Renovatie Helicon VMBO Den Bosch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Renovatie Helicon VMBO Den Bosch"

Transcriptie

1

2 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Inmiddels wordt er ruim een maand lesgegeven in het gebouw aan de Jacob van Maerlantstraat. Wennen was het zeker; een andere lesomgeving, les op twee verschillende locaties, een nieuw lesrooster, een kleinere aula. Maar zowel de leerlingen als de medewerkers hebben zich snel aangepast aan de nieuwe omgeving. De opstart op deze locatie is bijna probleemloos verlopen. Het lijkt soms of dat we hier al veel langer zitten, we voelen ons eigenlijk wel thuis! De school heeft grote, lichte lokalen. Waar we dachten dat de verschillende compartimenten/vleugels in de school onoverzichtelijk zouden zijn, blijkt iedereen zijn weg vlot te kunnen vinden en zorgen deze vleugels voor de nodige rust in de school. Tevreden zijn we ook over de situatie op de Hervensebaan. De leerlingen hebben daar tijdens de pauzes nu volop de ruimte in de aula. De catering ontbreekt op deze locatie maar door het assortiment in de automaten uit te breiden (onder andere met sandwiches) is het hier altijd mogelijk toch iets aan te schaffen voor een vergeten lunch. Het valt ons op dat er na de pauzes een stuk minder rotzooi achtergelaten wordt, onze complimenten hiervoor naar de leerlingen. Laten we dit zo houden! Op MijnHelicon en Facebook is het laatste nieuws rondom de renovatie te vinden! H. Cuppen Vestigingsdirecteur

3 Aandachtspunten na de verhuizing! Rooster Op zowel de Hervensebaan als op de Jacob van Maerlantstraat wordt het systeem van lestijden onderbouw - bovenbouw gehanteerd. In het rooster is zichtbaar waar de lessen worden verzorgd: M = Jacob van Maerlantstraat, tevens zijn de lokalen allemaal genummerd als 100-tal. Bij de lessen op de Hervensebaan ontbreekt deze M en de lokaalnummering begint met een 0 (noodlokalen = 081 t/m 084, gymzalen = 054 en 056). Veiligheid op de Hervensebaan Het bouwterrein is met hekwerk afgezet. Het is ten strengste verboden om het bouwterrein te betreden! Geef de werkmannen op de bouw de ruimte om hun werk te doen. Zij zullen jullie ook de ruimte geven om het onderwijs te volgen. Desalniettemin: wees alert en kijk goed uit! Het vrachtverkeer op de Hervensebaan zal toenemen. Fietsenstalling op de Hervensebaan De ingang is aangepast. In het midden van de muur is een uitsparing met hekwerk gemaakt. Je kunt vanuit die in- en uitgang niet meer recht de Hervensebaan oversteken. De oversteekplaats is op dezelfde plek. Ook hier geldt: wees voorzichtig! Op het terrein mag niet gefietst worden! Stap af, ook als er niet zo veel leerlingen zijn.

4 Pauze op de Hervensebaan De voorzieningen zijn minder dan voorheen. Raadzaam om eigen brood mee te nemen. Frisdrank en soep zijn via de automaat verkrijgbaar. Ook is er (voor noodgevallen) een broodjesautomaat. Pauzeren kan in de aula en buiten op het schoolplein. Niet in de gang; daar ligt materiaal opgeslagen! Kluisjes Op de Jacob van Maerlantstraat zijn de kluisjes achter de aula geplaatst. Veel van die kluisjes staan in ruimte 501. Het is hier belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan, het kan er druk zijn in de ochtend of in de middag. Tijdens de pauzes hebben leerlingen alleen de eerste en laatste vijf minuten van de pauze toegang tot hun kluisje. Op de Hervensebaan zijn geen kluisjes meer, er is gezorgd voor voldoende kapstokken. Waardevolle spullen dienen door leerlingen zelf goed in de gaten gehouden te worden. Het Van Maerlant-gebouw VMBO Van Maerlant is ongeveer twee jaar geleden uit dit gebouw vertrokken en verhuisd naar de Onderwijsboulevard waar eerst het Duhamel College gevestigd was. Deze school is met Hervion gefuseerd en onder de naam Bossche Vakschool naar de Hervensebaan gegaan. Tot aan het einde van het jaar zullen we in dit gebouw lessen verzorgen. Als we dit gebouw weer gaan verlaten, moeten we een correcte indruk hebben achtergelaten voor alle wijkbewoners. Een dringend verzoek om respectvol met mens, gebouw en natuur om te gaan. Naar school De ingang voor leerlingen is aan de achterzijde van de school. Vanaf de Hadewychstraat is de ingang links voor leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3. De ingang in de bocht is voor vierdejaars leerlingen en scooters/brommers. Scooters/brommers dienen bij het afdak geplaatst te worden, fietsen in de daarvoor bestemde rekken. Op sommige dagen is het hier erg vol, graag zorgvuldig met elkaars fietsen omgaan! Internet & mobiele telefoon Overal in het gebouw is internet via WiFi bereikbaar. De regels omtrent mobiel telefoongebruik gelden ook op deze locatie!

5 Receptie Te laat? Betermelding? Bezoek tandarts/huisarts? Meld je dan bij de receptie (bij de leerlingeningang voor leerjaar 1, 2 en 3). Op de Hervensebaan dienen leerlingen die te laat of ziek zijn, zich te melden bij de conciërge. Pauze In de aula zijn te weinig zitplaatsen voor iedereen. Leerlingen kunnen ook buiten pauzeren. De pauzeruimte binnen is van lokaal 607, de aula tot de kluisjes bij lokaal 301. Het plein waar de fietsen van leerjaar 1, 2 en 3 staan is géén pauze-verblijf! Ook op de Jacob van Maerlantstraat blijven leerlingen tijdens pauzes en tussenuren óp school. Hoe gaat het met de verbouwing? Op de Hervensebaan begint de verbouwing meer en meer zichtbaar te worden. Firma s Homij en de Bonth van Hulten hebben de bouw aangenomen en zijn na de carnavalsvakantie direct begonnen met de voorbereidingen voor de renovatie. Het parkeerterrein aan de voorzijde van de school is ingericht als bouwterrein, hier staan bouwunits en containers voor afval. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang! De fundering voor de uitbreiding bij de oude leerlingeningang is gegraven. In het gebouw is het LWT-lokaal (047) omgebouwd tot docentenkamer en een stofschot zorgt voor een veilige scheiding tussen leerlingen en bouwplek. De plafonds zijn weggehaald en water, verwarming en elektra is afgesloten en verwijderd. Vorige week zijn de werkmannen begonnen met het grovere werk; de tussenmuren op de 1e en 2e etage zijn gesloopt. Je moet eerst afbreken om straks iets moois te kunnen bouwen!

6 Een nieuw gebouw: hoe vinden wij het? Dhr. P. van Doremalen (teamleider onderbouw) Ik ben buitengewoon enthousiast. Na de carnavalsvakantie zijn de lessen hier gestart, de weken voorafgaand hebben collega s heel hard gewerkt om alles in orde te krijgen. Het is een fijn gebouw, het straalt rust uit. Ik heb me vanaf het begin af aan thuis gevoeld in dit gebouw. Verandering doet leven het zorgt voor nieuwe energie, dat merk je hier! Savannah & Julia (leerlingen 3a) Wij vinden het een leuke school, de aula is gezellig (maar wel klein). Het is prettig dat lokalen hier meer glas hebben, dat geeft meer licht én je kunt beter naar buiten kijken! Ook zijn de ruimtes hier niet zo grijs als op de Hervensebaan. We moeten nog steeds wel nadenken waar we precies in het gebouw moeten zijn! Dhr. P. van der Maat (conciërge) Het bevalt me wel goed op deze locatie, ik heb hier snel mijn plekje kunnen vinden. Voor de verhuizing hebben we het nodige opgeknapt en aangepast in dit gebouw, er moeten echter nog steeds wat dingen gebeuren. Als de tijd het toe laat, pakken we dit aan. Wat opvalt is dat de aula schoner achtergelaten wordt, er ligt minder troep op de grond. Helaas is dit niet altijd het geval op het schoolplein, hopelijk kunnen we hier ook snel een oplossing voor vinden.

7 Dhr. B. Kroon (docent wiskunde) Het is mij 100% meegevallen. We mogen ook echt niet klagen; we zitten in een leuk gebouw, op een mooie locatie. De leerlingen zijn snel gewend aan de nieuwe school, ze hebben het goed opgepikt. Met onze eigen saus eroverheen is het weer als vanouds! Mevr. S. van Beers (Markies Catering) Natuurlijk was het even wennen! Maar ook in dit kleine keukentje heb ik voldoende faciliteiten om heerlijke broodjes klaar te maken voor de leerlingen en medewerkers. Het assortiment hier is hetzelfde gebleven, op de Hervensebaan echter beperkt. We zorgen ervoor dat de automaten op die locatie bijna dagelijks bijgevuld worden. Zodat je ook daar niet op een houtje hoeft te bijten als je je lunch vergeten bent! Reginald, Jamie, Cas, CJ & Rick (leerlingen 1e) Het is handig dat overal bordjes hangen, zo weten we welke kant we op moeten voor de lokalen. De lokalen hier zijn fijner dan op de Hervensebaan, ze zijn ruimer! Behalve de gymzaal, die is kleiner en heeft een gladde vloer! Het is jammer dat de aula zo klein is, wij kunnen bijna nooit zitten. Je moet soms rennen voor een plekje. Maar als het binnenkort mooier weer wordt, gaan we buiten pauzeren. Het rooster is veranderd, we moeten nu twee dagen tot kwart over vier naar school. Gelukkig hebben we vrijdag een korte dag van maar 4 lesuren. We zitten een hele dag op de Hervensebaan, we hebben dan PSO, gym, Nederlands en een mentoruur. Wat is het daar nu rustig, zeg!

8

Helicon VMBO Den Bosch

Helicon VMBO Den Bosch Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Terugkijkend is de tijd erg snel gegaan. Op 16 februari vertrokken de eerste verhuiswagens van de Hervensebaan richting de Jacob van Maerlantstraat. En begin maart

Nadere informatie

Renovatie Helicon VMBO Den Bosch. helicon.nl

Renovatie Helicon VMBO Den Bosch. helicon.nl Renovatie Helicon VMBO Den Bosch helicon.nl Renovatie Helicon VMBO Den Bosch 2 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Helicon VMBO Den Bosch gaat verbouwen! Het huidige gebouw dateert van 1980 en is na

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen ABC voor leerlingen 2018-2019 0 Handleiding en regels voor leerlingen OSG Sevenwolden, locatie Joure Waarom een ABC voor leerlingen. Overal waar veel mensen samenwerken, is het nodig om afspraken te maken

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Ontwikkelingen rondom de tijdelijke huisvesting

Ontwikkelingen rondom de tijdelijke huisvesting 4 april 2014 ** EXTERN BOUWBULLETIN ** EXTERN BOUWBULLETIN ** EXTERN BOU Ontwikkelingen rondom de tijdelijke huisvesting Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), De tijdelijke units staan op het sportveld,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

Welkom op het PRO33college

Welkom op het PRO33college Welkom op het PRO33college Mini schoolgids 2 3 Iedereen een VIP! Een nieuw schooljaar is aangebroken. Een jaar vol nieuwe kansen om te leren en ontwikkelen. Voor jullie en voor onze school. We hebben een

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van klas 1c, 1d en 1e Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003 Onderwerp Start schooljaar 2019-2020 Beste leerlingen, geachte

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

[1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek

[1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek [1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek Voorwoord Je mantel overdragen Schooljaar 2015/2016 zit erop. Een jaar met veel energie, veel successen, veel onderwijsplezier en goede resultaten.

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

VMBO Ermelo SPELREGELS

VMBO Ermelo SPELREGELS VMBO Ermelo SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2018-2019 Daaf Gelukschool 1 Op de DG tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de A-stroom. Goirle, 9 oktober 2015. Uw kenmerk : Onderwerp : Activiteitenweek 1. Geachte heer/mevrouw,

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de A-stroom. Goirle, 9 oktober 2015. Uw kenmerk : Onderwerp : Activiteitenweek 1. Geachte heer/mevrouw, Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de A-stroom Goirle, 9 oktober 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk : B-1516-058/LSC/spe Onderwerp : Activiteitenweek 1 Geachte heer/mevrouw, In de week van maandag 19

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Introductie schooljaar

Introductie schooljaar Introductie schooljaar 2017-2018 Onderbouw VMBO Dit boekje is van de ouders van: Klas: pag. 1 Beste ouders/verzorgers van onze nieuwe brugklasleerlingen, Hartelijk welkom op de nieuwe school van uw zoon

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015 Hoofdregels De leef- & schoolregels van Groot Goylant Schooljaar 2014-2015 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving Het is niet toegestaan

Nadere informatie

Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist

Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist Leefregels Samen houden we onze school schoon, heel en veilig. Naast de algemene regels en afspraken in ons Leerlingenstatuut hebben wij als school ook nog een aantal leefregels. Als leerlingen zich niet

Nadere informatie

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen.

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. Lijst met afspraken voor een prettig verblijf op de school 1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. 2. Als je jas niet in je kluisje past en je durft hem

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding Naam notitie/afspraak/procedure Regels en afspraken Griftdijk Portefeuillehouder N.Schoot/J. van den Broek Versie nummer 2 Datum Versienummer 6-6-2016 Status document: Voorstel na bespreking in LO Concept

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken.

De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken. Fonteintje 1 september 2017 Beste ouders en verzorgers, Start schooljaar De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken. Het was, wat ons

Nadere informatie

Welkom Esdal College Oosterhesselen

Welkom Esdal College Oosterhesselen Welkom Esdal College Oosterhesselen Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en dan komt de vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De eerste kennismakingsmiddag

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Welkom in B2.. - Voorstellen mentor - MET-concept - Algemene zaken MET-concept Je leert meer als je mag leren wat je graag wilt leren MET-concept MET concept: een Amerikaans idee. Werken vanuit

Nadere informatie

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen Nieuwsbrief 1 Agenda: Data Vr. 8 september 2017 Ma. 11 september 2017 Wo. 13 september 2017 Vr. 15 september 2017 Ma. 18 september 2017 Kamp groep 8 Di. 19 september 2017 Kamp groep 8 Wo. 20 september

Nadere informatie

december 2007 Bruggers voor Bruggers Bruggers Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1-

december 2007 Bruggers voor Bruggers Bruggers Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1- Bruggers voor Bruggers december 2007 Bruggers voor Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1- De school lijkt op Het Aletta een blokkendoos... Gr.. merel sanders uit

Nadere informatie

Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken

Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken 24-11-2008 Hoe is de sfeer in de klas? De sfeer is over het algemeen goed. In klassen waar het minder liep of loopt, heeft of de mentor actie ondernomen

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1 Schooljaar 2018-2019 Waarom dit boekje? Dit boekje is bestemd voor alle leerlingen van de Burgemeester Harmsma School. In dit boekje staan allerlei dingen, die je moet weten als je op de B.H.S. zit. Zo

Nadere informatie

Vmbo Putten SPELREGELS 2019

Vmbo Putten SPELREGELS 2019 Vmbo Putten SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2017-2018 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Opnieuw gaan we een bijzonder schooljaar tegemoet. Dat komt omdat we in de zomer van 2018 zullen verhuizen naar de nieuwbouw op Overhoeks. We

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

HET LYCEUM VOS INFORMATIE VOOR DE EERSTE KLAS LEERLINGEN EN HUN OUDERS

HET LYCEUM VOS INFORMATIE VOOR DE EERSTE KLAS LEERLINGEN EN HUN OUDERS HET LYCEUM VOS INFORMATIE VOOR DE EERSTE KLAS LEERLINGEN EN HUN OUDERS HET LYCEUM VOS LOCATIE KONINGINNELAAN TEL: 010-8503500 E-MAIL: INFO@HETLYCEUMVOS.NL VOORWOORD Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2014-2015 leerlingen 1 Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2014-2015 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Komend schooljaar heeft onze school rond de 500 leerlingen en krijgen we alweer de tweede uitbouw van ons eigen schoolgebouw op Overhoeks. Er is

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2013-2014 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, In juni 2011 startte het Hyperion Lyceum met veertig leerlingen die een jaar lang les kregen in het schoolgebouw van het Bredero Lyceum aan de

Nadere informatie

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, één college CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE - Comenius Lyceum (tto, atheneum en havo) - Comenius

Nadere informatie

nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria 04-04 2019 Intro Belangrijke data 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 06-05 07-05 Goede Vrijdag, leerlingen zijn vrij meivakantie start

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4 Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

welkom schooljaar

welkom schooljaar 1 Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet per mail? U kunt u aanmelden via info@bnc.nu welkom schooljaar 2014-2015 Beste ouder/ verzorger, We zijn begonnen! Wat was het de 18e heerlijk om alle leerlingen weer

Nadere informatie

Introductieboekje brugklas schooljaar

Introductieboekje brugklas schooljaar Introductieboekje brugklas schooljaar 2019-2020 1 Woord vooraf Introductie betekent: zorgen dat je al het nodige leert over je eigen klas, over de brugklas en over de hele school. Introductie is ook een

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 29 maart 2018 Jaargang 19 [Geef de titel van het document op] 1 Nieuwsbrief van de Ludgerschool Ludgernieuws Genietend van het lentezonnetje zit ik voor het eerst weer in de tuin. Aan de takken van de

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen schooljaar 2013-2014 Inleiding In dit boekje staat informatie over het schoolgebouw en staan de afspraken die in de school en op het terrein van de school gelden. In de

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2016-2017 Zo gaan we met elkaar om Onderwijs en huiswerk Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen Je hebt recht op goed onderwijs. Alle

Nadere informatie

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de brugklas en Team-X 1. Goirle, 28 september Uw kenmerk : Onderwerp : programma activiteitenweek 1

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de brugklas en Team-X 1. Goirle, 28 september Uw kenmerk : Onderwerp : programma activiteitenweek 1 Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de brugklas en Team-X 1 Goirle, 28 september 2018 Uw kenmerk : Ons kenmerk : B-1819-076/LSC/spe Onderwerp : programma activiteitenweek 1 Geachte heer/mevrouw, In

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 14 augustus 2019 A. Jeuken JEUA/frep/19-B001

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 14 augustus 2019 A. Jeuken JEUA/frep/19-B001 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van de locatie Dijkstraat Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 14 augustus 2019 A. Jeuken JEUA/frep/19-B001 Onderwerp Start schooljaar 2019-2020 Geachte

Nadere informatie

Schoolregels Titus Brandsma

Schoolregels Titus Brandsma Schoolregels Titus Brandsma 2017-2018 Top 10: Je hebt respect voor elkaar en voor elkaars eigendommen Je komt op tijd Je hebt de spullen die je in de les nodig hebt bij je Jassen doe je in school uit,

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

Zo doen wij het hier. Onderbouw Vakcollege en Praktijkonderwijs Lage Woerd DG Naaldwijk Telefoon:

Zo doen wij het hier. Onderbouw Vakcollege en Praktijkonderwijs Lage Woerd DG Naaldwijk Telefoon: 1 Zo doen wij het hier Onderbouw Vakcollege en Praktijkonderwijs Lage Woerd 2 2671 DG Naaldwijk Telefoon: 0174-615 310 E-mail: lagewoerd@isw.info 2 Afspraken ISW locatie Lage Woerd In dit boekje vind je

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk Huisregels Kijkduin In deze huisregels staan belangrijke afspraken over de manier waarop we op het Maris College met elkaar omgaan en hoe we een ordelijk en veilig schoolklimaat kunnen houden. 1.Respect

Nadere informatie

VSO. Het Lingewaal College. Informatieboekje voor leerlingen. Merwedekanaal 8A 4206 BC Gorinchem Vestigingsnummer: 01UC-19

VSO. Het Lingewaal College. Informatieboekje voor leerlingen. Merwedekanaal 8A 4206 BC Gorinchem Vestigingsnummer: 01UC-19 Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO Merwedekanaal 8A 4206 BC Gorinchem Vestigingsnummer: 01UC-19 Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College 2015-2016 1 Beste leerling,

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

afsprakenboekje Laat kinderen stralen! Inleiding

afsprakenboekje Laat kinderen stralen! Inleiding Inleiding afsprakenboekje Dit is het afsprakenboekje van De Diamant. Hierin staan alle afspraken die we met elkaar gemaakt hebben op school. (afspraken in de groep, op de gang, op het plein, gedragsregels,

Nadere informatie

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 Welkom Locatie De Waard: Visie op onderwijs: Zien, erkend en herkend worden We gaan voor de kansen van leerlingen Degelijk onderwijs in een veilige omgeving Kleinschalig

Nadere informatie

Fusie nieuwsbrief 2. Samen het beste uit jezelf. Beste ouders, Bij deze de tweede fusienieuwsbrief, met daarin het laatste nieuws over De 7-Sprong.

Fusie nieuwsbrief 2. Samen het beste uit jezelf. Beste ouders, Bij deze de tweede fusienieuwsbrief, met daarin het laatste nieuws over De 7-Sprong. Fusie nieuwsbrief 2 Samen het beste uit jezelf Beste ouders, Bij deze de tweede fusienieuwsbrief, met daarin het laatste nieuws over De 7-Sprong. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over: - Het logo

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex Calvijn Meerpaal Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie