Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017"

Transcriptie

1 Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 raadplegen op Hieronder laten wij u in een aantal stappen zien hoe u de inhoud van het bestemmingsplan kunt zien voor uw eigen perceel. Voorbeeld In het voorbeeld gaan we op zoek naar de kaart en regels die gelden voor het gemeentehuis. Stap 1 Ga naar de website In het linkermenu kunt u onder de afbeelding Bekijk de plannen in uw eigen buurt uw eigen postcode en huisnummer invullen. In ons voorbeeld is dat de postcode en huisnummer van het gemeentehuis. Stap 2 Vervolgens drukt u op de oranje knop Nu zoeken.

2 Stap 3 U krijgt nu een kaart te zien waarop de bestemmingen van het perceel zijn aangegeven. Het zalmroze vlak is het gemeentehuis. Aan de rechterzijde ziet u informatie over de inhoud van het bestemmingsplan. Om de regels te kunnen zien drukt u op Lenteleven Gendringen Dat is in dit voorbeeld de naam van het bestemmingsplan. In uw situatie zal daar buitengebied 2016 staan. Het venster geeft in dit voorbeeld verschillende plannen weer. Het bovenste plan is het meest actuele plan. In uw situatie zal er slechts één plan zichtbaar zijn omdat dit het eerste plan is dat in de procedure naar buiten is gebracht. Stap 4 In het rechtermenu ziet u nu algemene informatie over het bestemmingsplan. Aan de bovenzijde van dit menu staat informatie over de status van dit bestemmingsplan. Wat verder naar onderen kunt u kiezen uit regels en toelichting. Indien u op regels drukt krijgt u alle regels te zien die in het bestemmingsplan zijn opgenomen. Drukt u op toelichting dan krijgt u de achtergrondinformatie te zien bij het bestemmingsplan. De kaart (verbeelding) en de regels zijn juridisch bindend. De toelichting is dat niet.

3 Stap 5 Als u met uw muis op het vlak klikt van uw perceel, dan krijgt u direct de regels te zien die op uw perceel van toepassing zijn. Indien deze informatie niet geheel leesbaar is kunt u op Vergroten klikken. In dit voorbeeld is geklikt waar de blauwe aanwijzer staat (in het zalmroze vlak). Dit geeft vier specifieke bepalingen die betrekking hebben op dit perceel. Het gaat daarbij om: de enkelbestemming Gemengd ; de dubbelbestemming Waarde Archeologische Verwachting II ; maatvoering (in dit voorbeeld het maximum bebouwingspercentage en de maximale bouwhoogte) bouwvlak Stap 6 Wanneer u met uw muiscursor over één van de bepalingen heen gaat, dan wordt het gebied waarop deze bepaling betrekking heeft roodgekleurd.

4 Stap 7 Als u klikt op een enkelbestemming of een dubbelbestemming, krijgt u in een nieuw scherm de specifieke regels uit het bestemmingsplan te zien die horen bij de bestemming die u heeft aangeklikt (in dit voorbeeld: de enkelbestemming Gemengd. U kunt deze laatste stap voor iedere (enkel- of dubbel-) bestemming herhalen. Overige functies Ten behoeve van het raadplegen van het bestemmingsplan zijn er nog enkele bijzondere functies. Deze worden hieronder kort toegelicht. De knoppen bevinden zich linksboven op het scherm. In-- en uitzoomen Nadat u op één van deze buttons heeft geklikt, moet u op de kaart klikken om daadwerkelijk in of uit te zoomen. Afstanden meten Met deze knop kunt u afstanden meten op de kaart. Dit werkt als volgt. Klik op een punt op de kaart en beweeg de muis richting een tweede punt. Als u een tweede keer in de kaart klikt wordt de afstand gemeten. De afstand van begin- tot eindpunt wordt linksboven in het kaartbeeld in meters afgebeeld. Als u dubbelklikt in de kaart wordt het meten beëindigd. De gemeten punten blijven nog wel zichtbaar in de kaart. Om de punten te verwijderen drukt u opnieuw op Afstand meten -knop.

5 Ondergrond Met deze knop kunt u verschillende ondergronden selecteren. U kunt ondermeer kiezen voor een luchtfoto. Als u de grenzen van uw perceel wilt zien (kadastrale grenzen), dan kunt u hier Topografie perceelsgrenzen aanklikken. De gemeente maakt gebruik van kaarten die worden gemaakt door het Kadaster (Grootschalige Basiskaart Nederland). Op deze ondergrond zijn niet alle gebouwen weergegeven. Het is daardoor mogelijk dat niet alle gebouwen op uw perceel zichtbaar zijn. Legenda De legenda geeft een betekenis aan de verschillende kleuren, lijnen en symbolen die gebruikt worden in het plan. Door met uw muis in het legendavlak naar beneden te bewegen krijgt u meer van de legenda te zien. U kunt dit scherm naar eigen wens vergroten of verkleinen door de hoek rechtsonder in de gewenste richting te slepen. U kunt de legenda verplaatsen door op de oranje balk te klikken en te verslepen naar de gewenste positie. Kaartfilter Met de kaartfilter kunt u aangeven dat u bepaalde bestemmingen binnen een plan niet wilt weergeven. Transparantie Met deze knop kunt u aangeven in welke mate u de ondergrond door de kaart van het bestemmingsplan heen wilt zien. Zo kunt u, door de balk zo ver mogelijk richting + te schuiven zien wat de daadwerkelijk bebouwing is op de locatie.

uimtelijke lijkeplannen.nl

uimtelijke lijkeplannen.nl Raadplegen bestemmingsplannen op Ruimte uimtelijke lijkeplannen.nl U kunt bestemmingsplannen raadplegen door ze in te zien op het gemeentehuis. Gemakkelijker is het echter om ze te raadplegen via het internet.

Nadere informatie

Vervolgens kunt u in het hokje achter Op naam zoeken de naam van het bestemmingsplan dat u zoekt intoetsen.

Vervolgens kunt u in het hokje achter Op naam zoeken de naam van het bestemmingsplan dat u zoekt intoetsen. Hoe zoek ik? In de viewer kunt u links onder het logo van de gemeente Breda op straatnaam (zonder huisnummer) zoeken. Let op!! De juiste spelling is er belangrijk en daarom is het vaak beter om slechts

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Crotec viewer voor raadpleging Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018

Handleiding gebruik Crotec viewer voor raadpleging Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018 1. Wat is een bestemmingsplan Een bestemmingsplan is een set van regels (voorschriften) die gelden voor locaties en gebieden in onze gemeente. Een bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (een kaart)

Nadere informatie

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen De Wet ruimtelijke ordening (Wro) regelt hoe de ruimtelijke plannen van Rijk, provincies en gemeenten tot stand komen. Beslissingen over de invulling van een

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd in combinatie met de infrarood luchtfoto. Het

Nadere informatie

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn

Nadere informatie

ARCGISONLINE OP INTERNET

ARCGISONLINE OP INTERNET ARCGISONLINE OP INTERNET Surf naar http://www.arcgis.com en klik op aanmelden.. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op aanmelden. Als u nog geen account heeft dan kunt u een gratis account

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Introductie

Nadere informatie

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE ARCGIS ONLINE APP APP VAN ARCGIS ONLINE DOWNLOADEN APP STORE Op uw smartphone en/of tablet kunt de App van ArcGisOnline gratis downloaden en installeren door te zoeken op arcgis of u kunt een van de QR

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de provinciale applicatie biedt.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie.

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Snel op weg Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de applicatie van WoonZorgwijzer

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werken de planborden? Log in op de website. Selecteer een groep of cliënt. (In dit voorbeeld gebruiken we een groep)

Snelstart. Hoe werken de planborden? Log in op de website. Selecteer een groep of cliënt. (In dit voorbeeld gebruiken we een groep) Snelstart Hoe werken de planborden? 1 Log in op de website. 1 2 Selecteer een groep of cliënt. (In dit voorbeeld gebruiken we een groep) 2 3 Ga rechtsboven naar het vlakje van de groep en selecteer; GROEPSAGENDA

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart De Verstoringsbronnenkaart... 2 Achtergrond... 2 Opbouw van de kaart... 2 Beperking... 2 Gebruik van de kaartviewer... 3 Gereedschappen en statusbalk...

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd. Eerst worden de functies van de belangrijkste knoppen toegelicht. Daarna wordt aandacht besteed

Nadere informatie

Handleiding Bodemverkenner

Handleiding Bodemverkenner Handleiding Bodemverkenner Inhoudsopgave 1 Hoe kan ik lagen aan het kaartbeeld toevoegen?...2 1.1 Kaarten met labels en/of meerdere stijlen...4 1.2 Metadata van een kaartlaag opvragen...4 2 Ik heb een

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Inhoud 2 De Verstoringsbronnenkaart, pag 3 Achtergrond, pag 3 Opbouw van de kaart, pag 3 Beperking, pag 3 Gebruik van de kaartviewer, pag 4 Gereedschappen

Nadere informatie

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer 1 Legenda Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare kaarten in dit portaal. Om alles in beeld te krijgen, klikt u op de plusjes in de verkenner (boom), totdat

Nadere informatie

Kennismaking EduGIS (basiscursus)

Kennismaking EduGIS (basiscursus) Kennismaking EduGIS (basiscursus) De volgende pagina s zullen je helpen bij het werken met EduGIS. Eén voor één worden alle mogelijkheden in EduGIS doorlopen zodat je zonder problemen de andere lessen

Nadere informatie

Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders

Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders Vanaf 1 november 2016 gebruikt de gemeente Haarlem een nieuw systeem voor het verstrekken van bodem informatie. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

Website leren gebruiken in een aantal stappen

Website leren gebruiken in een aantal stappen Website leren gebruiken in een aantal stappen Als u inlogt op de Leefbaarometer ziet u de Leefbaarheidssituatie in Nederland in 2010. Daarbij worden de gemiddelde leefbaarheidsscores per gemeente weergegeven.

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers

Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers Inleiding UBplusOnline is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Handleiding registreren coördinaten

Handleiding registreren coördinaten Handleiding registreren coördinaten 1. Open het gebruikersregister voor radiozendamateurs. 2. Kies voor Mijn gegevens. 3. Log in met uw DigiD. Op de pagina registreren radiozendamateurs van de website

Nadere informatie

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM FOTO OVERZICHT SCANLOCATIES Voor gebruik van de Fotoviewer van Buiting Advies heeft u geen speciale software nodig. Wel dient u te beschikken over een internetverbinding en een internetbrowser (Explorer,

Nadere informatie

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2 Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa Versie 2 Inleiding Deze Atlas heeft als doel om informatie te verstrekken over de historie van de dorpslandschappen in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS 6 januari 2017 Versie 0.2 Ledyears I Postbus 64 I 2950 AB Alblasserdam I Tel: 088-3221 000 I info@ledyears.nl I www.ledyears.nl 1 / 6 Inhoudsopgave 1. LAY-OUT AANMAKEN... 3 2.

Nadere informatie

Handleiding Digilijn rekenen In Digilijn rekenen zijn de belangrijkste leerlijnen uit het domein Getallen uit het Referentiekader voor groep 1 tot en

Handleiding Digilijn rekenen In Digilijn rekenen zijn de belangrijkste leerlijnen uit het domein Getallen uit het Referentiekader voor groep 1 tot en Handleiding Digilijn rekenen In Digilijn rekenen zijn de belangrijkste leerlijnen uit het domein Getallen uit het Referentiekader voor groep 1 tot en met 6 van het basisonderwijs beschreven. Digilijn rekenen

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint, H6 SAMENVATTING HOOFDSTUK 6. Galerie voor diagrammen:

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint, H6 SAMENVATTING HOOFDSTUK 6. Galerie voor diagrammen: SAMENVATTING HOOFDSTUK 6 Diagram invoegen Via de menukeuzen Invoegen, Diagram of met Galerie voor diagrammen: open je het venster Er zijn 6 verschillende diagrammen: 1. Organigram 2. Cyclusdiagram 3. Radiaaldiagram

Nadere informatie

Handleiding Geoloket Kadaster

Handleiding Geoloket Kadaster Handleiding Geoloket Kadaster Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Omgevingsrapportage

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao 5 8 ACTIEKNOPPEN Navigeren: Inzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart 6 Uitzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart Verschuiven: sleep het kaartbeeld

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline

Handleiding UBplusOnline Handleiding UBplusOnline Versiedatum: 01-03-2016 Inleiding UBplusOnline is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

2. De wereld verkennen

2. De wereld verkennen 41 2. De wereld verkennen Routeplanners worden steeds vaker gebruikt om een route te bepalen of een plaats op te zoeken. Naast routeplanners die in auto s gebruikt worden, zoals de bekende TomTom, zijn

Nadere informatie

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Versie 1.2 1/7/2010 AZ Nikolaas - Amaron bvba Inhoud 1. Aanmelden...3 2. Patiëntselectiescherm...4 3. De image viewer (1 onderzoek, 1 beeld)...7 3.1.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Street Smart. Versie 6.3.5

Gebruikershandleiding Add-on Street Smart. Versie 6.3.5 Gebruikershandleiding Add-on Street Smart Versie 6.3.5 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Street Smart... 2 1.1 Inleiding en achtergrond... 2 1.2 Voorwaarden inrichting, instellen add-on... 2 1.3 Bekijken

Nadere informatie

Korte handleiding Data op Maat Delft

Korte handleiding Data op Maat Delft Korte handleiding Data op Maat Delft Inleiding De statistische gegevens van de gemeente Delft zijn te vinden in Data op maat'. Data op maat is een digitaal beleidsinformatiesysteem waarmee iedereen zelf

Nadere informatie

Video deluxe 17 Plus en MX Plus (en premium) Keyframe animatie. een uitleg..

Video deluxe 17 Plus en MX Plus (en premium) Keyframe animatie. een uitleg.. Video deluxe 17 Plus en MX Plus (en premium) Keyframe animatie een uitleg.. door Jan Jansen HCC Arnhem/Zevenaar januari 2012 MAGIX Video de luxe: Keyframe animatie. Wat zijn keyframes Keyframes zijn markeringspunten

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleiding Online urenregistratie

Handleiding Online urenregistratie Handleiding Online urenregistratie Inleiding Payrollplaats heeft een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Voor het indienen van een onderzoekmelding in Archis III ga je naar Melden nieuw onderzoek Daar moeten 3 schermen doorlopen/ingevoerd worden. Eerste scherm:

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Instructie gebruik digitale kaart

Instructie gebruik digitale kaart Instructie gebruik digitale kaart De digitale kaart wordt gebruikt voor de ter inzage legging van de ontwerp Keur en legger. Startscherm: wat zit waar? Informatie opvragen In-/uitzoomen Zoom naar beheergebied

Nadere informatie

J. (Jur) van der Velde F.J. (Fokke) Plantinga

J. (Jur) van der Velde F.J. (Fokke) Plantinga Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen J. (Jur) van der Velde F.J. (Fokke) Plantinga STANDAARD VERGELIJKBARE BESTEMMINGSPLANNEN Uitgangspunten SVBP2008 SVBP 2006 praktijkervaringen nieuwe inzichten

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN 1. Open het programma Microsoft Office PowerPoint door op start te klikken. Klik op alle programma s, vervolgens klik je op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA Ga naar www.koga-signature.com Handleiding Koga Signature Fiets Configurator Ga naar Bouw uw Koga / Start hier! STARTPAGINA Kies een preset of start met een lege configuratie (ontwerp). Bij een preset

Nadere informatie

Workshop OsmAnd - Huiswerk

Workshop OsmAnd - Huiswerk Workshop OsmAnd - Huiswerk Activeer Locatieservices. Installeer de OsmAnd app. Kaarten downloaden voor offline gebruik GPS aanzetten, zoomen en centreren. Zet locatieservices ( GPS) aan a Ga naar de smartphone

Nadere informatie

HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO

HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO HANDLEIDING XTRA CONTROLLER PRO INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. INLEIDING... 3 2. TRAVELLING ZOOM-FUNCTIE... 5 3. CHAT AND SHOW

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien... Inhoud werken met paden... 3 deel van een pad kopiëren... 3 pad aan beide kanten versmallen... 3 hoek van een ankerpunt aanpassen... 4 een gesloten pad maken... 5 inzoomen/uitzoomen... 6 groeperen... 7

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Via de website kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken.

Via de website   kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken. Webtrak 1 HANDLEIDING Start pagina WebTrak Zowel de civiele- als de militaire vliegbewegingen zijn op WebTrak te volgen. De gegevens moeten een aantal bewerkingen ondergaan voordat het systeem ze zichtbaar

Nadere informatie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor natuur- en landschapsbeheer SNL.

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Handleiding. Betula Beheer. Inhoudsopgave

Handleiding. Betula Beheer. Inhoudsopgave Handleiding Betula Beheer Welkom bij de handleiding van Betula Beheer. In deze handleiding zullen wij u alles uit leggen over ons product. Mochten er nog onduidelijkheden zijn na het lezen van deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding EasyAccesWeb

Handleiding EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesweb kan op 2 manieren geopend worden: 1 Door middel van de koppeling vanuit MCS (EPD) óf 2 Door het opstarten via het icoontje op het bureaublad Indien Easyaccesweb vanuit

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen Mijn percelen. Overzicht van veranderingen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam.

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. De Digitale NME-Gids Amsterdam is het middel om het NME-aanbod voor het primair onderwijs toegankelijk te maken via één centrale website.

Nadere informatie

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014)

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

Wil je meerdere gedeelten dezelfde opmaak geven, selecteer deze dan met ingedrukte <Ctrl>-toets en geef daarna de opmaak aan.

Wil je meerdere gedeelten dezelfde opmaak geven, selecteer deze dan met ingedrukte <Ctrl>-toets en geef daarna de opmaak aan. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Tekstopmaak aangeven Met de knoppen in het tabblad Start, groep Lettertype kun je onder andere: * Het lettertype wijzigen. * De tekengrootte van het lettertype veranderen. * De

Nadere informatie

Locatieplanner. Stratoplan LocatiePlanner. Altijd actuele en correcte informatie voor ieder besluitvormingsproces. Gebruikershandleiding

Locatieplanner. Stratoplan LocatiePlanner. Altijd actuele en correcte informatie voor ieder besluitvormingsproces. Gebruikershandleiding Locatieplanner Gebruikershandleiding Stratoplan LocatiePlanner Altijd actuele en correcte informatie voor ieder besluitvormingsproces 1 2 3 4 5 6 7 8 11 9 10 2 Algemeen Inloggen Via de website www.stratoplan.nl

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik Bijlage 2: instructie toolkit gebruik De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Handleiding Landschappen van Noord- Nederland. Versie 1

Handleiding Landschappen van Noord- Nederland. Versie 1 Handleiding Landschappen van Noord- Nederland Versie 1 Inleiding In het najaar van 2010 heeft het SNS-REAAL fonds een subsidie beschikbaar gesteld aan het Kenniscentrum Landschap om de website Landschappen

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding. Portal Heerlen

Handleiding. Portal Heerlen Handleiding Portal Heerlen Colofon Het online buurtportaal Portal Heerlen maakt gebruik van Cubigo, een software pakket van Aristoco. Deze handleiding is daarom deels gebaseerd op de algemene Cubigo handleiding.

Nadere informatie

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017)

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) 1. Mijn locaties in het GO! FMIS Ga naar de webportal : https://ws235.mymcslogin.com/go_p/ Login met jouw ID en wachtwoord Klik onder

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MxControlCenter

Gebruikershandleiding MxControlCenter Gebruikershandleiding MxControlCenter Handleiding voor het gebruik van Mxcontrolcenter In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma heeft geïnstalleerd en gereed heeft gemaakt

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline. Versie: 1.6.1

Handleiding UBplusOnline. Versie: 1.6.1 Handleiding UBplusOnline Versie: 1.6.1 Versiedatum: 10-06-2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Hoe te beginnen?... 4 1.1 Het welkomstbericht met het wachtwoord en de link... 4 1.2 Het wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Transparant, betrouwbaar en betrokken! 1

Transparant, betrouwbaar en betrokken! 1 Handleiding ouderportaal Kids@min Hieronder vindt u de handleiding van het ouderportaal. Aan de hand van het hoofdmenu worden stapsgewijs de verschillende onderdelen in het portaal doorlopen. Start: Allereerst

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handleiding Topondernemers praatplaten

Handleiding Topondernemers praatplaten Handleiding Topondernemers praatplaten versie 1.0 Pagina - 2 - Inhoudsopgave 1 Snel aan de slag met de TopOndernemers praatplaten... 3 1.1 Startscherm... 3 1.2 Beginscherm... 5 1.2.1 Activiteit 1: Zoeklicht...

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie