Wat betekent mijn straatnaam?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat betekent mijn straatnaam?"

Transcriptie

1 Wat betekent mijn straatnaam? Per wijk willen we een poging doen om de straatnamen te verklaren. We vonden op verschillende plaatsen informatie. In Meetjeslandse toponiemen tot 1600, deel Hansbeke, uitgegeven door de stichting Achiel de Vos, geschreven door Jan Luyssaert (1995), op de kaart van Joost De Deken senior uit 1700 en zijn zoon (1744), in de Atlas van de Buurtwegen (1846) en de Popp-kaart (1864). Verder in meerdere publicaties van Oud-Hansbeke en Albert Martens. En natuurlijk via de mondelinge overlevering Cardijnlaan De wijk Zande kende een explosieve groei aan woningen in de tweede helft van vorige eeuw. Zandekapel werd gebouwd in 1901 op de plaats van een oudere vervallen kapel aan een kruispunt van wegen. Ze was toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, maar bevat reliëfs over het heiligenleven van St.-Antonius Abt. Ze vormde tijdens de eerste zeven decennia van de twintigste eeuw een eenzaam baken in het open landschap.

2 De christelijke arbeidersbeweging stond zeer sterk in het Vlaanderen van vorige eeuw. Ze was een drukkingsgroep binnen de grootste politieke partij van het land: de CVP, nu CD&V. Hansbeke als landelijke en christelijke gemeente, was dan ook een uitstekende locatie om aan sociale woningbouw te doen. De gemeente sloot aan bij de huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk, die eerst de wijk op Zande realiseerde en daarna de Cluysewijk (zie vorig nummer). De bouw van de sociale woonwijk op Zande gebeurde in drie bouwfasen: 26 woningen in , 19 woningen in , 15 woningen in , in totaal 60 woningen. 1 Voor de naamgeving van het nieuwe stratenpatroon werd teruggegrepen naar de grote bezieler van de katholieke arbeidersbeweging, kardinaal Jozef Cardijn ( ). Hij richtte in 1925 de Katholieke Arbeidersjeugd (KAJ of Kajotters) op, later gevolgd door vrouwelijke tegenhanger (VKAJ of Kajotsters). Er was trouwens een afdeling voor de jongens én voor de meisjes in het vooroorlogse Hansbeke. VKAJ bleef zelfs bestaan tot ongeveer Het devies van Cardijn was zien, oordelen, handelen en daar kan de katholieke arbeidersbeweging, tegenwoordig beweging.net, nog altijd een boodschap aan hebben! De lus in het stratenpatroon en het doodlopende deel met pijpenkop kreeg de naam Cardijnlaan. Een gedenkplaat ter ere van E.H. Jozef Cardijn staat aan nummer 33 op de hoek met de Zandestraat. 1 Albert Martens, De Cluyse te Hansbeke, van ermitage tot sociale woonwijk, uitgave Oud-Hansbeke, 2006, p. 101.

3 Opening Cardijnlaan met raaslid Cesar Baele, minister Placide De Paepe,directeur Volkshaard knipt lint door, schepen Noël Van Heirzeele, burgemeester Boudewijn de Bousies-Borluut, schepen Etienne Goorman) Door de aanleg van de wijk verdween een groot deel van de voetweg die liep ten zuiden van de omwalde hoeve Overwaele (Rostraat 1) verder op enige afstand van Zandekapel schuin naar de Zandestraat. Die voetweg droeg de naam De Wittenswegelken, waarschijnlijk genoemd naar een aangelande die De Witte als familienaam had. Het wegelken liep zelfs haaks op de Zandestraat verder richting spoorweg achter de twee huizen (nu Zandestraat 75 en Donkerstraat14) maar werd een tiental jaar geleden afgesloten. Donkerstraat De Donkerstraat is de weg die Zandekapel verbindt met de overweg, nu tunnel, aan de Palestraat. Ze is een onderdeel van Oude Brugse Heirweg 2 die Hansbeke van west naar oost doorsnijdt (huidige Karmenhoekstraat, Reibroekstraat, Kapellenstraat, Donkerstraat, Merendreestraat). Zolang de spoorweg er niet lag heette dit deel de Merendreestraet. De verbinding Hansbekedorp naar Merendree vertrok immers op het kruispunt aan Huis D haenens/culuurhuis richting Zandekapel. Dit was een eerder smalle weg, ooit eens genoemd den Doschwegh 3 maar vooral het Merendreestraetje. Aan Zandekapel sloot ze aan op de Oude Brugse Heirweg. De naam Donkerstraat is een vrij jonge naam. Buurtbewoners spraken in hun jeugd van de Dreef omdat er bomen langs stonden of de Leegstraat omdat ze duidelijk lager lag dan de Zandestraat. In feite waren er weinig of geen huizen in de Donkerstraat. Het huis (vroeger tweewoonst) van Marnix De Volder en Martine Martens was met een lange oprit bereikbaar vanuit de Zandestraat. Als er weinig bewoning was, was er ook geen reden voor de gemeente om openbare verlichting te plaatsen. De meeste straten in de omgeving waren verlicht maar hier bleef het Donkerstraat. Marnix 2 Albert Martens, Hansbeke in 1700, uitgave Oud-Hansbeke, 2001, p Albert Martens, Kapellen en kapelletjes te Hansbeke, uitgave Oud-Hansbeke, 2010, p. 30.

4 vertelde ons dat vroegere bewoonster Maria Dewispelaere aan het einde van de jaren 70 het gemeentebestuur verzocht om een straatlantaarn te plaatsen aan haar achteruitgang en zo kwam er licht in de donkere straat. Kapellenstraat Het onderdeel van de Oude Brugse Heirweg op het grondgebied van Zande heette Kapellestraat, verwijzend naar Zandekapel. Het was de verbinding van aan de Vierweechsche ten zuiden van de kerk naar de kapel. Op het moment dat een lucide geest dacht dat de straat ook een verbinding vormde met de kapel aan de Ommegangstraat (!) op Reibroek werd er een n toegevoegd, wat tot veel vergissingen aanleiding gaf en geeft in de schrijfwijze, ook in ambtelijke stukken (Kapellestraat/Kapellenstraat). Als de planning doorgaat om een tunnel onder de sporen aan te leggen en een rondweg te voorzien, dan dreigt de Kapellenstraat gecoupeerd te worden. Dan verliest Zande zijn meest directe verbinding met Reibroek en omgekeerd. Tussen het doodlopende deel van de Cardijnlaan en de Kapellenstraat is een naamloze doorsteek voor fietsers en voetgangers. Goede suggesties om deze wegel te benoemen zijn altijd welkom bij de redactie. Palestraat De verbinding van Ro naar de Merendreestraat (overweg en nu tunnel) heeft lange tijd Zandestraat als naam gehad. De straat naar Zande dus Op het kruispunt met de weg naar Landegem stond herberg De Paele of Het Paelken reeds vernoemd in de 17 de eeuw. De naam verwijst naar een nabijgelegen paal op het grenspunt van de parochies Hansbeke, Merendree en Landegem. 4 Het meest zuidelijk deel van de huidige Palestraat was een lange tijd Nevel(e)straat. Toen de kasseiweg van de Rostraat tussen nr. 13 aan de oostzijde tot nr. 32 aan de westzijde nog niet 4 Albert Martens, Herbergen en herbergiers te Hansbeke, uitgave Oud-Hansbeke, 2004, p. 13 en p. 24.

5 doorgetrokken was, liep de vroegere Nevelstraat met een omweg over de huidige Palestraat. Dit was de straat naar Nevele. Een nog grotendeels bestaande voetweg liep van halfweg de Palestraat naar Zandekapel: de Zandekapellestraat. Het zuidelijke deel, dat nu ook Palestraat als naambord heeft loopt zigzaggend. Vanaf de kruising met De Wittenswegel liep hij rechtdoor naar de kapel. De sociale woonwijk liet een deel verdwijnen. Aan de oostzijde van de Palestraat vertrekt een brede voetweg door de kouter die aansluit op de Landegemse Leenwegel. Achter café De Paele vertrok voetweg van Paelken naar Merendree, om aan te sluiten op de Merendreese Overbroekkouterslag. Toen de sporen aangelegd werden kwam hier geen overweg door de nabijheid van de overwegen aan de Palestraat en de Grote Heirenthoek. De voetweg verdween en werd de oprit van het huis met adres Kleine Heirenthoek 20, met als oud toponiem den Ondank. Zandestraat Het eerste deel van de Zandestraat vanaf de Nevelestraat ontstond als parallelweg langs de sporen en de loskaai. Voorbij de bocht liep hier dus vroeger het Merendreestraetje (of Doschwegh?) vóór de aanleg van de sporen. De hoofdstraat van Zande, van de kapel tot De Paele, loopt over een kouterrug en droeg geruime tijd de naam Hoogstraat. Dit duidt op de hogere ligging t.o.v. de omgeving. Voorbij herberg De Paele daalt de straat en het landschap! en werd gesproken van de Leegstraat. Hier kwam later de (Landegemse) naam Heirenthoek voor in de plaats. De wijk Zande dankt haar naam aan de zandachtige, droge bodem. 5 Maar dat had iedereen wel al door wellicht We mogen al eens eindigen met een gemakkelijke naam. Zicht op Zande ca vanuit de kerktoren met vooraan rij herenhuizen Merendreestraat 8 tot 12) 5 Jan Luyssaert, Meetjeslandse toponiemen tot 1600, Hansbeke, uitgave Stichting Achiel De Vos, 1995, p.14.

6 Naschrift We hebben geprobeerd om de namen van de wegen van Hansbeke te verklaren. We deden dit in zes bijdragen om elk van de zeven wijken te beschrijven: Dorp, Leikant (Hamme én Velde), Reibroek, Ro, Voorde en Zande. Wij houden hier een sterk pleidooi bij het Nevelse gemeentebestuur om straatnaamborden voor de Hansbeekse voetwegen te voorzien. Er werd door een werkgroep een inventaris van de voetwegen gemaakt, in samenwerking met het Regionaal Landschap Meetjesland (zie adviesnota Trage Wegen Deelgemeente Hansbeke eindvergadering 8 okt. 2012, goedgekeurd door de gemeenteraad van 26 feb. 2013). Het materiaal voor de naamgeving ligt in deze twintigste jaargang van Vlakaf voor het rapen. Voor het tot stand komen van deze artikelenreeks willen wij een aantal mensen danken: Pieter Brusselman en Hilde Langeraert voor het tekenen van de straatplannen per wijk op basis van de Poppkaart, Jan Luyssaert voor het nalezen van de teksten, Antoine Maenhout voor het verlenen van documentatie, Willy Quintyn voor het bezorgen van fotomateriaal. Vele anderen voor de mondelinge informatie.

Wat betekent mijn straatnaam?

Wat betekent mijn straatnaam? Wat betekent mijn straatnaam? Per wijk willen we een poging doen om de straatnamen te verklaren. We vonden op verschillende plaatsen informatie. In Meetjeslandse toponiemen tot 1600, deel Hansbeke, uitgegeven

Nadere informatie

Inhoudstafel AANLEG DERDE EN VIERDE SPOOR IN NEVELE. 1. Algemeen: wie zijn we? 2. Het 3e en 4e spoor in Nevele: van luchtfoto tot ontwerp. 3.

Inhoudstafel AANLEG DERDE EN VIERDE SPOOR IN NEVELE. 1. Algemeen: wie zijn we? 2. Het 3e en 4e spoor in Nevele: van luchtfoto tot ontwerp. 3. AANLEG DERDE EN VIERDE SPOOR IN NEVELE Nevele 24 juni 2010 Chloé Van Driessche Buurtbewonerscommunicatie Inhoudstafel 1. Algemeen: wie zijn we? 2. Het 3e en 4e spoor in Nevele: van luchtfoto tot ontwerp

Nadere informatie

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A > AANLEG 3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A STATIONSOMGEVING HANSBEKE MOBILITEITSBELEID RINGWEG 1 oktober 2009 Kristin Berckmans Sylvie Syryn Geert Vercruysse Cel Info Buurtbewoners Communicatieverantwoordelijke

Nadere informatie

Wat betekent mijn straatnaam?

Wat betekent mijn straatnaam? Wat betekent mijn straatnaam? Per wijk willen we een poging doen om de straatnamen te verklaren. We vonden op verschillende plaatsen informatie. In Meetjeslandse toponiemen tot 1600, deel Hansbeke, uitgegeven

Nadere informatie

Nieuwe straatnamen te Nevele Project Elke straat een Naam

Nieuwe straatnamen te Nevele Project Elke straat een Naam Nieuwe straatnamen te Nevele Project Elke straat een Naam Elke straat een naam is een project van de GIS-dienst. De bedoeling is om een goed en correct stratenplan van Nevele te bekomen. Dit is nodig voor

Nadere informatie

Horen, zien en schrijven

Horen, zien en schrijven jaargang 20 nr. 6 verantw. uitg.: Koen Persyn, Reibroekstraat 85, Hansbeke P007618-Afgiftekantoor 9850 Nevele Horen, zien en schrijven Met deze Vlakaf sluiten we onze twintigste jaargang af (plus dan nog

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari

Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari Firma Visser en Smit Hanab legde in opdracht van TMVW

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer najaar

Nadere informatie

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp Lenzen door de luiken De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp vanuit de dichtste hemel te bekijken. Door de hoge luiken fotografeerden ze in de vier windrichtingen.

Nadere informatie

Trage wegenplan: Oudenaarde

Trage wegenplan: Oudenaarde infoavond - evaluatiebundels 19 juni 2019 Trage wegenplan: Oudenaarde Eine, Heurne, Mullem en Mater, Nederename, Welden 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN IN VLAANDEREN REGIONAAL LANDSCHAP VLAAMSE ARDENNEN ALGEMENE

Nadere informatie

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Deelgemeenten: Smeerebbe-Vloerzegem+Ophasselt, Nederboelare+Schendelbeke, Onkerzele, Zandbergen, Nieuwenhove+Waarbeke, Grimminge+Idegem infovergadering - evaluatiebundels

Nadere informatie

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject.

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Dilbeek/Itterbeek voetwegen 45 40 39 ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Ten noorden van de Roomstraat in Itterbeek bevinden zich 3 voetwegen: ITT 39, 40 en 45. De toestand is er de voorbije

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Hansbeke. Adviesnota

Focus op trage wegen in Hansbeke. Adviesnota Focus op trage wegen in Hansbeke Adviesnota Deze adviesnota en de bijbehorende kaart zijn een onderdeel van het trage wegenproject van de gemeente Nevele en het Regionaal Landschap Meetjesland. Ze krijgen

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat.

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat. OOSTHOEKWANDELING v 2017.07.05 We starten onze wandeling aan de Sint- Blasiuskerk op het Dorpsplein. De oudste delen van deze kerk ( onderbouw van de toren) dateren uit de eerste helft van de twaalfde

Nadere informatie

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit 3.9 Zwartebroek Beeld in Zwartebroek herinnert aan het verleden Oude, karakteristieke boerderij 3.9.1 Dorpskarakteristiek Zwartebroek dankt zijn ontstaan aan de aanwezigheid van veen. Door de natte omstandigheden

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps Via het opzetten van mobiliteitsplannen wordt bepaald hoe de gewenste verhoudingen zijn tussen de verschillende vervoersmodi (modal split) en hoe een beleid kan opgezet worden ten voordele van meer duurzame

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelroute van ongeveer een uur en een kwartier. Van de Ontmoetingskerk naar de voormalige Evangelische Gemeente Eben Haëzer Vanuit

Nadere informatie

Koolpadje of Schipperswegeling te Goes

Koolpadje of Schipperswegeling te Goes Koolpadje of Schipperswegeling te Goes De Schipperswegeling is een klein modern straatje aan de oostzijde van de Goese haven. Tot het midden van de vijftiende eeuw was dit Kloetings grondgebied. De stadsgracht

Nadere informatie

VOETWEG 65 AANVRAAG TOT GEDEELTELIJKE AFSCHAFFING

VOETWEG 65 AANVRAAG TOT GEDEELTELIJKE AFSCHAFFING VOETWEG 65 AANVRAAG TOT GEDEELTELIJKE AFSCHAFFING GEGEVENS Atlasgemeente: Kortrijk Detailplan 9 Buurtweg: (deel van) nr. 65 INHOUD Met het oog op het indienen van de omgevingsvergunningsaanvraag voor de

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

en nog andere straten moest nog worden aangelegd.

en nog andere straten moest nog worden aangelegd. In de Belle Epoque had de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstraat liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van de oudste van Gent want werd reeds vermeld in

Nadere informatie

Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel

Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel Jan van Erp Pagina 1 26-3-2008 Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel Auteur: Jan van Erp Veghel Datum: maart 2008 Met dank aan : Henk van der Voort, heemkundekring Vehchele Jo Verbakel

Nadere informatie

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten.

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten St Lievenspoort D27 Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang De Brusselsepoort of de Keizerspoort De Muinkbrug De afbraak

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

Straatnaamgeving: Notensteinstraat

Straatnaamgeving: Notensteinstraat Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving: Notensteinstraat Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Met dit voorstel wordt voor een nieuwe

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

Beleidsplan Trage Wegen

Beleidsplan Trage Wegen Beleidsplan Trage Wegen Inhoudstafel 1 1. Inleiding 2 2. Adviesnota Rustige verbinding van Hoogstraat naar de wijk (1a) Veilige doosteek naar sportpark: de wijk en heel het achterliggend dorp kan langs

Nadere informatie

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen Schijndelseweg 170 Nota van Kaders en kansen Inhoudsopgave Inleiding 2 Bestaande situatie 3 Historie 3 Huidige situatie 5 Geldend bestemmingsplan 6 Kaders, kansen en risico s 8 Kaders 8 Kansen 8 Risico

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken De verslaggeving en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Lochristi en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun

Nadere informatie

Openbare werken uitgevoerd in 2013

Openbare werken uitgevoerd in 2013 Openbare werken uitgevoerd in 2013 Firma Baert en zonen nv nam in opdracht van Eandis van 16 december tot en met 20 december 2013 de elektriciteitskast weg op de hoek van de Kapellenstraat en Molenstraat

Nadere informatie

De Hoogkale. De huidige Durmbrug over de Brugse Vaart in de Durmen(wijk) zonder woningen.

De Hoogkale. De huidige Durmbrug over de Brugse Vaart in de Durmen(wijk) zonder woningen. De Hoogkale. De Hoogkale had haar brongebied in Sint-Joris-Beernem aan de waterscheiding tussen het Scheldebekken en het IJzerbekken waar twee beekjes, de Mizeriebeek en de Slabbaertbeek, samenvloei(d)en

Nadere informatie

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49 Persbericht Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem Wijziging streefbeeld N49 Maldegem, 30 november 2015 De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en Westkapelle (Knokke), dateert

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 340071 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2014/542521 Besluitnummer:38 5.1 Onderwerp: Advies: 1. De naam Brangk toe te kennen aan een openbare ruimte in Baarlo

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten St Lievenspoort D27 De Brusselsepoort of de Keizerspoort Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang De Muinkbrug

Nadere informatie

Straatnaamgeving Braamhof

Straatnaamgeving Braamhof Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving Braamhof Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing B. van Hees Samenvatting In de wijk Wolfskuil in de woonplaats Nijmegen wordt op een terrein

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai Kasteellaan Gent 19b Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be 4 maal de ingang van de Rietgrachtbeluik

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer /

Nadere informatie

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray [1] Venrayseweg (N270) Asfaltweg (inclusief noordelijk fietspad = Asfalt) Waarom functie onttrekken? Wanneer functie onttrekken? De

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein.

Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein. Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein. Uit: C. Baardman, Leo J. Leeuwis, M.A. Timmermans, Langs Merwede en Giessen (Den Haag 1961) Op de zuidelijke oever van de

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST:

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: 0474 53 31 55 Je vertrekt in de K. Cardijnlaan en je rijdt richting Beekstraat. Hier steek je de straat over om zo via het fietspad links af te slaan en richting brug

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

GROEN VAN TOEN BUITENPLAATSEN IN DE DORDTSE POLDERS

GROEN VAN TOEN BUITENPLAATSEN IN DE DORDTSE POLDERS GROEN VAN TOEN BUITENPLAATSEN IN DE DORDTSE POLDERS Van pachthoeve tot lusthof Na de samenvoeging van verschillende kleine omkadingen tot de Oud Dubbeldamse polder in 1603, investeren de inpolderaars ook

Nadere informatie

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Ringweg Oost 3.0, Leiden Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Een weg met een geschiedenis De Ringweg Oost is één van de grootste investeringen ooit

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Telefoon:

Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Zottegem (deelgemeenten: Strijpen en Velzeke) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn.

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. https://inventaris.onroerenderfgoed.be vermeldt over deze kapel het volgende : Beknopte karakterisering: Typologie : betreedbare kapellen

Nadere informatie

De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! De Fietstocht. Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie!

De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie!  De Fietstocht. Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! Benodigdheden: Fiets Een mooie dag (anders een regenjas of paraplu) Pen of potlood De routebeschrijving en opdrachten (print daarom dit formulier

Nadere informatie

Exodus Luisterkeiroute

Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute U vertrekt vanaf de Liberation-Luisterkei Gehuld in vlammen en rook bij de entree van het Gedenkpark Begraafplaats Huissen- Via de Doelenstraat, die grotendeels

Nadere informatie

Wat is een vlinderidylle?

Wat is een vlinderidylle? M E M O Datum: 7 november 2016 Onderwerp: Vlinderidylles in de gemeente Gilze en Rijen De Vlinderstichting heeft, samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en financieel gesteund door de Postcodeloterij,

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon:

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Geraardsbergen (fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig

Nadere informatie

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we?

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we? Deze vragenlijst en bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Nazareth, de Vlaamse Landmaatschappij en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 Informatiebijeenkomst structuurvisie Molensloot De Lier Welkom De Lier, 29 maart 2007 Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Tastbare Tijd, Bilthoven

Tastbare Tijd, Bilthoven Tastbare Tijd, Bilthoven WERKBLAD Tijdlaag tot 1000 Op de grens van droog en nat a. Welke dorpen en kernen liggen er allemaal in deze gemeente? b. Aan welke gemeenten grenst de gemeente de Bilt? c. Wat

Nadere informatie

SR : op een stede met huys, hove gest(aen) ende gel(egen) teekeren bide plaetse inde Steenstrate.

SR : op een stede met huys, hove gest(aen) ende gel(egen) teekeren bide plaetse inde Steenstrate. Ekeren in de 15 de eeuw - deel 3: enkele oude straten Inleiding Wie in het Ekers landschap zoekt naar sporen uit een ver verleden moet eigenlijk niet kijken naar de huizen. Die huizen zijn al vaak gerenoveerd

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg

de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg !"!" de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg de Wittendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle oostwaarts

Nadere informatie

Fotomemorie 1. 1 Bron: L. Vidts (eindwerk omgevingsboek Mere, 2008)

Fotomemorie 1. 1 Bron: L. Vidts (eindwerk omgevingsboek Mere, 2008) Fotomemorie 1 Een mooi zicht op de Nieuwstraat rond het midden van de 20 e eeuw. Vandaag vinden we er onder andere een gloednieuwe babywinkel, eetcafé Bierbuik, schoenenwinkel Timie Shoe, serviceflats,

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat In de Keizer Karelstraat 7 was er een fabrikant van stoffen D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat Ook in de 4 de en de 7 de wijk waren er nog vele citeetjes

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

DE AGENDA VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018

DE AGENDA VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018 Aanverwante besturen Bestuur DE AGENDA VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018 De voorzitter nodigt je uit voor de zitting van de gemeenteraad op dinsdag 18 december 2018 om 20:00 uur.

Nadere informatie

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 24 03-05-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten

van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten Colofon Uitgave: Gemeente Druten & KlokGroep Druten, september 2015 Concept en vormgeving: burorub grafisch ontwerp, Nijmegen Drukwerk:

Nadere informatie

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon:

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Oudenaarde (Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende

Nadere informatie

De toiletruimte is deels betegeld en deels afgewerkt met stucwerk. De inrichting bestaat uit een closet en een fonteintje.

De toiletruimte is deels betegeld en deels afgewerkt met stucwerk. De inrichting bestaat uit een closet en een fonteintje. Padakker 46 4824SR Breda 214.500,- k.k. 2-onder-1-kapwoning www.padakker46.nl Op een zeer mooie, rustige en kindvriendelijke locatie gelegen royale, twee-onder-een kapwoning met stenen garage met een

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

B6 Bisschop. Trieslaan Rozemarijnstr Raas van. Gaverestr. Coupure zal er 70 jaar later komen

B6 Bisschop. Trieslaan Rozemarijnstr Raas van. Gaverestr. Coupure zal er 70 jaar later komen B6 Bisschop Trieslaan Rozemarijnstr Raas van 1678? Coupure zal er 70 jaar later komen?? Gaverestr?? Lieve vleeshuis Kaart uit 1755 van Malfeson omgeving Ekkergem en Brugse Poort De Rozemarijnstraat met

Nadere informatie

Dorpsraad Westdorpe Adviesrapport namen toekomstige viaducten Tractaatweg (N62)

Dorpsraad Westdorpe Adviesrapport namen toekomstige viaducten Tractaatweg (N62) Dorpsraad Westdorpe Adviesrapport namen toekomstige viaducten Tractaatweg (N62) 1. 2. 3. 4. In opdracht van: Provincie Zeeland/ Tractaatweg BV Datum: Januari 2017 Advies namen toekomstige viaducten Tractaatweg

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

Het oude, planken bruggetje van het Schabberdekske over de Molse Nete, omstreeks 1950, met de nichten Anna Van Baelen en Anna Boeckx.

Het oude, planken bruggetje van het Schabberdekske over de Molse Nete, omstreeks 1950, met de nichten Anna Van Baelen en Anna Boeckx. De Schapendijk Het Schabberdekske is de volkse naam voor de Schapendijk. Het is een wandel- en fietspaadje dat langs de hoeve Venakker, de zone Kleppendal en het waterzuiveringsstation loopt. Zo is het

Nadere informatie

Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net

Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net Bewonersplatform Bottelare Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net Het BPF Bottelare en de Werkgroep Trage wegen hebben in maart 2013 voorgesteld om de rioleringsplannen van

Nadere informatie

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Deze bundel graag terugbezorgen tegen

Nadere informatie

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw,

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw, Noordstra, lepie Van: Kampen Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Brief aan Statenfracties betreffende tunnel Hurdegaryp, Bijlagen:

Nadere informatie

Ermeton-sur-Biert. Maredsous. Maredret. Beauraing. vrouwelijke Benedictijnerabdij van. Benedictijnerklooster van. Benedictijnerabdij van

Ermeton-sur-Biert. Maredsous. Maredret. Beauraing. vrouwelijke Benedictijnerabdij van. Benedictijnerklooster van. Benedictijnerabdij van Eerste vertrekpunt : van de Benedictijnerabdij van Maredsous Tweede vertrekpunt : van de vrouwelijke Benedictijnerabdij van Maredret Derde vertrekpunt : van het Benedictijnerklooster van Ereton-sur-Biert

Nadere informatie

Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe.

Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe. Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe. Dit onderzoek wordt in etappes omschreven. Deel 1 Raamsdonk>Raamsdonksveer Hier stond

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied Terbregseveld Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED TERBREGSEVELD Het gebied Het Terbregseveld ligt binnen de gemeente Rotterdam en is globaal begrensd door de Rotte

Nadere informatie

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt aan de Kouter in 1956 Eind de jaren 50,begin 60 had je nog de oude bebouwing aan beide zijden van de straat. Daarna

Nadere informatie

Deel 4 D1 Brabantdam

Deel 4 D1 Brabantdam Deel 4 D1 Brabantdam In de Belle Epoque had de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstraat liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van de oudste van Gent want

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Foto 2. Aanduiding van de "Milane Cap(elle)" op de kaart van Fricx (1712)

Foto 2. Aanduiding van de Milane Cap(elle) op de kaart van Fricx (1712) 5.2. Documentatie bij inhoudelijk dossier Historische kaarten Foto 1. Oudst bekende afbeelding van de Milanne Cap(el)le op de kaart van Beaurain (1691) Foto 2. Aanduiding van de "Milane Cap(elle)" op de

Nadere informatie

Tussen Paradijs en Toekomst

Tussen Paradijs en Toekomst Tussen Paradijs en Toekomst Nieuwsbrief van heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus en museum de Dorpsdokter Extra digitale uitgave 7 juli 2008 Alida Lion herdacht met straatnaam Rabbijn Hetty Groeneveld

Nadere informatie