Social Media en jongeren: kans of bedreiging?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Social Media en jongeren: kans of bedreiging?"

Transcriptie

1 Social Media en jongeren: kans of bedreiging?

2

3 Dus jij beweert dat mensen in de toekomst zullen tweeten wat ze eten voor ontbijt?.. en dat ze dan een foto uploaden van hun ontbijt en die in 1x naar tientallen vrienden tegelijk versturen?.. en die vrienden gaan daar dan een reactie op geven? Yep, en diezelfde technologie gaan ze zelfs gebruiken om mensen op te leiden.. Ik wil je niet beledigen futureman, maar is iedereen knettergek geworden in de toekomst?

4 Social Media: teveel om op te noemen

5 Voor allerlei toepassingsgebieden Social Media landscape

6 Social Media is als water

7 Als je met informatietechnologie de verkeerde weg inslaat, brengt het je daar 1000x sneller..

8 Feit: De Nederlandse internetgebruiker is inmiddels gemiddeld 25 uur per maand online, waarvan ruim 12 uur op sociale netwerken.

9 Meteen maar even checken dan Wie van jullie heeft een linkedin account? Wie van jullie heeft een twitter account? Wie van jullie heeft een Hyves of Facebook account? Wie van jullie blogt? Wie van jullie doet aan social bookmarking? Wie van jullie deelt foto s of video s op het net? Wie van jullie heeft zichzelf wel eens gegoogled? Wie van jullie gebruikt Social Media al in het onderwijs? Wie van jullie kent Yammer? Wie van jullie werkt al met Tweetdeck?

10

11 Er zijn inmiddels wereldwijd 800 miljoen Facebook gebruikers. 200 miljoen zijn in 2011 toegevoegd. Heel veel ouders helpen hun kinderen van 10 jaar bij het opzetten van een Facebook pagina. De meesten weten ervan als hun kind dat zelf al heeft gedaan.

12 Reageer via Twitter! #Odulphus

13 A-social Media?

14

15 Boek 2.0: 125 auteurs schreven een boek over Social Media. Alles wat je wil weten over Social Media staat erin. En het is ook typisch social media GRATIS.

16 2012: Internetgebruik mobiel Januari 2009: vliegtuig maakt noodlanding in River Hudson, New York. CNN was de eerste met oud nieuws. De burgerjournalistiek wint het van de professionals.

17 En het gaat steeds sneller Telefoon gemeengoed: 70 jaar TV gemeengoed: 13 jaar iphone met twitter gemeengoed: 14 maanden

18 Waar gebeurd.. In 2005 staat de school uit New York er slecht voor: leerlingen presteren ver onder de maat en de school wordt onder toezicht gesteld. Maar de in 2004 aangestelde schooldirecteur Jason Levy heeft dan al de belangrijkste stap gezet in de transformatie: hij heeft de school aangemeld voor een 1 laptop per kind subsidieregeling. Minstens zo belangrijk, en wat breed uitgemeten wordt (How Google saved a school), is dat de school besluit alles met de Google diensten te gaan doen. Leerlingen maken met Google Docs hun werkstukken, waarbij ze gezamenlijk en met de leraar kunnen werken. De onderlinge communicatie verbetert aanzienlijk, leerlingen raken gemotiveerd, en de prestaties verbeteren dusdanig snel dat de school ieder jaar een letter in het Amerikaanse systeem opschuift: van de D naar een A. Concreet: in 2006 haalt slechts 9% van de leerlingen een A op rekenen, in 2009 is dat 62%. Met de nieuwe laptops en de Google werkomgeving komen docenten en leerlingen weer met elkaar in gesprek.

19 Social Media Een paar feiten

20 Media worden social als je ze samen kunt gebruiken, delen, toepassen..

21

22 Hoe gebruiken mensen internet? Realiteit: mensen gebruiken internet nog steeds taakgericht. Maar het verandert.. Monitor: Motivatie internet gebruik

23 Duidelijke hiërarchie Social Media

24 Nederland is koploper Social Media

25 Ontwikkeling van Social Media

26 Voorspelling: Technologie verandert uiteindelijk ook ons onderwijsmodel uit de industriële revolutietijd

27 Technologie verandert het onderwijsproces Van het groepsgewijs plannen van leerlingen of studenten door een leergang

28 Technologie verandert het onderwijsproces Naar het plannen van individuele leertrajecten rondom studenten of leerlingen en hun leerdoelen

29 De impact van internet en Social Media

30 Onderzoek ICT-gebruik jongeren

31 Uitkomsten onderzoek (Kennisnet) 100% jongeren gebruikt Social Media min. 1x per week Zelden gebruik van MySpace, Wiki, Podcast, Second Life, Skype en Twitter (!). 2/3 gebruikt vrijwel alleen , MSN, websurfen. Social software is bij leerlingen op alle niveaus populair en voor alle niveaus even belangrijk. 52% leerlingen basisonderwijs is alleen consument (opvallend i.v.m. text-based functionaliteit). Over alle doelgroepen is >80% lurker. Persoonlijk contact is het belangrijkst. Men wisselt het liefst uit met bekenden.

32 Uitkomsten onderzoek (van den Beemt et al.) Generieke benadering Generatie Einstein voldoet niet. De meeste leerlingen en studenten kunnen worden aangemerkt als Netwerker of Traditionalist. Groep Producenten neemt niet of nauwelijks toe. Belangrijkste uitdaging voor het onderwijs: inspelen op internetgedrag van leerlingen en studenten. Technologiegerichtheid is niet hetzelfde als technologie-vaardigheid/media wijsheid. Diversiteit in interactieve mediaactiviteiten en voorkeuren is evolutionair proces. Docenten moeten zich hier in blijven begeven en verdiepen. PDF: Jongeren en interactieve media

33 Social Media bestaan allang.. Informeel leren ook! Mond op mond reclame..

34 Social Media in de klas?

35

36 De ondernemer = de docent? Mijn doelgroep wil connecten De uitzending = uw les? Stel vragen en vraag meningen via Social media: bereid voor en bespreek na! Gebruik het moment waarop een gedachte, mening of idee ontstaat. Is dat NU? Dan wil ik het NU kwijt! Maak Social Media een logisch onderdeel van het proces Track & trace topics

37 Hoe leren mensen?

38 Formeel of informeel? WE LEREN! FORMEEL LEREN INFORMEEL LEREN

39 Hoe kijken we naar onderwijs in relatie tot Social Media? Controleren Wat je leert buiten onze georganiseerde opleidingsprogramma s, (online en offline) is voor ons niet relevant. Spieken, overnemen, hergebruiken van niet zelf geproduceerde leerproducten is ten strengste verboden. We tracken en tracen alle leeractiviteiten. Alleen toetsresultaten tellen. Alle content moet opleidingskundig geproduceerd en verantwoord zijn. We zetten een intern netwerk op om kennis te delen. Je mag alleen gebruik maken van onze eigen social media. We toetsen en beoordelen op basis van onze leerstof, en geven eventueel vooraf examentraining. Mogelijk maken We stellen al onze kennis onbeperkt beschikbaar online, ook als het niet direct in je profiel past. We tracken en tracen alleen het gebruik van studiebronnen om te kijken waar interesse naar bestaat. Delen, overnemen, afkijken en bewerken van kennis in leertrajecten is toegestaan, m.u.v. formele beoordelingen en toetsen. Het maakt niet uit waar je je kennis vandaan haalt, zolang het legaal en valide is. Je kunt alle gewenste social media gebruiken (maak gerust zelf een community!) hou je wel aan de algemene spelregels. We toetsen en beoordelen of je het weet en kan, niet hoe en waarmee je geleerd hebt.

40 De docent op Facebook?

41 Social Media ook op school? Initiatieven met social media moeten niet gericht zijn op social media zelf, noch op het eigen vak!

42

43 Toepassingsgebieden Social Media Productiviteit verbeteren Content zoeken en vinden Groepsproductiviteit Persoonlijke productiviteit Content vinden Up to date blijven Ideeën, links, bronnen delen Samen content maken Bouwen van en deelnemen aan communities Maken en delen van content

44

45

46 Tip voor de docent: Maak met social media niet het vak leuk, maar maak het je student makkelijker. Het moet vooral nuttig zijn!

47 Toepassingen: Personal Blog: Wordpress, Blogger, Typepad e.v.a. Stage-verslagen Het projectblog Multi-mediale werkstukken Je eigen portfolio?

48 Toepassingen: Samen een werkstuk maken. In het Engels met een klas in buitenland?

49 Samen werken aan een document via Google Docs.

50 Toepassingen: Social Bookmarks: boekenlegger op internet Projectverzameling aanleggen en delen met je studiegenoten

51 Samen reflecteren, brainstormen, plan van aanpak opstellen, etc..

52 Communiceren in een andere taal met klasgenoten in het buitenland..

53 Samen huiswerk maken (overnemen, spieken, uitwisselen,.doen ze toch al!),. En het voorkomt een overvolle mailbox

54 FLICKR: foto s delen, beoordelen. Foto s maken, delen en beoordelen.. En makkelijk in te lezen in blog of site!

55 Vooraf kennis activeren, illusteren, conceptualiseren, demonstreren, instrueren, reflecteren, kennismaken, feedback geven

56 TeacherTube: Odulphus eigen instructiekanaal?

57 Geattendeerd worden, nieuwsberichten scannen, patronen herkennen, back channel (reflectieopdrachten: wat heb ik geleerd?), koffie-automaat (wist je al dat..), snel antwoorden verkrijgen, personal branding, ranken/beoordelen (like or not), etc..

58 Gebruik Tweetdeck om te volgen / meten!

59 Het spiekbriefjes concept creatief vertaald: bouw je eigen overhoring en deel die met je medecursisten! We overhoren elkaar! Leereffect: degene die de overhoring maakt leert zelf het meest..

60 Koppel discussiegroep aan vak

61 Twitter (open) of Yammer (gesloten)

62 Wie kan ik raadplegen voor

63

64 Controle op Social Media?

65 HootSuite om te volgen / meten

66

67

68 Conclusies en tips/suggesties Doe er je voordeel mee!

69 Conclusies Social Media verandert alle sectoren in de maatschappij. Dus ook het onderwijs. We staan nog maar aan het begin.. Ouders: doe gewoon mee, het hoort erbij.. Docenten: wordt creatief met Social Media. Dat vergt nieuwe kennis en vaardigheden om leerprocessen daarmee te ondersteunen. Als je leerlingen / kinderen kunt verleiden om met elkaar in gesprek te gaan over de inhoud, ben je als docent / ouder geslaagd: doe mee en word producent en communitymanager! Social Media in relatie tot bekenden en wat bekend is heeft de meeste impact. Daar zit een groot voordeel voor het onderwijs (de school als vertrouwde community). De grote toepassingen worden groter, de kleine verdwijnen naar verwachting. Sluit dus aan op de meest gebruikte. Niet gebruiken van Social Media is gelijk aan uitstappen. Social Media is als water

70 10 dingen die je vooral NIET moet doen 1. Voorkom dat je alleen praat over internet in termen van risico's en gevaren. 2. Voorkom dat je alleen praat als er dingen misgaan. 3. Ga niet zitten voor 'een goed gesprek over sex', maar grijp kleine gelegenheden aan die zich voordoen naar aanleiding van voorvallen in het dagelijks leven, zoals een programma op tv, iets in de krant of een voorval op school. 4. Niet serieus nemen. Neem vragen van kinderen altijd serieus en geef altijd antwoord. Ook als u dat moeilijk vindt; u kunt dat erbij zeggen. Als u het geven van een antwoord moet uitstellen, maak dan uw belofte waar en kom erop terug op een beter moment. 5. Voorkom gezichtsverlies van een kind. Als hij of zij aangeeft ergens niet op door te willen gaan, laat dat dan zo. Bron: Pardoen en Pijpers, Verliefd op internet -- Over het internetgedrag van pubers. SWP, ISBN Recht in de ogen kijken: Kies situaties waarin je je puber niet recht in de ogen hoeft te kijken: naast elkaar in de auto of staand aan de afwas zijn goede momenten. 7. Breek niet te snel in tijdens een verhaal, luister vooral. Stel vragen die het kind stimuleren om nog meer te vertellen. 8. Probeer niet ten koste van alles het altijd beter te weten of met de juiste oplossingen te komen, maar stimuleer een kind zelf hardop na te denken over zijn eigen situatie of problemen. 9. Geen grenzen stellen. Blijf proberen om contact te houden, ook al lijkt je tiener onbereikbaarder dan ooit. Blijf duidelijk maken wat u en uw partner vinden van dingen. Dat geeft pubers steun, hoe gek dat ook klinkt. Te veel vrijheid maakt nog onzekerder. 10. Stoppen met praten. Als praten echt niet meer lukt, is schrijven een optie. Ga e- mailen, of beter nog: MSN'en. Grote kans dat je dan weer contact krijgt, ook over 'grote' onderwerpen.

71 Mediagebruik Stichting Mijn Kind Online raadt aan als mediagebruik: tot 2 jaar: 5 minuten per dag samen tv-kijken en een paar keer per week samen surfen; 2-4 jaar: 5 à 10 minuten per keer, tot maximaal 30 minuten per dag; 4-6 jaar: 0 à 15 minuten per keer, tot maximaal 1 uur per dag; 6-8 jaar: Maximaal 1 uur per dag, verdeeld over periodes van maximaal 30 minuten; 8-10 jaar: Maximaal 1 à 1½ uur beeldschermtijd per dag; jaar: Maximaal 2 uur beeldschermtijd per dag; 12 jaar en ouder: Maximaal 3 uur beeldschermtijd per dag.

72 Nuttige links melden misstanden. : vraag en antwoord. : vraag en antwoord. : wat staat er over mij online? : volgen van tweets. : meldpunt. : Social Media in het onderwijs. : wanneer wel i.p.v. waarom niet

73 Dankjewel voor de aandacht en de interactie! Jeroen Krouwels E. B. I. T. L.

Sociale media en didactiek (en pedagogiek)

Sociale media en didactiek (en pedagogiek) Sociale media en didactiek (en pedagogiek) Twitter: #smhuis Wilfred Rubens http://www.wilfredrubens.com Wie van u? Wie van u? Laptop/tablet/smartphone bij u? Wie van u? Laptop/tablet/smartphone bij u?

Nadere informatie

Clay Sharky Eerst Publiceren dan Filteren

Clay Sharky Eerst Publiceren dan Filteren Clay Sharky Eerst Publiceren dan Filteren JOCHEM KROOS JOEY TWEEBOOM DAVID KIMPEL OSAIRIS PENGEL MEHMET YILMAZ CMD2E Introductie Social media, als je kijkt naar allerdaagse websites: Livejournal, Youtube,

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

De stille revolutie van internet TOETSEN EN BEOORDELEN OP DE WERKPLEK

De stille revolutie van internet TOETSEN EN BEOORDELEN OP DE WERKPLEK De stille revolutie van internet TOETSEN EN BEOORDELEN OP DE WERKPLEK Frans de Vijlder, Leren en organiseren (2002) De stille revolutie van internet OVER TOETSEN GESPROKEN THE CONSPIRACY OF CONVENIENCE

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Happy & Social 2012 Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Definitie social media Online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie,

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Kind in de digitale wereld. Ouderavond AS-P

Kind in de digitale wereld. Ouderavond AS-P Kind in de digitale wereld Ouderavond AS-P Agenda Opening Bespreken agenda en doelen voor de avond Intro op het thema Henric Bezemer Nieuwe media en identiteit Arie Visser Commerciële doelen van digitaal

Nadere informatie

Oefening in twee groepjes: ouders versus leerlingen. Een voor een mag ieder groepje een naam droppen. Wie raakt het verst?

Oefening in twee groepjes: ouders versus leerlingen. Een voor een mag ieder groepje een naam droppen. Wie raakt het verst? Projectweek december 2017 Koninklijke Balletschool Antwerpen Begeleiding: Saartje Vanhoof THEMA: De Sociaalste School Praatcafé met leerlingen en ouders 1. Welke sociale media kennen jullie? Oefening in

Nadere informatie

Overzicht. Wat zijn social media? Voorbeelden van social media. Social media in de ICT-lessen. De gevaren van social media.

Overzicht. Wat zijn social media? Voorbeelden van social media. Social media in de ICT-lessen. De gevaren van social media. Overzicht Wat zijn social media? Voorbeelden van social media. Social media in de ICT-lessen. De gevaren van social media. Mindreader Wat zijn social media? Social media is een verzamelbegrip voor online

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Titanpad. Answergarden. Wordle. Tricider. Resultaten Workshop ICT & Aps

Titanpad. Answergarden. Wordle. Tricider. Resultaten Workshop ICT & Aps Titanpad Answergarden Wordle Tricider Resultaten Workshop ICT & Aps Rotterdam, Landelijke Lio-dag 9 februari 2012 Beste student van de lerarenopleidingen economie. Jullie hebben op 9 februari 2012 een

Nadere informatie

Blended learning. Waarom, wat en hoe? Steven Verjans

Blended learning. Waarom, wat en hoe? Steven Verjans Blended learning Waarom, wat en hoe? Steven Verjans Pagina 2 A. Haddad, technologies for education Vooraf: Is blended learning een nieuw fenomeen? Niet echt: al lang afwisseling didactische werkvormen

Nadere informatie

Social media & Learning

Social media & Learning Social media & Learning Twitter: #elzrg11 Wilfred Rubens http://www.slideshare.net/wrubens Programma Sociale media Sociale media voor leren gebruiken Hoe ik sociale media gebruik voor mijn eigen leren?

Nadere informatie

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten:

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten: jij De tijden veranderen: nieuwe en sociale media zijn overal. Als educator wil je met je tijd meegaan, je publiek blijven boeien. Daarbij wil je gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe mediatechnologieën

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Zelfsturing Zelfsturing - Onderbouw O: Ik houd mijn aandacht er goed bij als dat nodig is O: Ik werk zelfstandig als dat nodig is O: Ik zorg dat mijn werk er netjes

Nadere informatie

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder Social Media Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder DOEL VAN VANAVOND: Een kennismaking met sociale/nieuwe media welke sociale media gebruiken leerlingen veel en

Nadere informatie

Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs

Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs Verkenning rondom mogelijkheden, meerwaarde en aandachtspunten 27 januari 2011 NOT Academie Presentatie: Arnout Vree a.vree@avetica.nl www.avetica.nl

Nadere informatie

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken. Creatief denken Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen. Analytisch denken Het

Nadere informatie

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties.

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties. Oekaki.nl - Online tekenen Oekaki = Japans voor tekenen Eigen online tekentools, paintchat, animatie Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties Kleine community Wens = meer actieve tekenaars Oekaki.nl

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 http://youngmarketing.web-log.nl/youngmarketing/2007/06/profielsites_ve.html 15 juni 2007 Profielsites versterken

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Social media sportinfrastructuur. Trefdag sportinfrastructuur 17 juni 2014 Vlaams Instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid

Social media sportinfrastructuur. Trefdag sportinfrastructuur 17 juni 2014 Vlaams Instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid Social media sportinfrastructuur Elke 60 seconden Social Media > algemeen kader Topdown One way Bottom-up Macht bij bedrijf, marketeers, reclamebureaus, nieuwsmakers Macht verschuift naar consument Bron:

Nadere informatie

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen User Centered Design Ontwerpbeslissingen Ontwerpbeslissingen: Wat wij willen doen voor jou is Met betrekking tot lessen voorbereiden: Overzichten, schema s en lesplannen moeten ook door leerlingen begrepen

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel

Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Sociale media, nieuw???????? presentatie voor raadsleden T-Diel Wat staat u te wachten? Social media promo. Redenen om het niet te doen. Web 2.0 Voorbeelden (goed en fout) Tips en trucs, leuke hulpmiddelen

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Frank van Hal. Online Manager Nieuwsblad Transport @FrankVanHal 26 MAART 2013 MEDIA PLAZA UTRECHT

Frank van Hal. Online Manager Nieuwsblad Transport @FrankVanHal 26 MAART 2013 MEDIA PLAZA UTRECHT Frank van Hal Online Manager Nieuwsblad Transport @FrankVanHal Inhoud Veranderende informatieconsumptie Invloed Twitter op traffic website NT Geld verdienen, hoe doet NT het Tools Praktische tips snel

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT?

Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT? Hoe kun je onderwijs adaptief inrichten met behulp van ICT? 22 en 23 mei 2018 ` Veerle van Pinxteren Binnenkomst Zoek degene met het begrip dat/de definitie die bij jouw kaartje hoort. Stel jezelf voor

Nadere informatie

Social Media. Hoe Sociale Media kunnen bijdragen aan Werving, Interne samenwerking, Awareness en PR. Utrecht Michel Penterman 6 december 2012

Social Media. Hoe Sociale Media kunnen bijdragen aan Werving, Interne samenwerking, Awareness en PR. Utrecht Michel Penterman 6 december 2012 Social Media Hoe Sociale Media kunnen bijdragen aan Werving, Interne samenwerking, Awareness en PR Utrecht Michel Penterman 6 december 2012 1 Agenda 1.Social Media Scan 2.Trends 3.Mogelijkheden 4.Tips

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Theorie Toets 1 voor Klas 3

Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Toets 1 voor Klas 3 - Pagina 1 Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Schrijven voor Print & Web Een goede tekst maken is moeilijk. Tekst-schrijver is daarom ook een beroep. Tekst-schrijvers schrijven

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Evolutie in mediagebruik: Back to the future? Dimitri Schuurman Ike Picone IBBT - Digital Society

Evolutie in mediagebruik: Back to the future? Dimitri Schuurman Ike Picone IBBT - Digital Society Evolutie in mediagebruik: Back to the future? Dimitri Schuurman Ike Picone IBBT - Digital Society Outline 1. De Vlaamse mediamix in cijfers What s in a buzz? 2. Hoe de evoluties in de mediamix begrijpen

Nadere informatie

NME en Digitale Media

NME en Digitale Media NME en Digitale Media Een goeie combinatie! Workshop voor de Wisselwerkdag van het NME op 22 juni 2010 in Zeist Kennismaken Christel Otto en Anneke Groen Geen digitale media experts, wel enthousiast over

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

Welke informatie zoeken ondernemers?

Welke informatie zoeken ondernemers? Welke informatie zoeken ondernemers? Resultaten van een korte enquête Maart 2017 www.katcom.nl info@katcom.nl 1 Onderzoek Omdat ik zelf recent van koers ben veranderd en daarom niet meer over Content en

Nadere informatie

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren.

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. Stellingen doelen 1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. 3. Instructielessen maken voor het

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

OUDERVOORLICHTING Riskante Gewoontes. mijn ouders mogen trots op mij zijn. Ik ben verslaafd aan twitter, en niet aan drugs.

OUDERVOORLICHTING Riskante Gewoontes. mijn ouders mogen trots op mij zijn. Ik ben verslaafd aan twitter, en niet aan drugs. OUDERVOORLICHTING Riskante Gewoontes mijn ouders mogen trots op mij zijn. Ik ben verslaafd aan twitter, en niet aan drugs. Vroegsignalering en geïndiceerde preventie Voormalige afdeling preventie Advies,

Nadere informatie

Werken met TPACK. Wilfred Rubens

Werken met TPACK. Wilfred Rubens Werken met TPACK Wilfred Rubens http://www.wilfredrubens.com Introductie TPACK Video TPACK Wat weten jullie over TPACK? Korte herhaling Werken met TPACK aan de hand van opdrachten Sterke en minder sterke

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G.

Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Page of Enquête studenten lerarenopleidingen Deze vragenlijst bestaat uit zeven onderdelen, A t/m G. Er zijn in totaal 7 vragen. A. Over jezelf Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

toepassing van ict in uw pilot. De deelnemers aan deze sessie die al ervaring hebben hier iets van te laten zien of kort te introduceren.

toepassing van ict in uw pilot. De deelnemers aan deze sessie die al ervaring hebben hier iets van te laten zien of kort te introduceren. Onderwijstijdverlening Congrestekst: Kennisuitwisseling OTV en ict Digitale leeromgeving, software voor het oefenen van begrijpend lezen of digitaal portfolio? Er zijn volop mogelijkheden om ict in te

Nadere informatie

Let the net work! Online professionaliseren voor HRD professionals. Sociale media voor HRD. Focus en keuzes maken

Let the net work! Online professionaliseren voor HRD professionals. Sociale media voor HRD. Focus en keuzes maken Let the net work! Online professionaliseren voor HRD professionals Sibrenne Wagenaar en Joitske Hulsebosch De wereld ligt aan je voeten. Waar je vroeger naar een netwerkbijeenkomst ging om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

Protocol Social Media

Protocol Social Media Protocol Social Media Inleiding Social media zijn een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Onder

Nadere informatie

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven gerl1202@student.nhl.nl Dit formulier bewerken 42 reacties Alle reacties weergeven Overzicht Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Linkedin 19 15% Twitter 8 7% Facebook 27 22% MSN 3 2% YouTube 20 16%

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Communiceren en profileren met sociale media. Remco Pijpers stichting Mijn Kind Online

Communiceren en profileren met sociale media. Remco Pijpers stichting Mijn Kind Online Communiceren en profileren met sociale media Remco Pijpers stichting Mijn Kind Online WIE ZIJN WIJ? HANDBOEK GOED DOEN 2.0 SOCIAAL MET MEDIA GOOGLE EN ANDERE BEDRIJVEN, MAAR OOK MEDIAMASTERS INNOVATIE,

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Digitaal burgerschap, al ingeburgerd?

Digitaal burgerschap, al ingeburgerd? Digitaal burgerschap, al ingeburgerd? Workshop TROTS, LEF EN VERTROUWEN Remco Pijpers -Strategisch adviseur Kennisnet, Jan Faber-Hoofd externe projecten MBO Raad Wie bent u? Wat is uw naam, functie en

Nadere informatie

OPDRACHT FORMATIEF EVALUEREN: VAN CONTROLEREN NAAR INFORMEREN

OPDRACHT FORMATIEF EVALUEREN: VAN CONTROLEREN NAAR INFORMEREN OPDRACHT FORMATIEF EVALUEREN: VAN CONTROLEREN NAAR INFORMEREN BESCHRIJVING OPDRACHT In deze opdracht leer je hoe je door meer en beter formatief te evalueren toetsen onderdeel van het leerproces kan maken,

Nadere informatie

Oude Nieuwe Social Media

Oude Nieuwe Social Media #SDVdoedag Oude Nieuwe Social Media SDV Doe-dag Even voorstellen.. Guy STRIJBOSCH E-mail: Twitter: LinkedIn: Website: info@gscoach.nl @guystrijbosch nl.linkedin.com/in/guystrijbosch www.gscoach.nl Wanneer

Nadere informatie

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden http://www.appsmaken.nl/wp- content/uploads/socialmedia_intro.jpg Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden 2 Inhoudsopgave - Voorwoord - Inleiding - Deelvragen

Nadere informatie

Van Consumers naar Prosumers. O.W. Vonder

Van Consumers naar Prosumers. O.W. Vonder 1 Van Consumers naar Prosumers O.W. Vonder Over Learning Valley Vertaalt onderwijskundige vraagstukken naar Microsoft oplossingen Spin-out van Wageningen Universiteit Ruime onderwijskundige kennis en expertise

Nadere informatie

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Richtlijnen en regels voor het gebruik van social media door leden in relatie tot Reddingsbrigade Heerhugowaard. Augustus 2015 1 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...

Nadere informatie

We beginnen om 19:30 u

We beginnen om 19:30 u We beginnen om 19:30 u 1 In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,5 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Werving en Selectie anno nu

Werving en Selectie anno nu Werving en Selectie anno nu Werving en selectie, employer branding en personeelsbeleid: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ingrid de Ruiter en Louis de Jong 5 april / #JTE18 Inspiratiesessie Actueel nieuws

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Module Het gebruik van social media in de sector plant

Module Het gebruik van social media in de sector plant Module Het gebruik van social media in de sector plant De CO 2 -voetafdruk van dit drukwerk is berekend met ClimateCalc en gecompenseerd bij: treesforall.nl www.climatecalc.eu Cert. no. CC-000057/NL Colofon

Nadere informatie