Handleiding Drone PreFlight. Versie 1.04 Mei 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Drone PreFlight. Versie 1.04 Mei 2015"

Transcriptie

1 Handleiding Drone PreFlight Versie 1.04 Mei 2015

2 Drone PreFlight Basic & Pro Drone PreFlight is beschikbaar in twee versies, de Basic (gratis) en de Pro (betaalde) versie. Deze handleiding is toepasbaar is op beide varianten. Aan de hand van gekleurde icoontjes zie je welke functies tot de Basic en welke tot de Pro-versie behoren. Basic Pro WebApp Drone PreFlight is ontwikkeld als WebApp. Dit houdt in dat het een applicatie is die binnen je browser draait, op PC, Tablet en Smartphone. Je hoeft dus geen app te installeren of te upgraden, via een simpele link kom je terecht bij de applicatie.

3 Start PC drone.aeret.nl Tablet / Smartphone drone.aeret.nl De WebApp opent in een browser. Let op: De mobiele variant heeft een andere layout dan de pc-variant. De data die getoond wordt is wel identiek. Een korte handleiding voor de mobiele variant komt spoedig. Problemen na je ios update? Gebruik deze link.

4 Startscherm De basis van Drone PreFlight zijn twee landsdekkende, hoge resolutie kaarten. Men kan hiermee inzoomen tot straatniveau, zoeken op postcode of adres. Op deze kaarten kun je informatie visualiseren. Deze informatie is onderverdeeld in vijf groepen en loopt van macro tot microniveau. Kaarten Luchtruim Omgeving Meteo Custom Layers (Pro)

5 Basiskaarten Klik op de + voor de groep Kaarten. Hier kun je kiezen tussen Achtergrondkaart en Luchtfoto Inzoomen doe je met muisscrollen, linkermuisknop sleep je de kaart. Tevens kun je zoeken op postcode of adres.

6 Luchtruim - CTR CTR is een afkorting van Control Region. Dit is een gebied rondom een luchthaven en wordt beheerd door de luchtverkeersleiding. Voor drones is het nu verboden zich in deze gebieden te bevinden. Door in te zoomen op de kaart is duidelijk zichtbaar waar de CTR begint. Een klik op het gebied toont een pop-up met informatie. Met de slider kun je de transparantie van de CTR veranderen.

7 Luchtruim - ATZ ATZ: Aerodrome Traffic Zone. Dit is een klein gebied rond een luchthaven (vaak in een militaire CTR) dat bescherming biedt aan startende en landende vliegtuigen. Door in te zoomen op de kaart is duidelijk zichtbaar waar de ATZ begint. Een klik op het gebied toont een pop-up met de naam en informatie. Met de slider kun je de transparantie van de ATZ veranderen.

8 Luchtruim - EHP EHD EHR In het NL luchtruim bevinden zich verschillende gebieden waar je niet zo maar mag vliegen. Bijvoorbeeld Huis ten Bosch en het Binnenhof. Deze gebieden hebben de status EHP (prohibited), EHD (dangerous) of EHR (restricted). Lees altijd de NOTAM s voor het wel of niet actief zijn van deze gebieden. Overzicht In Drone PreFlight worden alleen de EHP EHD EHR getoond die relevant zijn voor Drone-operators. Zo staat bijvoorbeeld EHD05A met FL 660FL 285 niet afgebeeld.

9 Nav. Waarschuwing De Navigatie Waarschuwing toont de AIR NAVIGATION OBSTACLES (Height 328 ft AGL or higher) uit het AIS. Dit zijn ruim 300 hoge objecten die je kunt tegenkomen in de lucht, zoals schoorstenen, windmolens, antennes etc. Omdat sommige objecten snel over het hoofd worden gezien vanaf alleen een luchtfoto, zijn deze extra gemarkeerd met oranje bolletjes. In een van de komende updates worden deze bolletjes verrijkt met extra data zoals hoogte en type object.

10 Luchtruim - Jaarlijkse sluiting Jaarlijks zijn er enkele vaste luchtruimsluitingen. Deze zijn te visualiseren door de laag te activeren. Een klik op een van deze gebieden levert extra informatie op.

11 Luchtruim - Laagvlieggebieden Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Militaire vliegtuigen en helikopters doorkruisen daarvoor dagelijks het luchtruim. Deze gebieden zijn zichtbaar onder de laag laagvlieggebieden en laagvliegroutes. De gebieden zijn oranje en de routes zijn blauw. Als je op een van deze gebieden klikt verschijnt een popup met de betreffende naam en hoogtes waarop gevlogen wordt.

12 Luchtruim - Aerodromes Het vliegen met een drone in de buurt van een Aerodome (luchthaven) is uit den boze. De laag Aerodromes visualiseert de locaties. Als je op een van deze punten klikt verschijnt extra informatie. Heliports Deze laag geeft de locaties aan van alle heliports. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt door trauma-helikopters.

13 Luchtruim- Forced Landing Sim. Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Deze laag geeft de gebieden aan die vallen onder Forced Simulation Landing Aera. Dit zijn gebieden waar de bemande luchtvaart noodlandingen oefent (bijv. door motorstoring). Vliegtuigen kunnen hier tot 100 voet zakken.

14 Omgeving- Gemeente / Prov. In Drone PreFlight zijn snel alle Provincie- en Gemeentegrenzen te visualiseren. Klik op een van de vlakken om de naam van het betreffende gebied op te vragen.

15 Omgeving - Natura 2000 Natura 2000 is de benaming voor een Europees netwerk van natuurgebieden waarin belangrijke flora en fauna voorkomen. Bij het uitvoeren van een drone-vlucht kan er een beperking zijn voor bijvoorbeeld landen of opstijgen in een van deze gebieden.

16 Omgeving- Panden Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Om de performance snel te houden is deze laag beschikbaar vanaf een bepaald ingezoomd niveau. Er verschijnen grijze vlakken over de bebouwing /panden. Als je hierop klikt verschijnt de bijbehorende inforamtie van dit pand.

17 Omgeving- Panden Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Buffer Tevens is het mogelijk om een buffer om panden te maken, om bijvoorbeeld een bepaalde veiligheidsmarge te definieren. Selecteer de laag panden, klik op een pand. De popup verschijnt. In deze pop-up kies voor het tabblad selectie en definieer hier de grootte van uw buffer.

18 Omgeving- Hoogtebestand Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Deze laag visualiseert in kleur de hoogte van objecten op de kaart. Hiermee zijn objecten zichtbaar die niet meteen opvallen vanaf een luchtfoto (bijvoorbeeld hoogspanningskabels of windturbines). Tevens kan je op de kaart klikken en de bijbehorende hoogte verschijnt in een popup. De hoogte is in meters boven zeeniveau [AMSL].

19 Meteo - Wind [m/s] Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Deze laag geeft de actuele windkracht aan in meters per seconde [m/s]. Deze informatie komt van het KNMI dat in Nederland 33 automatische weerstations beheert. De data wordt elke 10 minuten ververst en geeft in kleur en waarde de windkracht in m/s aan.

20 Meteo - Windvectoren Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Deze functie geeft de actuele windrichting als vector aan. Deze worden als pijltjes op de kaart geplot. Tevens representeren de kleuren ook windsterkte. Men kan inzoomen tot straatniveau.

21 Meteo - Neerslag Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Deze functie geeft de actuele neerslag weer. Deze informatie wordt opgehaald van het KNMI en wordt elke 10 minuten ververst.

22 Custom Layers Deze functie is alleen beschikbaar in Drone PreFlight Pro. Dit zijn data lagen toegespitst bepaalde thema s zoals inspectie. De huidige lagen die beschikbaar zijn: - Alle Windturbines in NL - Alle Hoogspanningsmasten in NL

23 Disclaimer Disclaimer: Deze datasets zijn met grote zorg samengesteld. Alle gebruikte bestanden zijn van hoge kwaliteit. Desondanks kunnen de kaarten onjuistheden bevatten. Aan deze kaartbladen kunnen geen rechten worden ontleend. De kaartmaker kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden over eventuele schade opgelopen door het gebruik van deze data. Raadpleeg voor dat je gaat vliegen daarom ook altijd de officiele bronnen zoals: ICAO Luchtvaartkaart AIS netherlands IL&T De teksten, afbeeldingen en videos van Aeret Drone PreFlight mogen niet zonder voorafgaande toestemming worden gekopieerd of gewijzigd, of op enigerlei andere wijze worden gebruikt.

24 Contact Voor al uw vragen of opmerkingen verzoeken wij u via onderstaande gegevens contact op te nemen. Wij zijn natuurlijk ook bereikbaar via de onderstaande social media kanalen. Aeret IT drone@aeret.nl Social Media Twitter Facebook LinkedIn Google Plus YouTube

DRONE PREFLIGHT PRO. Een goede voorbereiding draagt bij aan het veilig uitvoeren van een dronevlucht

DRONE PREFLIGHT PRO. Een goede voorbereiding draagt bij aan het veilig uitvoeren van een dronevlucht Een goede voorbereiding draagt bij aan het veilig uitvoeren van een dronevlucht DRONE PREFLIGHT PRO Drone PreFlight Pro, gebouwd door en voor drone-operators, is een online platform met alle relevante

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Via de website kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken.

Via de website   kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken. Webtrak 1 HANDLEIDING Start pagina WebTrak Zowel de civiele- als de militaire vliegbewegingen zijn op WebTrak te volgen. De gegevens moeten een aantal bewerkingen ondergaan voordat het systeem ze zichtbaar

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Luchtruim. (H) Special VFR Helikopters. Tot 3500 ft AMSL is er vrije hoogtekeuze (ICAO 3000 ft AGL) daarboven moet volgens het kruishoogtesysteem

Luchtruim. (H) Special VFR Helikopters. Tot 3500 ft AMSL is er vrije hoogtekeuze (ICAO 3000 ft AGL) daarboven moet volgens het kruishoogtesysteem Inhoud 1 Bewijzen van Bevoegdheid en Ratings... 7 1.1 Brevetten... 7 1.2 Ratings en Endorsements... 10 1.3 Vliegerlogboek... 13 1.4 Medische verklaring... 14 2 Luchtvaartuigen... 16 2.1 Definitie... 16

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info:

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info: Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0.3 Handleiding versie 2018-02 Meer info: www.sdu.nl/stapp 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Op uw mobiel of tablet

Nadere informatie

Stap 1: Open de browser Open uw browser op het toestel. toestel (zie rode cirkel). 1 van GoOV

Stap 1: Open de browser Open uw browser op het toestel. toestel (zie rode cirkel). 1 van GoOV Handleiding app installeren en updaten Laatst bijgewerkt op: 18-05-16 Deze handleiding laat u zien hoe de app kunt installeren en updaten. Let op: de schermen kunnen er mogelijk iets anders uitzien afhankelijk

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie 2018-01 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Welkom bij Stapp Met de Sdu Tijdschriften App (Stapp)

Nadere informatie

RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding KMO Solutions

RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding KMO Solutions RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding 2016 KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Over deze handleiding 4 Hoofdstuk 2 Regis't APP 5 2.1 Voorwaarden voor gebruik... 5 2.1.1... Mogelijkheden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer Datum 29 september 2017 Status Definitief versie 1.0 RWS Ongeclassificeerd DEFINITIEF Gebruikershandleiding NAPinfo viewer 29 september

Nadere informatie

het Nederlandse luchtruim indeling regels en voorschriften

het Nederlandse luchtruim indeling regels en voorschriften het Nederlandse luchtruim indeling regels en voorschriften De informatie in dit document is bedoeld voor piloten die het schermvliegen beoefenen. Voor piloten van andere luchtvaartuigen zijn in een veel

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ)

INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ) INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ) Zie ook: https://english.ilent.nl/themes/r/rpas---remotely-piloted-aircraft-systems-drones 1.

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 Datum 9 augustus 2016 Status Definitief versie 1.0 Inhoud Inleiding 3 1 Te beginnen 4 2 Starten en basisfuncties 5 2.1 Algemeen 5 2.1.1

Nadere informatie

Organisaties. 3 Nationale en Internationale organisaties. 3.1 Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Toezicht. Schorsing.

Organisaties. 3 Nationale en Internationale organisaties. 3.1 Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Toezicht. Schorsing. Inhoud 1 Bewijzen van Bevoegdheid en Ratings... 7 1.1 Brevetten... 7 1.2 Ratings en Endorsements... 10 1.3 Vliegerlogboek... 13 1.4 Medische verklaring... 14 2 Luchtvaartuigen... 16 2.1 Definitie... 16

Nadere informatie

Gebruik maken van een Geopunt-mini-kaart v3.1

Gebruik maken van een Geopunt-mini-kaart v3.1 Gebruik maken van een Geopunt-mini-kaart v3.1 Document versie 1.0 1 1. Doelstelling Via een aantal Geopunt-kaarttoepassing kan je kaarten, interessante plaatsen en een aantal andere functionaliteiten van

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Inleiding. Installeren Locatus Online op smartphone of tablet

Inleiding. Installeren Locatus Online op smartphone of tablet Inleiding Locatus ontsluit haar online data op twee manieren: via laptop en pc (Locatus Online) óf via smartphone en tablet (Locatus App). Locatus Online is de uitgebreide variant met downloadoptie. De

Nadere informatie

Handleiding - Vivago Mobile

Handleiding - Vivago Mobile Handleiding - Vivago Mobile Installatie Vivago Mobile applicatie Vereisten Vivago Mobile App : Android Smartphone > Android versie 4.0.3. of hoger Iphone > ios versie 9.0 of nieuwer Download de Vivago

Nadere informatie

Airprint Helirama G.I.S.-Plugin. Functionaliteiten & Handleiding

Airprint Helirama G.I.S.-Plugin. Functionaliteiten & Handleiding Airprint Helirama G.I.S.-Plugin Functionaliteiten & Handleiding Inhoudsopgave Introductie Plugin Helirama s: Lokaal of Gehost? Werkwijze: Helirama s & Plugin Het werkblad De Helirama Abonnementsvormen

Nadere informatie

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN, VERWIJDEREN Met dit werkblad ga je oefenen met het rubriceren van apps, het updaten van apps en het verwijderen van bestanden van je smartphone

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media Android applicatie

Handleiding Glashart Media Android applicatie Handleiding Glashart Media Android applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer, slaapkamer)

Nadere informatie

V 3.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie

V 3.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie V 3.0 Handleiding Glashart Media Android applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Handleiding Bodemverkenner

Handleiding Bodemverkenner Handleiding Bodemverkenner Inhoudsopgave 1 Hoe kan ik lagen aan het kaartbeeld toevoegen?...2 1.1 Kaarten met labels en/of meerdere stijlen...4 1.2 Metadata van een kaartlaag opvragen...4 2 Ik heb een

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelezen het verzoek van het Korps commandotroepen van 30 augustus 2011;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelezen het verzoek van het Korps commandotroepen van 30 augustus 2011; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19943 4 november 2011 Instelling bijzondere luchtverkeersgebieden Purple Windmill 2011-5, tevens vrijstelling minimum

Nadere informatie

Drones in Natuuronderzoek

Drones in Natuuronderzoek Drones in Natuuronderzoek Rob van de Haterd 13 maart 2014 Onbemande luchtvaartuigen (UAS) De term drone wordt vooral militair gebruikt Officiële term is onbemande luchtvaartuigen, oftewel Unmanned Aircraft

Nadere informatie

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken.

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken. Uittekenen van een fietsroute via Bikeplanner.com De eerste voorwaarde om via Bikeplanner (www.bikeplanner.com) een fietsroute uit te tekenen, welke je achteraf ook kan bewaren en op je GPS kan plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hieronder laten wij u in een aantal

Nadere informatie

Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014

Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014 Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014 Tekst, vormgeving en uitgave Gemeente Deventer, Copyright 2014 Gemeente Deventer, Alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave

Nadere informatie

Snelstart. Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android?

Snelstart. Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android? Snelstart Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android? Het updaten van uw android apparaat. Om uw Android telefoon/tablet zo optimaal mogelijk te laten werken, is het noodzakelijk dat u de systeem

Nadere informatie

VEILIGHEIDS REGLEMENT

VEILIGHEIDS REGLEMENT versie 8 VEILIGHEIDS REGLEMENT Algemeen: Modelvliegers vallen onder het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport en de Regeling Modelvliegen van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 2 december

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de benodigde stappen om de Bluetooth

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017-

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017- Veelgestelde vragen 2017- Apps App Centre 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen Apps en widgets Vraag: Wat is het verschil tussen een App en een Widget? A: In Honda Connect De inhoud in de APP-sectie:

Nadere informatie

MG Car Club Regio West. Bert Ewalds

MG Car Club Regio West. Bert Ewalds MG Car Club Regio West Bert Ewalds Versie 1, Maart 2018 1 Inhoud: Pag. 1. Inleiding 2 2.Het laden van een GPX route in My Route App 4 2.1 Het laden van een rit met een Windows of Apple PC 4 2.1.1. Voorbereiden

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Factsheet Lelystad Airport Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Lelystad Airport Schiphol Group ontwikkelt Lelystad Airport tot een luchthaven voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad.

Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad. Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad. Daar dit meestal bij de wedstrijden op de smartphone wordt bekeken en/of ingevuld, worden ook de afbeeldingen overgenomen van een smartphone. Natuurlijk

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn

Nadere informatie

How-to: Maak je eigen basiskaart met de Vector Tile Style Editor

How-to: Maak je eigen basiskaart met de Vector Tile Style Editor How-to: Maak je eigen basiskaart met de Vector Tile Style Editor Sinds kort is er een nieuwe Vector Tile Style Editor beschikbaar voor alle ArcGIS Onlinegebruikers. Met deze editor kunt u de opmaak van

Nadere informatie

Handleiding - Easygis -

Handleiding - Easygis - Handleiding - Easygis - Inhoudsopgave 1. Algemeen Pagina 3 1.1 Inloggen Pagina 3 1.2 Uitloggen Pagina 4 2. Kaart Pagina 5 2.1 Kaart openen Pagina 5 2.2 Hoofdmenu Pagina 6 2.3 Acties Pagina 6 2.4 Zoomen

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd. Eerst worden de functies van de belangrijkste knoppen toegelicht. Daarna wordt aandacht besteed

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Renault R-LINK. Een online multimediasysteem. Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten

Renault R-LINK. Een online multimediasysteem. Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten Renault R-LINK Een online multimediasysteem Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten Een unieke ervaring Intuïtief en online Maak optimaal gebruik van uw tablet en

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Stap-voor-stap handleiding Hoe werkt Studiekit?

Stap-voor-stap handleiding Hoe werkt Studiekit? Stap-voor-stap handleiding Hoe werkt Studiekit? Onderdelen en functies van Studiekit Deze uitleg legt stap voor stap uit wat de belangrijkste onderdelen en functies van de Studiekit-app zijn. Als je gelijk

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

BMW i Wallbox Connect Updatehandleiding. Inhoud. Algemeen 4. Het updatebestand downloaden 5

BMW i Wallbox Connect Updatehandleiding. Inhoud. Algemeen 4. Het updatebestand downloaden 5 BMW i Wallbox Connect Updatehandleiding NL Inhoud Algemeen 4 Het updatebestand downloaden 5 Toegang tot de BMW i Wallbox Connect 6 Toegang via het thuisnetwerk 6 Toegang via de Wallbox-hotspot 7 Inloggen

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Manual TV lobby en receptie

Manual TV lobby en receptie Manual TV lobby en receptie 0. WAARVOOR WORDT HET PROGRAMMA GEBRUIKT? 1. LOGIN 2. BEGIN SCHERM 3. Een creatie maken 3.1 Een statische creatie maken 3.2 Een dynamische creatie maken 4. Dynamische creatie

Nadere informatie

Hoe werkt u met een bordboek?

Hoe werkt u met een bordboek? Hoe werkt u met een bordboek? MAXIMALISEER UW LES MET HET BORDBOEK Als u een bordboek opent, ziet u het beginscherm. In de meeste browsers kunt u ervoor kiezen om het volledige scherm te benutten om het

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Inhoud. Website leren gebruiken in een aantal stappen

Inhoud. Website leren gebruiken in een aantal stappen Website leren gebruiken in een aantal stappen Als u inlogt op de Demowijzer ziet u de ontwikkeling van het aantal inwoners tussen 2009 en 2011. Hiertoe worden alle gemeentes in een aantal klassen onderverdeeld

Nadere informatie

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN Het inlogscherm van site van de Stichting Vertellen is gewijzigd. Er zijn 4 knoppen bijgekomen waarmee je kunt inloggen via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

Handleiding. Social Media Management Software

Handleiding. Social Media Management Software Handleiding Social Media Management Software Wat is het en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 4 Hoe een sociaal netwerk profiel toevoegen? 5 Hoe berichten toevoegen en klaarzetten om uit te voeren? 7 Hoe

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Klantenservice NRC Media 2018 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen?

Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen? Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen? Ga naar de website van de : www.kerkrade.nl Je ziet dan dit scherm (achtergrond kan verschillen); Kies hier de optie De gemeente,

Nadere informatie

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Factsheet Lelystad Airport Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Lelystad Airport Schiphol Group ontwikkelt Lelystad Airport tot een luchthaven voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen

Nadere informatie

Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt

Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt Opmaken digitaal plan Indien je gemeente nog niet beschikt over een digitaal plan, dient dit eerste te worden opgemaakt. Hiervoor kan je terecht

Nadere informatie

HP Prime: Functie App Grafieken op de GR

HP Prime: Functie App Grafieken op de GR HP Prime Graphing Calculator HP Prime: Functie App Grafieken op de GR De Functie-App op de HP Prime Deze handleiding gaat er vanuit dat je met de laatste versie (10077) van de firmware werkt. Dit kun je

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing App Wandelen

Gebruiksaanwijzing App Wandelen Gebruiksaanwijzing App Wandelen Inhoudsopgave 1. Werking algemeen 2. Selecteren van een wandeling via de kaart 3. Selecteren van een wandeling via de filterfunctie 4. Weergave aanpassen 5. Anderen informeren

Nadere informatie

LUCHTRUIMINDELING, ICAO KAART

LUCHTRUIMINDELING, ICAO KAART LUCHTRUIMINDELING, ICAO KAART Elk land heeft zijn eigen luchtruimindeling. Voor de voor het betreffende land geldende regels raadplege men de ICAO kaart van het betreffende land. Daar er zeer veel overeenkomst

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Renault R-LINK. Een online multimediasysteem. Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten

Renault R-LINK. Een online multimediasysteem. Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten Renault R-LINK Een online multimediasysteem Uitgebreide functionaliteiten en diensten om uw gemak in de auto te vergroten Een unieke ervaring Intuïtief en online Maak optimaal gebruik van uw tablet en

Nadere informatie

Praktijkoefening - Werken met Android

Praktijkoefening - Werken met Android IT Essentials 5.0 8.2.2.3 Praktijkoefening - Werken met Android Inleiding Druk dit werkblad af en voer de opdrachten uit. Bij deze praktijkoefening ga je apps en widgets op het startscherm plaatsen en

Nadere informatie

SkyDrive Pro. NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014. Loes Casteleyn & Kevin Baert informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w.

SkyDrive Pro. NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014. Loes Casteleyn & Kevin Baert informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w. SkyDrive Pro NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014 informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 3 2. Wat is SkyDrive Pro... 5 3. SkyDrive Pro activeren...

Nadere informatie

Fust Online Handleiding (APP)

Fust Online Handleiding (APP) Met kunt op twee manieren eenvoudig digitaal uw fust bestellen en innames aankondigen. Dit kan via de online applicatie (webview) in Mijn Royal FloraHolland en met de vernieuwde Royal FloraHolland App.

Nadere informatie

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE ARCGIS ONLINE APP APP VAN ARCGIS ONLINE DOWNLOADEN APP STORE Op uw smartphone en/of tablet kunt de App van ArcGisOnline gratis downloaden en installeren door te zoeken op arcgis of u kunt een van de QR

Nadere informatie

En wat wil je nu met dit programma, wil je de wereld bekijken vanaf boven of wil je weten waar iedereen die je kent woont. Er zijn al een aantal

En wat wil je nu met dit programma, wil je de wereld bekijken vanaf boven of wil je weten waar iedereen die je kent woont. Er zijn al een aantal Met Google Earth kunt u naar elke plaats op aarde vliegen om satellietbeelden, kaarten, terrein en 3D-gebouwen te bekijken en zelfs de sterrenstelsels in het heelal of de diepste kloven in de oceaan verkennen.

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave - 1 -

Handleiding. Inhoudsopgave - 1 - - 1 - Handleiding Inhoudsopgave : Pag. 1 Pag. 2 Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 7 Pag. 8 Pag. 9 Pag. 12 Pag. 14 Pag. 17 Inhoudsopgave Menu 1 : de startpagina : interface Menu 1 : messenger : mail functies Menu

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Aanwijzing bijzonder luchtverkeersgebied BVG Schiphol, BVG Lelystad en BVG Hilversum

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Aanwijzing bijzonder luchtverkeersgebied BVG Schiphol, BVG Lelystad en BVG Hilversum STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 82 6 mei 2009 Aanwijzing bijzonder luchtverkeersgebied BVG Schiphol, BVG Lelystad en BVG Hilversum 24 april 2009 Nr. VENW/IVW-2009/6004

Nadere informatie

Handleiding. han4me.han.nl http://m.han.nl/han4me

Handleiding. han4me.han.nl http://m.han.nl/han4me HAN4me versie 2.0 1 april 2012 Handleiding han4me.han.nl http://m.han.nl/han4me Hogeschool van Arnhem en Nijmegen HAN/ SU-ICT 1 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 3 a) Icoon toevoegen in je beginscherm

Nadere informatie

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER BHV VCA Outlook Windows Vista Windows XP Office 2003 Office 2007 cursus elearningredacteur HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER 1 van 13 1. DESKTOP PUBLISHER Wat is de desktop Publisher? De desktop Publisher

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Handleiding mobridge Bluetooth update CAN-Bus

Handleiding mobridge Bluetooth update CAN-Bus Update per Bluetooth Hiervoor heeft u nodig: - Een pc of laptop met Bluetooth functie of Bluetooth dongle - De mobridge Update Wizard ; het programma om updates uit te voeren (te downloaden via www.deynos.nl)

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Handleiding MobiDM-app

Handleiding MobiDM-app Handleiding MobiDM-app 22-03-2015 2 Handleiding MobiDM App De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van

Nadere informatie