Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM"

Transcriptie

1 Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2017

2 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van het leven. Het is meer dan alleen geneeskunde. Ayurveda is een natuurgeneeswijze die naast behandelingen voor klachten, allerlei adviezen geeft voor een lang, gezond en gelukkig leven. In de Ayurveda is gezondheid dus meer dan afwezigheid van ziekte. Het omvat een harmonieuze interactie tussen emoties, intellect, lichaam, gedrag en de omgeving waarin we leven. Zijn deze aspecten van het leven met elkaar in balans dan zijn we gezond. In deze evenwichtige toestand ervaren we een gevoel van innerlijke harmonie, blijheid en intense tevredenheid. Op lichamelijk niveau zijn we gezond als onze spijsvertering en immuunsysteem optimaal werken. Hierdoor kunnen alle voedingsstoffen onze weefsels en het bloed bereiken en werken onze uitscheidingsorganen goed. Ook zijn we beschermd tegen ziekteverwekkers en werkt ons zelfhelend vermogen optimaal. Voor onze geestelijke gezondheid is het belangrijk om een rustige geest, heldere zintuigen en een afstemming met onze innerlijke bron te hebben. Onze innerlijke bron is wie wij echt zijn. Dan voelen we ons tevreden en gelukkig. Ayurvedische massage Ayurvedische massage is een vrij stevige massage die gebruik maakt van speciale (op de persoon afgestemde) warme olie. De massage kan worden uitgevoerd met druk en wrijftechnieken, waarbij niet alleen gebruik gemaakt wordt van de platte handen, maar ook van de vuist, de onderarmen en de zijkant van de handen. Er zijn vele technieken en elke techniek heeft een naam. Dit maakt het makkelijker te onthouden. Het is een complete lichaamsmassage van top tot teen, waarbij ook het hoofd met olie gemasseerd wordt. Door de massage worden ook marma-punten (speciale energetische punten te vergelijken met acupressuurpunten) gestimuleerd. Dit heeft een ontgiftend, maar ook een stimulerend en een ontspannend effect. Er wordt gemasseerd op massagetafels en niet op de grond. Jade geeft sinds 1998 deze opleiding Ayurvedische massage. De gemiddelde groepsgrootte is 12 mensen.

3 De opleiding Door onze jarenlange ervaring met het geven van opleidingen en trainingen hebben wij een opleiding samengesteld, die aansluit bij de westerse mens en de Nederlandse praktijk. De opleiding is vooral praktisch opgezet, waardoor je al snel met het geleerde aan de slag kan. De opleiding is zo samengesteld dat de theorie samengaat met de aangeboden praktijk. Hierdoor is de student actief aan het leren. Doelstelling opleiding Het doel van de opleiding is mensen op te leiden tot zelfstandig Ayurvedisch massagetherapeut, waarbij de student de theorie en de praktijk van de Ayurvedische massage beheerst en kan toepassen. Voor wie? De opleiding is bedoeld voor mensen die een verantwoorde (gezondheidsbevorderende) massage willen leren geven. Dit kunnen therapeuten zijn, die een aanvulling op hun behandeling zoeken, maar ook schoonheidsspecialisten die deze vorm van massage willen aanbieden aan hun cliënten. Deze opleiding kan ook gevolgd worden door mensen die nog nooit iets met massage hebben gedaan en die het of in eigen kring, of in een eigen praktijk willen toepassen. Niveau MBO niveau. Groepsgrootte Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum aantal deelnemers is 12. Mocht er bij de aanvang van de opleiding onvoldoende inschrijvingen zijn dan wordt u bijtijds op de hoogte gesteld. Inhoud van het opleiding Praktijk: 80% van de opleidingstijd wordt besteed aan het aanleren van de authentieke Ayurvedische massagetechnieken. U leert diverse technieken waarmee u kunt combineren en zodoende een op de persoon afgestemde (Vata, Pitta, Kapha) massage kunt geven. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de contra-indicaties voor het geven van een Ayurvedische massage. U leert ook chakrabehandelingen te geven. De overige 20% van de opleidingstijd wordt aan theorie en yoga besteed. Tijdens de theorielessen wordt de filosofie (oorsprong) van de Ayurveda behandeld.: - De vijf elementen en de daaraan gekoppelde constitutietypes komen uitgebreid aan bod. - De Sankyafilosofie (filosofie oorsprong Ayurveda). - Het begrip ama (vorming van afvalstoffen) en het effect op de gezondheid. Aan het begin van de opleiding krijgt u 1 theorieles, waarbij de basis wordt uitgelegd. Op ongeveer de helft van de opleiding wordt tijd ingeruimd voor vragen over de theorie. De rest van de theorie wordt aangeboden via e-learning en ons eigen youtube kanaal. Mede hierdoor hebben we de opleiding kunnen inkorten en goedkoper kunnen maken. Echter zonder in te boeten aan kwaliteit.

4 Algemeen: Tijdens de theorielessen ontwikkel je de volgende vaardigheden: - Hoe neem je een anamnese af en hoe stel je, je eigen vragenlijst samen. - Hoe bepaal je wat uit balans is en welke soort massage je gaat geven om de balans te herstellen. - Welke olie gebruik je (kennis van de oliën). Theoretische kennis over de elementen en de daaraan gekoppelde constitutietypes is een voorwaarde voor het kunnen geven van een Ayurvedische massage. Bijvoorbeeld: Een Vata-type heeft de meeste baat bij massage; het versterkt zijn zenuwstelsel en ontspant. Daarvoor bestaat speciale Vata-olie die ook deze kwaliteiten bevat. Een Pitta-type moet gemasseerd worden met verkoelende massageolie, omdat deze personen vaak teveel hitte in het lichaam hebben. Daarbij zijn ze erg kritisch en is de kwaliteit van de massage en de afwisseling in de massage voor hen erg belangrijk. Een Kapha-type heeft al een olieachtige huid, zodat de massageolie niet vet moet zijn. Kapha-types hebben een meer stimulerende massage nodig. Hun energie moet in beweging worden gebracht. Yoga Elke lesdag is er een uur yoga en pranayama (ademhalingstechnieken). Naast een goede massagetechniek en kennis van de theorie is intuïtie, voelen, een goede ademhaling en een goede verdeling van de eigen energie belangrijk. Door het beoefenen van yoga en pranayama kan dit worden geleerd. Bovendien kunnen de yoga en de ademhalingstechnieken aan cliënten worden meegegeven als ondersteuning van de massage behandeling. Aan het einde van het studiejaar vindt een yoga-examen plaats waarin getoetst wordt of de cursist vorderingen heeft gemaakt in het beoefen van de asana s (houdingen), de pranayama oefeningen en de theoretische kennis over de asana s wordt tijdens dit examen mondeling getoetst. Het examen telt mee voor het behalen van het diploma.

5 Studiebelasting Het jaar bestaat uit 9 opleidingsdagen en 1 examendag. Totaal 50 contacturen en 5 uur voor het examen (theorie, yoga en praktijk) Thuis studie: uur. Naast het volgen van de lessen is het raadzaam om het geleerde zo snel mogelijk in praktijk te brengen. Om dit te stimuleren zullen er oefengroepen van studenten worden gevormd, waarin de massages kunnen worden geoefend. Het is daarnaast goed om zoveel mogelijk mensen uit je omgeving te benaderen als proefpersoon. Er wordt verwacht dat studenten minimaal twee uur per week aan zelfstudie besteden(praktijk en theorie). Lesdagen en lestijden De lessen vinden plaats op vrijdagen van uur. Lesdata 2017: 01-09, 15-09, 22-09, 13-10, 20-10, 27-10, 03-11, 17-11, Examen: 16 december 2017 (zaterdag) Examen Aan het einde van het jaar wordt een theorie en praktijk- (yoga en massage) examen afgenomen. Als voor alle drie de examens een voldoende is gehaald ontvangt de student een diploma waarmee men zich kan vestigen als Ayurvedisch massagetherapeut. Studenten die gezakt zijn voor het examen krijgen de mogelijkheid tot een herexamen. Kosten van de opleiding De opleiding kost 1.050,-- (waarvan 150,- inschrijfgeld) inclusief syllabi en materialen (bijvoorbeeld olie die gebruikt wordt tijdens de massage les), koffie en thee. De kosten voor het theorie herexamen zijn 50 en voor het praktijk herexamen 100. U dient zelf te zorgen voor een laken (voor over de massagetafel) en handdoeken (om mee toe te dekken).

6 Aanwezigheidsverplichting Iedere student dient minimaal 80% van de lestijd aanwezig te zijn. Maximaal verzuim is 2 ½ dag. Erkenning De opleiding is geaccrediteerd door het KNTO. Docenten Frieda de Putter: Docent theorie Ayurveda, kruiden- en voedingsleer. Frieda heeft een ervaring van 20 jaar als acupuncturiste en Ayurvedisch therapeut en is gespecialiseerd in voeding. Jayant Makhan: Docent theorie Ayurveda en Ayurvedische massage, beknopte theorie westerse anatomie. Jayant is fysiotherapeut en Ayurvedisch therapeut. Hij is in opleiding voor orthomanuele geneeskunde. Chan Makhan: docent Yoga. Chan geeft al meer dan 40 jaar les in Yoga en Meditatie, Tai Chi Chuan, Qigong en Kung Fu. Hij is Ayurvedisch doctor en acupuncturist. Meer informatie over de docenten vind je op onze site. Inschrijving Inschrijving voor de opleiding vindt plaats door middel van bijgevoegd inschrijfformulier. U kunt zich ook aanmelden per , dan sturen wij u een formulier toe. De uiterlijke aanmelddatum is 15 augustus Na aanmelding krijgt u 7 dagen bedenktijd, na deze periode is de inschrijving definitief. U betaalt 1 week na de aanmelding inschrijfkosten à 150 euro. De rest van het opleidingsbedrag à 900,- dient uiterlijk 1 januari 2017 te zijn betaald. U krijgt voor beide betalingen een factuur thuis gestuurd. Het is in overleg mogelijk om in twee termijnen te betalen, te weten 450,- voor 1 januari 2017 en 450 euro voor 1 maart Indien bij onvoldoende aanmeldingen de opleiding niet doorgaat, krijgt u binnen 5 dagen het volledige betaalde bedrag teruggestort. Klachtencommissie De opleiding beschikt over een klachtencommissie. Klachten van welke aard ook bijvoorbeeld over de lesstof, over de docenten, over medestudenten kunnen schriftelijk aan de klachtencommissie kenbaar gemaakt worden. De klacht zal altijd vertrouwelijk worden behandeld. De klacht zal binnen 10 dagen worden afgehandeld en de student die de klacht heeft ingestuurd zal op de hoogte worden gesteld omtrent de uitkomst en de afwikkeling. Op alle opleidingen van Jade-Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Jade-Opleidingen is onderdeel van Triguna.

7 Inschrijfformulier Ondergetekende, Naam Adres Postcode/Woonplaats Telefoon Geboortedatum Beroep. Vooropleiding(en) Geeft zich op voor de opleiding tot Ayurvedisch Massage therapeut Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden (zie Datum. Handtekening.

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van

Nadere informatie

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK studiejaar 2014 / 2015 1 Inleiding Ayurveda, al duizenden jaren toegepast in Azië, staat momenteel in het westen erg

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 / 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk:

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Ayurvedisch shirodhara-therapeut (geaccrediteerde bijscholing) Studiegids 2015/2016 Wat is Ayurveda?

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Opleiding tot Ayurvedisch. voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK

Opleiding tot Ayurvedisch. voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK Studiegids 2014/2015 Inleiding Ayurveda is een leefstijl en voeding is een belangrijk onderdeel van deze leefstijl.

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Medische Marma Yoga 1 Opleiding Medische Marma-Yoga De opleiding Ayurvedische marma-yoga is een

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Studiegids 2016 Steeds meer mensen raken gefascineerd door de "oude" wijsheid uit het oosten: Ayurveda. Het

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Studiegids 2016

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Studiegids 2016 Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Studiegids 2016 1 Steeds meer mensen raken gefascineerd door de "oude" wijsheid uit het oosten: Ayurveda.

Nadere informatie

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage Wereldse Wellness Ayurvedische massage Ayurvedische massage is onderdeel van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda Vermoedelijk de oudste holistische geneeskunde van de wereld, zo n 5000 jaar

Nadere informatie

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING 3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING Start januari 2016 Voldoet aan standaarden IYF en Yoga Alliance De docentenopleiding is een unieke reis waarin je op zoek gaat naar de essentie van je eigen wezen. Een zoektocht

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent Y 2 jarige yoga opleiding Hot- en hatha yogadocent Het hoofddoel van deze opleiding is om je voldoende technische kennis, didactische vaardigheden en zelfvertrouwen te geven om een sterke en effectieve

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexmassage

Opleiding Voetreflexmassage Opleiding Voetreflexmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Voetreflexmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Voetreflexmassage

Nadere informatie

januari 2018 Eigen pols lezen 30 jaar feest voor lichaam en geest!

januari 2018 Eigen pols lezen 30 jaar feest voor lichaam en geest! foto: Gerrit Jan Gerritsma januari 2018 Eigen pols lezen Alleen al het voelen van je eigen pols vergroot de balans in de pols en die in geest en lichaam. Het verlevendigt de verbinding tussen geest en

Nadere informatie

Kynologische Opleidingen

Kynologische Opleidingen Kynologische Opleidingen Basisopleiding Kynologisch Masseur Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur & Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur Kynologisch Sportmassagetherapeut & Kynologisch Shiatsutherapeut

Nadere informatie

Algemene bepalingen yoga opleiding

Algemene bepalingen yoga opleiding DevaDeva School voor yoga en meditatie Algemene bepalingen yoga opleiding Versie november 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Deze bepalingen maken onlosmakelijk deel uit van de overeenkomst tussen DevaDeva en de

Nadere informatie

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie:

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie: Algemene voorwaarden: Droomstudio Algemeen: Betaling -betaling geschiedt bij start van de workshop/trainingreeks: -door betaling via www.droomshop.nl waar je de voor jouw betreffende droomkaart kan kopen.

Nadere informatie

Opleiding Ontspanningsmassage

Opleiding Ontspanningsmassage Opleiding Ontspanningsmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Ontspanningsmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Ontspanningsmassage

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: Met ingang van april 2013 is FysioWork Opleidingen & Trainingen op het adres Het Lentfert 51, 7547 SN te Enschede gelokaliseerd voor de opleiding Blessurepreventie. In dit informatiepakket zullen de volgende

Nadere informatie

Algemene bepalingen meditatie opleiding

Algemene bepalingen meditatie opleiding DevaDeva School voor yoga en meditatie Algemene bepalingen meditatie opleiding Versie: november 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Deze bepalingen maken onlosmakelijk deel uit van de overeenkomst tussen DevaDeva

Nadere informatie

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING Mensen houden ervan om er verzorgd uit te zien, daarom besteden we aandacht

Nadere informatie

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden.

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden. Het beroep Schoonheidsspecialiste De schoonheidsspecialiste speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Bij het beroep werd vroeger vaak alleen aan make-up gedacht. Vandaag de dag weet iedereen

Nadere informatie

Opleidingsbrochure 2012-2013

Opleidingsbrochure 2012-2013 Opleidingsbrochure 2012-2013 Inhoudsopgave Woord vooraf 3 Opleidingen, introductiecursussen en bijscholing 6 Kwaliteit en erkenning 13 Inschrijving 14 Lesdagen en -tijden 15 Literatuur en andere benodigdheden

Nadere informatie

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Vierjarige yoga docentenopleiding 2016-2020 Start september 2016 Aanmelding De student(e) meldt zich voor de vierjarige yoga docentenopleiding van Samsara

Nadere informatie

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen Wft-Examentrainingsdagen Examentrainingsdagen als voorbereiding op het examen Wft-pensioenvergunning Wft pensioenvergunning Goed voorbereid uw examen in! Training door do ervaren pensioenconsultants Examenoefenvragen

Nadere informatie

OPLEIDINGSBROCHURE 2014-2015

OPLEIDINGSBROCHURE 2014-2015 OPLEIDINGSBROCHURE 2014-2015 INHOUDSOPGAVE Woord vooraf 3 Opleidingen, introductiecursussen en bijscholing 6 Kwaliteit en erkenning 13 Inschrijving 14 Lesdagen en -tijden 15 Literatuur en andere benodigdheden

Nadere informatie

Maak van je opleiding Ayurvedische massage een succes!

Maak van je opleiding Ayurvedische massage een succes! Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 info@schoonheidsschool.com Maak van je opleiding Ayurvedische

Nadere informatie

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen 1 er Novemb 3 e i Edit 2014 High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen MIND 49 49 Chi Kung; Het opbouwen van vitale energie en mentale

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 De wereld heeft stralende lichten nodig die niet alleen de kennis en ervaring van yoga delen met de wereld maar ook de openende en verlichtende ervaring

Nadere informatie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Bureau de Roos Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Inleiding Leuk dat u interesse heeft in het Specialisatiejaar Kindertherapie dat Bureau de Roos aanbiedt. Dit jaar is speciaal voor hen die zich

Nadere informatie

Informatie over de opleiding tot docent GUO LIN QI GONG

Informatie over de opleiding tot docent GUO LIN QI GONG 1 Informatie over de opleiding tot docent GUO LIN QI GONG In 2015 geaccrediteerd door Stichting Guo Lin Qi Gong Nederland secretariaat: Hofgang 1 5133 CX Riel www.guolin.nl stichtingguolin@gmail.com 2

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuteryoga

Praktijkopleiding peuteryoga Praktijkopleiding peuteryoga De opleiding is voor de doelgroep peuters èn kleuters. De cursist wordt opgeleid tot peuter- en kleuteryogadocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogadocente

Nadere informatie

Yoga & Ayurveda Health YAH vzw

Yoga & Ayurveda Health YAH vzw CURSUS-ROOSTERS BEROEPS-OPLEIDINGEN 2012-2013 per STUDIEJAAR: dit loopt gelijk met een schooljaar, van /oktober tot begin juli. Hieronder de cursus-roosters voor de verschillende beroepsopleidingen voor

Nadere informatie

Yoga & Ayurveda Health YAH vzw

Yoga & Ayurveda Health YAH vzw Yoga & Ayurveda Health YAH vzw CURSUS-ROOSTERS BEROEPS-OPLEIDINGEN 2011-2012 per STUDIEJAAR: dit loopt gelijk met een schooljaar, van september/oktober tot begin juli. Hieronder de cursus-roosters voor

Nadere informatie

[440] Yogahoudingen voor de verschillende dosha s

[440] Yogahoudingen voor de verschillende dosha s [440] Yogahoudingen voor de verschillende dosha s Vata Een vata is slank gebouwd met smalle botten en een dun gestel. Ze zijn flexibel, maar hebben soms gebrek aan energie. Ze ontwikkelen vaak stijfheid

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Nagelstyling & Manicure via:

Nagelstyling & Manicure via: NiP College scholing 2017/2018 Nagelstyling & Manicure via: Nagelstylist en/of manicure worden in een geheel nieuw en uniek leerconcept? NiP College bied het Dual Learning System. Duaal leren betekent

Nadere informatie

Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening

Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening Module 5 Complementaire Zorg De glimlach in de zorgverlening Module 5 Complementaire Zorg 2014 1 Complementaire Zorg zachte zorg, zorg met aandacht Complementaire zorg is aanvullende zorg. Het is niet

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN

A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN A P E I R O N NIEUWETIJDSOPLEIDING NATUURGENEESWIJZEN GEZOCHT: ENTHOUSIASTE, LEERGIERIGE PERSONEN DIE IN ÉÉN RUIM CURSUSJAAR EEN BREDE, PRACHTIGE NATUURGENEESKUNDIGE BASIS WILLEN LEGGEN 1 JARIGE BASISOPLEIDING

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BASISCURSUS GEZICHTSDIAGNOSE SCHÜSSLER CELZOUTEN 4 - DAAGSE OPLEIDING AROMATHERAPIE 10 - DAAGSE THERAPEUTENOPLEIDING CELZOUTEN SCHÜSSLER CELZOUTEN BASISCURSUS

Nadere informatie

bij aanmelding dient u het inschrijfformulier in te vullen en terug te sturen; hierin worden o.a. deze voorwaarden geaccordeerd

bij aanmelding dient u het inschrijfformulier in te vullen en terug te sturen; hierin worden o.a. deze voorwaarden geaccordeerd Algemene voorwaarde voor Jenny s Yoga & Massage Praktijk Yoga Inschrijving en deelname cursus / workshop om deel te kunnen nemen aan één van de cursussen / workshops van Jenny s Yoga & Massage Praktijk,

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden: Opleidingen Praktijk Natuurlijk 2017 hodn Praktijk Natuurlijk.

Algemene Voorwaarden: Opleidingen Praktijk Natuurlijk 2017 hodn Praktijk Natuurlijk. Algemene Voorwaarden: Opleidingen Praktijk Natuurlijk 2017 hodn Praktijk Natuurlijk. Algemene voorwaarden voor alle opleidingen, workshops, clinics en praktijkdagen van Praktijk Natuurlijk. Definities

Nadere informatie

ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding

ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding ndévit De introductiecursus en beroepsopleiding 1 ONDEVIT BASIS CURSUS Deze cursus is bedoeld om u grondig te laten kennismaken met Ondevit en haar mogelijkheden.tijdens deze inleiding wordt niet alleen

Nadere informatie

Examen A. een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen.

Examen A. een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen. Examen A Voorwaarden voor deelname aan Examen A: een afgeronde hbo of universitaire opleiding in de gezondheidszorg of menswetenschappen. praktische ervaring met het werken met patiënten/cliënten. hbo

Nadere informatie

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Ondergetekende: Achternaam Voorletters Voornaam Geboortedatum : man / vrouw* Adres Postcode/woonplaats Telefoon E- mail Vooropleiding Bij afwijkend

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Positive Touch

Algemene voorwaarden Positive Touch Deel 1 - Algemene voorwaarden beroepsopleiding integrale en holistische massage --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen

Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen 1. Totstandkoming van de overeenkomst 1.1 Inschrijving geschiedt door aanmelding per email, telefonisch, in de salon of via het inschrijfformulier. 1.2 Na inschrijving

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut

Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut Curriculum Beroepsopleiding Klankschalentherapeut Overzicht en Inzicht in de 8 modules Therapeutisch werken met Klankschalen Eigenlijk iedereen die in aanraking komt met de zoete klanken van klankschalen

Nadere informatie

Studiegids. Stichting voor Psycho-Sociale Wetenschappen

Studiegids. Stichting voor Psycho-Sociale Wetenschappen Studiegids Stichting voor Psycho-Sociale Wetenschappen 2-jarige Post HBO-opleiding Martialogie Stichting voor Psycho-Sociale Wetenschappen Secretariaat: Postbus 1249 3500 BE Utrecht Bereikbaarheid: Telefoon:

Nadere informatie

Transpersoonlijke Trainingen

Transpersoonlijke Trainingen Transpersoonlijke Trainingen Atma Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching Langestraat 121 3811 AE Amersfoort Tel: 033-4653277 Fax: 033-4652873 E-mail: info@atma.nl Site: www.atma.nl Afdrukdatum :

Nadere informatie

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: FysioWork Twente Opleidingen & Trainingen heeft met ingang van 01 januari 2012 de opleiding Sportmassage overgenomen van FysioGym Twente. Sinds 2009 was deze officieel als opleidingsinstituut erkend door

Nadere informatie

Studieplan Bewust afvallen

Studieplan Bewust afvallen Studieplan Bewust afvallen Opleidingsinstituut Academ Studiejaar 2016 Versie 0.1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Inleiding... 3 Doel van de bijscholing... 3 Inhoud van de bijscholing... 3 Duur... 5 Toelatingseisen...

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Maatschap Goed Zorgen Tiel

Maatschap Goed Zorgen Tiel Tiel, 16 juni 2011 Betreft: programma BIG scholingen Najaar 2011. Beste zorgverlener, Bij- en nascholing dient wettelijk verplicht te worden. Dit advies gaat de Raad voor Volksgezondheid & Zorg geven aan

Nadere informatie

voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen

voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen inhoud WORKSHOPS ALS KENNISMAKING Voor iedereen die (nader) kennis wil maken met onze opleiding en met onze stijl van lesgeven Adem: spiegel van het bewustzijn

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Maatschap Goed Zorgen Tiel

Maatschap Goed Zorgen Tiel Tiel, 5 juni 2011 Betreft: EXTRA AANBOD SUMMERSCHOOL voor zorgverleners Beste collegae in de zorgverlening, Maatschap Goed Zorgen uit Tiel biedt sinds 2007 praktijkgerichte trainingen en scholingen voor

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

OPLEIDINGSBROCHURE

OPLEIDINGSBROCHURE OPLEIDINGSBROCHURE 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Woord vooraf 3 Opleidingen, introductiecursussen en bijscholing 6 Kwaliteit en erkenning 13 Inschrijving 14 Lesdagen en -tijden 15 Literatuur en andere benodigdheden

Nadere informatie

EISRA, AGN en authentieke Yoga Meditatie Traditie. Opleiding Ayurvedic Yoga Therapist &Teacher (AYT&T) Balans in je leven & bewust zijn

EISRA, AGN en authentieke Yoga Meditatie Traditie. Opleiding Ayurvedic Yoga Therapist &Teacher (AYT&T) Balans in je leven & bewust zijn B A L A N S I N J E L E V E N & B E W U ST Z I J N O P L E I D I N G S B R O C H U R E AY U R V E D I C YO G A T E A C H E R & T H E R A P I S T H e a l t h c a r e a n d We l l n e s s f o r B o d y,

Nadere informatie

Feng Shui Ayurveda Sailing

Feng Shui Ayurveda Sailing Feng Shui Ayurveda Sailing Laat u drijven in de wereld van ttale ntspanning. Ayurveda Sailing laat u maximaal ntdekken en genieten. Seychellen Malediven Griekenland Wij bundelenden de krachten van de Feng

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

Opleidingscentrum Bergkristal

Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingen en Leerroutes 2013 Versie augustus 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen www.opleidingscentrum-bergkristal.nl

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basis medische vakken

Studiehandleiding. Basis medische vakken Studiehandleiding Basis medische vakken Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk, februari 2012 001204484 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Studieplan dagcursus Westerse en Chinese voetreflex.

Studieplan dagcursus Westerse en Chinese voetreflex. Studieplan dagcursus Westerse en Chinese voetreflex. RefleX-Zwolle Docent: Celien van Dalen www.reflex-zwolle.nl info@reflex-zwolle.nl 06-53945165 Facebook: https://www.facebook.com/reflexzwollenatuurgeneeskunde

Nadere informatie

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING STUDIEGIDS (v. 3.0) DEZE STUDIEGIDS GEEFT EEN OVERZICHT VAN DE OPLEIDINGEN EN DE VOORWAARDEN. VANAF 2014 KUNNEN SOMMIGE COLLEGES VIA INTERNET GEVOLGD WORDEN. ANDERE COLLEGES VEREISEN DAT DE STUDENT DE

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Opleiding Psychosociale therapie

Algemene voorwaarden Opleiding Psychosociale therapie Algemene voorwaarden Opleiding Psychosociale therapie Versie 2.0 Datum: 26/03/2019 De Roos Opleidingen Inhoud Inhoud... 2 Vooraf... 3 Artikel 1: Aanmelding studie tot Psychosociaal Therapeut... 3 Artikel

Nadere informatie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Duur opleiding: 2 jaar Aantal bijeenkomsten: 26 per jaar 1e jaar en 20 2e jaar. De Smederij Dorpsstraat 26 6027 PG Soerendonk 06-46118917 pierre@desmederij.nl

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

Esoterra massagecursussen

Esoterra massagecursussen Esoterra massagecursussen Esoterra massageopleidingen PC Staalweg 50 3721 TJ Bilthoven T: 0343 756 386 E: info@massageopleiding-esoterra.nl www.massageopleiding-esoterra.nl Introcursus massage Wil je weten

Nadere informatie

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2015/2016 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding tot yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Jaartraining tot Holistisch Masseur

Jaartraining tot Holistisch Masseur Jaartraining tot Holistisch Masseur Het eerste studiejaar van de Akademie is een complete training tot masseur (m/v) met een holistische basis, en is tevens het basisjaar voor de 3,5-jarige vakopleiding

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten Kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2015 Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid Elisabeth Sigmund Kunst van het aanraken Kunst van

Nadere informatie

Divine Human Studievoorwaarden. Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1

Divine Human Studievoorwaarden. Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 Divine Human Studievoorwaarden Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 Studievoorwaarden Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 1. Aanmelding 1.1 Online aanmelding Studenten melden zich aan door invulling

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE 2014-2015 Voetcentrum Verweij Voor kleinschalig en persoonlijk onderwijs 0 Inhoud Opleiding voor branche pedicure en branche medisch pedicure

Nadere informatie

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure Informatiebrochure Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider De Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Marcos Training

Nadere informatie

Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting. Studiejaar

Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting. Studiejaar Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting Studiejaar 2-2 Inhoudopgave Inleiding Samenvatting De enquete vragen De resultaten 7 2 Inleiding De Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE)

Nadere informatie

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2016/2017 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Periode: Meivakantie - zomervakantie

Periode: Meivakantie - zomervakantie Periode: Meivakantie - zomervakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie het

Nadere informatie

De Heksenketel EXPRESS

De Heksenketel EXPRESS 1 eehttps:/www.facebook.com/pages/mc-de-heksenketel Bel mij 045-5723372 http://www.mcdeheksenketel.nl/ mailto:mcdeheksenketel@gmail.com De Heksenketel EXPRESS 2 3 Inhoudsopgave Wandelingen Knoppenproject

Nadere informatie