Veel gestelde vragen Initiator

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen Initiator"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen Initiator Inhoudsopgave Veel gestelde vragen Initiator Algemeen inschrijving Waar kan ik de algemene info voor een cursus Initiator terugvinden? Moet je de Cursus Aspirant Initiator volgen vooraleer je kan deelnemen aan de cursus Initiator? Zijn er toelatingsvoorwaarden? Hoe kan ik inschrijven voor een cursus? Moet je alle modules op 1 locatie volgen? Betaling, vrijstelling, Ik ben ingeschreven, waar kan ik de info ivm betaling terugvinden? Heb ik vrijstellingen? Cursus/Examen Wat indien ik ingeschreven ben maar onverwacht niet kan meedoen? Wat indien een cursus volzet is? Waar kan ik mijn lessenrooster vinden? Wat indien ik niet aanwezig kan zijn op het examen? Wat indien ik onvoldoende kinderen heb om het examen mee te doen? Wanneer krijg ik resultaat? Stage Waar kan ik de stagemogelijkheden terugvinden? Attest Wat indien ik niet geslaagd ben? Krijg ik een deelname en betalingsattest? Kan ik een duplicaat van mijn diploma krijgen? Inschaling als initiator? Ik ben student Bachelor of Master Lichamelijke opvoeding, kan ik ingeschaald worden als Initiator? 5

2 1. Algemeen inschrijving 1.1. Waar kan ik de algemene info voor een cursus Initiator terugvinden? Op deze link kan u alle praktische informatie terugvinden: Naast de cursus kan je de rechtstreekse link naar de specifieke pagina van Sport Vlaanderen vinden Moet je de Cursus Aspirant Initiator volgen vooraleer je kan deelnemen aan de cursus Initiator? Zijn er toelatingsvoorwaarden? Je hoeft de cursus Aspirant niet verplicht te volgen. Je kan -als je aan de toelatingsvoorwaarden voldoetdeelnemen aan de cursus Initiator. De toelatingsvoorwaarden zijn: Min 16 jaar worden in het jaar van de cursus Het attest Persoonlijke techniek is een verplichte deelnamevoorwaarde. De vereiste techniek zijn de eindprogressies in Rood (document met referentiepunten). Als je op het YouTube kanaal komt zal je moeten scrollen naar beneden, daar kan je volgende beelden terugvinden FH Rood 2, BH Rood 2, FH Volley Rood 2, BH Volley Rood 2, Opslag Rood 2) Spelers met klassement B-15 zijn vrijgesteld voor het attest persoonlijke techniek Initiator. Dien je het attest persoonlijke techniek nog te behalen, schrijf je dan in via de website: -> Type: Examen (kies de gewenste locatie). Opgelet als je inschrijft via de website is de online betaling hieraan gekoppeld. Gelieve een betaalbakje bij de hand te hebben Hoe kan ik inschrijven voor een cursus? Inschrijven dient te gebeuren via Sport Vlaanderen. Als je op de lijn van de cursus staat, kan je klikken op schrijf je in en wordt je rechtstreeks naar de website van Sport Vlaanderen gebracht, daar dien je je aan te melden op VOTAS of een profiel aan te maken. Opgelet Indien je nog geen profiel hebt, dien je je eerst te registeren. Dit filmpje toont je hoe je een gebruiker dient aan te maken: Moet je alle modules op 1 locatie volgen? Het is de bedoeling dat Module 1, 2 en 3 samen gevolgd worden op dezelfde locatie. Indien je wil opsplitsen (kan dit door module 1 apart te doen. Module 2&3- kan niet gesplitst worden.) Opgelet als de modules apart zou doen dien je geslaagd te zijn voor module 1 alvorens je kan deelnemen aan module 2&3, dit is niet zo als je de cursus samen volgt. 2. Betaling, vrijstelling, 2.1. Ik ben ingeschreven, waar kan ik de info ivm betaling terugvinden? Als je ingeschreven bent krijg je van Sport Vlaanderen mails ivm de betaling van de cursus. Je kan steeds nagaan via mij VTS hoeveel je voor welke module dient te betalen. Betalingen voor opleidingen of bijscholingen van de Vlaamse Trainersschool kunnen enkel correct gebeuren mits vermelding van de gestructureerde mededeling die je ontving bij de bevestigingsmail. Indien je recht hebt op korting kan je dit bekijken via deze link: -> Opleiden en bijscholen > Opleidingen > Nuttige info voor cursisten of rechtstreeks via deze link Kortingen kunnen enkel worden toegestaan mits het aanleveren van een bewijs via het VTS-digiloket.

3 2.2. Heb ik vrijstellingen? Via de website: kan je onderaan de pagina kijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Indien je denkt een vrijstelling te bekomen dien je volgende stappen te volgen: Ga naar het VTS-digiloket Aanvraag vrijstelling vak of Aanvraag vrijstelling module Voor vakken die je sinds 01/01/2010 met succes hebt afgelegd (score A of B) hoef je niets te ondernemen. Deze worden je automatisch toegekend. Je vindt ze terug op je persoonsfiche Bekijk hier de vrijstellingstabel : 3. Cursus/Examen 3.1. Wat indien ik ingeschreven ben maar onverwacht niet kan meedoen? Indien je onverwacht door blessure, ziekte, niet kan meedoen aan de cursus gelieve direct Sport Vlaanderen op de hoogte te brengen zodat zij uw inschrijving kunnen annuleren of verplaatsen naar een latere cursus. 80% aanwezigheid is vereist voor een cursus van Sport Vlaanderen. Als je merkt dat je dit niet zal halen; dan is het noodzakelijk om de betrokken partijen op de hoogte te brengen. Indien je minder dan 80% aanwezig bent, kan je niet slagen voor de cursus. Er zijn enkele mogelijkheden: Ofwel annuleer je de inschrijving voor alle modules en schrijf je opnieuw in voor de vier modules op een andere locatie. Ofwel behoud je de inschrijving voor module 1 en annuleer je de inschrijving voor de andere modules. Je volgt dan module 1 en legt hiervoor examen af. Je schrijft je voor het Specifiek gedeelte opnieuw in op een andere locatie. Uitschrijven doe je via je persoonlijke pagina op onze website - Mijn VTS - meld je aan knop uitschrijven naast de modules. Geef mij wel een seintje zodra de nieuwe inschrijving in orde is zodat ik het cursusgeld kan overzetten naar de nieuwe inschrijving Wat indien een cursus volzet is? Indien een cursus volzet is, mag u een mailtje sturen naar anneleen.adriaenssen@tennisvlaanderen.be met de vraag of u er nog bij kan. Wij nemen contact op met Sport Vlaanderen die dit zal navragen bij de docent. Indien het maximum aantal voor een cursus bereikt is, kunnen zij u als reserve plaatsen en verwittigen zij u als er een plaats vrij komt Waar kan ik mijn lessenrooster vinden? Ga naar MijnVTS en klik op de link Mijn lessenrooster bovenaan de pagina.dit lessenrooster bevat alle les-, examen-en herexamenmomenten waarvoor je bent ingeschreven en dit in chronologische volgorde. Je kan je lessenrooster eveneens terugvinden via de mobiele applicatie 'SportDB' (ios en Android) Wat indien ik niet aanwezig kan zijn op het examen? Het niet deelnemen aan het examen = verlies van zittijd. Je kan deelnemen aan het herexamen indien dit een examenmoment betrof. Je kan opnieuw inschrijven als herkanser (en betaald 50% van het inschrijvingsgeld) indien dit een herexamenmoment betrof Wat indien ik onvoldoende kinderen heb om het examen mee te doen? U dient minimum 3 kinderen mee te hebben naar het examen. Indien u onvoldoende kinderen heeft staat dit gelijk aan het verliezen van een examenkans.

4 3.6. Wanneer krijg ik resultaat? Na het examen ontvang je een mail van Sport Vlaanderen met de uitslag van (het theoretisch en praktisch) examen. Wij trachten dit zo snel mogelijk te bezorgen; maar dit kan enkele weken duren. Je kan je scores zelf raadplegen via Mijn VTS achter de corresponderende module zodra deze beschikbaar is. Hieronder meer informatie: Je was aanwezig op het (her)examen. Je examenresultaat (scores en beoordelingen) en je betalingsattest (niet voor erkende cursussen) vind je terug achter de corresponderende module. Ga naar MijnVTS LET WEL: indien je betaling nog niet in orde is, kan je geen resultaten raadplegen. Er zijn 2 opties: 1.Je bent geslaagd voor de module (Voltooid):Je kan een duplicaat van het slagingsattest consulteren achter de corresponderende module2.je bent niet geslaagd voor de module (Niet Voltooid): a. Indien dit een examenmoment (1 ste zit) betreft: i.je hebt herexamen voor alle vakken met een C,D of N-score ii.je hebt vrijstelling voor alle vakken met een Aof B-score iii.je vindt de data van het herexamen op je Mijn lessenrooster iv.we verwachten je op het herexamen zonder extra berichtgeving vanuit VTS b.indien dit een herexamenmoment (2 de zit) betreft: i.bij een nieuwe inschrijving (bisser) voor dezelfde module krijg je automatisch vrijstelling voor alle vakken waar je een A of B-score voor haalde. ii.bij een nieuwe inschrijving (bisser) voor dezelfde module kan je een aanvraag tot korting van 50% indienen 2. Je was niet aanwezig op het (her)examen Je werd niet beoordeeld door de docenten en bent dus niet geslaagd voor deze module. Je kan deelnemen aan het herexamen indien dit een examenmoment betrof. Je kan opnieuw inschrijven indien dit een herexamenmoment betrof. 4. Stage 4.1. Waar kan ik de stagemogelijkheden terugvinden? Module 4 bestaat uit een: Lesgeefstage op de club (4u) Stage afwerken in een erkende KidsTennisschool (4u) of top 30 Jeugdfonds Na het voltooien van de lesgeefstage op eigen club, 4u actief mee assisteren bij KdsTennis lessen Blauw en Rood onder begeleiding van een gediplomeerde trainer met min. 5 jaar ervaring (en bij voorkeur min. niveau Instructeur B) Assisteren op een activiteit (4u) van Tennis Vlaanderen: stage op de Kids Masters. Inschrijven kan via uw spelersdashboard of via deze link : Klik hier voor de volledige stagebundel. Klik hier voor een blanco lesvoorbereidingsformulier.

5 5. Attest 5.1. Wat indien ik niet geslaagd ben? Indien je voor een onderdeel niet geslaagd bent, hoef je niet de volledige cursus opnieuw te doen maar wel het onderdeel waarvoor je niet geslaagd bent. Je kan opnieuw inschrijven via de website van Sport Vlaanderen als herkanser. Je dient de helft van het inschrijvingsgeld te betalen Krijg ik een deelname en betalingsattest? Je kan dit zelf raadplegen via Mijn VTS achter de corresponderende module en dit binnen de 3 weken na het einde van de cursus. Een betalingsattest alleen wordt niet afgeleverd 5.3. Kan ik een duplicaat van mijn diploma krijgen? Voor elke kwalificatie (voltooide opleiding) die je ooit bij de Vlaamse Trainersschool behaalde, heb je via je Mijn VTS een gratis digitaal duplicaat ter beschikking. (MijnVTS > bij Mijn opleidingen pdf-bestand in de kolom Diploma.) Van elke module die je met succes aflegde sinds 01/01/2010 vind je ook een gratis slagingsattest achter de corresponderende module. Er worden geen fysieke duplicaten opgemaakt. 6. Inschaling als initiator? 6.1. Ik ben student Bachelor of Master Lichamelijke opvoeding, kan ik ingeschaald worden als Initiator? Als student, Bachelor of Master Lichamelijke Opvoeding ben je in vele gevallen vrijgesteld voor een aantal vakken en modules of gelijkgesteld met een aantal vakken of modules of opleidingen. Voorwaarde is wel dat je bij de Vlaamse Trainersschool gekend bent als student LO. Stap 1:Controleer je MijnVTS Stap 2a:Vind je daar een vermelding als Bachelor/Master LO, kijk dan op je Persoonsfiche Stap 2b:Vind je daar geen vermelding als Bachelor/Master LO, laad dan de nodige bewijsstukken op via het VTS-digiloket. Zodra je aanvraag goedgekeurd kan worden door het VTS-secretariaat ontvang je een bericht en verschijnen je vrijstellingen en/of gelijkstellingen op je Persoonsfiche Als je gekend bij VTS en je bent in het bezit van een geldige toelatingsproef initiator (=attest persoonlijke techniek); dan kan je ingeschaald worden bij Sport Vlaanderen als Initiator Tennis. Indien je nog niet in het bezit bent van een geldige toelatingsproef, dan kan je je inschrijven op de website -> Type: Examen en opzoeken. Indien je geen lidnummer van Tennis Vlaanderen hebt of wilt inschrijven voor een herkansing gelieve contact op te nemen met anneleen.adriaenssen@tennisvlaanderen.be

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Mededelingen 2013 Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Aard van de opleiding U heeft zich ingeschreven (of wil zich inschrijven) voor de sporttakoverschrijdende

Nadere informatie

Arenberggebouw - Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02/209.47.21 Fax: 02/209.47.15

Arenberggebouw - Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02/209.47.21 Fax: 02/209.47.15 HANDLEIDING: ATTESTEREN: DEELNAME- EN BETALINGSATTEST & SLAGINGSATTEST Attesteren VTS- secretariaat versie: 29 maart 2010 INLEIDING In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een deelname- en betalingsattest

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Hoe inschrijven voor een cursus Aspirant Initiator? 7/01/2016

Tennis Vlaanderen Hoe inschrijven voor een cursus Aspirant Initiator? 7/01/2016 Tennis Vlaanderen Hoe inschrijven voor een cursus Aspirant Initiator? 7/01/2016 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs:

Nadere informatie

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/ HANDLEIDING: HOE SCHRIJF IK ME IN VOOR EEN CURSUS? Hoe schrijf ik me in voor een cursus? VTS- secretariaat versie: 5 maart 2010 INLEIDING Deze handleiding beschrijft in drie eenvoudige stappen hoe u zich

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 7/03/2014

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 7/03/2014 Tnis Vlaander 7/03/04 Louizapoortgalerij 03 bus 3, 050 Brussel Tel.: 0/548.03.00 Fax: 0/548.03.03 E-mail: info@tnisvlaander.be E-mail clubs: elit@tnisvlaander.be www.tnisvlaander.be Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1 1. WIE KAN EEN INITIATOR WORDEN De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 20/01/18). - geboren zijn in het jaar 2001 of vroeger.

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

WELKOM. Taakomschrijving Initiator

WELKOM. Taakomschrijving Initiator 1 WELKOM Taakomschrijving Initiator Initiator 2015 2 Overzicht van de presentatie De Vlaamse Trainersschool Opleidingsstructuur Verloop van de cursus Engagement Vergunningen VBL VBL info Informatie voor

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Introductie. tot de opleiding Initiator standaarddans van de Vlaamse Trainersschool Rillaar

Introductie. tot de opleiding Initiator standaarddans van de Vlaamse Trainersschool Rillaar WELKOM Introductie tot de opleiding Initiator standaarddans van de Vlaamse Trainersschool Rillaar 2015-2016 Inhoud Waarom een sportkaderopleiding volgen? De Vlaamse Trainersschool Opleidingsstructuur Eindcompetenties

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga!

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! ! 3 Niveaus! Initiator Hockey:! = begeleiden van beginnende hockeyers! Trainer B Hockey! = begeleiden van gevorderde hockeyers tot provinciaal niveau!

Nadere informatie

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen.

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen. Taakomschrijving van de instructeur Welkom! HoGent, 24/10/15 Directeur Docent Trainer A + Euro. Trainer Silke Moës denkcelsecretaris Bart De Bie cursusverantwoordelijke Lode Nolf Waarom? Silke Moës denkcelsecretaris

Nadere informatie

2 WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE)

2 WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE) 2. WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE) OPGELET: De beschrijving hieronder is weergegeven vanuit het standpunt van de speler/lid! Indien de club tarieven heeft aangemaakt die op heden geldig

Nadere informatie

WELKOM. Januari 2015

WELKOM. Januari 2015 WELKOM Taakomschrijving Opleiding Initiator standaarddans van de Vlaamse Trainersschool Rillaar 2015-2016 Inhoud Waarom een sportkaderopleiding volgen? De Vlaamse Trainersschool Opleidingsstructuur Eindcompetenties

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor personeel 1. Inleiding Beste Van Marcke medewerker, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure /10/2016. Valentijn Pattyn

Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure /10/2016. Valentijn Pattyn Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure 2017 28/10/2016 Valentijn Pattyn Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5 Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

EVC/EVK-gids Sporttakgerichte opleidingen

EVC/EVK-gids Sporttakgerichte opleidingen EVC/EVK-gids Sporttakgerichte opleidingen (versie februari 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Sleutelbegrippen... 4 3. EVK-procedure... 5 3.1 Wat is EVK?... 5 3.2 Kom je in aanmerking?... 5 3.3 Wat

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 3/02/2015

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 3/02/2015 Tennis Vlaanderen 3/02/2015 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

2. WORD LID VAN JE CLUB (

2. WORD LID VAN JE CLUB ( 2. WORD LID VAN JE CLUB (WWW.TENNISVLAANDEREN.BE) OPGELET: De beschrijving hieronder is weergegeven vanuit het standpunt van de speler/lid! Indien de club tarieven heeft aangemaakt die op heden geldig

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT Opleiding juridisch / gerechtelijk expert September 2016

EXAMENREGLEMENT Opleiding juridisch / gerechtelijk expert September 2016 EXAMENREGLEMENT Opleiding juridisch / gerechtelijk expert September 2016 EXAMENREGLEMENT NVKVV vzw SEPTEMBER 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Evaluatiemodaliteiten... 3 2.1 Examenvorm... 3 2.2 Examenorganisatie...

Nadere informatie

Bijscholing ACT. Algemene info rond ACT. Hoe een opleiding ingeven. Vragen

Bijscholing ACT. Algemene info rond ACT. Hoe een opleiding ingeven. Vragen Bijscholing ACT WELKOM Bijscholing ACT Algemene info rond ACT Hoe een opleiding ingeven Vragen Bijscholing ACT Algemene info rond ACT ACT 2 applicaties WIN-applicatie voor administrators hoofdzetel provinciale

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Tennisschoolmodule Handleiding voor ouder en speler

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Tennisschoolmodule Handleiding voor ouder en speler Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Tennisschoolmodule Handleiding voor ouder en speler 2/03/2016 Aangepaste versie Kastelse Tennisclub Raf Menten Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER SYNTRA BRUSSEL 2018 Examenreglement EPB-verslaggever Inhoud Dit les- en examenreglement voor EPB-verslaggever omvat volgende hoofdstukken: - Hoofdstuk 1 Algemeen - Hoofdstuk

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Bijscholing ACT. 15/06/ Rode Kruis Vlaanderen ACT

Bijscholing ACT. 15/06/ Rode Kruis Vlaanderen ACT Bijscholing ACT Bijscholing ACT Algemene info ACT Vragen Oefenen Bijscholing ACT Algemene info ACT ACT 2 applicaties WIN-applicatie voor administrators hoofdzetel provinciale zetel afdelingen WEB-applicatie

Nadere informatie

ski- en snowboardvakanties

ski- en snowboardvakanties 13 14 WINTER 2013-2014 INITIATOR INSTRUCTEUR DAG 1: Wanneer? 20 oktober om 9u30 Waar? Aan Skidôme Terneuzen Dagkaart skibaan incl. lunch: 34,50 Ter plaatse te betalen aan de docent die afrekent voor de

Nadere informatie

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte BLOSO (Module 1A +B) en een sport specifiek gedeelte (Module 2, 3 en 4).

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte BLOSO (Module 1A +B) en een sport specifiek gedeelte (Module 2, 3 en 4). 1. INLEIDING De opleiding Trainer B Golf valt onder de bevoegdheid van de VVG en de VTS (Vlaamse Trainersschool) i.s.m. de PGA of Belgium. De opleiding focust zich op les geven & coachen. 2. WIE KAN ER

Nadere informatie

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS IN DE AALSTERSE SPORTVERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE

Nadere informatie

Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen /02/2019/2019

Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen /02/2019/2019 Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen 2019 11/02/2019/2019 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2017 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 21/01/2016

Tennis Vlaanderen Infodocument cursus initiator 21/01/2016 Tennis Vlaanderen 21/01/2016 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

EPOS DOCENTENHANDLEIDING

EPOS DOCENTENHANDLEIDING EPOS DOCENTENHANDLEIDING 2. ACTIVITEITENATTEST Versie 1.02 28 oktober 2013 1. Wat is een activiteitenattest?... 2 2. Hoe maak in een activiteitenattest aan?... 3 3. Hoe definieer ik activiteitentypes voor

Nadere informatie

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte.

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte. -1- 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter 3 maanden voor start van de opleiding. - geboren zijn in het jaar 1997 of vroeger - de aanvraag volledig invullen

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure /12/2017. Valentijn Pattyn

Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure /12/2017. Valentijn Pattyn Tennis Vlaanderen Opleidingsbrochure 2018 11/12/2017 Valentijn Pattyn Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

WELKOM op de cursus Initiator Schermen

WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving Initiator Schermen 1 WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving van de Initiator Schermen Introductie tot de Initiatoropleiding Taken van de Initiator Taakomschrijving Initiator

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel:02 209 47 21 Fax:02 209 47 15 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2014 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 18/04/2016

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 18/04/2016 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 18/04/2016 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Beroepsgerichte opleidingen Sportfunctionaris Zwembadcoördinator Hoger Redder EVK Gids Pedagogische Cel Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Enkele begrippen... 4 2.

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken academiejaar

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken academiejaar Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken academiejaar 2012-2013 De opleiding gerechtsvertalen en tolken wordt georganiseerd door Lessius in samenwerking met de rechtbank, de balie

Nadere informatie

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs Aanvraagformulier werkingssubsidie en Impulssubsidie In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs SPORTVERENIGING

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar 2015-2016 De opleiding gerechtsvertalen en tolken wordt georganiseerd door KU Leuven, Faculteit Letteren, campus Antwerpen

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Infosessie private zwemlesgevers 9 januari 2014

Infosessie private zwemlesgevers 9 januari 2014 Infosessie private zwemlesgevers 9 januari 2014 Agenda 1. Waarom een wijziging aan het reglement? 2. Toelichting nieuw reglement private zwemlesgevers 3. Praktische afspraken 4. Vragenronde nieuw reglement

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2019 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN

8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN OPLEIDINGSBROCHURE INHOUD * 3 VOORWOORD * 4 WIE IS WIE * 5 INITIATOR GOLF * 8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN * 10 TRAINER B GOLF/PGA COACH * 13 TRAINER A GOLF * 16 PGA PROFESSIONAL 2 VOORWOORD Ben je gepassioneerd

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Algemene informatie De directie van het centrum kan je vrijstellingen verlenen van opleidingsonderdelen (modules). Dat betekent dat je bepaalde modules

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Algemene informatie De directie van het centrum kan je vrijstellingen verlenen van opleidingsonderdelen (modules). Dat betekent dat je bepaalde modules

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen /03/2019

Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen /03/2019 Cursus Initiator Tennis Infodocument opleidingen 2019 25/03/2019 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Sporttakgerichte opleidingen EVC/EVK-gids EVC/EVK-gids (1 juli 2015) 1 INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. SLEUTELBEGRIPPEN... 4 3. EVK-PROCEDURE... 5 3.1 Wat is EVK?... 5 3.2 Kom

Nadere informatie

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso?

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Stap 1: Ga naar www.bloso.be => klik op de knop word trainer Stap 2: Klik vervolgens op de link aanbod Vervolgens kom je op onderstaand scherm

Nadere informatie

Handleiding ledenbeheer. - In- en uitschrijven gymnast/groep/ploeg - In- en uitschrijven jurylid - Opladen wedstrijdbladen

Handleiding ledenbeheer. - In- en uitschrijven gymnast/groep/ploeg - In- en uitschrijven jurylid - Opladen wedstrijdbladen Handleiding ledenbeheer - In- en uitschrijven gymnast/groep/ploeg - In- en uitschrijven jurylid - Opladen wedstrijdbladen Gent l 4 december 2017 INHOUDSTAFEL 1. In- en uitschrijven gymnast/groep/ploeg

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND 1-1-2016 HANDBOOGLIGA HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND Handleiding voor clubs Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanmelden als clubadministrator... 2 inloggen... 2 Beheer clubgegevens... 3 zoekfunctie... 4 Lijsten

Nadere informatie

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK - EVC) Departement HB. PBA Bedrijfsmanagement: Accountancy-Fiscaliteit in avondonderwijs

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK - EVC) Departement HB. PBA Bedrijfsmanagement: Accountancy-Fiscaliteit in avondonderwijs Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK - EVC) Departement HB PBA Bedrijfsmanagement: Accountancy-Fiscaliteit in avondonderwijs Academiejaar 2012 2013 1. PROCEDURE 1.1 Aanvragen van je vrijstellingen

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat?

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2018 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Handleiding Afwezigheden

Handleiding Afwezigheden Handleiding Afwezigheden MIJN PXL 2018-2019: Voor studenten PXL - MEDIA & TOURISM Hoe kan ik als student een afwezigheidsmelding doen via MIJN PXL? Indien je afwezig bent voor een examen, evaluatie-moment

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Examenspreiding in de praktijk

Examenspreiding in de praktijk 1 Examenspreiding in de praktijk De KU Leuven hanteert een vervroegde examenregeling. Dit betekent dat je aan het begin van het academiejaar, in september, bij het invullen van je Individueel StudieProgramma

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen SPECIFIEK REGLEMENT NT2 Voorwaarden Minimumvoorwaarde (categorie2): Elke nieuwe kandidaat moet een diploma hoger secundair onderwijs (minstens 12 jaar scholing) hebben. Dit document moet voorgelegd worden

Nadere informatie

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inloggen Elke secretaris heeft de login gegevens ontvangen om zich aan te melden bij het ledenbeheer.

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren...

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Administratieve Module CNaVT

Administratieve Module CNaVT Administratieve Module CNaVT Handleiding voor kandidaten Nederlandse Taalunie, Paleisstraat 9, 2514 JA Den Haag KU Leuven, Centrum voor Taal en Onderwijs, Blijde- Inkomststraat 7, 3000 Leuven www.cnavt.org

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een examencontract?

Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

INFOBUNDEL VOOR CURSISTEN INITIATOR PAARDRIJDEN

INFOBUNDEL VOOR CURSISTEN INITIATOR PAARDRIJDEN INFOBUNDEL VOOR CURSISTEN INITIATOR PAARDRIJDEN - 2019 Inhoud Inleiding... 3 Profiel van de Initiator Paardrijden... 4 Toelatingsvoorwaarden... 4 Lessenrooster... 4 Aanwezigheid tijdens de lessen... 4

Nadere informatie

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK)

Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK) Leidraad voor aanvragen van vrijstellingen (EVK) GEZ Gezondheidszorg Departement Gezondheidszorg Campus Oude Luikerbaan 79 3500 Hasselt Verantwoordelijke EVK Ann Bancken (ann.bancken@khlim.be) Academiejaar

Nadere informatie