Info voor uw club, ruiters en trainers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Info voor uw club, ruiters en trainers"
  • Ida Bos
  • 7 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 Zwijnaarde, 20 januari 2010 Info voor uw club, ruiters en trainers Beste clubverantwoordelijke Voor de eerste keer in 2011 wil jouw club informeren over de verschillende acties en aandachtspunten die nuttig zijn voor jouw werking. In dit pakket vindt je informatie voor jouw club, leden en lesgevers. Veel leesplezier! Algemeen: - Recreatieve leden kunnen zich enkel aansluiten via jouw club! - Opgelet met de lidkaarten, deze worden opnieuw rechtstreeks bezorgd aan de leden! Opleiding: - Organiseert u brevetexamens in 2011? Vraag uw datum tijdig aan! - Trainersopleiding: de kalender is bekend, promoot deze wij uw lesgevers! Veiligpaardrijden.be: 2011 is het jaar van de veiligheid voor! Samen met sportverzekeraar Arena werkt aan veiligheid in de paardensport. En dat promoten we door middel van een kalender, een website en diverse acties! Lees verder voor meer info over het project Veilig Paardrijden. promoot Ethisch verantwoord sporten. Ook voor jou als club heeft EVS ook zijn voordelen! Win 1000 euro met de wedstrijd Stipendium 2011! Jouw leden komen niet alleen voor de sport, maar ook omdat ze er zich goed voelen. Jij als club kan hierbij een handje helpen door te zorgen voor een goede pedagogische en ethische behandeling van je (jonge) ruiters. Lees verder om te weten wat jij kunt doen in het kader van ethisch verantwoord sporten. Agenda: de jaarlijkse Algemene Vergadering zal doorgaan op 14 maart Stip deze datum alvast aan in jouw agenda! Wedstrijdorganisatoren opgelet: Bezorg tijdig je lastenboeken, voorprogramma s en waarborg (= organisatie jumpingwedstrijden) Vlpclubs.be is de nieuwe versie van Equiclubs Weg met Equiclubs, leve Vlpclubs.be! het programma is licht aangepast en gebruiksvriendelijker gemaakt. Maak je hier nog geen gebruik van? Dan is het hoog tijd! Lees verder om te weten wat Vlpclubs.be beter doet dan Equiclubs. Met sportieve groeten Voor vzw Lies Vlamynck administratief directeur Jelle Verdoodt verantwoordelijke clubwerking Officiële partners:

2 Aansluiting recreatieve leden Af en toe ontvangt rechtstreekse betalingen voor recreatieve vergunningen. We kunnen deze evenwel niet verwerken, want een recreatieve vergunning (L01) nemen dient steeds via jou, een -club, te gebeuren! Graag zetten we voor jou nog even op een rijtje hoe het aanvragen van recreatieve vergunningen juist in zijn werk gaat: STAP 1: Het (nieuwe) lid bezorgt een aanvraagformulier voor een recreatieve vergunning volledig ingevuld aan de -club en betaalt meteen de kostprijs van de recreatieve vergunning (15 euro) en de gekozen extra verzekering (I L of IL, respectievelijk 5,5 euro, 25 euro en 30,5 euro). STAP 2: Als -club kan je de recreatieve vergunning en verzekering van jouw leden automatisch en onmiddellijk in orde brengen dankzij het internetprogramma dat we speciaal voor onze clubs gecreëerd hebben: (meer info, zie lager!) STAP 3: Wekelijks kijkt de nieuw aangevraagde recreatieve vergunningen na en bezorgt een factuur aan de club. Je dient pas te betalen na het ontvangen van deze factuur! Vlpclubs.be, de nieuwe versie van Equiclubs.be Op 1 januari hebben we een aangepaste versie van Equiclubs.be gelanceerd: We laten je graag even weten wat er allemaal veranderd is: Op de startpagina zal je af en toe belangrijke aandachtspunten en nieuws zien verschijnen, en kan je steeds de handleiding downloaden. Dit zodat je sneller het antwoord op jouw vraag vindt! Via de knop Hernieuwingen krijg je meteen je lijst met leden van vorig jaar te zien zodat je meteen kan beginnen met het hernieuwen van deze leden! Via Ledenlijst kan je jouw leden bekijken die je (al dan niet met verzekering) hebt toegevoegd aan je lijst. En je kan ze op elke kolom sorteren! In het kader Rapporten is de knop facturen toegevoegd. Vanaf nu kan je online elke factuur bekijken om zo nog een beter overzicht te hebben van je betalingen! Ben jij een van de weinige clubs die nog niet gebruik maakt van Vlpclubs.be? Contacteer ons snel via Jelle@vlp.be! Ook als je geen recreatieve leden hebt is het een handig programma om een overzicht van jouw leden te behouden. Datum jaarlijkse Algemene Vergadering De jaarlijkse Algemene Vergadering, waar jij als club bent uitgenodigd, zal plaatsvinden op 14 maart. Noteer dit alvast in je agenda!

3 Lidkaarten Opgelet, de lidkaarten zullen dit jaar opnieuw rechtstreeks aan je leden bezorgd worden, samen met een proefnummer van Hippo Revue. Breng ze hier zeker van op de hoogte! Het document met het lidkaartje bij de Hippo Revue zal er zo uit zien:

4 Trainersopleidingen VTS Een goede sporttechnische omkadering is één van de basisvoorwaarden om een kwalitatief hoogstaand sportaanbod te realiseren. Het Bloso heeft de decretale opdracht gekregen om de sportkaderopleiding te organiseren door vormingsprogramma s vast te leggen en vormingscursussen voor sporttechnische en bestuurskaders te organiseren. Om deze opdracht te realiseren werd de Vlaamse Trainersschool (VTS) opgericht als samenwerkingsverband tussen het Bloso, de Vlaamse sportfederaties, de Vlaamse universiteiten en hogescholen met een opleiding Lichamelijke Opvoeding. Opleidingsniveaus De trainersopleidingen bestaan uit 4 niveaus. Van laag naar hoog zijn deze: - Aspirant-initiator - initiator - trainer B - trainer A Voor de niveaus initiator tot en met trainer A dien je per opleidingsniveau 3 modules te doorlopen. Je dient eerst een toelatingsproef, de rijvaardigheid, met succes af te leggen om te kunnen starten met de 3 theoretische modules. RIJVAARDIGHEIDSPROEVEN Paardrijden 2011 DATUM UUR PROVINCIE PLAATS NIVEAU LRV/ Zondag 27/02 9u Limburg Woutershof Kuringen Zaterdag 12/03 9u West-Vl BLOSO-centrum De Rhille Woumen Initiator, Trainer B+A (springen & dressuur) Initiator Zaterdag 02/04 9u Oost-Vl De Hoefslag Zwijnaarde Initiator Zondag 10/04 13u West-Vl Zaterdag 23/04 9u Limburg Gaverranch Harelbeke BLOSO-centrum Kattevenia Genk Initiator Initiator + Trainer B springen & dressuur Zondag 29/05 13u West-Vl BLOSO-centrum De Gaverbeek Waregem Initiator, Trainer B+A (springen & dressuur) Zaterdag 02/07 9u Antwerpen RC Pronkenberg Kontich Vrijdag 08/07 9u West-Vl Vrijdag 15/07 9u West-Vl Zaterdag 20/08 9u Limburg Zaterdag 03/09 9u West-Vl Zaterdag 01/10 9u West-Vl Zondag 23/10 13u West-Vl BLOSO-centrum De Gaverbeek Waregem BLOSO-centrum De Gaverbeek Waregem BLOSO-centrum Kattevenia Genk BLOSO-centrum De Rhille Woumen R.C. Rodeberg Westouter BLOSO-centrum De Gaverbeek Waregem Initiator + Trainer B +A Dressuur Initiator + Trainer B springen & dressuur Initiator Initiator Initiator Initiator + Trainer B springen Initiator, Trainer B+A (springen & dressuur) Voor meer info en inschrijven: neem een kijkje op klik op Opleidingen en daarna op Trainersopleiding of Rijvaardigheidsproeven.

5 Wenst u als club een examen ruiter- men of westernbrevetten in te richten? Vraag dan uw datum tijdig aan! Ook in 2011 verwachten wij een drukke brevettenkalender. Het nieuwe wedstrijdseizoen komt in zicht. Sommige ruiters en menners dienen hun brevet nog te behalen om een competitieve licentie aan te vragen. Daarnaast zijn er uiteraard nog opleidingen en sportkampen die gevolgd kunnen worden voor het afleggen van het bijhorende brevet. Hoe een brevetexamen aanvragen? Het aanvragen van een examen dient minstens 2 maanden voor het examen te gebeuren. Dat kan via het inschrijvingsformulier dat u op onze website kan vinden onder de rubriek opleidingen, kies daarna het gewenste type brevetten. Brevettenwerking Verdere informatie in verband met de organisatie van zo n examendag staat weergegeven onder de zelfde rubriek. Voor specifieke vragen kan u steeds terecht bij Frédéric De Meersman via frederic@vlp.be of via telefoon 09/ Wedstrijdorganisatie Organiseert jouw club in 2011 communautaire of nationale wedstrijden onder? Dan zijn hier een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden! Lastenboeken Bezorg tijdig je lastenboeken ondertekend terug aan! Voorprogramma s Hoe sneller je voorprogramma gepubliceerd wordt, hoe beter de ruiters kunnen ingelicht worden. Bezorg dus tijdig je voorprogramma aan! Jumping: waarborg! Organisatoren van een jumpingwedstrijd, opgelet! Zorg dat jouw organisatie niet in het gedrang komt en betaal tijdig je waarborg! Veel succes met het inrichten van jouw wedstrijd in 2011!

6 Veiligpaardrijden.be Elke club heeft eind 2010 een unieke kalender ontvangen ontworpen door. Waarin kadert dit nu eigenlijk? In de beleidsnota sport van de Vlaamse overheid zijn een aantal initiatieven terug te vinden voor het uitwerken van een sportkader opdat iedereen in kwaliteitsvolle omstandigheden en op een medisch verantwoorde manier aan sport kan doen. Bij de Vlaamse Liga Paardensport staat de veiligheid van sportbeoefenaar én paard centraal en dit zowel voor jonge als seniorensporters en recreatieve als topsporters. Samen met sportverzekeraar Arena heeft het project Veilig Paardrijden gestart. Sinds 1 januari 2011 voorziet een aparte website waarmee ruiters, ouders en clubs maandelijks geïnformeerd worden hoe men veilig kan paardrijden en dit in al zijn facetten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: correct verzekerd zijn veilig materiaal en de juiste kledij gebruiken veilig leren omgaan met paarden een gezonde levensstijl aanhouden Als club verwachten we dan ook van jou dat je jouw bijdrage levert door jouw leden in te lichten over onze activiteiten. Stuur ze zeker door naar de website, want we trachten elke maand interessante informatie en leerrijke of grappige weetjes te plaatsen, al dan niet aangevuld met wedstrijden om leuke prijzen te winnen! Ontdek de 12 andere cartoons op de kalender en op

7 Ethisch Verantwoord Sporten De problematiek van het ethisch verantwoord sporten is brandend actueel: fair play, de integratie van allochtone jongeren en kinderen, sportbeleving op maat van kinderen, enz. Ook voor is het ethische aspect van sport een belangrijke werkpunt. De Vlaamse regering heeft zes thema s vooropgesteld waarmee sportfederaties aan de slag kunnen: - De rechten van het kind in de sport - Inclusie - Respect voor diversiteit - Het fair play beginsel - De fysieke en psychische integriteit van het individu - Solidariteit In 2011 zal vooral het thema fair play aansnijden: fair play ten opzichte van je tegenstander, maar ook tegenover de jury, je trainer en je eigen paard. Hou zeker en vast de maand mei goed in de gaten! 6 manieren om paardrijden in de club nóg aantrekkelijker te maken voor jongeren: 1.Hou rekening met de rechten van het kind in de sport! - Leg geen onnodige druk bij de jongeren. Laat het vooral draaien om de sport zelf. - Elk kind heeft zijn eigen ontwikkelingsniveau. Probeer hier rekening mee te houden. 2.Geef kansen aan jongeren uit bijzondere groepen - Zorg dat de toegangsdrempel tot je club zo klein mogelijk is. Kansen bieden aan sporters met een beperking of mensen met minder middelen ter beschikking kan heel belonend zijn! 3.Promoot respect voor diversiteit - Motiveer jongeren om respectvol om te gaan met sporters van een ander geslacht, culturele achtergrond, levenswijze,... - Bespreek discriminatie en racisme als het voorvalt. 4.Draag Fair Play hoog in het vaandel - Moedig sportief, fair gedrag aan. - Zet ook het sociale, recreatieve en vormende karakter in de kijker! - Lever oefenvormen aan die aangepast zijn aan personen met hetzelfde ontwikkelingsniveau. 5.Geef jonge sporters hulp als ze fysieke of psychische moeilijkheden ondervinden - Bescherm je ruiters tegen pestgedrag, agressie, geweld, intimidatie. - Zorg dat jongeren een aanspreekpunt hebben in de club. - Geef de nodige begeleiding aan jongeren die dit nodig hebben. 6.Geef solidariteit een plekje in de leefwereld van jongeren - Geef het goede voorbeeld en wees solidair, doe mee met acties of organiseer ze zelf!

8 Stipendium 2011 Motiveer je leden, doe mee aan de fotowedstrijd Stipendium 2011 en win 1000 euro! Het Panathlon Stipendium 2011 is een fotowedstrijd rond het thema ethiek in de jeugdsport, uitgeschreven voor de jeugdafdelingen (12-16 jaar) van Vlaamse sportclubs. De wedstrijd richt zich in 2011 naar het thema Zoom in op emotie in de sport Hoe deelnemen? Jonge sporters van een club, onder leiding van een gediplomeerde trainer of ouder sturen één of meerdere foto s op van personen die betrokken zijn bij sportende jongeren. Met de foto s tonen zij aan hoe een trainer, supporter, vriend, leerkracht, bestuurder, ouder of grootouder omgaat met emotie in de sport. In een begeleidende tekst beschrijft men wat men met de foto s wenst uit te drukken (vreugde, ontgoocheling, ) Meer info nodig? Bekijk de flyer op de volgende pagina s voor meer informatie, het reglement, de laureaten van 2010,

9

10

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee!

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! 2012-2013 ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! Stedelijke sportraad Kortrijk p.a. Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk Tel. 056 27 80 16 Inhoud

Nadere informatie

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu?

REPORTAGE. De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? REPORTAGE De vernieuwde opleiding Initiator Paardrijden, hoe zit dat nu? In een eerdere uitgave van Hippo Revue kon u al lezen dat Donaat Brondeel benoemd werd tot Directeur Sportkaderopleiding. Hij kan

Nadere informatie

Ethiek als basiscriterium voor een sportief kwaliteitslabel. Arne Aerts & Lore Vandevivere ICES

Ethiek als basiscriterium voor een sportief kwaliteitslabel. Arne Aerts & Lore Vandevivere ICES Ethiek als basiscriterium voor een sportief kwaliteitslabel Arne Aerts & Lore Vandevivere ICES Inhoud 1. ICES 2. Waarom 3. Aanpak 4. Ethische criteria 5. Good practice 6. Besluit 1. Internationaal Centrum

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een menwedstrijd kan op twee manieren, namelijk online en offline. Een online inschrijving gebeurt via de website www.equibel.be.

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een reiningwedstrijd kan op drie manieren, namelijk online, offline en ter plaatse. Een online inschrijving gebeurt via

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

Het jeugdsportproject Wat is het jeugdsportproject Hoe kan een club een label behalen? 4

Het jeugdsportproject Wat is het jeugdsportproject Hoe kan een club een label behalen? 4 MAAR FUN? DAT WEL! 2 Inhoudsopgave Het jeugdsportproject 3 1. Wat is het jeugdsportproject 3 2. Hoe kan een club een label behalen? 4 3. Een club voldoet niet aan alle basisvoorwaarden? 4 4. Welk label

Nadere informatie

Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten:

Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten: Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten: Omnisport-Farao vzw is een recreatieve omnisportclub. FARAO staat voor FAmiliaal, Recreatief Afwisselend Omnisporten Het accent binnen de werking ligt

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Checklist voor de organisator

Checklist voor de organisator Checklist voor de organisator 1. Waarom een ruiterbrevetexamen organiseren? - Het geeft een bevestiging aan de ruiter over zijn vorderingen en over de ontwikkeling van zijn paardrijden in het western rijden;

Nadere informatie

a Ik m h c Brochure voor lesgevers in www.vlp.be www.ikmaakhetverschil.be VLP

a Ik m h c Brochure voor lesgevers in www.vlp.be www.ikmaakhetverschil.be VLP k a a Ik m het! l i h c vers Brochure voor lesgevers in een VLP - club www.vlp.be www.ikmaakhetverschil.be Ethiek op een VLP club VLP draagt ethiek hoog in het vaandel en wil haar clubs aansporen om de

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

Infobundel CARV-wedstrijden

Infobundel CARV-wedstrijden Infobundel CARV-wedstrijden De VLP-mencommissie lanceert een nieuw concept waarbij zowel recreatieve als competitieve leden van VLP, ook degenen zonder een menbrevet, kunnen deelnemen aan een nieuw type

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Infobundel: clublidmaatschap In the age of information Ignorance is a choice!

Infobundel: clublidmaatschap In the age of information Ignorance is a choice! Infobundel: clublidmaatschap 2017 In the age of information Ignorance is a choice! 1 Inhoud Inleiding op het clublidmaatschap 2017... 3 1. Voorwaarden m.b.t het VLP-clublidmaatschap 2017... 4 2. De voordelen

Nadere informatie

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club. 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten vermeld

Nadere informatie

Praktijkcase EVS -beleid: Van de

Praktijkcase EVS -beleid: Van de Praktijkcase EVS -beleid: Van de De VZF heeft gekozen voor de volgende thema s binnen zijn EVS beleid: Thema 1 : Rechten van het kind Waarom? De Vlaamse Zwemfederatie heeft de Panathlon Verklaring ondertekend

Nadere informatie

Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP

Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Auteur: werkgroep Equiclubs Versie 6 28 augustus 2009 Vlaamse Liga Paardensport vzw Klossestraat 64 9052 Zwijnaarde 09/245 70 11 info@vlp.be 2

Nadere informatie

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL!

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 2 MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 1 Inhoudsopgave Het jeugdsportproject 3 1. Wat is het jeugdsportproject? 3 2. Hoe kan een club een label behalen? 4 3. Wat als een club voldoet niet aan alle basisvoorwaarden?

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

LUIK III. Ethisch Verantwoord Sporten

LUIK III. Ethisch Verantwoord Sporten LUIK III Punt 7.B. Ethisch Verantwoord Sporten Met het decreet van 13 juli 2007 inzake medisch en ethisch verantwoorde sportbeoefening (MEVS), gewijzigd bij het decreet van 21 december 2008, werd vanaf

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs

Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs Ik maak het verschil! Wegwijzer voor VLP-clubs INHOUD 1. Wat is Ik maak het verschil!? 2. Project voor VLP-clubs: wat en hoe? 3. Voordelen van het project 4. Hoe aansluiten als VLP-club? 5. Meer informatie

Nadere informatie

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken.

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Tips voor leerkrachten en trainers een samenwerking tussen Panathlon en de Vlaamse Sportfederatie vzw De campagne Sport op Jongerenmaat Waarom? Elke jongere heeft

Nadere informatie

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP. Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 7 14 december 2010

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP. Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 7 14 december 2010 Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 7 14 december 2010 Vlaamse Liga Paardensport vzw Klossestraat 64 9052 Zwijnaarde 09/245 70 11 info@vlp.be 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03.

Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Afspraken betreffende Sportieve Licenties en Recreavergunningen 2009. Sportieve Licenties o Tariefvermindering tot 1 februari 2009 vanaf licentie 03. Indien geen lid in 2008 geldt altijd de tariefvermindering.

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve

Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve Huishoudelijk regelement De Bosakkerhoeve 1) Wie zijn we? Wat doen we? De Bosakkerhoeve is een pensionstalling dat opgestart is in 2011 door Kris D heer. Doordat hij de paardenkriebel van kleins af aan

Nadere informatie

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP. Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 9 2013

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP. Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 9 2013 Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 9 2013 Vlaamse Liga Paardensport vzw Klossestraat 64 9052 Zwijnaarde 09/245 70 11 info@vlp.be 2 Inhoud 1. Inleiding...4

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW Voorwoord G-lymnastiek staat voor gymmen met een glimlach. G-lymnastiek vindt het belangrijk dat elke sporter zich goed voelt in de sportclub en plezier kan beleven aan sport.

Nadere informatie

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL!

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 2 Inhoudsopgave Het jeugdsportproject 3 1. Wat is het jeugdsportproject 3 2. Hoe kan een club een label behalen? 4 3. Een club voldoet niet aan alle basisvoorwaarden? 4 4.

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2011

Lidmaatschap VLP-club 2011 Lidmaatschap VLP-club 2011 = aanduiden wat past Volledige naam club:. Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) Straat en nr.:. Postcode:. Telefoon: Fax:. Website:

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BREVETTEN

INFORMATIE OVER BREVETTEN INFORMATIE OVER BREVETTEN Ruiterclub Rodeberg is gespecialiseerd in opleiding naar brevetten toe. De paarden zijn aangepast aan het niveau van het examen. KAMPBREVET: Wie een initiatie of vervolmaking

Nadere informatie

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012 1 Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in jouw gemeente Eva Vonck 6 december 2012 2 Inhoud Vlaamse Trainersschool: wie zijn we? Begeleidingsgerichte opleidingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

RUITERKAMP RC RODEBERG

RUITERKAMP RC RODEBERG RUITERKAMP RC RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY of PAARDRIJDEN, te volgen op RUITERSCHOOL RODEBERG. Dit kamp is externaat en loopt van /2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap.

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Zoals je hiernaast. VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap. Nieuwsbrief 01 september 2012 Ruiterclub Genk - Domein Kattevennen Jaargang 4, nr. 17 Interessante informatie: Zoals je hiernaast kan merken geven de VLP en wij een korting van 50% op uw lidmaatschap.

Nadere informatie

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016

INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 INFOAVOND VLP MENCOMMISSIE 30 MAART 2016 AGENDA Voorwoord (Richard Papens) Voorstelling commissie (Wim de Poorter) Recreatief mennen, opleidingen, brevetten, (Wim De Poorter) Licenties, verzekering, immatriculatie

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Ethiek in de sport. Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com. De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne

Ethiek in de sport. Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com. De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne Ethiek in de sport Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) www.ethicsandsport.com inf@ethicsandsport.com De Aftrap 7 oktober 2014 - Deurne Ethisch Sporten = sporten in overeenstemming met het

Nadere informatie

SPORTTECHNISCHE NIEUWSBRIEF

SPORTTECHNISCHE NIEUWSBRIEF Januari Februari 2014 Jaargang 3 editie 1 SPORTTECHNISCHE NIEUWSBRIEF OPLEIDING Inhoudstafel Bijscholingsdag 11/11 1 Aspirant initiator 1 Sqair Gym 2 Nieuwe website 2 B 11 2014 De nieuwe datum voor de

Nadere informatie

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs Clubondersteuningssysteem Recreas clubs 2012 Van toepassing voor alle Recreas clubs INLEIDING Recreas vzw wenst in zijn beleidsplan, voor de periode van 2009 tot 2012, extra aandacht te geven aan de ondersteuning

Nadere informatie

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP

Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Auteur: werkgroep Vlpclubs.be Versie 8 2012 Vlaamse Liga Paardensport vzw Klossestraat 64 9052 Zwijnaarde 09/245 70 11 info@vlp.be 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...4

Nadere informatie

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in het gemeentebudget wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een subsidie verlenen aan een door

Nadere informatie

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 Waregem, 16 februari 2015 OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 1. SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT VLAAMSE TRAINERSCHOOL 1.1. BASISMODULE ALGEMEEN GEDEELTE INIITATOR alle medewerkers die nog niet beschikken over

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 2/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

Judoclub "Samoerai" Assent onthaalbrochure

Judoclub Samoerai Assent onthaalbrochure Judoclub "Samoerai" Assent onthaalbrochure Wij hopen je snel op de mat te ontmoeten!! voor meer info: www.samoeraiassent.be Onze missie Vanuit een gestructureerde onderbouw wil onze judoclub Samoerai volwaardige

Nadere informatie

nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Paardensport - Veiligheid

nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Paardensport - Veiligheid SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Paardensport - Veiligheid Hoewel paardensport vaak als

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten

VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten VLP-CLUBLIDMAATSCHAP 2016 Aansluitingsdocumenten Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten

Nadere informatie

Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club)

Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Clublidmaatschap 2014 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Officiële naam club / vereniging :. Informele benaming:. stempel van de club (verplicht!): Link naar de sociale mediawebsites van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages Nummer 2/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Ethisch verantwoord sporten 2. Sportkampen - Dansstages 3. Sportkampen - Medisch verantwoord sporten 4. Wie doet wat in jouw club? 5. Clubtreffens

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 1) Verbinding maken met de online inschrijvingstool... 2 2) Kies je taal... 2 3) Een account creëren... 3 4) Verbinding maken met

Nadere informatie

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso?

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Stap 1: Ga naar www.bloso.be => klik op de knop word trainer Stap 2: Klik vervolgens op de link aanbod Vervolgens kom je op onderstaand scherm

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

Ethisch Verantwoord Sporten

Ethisch Verantwoord Sporten Versie 01/2015 Ethisch Verantwoord Sporten Een oproep aan onze sportverenigingen, bestuursleden, trainers, begeleiders, sporters, jongeren, ouders, supporters, sponsors, media en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN De sportvereniging moet door de gemeente erkend zijn en dus voldoen aan de in het erkenningsreglement omschreven voorwaarden.

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG. Vlaamse Liga Paardensport vzw 1

WERKINGSVERSLAG. Vlaamse Liga Paardensport vzw 1 WERKINGSVERSLAG 2005 Vlaamse Liga Paardensport vzw 1 Basisopdracht 1: Organiseren van competitieve sportbeoefening 1. Strategische doelstelling(en) en objectieven. SD_BO1.1_1: Verdere uitbouw van de organisatie

Nadere informatie

Een veilige toekomst voor de sportclub

Een veilige toekomst voor de sportclub Een veilige toekomst voor de sportclub De Veiligheidsscan Ifv een veilige sportomgeving Programma 1. Waarom werken aan een veilige sportomgeving? 2. Het veiligheidsverhaal 3. De veiligheidsscan 1. Procedure

Nadere informatie

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw De Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw kent vanaf 2013 aan haar ju-jitsuclubs kwaliteitslabels toe. Dit project is gekoppeld aan het Jeugdsportfonds en bevindt zich binnen het Jeugdsportproject van de V.J.J.F.

Nadere informatie

Erkenning van verslaggevers

Erkenning van verslaggevers 1 Erkenning van verslaggevers Inschrijvingsmodule centraal examen Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. WIE KAN ZICH INSCHRIJVEN VOOR HET CENTRAAL EXAMEN?... 2 2. HOE SCHRIJFT U ZICH IN VOOR

Nadere informatie

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking In te vullen door de sportdienst Ontvangstdatum: Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking Inleiding De gemeente Kortenberg keurde tijdens de Gemeenteraad van 1 september

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging.

Nadere informatie

GymFed-reglement jeugdsportproject (kwaliteit) 2015 1

GymFed-reglement jeugdsportproject (kwaliteit) 2015 1 GymFed-reglement jeugdsportproject (kwaliteit) 2015 1 1. Deelnamevoorwaarde De club is een GymFed-club en heeft jeugdleden (-19j). 2. Jeugdclubs kunnen op meerdere manieren aanspraak maken op een deel

Nadere informatie

Erkenning als Antwerpse sportvereniging - INFORMATIE

Erkenning als Antwerpse sportvereniging - INFORMATIE Erkenning als Antwerpse sportvereniging - INFORMATIE De stad Antwerpen wil sportverenigingen die op een kwaliteitsvolle manier bezig zijn erkennen als Antwerpse sportvereniging en verder ondersteunen.

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen 1 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Het doel van dit reglement is de erkende Opwijkse

Nadere informatie

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE Powered by Editie: 05-09-2017 Inhoud TOEPASSINGSGEBIED... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OPZET... 3 1.2 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN... 3 1.3 ANNULEREN/ RUITER- EN/OF PAARDWISSEL...

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013. Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities - Artikel

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure Erkende recreatieve sportfederatie Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO erkende en gesubsidieerde recreatieve

Nadere informatie

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015 SPORTLESSEN BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem Sportlessen september - december 2015 De inschrijvingen starten pas op dinsdag 25 augustus 2015 rond 11h00. Schrijf je online in via www.bloso.be rubriek

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

PROMOTIE SPORTKADEROPLEIDINGEN

PROMOTIE SPORTKADEROPLEIDINGEN PROMOTIE SPORTKADEROPLEIDINGEN BLOSO 2007 UITGANGSPUNTEN Tweevoudige doelstelling van VTS Het sportkaderopleidingsaanbod is bij het brede doelpubliek gekend Meer trainers volgen een opleiding VTS heeft

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

Brochure voor ouders van beginnende ruiters

Brochure voor ouders van beginnende ruiters HELP, mijn kind rijdt paard! www.vlp.be Brochure voor ouders van beginnende ruiters Proficiat! Beste ouder, Proficiat! Uw kind maakt kennis met één van de leukste sporten in de wereld! Niet alleen de combinatie

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Let op: dit document is enkel ter voorbereiding van de online aanvraag. Informatie over de erkenning 1. Vul de naam van

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie