Common Technical Document Zolpidem 5 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Common Technical Document Zolpidem 5 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER"

Transcriptie

1 and Package Leaflet page 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidemtartraat 5 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige. - Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. - Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige. Zie rubriek 4. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt 2. Wat u moet weten voordat u zolpidem inneemt 3. Hoe wordt zolpidem ingenomen 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u zolpidem 6. Inhoud van de verpakking en a anvullende informatie 1 Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt Zolpidem is een slaapmiddel behorend tot de groep van de benzodiazepine verwante middelen. Het wordt gebruikt bij de kortdurende behandeling van slaapstoornissen. Zolpidem wordt slechts voorgeschreven bij ernstige of ontwrichtende slaapstoornissen of bij slaapstoornissen die veel leed berokkenen.

2 and Package Leaflet page 2/11 2 Wat u moet weten voordat u zolpidem inneemt Neem zolpidem niet in als u allergisch bent voor zolpidem of voor één van de andere bestanddelen dit geneesmiddel (genoemd in sectie 6) als u last heeft van een ernstige spierzwakte (myasthenia gravis) als uw ademhaling kortdurende stilstaat tijdens de slaap (slaapapnoeeusyndroom) als u last heeft van ernstigste ademhalingszwakte (als de longen onvoldoende zuurstof opnemen) (respiratoire insufficiëntie) als u een ernstige leverbeschadiging heeft (leverinsufficiëntie). Kinderen en jongvolwassenen Zolpidem is niet geschikt voor kinderen en jongvolwassenen onder de 18 jaar. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?als u op leeftijd bent of verzwakt bent. U moet dan een lagere dosis krijgen (zie rubriek 3 Hoe wordt zolpidem ingenomen). Zolpidem heeft een spierverslappende werking. Daarom hebben vooral voor ouderen een verhoogd risico om te vallen, en daarmee een risico op een heupfractuur bij het s nachts uit bed gaan. als u een verminderde nierwerking heeft. Het kan langer duren voordat uw lichaam zich ontdaan heeft van zolpidem. Ook al hoeft de dosering niet aangepast te worden, oplettendheid is nodig. Neem contact op met uw arts. als u lijdt aan chronische (langdurige) ademhalingsproblemen. Uw ademhalingsproblemen kunnen verergeren. als u een geschiedenis van alcohol- of drugsmisbruik heeft. Uw arts zal u tijdens de behandeling met zolpidem controleren, vanwege het risico op gewenning en geestelijke afhankelijkheid. als u een ernstige leveraandoening heeft. U mag zolpidem niet innemen omdat er een verhoogd risico op hersenbeschadiging (encepfalopathie) bestaat. Neem contact op met uw arts. als u een lijdt aan waanvoorstellingen (psychosen), neerslachtigheid (depressie) of angsten samenhangend met ernstige neerslachtigheid (depressie). Uw arts heeft zolpidem voorgeschreven om slaapstoornissen, die u mogelijk naast waanvoorstellingen, neerslachtig of angstigheid heeft, te behandelen. Voor de laatstgenoemde ziektebeelden zal uw arts u andere geneesmiddelen voorschrijven. Wanneer u lijdt aan depressies kan zolpidem u gevoelig maken voor zelfmoordgedrag.

3 and Package Leaflet page 3/11 Algemeen Voordat de behandeling met zolpidem begonnen wordt: moet de oorzaak van de slapeloosheid achterhaald worden. moeten onderliggende ziektes behandeld worden. Als de behandeling van de slaapstoornissen na 7-14 dagen niet succesvol is, kan dit een teken zijn van een psychiatrische of lichamelijke ziekte, welke gecontroleerd moet worden. Neem contact op met uw arts Afhankelijkheid Het ontstaan van een lichamelijke of geestelijke afhankelijkheid is mogelijk. De kans op afhankelijkheid neemt toe met de dosering en duur van de behandeling en is ook groter als u in het verleden overmatig alcohol of drugs hebt gebruikt. Na het ontstaan van een lichamelijke afhankelijkheid gaat een plotselinge stopzetting van de behandeling gepaard met ontwenningsverschijnselen. Rebound slapeloosheid Als u stopt met het nemen van zolpidem, kunnen de slaapstoornissen tijdelijk in verergerde mate terugkeren. Dit kan gepaard gaan met stemmingswisselingen, angstig zijn en rusteloosheid. Geheugenverlies (amnesie) Geheugenverlies kan optreden (amnesie). Dit doet zich meestal voor enige uren na inname van zolpidem. Om dit risico zo klein mogelijk te houden, kunt u het beste zorgen dat u 8 uur ononderbroken kunt slapen (zie rubriek 4 Mogelijke bijwerkingen). Psychische en paradoxale reacties Rusteloosheid, opgewondenheid, prikkelbaarheid, agressiviteit, waanvoorstellingen (psychoses), woedeaanvallen, nachtmerries, waarnemingen van dingen die er niet zijn (hallucinaties), slaapwandelen, ongepast gedrag, verergerde slapeloosheid en andere nadelige effecten op het gedrag kunnen optreden tijdens de behandeling. Als deze reacties optreden, moet u stoppen met het gebruik van zolpidem en contact opnemen met de arts. Deze reacties zullen eerder voorkomen bij ouderen.

4 and Package Leaflet page 4/11 Verslechtering van de psychomotoriek de volgende dag (zie ook Rijvaardigheid en het gebruik van machines) De dag nadat u [Fantasienaam] heeft ingenomen, kan het risico op verslechtering van de psychomotoriek, met inbegrip van verminderde rijvaardigheid, hoger zijn wanneer: u dit geneesmiddel inneemt minder dan 8 uur voordat u activiteiten uitvoert waarbij u alert moet zijn u een hogere dosis dan de aanbevolen dosis inneemt u zolpidem inneemt terwijl u al andere onderdrukkers van het centrale zenuwstelsel gebruikt of andere geneesmiddelen die het gehalte van zolpidem in uw bloed verhogen, of wanneer u alcohol drinkt of illegale drugs gebruikt Neem het geneesmiddel in één keer in onmiddellijk voor het slapengaan. Neem niet nog een dosis in tijdens diezelfde nacht. Slaapwandelen en ander geassocieerd gedrag Slaapwandelen en verwant gedrag, zoals slapend autorijden, eten klaarmaken en opeten, telefoneren of vrijen, met verlies van herinnering aan dit gedrag, is gemeld bij patiënten die zolpidem hadden gebruikt en niet helemaal wakker waren. Het gebruik van alcohol en andere middelen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken in combinatie met zolpidem lijkt het risico op dit gedrag te vergroten. Dit geldt ook voor het innemen van meer zolpidem dan de aanbevolen maximale dosis. Waarschuw uw behandelend arts ogenblikkelijk wanneer u een dergelijke ervaring heeft. Uw arts kan dan overwegen om de behandeling te stoppen. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Andere geneesmiddelen kunnen beïnvloed worden door zolpidem. Zij kunnen op hun beurt invloed hebben op de werking van zolpidem. Wanneer u zolpidem met de volgende geneesmiddelen gebruikt, kunnen slaperigheid en verslechtering van de psychomotoriek de volgende dag, met inbegrip van verminderde rijvaardigheid, erger zijn. Geneesmiddelen voor bepaalde mentale gezondheidsproblemen (antipsychotica) Geneesmiddelen voor slaapstoornissen (hypnotica) Geneesmiddelen om te kalmeren of om angsten te verminderen Geneesmiddelen voor depressies Geneesmiddelen voor matige tot ernstige pijn (narcotische analgetica) Geneesmiddelen voor epilepsie Geneesmiddelen die worden gebruikt voor verdoving (anesthesie)

5 and Package Leaflet page 5/11 Geneesmiddelen voor hooikoorts, uitslag of andere allergieën waardoor u slaperig kunt worden (kalmerende antihistaminica) Wanneer u zolpidem met antidepressiva zoals bupropion, desipramine, fluoxetine, sertraline en venlafaxine inneemt, kunt u dingen zien die er niet zijn (hallucinaties). Het wordt afgeraden om zolpidem samen met fluvoxamine of ciprofloxacine in te nemen. Misschien voelt u een verhoogde slaperigheid wanneer zolpidem wordt gebruikt in combinatie met de hierboven genoemde geneesmiddelen Geneesmiddelen die de werking van bepaalde leverenzymen vergroten, kunnen het effect van zolpidem verminderen, bijv. rifampicine (een antibacterieel middel voor de behandeling van tuberculose). Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Inname van zolpidem met voedsel, drank en alcohol Tijdens de behandeling dient u geen alcohol te gebruiken, omdat dit de werking van zolpidem kan versterken. Dit kan de rijvaardigheid en het bedienen van machines beïnvloeden. Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Zolpidem mag niet worden ingenomen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, vooral niet tijdens de eerste drie maanden, omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om de veiligheid van zolpidem tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding vast te stellen. Toch kan uw arts, als de voordelen voor de moeder opwegen tegen het risico voor het kind, besluiten zolpidem voor te schrijven. Als zolpidem gedurende een langere periode in de laatste maanden van de zwangerschap gebruikt wordt, kunnen ontwenningsverschijnselen optreden bij het pasgeboren kind. Omdat zolpidem in lage hoeveelheden wordt uitgescheiden in de moedermelk, mag zolpidem niet tijdens de periode van borstvoeding ingenomen worden. Rijvaardigheid en het gebruik van machines

6 and Package Leaflet page 6/11 Zolpidem heeft grote invloed op de rijvaardigheid en op het vermogen om machines te bedienen, zoals slapend autorijden. Op de dag nadat u Zolpidem heeft ingenomen (net als bij andere slaapmiddelen), moet u zich ervan bewust zijn dat: u zich suf, slaperig, duizelig of verward kunt voelen u misschien minder snel beslissingen zult kunnen nemen uw zicht wazig of dubbel kan zijn u minder alert kunt zijn Een periode van minstens 8 uur wordt aanbevolen tussen de inname van zolpidem en het rijden met een voertuig, het bedienen van machines en het werken op hoogtes, om de hierboven vermelde effecten tot een minimum te beperken. Drink geen alcohol of neem geen andere psychoactieve stoffen in terwijl u Zolpidem gebruikt, want dit kan de hierboven vermelde effecten versterken. Zolpidem bevat lactose. Als uw arts u heeft vertelddat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. 3 Hoe wordt zolpidem ingenomen Volg bij het innemen van dit middel nauwgezet het advies van uw arts of apotheker. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. De tablet moet met wat te drinken worden ingenomen. De aanbevolen dosering per 24 uur bedraagt 10 mg Zolpidem. Aan sommige patiënten kan een lagere dosis worden voorgeschreven. Zolpidem moet worden ingenomen: in één keer, net voor het slapengaan Zorg ervoor dat er minstens 8 uur ligt na de inname van dit geneesmiddel en voor het uitvoeren van activiteiten waarbij u alert moet zijn. Neem niet meer dan 10 mg per 24 uur in. De gebruikelijke dosering is: Gebruik bij volwassenen Twee tabletten Zolpidemtartraat 5 mg (overeenkomend met 10 mg zolpidemtartraat per dag).

7 and Package Leaflet page 7/11 Gebruik bij ouderen of verzwakte personen of patiënten met een verminderde werking van de lever Een tablet van Zolpidemtartraat 5 mg (overeenkomend met 5 mg zolpidemtartraat per dag). Uw arts kan besluiten uw dosering te verhogen tot 2 tabletten van Zolpidemtartraat 5 mg (overeenkomend met 10 mg zolpidemtartraat per dag) als de werking onvoldoende is en het geneesmiddel goed verdragen wordt. Maximale dosering De dagelijkse dosering van 2 tabletten Zolpidemtartraat 5 mg (overeenkomend met 10 mg zolpidemtartraat per dag) mag niet overschreden worden. Gebruik bij kinderen en jongvolwassenen Zolpidem is niet geschikt voor kinderen en jongvolwassenen onder de 18 jaar. Duur van de behandeling Na herhaaldelijke inname gedurende meerdere weken kan het slaapverwekkende effect van zolpidem afnemen. De behandeling zal zo kort mogelijk duren. Meestal tussen enkele dagen en 2 weken, met een maximum van 4 weken. Uw arts zal u vertellen wanneer en hoe u kunt stoppen met de behandeling Wat u moet doen wanneer u meer van zolpidem heeft ingenomen dan u zou mogen Neem onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Neem deze bijsluiter en eventueel overgebleven tabletten mee om aan de arts te laten zien. In geval van een overdosering met zolpidem is een verminderd bewustzijn variërend van extreme slaperigheid tot licht coma gemeld. Wat u moet doen wanneer u bent vergeten zolpidem in te nemen Neem geen dubbele dosis van zolpidem om een vergeten dosis in te halen. Als u nog altijd 8 uur ononderbroken kunt slapen, kunt u de vergeten tablet alsnog innemen. Als dit niet mogelijk is, neem dan de tablet pas in wanneer u de volgende dag naar bed gaat. Als u stopt met het innemen van zolpidem U mag niet plotseling stoppen met zolpidem. Aangezien het risico op ontwenningsverschijnselen groter is na plotseling stoppen met de behandeling, zal uw arts u adviseren om de behandeling door middel van geleidelijk afbouwen van de dosering te beëindigen.

8 and Package Leaflet page 8/11 Als de behandeling wordt gestopt, kunnen de slaapstoornissen tijdelijk in verergerde mate terugkeren (rebound slapeloosheid). Dit kan gepaard gaan met andere reacties: hoofd- of spierpijn, extreme angst en spanningen, rusteloosheid, verwardheid, geïrriteerdheid en slaapstoornissen en in ernstige gevallen gebrek aan realiteitszin, vervreemding van uzelf, gehoorproblemen (hyperacusis), gevoelloosheid en tintelend gevoel in de ledematen, overgevoeligheid voor licht, lawaai en lichamelijk contact, waarnemingen van dingen die er niet zijn (hallucinaties)of epileptische aanvallen. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijkheid dat dergelijke verschijnselen kunnen optreden om zo uw ongerustheid te verminderen. Als u nog vragen heeft over het innemen van dit middel, vraag dan uw arts of apotheker. 4 Mogelijke bijwerkingen Zoals alle geneesmiddelen kan dit middel bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen ze krijgt. Deze bijwerkingen lijken afhankelijk te zijn van individuele gevoeligheid en komen vaker voor binnen een uur na inname van een tablet en u dan niet naar bed gaat. Deze bijwerkingen komen het vaakst voor bij oudere patiënten. De bijwerkingen zijn: Vaak voorkomende bijwerkingen (komen voor bij maximaal 1 op de 10 gebruikers)zenuwstelsel: Slaperigheid, verergering van de slapeloosheid, slaperigheid gedurende de volgende dag, afvlakking van het gevoel, verminderde waakzaamheid, verwarring, vermoeidheid hoofdpijn, duizeligheid Ogen: dubbel zien Oren: duizeligheid, vertigo, coördinatiestoornis van de spieren (ataxie). Maagdarmstelsel: Diarree, misselijkheid, braken, maagpijn. Spieren: spierzwakte Soms voorkomende bijwerkingen (komen voor bij minder dan 1 op de 100 gebruikers):psychisch: rusteloosheid, bewegingsdrang, prikkelbaarheid, agressie, wanen, woede, nachtmerries, waarnemingen van dingen die er niet zijn (hallucinaties), ernstige geestesziekte waarbij de controle over het eigen gedrag en handelen gestoord is (psychoses), slaapwandelen, onaangepast

9 and Package Leaflet page 9/11 Huid: gedrag en andere gedragsstoornissen,geheugenverlies (amnesie), welke samen kan gaan met onaangepast gedrag (zie rubriek 2, Wat u moet weten voordat u Zolpidem inneemt. Zulke reacties komen waarschijnlijk vaker voor bij ouderen. Reeds bestaande ernstige neerslachtigheid (depressie) kan tot uiting komen tijdens het gebruik van zolpidem of andere slaaptabletten.gebruik van zolpidem voor een langere tijd kan leiden tot lichamelijke of psychische afhankelijkheid. Stoppen van de behandeling kan leiden tot ontwenningsverschijnselen (zie rubriek 2 Wat u moet weten voordat u Zolpidem inneemt). ). Misbruik van zolpidem is gerapporteerd bij mensen die meerdere geneesmiddelen hebben misbruikt. Verminderde zin in seks (libido). huidreacties. Niet bekend bijwerkingen (kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald): Zenuwstelsel: verminderd bewustzijn Lever: verhoogde leverenzymen Huid: overmatig zweten (hyperhydrosis), ernstige reactie die zwelling van de huid, keel of tong veroorzaken, ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk (angioneurotisch oedeem) Algemeen: abnormaal lopen, zolpidem heeft minder effect dan dan normaal Letsels: vallen (vooral bij oudere patiënten en wanneer zolpidem niet volgens het voorgeschreven voorschrift is ingenomen) Het melden van bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden bij het Lareb ( Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5 Hoe bewaart u zolpidem Bewaar dit geneesmiddel buiten het zicht en bereik van kinderen. Gebruik zolpidem niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op de doos en de blister na: Exp.:. De eerste twee cijfers geven de maand aan en de laatste vier cijfers het jaar. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van de maand.

10 and Package Leaflet page 10/11 Bewaar zolpidem in de originele verpakking. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6 Inhoud van de verpakking en aanvullende informatie Wat bevat zolpidem Het werkzame bestanddeel is zolpidemtartraat. Elke tablet bevat 5 mg zolpidemtartraat. De andere bestanddelen zijn: Tabletkern: Lactosemonohydraat, microkristallijne cellulose, type A natriumzetmeelglycolaat, hypromellose, magnesiumstearaat. Tabletomhulling: Titaandioxide (E171), hypromellose, macrogol 400. Hoe ziet zolpidem er uit en de inhoud van de verpakking Zolpidem tartraat 5 mg tabletten zijn witte, ovale, filmomhulde tabletten, breakstrepen aan beide kanten met een "ZIM" op ene kant en "5" op andere kant. Zolpidem tabletten zijn verkrijgbaar in: kartonnen doosjes met 10, 14, 15, 20, 28, 30, of 100 tabletten verpakt in doordrukstrips. kartonnen doosjes met 50 tabletten in ziekenhuisverpakking EAV verpakking tablettencontainers met 30, 100 of 500 tabletten, afgesloten met een kinderveilige sluiting. Niet alle verpakkingsgroottes worden in de handel gebracht. Zolpidemtartraat 10 mg tabletten zijn ook verkrijgbaar. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Dit geneesmiddel is geregistreerd in lidstaten van de EEA onder de volgende namen: Oostenrijk Zoldem 5 mg-filmtabletten Tsjechië Zolpidem Orion 10 mg Denemarken

11 and Package Leaflet page 11/11 Spanje Finland IJsland Luxemburg Polen Portugal Slowakije Zolpidem VIR 5 mg comprimidos Somnor 5 mg Zolpidem Genthon 5 mg Zolpidem Genthon 5 mg Onirex 10 mg, tabletki powlekane Zolpidem Generis 5 mg Zolpidem Orion 10 mg, filmom obalená tableta In het register ingeschreven onder: RVG Deze bijsluiter is voor de laatste keer goedgekeurd op januari 2016

1 Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt

1 Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt and Package Leaflet page 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidemtartraat 5 mg, filmomhulde tabletten Werkzaam bestanddeel: zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Common Technical Document Zolpidem 10 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Common Technical Document Zolpidem 10 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER and Package Leaflet page 1/12 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidemtartraat 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. zolpidemtartraat Sandoz B.V. Page 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidemtartraat Sandoz 5, filmomhulde tabletten 5 zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJLAGE III AMENDEMENTEN VAN RELEVANTE RUBRIEKEN VAN DE SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN EN BIJSLUITERS

BIJLAGE III AMENDEMENTEN VAN RELEVANTE RUBRIEKEN VAN DE SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN EN BIJSLUITERS BIJLAGE III AMENDEMENTEN VAN RELEVANTE RUBRIEKEN VAN DE SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN EN BIJSLUITERS NB: De amendementen van de samenvatting van de productkenmerken en bijsluiters moeten hierna

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zolpidemtartraat CF 5 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

1 Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt

1 Wat is zolpidem en waarvoor wordt het gebruikt and Package Leaflet page 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidemtartraat 5 mg, filmomhulde tabletten Werkzaam bestanddeel: zolpidemtartraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidemtartraat CF 5 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sandoz B.V. Page 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zolpidemtartraat Sandoz 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Zolpidemtartraat ratiopharm 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat

Zolpidemtartraat ratiopharm 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidemtartraat ratiopharm 5 mg, Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, zolpidemtartraat Voor volwassenen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Zolpidemtartraat 10 mg PCH, filmomhulde tabletten

Zolpidemtartraat 10 mg PCH, filmomhulde tabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zolpidemtartraat 5 mg PCH, Zolpidemtartraat 10 mg PCH, zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Company name ADOH B.V. Module Product name Zolpidemtartraat ADOH 10 mg, effervescent tablets Package Leaflet

Company name ADOH B.V. Module Product name Zolpidemtartraat ADOH 10 mg, effervescent tablets Package Leaflet 1.3.1.3 Package leaflet BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Zolpidemtartraat ADOH 10 mg, bruistabletten Zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Mylan 10 mg, tabletten Oxazepam Mylan 50 mg, tabletten. oxazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Mylan 10 mg, tabletten Oxazepam Mylan 50 mg, tabletten. oxazepam BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Oxazepam Mylan 10 mg, tabletten Oxazepam Mylan 50 mg, tabletten oxazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Stilnoct, tabletten 10 mg. zolpidemtartraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Stilnoct, tabletten 10 mg. zolpidemtartraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Stilnoct, tabletten 10 mg zolpidemtartraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Zolpidemtartraat 5 PCH, filmomhulde tabletten 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, filmomhulde tabletten 10 mg zolpidemtartraat

Zolpidemtartraat 5 PCH, filmomhulde tabletten 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, filmomhulde tabletten 10 mg zolpidemtartraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidemtartraat 5 PCH, 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, 10 mg zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat

Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidemtartraat ratiopharm 10 mg, zolpidemtartraat Voor volwassenen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Temazepam Aurobindo 10 en 20 mg, capsules. Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Temazepam Aurobindo 10 en 20 mg, capsules. Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1502 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Temazepam Aurobindo 10 mg, capsules Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Edluar 5 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Edluar 10 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Edluar 5 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Edluar 10 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Zolpidemtartraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Edluar 5 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Edluar 10 mg, tablet voor sublinguaal gebruik Zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Zolpidemtartraat 5 PCH, filmomhulde tabletten 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, filmomhulde tabletten 10 mg zolpidemtartraat

Zolpidemtartraat 5 PCH, filmomhulde tabletten 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, filmomhulde tabletten 10 mg zolpidemtartraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidemtartraat 5 PCH, 5 mg Zolpidemtartraat 10 PCH, 10 mg zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Zolpidemtartraat 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules temazepam

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules temazepam 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Temazepam Teva 10 mg, Temazepam Teva 20 mg, temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet BIJSLUITER OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Stilnoct, tabletten 10 mg. zolpidemtartraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Stilnoct, tabletten 10 mg. zolpidemtartraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Stilnoct, tabletten 10 mg zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

Temazepam Apotex 10 / 20 mg, tabletten RVG / 14355

Temazepam Apotex 10 / 20 mg, tabletten RVG / 14355 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Temazepam Apotex 10 mg, tabletten Temazepam Apotex 20 mg, tabletten Temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Normison 10 Normison 20. temazepam

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Normison 10 Normison 20. temazepam Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Normison 10 Normison 20 temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Temazepam Mylan 10 mg, capsules Temazepam Mylan 20 mg, capsules temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft

Nadere informatie

Flunitrazepam 1 mg Teva, tabletten Flunitrazepam 2 mg Teva, tabletten Flunitrazepam

Flunitrazepam 1 mg Teva, tabletten Flunitrazepam 2 mg Teva, tabletten Flunitrazepam 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Flunitrazepam 1 mg Teva, Flunitrazepam 2 mg Teva, Flunitrazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Oxazepam Teva 10 mg, tabletten Oxazepam Teva 50 mg, tabletten oxazepam

Oxazepam Teva 10 mg, tabletten Oxazepam Teva 50 mg, tabletten oxazepam 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Oxazepam Teva 10 mg, Oxazepam Teva 50 mg, oxazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1806 Pag. 1 van 8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Zolpidemtartraat Auro 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Auro 10 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraattartraat

Nadere informatie

Lormetazepam 1 mg / 2 mg, tablets RVG / 24658

Lormetazepam 1 mg / 2 mg, tablets RVG / 24658 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Lormetazepam Apotex 1 mg, tabletten Lormetazepam Apotex 2 mg, tabletten Lormetazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Temazepam CF 10 mg, capsules Temazepam CF 20 mg, capsules temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Zopiclon 3,75 mg Focus, filmomhulde tabletten Zopiclon 7,5 mg Focus, filmomhulde tabletten 1

Zopiclon 3,75 mg Focus, filmomhulde tabletten Zopiclon 7,5 mg Focus, filmomhulde tabletten 1 1 1.3.3 PACKAGE LEAFLET Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals te lezen. Heeft u nog vragen,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Dormonoct 1 mg tabletten. Loprazolam Mesilaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Dormonoct 1 mg tabletten. Loprazolam Mesilaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Dormonoct 1 mg tabletten Loprazolam Mesilaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Temazepam 10 / 20 mg, tablets RVG 14354 / 14355 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Temazepam Apotex 10 /20 mg, tabletten

Temazepam 10 / 20 mg, tablets RVG 14354 / 14355 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Temazepam Apotex 10 /20 mg, tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Temazepam Apotex 10 /20 mg, tabletten Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Lendormin, 0,250 mg, tabletten. brotizolam

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Lendormin, 0,250 mg, tabletten. brotizolam Bijsluiter: informatie voor de patiënt Lendormin, 0,250 mg, tabletten brotizolam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. -

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ZOLPIDEM TEVA 10 mg FILMOMHULDE TABLETTEN zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ZOLPIDEM TEVA 10 mg FILMOMHULDE TABLETTEN zolpidemtartraat Bijsluiter Leaflet (NL) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ZOLPIDEM TEVA 10 mg FILMOMHULDE TABLETTEN zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er

Nadere informatie

Common Technical Document Zolpidem 10 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS

Common Technical Document Zolpidem 10 mg film-coated tablets BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS and Package Leaflet page 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Zolpidemtartraat 10 mg, filmomhulde tabletten Werkzaam bestanddeel: zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Patiëntenbijsluiter Zolpidemtartraat Losan bruistabletten 10 mg

Patiëntenbijsluiter Zolpidemtartraat Losan bruistabletten 10 mg Section 1.3.3 Package leaflet Patiëntenbijsluiter Zolpidemtartraat Losan bruistabletten 10 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. º Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 7

Package Leaflet / 1 van 7 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER oxazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. oxazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. oxazepam Sandoz B.V. Page 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Oxazepam Sandoz 10, tabletten 10 mg oxazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet

BIJSLUITER. MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet BIJSLUITER MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Entecavir Sandoz 0,5 mg, filmomhulde tabletten Entecavir Sandoz 1 mg, filmomhulde tabletten entecavir Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Zolpidemtartraat Actavis 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Actavis 10 mg, filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Zolpidemtartraat Actavis 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Actavis 10 mg, filmomhulde tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1606 Pag. 1 van 8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Zolpidemtartraat Actavis 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Actavis 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat

Nadere informatie

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. WAT IS LENDORMIN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS LENDORMIN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER LENDORMIN, tabletten 0,250 mg brotizolam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten

BIJSLUITER. CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten BIJSLUITER CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Temazepam Aurobindo 10 en 20 mg, capsules. Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Temazepam Aurobindo 10 en 20 mg, capsules. Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1806 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Temazepam Aurobindo 10 mg, capsules Temazepam Aurobindo 20 mg, capsules temazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

1. Wat is Zolpidemtartraat Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Zolpidemtartraat Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Patiënteninformatie Zolpidemtartraat Mylan RVG 28486 Maart 2015 Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Zolpidemtartraat Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten (Zolpidemtartraat) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Imovane, tabletten 7,5 mg zopiclon

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Imovane, tabletten 7,5 mg zopiclon BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Imovane, tabletten 7,5 mg zopiclon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

GenR X B.V. Page 1/6 Lorazepam GenR X 1/2,5 mg 1313-V Package Leaflet december 2007

GenR X B.V. Page 1/6 Lorazepam GenR X 1/2,5 mg 1313-V Package Leaflet december 2007 GenR X B.V. Page 1/6 Lorazepam GenR X 1/2,5 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door vóórdat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

Normison 10 en Normison 20 worden geleverd in verpakkingen van 30 capsules in doordrukstrips.

Normison 10 en Normison 20 worden geleverd in verpakkingen van 30 capsules in doordrukstrips. PATIËNTENBIJSLUITER -1- Wij adviseren u deze bijsluiter zorgvuldig te lezen voordat u begint met het gebruik van Normison. Mocht u daarna nog vragen hebben, kunt u altijd uw arts of apotheker raadplegen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Reapam 10, tabletten 10 mg. Prazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Reapam 10, tabletten 10 mg. Prazepam BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Reapam 10, tabletten 10 mg Prazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Accord 10 mg, tabletten Oxazepam Accord 50 mg, tabletten. Oxazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Accord 10 mg, tabletten Oxazepam Accord 50 mg, tabletten. Oxazepam BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Oxazepam Accord 10 mg, tabletten Oxazepam Accord 50 mg, tabletten Oxazepam Lees goed de hele voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont.

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SIBELIUM 10 mg tabletten flunarizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Lexotanil 3 Lexotanil 6

Lexotanil 3 Lexotanil 6 Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Lexotanil 3 Lexotanil 6 Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn

Nadere informatie

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: maart 2015 Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Nitrazepam 5 mg, tablets RVG 50283

Nitrazepam 5 mg, tablets RVG 50283 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Nitrazepam Apotex 5 mg, tabletten Nitrazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zolpidem Sandoz 10 mg filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zolpidem Sandoz 10 mg filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zolpidem Sandoz 10 mg filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dormonoct tabletten 1 mg loprazolam mesilaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dormonoct tabletten 1 mg loprazolam mesilaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Dormonoct tabletten 1 mg loprazolam mesilaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. STILNOCT 10 mg filmomhulde tabletten (Zolpidemhemitartraat)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. STILNOCT 10 mg filmomhulde tabletten (Zolpidemhemitartraat) Product STILNOCT 10 mg omhulde tabletten Farmaceutisch bedrijf (SANOFI BELGIUM) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT STILNOCT 10 mg filmomhulde tabletten (Zolpidemhemitartraat) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinix 120 mg, filmomhulde tabletten 120 mg Rhinix 180 mg, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. BROMAZEPAM 1,5 mg tabletten

BIJSLUITER. BROMAZEPAM 1,5 mg tabletten BIJSLUITER BROMAZEPAM 1,5 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

RVG 23268/ Version 2012_12 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

RVG 23268/ Version 2012_12 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2012_12 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ALPRAZOLAM APOTEX 0,25 mg, tabletten ALPRAZOLAM APOTEX 0,5 mg, tabletten alprazolam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 7

Package Leaflet / 1 van 7 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 7 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker CF 1 mg, tabletten lorazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

B. BIJSLUITER. 1 M1.3.1_01.ZOC.tab NL

B. BIJSLUITER. 1 M1.3.1_01.ZOC.tab NL B. BIJSLUITER 1 M1.3.1_01.ZOC.tab375.006.08.NL.0172.02 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zopiclon 3,75 mg, filmomhulde tabletten zopiclon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fexofenadine HCl ratiopharm 120 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadine HCl ratiopharm 180 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadinehydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TRANXÈNE 50, omhulde tabletten 50 mg. dikaliumclorazepaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TRANXÈNE 50, omhulde tabletten 50 mg. dikaliumclorazepaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TRANXÈNE 50, omhulde tabletten 50 mg dikaliumclorazepaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOZAPINE 6,25 mg tabletten

BIJSLUITER. CLOZAPINE 6,25 mg tabletten BIJSLUITER CLOZAPINE 6,25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1509 Pag. 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Apotex 10 mg, tabletten Oxazepam Apotex 50 mg, tabletten. Oxazepam

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxazepam Apotex 10 mg, tabletten Oxazepam Apotex 50 mg, tabletten. Oxazepam Apotex Group 1313 Patient Information Leaflet Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Oxazepam Apotex 10 mg, tabletten Oxazepam Apotex 50 mg, tabletten Oxazepam Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TRANXÈNE 5, capsules 5 mg en TRANXÈNE 10, capsules 10 mg. dikaliumclorazepaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TRANXÈNE 5, capsules 5 mg en TRANXÈNE 10, capsules 10 mg. dikaliumclorazepaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TRANXÈNE 5, capsules 5 mg en TRANXÈNE 10, capsules 10 mg dikaliumclorazepaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zolpidem EG Bruis 10 mg bruistabletten. Zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zolpidem EG Bruis 10 mg bruistabletten. Zolpidemtartraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zolpidem EG Bruis 10 mg bruistabletten Zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v2. 1.3.1.3 Package leaflet november 2009

Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v2. 1.3.1.3 Package leaflet november 2009 Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel Bewaar deze

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 7

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 7 CF 1 mg, tabletten RVG 55938 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CF 1 mg, tabletten lorazepam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1508 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Zolpeduar 10 mg, tabletten voor sublinguaal gebruik. Zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Zolpeduar 10 mg, tabletten voor sublinguaal gebruik. Zolpidemtartraat Product ZOLPEDUAR tablet voor sublinguaal gebruik Farmaceutisch bedrijf (MEDA PHARMA) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Zolpeduar 5 mg, tabletten voor sublinguaal gebruik Zolpeduar 10 mg, tabletten

Nadere informatie

Zolpidemtartraat Apotex 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Apotex 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat

Zolpidemtartraat Apotex 5 mg, filmomhulde tabletten Zolpidemtartraat Apotex 10 mg, filmomhulde tabletten zolpidemtartraat 1.3.1.2 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Zolpidemtartraat Apotex 5 mg, filmomhulde Zolpidemtartraat Apotex 10 mg, filmomhulde zolpidemtartraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Zolpidem Teva 10 mg filmomhulde tabletten zolpidemtartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Zolpidem Teva 10 mg filmomhulde tabletten zolpidemtartraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zolpidem Teva 10 mg filmomhulde tabletten zolpidemtartraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. Bewaar

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Alprazolam Aurobindo 0,25 mg, tabletten Alprazolam Aurobindo 0,5 mg, tabletten. alprazolam

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Alprazolam Aurobindo 0,25 mg, tabletten Alprazolam Aurobindo 0,5 mg, tabletten. alprazolam 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1605 Pag. 1 van 6 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Alprazolam Aurobindo 0,25 mg, tabletten Alprazolam Aurobindo 0,5 mg, tabletten alprazolam Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

INHOUD VAN DEZE BIJSLUITER

INHOUD VAN DEZE BIJSLUITER PATIËNTENBIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen - Heeft u nog vragen,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet BIJSLUITER VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie