7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR"

Transcriptie

1 UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR 7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict

2 7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict Een arbeidsconflict is een conflict tussen werknemer en werkgever dat niet of niet op de juiste wijze wordt opgelost. Het gevolg is vaak een negatieve sfeer op de werkvloer en hoogopgelopen spanningen bij werknemer en werkgever. Er zijn diverse redenen waardoor een arbeidsconflict kan ontstaan. Denk onder meer aan miscommunicatie, verandering van werkzaamheden, wijziging van roosters, het niet gewaardeerd worden door uw leidinggevende en ontslag. Ook een aangekondigde reorganisatie kan de spanningen op de werkvloer hoog doen oplopen door bijvoorbeeld onzekerheid over het al dan niet verliezen van een baan. De werkzaamheden van een advocaat in een arbeidsconflict bestaan niet uitsluitend uit juridische werkzaamheden omdat een groot gedeelte van deze zaken niet worden beslecht door de rechtbank. Vaak worden deze conflicten buiten de rechtbank om opgelost na onderhandelingen tussen de werknemer en de werkgever, waarna partijen bijvoorbeeld een beëindigingsovereenkomst sluiten. Derhalve dient uw advocaat naast juridische kennis over uitstekende onderhandelings- en sociale vaardigheden te beschikken. Het vinden van een advocaat die bij u en uw zaak past is een lastige kwestie. Kennis, kosten, bereikbaarheid en communicatieve vaardigheden van - en de persoonlijke klik met de advocaat zijn punten om in acht te nemen. Waar u bij het selecteren van een advocaat op dient te letten hebben wij omschreven in deze zeven tips.

3 1. Zoek uit of u te maken heeft met een echte advocaat Iedere advocaat is verplicht lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en het is wettelijk verboden je voor advocaat uit te geven als je dat niet bent. Op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten kunt u controleren of iemand advocaat is. Het lidmaatschap van de Nederlandse Orde voor Advocaten betekent dat de advocaat jaarlijks bijscholing geniet, dat de advocaat een verschoningsrecht en een geheimhoudingsplicht heeft, dat de advocaat zich aan de door de Orde opgestelde spelregels, de zogenaamde Gedragsregels, dient te houden en dat de advocaat is onderworpen aan het Tuchtrecht voor advocaten. Aan het lidmaatschap van de Orde zijn aanzienlijke kosten verbonden. 2. Heeft u een advocaat of een jurist nodig? Een aantal kantoren in de markt biedt juridische diensten aan, terwijl de betreffende medewerkers niet staan ingeschreven als advocaat. Het door deze juristen in rekening te brengen honorarium is vaak lager dan het honorarium van een advocaat omdat deze juristen geen kosten hoeven te maken met betrekking tot het lidmaatschap van de Orde van Advocaten. Echter, dit betekent wel dat juristen niet gebonden zijn aan de spelregels van de Orde van Advocaten en dat zij geen verschonings- en geheimhoudingsplicht hebben. Juristen kunnen en mogen juridische procedures voeren in bepaalde zaken (onder meer arbeidsrecht en huurrecht) en in zaken met een financieel belang onder een bedrag van In andere zaken, daaronder begrepen het voeren van hoger beroep procedures en echtscheidingen, bent u verplicht om zich in een procedure te laten vertegenwoordigen door een advocaat. 3. Heeft u als advocaat een specialist of generalist nodig? Sommige advocaten nemen allerlei verschillende zaken aan, de generalisten, en anderen specialiseren zich in een bepaald rechtsgebied, de specialisten. De specialisten profileren zich daarbij als deskundige op één rechtsgebied. De specialisten zijn dikwijls aangesloten bij vakverenigingen, die zich bezighouden met het organiseren van opleidingen en studiebijeenkomsten, en hebben vaak meer ervaring, meer opleiding en meer vakkennis op het betreffende gebied. De keerzijde hiervan is dat

4 dergelijke specialisten in hun eigen vakgebied vaak hogere uurtarieven rekenen dan nietspecialisten. In de advocatuur is het zijn van specialist niet formeel vastgelegd zoals bijvoorbeeld in de geneeskunde en tevens bestaat er geen verplichting om aangesloten te zijn bij een vakvereniging in het betreffende rechtsgebied. Dit betekent dat er advocaten zijn die zeer deskundig zijn in een bepaald vakgebied, die niet lid zijn van een desbetreffende vakvereniging en die niet direct met dit specialisme adverteren. Deze advocaten zijn voor leken zoals u vaak moeilijk te vinden, maar niet voor ons. Het verschil tussen een specialist en een generalist zie je vaak terug in het uurtarief, waardoor de kosten van de behandeling van een gehele juridische zaak door een specialist vaak substantieel hoger liggen dan de behandeling van dezelfde zaak door een generalist. Indien u een zaak heeft die juridisch zeer gecompliceerd ligt en waarin het gaat om een hoog financieel belang is het aan te raden om een specialist in de arm te nemen. Indien het om een eenvoudige zaak gaat met een laag financieel belang daarentegen is het (met name van wege het kostenaspect) aan te raden om een generalist in de arm te nemen. Daar komt nog bij, dat uit onderzoek is gebleken dat de waardering van cliënten voor de wijze waarop hun zaak door een advocaat werd behandeld met name afhankelijk is van de kwaliteit van de onderlinge communicatie tussen de advocaat en zijn cliënt en niet, zoals je zou verwachten, van de juridische en vakinhoudelijke kennis van de advocaat. Kortom, al met al is het niet makkelijk om de keuze te maken tussen een specialist en een generalist en wij willen u graag bijstaan bij het maken van deze keuze. 4. Wat kost de behandeling van een zaak door een advocaat? De kosten van een advocaat voor particulieren en kleine ondernemingen liggen momenteel ongeveer tussen de 150,00 en 300,00 per uur. Voordat een advocaat uw zaak aanneemt zal de advocaat uw zaak eerst inhoudelijk willen doornemen. Indien het een uitgebreide kwestie betreft kan het zijn dat na een persoonlijk gesprek de advocaat ook nog aanvullend uw (papieren) dossier wenst door te nemen Vaak rekenen advocaten voor deze werkzaamheden een honorarium dat is gebaseerd op hun uurtarief, waardoor het kan voorkomen dat de advocaat na dit onderzoek van mening is dat u geen haalbare zaak heeft terwijl u desalniettemin een aanzienlijk bedrag dient te betalen voor deze intake werkzaamheden.

5 Indien de advocaat van mening is dat u een haalbare zaak heeft, zal de advocaat een inschatting maken van de totale kosten van de behandeling van de zaak, hetgeen overigens geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot de totale kosten en de uitkomst van de zaak. Immers, het is voor de advocaat zeer moeilijk in te schatten in hoeverre de door u aan de advocaat verstrekte informatie juist en volledig is wat precies het verweer van de wederpartij is. Uiteraard zal de advocaat zijn inschatting naar eer en geweten opstellen, maar niet alles is te voorzien. Indien de advocaat van de wederpartij zijn uiterste best doet en zeer uitgebreid verweer voert is het zeer goed mogelijk dat dat de advocaat meer uren aan de zaak besteed dan hij vooraf had ingeschat. In dat geval kan u worden geconfronteerd met een situatie, waarin de advocaat de vooraf ingeschatte kosten overschrijdt, terwijl de zaak nog niet is afgehandeld. In een dergelijk geval is het vaak nagenoeg onmogelijk om met de zaak te stoppen en wordt u genoodzaakt om kosten te maken met welke kosten u op voorhand geen rekening heeft gehouden. Kortom, het is nooit met zekerheid van tevoren te zeggen wat een rechtszaak uiteindelijk gaat kosten en de enige zekerheid die u heeft is de hoogte van het met uw advocaat overeengekomen uurtarief. Het voorgaande is de reden waarom wij met de door ons geselecteerde advocaat altijd de afspraak maken dat de gehele kwestie (in één rechtszaak/juridische instantie) voor een vooraf afgesproken vast honorarium bedrag wordt behandeld. Dit bedrag lijkt op het eerste gezicht vaak hoog, maar het grote voordeel hiervan is dat u vooraf absolute zekerheid heeft over de hoogte van het door u aan de advocaat te betalen honorarium. Als voorbeeld het volgende. Uitgaande van een uurtarief van 200,00 en een tijdsbesteding van 20 uur voor de behandeling van een zaak (hetgeen zeker niet uitzonderlijk is) bedraagt het honorarium van een advocaat 5.082,00 (inclusief 5% kantoorkosten en 21% BTW). Bij het voeren van een gerechtelijke procedure (al dan niet tegen een vooraf overeengekomen vast honorarium) zal u naast het honorarium van de advocaat geconfronteerd worden met door u te betalen kosten voor derden die moeten worden ingehuurd (denk aan deskundigen, tolken, enz.), deurwaarderskosten (uitbrengen van een dagvaarding kost circa 100,=), griffierechten, (waarvan de hoogte afhankelijk is van onder meer het financieel belang van de zaak) en (indien u ondanks de inspanningen van de advocaat uw zaak verliest) met betaling van de door de rechtbank vast te stellen proceskosten van de tegenpartij.

6 Overigens, dit laatste geldt ook omgekeerd. Indien u de rechtszaak wint kan de tegenpartij worden veroordeeld tot betaling van uw proceskosten, waarbij u rekening dient te houden met het feit dat dit bedrag vaak niet kostendekkend is. 5. Klikt het met uw advocaat? Praktische zaken als kennis, kunde en kosten zijn belangrijk, maar minstens even belangrijk is de klik met uw advocaat. Uw advocaat dient over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot empathisch vermogen te beschikken, waarbij het van groot belang is dat uw advocaat uw taal spreekt en dat hij oog heeft voor de impact van de gerechtelijke procedure op u als mens. 6. Is uw advocaat bereikbaar? Bij de keuze van uw advocaat is tevens de vestigingsplaats van het kantoor van de advocaat van belang en de mogelijkheid om bij het kantoor te parkeren, de bereikbaarheid per openbaar vervoer, etc. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat uw advocaat per telefoon of bereikbaar is en dat hij snel reageert op gemiste telefoontjes en door u gezonden correspondentie. De bereikbaarheid van uw advocaat is niet alleen van belang in tijden waarin de zaak voorspoedig verloopt, maar met name in periodes waarin zaken tegen zitten of waarin dingen gebeuren die vooraf niet waren voorzien. Het zijn juist deze momenten, waarin u de steun en de support van uw advocaat het hardste nodig heeft. Immers, u gaat met uw advocaat een samenwerking aan waarbij u idealiter zowel in goede als in slechte tijden voor 100% op uw advocaat kan en mag vertrouwen en waarin uw advocaat u ten alle tijden steunt. Het is voor u zeer moeilijk in te schatten of uw advocaat niet alleen bij aanvang maar ook in de loop van de gerechtelijke procedure bereikbaar is en blijft. Dit is dan ook een belangrijk aandachtspunt van ons bij het selecteren van de door ons aangezochte advocaten, waarbij wij als regelmatige inkoper van juridische diensten bij advocaten in de praktijk de bereikbaarheid van de gecontracteerde advocaten in het verleden laten meewegen bij de beslissing welke advocaat wij selecteren voor de behandeling van uw zaak.

7 7. Wat adviseert u mij? Het zoeken en vinden van een advocaat die voldoende kennis en kunde heeft om uw zaak tot een goed einde te brengen is en blijft voor u als niet-deskundige op dit gebied een lastige kwestie. Wij adviseren u om ons opdracht te geven om voor u een advocaat te zoeken met voldoende vakinhoudelijke kennis om uw zaak te behandelen, met uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot empathisch vermogen, die voor u bereikbaar is in de meest brede zin van het woord. Wij hebben met de bij ons aangesloten advocaten afgesproken dat zij geen intakekosten aan u in rekening brengen en dat u pas voor de werkzaamheden van de advocaat gaat betalen nadat de advocaat de haalbaarheid van uw zaak heeft beoordeeld. Tevens spraken wij met de bij ons aangesloten advocaten af dat zij uw zaak zullen behandelen tegen een vooraf afgesproken vast bedrag, waardoor u niet zal worden geconfronteerd met hoge uurtarieven en snel oplopende kosten. Omdat partijen voorafgaand aan het starten van de zaak afspraken maken over de hoogte van het honorarium van de zaak, waardoor u bij het starten van de zaak zekerheid heeft over de uiteindelijke kosten van de bemoeienissen van de advocaat, zijn de door de Advocatenmakelaar namens u gecontracteerde advocaten er net als u op gebrand om uw zaak zo goed, zo snel en zo efficiënt mogelijk af te handelen met een voor u acceptabele uitkomst. Kortom, uw advocaat wordt per zaak en niet per gewerkt uur betaald, waardoor een win win situatie tussen u en uw advocaat ontstaat. Wij van de Advocatenmakelaar zorgen ervoor dat u enkel nog de klik met uw advocaat hoeft te zoeken, alle andere punten nemen wij voor u uit handen. Laat uw geschil niet uit de hand lopen en neem vandaag nog contact op! contact@advocatenmakelaar.nl Tel:

7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht

7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR 7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht 7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht/vastgoedrecht Bij het huren van een

Nadere informatie

6 tips voor het selecteren van uw echtscheidingsadvocaat

6 tips voor het selecteren van uw echtscheidingsadvocaat UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR 6 tips voor het selecteren van uw echtscheidingsadvocaat 6 tips voor het selecteren van uw echtscheidingsadvocaat Helaas hebben u en uw partner besloten om te

Nadere informatie

UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR

UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR Een particulier of bedrijf zit niet te wachten op een juridisch geschil. Maar soms heeft u geen keuze. En zit u eenmaal bij een advocaat dan gaat de meter lopen.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERMEEREN ADVOCATEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VERMEEREN ADVOCATEN ALGEMENE VOORWAARDEN VERMEEREN ADVOCATEN Voordat onze dienstverlening aanvangt is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden daarvoor gelden. Lees daarom zorgvuldig deze algemene voorwaarden zodat u goed

Nadere informatie

Transparant in declareren

Transparant in declareren Transparant in declareren onze tarieven voor 2016 JPR staat voor transparantie in kosten JPR Advocaten kent een aantal methoden om de kosten van haar werkzaamheden in rekening te brengen. Iedere methode

Nadere informatie

VOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT PARTICULIER & JURIDISCH ABONNEMENT ZAKELIJK

VOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT PARTICULIER & JURIDISCH ABONNEMENT ZAKELIJK VOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT PARTICULIER & JURIDISCH ABONNEMENT ZAKELIJK 1. Algemeen 1.1 Juristenkantoor Munerva biedt zowel voor particulieren als voor ondernemers de mogelijkheid een juridisch abonnement

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding De LAD is de representatieve werknemersorganisatie voor artsen in Nederland. De LAD behartigt de materiële en immateriële belangen

Nadere informatie

LIDMAATSCHAP WERK, ONTSLAG EN INKOMEN

LIDMAATSCHAP WERK, ONTSLAG EN INKOMEN LIDMAATSCHAP WERK, ONTSLAG EN INKOMEN De economische crisis raakt ons allemaal, jong en oud. Misschien is uw arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd recent verlengd of omgezet in een vast dienstverband.

Nadere informatie

Transparant in declareren

Transparant in declareren Transparant in declareren onze tarieven voor 2013 JPR staat voor transparante declaraties Declaraties van advocatenkantoren worden over het algemeen als weinig transparant ervaren. JPR neemt deze onduidelijkheid

Nadere informatie

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel van AkzoNobel Artikel 1 Definities Arbeidsgeschillen; geschillen omtrent de interpretatie en uitvoering van hetgeen tussen

Nadere informatie

Direct hulp én duidelijkheid vooraf

Direct hulp én duidelijkheid vooraf Prepaid Rechtshulp van DAS Nieuw Direct hulp én duidelijkheid vooraf Voor particulieren Uw recht halen was nog nooit zo gemakkelijk Er gaat geen dag voorbij of ergens ontstaat wel een conflict. Over de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nadere informatie

Echtscheidingen en familierecht Sociale zekerheid Mediation Participatiewet & bijstand Erfrecht Arbeidsrecht Vreemdelingenrecht Ziektewet Huurrecht

Echtscheidingen en familierecht Sociale zekerheid Mediation Participatiewet & bijstand Erfrecht Arbeidsrecht Vreemdelingenrecht Ziektewet Huurrecht Ons kantoor Ons kantoor is te vinden nabij het centrum van het mooie Schiedam en bestaat al sinds 1981. U bent welkom bij twee ervaren advocaten en mediators. Wij kunnen u deskundig bijstaan op vele rechtsterreinen.

Nadere informatie

Voorwaarden & Tarieven

Voorwaarden & Tarieven Voorwaarden & Tarieven Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle activiteiten van DL Advocatuur. Onder DL Advocatuur wordt verstaan het kantoor alsmede een of meerdere advocaten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Janszen Advocaten

Algemene voorwaarden Janszen Advocaten Algemene voorwaarden Janszen Advocaten 1. Definities In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.a. Cliënt: de opdrachtgever of contractpartij van het advocatenkantoor 1.b. Het kantoor: de behandelend

Nadere informatie

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings

Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings Reglement Juridische Dienstverlening Vereniging van Middenkader en Hoger Personeel Chemie en Coatings Artikel 1 Definities Arbeidsgeschillen; geschillen omtrent de interpretatie en uitvoering van hetgeen

Nadere informatie

Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies

Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). 1.2 Alle

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies. Artikel 1 Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies. Artikel 1 Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden NVJ voor rechtsbijstand en juridisch advies Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Corten & Schepers Advocaten. 1. Algemeen

Algemene voorwaarden Corten & Schepers Advocaten. 1. Algemeen Algemene voorwaarden Corten & Schepers Advocaten 1. Algemeen 1.1 Corten en Schepers Advocaten B.V. (hierna: het kantoor) is een naar Nederlands recht opgerichte besloten vennootschap die zich ten doelt

Nadere informatie

Deze productvoorwaarden zijn naast de algemene voorwaarden van Ahrends Rechtsbijstand Algemeen, nummer AVA101 van toepassing.

Deze productvoorwaarden zijn naast de algemene voorwaarden van Ahrends Rechtsbijstand Algemeen, nummer AVA101 van toepassing. Productvoorwaarden Ahrends Rechtsbijstand abonnement Particulier, PVP102 Deze productvoorwaarden zijn naast de algemene voorwaarden van Ahrends Rechtsbijstand Algemeen, nummer AVA101 van toepassing. In

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de.,

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., Mediationovereenkomst Scheidingsexpert MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., hierna te noemen: scheidingsexpert en A: (voor)naam :. adres :. postcode/plaats :. en B: (voor)naam :. adres :. postcode/plaats

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 - M

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 - M ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - M Advocatuur & Mediation M Advocatuur & Mediation is een samenwerkingsverband van de overigens zelfstandige advocatenpraktijken van mrs. M.P.D. de Mönnink en M.C. Kelderman

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator.

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Wat is mediation? Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Het grote verschil met advocaten en rechters

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 080.00 ingediend door: tegen: hierna te noemen klager`, hierna te noemen 'verzekeraar. De Raad van Toezicht Verzekeringen heeft

Nadere informatie

LIDMAATSCHAP ALLE DAAGS

LIDMAATSCHAP ALLE DAAGS LIDMAATSCHAP ALLE DAAGS In het dagelijks leven kunt u ermee te maken krijgen dat uw werkgever besluit dat hij u gaat ontslaan vanwege bedrijfseconomische gronden of om een andere reden, bijvoorbeeld disfunctioneren,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Van Ekelen & Poort advocaten & mediators

Algemene Voorwaarden Van Ekelen & Poort advocaten & mediators Algemene Voorwaarden Van Ekelen & Poort advocaten & mediators Algemeen 1. Van Ekelen & Poort advocaten & mediators is een kostenmaatschap, ingeschreven bij de KvK onder nummer 56945744, van twee zelfstandig

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de.,

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., Mediationovereenkomst Scheidingsexpert MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., hierna te noemen: scheidingsexpert en A: (voor)naam : adres : postcode/plaats : en B: (voor)naam : adres : postcode/plaats

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden MDMV Advocaten en Bedrijfsadviseurs

Algemene Voorwaarden MDMV Advocaten en Bedrijfsadviseurs Algemene Voorwaarden MDMV Advocaten en Bedrijfsadviseurs 1. Partijen 1. Opdrachtnemer is mr. drs. M.Vissers, handelend onder de naam MDMV Advocaten en Bedrijfsadviseurs. MDMV Advocaten en Bedrijfsadviseurs

Nadere informatie

Advocatenkantoor Spangesekade

Advocatenkantoor Spangesekade ALGEMENE VOORWAARDEN van Advocatenkantoor (januari 2017) Artikel 1 Advocatenkantoor 1.1 Advocatenkantoor, verder te noemen het kantoor is de handelsnaam van mr. M. ter Haar-Bas, die als eenmanszaak de

Nadere informatie

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand Oostenburgervoorstraat 152 1018 MR Amsterdam Postbus 9354 1006 AJ Amsterdam Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand LIDMAATSCHAP Artikel 1 Aanvang Het lidmaatschap start op de datum van inschrijving.

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met Stroobach & Dijkers advocaten B.V.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met Stroobach & Dijkers advocaten B.V. Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met Stroobach & Dijkers advocaten B.V. Artikel 2 Totstandkoming

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-209 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. dr. S.O.H. Bakkerus, mr. B.F. Keulen, leden en mr. I.M.L. Venker, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Fleuren Van Veldhuizen advocaten

Algemene Voorwaarden Fleuren Van Veldhuizen advocaten Algemene Voorwaarden Fleuren Van Veldhuizen advocaten 1. Toepasselijkheid Onder de naam Fleuren Van Veldhuizen advocaten werken de individuele advocaten mr. W.L.M Fleuren en mr. W.E. van Veldhuizen samen,

Nadere informatie

Mediation. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure.

Mediation. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure. Conflictoplossing als alternatief voor een juridische procedure. Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij de betrokken partijen zélf onderhandelen over het oplossen van hun geschil onder procesbegeleiding

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. GEBRUIKTE DEFINITIES In deze algemene voorwaarden worden de contractspartijen als volgt aangeduid: Raetsluy : de maatschap Raetsluy Advocaten, alsmede alle bij haar krachtens een

Nadere informatie

Arbeidsrecht & Ontslag

Arbeidsrecht & Ontslag Arbeidsrecht & Ontslag Laat u tijdig en deskundig adviseren! GRATIS SPREEKUUR Maandag: 12.00 tot 14.00 uur Woensdag: 17.00 tot 18.00 uur EEN VERTROUWD ADRES. Van der Putt Advocaten staat al meer dan 40

Nadere informatie

NMI Mediation Reglement 2008

NMI Mediation Reglement 2008 NMI Mediation Reglement 2008 Artikel 1 Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Kwestie: de in de Mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. Certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De gerechtelijke fase

PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De gerechtelijke fase PROFESSIONEEL INCASSOBEHEER De gerechtelijke fase 1 Een juridische procedure: is voor rekening en risico opdrachtgever kan een langdurig proces zijn wordt actieve inbreng van u verwacht De gerechtelijke

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

Amstelland Advocatuur, is een handelsnaam van Amstelland Advocaten B.V., na te noemen het Kantoor, een

Amstelland Advocatuur, is een handelsnaam van Amstelland Advocaten B.V., na te noemen het Kantoor, een Algemene Voorwaarden Amstelland Advocatuur Artikel 1 Amstelland Advocatuur Amstelland Advocatuur, is een handelsnaam van Amstelland Advocaten B.V., na te noemen het Kantoor, een besloten vennootschap met

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KBW Advocaten en Mediators

ALGEMENE VOORWAARDEN KBW Advocaten en Mediators ALGEMENE VOORWAARDEN KBW Advocaten en Mediators Artikel 1.Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van een dienst die aangeboden wordt door de maatschap KBW Advocaten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden Bouyaghjdane Law 1. Bouyaghjdane Law is een onderneming van advocaat mr. F. Bouyaghjdane, gevestigd te Rotterdam en opgericht naar Nederlands recht. Bouyaghjdane Law is ingeschreven

Nadere informatie

Take Care of Your Business. Juridisch Contracten Procedures Incasso Credit Management

Take Care of Your Business. Juridisch Contracten Procedures Incasso Credit Management JuridischWerkt Take Care of Your Business Juridisch Contracten Procedures Incasso Credit Management JuridischWerkt Postbus 3700 AL Zeist Bezoekadres: (uitsluitend op afspraak) Maliebaan 45 Utrecht Tel:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MR M.B. VAN DEN AKKER, L.L.M. ADVOCAAT ARBEIDSZAKEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MR M.B. VAN DEN AKKER, L.L.M. ADVOCAAT ARBEIDSZAKEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MR M.B. VAN DEN AKKER, L.L.M. ADVOCAAT ARBEIDSZAKEN 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten en aanvullende vervolgopdrachten die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten

Algemene voorwaarden van Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten Algemene voorwaarden van Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten 1.1 Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten, tevens handelende onder de naam GVK Advocaten, hierna ook het kantoor genoemd, is een maatschap naar

Nadere informatie

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Inleiding Richtlijn 2006/123/EG, ook bekend als de dienstenrichtlijn, is in

Nadere informatie

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Ja. Iedereen kan in het dagelijks leven verzeild raken in een juridisch conflict. Hoe voorzichtig u ook bent. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd

Nadere informatie

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand Oostenburgervoorstraat 152 1018 MR Amsterdam Postbus 9354 1006 AJ Amsterdam Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand LIDMAATSCHAP Artikel 1 Aanvang Het lidmaatschap start op de datum van inschrijving.

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst tot dienstverlening

Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst tot dienstverlening Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met Stroobach & Dijkers advocaten B.V. en Tuip Strafrechtadvocatuur

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Heemraad Advocatuur

Algemene Voorwaarden Heemraad Advocatuur Algemene Voorwaarden Heemraad Advocatuur 1. Definities a. Heemraad Advocatuur is een naar Nederlands recht opgericht eenmanszaak van mevr. S. Kara, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven in het Handelsregister

Nadere informatie

Heldere en transparante dienstverlening door professionele juridische dienstverleners

Heldere en transparante dienstverlening door professionele juridische dienstverleners Heldere en transparante dienstverlening door professionele juridische dienstverleners Het Keurmerk Uw zaak wordt behandeld door een kantoor dat een keurmerk draagt. In deze folder leest u in het kort wat

Nadere informatie

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden JJM-webdesign Aardenburg Index: 1 Definities 2 Algemeen 3 Aanbiedingen en offertes 4 Uitvoering van de overeenkomst 5 Wijziging van de overeenkomst 6 Honorarium 7 Betaling 8 Incassokosten

Nadere informatie

WOZMeldpunt. Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Algemene voorwaarden

WOZMeldpunt. Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Algemene voorwaarden WOZMeldpunt. Gratis deskundig bezwaar voor de particulier Algemene Voorwaarden Artikel 1. Algemene voorwaarden 1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten

Nadere informatie

Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar op het polisblad wordt verwezen.

Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar op het polisblad wordt verwezen. Aanvullende voorwaarden dekking Rechtsbijstand (2016-07) De artikelen 55 t/m 67 van de voorwaarden (ZV BZP P-Plus2010/november 2010) worden vervangen door: Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing

Nadere informatie

Buitengerechtelijke incasso uw debiteur betaalt onze rekening!

Buitengerechtelijke incasso uw debiteur betaalt onze rekening! Buitengerechtelijke incasso uw debiteur betaalt onze rekening! 1. Pre-incasso Indien er sprake is van een particuliere debiteur is een zogenaamde 14-dagen brief verplicht. Bij B2B incasso s niet, maar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BvR Advocatuur

Algemene Voorwaarden BvR Advocatuur Algemene Voorwaarden BvR Advocatuur Artikel 1: Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van BvR Advocatuur, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64097366,

Nadere informatie

MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN

MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN Uw specialist in Arbeidsmediation MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN Ja, het werkt Drie simpele woorden, die de kracht van mediation in arbeidsconflicten uitdrukken. Ja, mensen en bedrijven lossen arbeidsconflicten

Nadere informatie

1.3. De toepasselijkheid van enige andere algemene voorwaarden wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.

1.3. De toepasselijkheid van enige andere algemene voorwaarden wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden van De Jonge Advocaten Artikel 1: TOEPASSINGSGEBIED 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere opdracht die wordt verleend aan De Jonge Advocaten,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING. Algemene voorwaarden voor dienstverlening Lexcellent Advocatuur, gevestigd te Houten

ALGEMENE VOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING. Algemene voorwaarden voor dienstverlening Lexcellent Advocatuur, gevestigd te Houten ALGEMENE VOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING Algemene voorwaarden voor dienstverlening Lexcellent Advocatuur, gevestigd te Houten Rechtsvorm: Lexcellent Advocatuur is de handelsnaam waaronder de advocaat mr.

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van een dienst die aangeboden wordt

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van een dienst die aangeboden wordt ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 TOEPASSELIJKHEID Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van een dienst die aangeboden wordt door KBW Advocaten en Mediators en Mediators. Niet alleen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HBN LAW HOLDING B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN HBN LAW HOLDING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN HBN LAW HOLDING B.V. 1. HBN Law Holding B.V. ( HBN ) is een op Curaçao gevestigde besloten vennootschap, opgericht naar het recht van Curaçao, met als doel het beoefenen van de advocatuur.

Nadere informatie

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Inleiding Richtlijn 2006/123/EG, ook bekend als de dienstenrichtlijn, is in

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven. Deventer, telefoon: 06 450 909 55 ALGEMENE VOORWAARDEN Index: Definities Algemeen Aanbiedingen en offertes Uitvoering van de overeenkomst Wijziging van de overeenkomst Honorarium Betaling Incassokosten

Nadere informatie

TOPADVOCATUUR IN DE ACHTERHOEK. Wie zijn wij, wat doen wij en wat kosten wij? Gespecialiseerd en betaalbaar. advocaten & mediators

TOPADVOCATUUR IN DE ACHTERHOEK. Wie zijn wij, wat doen wij en wat kosten wij? Gespecialiseerd en betaalbaar. advocaten & mediators TOPADVOCATUUR IN DE ACHTERHOEK Gespecialiseerd en betaalbaar Wie zijn wij, wat doen wij en wat kosten wij? nl nl & mediators advocatenadvocaten & mediators advocaten & mediators Wie zijn wij? Wij zijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden AKL Advocaten

Algemene voorwaarden AKL Advocaten Algemene voorwaarden AKL Advocaten 1. Definities - Cliënt: de contractspartij (opdrachtgever) van de advocaat die de opdracht heeft aanvaard. - Advocaat: de advocaat verbonden aan AKL Advocaten - Overeenkomst:

Nadere informatie

1.1 Alle door Jongen Advocatuur aanvaarde werkzaamheden worden verricht op basis van een schriftelijke overeenkomst van opdracht.

1.1 Alle door Jongen Advocatuur aanvaarde werkzaamheden worden verricht op basis van een schriftelijke overeenkomst van opdracht. Algemene voorwaarden Jongen Advocatuur is een eenmanszaak naar Nederlands recht, gedreven door mw. mr. S. Jongen. Het doel van de eenmanszaak is de praktijk van advocaat uit te oefenen in de meest ruime

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST MEDIATIONOVEREENKOMST mw., Mediator en de Partijen: A: en B: KOMEN HIERBIJ OVEREEN: 1 - Globale omschrijving van de kwestie 2 - Mediation 2.1 De Partijen en de Mediator zullen zich inspannen om de in punt

Nadere informatie

Op de diensten van Fakiri & Fakiri Advocaten zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Daarnaast nemen we deel aan de

Op de diensten van Fakiri & Fakiri Advocaten zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Daarnaast nemen we deel aan de Op de diensten van Fakiri & Fakiri Advocaten zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Daarnaast nemen we deel aan de Geschillencommissie Advocatuur, waarvan de bepalingen ook te vinden zijn op www.advocatenorde.nl.

Nadere informatie

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator Mediation Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator (een hulppersoon/bemiddelaar) Partijen kunnen vooraf de onderstaande mediationovereenkomst

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt:

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VITAAL MENSENWERK Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt: Opdrachtgever : de wederpartij van Vitaal

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter, terwijl mr. I.M.L. Venker als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter, terwijl mr. I.M.L. Venker als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-429 (mr. B.F. Keulen, voorzitter, terwijl mr. I.M.L. Venker als secretaris) Klacht ontvangen op : 24 maart 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Tarieven en algemene voorwaarden 2015

Tarieven en algemene voorwaarden 2015 Tarieven en algemene voorwaarden 2015 Tarieven Inleiding Betrokkenheid bij uw zaken kan niet zonder duidelijkheid, bijvoorbeeld over de kosten van onze werkzaamheden. Van Veen Advocaten geeft u vóóraf

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN (1 oktober 2016) 1. Toepasselijkheid:

ALGEMENE VOORWAARDEN (1 oktober 2016) 1. Toepasselijkheid: ALGEMENE VOORWAARDEN (1 oktober 2016) 1. Toepasselijkheid: 1.1 Deze Voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten en zijn van toepassing op alle (overige) handelingen en rechtshandelingen tussen Baldinger

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN JURISTENKANTOOR MUNERVA (KAMER VAN KOOPHANDEL )

ALGEMENE VOORWAARDEN JURISTENKANTOOR MUNERVA (KAMER VAN KOOPHANDEL ) ALGEMENE VOORWAARDEN JURISTENKANTOOR MUNERVA (KAMER VAN KOOPHANDEL 72599243) 1. Algemeen 1.1 Juristenkantoor Munerva is een eenmanszaak naar Nederlands recht die zich ten doelt stelt het (doen) uitoefenen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 05062014 Datum publicatie 16062014 Zaaknummer C/08/156166 / KG ZA 14182 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding

Nadere informatie

!!! Algemene voorwaarden Spijker Strafrechtadvocaten. 1. Algemeen

!!! Algemene voorwaarden Spijker Strafrechtadvocaten. 1. Algemeen Algemene voorwaarden Spijker Strafrechtadvocaten 1. Algemeen a. Spijker Strafrechtadvocaten (verder: de maatschap) is een maatschap van natuurlijke personen. b. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

...arbeidsconflict? mediation!

...arbeidsconflict? mediation! ...arbeidsconflict? mediation! De persoonlijke aanpak van een Mediatior werkt vele malen sneller en leidt minder vaak tot kostbare en langdurige beroepszaken en hoorzittingen. Bron: Laatste nieuws (Novum/ANP)

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 1 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN PARTICULIERE CLIËNT

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN PARTICULIERE CLIËNT OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN PARTICULIERE CLIËNT 1. Partijen De overeenkomst is gesloten tussen: Advocatenkantoor CHRISTOFFELS ADVOCATEN, gevestigd te 3620 Lanaken, Koning Albertlaan 53, hierna genoemd

Nadere informatie

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 ALGEMEEN 1 Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1 SOORTEN MEDIATION TRAJECTEN 2 Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 WERKWIJZE MEDIATION 3 Aanmelding 3 Intake 3 Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3330

ECLI:NL:RBOBR:2017:3330 ECLI:NL:RBOBR:2017:3330 Instantie Datum uitspraak 22-06-2017 Datum publicatie 26-06-2017 Rechtbank Oost-Brabant Zaaknummer 5513747 16-9880 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Prepaid Rechtshulp van DAS. 5% ledenvoordeel. Direct hulp én duidelijkheid vooraf

Prepaid Rechtshulp van DAS. 5% ledenvoordeel. Direct hulp én duidelijkheid vooraf Prepaid Rechtshulp van DAS 5% ledenvoordeel Direct hulp én duidelijkheid vooraf Uw recht halen was nog nooit zo gemakkelijk Er gaat geen dag voorbij of ergens ontstaat wel een conflict. Over de garantie

Nadere informatie

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand

Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand Oostenburgervoorstraat 152 1018 MR Amsterdam Postbus 9354 1006 AJ Amsterdam Voorwaarden lidmaatschap en juridische bijstand LIDMAATSCHAP Artikel 1 Aanvang Het lidmaatschap start op de datum waarop het

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Flavius Assurantiën en Financiën, gevestigd te Nijmegen, hierna te noemen Aangeslotene.

Flavius Assurantiën en Financiën, gevestigd te Nijmegen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-258 d.d. 4 juli 2014 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. W.F.C. Baars en mr. J.W.H. Offerhaus, leden en mevrouw mr. M.M.C. Oyen,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Timmer & Hoesenie Advocatuur: een samenwerkingsverband van de zelfstandig werkende advocaten mr. L.A.E. Timmer en mr.

Nadere informatie

Ook zo toe aan een oplossing?

Ook zo toe aan een oplossing? Ook zo toe aan een oplossing? Zit het jou ook niet lekker: die verjaringsdossiers op je bureau? Of ben je in een vervelend conflict verzeild geraakt over grond? Wil je op een snelle en goedkope manier

Nadere informatie

Monappel bemiddeling reglement 2002

Monappel bemiddeling reglement 2002 Monappel Bemiddeling - 1 Monappel bemiddeling reglement 2002 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Monappel: Bedrijf in communicatie vertegenwoordigd door R. Montsma, gevestigd te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SCHAAP

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SCHAAP ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SCHAAP 1. Algemeen Schaap Advocaten Notarissen ( Schaap ), gevestigd te Rotterdam, is een maatschap. Vennoten van de maatschap ( vennoten ) kunnen zijn besloten vennootschappen

Nadere informatie

Samengesteld op: 1 december 2014

Samengesteld op: 1 december 2014 Samengestelde elde uitspraken, wet- - en regelgevingen en/of wetgevingsadviezen en uit de online Juridische Databank abank van de Nederlandse Orde van Advocaten Samengesteld op: 1 december 2014 De Nederlandse

Nadere informatie

Naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar d.d. 23 februari 2015.

Naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar d.d. 23 februari 2015. Vrijblijvende en ter oriëntatie bedoelde toelichting op procedure misleiding Staatsloterij en de eventuele mogelijkheid tot het verkrijgen van schadevergoeding of een andere vorm van compensatie. Naar

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Rutten Advocatuur VERSIE 2017

ALGEMENE VOORWAARDEN Rutten Advocatuur VERSIE 2017 ALGEMENE VOORWAARDEN Rutten Advocatuur VERSIE 2017 Opgemaakt 21 juni 2017 1 1. Algemeen 1.1 Rutten Advocatuur (hierna RA ) is een eenmanszaak, die zich ten doel stelt de advocatuur te beoefenen, met als

Nadere informatie

b) Neen, het zou kunnen dat meneer te veel vermogen heeft om voor een toevoeging in aanmerking te komen (2 punten), artikel 34 lid 2 Wrb (1 punt).

b) Neen, het zou kunnen dat meneer te veel vermogen heeft om voor een toevoeging in aanmerking te komen (2 punten), artikel 34 lid 2 Wrb (1 punt). LEIDRAAD BIJ HET NAKIJKEN VAN DE TOETS GEDRAGSRECHT 17 februari 2010 (Uit het antwoord moet blijken dat de cursist de stof heeft begrepen en juist heeft toegepast; een enkel ja of nee is niet voldoende)

Nadere informatie

algemene voorwaarden immateriële schade

algemene voorwaarden immateriële schade Voorwaarden deelname aan de collectieve claim immateriële schade als gevolg van aardbevingen 1. Definities In deze voorwaarden worden onder de navolgende met hoofdletters geschreven woorden verstaan: a.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met de maatschap Stroobach & Dijkers advocaten.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met de maatschap Stroobach & Dijkers advocaten. Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tot dienstverlening met de maatschap Stroobach & Dijkers advocaten. Artikel 2 Totstandkoming

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 Mediation Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 2. Wat voor zaken pakken wij aan met mediation?... 2 3. Wanneer biedt mediation de meeste kans op een goede afloop?... 3 4. Spelregels en voorwaarden bij

Nadere informatie