TOETSVERSLAG N23 Westfrisiaweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOETSVERSLAG N23 Westfrisiaweg"

Transcriptie

1 TOETSVERSLAG N23 Westfrisiaweg Volgnummer: DOC-TTS075A Soort toets: Document i.v.m. Acceptatie þtoetsing Informatie Toetsresultaat uiterlijk aan Toetscoördinator leveren: Beoordeelde Documenten Opdrachtnemer Ontvangstdatum: 05/03/205 Toetscoördinator: Marlien Colina Hoofdtoetser: Cees Notenboom Toetser: F. Kuut Toetser: R. Al-Hussainy Toetser: E. van den Brink Toetser: M. Morcus Naam: KW-5A + KW-5B Versie: Datum: Kenmerk Tekeningen N O TEK-00_.0 - DO bovenaanzicht en langsdoorsneden KW5A onderdoorgang Streekweg, d.d ; N O TEK-004_.0_DO palenplan KW5A onderdoorgang Streekweg, d.d ; N O TEK-005_.0 - DO details KW5A onderdoorgang Streekweg, d.d ; N O TEK-006_.0 - DO doorsneden B-B, C-C, D-D, E-E en F-F KW5A onderdoorgang Streekweg, d.d ; N O TEK-007_.0 - DO doorsneden G-G, H-H, J-J, K-K en L-L KW5A onderdoorgang Streekweg, d.d ; N O TEK-008_.0 - DO bovenaanzichten en doorsneden toeritten KW5A Streekweg, d.d ; N O TEK-00_.0 - DO bovenaanzicht en langsdoorsnede KW5B: onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; N O TEK-002_.0 - DO tekeningen KW5B: palenplan onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; N O TEK-003_2.0 - DO KW5 dubbele onderdoorgang overzicht, d.d. 27_ ; N O TEK-006_.0 - DO bovenaanzichten en doorsneden toeritten KW5B onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; N O TEK-00_.0 - DO details KW5B onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; N O TEK-00_.0 - DO doorsnede B-B, C-C, D- D, E-E en F-F KW5B onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; N O TEK-002_.0 - DO doorsnede G-G, H-H, J- J, K-K, L-L en M-M KW5B onderdoorgang Binnenwijzend, d.d ; Rapporten N O RAP-00_.0 - DO ontwerprapport waterhuishouding KW5, d.d ; N O RAP-002_.0 -DO Geotechnisch advies toeritten KW5A+B civiele constructies kruisingen, d.d ; N O RAP-00_.0 -DO funderingsadvies onderdoorgang Binnenwijzend KW5B civiele constructies kruisingen d.d ;

2 N O RAP-00_0 - DO funderingsadvies onderdoorgang Streekweg (KW5A) civiele constructies kruisingen, ; Berekeningen N O BER-00_.0 - DO rapportage kunstwerk 5 B (KW5 B) - constructieve berekeningen eindfase, d.d ; Referentie gebruikte gegevens Vraagspecificatie deel Vraagspecificatie deel 2 Bevindingen N O BER-00_2.0 - DO rapportage KW5A constructieve berekeningen eindfase, d.d Nr. Onderdeel / toetsaspect Bevinding I 3 HWA put volledig gesitueerd in de obstakelvrije ruimte tussen barrier en binnenkant streep. Zoals eerder g d is het voor de beheerder wenselijker om de HWA putten weg te werken in de stepbarrier. Standaard detail SATO. Reactie ON d.d Onder de stepbarrier plaatsen van de HWA heeft consequenties voor de keuze van de barrier. In huidige situatie geldt een gepvede barrier. In geval dat de put (gedeeltelijk) onder de barrier dient te komen dan heeft dit als consequentie dat een prefab barrier moet worden geplaatst. De barrier dient tpv de put te worden voorzien van een deksel. Deze detaillering heeft consequenties voor het ontwerp/ uitvoering. Overigens is in de SATO (Specifieke aspecten TunnelOntwerp), niet bindend voor onderdoorgangen. Daarnaast, de HWA put wordt ook hier gedeeltelijk naast de barrier gepositioneerd, zie figuur. Wij hebben hiernaast de vraag van PNH gekregen om b.k. put max. 3 cm onder b.k. asfalt uit te voeren. ON zal hier nog naar kijken. ON stelt voor om dit in UO-fase nader te beschouwen. 2 Op dit DO lijken al de veiligheidseisen uit het contract weggelaten te zijn. Is het VTW al rond en bij ons (OG) ingediend? Reactie ON d.d Op 25 maart is separaat het V&V dossier van KW5 aangeleverd, waarbij geel gemarkeerd de verantwoording van de veiligheidseisen staan aangegeven.

3 3 Barriers in de midden U-bak. Moeten deze barriers niet op het asfalt staan? Breekt het asfalt nu niet bij aanrijding van de barrier? Moeten de barriers niet verankerd worden in het beton? Reactie ON d.d Zie bijlage. Een barrier wat is ingeklemd in/ tussen het asfalt is voldoende. De hoogte van de barrier dient overigens 900 mm b.k. asfalt te bedragen. Dit zal correct worden verwerkt in het UO. 4 Hoe kan een stuk barrier in de midden U-bak vervangen worden na een aanrijding? Hoe lang duurt dit herstel? Zijn immers geen prefab barriers zo te zien, klopt dit? Reactie ON d.d De barrier is gepaved (gestort). Herstel van een beschadigde barrier is relatief snel te verhelpen. Immers constructief gezien zit deze niet vast met de onderhrond, betonvloer. Constructief is het toegestaan een deellengte van de barrier te slopen, waarna of terug te storten (in-situ) of een prefab barrier ertussen te plaatsen. De maatvoering van een gepavede barrier of prefab is het zelfde. 5 Dient de toplaag asfalt niet te lopen tegen de halve stepbarrier aan i.p.v. dat de stepbarrier op de toplaag staat? Want immers zal nu bij vervanging toplaag asfalt ook de barrier weggehaald moeten worden?? Of klopt de redenering niet helemaal, graag toelichten.

4 Reactie ON d.d Het correcte detail is: Het asfalt loopt tegen de barrier (gepaved aan): Deze details zijn gewijzigd in een herziene versie van de DO-tekeningen: 6 Let op dat er geen water achter de halve stepbarrier kan komen. Afkitten of rubberprofiel tussen wand en stepbarrier aanbrengen.

5 Reactie ON d.d De barrier is gepaved, tegen de wand aangestort, zie vorig punt (figuur). Bij stepbarriers is het detail veelal: Maar deze is niet tegen de wand gestort. 7 In het renvooi staat geen PERMANENTE anti graffiti coating genoemd, alleen een transparante anti graffiti coating. Wij bij PNH hanteren een permanent systeem en geen semipermanent systeem. Reactie ON d.d Dit wordt in het UO specifieker aangegeven. 8 Er worden trekpalen toegepast in het ontwerp. Staat dat als risico vermeld? Wordt de werking getest in het veld, m.a.w. wordt deze eis als afgeleide eis meegenomen naar de uitvoerings fase? Reactie ON d.d Trekpalen zijn an sich geen risico. Even als andere constructieve onderdelen dienen trekpalen ook te voldoen aan de EuroCode Regelgeving. Ankerpalen zijn ontworpen conform Conform CUR236/ en NEN-EN Dit is conform Eis 7..20: Funderingsberekeningen voor trekpalen dienen te zijn uitgevoerd conform NEN en CUR Zie N RAP-00 en N O RAP-00, paragraaf 5.2: Er dienen vooraf bezwijkproeven te worden uitgevoerd conform CUR236 Ankerpalen. Dit wordt in UO/ Uitvoeringsfase uitgevoerd. Ter validatie. 9 T.p.v. de waterpartij komt er bodembescherming voor de onderdoorgang (tunneldak), maar zo te zien niet op het tunneldak. Dient er op het tunneldak geen bescherming komen? Reactie ON d.d Op het tunneldak hoeft geen bodembescherming te komen. De bodembescherming voor en na zijkant dek is ervoor bedoeld om onbedoelde erosie tgv stroming te voorkomen.

6 0 Er is een drain bedacht op maaiveld achter de wanden. Hoe essentieel is deze drain? Loopt bij verstopping van de drain dan niet de hele tunnelbak vol met water? De grondwaterstand lijkt hoger te liggen dan bovenzijde tunnelbak en daar wordt dan middels de drain de GWS naar beneden gebracht. Als deze drain inderdaad zo essentieel is in het drooghouden van de tunnel is dit onwenselijk. Graag het ontwerp toelichten. Reactie ON d.d De drain heeft enkel een praktische functie. Water wat afstroomt naar de wand op te vangen en ervoor zorgen dus dat water niet achter de wand zich kan ophopen. Kan de HWA leiding rond 250mm die ingestort is doorgespoten worden bij verstopping? Reactie ON d.d Deze vraag is bij de adviseur water neergelegd en zal in UO fase specifiek worden behandeld. 2 Deze HWA leiding moet volgens mij onder de stootplaten doorlopen bij het einde van de tunnel. Dit is onwenselijk, immers zakken stootplaten in loop der tijd waardoor HWA leiding in toekomst kan afknappen.

7 Reactie ON d.d Is constructief gerekend met stempeluitval bij de definitieve verankeringen? Test men de ankers bij aanleg? Is er een afgeleide eis meegenomen naar de uitvoering. Reactie ON d.d Bedoeld wordt ankeruitval. Dit betreft de damwanden die een onderdeel van de hoofddraagconstructie vormen voor de keerwanden. De keerwanden waren oorspronkelijk L-wanden op palen gefundeerd, maar inmiddels damwanden, verankerd met een betonnen voorzetwand. In het UO wordt i.s.m. de leverancier het ankerontwerp verder uitgewerkt, incl. ankeruitval. 4 Kan al het toekomstig onderhoud (van leegzuigen tot en met het vervangen van pompen) in de toekomst arbo-technisch verantwoord uitgevoerd worden met huidige ontwerp van de pompkelder? Reactie ON d.d De afmetingen van luiken (toegangsluiken (Eis: , )) van de pompkelder zal nader worden uitgedetailleerd in UO-fase. Dan kan OG deze eis afhandelen/ inzien. De hoogte van de pompkelder is groter dan.80, dus voor de toegankelijkheid ruim voldoende. 5 Voldoet de inrichting pompkelder aan alle arbo-technische eisen?

8 Reactie ON d.d Een verdere uitwerking van de inrichting van de pompkelder (t.b.v. functioneren) zal in UO-fase worden uitgewerkt. Overigens doen wij dit i.s.m. de adviseur installaties en de leverancier van de pompen e.d. 6 Afmetingen van de pompkelder lijken zeer beperkt gezien het afwaterend oppervlak. Voldoet het ontwerp van de pompkelder aan de contract eisen? Reactie ON d.d De pompkeldergrootte van KW5A en KW5B zijn bepaald in N O NOT-00 - Ontwerprapport WHH KW5, paragraaf en (zie berekeningen in bijlage en 2). 7 Let op toepassing van speciale luiken (arbotechnisch) met valbescherming. Deze zijn nu niet ingetekend. Klopt dat? Reactie ON d.d Een verdere uitwerking van de inrichting van de pompkelder (t.b.v. functioneren) zal in UO-fase worden uitgewerkt. Overigens doen wij dit i.s.m. de adviseur installaties en de leverancier van de pompen e.d. 8 Uit de tekening is niet te achterhalen dat er minimaal 2 pompen in komen. Reactie ON d.d In de pompkelder worden twee pompen aangebracht. Zie N O NOT-00 - Ontwerprapport WHH KW5, paragraaf 4.5. en Waar wordt het water heen gepompt? Indien naar open water, is er dan geen oliedetectie benodigd en voorinfiltratie? Hoe zit het met blusmiddelen bij brand? Kan dat zo in de pompkelder en oppervlaktewater terechtkomen? Reactie ON d.d Zie N O NOT-00 - Ontwerprapport WHH KW5, paragraaf 5.6: De persleiding loost het water, door een stijgput, op een infiltratiegreppel gelokaliseerd ten noordoosten van KW5B. en paragraaf 4.6: De persleiding loost het water, door een stijgput, op een infiltratiegreppel gelokaliseerd ten zuidwesten van KW5A. Zie hoofdstuk 6: Conform Eis dienen de waterkelderpompen te zijn voorzien van een stopknop om de inlaat van gevaarlijke stoffen te stoppen en dient de locatie hiervan met de brandweer te zijn afgestemd. Hierbij is het voorstel om de stopknop te situeren ter plaatse van de pompschacht. De afstand tot aan de hydranten is dan circa de halve constructielengte, maximaal 75 meter. 20 Reeds risico genoemd van loslaten tegelwerk. Graag dit risico door de uitvoering laten beheersen. Door b.v. trekproeven ter controle hechtsterkte. Reactie ON d.d Zie eis : Het tegelwerk dient bevestigd te zijn op het kunstwerk zodanig dat de hechtsterkte tussen het tegelwerk en de ondergrond voldoende voorziet in het beoogde gebruik. Dit wordt verder uitgewerkt/ behandeld in UO-fase.

9 2 Hoe blijft dit nu droog in de toekomst. Enige uitleg betreffende de werking van bijvoorbeeld het verticale kwelscherm is gewenst. De gekozen oplossing is zo op het oog een risicovolle oplossing. Door het niet goed kunnen beoordelen van de werking zijn er nog onduidelijkheden die nadere toelichting behoeven. Hoe wordt het hemelwater in die doorsnede afgevoerd gezien het feit dat er geen riolering/hwa op tekening is terug te vinden.? Betreft deze doorsnede: Reactie ON d.d Zie N O NOT-00 - Ontwerprapport WHH KW5, paragraaf 4.2 t/m 4.4 en voor KW5B paragraaf 5.2 t/m 5.5. Voor beschrijving van het afwateringssyteem. De afwatering van drains, kolken in aardebaan wordt in vervolgfase door discipline Wegen verder uitgewerkt. In rapport N O RAP-002 Rapportage toelichting watersysteem en lozingsdebiet KW5A en KW5B wordt er uitleg gegeven over de praktische keuze van de verticale folieschermen. Hierin is aangetoond dat het effect van toepassing ervan minimaal is, doch uit praktische overweging, voor de zekerheid wordt toegepast. 22 KW5A Detail : Haag in het talud planten, 3 meter hoogte van haag meten vanaf teen talud, talud is niet zichtbaar vanaf Streekweg. Inrichting overkapping en aansluiting omgeving verder niet op tekening, kan niet worden getoetst. Reactie ON d.d De haag zal worden gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Voor het overzicht van invulling terrein wordt verwezen naar het ontwerp van Wegen. In meerdere besprekingen/ toelichtingen/ presentaties is de invulling gegegevn van terreininrichting. De architecten, w.o. landschapsarchitect heeft hierbij gezeten en akkoord bevonden. 23 KW5A Lengte leuningdelen (aanzicht B-B) gelijk houden. Dus in plaats van 9 delen van 2400mm en twee passtukken van 800mm, 9 gelijke lengtes van 2540mm.

10 Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Weergave: 24 KW5A Schijnvoegen conform leuningmaat in randelement opnemen. Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Weergave: Zie vorige figuur. 25 KW5A Beëindiging van de vleugelwanden aan bovenzijde 300mm breed, conform kw04 Onderdoorgang spoor. Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Weergave: 26 KW5A Voetplaat leuningwerk vormgeven conform KW02 Molenweg. Reactie ON d.d De voetplaatdetaillering wordt uitgewerkt in UO-fase, tezamen met een stalleverancier. Daarnaast, volgens de eisen vanuit vormgeving gesteld. 27 KW5B Niet duidelijk op de tekening is hoe de waterlijn van de Wijzend aansluit op de bak. Is de bak even breed als de Wijzend? Niet te beoordelen. Reactie ON d.d Zie bijlage 2 voor inzicht ervan. Er zijn 2 figuren opgenomen, van de aansluiting op van de wijzend op het aquaduct. Bijlage 2- huidige DWM en bijlage 2-2 taluds :2. In het huidige DWM zit een talud van ongeveer 3:. Dit zal niet helemaal correct zijn, derhalve de figuur (bijlage 2-2) met taluds :2.

11 28 KW5B Inrichting overkapping en aansluiting omgeving verder niet op tekening, kan niet worden getoetst. Reactie ON d.d Zie ook punt 22. De terreininrichtingstekeningen volgen vanuit Wegontwerp. De invulling ervan is getoetst door de landscchapsarchitect. 29 KW5B Lengte leuningdelen (aanzicht B-B) gelijk houden. Dus in plaats van 9 delen van 2400mm en twee passtukken van 800mm, 9 gelijke lengtes van 2540mm. Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Zie ook punt KW5B Schijnvoegen conform leuningmaat in randelement opnemen. Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Zie ook punt KW5B Beëindiging van de vleugelwanden aan bovenzijde 300mm breed, conform kw04 Onderdoorgang spoor. Reactie ON d.d Dit zal worden verwerkt/ gewijzigd op de herziene DO-tekeningen. Zie ook punt KW5B Voetplaat leuningwerk vormgeven conform KW02 Molenweg. Reactie ON d.d De voetplaatdetaillering wordt uitgewerkt in UO-fase, tezamen met een stalleverancier. Daarnaast, volgens de eisen vanuit vormgeving gesteld.

12 Conclusie en consequenties Advies Toetscoördinator aan Contractmanager Paraaf Toetscoördinator: Vaststelling en verzending Contractmanager OG: J. (Jan) de Later Handtekening Verzenden aan: Heijmans, Kopie aan: n.v.t. Datum:

13 INTERN NIET NAAR ON RISICO S BEHORENDE BIJ TOETSVERSLAG N23 Westfrisiaweg Volgnummer: DOC-TTS076A Soort toets: Document i.v.m. Acceptatie þtoetsing Informatie Toetsresultaat uiterlijk aan Toetscoördinator leveren: 0/04/5 RISICO S Ontvangstdatum: 05/03/205 Toetscoördinator: Marlien Colina Hoofdtoetser: Cees Notenboom Toetser: F. Kuut Toetser: R. Al-Hussainy Toetser: E. van den Brink Toetser: M. Morcus Nr. Onderdeel Risico I 3 Nr. Onderdeel Risico I 3 2 Nr. Onderdeel Risico I 3 3

14 Bijlage : Reactie op punt 3: Antwoord: De barrier ingeklemd in het asfalt is toegestaan conform Handboek Bermbeveiligingsvoorzieningen: Daarbij de opmerking dat de hoogte van de barrier wordt gewijzigd naar 900 mm.

15 Bijlage 2: Reactie op punt 27: Separaat geleverd.

16 wijzend aquaduct wijzend binnenwijzend bovenaanzicht aquaduct huidige DWM talud 3: schaal: :200 datum:

17 wijzend aquaduct wijzend binnenwijzend bovenaanzicht aquaduc taluds :2 schaal: :200 datum:

Voorontwerp notitie. Afstuderen, onderdoorgang N355 te Noordhorn, gemeente Zuidhorn.

Voorontwerp notitie. Afstuderen, onderdoorgang N355 te Noordhorn, gemeente Zuidhorn. Voorontwerp notitie Afstuderen, onderdoorgang N355 te Noordhorn, gemeente Zuidhorn. In dit document wordt er een toelichting gegeven op voorontwerp van de onderdoorgang in Noordhorn. Naam: Functie: Gecontr.:

Nadere informatie

Volker Staal en Funderingen

Volker Staal en Funderingen Pagina: 1 van 8 INHOUDSOPGAVE PAG. 1 ALGEMEEN 2 1.1 Projectomschrijving 2 1.2 Wijziging beheer 2 1.3 Distributie 2 1.4 Bijbehorende documenten 2 2 UITGANGSPUNTEN DOCUMENTEN 3 2.1 Normen 3 2.1.1 Richtlijnen

Nadere informatie

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen 1.0 05 02 2016 TER GOEDKEURING Eerste uitgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 1 1.1 Doel van dit document... 1 1.2 Objectbeschrijving... 1 1.3 Gerelateerde

Nadere informatie

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen)

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen) Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V. Dr. Schaep manstraat 284 2032 GS Haarlem Postbus 4906 2003 EX Haarlem Tel.: 023-5431999 Fax: 023-5316448 Email: pbt.haarlem@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN In 1963 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, 45 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende en

Nadere informatie

Station Waterlooplein

Station Waterlooplein Definitief Versie 1 12 september 2014 Projectnr 30619 Documentnr 188629 Constructies Stad Station Waterlooplein Stationsrenovaties Oostlijn VO+ Beschouwing constructieve aanpassingen Auteur(s) D. in t

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN Rond 1960 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, bijna 60 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende

Nadere informatie

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015 Project: Hotel Ibis Styles Hoofddorp Onderdeel: Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag Opdrachtgever: NBM Koningslaan 68 1075 AG AMSTERDAM Architect: Constructeur: Mulderblauw Architecten Keer-weer

Nadere informatie

Lezingenmiddag Polderconstructies & dichtwanden KIVI NIRIA bijeenkomst

Lezingenmiddag Polderconstructies & dichtwanden KIVI NIRIA bijeenkomst Lezingenmiddag Polderconstructies & dichtwanden KIVI NIRIA bijeenkomst Projectbureau Leeuwarden Vrijbaan Erik Kwast 1 Overzicht dichtwanden en contracteisen Inhoud presentatie: Korte historie toeritten

Nadere informatie

Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft

Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft NOTITIE AAN CONTACTPERSOON Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus 31290 1030AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft DATUM PROJECTNUMMER DOCUMENTNUMMER VERSIE PAGINA S 19 februari 2016 16173 NT16173a1 1 5 CRUX

Nadere informatie

Omgevingsvergunning: OV Berekening constructie:

Omgevingsvergunning: OV Berekening constructie: Pagina : 1 van 11 Mijnheer, mevrouw, Op verzoek van bovengenoemde aanvrager zijn constructieve documenten constructief beoordeeld. Deze controle is uitgevoerd volgens: Eurocode inclusief Nationale Bijlagen.

Nadere informatie

Ontwerpnotitie Ecoduct zonder Weg over Annahoeve

Ontwerpnotitie Ecoduct zonder Weg over Annahoeve Aan HOV 't Gooi Van T. Kruithof Telefoon 030-2654047 Kenmerk HOV 't Gooi, Ecoduct zonder WoAD90-TKR-KA-1300067 Projectnummer RM000813 Onderwerp HOV 't Gooi, Ecoduct zonder WoA Datum 30 mei 2013 Inleiding

Nadere informatie

Waterhuishouding KW05i Fietsonderdoorgang Vredemakersweg

Waterhuishouding KW05i Fietsonderdoorgang Vredemakersweg Waterhuishouding KW05i Fietsonderdoorgang Vredemakersweg Project Document opgesteld door: Heijmans Integrale Projecten Opdrachtgever Provincie Noord Holland Contract Zaaknummer 148808 Naam Paraaf Opgesteld

Nadere informatie

Van : ing. G. Spruijt Paraaf :

Van : ing. G. Spruijt Paraaf : Memo Datum : 29-10-2013 Bestemd voor : BRO Boxtel Van : ing. G. Spruijt Paraaf : Projectnummer : 20120469 Betreft : Bergingsberekening Intratuin Deventer te Deventer Aanleiding Op d.d. 25 maart 2013 is

Nadere informatie

Oplegnotitie waterhuishoudingsplan 2012 Bedrijvenpark A1 Bijlage 8b exploitatieplan

Oplegnotitie waterhuishoudingsplan 2012 Bedrijvenpark A1 Bijlage 8b exploitatieplan Oplegnotitie waterhuishoudingsplan 2012 Bedrijvenpark A1 Bijlage 8b exploitatieplan Gemeente Deventer Opdrachtgever ORB H.J. Laing Datum paraaf Projectleider ORB J.J. van der Woude Datum paraaf Gemeente

Nadere informatie

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Rapportage Code: V16001-029 Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Datum: 16 juni 2016 Referentie: haa / kos Code: V16001-029 Projectgegevens

Nadere informatie

goudstikker - de vries

goudstikker - de vries Constructieve beschouwing Almere Rentmeesterstraat 50 Postbus 10009 1301 AA Almere T (036) 548 34 00 projectnr.: 20164255 betreft: Handboek MO almere@goudstikker.nl opdrachtgever: BPD ERA Contour Ontwikkelings

Nadere informatie

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel.

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel. NOTITIE NUMMER : P11-0455 : ONDERWERP : advies waterhuishouding : DATUM : 17 december 2012 PLAATS : ELST OPGESTELD DOOR : H.W. Boom 1 Algemeen In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken

Nadere informatie

Tunnels. Een waterdicht concept. Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0)

Tunnels. Een waterdicht concept. Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0) Tunnels Een waterdicht concept Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0)488 41 71 11 verkoop@romein.nl www.romein.nl Tunnels van Romein Beton: een waterdicht concept In Nederland worden op

Nadere informatie

I AS. a»->: Uitgangspunten Duikers D-306A, , MEMO. DO-U-DUI-AlG-OOl. Revisiehistorie 1.0. F. Millenaar "" ' R. Krammer ~.r. ~ P..

I AS. a»->: Uitgangspunten Duikers D-306A, , MEMO. DO-U-DUI-AlG-OOl. Revisiehistorie 1.0. F. Millenaar  ' R. Krammer ~.r. ~ P.. I AS MEMO Uitgangspunten Duikers D-306A, 0-3068, 0-307 Revisie 1.0 Auteur bl u: A. Gholizadeh ~A /'. -, Controleur A~ F. Millenaar "" ' Autorisator a»->: R. Krammer ~.r. ~ P.. Datum: 12-10-2015 Team: TM-660:

Nadere informatie

MEMO. (complexnummer 694, 701 en 704) en ter aanvulling 1 woonblok (complexnummer 725) Onderdeel : Sparingen in galerijplaat tbv warmtenet Revisie : 0

MEMO. (complexnummer 694, 701 en 704) en ter aanvulling 1 woonblok (complexnummer 725) Onderdeel : Sparingen in galerijplaat tbv warmtenet Revisie : 0 MEMO Auteur : Esther Bosland Aan : Project : 3 Woonblokken Groenoord Schiedam Doc.nr (complexnummer 694, 701 en 704) en ter aanvulling 1 Onderdeel : Sparingen in galerijplaat tbv warmtenet Revisie : 0

Nadere informatie

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp:

mei principe details incisielaag DO.901 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp: principe details incisielaag architects and planners Schiehavenkade 522 3024 EZ Rotterdam t: +31(0)10 4252222 info@-arch.eu www.-arch.eu Project: Fenix I Projectnr.: 13011 Opdrachtgever: Heijmans Schaal:

Nadere informatie

WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER

WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER Behorend bij: DO en bestek recreatief fietspad Bovenkerkerpolder Voor: Provincie Noord-Holland Directie B&U, unit bodem en groen Mw. ir. G.E. Nap Uitgebracht

Nadere informatie

Ontwerpnotitie Flyover Oost, zonder weg over Annahoeve

Ontwerpnotitie Flyover Oost, zonder weg over Annahoeve Oost, zonder weg over Aan HOV 't Gooi Van T. Kruithof Telefoon 030-2654047 Kenmerk HOV 't Gooi, Flyover Oost zonder WoA, D90-TKR-KA-1300068 Projectnummer RM000813 Onderwerp HOV 't Gooi, Flyover oost zonder

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen

Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen Rapport Vlaams Nederlandse Scheldecommissie Pagina 83 van 88 MEMO Project : [Nieuwe Zeelsluis Terneuzen] Onderwerp : [Damwand wachtplaats westelijke

Nadere informatie

A9 Gaasperdammerweg stand van zaken t.b.v. bijeenkomst AGG. Lammert Postma

A9 Gaasperdammerweg stand van zaken t.b.v. bijeenkomst AGG. Lammert Postma A9 Gaasperdammerweg stand van zaken t.b.v. bijeenkomst AGG Lammert Postma 22 februari 2012 Inhoud presentatie Programma Schiphol Amsterdam Almere Project A9 Gaasperdammerweg stand van zaken Bouwfasering

Nadere informatie

MFG 70. Bouwputten. HRO theorie MFG 70 1

MFG 70. Bouwputten. HRO theorie MFG 70 1 MFG 70 Bouwputten HRO theorie MFG 70 1 Ondiepe bouwput Ontgraving met taluds en bemaling HRO theorie MFG 70 2 Voorbeeld van verschillende grondwaterregimes open water zand klei zand HRO theorie MFG 70

Nadere informatie

I AS. Hemelwaterafvoer KW 013. Ontwerprapport A9GDW-DOC Patrick van Os. Projectfase. Definitief Ontwerp. Activiteittyp'e. Ontwerp.

I AS. Hemelwaterafvoer KW 013. Ontwerprapport A9GDW-DOC Patrick van Os. Projectfase. Definitief Ontwerp. Activiteittyp'e. Ontwerp. I AS Ontwerprapport Hemelwaterafvoer KW 013 Revisie Autorisator Patrick van Os DO-B-K13-ALG-004 Projectfase m Definitief Ontwerp Objecten Activiteittyp'e OBJ-000182 Ontwerp Segment - Werkpakket WP-25 VRIJGEGEVEN

Nadere informatie

740 stalen onderhoudstrap tbv toegang tot het dak afsluitbaar dmv een deur verdieping bordes 60.

740 stalen onderhoudstrap tbv toegang tot het dak afsluitbaar dmv een deur verdieping bordes 60. 740 stalen onderhoudstrap tbv toegang tot het dak afsluitbaar dmv een deur DO5.03 raam techniekruimte vv glas met translucente folie kleur ntb : grijs (midden) 3085 1000 3825 1600 921 trappenhuis kokerprofielen

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Dijkdoorvoer en overkluizing tankput H43 even. 24 december 2015 Versie 1.0

Aanvraag omgevingsvergunning Dijkdoorvoer en overkluizing tankput H43 even. 24 december 2015 Versie 1.0 Aanvraag omgevingsvergunning Dijkdoorvoer en overkluizing tankput H43 even 24 december 2015 Versie 1.0 i Documenttitel Aanvraag omgevingsvergunning dijkdoorvoer en overkluizing tankput H 43 even Status

Nadere informatie

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten

Nieuwbouw Bio-massa Opslag Schagen, Constructieve uitgangspunten Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw Bio-massa Opslag Constructieve uitgangspunten

Nadere informatie

Herontwikkeling Zoeterwoudsesingel 34, Leiden Notitie fundering herstel

Herontwikkeling Zoeterwoudsesingel 34, Leiden Notitie fundering herstel Pieters Bouwtechniek Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft 015-2190300 Postbus 1047 2600 BA Delft info@pbt-delft.nl www.pietersbouwtechniek.nl Herontwikkeling Notitie fundering herstel Opdrachtgever: Architect:

Nadere informatie

Investeringsproject 6 Bruggen

Investeringsproject 6 Bruggen Investeringsproject 6 Bruggen Kanaal Omval-Kolhorn 18-01-2017 Bewonersavond verbouw Leier-, Wester-, Bomer-, Scheiders- en Mientbrug 1 Stap 0 Verwijderen begroeiing naast de brug Vrijgraven ankers oeverbescherming

Nadere informatie

GEVEL ISOLERENDE ELEMENTEN VILTON MURA

GEVEL ISOLERENDE ELEMENTEN VILTON MURA Productomschrijving De Vilton MURA is een dakrandopstand geschikt voor metselwerk buitenspouwbladen, waarmee de ideale dakopstand gemaakt kan worden. De Vilton MURA is een prefab dakrandopstand van EPS100

Nadere informatie

Memo Amsterdam, 20 juni 2016

Memo Amsterdam, 20 juni 2016 Van Bekkum Hans Reijersen van Buuren Wiekenweg 53 3815KL Amersfoort Memo Amsterdam, 20 juni 2016 Loots Grondwatertechniek Pedro de Medinalaan 1B 1086XK Amsterdam Tel: +31 653392188 Mail: info@lootsgwt.com

Nadere informatie

funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies

funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies funderingsysteem afhankelijk van sondering en geotechnisch advies MATEN I.H.W. CONTROLEREN! - kruipluiken volgens opgave architect ter uitwerking vloerleverancier. - bijlegwapening conform funderingstekening

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Eerste nota van inlichtingen ten behoeve van de inschrijving voor de aanbesteding van de opdracht Beekherstel Ter Apel Noord. Door de Opdrachtgever worden de volgende aanvullingen

Nadere informatie

Bergingsberekeningen en controle afvoercapaciteit Plangebied Haatland

Bergingsberekeningen en controle afvoercapaciteit Plangebied Haatland Bergingsberekeningen en controle afvoercapaciteit Plangebied Haatland Definitief Gemeente Kampen Grontmij Nederland bv Zwolle, 29 november 2005 @ Grontmij 11/99014943, rev. d1 Verantwoording Titel : Bergingsberekeningen

Nadere informatie

PLAAT SLEUF GROEP 1: BRUGGEN. bruggen van deze groep doorsnijden de aanloophellingen

PLAAT SLEUF GROEP 1: BRUGGEN. bruggen van deze groep doorsnijden de aanloophellingen 41 GROEP 1: BRUGGEN aliseerd) bruggen van deze groep doorsnijden de aanloophellingen immers steeds bepalend geweest voor de hoogteligging van de boven- van de eerste groep wordt in de verf gezet door bij

Nadere informatie

Haak om Leeuwarden Midden + onderdoorgangen Westelijke invalsweg

Haak om Leeuwarden Midden + onderdoorgangen Westelijke invalsweg Haak om Leeuwarden Midden + onderdoorgangen Westelijke invalsweg Geolock foliewand als verticaal afsluitende voorziening P.G. van Duijnen (Huesker, voorheen Mobilis) H.A. de Jong (Mobilis) A.P. de Lange

Nadere informatie

REC Harlingen LUCO. Pieters Bouwtechniek Almere B.V. Flevostraat 8 1315 CC Almere. REC Harlingen projectleider : ing. M.D Hulter

REC Harlingen LUCO. Pieters Bouwtechniek Almere B.V. Flevostraat 8 1315 CC Almere. REC Harlingen projectleider : ing. M.D Hulter Pieters Bouwtechniek Almere B.V. Flevostraat 8 1315 CC Almere Tel.: 036 530 52 99 Fax: 036 540 35 49 E-mail: pbt.almere@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl REC Harlingen LUCO paraaf : project

Nadere informatie

mei principe details interieur DO.904 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp:

mei principe details interieur DO.904 1:5 / 1:10 Principe Details Fenix I Heijmans 01.11.2014 Projectnr.: Project: Opdrachtgever: Schaal: Onderwerp: principe details interieur architects and planners Schiehavenkade 522 3024 EZ Rotterdam t: +31(0)10 42222 info@-arch.eu www.-arch.eu Project: Fenix I Projectnr.: 13011 Opdrachtgever: Heijmans Schaal: 1:5

Nadere informatie

STATISCHE BEREKENING. Datum: 14 maart Funderingsplaat op palen t.b.v. opslag tanks. Projekt nr: Hornweg AN Amsterdam

STATISCHE BEREKENING. Datum: 14 maart Funderingsplaat op palen t.b.v. opslag tanks. Projekt nr: Hornweg AN Amsterdam STATISCHE BEREKENING Datum: 14 maart 2016 Bouwplan: Funderingsplaat op palen t.b.v. opslag tanks Projekt nr: 15113 V.r.v.: ChainCraft BV Hornweg 61 1044 AN Amsterdam Alle werkzaamheden worden uitsluitend

Nadere informatie

paalgegevens paalgegevens constructie-adviesbureau S3 b.v. INHEINIVO 19.00M- N.A.P. t.b.v. palen 220x220mm Prefab Palen staat Inheidiepte tov NAP

paalgegevens paalgegevens constructie-adviesbureau S3 b.v. INHEINIVO 19.00M- N.A.P. t.b.v. palen 220x220mm Prefab Palen staat Inheidiepte tov NAP Prefab Palen staat OORSN (paalcode a) Paalmerk Paalafmeting Paalbelasting fhak hoogte tov Peil Paalcode Inheidiepte tov NP bk.paal tov NP Paallengte antal a 0x0mm 0 kn 00 a 000 00 00 b.k. b.k. paal i.h.w.

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 2: beschotting aangebracht voorafgaand aan de uitgraving a. Typering van het systeem Beschoeiing, bestaande uit verticale profielen (figuur 1) en beschotting, die

Nadere informatie

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid 10 februari 2012 Versie 1.1 Projectnummer 6444 Status: Concept In het najaar van 2011 werd in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer een nieuw hoofdstructuurplan opgezet

Nadere informatie

V HWA. // opdrachtgever dhr. Mesman. // fase technisch ontwerp

V HWA. // opdrachtgever dhr. Mesman. // fase technisch ontwerp w RENOOI beton zand cement vloer dragende binnenwand baksteen binnenwand hout hardhout isolatie metaal gips lichtpunt plafond buiten lichtpunt (grondspot) dubbele schakelaar enkele schakelaar dubbele wandcontactdoos

Nadere informatie

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam.

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam. A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind 1 De combinatie: A4all Amsterdam Antwerpen 2 1 A4 Delft - Schiedam 3 Geschiedenis A4 Delft Schiedam

Nadere informatie

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Leiden Ringweg Oost Bouwfasering Sumatrabrug Opdrachtgever Gemeente Leiden Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Utrecht, 10 mei 2012 Definitief

Nadere informatie

Diepte [mm] (spouw < 170 mm)

Diepte [mm] (spouw < 170 mm) Productomschrijving De Vilton MURA XL is een verhoogde dakrandopstand tot 120 cm, geschikt voor metselwerk buitenspouwbladen, waarmee de ideale dakopstand gemaakt kan worden. De Vilton MURA XL is een prefab

Nadere informatie

Perceel 2, kunstwerk 14D39, 14D40 en 14D41; grondwerken en bouwputten; rioleringen en putten; funderingstechnieken; betonwerken; staalconstructies en

Perceel 2, kunstwerk 14D39, 14D40 en 14D41; grondwerken en bouwputten; rioleringen en putten; funderingstechnieken; betonwerken; staalconstructies en AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie NoordHolland Ceylonpoort 5, na 1 feb. 2013; Houtplein 33, 2012 DE, Haarlem, 2037 AA Haarlem ( Nederland ) Ter attentie van:

Nadere informatie

Combiplan Nijverdal. Martijn Takken 6 November 2014

Combiplan Nijverdal. Martijn Takken 6 November 2014 Combiplan Nijverdal Martijn Takken 6 November 2014 1 Volker InfraDesign Het Interne integrale ontwerpbureau voor de infrasector van VolkerWessels en voor Volker Construction International / Volker Stevin

Nadere informatie

BA DETAILS & BA STAALSTAAT

BA DETAILS & BA STAALSTAAT BA -04-01-DETAILS & BA-05-01-STAALSTAAT Tekening Details & Staalstaat - - - Getekend Gerard Burger, Annemarie Moen Formaat A3 Status Definitief Projectgegevens Projectnummer 09.038-LUMC-SIR Opdrachtgever

Nadere informatie

WELKOM. Oeververvanging Vaarweg Gouwe T9 west Alphen - Gouda. Informatieavond locatie 1 en 2 16 november 2017 Flora Boskoop

WELKOM. Oeververvanging Vaarweg Gouwe T9 west Alphen - Gouda. Informatieavond locatie 1 en 2 16 november 2017 Flora Boskoop WELKOM Oeververvanging Vaarweg Gouwe T9 west Alphen - Gouda Informatieavond locatie 1 en 2 16 november 2017 Flora Boskoop Oeververvanging Vaarweg Gouwe T9 west Alphen - Gouda Taco de Boer Technisch adviseur

Nadere informatie

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie.

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Algemeen: Op de tekeningen staat ook een aanbouw (bijkeuken) en veranda aan de achterzijde van de woning.

Nadere informatie

Piekresultaten aanpakken op platen in Scia Engineer

Piekresultaten aanpakken op platen in Scia Engineer Piekresultaten aanpakken op platen in Scia Engineer Gestelde vragen en antwoorden 1. Kan er ook een webinar gegeven worden op het gebruik van een plaat met ribben. Dit voorstel is doorgegeven, en al intern

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Onderdoorgang Rijksstraatweg Ridderkerk Projectteam Oriol Casas Cancer / Maikel Waterdrinker / Stephan Nierop / Edu Lamtara / Leander Rispens Opdrachtgever Hegeman, Nieuw Reijerwaard Ontwerp 2016 De Rijksstraatweg

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1575345. 40 appartementen Godelindehof, Loosdrecht. Uw referentiecode 1178

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1575345. 40 appartementen Godelindehof, Loosdrecht. Uw referentiecode 1178 Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2014.01 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1575345 Aanvraagnaam 40 appartementen Godelindehof, Loosdrecht

Nadere informatie

De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg.

De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg. Opdrachtgever: Onderwerp: gemeente Midden-Delfland Aanpassing kruising Rijksstraatweg I Zuidhoornseweg Datum: juli 205 Inleiding. De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg.

Nadere informatie

Museum De Lakenhal te Leiden

Museum De Lakenhal te Leiden Project Museum De Lakenhal te Leiden Ordernummer 8536 Opdrachtgever Gemeente Leiden Rapportnummer 001 Omschrijving Fase Constructieve omschrijving ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning van de

Nadere informatie

NHC Singelborch te Utrecht. Datum 20 januari 2011

NHC Singelborch te Utrecht. Datum 20 januari 2011 over NHC Singelborch te Utrecht Datum 20 januari 2011 Inhoud Het afvijzelen van een vloerveld met een oppervlak ca 1.500 m2 over een hoogte van 415 mm in Singelborch te Utrecht. 1. Vijzelen, waarom? 2.

Nadere informatie

Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het!

Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het! Keuken procedure Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het! Binnenkort gaat u een keuken voor uw nieuwe huis uitzoeken. Deze mag u zelf samenstellen in de door ons geselecteerde projectshowroom.

Nadere informatie

Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht

Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht Pagina 1 van 15 Plan Den Briel Blokken B en D Papendrecht Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling B.V. Werknummer: W173 Datum rapport: 15 december 2014 Documentstatus versie datum status auteur 1 15-12-2014 definitief

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving a. Typering van het systeem Beschoeiing, bestaande uit verticale profielen (figuur 1), die geplaatst worden voor

Nadere informatie

Gegevens op tekening volgens NEN 3870 tekenwerk beton constructies

Gegevens op tekening volgens NEN 3870 tekenwerk beton constructies Gegevens op tekening volgens NEN 3870 tekenwerk beton constructies Inhoudsopgave: pagina 1 Voorblad pagina 2 Inhoudsopgave pagina 3 Afwerktekens pagina 4 Receptbepaling prefab pagina 5 Hijsvoorschriften

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand)

Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand) Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand) a. Typering van het systeem Door het snijdend in elkaar uitvoeren van primaire en secundaire palen is het mogelijk om een

Nadere informatie

2 APR Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Enexis Netbeheer B.V. Datum Betreft

2 APR Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Enexis Netbeheer B.V. Datum Betreft > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Enexis Netbeheer B.V. Directoraat-generaal Klimaat en Energie Directie Warmte en Ondergrond Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Datum Betreft

Nadere informatie

Dijkversterking Den Oever. Algemene informatiebijeenkomst 26 februari

Dijkversterking Den Oever. Algemene informatiebijeenkomst 26 februari Dijkversterking Den Oever Algemene informatiebijeenkomst 26 februari 2016 www.hhnk.nl/dijkdenoever Programma Algemeen Technische aspecten Omgevingsaspecten Vragen Algemeen (1) Doelstelling vandaag: Toelichting

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

Memo. Inhoudsopgave. Onderwerp: Deksloof damwand gemaal Kamperveen. Engbert van der Weide. Datum: Documentnummer: IJD

Memo. Inhoudsopgave. Onderwerp: Deksloof damwand gemaal Kamperveen. Engbert van der Weide. Datum: Documentnummer: IJD Memo Onderwerp: Deksloof damwand gemaal Kamperveen Aan: Opsteller: Engbert van der Weide Pieter Schoutens Datum: 18-10-2016 Documentnummer: IJD-013265 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten...

Nadere informatie

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM Kenmerk: IBZ7340 Versie: definitief versie A Datum: 1 mei 2017 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Uit te voeren werkzaamheden...

Nadere informatie

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Project: Amsterdamsestraatweg 20 Halfweg Opdrachtgever: Architect: Onderdeel: Badhoeve Projectontwikkeling BV Postbus 40 1170 AA Badhoevedorp Tel 020 6595657 Kentie

Nadere informatie

Nieuwbouw brouwerij de 7 deugden te Amsterdam Sloten

Nieuwbouw brouwerij de 7 deugden te Amsterdam Sloten Nieuwbouw brouwerij de 7 deugden te Amsterdam Sloten Constructieve omschrijving en uitgangspunten t.b.v. de bouwaanvraag Ordernummer : 9200 Rapportnummer : 9200-CO-01 Datum : 22 juli 2016 Opdrachtgever

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Variantenstudie geluidsscherm Velserbroek economisch voordelig geluidsscherm in een groen landschap. voor Gemeente Velsen - door ipv Delft - Mei 2014

Variantenstudie geluidsscherm Velserbroek economisch voordelig geluidsscherm in een groen landschap. voor Gemeente Velsen - door ipv Delft - Mei 2014 Variantenstudie geluidsscherm Velserbroek economisch voordelig geluidsscherm in een groen landschap voor Gemeente Velsen - door ipv Delft - Mei 2014 NOOT Na de opleveringsdatum in mei van deze alternatievenstudie

Nadere informatie

Fietstunnel Hamburgerbroek

Fietstunnel Hamburgerbroek Fietstunnel Hamburgerbroek Definitief Ontwerp patroon linkerzijde type tunnelelement: B C C C A C C A A C C A B patroon rechterzijde 29-11-2010 concept 1 de tunnel maakt deel uit van een glooiend landschap

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap N8 Varsseveld-Enschede Projectteam Oriol Casas Cancer / Maikel Waterdrinker / Lucia Longoni / Domenico Evangelista / Sebastian Montenegro / Laurien Korst / Anna Giulia Gregori i.s.m. Reef en Geonius Opdrachtgever

Nadere informatie

SHERATON AMSTERDAM SCHIPHOL Herberekening dakvloer i.v.m. deursparingen dragende wanden 12 MEI 2016

SHERATON AMSTERDAM SCHIPHOL Herberekening dakvloer i.v.m. deursparingen dragende wanden 12 MEI 2016 Herberekening dakvloer i.v.m. deursparingen dragende wanden 12 MEI 2016 Contactpersonen IR. M. (MEINT) SMITH Senior Ontwerper / Projectleider T +31646158726 M +31646158726 E meint.smith@arcadis.com Arcadis

Nadere informatie

Vraag en antwoord 2 februari 2017

Vraag en antwoord 2 februari 2017 Vraag en antwoord 2 februari 2017 1. Algemeen 1.1. Mag er in de tuin een tuinhuisje gebouwd worden? Tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Sommige bouwwerken zijn vergunningsvrij, de bebouwingsmogelijkheden

Nadere informatie

uw kenmerk : : Kostenindicatie P2deck Geachte heer,

uw kenmerk : : Kostenindicatie P2deck Geachte heer, kenmerk : uw kenmerk : Onderwerp datum: 15-09-2011 : Kostenindicatie P2deck Geachte heer, Naar aanleiding van jou vraag per e-mail van 8 september 2011 stuur ik je hierbij een kosten indicatie voor de

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

11 oktober 2012 W2.4: Constructieve aspecten van transformatie. Imagine the result

11 oktober 2012 W2.4: Constructieve aspecten van transformatie. Imagine the result 11 oktober 2012 W2.4: Constructieve aspecten van transformatie Imagine the result Wie zijn wij? Jeroen Bunschoten Senior adviseur bouwregelgeving ARCADIS Nederland BV Gerard van Engelen Senior adviseur

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht Constructief advies Gemeente Papendrecht Urgentierapport verkeersbrug Jan Steenlaan (KW-nr. 1056)

Gemeente Papendrecht Constructief advies Gemeente Papendrecht Urgentierapport verkeersbrug Jan Steenlaan (KW-nr. 1056) Gemeente Papendrecht Constructief advies Gemeente Papendrecht Urgentierapport verkeersbrug Jan Steenlaan (KW-nr. 1056) INNI140138-RAP-0001 Iv-Infra b.v. i Opdrachtgever: Gemeente Papendrecht Projectnummer

Nadere informatie

Schöck Isokorb type QS 10

Schöck Isokorb type QS 10 Schöck Isokorb type Schöck Isokorb type 10 Inhoud Pagina Bouwkundige aansluitsituaties 152 Afmetingen 153 Kopplaat staalconstructie/bijlegwapening 154 Capaciteiten/Voegafstanden/Inbouwtoleranties 155 Inbouwhandleiding

Nadere informatie

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode )

Van toepassing zijnde voorschriften ( Eurocode ) Project : Nieuwbouw De Hoofdstad te Amsterdam Ordernummer : 9317 Onderdeel : Constructie omschrijving tbv aanvraag omgevingsvergunning Opdrachtgever : Stichting Cordaan Architect : Tangram Architekten

Nadere informatie

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51)

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) WERKNUMMER 2007-05. DATUM 12 februari 2008 KORTE OMSCHRIJVING VAN HET WERK Het werk bestaat uit het verbouwen van de begane grond van een winkelruimte

Nadere informatie

Technische bepalingen en werkbeschrijving

Technische bepalingen en werkbeschrijving Technische bepalingen en werkbeschrijving 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 Vloer-, wand- en dakelementen 24.52.20-a Ruwbouw stelwerk houten elementen, houten wandelement 0. Ruwbouw stelwerk houten elementen

Nadere informatie

Van Hogendorpplein te Goirle

Van Hogendorpplein te Goirle VAN WANROOIJ - VAN SCHIJNDEL Van Hogendorpplein te Goirle Waterhuishouding hemelwater Projectnummer: 0551 17 maart 2009 Colofon Opdrachtgever: Project: Van Wanrooij - Van Schijndel Van Hogendorpplein te

Nadere informatie

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies DEFINITIEF ONTWERP 21-12-2013 Situatie Perceel bestaande schuur verwijderen en afvoeren Sloop bestaande berging Fotoblad bestaand nieuw Begane Grond 1:100 dubbele deuren donkergrijs met bovenraam conform

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

duikerconstruc Duikerconstructies altijd een slim idee

duikerconstruc Duikerconstructies altijd een slim idee duikerconstruc Duikerconstructies altijd een slim idee Introductie Van standaard tot maatwerkoplossingen Martens prefab beton heeft een jarenlange ervaring in het produceren van rechthoekige duikerelementen.

Nadere informatie

NOT a 12 september 2013 Water Bij elke ruimtelijke ontwikkeling is het opstellen van een waterparagraaf verplicht gesteld, mede in relatie

NOT a 12 september 2013 Water Bij elke ruimtelijke ontwikkeling is het opstellen van een waterparagraaf verplicht gesteld, mede in relatie NOT01-0252596-01a 12 september 2013 Water Bij elke ruimtelijke ontwikkeling is het opstellen van een waterparagraaf verplicht gesteld, mede in relatie tot de watertoets. In deze notitie wordt verwoord

Nadere informatie

Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken

Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken 17 juni 2015 Dirk Andeweg (Brabotech) Klaus Ueckert (Maurer Söhne) Frank van Beek (Rijkswaterstaat GPO) Arno Leegwater (Smits Neuchâtel

Nadere informatie

V&V. Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1

V&V. Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1 V&V Bijlage 21 bij besluit 2016/1875-V1 Statische Berekening Herontwikkeling Heilig Hart-Kerk 'APPARTEMENTEN' a/d Baronielaan te Breda Werknummer : 13-10330 Onderdeel B : Globale krachtsafdracht Nieuwbouw

Nadere informatie

Afbeelding 2.1 Bovenaanzicht

Afbeelding 2.1 Bovenaanzicht Afbeelding 2.1 Bovenaanzicht Schijven - de vier schijven zijn omgekeerd even lang. De schijven 2+3 zijn tussen de 18 m en 22 m lang, en schijven 1+4 zijn tussen de 22 m en 26 m lang; - schijf 2 is altijd

Nadere informatie

Papierloos bouwen. Bijlage VII Pilot. Afstudeeronderzoek bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling Door Ramon Bos & Jelle Verschuren

Papierloos bouwen. Bijlage VII Pilot. Afstudeeronderzoek bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling Door Ramon Bos & Jelle Verschuren Papierloos bouwen 2014 Bijlage VII Pilot Afstudeeronderzoek bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling Door Ramon Bos & Jelle Verschuren Bijlage VII Pilot Inleiding Om de toepassing van het Plug and Play principe

Nadere informatie

adviesbureau Ab Nanninga

adviesbureau Ab Nanninga Wijz. BOUWAANVRAAG (constructiebrief op hoofdlijnen gew d.d. 18-09-2015) Project Nieuwbouw woning fam. Niezen Kaatsweg 3 te Roderesch Opdrachtgever Dhr. Niezen en mevr. Bos Ontwerp Kwint architecten Groningen

Nadere informatie

Rijksvastgoedbedrijf Product Informatieblad ; Klimvoorziening; vaste trap vast verankerd versie 3.0

Rijksvastgoedbedrijf Product Informatieblad ; Klimvoorziening; vaste trap vast verankerd versie 3.0 1. Beschrijving: 1.1 Algemeen Onder een vaste wordt een rechte steek verstaan welke als toegangsverschaffer dient van maaiveld naar een dak / object of van een dak naar een dak / object. De vast verankerde

Nadere informatie