Inhoud 1. Activeren account Aanmaken van een account Beginnen met een e-learning module Uitleg menu knoppen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud 1. Activeren account Aanmaken van een account Beginnen met een e-learning module Uitleg menu knoppen"

Transcriptie

1 Inhoud 1. Activeren account Aanmaken van een account Beginnen met een e-learning module Uitleg menu knoppen Persoonlijke pagina Gebruiker Product Agenda Volledige agenda Inplannen van een afspraak Agenda met afspraken Overzicht afspraken Resultaten Mijn resultaten Laatst geopende onderdelen Instructie per product Functionaliteiten t.b.v. docent of leidinggevende Resultaten gebruikers Resultaten mijn groepen Gedetailleerde gebruikersinformatie Archiveringsfunctie gebruikersresultaten Functionaliteiten t.b.v. beheerderfuncties Resultaten mijn groepen en andere groepen Gebruikers beheer Activeren Voeg toe aan groep Activatiecode beheer Overzicht niet-geactiveerde en ontkoppelde activatiecodes... 22

2 1. Activeren account Voordat je met een e-learning module kan starten, dien je eerst eenmalig een account aan te maken. Hieronder staat uitgelegd hoe je dat kunt doen Aanmaken van een account Ga naar klik op registreren, onder de button [inloggen]; Vul op deze pagina je persoonlijke gegevens en de uitgeleverde activatiecode in. Deze code is beveiligd en kun je slechts eenmaal gebruiken; Vervolgens kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: deze zijn hoofdlettergevoelig; Als je op de knop [verzenden] klikt, ontvang je binnen enkele minuten een bericht op het opgegeven adres. Let op: deze kan ook in je spam/ongewenste box terecht gekomen zijn; Klik vervolgens op de link in het bericht om daarmee het registratieproces te voltooien; 1.2. Beginnen met een e-learning module Ga naar en klik op de button [inloggen]; Je komt nu op de Inlogpagina terecht. Gebruik de gekozen gebruikersnaam en het wachtwoord om met je e- learning module te starten; Let op: als je al eerder één van onze online producten hebt gebruikt, hoef je niet nogmaals een account aan te maken. Je kunt dan inloggen met de eerder door jou aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens klik je op je persoonlijke pagina op de functie Nieuwe activatiecode toevoegen.

3 2. Uitleg menu knoppen Met de knop Menu kun je snel terugkeren naar: Persoonlijke pagina, Inhoud cursus, Inhoud hoofdstuk, Help of Uitloggen als gebruiker. Hiermee stop je met het product en kun je uitloggen als gebruiker. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen. Hiermee ga je naar het vorige geopende onderdeel. Hiermee ga je naar het volgende onderdeel. Hiermee pauzeer je de instructiefilm. Hiermee start je weer de instructiefilm. Hiermee stop je de instructiefilm. Je keert terug naar het begin van de film. Hiermee demp je het geluid van de instructiefilm. Hiermee regel je het volume van de instructiefilm. Hiermee kun je het overzicht van je resultaten afdrukken.

4 3. Persoonlijke pagina Na het inloggen kom je automatisch op je Persoonlijke pagina. Omdat je van hieruit naar de verschillende toepassingen gaat is dit een belangrijke pagina. Hieronder zie je hoe de persoonlijke pagina eruit ziet met de verschillende menu onderdelen: Gebruiker o Account gegevens wijzigen o Activatiecode beheer (beheerder niveau) Product Agenda Instructie per product Laatst geopende onderdelen Resultaten o Mijn resultaten o Resultaten gebruikers (beheerder & leidinggevende niveau) Alle genoemde onderdelen worden verderop in de instructie omschreven.

5 3.1. Gebruiker Aan de linkerkant van de pagina kun je jouw voornaam, achternaam, adres en wachtwoord wijzigen. Alleen de gebruikersnaam kun je niet meer aanpassen. Klik op [opslaan] om de aangepaste gegevens te bewaren. Aan de rechterkant van deze pagina staat informatie over: o Productinformatie met de datum tot wanneer het product geldig is. o De activatiecode van het product. o De opgegeven docent/leidinggevende (indien van toepassing). o Het toevoegen van de docent/leidinggevende Product Hieronder staan de e-learning producten die je ter beschikking hebt (bijvoorbeeld: Toolboxer Trainingsmodule). Als je het product de eerste keer opent, krijg je een pagina waarop je jezelf kunt koppelen met je docent of leidinggevende. Let op: deze persoon moet ook een account hebben. Vervolgens kun je beginnen:

6 3.3. Agenda In deze handleiding wordt de werking van de agendafunctie uiteengezet, deze functionaliteit is onlangs toegevoegd aan het E-learning platform. Met behulp hiervan kunnen allerlei opdrachten of afspraken met betrekking tot onze online producten worden ingepland voor jezelf of voor een klas/groep gebruikers. Op je Persoonlijke pagina zie je rechtsboven in het scherm het onderdeel Agenda, zoals je hieronder afgebeeld ziet. Wanneer er agendapunten zijn aangemaakt, zie je deze hier staan met een bijbehorend onderwerp. Onderaan het onderdeel staat een link naar de Volledige agenda, klik hier op om je volledige agenda in te zien Volledige agenda Hieronder zie je een afbeelding van de agenda. Met de knoppen << en >> kun je naar een andere maand navigeren. De huidige datum is altijd grijs omrand (in het onderstaande voorbeeld dus vrijdag 5 juli).

7 Wanneer je voor jezelf een afspraak wilt plannen, dan kies je bij Klas/groep voor Mijn agenda. Als je als docent/leidinggevende één of meerdere klassen/groepen onder je hoede hebt, dan kun je deze selecteren bij Klas/groep. Er verschijnt vervolgens een nieuw veld in beeld; Gebruikers. Om voor de hele groep een afspraak te maken, kies je bij Gebruikers voor Groep. Je kunt ook kiezen voor één van de afzonderlijke gebruikers die binnen die klas/groep actief zijn. Om een nieuwe afspraak in te plannen klik je op de betreffende dag, waarna het onderstaande scherm opent (zie hieronder) Inplannen van een afspraak Zoals rechts in het scherm te zien is, dienen er 5 stappen te worden doorlopen om een afspraak te plannen. Hierna worden de 5 stappen verder uiteengezet: Stap 1 Je hebt al een datum geselecteerd, maar je kunt deze nog wijzigen. Klik hiervoor op het icoontje dat rechts langs de datum staat afgebeeld. Ook moet je hier het onderwerp invullen in het daartoe bestemde veld. Dit onderwerp vind je later ook op je Persoonlijke pagina terug onder het onderdeel Agenda. Stap 2 Hier kun je kiezen voor wie de afspraak geldt. Wanneer je voor jezelf een afspraak wilt plannen ( Mijn agenda ), dan zie je bij Geselecteerde gebruikers alleen je eigen naam staan. Wanneer je bij Klas/groep een bepaalde klas of groep hebt geselecteerd, maar binnen die groep één specifiek persoon hebt geselecteerd, dan zie je alleen de naam van die persoon staan. Wanneer je in de agenda bij Klas/groep een volledige klas of groep hebt geselecteerd, zie je nu de namen van alle leden van deze klas of groep. Door middel van aanvinken/uitvinken kun je aangeven voor welk lid/leden van de groep de afspraak geldt. Voor leden die op een later moment worden toegevoegd aan de klas of groep, gelden deze afspraken automatisch ook.

8 Stap 3 Hier kun je kiezen welk product, onderwerp en onderdeel aan de afspraak toegevoegd moet worden. Bij Product kun je kiezen uit één van de producten waar je over beschikt. Bij Onderwerp kun je kiezen uit de filmonderwerpen of hoofdstukken waar het betreffende product uit bestaat. Bij Onderdeel kun je kiezen uit de onderdelen waar een onderwerp uit bestaat, bijvoorbeeld films, vragen of leerstof. Bij Onderwerp en Onderdeel kun je tevens kiezen voor de optie Volledig. Hiermee geef je aan dat het gaat om het volledige onderwerp of onderdeel. Als je hebt geselecteerd welk onderwerp en onderdeel de afspraak betreft, klik je op Toevoegen. Vervolgens zie je dat de afspraak weggeschreven wordt. Door stap 3 te herhalen kun je ook meerdere onderwerpen/onderdelen in een afspraak toevoegen. Door op de button Verwijderen te klikken verwijder je het onderwerp/onderdeel weer. Stap 4 Bij stap 4 kun je een Melding type toevoegen aan de afspraak en verschillende Ontvangers selecteren. Er zijn 4 type meldingen: Herinneringsmail, hierbij kun je de Interval aangeven, dus hoeveel dagen van tevoren je deze melding krijgt. Melding bij afronding, er wordt een melding verstuurd wanneer de afspraak is afgerond. Melding bij niet afronding, er wordt een melding verstuurd wanneer de afspraak niet is afgerond. Melding bij aanpassing, er wordt een melding verstuurd wanneer de afspraak wordt aangepast. Ook kun je verschillende Ontvangers van de melding selecteren (afhankelijk van je rol binnen het cursusplatform): Organisator, dit is degene die de afspraak heeft aangemaakt. Agenda-eigenaar, dit is de persoon van wie de agenda is waar de afspraak is gemaakt. Docent/leidinggevende, de docent of leidinggevende van de klas of groep voor wie de afspraak geldt. Anders, namelijk, hier kun je zelf een adres invullen bij het veld adres. Als je (in ieder geval) Melding type en Ontvanger geselecteerd hebt klik je op Toevoegen, zo kun je ook meerdere meldingen toevoegen of weer verwijderen. Stap 5 Bij stap 5 kun je nog een beknopte omschrijving toevoegen aan de afspraak, dit is niet verplicht. Om de afspraak af te ronden klik je rechts onderin op Opslaan. Daarna verschijnt je agenda in beeld met daarin de gemaakte afspraak/afspraken.

9 Agenda met afspraken Hierboven een afbeelding van de agenda met de verschillende meldingen die je kunt zien, te weten: 1 Afspraak; op deze dag staat één afspraak gepland voor jou (gepland door jezelf of je docent/leidinggevende). Meerdere afspraken; op deze dag staan twee of meer afspraken gepland voor jou. 1 Georganiseerd, op deze dag staat één afspraak die je hebt gepland voor een persoon/klas/groep. Meerdere georganiseerd, op deze dag staan meerdere afspraken die je hebt gepland voor een persoon/klas/groep Overzicht afspraken Als je een afspraak aanklikt in de Volledige agenda of op je Persoonlijke pagina kom je terecht bij het Overzicht afspraken, zoals in de onderstaande afbeelding in te zien.

10 Boven in het scherm zie je de buttons Agenda en Nieuwe gebeurtenis. Via de button Agenda ga je weer naar de Volledige agenda en via de button Nieuwe gebeurtenis kun je een nieuwe afspraak maken voor de dag waarop je je nu bevindt binnen de planningstool, deze dag/datum zie je links boven (zaterdag 09 februari 2013 in dit voorbeeld). Wanneer je een afspraak aanklikt dan krijg je meer gegevens over de afspraak te zien zoals Organisator, Product, Onderwerp en Onderdeel (zie afbeelding). Ook staan hier een aantal buttons bij, hierna volgt uitleg over het gebruik van deze buttons. Door te klikken op de button Aanpassen kun je een gemaakte afspraak aanpassen. Daarnaast vind je de button Verwijderen, als je hierop klikt verwijder je de afspraak. Verder naar onder staat de button Start, als je hier op klikt ga je naar het betreffende onderdeel en kun je dus meteen beginnen met dit onderdeel. Ook hierlangs staat een button Verwijderen, met deze knop verwijder je alleen het Product met Onderwerp en Onderdeel uit de afspraak. Met behulp van de agendafunctie is het dus mogelijk om leerstof te plannen voor jezelf of voor anderen (als je daartoe bevoegd bent). Hierdoor kan er meer structuur en controle worden aangebracht bij het gebruik van onze online producten Resultaten Mijn resultaten Als je van een bepaald product vragen hebt beantwoord, kunnen de resultaten hiervan bekeken worden door te klikken op Mijn resultaten. Wanneer de geldigheidsduur van een product verlopen is, kun je nog steeds de resultaten bekijken. Deze resultaten kun je ook printen of opslaan. Kies het product waarvan je je resultaten wilt inzien. Vervolgens zie je de resultaten per filmtitel. o Vervolgens staat per filmtitel de datum en het percentage weergegeven van de laatste sessie. Als je op de naam van de titel klikt zie je de data van de laatste 3 sessies. Wanneer je op een datum of percentage klikt zie je de details van het behaalde resultaat.

11 Bij Mijn resultaten kun je ook zien wat je vorderingen zijn per product. Dit zie je als je links onder je gegevens op Detail overzicht klikt o Nu kun je zien wat je vorderingen en resultaten zijn en wanneer je deze hebt behaald. Als je op het pijltje klikt kan je zien welke onderdeel je binnen deze module hebt voltooid Laatst geopende onderdelen Wanneer je reeds begonnen bent met een product te werken wordt er automatisch opgeslagen waar je de laatste keer bent gebleven. Als je op een bepaald moment stopt, komt hieronder de titel van het product en het onderdeel te staan. Hierdoor kun je snel beginnen met het onderdeel waar je de laatste keer was gebleven Instructie per product Hier vind je documenten, zoals deze gebruikershandleiding, met uitleg over het product en de werking ervan.

12 4. Functionaliteiten t.b.v. docent of leidinggevende Als docent of leidinggevende heb je op de persoonlijke pagina recht op extra functionaliteiten. Deze extra functionaliteiten worden hieronder beschreven Resultaten gebruikers Als docent of leidinggevende beschik je bij het onderdeel resultaten naast Mijn resultaten ook over Resultaten gebruikers. Hiermee kun je de resultaten bekijken van alle gebruikers welke zich hebben gekoppeld aan jouw account Resultaten mijn groepen De resultaten van de gebruikers binnen uw groep kunnen op 3 manieren benaderd worden, op product- en/of gebruikersniveau en voortgang per hoofdstuk. Productniveau De verschillende producten worden getoond waarna je vervolgens een lijst ziet met van links naar rechts de films. o Per product worden de meest recente resultaten in een schema weergegeven. o De namen van de gebruikers staan in alfabetische volgorde gerangschikt. Als je op de naam van een gebruiker klikt, kom je bij de resultaten van het gehele product. Als je op een percentage klikt, kom je rechtstreeks bij het detailoverzicht van het betreffende onderdeel. Zie gedetailleerd overzicht per gebruiker

13 Gedetailleerd overzicht per gebruiker o Achter de naam van de gebruiker kun je op dit teken klikken. Nu kom je uit bij het detailoverzicht van de gebruiker. Je ziet hier alle vorderingen van de gebruiker. Wanneer je op het achter het hoofdstuk klikt opent het overzicht van alle activiteiten binnen de onderdelen van het hoofdstuk. Status: rood: nog niet begonnen oranje: begonnen, niets afgerond geel: gedeeltelijk afgerond groen: alles afgerond. Onderdeel: titel van het hoofdstuknummer. Activiteit: datum van de betreffende activiteit. Voortgang/Afgerond: het aantal onderdelen dat is afgerond binnen een hoofdstuk en het totaal aantal onderdelen. o Binnen het detailoverzicht kun je klikken op het teken voor een gedetailleerd overzicht per hoofdstuk. Op deze pagina kan je voor de groep gebruikers waarvan jij docent/leidinggevende bent zien of een bepaald hoofdstuk of onderdeel van een hoofdstuk door iedereen is afgerond. Gedetailleerde gebruikersinformatie Om de vorderingen en resultaten van gebruikers te bekijken log je in op je docentenaccount en kies je op je Persoonlijke pagina voor Resultaten gebruikers. Klik vervolgens op Producten en klik op de naam van het betreffende product. Vervolgens opent er een overzicht van de resultaten van alle actieve gebruikers. Je kunt hier klikken op een bepaald resultaat van een gebruiker (%). Let op: dit zijn alleen de resultaten van de Hoofdstukvragen en het oefenexamen. Je kunt ook klikken op het icoontje achter de naam van de gebruiker. Hiermee krijg je een gedetailleerd overzicht van de gebruiker te zien Daarnaast kun je klikken op het hoofdstuknummer of module nummer. Hiermee krijg je in één oogopslag een gedetailleerd overzicht van alle gebruikers binnen een klas/groep.

14 Wanneer je klikt op een resultaat (%) van een gebruiker, dan opent een gedetailleerd overzicht van de gemaakte Hoofdstukvragen binnen het betreffende hoofdstuk. Het is mogelijk om de fout beantwoorde vragen te bekijken, klik hiervoor op het rode kruisje. Vervolgens is de betreffende vraag te zien, plus het juiste antwoord. Gebruikersniveau Hieronder staan alle gebruikers alfabetisch gerangschikt. o Als je op een naam klikt, worden de verschillende producten opengeklapt. o Als je dan op een cursus klikt, kom je bij de resultaten van het gehele product van deze gebruiker. o Verder is alles idem aan het zoeken van resultaten op productniveau

15 Voortgang per hoofdstuk Hierin staan de vorderingen van alle gebruikers per hoofdstuk/module weergegeven in een standaard overzicht of gedetailleerd overzicht. De volgende zaken worden via het voortgang overzicht weergegeven: o Aantal doorlopen pagina s van het hoofdstuk o Totaal afgeronde onderdelen van het hoofdstuk o Totaal begonnen (maar niet afgeornde) onderdelen van het hoofdstuk o Aantal niet begonnen onderdelen van het hoofdstuk o Behaalde score voor de hoofdstukvragen De volgende zaken worden via het detail overzicht voortgang weergegeven: o Per hoofdstuk / sub-hoofdstuk inzichtelijk of alle leerstof/filmfragment is bekeken o Per hoofdstuk / sub-hoofdstuk inzichtelijk of alle oefenvragen zijn gemaakt o Per hoofdstuk inzichtelijk of hoofdstukvragen zijn gemaakt en welke score is behaald.

16 Export van resultaten naar Excel Het is mogelijk om een Excel-export te maken via volgend symbool: Resultaten Product of Voortgang per hoofdstuk.. Dit kan gedaan worden via 4.2. Archiveringsfunctie gebruikersresultaten De archiveringsfunctie is onder andere bruikbaar wanneer er gebruikersresultaten bestaan uit meerdere schooljaren of wanneer uitsluitend de resultaten van een bepaalde groep actuele gebruikers inzichtelijk gemaakt wil worden. Je kunt gebruikers uit de actieve resultatenlijst verwijderen en ze naar het archief verplaatsen. Ook gebruikers terug in de actieve resultatenlijst plaatsen is mogelijk. Om gebruik te maken van de archiveringsfunctie log je in op je docentenaccount en kies je op je Persoonlijke pagina voor Resultaten gebruikers. Klik vervolgens op Archiveer gebruikers. Vervolgens selecteer je het betreffende product en kun je kiezen welke gebruikers je wilt filteren. Je kunt kiezen voor het tonen van Gearchiveerde gebruikers, Niet Gearchiveerde gebruikers of Alle gebruikers. Binnen deze handleiding wordt er nu gekozen voor Alle. Klik vervolgens op Filter. Er opent nu een scherm met een lijst met alle geregistreerde gebruikers die zich gekoppeld hebben aan de betreffende docent. Wanneer gebruikers gearchiveerd zijn, dan staat er bij deze gebruikers een vinkje onder [Archief]. In dit geval zijn er nog geen gebruikers gearchiveerd en zijn de resultaten van alle getoonde gebruikers inzichtelijk via Resultaten gebruikers. Om gebruikers te archiveren vink je het hokje onder [Archief] aan bij de betreffende gebruikers. Klik vervolgens op de button Archiveren/Deactiveren. Wanneer je nu opnieuw een selectie maakt, en kiest voor Gearchiveerd, dan komen alleen de zojuist gearchiveerde gebruikers naar voren.

17 Dit is te zien in de afbeelding hieronder. Wanneer je nu een selectie maakt en kiest voor Niet Gearchiveerd, dan komen de gebruikers naar voren die niet gearchiveerd zijn (in dit voorbeeld Mark, Sander en Thomas). Wanneer je kiest voor Alle, dan komen alle gebruikers naar voren en is aan het vinkje te zien welke gebruikers gearchiveerd zijn. Wanneer je nu de daadwerkelijke resultaten van gebruikers gaat bekijken via Resultaten gebruikers, dan zijn alleen de resultaten te zien van de gebruikers die niet gearchiveerd zijn. Klik op de button Toon Archief om de resultaten te zien van de gearchiveerde gebruikers. Klik op Toon Alle om de resultaten van alle gebruikers te zien. Klik voor een gedetailleerd overzicht op het resultaat (%) van een gebruiker. Klik op het icoontje achter de naam van de gebruiker om een overzicht te zien van alle activiteit van deze gebruiker. Zie hiervoor ook de Handleiding gedetailleerde gebruikersinformatie De VGM Box Online. Om gearchiveerde gebruikers terug in de actieve resultatenlijst te plaatsen, ga je weer naar Archiveer gebruikers. Filter hier op Alle of Gearchiveerd, en klik de vinkjes weg van de gearchiveerde gebruikers. Klik vervolgens op Archiveren/Dearchiveren om de wijziging door te voeren. Wanneer je nu de resultaten van gebruikers gaat bekijken via Resultaten gebruikers, dan zijn de resultaten te zien van alle geregistreerde gebruikers. Op deze manier is het eenvoudig mogelijk om gebruikers, en hun behaalde resultaten, te filteren. Er kunnen geen gegevens verloren gaan. Alle gebruikers en hun behaalde resultaten blijven inzichtelijk, en zijn in elke situatie te vinden door één van de mogelijke selecties uit te voeren.

18 5. Functionaliteiten t.b.v. beheerderfuncties Als beheerder heb je een aantal extra functionaliteiten tot je beschikking, deze zijn te vinden via Resultaten gebruikers. deze functionaliteiten staan hieronder verder uitgelegd Resultaten mijn groepen en andere groepen Hieronder staat kort omschreven a.d.h.v. schermafbeeldingen hoe je de volgende functionaliteiten kunt gebruiken binnen je beheerdersaccount van Toolboxer. Het betreft de volgende functionaliteiten: Gebruikers beheer ; Alle gebruikers, Producten, Groepsoverzicht ; Activatiecode beheer Na dat je hebt ingelogd op Toolboxer ga je naar Resultaten gebruikers. Er wordt een nieuw scherm geopend. Als beheerder heb je via onderstaand scherm de mogelijkheid om eigen groepen in te zien via 1: Resultaten mijn groepen, dit zijn groepen die rechtstreeks aan je account zijn gekoppeld. Maar kun je ook alle andere groepen binnen het domein inzien via 2: Resultaten andere groepen. Verder heb je hier ook toegang tot de specifieke beheerdersfunctionaliteiten via 3: Gebruikers beheer Onder onderdeel 2: Resultaten andere groepen heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden: Producten, Alle gebruikers, Voortgang per hoofdstuk en Archiveer gebruikers. Via Alle gebruikers krijg je een lijst van alle actieve gebruikers waarna je vervolgens per gebruiker zijn/haar resultaten kunt bekijken door op de naam te klikken. Via Voortgang per hoofdstuk is van alle gebruikers binnen het domein de voortgang te monitoren. Voor uitgebreide uitleg zie ook hoofdstuk 4. De functie Archiveer gebruikers, wordt voornamelijk gebruikt door onderwijsinstellingen, zie

19 voor verdere uitleg de uitgebreide algemene handleiding. Als laatste zie je Producten, hiermee kun je alle aangemaakte groepen inzien. Klik in het scherm op Toolboxer Trainingsmodule Je krijgt nu het overzicht te zien van alle aanwezige groepen binnen het platform. Wanneer je vervolgens klikt op bijvoorbeeld groep_05 krijg je in een nieuw scherm de behaalde resultaten van de aan deze groep gekoppelde medewerkers te zien.

20 5.2 Gebruikers beheer Via het onderdeel Gebruikers beheer heb je als beheerder de beschikking activatiecodes achteraf te activeren, daarnaast kun je ook medewerkers welke nog niet gekoppeld zijn aan een leidinggevende achteraf koppelen via Voeg toe aan groep. Daarnaast heb je de mogelijkheid om medewerkers die uit dienst zijn te ontkoppelen. Hun behaalde resultaten worden op de server van Construction Media bewaard. Activeren Met deze functie is het mogelijk om gebruikers welek geen bevestigingsmail, of zelfs totaal geen adres, hebben ontvangen achteraf toch nog te activeren. Dit kan door op de button Activeren achter de naam van de gebruiker te klikken.

21 Voeg toe aan groep Met behulp van deze functie kunt u medewerkers welke nog niet gekoppeld zijn aan een leidinggevende achteraf eenvoudig koppelen. Selecteer via het drop-down menu te correcte leidinggevende, let op deze leidinggevende moet al wel geactiveerd zijn. Vervolgens klik je op Aanpassen om de wijziging door te voeren. Activatiecode beheer Selecteer het Product of voer de betreffende Gebruiker in en klik vervolgens op filter. Door vervolgens op ontkoppel te klikken is de betreffende Activatiecode weer beschikbaar voor een nieuwe medewerker.

22 5.2.1 Overzicht niet-geactiveerde en ontkoppelde activatiecodes Wil je inzicht krijgen in eventueel vrije Activatiecodes of Ontkoppelde Activatiecodes? Klik op Activatiecode beheer en klik vervolgens op Ga naar vrije codes. Hier selecteer je vervolgens het Product en klikt dan op Bekijk. Je krijgt nu alle nog niet geactiveerde Activatiecodes te zien en ook de Ontkoppelde Activatiecodes

Inhoud In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven welke functionaliteiten er binnen het platform zijn.

Inhoud In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven welke functionaliteiten er binnen het platform zijn. Inhoud In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven welke functionaliteiten er binnen het platform zijn. Activeren account 2 Persoonlijke pagina 3 Product 4 Voeg nieuwe activatiecode toe 4 Resultaten

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins).

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). SNS zelf: http://interactief.plantyn.com/sns Beheersmodule: http://interactief.plantyn.com/sns/adminacc Na het inloggen met een docentenaccount

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING

NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING Versie: september 2014 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 Licentie NT2 Testcentrum 3 Bestel uw credits om toetsen af te nemen op www.nt2.nl 3 Opbouw NT2 Testcentrum 3 BEHEER

Nadere informatie

Instructie handleiding LobBook (docent)

Instructie handleiding LobBook (docent) Instructie handleiding LobBook (docent) V2.2 September 2015 Ga naar www.jouwschoolnaam.lobbook.nl Als eerste pagina krijgt u hier de optie om in te loggen of te registreren. * * In deze screenshots is

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Versie 9 april 2015 Het is prettig dat je snel en eenvoudig je weg vindt op het Werkplatform. Heb je een uitnodiging voor het Werkplatform ontvangen

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Handleiding mijn.siloah.nl

Handleiding mijn.siloah.nl Handleiding mijn.siloah.nl Siloah biedt de mogelijkheid om uw begeleidingsplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u

Nadere informatie

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling Praktijkschool à la Carte Handleiding voor de leerling Beste leerling, Voor je ligt de handleiding voor Praktijkschool à la Carte. We leggen je uit wat dit is, en hoe je hiermee kunt werken. Wat is Praktijkschool

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis Handleiding website Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Registreren... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap 3... 6 Profiel... 7 Profielfoto... 8 Account... 10 Wachtwoord wijzigen... 11

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

Handleiding Workspace (basis) Codename Future

Handleiding Workspace (basis) Codename Future Handleiding Workspace (basis) Codename Future Handleiding Workspace Codename Future_Basis 1 Inhoudsopgave I. Inleiding... 3 II. Functionaliteitenoverzicht Workspace... 4 III. Leerlingen aan het werk...

Nadere informatie

Inloggen Wachtwoord wijzigen Het portaal Opbouw Een beroepstaak openen. Opbouw van een beroepstaak Opbouw van een deeltaak Knoppen Tips Achtergrond

Inloggen Wachtwoord wijzigen Het portaal Opbouw Een beroepstaak openen. Opbouw van een beroepstaak Opbouw van een deeltaak Knoppen Tips Achtergrond Bouwinfranet HANDLEIDING Handleiding Snel van start met Bouwinfranet Voor Deelnemer Inloggen Wachtwoord wijzigen Het portaal Opbouw Een beroepstaak openen Opbouw van een beroepstaak Opbouw van een deeltaak

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Rondleiding Vitalinq

Rondleiding Vitalinq Rondleiding Vitalinq Klik op een titel om direct naar uitleg te gaan! Inhoud Opstarten rondleiding... 1 Rondleiding Profiel... 2 WIJ module... 3 Groepsbericht versturen... 3 Persoonlijk bericht versturen...

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0

HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0 HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0 OKTOBER 2017 HOE WIL JIJ WONEN? OBVION ADVISEURSPORTAAL Met ons portaal Obvion Adviseur ondersteunen we jou zo goed mogelijk om je klant snel en goed van dienst

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL INLOGGEN De REMA TIP TOP TPMS webshop kunt u bezoeken via www.tpmsspecialist.nl. Log hier in met uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten)

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN MEDEWERKERPORTAAL 4 2.1 Inloggen in Aysist medewerkerportaal 4 2.2 1 e keer inloggen

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Samzo. thuiszorg voor cliënt en mantelzorger

Handleiding Samzo. thuiszorg voor cliënt en mantelzorger Handleiding Samzo thuiszorg voor cliënt en mantelzorger 1 Inhoudsopgave Hier vindt u de inhoudsopgave van deze handleiding. Klik op een paragraaftitel om direct naar de pagina te gaan met de informatie

Nadere informatie

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 1.1 Introductie... 2 2. Installeren van de app... 3 2.1. Installeren voor de iphone... 3 2.2 Installeren voor Android... 5 3. Functies van

Nadere informatie