Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 01 september 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 17 Interessante informatie: Zoals je hiernaast kan merken geven de VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap. De VLP doet dit tot Nieuwjaar, wij tot eind oktober, want dan zijn de nieuwe lidkaarten klaar! Speciaal voor nieuwe recreatieve vergunningen (L1) zorgt VLP voor een voordeliger tarief vanaf 1 september. De kostprijs van een recreatieve vergunning voor de resterende maanden van 2012 bedraagt maar 8 euro in plaats van 15 euro! Maak hier dus zeker gebruik van en stimuleer je nieuwe leden om aan te sluiten. Ook one club doet er uiteraard iets aan. Ook wij halveren het lidgeld. Een lidkaart kost in September en oktober nog maar de helft Vanaf 1 november kan men al zijn lidkaart 2013 kopen. Meer hierover in een volgende editie.. Let op: op 23 september is het domein druk bezet. Houd rekening met buitenritten. Die dag heeft er geen buitenrit (manègepaarden) plaats. In dit nummer: Recreavergunning Lidkaart RC Genk Mennen afgelast Piratenwedstrijd Rijvaardigheid voorwaarden Paralympics Renovatiewerken LRV-kampioenschappen Behendigheidswedstrijd NPiB 6

2 Nieuwsbrief Pagina 2 Afscheid Onze wedstrijd wordt afgelast. Doe niet mee aan een Piratenwedstrijd De laatste tijd worden er meer en meer piratenwedstrijden georganiseerd. Er zullen daarom strenge controles worden gevoerd op deelname van VLPgelicentieerde sportbeoefenaars aan deze wedstrijden. We willen alle ruiters informeren over de reglementering voor VLPgelicentieerde sportbeoefenaars. In art.2, 2.2 van het huishoudelijk reglement VLP/KBRSF staat dat sportbeoefenaars tijdens het zomerseizoen (van 1 april tot 4 november) alleen aan officiële wedstrijden mogen deelnemen. Wat verstaan we onder officiële wedstrijden (op officiële kalenders): 1) wedstrijden ingericht door Bloso erkende paardensportfederaties (VLP- LRV) 2) wedstrijden erkend door VLP (voorbeeld: Jeugdcup) Daarnaast kunnen sportbeoefenaars deelnemen gedurende het ganse jaar aan wedstrijden ingericht door hun eigen club. Dit is de club die bij ons op het licentieformulier vermeld staat. Sportbeoefenaars die deelnemen aan wedstrijden die niet voldoen aan de hierboven vermelde punten kunnen gesanctioneerd worden indien ze deze reglementering overtreden.

3 Jaargang 4, nr. 17 Pagina 3 Ik geef les Jij geeft les Wij geven les Maandag, laatste dag om in te schrijven! Volg de cursus rijvaardigheidsproef. Deze proef gaat door op zaterdag 8 september op Kattevennen en start om 8 uur. We hebben al enkele (16) inschrijvingen. We zoeken nog enkele kandidaten. Ben jij daar eentje van? Meld u bij onze voorzitter of secretaris (of bij de VLP). Voorafgaand aan de inschrijving voor de theoretische modules 1, 2 en 3 van de trainersopleiding initiator, instructeur B, Trainer B en Trainer A, moet de deelnemer geslaagd zijn voor desbetreffende 'rijvaardigheidsproef'. Er kan niet ingeschreven worden voor de opleiding zonder een attest van slagen van de rijvaardigheidsproef voor deze opleiding. Vanaf het niveau initiator spreken we van kaderopleidingen. Getuigschriften wor- den dan uitgereikt door de Vlaamse Trainersschool (VTS), een samenwerkingsverband tussen volgende evenwaardige partners: de erkende Vlaamse federaties, de Vlaamse universiteiten en hogescholen L.O. en het Bloso. Vooraleer men de rijvaardigheidsproef initiator kan afleggen moet men dus in het bezit zijn van het B-brevet. Op niveau initiator wordt er nog disciplineoverschrijdend gewerkt. Men moet dus zowel voor springen als dressuur slagen om de opleiding te kunnen starten. Vanaf het volgende niveau, instructeur B, kan men kiezen voor een discipline. De klassieke disciplines zijn dressuur, springen en eventing. De volgorde van de opleidingen kunt u op de website van de VLP terugvinden.

4 Nieuwsbrief Pagina 4 Er dient per rijvaardigheids proef 15 te worden betaald. Initiator springen en dressuur is één proef. Nietleden van VLP of LRV betalen 5 extra (verzekering). Toelatingsvoorwaarden en eindtermen Rijvaardigheid initiator Toelatingsvoorwaarde: ruiterbrevet B behaald hebben of geassimileerd zijn met ruiterbrevet B (via buitenlandse brevetten). Eindtermen (2 praktische proeven): De kandidaat legt een opgelegde dressuurproef af. De kandidaat springt, in een behoorlijke stijl, een springparcours met een tiental hindernissen met een hoogte van 1m (de breedte bedraagt minimaal 90cm en maximaal 1.10m). Quotering op 100 punten. De kandidaat behaalt minstens 50% bij de uitvoering van de opgelegde dressuur- en springproef. Hoe schrijf je in voor een examen? Algemeen Voeg steeds volgende bewijzen bij het inschrijvingsformulier: - Voor initiator: kopij B- brevet, identiteitskaart en betalingsbewijs. - Voor instructeur B: kopij rijvaardigheidsattest initiator, identiteitskaart en betalingsbewijs. - Voor trainer B: kopij rijvaardigheidsattest instructeur B in desbetreffende discipline, identiteitskaart en betalingsbewijs. - Voor trainer A: kopij rijvaardigheidsattest trainer B in desbetreffende discipline, identiteitskaart en betalingsbewijs. Kostprijs Er dient per rijvaardigheidsproef 15 te worden betaald. Initiator springen en dressuur is één proef, instructeur B dressuur is één proef, trainer B dressuur is één proef, trainer A springen is één proef, enz. Niet-leden van VLP of LRV betalen 5 extra (verzekering). Deze verzekering is verplicht. Bij annulatie door de deelnemer wordt geen inschrijvingsgeld terugbetaald. Bij annulatie door VLP of LRV wordt, in samenspraak met de deelnemer, ingeschreven op een andere datum of het inschrijvingsgeld terugbetaald. Hoe inschrijven? De actuele data van de examens rijvaardigheidsproeven zijn te vinden op de website van LRV of van VLP. Rijvaardigheid ingericht door VLP Het inschrijvingsformulier ten laatste 7 werkdagen voor de desbetreffende afname opsturen naar VLP, Klossestraat 64, 9052 Zwijnaarde of mail naar karen@vlp.be. - Inschrijvingsgeld storten op reknr. BE (BIC: KREDBEBB) van VLP, 15/ 20 met vermelding van plaats en datum van de afname en de naam van de kandidaat waarvoor de inschrijving is bedoeld. De sluitingsdag voor inschrijvingen is 7 werkdagen voor de examendag. Richtlijnen ruiter Het klassieke ruiteruniform of wedstrijduniform is verplicht. De geldende FEInormen of desgevallend de opgegeven afwijkingen dienen gerespecteerd te worden (i.v.m. optoming en hulpmiddelen).

5 Jaargang 4, nr. 17 Pagina 5

6 Nieuwsbrief Pagina 6 Nationaal Park in Beweging Wat Het event Nationaal Park in Beweging is een sportief en natuureducatief evenement voor jong en oud. Uitgestippelde trajecten leiden je doorheen de mooiste plekjes van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er zijn gezinsfietstochten, wandeltochten, trajecten voor wielertoeristen en mountainbikers,een paarden- en mentocht en een ontbijtjogging. Vertrekken doe je vanuit Bloso-centrum Kattevenia in Genk, waar ook ruimte zal zijn voor sportieve randanimatie, een ecologische en natuurgebonden infomarkt, tal van eet- en drankgelegenheden en optredens. Wanneer Zondag 23 september 2012 Waar Bloso-centrum Kattevenia Kattevennen Genk Doelgroep Iedereen is welkom! Er worden bovendien inspanningen geleverd om de activiteiten toegankelijk te maken voor personen met een beperking. Zandzakken spelen paralympische ruiters parten De kop is eraf voor de paralympische dressuurruiters. De ruiters in grade II kwamen donderdagmorgen voor het eerst in actie in Londen. De Britse amazone Natasha Baker maakte de dienst uit. Ze pakte met een score van maar liefst 76,095% de leiding met haar Cabral. Zandzakken om de ring zorgden ervoor dat veel paarden schrikreacties toonden en onder hun kunnen presteerden. Zandzakken spelen paralympische ruiters parten: Zandzakken om de ring zorgden ervoor dat veel paarden schrikreacties toonden en onder hun kunnen presteerden.

7 Jaargang 4, nr. 17 Pagina 7. Toegang paardentransport bij evenementen Zoals je al weet zal het paardentransport bij evenementen voortaan naar hun parking kunnen via de Schabartstraat. Dit wil zeggen dat alle transport het domein betreedt via de verkeerslichten aan het ziekenhuis. Het publiek volgt dan links de weg naar de parking (s). Het paardentransport slaat onmiddellijk rechts af naar de Schabartstraat. Parking voor hen is voorzien op de paardenweiden van de club (of tarmacterreinen van Bloso). Het uitrijden voor het paardentransport gebeurt via de Droeswijerstraat (ex-maastrichterweg) waar dan eenrichtingsverkeer geldt. Bij paardenevenementen wordt de parking aan de rotonde verboden terrein voor vrachtwagens en trailers. Ook parkeren langsheen de baan Kattevennen wordt dan verboden. Tijdens het kampioenschap van Vlaanderen wordt deze parking ook verboden terrein voor de mobilhomes.

8 Ruiterclub Genk Kattevennen 12, 3600 Genk Voorzitter: Geert Lambrichts Secretaris: Jean Hendrix Telefoon: GSM: De Nieuwsbrief is bestemd voor leden van Ruiterclub Genk vzw Lid van Bezoek onze website:

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND Richtlijnen en inhoud examens rijvaardigheidsproeven Inhoudstabel 1. Inleiding 3 2. Opleidingsstructuur VTS Paardrijden 5 Algemeen Rijvaardigheidsproeven Vrijstellingen 3. Toelatingsvoorwaarden en eindtermen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 01 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Interessante informatie:

Nieuwsbrief. 01 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Interessante informatie: Nieuwsbrief 01 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 13 Interessante informatie: Het belangrijkste evenement van het jaar staat hiernaast beschreven. Ook heel voornaam: de club

Nadere informatie

1 november 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen

1 november 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Nieuwsbrief 1 november 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 21 Lidkaart 2013 Interessante informatie: Vanaf 1 november begint ons nieuw sportjaar: de nieuwe lidkaarten zijn er. Wie

Nadere informatie

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND Richtlijnen en inhouden examens rijvaardigheidsproeven Inhoudstabel 1. Inleiding 3 2. Opleidingsstructuur VTS Paardrijden 5 Algemeen Rijvaardigheidsproeven 3. Toelatingsvoorwaarden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 01 oktober 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. In uw lidmaatschap is voortaan een verzekering inbegrepen

Nieuwsbrief. 01 oktober 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. In uw lidmaatschap is voortaan een verzekering inbegrepen Nieuwsbrief 01 oktober 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 19 In uw lidmaatschap is voortaan een verzekering inbegrepen Interessante informatie: Waarom lid worden? Je ondersteunt

Nadere informatie

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND

VLAAMSE HIPPISCHE SPORTBOND Richtlijnen en inhoud examens rijvaardigheidsproeven Inhoudstabel 1. Inleiding 3 2. Opleidingsstructuur VTS Paardrijden 5 Algemeen Rijvaardigheidsproeven Vrijstellingen 3. Toelatingsvoorwaarden en eindtermen

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03.

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen 2009. Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Indien geen lid in 2008 geldt altijd de tariefvermindering.

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

15 augustus 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Club diep in de rouw

15 augustus 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Club diep in de rouw Nieuwsbrief 15 augustus 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 16 Club diep in de rouw Interessante informatie: Amper 14 dagen geleden namen wij met een receptie afscheid van Maurice

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt van /2015

Nadere informatie

15 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Drukke dagen, echt druk...

15 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen. Drukke dagen, echt druk... Nieuwsbrief 15 juli 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 14 Drukke dagen, echt druk... Interessante informatie: De dertigste editie Military Genk kent een recordaantal deelnemers:

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BREVETTEN

INFORMATIE OVER BREVETTEN INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking

Nadere informatie

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers Afname ruiterbrevetten 2017 - Informatie voor deelnemers Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Waarvoor schrijf ik me in?... 4 2.1 Overzicht van de mogelijke brevetten of licenties... 4 2.2 Overzicht van de proeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Lidkaart 2013

Nieuwsbrief. Lidkaart 2013 Nieuwsbrief 15 november 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 22 Lidkaart 2013 Interessante informatie: Voor onze competitieruiters hebben we een andere regeling getroffen. Zij zijn

Nadere informatie

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers Afname ruiterbrevetten 2017 - Informatie voor deelnemers Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Waarvoor schrijf ik me in?... 4 2.1 Overzicht van de mogelijke brevetten of licenties... 4 2.2 Overzicht van de proeven

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL Toelatingsvoorwaarden VTS-sportkaderopleidingen. Rijvaardigheidsproeven

INFORMATIEBUNDEL Toelatingsvoorwaarden VTS-sportkaderopleidingen. Rijvaardigheidsproeven INFORMATIEBUNDEL Toelatingsvoorwaarden VTS-sportkaderopleidingen Rijvaardigheidsproeven 1 Versie januari 2019 Inhoud A. Verduidelijking toelatingsvoorwaarden... 3 1. Aspirant-Initiator... 3 2. Initiator...

Nadere informatie

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP Hippo Revue Reglement Communautaire Eventingwedstrijden 2009 Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP 2009 1 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een

Nadere informatie

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 AGENDA Voorwoord (Richard Papens) Voorstelling commissie (Wim de Poorter) Recreatief mennen, opleidingen, brevetten, (Wim De Poorter) Licenties, verzekering, immatriculatie

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2011

Lidmaatschap VLP-club 2011 Lidmaatschap VLP-club 2011 = aanduiden wat past Volledige naam club:. Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) Straat en nr.:. Postcode:. Telefoon: Fax:. Website:

Nadere informatie

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers

Afname ruiterbrevetten Informatie voor deelnemers Afname ruiterbrevetten 2018 - Informatie voor deelnemers Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Waarvoor schrijf ik me in?... 4 2.1 Overzicht van de mogelijke brevetten of licenties... 4 2.2 Overzicht van de proeven

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Oud-Heverlee, 2 september Beste ponyfokker-eigenaar,

Oud-Heverlee, 2 september Beste ponyfokker-eigenaar, Oud-Heverlee, 2 september 2019 Beste ponyfokker-eigenaar, Met dit schrijven nodigen we je uit voor de Nationale wedstrijd Bestgaande Rijpony die plaatsvindt op zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 08u30. Als

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club. 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten vermeld

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

De brevettenwerking van A tot A

De brevettenwerking van A tot A De brevettenwerking INHOUD Welkomstwoord De brevettenwerking van A tot A Vragenronde De brevettenfilm Hoe bereid ik mijn ruiters voor op een brevetafname? Hoe een brevetafname organiseren als VLP-club?

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op

Nadere informatie

Infobundel CARV-wedstrijden

Infobundel CARV-wedstrijden Infobundel CARV-wedstrijden De VLP-mencommissie lanceert een nieuw concept waarbij zowel recreatieve als competitieve leden van VLP, ook degenen zonder een menbrevet, kunnen deelnemen aan een nieuw type

Nadere informatie

Info voor uw club, ruiters en trainers

Info voor uw club, ruiters en trainers Zwijnaarde, 20 januari 2010 Info voor uw club, ruiters en trainers Beste clubverantwoordelijke Voor de eerste keer in 2011 wil jouw club informeren over de verschillende acties en aandachtspunten die nuttig

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een menwedstrijd kan op twee manieren, namelijk online en offline. Een online inschrijving gebeurt via de website www.equibel.be.

Nadere informatie

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte.

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte. -1- 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter 3 maanden voor start van de opleiding. - geboren zijn in het jaar 1997 of vroeger - de aanvraag volledig invullen

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Checklist voor de organisator

Checklist voor de organisator Checklist voor de organisator 1. Waarom een ruiterbrevetexamen organiseren? - Het geeft een bevestiging aan de ruiter over zijn vorderingen en over de ontwikkeling van zijn paardrijden in het western rijden;

Nadere informatie

Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016. Versie 24/12/2015

Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016. Versie 24/12/2015 Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016 Versie 24/12/2015 Inhoudstabel 1. Inleiding... 3 2. Opleidingsstructuur VTS paardrijden... 6 3. Toelatingsvoorwaarden, inhoud en eindtermen

Nadere informatie

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering.

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering. Wedstrijden 2003 Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw Woord vooraf Het jaar 2003 zal binnen de werking van HROV voor heel wat vernieuwing zorgen. Zowel onze jumpingcommissie als de dressuurcommissie

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt

Nadere informatie

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE Powered by Editie: 05-09-2017 Inhoud TOEPASSINGSGEBIED... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OPZET... 3 1.2 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN... 3 1.3 ANNULEREN/ RUITER- EN/OF PAARDWISSEL...

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS MENBREVETTEN INHOUDSTABEL

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS MENBREVETTEN INHOUDSTABEL RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS MENBREVETTEN INHOUDSTABEL I) Algemene info 1) Wie komt in aanmerking voor een menbrevet? 2 2) Wat is de prijs voor deelname aan een menbrevetexamen? 2 3) Hoe schrijf je

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Editie 08-02-2013 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 3 DRESSUURPROEVEN... 3 WEDSTRIJDTERREIN... 3 WEDSTRIJDKLEDIJ... 3 OPTOMING... 3

Nadere informatie

Informatiebundel VTS-sportkaderopleidingen en rijvaardigheidsproeven

Informatiebundel VTS-sportkaderopleidingen en rijvaardigheidsproeven Informatiebundel VTS-sportkaderopleidingen en rijvaardigheidsproeven 1. INLEIDING 3 WAAROM EEN VTS-DIPLOMA BEHALEN? 3 SPORTTECHNISCHE TOELATINGSVOORWAARDEN. 4 2. VTS SPORTKADEROPLEIDINGEN PAARDRIJDEN 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 mogelijkheden

Nieuwsbrief. 4 mogelijkheden Nieuwsbrief 15 september 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 18 4 mogelijkheden Interessante informatie: Momenteel geniet je bij de aanschaf van een lidkaart nog 50 procent korting.

Nadere informatie

Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club)

Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Officiële naam club / vereniging :. Informele benaming:. stempel van de club (verplicht!): Link naar de sociale mediawebsites van de

Nadere informatie

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid:

De verzekering is in orde wanneer de kamper lid is bij VLP of LEWB. Indien geen lid: ² BETREFT : RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op de RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club)

Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Volledige naam club: Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) (= locatie van de infrastructuur)

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu?

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? REPORTAGE De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? In een eerdere uitgave van Hippo Revue kon u al lezen dat Donaat Brondeel benoemd werd tot Directeur Sportkaderopleiding. Hij kan

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016

Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016 Informatiebundel VTS-opleidingen en rijvaardigheidsproeven 2016 Inhoudstabel 1. Inleiding... 3 2. VTS sportkaderopleidingen paardrijden... 6 3. Toelatingsvoorwaarden, inhoud en eindtermen voor de sportkaderopleidingen...

Nadere informatie

Algemeen Reglement v.2013.01

Algemeen Reglement v.2013.01 Algemeen Reglement v.2013.01 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:... 4 4.1 Reeks

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER SYNTRA BRUSSEL 2018 Examenreglement EPB-verslaggever Inhoud Dit les- en examenreglement voor EPB-verslaggever omvat volgende hoofdstukken: - Hoofdstuk 1 Algemeen - Hoofdstuk

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Ruiterclub Genk vzw. 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2. Onze manège is officieel heropend... Competitieruiters: uw vergunning

Ruiterclub Genk vzw. 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2. Onze manège is officieel heropend... Competitieruiters: uw vergunning Nieuwsbrief 15 januari 2013 Jaargang 5, nummer 2 Ruiterclub Genk vzw Interessante informatie: Het is streng verboden paarden/pony s te longeren in de gerenoveerde bak. Bij de bestuursverkiezing gaat het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dit is hem: onze Dré van de vlp. Ruiterclub Genk vzw. Uw clubverzekering...

Nieuwsbrief. Dit is hem: onze Dré van de vlp. Ruiterclub Genk vzw. Uw clubverzekering... Nieuwsbrief 1 januari 2013 Jaargang 5, nummer 4 Ruiterclub Genk vzw Interessante informatie: Zorg ervoor dat je de VLPlidkaart, maar ook die van de club, niet verliest. Die van Ruiterclub Genk dien je

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond... 3 2.1. Ontstaan... 3 2.2. Werking... 3 3. Brevettenwerking... 4 3.1. Examens... 4

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2013 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club)

Lidmaatschap VLP-club 2013 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Lidmaatschap VLP-club 2013 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Volledige naam club: Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) www. Maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2)

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2) Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2015 1. Algemeenheden 1.1 Deelnemingsvoorwaarden ruiters De ruiters moeten een lidmaatschap hebben bij VLP of bij LEWB of moeten aangesloten zijn

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN

RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN RICHTLIJNEN EN INHOUDEN EXAMENS RUITERBREVETTEN INHOUDSTABEL 1. Inleiding 2 2. Vlaamse Hippische Sportbond 2.1. Ontstaan 3 2.2. Werking 3 3. Brevettenwerking 3.1. Examens 4 3.2. Verloop van de brevetafname

Nadere informatie

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.

RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34. RUITERCLUB RODEBERG vzw Verantwoordelijke uitgever Vaneechoutte Annie Rodebergstraat, 21 8954 WESTOUTER Heuvelland Tel.: 0496/79.34.40 Info@ruiterschoolrodeberg.be www.ruiterschoolrodeberg.be Tweemaandelijkse

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 mogelijkheden

Nieuwsbrief. 4 mogelijkheden Nieuwsbrief 15 oktober 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 20 Interessante informatie: Je kan (als lid), vanaf 1 januari 2013, enkel voor de manègelessen inschrijven als je lidmaatschap

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Initiator

Veel gestelde vragen Initiator Veel gestelde vragen Initiator Inhoudsopgave Veel gestelde vragen Initiator... 1 1. Algemeen inschrijving... 2 1.1. Waar kan ik de algemene info voor een cursus Initiator terugvinden?... 2 1.2. Moet je

Nadere informatie

APZ Nieuws. Vergadering van 28 juni 2013

APZ Nieuws. Vergadering van 28 juni 2013 APZ Nieuws Vergadering van 28 juni 2013 Door omstandigheden kan de vergadering van de maand juli NIET doorgaan. Wij zullen de draad weer opnemen met een vergadering op 30 augustus 2013. In de vergadering

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

Clublidmaatschap 2016

Clublidmaatschap 2016 Clublidmaatschap 2016 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Officiële naam club / vereniging :. Informele benaming:. stempel van de club (verplicht!): Link naar de sociale mediawebsites van de

Nadere informatie

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Mededelingen 2013 Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Aard van de opleiding U heeft zich ingeschreven (of wil zich inschrijven) voor de sporttakoverschrijdende

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones...

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... 1 Proeven Kampioenschappen 85-95 Zaterdag Zondag 1A Debutanten pony s 75 11 Training 50 CLR 1B Debutanten Paarden 75 12 Aspiranten

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1 1. WIE KAN EEN INITIATOR WORDEN De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 20/01/18). - geboren zijn in het jaar 2001 of vroeger.

Nadere informatie

VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten

VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen 1 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Het doel van dit reglement is de erkende Opwijkse

Nadere informatie

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster,

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Indien u zich geroepen voelt om door te groeien naar instructeur 1-ster vinden wij, als federatie VVW-Duiken vzw dit super. Een goede doorstroming van ieder hoger

Nadere informatie

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018 Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian 2018 Editie 16-01-2018 1 1 Inhoudstafel 1 INHOUDSTAFEL... 2 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 4 3 DRESSUURPROEVEN... 4 4 WEDSTRIJDTERREIN... 4 5 WEDSTRIJDKLEDIJ...

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie