plakken snijden en samen met de reepjes kipfilet aan de salade toevoegen. Maak het gerecht af met wat Himalaya zout, peper en een vleugje olijfolie! Eet smakelijk!

15 Rode curry & kokos Rode curry pasta (toko) 1 paprika 1 aubergine 2 tomaten 2 teentjes knoflook 2 rode pepers 1 stengel citroengras 1 pakje kokosmelk (250ml) 1 el kokos olie 1 limoen 150gr quinoa Gemengde sla Peper 300 gram biologische kipfilet Voorbereiding: Snijd de kipfilet en groente alvast in stukjes. Hak de knoflook en pepers fijn. Kook alvast de quinoa zoals aangegeven. Verhit de kokosolie en voeg 2 a 3 eetlepels rode curry toe evenals de knoflook en pepers. Giet vervolgens de kokosmelk bij het geheel en roer dit goed door. Snijd de citroengras in grove stukken en kook deze mee voor een heerlijke smaaksensatie. De citroengras na bereiding gebruiken als versiering. (niet om op te eten) Voeg de gesneden (rauwe) kipfilet toe. Zachtjes door laten koken totdat de kip goed gaar is. Als laatste de groente toevoegen samen met het sap van een uitgeknepen limoen. Maak het gerecht af met een snufje zout & peper. Eet smakelijk!

16 Boekweit wrap pittige kip Biologische Kip Verse ananas Avocado Sla 1 peper Tomaat 2 teentjes knoflook Kokosolie Boekweitmeel Zeezout Eieren Soja melk ( je kunt ook water of kokosmelk gebruiken) Voorbereiding: Snijd de kipfilet en groente alvast in stukjes. Hak de knoflook en pepers fijn. Kook alvast de quinoa zoals aangegeven. Meng het meel, zout, ei en sojamelk tot een niet te dik pannenkoekbeslag. Bak de wraps zoals pannenkoeken. Bak ze niet te lang; ze moeten soepel blijven maar wel gaar worden. Verhit de kokosolie in een pan. Voeg als eerste de fijngemalen peper en knoflook toe. Vervolgens de kip bakken. Wanneer de kip bijna gaar is de stukjes ananas nog even meebakken. Wrap beleggen met salade, in reepjes gesneden avocado, stukjes tomaat en de pittige kip met ananas. Eet smakelijk!

17 Kokos gember smoothie 0,5 l kokoswater 1 verse of bevroren banaan 1/2 kop kokossnippers stukje verse gember evt. om te zoeten: stevia Doe eerst 0,5 l kokoswater in de blender en voeg de banaan, ½ kop kokossnipers, stukje gember en evt om te zoeten hier aan toe. Start vervolgens de blender en zorg dat alles vloeibaar word. Wist je dat Wist je dat kokosnoten je immuunsysteem kunnen ondersteunen? Ze bevatten van nature de eigenschap om schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en parasieten tegen te gaan. Kokosnoten zorgen ook voor een stralende huid. De antioxidanten in de kokosnoot vertragen het ouderdomsproces. En de olie kan goed helpen bij diverse huidaandoeningen. Banaan bevat tryptofaan. Tryptofaan wordt in het lichaam omgezet naar serotonine. Serotonine is een antistress hormoon. En ook serotonine geeft ons een gelukkig gevoel.

18 Love boosting chocolate shake 1,5 schep rauwe cacao 1 schep rijst of whey eiwitten 1 banaan 1 theelepel kaneel 1 eetlepel kokosolie 4-6 ijsklontjes ml water dit is afhankelijk van hoe dik jij je eigen shake wilt hebben Doe eerst 2,5 ml water in de blender en voeg de banaan, eetlepel kokosolie, theelepel kaneel en de ijsklontjes hier aan toe. Start vervolgens de blender en zorg dat alles vloeibaar word. Wist je dat Rauwe cacao bevat de stof fenylethylamine, ook wel de Love Drug genoemd. Deze stof stimuleert stoffen in je hersenen die jou een blij en warm gevoel geven. Daarnaast bevat cacao een dosis aan bloedsuiker regulerende stoffen als magnesium en chroom Kaneel is goed voor het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

19 Power shake deluxe 1 banaan 5 aardbeien 100 gr verse bladspinazie 1 maatschep vanille whey proteïne ½ avocado of el. gebroken lijnzaad Eventueel toevoegen:1 tl. kaneel Doe eerst 200 ml water in de blender en voeg de banaan, aardbeien en bladspinazie hier aan toe. Start vervolgens de blender en zorg dat alles vloeibaar word. Voeg vervolgens de whey proteïne en de avocado toe aan het geheel en houd een glas water bij de hand. Start de shaker opnieuw en voeg net zoveel water toe totdat alles oplost in een mooi vloeibaar geheel. Wist je dat Avocado naast een overvloed aan vitaminen ook enkele hele goede vetten bevat? In avocado s veel oliezuur zit, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat positief werkt op je cholesterol? Avocado s een rijke bron van kalium zijn? Een mineraal dat je beschermt tegen hartfalen, hoge bloeddruk en beroertes. Ook het vezelgehalte van een avocado er mag wezen? Met 10 gr. per vrucht, vormen zij een goede bescherming tegen vooral darmkanker!

20 Chocolade Boost! 100 gr. spinazie 50 gr. boerenkool 1 kop kersen 1 banaan 1 el. rauwe cacaopoeder gr. eiwitpoeder vanille of chocola water naar behoefte Doe het fruit in de blender en voeg water toe tot de hoogte van het fruit en blender tot een egale massa ontstaat. Voeg daarna de groenten, cacao en eiwitpoeder toe en blender nogmaals. Voeg desgewenst nog meer water toe. Wist je dat Cacao een rijke bron is van antioxidanten die je lichaam helpen cel schade tegen te gaan? Het je bovendien veel magnesium en energie geeft? Ik raad je aan altijd te kiezen voor rauwe cacao omdat hier de gunstige voedingsstoffen niet verloren zijn gegaan door een verhittingsproces. Je benut zo dus optimaal de gunstige stoffen in cacao en dat zal je merken.

21 Heb je uit dit Ebook inspiratie kunnen halen waar je mee aan de slag kunt? Wij hopen het van harte en willen je in ieder geval bedanken voor het investeren van je tijd. MISSIE Wij geloven erin dat iedereen het stralende middelpunt van zijn leven kan zijn. Om dit te realiseren hebben wij Het Geluksprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma ga je jouw dromen realiseren en leer je hoe je jouw geluk in eigen hand neemt. We besteden aandacht aan zowel je fysieke- als mentale gezondheid en laten je zien hoe beiden van cruciaal belang zijn bij het bereiken van een duurzaam gelukkig leven. Een impressie van de inhoud van het programma vind je hier: Vragen over de recepten Wanneer je vragen hebt over de recepten, nodigen wij je uit om deze te stellen op onze Facebookpagina: Let op: De recepten uit dit gratis Ebook komen uit het programma Gezond gelukkig Warme groet, Namens Gezond Gelukkig, Alex van der Werf

Breng je lichaam en gezondheid naar het volgende niveau en stop met diëten, uren zweten & te weinig weten

Breng je lichaam en gezondheid naar het volgende niveau en stop met diëten, uren zweten & te weinig weten Breng je lichaam en gezondheid naar het volgende niveau en stop met diëten, uren zweten & te weinig weten Copyright Mathijs Bos & Alex van der Werf Alle rechten voorbehouden. Dit digitale boek geniet auteursrechtelijke

Nadere informatie

Gezonde Inspiratie www.vooraltijdslankenfit.nl

Gezonde Inspiratie www.vooraltijdslankenfit.nl Gezonde Inspiratie www.vooraltijdslankenfit.nl Gezonde inspiratie 16 gezonde recepten + 10 voedzame tussendoortjes waar je eindeloos mee kunt variëren. Je gezondheid is de brandstof voor een geweldig leven

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie Inhoudsopgave -Chocolade avocado proteïne smoothie -Tropical smoothie -Limoen proteïne smoothie -Lean and green smoothie -Spinazie bessen proteïne smoothie -Witte chocolade framboos proteïne smoothie -Aardbeien

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Week: 5, Dag: Maandag

Week: 5, Dag: Maandag Week: 5, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Healthiness smoothies

Healthiness smoothies Healthiness smoothies Een smoothie receptenboek met heerlijke healthy smoothies, leuke weetjes, handige tips en trics. Inhoudsopgave Wie, wat, waar, waarom, wanneer Smoothies 3 Sporty smoothie 4 Raw cacao

Nadere informatie

Week: 6, Dag: Maandag

Week: 6, Dag: Maandag Week: 6, Dag: Maandag Ontbijt: Hartige Muesli Mix ½ kop havervlokken 2 eetlepels abrikozen (in stukjes gesneden) 2 eetlepels gedroogd fruit (in stukjes gesneden) 2 eetlepels amandelen 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER JESSE VAN DER VELDE 30 RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER Inhoud 5 ONTBIJTRECEPTEN Basis Bloemkoolpap 4 Scrammbled eggmix 5 Panpizza 6 Banaanvla met citroen 7 Havermoutfruitkoeken

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN 2 PERSONEN 20 MIN KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN Voor de mensen met weinig tijd s ochtends: deze pudding kan je zelfs de avond van te voren al maken! 250 ml kokosmelk 1 el honing 1 tl vanille-extract

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Recepten: Essentiële vetzuren

Recepten: Essentiële vetzuren Recepten: Essentiële vetzuren Guacamole Ingrediënten 3 avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 theelepel zout 80 gr kleingesneden ui 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden 2 roma tomaten,

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE'S VERJAARDAG 2015 Haverfeest 1/3 cup havervlokken handje (bevroren) blauwe bessen 2 el rozijnen 2 el gojibessen 2 el kokos 1/2 el

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl 10 Dagelijkse recepten met Groene stevia Yerba Dulce www.groenestevia.nl Inhoud Pasta met een saus van rode tomaten Hollandse groenten Worteltjes Rabarber Stoofperen Appelmoes Dranken Mix fruit smoothie

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

WEEK 1. Menu s en recepten

WEEK 1. Menu s en recepten WEEK 1 Menu s en recepten Dag Ontbijt Lunch Diner Maandag Havermoutpap met vers Speltbrood/sla/wrap Zilvervliesrijst met fruit en noten* met beleg naar keuze* roerbakgroenten en kip Dinsdag Volle Griekse

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer Weekplanner Ontbijt Lunch Diner Dag1: 230 gram yoghurt-naturel 3.5% vet 1 peer Zalmsalade 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola 50 gram komkommer Snij de groenten en zalm in stukjes en meng in een kom

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie