Even Voorstellen H.E.T.C. Maria Vastenhout-van Elten Arie Vastenhout H.E.T.Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Even Voorstellen H.E.T.C. Maria Vastenhout-van Elten Arie Vastenhout H.E.T.Centrum"

Transcriptie

1 Even Voorstellen Het Holistisch Energetisch Therapie Centrum (H.E.T.C.) is sinds 1987 gevestigd aan het Kapelerf 5 te Dorst (NB) en wordt geleid door: Maria Vastenhout-van Elten Van beroep lerares (peuters, kleuters, basisonderwijs, remedial teacher), nu docent/therapeut. Gehuwd, een zoon, een gehandicapte dochter en twee kleindochters. Dagelijks werkzaam in het eigen centrum, met patiënten en/of leerlingen. Arie Vastenhout Van beroep monteur/chefmonteur hydraulica, techneut dus. Na ernstige ziekte nu werkzaam in de eigen praktijk als mededocent, therapeut en verzorger van cursusmateriaal en administratie. Dankzij onze dochter een zinvol bestaan op het gebied van Natuurgerichte therapievormen. H.E.T.Centrum Maria & Arie Vastenhout Kapelerf BZ, Dorst (NB) tel fax info@hetc.nl

2 Onze Doelstelling Een ieder die hier binnenkomt of anderszins met ons in aanraking komt, te helpen, een beter, gezonder en gelukkiger leven te gaan leiden, zo, dat men dat ook weer op zijn/haar eigen, unieke manier uitstraalt en door kan geven. In de praktijk, maar natuurlijk ook in al onze lessen, gaan wij er van uit, dat alles, wat ons lichaam uitdrukt, samenhangt met een geestelijke activiteit. Wij behandelen dus niet alleen de symptomen, maar gaan samen met de patiënt/cliënt op zoek naar de diepere oorzaak van de klacht, de ziekte of het probleem. Werken vanuit de Holistisch Energetische Visie In al onze activiteiten, lessen en trainingen wordt uitgegaan van het standpunt dat wij de mens zien als één geheel, bestaand uit lichaam, ziel, geest en sociaal functioneren. Wij beschouwen dit als een eenheid, ook wel aangeduid als Holistisch. Het woord Energetisch vertelt, dat wij werken met therapieën, die de energie beïnvloeden. De therapievormen die wij aanreiken beslaan alle levensniveau s en er wordt dus energetisch gewerkt aan lichamelijke klachten, ziels- en geestelijke problemen, alsmede het functioneren binnen de maatschappij.

3 Inhoudsopgave Opleidingen

4 Opleidingen Beroeps Opleidingen - Basis opleiding tot H.E.T. Reflexoloog (2 jarige opleiding MBO niveau) - Holistisch Energetisch Therapeut (natuurgericht werkend therapeut, 4 jarige HBO opleiding) Specialismen - medewerker kinderburo HEKANOKA - regressie/ademtherapie Cursussen - metamorfosemassage/techniek - voetreflesmassage - werken met Bachremedies - vita kinese (spiertest methoden voor therapeuten) Workshops - kleur en edelstenen - aromatherapie/kruiden - gelaatsdiagnostiek/visa dynamica - lichaamstaal/body-language - lezen van handen en voeten - visualisatie/affirmatie A/B - oriëntatie massagetechnieken A/B - kinderworkshops A/B Lezingen en miniworkshops Begeleiding, coaching en bijscholing

5 Vooropleiding De lessen zijn zo opgezet, dat zij toegankelijk zijn voor iedereen. Wij vragen dus géén vooropleiding, wel motivatie en inzet. Bij lezingen en cursussen is iedereen welkom, voor toelating tot een van de Opleidingen vindt altijd eerst een intakegesprek plaats. Toelatingseisen stellen wij niet, wel wordt zoals reeds gezegd, inzet en motivatie gevraagd, daar dit beroepen zijn, gericht op het helpen van en werken met mensen. En mensen zijn kostbaar materiaal!! Lesdagen Nagenoeg alle lesactiviteiten worden gegeven in weekends, meestal op zaterdagen en soms op zondagen. Ook worden workshops gegeven in andere Centra en bij diverse Volks Universiteiten. (Body-Language, Gelaatsdiagnostiek, Werken met Visualisaties en Affirmaties, etc.) Voor tijden en kosten zie agenda op onze website: (alle genoemde activiteiten vinden plaats onder voorbehoud) De agenda is ook verkrijgbaar op aanvraag. Examen Na een met goed gevolg afgelegd examen ontvangt u een certificaat (examens zijn niet verplicht, u ontvangt eventueel een bewijs van deelname)

6 Duur van de opleiding(en) De basis Opleiding tot H.E.T. Reflexoloog bestaat uit een tweejarige studie. Hierna kan men direct doorstromen en de Opleiding tot H.E.Therapeut voltooien. De gehele Opleiding duurt vier jaar. Kiest men er voor eerst praktisch te gaan werken, dan blijven behaalde Certificaten geldig indien men zich houdt aan de H.E.T. normen/regels. Eventueel kan men later instromen en de Opleiding alsnog afronden. Hierdoor is het studietempo flexibel en bepaalt men zelf de studietijd. Inschrijven Inschrijven kaan d.m.v. een inschrijfformulier. Na ontvangst van de getekende studieovereenkomst is de inschrijving definitief. Onze specialiteit is en blijft: Persoonlijke begeleiding tijdens de opleidingen en cursussen, maar ook structurele hulp en adviezen bij het opzetten van een eigen praktijk (uiteraard indien gewenst)

7 (BEROEPS) OPLEIDINGEN: Algemeen De opleidingen zijn ingericht om de cursisten, indien gewenst, zo op te leiden en te begeleiden, dat zij zelfstandig een praktijk kunnen opzetten en voeren. Zij worden in staat geacht met diverse Complementaire/Alternatieve Natuurgeneeswijzen te kunnen werken op de vier levensniveau s, te weten lichaam, ziel, geest en sociaal functioneren. De opleidingen richten zich op het doorgeven van theoretische kennis, het aanleren van praktische vaardigheden en de zelfontwikkeling van de a.s. therapeut. Wij achten de zelfontwikkeling van groot belang, groter zelfs dan het aanleren van kennis en vaardigheden, daar men inzicht krijgt in zichzelf en het levensproces. Daardoor ontwikkelt men ook meer begrip m.b.t. anderen. Voor deze persoonlijke ontwikkeling worden adviezen gegeven door de docenten. Stages worden gedaan in overleg met het H.E.T. Centrum.

8 BASIS OPLEIDING TOT H.E.T. REFLEXOLOOG Nagenoeg alle activiteiten in H.E.T. Centrum zijn te herleiden naar het in beeld brengen van de energetische conditie van de persoon in kwestie. Er wordt te allen tijde een energetische voetdiagnose kaart opgemaakt, waaruit duidelijk naar voren komt, wat deze persoon, met deze klachten op dit moment therapeutisch gezien nodig heeft. De energie wordt in kaart gebracht door toepassing van H.E.T. Reflexologie. Het moge dus duidelijk zijn dat H.E.T.Reflexologie de basis vormt van alle Opleidingen en cursussen, alsmede van alle toe te passen therapievormen. De twee jarige (Beroeps) Opleiding omvat de volgende lesblokken: basis medische kennis (beknopt) psychosomatiek & metafysica voetreflexologie (inclusief voetanalyse) handreflexologie (inclusief beknopt handlezen) gezichtsreflexologie (inclusief gelaatsdiagnostiek) oorreflexologie (inclusief het lezen van het oor) behandeltechnieken: pressuur, massage, moxa en magneten aromatherapie & kruiden metamorfosemassage/techniek werken met Bachremedies werken met kleuren/edelstenen en chakra s vita-kinese (spiertest methode) voedingsadviezen & levensanalyse omgang met patiënten/gesprekstherapie het opzetten van en voeren van een praktijk

9 Doorstroming naar de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut (werkend met Natuurgerichte therapievormen) De 2 jarige opleiding tot H.E.T. Reflexoloog is tevens de basis voor de Opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Indien deze basisopleiding met goed gevolg wordt afgesloten, is er de mogelijkheid door te stromen naar het 3 e jaar van de Beroepsopleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. In het 3 e en 4 e jaar van de Opleiding wordt onderricht gegeven in het toepassen van Natuurgericht lichaamswerk in de vorm van diverse massagetechnieken (11)

10 Inhoud van de opleiding tot H.E.T.Reflexoloog Basis medische kennis (MBO/HBO) Aangezien we werken met energetische methodes, die direct invloed uitoefenen op organen en lichaamsdelen, is basis medische kennis een vereiste. We leren de ligging en functie van organen en lichaamsdelen, alsmede ziektebeelden, klachten en afwijkingen (anatomie, fysiologie en pathologie) Deze kennis wordt onderbouwd door psychosomatiek/metafysica (achtergronden en oorzaken van ziekte/klachten) Psychosomatiek/metafysica (oorzaken, achtergronden) (niveau 3 ziels energetisch) In het energetisch werkgebied, maar ook in de reguliere geneeskunde komt steeds meer naar voren, dat ziekte vaak het gevolg is van energetische storingen, veroorzaakt door dieper liggende problemen. Spanningen, stress, zorgen, trauma s en andere negatieve ervaringen hebben grote invloed op het energetisch functioneren en samen met de patiënt zoekt de therapeut naar het ontstaan van de klachten/ziekte.

11 REFLEXOLOGIEGEBIEDEN Voetreflexologie (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Voetreflexologie betekent in ons centrum op de eerste plaats het werken met pressuur op de reflexen. Hierdoor kan de energetische constitutie van organen en lichaamsdelen in kaart worden gebracht. Aan de hand van deze energetische voetdiagnose wordt bekeken wat de betreffende persoon nodig heeft aan energetische therapievormen. Zowel pressuur als massage worden gehanteerd als behandelmethode. Ook het lezen van voeten en tenen (voetanalyse) geeft passende informatie m.b.t. het energetisch patroon, de persoonlijkheid en de levenssteil. Handreflexologie (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Het lezen van de handen is een aanvulling/uitbreiding van de voetanalyse. Het behandelen van handreflexen kan door de therapeut worden toegepast, maar handreflexen bieden ook de mogelijkheid tot zelfbehandeling. Gezichtsreflexologie (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Gelaatsdiagnostiek is een praktisch middel om door observatie en interpretatie meer te weten te komen over de betreffende persoon. Er wordt gekeken naar gezichtsvormen en verder alle onderdelen van het gelaat. Bij slechts weinigen is bekend, dat ook het gezicht reflexen omvat, die d.m.v. massage energetisch kunnen worden behandeld.

12 Oorreflexologie (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Oren bevatten een reeks van reflexen, die o.a. door de persoon zelf kunnen worden behandeld. Oren kunnen tevens worden behandeld met acupressuur en magneettherapie. Ook het lezen van het oor verschaft informatie voor verdere energetische behandelingen. BEHANDELTECHNIEKEN Pressuur Voor het in kaart brengen van het energetisch patroon wordt naast vingerdruk het zogenaamde pressuurstaafje gehanteerd. Door druk uit te oefenen op een reflex ontstaat een reactie die op specifieke wijze wordt genoteerd. Hierdoor kan een diagnostisch overzicht worden samengesteld. Zowel pressuur met vingerdruk als met het staafje worden tevens gebruikt als behandelmethode. Massage Naast pressuur wordt ook gewerkt met reflexmassage (na het in kaart brengen) De reden hiervoor wordt bepaald door bovenstaande reacties en de energetische kaart. De massages kunnen worden uitgevoerd met specifieke essentiële oliën (Aromatherapie) passend bij de klachten en de persoon. Moxa Deze techniek is afkomstig uit de acupunctuur en is te allen tijde bedoeld om energie toe te voegen en te versterken. Door het gebruik van moxa (bijvoetskruid) wordt hitte ingestraald op reflexen, acupunten, littekens en probleemplaatsen waar extra energie nodig is (deze therapie is niet zonder risico)

13 Magneettherapie (3 soorten) Dit is één van de wonderlijkste, snelst werkende methodes. Minuscule Chinese magneetjes worden op reflexen en/of acupunten geplaatst, waar zij hun stimulerende of kalmerende invloed continu uitoefenen. Bovendien kan de patiënt daadwerkelijk aan zijn/haar genezingsproces bijdragen, door regelmatig deze magneetjes (en dus de reflexen/acupunten) aan te drukken. Aromatherapie (+ kruiden) (niveau 2 = psychisch energetisch) Wij achten het van belang, dat therapeuten in de praktijk gebruik weten te maken van producten van Moeder Natuur. Vooral bij lichaamswerk, maar ook bij reflexologie (massage) wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Samen met de patiënt wordt gezocht naar een passende olie, voor dit moment, voor deze persoon en voor deze klacht(en) Gedurende een behandelperiode wordt patiënten geadviseerd om te participeren in het genezingsproces door het gebruik van kruiden, daar dit een goede, veilige methode is. Hiertoe wordt tijdens de Opleiding gewerkt met twee werkboeken, het H.E.T. olie ABC en het H.E.T. kruiden ABC. Metamorfosemassage techniek (niveau 2 = psychisch energetisch) Een zachte, eenvoudige, maar diepgaande therapie, die genezing van binnenuit bevordert. We masseren de spinale lijn (het rugreflex) op voeten, handen en hoofd. Metamorfosemassage is een weldadige, ontspannende therapievorm, die wordt toegepast indien uit de kaart blijkt, dat de persoon allereerst behoefte heeft aan het loslaten van spanningen, trauma s en emoties.

14 Werken met Bachremedies (bloesemtherapie) (niveau 2 = psychisch energetisch) In dit lesblok wordt de methode van Dr. Edward Bach gedoceerd. Deze Engelse arts, de ontdekker en ontwikkelaar van de therapie, ging er van uit, dat er in de natuur voor elke kwaal een middel voorhanden is. Hij was van mening, dat alle kwalen, ziektes en problemen worden veroorzaakt door verstoring van de gezonde energetische trillingen en dat door het gebruik van bloesems en planten de gezonde trilling kan worden hersteld. Hij vond 38 remedies (+1) die zijn gemaakt van bloesemextracten. De remedies werken in eerste instantie in op de gemoedstoestand en vervolgens op het lichaam. De remedies zijn niet verslavend en vertonen geen bijwerkingen. Daarom kunnen zij veilig op iedereen worden toegepast, zelfs op baby s en dieren, zij ondersteunen het proces van weer "heel" worden. Werken met kleuren en edelstenen (niveau 2 = psychisch energetisch) In het H.E.T.Centrum wordt op specifieke, eenvoudige wijze gewerkt met kleuren en edelstenen. Kleuren en edelstenen hebben invloed op de energetische werking van lichaam, ziel en geest door licht, trilling en materialen. Licht komt binnen via de chakra s, chakra's zijn energiepoorten, zij nemen licht op, zetten dit om in kleur en verdelen dit naar de bijbehorende kleurgebieden, lichaamsdelen en organen. Werken de chakra's niet goed, dan kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel lichamelijke als geestelijke. Chakra s kunnen o.a. worden beïnvloedt d.m.v. kleuren, edelstenen, healing, massage, etc. Kleurentherapie is een energetische methode die goed en veilig werkt, mits men goed is opgeleid (tijdens de lessen wordt gewerkt met het H.E.T. edelstenen ABC)

15 Vita - kinese (Kinesiologie/spiertest volgens H.E.T. methode) (niveau 3 = ziels energetisch) Het lichaam wordt gezien als een briocomputer, waarin alle gegevens en ervaringen zijn opgeslagen. Via een eenvoudige spiertest wordt aangeleerd, hoe deze informatie naar boven gehaald kan worden. Er wordt gewerkt met de speciale testmap bestaande uit files/bladen, gecombineerd met vragen. De nadruk tijdens deze lessen ligt op trainen en oefenen. Deze testmethode kan zeer diepgaand zijn en is derhalve voorbehouden aan praktisch werkende therapeuten en aan hen, die in H.E.T. Centrum in opleiding zijn. De lessen kunnen worden aangevuld met specifieke oefendagen Voedingsadviezen en levensanalyse Regelmatig komt het voor, dat uit de kaart blijkt, dat het voedingspatroon en/of de levensstijl van invloed zijn op de energetische balans. Zonder hiermee te werken kan deze balans niet worden hersteld, daar dan steeds opnieuw storingen kunnen optreden. Ook (over) gevoeligheden voor voedingstoffen dienen te worden bekeken, alsmede het leef en denkpatroon. Omgang met patiënten/gesprekstherapie Tijdens de Opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe met patiënten omgegaan dient te worden. Ontvangst, op het gemak stellen, het maken van een anamnese, uitleg van de therapie, etc. komen aan de orde, alsmede het voeren van informatieve gesprekken.

16 Opzetten en voeren van een praktijk Daar deze Opleiding is gericht op de vorming van therapeuten, wordt ook aandacht besteed aan het opzetten en voeren van een eigen praktijk. Netwerken, samenwerking met andere therapeuten, het organiseren van open dagen, het meewerken aan beurzen, reclame, en andere manieren van bekendmaking worden onder de loep genomen. Ook het noteren van inkomsten en uitgaven in de vorm van een eenvoudige boekhouding wordt besproken, alsmede patiënten administratie. NB: De Opleidingen tot H.E.T.Reflexoloog/H.E.Therapeut zijn uniek, door de specifieke training, coaching en begeleiding tijdens de studie, maar ook bij het vestigen van de eigen praktijk. Om deze reden wordt gewerkt met kleine groepen studenten.

17 BEROEPSOPLEIDING TOT HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT Deze vier jarige Beroepsopleiding bestaat uit: 1 e en 2 e jaar De twee jarige basisopleiding H.E.T. Reflexologie (zie bovenstaande lesblokken) 3 e en 4 e jaar De twee jarige vervolg opleiding Body-Language/Body-Work bestaande uit de volgende lesblokken: gelaatsdiagnostiek lichaamstaal H.E.T. reading en healing energie doortrekken energetisch wiegen shiatzu grepen voor het nek en schoudergebied gelaatsmassage en gelaatsdiagnostiek intuïtieve massage werken met chakra s plukmassage vlindermassage polariteitsmassage manuele lymfe drainage werken met energetische apparatuur

18 Inhoud van de opleiding tot H.E.Therapeut Basis van de Opleiding is de tweejarige opleiding tot H.E.T.Reflexoloog (zie bovenstaande lesblokken) De volgende twee jaar bestaan uit het aanleren van diverse massagetechnieken, die alle drie de niveaus bestrijken. De keuze van het werken met massages wordt bepaald door de energetische voetenkaart. Ook wordt aan de hand van de kaart samen met de patiënt gekozen voor de passende massagevorm. Massagetechnieken De volgende massagetechnieken worden gedoceerd: H.E.T. reading en healing energie doortrekken energetisch wiegen shiatzu grepen voor het nek en schoudergebied gelaatsmassage intuïtieve massage chakra massage plukmassage vlindermassage polariteitsmassage manuele lymfe drainage

19 H.E.T. reading en healing (niveau 2/3 = psychisch/ziels energetisch) Reading is het aftasten van de persoonlijke energie van het lichaam en de aura. Reading maakt duidelijk, waar energie te kort is, maar ook waar energie teveel is en waar deze is geblokkeerd. Healing is het beïnvloeden van het energiepatroon, door gebruik te maken van universele energie, die men kan laten stromen, door handen op de persoon te leggen of er vlak boven te houden (in de aura) Hierdoor wordt de persoonlijke energie gebalanceerd en kan deze weer vrij door het lichaam stromen, waardoor een helend effect wordt bereikt. Energie doortrekken (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Indien iemand niet goed reageert op het toegepaste behandelpakket kan het zijn, dat er wel voldoende energie aanwezig is, maar dat deze is geblokkeerd. Door een eenvoudige techniek kan men de blokkade opheffen waardoor de eigen energie weer gaat stromen. Deze techniek kan ook worden aangewend bij extreme vermoeidheid en onbalans. Energetisch wiegen (niveau 1/2 = lichamelijk psychisch energetisch) Vaak komt het voor, dat mensen door spanningen en stress dusdanig zijn verstrakt, dat zij zich onmogelijk meer kunnen ontspannen. Dit wordt zichtbaar door houding en bewegingen. Om de persoon los te krijgen kunnen wij het hele lichaam zacht in beweging brengen, hetgeen vergelijkbaar is met het wiegen van een baby.

20 Shiatzu grepen voor nek en schoudergebied (niveau 1 = lichamelijk energetisch) In deze hectische tijd spannen veel mensen de nek en schouderspieren aan en het gevolg hiervan is uiteraard veel klachten in dit gebied. Door specifieke knepen worden spieren los gekneed en komt doorbloeding en doorstroming weer op gang. Gelaatsmassage (niveau 1 = lichamelijk energetisch) De bij deze massage toegepaste technieken zijn vrij uniek, daar wij naast het gewone masseren ook alle gelaatsreflexen mee behandelen. Hierdoor werkt deze gelaatsmassage niet alleen ontspannend maar gelijkertijd helend. Intuïtieve massage (combinatie van technieken) (niveau 1/2 = lichamelijk psychisch energetisch) Bij deze massage is het van belang, uit te gaan van het gevoel en intuïtief massagetechnieken toe te passen, die per plaats of zone verschillend kunnen zijn. Specifieke grepen worden dus niet aangeleerd, wel richting en energieloop. Plukmassage (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Deze pittige massage is bedoeld om onderhuids weefsel op subtiele, snelle wijze los te maken om doorbloeding te bevorderen. Meestal wordt plukmassage toegepast op plaatsen waar het weefsel vast zit en de energie niet kan doorstromen.

21 Vlindermassage (niveau 2/3 = psychisch/ziels energetisch) Deze massage wordt ook wel psychische massage genoemd daar deze uiterst subtiel en zeer langzaam wordt toegepast op de Blaasmeridiaan. Deze meridiaan staat voor het verwerken en loslaten van emoties. Door deze bijzondere aanraking kunnen de emoties weer vrij gaan stromen en worden afgevoerd. Polariteitmassage (niveau 1/2/3 = totaal energetisch patroon) Dit is binnen het H.E.T. Centrum de meest intense en diepgaande massagetechniek. Vooral het combineren van zeer specifieke massagegrepen met een ademhalingstechniek zorgen voor een zeer diep niveau van verwerken. Van de therapeut wordt bij het toepassen van deze techniek een volledige aanwezigheid gevraagd, alsmede een begeleidende rol tijdens de sessie. Manuele lymfe drainage (niveau 1/2 = lichamelijk/energetisch) Door toepassing van speciale technieken wordt het lymfestelsel aangezet tot verbetering van lymfetranssport. Hierdoor worden gifstoffen sneller afgevoerd, het immuunsysteem verbetert, pijn en zwellingen verminderen. Het toepassen van de massages Het bijzondere van deze twee jarige massagetraining is, dat nagenoeg alle technieken in combinatie zijn toe te passen. Van welke combinaties men gebruik gaat maken is afhankelijk van de energetische voetdiagnose kaart. Verder breiden we het lezen van voeten, handen, oren, gezicht en lichaam uit, zodat we in staat zijn, mensen zonder woorden te verstaan aan de hand van vele uitgezonden signalen.

22 SPECIALISME H.E.THERAPEUT/ MEDEWERKER KINDERBURO HEKANOKA Doel van kinderburo HEKANOKA In onze praktijk zien wij uiteraard ook veel kinderen met klachten op velerlei gebied. We behandelen kinderen met nagenoeg alle therapievormen, maar passen deze aan aan het niveau en de mogelijkheden van het kind. Daar wij ook veelvuldig geconfronteerd worden met jeugd- en geboortetrauma's, lijkt het ons zinnig, om door voorlichting aan en begeleiding van (toekomstige) ouders deze narigheden, die een heel leven door blijken te werken (!) te voorkomen of in elk geval, te verminderen. Wij bieden hulp in de vorm van: * therapievormen, aangepast aan kind en klachten * voorlichting aan ouders en a.s. ouders * begeleiding, gericht op bewustwording, ontspanning en diepere beleving in relatie tot het kind, reeds van voor de geboorte * het geboorteproces * spirituele babymassage, met als doel, de trauma's te verminderen of te verwijderen * peuter- en kleuteroefeningen, die de harmonische ontwikkeling van beide hersenhelften beogen * technieken als: visualiseren, imagineren, alfatraining, etc. op kinderniveau * deelname aan kinderworkshops * adviezen op het gebied van voeding

23 Opleiding Deze Beroepsopleiding is bedoeld voor hen, die zich na de Opleiding tot H.E.Therapeut willen specialiseren in het werken met kinderen. Hiervoor dient men stages te volgen en de aangeleerde methodes en technieken aan te leren passen aan het niveau, waarop de te behandelen kinderen functioneren.

24 SPECIALISME ADEMBEGELEIDER (regressietherapie) Binnen het H.E.T. Centrum wordt nog een zeer diepgaande therapie toegepast, namelijk het volgen van ademsessies ter verwerking van trauma s en persoonlijke problemen. Men kan uitsluitend adembegeleider worden na afronding van de Opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut en na gebleken geschiktheid. Deze training is facultatief en persoonlijk.

25 CURSUSSEN De volgende twee- of meer daagse cursussen maken deel uit van de Basis-en de Beroepsopleidingen. Tevens kunnen zij als zelfstandige cursus gevolgd worden door een ieder die geïnteresseerd is. Metamorfosemassage techniek Voetreflexmassage Werken met Bachremedies Vita-Kinese (spiertestmethode voor therapeuten) Inhoud van de diverse cursussen Metamorfosemassage techniek (niveau 2 = psychisch energetisch) Een zachte, eenvoudige, maar diepgaande therapie, die genezing van binnenuit bevordert. We masseren de spinale lijn (het rugreflex) op voeten, handen en hoofd. De cursus bestaat uit 4 lesblokken (theorie en praktijk) die in twee dagen (weekend) worden gegeven. Een weldadige therapie, die iedereen kan leren en die voor iedereen werkt, vooral door de ontspanning (een must voor elke therapeut)

26 Voetreflexmassage (niveau 1 = lichamelijk energetisch) Deze cursus is bedoeld voor hen, die willen kennismaken met het fenomeen voetreflexen, die willen ervaren wat het werken met voetreflexen doet, maar die vooralsnog niet de intentie hebben, dit beroepsmatig toe te gaan passen. In de cursus wordt de ligging en de functie van alle reflexen aangeleerd, alsmede het masseren ervan, aangevuld met ontspanningstechnieken en achtergrondinformatie. Een volledig programma, toe te passen in besloten kring. De cursus kan worden gevolgd in vier dagen of acht avonden. Heeft men de waarde van het werken met de voetreflexen ontdekt, dan kan men uiteraard verder met de beroepsopleiding tot H.E.T. Reflexoloog. Werken met Bachremedies (bloesemtherapie) (niveau 2 = psychisch energetisch) In deze cursus van 3 dagen leren we te werken met de methode van Dr. Edward Bach. Deze Engelse arts, de ontdekker en ontwikkelaar van de therapie, ging er van uit, dat er in de natuur voor elke kwaal een middel voorhanden is. Hij was van mening, dat alle kwalen, ziektes en problemen worden veroorzaakt door verstoring van de gezonde energetische trillingen en dat door het gebruik van bloesems en planten de gezonde trilling kan worden hersteld. Hij vond 38 remedies (+1) die zijn gemaakt van bloesemextracten. De remedies werken in eerste instantie in op de gemoedstoestand en vervolgens op het lichaam. De remedies zijn niet verslavend en vertonen geen bijwerkingen. Daarom kunnen zij veilig op iedereen worden toegepast, zelfs op baby s en dieren, zij ondersteunen het proces van weer "heel" worden.

27 Vita - kinese (Kinesiologie/spiertest volgens H.E.T. methode) (niveau 3 = ziels energetisch) Het lichaam wordt gezien als een briocomputer, waarin alle gegevens en ervaringen zijn opgeslagen. Via een eenvoudige spiertest wordt aangeleerd, hoe deze informatie naar boven gehaald kan worden. Er wordt gewerkt met de speciale testmap bestaande uit files/bladen, gecombineerd met vragen. De nadruk tijdens deze lessen ligt op trainen en oefenen. Deze testmethode kan zeer diepgaand zijn en is derhalve voorbehouden aan praktisch werkende therapeuten en aan hen, die in H.E.T. Centrum in opleiding zijn. De cursus bestaat uit 3 lesdagen, die kunnen worden aangevuld met specifieke oefendagen.

28 WORKSHOPS Onderstaande workshops zijn ééndaagse trainingen, die los kunnen worden gevolgd, maar die tevens onderdeel kunnen zijn van één van de Opleidingen. Werken met Kleuren en Edelstenen Aromatherapie en kruiden Gelaatsdiagnostiek (visa-dynamica ) Lichaamstaal (body-language) Het analyseren van de voeten Het analyseren van handen Werken met Visualisatie-/Affirmatietechnieken (A+B) Kennismaken met eenvoudige massagetechnieken (A+B) Diverse Kinderworkshops voor alle leeftijden

29 Inhoud van de diverse workshops Werken met kleuren en edelstenen (niveau 2 = psychisch energetisch) Deze workshop omvat het op specifieke, eenvoudige wijze leren werken met kleuren en edelstenen. Er wordt kennis gemaakt met de betekenis van licht, kleuren en edelstenen, plus hun energetische werking op lichaam, ziel en geest (aanvullend kan er worden gewerkt met de chakra s) Chakra's zijn energiepoorten, zij nemen licht op, zetten dit om in kleur en verdelen dit naar de bijbehorende kleurgebieden, lichaamsdelen en organen. Werken de chakra's niet goed, dan kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel lichamelijke als geestelijke. We kunnen de chakra's o.a. beïnvloeden d.m.v. kleuren, edelstenen, healing, massage, etc. Kleurentherapie is een energetische methode die goed en veilig werkt, mits men goed is opgeleid (tijdens de Workshop wordt gewerkt met het H.E.T. edelstenen ABC) Aromatherapie het gebruik van essentiële oliën en kruiden (niveau 2 = psychisch energetisch) Moeder Natuur voorziet ons in ruime mate van voortreffelijke producten ter verbetering en instandhouding van onze gezondheid. Voor therapeuten is kennis hiervan een must, maar zeker kan het belangrijk zijn voor dagelijks gebruik in en om huis. Tijdens de workshop worden niet alleen vele oliën en kruiden besproken, maar ook worden vele manieren aangereikt, waarop deze producten kunnen worden ingezet. Deze middelen zijn nagenoeg altijd veilig en dus zeer breed inzetbaar. Voor een juist advies op dit gebied maken wij gebruik van het H.E.T. olie ABC en het H.E.T. kruiden ABC.

30 Non-verbale communicatie De drie volgend workshops geven informatie weer op het gebied van non-verbale communicatie, de workshops zijn los te volgen maar vullen elkaar wel aan en tezamen vormen zij een brede basis voor het verkrijgen van onuitgesproken informatie. Visa - dynamica gelaatsdiagnostiek - het lezen van gezichten Een praktische wetenschap, die door observatie en juiste interpretatie meer inzicht verschaft over de persoon er achter. Er wordt gekeken naar de diverse gezichtsvormen, ogen, oren, kin, neus, mond, etc. en de metafysische betekenis wordt besproken. Hieruit komen naar voren de karaktereigenschappen, mogelijkheden en onmogelijkheden, talenten, gezondheidssignalen, etc. Body - language de taal van het lichaam verstaan Het lichaam liegt nooit en openbaart een schat aan onuitgesproken informatie. Tijdens de workshop wordt gekeken naar de bouw van het lichaam, houdingen, gebarentaal, kortom, de non-verbale communicatie wordt geanalyseerd en geïnterpreteerd. Het lezen van voeten en handen Tijdens deze twee workshops, die ons verborgen informatie over de eigenaar verschaffen worden de voeten en de handen zorgvuldig bekeken en in beeld gebracht. Bij het interpreteren wordt o.a. gekeken naar de vorm, grootte, kleur, temperatuur, vingers, tenen, nagels, lijnen, heuvels, etc.

31 Visualisatie/affirmatie technieken (A+B) Deze training wordt gegeven in diverse weekends/dagen/dagdelen. De methode is gebaseerd op het leren beheersen/sturen van hersengolven, ook wel Alphatraining genoemd. We zien, voelen en ervaren, dat door bepaalde oefeningen de eigen toekomst meer en meer in handen genomen kan worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid de levensomstandigheden meer te kunnen beïnvloeden, dan men ooit voor mogelijk had gehouden. Tijdens de training wordt aangeleerd hoe het Alpha-nivo te bereiken is en op Alpha zijn we verbonden met Universele levensenergie. Velen hebben de kwaliteit van hun leven verbeterd door deze training en deze mogelijkheid staat nu ook tot uw beschikking. Deel A: is gericht op de eigen ontwikkeling t.o.v. het realiseren van persoonlijke doelen en idealen. Deel B: gaat hier dieper op in en schept ook mogelijkheden voor het werken met anderen (energetisch werk) Voor kinderen bestaat er een aangepast programma (zie kinder-/jeugdworkshops) Kennismaken met eenvoudige massagetechnieken (a+b) (Niveau 1 = lichamelijk energetisch) Veel mensen hebben ervaren, dat massage ontspannend en helend kan werken, maar hebben geen ambitie dit beroepsmatig toe te passen. Deze workshops zijn bedoeld om simpelweg te masseren met eenvoudige grepen en passende oliën. Diverse onderdelen worden bekeken en in beeld gebracht, zoals voeten, handen en gezicht, waarna de technieken worden aangeleerd en praktisch worden geoefend. Tijdens deel A wordt gewerkt met voeten en handen, deel B verschaft inzicht in het gezicht en het behandelen ervan en ook het lichaam wordt niet vergeten (healing)

32 Kinderworkshops Wij bieden twee workshops aan voor kinderen, waarbij echter ook nog een verdeling wordt gemaakt per leeftijdscategorie. Workshop A Deze workshop is bedoeld, om kinderen beter in balans te krijgen en hiertoe zijn speciale oefeningen in het programma opgenomen. Er wordt o.a. gewerkt met het uitbeelden van de persoonlijkheid, aandacht voor de naam, kinderyoga, braintraining, meditatie, muziek en beweging, mandala s, etc. Doel is, de hersenhelften en hersengolven te balanceren d.m.v. bekende technieken, toegepast op het passende niveau. Workshop B Deze workshop heeft als doel, kinderen al vroeg in te laten zien, dat zij door het gebruik van alpha hersengolven hun eigen leven in handen kunnen nemen, dat zij niet machteloos zijn, maar mede bestuurder. Doelen en idealen worden geformuleerd en in beeld gebracht en door het gebruik van beide hersenhelften kunnen ook kinderen doelgericht door het leven gaan. Hopelijk bent u het met ons eens, dat u recht hebt op een fantastisch leven, maar uw kinderen niet minder! Vandaar dat wij deze speciale methodes hebben ontwikkeld zodat ook uw kinderen zich beter gaan voelen, makkelijker kunnen leren en concentreren en zodoende plezieriger kunnen leven.

33 BIJSCHOLINGEN Om aangeleerde kennis bij te houden en uit te breiden biedt het H.E.T.Centrum regelmatig bijscholingen aan, o.a. Reflexologie, Bodywork, Bachremedies, Chakra werk, Acupunten en meridianen, etc. De bijscholingen kunnen gevolgd worden door hen, die de Cursussen/Opleidingen hebben gevolgd. LEZINGEN EN MINI WORKSHOPS Deze geven wij op aanvraag en/of uitnodiging en wij zijn bereid te spreken over diverse onderwerpen naar keuze, o.a. kinderen met problemen, realisatie van doelen, lichaamstaal, het belang van kleuren, omgaan met ziekte, ouderdom en stervensbegeleiding, een kindje met een handicap, wat betekent dat in een gezin, gedrag en leerproblemen, voeding en (over) gevoeligheden, etc. Maar ook kennismaken met lichaamstaal, gelaatsdiagnostiek, middelen en methodes van Moeder Natuur, welvaart en welzijn vormen onderwerpen vol interessante wetenswaardigheden.

34 GASTCOLLEGES Gastdocenten geven voorlichting over therapievormen maar ook over onderwerpen, die wij in ons Centrum weinig of niet hanteren. We denken hierbij aan collega's, die werken met: * Astrologie * Hypnose * Yoga * Pro-vita (voedingaspecten) * Kruiden * Handlezen * Reiki * Mandla s * Psychometrie * Haptonomie * Etc. Deze kunnen door iedereen worden bijgewoond, na aanmelding. Gastdocenten zijn bereid, bij voldoende belangstelling ook cursussen/workshops te geven in ons Centrum. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze website Wij wensen U veel geluk, liefde en gezondheid toe. Maria, Arie Vastenhout en Angelique van de Graaf

35 Overzicht opleidingen Basis opleiding Beroeps opleiding Cursus Workshop Basis medische kennis Voetreflexologie Handreflexologie Gezichtsreflexologie Oorreflexologie Behandeltechnieken zoals Pressuur, moxa en magneten Voedingsadviezen Psychosomatiek & metafysica Omgang met patiënten Opzetten en voeren van een praktijk Metamorfosemassage Voetreflexmassage Bachremedies A Vita kinese Chakra s Massagetechnieken Gelaatsdiagnostiek Kleur en edelstenen A Aromatherapie Visa-dynamica Body-language Lezen van handen en voeten

36 Visualisatie/affirmatie A Visualisatie/affirmatie B Eenvoudige massagetechnieken A Eenvoudige massagetechnieken B Kinderworkshops A Kinderworkshops B Bijscholingen Lezingen Mini workshops Specialismen: - Adembegeleider - Therapeut/medewerker Kinderburo

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding

ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding 1 ONDEVIT BASIS CURSUS Deze cursus is bedoeld om u grondig te laten kennismaken met Ondevit en haar mogelijkheden.tijdens deze inleiding wordt niet alleen

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Medische Marma Yoga 1 Opleiding Medische Marma-Yoga De opleiding Ayurvedische marma-yoga is een

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage Integrale lichaamsmassage Eindtermen theorie: - De therapeut heeft kennis van anatomie/fysiologie en pathologie m.b.t. Integrale lichaamsmassage; - De therapeut is zich ervan bewust dat een massage behandeling

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1 Eindtermen Voetreflexzonetherapie: Eindtermen theorie: - De therapeut behandelt vanuit een holistische mensvisie en stelt binnen het kader van beroepsprofiel het lichamelijk en geestelijk functioneren

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Ayurvedisch shirodhara-therapeut (geaccrediteerde bijscholing) Studiegids 2015/2016 Wat is Ayurveda?

Nadere informatie

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling Espirit spiritueel centrum spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling CURSUSSEN 2013-2014 Hoek van het IJ 29 8223 BJ Lelystad www.espirit.nl e-mail: herman.kuik@espirit.nl

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexologie

Opleiding Voetreflexologie Opleiding Voetreflexologie Programmaomschrijving 1 e en 2 e jaar Gedoceerd door Els van Daele, Martine Smet & Ria Geudens 2017-2018 Wat is voetreflexologie? Voetreflexologie is een natuurlijke, eenvoudige

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van

Nadere informatie

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK 6 5264 PC VUGHT 06-29436075 bianca@ontdekjekracht.nu www.ontdekjekracht.nu DE KRACHT VAN KLEUR Cursus van 5 les dagen of 10 avonden waarin

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Opleiding tot Ayurvedisch. voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK

Opleiding tot Ayurvedisch. voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK Studiegids 2014/2015 Inleiding Ayurveda is een leefstijl en voeding is een belangrijk onderdeel van deze leefstijl.

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

ReflexOlogisch Instituut Nederland

ReflexOlogisch Instituut Nederland Rene Markus Van: ReflexOlogisch Instituut Nederland namens ReflexOlogisch Instituut Nederland Verzonden: woensdag 9 januari 2013

Nadere informatie

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Op dit moment: *opleiding deskundig voedingsadviseur voor honden *lesdag voeding door Lotte Botter *therapeutisch handelen (nascholing voor kynologisch masseurs

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening

Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening Module 5 Complementaire Zorg 2014 1 Complementaire Zorg zachte zorg, zorg met aandacht Complementaire zorg is aanvullende zorg. Het is niet

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexmassage

Opleiding Voetreflexmassage Opleiding Voetreflexmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Voetreflexmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Voetreflexmassage

Nadere informatie

Examen A. een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen.

Examen A. een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen. Examen A Voorwaarden voor deelname aan Examen A: een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen. praktische ervaring met het werken met patiënten/cliënten. hbo

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage Wereldse Wellness Ayurvedische massage Ayurvedische massage is onderdeel van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda Vermoedelijk de oudste holistische geneeskunde van de wereld, zo n 5000 jaar

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

Studieplan Centrum Bergkristal

Studieplan Centrum Bergkristal Studieplan Centrum Bergkristal Volledige opleiding Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten.

Nadere informatie

Studieplan Centrum Bergkristal

Studieplan Centrum Bergkristal Studieplan Centrum Bergkristal Volledige opleiding Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut, specialisatie kinderen en jongeren. Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK studiejaar 2014 / 2015 1 Inleiding Ayurveda, al duizenden jaren toegepast in Azië, staat momenteel in het westen erg

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

HEEL DE MENS. Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk. Van beroep naar roeping

HEEL DE MENS. Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk. Van beroep naar roeping HEEL DE MENS Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk Van beroep naar roeping Voor wie vanuit passie wil bijdragen Aan heelwording, levensvreugde en onvoorwaardelijke liefde.

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

Programma YOGA EVENT 4 juni 2016

Programma YOGA EVENT 4 juni 2016 Programma YOGA EVENT 4 juni 2016 9.00 10.00 uur Integrale Transformational Hatha Yoga met klankschalen en massage in de eindontspanning. Docent: Heidy Starke Integrale Transformational Hatha Yoga streeft

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2017 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Vereisten voor (kandidaat)-leden Naturopatica inzake vorming en bijscholing

Vereisten voor (kandidaat)-leden Naturopatica inzake vorming en bijscholing Vereisten voor (kandidaat)-leden Naturopatica inzake vorming en bijscholing KANDIDAAT LEDEN moeten de volgende kennis, vaardigheden en competenties kunnen bewijzen met getuigschriften e.d.. Kandidaten

Nadere informatie

A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN

A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN GEZOCHT: ENTHOUSIASTE, LEERGIERIGE PERSONEN DIE IN ÉÉN RUIM CURSUSJAAR EEN BREDE, PRACHTIGE NATUURGENEESKUNDIGE BASIS WILLEN LEGGEN 1 JARIGE BASISOPLEIDING

Nadere informatie

Een weekend training ARTechnieken in Friesland Advanced Reflexology Techniques

Een weekend training ARTechnieken in Friesland Advanced Reflexology Techniques pagina 1 van 5 RIN nieuwsbrief 2012-8 Email niet goed leesbaar? Bekijk het in de browser. ReflexOlogisch Instituut Nederland Onze trainingen zijn geaccrediteerd door de VNRT. Een weekend training ARTechnieken

Nadere informatie

cursussen en nascholingen SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE

cursussen en nascholingen SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE cursussen en nascholingen 2019-2020 0 Welkom bij de School voor Voetreflexologie Bedankt voor uw interesse in het cursus-/nascholingsaanbod van de School voor Voetreflexologie. U kunt bij ons terecht voor

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 / 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk:

Nadere informatie

? Waarom deze training?

? Waarom deze training? Yoga in combinatie met Kracht & Uitstraling 1? Waarom deze training? 1 Voor... - Rust en eenheid - Respect voor jezelf en voor elkaar - Een sterke eenheid - Pestgedrag voorkomen - Sterk team 2 Een krachtige

Nadere informatie

HIC, specialisatie kinderen

HIC, specialisatie kinderen HIC, specialisatie kinderen Module Docent contact uren Zelfstudie Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Ontwikkelingspsychologie 11 22 uur Inleiding in de Chakrapsychologie 11 36 uur Jungiaanse psychologie,

Nadere informatie

Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut

Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut Overzicht en Inzicht in de 8 modules Therapeutisch werken met Klankschalen Eigenlijk iedereen die in aanraking komt met de zoete klanken van klankschalen

Nadere informatie

Reflexologie in Het Oost West Centrum

Reflexologie in Het Oost West Centrum Reflexologie in Het Oost West Centrum 1. Aanbod Introducties Jaartrainingen en bijhorende modules nascholing en kortere programma's 2. Voorstelling lesgevers Gerard Heijnen Ria Geudens Martine Smet _ Els

Nadere informatie

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder De kerstdagen en het nieuwe jaar zijn bijna aangebroken. In deze vaak drukke periode hebben wij niet stil gezeten. We hebben voor het komende jaar weer een aantal

Nadere informatie

Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers.

Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts Healing: Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers. Wanneer iemand ziek is of zich niet

Nadere informatie

Transpersoonlijke Trainingen

Transpersoonlijke Trainingen Transpersoonlijke Trainingen Atma Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching Langestraat 121 3811 AE Amersfoort Tel: 033-4653277 Fax: 033-4652873 E-mail: info@atma.nl Site: www.atma.nl Afdrukdatum :

Nadere informatie

Opleidingscentrum Bergkristal

Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingen en Leerroutes 2013 Versie augustus 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen www.opleidingscentrum-bergkristal.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Buteyko. Een verademing

Jaarverslag Buteyko. Een verademing Jaarverslag 2018 Buteyko Een verademing Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave: 1. Dankwoord 2. Inleiding 3. Visie 4. De Buteyko methode 5. Doelgroep 6. Terugblik 2018 7. Vooruitblik 2019 8. Financieel verslag

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Extra Nieuwsbrief 19 juni 2015 De komende tijd zullen er bij Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn meerdere activiteiten

Nadere informatie

Opleidingen. 2014 Quantum Fysiek Chakra Yoga

Opleidingen. 2014 Quantum Fysiek Chakra Yoga 1 Yoga lerares, Quantum fysiek Chakra Healing CV. Helena H. Dusseljee Werk ervaringen 15 jaar van het werken met mensen in psychiatrisch ziekenhuis, jeugd gevangenis, Verslaving Kliniek, vrouwen opvang,

Nadere informatie

Wat doet pijn met je? Wat zijn de gevolgen? Chronisch Pijn. Richtlijnen Pijn werkt op je zenuwen

Wat doet pijn met je? Wat zijn de gevolgen? Chronisch Pijn. Richtlijnen Pijn werkt op je zenuwen Chronisch Pijn Pijn werkt op je zenuwen Wat is er aan de hand? Wat te doen? Dr Frits Winter Richtlijnen Methode, niet echt ingewikkeld De uitvoering valt niet mee Je hebt anderen erbij nodig Maak anderen

Nadere informatie

Jaarverslag 'Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart. Even op adem komen. Een zucht van verlichting slaken. Een luchtje scheppen.

Jaarverslag 'Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart. Even op adem komen. Een zucht van verlichting slaken. Een luchtje scheppen. Jaarverslag 2012 'Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart. Even op adem komen. Een zucht van verlichting slaken. Een luchtje scheppen.' Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave: 1. Dankwoord 2. Inleiding 3.

Nadere informatie

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info REIKI Bundel 1 Verzamelde artikelen Reiki Online reikionline.info Inhoud De geschiedenis van Reiki Wat is Reiki Reiki Master gezocht De inwijding Blokkades Wat is een Chakra Wat is een Aura Verzamelde

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers Cursus en Thema 2015 voor mantelzorgers en vrijwilligers VRIJWILLIGERS Basiscursus (voor nieuwe vrijwilligers) Aantal bijeenkomsten: 4 In vier bijeenkomsten maken nieuwe vrijwilligers kennis met diverse

Nadere informatie

Studieplan Bewust afvallen

Studieplan Bewust afvallen Studieplan Bewust afvallen Opleidingsinstituut Academ Studiejaar 2016 Versie 0.1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Inleiding... 3 Doel van de bijscholing... 3 Inhoud van de bijscholing... 3 Duur... 5 Toelatingseisen...

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39

Nadere informatie

30 min 29 60 min 48 90 min 65

30 min 29 60 min 48 90 min 65 Relaxation Massage Ontspanningsmassage is voor iedereen, het kan een moment zijn van even aandacht voor jezelf, aandacht voor je lichaam, een stukje ontspanning voor lichaam en geest. 30 min 29 60 min

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BASISCURSUS GEZICHTSDIAGNOSE SCHÜSSLER CELZOUTEN 4 - DAAGSE OPLEIDING AROMATHERAPIE 10 - DAAGSE THERAPEUTENOPLEIDING CELZOUTEN SCHÜSSLER CELZOUTEN BASISCURSUS

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART.

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART. Centrum Bergkristal A.A. Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen 06-25312186 Overzicht November 7-11; Jouw manifestatiekracht; jezelf sterker neerzetten en manifesteren met behulp van positieve psychologie

Nadere informatie

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be 1 Wat is voetreflexologie Onze beide voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. De

Nadere informatie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN Drie systemen in één apparaat Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie Behandel uw patiënten sneller en

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Energetisch Therapeut Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut, Specialisatie kinderen 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser

Nadere informatie

ReflexOlogisch Instituut Nederland

ReflexOlogisch Instituut Nederland pagina 1 van 5 Subscribe Share Past Issues Short URL ReflexOlogisch Instituut Nederland Bijzondere trainingen door bijzondere trainers. R.I.N. ingham reflexologie 3 daagse training St Nicolaasga: Elsemarie

Nadere informatie

Kynologische Opleidingen

Kynologische Opleidingen Kynologische Opleidingen Basisopleiding Kynologisch Masseur Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur & Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur Kynologisch Sportmassagetherapeut & Kynologisch Shiatsutherapeut

Nadere informatie

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten Kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2015 Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid Elisabeth Sigmund Kunst van het aanraken Kunst van

Nadere informatie

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest Samen Ontspannen Eenheid tussen lichaam en geest 1 Folder Cursus Speels Ontspannen Een goed begin van het weekeinde met een uur ontspanning in Landsmeer Hanneke Heij Mindful of Mindfull? Hoe zou het zijn

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Jaarverslag Ademen, lekker diep ademen, is goed voor een mens. Toch? Volgens de theorie van Buteyko is het tegendeel het geval.

Jaarverslag Ademen, lekker diep ademen, is goed voor een mens. Toch? Volgens de theorie van Buteyko is het tegendeel het geval. Jaarverslag 2013 Ademen, lekker diep ademen, is goed voor een mens. Toch? Volgens de theorie van Buteyko is het tegendeel het geval. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: 1. Dankwoord 2. Inleiding 3. Visie 4.

Nadere informatie

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN Feng Shui Vijf Elementen Voeding Nine Star Ki Vijf Elementen Ontspanning Korte beroepsopleidingen CRKBO geaccrediteerd ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN TAKE TIME TO FIND YOURSELF BARADA OPLEIDINGSCENTRUM Bij Barada

Nadere informatie

HET KOMT DIK IN ORDE ELSITAS. Multidisciplinair behandelplan Voor kinderen met overgewicht & obesitas

HET KOMT DIK IN ORDE ELSITAS. Multidisciplinair behandelplan Voor kinderen met overgewicht & obesitas ELSITAS WWW.DIKINORDE.BE WWW.ELSVERCRUYSSE.EU M +32 (0)495 45 90 22 HET KOMT DIK IN ORDE Multidisciplinair behandelplan Voor kinderen met overgewicht & obesitas Onze visie: een lichaam in balans We streven

Nadere informatie

Centrum Corazon Roy Westerweel

Centrum Corazon Roy Westerweel Centrum Corazon Roy Westerweel Cantharel 25 2403 RA Alphen aan den Rijn bezoek alleen op afspraak. Telefoon: 0172-443977 Mobiel: 06-45316825 Email: info@centrum-corazon.nl INTRODUCTIE Welkom op de site

Nadere informatie

Informatiegids Onderwijs Met Gebaren

Informatiegids Onderwijs Met Gebaren 2018 / 2019 Informatiegids Onderwijs Met Gebaren Informatiegids Onderwijs Met Gebaren 1 Inleiding In deze informatiegids vindt u een overzicht van alle cursussen en workshops die worden aangeboden door

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training Gymnastische equi-training Opleiding tot GET trainer In september starten we met de propedeuses opleiding Gymnastisch Equi-trainer voor ruiter en paard. Dit is een opleiding die verder gaat dan alleen

Nadere informatie

FILLY CLASS. Equiboost presenteert. Voor wie?

FILLY CLASS. Equiboost presenteert. Voor wie? Equiboost presenteert FILLY CLASS Paarden en bewustwording zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Toch bestaat er op heden geen enkele opleiding die doelbewust ingaat op het aspect paard én mens. Er bestaan

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven!

Jaarverslag 2014. Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven! Jaarverslag 2014 Buteyko werkt goed voor basisschool kinderen! Voor een astma vrij leven! Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave: 1. Dankwoord 2. Inleiding 3. Visie 4. De Buteyko methode 5. Doelgroep 6. Terugblik

Nadere informatie

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder De vogeltjes fluiten, de krokusjes bloeien al weer in verschillende kleuren en het is al weer wat langer licht. De lente komt eraan! Dit betekent dat de winter weer

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur Studieplan Holistische Basisopleiding Modules Holistische Basisopleiding Modules holistische basisopleiding Inleiding in de Bach bloesem Inleiding in de psychologie Inleiding in de healingstechnieken Inleiding

Nadere informatie

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE WAT BETEKENT KINESIOLOOG KINESIOLOGIE?? KINE = een ander woord voor BEWEGING SIOLOOG = de beoefenaar van de WETENSCHAP of de LEER KINESIOLOOG = een

Nadere informatie

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE 2 0 1 4 OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE Beste NEI-ers, NLP-ers, Collega s en geïnteresseerden. Trots kunnen we weer een nieuwsbrief vol met workshops en opleidingen laten zien. Het

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure Informatiebrochure Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider De Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Marcos Training

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

Irene Weijers Extra aandacht en zorg voor jezelf

Irene Weijers Extra aandacht en zorg voor jezelf WELZIJN & ZORG BJ ZIEKTE Massage verminderd stress Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een op de negen vrouwen krijgt hiermee te maken. Onder vrouwen tussen 30

Nadere informatie

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen 1 er Novemb 3 e i Edit 2014 High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen MIND 49 49 Chi Kung; Het opbouwen van vitale energie en mentale

Nadere informatie