Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Oktober Veel leesplezier!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Oktober Veel leesplezier!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Oktober 2016 Smit Juridisch Advies is een kantoor gespecialiseerd in de behandeling van letselschade. Wij bieden slachtoffers van letselschade ondersteuning en zorgen dat schade wordt vergoed. In deze extra dikke nieuwsbrief informeren wij u graag over de ontwikkelingen binnen ons kantoor en de letselschade. Zoals onze samenwerking die wij hebben gestart met MeeNaarDeDokter. In deze nieuwsbrief stelt MeeNaarDeDokter zich voor. Veel leesplezier! Wat maakt Smit Juridisch Advies uniek? Heeft u het wel eens gedaan? Uit nieuwsgierigheid 'googlen' op letselschade? Gisteren deden we het nog en kregen maar liefst resultaten. De meerderheid zijn bureau's die u maar al te graag helpen als u letsel heeft opgelopen. Allemaal hebben ze hun eigen, unieke aanpak. Je ziet door de bomen gewoon het bos niet meer. Tussen de vele bureau's die op google te vinden zijn zit veel verschil. In kennis en ervaring, in kosten, maar vooral in aanpak. Als u letsel oploopt is het dus belangrijk dat u goed onderzoek doet en een partij kiest waar u zich vertrouwd bij voelt. Uiteindelijk is het het doel dat u op gelijke voet met de wederpartij onderhandelt en dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt. Tussen al het geweld op internet vinden wij het lastig om ons hoofd boven het maaisveld uit te steken. Wat maakt onze aanpak uniek? We hebben hier eens goed naar gekeken en dit voor u op een rijtje gezet. Dan mag u kiezen of u zich daar vertrouwd bij voelt ;) 1. Wij hebben een volstrekt eenzijdige taak en staan alleen slachtoffers bij. Contracten met verzekeraars zijn bij ons uit den boze. En hebben wij ook maar enigszins een band met de aansprakelijke partij, dan wijzen wij u de deur.

2 2. Iedereen is welkom. Bij ons maken wij geen onderscheid in het type letsel of hoe u dit letsel hebt opgelopen. Wij kunnen iedereen bijstaan, of het nou een verkeersongeval, bedrijfsongeval, hondenbeet of een fout van een arts is. Ook zelfstandig ondernemers zijn bij ons van harte welkom. 3. De behandeling van uw letselschadezaak moet geen tweede trauma worden. Wij zijn daarom aangesloten bij de Gedragscode Behandeling Letselschade en worden ieder jaar onderworpen aan een audit. Dit betekent dat wij verplicht onze kennis op pijl moeten houden, maar ook dat wij bij het eerste contact een afspraak bij u inplannen zodat wij met elkaar kennis kunnen maken. Kosteloos en vrijblijvend. 4. Onze slogan zegt het al: letselschade is maatwerk. Kiest u voor ons dan bent u dus niet een van de honderden cliënten die wij helpen. Wij kennen iedere client bij naam en reageren vaak al binnen een week. Bovendien moet u er niet van schrikken dat wij u het hemd van het lijf vragen. Alleen dan kunnen wij optimaal uw belangen behartigen. 5. Geen onverwachtse kosten. Omdat wij rechtstreeks bij de aansprakelijke partij declareren, kost onze dienstverlening u in de meeste gevallen niets. Is aansprakelijkheid (nog) niet erkend? Wordt aansprakelijkheid slechts gedeeltelijk erkend? Dan maken wij met u afspraken over onze kosten. Onze aanpak op de proef stellen? Bel ons dan op telefoonnummer of per op info@smitjuridischadvies.nl. Naar de dokter gaan spannend? Dat hoeft niet! Door Stijn Hofman, oprichter MeeNaarDeDokter Alleen naar de dokter gaan kan heel spannend zijn. De vele medische termen bij een afspraak zijn voor sommigen moeilijk te bevatten. Meestal nemen mensen die naar de dokter gaan een familielid of vriend mee ter ondersteuning in de hoop dat diegene de medische taal en wereld begrijpt. Dit blijkt meestal niet het geval te zijn. MeeNaarDeDokter kan u hierbij helpen. Wat doet MeeNaarDeDokter? Wij begeleiden het volledige zorgtraject van A tot Z waarbij deze wordt afgestemd op uw behoeften. Wat kunt u van MeeNaarDeDokter verwachten? - Een rustig zorgtraject zonder stress - Duidelijke rapportages om thuis eens rustig door te nemen - Een contactpersoon waar u uw vragen kwijt kunt als er nog onduidelijkheden zijn - Onafhankelijkheid (Een doktersbezoek zonder aanwezigheid van vrienden/familie)

3 Zo gaan wij met u mee naar het doktersbezoek, stellen waar nodig relevante vragen en organiseren de communicatie met andere zorgverlenende partijen en indien gewenst familie/vrienden. Heeft u behoefte aan duidelijke informatie gedurende uw zorgtraject dan kan MeeNaarDeDokter u voorzien van duidelijke rapportages. Hierin staat zoal beschreven wat er tijdens het doktersbezoek is besproken en welke stappen wij zullen ondernemen aan de hand van deze bezoeken. Op deze manier creëren wij voor u een duidelijk en stressvrij zorgtraject. Hoe komt u bij MeeNaarDeDokter terecht? Iedereen die graag gebruik maakt van onze begeleiding kan zich aanmelden via Ook kunt u meer informatie opvragen via Smit juridisch advies: info@smitjuridischadvies.nl. Ik ben op de fiets tegen een stilstaande auto aangereden, wat kan ik doen? U rijdt op de fiets en komt tegen een stilstaande auto aan. U heeft schade. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Heeft u recht op schadevergoeding en bij wie kunt u dan de schadevergoeding claimen? Het antwoord op deze vragen hangt helemaal af van de toedracht van het ongeval. Er zijn een paar situaties denkbaar: De auto staat geparkeerd; De auto staat stil, omdat hij bijvoorbeeld wacht op een stoplicht; De auto staat geparkeerd, maar iemand gooit het portier open en u fietst daar tegen aan. In Nederland heeft u als fietser speciale juridische bescherming op grond van artikel 185 WegenverkeersWet. Deze bescherming houdt in dat de bestuurder of eigenaar van een auto aansprakelijk is voor de door die auto toegebrachte schade, voor zover de auto deelneemt aan het verkeer. Deze wet bestaat omdat fietsers en voetgangers kwetsbaar zijn en bij een ongeval met gemotoriseerde voertuigen veel meer kans hebben op (ernstig) letsel. Er is echter ook een uitzondering op de wet: overmacht. Artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek definieert overmacht als volgt: een tekortkoming kan de schuldenaar niet worden toegerekend, indien zij niet is te wijten aan zijn schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt. Of u als fietser uw schade vergoed krijgt na een aanrijding met een stilstaande auto hangt dus af van de schuldvraag. Als we dan naar de 3 situaties kijken, hoe zit dat dan met de aansprakelijkheid? Het antwoord geven wij graag hieronder: De auto staat geparkeerd Wanneer de auto geparkeerd staat, dan is artikel 185 WvW niet van toepassing. Op zo n moment neemt de auto namelijk niet deel aan het verkeer. In dat geval zal uw schade niet vergoed worden omdat doorgaans uw eigen onoplettendheid ervoor heeft gezorgd dat u tegen deze auto bent aangereden.

4 Stilstaande auto maar neemt wél deel aan verkeer Wanneer de auto slechts stilstaat omdat hij voor iets staat te wachten, dan neemt de auto wél deel aan het verkeer. In dat geval geniet u als fietser bijzondere bescherming op grond van artikel 185 WvW en bestaat de kans dat u (een deel van) uw schade vergoed kunt krijgen. Ik ben op de fiets tegen een autoportier aangereden De auto staat geparkeerd, maar iemand gooit het portier open en u fietst daar tegen aan. In dat geval kunt u uw schade meestal geheel verhalen op degene die het portier opengooide, dan wel de verzekeraar van de auto. In dit geval ligt de schuld namelijk bij hem of haar. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Wij staan u graag met raad en daad bij. U kunt ons bereiken op telefoonnummer of per op info@smitjuridischadvies.nl. Een high five met een boks beantwoorden, bent u dan aansprakelijk als er letsel ontstaat? Een opmerkelijke uitspraak; na afloop van een tafeltenniscompetitie wilde een teamgenoot de winst bezegelen met een high five. Dit werd echter door de andere teamgenoot beantwoord met een boks. Ongelukkigerwijs had dit een kneuzing van de middenhandszenuw tot gevolg. Was de teamgenoot aansprakelijk? Wat is er precies gebeurd? Op 27 februari 2015 vindt een competitiewedstrijd plaats van de plaatselijke tafeltennisvereniging. Paul en Dennis [1] zijn beiden lid van de tafeltennisvereniging en nemen als teamgenoten regelmatig deel aan competitiewedstrijden. Paul speelde die avond zijn tweede wedstrijd, Dennis was scheidsrechter. Na de gewonnen wedstrijd loopt Paul op Dennis af om zijn overwinning te vieren. Dennis steekt daarbij vanuit zittende positie zijn hand omhoog, omdat hij verwachtte dat Paul hem een high five zou geven. In zijn enthousiasme geeft Paul echter, vanaf een hogere, staande positie, een slag met zijn vuist naar beneden in de palm van de hand van Dennis (een boks). Dennis loopt vanwege deze boks een kneuzing van zijn middenhandszenuw op en lijdt schade ter hoogte van ,40. Dennis start vanwege zijn schade een procedure bij Rechtbank Gelderland tegen Paul. Heeft Paul zich onrechtmatig gedragen? Volgens Dennis is de boks onrechtmatig, omdat hij daarop niet bedacht hoefde te zijn. Na afloop van een competitie is het geven van een high five namelijk wel, maar een boks niet, gebruikelijk in de tafeltenniswereld. Paul had zich dan ook van deze gedraging moeten onthouden, omdat het zeer waarschijnlijk is dat er letsel ontstaat als iemand een harde, naar beneden gerichte stoot geeft. De gedraging is, zo stelt Dennis, dan ook in strijd met wat volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betamelijk is.

5 Paul is het hier niet mee eens. De boks zou, aldus Paul namelijk hebben plaatsgevonden in een sport- en spelsituatie. Bij sport- en spel wordt aansprakelijkheid minder snel aangenomen. De door Paul gegeven boks is vanwege de sport- en spelsituatie dan ook geen ongebruikelijke, uitzonderlijke, laat staan abnormale en gevaarlijke gedraging die buiten het risico van sport of spel valt en dan ook niet onrechtmatig. Paul krijgt gelijk van de rechter De Rechtbank Gelderland buigt zich over deze zaak. Daarbij stelt de rechtbank voorop dat in een sport- en spelsituatie minder snel aansprakelijkheid wordt aangenomen, omdat deelnemers aan een sport of spel in redelijkheid tot op zekere hoogte gevaarlijke, slecht gecoördineerde, verkeerd getimede of onvoldoende doordachte handelingen of gedragingen van elkaar moeten verwachten. Dit kan ook direct na afloop van een sport- en spelsituatie nog het geval zijn, zoals bij Paul en Dennis. Paul was immers zo enthousiast dat hij de wedstrijd had gewonnen, dat hij in zijn enthousiasme een ongelukkige boks geeft. Vanwege de sport- en spelsituatie is er volgens de rechtbank geen sprake van een onrechtmatige daad. De rechtbank betrekt daarbij het feit dat de boks direct aansluitend aan de competitiewedstrijd is gegeven om het winnen van de partij te vieren en daarmee in een sport- en spelsituatie plaatsvond. Dennis had volgens de Rechtbank om die reden een slecht gecoördineerde boks kunnen verwachten. De rechtbank vindt het van belang dat Paul en Dennis teamgenoten in een tafeltenniscompetitie waren; Dennis was betrokken bij de gewonnen wedstrijd als teamgenoot en scheidsrechter; Dennis stak zelf zijn hand omhoog om een high five te geven. In die omstandigheid was het geven van een boks in plaats van een high five een gedraging waarop Dennis bedacht diende te zijn. De vordering van Dennis van ,40 werd daarom afgewezen. Conclusie De omstandigheden van het geval zijn in sport- en spelsituaties van cruciaal belang. Gaat het om ervaren sporters, ben je elkaars tegenstander of medespeler en wat zijn de spelregels van het spel en zijn deze spelregels overtreden? Afhankelijk van deze en nog vele andere vragen kan worden bepaald of de geleden schade vergoed moet worden. Dit is een juridische beoordeling waarbij gespecialiseerde juridische hulp vaak het verschil maakt! Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Wij staan u graag met raad en daad bij. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken op telefoonnummer of per op info@smitjuridischadvies.nl. [1] de namen in dit artikel zijn fictief.

6 Cliënten over Smit Juridisch Advies In deze rubriek leest u hoe oud-cliënten de dienstverlening van Smit Juridisch Advies hebben ervaren. In deze editie mevrouw R. uit Leerdam aan het woord. "Ik had last gekregen van mijn armen door mijn werk en mijn man zocht via internet een goede jurist. Na een persoonlijk gesprek hebben we voor Smit Juridisch Advies gekozen. De procedure had van mij korter mogen duren, maar het was mij direct al gezegd dat het lang kon duren. Nu we een schikking hebben getroffen ben ik positief en erg tevreden over Smit Juridisch Advies. Het is een goed juridisch bureau en leeft echt met je mee. Ik geef Smit Juridisch Advies een 8." Meer klantbeoordelingen lezen? Dat kan hier.

Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Juni 2016

Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Juni 2016 Nieuwsbrief Smit Juridisch Advies Juni 2016 Smit Juridisch Advies is een kantoor gespecialiseerd in de behandeling van letselschade. Wij bieden slachtoffers van letselschade ondersteuning en zorgen dat

Nadere informatie

Juridische hulp na een trauma ongeval

Juridische hulp na een trauma ongeval Juridische hulp na een trauma ongeval Feenstra & Veenstra Register Experts Dhr. Michèl Feenstra, re Dhr. Mark Veenstra, re Munneke Lourens advocaten Mw. mr. Monique Snijder Mw. mr. Iris Degenaar Feenstra

Nadere informatie

u hebt letselschade 38114 12.14

u hebt letselschade 38114 12.14 u hebt letselschade 2 Een gespecialiseerde letselschadejurist behandelt uw zaak In de rij voor het verkeerslicht rijdt iemand achterop uw auto. Bij het voetballen breekt u een been na een tackle van een

Nadere informatie

Factsheet Schade en 2018

Factsheet Schade en 2018 Factsheet Schade24 2017 en 2018 Telefoon: 024 6793842 Email: info@schade24.com Kerkenbos 1075H, 6546 BB Nijmegen Schade24 B.V. KVK 67386296. 2019 Terug in de tijd Een ongeval zit in een klein hoekje en

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving ϕ1 Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de

Nadere informatie

De Letselschade InfoKit. Letselschade opgelopen? Weet snel waar je aan toe bent met de antwoorden op meer dan 50 FAQʼs.

De Letselschade InfoKit. Letselschade opgelopen? Weet snel waar je aan toe bent met de antwoorden op meer dan 50 FAQʼs. De Letselschade InfoKit Letselschade opgelopen? Weet snel waar je aan toe bent met de antwoorden op meer dan 50 FAQʼs. 1 Algemeen 1. Ik heb letsel opgelopen. Wat moet ik doen? 2. Bij een aanrijding ben

Nadere informatie

Omdat u verder wilt met uw leven...

Omdat u verder wilt met uw leven... Omdat u verder wilt met uw leven... Letselschade? Wij zijn er voor U! Als slachtoffer van letselschade wilt u erkenning voor het onrecht dat u is aangedaan. Daarnaast zoekt u financiële compensatie voor

Nadere informatie

Krijg de hulp die u verdient!

Krijg de hulp die u verdient! Krijg de hulp die u verdient! Krijg de hulp die u verdient! Als u door een ongeval of een medische fout letselschade oploopt, kunnen de gevolgen groot zijn, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. Misschien

Nadere informatie

Voorrang hebben versus overschrijding van de maximumsnelheid

Voorrang hebben versus overschrijding van de maximumsnelheid Voorrang hebben versus overschrijding van de maximumsnelheid Mr. Bert Kabel (1) Inleiding In het hedendaagse verkeer komt het regelmatig voor dat verkeersdeelnemers elkaar geen voorrang verlenen. Gelukkig

Nadere informatie

Schade en verzekering

Schade en verzekering Schade en verzekering Schade en verzekering Een ongeluk met gewonden, een medische fout of mishandeling. Emotioneel, ingrijpend en vaak met grote financiële gevolgen. Een ongeval komt altijd volledig onverwacht.

Nadere informatie

Woningeigenaar en overlast. artikel 6:162 BW

Woningeigenaar en overlast. artikel 6:162 BW Woningeigenaar en overlast artikel 6:162 BW lid 1 Hij die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te

Nadere informatie

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt.

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt. Wetgeving Algemene wet bestuursrecht Artikel 1:3 1. Onder besluit wordt verstaan: een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan, inhoudende een publiekrechtelijke rechtshandeling. 2. Onder beschikking

Nadere informatie

Aansprakelijkheid op het ijs

Aansprakelijkheid op het ijs Aansprakelijkheid op het ijs KNSB verenigingsdag voor bestuurders 3 november 2007 Bart Bendel Wouter Vermaas Inhoud workshop Aansprakelijkheid van: Schaatsers Verenigingen Trainers Aansprakelijkheid van

Nadere informatie

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan.

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan. Gewestelijke dienst Ongevalsaangifte Artikel 136, 2 en 3 gecoördineerde wet van 14.7.94 Art. 295 K.B. van 3.7.96 Gelieve enkel drukletters te gebruiken, slechts één letter of cijfer per vakje te vermelden

Nadere informatie

U heeft recht op hulp van een letselschade-expert!

U heeft recht op hulp van een letselschade-expert! U heeft recht op hulp van een letselschade-expert! Onze dienstverlening: een positieve ervaring na uw ongeval Letselschade, wat is dat eigenlijk? Door toedoen van een ander kunt u betrokken raken bij een

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Hulp bij persoonlijk letsel

Hulp bij persoonlijk letsel Hulp bij persoonlijk letsel Zo regelen wij uw schade BSA helpt u met het verhalen van uw persoonlijke schade Juridische hulp bij letsel Bent u buiten uw schuld slachtoffer van een ongeval? Door een aanrijding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:1714

ECLI:NL:RBDHA:2017:1714 ECLI:NL:RBDHA:2017:1714 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 21-02-2017 Datum publicatie 24-02-2017 Zaaknummer 09/797150-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 01-02-2008 Datum publicatie 12-03-2008 Zaaknummer 16-604030-07 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2002.2384 (064.02) ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

Deskundige bijstand bij verkeers- of bedrijfsongeval, beroepsziekte, letsel door dieren, productschade of medische fout. Uw smartengeld. is onze zorg.

Deskundige bijstand bij verkeers- of bedrijfsongeval, beroepsziekte, letsel door dieren, productschade of medische fout. Uw smartengeld. is onze zorg. Deskundige bijstand bij verkeers- of bedrijfsongeval, beroepsziekte, letsel door dieren, productschade of medische fout. Uw smartengeld is onze zorg. Uw smartengeld is onze zorg Een verkeers- of bedrijfsongeval.

Nadere informatie

Aansprakelijkheid binnen sportverenigingen

Aansprakelijkheid binnen sportverenigingen Aansprakelijkheid binnen sportverenigingen mr. Harold de Boer mr. Stephan de Vries 12 januari 2015 Sport Fryslân De Haan Advocaten & Notarissen PROGRAMMA 1. Inleiding 2. Bestuur en Taak - interne aansprakelijkheid

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

NADERE INVULLING WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID VOOR VERKEERSONGEVALLEN VAN WERKNEMERS

NADERE INVULLING WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID VOOR VERKEERSONGEVALLEN VAN WERKNEMERS NADERE INVULLING WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID VOOR VERKEERSONGEVALLEN VAN WERKNEMERS De heeft in december 2008 wederom drie interessante arresten gewezen inzake werkgeversaansprakelijkheid voor verkeersletsel

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. R.A.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. R.A. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-521 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. R.A. Blom, secretaris) Klacht ontvangen op : 2 januari 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel Persoonlijke bijstand Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel 1 Juridische hulp met een warm hart Bent u buiten uw schuld slachtoffer van een ongeval? Zijn er bij een medische behandeling fouten

Nadere informatie

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer?

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? HetWaarborgfondsMotorverkeer kanuitkomstbieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motorvoertuig en de dader rijdt door of is onverzekerd.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen.

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Letselschade, wat nu? U bent gewond geraakt bij een ongeval, waarbij één van onze verzekerden betrokken was. Ten eerste wensen wij u een voorspoedig

Nadere informatie

Een kusje erop doet soms wonderen...

Een kusje erop doet soms wonderen... Een kusje erop doet soms wonderen... 6 doorslaggevende redenen waarom kiezen voor Letselpro een verstandige keuze is. 3 Letselpro lost meer dan 90% van de zaken op 4 Als Letselpro voor u gaat procederen,

Nadere informatie

Klachtenprocedure AUTENTIEK. Oudeveen WD Veenendaal /

Klachtenprocedure AUTENTIEK. Oudeveen WD Veenendaal / 01-09-2009 Oudeveen 63 3905WD Veenendaal 0318-522629 / 06-44028983 contact@autentiek.nl www.autentiek.nl INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 KLACHTENPROCEDURE... 3 Aanleiding... 3 U HEEFT EEN

Nadere informatie

alles over letselschade In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA!

alles over letselschade In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! alles over letselschade In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! Letselschade U heeft letsel opgelopen bij een ongeval. Dat is erg vervelend. In deze folder leest u hoe we omgaan met letselschade en wat

Nadere informatie

Sport en Recht. Mr. A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen

Sport en Recht. Mr. A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen Sport en Recht Mr. A.H.A. Beijersbergen van Henegouwen Sportrecht Wat is sportrecht? Verenigingsrecht Aansprakelijkheid Bestuursaansprakelijkheid Sport en spel ISR/ dopingreglement uitstapje naar België

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer M. van der Bijl wonende te Amstelveen verder te noemen: Van der Bijl tegen: mevrouw E.A. Rozendaal

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 juni 2005 Rapportnummer: 2005/171

Rapport. Datum: 10 juni 2005 Rapportnummer: 2005/171 Rapport Datum: 10 juni 2005 Rapportnummer: 2005/171 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Noord-Holland Noord de registratieset van de aanrijding waarbij hij op

Nadere informatie

Toelichting. voor slachtoffers van letselschade

Toelichting. voor slachtoffers van letselschade Toelichting voor slachtoffers van letselschade Letselschadehulp van Stichting Rechtsbijstand ZLM, wij doen het graag voor u! U heeft letsel opgelopen bij een verkeersongeval, een ongeluk op het werk, een

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering MT 17-05 Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan.

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over kosteloze rechtsbijstand. uitgave 2010

Voor kinderen die meer willen weten over kosteloze rechtsbijstand. uitgave 2010 Voor kinderen die meer willen weten over kosteloze rechtsbijstand uitgave 2010 ... jongeren en hun advocaat Als je jonger bent dan 18 jaar ben je minderjarig. Omdat je minderjarig bent, moet je volgens

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen De onderneming A.G. Wennekes handelend onder de naam Kennis Up To Date, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Van de besloten vennootschap KlasseStudent B.V. Statutair gevestigd te Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht, Nederland Contact Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht info@klassestudent.nl T: +31(0)6-33

Nadere informatie

Verkeersverzekering SVI Plus

Verkeersverzekering SVI Plus Verkeersverzekering SVI Plus Geruststellende extra zekerheid voor al uw reizende medewerkers Citaat Je staat er niet vaak bij stil, maar elke dag zijn vaak tientallen medewerkers en vrijwilligers voor

Nadere informatie

Schade? Wij helpen u

Schade? Wij helpen u Schade? Wij helpen u U heeft recht op hulp Na een ongeluk staat uw leven op zijn kop. Uw herstel en de medische behandelingen vergen veel van uw tijd en energie. Er komt veel op u af en u heeft begrijpelijke

Nadere informatie

Hulp na een ongeluk!

Hulp na een ongeluk! Hulp na een ongeluk! www.korevaarvandijk.nl Korevaar van Dijk Letselschade werkt uitsluitend voor slachtoffers Telefonisch krijgt u van ons vrijblijvend een eerste advies U krijgt hulp en een rechtvaardige

Nadere informatie

Heeft u Letselschade?

Heeft u Letselschade? Heeft u Letselschade? Onze letselschade advocaten zijn er voor u! GRATIS ADVIESGESPREK BIJ U THUIS AL MEER DAN 40 JAAR EEN VERTROUWD ADRES. Van der Putt Advocaten staat garant voor kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Juridische hulp voor verkeersdeelnemers

Juridische hulp voor verkeersdeelnemers Juridische hulp voor verkeersdeelnemers Rechtsbijstand van DAS Sterk staan als u het nodig heeft Zodra u één voet buiten de deur zet, bent u verkeersdeelnemer. En zeker in het verkeer zit een ongeluk in

Nadere informatie

Allianz Benelux N.V., gevestigd te Rotterdam, hierna te noemen Verzekeraar.

Allianz Benelux N.V., gevestigd te Rotterdam, hierna te noemen Verzekeraar. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-301 d.d. 20 oktober 2015 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting Als gevolg van een aanrijding is de

Nadere informatie

Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee?

Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? Uw schadeclaim: wat gebeurt ermee? U hebt een zorgaanbieder aansprakelijk gesteld voor schade. U doet dat voor uzelf of u bent belangenbehartiger voor iemand die dat

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190 Rapport Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat het regionale politiekorps Utrecht hun verzoek om vergoeding van de schade als gevolg van een politieonderzoek in

Nadere informatie

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen.

Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Persoonlijk en inzichtelijk. Samen letselschade afhandelen. Letselschade Letselschade, wat nu? U bent gewond geraakt bij een ongeval, waarbij één van onze verzekerden betrokken was. Ten eerste wensen wij

Nadere informatie

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Raad & Daad DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met

Nadere informatie

Een patiënt stelt u aansprakelijk. Een claim, wat nu?

Een patiënt stelt u aansprakelijk. Een claim, wat nu? Arjan Kuik, tandarts, lid sinds 1983 VAN EEN ZORGPROFESSIONAL Een claim Een patiënt stelt u aansprakelijk. Een claim, wat nu? Een patiënt stelt u aansprakelijk. Wat nu? Informatie voor zorgprofessionals

Nadere informatie

u hebt verkeersschade

u hebt verkeersschade u hebt verkeersschade We hebben schadebehandelaars die gespecialiseerd zijn in verkeersrecht Op de parkeerplaats is uw auto geschampt door een andere auto. Door afbrokkelend asfalt raakt uw auto beschadigd.

Nadere informatie

Turbo-liquidatie en de bestuurder

Turbo-liquidatie en de bestuurder Turbo-liquidatie en de bestuurder Juni 2012 mr J. Brouwer De auteur heeft grote zorgvuldigheid betracht in het weergeven van delen uit het geldende recht. Evenwel is noch de auteur noch Boers Advocaten

Nadere informatie

Aansprakelijkheid in de techniek. mr. K.E.G.H. (Klaas) van der Kolk

Aansprakelijkheid in de techniek. mr. K.E.G.H. (Klaas) van der Kolk Aansprakelijkheid in de techniek mr. K.E.G.H. (Klaas) van der Kolk 1 Inhoud aansprakelijkheid in de techniek Intro O.o.t.b. (out of the box) Doel seminar NEN 3140 Keten Overeenkomsten Rollen Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Achmea Personenschade: aangenaam!

Achmea Personenschade: aangenaam! Achmea Personenschade: aangenaam! INHOUD Achmea Personenschade: aangenaam! 3 Wat doen wij voor u? 4 Hoe doen wij dat? 5 Met wie krijgt u te maken? 7 Wat doet u? 9 Wat betalen wij? 10 Zoekt u extra hulp?

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1.1 Alle overeenkomsten, opdrachten, aanbiedingen, offertes en facaturen waarbij ScriptieScreening diensten van welke aard ook levert

Nadere informatie

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Wet- en regelgeving 1. Wanneer ben je bestuurder van een voorrangsvoertuig? (bron: artikel 29 RVV 1990) a. als je optische én geluidssignalen voert b. als

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2012:BX7606

ECLI:NL:RBARN:2012:BX7606 ECLI:NL:RBARN:2012:BX7606 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 19-09-2012 Datum publicatie 19-09-2012 Zaaknummer 05/700235-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

Heeft u Letselschade?

Heeft u Letselschade? Heeft u Letselschade? Onze letselschade advocaten zijn er voor u! GRATIS ADVIESGESPREK BIJ U THUIS AL MEER DAN 40 JAAR EEN VERTROUWD ADRES. Van der Putt Advocaten staat garant voor kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12

LETSELSCHADEREGELING. Omdat wij u graag verder helpen. Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12 LETSELSCHADEREGELING Omdat wij u graag verder helpen Verzekerd van alle aandacht. 1 van 12 Inhoudsopgave Slachtoffer van een ongeval.. Wat nu? 3 Welke vormen van schade zijn er? 4 Ook recht op smartengeld

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2009:BJ5454

ECLI:NL:RBROT:2009:BJ5454 ECLI:NL:RBROT:2009:BJ5454 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 13-05-2009 Datum publicatie 18-08-2009 Zaaknummer 310816 / HA ZA 08-1724 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Heeft u Letselschade?

Heeft u Letselschade? Heeft u Letselschade? Onze letselschade advocaten zijn er voor u! GRATIS ADVIESGESPREK BIJ U THUIS AL MEER DAN 40 JAAR EEN VERTROUWD ADRES. Van der Putt Advocaten staat garant voor kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Waarborgfonds kan uitkomst bieden

Waarborgfonds kan uitkomst bieden Waarborgfonds kan uitkomst bieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motorvoertuig dat onbekend is (omdat de dader is doorgereden) of onverzekerd is. Of dader reed bij het ongeval

Nadere informatie

Convenant Regres zorg-/aansprakelijkheidsverzekeraars

Convenant Regres zorg-/aansprakelijkheidsverzekeraars Convenant Regres zorg-/aansprakelijkheidsverzekeraars De partijen: Verbond van Verzekeraars, gevestigd te Den Haag, en Zorgverzekeraars Nederland, gevestigd te Zeist, in aanmerking nemende dat: 1. zorgverzekeraars

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.2. DIGI HR: DIGI HR. 1.3. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Toelichting Bedrijfsregeling 7: Schaderegeling schuldloze derde

Toelichting Bedrijfsregeling 7: Schaderegeling schuldloze derde Toelichting Bedrijfsregeling 7: Schaderegeling schuldloze derde De Raad van Toezicht Verzekeringen heeft in een groot aantal uitspraken stelling genomen tegen de verwijzing van een schuldloze derde door

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Schade melden tijdens looptijd polis

Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Schade melden tijdens looptijd polis I. Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Garantie tot aan de deur geldt allang niet meer voor de zorgplicht van de (assurantie)tussenpersoon. Zijn taak houdt, naar Nederlands

Nadere informatie

Prioritaire voertuigen

Prioritaire voertuigen Prioritaire voertuigen Wat doet de politierechtbank ermee? Kathleen Stinckens Rechter in de politierechtbank Leuven Inleiding Zonder ongeval Met ongeval Voor de burgerlijke rechtbank Voor de strafrechtbank

Nadere informatie

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer?

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? www.wbf.nl Waarborgfonds kan uitkomst bieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motorvoertuig dat onbekend is (omdat de dader is

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 129 d.d. 17 mei 2011 (mr. C.E. du Perron, voorzitter en mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 129 d.d. 17 mei 2011 (mr. C.E. du Perron, voorzitter en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 129 d.d. 17 mei 2011 (mr. C.E. du Perron, voorzitter en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting De auto van Consument is beschadigd geraakt

Nadere informatie

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met allerlei vormen

Nadere informatie

Waar moet u op letten?

Waar moet u op letten? Loonschade verhalen: Waar moet u op letten? Praktische tips & aandachtspunten Inhoud 1 Inleiding 2 Belangrijke verhalen bij loonregres Is de tegenpartij wel of niet aansprakelijk? In welke mate is iemand

Nadere informatie

Vergoedingsregeling zwakke weggebruiker

Vergoedingsregeling zwakke weggebruiker Vergoedingsregeling zwakke weggebruiker Dit artikel zal ingaan op de meest prangende vraagstukken over die vergoedingsregeling, namelijk wie heeft recht op vergoeding? Welke zijn de voorwaarden voor de

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende.

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Clausule 2967 Clausule DAS Voor Iedereen In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Per rubriek kunt u lezen wie er verzekerd is. Iedereen

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

DAS voor Motorrijtuigen

DAS voor Motorrijtuigen Bijzondere polisvoorwaarden 101 (01-2016) DAS voor Motorrijtuigen Rechtsbijstandverzekering Optimaal Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 2 3. Geldt er

Nadere informatie

Aansprakelijkheid bij stages

Aansprakelijkheid bij stages Aansprakelijkheid bij stages Algemeen Artikel 6:170 BW bepaalt dat een werkgever aansprakelijk is voor een ondergeschikte. Door expliciet te spreken over een ondergeschikte heeft de wetgever beoogd dat

Nadere informatie

U heeft een klacht? Informatie over het bespreken en indienen van een klacht. alles draait om de juiste zorg

U heeft een klacht? Informatie over het bespreken en indienen van een klacht. alles draait om de juiste zorg U heeft een klacht? Informatie over het bespreken en indienen van een klacht alles draait om de juiste zorg Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de verleende zorg aan u of aan een familielid. Vanzelfsprekend

Nadere informatie

DAS voor Motorrijtuigen

DAS voor Motorrijtuigen Bijzondere polisvoorwaarden 101 (01-2016) DAS voor Motorrijtuigen Rechtsbijstandverzekering Optimaal Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 2 3. Geldt er

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Ongevallen Inzittenden PB-A-OI 2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Ongevallen Inzittenden (PB-A-OI2016) Pagina Ongevallen Inzittenden 1. Wie zijn de

Nadere informatie

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) UITSPRAAK in de zaak nr. [nummer] mevrouw [naam klaagster], hierna te noemen klaagster,

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) UITSPRAAK in de zaak nr. [nummer] mevrouw [naam klaagster], hierna te noemen klaagster, TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) UITSPRAAK 18-015 in de zaak nr. [nummer] ingediend door: met betrekking tot: mevrouw [naam klaagster], hierna te noemen klaagster, [naam aangeslotene

Nadere informatie

Ongevallenverzekering motorrijtuigen

Ongevallenverzekering motorrijtuigen Ongevallenverzekering motorrijtuigen Voorwaarden Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons 1 27685 17.01 1. Ongevallen inzittenden

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

A t u o t o s s v a v n a n m e m e e r e r d a d n a n 1 0 1 0 j a j a a r a r toch pechverhelping.

A t u o t o s s v a v n a n m e m e e r e r d a d n a n 1 0 1 0 j a j a a r a r toch pechverhelping. Inhoudsopgave Auto s van meer dan 10 jaar toch pechverhelping. We komen in de maanden dat vriesweer wordt aangekondigd en waarbij motorpech realiteit is. Dit is zeker het geval met wagens die al enkele

Nadere informatie

Letselschade!... en nu?

Letselschade!... en nu? Letselschade!... en nu? Een praktische toelichting op het verloop van het schaderegelingstraject na een letselschade. Letselschade Service Letselschade!... en nu? 2 1 Inhoud: pagina Inleiding... 3 Aansprakelijkheid.....

Nadere informatie

Stichting PIV & Vrije Universiteit (IGER) Excuses aan verkeersslachtoffers de rol van veroorzakers en verzekeraars

Stichting PIV & Vrije Universiteit (IGER) Excuses aan verkeersslachtoffers de rol van veroorzakers en verzekeraars Stichting PIV & Vrije Universiteit (IGER) de rol van veroorzakers en verzekeraars Mr. Liesbeth Hulst, M.Sc. Prof. mr. Arno Akkermans Hoezo excuses? Grootschalig empirisch onderzoek onder naasten ernstig

Nadere informatie

185 WVW mogelijkheden en onmogelijkheden. We zijn de gezichten vergeten van de zes vrouwen in het verkeer!

185 WVW mogelijkheden en onmogelijkheden. We zijn de gezichten vergeten van de zes vrouwen in het verkeer! 185 WVW mogelijkheden en onmogelijkheden We zijn de gezichten vergeten van de zes vrouwen in het verkeer! Bepaling Artikel 185 WVW Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1998 1999 25 759 Vaststelling en invoering van afdeling 8.14.1 (verkeersongevallen) van het Burgerlijk Wetboek Nr. 5 HERDRUK 2 BRIEF VAN DE MINISTER VAN

Nadere informatie

Letselschade Theorie en praktijk

Letselschade Theorie en praktijk Workshop 2014 Letselschade Theorie en praktijk mr. Judith Pol mr. Tim Gmelig Meijling 3 Waar ga ik het over hebben? Wat is letselschade? Wanneer is letselschade verhaalbaar? Wie kan letselschade verhalen?

Nadere informatie

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Als u er zelf niet uitkomt 3 Daarom kiest u voor onze Rechtsbijstandverzekering! 4 U kiest

Nadere informatie

mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat

mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat Aansprakelijkheid & schuldhulpverlening aan (ex)ondernemers BRONNEN VAN AANSPRAKELIJKHEID Onrechtmatige daad (6:162 BW) Tekortschieten in nakoming verbintenis

Nadere informatie

Het Waarborgfonds Motorverkeer. Personenschade

Het Waarborgfonds Motorverkeer. Personenschade Het Waarborgfonds Motorverkeer Personenschade Wij hebben gehoord dat u bij een ongeval gewond bent geraakt. Allereerst wensen wij u van harte een voorspoedig herstel toe. Het Waarborgfonds Motorverkeer

Nadere informatie

Het effect van de Wnra op de schaderegeling. 7 november 2017 mr. J. (Jasper) W.F. Overtoom

Het effect van de Wnra op de schaderegeling. 7 november 2017 mr. J. (Jasper) W.F. Overtoom Het effect van de Wnra op de schaderegeling 7 november 2017 mr. J. (Jasper) W.F. Overtoom Programma Schade van de ambtenaar Rechtspositionele voorschriften Werkgeversaansprakelijkheid Goed werkgeverschap

Nadere informatie

In deze folder wordt informatie. Waarborgfonds wendt met een om schadevergoeding. WAARBORGFONDS ~~RVERKEER

In deze folder wordt informatie. Waarborgfonds wendt met een om schadevergoeding. WAARBORGFONDS ~~RVERKEER In deze folder wordt informatie verstrekt, wanneer die van nut kan zijn, u zich tot het Waarborgfonds wendt met een verzoek om schadevergoeding. WAARBORGFONDS ~~RVERKEER WANNEER NAAR HET WAARBORGFONDS

Nadere informatie