13 december 27 december. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13 december 27 december. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school"

Transcriptie

1 9 13 december 27 december Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken CL Zwartemeer Telefoon: (0591) debanier@primenius.nl December SAC vergadering e Adventviering op school Kerstviering in de kerk en kerstmaaltijd op school Vanaf kerstvakantie t/m vrijdag 6 januari Nieuws vanuit de school Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. We kijken terug op een goede start van het schooljaar, wat best even spannend was, iedereen moest wennen aan de nieuwe schooltijden. Dit ging gelukkig goed, kinderen en leerkrachten zaten al snel in het ritme. Als team zijn we aan de slag gegaan met de lessen van de Vreedzame school en middels teambijeenkomsten en studiedagen maken we ons deze manier van werken steeds meer eigen. We merken in school dat het een positieve uitwerking heeft op de sfeer in de groepen. Wat betreft het rekenonderwijs zijn er ontdekhoeken met allerlei rekenmaterialen gerealiseerd, zowel beneden als boven. We zien dat de kinderen meer gemotiveerd en betrokken zijn bij het rekenonderwijs en goed weten welke doelen ze nog willen halen. Kortom mooie ontwikkelingen binnen de school waar we samen trots op zijn. Het is bijna vakantie, een sfeervolle vakantie, tijd om te vieren, samen te zijn met dierbaren, genieten! Namens het team wensen wij u een fijn, warm en liefdevol kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuw jaar! Op maandag 9 januari starten we weer samen op school, fijne vakantie!!

2 Verzuimregister Met ingang van 1 april 2017 zijn alle scholen verplicht het verzuim van een leerling te registreren in het zogenaamde Verzuimregister. Dit geldt in ieder geval tot de 16 e levensjaar van een leerling. De registratie kan gaan over geoorloofd verzuim, zoals - Ziekte - Verzuim op basis van verleend verlof. Dit verlof kan slechts één maal per schooljaar worden toegekend voor maximaal 10 dagen. Het wordt alleen toegekend als ouders kunnen aantonen dat zij alle schoolvakanties niet in staat zijn om een aaneengesloten periode van 14 dagen als gezin op vakantie te gaan. De directeur van de verleent toestemming voor dit verlof aan de ouders. De eerste 2 weken na de zomervakantie kan geen toestemming worden verleend. - Verzuim op basis van gewichtige redenen. Hiervoor dient de ouder een verzoek in bij de directeur van de school. Dit verzuim geldt voor maximaal 10 schooldagen. Ongeoorloofd verzuim dat de scholen, naast registratie in het Verzuimregister, moeten melden aan de Leerplichtambtenaar is - Meer verzuim dan 16 uur in vier weken. (Of bij minder uren, als de school vermoedt dat het verzuim te maken heeft met achterliggende problemen van de leerling) - Langdurig verzuim van meer dan 4 weken zonder geldige redenen - Luxe verzuim Hiervan is sprake als een leerplichtige buiten de schoolvakanties om op vakantie gaat - Thuiszitter en absoluut verzuimer Wie zijn niet op een school ingeschreven of komen niet opdagen, terwijl ze wel ingeschreven staan. Meer informatie over het Verzuimregister is te vinden op de website van DUO (dienst uitvoering onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), De Wet werk en zekerheid (Wwz) De Wet werk en zekerheid (Wwz) leidt tot flinke problemen voor het primair onderwijs. De kans is groot dat ook uw bestuur en scholen er last van hebben of gaan krijgen. Waarom dit zo is, is aan de medewerkers en ouders van uw scholen niet heel makkelijk uit te leggen. Op verzoek van de Algemene ledenvergadering heeft de PO-Raad daarom diverse vragen en antwoorden op een rij gezet die u kunt gebruiken om uw medewerkers en ook ouders te informeren over het hoe en waarom van de problemen. In de bijlage stuur ik deze brief mee.

3 In de hal van de school staat weer een prachtige kerstboom en Adventkrans, beide van Graco, namens het team hartelijk dank hiervoor! Ook willen we de kerstwerkgroep bedanken voor de mooie aankleding in de school, heel sfeervol! Advent vieringen We hebben nu twee Advent vieringen in school gevierd met alle kinderen en leerkrachten, het is fijn om zo samen met elkaar te zijn, op weg naar een mooi kerstfeest. Dit jaar gaat het Advent verhaal over Simon en zijn vrouw. Simon is een rijke man, zijn vrouw kan slecht lopen en heeft veel pijn. Simon heeft gehoord dat er een koning in het dorp komt en dat deze koning een slaapplek zoekt voor zijn zoon. Wanneer er een zwerver voor de deur staat stuurt Simon deze weg maar komt er al snel achter dat hij dit beter niet had kunnen doen. Volgende week maandag hebben we de derde Advent viering en de vierde is de kerstviering in de kerk waar u ook van harte welkom bent. KERST Donderdag 22 december vieren we Kerst op de Banier. Alle leerlingen gaan s morgens naar school en zijn om uur vrij. Om uur worden alle leerlingen weer op school verwacht. We gaan dan samen naar de kerk. Na de dienst gaan alle leerlingen terug naar de eigen klas, waar we zullen gaan eten. Om uur kunnen de ouders de kinderen weer uit de klassen halen. Wanneer uw kind in de bovenbouw zit en alleen naar huis mag willen we daarvoor graag een briefje van u als ouders. Kerstmaaltijd Vanaf 8 december kunnen de recepten/ gerechten weer van de deur van het eigen klaslokaal worden gehaald, zodat de ouders deze kunnen verzorgen. Deze gerechten kunt u donderdag 22 december vanaf uur in de klas brengen. Warme hapjes graag om uur in de klas zetten. De kinderen moeten voor de kerstmaaltijd zelf een bord, soepkom, beker en bestek meenemen! Voedselbank Tijdens de advent periode denken wij speciaal aan onze medemens. In samenwerking met de oudervereniging willen wij graag onze medewerking tonen door het inzamelen van voedsel voor de voedselbank. In de hal komt een kraam waar wij houdbare etenswaren verzamelen. U kunt tot en met dinsdag 20 december de etenswaren inleveren. Onze dank is groot!

4 Kerstbakjes Dinsdag 20 december gaan we s middags met alle leerlingen kerstbakjes maken. De vraag aan alle leerlingen is om hiervoor een bakje met passend vochtig oase, een kaars, groene takken en versieringen mee te nemen. Per groep hebben we 2 tot 3 ouders nodig die mee helpen. Opgave graag bij de leerkracht. Warmhoudplaatjes Oproep voor warmhoudplaatjes! Als u thuis warmhoudplaatjes heeft zouden wij deze mogen lenen voor de kerstmaaltijd? Dan graag voorzien van naam inleveren bij de leerkracht. KERSTMARKT Op donderdag 22 december is er tijdens de kerstmaaltijd van de kinderen s avonds weer een kerstmarkt op RKBS De Banier. Alle groepen hebben iets gemaakt voor de kerstmarkt wat u kunt kopen, ook is er tijdens de kerstmarkt eten en drinken te koop. Nieuws uit de groepen Nieuws van de bijtjes en sterren van groep 1 en 2 Bericht van de kanjers van groep 3: We hebben een hele gezellige Sinterklaas ochtend gehad, de kinderen waren ook erg blij met de cadeaus! Nu is de kerstperiode aan de beurt, de klas is al helemaal in kerstsferen, met een kerstboom, lampjes, een stal Ook wordt er nog hard gewerkt. Deze week hebben we de toets van Blok 4 van Rekenen en gaan we verder met Blok 5. In dit blok worden de volgende onderdelen aangeboden: - Toepassen van de vijfstructuur bij het vergelijken van hoeveelheden en het bepalen van hoeveelheden, tellen met sprongen van 5 - Bussommen, erbij en eraf sommen t/m 20 - Het splitsen van getallen t/m 20 - Springen met sprongen van 2, tellen met geld We oefenen veel met geld, tellen met sprongen van 2 (euro) en 5 (euro) en we oefenen ook nog veel met de bussommen en het splitsen. Met lezen werken we inmiddels aan kern 5, de paarse kern We leren de volgende woorden: reus, jas, riem, bijl, hout en vuur En de volgende letters gaan we hiervan leren: eu, j, ie, l, ou, uu Blijf de letters veel herhalen met de kinderen, ze moeten de letters vlot kunnen benoemen. Je kunt ook oefenen door de letters zelf te zeggen en dat de kinderen ze moeten opschrijven, dit vinden ze wel lastiger. Blijf elke dag het lezen 5 tot 10 minuten oefenen!! Hoe meer kilometers de kinderen lezen, hoe vlotter het gaat. We oefenen nu ook veel met het maken van woorden d.m.v. een woorddictee. Deze woorden bespreken we dan ook met z n allen. Dit kunt u de kinderen thuis ook laten doen: een woordje zeggen en de kinderen het laten op schrijven. Bericht van de toppers van groep 4: Spelling: Afgelopen week hebben we geoefend met de woorden die horen bij de spellingsafspraken van slang. Dat zijn woorden die eindigen met ng of nk. Dit zijn vaste klankgroepen. Deze week leren we de spellingsregel van slurf. Dat zijn woorden waarbij je een u hoort, maar niet schrijft in het

5 woord. Gisteren hebben de kinderen de dicteewoorden meegekregen en ze staan inmiddels klaar in Bloon om te oefenen. Rekenen: De rekendoelen waar we in blok 5 mee aan de slag gaan zijn: - het meten van rechte en gebroken lijnstukken in centimeters - zetten van getallen op de getallenlijn - keersommen - tellen van hoeveelheden in tientallen en eenheden Thuis kunnen de kinderen uiteraard flink oefenen met het automatiseren in RekenTuin. Het zou fijn zijn als er thuis goed wordt geoefend met de DMT bladen die elke vrijdag mee gaan naar huis. De tekst van Nieuwsbegrip kan ook geoefend worden. Bericht van de zonnestraaltjes van groep 5: Sinterklaas: Vorige week maandag hebben we een heel leuk sinterklaasfeest gehad. s Morgen hebben we eerst de sint welkom geheten. Daarna hebben we in de klas allemaal nog een keer onze stukjes geoefend die we voor de sint wilden gaan doen. Daarna duurde het nog een lange tijd voor de sint kwam, maar toen hij er was, was het super gezellig. Daarna gingen we met de piet mee naar de pakjeskamer waar we ons cadeau kregen. Na het uitpakken hebben we nog even fijn buiten gespeeld en hebben we de dag rustig afgesloten met een sinterklaasfilm en wat tekenen/spelletje spelen. Al met al een hele gezellige dag. Spelling: Vorige week hebben we de regel spinnetje geleerd. Deze regel gaat over ingewikkelde verkleinwoorden waarbij je meerder spellingregels moet toepassen. Deze week leren we de zwembroek regel. Deze regel gaat over dubbelwoorden. Een woord dat uit twee losse woorden bestaat. Volgende week leren we de stripboek regel. Deze regel gaat ook over dubbelwoorden maar dan een wat moeilijkere variant. Hier moet je de 2 losse woorden echt van elkaar afkoppelen, opschrijven en daarna 1 woord van maken. Rekenen We werken aan onze eigen doelen. Alle lln hebben een briefje met rekendoelen op hun tafel geplakt. Dit zijn reparatiedoelen van voorgaande blokken, groepsdoelen (automatiseren tafels, plus en min, onder elkaar optellen en aftrekken) doelen van blok 5 ( getallenlijn, verhaalsom, plus en min tot 100 en meten) of extra uitdaging (delen, breuken, levelwerk). Digitaal: Iedereen heeft kennisgemaakt met Squla en kan ook thuis met Squla aan de slag. Echter dit is een schoolabonnement en elke schooldag tot half 4 in gebruik. Dus na half 4 kan er niet meer op worden ingelogd. Wij raden aan om met name de spelling te verbeteren uw kind, regelmatig met squla (de regels staan duidelijk aangegeven) of met bloon de regels te laten oefenen. Daarnaast geven wij natuurlijk de woordjes behorende bij de regel ook nog op papier mee. Ook begrijpend lezen kan met Squla geoefend worden.

6 Groep 6: De toppers van groep 7: Rekenen: De doelen van dit blok zijn: - Breuken uit een geheel berekenen - Kolomsgewijs delen - Procenten berekenen. Bijvoorbeeld hoeveel procent is 6 van Grote deelsommen. Bijvoorbeeld 270:3= De leerlingen vinden de doelen best wel lastig. Daarom heb ik gisteren een huiswerkblad meegegeven aan de kinderen waar op alle doelen nog een keer aanbod komen. Een aantal heeft dit huiswerkblad op school al afgemaakt en ingeleverd. Spelling: De volgende doelen komen in dit hoofdstuk aanbod: - Team (leenwoorden uit het Engels) - Werkwoorden in de tegenwoordige tijd en de verleden tijd. De leerlingen hebben de woordjes van de categorie Team in het begin van het hoofdstuk meegekregen. Ook op Bloon kunnen ze deze woorden oefenen. Kamp datum gewijzigd: De kampdatum voor groep 6 en 7 is gewijzigd. De leerlingen gaan niet meer 29 t/m 30 juli op kamp maar 22 t/m 23 JUNI. Werkstuk: De leerlingen moeten voor de kerstvakantie hun eerste werkstuk inleveren. Deze moet bestaan uit 7 hoofdstukken. Kerstbakjes: Wanneer er ouders het leuk vonden om ons te helpen met de kerstbakjes (dinsdagmiddag 20 december) kunt u dit doorgeven aan uw zoon of dochter. Ik heb tot nu toe nog geen opgaves ontvangen dus als u zou willen helpen zou dat fantastisch zijn! Alvast bedankt! Handvaardigheid Graag allemaal een glazen potje meenemen. Deze kunnen de kinderen versieren en op hun tafel zetten tijdens de kerstmaaltijd met een lichtje erin. De toppers van groep 8: Rekenen: De doelen van dit blok zijn: - Breuken vermenigvuldigen - Handig rekenen - Grote getallen noteren boven het miljoen - Juiste uitslag kiezen

7 Spelling: De volgende doelen komen in dit hoofdstuk aanbod: - Bijvoeglijke naamwoorden - Werkwoorden in de tegenwoordige tijd en de verleden tijd. Handvaardigheid Graag allemaal een glazen potje meenemen. Deze kunnen de kinderen versieren en op hun tafel zetten tijdens de kerstmaaltijd met een lichtje erin. Werkstuk: De leerlingen moeten voor de kerstvakantie hun eerste werkstuk inleveren. Deze moet bestaan uit 8 hoofdstukken. Kerstbakjes: Wanneer er ouders het leuk vonden om ons te helpen met de kerstbakjes (dinsdagmiddag 20 december) kunt u dit doorgeven aan uw zoon of dochter. In ieder geval hartelijk dank!

November Theatervoorstelling groep 3, 4 en 5 in de Grote Kerk te Emmen 13:00-13:45 uur

November Theatervoorstelling groep 3, 4 en 5 in de Grote Kerk te Emmen 13:00-13:45 uur 8 29 november 13 december Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school 6 1 november 15 november Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 5 december Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 5 december Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 5 december 2016 Activiteitenoverzicht 9 december 1e Adventviering (08.45 uur) 12 december 2e Adventviering (10.30 uur) 19 december 3e Adventviering (10.30 uur) 23 december 4e Adventviering (08.45

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 51 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 6 december 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 6 december 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 6 december 2017 Agenda Deze week Dag Datum Tijd Activiteit donderdag 8 12 ochtend directie afwezig donderdag 8 12 19.30 - oudervereniging vergadering Bij afwezigheid

Nadere informatie

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht Nr.15 15 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Activiteit Kerstviering & kerstdiner Alle leerlingen vrij

Activiteit Kerstviering & kerstdiner Alle leerlingen vrij Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 20 december 2016 Agenda Deze week Dag Donderdag Vrijdag Datum 22-12-2016 23-12-2016 Tijd 17:00 19:00 v.a. 12 uur Activiteit Kerstviering & kerstdiner Alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 51

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 49 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 49

Nadere informatie

7 februari 28 februari. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

7 februari 28 februari. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school 12 7 februari 28 februari Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Julian Käveker is 30 november 4 jaar geworden. Wij heten Julian van harte welkom op onze school en wensen hem een hele plezierige schooltijd!

Julian Käveker is 30 november 4 jaar geworden. Wij heten Julian van harte welkom op onze school en wensen hem een hele plezierige schooltijd! Nieuwsbrief december Welkom Julian Käveker is 30 november 4 jaar geworden. Wij heten Julian van harte welkom op onze school en wensen hem een hele plezierige schooltijd! Nieuws uit de groepen Groep 1/2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Agenda. 30 november Open dag. 5 december Sinterklaasviering. 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij

Nieuwsbrief 6. Agenda. 30 november Open dag. 5 december Sinterklaasviering. 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij Nieuwsbrief 6 Agenda 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering 6 december 2018 Studiedag, alle leerlingen vrij 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 12 december 2018 Oudercafé 19 december 2018

Nadere informatie

10 januari - 23 januari. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

10 januari - 23 januari. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school 10 10 januari - 23 januari Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Weekbericht van 9-11-2015 Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Sinds augustus 2012 ben ik als Meerschools Intern Begeleider SKOD werkzaam op de Brummelbos. Dit heb ik de afgelopen ruim 3,5

Nadere informatie

28 februari 14 maart. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school. Tevredenheidspeiling

28 februari 14 maart. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school. Tevredenheidspeiling 13 28 februari 14 maart Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

2 19 september 3 oktober

2 19 september 3 oktober 2 19 september 3 oktober Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 6 dec. 2016 no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Het Sinterklaasfeest was weer geslaagd. Bedankt Sint&Pieten&Ouderraad! Groep 1/2 De kinderen hebben er van

Nadere informatie

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017 Clemensnieuws Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 9, mei 2017 Agenda: 31 mei: OV-vergadering 5 juni: 2 e pinksterdag vrijdag 6-9 juni: Toetsweek 1 groep 1-7 12-15 juni: Avondvierdaagse 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. editie 7 datum: 13 december Beste ouders/verzorgers, Met vriendelijke groet, Erik Stam AGENDA

NIEUWSBRIEF. editie 7 datum: 13 december Beste ouders/verzorgers, Met vriendelijke groet, Erik Stam AGENDA NIEUWSBRIEF Beste ouders/verzorgers, editie 7 datum: 13 december 2018 Hierbij ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van 2018. Komende week vieren we het kerstfeest en dan begint vrijdag 21 december

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013

Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013 Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013 Week 51: donderdag 19 dec. kerstvieringen, aangepaste schooltijden Week 52: kerstvakantie van 23 dec. 2013 t/m 3 jan. 2014 Beste ouders, De laatste week van

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 47 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 47

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen,

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen, OP DE HOOGTE Sint Trudostraat 10 5616 GB Eindhoven 040-2517585 trudo@skpo.nl 09-12-2016 Agenda Wo. 14-12: Kerst-knutsel ochtend, komt u helpen? Wo. 14-12: Speluitleen bibliotheek 12.00 uur tot 12.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 De stoomboot staat al klaar... In deze nieuwsbrief; Maandagenda Oudergesprekken Sinterklaas en Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017

Nieuwsbrief december Aankomst Sint & Piet. De komende maand: Agenda. dinsdag 5 december Sinterklaasfeest. dinsdag 12 december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Jaargang 27 Nummer 4 De komende maand: Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering. s Middags les volgens normaal programma. 7 december 2017 Kunstuitleen groep 6 7 december 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus december 2013 nr. 46. Sinterklaas

Nieuwsbrief Cursus december 2013 nr. 46. Sinterklaas Nieuwsbrief Cursus 2013-2014 5 december 2013 nr. 46 Data: Teamvergadering 10 december 2013 Afdelingsbestuur /MR 10 december 2013 Maandvieringen kerkelijk jaar Kerstviering 16 december 2013. s Avonds in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD Weekbericht van 23 november 2015 Verjaardagen: Maandag is meester Johan jarig en dinsdag is meneer Fred jarig. We hebben al voor ze gezongen. Beiden van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag! FINALE

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 50 Agenda

Nadere informatie

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen.

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen. Datum: 22-12-2016 Nieuwsbrief: Nummer 6 Schooljaar: 2016-2017 Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon Gelijkheid en gerechtigheid De Fontein wil elke gewoon bijzonder en bijzonder gewone leerling de kans geven

Nadere informatie

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie, teamleider & Ib-er

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie, teamleider & Ib-er r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Welkom op Jenaplanschool Atlantis

Welkom op Jenaplanschool Atlantis NUMMER 5 2017-2018 NIEUWSBRIEF Welkom op Jenaplanschool Atlantis Vakanties 2017-2018 Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie 19 februari t/m 2 maart 2018 KERST OP ATLANTIS Met een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Week 51/17 18 december 2014 nr. 9 Belangrijke data 18 december Kerstdiner op school Kerstviering in de kerk 19 december Inloop groep 1 en 2 tot 9.30 uur 22 december t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 50

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

6 dec t/m 20 dec 10. Controle Veilig Verkeer Nederland

6 dec t/m 20 dec 10. Controle Veilig Verkeer Nederland Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AB Klazienaveen Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: info@banier-skod.nl Internet: http://www.banier-skod.nl

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Op dit moment hebben wij al 72 brieven verstuurd naar verschillende ouders omdat hun kind of kinderen al 3 of meer keer te laat zijn gekomen.

Op dit moment hebben wij al 72 brieven verstuurd naar verschillende ouders omdat hun kind of kinderen al 3 of meer keer te laat zijn gekomen. Nieuwsbrief December 2017 Personele mededelingen Vanaf maandag 4 december gaat juf Jasmijn haar werkzaamheden weer oppakken. Hieronder zetten wij voor u uiteen wie de intern begeleider is van uw kind.

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

Finale Mens Erger Je Niet

Finale Mens Erger Je Niet Jaargang 21, nr 15 Donderdag, 04 december 2014 Week 49:vrij 5 dec Sinterklaas 09.00-12.45 uur Week 50: geen bijzonderheden Week 51: don 18 dec. kerstactiviteiten Week 52: 22 dec. t/m 02 jan. kerstvakantie

Nadere informatie

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar Nr. 15 26 november 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Gebruik je stem voor vriendelijkheid, je oren voor compassie, je handen voor vrijgevigheid en je hart voor liefde

Gebruik je stem voor vriendelijkheid, je oren voor compassie, je handen voor vrijgevigheid en je hart voor liefde Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 1 december 2015 Foto van de week De surprises staan weer in de gangen. Alle hulppieten hebben enorm hun best gedaan om er weer iets moois van te maken. Dank daarvoor!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9 CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013 Aan de ouders/verzorgers van CBS De Wegwijzer Schoolfonds Enige tijd geleden heeft u het formulier ontvangen over het te betalen bedrag voor

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 20 dec no. 422 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 20 dec no. 422 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 20 dec. 2016 no. 422 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - In deze Adventstijd gedenken we hoe God de wereld niet aan haar lot overliet, maar Zijn Zoon stuurde

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief no. 11 Vrijdag 18 november 2016 Agenda komende schooljaar Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16

Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16 St. Henri cusschool RKBS " St. Henri cus" Jhr. de Jongestraat 26 7891 KNKl azi enaveen Tel. : 0591-312366 Groei pl aats voor mensen Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16 Nieuwe kleutergroep Vanaf

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 08 09-12-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Personele zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 5 december 2014 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 6 Oud Papier NIEUWS UIT DE HEMEL

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 10-03-2016 Algemeen Week van de lentekriebels 20 t/m 24 maart In deze week volgen de kinderen op school een aantal lessen over relationele en seksuele vorming, passend bij de leeftijd van het kind. Waar

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 10/12/ december 2018 jaargang 21 nr. 13

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 10/12/ december 2018 jaargang 21 nr. 13 06 december 2018 jaargang 21 nr. 13 Woensdag 19 december AGENDA Kerstviering in de kerk. (groep 1 t/m 4 om 18.30 uur en groep 5 t/m 8 om 19.45 uur) Vrijdag 21 december Vanaf 12:00 uur begint de Kerstvakantie

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 8 N I E U W S B R I E F 12-12-2018 T E R U G B L I K Wat een gezellig sinterklaasfeest hadden we! Sint had zich met zijn pieten goed voorbereid en om zeker te weten dat hij op tijd op de Keizerskroon

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

De kinderen eten woensdag de 20 e om uur samen op school.

De kinderen eten woensdag de 20 e om uur samen op school. No. 14, 14 december 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK. U kunt alleen betalen met uw pinpas.

NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK. U kunt alleen betalen met uw pinpas. NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK belangrijke data 21 december Kerstviering & kerstdiner (zie verderop in de nieuwsbrief) 23 december normale schooldag 26 december 6 januari Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 15. Vrijdag 9 december 2016

Nieuwsbrief no. 15. Vrijdag 9 december 2016 Nieuwsbrief no. 15 Vrijdag 9 december 2016 Agenda komende periode 22 december kerstviering lesdag van 8.15 tot 14.00 uur. Vrijdag 23 december start kerstvakantie om 12.15 uur voor alle kinderen 18 januari

Nadere informatie

11 oktober 25 oktober. Rkbs De Banier. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie!! Nieuws vanuit de school

11 oktober 25 oktober. Rkbs De Banier. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie!! Nieuws vanuit de school 4 11 oktober 25 oktober Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 13. Vrijdag 2 december 2016

Nieuwsbrief no. 13. Vrijdag 2 december 2016 Nieuwsbrief no. 13 Vrijdag 2 december 2016 Agenda komende periode Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering lesdag van 8.15 tot 14.00 uur.

Nadere informatie

1843 JS Grootschermer NIEUWSDRIES. Agenda

1843 JS Grootschermer  NIEUWSDRIES. Agenda 22 december 2017 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Agenda Maandag 8 jan. Eerste schooldag van het nieuwe jaar Maandag 15 jan. Studiedag leerkrachten. Alle

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

Wist je dat? Lezen W

Wist je dat? Lezen W W 21-06-2019 Wist je dat? - We vandaag in de Ekkerman de grote Judo afsluiting gehad hebben. De kinderen hebben de oefeningen die ze geleerd hebben uitgevoerd op de mat, samen met 2 andere scholen. Ze

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie